Beskrivelse af faktiske forhold omkring indsendelsen af årsrapporter 2009 for A- gruppen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af faktiske forhold omkring indsendelsen af årsrapporter 2009 for A- gruppen"

Transkript

1 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Fax Ekspeditionstid 9-16 * Kendelse af 16. februar 2011 (J.nr ) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabsloven 151 og 152. (Monica Reib, Kirsten Askov Mikkelsen og Jan Uffe Rasmussen) A koncernen har på vegne af ledelsesmedlemmerne K1, K2 og K3 den 1. august 2010 klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen ved en række skrivelser i juli 2010 har pålagt ledelsesmedlemmerne afgifter for ikke rettidig indsendelse af årsrapporter for 2009 for en lang række selskaber i A koncernen. Sagens omstændigheder: I klageskrivelsen har E fra A anført: På vegne af: D, K2, K3 skal vi hermed påklage Erhvervs-og Selskabsstyrelsens pålæg af afgifter for for sen indsendelse af årsrapporter i A-koncernen til Erhvervsankenævnet. Det er vores opfattelse, at der foreligger særlige omstændigheder, som kan begrunde helt eller delvis frittagelse for de pålagte afgifter i henhold til årsregnskabsloven 152 stk. 1 for alle ovennævnte personer. Beskrivelse af faktiske forhold omkring indsendelsen af årsrapporter 2009 for A- gruppen A koncernen har efter en mislykket børsemission i december 2009 haft meget svære økonomiske vanskeligheder, herunder meget stram likviditet. Den daværende direktion bestående af B og C blev i slutningen af marts måned bortvist på grund af nogle finansielle dispositioner og dens fyring af nøglemedarbejdere, som var kritiske i forhold til håndteringen af den økonomiske situation og regnskabsprocesser. Fyringerne omfattede b.l.a. D, som fungerede som teknisk direktør og K2, der fungerede som CFO. Efter bortvisningen af direktionen blev D ansat som adm. direktør og K2 som CFO. D og K2 blev i forbindelse med deres genansættelser indsat som ledelse i alle koncernens datterselskaber. Tidspunket for indsættelsen fremgår de vedlagte registreringsudskrifter fra CVR-registeret. Den hidtidige direktion havde en strategi om, at arbejdet omkring regnskabsaflæggelsen primært skulle varetages af eksterne rådgivere (...) og at man internt kun skulle have en meget begrænset regnskabsekspertise.

2 - 2 - På grund af mangel likviditet som følge af den mislykkede børsemission og den daværende ledelse manglende håndtering heraf, har den nye ledelse i A ikke løbende kunne betale... for udarbejdelse og revisione af årsrapporterne 2009 for A A/S koncernens selskaber. Det var simpelt hen ikke muligt for den nye ledelse at skaffe likviditet med så kort varsel, da koncernens økonomiske forhold nødvendiggjorde at der skulle en samlet aftale med de væsentligste kreditorer på plads inden man kunne fortsætte forsvarligt. Den manglende betaling vedrørte alene revisionen og udarbejdelsen af årsrapporterne for 2009 og ikke tidligere år. Den manglende betaling gjorde, at... i en periode stoppede arbejdet i og det forsinkede processen omkring udarbejdelse og revision af årsrapporterne 2009 så meget, at det ikke var muligt at færdiggøre dem inden fristen d. 31 maj På grund af de manglende interne ressourcer og kompetencer var det simpelt hen ikke muligt, at fortsætte regnskabsaflæggelsen uden... s assistance. Som dokumentation for de ovennævnte forhold vedrørende... er A s korrespondance med... Den nye ledelse har efter sin tiltræden arbejdet på at opbygge og styrke koncernens kompetencer og ressourcer indenfor regnskab, blandet andet opbygning af en højkvalificeret controllerfunktion, der skal sikre kvaliteten af og hastigheden i regnskabsaflæggelsen, så kravene om årsrapporterne kan udarbejdes og revideres i god tid kan overholdes i fremtiden. Styrkelsen af de interne ressourcer og kompetencer kunne ikke gennemføres så hurtigt, at det kunne fremskynde regnskabsaflæggelsen af årsrapporterne for Lovgrundlag og tidligere afgørelser Det fremgår at årsregnskabsloven 152 stk. 1 at under ganske særlige omstændigheder kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen helt eller delvis fritage et ledelsesmedlem eller en filialbestyrer for betaling af afgift efter årsregnskabsloven 151, hvis denne kan godtgøre over for styrelsen, at han eller hun har søgt at fremme indsendelsen m.v., og at forsinkelsen derfor ikke kan lægges ham eller hende til last. Ønsket med denne lovbestemmelse er at sikre den øverste ledelse i selskaber prioriterer regnskabsaflæggelsen højt, således at regnskabsbrugerne får rettidigt og aktuel information. Det betyder også at der ved vurderingen af fritagelsen skal lægges vægt på om de ledelsesmedlemmer, der er registreret på tidspunktet for overskridelse af fristen for indsendelse af årsrapport, har haft mulighed for at påvirke forholdene omkring regnskabsaflæggelsen i det pågældende selskab.

3 - 3 - Lovbemærkningerne til 152, stk. 1 forholder sig ikke direkte til den situation at et selskab ikke få afsluttet regnskabsaflæggelsen, som følge af manglende betaling af revisor. I Erhvervsankenævnet afgørelse j.nr af 27. november 2003 fremgår det, at det Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at forsinkelser som skyldes manglende betaling af tidligere års honorarer til revisor ikke er en særlig omstændighed, da det kan lastes ledelsen, at den ikke har løst problemet på et tidligere tidspunkt. Omvendt må det af afgørelsen konkluderes, at såfremt den manglende betalingevne er opstået kort inden eller under regnskabsaflæggelse og at ledelsesmedlemmerne har gjort hvad det er muligt for at løse den hurtigst muligt, kan det ikke lastes dem, hvis den manglende betalingsevne har gjort, at det ikke har været muligt at færdiggøre årsrapporten indenfor den i årsregnskabslovens fastsatte frist. Begrundelse for frittagelse Med udgangsppunkt i de faktiske forhold og det foreliggende lovgrundlag er det vores opfattelse, at foreligger særlige omstændigheder, som gør at D, K2 eller K3 ikke kan lastes den for sene indsendelse af årsrapporter i A koncernes selskaber. De særlige omstændigheder begrundes i: At de først er indtrådt i ledelsen af koncernselskaber relativt kort tid inden udløb af fristen for indsendelse af årsrapporterne At de ikke lastes at den bortviste ledelse valg, at regnskabsprocessen primært skulle håndteres af... At de ikke kan lastes at den tidligere direktion ikke efter den mislykkede børsnotering har sikret den nødvendige likviditet til gennemføre processen omkring aflæggelsen af årsrapporter for Ligesom de ikke kan lastes at børsnoteringen ikke kunne gennemføres. At de økonomiske problemer i A koncernen har været af en sådan størrelse, at de som ny ledelse ikke har mulighed for løse den inden for en meget kort tidshorisont At mellemværende mellem A og... ikke vedrører andre regnskabsår end Desuden synes det generelt ikke rimeligt og ikke i overensstemmelse med intentionen med bestemmelserne om pålæg af afgifter for forsen indsendelse af årsrapporter, at personer som del af en nye ledelse i en kriseramt koncern skal rammes af afgifter, bare fordi man villig til at påtage sig opgaven at rydde op efter en uansvarlig ledelse og at det sker imens koncernen er ved at udarbejde årsrapporter. Vi skal derfor anmode Erhvervsankenævnet om at fritage D, K2 og K3 for de pålagte afgifter.

4 - 4 - I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 3. september 2010 udtalt: Sagen vedrører 72 virksomheder, som alle er en del af A koncernen. E [fra A] anmoder på vegne af bestyrelsesmedlemmer henholdsvis direktion om fritagelse for de pålagte afgifter som følge af for sen indsendelse af årsrapporter for 2009 for 72 virksomheder i A koncernen. Klagen vedrører D, K2 og K3. Styrelsen har udarbejdet en oversigt over de 72 virksomheder, idet denne oversigt viser, hvilken virksomhed der er tale om, hvornår ledelsesmedlemmerne er indtrådt, og hvornår årsrapporten er modtaget i styrelsen. Denne er vedlagt som bilag. Sagens faktiske omstændigheder Erhvervs- og Selskabsstyrelsen pålagde den 2. juli 2010 virksomhedens øverste ansvarlige ledelse, D, K3 og K2 afgifter. Baggrunden herfor var, at årsrapporterne for 72 af virksomhederne i A koncernen var modtaget for sent i styrelsen. De 72 virksomheders årsrapporter for 2009 skulle være modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen senest den 31. maj Den 14. juni 2010 afsendte styrelsen påkravsbreve til samtlige 72 virksomheder til virksomhedernes registrerede adresse med anmodning om at indsende årsrapporterne, så disse var modtaget i styrelsen senest den 24. juni Det fremgår af påkravsbrevene, at såfremt årsrapporten ikke var modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen senest den 24. juni 2010, ville hvert ledelsesmedlem blive pålagt en afgift, når årsrapporten blev modtaget i styrelsen. Alle 72 virksomheder havde således samme påkravsfrist til at få indsendt årsrapporten, såfremt virksomhedernes ledelse skulle undgå at blive pålagt en afgift. På grund af, at årsrapporterne blev modtaget efter fristens udløb, i en periode fra den 25. juni 2010 til den 14. juli 2010, det vil sige efter påbegyndelsen af henholdsvis den 1. og 2. måned i henhold til fristen i styrelsens breve af 14. juni 2010, blev hvert ledelsesmedlem pålagt en afgift på henholdsvis 500 kr. og kr. pr. virksomhed. Det fremgår af de bilag, som klager har fremsendt til Erhvervsankenævnet, i hvilke tilfælde bestyrelsesmedlemmerne henholdsvis direktionen blev pålagt 500 kr. eller kr. i afgift pr. ledelsesmedlem. E har i brev af 1. august 2010 anmodet Erhvervsankenævnet om at fritage ledelsesmedlemmerne i de 72 virksomheder for de pålagte afgifter.

5 - 5 - E begrunder sin anmodning med, at A koncernen efter en mislykket børsemission i december 2009 har haft meget svære økonomiske vanskeligheder. Den daværende direktion blev i slutningen af marts måned 2010 bortvist. Grunden til dette var dels nogle finansielle dispositioner og dels direktionens fyring af nøglemedarbejderne, som var kritiske i forhold til håndteringen af den økonomiske situation og regnskabsprocesserne. Det fremgår af Es klage, at den daværende direktion bl.a. fyrede D, der fungerede som teknisk direktør og K2, der fungerede som CFO. Det fremgår af styrelsens registreringer, at disse to ledelsesmedlemmer ikke har været en del af en anmeldt direktion eller bestyrelse i virksomhederne under den daværende direktion. Efter bortvisningen af direktionen blev D ansat som administrerende direktør, og K2 blev ansat som CFO. Herefter blev disse anmeldt som en del af bestyrelsen henholdsvis direktionen i de 72 virksomheder. Tidspunktet for deres indtræden i A koncernens virksomheder fremgår af de af klager fremsendte bilag til Erhvervsankenævnet. Ydermere fremgår dette af styrelsens vedlagte oversigt over koncernvirksomhederne her er dog alene vist tiltrædelsesdatoen for det øverste ansvarlige ledelsesorgan, det vil sige bestyrelsen, såfremt der er en sådan i virksomheden. Hvis ledelsen alene består af en direktion, er det datoen for dennes tiltræden, der er angivet i styrelsens oversigt. Ledelsesmedlemmernes navne er i styrelsens oversigt forkortet, således at D benævnes, K2 benævnes, mens K3 benævnes. Sagens retlige omstændigheder Efter årsregnskabslovens 138, stk. 1, skal en virksomheds årsrapport indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, så den er modtaget i styrelsen uden ugrundet ophold efter godkendelsen og senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen eller anden myndighed kan ikke dispensere herfra. Modtages årsrapporten ikke inden for fristen i årsregnskabslovens 138, sender styrelsen, jf. årsregnskabslovens 150, et brev med påkrav til virksomhedens ledelse på virksomhedens adresse om at indsende årsrapporten. I påkravsbrevet angives en frist på 8 hverdage til indsendelse af årsrapporten. Årsregnskabslovens 151, stk. 1, indeholder en bestemmelse om en adfærdsregulerende afgift, der pålægges de enkelte medlemmer af virksomhedens bestyrelse, direktion eller lignende ansvarligt organ, såfremt årsregnskabet er modtaget efter udløbet af fristen på 8 hverdage efter påkravsbrevets datering. I henhold til årsregnskabslovens 152, stk. 1, kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen helt eller delvist fritage et ledelsesmedlem for betaling af en allerede pålagt afgift under ganske særlige omstændigheder. Fritagelsen

6 - 6 - er betinget af, at den pågældende kan godtgøre at have søgt at fremme indsendelsen, og at forsinkelsen derfor ikke kan lægges den pågældende til last. I henhold til årsregnskabslovens 152, stk. 2 fritager det ikke i sig selv et ledelsesmedlem for ansvar, hvis det ansvarspådragende forhold er begået af virksomhedens ansatte, rådgivere eller lignende. I henhold til årsregnskabslovens 8, stk. 2, 3. pkt., har hvert enkelt ledelsesmedlem ansvar for, at årsrapporten, hvis revision er krævet, kan revideres og godkendes i tide. Det fremgår ydermere af årsregnskabslovens 8, stk. 2, 4. pkt., at hvert enkelt medlem af det øverste ledelsesorgan har ansvaret for, at årsrapporten indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen inden for de i årsregnskabsloven fastsatte frister. Styrelsens udtalelse Årsrapporterne for de 72 virksomheder for regnskabsåret 2009 skulle indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen således at disse var modtaget i styrelsen senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning. De 72 virksomheders regnskabsår udløb den 31. december Som følge heraf skulle virksomhedernes årsrapporter for 2009 være modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen senest den 31. maj I henhold til styrelsens påkravsbreve af 14. juni 2010, skulle årsrapporterne være styrelsen i hænde senest den 24. juni 2010, såfremt ledelsesmedlemmerne i de 72 virksomheder ville undgå at blive pålagt afgift. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har imidlertid først modtaget årsrapporterne for de 72 virksomheder henholdsvis den 25. juni 2010, 28. juni 2010, 1. juli 2010 samt den 14. juli 2010, hvilket var senere end datoen for undgåelse af afgift i styrelsens påkravsbreve. På denne baggrund pålagde styrelsen afgift. De fleste af årsrapporterne er modtaget henholdsvis den 25. juni 2010 og den 28. juni Det fremgår af den medsendte oversigt, at ledelsesmedlemmerne i de respektive 72 virksomheder er tiltrådt i perioden fra den 14. marts 2010 frem til den 28. april 2010, det vil sige efter regnskabsårets udløb, men inden indsendelsesfristens udløb. I en af virksomhederne i koncernen, F A/S, CVR-nr., er ledelsesmedlemmerne tiltrådt 14. marts 2010, og herefter er de udtrådt igen den 29. juni 2010, som følge af, at virksomheden er blevet solgt. At ledelsesmedlemmerne først er tiltrådt i marts og april måned 2010, bevirker ikke, at disse ikke har ansvaret for indsendelsen af årsrapporten. Det er som udgangspunkt altid den til styrelsen anmeldte ledelse, der har ansvaret for, at årsrapporten indsendes inden for de i loven fastsatte frister.

7 - 7 - Ledelsesmedlemmerne har således haft op til to en halv måned før indsendelsesfristens udløb til at få forholdene bragt i orden, og ydermere har der derefter været næsten en hel måned, idet påkravsfristen for årsrapporternes modtagelse i styrelsen var 24. juni Klager henviser i sit brev til Erhvervsankenævnet til en tidligere kendelse i Erhvervsankenævnet, j-nr , som vedrører det forhold, at virksomheden på grund af, at honorar til revisor for tidligere år ikke var betalt, ikke kunne nå at udarbejde årsrapport inden for de i årsregnskabslovens fastsatte frister. Erhvervsankenævnet var i denne kendelse enige med styrelsen i, at det forhold, at revisors honorar for tidligere år ikke var betalt, og at revisor derfor krævede sikkerhedsstillelse for dette års udarbejdelse af årsrapporten, ikke var en sådan ganske særlig omstændighed, der kunne begrunde afgiftsfritagelse af virksomhedens øverste ansvarlige ledelse. Det er på baggrund heraf styrelsens opfattelse, at det forhold, at der har været problemer med at skaffe likviditet til regnskabsaflæggelsen, ikke kan berettige til afgiftsfritagelse. Det fremgår klart af årsregnskabslovens 8, stk. 2, at det er ledelsens ansvar, at årsrapporten udarbejdes i tide, så denne kan revideres og godkendes inden for de i loven fastsatte tidsfrister. Dette indbefatter også, at der er likviditet i virksomhederne til, at disse kan få udarbejdet årsrapporterne inden for lovgivningens tidsfrister. Det er som nævnt styrelsens opfattelse, at den tiltrådte ledelse har haft op til to en halv måned til at få årsrapporterne udarbejdet, samtidig med, at de yderligere har haft en påkravsfrist på næsten en måned ekstra. Styrelsen mener dermed ikke, at der foreligger sådanne ganske særlige omstændigheder som kan begrunde hel eller delvis afgiftsfritagelse. Ved skrivelse modtaget i ankenævnet den 5. oktober 2010 har E yderligere anført: I redegørelsen kommer Erhvervs- og Selskabsstyrelsen frem til, at der ikke foreligger særlige forhold, som kan begrundelse hel eller delvis afgiftfritagelse for D, K2 og K3 (herefter benævnt ledelsesmedlemmerne). Erhvervs- og Selskabsstyrelsens konklusion bygger på tre argumenter: 1. At ledelsesmedlemmerne uanset tidspunktet for indtrædelsen, har det fulde ansvar for at sikre en rettidig regnskabsaflæggelse og revision 2. At manglende likviditet til gennemførelse at regnskabsaflæggelse ikke i sig selv er et særligt forhold, som berettiger til afgiftsfritagelse 3. At ledelsesmedlemmerne har haft to en halv måned til at rette op på de likviditetsmæssige forhold i koncernen Vi er naturligvis ikke enige i Erhvervs- og Selskabsstyrelsens konklusion.

8 - 8 - Ad 1. Ledelsesansvar Vi er enige i at den til en hver tid siddende ledelse, som udgangspunkt har det fulde ansvar for at årsrapporten udarbejdes i tide, så den kan revideres og godkendes indenfor de at årsregnskabsloven fastsatte tidsfrister. Udgangspunktet herfor er, at ledelsesmedlemmerne ikke har nogen begrænsninger i deres mulighed for at tilrettelægge regnskabsaflæggelsen, således at man kan opfylde årsregnskabslovens tidsfrister. I friheden til at tilrettelægge regnskabsaflæggelsen ligger også et ansvar og en pligt at tage denne opgave alvorligt. Et ledelsesmedlem som tiltræder midt i en regnskabsaflæggelse, har ikke de samme muligheder for at påvirke processen omkring regnskabsaflæggelsen, som et ledelsesmedlem, der har været med fra start at processen. Det er jo netop af denne grund, at bestemmelsen 152, stk. i årsregnskabsloven om afgiftsfritagelse giver mening. En situation, hvor personer indtræder i ledelsen i en kriseramt virksomhed midt i regnskabsaflæggelsen er ikke nogen normal omstændighed og kravene til hvad der kan lægge dem til last i forbindelse med en for sen indsendelse af årsrapport må derfor også justeres i forhold til dette. Vurderingen skal i øvrigt såvidt muligt bygge på faktiske forhold og ikke bare skøn over hvad der burde kunne lade sig. Det forhold at ledelsespersonerne har forsøgt at fremme regnskabsaflæggelsen, men ikke er lykkes, er princip nok til afgiftsfrittagelse. Ad 2. Manglende likviditet til regnskabsaflæggelsen Vi er ikke enige i styrelsens fortolkning af Erhvervsankenævnets afgørelse. I afgørelsen blev der lagt vægt på, at ledelsen i den pågældende sag havde udvist særlig skødeløshed ved ikke at have sikret revisors betaling for tidligere års arbejde. Der tages i sagen ikke stilling til en gæld til revisor, som er opstået i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.. Det indikeres efter vores opfattelse i afgørelsen at gæld opstået under regnskabsaflæggelsen skal måles efter en anden skala. I A s tilfælde er der jo ikke tale om gæld vedrørende tidligere år, men gæld som er oparbejdet i forbindelse med regnskabsudarbejdelse af selskaberne samt tilhørende datterselskaber og underliggende selskaber Regnskaber, som er en forudsætning for regnskabsaflæggelsen i de af ankesagen berørte selskaber. En gæld, som den tidligere direktion i A i væsentlig grad har ansvaret for.

9 - 9 - De nuværende ledelsesmedlemmer bør alene bedømmes ud fra deres håndtering af gældssituation fra deres tiltrædelse og den efter den skala, der skal sættes for nyopstået gæld. Ad 3. Tidsmæssige aspekt Erhvervs og Selskabsstyrelsen fremhæver, at der fra ledelsesmedlemmernes tiltrædelse i marts/april måned 2010 er ca. to en halv måned til at rette tingene op i og at de indtrådte ledelsesmedlemmer i A koncernen bør bære det fulde ansvar og derfor ikke fritages for afgifter. Koncernens økonomiske situation var ved ledelsesmedlemmernes tiltrædelse meget kritisk og der var reelt været en stille betalingsstandsning i perioden frem til indgåelsen af en stand-still aftale med koncernens 11 største kreditorer samt bevillingen at en midlertidig låneramme til 1. juni 2010 på 1,7 mio Euro Se beskrivelse af koncernens økonomiske situation i årsrapporten 2009 Forhandlingerne med koncernens kreditorer har været omfattende, tidskrævende og kompliceret. Der har fra de involverede bankers og kreditorers side været anvendt advokater, rekonstruktionsrådgivere m.fl. Det er blandt andet G, Advokatfirmaet H samt I, der har været anvendt. Det skal bemærkes, at forhandlingerne omkring den endelige løsning af koncernens økonomiske situation stadigvæk pågår på trods at det næsten 4 måneder siden at den midlertidige aftale er blevet etableret. Det er derfor svært at se hvordan ledelsesmedlemmerne kunne gøre mere for at fremskynde regnskabsaflæggelsen i de berørte selskaber, hvad angår den midlertidige likviditetsfremskaffelse. Den stille betalingsstandsning var iøvrigt nødvendig for sikre at der ikke skete forringelser for kreditorerne imellem. Det betød i praksis også, at der ikke kunne ske betaling af... s tilgodehavende, uanset om der måtte være enkelte midler tilstede. En betaling af... vil kunne have medført et ledelsesansvar samt et eventuelt erstatningsansvar, som ville blive væsentlig større end de pålagte afgifter fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Man kan vel næppe kræve at ledelsesmedlemmer i denne situation skal overtræde konkurslovens regler for at overholde reglerne i årsregnskabsloven. Alle de ovennævnte forhold gør, at der efter vores opfattelse er tale om sådanne særlige forhold, der kan begrunde en fritagelse for afgifter.

10 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har ved skrivelse af 21. oktober 2010 bemærket: Vedrørende pkt. 1 om ledelsens ansvar medgiver styrelsen, at der ikke er tale om en normal situation. Dette ændrer imidlertid ikke ved, at det er ledelsens pligt, at der bliver udarbejdet en årsrapport, inden for de i årsregnskabsloven givne frister, for de pågældende virksomheder. Når virksomheder er i økonomiske vanskeligheder, er det så meget desto mere vigtigt, at årsrapporterne kommer til offentlighedens kendskab inden for de givne frister. Vedrørende pkt. 2 om manglende likviditet til regnskabsaflæggelsen fastholder styrelsen fortolkningen af den refererede erhvervsankenævnskendelse. E anfører vedrørende pkt. 3 om det tidsmæssige aspekt, at der har været tale om en stille betalingsstandsning. En sådan stille betalingsstandsning er ikke omfattet af konkurslovens regler. Havde der været anmeldt en betalingsstandsning efter konkurslovens regler kunne virksomhederne have anmodet styrelsen om fristforlængelse i forbindelse med årsrapporternes indsendelse, jf. årsregnskabslovens 140. Det fremgår heraf, at styrelsen kan tillade, at årsrapporten uanset fristen i 138, stk. 1, 2. pkt. (5 måneders fristen), først indsendes, så den modtages i styrelsen senest 1 måned efter betalingsstandsningens ophør. Havde virksomhederne benyttet denne mulighed for at anmelde en betalingsstandsning ville virksomhederne således have haft 1 måned efter betalingsstandsningens ophør til at indsende årsrapporten, før der ville blive pålagt afgift. E har ved skrivelse modtaget i ankenævnet den 12. november 2010 bemærket: Vi har modtaget Erhvervs- og Selskabsstyrelsens kommentarer til vores bemærkninger at 4. oktober Vi har kun følgende kortfattede kommentarer hertil. Ad 1. Ledelsesansvar Vi er glade for, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen anerkender, at der ikke foreligger en normal situation. Det er jo forudsætningen for, at der kan foreligge særlige omstændigheder, der kan begrunde afgiftsfritagelse og dermed også grundlaget for vores anke af de pålagte afgifter.

11 Vi er naturligvis af den opfattelse, at summen af de i ankesagen beskrevne forhold gør, at der foreligger sådanne særlige omstændigheder, som kan begrunde en hel eller delvis afgiftsfritagelse. Ad 2. Manglende likviditet til regnskabsaflæggelsen Vi har til dette punkt ikke yderligere kommentarer, men kan blot konstatere, at vi er uenige med Erhvervs og Selskabsstyrelsen på dette punkt. Ad 3. Tidsmæssige aspekt Vi er enige i, at en stille betalingsstandsning ikke er omfattet af konkurslovens regler. Vi ville alene fremhæve, at en forfordeling af... som debitor kunne medføre et brud på konkursreglerne ved en efterfølgende konkurs og dermed et eventuelt personligt erstatningsansvar for ledelsesmedlemmerne. Derfor var denne løsning ikke anvendelig. Vi er enige i, at en beslutning om frivillig betalingsstandsning kunne have udskudt fristen for indsendelse af årsrapporterne. I koncernforhold er det dog bestyrelsen i moderselskabet, her A A/S som træffer beslutning om indtræden i betalingsstandsning for koncernen, herunder datterselskaber. De i ankesagen berørte ledelsesmedlemer har i dette tilfælde kunnet påvirke udfaldet af beslutningen, men har ikke haft selvstænding beslutningskompetence i forhold til indtræden i en betalingsstandning i de berørte selskaber. Valget af rekonstruktionsmodel kan derfor ikke belastes de berørte ledelsesmedlemmer. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er ved skrivelse af 18. november 2010 fremkommet med yderligere bemærkninger. Ankenævnet udtaler: Ledelsen har ansvaret for, at et selskabs årsrapport udarbejdes i tide, så den kan revideres og godkendes inden for de i loven fastsatte frister, jf. årsregnskabslovens 8, stk. 2. Selskabernes problemer med fremskaffelse af likviditet til betaling af revisor med deraf følgende forsinkelse med indlevering af årsrapporterne udgør ikke en sådan særlig omstændighed, som efter årsregnskabslovens 152 kan danne grundlag for

12 hel eller delvis eftergivelse af pålagte afgifter for ikke rettidig indsendelse af årsrapporter. Da der ud fra de foreliggende oplysninger, herunder tidspunktet for ledelsesmedlemmernes tiltræden i øvrigt ikke findes at foreligge sådanne ganske særlige omstændigheder, jf. 52, som kan begrunde afgiftsfritagelse, tiltræder ankenævnet de af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen pålagte afgifter.

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 25. maj 2012 (J.nr. 2011-0026098) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. november 2013 (J.nr. 2013-0033574) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. december 2016 (J.nr. 2016-3274). Afgift som følge af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0033117) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. december 2012 (J.nr. 2012-0027322) Afgift som

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 7. december 2016 (J.nr. 2016-6774). Afgift som følge af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. juli 2011 (J.nr. 2010-0022861)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. februar 2016 (J.nr. 2015-11953). Afgift som følge af

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 6. november 2008 (J.nr. 2008-0016927). Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 151 og 152. (Poul Østergaard Mortensen, Lars Holtug og Jan Uffe Rasmussen)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 12. september 2014 (J.nr. 2014-0036607) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. september 2015 (J.nr. 2015-1982). Afgift som følge af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2012-0026849). Afgift

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. maj 2012 (J.nr. 2011-0026123) Afgift som følge

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. oktober 2013 (J.nr. 2012-0032639) Afgift som følge af

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. oktober 2014 (J.nr. 2014-0038002) Afgift som følge af

Læs mere

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således:

Den 5. juli 1996 traf styrelsen den påklagede afgørelse, der er adresseret til de enkelte medlemmer af selskabets ledelse. Afgørelsen lyder således: Kendelse af 5. maj 1997. 96-126.184. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet.afgift eftergivet for tidligere bestyrelsesmedlem.(suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) K

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 28. februar 2011 (J.nr. 2010-0022509)

Læs mere

Der påhviler et selskabs ledelsesmedlemmer et selvstændigt ansvar for, at indsendelsesfristerne overholdes.

Der påhviler et selskabs ledelsesmedlemmer et selvstændigt ansvar for, at indsendelsesfristerne overholdes. Kendelse af 6. december 2010 (J.nr. 2010-0022602) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabsloven 151 og 152. (Marianne Fog Jørgensen, Niels Walther-Rasmussen og Steen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. januar 2013 (J.nr. 2012-0032408) Afgift som

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 17. april 2001. 00-160.639. Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen burde have vejledt om afgift ved genoptagelse og afgift burde have

Læs mere

Jeg har derfor været nødsaget til at hente assistance udefra til at hjælpe mig og revisionsfirmaet er overdraget til B (revisionsfirma) pr. 1.1.

Jeg har derfor været nødsaget til at hente assistance udefra til at hjælpe mig og revisionsfirmaet er overdraget til B (revisionsfirma) pr. 1.1. Kendelse af 21. december 2005. (j.nr. 04-243.180). Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet. Årsregnskabslovens 151 og 152. (Lars Holtug, Cato Baldvinsson og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. februar 2012 (J.nr. 2011-0024477).

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 * 8800 Viborg * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 * 8800 Viborg * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 * 8800 Viborg * Tlf. 72 40 56 00 * ean@naevneneshus.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 31. maj 2018 (J.nr. 17/01578) Afgift pålagt som følge af for

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Naevnenes Hus * Toldboden 2..

ERHVERVSANKENÆVNET Naevnenes Hus * Toldboden 2.. ERHVERVSANKENÆVNET Naevnenes Hus * Toldboden 2.. 8800 Viborg.. Tlf. 72 40 56 00.. ean@naevneneshus.dk www.erhvervsankenaevnetdk Kendelse af 18. maj 2017 (jr. nr. 2016-14309) Afslag på anmodning om fritagelse

Læs mere

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003.

De begrunder anmodningerne med Deres sygdom og vedlægger som dokumentation herfor en lægeudtalelse af 19. november 2003. Kendelse af 15. februar 2005. (J.nr. 04-61.121) Afgift for for sent indsendt årsregnskab ikke eftergivet. Nugældende årsregnskabslovs 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Jan Uffe Rasmussen)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 14. september 2016 (J.nr. 2016-657). Afgift som følge af

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. marts 2011 (J.nr. 2010-0022580)

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 8. marts 2011 hedder det: Vedrørende årsrapport for K A/S, for 2009/10, CVR-nr.

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 8. marts 2011 hedder det: Vedrørende årsrapport for K A/S, for 2009/10, CVR-nr. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. september 2011 (J.nr. 2011-0024407).

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

Ved af 22. oktober 2010 har A fra K A/S klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har nægtet at optage K A/S i Næringsbasen.

Ved  af 22. oktober 2010 har A fra K A/S klaget over, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har nægtet at optage K A/S i Næringsbasen. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. marts 2011 (J.nr. 2010-0023003)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. oktober 2013 (J.nr. 2013-0033523) Afgift som følge af

Læs mere

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det:

I Erhvervs- og Selskabsstyrelsens afgørelse af 29. juni 2010 hedder det: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. februar 2011 (J.nr. 2010-0022384)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. august 2011 (J.nr. 2011-0023581)

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2011-0025937) Anmeldelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. februar 2012 (J.nr. 2011-0024800).

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. september 2012 (J.nr. 2011-0026626). Selskab

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 15. januar 2016 (J.nr. 2015-4228). Afslag på anmodning om

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2011-0026121) Ikke godkendt

Læs mere

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab.

Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Kendelse af 18. november 1996. 96-100.454. Kommanditselskab, hvis eneste komplementar var tvangsopløst, opfyldte ikke længere betingelserne for at være kommanditselskab. Lov om erhvervsdrivende virksomheder

Læs mere

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C

K e n d e l s e: Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009. A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning. mod. Statsautoriseret revisor C Den 28. februar 2011 blev der i sag nr. 44/2009 A som anpartshaver i B ApS under tvangsopløsning mod Statsautoriseret revisor C og D A/S afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 4. august 2009

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0027402). Ikke grundlag

Læs mere

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt.

Kendelse af 29. april Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. Side 1 af 8 Kendelse af 29. april 1996. 95-58.524. Ikke tilladelse til omlægning af regnskabsår. Årsregnskabslovens 3, stk. 1, 2. pkt. (Connie Leth, Eskil Trolle og Vagn Joensen) Advokat A har på vegne

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. april 2012 (J.nr. 2011-0025346) Registrering

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

Finanstilsynets holdning er i overensstemmelse med indholdet af Foreningen af Statsautoriserede Revisorers revisionsvejledning nr. 11.

Finanstilsynets holdning er i overensstemmelse med indholdet af Foreningen af Statsautoriserede Revisorers revisionsvejledning nr. 11. Kendelse af 23. april 1998. 97-95.528. Kommanditselskab, som indgik i en finansiel koncern, skulle aflægge separat regnskab undergivet revision. Bank- og sparekasselovens 37 a. (Morten Iversen, Connie

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

VEJLEDNING OM. Opløsning af kapitalselskaber, A.M.B.A., S.M.B.A. og F.M.B.A. UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM. Opløsning af kapitalselskaber, A.M.B.A., S.M.B.A. og F.M.B.A. UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Opløsning af kapitalselskaber, A.M.B.A., S.M.B.A. og F.M.B.A. UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Januar 2013 Opløsning af aktie- og anpartsselskaber (kapitalselskaber) og virksomheder med begrænset

Læs mere

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske Bestyrelsen og direktionen Ewire Danmark A/S Søndergade 4 2 8000 Aarhus 14. april 2014 Ref. mar/kan J.nr. 69527-0009 Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede

Læs mere

Sletning og genregistrering af filialer

Sletning og genregistrering af filialer Vejledning Sletning og genregistrering af filialer Denne vejledning handler om sletning og genregistrering af filialer af udenlandske kapitalselskaber Udarbejdet af Erhvervsstyrelsen Version: 2.0 Dato:

Læs mere

Ifølge mine notater fra Juli 2004 kan jeg se mit navn figurerer i - - -.

Ifølge mine notater fra Juli 2004 kan jeg se mit navn figurerer i - - -. Kendelse af 27. september 2006 (J.nr. 2005-0002979) Sletning af registreringer i styrelsens IT-system af, at vedkommende tidligere skulle have været bestyrelsesmedlem i en række selskaber nægtet. Aktieselskabslovens

Læs mere

" Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by)

 Dispensationen søges på 3 erhvervede udlejningsejendomme: 2 Ejendommen (adressen på ejendommen i X-by) Kendelse af 6. oktober 1997. J.nr. 97-24.703. Nærmere bestemt udlejningsvirksomhed i strid med forbudet om udøvelse af anden virksomhed end revisionsvirksomhed. Lov om statsautoriserede revisorer 10. Suzanne

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen reagerede på anmeldelsen den 23. marts 1998 således: Kendelse af 14. december 1998. 98-122.531. Anmeldelse af stiftelse af aktieselskab, der tidligere var registreringsnægtet på grund af manglende indbetaling af kapital inden anmeldelsen, registreringsnægtet.

Læs mere

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx.

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx. Den 13. februar 2014 blev i Sag nr. 94/2012 SKAT mod 1. Statsautoriseret revisor A. 2. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. afsagt sålydende K e n d e l s e Ved skrivelse af 19. november 2012 har

Læs mere

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22.

I en af Erhvervsankenævnet indhentet redegørelse for sagens faktiske omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 22. Kendelse af 27. juni 2006 (J.nr. 2005-0002442). Fond pålagt at indsende ny revideret årsrapport da den offentliggjorte årsrapport ikke indeholdt revisionspåtegning underskrevet af en statsautoriseret eller

Læs mere

BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017

BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 BEK nr 1385 af 11/12/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2007-0014843

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 23. juli 2013 (J.nr. 2012-0027348). Ikke grundlag

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. april 2015 (2014-0037566). Navn egnet til at fremkalde

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget over statsautoriseret revisor A. Den 18. marts 2009 blev der i sag nr. 33/2008-S B A/S C ApS samt D ApS mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 20. maj 2008 har B A/S, C ApS samt D ApS klaget

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0032331). Pengeinstituts

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven)

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune CVR-nr. 29 18 99 27 Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune Revisionsberetning vedrørende

Læs mere

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S)

Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) Vejledning om genoptagelse af kapitalselskaber under tvangsopløsning (ApS, A/S og P/S) ERHVERVSSTYRELSEN INDLEDNING... 2 1. GRUNDLÆGGENDE BETINGELSER FOR EN GENOPTAGELSE... 3 1.1. SELSKABER UNDER TVANGSOPLØSNING...

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2012-0031985) Vurderingsberetning

Læs mere

Bekendtgørelse om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde

Bekendtgørelse om opløsning, rekonstruktion, konkurs og fusion af erhvervsdrivende fonde BEK nr 1064 af 17/11/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2011-0025602

Læs mere

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290.

Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Kendelse af 10. august 1995. 94-67.290. Finanstilsynets udtalelse til advokat til brug under verserende retssag om, hvorvidt bestemte dokumenter var fortrolige, jf. bank- og sparekasselovens 54, stk. 2,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. august 2013 (J.nr. 2012-0033336) Ikke grundlag

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. marts 2011 (J.nr. 2010-0022644)

Læs mere

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at der er tale om stiftelse af en kæde af selskaber på et og samme kapitalgrundlag.

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at der er tale om stiftelse af en kæde af selskaber på et og samme kapitalgrundlag. Kendelse af 18. februar 2010 (J.nr. 2009-0020411) Adgangen til at foretage registreringer via Webreg.dk med medarbejdersignatur udstedt til firmaet lukket indtil videre. Bekendtgørelse nr. 1525 af 13.

Læs mere

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret revisor C, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 16. december 2014 blev der i sag nr. 2/2014 A ApS og B ApS mod registreret revisor C afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 7. januar 2014 har D på vegne A ApS og B ApS klaget over registreret

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 4. april 2016 (J.nr. 2015-7427). Revisor ikke meddelt en

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 29. marts 2016 (J.nr. 2015-6306). Afgørelse om oversendelse

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 7. april 1999. 98-153.266 Afgift ved for sen indsendelse af årsregnskab ikke eftergivet Årsregnskabslovens 62 (Suzanne Helsteen, Morten Iversen og Niels Larsen) Direktør A, B A.M.B.A., har

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) (Opløsningsbekendtgørelsen) BEK nr 781 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016603

Læs mere

K,, Færøerne, har ved brev af 2. april 2003 søgt om optagelse i det danske revisorregister som registreret revisor.

K,, Færøerne, har ved brev af 2. april 2003 søgt om optagelse i det danske revisorregister som registreret revisor. Kendelse af 11. april 2005. (J.nr. 03-226.941) Krav om bestået kvalifikationseksamen for optagelse i det danske register over registrerede revisorer Lov om statsautoriserede og registrerede revisorer 3,

Læs mere

Det fremgår af sagen, at klageren, der er født i 1940, er merkonom i revision, regnskabsvæsen og organisation.

Det fremgår af sagen, at klageren, der er født i 1940, er merkonom i revision, regnskabsvæsen og organisation. Side 1 af 6 Kendelse af 30. december 1996. 96-24.714. Ikke optaget i Revisorregistret på grund af manglende teoretisk og praktisk uddannelse. Lov om registrerede revisorer 1, stk. 4 og 1, stk. 2, nr. 4

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

..

.. ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus " Toldboden 2.. 8800 Viborg.. www.erhvervsankenaevnetdk Tlf. 72 40 56 00 " ean@naevneneshus.dk Kendelse af d. 11 maj 2017 (j.nr. 2016-13999) Afvist registrering af fusion

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har advokat D på vegne af A indbragt registret revisor B for Revisornævnet.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har advokat D på vegne af A indbragt registret revisor B for Revisornævnet. Den 14. juni 2010 blev der i sag nr. 47/2009 A mod statsautoriseret revisor B afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har advokat D på vegne af A indbragt registret revisor

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 16. april 2013 (J.nr. 2012-0032924) Ikke partsstatus

Læs mere

www.dban.dk DIREKTØRKONTRAKT

www.dban.dk DIREKTØRKONTRAKT Dansk Business Angel Netværk info@dban.dk www.dban.dk DIREKTØRKONTRAKT Mellem 2............. (herefter benævnt Selskabet ) og er der dags dato indgået følgende............ (herefter benævnt Direktøren)

Læs mere

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen)

Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. (Ellen Andersen, Mads Bryde Andersen og Niels Larsen) Kendelse af 25. april 1996. 95-101.217. Pligt til ved anmeldelse af nyt hjemsted også at anmelde ny hjemstedsadresse. Aktieselskabslovens 4, stk. 1, nr. 2. Anmeldelsesbekendtgørelsens 1 og 2, nr. 1. (Ellen

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen) BEK nr 778 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016599 Senere

Læs mere

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen

Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 12. september 2006 (sag nr. 21-2005-R) Skatteministeriet, Told- og Skattestyrelsen mod Registreret revisor R Ved

Læs mere

Advokat Kelvin V. Thelin. Sags nr. 58134.17.37./av VEDTÆGTER FOR. ENERGI OG SOL A/S CVR-nr. 20042583

Advokat Kelvin V. Thelin. Sags nr. 58134.17.37./av VEDTÆGTER FOR. ENERGI OG SOL A/S CVR-nr. 20042583 Advokat Kelvin V. Thelin Sags nr. 58134.17.37./av VEDTÆGTER FOR ENERGI OG SOL A/S CVR-nr. 20042583 November 2011September 2012 Indholdsfortegnelse 1. Navn og formål... 3 2. Selskabets kapital og kapitalandele...

Læs mere

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej 36 4330 Hvalsø 14. september 2012 Ref. LOS J.nr. 560-0014 Påtale og påbud for overtrædelse af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forelagde herefter sagen for Revisorkommissionen, der i skrivelse af 16. juni 1997 bl.a. Kendelse af 29. juni 1998. 97-162.893. Ikke dispensation til revisors medejerskab af 3 udlejningsejendomme. Lov om statsautoriserede revisorer 10. (Suzanne Helsteen, Christen Sørensen, Vagn Joensen) Advokat

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Nr. 1386 11. december 2007 Bekendtgørelse for Færøerne om opløsning af erhvervsdrivende fonde (likvidation, konkurs, tvangsopløsning og fusion) 1) Kapitel 1 Likvidation Kapitel 2 Konkurs Kapitel 3 Tvangsopløsning

Læs mere

VEJLEDNING OM. Opløsning af kapitalselskaber, A.M.B.A., S.M.B.A. og F.M.B.A. UDGIVET AF. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

VEJLEDNING OM. Opløsning af kapitalselskaber, A.M.B.A., S.M.B.A. og F.M.B.A. UDGIVET AF. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen VEJLEDNING OM Opløsning af kapitalselskaber, A.M.B.A., S.M.B.A. og F.M.B.A. UDGIVET AF Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Maj 2011 Opløsning af aktie- og anpartsselskaber (kapitalselskaber) og virksomheder

Læs mere

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed.

Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Kendelse af 22. februar 1996. 95-93.584. Nægtet aktindsigt i Finanstilsynets materiale vedr. spekulationsforbudet i bank- og sparekasseloven og i lov om forsikringsvirksomhed. Bank- og sparekasselovens

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0032269). Omgørelse af

Læs mere