Fremkommelighedspuljen 5. runde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremkommelighedspuljen 5. runde"

Transkript

1 Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011

2

3 3 Tilsagnsnotat Indhold F , Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F , Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed i signalanlæg i Slagelse Kommune (forprojekt) 5 F , Vejle Kommune Optimering af fremkommelighed for den kollektive trafik i Vejle kommune. 6 F , Læsø Kommune Intelligent kollektiv trafik på Læsø 6 F , Viborg Kommune Opgradering af den kollektive trafik i Viborg Kommune 7 F , Kalundborg Kommune Høng Stations- og Cykelby 7 F , Aarhus Kommune Kollektiv trafikforsyning i Gellerupparken og Toveshøj 7 F , Hørsholm Kommune Signalregulering af krydset Usserød Kongevej/Højmosen 8 F , Hillerød Kommune Forbedring af fremkommelighed i Hillerød by, Linje 301 og F , Hillerød Kommune Forbedring af fremkommelighed i Hillerød by, linje 380R og 600S 9 F , Aarhus Kommune Forbedret busfremkommelighed ved Christian Filtenborgs Plads 9 F , Movia Fremkommelighed der batter 10 F , Odense Kommune Fysisk forbedring af forholdene i Odense Banegård Center 10 F , Faaborg-Midtfyn Kommune Et nyt trafikalt knudepunkt i Ringe 11 F , Ringkøbing-Skjern Kommune Ombygning af busterminal i Ringkøbing 11 F , Silkeborg Kommune Bedre busfremkommelighed på Christian den 8.s Vej i Silkeborg, forprojekt. 11 F , København Kommune Forundersøgelser af en højklasset kollektiv trafikterminal ved Nørrebro Station 12 F , Aarhus Kommune Sikring af fremkommelighed i nyt busnet 12 F , Aarhus Kommune Sikring af sammenhæng mellem tog og nyt busnet i Aarhus 13 F , Frederiksberg Kommune Udarbejdelse af forprojekt til at sikre busfremkommelighed på A-buslinjer i Frederiksberg kommune. 13 F , Roskilde Kommune Fremkommelighedspakke til nyt A- busnet i Roskilde kommune 14

4 4 Tilsagnsnotat F , Vejle Kommune Kombinationsrejser til og fra Vejle Midtby 14

5 5 Tilsagnsnotat F , Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads Rudersdal Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 37 % af det samlede budget, der således udgør kr. Rudersdal Kommune vil omlægge Holte Stationsforplads, så busserne samles på en bus-ø, og det bliver lettere at skifte mellem bus og tog. Der udføres desuden andre forbedringer i forhold til tilgængelighed, visuelt udtryk, bedre trafikinformation og parkering. Projektet vil berøre 1,6 mio. årlige buspassagerer og 2,6 mio. årlige togpassagerer, der benytter Holte station. Projektet forventer 10 % stigning i passagertallet. Der er tildelt et delvist tilsagn til projektet, idet reetableringen og udvidelsen af parkeringspladser i det ansøgte projekt falder uden for puljens formål. F , Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed i signalanlæg i Slagelse Kommune (forprojekt) Slagelse Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Slagelse Kommune vil udarbejde en strategi for busfremkommeligheden i samtlige 27 signalanlæg i Slagelse Kommune. Projektet omfatter bl.a. kortlægning af signaler og vurdering af potentialet ved implementering af busprioritering på kryds- og strækningsniveau. Det er forventningen at 3,5 mio. årlige buspassagerer vil få gavn af strategien.

6 6 Tilsagnsnotat F , Vejle Kommune Optimering af fremkommelighed for den kollektive trafik i Vejle kommune. Vejle Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 25 % af det samlede budget, der således udgør kr. Vejle Kommune vil foretage simuleringer af hele trafikken med anvendelse af trafikmodellen VISSIM. De ønsker at se på effekterne af signalprioriteringer for busserne, for derefter at implementere fremkommelighedsoptimerende parametre i samtlige signalanlæg i Vejle. Projektet skal ses i sammenhæng med et igangværende projekt, som har fået tilskud om renovering af informationssystemet på Vejle Trafikcenter, med signalprioritering på baggrund af realtidsinformation fra GPS i busserne. Der forventes en rejsetidsforbedring på 2 min pr. busafgang og en gennemsnitlig øgning i rejsehastigheden på 2 km/bus. Vejle Kommune forventer 5 % passagerstigning svarende til ekstra passagerer om året. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik. Der er tildelt et delvist tilsagn til projektet, idet den generelle trafikmodel, der ansøges om midler til, ikke anses for specifikt at angå kollektiv trafik, men også den øvrige trafik i Vejle. F , Læsø Kommune Intelligent kollektiv trafik på Læsø Læsø Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at give mulighed for at en nyindkøbt miljørigtig mindre el-bus kan benyttes på alle de afgange hvor passagerantallet ikke kræver en større bus. Dette gøres ved at udvikle et elektronisk bookingsystem, hvor beboerne på Læsø og rejsende med Læsøfærgen skal tilkendegive overfor vognmanden at de skal med bussen. Dermed kan vognmanden sikre, at den rigtige størrelse bus anvendes. Herudover indeholder projektet forbedringer af venteforholdene for bussens passagerer samt opsættelse af realtidsinformation i Byrum, Østerby samt på færgen som giver trafikinformation om færge og bus på Læsø og i Frederikshavn. Årligt vil ca passagerer få gavn af projektet og det forventes, at projektet genererer nye passagerer. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik.

7 7 Tilsagnsnotat F , Viborg Kommune Opgradering af den kollektive trafik i Viborg Kommune Viborg Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er, at undersøge hvordan et øget brug af intelligente transportsystemer (ITS) i Viborg kan forbedre den kollektive trafik til gavn for de 1,2 mio. årlige brugere af bybussystemet. Det er målet, at forprojektet skal resultere i en ansøgning med et hovedprojekt til buspuljerne i efteråret Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik. F , Kalundborg Kommune Høng Stations- og Cykelby Kalundborg Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 11 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet omfatter en opgradering af forholdene for cykel-, bus- og togtrafikken i Høng. Formålet er at sikre både cykel- og kollektivtrafikken mere optimale vilkår i Høng By. Projektets succeskriterier er en passagertilvækst på 5 % samt bedre busfremkommelighed og bedre korrespondance mellem tog og busser. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik. Der er tildelt et delvist tilsagn til projektet, idet hovedprojektet i ansøgningen ikke er tilstrækkeligt afklaret, til at det kan afgøres, hvorvidt det ligger indenfor puljens formål. Derfor gives der tilsagn om støtte til forprojektet. F , Aarhus Kommune Kollektiv trafikforsyning i Gellerupparken og Toveshøj Aarhus Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Aarhus Kommune ønsker at undersøge muligheder, udfordringer og konfliktpunkter for, at sikres en god fremkommelighed for den kollektive trafik i forbindelse med at der skal foretages en række ændringer i bydelen

8 8 Tilsagnsnotat Gellerupparken og Toveshøj. Evt. undersøges, hvilke muligheder der er for senere anlæg af letbane. F , Hørsholm Kommune Signalregulering af krydset Usserød Kongevej/Højmosen Hørsholm Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Hørsholm Kommune vil signalregulere og foretage ombygninger i krydset Usserød Kongevej/Højmosen, hvor der årligt med 9 buslinjer kører 1,3 mio. passagerer igennem. Der forventes en passagertilvækst på 2 af buslinjerne på 2 % svarende til ca ekstra årlige passagerer. F , Hillerød Kommune Forbedring af fremkommelighed i Hillerød by, Linje 301 og 302 Hillerød Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Hillerød Kommune vil forbedre fremkommeligheden for linje 301 og 302. Foranstaltningerne omfatter ombygning af eksisterende signalanlæg og rundkørsler, flytning af stoppesteder samt etablering af busbaner på udvalgte strækninger. Samtidig forbedres linje 301 og 302s korrespondance til S-tog og lokalbane på Hillerød Station. Det forventes, at 2,6 mio. årlige påstigere på de to linjer berøres af forbedringerne, og at projektet genererer en 2 % passagerstigning for de to linjer.

9 9 Tilsagnsnotat F , Hillerød Kommune Forbedring af fremkommelighed i Hillerød by, linje 380R og 600S Hillerød Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Hillerød Kommune vil forbedre fremkommeligheden for rute 380R og 600S i Hillerød By ved etablering af nyt signalanlæg, flytning af stoppesteder samt etablering af busbane på en enkelt strækning. Tiltagene forbedrer samtidig fremkommeligheden for en række andre linjer, og forbedrer bussernes sammenhæng med S-tog og lokalbane på Hillerød Station. Det forventes, at de årlige påstigere på de to ruter berøres, og at projektet vil skabe en passagervækst på 2 %. F , Aarhus Kommune Forbedret busfremkommelighed ved Christian Filtenborgs Plads Aarhus Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Der etableres en signalregulering ved Chr. Filtenborgs Plads, som skal trafikstyres og samordnes med nærvedliggende signalanlæg, således at busser altid kan køre frit frem. Samtidig øges fremkommeligheden ved at fjerne cyklister fra kørebanen. Herved øges bussernes fremkommelighed og dermed hastighed, og den generelle trafiksikkerhed forbedres for både fodgængere og cyklister. Der er i dag ca årlige passagerer på strækningen, der passerer Chr. Filtenborgs Plads. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på 4 %, hvilket skal ses som en generel stigning i Aarhus området.

10 10 Tilsagnsnotat F , Movia Fremkommelighed der batter Movia tildeles kr., hvilket svarer til 45 % af det samlede budget, der således udgør kr. Movia ønsker at udarbejde løsningsmuligheder, der skal synliggøre effekter af fremkommelighedstiltag på strækninger med potentiale for en væsentlig rejsetidsbesparelse. Hensigten er at sætte fremkommeligheden på dagsordenen og lette processen for kommunerne med iværksættelse af større og gerne tværkommunale fremkommelighedsprojekter. Der udarbejdes løsningsforslag og effektvurderinger for min. 12 buslinjer/strækninger til kommunerne, som derefter kan søge støtte til de konkrete projekter. Løsningerne skal bidrage til en rejsetidsbesparelse på min. 15 % og skabe en passagerfremgang på 10 % pr. linje ved evt. iværksættelse. F , Odense Kommune Fysisk forbedring af forholdene i Odense Banegård Center Odense Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at få Odense Banegård Center (OBC) til at fungere bedre som trafikterminal. Dette gøres ved at omflytte funktionerne så alle busser vil blive samlet i et overskueligt terminalområde, ved at flytte taxiholdeplads, udrette og udvide busperron samt ombygge eksisterende stoppested. 8 mio. buspassagerer vil årligt få gavn af projektet, og Odense kommune forventer, at projektet vil generere nye passagerer i busserne.

11 11 Tilsagnsnotat F , Faaborg-Midtfyn Kommune Et nyt trafikalt knudepunkt i Ringe Faaborg-Midtfyn Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 41 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet er at etablere en ny busterminal i Ringe øst for banen. Hertil anlægges to nye adgangsveje, en stitunnel under banen samt parkeringspladser. Dette vil tiltrække flere passagerer til de kollektive transportmidler samt skabe mere fremkommelighed for bustrafikken. Der er i dag knap årlige passagerer ved Ringe Station. Der forventes en stigning på ca. 10 %. Der er tildelt et delvist tilsagn til projektet, idet pendlerparkeringspladser og aflastningsparkeringspladser i det ansøgte projekt falder uden for puljens formål. F , Ringkøbing-Skjern Kommune Ombygning af busterminal i Ringkøbing Ringkøbing-Skjern Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet består af ombygning af busterminal i Ringkøbing, der bl.a. omfatter ny indretning af holdepladser, forbedring af sikkerheden på pladsen, ændrede ventefaciliteter og bedre adgangsforhold for passagererne. Det forventes, at der vil ske en passagertilvækst på min. 5 %. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik. F , Silkeborg Kommune Bedre busfremkommelighed på Christian den 8.s Vej i Silkeborg, forprojekt. Silkeborg Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Dette forprojekt skal resultere i en plan med tiltag til forbedringer af busfremkommeligheden på Christian den 8.s Vej og et skitseprojekt for ombygningen af vejstrækningen med busfremmetiltag. Det forventes at en gennemførelse af planen vil reducere bussernes køretid med 20 % på den berørte strækning og berøre 2,1 mio. årlige passagerer. Desuden hænger

12 12 Tilsagnsnotat projekt sammen med et tidligere støttet forprojekt vedrørende terminalen i Silkeborg. F , København Kommune Forundersøgelser af en højklasset kollektiv trafikterminal ved Nørrebro Station Københavns Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Københavns Kommune ønsker at igangsætte et analysearbejde med fokus på en opstilling af mulige forbedringstiltag. Baggrunden er, at Nørrebro Station med sine ca daglige påstigere er et trafikalt knudepunkt, hvor forholdene for de rejsende med kollektiv trafik i dag er uoverskuelige, og hvor tilgængeligheden ikke er optimal. Formålet er at etablere et grundlag for at forbedre fremkommeligheden samt terminalforholdene. F , Aarhus Kommune Sikring af fremkommelighed i nyt busnet Aarhus Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Aarhus Kommune indfører i august 2011 en ny trafikplan, hvor busnettet omstruktureres fuldstændigt. I den forbindelse ønsker de med projektet at sikre fremkommeligheden på tre nye buslinjer. Denne skal sikres gennem vejgennembrud, med bussluser samt ændringer af eksisterende fartdæmpende foranstaltninger. Succeskriteriet for hele omlægningen i Aarhus Kommune er samlet set en passagertilvækst på 4 %.

13 13 Tilsagnsnotat F , Aarhus Kommune Sikring af sammenhæng mellem tog og nyt busnet i Aarhus Aarhus Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 42 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet skal sikre en god sammenhæng mellem busnettet og Grenåbanen ved at etablere en ny endestation for den overordnede ringlinje ved banens standsningssted. Desuden etableres et chaufføropholdshus ved endestationen. Aarhus Kommune regner med en generel passagertilvækst på 4 % i Aarhus Kommune. Der er tildelt et delvist tilsagn til projektet, idet det i ansøgningen nævnte chaufføropholdshus falder uden for puljens formål. F , Frederiksberg Kommune Udarbejdelse af forprojekt til at sikre busfremkommelighed på A-buslinjer i Frederiksberg kommune. Frederiksberg Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Frederiksberg Kommune vil lave en forprojektering af mulige fremkommelighedstiltag på udvalgte strækninger i forbindelse med nye A- busruter, der skaber forbindelse til Flintholm Station, og dermed supplerer de igangværende projekter i Københavns Kommune med forbedringer af Flintholm Station. Forslaget skal danne grundlag for en politisk beslutning i kommunen om hvilke fremkommelighedstiltag der skal iværksættes. Projektet forventes at kunne bidrage med yderligere ca. 2,5 mio. årlige passagerer udover de ca. 8,7 mio. årlige passagerer, der berøres af projektet.

14 14 Tilsagnsnotat F , Roskilde Kommune Fremkommelighedspakke til nyt A-busnet i Roskilde kommune Roskilde Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Roskilde Kommune vil foretage en række fremkommelighedsudbygninger for at understøtte indførelsen af et helt nyt A-busnet i Roskilde by. Fremkommelighedstiltagene vil skabe mellem 2 og 5 min. rejsetidsbesparelse for de berørte ruter. 2,3 mio. eksisterende passagerer vil få gavn af projektet, og projektet forventes sammen med indførelsen af A-busnettet at skabe passagervækst på 5-10 %. F , Vejle Kommune Kombinationsrejser til og fra Vejle Midtby Vejle Kommune tildeles kr. hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et pilotprojekt, der skal afprøve et koncept om højklassede faciliteter for cykelparkering i forbindelse med busstoppesteder. Projektet skal fremme kombinationsrejser, så bus og cykel benyttes frem for bilen. Dermed udnyttes fordelen ved at kunne kombinere bus op ad Vejles bakker med cykel resten af vejen. Samtidig skal projektet forbedre ventefaciliteterne og informationen til buspassagererne ved stoppestederne. Ca årlige påog afstigninger foretages der i dag på de pågældende stoppesteder, og Vejle Kommune forventer at projektet på 3 år vil generere 20 % flere. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet i lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik.

15 Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 DK-1117 København K. info@trafikstyrelsen.dk Tilsagnsnotat

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Fremkommelighedspuljens 3. runde

Fremkommelighedspuljens 3. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 3. runde 30. juni 2010 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold Indhold 3 F2010-3-01, Hjørring Kommune Sammenhængende terminalområde i Hjørring 5 F2010-3-02, Frederikshavn

Læs mere

Fremkommelighedspuljens 4. runde

Fremkommelighedspuljens 4. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde F2010-4-01 Aalborg Kommune - Etablering af Universitetskorridorens etape 1 5 F2010-4-03 Randers Kommune - Busfremkommelighed

Læs mere

Puljerne årsrapport for 2012

Puljerne årsrapport for 2012 september 2013 3 Indhold Forord En bedre kollektiv trafik 4 Så mange midler er uddelt 4 Fremkommelighed 5 Effekter ved afsluttede projekter 6 Aarhus Kommune: 5 fremkommelighedsprojekter 7 Køge Kommune/

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 4 F2009-1-3 Banegårdspladsen i Herning 6

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk Projektbeskrivelse 1. Projekttitel: Ombygning af Stationspladsen i Frederiksværk 2. Resumé Projektet består i en omlægning af Stationspladsen i Frederiksværk, i et samarbejdsprojekt mellem Halsnæs Kommune,

Læs mere

Fremkommelighed der batter Trafikbestillerkonferencen 2012

Fremkommelighed der batter Trafikbestillerkonferencen 2012 Fremkommelighed der batter Trafikbestillerkonferencen 2012 Ved Jeppe Gaard 10.05.2012 / København Fremkommelighed der batter Dagsorden 1. Projektets formål og succeskriterier 2. Tidsplan 3. Processen for

Læs mere

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015 1 Tilsagnsnotat Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde 8. januar 2015 2 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde i alt givet tilsagn om 39,6 mio. kr. til 12 projekter. Puljen til

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

NY: Busfremkommelighed

NY: Busfremkommelighed Projekt nr.: Sammenhæng med: Fagudvalg: BMU Funktion: Kommentar [SRN1]: Indsæt funktion NY: Busfremkommelighed 2013 p/l Afholdt før 2013 2014 2015 2016 Samlet overslag Anlægsudgifter 4.400 3.000 3.000

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 3. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 3. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljens 3. runde 25. juni 2010 3 Tilsagnsnotat Indledning Indledning Tilsagn i 3. ansøgningsrunde Til Passagerpuljens 3. ansøgningsrunde er modtaget 19 ansøgninger og ansøgt om et

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 4. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljens 4. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde P2010-4-02 Lyngby-Taarbæk Kommune - Shuttlebus i Lyngby- Taarbæk Kommune 4 P2010-4-05 Nordjyske Jernbaner - Højere informationsniveau

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Buspuljerne - energi til den kollektive trafik En status over støttede projekter i 2009 og 2010

Buspuljerne - energi til den kollektive trafik En status over støttede projekter i 2009 og 2010 En status over støttede projekter i 2009 og 2010 Buspuljeprojekter - geografisk fordelt Hjørring Frederikshavn Rønne Aabybro Nørresundby Aalborg Thisted Pulje Hurup Skive Nykøbing M Støvring Hobro Busfremkommelighed

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN INVESTERING I BUSFREMKOMMELIGHED BETALE SIG? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

Effektivisering af det strategiske busnet 2019

Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Effektivisering af det strategiske busnet 2019 Troels Vorre Olsen, tvo@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Opgaven Baggrund Movia er opdragsgiver Opgaven udspringer af behov for justeringer og effektiviseringer

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN DET BETALE SIG AT INVESTERE I BUSFREMKOMMELIGHED? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25.

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25. P r o j e k t b e s k r i v e l s e Finderupvej 9 Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING Telefon 99 74 24 24 E-post teknisk@rksk.dk Dato 26. februar 2010 Sagsnummer

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde 1. Projekttitel 5 fremkommelighedsprojekter på landevej 505 mellem Assens og Odense. 2. Resumé Fremkommelighed på vejene

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens

Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Resume af projekter, der er tildelt midler fra Passagerpuljens 4. runde Notat Dato 3.12.2010

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold Indledning 4 F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 7 F2009-1-3 Banegårdspladsen

Læs mere

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport Årsrapport 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport 4. april 2018 Indhold Forord 2 Puljernes effekter 2 Pulje til forbedring af kollektiv

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal 1. Projekttitel Ny trafikterminal i Frederikshavn 2. Resumé Frederikshavn station og busterminal ligger adskilt fra hinanden med

Læs mere

FAKTAARK. Faktaark Fremkommelighedspuljen

FAKTAARK. Faktaark Fremkommelighedspuljen FAKTAARK Dato J. nr. Faktaark Fremkommelighedspuljen Formålet med Fremkommelighedspuljen er at støtte projekter, der øger bussernes fremkommelighed i trafikken. Det kan fx være etablering af busbaner,

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Fremtiden er kollektiv. Mogens Møller,

Fremtiden er kollektiv. Mogens Møller, Fremtiden er kollektiv Ny vejregel-eksempelsamling for kollektiv bustrafik Mogens Møller, mm@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Velkommen til de næste 15 min. med 10 nye eksempler på kollektiv bustrafik Mogens

Læs mere

Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle

Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport

Årsrapport Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport Årsrapport 2016 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilskudspuljer til forbedringer af kollektiv trafik og grøn transport 16. februar 2017 Indhold Forord 2 Puljernes effekter 2 Pulje til forbedring af

Læs mere

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland.

2. Resumé Der søges om kr. som delvis finansiering af ombygning af busterminalen ved Haslev Station i Sydsjælland. Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Ved ansøgning om puljemidler fra Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder skal den

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Movias arbejde med udmøntning af statens trafikinvesteringsplan intensiveres med udgangspunkt i sagsdokumentets anbefalinger.

Movias arbejde med udmøntning af statens trafikinvesteringsplan intensiveres med udgangspunkt i sagsdokumentets anbefalinger. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. marts 2009 PEG/MLL 10 Initiativer vedrørende udmøntning af statens trafikinvesteringsplan Indstilling: Direktionen indstiller, at Movias arbejde

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Trafikstyrelsen Park og Trafik Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Ref.: Magnus Vilstrup Andersen Direkte tlf. 97 11 36 46 mavan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

Buspuljerne årsrapport for 2011

Buspuljerne årsrapport for 2011 Buspuljerne årsrapport for 2011 2 Buspuljerne årsrapport for 2011 Buspuljerne årsrapport for 2012 3 Buspuljerne årsrapport for 2011 Busfremkommelighed Terminaler og stoppesteder Trafikinformation Buspuljeprojekter

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Tilsagnsnotat. Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde

Tilsagnsnotat. Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 2. ansøgningsrunde 15. januar 2010 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold F2009-2-01 Hjørring Kommune 5 F2009-2-02 Mariagerfjord Kommune 7 F2009-2-03

Læs mere

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud Udkast Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 at@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til projekter, der kan forbedre bussernes fremkommelighed og

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018

Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Mobilitetsplan 2021 Peter Rosbak Juhl, Udviklingschef Sjælland på sporet, 1. november 2018 Trafikplan 2016 - highlights Trafikplan 2016 indeholder bl.a.: Aftale om et nyt strategisk busnet - Nyt bynet

Læs mere

Busprioritering med GPS-detektering

Busprioritering med GPS-detektering Busprioritering med GPS-detektering Trafikingeniør Anders Boye Madsen, Københavns Kommune, BJ39@tmf.kk.dk, og Civilingeniør Jan Kildebogaard, ÅF Hansen & Henneberg, jak@afhh.dk For at forbedre bussernes

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken.

Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. Anlægspuljen Øget busfremkommelighed på Malmparken. 1. Projekttitel Øget busfremkommelighed på Malmparken st. 2. Resumé Malmparken er en central vejstrækning på ca. 800 m mellem Ballerup Boulevard og Ballerup

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1

Status på driftsøkonomi og passagertal... 1 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282810 Brevid. 2528053 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Justeringer til busplan 2018 29. marts 2017 Indhold Status på driftsøkonomi og passagertal...

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2009 CLA 14 Pilotforsøg med direkte busser Indstilling: Direktionen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. FAKTAARK Dato J. nr. 22. maj 2015 2015-223 Udmøntning af pulje til forbedring af kollektiv trafik i yderområder Nedenfor præsenteres de projekter, der får tilskud fra Pulje til forbedring af kollektiv

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK TØF Kollektiv Trafik Konference 3. Seminarrunde - Seminar S Mogens Møller mm@viatrafik.dk OPLÆGSHOLDER OG ORDSTYRER Trafikplanlægger i 20 år Medstifter af VIA TRAFIK siden 2000

Læs mere

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler

Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler Ny håndbog & eksempelsamling om trafikterminaler hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler fra Vejregelgruppen Kollektiv trafik på veje Mogens Møller mm@viatrafik.dk Ingeniør og partner

Læs mere

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner Notat Til: Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli

Læs mere

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag,

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag, 105. Bestilling til Movia af det resterende busnet til åbningen af Cityringen Åbent - 13.05.16-G01-3-17 Resumé Den 12. marts 2018 blev By- og Miljøudvalget forelagt resultaterne af høringen af det nye

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

2.1 Projektberetning. Leverancer og resultater. Optimal linjeføring

2.1 Projektberetning. Leverancer og resultater. Optimal linjeføring 2.1 Projektberetning I forbindelse med busplan 2012, og de ønskede ruteændringer i bymidten, skulle busser nu køre dobbeltrettet igennem Allehelgensgade. Siden 2012 har gaden fungeret med den midlertidige

Læs mere

Transportminister Lars Barfoed NOTAT. Bussen i trafikinvesteringsplanen. Kære Lars Barfoed

Transportminister Lars Barfoed NOTAT. Bussen i trafikinvesteringsplanen. Kære Lars Barfoed Transportminister Lars Barfoed NOTAT Trafikselskaberne i Danmark 9. januar 2009 Bussen i trafikinvesteringsplanen Kære Lars Barfoed Siden regeringens plan for fremtidige investeringer i den trafikale infrastruktur

Læs mere

Bedre bus til Nørre Campus

Bedre bus til Nørre Campus Forfattere: Civilingeniør Peter Hvid Nielsen, Via Trafik, ph@viatrafik.dk Trafikplanlægger Simon Baadsgaard, Københavns Kommune, sib@okf.kk.dk Introduktion Nørre Campus er fællesbetegnelsen for et byudviklingsområde,

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Udvikling af et BRT buskoncept

Udvikling af et BRT buskoncept Udvikling af et BRT buskoncept Thomas Damkjær Petersen Projektleder Trafik- og rådgivningscenter E-mail: tdp@moviatrafik.dk - og hvordan kan det anvendes? 1 Movia, 12. juni 2014 Agenda Del 1: Baggrunden

Læs mere

Den kollektive bustrafik i Aalborg Kommune frem til 2025 en overordnet strategi

Den kollektive bustrafik i Aalborg Kommune frem til 2025 en overordnet strategi Den kollektive bustrafik i Aalborg Kommune frem til 2025 en overordnet strategi Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 3 2. UDGANGSPUNKT OG FORUDSÆTNINGER FOR UDVIKLING AF DEN KOLLEKTIVE BUSTRAFIK... 4 2.1.

Læs mere

En del af fremtidens kollektive transport

En del af fremtidens kollektive transport Tillæg til Busmagasinet 10/2014 Tekst: Movia / Foto: Thomas Arnbo En del af fremtidens kollektive transport Læs om 02. +Way, Movias nye buskoncept 04. Nyt +Spor til København 06. +Way gav nyt perspektiv

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

Kommunernes bestilling af kollektiv trafik

Kommunernes bestilling af kollektiv trafik Kommunernes bestilling af kollektiv trafik Dorthe Nøhr Pedersen dnp@moviatrafik.dk Dok.nr. 2153101 17.06.2011 / Sorø (KTC17) Mål for trafikbestillingen Mål: At den årlige trafikbestilling kommer i hus

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset.

Nygade. I alt er det skønnet, at passagerer i myldretiden hver dag vil få fordel af bedre busfremkommelighed i krydset. Skabelon for projektbeskrivelse Projekttitel Nygade/Jernbanegade øget fremkommelighed for 13 buslinjer. Resumé I signalkrydset Nygade/Jernbanegade bevirker en meget kort højresvingsbane i den sydlige tilfart,

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Notat om trafikregulerende foranstaltninger

Notat om trafikregulerende foranstaltninger NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Jf. anlægsloven for Fjordforbindelsen skal

Læs mere

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG FOR ISHØJUTEN Supercykelsti og grøn indfaldsvej til København GENERELT Formålet med projektet Ishøjruten er at etablere den del af supercykelstien, som ligger i

Læs mere

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold Indledning 4 P2009-1-1: Pendlerbus 7 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 8 P2009-1-3

Læs mere

Flere passagerer i busserne

Flere passagerer i busserne Flere passagerer i busserne En handleplan for: Herlev Ballerup Gentofte Rudersdal Lyngby-Taarbæk Gladsaxe Furesø Egedal Kommuner 1 Indhold Indledning...3 Mål: Udpegning af korridorer...4 Indledning...4

Læs mere

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 02-03-2016 Sagsnr. 2016-0051357 Den Kvikke Vej Vidensbydel Nørre Campus er en af Europas største koncentrationer af uddannelse, grundforskning

Læs mere

BILAG 1 Projektbeskrivelse, Passagerpuljen

BILAG 1 Projektbeskrivelse, Passagerpuljen BILAG 1 Projektbeskrivelse, Passagerpuljen 1. Projekttitel Omdannelse/nyindretning af Terminalforholdene ved Odense Banegård Center 2. Resumé Odense Kommune gennemførte i 2007 en stor omlægning af den

Læs mere