RIGSREVISIONEN København, den 1. august 2006 RN SEKR02/06

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RIGSREVISIONEN København, den 1. august 2006 RN SEKR02/06"

Transkript

1 RIGSREVISIONEN København, den 1. august 2006 RN SEKR02/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for 2004 I. Resumé 1. Europa-Parlamentet traf den 27. april 2006 beslutning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for Europa-Parlamentet fulgte dermed Rådets henstilling om decharge af 14. marts 2006 for så vidt angår 23 ud af de 24 forelagte betænkninger. Europa-Parlamentets godkendelse af gennemførelsen af deres eget budget blev udsat i 6 måneder. 2. I notatet gennemgår jeg Europa-Parlamentets bemærkninger om Kommissionens administration samt bemærkninger om administrationen af sektorerne indtægter, landbrugspolitik og strukturforanstaltninger. Derudover gennemgår jeg Europa-Parlamentets bemærkninger om fordelingen af ansvaret for EU s økonomiske styring mellem Kommissionen og medlemslandene, herunder opfordringer til de nationale statsrevisorer og rigsrevisioner om at bidrage til øget national kontrol. Endelig omtaler jeg Europa-Parlamentets kommentarer om Den Europæiske Revisionsrets (herefter Retten) arbejde samt Europa-Parlamentets bemærkninger om Danmark. 3. Europa-Parlamentet bemærker vedrørende Kommissionens administration, at Retten ligesom sidste år tager en række forbehold i sin revisionserklæring for EU s ind-

2 - 2 - tægter og udgifter. Retten begrunder forbeholdene med, at der ikke findes nogen effektive procedurer for intern kontrol med diverse indtægter og udbetalte forskud. 4. Europa-Parlamentet kommenterer på ansvarsfordelingen for EU s økonomiske styring mellem Kommissionen og medlemslandene. Europa-Parlamentet finder generelt, at medlemslandene bør stå til ansvar for deres anvendelse af EU-midler, og opfordrer medlemslandene til at udarbejde frivillige erklæringer om de nationale overvågningsog kontrolsystemer. Europa-Parlamentet opfordrer de nationale rigsrevisioner til at påtage sig ansvaret for at kontrollere den nationale anvendelse af EU-midlerne. De nationale statsrevisorer opfordres til at drøfte dette spørgsmål med den nationale rigsrevision. 5. Europa-Parlamentet bemærker, at Rettens nuværende revisionserklæring ikke giver en fyldestgørende beskrivelse af, hvor resultaterne har været positive, og hvor de har været negative. Europa-Parlamentet foreslår, at Retten reviderer revisionsmetoden med henblik på udarbejdelse af specifikke revisionserklæringer for de enkelte generaldirektorater i Kommissionen inden for rammerne af en samlet revisionserklæring. 6. Europa-Parlamentet omtaler Danmark i forbindelse med en sag mellem Det Europæiske Miljøagentur og de danske myndigheder. Europa-Parlamentet opfordrer Kommissionen til at hjælpe agenturet med at bilægge striden med de danske myndigheder om tilbagebetaling af uretmæssigt opkrævet skat. Rigsrevisionen har indhentet oplysninger om sagen fra Københavns Kommune, der har opkrævet skat af ejeren af den ejendom, som agenturet lejer. Ejeren af ejendommen har i henhold til den indgåede lejekontrakt opkrævet skat af agenturet, der ellers er fritaget for at betale skat i henhold til aftale om hjemsted. Det er ikke afgjort, hvem der skal yde refusion til agenturet. 7. Europa-Parlamentet har således med en række bemærkninger givet decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions samlede budget for 2004 (med undtagelse af Europa-Parlamentets eget budget).

3 - 3 - II. Indledning 8. Formålet med dette notat er at orientere statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions samlede budget for 2004 (med undtagelse af Europa-Parlamentets eget budget). Den 27. april 2006 traf Europa-Parlamentet beslutning om decharge og fulgte Rådets henstilling af 14. marts 2006 for så vidt angår 23 ud af de 24 forelagte betænkninger. Efter præsentationen af betænkningerne og den efterfølgende debat blev Europa-Parlamentets Budgetkontroludvalgs (svarende til statsrevisorerne) forslag til beslutninger om decharge vedtaget uden ændringer. Beslutningen om godkendelse af Europa-Parlamentets gennemførelse af deres eget budget blev udsat i 6 måneder 1 Forud for beslutningen ligger dechargeproceduren, der tager udgangspunkt i Rettens årsberetning og følges op af høringer af relevante EU-kommissærer foretaget af Budgetkontroludvalget. På baggrund af bl.a. høringerne drøfter Budgetkontroludvalget udkast til decharge, og Rådet giver sin anbefaling vedrørende decharge. Derefter træffer Europa-Parlamentet beslutning om decharge. ). 9. Meddelelsen om decharge til Kommissionen er præget af Europa-Parlamentets interesse for debatten i 2005 om ansvaret for EU s økonomiske styring. Debatten tog afsæt i Køreplan for indførelse af en integreret struktur for intern kontrol, som Kommissionen offentliggjorde i juni 2005 efter opfordring fra Europa-Parlamentet. I køreplanen opfordrede Kommissionen alle involverede parter til at gøre en indsats for at rette op på den økonomiske styring og kontrol af EU-budgettet. 10. Jeg refererer og kommenterer i notatet udvalgte dele af Europa-Parlamentets meddelelse om decharge til Kommissionen. Notatet er disponeret som følger: 1) Europa-Parlamentet valgte at udsætte godkendelsen af sit eget budget i 6 måneder med henvisning til usikkerheden om Europa-Parlamentets køb af 2 parlamentsbygninger i Strasbourg. Medlemmerne af Europa-Parlamentet har rejst tvivl om den årlige leje, som EU betaler for de 2 parlamentsbygninger. Mistanken går på, at Europa-Parlamentet har betalt en merpris på 7,5 mio. kr. om året. Ifølge pressemeddelelsen er udsættelsen ikke ensbetydende med, at Europa-Parlamentet vil afvise at godkende sit eget budget for regnskabsåret 2004.

4 - 4 - Europa-Parlamentets bemærkninger om Kommissionens administration (kap. III) Europa-Parlamentets kommentarer til administrationen på sektorniveau: indtægter, landbrugspolitik og strukturforanstaltninger (kap. IV) Fordelingen af ansvaret for EU s økonomiske styring mellem Kommissionen og medlemslandene, herunder opfordringer til de nationale statsrevisorer og rigsrevisioner om at bidrage til øget national kontrol (kap. V) Europa-Parlamentets kommentarer om Rettens arbejde (kap. VI) Europa-Parlamentets omtale af Danmark (kap. VII). III. Europa-Parlamentets bemærkninger om Kommissionens administration 11. Europa-Parlamentet bemærker i lighed med sidste år, at Retten atter tager en række forbehold i sin revisionserklæring for EU s indtægter og udgifter under henvisning til, at der ikke findes nogen effektive procedurer for intern kontrol med diverse indtægter og udbetalte forskud. Europa-Parlamentet henleder opmærksomheden på, at Kommissionen i meddelelsen om decharge for 2003 blev opfordret til at give regnskabsføreren rollen som ledende finansadministrator og dermed et personligt ansvar for regnskaberne. Europa-Parlamentet beklager, at Kommissionens forslag til ændring af finansforordningen ikke imødekommer denne henstilling. 12. Europa-Parlamentet bemærker fremskridtene med hensyn til at gennemføre det nye regnskabssystem, men er samtidig foruroliget over Rettens bemærkninger om den forsinkede opstilling af åbningsbalancen for Europa-Parlamentet opfordrer Kommissionen til hurtigst muligt at afhjælpe de mangler, som Retten har påpeget, så de ikke får indflydelse på rigtigheden af årsregnskabet for Europa-Parlamentet finder det uacceptabelt, at der internt i Kommissionen er usikkerhed om, hvem der har det endelige ansvar for at levere tallene til opstillingen af åbningsbalancen, og forventer, at disse problemer bliver løst i Europa-Parlamentet konstaterer, at Kommissionen har udbetalt ca mio. kr. ( mio. euro), uden at støtteberettigelsen var endeligt fastslået, og uden at midlerne var anvendt. Europa-Parlamentet bemærker, at beløbet svarer til ca. ⅔ af EU-budgettet, og påpeger, at Kommissionen fremover bør undgå alt for generøse forskud og alt for lange frister for afslutning af programmer og projekter.

5 - 5 - IV. Europa-Parlamentets kommentarer til administrationen på sektorniveau: indtægter, landbrugspolitik og strukturforanstaltninger 14. Europa-Parlamentet har følgende kommentarer til administrationen af sektorerne indtægter, landbrugspolitik og strukturforanstaltninger: Indtægter: Europa-Parlamentet bemærker, at bidrag beregnet på basis af bruttonationalindkomsten (BNI) er den vigtigste indtægtskilde for EU-fællesskabet. Europa- Parlamentet finder Rettens bemærkninger om store forskelle mellem de nationale statistiske kontorers overvågnings- og kontrolsystemer foruroligende, fordi disse forskelle kan få indflydelse på kvaliteten af de data, der anvendes til beregning af medlemslandenes bidrag. Landbrugspolitik: Europa-Parlamentet bemærker med tilfredshed, at Retten for første gang har udtalt sig positivt om udgifterne under Det Integrerede Forvaltnings- og Kontrolsystem (IFKS). Strukturforanstaltninger: Europa-Parlamentet tager til efterretning, at Retten endnu en gang har konstateret svagheder ved forvaltnings- og kontrolsystemerne på strukturforanstaltningerne, og opfordrer især medlemslandene til snarest muligt at sørge for forbedringer med bistand fra nationale rigsrevisioner og de relevante uafhængige myndigheder. V. Fordelingen af ansvaret for EU s økonomiske styring mellem Kommissionen og medlemslandene, herunder opfordringer til de nationale statsrevisorer og rigsrevisioner om at bidrage til øget national kontrol 15. Europa-Parlamentet glæder sig over Kommissionens Køreplan for indførelse af en integreret struktur for intern kontrol fra juni 2005, der fulgte som svar på Europa- Parlamentets opfordring i meddelelsen om decharge for 2003-budgettet. Europa-Parlamentet forventer, at den integrerede kontrolstruktur gennemføres fra 1. maj 2009, og anmoder i den forbindelse Kommissionen om at offentliggøre en liste over de mål, der skal nås inden denne dato. Europa-Parlamentet anmoder også Kommissionen om at aflægge beretning til Budgetkontroludvalget hvert halve år om de fremskridt, der er sket på de enkelte områder.

6 Europa-Parlamentet støtter Kommissionen i bestræbelserne på at få prioriteret spørgsmålet om økonomisk ansvarlighed, men påpeger samtidig, at 4 ud af 5 euro på budgettet administreres af medlemslandene som led i delt forvaltning. Europa-Parlamentet finder generelt, at medlemslandene bør stå til ansvar for deres anvendelse af EU-midler. Europa-Parlamentet henstiller indtrængende Retten og de nationale rigsrevisioner til at tage yderligere initiativer med henblik på at levere valide oplysninger om svaghederne ved den nationale finanskontrol. 17. Europa-Parlamentet beklager, at medlemslandenes finansministre har besluttet at nægte at drøfte afgivelse af yderligere oplysningserklæringer og revisionserklæringer på nationalt plan, jf. pkt. 12 i de konklusioner, der blev vedtaget på mødet i Økofin- Rådet den 8. november ). Europa-Parlamentet afviser, at de instrumenter, som Europa-Parlamentet har foreslået, ville sætte spørgsmålstegn ved den nuværende balance mellem Kommissionen og medlemslandene, sådan som det angives i Økofin- Rådets konklusioner. Europa-Parlamentet mener fortsat, at en erklæring på politisk plan underskrevet af medlemslandenes finansministre, som foreslået i sidste års meddelelse om decharge, er nødvendig. Europa-Parlamentet vil dog gerne være konstruktiv og understreger derfor, at det vigtigste er at finde frem til en måde, hvorpå svaghederne ved de nuværende overvågnings- og kontrolsystemer kan afsløres og derefter afhjælpes. En eventuel erklæring skal signalere, hvilken kvalitet der kan forventes af de overvågnings- og kontrolsystemer, som erklæringen dækker. Dernæst må det afgøres, hvem der skal underskrive erklæringen i det enkelte medlemsland. 18. Europa-Parlamentet opfordrer de nationale rigsrevisioner til at påtage sig ansvaret for at kontrollere den nationale anvendelse af EU-midler, så alle overvejelser om at oprette nationale afdelinger af Retten bliver overflødige. Det er Europa-Parlamentets opfattelse, at kontrol med fokus på de nationale aktiviteter kan bidrage til at øge bevidstheden om behovet for effektiv kontrol og være en rettesnor for medlemmerne 2) Da man bør undgå at sætte spørgsmålstegn ved den nuværende balance mellem Kommissionen og medlemslandene eller at kompromittere ansvarligheden og redegørelsespligten på operationelt plan, mener Rådet, at de eksisterende erklæringer på operationelt plan kan være en betydningsfuld måde, hvorpå Kommissionen og i sidste ende Revisionsretten kan opnå sikkerhed, og bør være nyttige og omkostningseffektive, og at Kommissionen og i sidste instans Revisionsretten bør tage hensyn hertil med henblik på en positiv DAS.

7 - 7 - af de nationale parlamenter, når de skal fastlægge deres regerings holdning i Økofin- Rådet. Europa-Parlamentet opfordrer desuden de nationale statsrevisorer til at drøfte dette spørgsmål med den nationale rigsrevision. Europa-Parlamentet opfordrer medlemslandene til at sikre, at nationale og regionale revisionsinstitutioner offentliggør en årlig revisionsberetning om de anvendte EU-midler. Endelig foreslår Budgetkontroludvalget, at Europa-Parlamentet overvejer at indbyde repræsentanter for de nationale rigsrevisioner og de nationale statsrevisorer til at overvære, når Retten præsenterer sin årsberetning for Europa-Parlamentets relevante udvalg. 19. Jeg finder Europa-Parlamentets kommentarer til de nationale rigsrevisioners rolle relevante, og jeg kan orientere om, at dette spørgsmål drøftes løbende i EU-Kontaktkomitéen, hvor medlemslandenes rigsrevisorer og Rettens præsident samles årligt. I mit faktuelle notat af 9. januar 2006 om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning, revisionserklæring og særberetninger for regnskabsåret 2004 orienterede jeg om samarbejdet i EU-Kontaktkomitéen og om Rigsrevisionens bestræbelser på at udbygge samarbejdet i dette forum. EU-Kontaktkomitéen drøfter løbende de nationale rigsrevisioners rolle i relation til EU s økonomiske styring. Rigsrevisionen afgav i 2005 en udtalelse om revisionen af EU-midlerne i Danmark, jf. beretning om revisionen af statsregnskabet for Rigsrevisionen arbejder fortsat på at udvikle en erklæring om revisionen af EU-midlerne i Danmark. 20. Europa-Parlamentet bringer endvidere 3 opfordringer til de nationale statsrevisorer 3) : Europa-Parlamentet opfordrer de nationale statsrevisorer og de nationale parlamenter til at indhente oplysninger hos deres regeringer og til at gennemføre en parlamentarisk debat om deres regeringers holdning til Økofin-Rådets konklusioner om balancen mellem Kommissionen og medlemslandene i relation til øget erklæringsafgivelse. 3) Opfordringerne bringes i Betænkning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions almindelige budget for regnskabsåret 2004 Sektion III Kommissionen på henholdsvis s. 14, pkt. 26, s. 17, pkt , og s. 19, pkt

8 - 8 - Europa-Parlamentet opfordrer medlemslandene til at udarbejde frivillige erklæringer om de nationale overvågnings- og kontrolsystemer. Europa-Parlamentet anbefaler et reduceret revisionsprogram for lande, der afgiver erklæringer, dog forudsat at Kommissionen vurderer fejlrisikoen som mindre end i lande, der ikke afgiver en sådan erklæring. Europa-Parlamentet opfordrer Kommissionen til i fuld udstrækning at gøre brug af betalingssuspension i de tilfælde, hvor Kommissionen ikke kan opnå sikkerhed fra medlemslandene. Europa-Parlamentet opfordrer de nationale parlamenter (især statsrevisorerne og de nationale udvalg, der deltager i konferencen for organer med ansvar for Europa- og EU-anliggender i de nationale parlamenter) til at drøfte dette spørgsmål med deres nationale regeringer. Europa-Parlamentet opfordrer de nationale rigsrevisioner til at påtage sig ansvaret for at kontrollere den nationale anvendelse af EU-midlerne. De nationale statsrevisorer opfordres til at drøfte dette spørgsmål med den nationale rigsrevision. 21. Det er min vurdering, at den nuværende arbejdsdeling mellem henholdsvis Kommissionen og den danske statsadministration, Retten og Rigsrevisionen samt mellem Budgetkontroludvalget og statsrevisorerne er fornuftig. Det er ligeledes min opfattelse, at statsrevisorerne allerede holder Folketinget godt orienteret om den debat og udvikling, der foregår inden for relevante dele af EU-samarbejdet, bl.a. ved at sende Rigsrevisionens 2 årlige EU-notater til Finansudvalget og Europaudvalget. VI. Europa-Parlamentets kommentarer om Rettens arbejde 22. Europa-Parlamentet bemærker, at Rettens nuværende revisionserklæring ikke giver en fyldestgørende beskrivelse af, hvor resultaterne har været positive, og hvor de har været negative. Europa-Parlamentet foreslår, at Retten reviderer DAS-systemet med henblik på udarbejdelse af specifikke revisionserklæringer for de enkelte generaldirektorater i Kommissionen inden for rammerne af en samlet revisionserklæring. 23. Europa-Parlamentet gør opmærksom på, at Rettens formand i november 2005 gav udtryk for, at Retten var i færd med at foretage en vurdering af sin organisation og sine arbejdsmetoder, som ville blive fulgt op af et peer review. Europa-Parlamentet bemærker, at der ikke tidligere er foretaget en uafhængig undersøgelse af Rettens

9 - 9 - arbejde. Europa-Parlamentet glæder sig over initiativet og har forstået det på den måde, at peer reviewet bliver en ekstern undersøgelse i lighed med dem, der for øjeblikket gennemføres i nogle medlemslande, og at målet er at undersøge kvaliteten og relevansen af Rettens arbejde og præcist at pege på, hvor Retten kunne tage ved lære af andre, heriblandt medlemslande. VII. Europa-Parlamentets omtale af Danmark 24. Europa-Parlamentet opfordrer indtrængende Kommissionen til at hjælpe Det Europæiske Miljøagentur med at bilægge striden med de danske myndigheder om tilbagebetaling af uretmæssigt opkrævet skat 4 ). Jeg har indhentet oplysninger fra Københavns Kommune, der over for ejeren af den ejendom, som agenturet lejer, har rejst krav om betaling af ejendomsskatter for Kravet om tilbagebetaling skyldes, at der tidligere fejlagtigt var indrømmet fritagelse for grundskyld. Ejeren (privat firma) har efterfølgende, i henhold til den indgåede lejekontrakt, afkrævet skatterne fra agenturet. I aftalen om hjemsted for agenturet fremgår det bl.a., at agenturet er fritaget for alle skatter og afgifter, der vedrører agenturets lokaler, bortset fra beløb, der udgør betaling for særlige ydelser. I protokol af 22. november 2005 til ændring af aftale om hjemsted mellem agenturet og den danske regering er der tilføjet en sætning til den oprindelige aftale, der medfører, at agenturet skal have refunderet de opkrævede ejendomsskatter. Kommunen mener, at refusionen af skatterne herefter må være en sag mellem agenturet og den danske regering, da kommunen ikke har hjemmel til at yde refusion af ejendomsskatter. Kommunen understreger, at den har haft en sag med ejendommens ejer som modpart og ikke agenturet. Rigsrevisionen reviderer hverken Københavns Kommune eller Det Europæiske Miljøagentur, og jeg har ingen kommentarer til ovennævnte sag. VIII. Afslutning 25. Jeg vil sammenfattende bemærke, at jeg finder Europa-Parlamentets kommentarer til ansvarsfordelingen for EU s økonomiske styring relevante. For Danmarks 4) Betænkning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions almindelige budget for regnskabsåret 2004 Sektion III Kommissionen, s. 39, pkt. 210.

10 vedkommende er det min opfattelse, at den nuværende arbejdsdeling mellem henholdsvis Kommissionen og den danske statsadministration, Retten og Rigsrevisionen samt mellem Budgetkontroludvalget og statsrevisorerne er fornuftig. Jeg vil fortsat orientere statsrevisorerne om den udvikling, der måtte ske i relation til fordeling af ansvaret for EU s økonomiske styring. 26. Afslutningsvis kan jeg konstatere, at Europa-Parlamentet har givet decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for Henrik Otbo

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for 2005 Juni FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets beslutning om decharge

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2008 Juni 2010 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 6. september 2004 RN SEKR03/04

RIGSREVISIONEN København, den 6. september 2004 RN SEKR03/04 RIGSREVISIONEN København, den 6. september 2004 RN SEKR03/04 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for 2002

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 26. maj 2005 RN SEKR03/05

RIGSREVISIONEN København, den 26. maj 2005 RN SEKR03/05 RIGSREVISIONEN København, den 26. maj 2005 RN SEKR03/05 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for 2003 I.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for Maj 2009

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for Maj 2009 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2007 Maj 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af regnskaberne for gennemførelsen af EU s almindelige budget for regnskabsåret 2006 Juni 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for December 2010

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for December 2010 Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2009 December 2010 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2009 7.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 26. november 2002 RN SEKR07/02

RIGSREVISIONEN København, den 26. november 2002 RN SEKR07/02 RIGSREVISIONEN København, den 26. november 2002 RN SEKR07/02 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutninger om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for 2000

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2009. Juni 2011

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2009. Juni 2011 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2009 Juni 2011 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning

Læs mere

Rigsrevisionens notat om orientering om Europa- Parlamentets godkendelse af EU s regnskab for 2014

Rigsrevisionens notat om orientering om Europa- Parlamentets godkendelse af EU s regnskab for 2014 Rigsrevisionens notat om orientering om Europa- Parlamentets godkendelse af EU s regnskab for 2014 August 2016 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Orientering om Europa-Parlamentets godkendelse af EU

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning og revisionserklæring for regnskabsåret 2006.

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning og revisionserklæring for regnskabsåret 2006. Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning og revisionserklæring for regnskabsåret 2006 December 2007 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Den Europæiske Revisionsrets

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2008. December 2009

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2008. December 2009 Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2008 December 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2008 8.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 9. januar 2006 RN SEKR01/06

RIGSREVISIONEN København, den 9. januar 2006 RN SEKR01/06 RIGSREVISIONEN København, den 9. januar 2006 RN SEKR01/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning, revisionserklæring og særberetninger for regnskabsåret 2004 I.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2012. Juni 2014

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2012. Juni 2014 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2012 Juni 2014 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s

Læs mere

REVISIONSRETTEN. Artikel i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF).

REVISIONSRETTEN. Artikel i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF). REVISIONSRETTEN Den Europæiske Revisionsret er ansvarlig for revisionen af EU's finanser. Som EU's eksterne revisor bidrager den til at forbedre EU's økonomiske forvaltning og fungerer som den uafhængige

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. december 2006 RN SEKR03/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. december 2006 RN SEKR03/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. december 2006 RN SEKR03/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning og revisionserklæring for regnskabsåret 2005 I. Resumé 1. Formålet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om orientering om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2013. Juni 2015

Notat til Statsrevisorerne om orientering om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2013. Juni 2015 Notat til Statsrevisorerne om orientering om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2013 Juni 2015 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Orientering om Europa-Parlamentets afgørelse

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2081(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions almindelige budget for regnskabsåret 2013, Sektion

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret med organets svar

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret med organets svar Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret 2016 med organets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontroludvalget 2010/2167(DEC) 1.2.2011 UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontroludvalget 28.1.2013 2012/2189(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 14.11.2014 2014/2075(DEC) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Budgetkontroludvalget

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/13)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/13) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/87 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/13) INDLEDNING 1. Den Europæiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for December 2011

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for December 2011 Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2010 December 2011 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2010 30.

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/37)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/37) C 417/228 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/37)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for EU-Fiskerikontrolagenturet for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/17)

BERETNING. om årsregnskabet for EU-Fiskerikontrolagenturet for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/17) C 417/110 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for EU-Fiskerikontrolagenturet for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/17) INDLEDNING 1. EU-Fiskerikontrolagenturet

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed, Landbrug og Fødevarer for regnskabsåret 2016 med organets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed, Landbrug og Fødevarer for regnskabsåret 2016 med organets svar C 417/52 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed, Landbrug og Fødevarer for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/07)

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0133/21. Ændringsforslag

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0133/21. Ændringsforslag 12.9.2017 A8-0133/21 21 Punkt 57 57. opfordrer Kommissionen til at fremlægge en gennemgang af den såkaldte sixpack og twopack for at give Europa-Parlamentet større beføjelser til at kontrollere vedtagelsen

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Politienhed for regnskabsåret 2016 med enhedens svar (2017/C 417/36)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Politienhed for regnskabsåret 2016 med enhedens svar (2017/C 417/36) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/223 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Politienhed for regnskabsåret 2016 med enhedens svar (2017/C 417/36) INDLEDNING 1. Den Europæiske Politienhed

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetkontroludvalget UDKAST TIL BETÆNKNING

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetkontroludvalget UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2004 Budgetkontroludvalget 2009 2008/2271(DEC) 30.1.2009 UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Det Europæiske Politiakademi for regnskabsåret 2007 (C6-0444/2008

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Jernbaneagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/26)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Jernbaneagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/26) C 417/166 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Jernbaneagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/26) INDLEDNING 1. Den Europæiske

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2124(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Støttekontoret for Kommunikation for regnskabsåret 2013

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Euratoms Forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/33)

BERETNING. om årsregnskabet for Euratoms Forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/33) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/207 BERETNING om årsregnskabet for Euratoms Forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/33) INDLEDNING 1. Euratoms Forsyningsagentur

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 29. august 2003 RN SEKR03/03

RIGSREVISIONEN København, den 29. august 2003 RN SEKR03/03 RIGSREVISIONEN København, den 29. august 2003 RN SEKR03/03 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutninger om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions budget for 2001

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(209)0256 Decharge 207: Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC).

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/28)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/28) C 417/176 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/28) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/247 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40) INDLEDNING 1.

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/04)

BERETNING. om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/04) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/37 BERETNING om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/04) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING (2017/C 417/20)

BERETNING (2017/C 417/20) C 417/126 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016 med myndighedens

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/27)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/27) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/171 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/27) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2016 med organets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2016 med organets svar 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/63 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 7. januar 2003 RN SEKR01/03

RIGSREVISIONEN København, den 7. januar 2003 RN SEKR01/03 RIGSREVISIONEN København, den 7. januar 2003 RN SEKR01/03 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning, revisionserklæring og særberetninger for regnskabsåret 2001 Indledning

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26)

BERETNING. om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/143 BERETNING om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26) INDLEDNING 1. Europols pensionskasse

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/05)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/05) C 417/42 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/05) INDLEDNING

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Euratoms forsyningsagentur for regnskabsåret 2016

Beretning om årsregnskabet for Euratoms forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 Beretning om årsregnskabet for Euratoms forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

Decharge 2012: Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC)

Decharge 2012: Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC) P7_TA(2014)0301 Decharge 2012: Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC) 1. Europa-Parlamentets afgørelse af 3. april 2014 om decharge for gennemførelsen

Læs mere

De Europæiske Fællesskabers Tidende C 406/33

De Europæiske Fællesskabers Tidende C 406/33 C 406/33 BERETNING om regnskab for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer (Luxembourg) for regnskabsåret, der afsluttedes pr. 31. december 1997, med centrets svar (98/C 406/06) 1.1. Denne

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/33)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/33) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/179 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/33) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets forvaltning af tilskuddet til Sydslesvig December 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Undervisningsministeriets

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2015 med instituttets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2015 med instituttets svar C 449/188 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

UDKAST TIL ANDEN BETÆNKNING

UDKAST TIL ANDEN BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 2013/2241(DEC) 7.7.2014 UDKAST TIL ANDEN BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om orientering i forbindelse med Statsrevisorernes. Luxembourg og Bruxelles. September 2013

Notat til Statsrevisorerne om orientering i forbindelse med Statsrevisorernes. Luxembourg og Bruxelles. September 2013 Notat til Statsrevisorerne om orientering i forbindelse med Statsrevisorernes besigtigelsesrejse til Luxembourg og Bruxelles September 2013 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Orientering i forbindelse

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om orientering om nedlæggelsen af Kontaktudvalget for Offentlig Revision og videreførelsen af samarbejdet om revisionen af den offentlige sektor December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2016.

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2016. Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2016 med centrets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2015 med Sortsmyndighedens svar (2016/C 449/08)

BERETNING. om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2015 med Sortsmyndighedens svar (2016/C 449/08) C 449/46 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2015 med Sortsmyndighedens svar (2016/C 449/08) INDLEDNING 1. EF-Sortsmyndigheden

Læs mere

- der henviser til Rådets fælles holdning (8558/2/ C5-0296/2003) 1,

- der henviser til Rådets fælles holdning (8558/2/ C5-0296/2003) 1, P5_TA-PROV(2003)0456 Europæisk jernbaneagentur ***II Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning om Rådets fælles holdning med henblik på vedtagelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning om

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for August 2012

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for August 2012 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning af EU s regnskaber for 2010 August 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets afgørelse om afslutning

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/32)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/32) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/201 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/32) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. der henviser til artikel 319 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

VEDTAGNE TEKSTER. der henviser til artikel 319 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, Europa-Parlamentet 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(2016)0161 Decharge 2014: Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BERECkontoret) 1.

Læs mere

EU s UDGIFTER. Myter og fakta. Svindel overalt? Tab af milliarder? Kaotiske regnskaber?

EU s UDGIFTER. Myter og fakta. Svindel overalt? Tab af milliarder? Kaotiske regnskaber? EU s UDGIFTER Myter og fakta Svindel overalt? Tab af milliarder? Kaotiske regnskaber? Europa-Kommissionen Kort fortalt Påstandene på forsiden har meget lidt at gøre med virkeligheden. Nedenfor vil vi afkræftedemestudbredte

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2015 med autoritetens svar (2016/C 449/18)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2015 med autoritetens svar (2016/C 449/18) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/97 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2015 med autoritetens svar (2016/C 449/18) INDLEDNING 1.

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-20

ÆNDRINGSFORSLAG 1-20 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontroludvalget 25.2.2014 2013/2199(DEC) ÆNDRINGSFORSLAG 1-20 Udkast til betænkning Tamás Deutsch (PE521.728v01-00) Decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Decharge 2017: Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (Cedefop)

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave. Decharge 2017: Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (Cedefop) Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(209)0258 Decharge 207: Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse (Cedefop). Europa-Parlamentets afgørelse af 26.

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016 Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET ARBEJDSDOKUMENT. Budgetkontroludvalget

EUROPA-PARLAMENTET ARBEJDSDOKUMENT. Budgetkontroludvalget EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Budgetkontroludvalget 2009 22.2.2005 ARBEJDSDOKUMENT om ændring af de interne bestemmelser for gennemførelsen af Europa- Parlamentets budget Budgetkontroludvalget Ordfører:

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 26 Offentligt Europaudvalget og Finansudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 8. februar 2015 Styrket koordination i

Læs mere

Rigsrevisionens notat om revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2016

Rigsrevisionens notat om revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2016 Rigsrevisionens notat om revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2016 Juni 2018 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2016 28. maj 2018 RN 1901/18

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C 449/31)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C 449/31) C 449/168 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C 449/31) INDLEDNING 1.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om orientering om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2013 og Rigsrevisionens EU-samarbejde.

Notat til Statsrevisorerne om orientering om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2013 og Rigsrevisionens EU-samarbejde. Notat til Statsrevisorerne om orientering om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2013 og Rigsrevisionens EU-samarbejde December 2014 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Orientering om Den Europæiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ulovlig opkrævning af ejendomsskatter. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ulovlig opkrævning af ejendomsskatter. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ulovlig opkrævning af ejendomsskatter Februar 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2015 med instituttets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2015 med instituttets svar C 449/102 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/25 BERETNING om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/02)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/47 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar C 417/160 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/25)

Læs mere

folketingets statsrevisorer en præsentation

folketingets statsrevisorer en præsentation folketingets statsrevisorer en præsentation 1 Indhold Forord 3 Præsentation af Statsrevisorerne 4 Statsrevisorernes Sekretariat 7 Statsrevisorerne lovgrundlag og opgaver 8 Lovgrundlag 8 Valg af Statsrevisorerne

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget 11.9.2012 2011/2275(INI) UDKAST TIL BETÆNKNING om 28. årsrapport om kontrollen med anvendelsen af EU-retten (2010) (2011/2275(INI)) Retsudvalget Ordfører: Eva

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ÆNDRINGSFORSLAG 1-9

EUROPA-PARLAMENTET Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ÆNDRINGSFORSLAG 1-9 EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 11.12.2014 2014/2075(DEC) ÆNDRINGSFORSLAG 1-9 Iratxe García Pérez (PE541.590v01-00) om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER. Interessekonflikt og beskyttelse af EU's budget i Den Tjekkiske Republik

VEDTAGNE TEKSTER. Interessekonflikt og beskyttelse af EU's budget i Den Tjekkiske Republik Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER P8_TA(208)0530 Interessekonflikt og beskyttelse af EU's budget i Den Tjekkiske Republik Europa-Parlamentets beslutning af 3. december 208 om interessekonflikter

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

med Afviklingsinstansens, Rådets og Kommissionens svar

med Afviklingsinstansens, Rådets og Kommissionens svar Beretning i medfør af artikel 92, stk. 4, i forordning (EU) nr. 806/2014 om eventualforpligtelser (for Den Fælles Afviklingsinstans, Rådet, Kommissionen eller andre), der er opstået som følge af Afviklingsinstansens,

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 1-11

ÆNDRINGSFORSLAG 1-11 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontroludvalget 25.2.2014 2013/2202(DEC) ÆNDRINGSFORSLAG 1-11 Udkast til betænkning Bogusław Sonik (PE521.731v01-00) om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2016 med instituttets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2016 med instituttets svar C 417/212 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2016 med instituttets svar (2017/C

Læs mere

(Oplysninger) OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER REVISIONSRETTEN

(Oplysninger) OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER REVISIONSRETTEN 16.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 473/1 IV (Oplysninger) OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER REVISIONSRETTEN Resumé af resultaterne af Revisionsrettens

Læs mere

med autoritetens svar

med autoritetens svar Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2016 med autoritetens svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 27.1.2015 2014/2086(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions almindelige budget for regnskabsåret 2013, Sektion

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/219 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41) INDLEDNING 1.

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. oktober 2017 (OR. en) 12710/17 PECHE 365 AGRI 510 AGRIFIN 101 I/A-PUNKTSNOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/02)

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/02) C 426/8 DA Den Europæiske Unions Tidende 12.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/02) INDHOLD

Læs mere

Rigsrevisionens notat om revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2015

Rigsrevisionens notat om revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2015 Rigsrevisionens notat om revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2015 Juni 2017 FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen og godkendelsen af EU s regnskab for 2015 6. juni 2017 RN 1901/17

Læs mere

Udtalelse nr. 7/2014

Udtalelse nr. 7/2014 Udtalelse nr. 7/2014 (artikel 287, stk. 4, andet afsnit, og artikel 322, stk. 2, TEUF) om forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF, Euratom) nr. 1150/2000 om gennemførelse af afgørelse

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetudvalget PE v01-00

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetudvalget PE v01-00 EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Budgetudvalget 2009 24.2.2005 PE 355.398v01-00 ÆNDRINGSFORSLAG 1-28 Udkast til udtalelse Jan Mulder Politikudfordringer og budgetmidler i det udvidede EU 2007-2013 (2004/2209(INI))

Læs mere

Udkastet til artikel 38 og artikel 39 bygger direkte på konklusionerne fra Arbejdsgruppe IX.

Udkastet til artikel 38 og artikel 39 bygger direkte på konklusionerne fra Arbejdsgruppe IX. DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 14. marts 2003 (14.03) (OR. fr) CONV 602/03 NOTE fra: præsidiet til: konventet Vedr.: Unionens finanser: udkast til artikel 38-40 Afsnit VII: Unionens

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/15)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/15) C 449/82 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/15) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om forvaltning og revision af EU-midler i Danmark og Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2007.

Notat til Statsrevisorerne om forvaltning og revision af EU-midler i Danmark og Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2007. Notat til Statsrevisorerne om forvaltning og revision af EU-midler i Danmark og Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2007 Januar 2009 RIGSREVISORS UDVIDEDE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Forvaltning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks multilaterale bistand og 2015-målene Maj 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Danmarks multilaterale bistand

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret med agenturets svar

Beretning om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret med agenturets svar Beretning om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A204/05

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A204/05 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2005 RN A204/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Udenrigsministeriets privatsektor programmer i udviklingslande (beretning nr. 8/02)

Læs mere

C 396 Tidende. Meddelelser og oplysninger 31. oktober 2018

C 396 Tidende. Meddelelser og oplysninger 31. oktober 2018 Den Europæiske Unions C 396 Tidende Dansk udgave Meddelelser og oplysninger 31. oktober 2018 61. årgang Indhold III Forberedende retsakter REVISIONSRETTEN 2018/C 396/01 Udtalelse nr. 3/2018 (artikel 287,

Læs mere