Lad det ikke blive ved drømmen...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lad det ikke blive ved drømmen..."

Transkript

1 Lad det ikke blive ved drømmen...

2 HÅRSLEV EFTERSKOLE UDFORDRING OG UDVIKLING Tak, fordi du interesserer dig for Hårslev Efterskole. Som skolens forstander gennem snart ti år vil jeg gerne fortælle dig lidt om Hårslev Efterskole. - Ganske kort, så er Hårslev Efterskole en meget moderne, seriøs og ualmindelig efterskole. Vi har linjer i såvel musik, idræt, drama, kreativ, medie som friluftsliv, og vores brede elevsammensætning giver en meget værdifuld og inspirerende hverdag, hvor alle kan lære af hinanden. Vores elever har et ønske om at gøre det godt i skolen, og vil samtidig gerne bruge fritiden på deres nye venner i et nært efterskolemiljø med plads til kreative, musiske og kropslige aktiviteter. I disse år oplever Hårslev Efterskole en stor søgning. Det, tror jeg, skyldes mange ting. Blandt andet har vi en elevsammensætning med mange interesser repræsenteret. Vi er ligeledes en mindre efterskole med under 100 elever, og endeligt ser skolens medarbejdere det værdifulde i, at denne skolestørrelse og elevmangfoldighed giver plads til, at du som elev kan udvikle dig ualmindeligt godt i trygge rammer med meget nærhed og med nærværende lærere. På Hårslev Efter skole, har du ikke mulighed for at gemme dig. Alle ken der til hinanden, og vi voksne på skolen har rigtig gode forudsætninger for at støtte op om hver enkelt elev. I denne mappe finder du informationer om Hårslev Efterskole samt en blanket vedrørende tilmelding til optagelsesmøde. Når vi har modtaget dit ønske om optagelse på efterskolen, vender vi hurtigt tilbage med et forslag til dato for dette optagelsesmøde. Man behøver ikke særlige forudsætninger for at blive optaget som elev på Hårslev Efterskole. Alle kan søge om optagelse på skolen, men det er vigtigt, at interesserede elever bakker op om Hårslev Efterskoles regler samt værdier og gerne vil gøre en positiv forskel for hinanden. Ring eller skriv en mail til vores kontor, så vi kan aftale et tidspunkt, hvor I kan komme og besøge os. Vi vil gerne bidrage til, at dine efterskoledrømme kan blive til virkelighed. Med venlig hilsen Rasmus Biørn Forstander

3 HÅRSLEV EFTERSKOLE BOGLIG UNDERVISNING, LINJEFAG, VALGFAG, FÆLLESAFTNER, UDFLUGTER, LEJRSKOLE, SANG OG MEGET, MEGET MERE. BELIGGENHED Hårslev Efterskole er beliggende i den lille landsby Hårslev ved Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse. Når du skal til og fra skolen, er der gode trafikforbindelser via Fuglebjerg til såvel Slagelse som Næstved. UNDERVISNINGEN På Hårslev Efterskole tilbyder vi undervisning i de prøveforberedende fag efter gældende regler i 9. og 10. klasse. Sangtime og fællessamling er obligatorisk for alle elever, ligesom alle elever skal vælge linjefag samt et antal valgfag. Alle elever skal have mindst et bevægelsesfag. Hårslev Efterskole tilbyder ikke specialundervisning, men har du nogle særlige behov, og ønsker du optagelse på Hårslev Efterskole, anbefaler vi, at du henvender dig til os for en snak om dine behov og muligheder for støtte. På Hårslev Efterskole foregår meget af undervisningen med brug af internet og computer, og derfor anbefaler vi, at du medbringer egen bærbar computer. Har du ikke en bærbar computer, kan du låne en fuld funktionsdygtig computer af skolen. AFGANGSBEVIS Når skoleåret er slut får alle elever et afgangsbevis med årskarakterer og prøvekarakterer. Alle elever får også en personlig udtalelse, som du kan bruge, når du senere vil søge fx. studiejob eller praktikplads. DAGLIGDAG Efter morgenmad og oprydning på eget værelse begynder undervisningen kl. 8:00. Der er boglige timer hele formiddagen, dog afbrudt af fællessamling og en mindre pause. Til middag samles vi alle til fælles spisning i spisesalen, hvorefter der er en lidt længere pause. Efter middagspausen er der igen undervisning med bl.a. valgfags- og linjefagsundervisning. Aftensmaden indtages som buffet i spisesalen, og derpå skal du have stilletid, hvor du kan lave lektier eller slappe af. I stilletiden opholder skolens elever sig på eget værelse eller i et lokale med dagens vagtlærere.

4 FRITID OG WEEKENDER Aftenerne og weekenderne består af aktiviteter, som elever eller lærere planlægger. Når du er elev på Hårslev Efterskole, er du velkommen til at benytte skolens mange faciliteter i både fritiden og weekenderne. Vi lægger vægt på, at skolens elever selv kan administrere fritiden til hverdag og i weekenderne. På Hårslev Efterskole vælger mange elever at blive på skolen i weekenderne. Der vil være enkelte weekender, som i udgangspunktet er elevfrie, og tilsvarende nogle, hvor alle elever skal blive på skolen. I weekenderne har du mulighed for at være lidt længere oppe om aftenen og for at sove længere om morgenen. Som til hverdag har du mødepligt til måltider og planlagte aktiviteter, og der vil som minimum være planlagt en aktivitet lørdag og en aktivitet søndag. STÆVNER OG ARRANGEMENTER For os på Hårslev Efterskole er det værdifuldt at deltage i stævner og arrangementer i samarbejde med andre efterskoler - bl.a. i fodbold, volleyball og basket. Vi deltager gerne i enkelte mere lokale løb, og vi er selv værter ved et triatlonstævne, hvor skolens elever deltager aktivt eller hjælper til med praktiske opgaver. Som elev på Hårslev Efterskole vil du endvidere opleve foredragsaftener, emnedage, linjedage, musikalske forestillinger, fælles kordag, musiktræf og en stor fælles teaterforestilling, som vi viser for en lang række andre skoler og naturligvis for familie samt øvrige interesserede. LINJEFAG På Hårslev Efterskole vælger du dit linjefag for et halvt år ad gangen, og der er seks linjer at vælge mellem. Vi garanterer, at du får dit første ønske om linjefag opfyldt mindst det ene halve år. MERE OM LINJERNE MUSIKLINJEN Vælger du musiklinjen, vil du blive undervist i rytmisk sammenspil med fokus på forskellige genrer og stilarter. Desuden vil du få grundlæggende rytme og instrumentundervisning samt musikteori. Elever på musiklinjen samarbejder i foråret med dramalinjens elever om en teaterforestilling, som vi tager på turné med. Musiklinjen er for dig, der ønsker at være seriøs omkring musikken. Du vil få indblik i musikkens mange facetter, og du vil få værktøjer til fremtidig brug. Det vil være en hjælp, men er ikke en betingelse, hvis du i forvejen spiller et instrument. DRAMALINJEN Dramalinjen er for dig, der gerne vil finde svar på nogle af de spørgsmål, som opstår, når man skal lave en god teaterforestilling og give sit publikum en god teateroplevelse. Du skal vælge dramalinjen, hvis du gerne vil lege, lave dramaøvelser, karakterarbejde og arbejde med forskellige teatergenrer. Du kommer til at eksperimentere med dramaet og dets virkemidler, og mindre forestillinger vil blive til via eksperimenterne, interessen og nysgerrigheden indenfor faget. I foråret laver vi sammen med elever fra musiklinjen en musik- og teaterforestilling, som vi tager på turné med.

5 IDRÆTSLINJEN Hvis du interesserer dig bredt for faget idræt og godt kan lide at bevæge dig, er idrætslinjen måske noget for dig. På linjen vil du blive undervist i forskellige idrætsdiscipliner såsom boldspil og ketchersport. Derudover vil du blive introduceret for idrættens verden gennem undervisning i f.eks. kricket, atletik, orienteringsløb, styrketræning og triatlon. Der vil også blive afsat tid til undervisning i anatomi, fysiologi og træningslære, og du vil få mulighed for at teste egen fysiske form. FRILUFTSLIVSLINJEN Friluftslivslinjen er for dig, der gerne vil ud og opleve naturen, og som ikke er bange for at blive snavset eller komme til at lugte af røg. Den flotte og varierede natur omkring os giver mulighed for udfoldelse både til vands og til lands. Du vil både komme på cykel-, vandre-, sejl-, klatre-, og teltture. På skolen har vi to sheltere og en lejrplads, hvor du vil blive undervist i forskellige former for lejrliv og lære om primitiv mad, bivuakbygning og brug og bevarelse af naturen. KREATIV Vælger du kreativlinjen kommer du til at tegne, male og sy samt arbejde med farver og udtryk i mange forskellige materialer. Det kan f.eks. være ståltråd, papmache, gips og papir. Vi lægge vægt på, at du får et grundigt kendskab til behandling af materialer og værktøj. Du vil komme til at arbejde med de grundlæggende færdigheder inden for design, tekstil og keramik, og på kreativlinjen laver vi vore egne udstillinger. På linjen undervises i både kunsthistorie og kunstteori. MEDIELINJEN Du skal vælge medielinjen, hvis du interesserer dig for computere, filmproduktion og fotografering. På medielinjen arbejder vi med flere forskellige medier, og du vil bl.a. stifte bekendtskab med billed- og videoredigering, filmkonstruktion, herunder bl.a. manuskriptskrivning, kameraføring, lyd- og lyssætning. Du skal både arbejde individuelt og i mindre grupper med vægten lagt på først og fremmest den praktiske side. Skolen har et veludstyret medielokale med bl.a. kraftige computere, digitale kameraer og scannere.

6 CAMBRIDGE ENGELSK På Hårslev Efterskole vil vi gerne give vore elever de bedste muligheder for at blive dygtige til engelsk. Derfor kan du vælge Cambridge Engelsk som valgfag hos os og få 1½ times ekstra engelskundervisning om ugen. Der er mødepligt til faget. Målet med Cambridge Engelsk er at du: bliver bedre til at tale, læse, forstå og skrive engelsk udvider dit ordforråd væsentligt træner din forståelse af talt og skrevet engelsk lærer hvordan du finder informationer i aviser og lignende lærer at overskue en avisartikel og andre teksttyper Der arbejdes udelukkende med tekster, film og lyd fra den virkelige verden, dvs. materialer som ikke er lavet til undervisningsbrug. Hvis du har mod på det, kan du afslutte faget med en internationalt anerkendt eksamen fra University of Cambridge i England, men dette er ikke noget krav. Det koster ca kr. i egenbetaling at afslutte faget med denne eksamen. Eksamen består af 5 separate dele: en samtale af ca. 15 minutters varighed en lytteøvelse, hvor man undervejs laver en skriftlig besvarelse, som viser om væsentlige dele af den hørte samtale er forstået en prøve som indeholder ca. 65 spørgsmål om brugen af det engelske sprog, korrekt ordvalg o.l. en læsetest med tilhørende afkrydsningsskema en skriftlig prøve af 1 time og 40 minutters varighed Eksamen bliver efterfølgende sendt til Cambridge i England og bliver dér bedømt til en samlet karakter. Består du alle 5 dele, vil du efterfølgende få et diplom tilsendt. VALGFAG Udover de prøveforberedende fag og linjefagene skal du som elev på Hårslev Efterskole have valgfag. Du vil blive tilbudt at vælge to valgfag, som varer i et halvt år, hvorpå du igen tilbydes en række valgfag. Valgfagene kan variere fra år til år, men typiske valgfag er: Fodbold, basketball, badminton, volleyball, maleri, textildesign, keramik, sammenspil, begynderguitar, teatersminke, teatersport, filmkundskab, aerobic, triatlon, krop/sundhed og zumba. LEJRSKOLE I løbet af vinteren tager vi på en fælles skitur, hvor der rettes fokus på langrend og alpint skiløb og på at nyde den fantastiske natur. På denne tur vil du enten få mulighed for at lære skiløb helt fra bunden, eller du vil kunne videreudvikle dine færdigheder. Skituren er et af årets helt store højdepunkter. Den er vigtig både for fællesskabet og for dig.

7 TEATERPROJEKT En gang årligt opsætter vi, elever og lærere, en storslået teaterforestilling. Vi har afsat to uger til dette projekt, hvoraf den ene bruges til at gøre alt klart til forestillingen, og den følgende til at vise forestillingen for familier, venner, skolens bagland, andre skoler og andre efterskoler. Dette store projekt giver både en stor oplevelse af fællesskab, og samtidig en mulighed for, at du kan blive udfordret og udvikle dig. VÆRELSER På Hårslev Efterskole bor du på enten to- eller trepersonersværelse. Sammen med dine værelseskammerater sørger du selv for almindelig ryddelighed, ligesom du også selv skal gøre rent. SYGDOM Bliver du syg på efterskolen, skal du selv melde det til vagtlæreren i forbindelse med morgenmaden, hvorefter behovet for hvile, lægebesøg eller medicinering vurderes sammen med dig. Bliver du syg i løbet af dagen, skal du sige det til en lærer. Syge elever tilses af skolens personale i løbet af dagen. Hvis du er syg på skolen, må du ikke forlade dit værelse eller have andre elever på besøg på dit værelse. ORDENSREGLER På Hårslev Efterskole lever du sammen med mange mennesker. For at det kan lade sig gøre på en god måde er der en række regler, som alle skal overholde. Selv om disse regler er indlysende for langt de fleste, orienteres du for en sikkerheds skyld om nogle af dem her: Du skal vise respekt og ansvar overfor skolen og de mennesker du møder Du skal være interesseret i at gå i skole Du skal medvirke positivt til et godt fællesskab Du skal deltage i løsningen af praktiske opgaver Du skal komme til tiden og har mødepligt til undervisning, måltider og arrangementer Hårslev Efterskole er røgfri, og derfor er det ikke er tilladt at ryge, mens du er elev på skolen Du må ikke have sex på skolen. Du må ikke besidde eller indtage øl, spiritus, tobak eller andre former for euforiserende stoffer Drenge og piger bor på hver deres værelser, men I må besøge hinanden i fritiden mellem kl. 08:00 og kl. 22:00 Hvis du overtræder Hårslev Efterskoles regler, risikerer du at blive bortvist fra skolen.

8 ER HÅRSLEV EFTERSKOLE NOGET FOR DIG? INDMELDELSE OG OPTAGELSESMØDE Indmeldelse sker for et år ad gangen. Hvis du er interesseret i at blive elev på Hårslev Efterskole, skal du tilmeldes et optagelsesmøde. Det gør du ved, sammen med dine forældre / værge, at udfylde og indsende blanketten, som er vedlagt denne brochure, eller du kan tilmelde dig via skolens hjemmeside. Alle elever skal som udgangspunkt, inden de optages på skolen, have været til optagelsesmøde på skolen. Særlige aftaler laver vi dog med bl.a. udenlandsboende elever. I løbet af året inviterer vi til optagelsesmøde på Hårslev Efterskole. Ved disse møder får du og din familie en rundvisning på skolen af skolens elever, og I vil få en introduktion til skolens hverdag af skolens lærere/ledelse. Til disse møder inviterer vi flere familier. Har du behov for en individuel samtale, kan vi sagtens imødekomme dette, ligesom vi også kan arrangere optagelsesmøder på andre tidspunkter. Formålet med dette møde er, at I, elev og forældre, og vi voksne på skolen kan vurdere, om Hårslev Efterskole er den rette skole, og om vi kan leve op til jeres forventninger. Hvis vi alle efter optagelsesmødet vurderer, at skolen er det rette sted, og at du kan optages på skolen, indbetales et indmeldelsesgebyr og et depositum. Tilmeldingen betragtes som endelig, når indmeldelsesgebyret er betalt. BETALING Statstilskud og egenbetaling for skoleåret beregnes ud fra forældrenes samlede personlige indkomst i det andet kalenderår forud for det kalenderår, hvor skoleåret begynder. Nærmere information om bekendtgørelsen om elevstøtte til elever på efterskoler kan findes på: eller oekonomi. Skolens kontor kan ligeledes være behjælpelig med oplysninger omkring dette. Betalingen for skoleopholdet dækker undervisning, ture, lejrskole, kost og logi. HVIS DU FORTRYDER Hvis der sker udmeldelse i utide, tabes det indbetalte depositum. Hvis du er påbegyndt skoleopholdet og opholdet afbrydes undervejs, er prisen 4 ugers skolepenge. VED SKOLEÅRETS AFSLUTNING Når du har gennemført skoleåret, tilbagebetaler Hårslev Efterskole det indbetalte depositum med fradrag af evt. skader, manglende bøger, vaskeordning, blå bog, DGI-sangbog m.m. SKOLENS HJEMMESIDE På nettet finder du os på På denne hjemmeside finder du rigtig mange oplysninger om skolen og dagens gang. Der er links til arrangementer, nyhedsbreve, skolekredsen og meget mere. Derudover findes der altid oplysninger om igangværende uges program og seneste nyheder. Der findes også en lang række billeder taget i forbindelse med aktiviteter på skolen. HÅRSLEV EFTERSKOLE PÅ FACEBOOK Hvis du og din familie følger Hårslev Efterskole på Facebook er I hurtigt opdaterede med nyheder og billeder fra livet på Hårslev Efterskole. Det er både underholdende og informativt. Det er en utrolig god ide at følge os her, men selvfølgelig ikke noget must.

9 TILMELDING TIL OPTAGELSESMØDE HÅRSLEV EFTERSKOLE Hårslevvej Sandved Tlf: Køn: Elevens navn: Fødselsdag: Forældres / værges navn: Adresse: Postnr.: By: Tlf.: Mobil: (forældres): Ønsker optagelse i: klasse I skoleåret 20 /20 Dato: Elevens underskrift Forældres / værges underskrift Skolen vender tilbage inden 8 hverdage

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

FORÅRSCAMP TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT H Å R SLEV EFTERSKOLE FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB. For elever i 7. og 8. klasse

FORÅRSCAMP TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT H Å R SLEV EFTERSKOLE FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB. For elever i 7. og 8. klasse FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE For elever i 7. og 8. klasse IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSL EV EFTERSKOLES FORÅRSCAMP

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget som elev på Skyum Idrætsefterskole får du samtidig en opkrævning på 500,-. Beløbet er et rent indskrivningsgebyr,

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget som elev på Skyum Idrætsefterskole får du samtidig en opkrævning på 1000,-. Beløbet er et rent indskrivningsgebyr,

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

Få en lærerig oplevelse for livet

Få en lærerig oplevelse for livet Få en lærerig oplevelse for livet UNDERVISNINgen Eleverne siger om linjefagene... Er godt pga. de mange valgmuligheder. Er godt, fordi man selv har valgt det. Er meget seriøse og man lærer meget. Fedt

Læs mere

Qasigiannguit. Elevens fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr.

Qasigiannguit. Elevens fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr. s fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: By: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr.: By: Telefon privat: Mobiltelefon: Telefon arbejde: E-mail: Moder / Værge

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge Navn Cpr-nummer Adresse

Læs mere

Adresse: Telefonnummer: Navn:

Adresse: Telefonnummer: Navn: Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer. E-mail. Mobiltelefon Forældre/værge Navn Cpr-nummer Postnummer By Telefon privat Telefon

Læs mere

Efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården Efterskolen Solgården - Forvandlende fællesskab Ved at gå på efterskole får man bare det fedeste forhold til sine venner, man er sammen 24/7, så vi lærer virkelig hinanden at kende. Vi mærker, at lærerne

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

VALGFAG i Ungdomsskolen

VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2015/16 i Ungdomsskolen Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2015/16

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 BADEREGLER Som elev har du efter anvisning fra tilsynslærer mulighed for at tage til stranden og bade. Hvis du ønsker at bade, kan dette kun ske

Læs mere

Qasigiannguit. Elevens fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr.

Qasigiannguit. Elevens fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr. s fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: By: Cpr-nummer: Mobil nr.: Mail: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr.: By: Telefon privat: Mobiltelefon: Telefon arbejde: E-mail:

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. E MAIL: ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer  Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år. Musik Drama Krop og natur Krea Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema til Maniitsumi Efterskoli Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge

Læs mere

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth

Værd at vide. Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Værd at vide Information om praktiske oplysninger for kommende elever på Dalum Landbrugsskole, afdeling Korinth Velkommen Kære nye elev. Hjertelig velkommen til Dalum Landbrugsskole, afd. Korinth. Vi

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger Indholdsplan Bernstorffsminde Efterskole 13/14 Anderledes dage og uger Indhold ANDERLEDES DAGE OG UGER... 3 Introdage... 3 DOSO... 3 Efterårs- og vintermøde... 4 Gallafest... 4 Musicaluge... 5 Skitur...

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2016/2017

Velkommen til skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 E F T E R S K O L E N LINDENBORG Borrevejlevej 26, Lejre 4000 Roskilde Telefon 49 12 10 40 E-mail: kontoret@efterskolen.dk 1 Indhold INDLEDNING... 3 KONTAKT TIL SKOLEN...

Læs mere

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år

Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer  Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema til Maniitsumi Efterskoli Elev s fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer E-mail Mobiltelefon Udskrives fra Skole: Efter klasse år Forældre / værge

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Velkommen. Vi er baseret på den Grundtvig- Koldske tankegang. Vores grundlæggende værdier er. tryghed, tolerance, fællesskab og

Velkommen. Vi er baseret på den Grundtvig- Koldske tankegang. Vores grundlæggende værdier er. tryghed, tolerance, fællesskab og Velkommen Vi er baseret på den Grundtvig- Koldske tankegang. Vores grundlæggende værdier er tryghed, tolerance, fællesskab og samarbejde med respekt for den enkelte. Vi er en faglig og kreativ skole med

Læs mere

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse

10. klasse. på Tingagerskolen. - et godt udgangspunkt! skolen 10. klasse 10. klasse på Tingagerskolen rbejde I sama msngdo u d e m skolen 10. klasse - et godt udgangspunkt! Er du klar til 10. klasse? Faglige udfordringer Kompetent uddannelsesvejledning Oplevelser for livet

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB HÅRSLEV EFTERSKOLE. Lad det ikke blive ved drømmen... INFORMATIONSHÆFTE

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB HÅRSLEV EFTERSKOLE. Lad det ikke blive ved drømmen... INFORMATIONSHÆFTE FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB HÅRSLEV EFTERSKOLE Lad det ikke blive ved drømmen... INFORMATIONSHÆFTE - med skema, årsplan og praktiske oplysninger om skoleåret Indhold Velkommen på Hårslev Efterskole.3

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole

Indholdsplan for Linjefagene på Lundby Efterskole Idrætslinjen Gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnå færdigheder og tilegne sig kundskaber, der medfører kropslig og almen udvikling. Mulighed for at opleve

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE Indhold: - Efterskolens værdigrundlag - Efterskolens formål - Efterskolens historie - Ansøgning om optagelse - Anmodning om skoleudtalelse - Oplysningsseddel ang. medbragt

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Indhold Advarsler og bortvisning

Indhold Advarsler og bortvisning Retningslinjer for Risskov Efterskole Indhold Advarsler og bortvisning 1 Alkohol og rusmidler 2 Computer mm 2 Cykel 2 Fritidsarbejde 2 Gæster 2 Meddelelsesbogen 3 Mobiltelefon 3 Måltider 3 Rengøring 4

Læs mere

Odsherreds Efterskole. Elevreglement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Revideret august Odsherreds Efterskole BEDRE FREM

Odsherreds Efterskole. Elevreglement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Revideret august Odsherreds Efterskole BEDRE FREM Odsherreds Efterskole Elevreglement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Revideret august 2018 BEDRE FREM Odsherreds Efterskole 1 Elev reglement Kære elever og forældre Vi er 200 mennesker på Odsherreds Efterskole.

Læs mere

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE Ud i verden Fortællinger 2.0 Idræt og velfærd X- perimentariet HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE - valg af linjefag for kommende 7. klasser En del af 4-skole-samarbejdet på Midtamager 2012 Linjevalg for 7.

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Synscenter Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

TIL NØRRE-SNEDE 185 411 TIL BRANDE

TIL NØRRE-SNEDE 185 411 TIL BRANDE MIDTJYSK Prøv vores linjefag På Midtjysk Efterskole får du mulighed for at afprøve fem ud af seks linjefag. Når du har prøvet, skal du beslutte dig for det linjefag, du vil være på resten af året. Friluftslinjen

Læs mere

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner!

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner! Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen, Center for Ungdomsstudier Har du adresse

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Idræt for udviklingshæmmede

Idræt for udviklingshæmmede Idræt for udviklingshæmmede Har du lyst til at dyrke idræt et helt år? Så er Idrætsskolen det rigtige sted for dig! IDRÆTSSKOLEN FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE Hvidkildevej 64 2400 København NV Tlf 38 88 28 46

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte Brejninggaard Efterskole 2011-2012 Orienteringshæfte I sidder nu med orienteringshæftet fra Brejninggaard Efterskole, hvor I kan få svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have før skolestart. A Affaldssortering

Læs mere

INFORMATION OM ANSØGNING TIL 100 TIMERS BASIS- YOGALÆRERUDDANNELSE

INFORMATION OM ANSØGNING TIL 100 TIMERS BASIS- YOGALÆRERUDDANNELSE INFORMATION OM ANSØGNING TIL 100 TIMERS BASIS- YOGALÆRERUDDANNELSE Før du ansøger: Yoga kan være mange ting. Der er mange stilarter og endnu flere måder at undervise yoga. Hvis du overvejer at uddanne

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

En skole, der hænger sammen og får dig til også at gøre det

En skole, der hænger sammen og får dig til også at gøre det En skole, der hænger sammen og får dig til også at gøre det Viste du at at alle skolens bygninger hænger sammen under samme tag? Midtjysk Efterskole har sin egen svømmehal? at Midtjysk Efterskole deltager

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum.

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum. TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Tøttrupvej 15, 7752 Snedsted Tlf. 97936888 Mail: kontoret@skyum.dk Fax: 97936131 Web: www.skyum.dk Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår

VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN. Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår VALGFAG 2016/2017 KONGSBJERGSKOLEN Så skal der vælges valgfag for det kommende skoleår Det er blevet tid til at vælge valgfag for det kommende skoleår. Alle elever skal have 1 valgfag. Du kan se i valgfagskataloget,

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede børn og unge Efterskolen på Refsnæs Indholdsfortegnelse Et unikt tilbud til dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

ELEV UNDERSØGELSE. Nysted Efterskole

ELEV UNDERSØGELSE. Nysted Efterskole ELEV UNDERSØGELSE Nysted Efterskole JUNI 2006 Spørgsmål 1: Går du på ABSOLUTTE TAL OG Sp. 1 Blå linie (auto) 37 45 % Grøn linie 45 55 % Grøn linie 55% Blå linie (auto) 45% Blå linie (auto) Grøn linie Spørgsmål

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

CIRKEL TIL ELEV START

CIRKEL TIL ELEV START Kære elev. Herunder ser du en oversigt over, en oversigt over hele forløbet i SevenJob. Du kan følge med undervejs og samtidig følge med i, hvilke opgaver eller hvilke ting du skal huske. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

ANMODNING OM OPTAGELSE

ANMODNING OM OPTAGELSE VIGTIGE INDLEDENDE OPLYSNINGER Regler i forbindelse med prøveoptag: Daginstitutions-/skolepapirer fra afgivende institution, samt evt. papirer fra PPR/andre, der har haft kontakt til det barn, der søges

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Kongensgaards elevhåndbog

Kongensgaards elevhåndbog Kongensgaards elevhåndbog Find svar på dine spørgsmål her Kongensgaard Efterskole Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage eller være i besiddelse af alkohol på KGE. Heller ikke til og fra skolen. Overtrædelse

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER

INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER INVITATION TILBAGE TIL TRADITIONERNE GL ELEV FEST 2009 12. SEPTEMBER LIDT FRA GAMLE DAGE SÅ HOLDER VI FEST IGEN I år vender vi tilbage til traditionerne og holder et gammeldags halbal i Hundslund Hallen!

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Velkommen til Øse Efterskole. - Ordensregler:

Velkommen til Øse Efterskole. - Ordensregler: Velkommen til Øse Efterskole. - Ordensregler: De fire store: 1. Nul euforiserende stoffer: Ingen elever må ryge hash eller indtage andre forme for narkotika, mens de er elever på skolen. Ved mistanke informeres

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N

OVERBYGNINGEN. Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N OVERBYGNINGEN Valg af profilfag 2015/2016 18.08.2015 P A R A D I S B A K K E S K O L E N Indhold Kort om profilfag... side 2 Drama... side 3 Emma Gad... side 4 Innovation, design og billedkunst... side

Læs mere

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen

Ansøgning om En Håndsrækning til efterskoleophold i 2018/2019 Et partnerskab mellem Egmont Fonden og Efterskoleforeningen OBS! Dette skema er ikke længere gyldigt. Må kun anvendes til forberedelse og vejledning. Ansøgningsskema for 2019/20 vil være tilgængeligt fra 13. marts 2019. Ansøgninger, der indsendes på forældet skema

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole Når du starter på en ny skole eller på et nyt arbejde, er der altid nogle ting, som er godt at vide og som skal ordnes, inden du starter. Sådan er det også her

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede børn og unge Efterskolen på Refsnæs Indholdsfortegnelse Et unikt tilbud til dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Til unge & forældre. Konfirmand 2012. 2012 Lørdag, den 4. februar FORÅR 2012. Invitation til alle unge i 7. klasse fra

Til unge & forældre. Konfirmand 2012. 2012 Lørdag, den 4. februar FORÅR 2012. Invitation til alle unge i 7. klasse fra Konfirmand 2012 Til unge & forældre 2012 Lørdag, den 4. februar FORÅR 2012 Invitation til alle unge i 7. klasse fra Konfirmand 2012 Konfirmand 2012 og Blå Mandag Til alle unge i 7. klasse - uanset om du

Læs mere

Sydvestjyllands Efterskole. Kommunikation mellem skole og hjem. Selvevaluering 2005/06

Sydvestjyllands Efterskole. Kommunikation mellem skole og hjem. Selvevaluering 2005/06 Sydvestjyllands Efterskole Kommunikation mellem skole og hjem Selvevaluering /6 1 Selv-evaluering af "kommunikation mellem skole og hjem, foråret 6 Antal skemaer: 48 I ALT 1. års elev: 2. årselev: 29 19

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere