Almindelige bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Almindelige bemærkninger."

Transkript

1 Almindelige bemærkninger. I takt med en liberalisering og globalisering af handelen er det offentliges krav til registrering af handlende inden for alle brancher blevet mindre, i og med at de handlende i forvejen er registreret i erhvervs- og skatteregistre. Der ses ikke længere et behov for at opretholde kravet til næringsbrev, hvorfor dette som led i Landsstyrets regelforenklingsprogram afskaffes, da det ikke ses at være nødvendigt for det offentliges kontrol. Da forskellig lovgivning stadig indeholder bestemmelser om at der kræves næringsbrev opretholdes adgangen til at få næringsbrev mod betaling af gebyr, hvor næringsbrev er krævet i anden lovgivning. Efterhånden som krav om næringsbrev forventes skrevet ud af anden lovgivning, vil næringsbrevene som sådan helt forsvinde. Loven indeholder herudover i forhold til den tidligere lovgivning en sammenskrivning af de to tidligere love om næringsvirksomhed, henholdsvis Landstingslov nr. 8 af 16. november 1984 om næringsvirksomhed i Grønland og Landstingslov nr. 7 om restaurations- og hotelvirksomhed i Grønland, som et led i regelforenklingsprocessen. Endelig vil alle brancher, herunder også de såkaldte "liberale erhverv", såsom læger, revisorer, advokater m.v. være stillet lige. De "liberale erhverv" har tidligere ikke været omfattet af krav om næringsbrev, hvorimod dette har været gældende for handlende, håndværkere, industridrivende, speditører, vognmænd, vekselerere, auktionsholdere, ejendomsmæglere samt restauratører og hotelværter. Minimumsbestemmelserne, der i øvrigt er opfyldt i dag også for de "liberale erhvervs" vedkommende omfatter således alle former for udøvelse af næringsvirksomhed. Særreglerne i vedrørende auktionsholdere, vekselerere og ejendomshandlere bør mest hensigtsmæssigt placeres i særlovgivningen. Når dette sker kan bestemmelserne udgå af denne lov. Endelig udgår muligheden for at få næringsbrev påtegnet "mester" samt den beskyttelse, der hidtil har været i mestertitlen. Fjernelsen sker efter indstilling fra arbjedgiverforeningerne og er med til at forenkle administrationen af loven. Administrative konsekvenser: Administrativt forventes ændringen af loven at være en lettelse for kommunerne, idet der ikke længere er krav om næringsbrev. Hovedparten af de i dag udstedte næringsbreve er udstedt af kommunerne, med den hermed forbundne administrative behandling.

2 For borgerne forventes bortfald af kravet om næringsbrev med det dertil knyttede gebyrkrav at være en administrativ lettelse. Økonomiske konsekvenser: Økonomisk er udstedelse af næringsbreve gebyrfinansieret, så ændringerne i loven forventes ikke at have nævneværdige økonomiske konsekvenser for hverken kommuner eller Grønlands Hjemmestyre. Lovforslaget har været udsendt i høring hos: Grønlands Arbejdsgiverforening Arbejdsgiverorganisationen for Handel, Service og Transporterhvervene i Grønland, HST Direktoratet for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked Skattedirektoratet Grønlands Statistik Bestyrelsessekretariatet Politimesteren i Grønland Rigsombudsmanden i Grønland Landsstyrets Lovkontor De grønlandsk kommuner. De ved høringen fremkomne bemærkninger er indarbejdet i relevant omfang. Bemærkninger til de enkelte bestemmelser: Til stk. 1: Til 1

3 Loven omfatter også virksomhed på søterritoriet, dog ikke for så vidt angår handel på udenlandske skibe under forbisejlads eller hvis sejladsen er af uvæsentlig betydning i forhold til den samlede sejlads. Ved "næringsvirksomhed" forstås, at virksomheden skal være af en vis varighed, erhvervsmæssig og udføres med henblik på tilfredsstillelse af andres behov. Erhvervsmæssig vil sige, at der direkte eller indirekte (eks. billige reklamesalg) skal tilsigtes økonomisk fordel. Der kan godt tilsigtes økonomisk vinding, selv om salg sker med et velgørende formål for øje. Enkelthandlinger er ikke omfattet (på grund af kravet om en vis varighed). Enkeltstående auktionssalg er ikke omfattet. Udenfor falder endvidere produktion eller indkøb til eget forbrug eller til brug i egen erhvervsvirksomhed. Ved "arbejde" forstås i denne lov alle former for arbejde, der udføres efter bestilling eller regning, som eksempelvis konsulentarbejde, reparationsarbejde m.v. Kun arbejdsgiverne og/eller de selvstændige er omfattet af loven. Til stk. 2: Andelsforeninger (brugsforeninger) der driver virksomhed fra butik (også selv om der kun handles med medlemmer) falder inden for loven, medens visse andelsvirksomheder, der ikke drives fra butik, falder udenfor. Til stk. 3: Med næringsvirksomhed ved fiskeri, fangst, jagt og landbrug menes virksomhed omfattet af Landstingslov om Fiskeri, Landstingslov om Fangst og Jagt og Landstingslov om Landbrug. Til 2. Retten til at drive næring kan gøres betinget eller begrænset efter denne lov, jf. bl.a. 8, 9, stk. 1, 21, stk. 2, 22, stk. 2 og 3 samt 23, stk Udover de almindelige betingelser kan der ofte i speciallovgivningen være yderligere krav for adgangen til at udøve vedkommende næring. For næringsvirksomhed som auktionsholder, vekselerer og ejendomshandler opretholdes kravet om at man ikke må være under konkurs. Til 3. Tilladelse til udlændinge gives kun, hvis vedkommende har fornøden opholds- og arbejdstilladelse gældende for Grønland.

4 Til 4. Bestemmelsen kan ikke fraviges ved dispensation. Til stk. 1: Til 5. Ved opfyldelse af kravet, om at selskabet er registreret med hjemsted i Grønland sikres, at den fulde skattepligt er i Grønland. For at kunne gennemføre den fulde skattepligt i Grønland efter skattelovgivningens internationale krav kræves, at selskabets virkelige ledelse har sit sæde i Grønland. Næringsudøvelsen kan således starte allerede fra anmeldelsestidspunktet for registrering af selskabet i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og behøver således ikke at afvente registreringens administrative behandling. Anmeldelse til Grønlands Erhvervsregister skal dog indgives uden ugrundet ophold. Til stk. 3. Kravet til disse selskaber er strengere end til de registrerede anparts- og aktieselskaber. Dette hænger sammen med, at selskabskonstruktionen for aktie- og anpartsselskaber er gennemreguleret i særlovgivningen. Til 6. Landsstyret kan undtagelsesvis uanset bestemmelsen i stk. 1 efter konkret afgørelse tillade, at næringsvirksomheden fortsættes, selv om betingelserne for at drive den pågældende næring ikke er opfyldt. Til 7. Bestemmelsen regulerer mulighederne for tidsbegrænset at fortsætte en eksisterende næringsvirksomhed med henblik på afhændelse, afvikling og lignende, uden at betingelserne for at drive næringsvirksomhed, jf. 2-5 er opfyldt.

5 Til 8. Kravet er sammenfaldende med kravet til begrundelse og klagevejledning i Landstingslov om sagsbehandling i den offentlige sektor. Til 9. Ved "udsalgssteder" sigtes til, at afsætning i almindelighed ikke kan foregå fra f.eks. hotelværelser, idet sådanne ikke kan anses som værende "varige" udsalgssteder. Forhandling af varer på grundlag af demonstration i hoteller, biograf m.v. må betragtes som afsætning i næringslovens forstand, og fremgangsmåden er derfor ulovlig under hensyn til, at varerne ikke afsættes fra fast forretningssted. Salg fra boder, hvorfra der afsættes varer én gang om ugen, kan anses som fast forretningssted, såfremt den enkelte handlende foretager salg fra samme bod i en sammenhængende periode på mindst 4 måneder. Virksomheden kan godt foregå fra eksempelvis varevogn, hvis salg sker mindst én gang om ugen i forud fastsatte tidsrum i en periode af mindst 4 måneder. Det er i overensstemmelse med 9, at lokale handlende i forbindelse med "torvedag" sælger varer fra midlertidige stader, når de har permanent forretningsadresse samme sted, såfremt der på staderne skiltes med navn og forretningsadresse. Næringsdrivende er efter 2 berettiget til at afsætte varer fra et ubegrænset antal automater, og dette uanset om de ikke i øvrigt har noget fast forretningssted. Til stk. 3. En virksomhed, der driver næring som handlende, håndværker og industridrivende vil til detailhandlere kunne afsætte varer til videresalg gennem virksomhedens salgschauffører, der uden forudgående anmodning besøger kundekredsen og fra vognene sælger de pågældende varer, eks. konsum-is. Til stk. 4. I forhold til den tidligere bestemmelse er undtagelserne udvidet, således at der er overensstemmelse mellem denne lov og den gældende Lov om visse forbrugeraftaler 2, stk. 2.

6 Til 10. Der skal altid være oplysning om indehaverens navn på faste forretningssteder. Ved selskaber skal selskabets navn og samtlige ansvarlige indehaveres navne være oplyst, for selskaber registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er selskabets fulde navn og adresse dog tilstrækkeligt. Til stk. 2Kravet om oplysning om indehaverens navn (firma) og forretningsadresse på automater kan ikke fraviges. Ved forretningsadresse menes der, hvor indehaveren bor eller har virksomhed, ikke det sted automaten er opstillet. Til 11. Ombæring af varer til salg i biografer, på sportspladser og lignende fast afgrænset område er ikke omfattet af lovens bestemmelser. Udenfor begrebet "ombæring" falder udbringning af bestilte varer. Bestemmelserne giver ikke en almindelig ret til salg uden for fast forretningssted, idet forskrifter i politi- og sundhedsvedtægter og lovgivningen i øvrigt skal overholdes. Med personer menes, at virksomheden ikke må ske for et selskabs regning. Ved "naturalprodukter" menes produkter, grønlandske, danske såvel som udenlandske, der ikke er fabriksfremstillet, og som ikke har gennemgået bearbejdning, såsom formaling eller anden form for mekanisk behandling. Slagtning, udskæring, filetering eller rensning fratager ikke produktet karakteren af "naturalprodukt". Blomster, grene mv. anses som naturalprodukter og kan derfor frit ombæres og også sælges fra torvestader, der ikke anses for faste forretningssteder. Ved "brød" i litra a omfattes wienerbrød, sandkager og småkager, men ikke lagkager, roulader og konditorkager. Til 12 Enhver kan, hvis ikke andre forskrifter er til hinder herfor, drive den her angivne handel.

7 Uanset bestemmelsens ordlyd kan blomster og grene forhandles på torve. Ved "husflidsprodukter" menes genstande, til hvis fremstilling der ikke kræves håndværksmæssig eller industriel uddannelse, og som er fremstillet uden anden medhjælp end ægtefælle eller samlever, hjemmeværende børn, børnebørn eller andre nærtstående familiemedlemmer. Vedkommende kommunalbestyrelse fastsætter de nærmere betingelser for handel på et bestemt torv eller torveplads (f.eks. ordensbestemmelser). Til 13 Udstillinger, hvor der ikke sker direkte salg eller optages bestillinger, og som ikke afholdes i en butik, kan afholdes uden tilladelse fra Landsstyret. Her er tale om udstillinger, hvor der kun er adgang for næringsdrivende, som anvender de udstillede varer i deres virksomhed. Sådanne udstillinger kan afholdes uden tilladelse og kan holdes også af repræsentanter for handlende håndværkere og industridrivende. Til 14. Der er givet tilladelse til, at personer på markeder, ved vædderstævner og på festpladser sælger chokolade og sukkervarer, æbleskiver, pølser og saftevand. Såkaldte "kræmmermarkeder" kan afholdes med hjemmel i paragraffen. Salg af brugte varer kræver tilladelse fra politiet. Til salg af nye varer omfattet af 11 og 12 behøves ikke tilladelse fra Landsstyret. Tilladelserne til "kræmmermarkeder" kræver, at der i hvert tilfælde er tale om særlige tilfælde. Det kan f.eks. være byfester, jubilæer, større sportsarrangementer, stævner o. lign. Landsstyret vil tillægge det betydning, om der er tale om velgørende formål. Da, der tillige er tale om salg af brugte genstande, skal tilladelse fra politiet også indhentes. Mere permanente markeder, f.eks. ugentlige i en bestående bygning, hvor stadepladser udlejes til næringsdrivende og private, falder ikke ind under 14. Sådanne forhold vil falde ind under 9 om fast forretningssted, såfremt staderne udlejes til de samme handlende i en periode på mindst 4 måneder.

8 Til 15 Vedrørende "ombæring" henvises til bemærkningerne til 11. Til 16 Næringsbegrebet omfatter enhver erhvervsmæssig virksomhed. For at være erhvervsmæssig må virksomheden direkte eller indirekte tilsigte økonomisk fordel. Virksomheden skal være selvstændig, d.v.s. at arbejde i en andens tjeneste, eksempelvis som bestyrer, om hvilket hverv der gælder særlige regler, falder uden for lovens næringsbegreb. Virksomhed som forpagter er derimod omfattet af loven. Begrebet omfatter også erhvervsmæssig udlejning af lokaler til brug ved beværtning. Sådan virksomhed drives navnlig i forbindelse med lokaler, hvis kapacitet ikke på anden måde fuldt ud kan udnyttes til deres egentlige formål, f.eks. forsamlingshuse, foreningslokaler, selskabslokaler i bygningskomplekser m.v. Loven anvendes derimod f.eks. ikke ved blot udlejning til en kreds af personer med tilknytning til de pågældende lokaler og for en leje, der ikke overstiger nødvendige udgifter til rengøring, lys, varme og slitage. Salg af spise og drikkevarer "ud af huset" er ikke i sig selv omfattet af 16, stk. 1. Sådan virksomhed er normalt omfattet af kapitel 3 og for alkoholholdige drikkevarers vedkommende af lovgivningen om salg og udskænkning af alkoholholdige drikkevarer. Reglerne i dette kapitel omfatter ikke virksomhed, der består i udlejning af værelser uden mulighed for servering. Heller ikke udlejning af ferielejligheder eller lignende med tilhørende bad og eget køkken - og hvor der ikke er mulighed for egentlig servering - omfattes af reglerne i dette kapitel. "Mulighed for servering" foreligger efter praksis allerede, hvis der er tale om servering af morgenmad, eller hvis hotelejeren selv - eventuelt i en anneksbygning - driver restaurationsvirksomhed, eller hvis en forpagter under samme tag driver sådan virksomhed Definitionen af servering er i overensstemmelse med, hvad der hidtil har været gældende praksis. Det er uden betydning om varerne er emballeret eller ej, men kan det kan indgå i afgørelsen af, hvorvidt der er tale om servering. Salg fra en isbod er ikke omfattet af loven. Som eksempel på en virksomhed, der er omfattet af loven, kan nævnes en virksomhed, i hvilken, der er opstillet borde og stole med henblik på kundernes indtagelse af spise- og drikkevarer på stedet.

9 Til stk. 3. Ved afgørelse af, om virksomheden "udadtil fremtræder som erhvervsvirksomhed" lægges blandt andet vægt på foreningens størrelse. Såfremt en forening har fastsat kontingentet så højt, at det dækker for betaling for stærke drikke, kan loven også anvendes. Det er uden betydning om servering i disse tilfælde finder sted uden fortjeneste. Til 17 Vedrørende fast forretningssted henvises til bemærkningerne til 18, stk. 1. Ved "tillavet mad" forstås sådan mad, der sædvanligvis spises uden yderligere tilberedning, såsom varme og kolde retter samt smørrebrød, pølser, pizzaer og is mv. Pålæg og lignende anses ikke for tillavet mad. Drikkevarer omfatter også tillavet kaffe, the og chokolade. Der er intet til hinder for at "salg ud af huset" foregår fra et til dette formål indrettet selvstændigt "butikslokale" i tilslutning til restaurationen. Til 18 Ved afgørelsen, af om to adskilte, men tætliggende forretningssteder kan betragtes som ét forretningssted, kan det tillægges betydning, om det ene forretningssted er en bivirksomhed til den anden (hovedvirksomheden). Fælles køkken, administration, afstand mellem serveringsstederne kan tillægges betydning. Alkoholbevilling kan ikke fremtvinges, jf. lovgivningen om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke. Til stk. 1, 2. pkt. Til 19 Der kan efter bestemmelsen ikke fastsættes særlige regler for enkelte virksomheders kantiner, men kun begrænse adgangen for særlige kategorier af virksomheder. Til Bestemmelserne viderefører de gældende bestemmelser vedrørende auktionsholdere, vekselerere samt ejendomshandlere.

10 Til 24 Retten gælder uanset bestemmelsen i 9 om fast forretningssted. Der skal ikke tilladelse til auktionssalg af håndværksmæssige eller industrielle varer, som sælgeren har køb eller ladet fremstille med auktionssalg for øje. Til 25 For at sikre, at den dokumentation, der i henhold til anden lovgivning kræves for at have ret til udøvelse af næring i form af næringsbrev, stadig kan opfyldes, gives mulighed for at udstede næringsbreve. Udstedelsen begrænses til, hvor næringsbrevet er nødvendigt i forbindelse med anden lovgivning. Det forventes, at der i forbindelse med vedtagelse af anden lovgivning foretages ændringer således, at der ikke længere optages krav om næringsbrev og at dette krav, hvor det findes udgår. Til 26 Landsstyret gives bemyndigelse til at opkræve gebyr for de tilladelser, der efter loven kan udstedes. Landsstyret gives bemyndigelse til at fastsætte nærmere regler om gebyrets størrelse og opkrævning. Til 28 Bestemmelsen tilsigter ingen indskrænkning i den beskyttelse af privatlivet, der er omfattet af Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8. Bestemmelsen giver politiet uhindret adgang til rum og lokaler, der er omfattet af loven. Denne bestemmelse er indsat for at lette politiets kontrol med lovens overholdelse. Politiets uhindrede adgang gælder dog ikke værelser, der er udlejet til overnatning.

Landstingslov nr. 12 af 12. november 2001 om næringsvirksomhed i Grønland Historisk

Landstingslov nr. 12 af 12. november 2001 om næringsvirksomhed i Grønland Historisk Landstingslov nr. 12 af 12. november 2001 om næringsvirksomhed i Grønland Historisk Kapitel 1. Anvendelsesområde 1. Loven gælder for næringsvirksomhed eller udbud af arbejde af en vis varighed, der drives

Læs mere

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel T E K N I K O G M I L J Ø. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel T E K N I K O G M I L J Ø. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 T E K N I K O G M I L J Ø Regulativ for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk

Læs mere

Salg af varer uden for fast forretningssted

Salg af varer uden for fast forretningssted Salg af varer uden for fast forretningssted (Salg af varer fra mobile udsalgssteder, lagersalg, home-parties, markeder, udstillinger, messer og torvehandel) Baggrund Reglerne om, hvor og hvordan der må

Læs mere

Landstingslov nr. 11 af 11. november 2000 om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke

Landstingslov nr. 11 af 11. november 2000 om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke Landstingslov nr. 11 af 11. november 2000 om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke Kapitel 1. Definitioner 1. Ved "alkoholholdige drikke" forstås i denne lov alle drikke, der indeholder alkohol.

Læs mere

29. maj 2015 EM 2015/XX. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

29. maj 2015 EM 2015/XX. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 29. maj 2015 EM 2015/XX Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til formål at fremme konkurrencen og produktiviteten i den private sektor. Dette mål bør nås ved

Læs mere

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel TEKNIK OG MILJØ. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008

Regulativ. for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel TEKNIK OG MILJØ. Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 Afdeling: Vej og Park Dato: Marts 2008 TEKNIK OG MILJØ Regulativ for brug af stadepladser i Norddjurs Kommune til torvehandel Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag til lov om detailsalg fra butikker m.v. (L 158) sammenholdt med gældende love

Forslag til lov om detailsalg fra butikker m.v. (L 158) sammenholdt med gældende love Erhvervsudvalget (2. samling) L 158 - Svar på Spørgsmål 12 Offentligt Forslag til lov om detailsalg fra butikker m.v. (L 158) sammenholdt med gældende love Gældende formulering Lov om butikstid m.v. Lovens

Læs mere

Restaurationsplan for Kerteminde Kommune

Restaurationsplan for Kerteminde Kommune Side1/5 Restaurationsplan for Kerteminde Kommune Sekretariat Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 15 05 Fax: 65 15 15 25 fin@kerteminde.dk www.kerteminde.dk 06-07-2009 Restaurationsplan for Kerteminde

Læs mere

Lov om detailsalg fra butikker m.v.

Lov om detailsalg fra butikker m.v. Lov om detailsalg fra butikker m.v. LOV nr 606 af 24/06/2005 (Gældende) Senere ændringer til forskriften LBK Nr. 786 af 09/08/2005 Forskriftens fulde tekst Lov om detailsalg fra butikker m.v. VI MARGRETHE

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

1. august 2008 Forslag Restaurationsplan for Nordfyns Kommune

1. august 2008 Forslag Restaurationsplan for Nordfyns Kommune Nordfyns Kommune Ledelsessekretariatet 1. august 2008 Forslag Restaurationsplan for Nordfyns Kommune 1. Baggrund og formål. Baggrunden for restaurationsplanen er skabelsen af Nordfyns Kommune og omlægningen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om næringsbrev til visse fødevarevirksomheder

Bekendtgørelse af lov om næringsbrev til visse fødevarevirksomheder LBK nr 1205 af 14/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 6. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2013-0035546 Senere ændringer

Læs mere

Restaurationsplan for Nordfyns Kommune

Restaurationsplan for Nordfyns Kommune Restaurationsplan for Nordfyns Kommune Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 21. august 2008 og revideret af Bevillingsnævnet den 16. januar 2013. Sagsnummer: 480-2012-108380 Dokumentnummer: 480-2012-288835

Læs mere

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING

REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING REGLEMENT FOR STADEPLADSER I RINGKØBING 1) Stadepladser I Ringkøbing er der mulighed for torvehandel følgende steder: på Torvet og på Havnen. Se vedhæftede kort. 2) Vareudvalg På stadepladserne kan der

Læs mere

Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug.

Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug. Landstingslov nr. 5 af 2. maj 1996 om landbrug. Lovens anvendelsesområde 1. Loven finder anvendelse på landbrug i Grønland. Stk. 2. Ved landbrug forstås i denne lov erhvervsmæssig udnyttelse af arealer

Læs mere

Kapitel 1 Formål og definitioner

Kapitel 1 Formål og definitioner Landstingslov nr. 23 af 18. december 2003 om kommunernes mulighed for at bidrage til erhvervsudvikling gennem investering i erhvervsmæssig virksomhed m.v. Kapitel 1 Formål og definitioner 1. Formålet med

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 17. marts 2006 FM 2006/21 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Baggrunden for forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004, der trådte i kraft den 1.

Læs mere

Lov om kontrol med arbejder af ædle metaller m.v. (* 1)

Lov om kontrol med arbejder af ædle metaller m.v. (* 1) LOV nr 308 af 17/05/1995 Gældende Offentliggørelsesdato: 18-05-1995 Økonomi- og Erhvervsministeriet www.retsinformation.dk LOV nr 1051 af 11/12/1996 Yderligere dokumenter: Alle bekendtgørelser m.v. og

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed Herved bekendtgøres lov nr. 266 af 22. maj 1986 om vagtvirksomhed med de ændringer, der følger af 2 i lov nr. 936 af 27. december 1991, 2 i lov nr. 386 af 20. maj

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 7 af 22. april 2004 om myndighedsbehandling af ansøgninger i henhold til is og vandeksportloven

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 7 af 22. april 2004 om myndighedsbehandling af ansøgninger i henhold til is og vandeksportloven Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 7 af 22. april 2004 om myndighedsbehandling af ansøgninger i henhold til is og vandeksportloven I medfør af 19 og 27 i landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001 om udnyttelse

Læs mere

Restaurationsplan. for Slagelse Kommune

Restaurationsplan. for Slagelse Kommune Restaurationsplan for Slagelse Kommune dtaget af e v r e n e n la p s n Restauratio bruar 2013. fe. 5 2 n e d t e d Byrå 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord................................................

Læs mere

Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (is og vandeksportloven) Kapitel 1.

Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (is og vandeksportloven) Kapitel 1. Landstingslov nr. 7 af 31. maj 2001om udnyttelse af is og vand med henblik på eksport (is og vandeksportloven) Kapitel 1. Anvendelsesområde 1. Landstingsloven regulerer udnyttelse af is og vand med henblik

Læs mere

Lov om administration af Det Europæiske Økonomiske Fællesskabs forordninger om indførelse af europæiske

Lov om administration af Det Europæiske Økonomiske Fællesskabs forordninger om indførelse af europæiske Danmark 5. april 1989 Lov om administration af Det Europæiske Økonomiske Fællesskabs forordninger om indførelse af europæiske økonomiske firmagrupper VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Nye regler om råden over offentlige vejarealer Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 2 (Delvis) nye regler om råden over offentligt vejareal 80 i lov om offentlige veje mv.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om obligatorisk digital kommunikation m.v. Lovforslag nr. L 16 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om obligatorisk digital kommunikation m.v. Lovforslag nr. L 16 Folketinget 2012-13 Lovforslag nr. L 16 Folketinget 2012-13 Fremsat den 3. oktober 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om obligatorisk digital kommunikation

Læs mere

L 17 Forslag 1 2 10. 3

L 17 Forslag 1 2 10. 3 Lovforslag nr. L 17 Folketinget 2014-15 Fremsat den 8. oktober 2014 af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om næringsbrev til visse fødevarevirksomheder

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag. til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 313 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om næringsbrev

Læs mere

Restaurationsloven i praksis

Restaurationsloven i praksis Sidehoved Restaurationsloven i praksis den kommenterede restaurationslov I Sidehoved This page intentionally left blank II Gry Asnæs Sidehoved Restaurationsloven i praksis den kommenterede restaurationslov

Læs mere

Retningslinier for udstedelse af alkoholbevillinger. Jammerbugt Kommune

Retningslinier for udstedelse af alkoholbevillinger. Jammerbugt Kommune Retningslinier for udstedelse af alkoholbevillinger Jammerbugt Kommune Indholdsfortegnelse Side Formålet med planen...3 Næringsbrev...3 Bevillingsnævnet...3 Hvem kan få alkoholbevilling:...4 Midlertidig

Læs mere

Lov om inkassovirksomhed

Lov om inkassovirksomhed Lov om inkassovirksomhed Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Loven gælder for inkassovirksomhed, jf. dog stk. 2 og 3. Stk. 2. Med undtagelse af 9-11, 12, stk. 1-3, 13 og 29 gælder loven ikke for inkassovirksomhed,

Læs mere

20. august 2015 EM2015/149. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

20. august 2015 EM2015/149. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 20. august 2015 EM2015/149 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til formål at fremme konkurrencen og produktiviteten i den private sektor. Dette mål bør nås ved

Læs mere

1998-09-29: Søllerød Kommune ctr. Konkurrencestyrelsen

1998-09-29: Søllerød Kommune ctr. Konkurrencestyrelsen 1 af 6 1998-09-29: Søllerød Kommune ctr. Konkurrencestyrelsen»År 1998, den 29. september afsagde Konkurrenceankenævnet i sagen j.nr. 98-76.327, Søllerød Kommune ctr. Konkurrencestyrelsen, sålydende: K

Læs mere

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2012 EM 2012/84 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formålet med forslaget er at indsætte bestemmelse om gebyrer i fiskeriloven. Indføringen er reelt set ikke ny,

Læs mere

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold

Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold BEK nr 721 af 13/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-960-0025. Senere ændringer til forskriften

Læs mere

UDKAST. Kapitel 1. Indledende bestemmelser. Bekendtgørelsens anvendelsesområde. Definitioner

UDKAST. Kapitel 1. Indledende bestemmelser. Bekendtgørelsens anvendelsesområde. Definitioner UDKAST Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol (bekendtgørelse om varetægtsfængsling i fodlænke i indkvarteringsstedet) I medfør af 35 b, stk.

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Regulativ for torvehandel

Guldborgsund Kommune. Regulativ for torvehandel Guldborgsund Kommune Regulativ for torvehandel TORVEHANDEL Områderne må benyttes til handel og kulturelle aktiviteter efter forudgående tilladelse fra Guldborgsund Kommune, Vej og Park, Parkvej 37, 4800

Læs mere

Lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om tinglysning

Lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om tinglysning LOV nr 580 af 04/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1401990 Senere ændringer

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om handel med brugte genstande samt pantelånervirksomhed

Bekendtgørelse af lov om handel med brugte genstande samt pantelånervirksomhed LBK nr 216 af 17/02/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-1111-0006 Senere ændringer til forskriften LOV nr 736 af 25/06/2014

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og -fiskeri

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og -fiskeri Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og -fiskeri I medfør af 7 og 8, 10, 12 og 13, 15, stk. 4, 17 og 18 i landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt som

Læs mere

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn

Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Landstingslov nr. 25 af 18. december 2003 om dyreværn Kapitel 1 Lovens formål og anvendelsesområde 1. Landstingslovens formål er at sikre dyr forsvarlig behandling og bedst mulig beskyttelse mod smerte,

Læs mere

Bekendtgørelse om dørmænd

Bekendtgørelse om dørmænd BEK nr 265 af 13/04/2005 Bekendtgørelse om dørmænd I medfør af 15 b, stk. 3, og 37, stk. 4, i lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 163 af 11. marts 2003 som ændret ved

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v.

Bekendtgørelse af lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v. LBK nr 135 af 18/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2009-0020866 Senere ændringer

Læs mere

Restaurationsplan for Holbæk Kommune

Restaurationsplan for Holbæk Kommune Restaurationsplan for Holbæk Kommune 2013 1 Indhold 1. Baggrund og målsætning for udarbejdelse af restaurationsplanen... 3 2. Alkoholbevillinger til personer og selskaber... 3 3. Det lovmæssige grundlag

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v.

Bekendtgørelse af lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v. Uofficiel sammenskrevet restaurationslov pr. 1. januar 2015 til internt brug inklusiv forslag til ændring af restaurationsloven (2016) LBK nr 135 af 18/01/2010 Gældende med senere ændringer indskrevet

Læs mere

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende:

I den anledning skal Datatilsynet udtale følgende: Arbejdsmarkedsudvalget L 74 - Bilag 1 Offentligt Arbejdsdirektoratet Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Sendt til hlo@adir.dk og ope@adir.dk. 14. juli 2008 Vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

Kontakt til børn, der er anbragt uden for hjemmet

Kontakt til børn, der er anbragt uden for hjemmet Kontakt til børn, der er anbragt uden for hjemmet Henstillet til socialministeren i overvejelser om en eventuel ændring af bistandslovens regler om døgnpleje at inddrage nogle spørgsmål vedrørende de gældende

Læs mere

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem Notat om kommunal støtte til vandrerhjem 1. Kommuners muligheder

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1)

Bekendtgørelse af lov om udstationering af lønmodtagere m.v. 1) LBK nr 342 af 03/04/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2014-2570 Senere ændringer til forskriften LOV nr 175

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

Almindelige bemærkninger.

Almindelige bemærkninger. 11. marts 2004 FM 2004/23 Almindelige bemærkninger. Baggrunden for nærværende forslag til landstingslov er, at der på konto 20.11.50. FL 2004 er afsat 3 millioner kroner til det i forslaget skitserede

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse af lov om vagtvirksomhed LBK nr 227 af 03/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 19. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2009-114-0148 Senere ændringer til forskriften LOV nr 718 af 25/06/2010

Læs mere

- kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse

- kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Forbud og hjemler - kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Specialistadvokat (L) Jacob Brandt DAKOFA, den 3. september 2015 2 Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 25. april 2013 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven (Adgang for

Læs mere

EM 2017/101. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde

EM 2017/101. Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 07-08-2017 EM 2017/101 Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om alkohol Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Denne Inatsisartutlov omfatter alt salg og udskænkning af alkoholholdige drikke.

Læs mere

Lov om Center for Cybersikkerhed

Lov om Center for Cybersikkerhed LOV nr 713 af 25/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2013/003214 Senere ændringer til forskriften LOV nr 443 af 08/05/2018

Læs mere

Kapitel 1 Lovens område. Definitioner

Kapitel 1 Lovens område. Definitioner Forslag til: Inatsisartutlov nr. XX af 20XX-XX-XX om Salg og udskænkning af alkoholholdige drikke (alkoholloven) Kapitel 1 Lovens område 1. Loven omfatter alt salg og al udskænkning af alkoholholdige drikke.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET)

Bekendtgørelse af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET) LBK nr 1600 af 19/12/2014 Udskriftsdato: 27. juni 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-1924-0222 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1881 af 29/12/2015 LOV nr

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Orientering vedrørende folkeregistrering 2012/2. Ændring af CPR-loven med virkning fra den 1. januar 2013

Orientering vedrørende folkeregistrering 2012/2. Ændring af CPR-loven med virkning fra den 1. januar 2013 Til samtlige kommuner Fremsendt pr. e-mail IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2012-02975 Orientering vedrørende folkeregistrering 2012/2 Doknr.

Læs mere

Siden sammenlægningen den 1. januar 2007 har Langeland Kommune ikke haft en restaurationsplan.

Siden sammenlægningen den 1. januar 2007 har Langeland Kommune ikke haft en restaurationsplan. Restaurationsplan INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrunden for udarbejdelse af en restaurationsplan... 1 2 Det lovmæssige grundlag for meddelelse af alkoholbevillinger... 1 2.1 Næringsbrev... 1 2.1.1 Næringsbasen...

Læs mere

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 26. april 2006 FM 2006/29 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Reglen, i 7, stk. 1, i landstingsforordning nr. 1 af 12. maj 2005 om lægemidler,

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde

Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 9 af 3. juni 2015 om havne Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Anlæg og drift af havne med tilhørende landanlæg, med undtagelse af de i 2 nævnte havne med tilhørende landanlæg, der anvendes

Læs mere

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 79 Offentligt 27. november 2008 /adf/che Sag Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber 1. Sammenfatning af lovforslagets enkelte kapitler

Læs mere

Opholdstilladelse som familiesammenført

Opholdstilladelse som familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Pas- og Forlængelseskontoret Center for Asyl og Familiesammenføring Dato: 20. januar 2009 Sagsbehandler:

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af skibe, som ikke anses for at have dansk ejer

Bekendtgørelse om registrering af skibe, som ikke anses for at have dansk ejer Bekendtgørelse om registrering af skibe, som ikke anses for at have dansk ejer I medfør af 2, stk. 1 og 2, 514 a og 515 i søloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 856 af 1. juli 2010, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE)

Bekendtgørelse af lov om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) LBK nr 1 af 04/01/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 2. december 2017 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2015/008780 Senere ændringer til forskriften LOV nr 462 af 15/05/2017

Læs mere

Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv

Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv - juridiske og praktiske udfordringer DemensKoordinatorer i DanmarK Årskursus 2015 Flytningen til et passende botilbud skal medføre en klar

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v.

Bekendtgørelse af lov om gødning og jordforbedringsmidler m.v. LBK nr 417 af 03/05/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 6. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 11-0122-000003 Senere ændringer til

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om forældremyndighed og samvær 1)

Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om forældremyndighed og samvær 1) Nr. 228 15. marts 2007 Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om forældremyndighed og samvær 1) Kapitel 1 Forældremyndighed Kapitel 2 Samvær m. v. Kapitel 3 Arbejdsaftaler Kapitel 4 Midlertidige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1) 2008/1 LSF 134 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2008-708-0011 Fremsat den 18. februar 2009 af justitsministeren (Brian Mikkelsen)

Læs mere

Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol

Bekendtgørelse om anbringelse på bopælen i indkvarteringsstedet under intensiv overvågning og kontrol BEK nr 1198 af 02/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 4. oktober 2019 Ministerium: Udlændinge- og Integrationsministeriet Journalnummer: Udlændinge- og Integrationsmin., j.nr. 2017-10650 Senere ændringer

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 20. september 2004 EM2004/29 Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger Den gældende landstingsforordning om hjælp til børn og unge er vedtaget på Forårssamlingen 2003. Anvendelsen

Læs mere

Forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år

Forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år Forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;sundhed Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 15.12.2014 Status: Gældende Udskrevet: 17.1.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1

Forslag. Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed og lov om vagtvirksomhed 1 Retsudvalget REU alm. del - Bilag 270 Offentligt Lovafdelingen UDKAST Dato: 16. januar 2009 Kontor: Formueretskontoret Sagsnr.: 2008-708-0011 Dok.: JNW40105 Forslag til Lov om ændring af lov om inkassovirksomhed

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde. 1. Inatsisartutloven finder anvendelse på udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi.

Kapitel 1 Anvendelsesområde. 1. Inatsisartutloven finder anvendelse på udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi. Inatsisartutlov nr. 12 af 1. december 2009 om udnyttelse af vandkraftressourcer til produktion af energi Historisk Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Inatsisartutloven finder anvendelse på udnyttelse af vandkraftressourcer

Læs mere

1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver?

1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver? Investeringsrådgivere 1. Hvem skal have tilladelse til at drive virksomhed som investeringsrådgiver? Efter 343 a, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal virksomheder, der udøver investeringsrådgivning

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1)

Bekendtgørelse om udarbejdelse og udbredelse til offentligheden af visse investeringsanalyser 1) BEK nr 1234 af 22/10/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0020 Senere ændringer

Læs mere

Forslag til Landstingslov nr. xx af xxx 2000 om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke. Generelle bemærkninger.

Forslag til Landstingslov nr. xx af xxx 2000 om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke. Generelle bemærkninger. 10. august 2000 EM 2000 / 22 Forslag til Landstingslov nr. xx af xxx 2000 om salg og udskænkning af alkoholholdige drikke. Generelle bemærkninger. I forbindelse med Landstingets vintersamling 2000 lovede

Læs mere

LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden,

LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden, LOV OM GRØNLANDS HJEMMESTYRE Vi Margrethe den Anden, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I erkendelse af den særstilling, som Grønland i national, kulturel og geografisk henseende indtager

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 11 af 27. november 2018 om kommerciel udnyttelse af is og vand. Kapitel 1 Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 11 af 27. november 2018 om kommerciel udnyttelse af is og vand. Kapitel 1 Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 11 af 27. november 2018 om kommerciel udnyttelse af is og vand Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Inatsisartutloven regulerer kommerciel udnyttelse af is og vand til konsum og undersøgelser

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 1. juli 2008 om tilskud til kurser på erhvervsuddannelsesområdet

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 1. juli 2008 om tilskud til kurser på erhvervsuddannelsesområdet Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 1. juli 2008 om tilskud til kurser på erhvervsuddannelsesområdet I medfør af 49 og 52, stk. 2, i landstingsforordning nr. 2 af 31. maj 1999 om erhvervsuddannelser

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser

Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser Anordning nr. 38 af 23. januar 2004 Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om radiofrekvenser VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I medfør af 60 i lov nr. 421

Læs mere

10. august 2006 EM 2006/53. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2006 EM 2006/53. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2006 EM 2006/53 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Der har været tvivl om, hvilke hjemmelsbeføjelser 24 og 25 i landstingsforordning

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

Kapitel VII Benyttelse af boliger

Kapitel VII Benyttelse af boliger Kapitel VII Benyttelse af boliger 45. Reglerne i dette kapitel gælder for boliger med køkken, der er eller har været benyttet til helårsbeboelse i de i 2 anførte kommuner, jf. dog 46, stk. 1, 3. pkt.,

Læs mere

Vejledende notat om selvforsørgelseskravet på ægtefællesammenføringsområdet til www.nyidanmark.dk

Vejledende notat om selvforsørgelseskravet på ægtefællesammenføringsområdet til www.nyidanmark.dk NOTAT Dato: 25. oktober 2010 Kontor: Udlændingelovskontoret J.nr.: 09/04981 Sagsbeh.: MUR Vejledende notat om selvforsørgelseskravet på ægtefællesammenføringsområdet til www.nyidanmark.dk 1. Selvforsørgelseskravet

Læs mere

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v.

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. 1. Frie grundskoler giver undervisning inden for 1. 10. klassetrin, som står mål med,

Læs mere

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v.

Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. Bekendtgørelse om forældremyndighed, barnets bopæl og samvær m.v. I medfør af 42 og 45, stk. 3, i forældreansvarsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1085 af 7. oktober 2014, som ændret ved 1 i lov nr. 270

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1968L0360 DA 01.05.2004 002.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 15. oktober 1968 om afskaffelse af restriktioner om

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Indledning I 2013 indledtes på forsøgsbasis makrelfiskeri i Grønland. Den samlede fangst udgjorde 51.337 tons i 2013. Med

Læs mere

Rettelsesblad. (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger.

Rettelsesblad. (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger. 23. april 2004 FM 2004/23 Rettelsesblad (erstatter s. 1 5 i forslag dateret den 11. marts 2004) Almindelige bemærkninger. Baggrunden for nærværende forslag til landstingslov er, at der på Finansloven for

Læs mere

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Aalisarnermut Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug Landstingsmedlem Per Berthelsen /HER

Læs mere

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne Kendelse af 20. august 1999. 99-51.390. Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservice. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist. Lov om

Læs mere

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013

Lov om midlertidig regulering af boligforholdene 11-12-2013 Titel Lov om midlertidig regulering af boligforholdene Status Gældende Ikrafttrådt 01-01-1980 Type Lov Nummer 238 Publiceret 08-06-1979 Udgiver By- og Boligministeriet Udskrevet af Bjørn Søeborg Dato 11-12-2013

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. Færdselsstyrelsen Forslag Til Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. (Etablering af kommunale fællesskaber) I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999, som ændret ved 17

Læs mere

Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift

Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift Landstingslov nr. 8 af 31. oktober 1987 om stempelafgift 1. Dokumenter om overdragelse af fast ejendom i Grønland stemples med 1,5 % af købesummen, dog mindst af værdien i handel og vandel. 2. Dokumenter

Læs mere