DECISION MAKER. hvad drømmer du om? FAGSTRUKTUR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DECISION MAKER. hvad drømmer du om? FAGSTRUKTUR"

Transkript

1 BRANDBJERGHØJSKOLE

2 FAGSTRUKTUR DECISION MAKER hvad drømmer du om? På Brandbjerg bygger vi vores højskole på 3 værdier: Udfordring Brandbjerg Højskole handler om at vokse. Det handler om at afdække og udvikle sit eget potentiale i fællesskabet. Udfordringer gør dig stærkere, de udvider dit verdensbillede og giver dig flere valgmuligheder og oplevelser for livet. Det er den måde, vi vokser på. Innovation Brandbjerg Højskole handler om at bevæge sig. Det handler om at tænke på nye måder og sætte sig ind i andres måder at se verden på. Når man perspektiverer, frigiver man kreativitet og skaber nye verdensbilleder i samspil med andre. Det er den måde, vi bevæger hinanden og os selv på. Lidenskab Brandbjerg Højskole handler om at investere. Det handler om at investere sin lidenskab i sine omgivelser. Det er begejstringen for det, man beskæftiger sig med, den tid og energi man bruger på et andet menneske, der gør det betydningsfuldt. Og det betydningsfulde er vejen til lykken. Det er på den måde, vi investerer i livet på Brandbjerg Højskole.

3 BRÆNDER FOR LIVET Tænker du på højskole? Hvorfor nu det? BURN Tænk efter en gang! Hvad er det, der gør livet værd at leve? Tænk engang på, hvor ligegyldigt vores liv er uden drømme. Hvad drømmer du om? Drømmer du om at lade dig bevæge og flytte dine grænser? Drømmer du om at være i zonen, dér, hvor der virkelig sker noget i nuet? Drømmer du om de øjeblikke, hvor du føler dig fuldstændig fri, fordi du har overvundet dig selv? Drømmer du om at sætte spørgsmålstegn ved livets smagsløg og opdage sammenhænge, der kan fremkalde dit verdensbillede i et nyt lys? Drømmer du om at være den, der sætter projekter i søen og får ting til at ske? Drømmer du om at være med til at skabe noget betydningsfuldt? Drømmer du om virkelig at brænde for noget? Drømmer du om at smitte andre eller selv at blive smittet af begejstringen over at gøre en forskel? Drømmer du om at gribes af noget og bare ikke at kunne lade være, fordi det kommer til at betyde det hele for dig? Drøm om et sted, hvor du investerer dig selv uden at miste dig selv. Drøm om et rum, hvor du har mulighed for at bevæge dig og skabe betydning for resten af dit liv. Drøm om en ramme, hvor du oplever udfordring, innovation og lidenskab hver dag, og realisér dine drømme på Brandbjerg Højskole. Jeg glæder mig til at dele dine drømme med dig og dine medelever. Simon Lægsgaard, Forstander, Brandbjerg Højskole Brænder for livet

4 SKOLEN BY og kultur Brandbjerg ligger ca. 10 km fra Danmarks syvendestørste by, Vejle. Byen kravler op ad skråningerne omkring en af Danmarks smukkeste fjorde. I Vejle finder du alt, hvad du behøver af strøg, badestrande, natteliv, kulturelle oplevelser og indkøbsmuligheder. Fra Vejle kører du gennem Danmarks bedste cykelterræn, op ad den flotte stigning langs Grejs Å, under høje ranke bøge, til du når den gamle herregård på Brandbjerg. Nu er du fremme. Brandbjerg hæver sig stolt over Grejsdalens vilde skove. For enden af Grejsdalen på af den anden side af Brandbjerg ligger Jelling. Jelling er en hyggelig, lille by, som ikke mindst er kendt for sine mange fortidsminder. Det var her, Harald Blåtand og gutterne slog deres folder i fordums tid. Du fornemmer stadig fordums storhed, når du står ved Jellingstenen, og kloger dig på dens runer.

5 SKOLEN UNIKKE omgivelser Så snart du forlader Brandbjergs smukke, velplejede park gennem nøddealléen, kommer du ind i en helt anden og vild verden. Den sidste istid har efterladt et stærkt kuperet og særegent terræn i Brandbjergs baghave. Grejsdalens stejle skråninger og dybe slugter med fald på op til 70 m er dækket af mangfoldige træsorter, der tilsammen udgør Brandbjerg Sønderskov. Skoven er udlagt som urørt naturskov, og det betyder, at den får lov til at passe sig selv. Rislende bække baner sig vej under store gamle træer gennem en sand urskov af tætte vildnis, væltede, mosbegroede stammer og grønne enge. Smalle stier trådt i århundreder af dyr og mennesker giver dig adgang til de skovklædte dale, der i skiftende vejr og årstider viser dig nye sider af sig selv. Glæd dig!

6 SKOLEN Den store brandbjerg-buffet Forret: Modernistisk skolefløj tegnet af de kendte arkitekter Friis og Moltke, udsmykket af Ole Schwalbe og serveret på sprød bund af hvid herregårdsidyl. Hovedret: Smukt anrettet moderne musikhus, sportshal, atelier, teatersal og styrketræningsrum med saft og kraft. Garniture: Nænsomt blandet af park med voldgrav og ænder, marker og enge med græssende heste samt lang nøddeallé, der lokker dig direkte ned i Grejsdalens uberørte naturskov Danmarks Grand Canyon. h Dessert: Velholdte værelser med eget bad/toilet, altan og gratis ADSL-forbindelse. Kaffe: Vi anbefaler et spil billard eller bordfodbold eller måske en film på det store lærred i foredragssalen. Buffeten kan nydes i atriumgårdens amfiteater eller i Brandbaren foran scene og pejs. h Brandbjergs køkken På Brandbjerg går vi meget op i, hvad vi putter i munden. Vi udmærker os både ernæringsmæssigt og gastronomisk, og vi er stolte af den opfindsomhed, vores køkken lægger for dagen til både hverdag og fest. På Brandbjerg får mors kødgryder kamp til stregen. Det kan du lige så godt vænne dig til!

7 SKOLEN ØVRIGE faciliteter Det er værd at nævne, at Brandbjerg Højskole også har eget Mac-lydstudie, mountainbikes, filmudstyr, keramikværksted, shelter i skoven, alm cykler til udlån, mobilt trådløst netværk, film- og billedredigeringslokaler, tolkeanlæg, 50 ha. jagt til jagtivrige elever, bibliotek, golfudstyr, gymnastikredskaber og meget mere. Du keder dig aldrig på Brandbjerg. Værelser Der er mange gode grunde til, at det sociale samvær fungerer så godt på Brandbjerg. En af de fysiske årsager er værelserne, der ikke er spredt rundt i forskellige bygninger, men er samlet i ét byggeri. Du kan vælge mellem dobbeltværelse og enkeltværelse, og der er bad og toilet på alle værelser. Vælger du dobbeltværelse, kan du evt. vælge at bo sammen med en, du kender i forvejen. Eller du kan lade tilfældighederne råde og glæde dig til at møde din ny værelseskammerat. På Brandbjerg får alle værelser af samme gode standard, og inden længe får du sat dit eget personlige præg på værelset. Brandbussen Brandbussen er skolens minibus, som du, mod kilometerbetaling, kan låne, når du skal ind til byen, et smut til Tyskland for at proviantere eller en tur til stranden. Du kan køre den med almindeligt kørekort, og der er plads til 9 personer.

8 BRANDFAG Musik Brandbjerg Højskole har sit eget arkitektdesignede musikhus fyldt med gear, der spænder lige fra Hammond-orgel til ProTool-studie. Musikhuset er skabt til musik, og det står åbent for dig 24:7. Du tager mange musiske indtryk med dig hjem fra Brandbjerg heriblandt en cd med dine egne numre. Solo-undervisning tilbydes mod egenbetaling. Brænder for musikken Brandbjerg Højskole har en lang musiktradition, og musik præger i særlig grad skolens kreative miljø. Musik på Brandbjerg er både individuel dygtiggørelse og en fælles oplevelse af, at tingene går op i en højere enhed. Uanset om vi er på turné, Jelling festival, indspiller en cd eller jammer til festen, handler det om rendyrket spilleglæde. I Brandbjergs musiske miljø får du den vejledning og udfordring, du behøver for at udvikle dit talent, hvad enten du stiler efter optagelse på MGK eller vil dyrke musikken som din suveræne fritidsbeskæftigelse.

9 BRANDFAG KUNST Brænder for kunsten På Brandbjerg Højskoles kunstkursus lærer du at arbejde kreativt, at lege og eksperimentere og at få og give ny inspiration gennem fællesskabet i et intenst værkstedsmiljø. Her kaster vi os sammen ud i nye udfordringer og spændende processer. Vi ved aldrig helt, hvor vi ender, men det er sjovt, det er livsbekræftende, og det er lærerigt. Kunstholdet holder til i et lyst og stemningsfuldt atelier. Her udtrykker du dig gennem billede og skulptur, mens du udvikler teknik, fantasi og iagttagelsesevne. Vi skaber vores eget rum, hvor tid og sted ophæves. Her mærker du den boblende begejstring ved fælles inspiration og den rolige glæde, når du drømmer dig ind i dit arbejde og bliver ét med dine hænder. Atelieret står åbent for dig døgnets 24 timer. Man ved jo aldrig, hvornår man føler sig inspireret! Efter et kunstkursus på Brandbjerg Højskole har du overskud til selvstændigt at arbejde videre med din kunst og din kreativitet.

10 BRANDFAG idé og projektudvikling Brænder for kreativiteten Måske har du allerede en masse drømme, der mangler luft under vingerne? Måske mangler du bare konkrete værktøjer? Eller måske tror du ikke, at du har en eneste kreativ fiber i din krop? Det har du. Alle kan lære at bruge deres kreativitet. Her lærer du at få fuldt udbytte af dine evner som idé- og projektudvikler. Vi tilbyder dig et heftigt og intenst bekendtskab med hele den kreative proces fra idé til færdigt projekt. Idé- og Projektudvikling er for dig, der drømmer om at gøre noget, prøve noget, skabe noget. Her har du muligheden for at realisere dine projekter. Brandbjerg Højskole har det kreative miljø, hvor dine drømme kan tage form og udvikle sig. I daglig tale kalder vi miljøet for Raketfabrikken. Vi arbejder med virkelige projekter, som føres ud i livet. Verden skriger på folk, der kan idé og projektudvikle. Du får redskaber med herfra, som kan bruges i et utal af sammenhænge. Med et I og P kursus lægger du grunden til en spændende fremtid.

11 BRANDFAG BRÆNDER FOR BEVÆGELSE Idræt og friluftsliv Elsker du at bevæge dig i naturen? At bruge kroppen og mærke følelsen af pulsen, når hjertet pumper vildt, og frisk luft fylder dine lunger? At fornemme flowet, når alle ord forsvinder, og samarbejdet går op i en højere enhed? At føle udmattelsen efter lang vandring, når du dejser om i det høje græs og stirrer op i en blå himmel og drivende skyer? I og F handler om bevægelse i mere end én forstand. Du bevæger dig fysisk, socialt, mentalt og fagligt. For I og F er leg og alvor, det er sjov og spænding, det er projektplanlægning og refleksion, og det er udfordring og eftertanke. På Brandbjerg har vi en fantastisk natur til I og F. Her opøver du specifikke færdigheder og får frigivet ressourcer, du ikke anede, du havde. Her lærer du at føre dine ideer ud i livet og at lægge nye dimensioner til oplevelserne gennem efterfølgende fælles refleksion. Idræt og friluftsliv kan få alvorlige konsekvenser for dine fremtidige valg!

12 VALGFAG Teater Indtag scenen i dit liv! Dans Forførende steps og svedige moves. Mad med mod Slip din indre kok løs! Digital foto Dit øje på perspektiver og objekter. Skriveværksted Kreativ med ord. Valgfag Når du kommer til Brandbjerg, vælger du tre valgfag. I valgfagene har du mulighed for at supplere dit brandfag med mere fra samme skuffe. Hvis du vil, kan du f.eks. få et skema næsten udelukkende med musik. Du kan også vælge at dyrke nogle af dine andre interesser eller lære noget nyt at kende og få en helt ny interesse med fra Brandbjerg. Vær opmærksom på, at alle valgfag ikke udbydes i alle perioder. Kunst Et eventyr gennem form og farver. Selvudvikling Nye veje til livsglæde.

13 Meditation Find dine uudnyttede energiressourcer. Politik Det politiske spil. VALGFAG Mountainbike Adrenalinrush i Danmarks bedste cykelterræn. Filmkundskab Kom ind bag lærredet. Tons og træning Med sved på panden. Hollywood Hollywood gennem tiderne, glimmer og gossip. Filmproduktion Idé omsat til levende billeder. Kor Lad din stemme tælle! Boldspil Leg med bolde af enhver slags. Funk og R n B Fede grooves for øvede. Jagt Naturoplevelser på 1. parket. Rotation Prøv et nyt instrument! Golf Stærkt vanedannende! Percussion Hjertets musik. Sociologi Bliv klog på de menneskelige relationer!

14 Min verden til debat FÆLLESFAG Dette fag er dit vindue til verdens begivenheder, mens du går på Brandbjerg Højskole. Du tager udgangspunkt i din egen opfattelse af verden og forholder den til de andres verdensbilleder. Nogle gange er faget en panoramarude; andre gange et forstørrelsesglas. Vi sætter både spot på verdenssituationen og undersøger detaljen, der betyder noget for netop os. Vi vender og drejer aktuelle forhold af politisk, kulturel, etisk og videnskabelig art og kvalificerer hinandens holdninger til verden omkring os. Undervisningsformen varierer, ikke mindst fordi underviseren er forskellig fra emne til emne, så du kommer til at møde mange forskellige holdninger og verdensbilleder. Du kan lytte, tage stilling og få indflydelse på emner og debat alt efter temperament, og én ting er sikker: Du går ikke tomhændet herfra. I fællesfagene er du sammen med hele elevflokken på én gang. Her oplever du den dynamik og energi, der opstår, når mennesker med mange forskellige interesser mødes for at diskutere, lege og blive klogere på verden, sig selv og hinanden. Brandbjerg i bevægelse BiB er et fællesfag og en social energizer. Udgangspunktet er fællesskab og bevægelsesglæde, fordi kombinationen skaber energi og oplevelser. Alt i alt en fantastisk cocktail, der booster udbyttet af dit ophold både fagligt og socialt. BiB følger visse regler for at opnå sit mål: Det skal være sjovt. Alle skal kunne deltage. Skiftende undervisere vil tage dig med ind i nye og kendte bevægelses-universer. BiB kan indeholde alt fra kurser i tango og salsa over smukke vandreture og konkurrence på militær øvelsesbane til turnering i discgolf og cricket. Kvaliteten ligger i forskelligheden.

15 FAGSTRUKTUR SKEMA Skema FORMIDDAG Tidspunkt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Valgfag 1 Valgfag 2 Min verden til debat/ Brandbjerg i bevægelse Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Brandfag Morgensamling Fagstruktur På Brandbjerg har vi en fagstruktur med hovedfag (hos os kaldet brandfag), valgfag og fællesfag. Brandfaget er dit fordybelsesfag; dét du brænder særligt for, dét du gerne vil blive dygtigere til, eller dét du bare gerne vil have et mere indgående kendskab til. Brandfaget har timer nok til, at du kan forbedre dine kompetencer betydeligt, blive afklaret i forhold til og forberede dig på videre uddannelse. Samtidig er brandfaget rammen om store oplevelser, hvad enten det foregår i projektarbejde, på en scene, et lærred, eller i en kajak på åbent hav. Brandfaget vælger du før du kommer til Brandbjerg i forbindelse med din tilmelding Brandfag Brandfag uden underviser Valgfag 3 (fra 9.30) Middag Middag Middag Middag Middag Min verden til debat/ Brandbjerg i bevægelse Frieftermiddag Brandfag Min verden til debat/ Brandbjerg i bevægelse Valgfag Skolemøde Afslutning (til kl. 15) Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Højskoleaften Brandbar

16 BASICS Brandbjerg basics Brandbjerg Basics er de basale bestanddele, der gør Brandbjerg Højskole unik og sikrer, at du, uanset fag og interesse, føler dig knyttet til dit højskolehold, dine kammerater og til skolen resten af dit liv. Fagene på Brandbjerg bevæger sig i forskellige retninger og giver dig nye, specifikke kompetencer med herfra. Men udover dine nye kompetencer får du meget andet med dig fra Brandbjerg, som man ikke kan læse ud fra et skema. Vi kalder det Brandbjerg Basics, fordi det er de ting, der tilsammen udgør Brandbjergs særlige ånd. Det er dem, der fletter skolens mange bærende dele sammen til en unik helhed, som du selv bliver en vigtig del af. Morgensamling Elever og lærere mødes hver morgen omkring en aktivitet for at give dagen en god begyndelse. Morgensamlingen kan indeholde alt fra fortælling og teater til musik, film og dans eller noget helt syttende. Den tager ca. 20 minutter og bliver hurtigt en uundværlig del af dit liv, mens du går på Brandbjerg.

17 SÆRLIGE aftenaktiviteter BASICS Højskoleaften er den ugentlige oplevelse fra den store verden. Her møder du både store og små kanoner inden for forskellige fag- og interesseområder. Du bliver inspireret og udfordret af alt fra kendte musikere og upcoming bands til spændende foredragsholdere og politiske provokatører, der alle giver dig noget ekstra med hjem. Hver torsdag danner Pejsestuen rammen om vores legendariske Brandbar. Her oplever du de andre elever fra begge sider af baren, og her lever du dine bartenderdrømme ud. Brandbaren fungerer i et samarbejde mellem lærere og elever og har musik og drikkevarer til enhver smag. Baren har blandt andet ca. 30 forskellige udvalgte specialøl, som sælges til så uhørt lave priser, at de passer til selv en højskoleelevs pung. BOGRuppen Sammen med 7-8 andre elever og en lærer danner I en bogruppe. Her mødes I en gang om ugen for at dele alt fra sladder og gode grin til kærestesorger, og her planlægger I uforglemmelige ture eller bogruppeaftener. Din bogruppe er også den gruppe af elever, du løser praktiske opgaver sammen med. Sidst, men ikke mindst, er din bogruppe naturligvis din slagkraftige task-force, når der står bogruppedyst på plakaten. Vi konkurrerer om at få navn på et af skolens store klenodier (brændejernet med drage på, som du kan se på side 3), så der står virkelig meget på spil.

18 BASICS højskoleweekend På Brandbjerg er du altid velkommen til at blive i weekenden. Nogle gange i løbet af perioden afholdes temaweekender, hvor alle bliver på skolen. Det er weekender med et særligt indhold fra udsøgte udflugter til fantastiske fester eller andre fællesaktiviteter. Det kan være en fordel at medbringe både dansesko og waders. Særlige uger Temauger er uger, hvor skemaet er brudt op, og der er fuld tryk på. Her mødes du med andre i interessen for et bestemt emne på tværs af alle fag. I det tværfaglige møde får du udfordringer og oplevelser, du aldrig har prøvet før. Temauger giver dig muligheden for at se på verden og dig selv fra nye vinkler, du ikke havde forestillet dig, og nye interesser og dimensioner opstår. Brandfagsuger er uger, hvor du udelukkende beskæftiger dig med dit hovedfag. Alle ugens timer er dedikeret til det formål at fordybe sig i sit hovedfag. Det er fantastisk intense uger, hvor du mærker, at du rykker dig på kort tid.

19 BASICS ReJSER To - tre gange om året lægger vi Brandbjerg bag os og rejser ud for at opleve verden. I op til 10 dage af gangen tanker vi oplevelser, udfordringer, dufte, smage og lyde og vender hjem med minder for livet og gode billeder i kameraet og på nethinden. Destinationen varierer: Italien, Spanien, Frankrig m.fl., men konceptet er altid en god kombination af naturoplevelse og storbyliv

20 Liv uden bevægelse kan være godt nok for gulerødder og kålhoveder. N.F.S. Grundtvig, 1834

21

KULTUR, KURSER OG KONFERENCER. Brandbjerg Højskole Brandbjergvej 12-7300 Jelling Tlf- 7587 1500 E-mail: bh@brandbjerg.dk BRANDBJERGHØJSKOLE ØJSKOLE

KULTUR, KURSER OG KONFERENCER. Brandbjerg Højskole Brandbjergvej 12-7300 Jelling Tlf- 7587 1500 E-mail: bh@brandbjerg.dk BRANDBJERGHØJSKOLE ØJSKOLE KULTUR, KURSER OG KONFERENCER t ØJSKOLE VELKOMMEN er en gammel herregård med stor kapacitet, moderne kursusfaciliteter og et unikt historisk og kulturelt miljø. Sammensætningen af historiske og innovative

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro 2016 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 3/7-9/7-2016 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro og indre balance Kurset er for dig, der gerne vil nå lidt længere

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE POLITI VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE Side 2 I Politi Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles politilinje kan hjælpe dig med at få drømmen om politiskolen til at gå i opfyldelse. En fremtid ved politiet? Vejle Idrætshøjskoles

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AKADEMIET FOR WWW.VlSUEL-lNNOVATlON.DK børnenes design INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest kreative og inspirerende

Læs mere

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Side 1 af 7 Vil du lære at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Spiritualitet i dit liv et spørgsmål om opmærksomhed og væren Mentortimer, supervision og seks workshopdage på smukke Jegindø

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AVI AKADEMIET FOR WWW. VlSUEL - lnnovatlon. DK designskole for børn INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest

Læs mere

Et voksenliv i udvikling. Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år

Et voksenliv i udvikling. Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år Et voksenliv i udvikling Natur- og friluftscenter for udviklingshæmmede over 18 år VÆRDIFULD MOD MENNESKER I BEVÆGELSE NÆRVÆR ÅBENHED HELHED IDENTITET SELVVÆRD ANERKENDELSE BRUGERUDVIKLINGSSAMTALER Kort

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Morgendagens kreative ledere et intensivt kursus i at udvikle dine medarbejderes kreativitet

Morgendagens kreative ledere et intensivt kursus i at udvikle dine medarbejderes kreativitet Morgendagens kreative ledere et intensivt kursus i at udvikle dine medarbejderes kreativitet den 25. og 26. NOVEMBER 2009 www.morgendagens.dk HISTORIE KULTUR, KURSER OG KONFERENCER Brandbjerg Herregårds

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter

cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter 2015 cocktail af Gud og sommer imu.dk/aktiviteter Vi ses i sommerlandet! Inden længe står den på ferie og god dansk sommer. Hvad er bedre end at tchille med vennerne, tage en dukkert, spille lidt volley,

Læs mere

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden!

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! MAKE YOURSELF HAPPIER På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! ISI.dk Fitness og ernæring For dig der drømmer om at arbejde professionelt i idrættens

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Anne Mai om politilinjen:

Anne Mai om politilinjen: Anne Mai om politilinjen: Jeg har været rigtigt glad for mine tre perioder på politilinjen. Jeg har hele tiden gået målrettet efter at blive optaget på politiskolen og har fået de bedst tænkelige forudsætninger

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Spring, rytme og dans på højt niveau. Centre of Movement. - en uge med bevægelse og oplevelse

Spring, rytme og dans på højt niveau. Centre of Movement. - en uge med bevægelse og oplevelse Spring, rytme og dans på højt niveau Centre of Movement - en uge med bevægelse og oplevelse 30. juli - 5. august 2017 2 Gymnastik og dans på højt niveau WHAT? En uge hvor dygtige gymnaster og instruktører

Læs mere

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE

HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE Ud i verden Fortællinger 2.0 Idræt og velfærd X- perimentariet HØJDEVANGENS OVERBYGNINGSSKOLE - valg af linjefag for kommende 7. klasser En del af 4-skole-samarbejdet på Midtamager 2012 Linjevalg for 7.

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.

DET HANDLER OM DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG OG DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE. DET HANDLER OM DIG ADVENTURE & FRILUFTSLIV RIDNING GOURMET PROJEKTLEDELSE SE MERE PÅ WWW.KORINTH-EFTERSKOLE.DK Korinth Efterskole tilbyder 9. og 10. klasse for dig som er vild med natur, friluftsliv, fællesskab,

Læs mere

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe

Ungdomsskolen UNGTHISTED.DK SOMMERFERIE KATALOG. Thisted Kommune. Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Ungdomsskolen SOMMERFERIE KATALOG Ungdomsskolen - Oplevelser på stribe Thisted Kommune 6. KLAS BUSTUR TIL DJURS SOMMERLAND 6. KLASSE TIL 18 ÅR Sted: Bustur - plan bliver annonceret på hjemmesiden Tidspunkt:

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Tank op! Sommerkurser 2015

Tank op! Sommerkurser 2015 Tank op! Sommerkurser 2015 Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative fag som omdrej

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling Det gode liv - du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 13.-15. september 2019 Camp Personlig Udvikling»Når forandringens vinde blæser,

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er ung, måske i gang med en STU uddannelse eller lignende. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed i Københavns

Læs mere

PARKSKOLEN-HERNING.DK. Børn kan - sund læring... Vores skole O KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI

PARKSKOLEN-HERNING.DK. Børn kan - sund læring... Vores skole O KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI PARKSKOLEN-HERNING.DK Børn kan - sund læring... Vores skole O.- 10. KLASSE EGET KØKKEN SPIRERNE FÆLLESSKAB FANTASI BØRN KAN - SUND LÆRING... PARKSKOLEN Vigtig sætning Parkskolen er vort hjertebarn. Skabt

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK

ELEV MED HEST LOVSANG SAMMENSPIL STØTTEDANSK Helårs valgfag ELEV MED HEST På LME har vi indledt et samarbejde med Ellum Rideklub, så du mulighed for at passe din hest, mens du går på efterskole. Rideklubben ligger kun 3 km fra efterskolen, her kan

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning.

FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE FRITID. Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. FORÅRSPAKKEN VALGFAG PÅ DEN FEDE MÅDE Nye skills og nye venner. Brug foråret på valgfag i Ungdomsskolen. Det er mere end bare undervisning. For hvem? Alle unge i 7. - 9. klasse Hvornår? Onsdage klokken

Læs mere

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Microsoft Yi Baiti Ny Nordisk Kvindecirkel 2018 2019 VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Der sker noget ganske særligt, når kvinder mødes i en cirkel. Cirklen kan rumme stor glæde, og den kan transformere stor

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet -

Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Sommerkurser 2016 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2017 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Vi tilbyder korte og lange høj skolekurser med ernæring, idræt, psykologi og kreative

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 FOTO - MEDIEFAG Lær at fortælle en historie gennem et foto Et grundlæggende kursus i fototeknik med vægten lagt på praktiske øvelser. Du lærer at fotografere ved at tage en masse

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse

Grafisk design. 6. jan. 2. feb Bliv klar til optagelse Grafisk design 6. jan. 2. feb. 2020 Bliv klar til optagelse Vil du arbejde med grafisk design? Hvis du vil ind på Mediehøjskolen, Skolen for Visuel Kommunikation, Kunstakademiets Designskole, Designskolen

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Grønærten Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som du

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

Evaluering af pædagogiske læreplaner

Evaluering af pædagogiske læreplaner Evaluering af pædagogiske læreplaner 2016-2017 Ifølge Dagtilbudslovens 8 skal der i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan og dertil skal arbejdet med lærerplanerne evalueres, jf. 9,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hovergården September 2018

Hovergården September 2018 Hovergården September 2018 Høstfest. D. 27 September kl 12.00 Menu: Helstegt pattegris med Flødekartofler Grønne bønner svøbt i bacon Rodfrugter Ovnkartofler Dessert: Hjemmelavet is med flødeskum, jordbær

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Kildegård Klubben. For yderligere information er du velkommen til at kontakte: Klub og SFO leder Dan Guul Simonsen, tlf.

Kildegård Klubben. For yderligere information er du velkommen til at kontakte: Klub og SFO leder Dan Guul Simonsen, tlf. Kildegård Klubben Kildegård Klubben Kildegårdskolen Kommenhaven 13 2730 Herlev Tlf.: 20 14 07 77 www.kildegårdskolen.dk www.kildegaardklubben.dk https://kildegaardskolen.iportalen.dk/common/index.do For

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Kom og vær med! Diskuter, lyt og sig din mening. Dyk ned i samfundet og bliv klogere. Vær modig og sæt dit præg på verden. Tag på Grundtvigs Højskole

Kom og vær med! Diskuter, lyt og sig din mening. Dyk ned i samfundet og bliv klogere. Vær modig og sæt dit præg på verden. Tag på Grundtvigs Højskole Kom og vær med! Diskuter, lyt og sig din mening. Dyk ned i samfundet og bliv klogere. Vær modig og sæt dit præg på verden. Tag på Grundtvigs Højskole Et højskoleophold på Grundtvigs Højskole varer 4-5

Læs mere

7100 Vejle 7100 Vejle 75828955 75828955

7100 Vejle 7100 Vejle 75828955 75828955 Børnegården Uhrhøj Børnegården Uhrhøj Jellingvej 165 Gemmavej 1 a 7100 Vejle 7100 Vejle 75828955 75828955 Værdigrundlag: Børnegården Uhrhøj er en institution hvor det er godt for alle at være. At den enkelte

Læs mere

OPLEVELSER PÅ FJELDET

OPLEVELSER PÅ FJELDET OPLEVELSER PÅ FJELDET SOMMER VINTER 2007 Nordisk Friluftsliv JOTUNHEIMEN Jotunheimen er med sine 1140 km2 en af Norges største nationalparker med et af de mest alpine områder med store højdeforskelle,

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

Mikkel og Victoria i Tivoli

Mikkel og Victoria i Tivoli Mikkel og Victoria i Tivoli Victoria får en sød nisseven side 1 Mikkel og Victoria i Tivoli 1 Sommeren er endelig kommet og Mikkel og Victoria nyder, at det er blevet varmt. Dagene er blevet længere og

Læs mere