Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:"

Transkript

1 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser fra kommunale og private leverandører ud fra godkendte kvalitetsstandarder indenfor praktisk hjælp, personlig pleje, aflastning, madservice, handicapbiler, hjælpemidler m.m. Ansvar for løbende opfølgning på, om de visiterede ydelser svarer til det afsatte budget. Ventedagsbetaling til hospitaler for færdigbehandlede patienter. Betaling for hospiceophold. Plejevederlag for pasning af døende og alvorligt syge i hjemmet. 2 Plejecentre Der er 3 plejecentre i Halsnæs Kommune. Plejecentrene er indrettet med LeveBo miljø, med i alt 237 boliger heraf 16 boliger målrettet borgere med demens i tilknytning til Hundested Plejecenter. Et LeveBo miljø er et sted, hvor de ældre bor i egen lejlighed (som i eget hjem), og lever deres liv med fokus på beboernes selv- og medbestemmelse, så længe de magter det. Herudover er der i kommunen: - 17 plejepladser anvendes til midlertidige døgnophold i tilknytning til Hundested Plejecenter. - 5 specialpladser til midlertidige døgnophold på Rosen i tilknytning til Arresø Plejecenter målrettet udadreagerende borgere. - 3 akutpladser oprettet med henblik på at mindske antallet af hospitalsindlæggelser placeret i tilknytning til Hundested Plejecenter 3 Hjemmeplejen Hjemmeplejen yder hjemmehjælp til alle kommunens borgere efter servicelovens 83, samt hjemmesygepleje efter sundhedslovens 138 og 139. Hjemmeplejen ydes efter kvalitetsstandarder. Det vil sige praktisk hjælp, personlig pleje og hjemmesygepleje. Visitationen til praktisk hjælp sker på baggrund af en individuel funktionsvurdering af borgeren. Budgetteringsgrundlaget for 2015 er antal visiterede timer: Praktisk hjælp Rengøring tilbydes 1 gang hver anden uge af dagligt benyttede rum med standardtid på 60 min., som omfatter støvsugning, gulvvask og rengøring af badeværelse. Udmåling af rengøring differentieres dog i forhold til funktionsniveau i funktionsgruppe I og II til rengøring hver 4. uge fra Tøjvask ydes hver 14. dag i eget hjem eller privat leverandør. Indkøb ved indkøbsfirma 1 gang om ugen på faste dage. Ved akut eller særlige behov kan det varetages af hjemmehjælpen Hver enkelt indsats vurderes for sig selv.

2 Personlig pleje Formålet med ydelsen er: at borgeren er ren og føler velvære at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten Ydelsen kan leveres hele døgnet og alle årets dage. Hver enkel indsats vurderes for sig selv. Hjemmesygepleje Formålet med ydelsen er at sikre, at borgeren modtager lægeordineret behandling, pleje og rådgivning på baggrund af individuelle behov Driftsbudget overordnet Driftsbudget (1.000 kr.) Ældre Ændringer i forhold til budgetgrundlaget Budgetændringer (1.000 kr.) Demografipulje på ældreområdet Mellemkommunale refusioner køb og salg af plejepladser i andre kommune Hjemmeplejen reduktion af tidforbrug vedr. plejepakker Øgning af brugertidsprocent fra 53 % til 54 % Effektivisering af driften på plejecenter Omlægning af administrationen i hjemmeplejen Effektivisering på hjælpemiddelområdet Opgradering af hjemmeplejen Ændring af serviceniveau for rengøring til hver 4. uge Demografipulje på ældreområdet Ny budgetlægningsmodel, der tager højde for den økonomiske konsekvens af den demografiske udvikling på ældreområdet. Modellen vedrører områderne frit Valg, hjemmesygeplejen og hjælpemiddelområdet og køb/salg af plejepladser i andre kommuner. Endelig er modellen korrigeret for sund aldring. Køb og salg af plejepladser Der er som følge af frit valg for borgeren for valg af plejeplads i andre kommuner sket en stigning i antallet af borgere, der har søgt ud af kommunen. Modsat er antallet af borgere, der har søgt ind i kommunen faldet. Det har udløst et budgetbehov på 10,7 mio. kr., som er ydet som tillægsbevilling ved budgetrevisionen med samme effekt i 2015 og overslagsår.

3 Effektiviseringer Der til budget indregnet følgende effektiviseringer på ældreområdet: Øgning af brugertidsprocenten (BTP) i Hjemmeplejen fra 53 % til 54 % Effektivisering på 3 % på plejecenterområdet Omlægning af administrationen i hjemmeplejen Effektivisering på hjælpemiddelområdet Ændring i serviceniveau for rengøring. Serviceniveauet for rengøring ændres, således at der i udmåleingen af rengøring differentieres i forhold til funktionsniveau. Det gælder kun for funktionsniveau I og II Driftsbudget specificeret Det samlede 2015 budget for politikområdet Ældre udgør 238,2 mio. kr. fordelt på 3 aktivitetsområder. Nr. Politikområde Ældre Budget 2015 (1.000 kr.) 1 Visitation Plejecentre Hjemmeplejen I alt Figur: Driftsbudget 2015 for politikområdet Ældre - opdelt på aktivitetsområder. 12% 35% Visitation Plejecentre Hjemmepleje 53% Der er indgået 4 virksomhedsaftaler på ældreområdet for et budget på 155,8 mio. kr. De fordeler sig med 3 virksomhedsaftaler på plejecenterområdet og et samlet budget på 126,6 mio. kr. og 1 virksomhedsaftale for Hjemmeplejen på 29,1 mio. kr., som er den faste del af budgettet på hjemmehjælpen samt hjemmesygeplejen.

4 Der er budget på 82,5 mio. kr. uden for virksomhedsaftalerne, hvoraf størstedelen er placeret i Visitationen.

5 Budgetforudsætninger 1. Visitationen Den aktivitetsbaserede del af budget 2015 til den kommunale hjemmehjælp er budgetlagt i visitationen som er myndighedsdelen (bestiller). Budgetforudsætningerne for den aktivitetsbaserede del for budget 2015 er visiterede timer pr. uge og en BTP (brugertidsprocent) på 54 %, hvilket er en stigning på 1 % i forhold til Den kommunale hjemmepleje udfører 70 % af visitationen og budgettet for 2015 er på 40,8 mio.kr. til den kommunale leverandør, svarende til timer pr. uge. Borgere kan frit vælge mellem offentlig og privat leverandør indenfor hjemmehjælpen. Der visiteres 30 % af timerne til de private leverandører og er budgetlagt med 23,0 mio. svarende til timer pr. uge. Borgerne har mulighed for selv at ansætte en hjælper til personlig pleje og praktisk hjælp, hvortil der er afsat en ramme på 3,3 mio. kr. Hjemmeboende pensionister som visiteres til madservice kan vælge mellem en privat leverandør og det fælleskommunale 60 selskab Mad til hver dag, som Halsnæs kommune har dannet i fælleskab med Hillerød, Frederikssund og Allerød kommuner. Der er i 2015 budgetteret med 4,1 mio. kr. til madservice til hjemmeboende pensionister. Budgetansvaret for borgenes indbetalinger for madservice for hjemmeboende og servicepakker på plejecentrene budgetteret med 15,6 mio. kr. er placeret centralt i Visitationen. Taksterne for 2015 Madservice til eget hjem: Hovedret 50 kr. Biret 12 kr. Fuldkost pr. måned for plejeboliger kr. Mellemkommunale refusioner Borgere kan visiteres til pleje- og ældreboliger på tværs af kommunegrænserne. Udgifterne afregnes efter lov om mellemkommunale refusioner. Der er på dette område budgetteret med betaling for 24 pladser på plejecentre i andre kommuner med et budget på 14,0 mio. kr. og salg af 20 pladser til andre kommuner med en budgetteret indtægt på 11,9 mio. kr. Hjælpemidler, boligindretning og befordring er budgetlagt med en ramme på 19,7 mio. kr. 2. Plejecentre Budgettet til plejecentrene tildeles via en tildelingsmodel, som består en fast budget del og en variabel del De faste budgetposter består af budget til: Ledelse Administration Servicepersonale Ernæringskonsulenter Den variable del af budgettet på plejecenterområdet er lønsummen til plejepersonalet, øvrige personaleudgifter (uddannelse, beklædning) og borgerrelaterede udgifter. Lønbudgettet til plejepersonalet er beregnet med udgangspunkt i en gennemsnitlig lønsum pr. fuldtidsansat og en beregnet faktor pr. plads. Fra 2014 er faktoren pr. plads opgjort til: Leve-Bo enheder 0,87 ansat pr. beboer

6 Demenspladser Special midlertidige døgnpladser Rosen Midlertidige døgnpladser Special midlertidige døgnpladser Akutpladser 1,13 ansat pr. beboer 2,08 ansat pr. beboer 1,18 ansat pr. beboer 1.98 ansat pr. beboer Øvrige personaleudgifter til beklædning og uddannelse tildeles med pr. fuldtidsansat. Brugerrelaterede udgifter til sundhedsmæssige foranstaltninger, terapi m.m. til beboerne tildeles med pr. borger. Budgettet til Servicepakken, som tilbydes borgerene på plejecentrene er tilført plejecentrene. Servicepakkerne indeholder vask af borgernes personlige tøj, leje af linned og rengøringsartikler. Ydelserne er 100 % brugerfinansieret og ansvaret for borgerenes betaling for servicepakkerne er placeret centralt under visitationen. Administrationsudgifter og inventar budgetteres dels via af et fast budget på kr. pr. plejecenter og dels et variabelt budget med tildeling af kr. pr. plads. 3. Hjemmeplejen Hjemmehjælpen Hjemmeplejen er organiseret via en BUM model, hvor der sker budgettildeling via en aktivitetsbaseret tildelingsmodel i forhold til antallet af visiterede timer. Budgettildelingen består af en fast del, som er lønninger til ledelse, administration, servicepersonale, uddannelse m.v. Den faste del af budgettet tildeles fra årets start, mens den variable del af budgettet - lønbudgettet til plejepersonalet - tildeles månedligt af Visitationen i forhold antallet af visiterede timer. Hjemmesygeplejen Hjemmesygeplejen er organiseret som en selvstændig afdeling under Hjemmeplejen og tildeles via en rammebevilling. Forebyggelse Lovpligtige forebyggende hjemmebesøg til borgere over 75 år. Der bliver ikke tilbudt besøg til borgere, der både modtager praktisk hjælp og personlig pleje. Budgettildelingen til området er en rammebevilling.

ÆLDRE Budget Budgetbeskrivelse Ældre

ÆLDRE Budget Budgetbeskrivelse Ældre Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Ældre Side 1 af 11 1. Det overordnede budget Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap, og har et samlet budget på 271,9 mio. kr., svarende til

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Tilbud til ældre pensionister er der i budget 2018 afsat 462,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister er der i afsat 462,6 mio. kr. Dertil

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/ Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen

Læs mere

Udvalget for Voksne og Sundhed

Udvalget for Voksne og Sundhed 17. november 2010 Udvalget for Voksne og Sundhed Den lineære forbrugsprocent ved udgangen af oktober er 83,3%. Nærværende notat kommenterer oktober måneds Ledelsesrapport samt Nøgletalsrapport. Notatet

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018 TAKSTER I Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter 2012 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter boliger og institutioner samt pleje og omsorg for ældre og handicappede. Endvidere omfatter området inkontinenshjælpemidler samt

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL NOTAT 00.30.14-Ø00-38-18 Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november Velfærdsudvalget Budgetopfølgningen peger på en udfordring på 6,6

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Økonomisk beredskab - Udvalget for Voksne og Sundhed

Økonomisk beredskab - Udvalget for Voksne og Sundhed Økonomisekretari atet Notat Til: Sagsnr.: 2010/15165 Dato: 21-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Økonomisk beredskab - Udvalget for Voksne og Sundhed Lis Kristensen Økonomi- og analysekonsulent Administrationen

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen reguleres ikke som følge

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din hjælp og støtte 8 Frit

Læs mere

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 Socialudvalget Oversigt over udvalgsområde Regnskab 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Politikområde Ældre DRIFT - ramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 ramme 1 400,4 410,6 413,0 419,4 426,5 438,9 Virksomheder

Læs mere

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Handicap og Psykiatri hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Styrelseslovens 41a gælder:

Styrelseslovens 41a gælder: TAKSTER I Styrelseslovens 41a gælder: Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12.

Mål Målene på politikområde 12 og 15 er ens. Der henvises til beskrivelsen på politikområde 12. Politikområde 15 omfatter en række tilbud, som primært henvender sig til borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsniveau. Området omfatter hjemmehjælp på Plejecentret Christians Have og hjemmehjælp

Læs mere

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk 1 Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk hjælp Heraf får ca. 350 borgere praktisk hjælp & ca. 10

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 0,1 mio. kr. mellem

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Anden praktisk hjælp 7 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din støtte og hjælp 8 Frit

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET

PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET PRAKTISK HJÆLP I HJEMMET 1 Indhold Kære borger... 3 Praktisk støtte og hjælp... 4 Rengøring... 4 Tøjvask... 5 Indkøb... 5 Anden praktisk hjælp... 5 Afløsning i hjemmet... 6 Flytning eller aflysning af

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 10 Social service

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med august måned Regnskab 1. september 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Antal

Læs mere

Sagsnr.: 2012/ Dato: 13. november 2012

Sagsnr.: 2012/ Dato: 13. november 2012 Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed. Sagsnr.: 2012/0013299 Dato: 13. november 2012 Titel: Udmøntning af Budget 2013 Sagsbehandler: Tina Juel Højager I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for

Læs mere

Praktisk hjælp i hjemmet. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Praktisk hjælp i hjemmet. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Praktisk hjælp i hjemmet Indhold Kære borger 3 Praktisk støtte og hjælp 4 Rengøring 4 Tøjvask 6 Indkøb 6 Afløsning i hjemmet 7 Flytning eller aflysning af din støtte og hjælp 8 Frit valg af leverandør

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE ÆLDRE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Juni 2010 Indledning Budgetopfølgningen pr. 30/4-2010 omhandler væsentlige udviklingstendenser og kommentering

Læs mere

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser

SOCIALE YDELSER Budget Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Sociale ydelser Side 1 af 5 1. Det overordnede budget Politikområdet Sociale Ydelser hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget på 33,7 mio.

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget: Ældre

Social- og sundhedsudvalget: Ældre 1. Budgettildelings- og styringsprincipper Ingen bemærkninger 2. Demografiregulering Hjemmeplejen Hjemmeplejen demografireguleres på baggrund af de 67+ årige som er hjemmeplejens målgruppe. Det harmoniserede

Læs mere

Social- og ældreudvalget: Ældreområdet

Social- og ældreudvalget: Ældreområdet Den samlede budgetramme for ældreområdet kan i 2008 opgøres som følgende: Budget i hele 1.000 kr. Hovedområde Udgift Indtægt Netto 4.90 Sundhedsudgifter 360 360 5.30 Ældreboliger 7.758-18.111-10.353 5.32

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med februar måned Regnskab 1. marts 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Antal visiterede timer pr. uge 3352 3351 Visiterede

Læs mere

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Den 7. Juli 2009 Specielle bemærkninger til budget 2010-2013 pr. politikområde Politikområde: Ældre I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2010-priser 2010 2011 2012 2013 Basisbudget fra sidste budgetlægning

Læs mere

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering.

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor Serviceydelser for ældre - orientering. Punkt 5. Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering. 2013-46690. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, at at at budgetfordeling 2014

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med april måned Regnskab 1. maj 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Antal visiterede

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2018 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Socialudvalget. Pleje og Omsorg

Socialudvalget. Pleje og Omsorg Pleje og Omsorg Området pleje og omsorg er nedenstående beskrevet i følgende punkter: Plejedistrikter Kostforplejning Plejecentre Øvrig drift Generelle bemærkninger: Visse områder er pt. ikke fordelt endeligt

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE (30)

TILBUD TIL ÆLDRE (30) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 TILBUD TIL ÆLDRE (30) 5.30.26 Personlig og praktisk hjælp og madservice (hjemmehjælp) til ældre omfattet

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2009

Plejebolig Kvalitetsstandard 2009 Plejebolig Kvalitetsstandard 2009 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af en væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Formålet med

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2010 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 21 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med marts måned Regnskab 1. april 21 Side 1 Visitationen Budgetlagt antal Antal visiterede timer pr. uge 3352 3351 335 Visiterede

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter.

Det er flygtninge, kontant- og uddannelseshjælp samt hele det specialiserede socialområde, som er primære opmærksomhedspunkter. Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere end det Byrådet planlagde, da

Læs mere

Mål og Midler Ældreområdet

Mål og Midler Ældreområdet Fokusområder Den demografiske udvikling på ældreområdet: Det er velkendt, at vi står over for en demografisk udfordring. De næste mange år vil der blive flere ældre og særligt antallet af +80-årige vil

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Visitation og levering. Kvalitetsstandard

Visitation og levering. Kvalitetsstandard Visitation og levering Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for visitation og levering Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes visitation og levering af de indsatser, der er

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 12 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 17. maj 214 Budgetopfølgning pr. 3. april 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og aktivitetstilbud,

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Introduktion myndighed

Introduktion myndighed Introduktion myndighed Lov om social service Kvalitetsstandarder Rehabilitering Hjemmepleje Frit valg Private leverandører af hjemmehjælp Madservice Hjælpemidler (genbrugshjælpemidler mv.) Magtanvendelse

Læs mere

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Ældre og Sundhed. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Ældre og Sundhed -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. mio. kr. I mindreforbruget er der forudsat en omplacering på 2,6 mio. kr. og altså et samlet

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 108,6 mio. kr.,

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede samt plejehjem. Endvidere omfatter området

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice.

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. I kommunens årsregnskab angives, hvorledes kommunen senest har beregnet priskrav

Læs mere

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE

KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2013 KVALITETSSTANDARD PRAKTISK HJÆLP EFTER 83 OG 84 I LOV OM SOCIAL SERVICE Der er i Lemvig Kommune et politisk ønske om at fokusere på borgernes muligheder

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE OG MADSERVICE, KRONISK SYGE OG DØENDE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE OG MADSERVICE, KRONISK SYGE OG DØENDE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE OG MADSERVICE, KRONISK SYGE OG DØENDE 1 Indhold Kære borger... 3 Personlig hjælp og pleje... 4 Hjemmesygepleje... 5 Akut Sygeplejen... 5 Telesundhed... 6 Omsorgstandpleje... 6

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for tøjvask Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for tøjvask 2015 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp. Kvalitetsstandarderne skal sikre,

Læs mere

Velfærdsudvalget: Ældreområdet

Velfærdsudvalget: Ældreområdet Velfærdsudvalget: Ældreområdet Den samlede budgetramme for ældreområdet -2022 opgøres som følger: Tabel 1: Budget Ældreområdet Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 Side 1 af 21 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 201 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug

Læs mere

Budgetrevision. 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed

Budgetrevision. 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed Budgetrevision 31. maj Udvalget for Voksne- og sundhed Sammenfatning Politikområdet Sundhed Budgettet forventes overholdt Politikområdet Ældre Der forventes et merforbrug på 3,6 mio. kr. Politikområdet

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG

Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Sundhed og Ældre NØGLETALSKATALOG Juni 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Forord 3 Overordnede nøgletal for økonomi og befolkning 4 Hjemmehjælp og sygepleje 7 Sygehusforbrug og forbrug af

Læs mere

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: Plejehjem/ældreboliger Hjemmepleje Hjemmesygepleje Dagcentre, herunder for demente

Læs mere

Lov om social service (Serviceloven)

Lov om social service (Serviceloven) Relevante web-adresser Lov om social service: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?i d=158071 Socialstyrelsen: http://www.socialstyrelsen.dk/ Embedslægerne: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/uddannelseautorisation/autorisation/autorisation-ogpligter/journalfoering-ogopbevaring/journalopbevaring/rekvirering-afjournaler/embedslaegerne-nordjylland

Læs mere

Forslag til ny demografimodel på ældreområdet i Viborg Kommune

Forslag til ny demografimodel på ældreområdet i Viborg Kommune Forslag til ny demografimodel på ældreområdet i Viborg Kommune Indhold 1 Indledning... 2 2 Hvad er en demografimodel?... 2 3 Viborg Kommunes nuværende model... 3 4 Tekniske regneprincipper i den nye model...

Læs mere

Oversigt over handlekatalog på drift

Oversigt over handlekatalog på drift Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 ' Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Ajourført: 31.5.10 Servic eområ F1.F2.F3 Handlemuligheder på drift de UÆH-1-3 VS 05.32.32 Ændring af serviceniveau på praktisk

Læs mere

Driftsopfølgning pr

Driftsopfølgning pr Driftsopfølgning pr. 31-10-2016 Visiterede timer i hjemmeplejen De samlede visiterede timer i hjemmeplejen for 2016 vist herunder. Tabellen illustrerer udviklingen uge for uge. Total antal visiterede timer

Læs mere

Personlig hjælp og pleje og madservice, kronisk syge og døende

Personlig hjælp og pleje og madservice, kronisk syge og døende Personlig hjælp og pleje og madservice, kronisk syge og døende Indhold Kære borger 3 Personlig hjælp og pleje 4 Hjemmesygepleje 6 Akutsygeplejen 6 Telesundhed 7 Omsorgstandpleje 7 Mad og måltider 8 Støtte

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Når man bor i plejebolig

Når man bor i plejebolig Når man bor i plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for hjælp og støtte til borgere, som bor i plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes hjælp og støtte til

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Voksen-Ældreområdet. Ringsted Kommune. Januar 2010

Voksen-Ældreområdet. Ringsted Kommune. Januar 2010 Voksen-Ældreområdet i Ringsted Kommune Januar 2010 2 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Nøgletal for Voksenområdet...4 2. Nøgletal for Ældreområdet...4 3. Organisationen...4 3. 1. Myndighedsenheden...5 3. 2.

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Ældre- & Omsorgsudvalget Budgetbemærkninger til budget

Ældre- & Omsorgsudvalget Budgetbemærkninger til budget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 %!!"!#! "$! #%" "%"!!!# $!$ %$!!"#! $!$ %"%% "#$ $!$ 01 Hjemmepleje & Omsorg 536.450 650.179-113.730 547.227 660.956-113.730 564.018 677.748-113.730 577.221 690.951-113.730

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. og madservice, kronisk syge og døende. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1

Personlig hjælp og pleje. og madservice, kronisk syge og døende. Byrådet 19. december Oplev det rå og autentiske Halsnæs 1 Personlig hjælp og pleje og madservice, kronisk syge og døende Byrådet 9. december 207 Indhold Kære borger 3 Personlig hjælp og pleje 4 Hjemmesygepleje 6 Akutsygeplejen 6 Telesundhed 7 Omsorgstandpleje

Læs mere