nene fra Andst. Jeg undrer mig blot over, at den skriftlige tilkendegivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nene fra Andst. Jeg undrer mig blot over, at den skriftlige tilkendegivelse"

Transkript

1 Af Rikke Ulbrandt Henriksen. Siden nytår har 6. klasse på ABC været igennem en turbulent tid. I februar stod de på de skrå brædder til skolefesten, men efter succesen er klassen næsten halveret. Årsagen er ikke utilfredshed med børnecenteret. Tværtimod har flere forældre givet udtryk for, at de er godt tilfredse med ABC. De flytter fordi de bliver presset til det af Kongsbjergskolen. Kongsbjergskolen er ikke overbygningsskole til ABC - det er derimod Østerbyskolen. Flere familiers bopæl ligger dog geografisk således, at Kongsbjergskolen helt åbenlyst vil være det naturlige valg. Flere årsager kunne nok tilskrives Østerbyskolens ry her i Andst, men det ønsker jeg ikke at komme ind på her. I de forgangne uger er familierne, som har tilkendegivet, at de ønsker, at deres barn skal gå på Kongsbjergskolen fra den 1. august, blevet ringet op af lederen fra Kongsbjergskolen og har fået fortalt, at deres barn kun er sikret en plads på skolen - hvis de flytter barnet nu. Det har skolen for så vidt ret i - for de skal rumme eleverne, som kommer fra Fynslundskolen og Skanderup-Hjarup. Fylder elever derfra klasserne op - ja, så er der ikke plads til bør- nene fra Andst. Jeg undrer mig blot over, at den skriftlige tilkendegivelse som forældrene allerede har givet - omkring at de ønsker deres barn skal gå på Kongsbjergskolen fra august - ikke er nok. I mange andre henseender kan man tale om bindende tilmelding - men åbenbart ikke, når det gælder skoleskift til Kongsbjergskolen? Har børnecentret en fremtid? Som formand for bestyrelsen på ABC bliver jeg nødt til at tænke på børnecenterets fremtid. Hvis dette bliver tendensen: at forældrene føler sig nødsaget til flytte deres børn godt halvvejs i 6. klasse - hvornår bliver det så i starten af 6. eller måske allerede før sommerferien - i slutningen af 5. klasse? Så kan vi ligeså godt dreje nøglen om med det samme. Politikerne skal ikke mange år i træk opleve, at de ældste klasser bliver affolket - samtidig med at alle statistikker peger imod, at det generelle børnetal for Andst er faldende. Det behøver man ikke være økonom for at forstå. Så kan det ikke betale sig at have et børnecenter som Andst kørende. Kongsbjerg meler sin egen kage. Jeg skriver ikke for at løfte pegefingeren af familierne - jeg forstår deres valg. Jeg ønsker blot at synliggøre problematikken for lokalsamfundet. Jeg undrer mig over Kongsbjergskolens måde at gribe ind i vores lokalsamfund. Kongsbjergskolen er en skole som alle andre - eller? Folkeskolen bygger på og arbejder hele tiden på og med både lærings- og sociale fællesskaber. (Fortsættes side 2).

2 Hvad er det så lederen af Kongsbjergskolen har gang i? Hun nedbryder et fællesskab, som har været år undervejs. Tilbage sidder 10 elever og tænker hvad skete der? Nærmest over en nat er fællesskabet splittet op, og alle ritualer og traditioner, som er forbundet med det at skulle runde et skoleforløb af, synes umulige at gennemføre - eller i hvert fald amputerede, fordi halvdelen af kammeraterne, som har været der siden 0. klasse - ja måske endda siden børnehaven, er flyttet. De børn, som er flyttet, får ikke sluttet af på en ordentlig måde - og alt sammen fordi Kongsbjergskolen vil mele sin egen kage - unødigt. I Kongsbjergskolens målsætning står der bl.a.: Det er Kongsbjergskolens overordnede mål at skabe et skoleliv, hvor hver enkelt elev gennem tryghed, ansvar og meningsfylde oplever sig selv som værdifuld, i kraft af det eleven er og det eleven gerne vil være, både som selvstændigt menneske og som en del af et fællesskab. Lige netop her kan man læse, at Kongsbjergskolen bygger på samme værdier - som mange andre folkeskoler. Længere nede på siden kan man læse hvorledes skolen skal handle for at kunne gennemføre målet: Målsætningen nås kun gennem et positivt samarbejde omkring skolens hverdag. Samarbejde mellem lærerne medarbejderne ledelsen bestyrelsen forældrene og selvfølgelig eleverne. Samarbejdet mellem skolen og det øvrige samfund. Alle parter bør derfor aktivt udvise ansvarsfølelse og konsekvent indstilling til skolens målsætning og arbejdsgrundlag, så disse kan fastholdes og udvikles. Kongsbjergskolen er altså forpligtet til at samarbejde positivt med bl.a. det øvrige samfund. Alle parter bør udvise ansvarsfølelse til skolens målsætning.!?! Af Ove Føns. Andst Volley deltog med 2 hold Teen spillere til Landsmesterskaber for ungdom i VIC (Vejen Idræts Center) i weekenden den marts. Teen2 HU14 spillede 9 kampe og vandt alle 9 kampe. Guld til drengene. Flot gået!!! Tillykke. Drengeholdet består af fra venstre: Magnus, Daniel og Halfdan Teen2 DU14 fik en 3. plads i deres pulje, også godt gået piger. Pigeholdet består af fra venstre: Signe S, Lea, Henriette og Signe F. Tak til AUI for støtte til deltagelse i LM i Vejen. Andst Volley Team, Ove Føns Rikke Ulbrandt Henriksen Formand for bestyrelsen for ABC.

3

4 med gymnastik i Andst Hallen. Af Elly Laursen. Der er kun lige et par tirsdagstræninger med Svedhytten tilbage. Fredag den 6. marts afholdt vi traditionen tro gymnastikopvisning i Andst Hallen som afslutning på den forgangne sæson i AUI gymnastik Jeg kunne i år præsentere 4 hold fra AUI, Motions Mix fra Læborg og Mini Mix fra Tjæreborg samt St. Andst Efterskole, som alle leverede rigtig flotte opvisninger, fremvisninger, shows. Der manglede ikke kreativitet på holdene, der alle viste lidt af, hvad de havde lært i vinterens løb. Hjertegruppen var også til stede, og Jens Johansen fortalte om deres fremtidige planer. Inden de mange fremmødte publikummer kunne gå hjem med en god og glad oplevelse, var der kaffe- og kagebuffet, som Per Tjørnhøj, servicefunktionær i ABA, havde sørget for stod klar, da opvisningen sluttede. (Tak for det Per og Co.) AUI Gymnastik vil gerne takke eleverne fra St. Andst Efterskole for at hente stole og sætte dem op og gøre hallen klar fredag formiddag. Også tak til de mange ledere og aktive medlemmer samt alle de frivillige hjælpere i forbindelse med årets gymnastikopvisning for den store indsats, som de har ydet for at gøre opvisningen fredag den 6. marts 2015 så flot og festlig. Venligst Elly Laursen På vegne af AUI Gymnastik Stor TAK til vore hovedsponsorer:

5

6 mandag, 23. marts 09:30 Gymnastik tirsdag, 24. marts 19:00 Andst Lokalråd - Generalfor samling i Forsamlingshuset 19:00 Lejlighedskor onsdag, 25. marts 18:00 Café Markdanner torsdag, 26. marts 14:00 Tøjsalg ved DAMERNES BUTIK 18:30 Andst Vandværk Åbent hus og Generalforsamling søndag, 29. marts 19:00 Musikgudstjeneste m/lejlighedskor AUT. EL-INST. Gamstvej Vejen Tlf Privat EHMSEN Indleveringsfrister - tirsdag kl. 19 eller på papir efter forudgående aftale til én i udvalget - alt tydeligt mærket Andst Avisen, afsender + evt. annoncestr. Udgiver: Andst Avisen, Oplag 624 Avisudvalg: Viggo K (Ansv. red./skriv/annonc), Hans W (Skriv), Svend Aage (Økonomi), Tage (Faste annonc.), -