Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 29. oktober 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 29. oktober 2015"

Transkript

1 side 1 af 8 Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 29. oktober Navn og hjemsted Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Holstebro. Stk.2 Afdelingen har hjemsted i Holstebro kommune - med kontor i Holstebro. 2 Formål Afdelingens vigtigste ressource er medlemmerne. De er grundstenen for hele forbundets aktivitet. På samme måde er forbundets tillidsvalgte de bånd, der binder organisationen sammen. Afdelingens formål er: at organisere offentligt og privat ansatte indenfor afdelingens område at arbejde for sunde og trygge arbejdspladser, herunder et bedre arbejdsmiljø at være et rummeligt fællesskab med plads til forskellighed og mangfoldighed, som skal afspejle sig i de demokratiske organer at påvirke samfundsudviklingen fagligt, politisk, økonomisk, socialt, kulturelt og internationalt, herunder fremme ligebehandling til gavn for medlemmerne at styrke og støtte afdelingens tillidsvalgte at virke i fællesskab for et samfund præget af omtanke, sammenhold og solidaritet Ingen bestemmelser i afdelingslovene må stride mod forbundslovene. 3 Et fælles værdisæt Afdelingen bygger sin indsats på fælles værdier omkring syv indsatsområder, der omhandler tryghed og faglighed. Tryghed gælder i forhold til: Løn og ansættelse. Arbejdsmiljø og forebyggelse. Sygdom og arbejdsskade. Beskæftigelse og fastholdelse. Faglighed handler om: Faglig identitet og faglig anerkendelse. Uddannelse og kompetenceudvikling. Arbejdspladsernes udvikling. Afdelingen forpligter sig derfor i forhold til de fælles indsatsområder og værdier at arbejde for: Tryghed og faglighed individuelt og kollektivt. 4 Medlemskab/medlemmet Som medlemmer kan optages alle, der er beskæftiget eller er under uddannelse inden for forbundets faglige område, og som samtidig er beskæftiget på en arbejdsplads inden for afdelingens geografiske område.

2 side 2 af 8 Målet er det fælles faglige demokrati og dermed medlemmets indflydelse som skal være så direkte som muligt overalt i organisationen. Som medlem har man ret til at blive hørt, inddraget, orienteret og være medbestemmende om egne forhold. Beslutninger som har direkte indflydelse på dagligdagen afgøres så vidt muligt af medlemmet selv under ansvar overfor og i overensstemmelse med det forpligtende fællesskab. Alle medlemmer skal gives mulighed for at øve indflydelse og deltage direkte eller indirekte i kollektive processer, beslutninger og valg i FOA. Medlemmet har ret til at få understøttet fagligheden og fagets udvikling, og ret til indflydelse på de forhold, de aftaler og den overenskomst, der vedrører arbejdslivet. Medlemmernes interessevaretagelse er således udgangspunktet for såvel forbundets som afdelingernes arbejde. Medlemskab sker gennem den lokale afdeling. Medlemsrettighederne er gæl dende fra indmeldelsestids-punktet, bortset fra konfliktunderstøttelse, jf. 13, stk. 4 i forbundets love. Medlemmer i beskæftigelse er medlem i den afdeling, indenfor hvis område arbejdspladsen er beliggende, medmindre andet er aftalt eller besluttet af afdelingerne. Medlemmer udenfor arbejdsmarkedet er medlem i den afdeling, hvortil deres bopælskommune henhører, medmindre andet er ønsket. I særlige tilfælde kan medlemmer af samme faggruppe tilsluttes samme afdeling inden for en Region, ved hovedbestyrelsens beslutning. Efter indmeldelse har medlemmet krav på et eksemplar af afdelingens og FOA Fag og Arbejdes love og vedtægter. Stk. 5 Alle medlemmer er valgbare og har stemmeret, indtil de ophører i beskæftigelse og fuldt ud overgår til en offentlig pension. Pensionister deltager på generalforsamlingen med taleret. Valgte lønnede skal afgå ved udgangen af den måned, hvor folkepensionsalderen indtræder. 5 Kontingent Afdelingskontingentet reguleres 1 gang årligt pr. 1. januar i forhold til løn- og prisudviklingen. Beregningsgrundlaget er nettoprisindekset pr. 1. oktober. Såfremt der skal ske yderligere afdelingskontingentforhøjelse, skal dette godkendes af generalforsamlingen. I kontingentet indgår desuden kontingent til FOA Fag og Arbejde samt evt. kontingent som følge af medlemskab af FOA Fag og Arbejde Arbejdsløshedskasse/efterlønsordning. Kontingentforhøjelser, der pålægges afdelingen af FOA Fag og Arbejdes hovedbestyrelse eller a-kasse, kan uden godkendelse af generalforsamlingen opkræves hos afdelingens medlemmer. Kontingentet forfalder månedsvis forud. Undlader et medlem at betale kontingent, medfører det sletning. De nærmere regler herom fastsættes af afdelingsbestyrelsen samt i henhold til a-kasselovgivningen.

3 side 3 af 8 Medlemmerne har pligt til at meddele navne- og adresseændring samt ændring af arbejdssted. Medlemmerne hæfter alene med deres kontingent. 6 Generalforsamlingen Generalforsamlingen er afdelingens øverste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af 4. kvartal. Generalforsamlingen indvarsles med mindst 6 ugers varsel. Dagsordenen skal bekendtgøres samtidig med indvarslingen. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvilke poster der er på valg. Indvarslingen af generalforsamlingen skal ske ved udsendelse af dagsorden som arbejdspladsopslag til tillidsrepræsentanter samt annoncering i fagbladet. Indkomne forslag - herunder forslag til valg af lønnede tillidsrepræsentanter - skal være afdelingen skriftligt i hænde senest 4 uger før generalforsamlingen. Regnskab og beretning kan afhentes i afdelingen 14 dage før generalforsamlingen. På generalforsamlingen føres protokol. Generalforsamlingens dagsorden skal mindst omfatte følgende punkter: Valg af dirigenter Godkendelse af forretningsorden Beretning Regnskab Indkomne forslag Budget Valg Generalforsamlingen træffer efter indstilling fra bestyrelsen beslutning om antallet af valgte, lønnede tillidsrepræsentanter i afdelingen. Stk. 5 Generalforsamlingen godkender, efter indstilling fra bestyrelsen, løn- og arbejdsvilkår for alle lønnede tillidsrepræsentanter i afdelingen. Ved en lønnet tillidsrepræsentants afgang i utide gælder følgende bestemmelser: I tilfælde af manglende genvalg/lægelig dokumenteret sygdom udbetales der en fratrædelsesgodtgørelse svarende til seks måneders løn. Ved fratrædelse til pension/efterløn eller ved død udbetales en godtgørelse svarende til tre måneders løn.

4 side 4 af 8 Stk. 6 Valg: Nyvalg: Genvalg: Formand 2 år 4 år Næstformand 2 år 4 år Faglig sekretær 2 år 4 år 3 suppleanter 1 år 1 år 2 bilagskontrollanter 2 år 2 år 1 suppleant for bilagskontrollanter 1 år 1 år 2 fanebærere 1 år 1 år Stk. 7 Valg af lønnede tillidsrepræsentanter i afdelingen sker ved almindelig stemmeflerhed. 7 Ekstraordinær generalforsamling Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen eller på begæring af mindst 5 % af medlemmerne, med angivelse af dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling. Med 5 dages varsel. Hvis sådan krav fremsættes af medlemmerne, er de pågældende pligtige til, over for bestyrelsen, at fremsætte forslag til generalforsamlingens dagsorden ligesom alle må give møde, og ved ordfører, redegøre for årsagen til indkaldelsen. 8 Regionalt samarbejde Afdelingerne (i samarbejde med de berørte lokale sektorer) skal inden for en region organisere et samarbejde, der sikrer de regionalt ansatte tryghed og faglighed gennem blandt andet en fælles repræsentation i forhandlingssammenhæng samt elevservicering og elevarbejdet. Afdelingerne kan afholde kvartalsvise regionale møder for lokale sektorformænd/sektoransvarlige. 9 Afdelingsbestyrelsen Bestyrelsen består af: formand, næstformand, faglig sekretær samt 7 bestyrelsesmedlemmer. Herudover består bestyrelsen af sektorformand fra Social- og sundhedssektor og Pædagogisk sektor, der vælges på sektorgeneralforsamlingerne. Herudover udpeger Teknik- og service sektor og Kost- og servicesektor hver en repræsentant blandt sektorbestyrelsens medlemmer. Formanden for seniorklubben er tilforordnet. Bestyrelsen er afdelingens øverste myndighed imellem generalforsamlingerne.

5 side 5 af 8 Formand og næstformand tegner afdelingen udadtil. Formanden har på vegne af bestyrelsen den øverste administrative og politiske ledelse af afdelingen. Afdelingen afholder som hovedregel 8 årlige bestyrelsesmøder. Bestyrelsesmøderne ledes af formanden, i dennes fravær af næstformanden. Afdelingsbestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden. Den indbyrdes kompetence mellem de af generalforsamlingen og sektorgeneralforsamlingen valgte, lønnede tillidsrepræsentanter fastlægges af afdelingsbestyrelsen. Politisk ledelse består af afdelingsgeneralforsamlingsvalgte: formand, næstformand og faglig sekretær. Desuden indtræder de valgte ansatte sektorformænd/næstformand i socialog sundhedssektor. Stk. 5 Bestyrelsen er afdelingens øverste ansættende myndighed. Stk. 6 Ved afgang i utide, kan bestyrelsen konstituere sig, frem til førstkommende generalforsamling. Den nyvalgte indtræder i den resterende valgperiode. 10 Sektorerne Afdelingerne er suveræne i opbygning og struktur men skal så vidt muligt have en sektoropbygning i lighed med forbundets. Hvis det ikke er muligt at etablere en given sektor, er det afdelingen, der vælger repræsentation i øvrige sektorsammenhænge. Afdelingen kan nedlægge eller sammenlægge afdelingssektorer efter behov. Et forslag om nedlæggelse/sammenlægning kræver tilslutning fra den berørte sektorgeneralforsamling. Faggruppetilhørsforholdet fastsættes af hovedbestyrelsen. Et medlem henhører altid under den sektor, til hvilken faggruppen henhører. Sektorstemmeretten kan kun udøves inden for denne afdelingssektor. Sektorernes opgave er især at varetage medlemmernes faglighed, identitet og faglige udvikling, bl.a. med udgangspunkt i forbundets/afdelingens vedtagne handlingsplaner og målsætninger. Herudover varetager sektorerne bl.a.: Sektorens egne erhvervsfaglige uddannelser, herunder efter- og videreuddannelse samt strategier for kvalifikations- og kompetenceudvikling Sektorens elevarbejde idet elever er fuldgyldige medlemmer i et samspil med afdelingens indsats over for unge Information og kommunikation indenfor sektorens områder Indhentning af specielle overenskomstkrav. Øvrige sektorrettede aktiviteter samt faglige og politiske sager. Sektoren indstiller sektorbudget til afdelingsbestyrelsen i sammenhæng med afdelingens budget og fastlægger selv sine samlede sektoraktiviteter på basis af det udmeldte budget. Sektorerne skal: Indstille ansættelser inden for sektoren til afdelingens politiske ledelse. Indstille sektorbudget til afdelingsbestyrelsen. Indstille vedrørende indgåelse og fornyelse af forhandlede overenskomster. Indstille sager til faglig voldgift/arbejdsretten til afdelingens politiske ledelse. Indstille vedrørende samarbejds- og teknologiaftaler.

6 side 6 af 8 Sektorerne skal endvidere: Konstituere ny sektorformand, -næstformand i tilfælde af afgang i utide. Afgår en sektorvalgt i utide, kan sektorbestyrelsen med tre fjerdedele af stemmerne konstituere en efterfølger. Kan der ikke opnås enighed, indkaldes til ekstraordinær sektorgeneralforsamling, såfremt der er tale om sektorformanden eller næstformanden. Alle øvrige poster forbliver ubesatte frem til sektorgeneralforsamlingen, såfremt den påkrævede enighed ikke kan opnås. Indstille konflikters iværksættelse til afdelingsbestyrelsen. Hver sektor ledes af en bestyrelse på 5-11 medlemmer. Valg af og iblandt sektorens medlemmer sker på sektorgeneralforsamlingen. Sektorformanden har sæde i afdelingsbestyrelsen. På sektorgeneralforsamlingerne vælges: For social- og sundhedssektoren: Formand Næstformand 9 bestyrelsesmedlemmer 3 suppleanter For pædagogisk sektor: Formand 8 bestyrelsesmedlemmer 2 suppleanter For kost- og servicesektoren: 6 bestyrelsesmedlemmer 2 suppleanter For Teknik- og servicesektoren: 6 bestyrelsesmedlemmer 2 suppleanter Herefter konstituerer sektorbestyrelsen sig selv. Ved afgang i utide kan sektorbestyrelsen konstituere sig frem til førstkommende sektorgeneralforsamling. For kost- og servicesektor og teknik- og servicesektor udpeger afdelingsbestyrelsen en politisk valgt, der skal have det politiske ansvar for sektoren. Sektorgeneralforsamlingen skal finde sted i 1. kvartal. Sektorformændene vælges ved nyvalg for 2 år og ved genvalg for 4 år. Øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år. Næstformanden i social- og sundhedssektoren vælges ved nyvalg for 2 år og ved genvalg for 4 år. Valg af suppleanter sker for 1 år ad gangen. Alle kan ikke være på ordinært valg samtidig. Stk. 5 Indkomne forslag - herunder forslag til valg af lønnede tillidsrepræsentanter - skal være afdelingen skriftligt i hænde senest 4 uger før generalforsamlingen. Indkaldelsesvarslerne følger de for afdelingen gældende. Sektorgeneralforsamlinger indvarsles med mindst 6 ugers varsel. Dagsordenen skal bekendtgøres samtidig med indvarslingen. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvilke poster der er på valg.

7 side 7 af 8 Indvarslingen af sektorgeneralforsamlinger skal ske ved udsendelse af dagsorden som arbejdspladsopslag til tillidsrepræsentanterne samt annoncering i fagbladet. Ekstraordinære sektorgeneralforsamlinger kan indkaldes af bestyrelsen eller 5 % af medlemmer på tilsvarende vis, som gældende for afdelingen, jvf. 7. Stk. 6 Sektorbestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden. Sektorbestyrelsen mødes hver måned bortset fra juli måned. Stk. 7 På sektorårsmøderne er formand og næstformand fødte deltagere. Yderligere deltagere udpeges af sektorbestyrelsen. 11 Klubber Under afdelingen og under dennes sektorer kan der dannes klubber og seniorklub. En klub fastlægger selv sine vedtægter. Afdelingen yder økonomisk tilskud til oprettelse og drift af faglige klubber. Lovene må ikke stride mod afdelingens love. 12 Kongres Deltagelse i de i forbundslovene nævnte repræsentative organer følger bestemmelserne herom i forbundslovene. Udpegning til kongressen: Formand og næstformand er fødte deltagere. Yderligere deltagere udpeges af afdelingsbestyrelsen. 13 Overenskomster og lokalaftaler Afdelingsbestyrelsen kan forkaste eller opsige en lokalaftale, som er indgået af en afdelingssektor, en klub eller af en tillids/sikkerheds/su/med-repræsentant, såfremt den er i strid med gældende overenskomster eller indgåede aftaler. En afdeling kan ikke indgå lokalaftale, der forringer gældende overenskomst, uden forbundets godkendelse. Såfremt det forekommer, kan forbundet forkaste eller opsige den pågældende lokalaftale. 14 Regnskabet Ansvaret for afdelingens regnskab påhviler bestyrelsen. Tegningsretten tilkommer formanden og næstformanden. Derudover kan bogholderen og administrationssekretær (ved persons nævnelse), af bestyrelsen tillægges ret til udstedelse af check, på specielt oprettede check-konti, hvis størrelse til enhver tid fastsættes af bestyrelsen. Pantsætning, køb og salg af fast ejendom kræver bestyrelsens/generalforsamlingens samtykke. Regnskabet følger kalenderåret. Bestyrelsen skal godkende et budget for det kommende år.

8 side 8 af 8 15 Revision Afdelingens regnskaber skal revideres af en statsautoriseret eller registreret revisor. Desuden vælger generalforsamlingen 2 kritiske bilagskontrollanter for 2 år ad gangen og 1 suppleant for 1 år. De valgte bilagskontrollanter kan ikke være medlem af afdelingsbestyrelsen. 16 Eksklusion Ethvert medlem, som handler i strid med forbunds- eller afdelingslovene, eller som bevidst udviser illoyal optræden, kan ekskluderes. Et medlem kan kun ekskluderes af afdelingens øverste myndighed. En eksklusion kan altid indbringes for forbundets hovedbestyrelse. 17 Lovændringer Ændringer i gældende love kræver to tredjedele af de afgivne stemmer på en generalforsamling. 18 Nedlæggelse Afdelingen kan kun nedlægges som følge af en generalforsamlingsbeslutning med to tredjedele af de afgivne stemmer på en generalforsamling. Beslutningen herom skal efterfølgende godkendes af hovedbestyrelsen. 19 Sammenlægning Afdelingen kan sammenlægges eller ændres med almindeligt stemmeflertal, hvis det vedtages af to på hinanden følgende generalforsamlinger med mindst 14 dages og højst 30 dages mellemrum. 20 Udmeldelse Afdelingen kan melde sig ud af forbundet med et års varsel, såfremt en generalforsamling vedtager dette med to tredjedele af de afgivne stemmer, og dette efterfølgende bekræftes af en urafstemning blandt afdelingens medlemmer - ligeledes med to tredjedele af de afgivne stemmer. 21 Ikrafttræden Disse love træder i kraft den 29. oktober Således vedtaget på generalforsamlingen den 29. oktober 2015 Carsten Haglund formand

Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 30. oktober 2008

Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 30. oktober 2008 side 1 af 8 Love for FOA Fag og Arbejde i Holstebro Godkendt på afdelingens generalforsamling den 30. oktober 2008 1 Navn og hjemsted Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Holstebro. Stk.2 Afdelingen

Læs mere

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord 1 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Mariagerfjord Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. Afdelingens geografiske område er:

Læs mere

. 1. Afdelingens navn og hjemsted

. 1. Afdelingens navn og hjemsted 1 . 1. Afdelingens navn og hjemsted Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer i Hjørring og Brønderslev

Læs mere

Afdelingslove. FOA Vendsyssel

Afdelingslove. FOA Vendsyssel Afdelingslove FOA Vendsyssel . 1. Afdelingens navn og hjemsted. Stk. 1. Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Vendsyssel. Stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Hjørring Kommune. Stk. 3. Afdelingen har kontorer

Læs mere

Sektorlove for Servicesektoren

Sektorlove for Servicesektoren Sektorlove for Servicesektoren 1. Navn. Servicesektoren under Fag og Arbejde, Roskilde afdeling. 2. Sektorens grundlag og formål. Stk. 1. Sektorens grundlag: Sektorens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Svendborg afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde, Svendborg afdeling Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Bornholm

FOA Fag og Arbejde Bornholm Love side 1 1 Navn og hjemsted s Afdeling. I daglig tale FOA Bornholm. er medlem af Forbundet FOA Fag og Arbejde med hjemsted i København. har hjemsted i Bornholms Regionskommune. er medlem af LO Sektion

Læs mere

1 NAVN OG HJEMSTED stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Odense afdeling. stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Odense kommune.

1 NAVN OG HJEMSTED stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Odense afdeling. stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Odense kommune. 1 NAVN OG HJEMSTED 2017 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Odense afdeling. stk. 2. Afdelingen har hjemsted i Odense kommune. 2 GRUNDLAG OG FORMÅL Afdelingens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg

Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingslove FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn. Afdelingens navn er FOA Silkeborg-Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg. 2. Formål Afdelingens formål er: at organisere kommunalt ansatte, andre

Læs mere

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg

Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg Love FOA Fag og Arbejde, Aalborg 1: Navn og hjemsted og organisationstilknytning Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Aalborg. Afdelingen har hjemsted i Aalborg. Afdelingen er tilsluttet FOA Fag og

Læs mere

FOA NORDJÆLLAND AFDELINGSLOVE

FOA NORDJÆLLAND AFDELINGSLOVE FOA NORDJÆLLAND AFDELINGSLOVE 29. april 2015 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. NAVN OG HJEMSTED... 3 2. FORMÅL... 3 3. MEDLEMSKAB... 4 4. KONTINGENT... 5 5. GENERALFORSAMLINGEN... 5 6. AFDELINGENS ÅRSMØDE OG TEMADAGE...

Læs mere

Love FOA Nordjylland

Love FOA Nordjylland Love FOA Nordjylland 1: Navn, hjemsted og organisationstilknytning Fagforeningens navn er FOA Nordjylland. Fagforeningen har hjemsted i Aalborg med fagforeningshuse i Thisted og Aalborg. Fagforeningens

Læs mere

dej bera og ga f A OF

dej bera og ga f A OF F O A fag og arbejde 1 Afdelingslove for FOA Herning - Fag og Arbejde er udgivet af FOA - Fag og Arbejde Lay-out: Birgitte Rasmussen, FOA Herning Tryk: FOA s trykkeri Oplag: 300 eksemplarer Maj 2016 2

Læs mere

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg

Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger. FOA Silkeborg-Skanderborg Nuværende afdelingslove Forslag til ny tekst (ændringer i kursiv) Bemærkninger FOA Silkeborg-Skanderborg 1. Navn stk. 1. Afdelingens navn er FOA Silkeborg- Skanderborg Afdelingen har hjemsted i Silkeborg.

Læs mere

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love

Stk. 4, Love: Afdelingslovene skal være i overensstemmelse med de af forbundet vedtagne love 1 Navn og hjemsted Stk. 1, Organisationens navn: Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Lillebælt afdeling. Stk. 2, Organisationens hjemsted: Afdelingens hjemsted er Middelfart Kommune. Stk. 3, Organisationens

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ordinære generalforsamling den 15. november 2017 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen

Læs mere

FOA Viborg Grønnegade Viborg Tlf

FOA Viborg Grønnegade Viborg Tlf FOA Viborg Grønnegade 13 8800 Viborg Tlf. 46 97 30 30 AFDELINGENS LOVE FOA Viborg INDHOLD 1 Navn og hjemsted 2 Afdelingens grundlag og formål 3 Medlemmet 4 Medlemskab 5 Kontingent 6 Generalforsamlingen

Læs mere

Århus afdeling. Love for afdelingen. Afdelingen har hjemsted i Århus Kommune. Der kan oprettes lokalkontorer efter behov.

Århus afdeling. Love for afdelingen. Afdelingen har hjemsted i Århus Kommune. Der kan oprettes lokalkontorer efter behov. Århus afdeling Love for afdelingen 1. Navn Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde, Århus afdeling. Afdelingen har hjemsted i Århus Kommune. Der kan oprettes lokalkontorer efter behov. 2. Formål Afdelingens

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ekstraordinære ordinære generalforsamling den 30. marts 2016 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Vedtaget på Afdelingens generalforsamling. FOA Frederikssund Afdelings Love

Vedtaget på Afdelingens generalforsamling. FOA Frederikssund Afdelings Love Vedtaget på Afdelingens generalforsamling den 6. april 2017 FOA Frederikssund Afdelings Love Indeks 1 Afdelingens navn og hjemsted... 3 2 Grundlag og formål... 3 3 Medlemmet... 3 4 Kontingent... 4 5 Generalforsamling...

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Sydfyn afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Sydfyn afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Sydfyn afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Sydfyn Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen E-mail: sydfyn@foa.dk URL:

Læs mere

AFDELINGENS LOVE. FOA Fag og Arbejde Viborg

AFDELINGENS LOVE. FOA Fag og Arbejde Viborg AFDELINGENS LOVE FOA Fag og Arbejde Viborg INDHOLD 1 Navn og hjemsted 2 Afdelingens grundlag og formål 3 Medlemmet 4 Medlemskab 5 Kontingent 6 Generalforsamlingen 7 Afdelingsbestyrelsen 8 Sektorerne 9

Læs mere

LOVE FOA FAG OG ARBEJDE

LOVE FOA FAG OG ARBEJDE 1 LOVE FOA FAG OG ARBEJDE 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Fag og Arbejde - Sønderborg. Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Sønderborg. Stk. 3 Ingen bestemmelser i afdelingslovene må stride

Læs mere

Afdelingslove. Frederikshavn afdeling

Afdelingslove. Frederikshavn afdeling Afdelingslove Frederikshavn afdeling Afdelingslove, FOA Frederikshavn. Vedtaget på afdelingsgeneralforsamlingen den 26. marts 2009 Lovene For afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Frederikshavn afdeling

Læs mere

Randers AFDELINGSLOVE

Randers AFDELINGSLOVE Randers AFDELINGSLOVE Vedtaget på afdelingens Generalforsamling den 23. oktober 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Navn og Hjemsted 2. Afdelingens grundlag og formål. - Fælles værdier. - Afdelingens grundlag

Læs mere

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND

Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Revideret den 28. november 2012 Vedtægter FOA SYDSJÆLLAND Sydsjælland 1. Organisationens navn og hjemsted FOA Sydsjælland afdeling er hjemmehørende i Næstved kommune, med områdekontorer i Vordingborg,

Læs mere

Love FOA - Fag og Arbejde Esbjerg

Love FOA - Fag og Arbejde Esbjerg Love FOA - Fag og Arbejde Esbjerg 1. Organisationens navn 1.1 FOA - Fag og Arbejde Esbjerg (FOA Esbjerg), hjemmehørende i Esbjerg Kommune. 1.2 FOA Fag og Arbejde Esbjerg er en afdeling under FOA - Fag

Læs mere

Forbundet af Offentligt Ansatte. Forbunds. Love. 2. ordinære kongres. Vedtaget på

Forbundet af Offentligt Ansatte. Forbunds. Love. 2. ordinære kongres. Vedtaget på Forbundet af Offentligt Ansatte Forbunds Love Vedtaget på 2. ordinære kongres oktober 2000 Forbunds Love Vedtaget på 2. ordinære kongres oktober 2000 F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T

Læs mere

LOVE FOA SØNDERJYLLAND

LOVE FOA SØNDERJYLLAND LOVE FOA SØNDERJYLLAND 1 Navn og hjemsted Afdelingens navn er FOA - Fag og Arbejde Sønderjylland, med hjemsted i Rødekro. Ingen bestemmelser i afdelingslovene må stride mod forbundslovene. 2 Formål Afdelingens

Læs mere

Love for FOA Roskilde Afdeling

Love for FOA Roskilde Afdeling 1. Organisationens navn: Stk. 1. Afdelingens navn er: Love for FOA Roskilde Afdeling FOA - Sammen gør vi forskellen, Roskilde afdeling, som har hjemsted i Roskilde Kommune. Stiftet den 30. november 2005

Læs mere

FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016

FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016 FOA/KLS LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2016 1 Fagforening: FOA/KLS Vilhelm Thomsens Allé 9, 2500 Valby Telefon: 46 97 15 00 Fax nr.: 46 97 14 99 E-mail: kls@foa.dk Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål At medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480

Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund Jf. Lov nr. 480 Vedtægter for Gladsaxe Oplysnings Forbund til godkendelse på bestyrelsesmødet 8/11-2007 og efterfølgende vedtagelse på generalforsamlingen 30/4-2008. Vedtægter for Foreningen DOF Gladsaxe Oplysnings Forbund

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

Vedtægt for IDA E. 1. Medlemmer og juniormedlemmer af IDA, der har udtrykt ønske herom.

Vedtægt for IDA E. 1. Medlemmer og juniormedlemmer af IDA, der har udtrykt ønske herom. INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA E 1. Navn og område Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA E IDA E er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets

Læs mere

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København.

1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR PERSONALEFORENINGEN I FTF/A 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. 1. Foreningens navn er personaleforeningen i FTF/A. Foreningens hjemsted er København. 2. Personaleforeningen er en sektion

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Brandteknisk Selskab

Vedtægter for Brandteknisk Selskab Vedtægter for Brandteknisk Selskab 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er Brandteknisk Selskab. Stk. 2. Brandteknisk Selskab er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA.

Læs mere

Klublove for TSM - Teknik og skole

Klublove for TSM - Teknik og skole Klublove for TSM - Teknik og skole 1 Klubbens navn Klubbens navn er TSM Teknik og skole under FOA Århus afdeling Klubben skal til enhver tid overholde afdelingens og forbundets love og bestemmelser. Foretager

Læs mere

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune som vedtaget på den stiftende generalforsamling den 12. december 2006, og med ændringer vedtaget på generalforsamling den 25. marts 2009. Navn og hjemsted 1. Klubbens

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER 1. 1 Klubbens navn 1.1 Klubbens navn er Roskilde Flyveklub (RFK). Dens hjemsted er Roskilde lufthavn. 2 Klubbens formål 2. 2.1 Klubben, som er upolitisk, har til formål at

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid.

Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid. Love for Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid. 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Vendsyssel Husflidsforening med hjemsted i Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt Kommuner.

Læs mere

FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009

FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009 FOA/KLS LOGO LOVE Vedtaget på KLS s generalforsamling 2009 Fagforening: FOA/KLS Smallegade 14-18, 2000 Frederiksberg Telefon: 46 97 15 00 Fax nr.: 46 97 14 99 E-mail: kls@foa.dk Fag og Arbejdes Arbejdsløshedskasse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TEAM TEATRET

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TEAM TEATRET VEDTÆGTER FOR FORENINGEN TEAM TEATRET Navn 1 Foreningens navn er FORENINGEN TEAM TEATRET. Foreningens bestyrelse har ret, men ikke pligt til at lade navnet beskytte gennem anmeldelse til Erhvervs- og selskabsstyrelsens

Læs mere

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018

Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 Vedtægter for Uddannelseslederne af 2018 1 Navn 1.1. Foreningens navn er Uddannelseslederne af 2018 i daglig tale benævnt Uddannelseslederne. 1.2. Foreningen har hjemsted i Københavns kommune. 2. Formål

Læs mere

Vedtægt for IDA Tele

Vedtægt for IDA Tele INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA Tele 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er IDA Tele. Stk. 2. IDA Tele er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Stk.

Læs mere

Vedtægter for BUPL-Bornholm.

Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen 2009. Bemærkninger vedtaget på generalforsamling 2013. Indhold 1 Navn.... 2 2 Tilhørsforhold.... 2 3 Fagforeningens opgaver... 2 4 Fagforeningens

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund. Kapitel I Navn og hjemsted

MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund. Kapitel I Navn og hjemsted MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund Kapitel I Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er 1 Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i kommune. Stk. 3 Særbestemmelser skal i alle

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Kastrup 2016 1 Indhold 1. NAVN..... 4 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 4 3. FORMÅL... 4 STK. 2. Faglige opgaver... 4 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 4 4.

Læs mere

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades.

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades. Gældende love. Forslag til ændringer. LOVE FOR ÅBYSKOV FORSAMLINGSHUS Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus 1 Foreningens navn er Åbyskov Forsamlingshus, Åbyskovvej 39, 5881 Skårup. uændret 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål Medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Vedtægt for IDA Global Development

Vedtægt for IDA Global Development Vedtægt for IDA Global Development 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Global Development. IDA Global Development er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg

Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg Vedtægter for Personaleforeningen i Tryg 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Stk.1 Foreningens navn er Personaleforeningen i Tryg. Foreningens hjemsted er: Klausdalsbrovej 601, 2750 Ballerup Foreningen er en sektion

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING

VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING VEDTÆGTER FOR HJALLERUP IDRÆTSFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hjallerup Idrætsforening. Den er hjemmehørende i Hjallerup, i Brønderslev Kommune. 2 Formål Foreningens primære formål, er

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Vedtægter for Flyveteknisk Selskab

Vedtægter for Flyveteknisk Selskab Vedtægter for Flyveteknisk Selskab 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er Flyveteknisk Selskab (FLY). Stk. 2. Flyveteknisk Selskab er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter

Læs mere

Vedtægter for Revideret efter ekstraordinær generalforsamling den

Vedtægter for Revideret efter ekstraordinær generalforsamling den Vedtægter for Revideret efter ekstraordinær generalforsamling den 26.10.2018 1 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er : PROSA/SAS. Foreningen af EDB-folk i SAS, Danmark. Foreningens hjemsted er København.

Læs mere

Vedtægter. Side 1 af 7

Vedtægter. Side 1 af 7 Vedtægter Side 1 af 7 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens navn er DGI Nordjylland Stk. 2. DGI Nordjylland er en forening og en selvstændig juridisk enhed. Stk. 3. Landsdelsforeningen er en sammenslutning

Læs mere

Vedtægt for IDA Kemi

Vedtægt for IDA Kemi INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA Kemi 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Kemi. IDA Kemi er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets arbejdsområde

Læs mere

Vedtægt for IDA Miljø

Vedtægt for IDA Miljø Vedtægt for IDA Miljø 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Miljø IDA Miljø er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. IDA Miljøs arbejdsområde omfatter et bredt emneområde

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Kastrup 2019 1 Indhold 1. NAVN..... 3 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 3 3. FORMÅL... 3 STK. 2. Faglige opgaver... 3 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 3 4. FORHANDLINGSREGLER

Læs mere

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening. 1. Foreningens navn og hjemsted Vedtægter for støtteforeningen Selam Støtteforening 1. Foreningens navn og hjemsted Selam støtteforening har hjemsted i Århus Kommune, Elmegårdsvej 1, 8361 Hasselager, C/O Selam Friskole. 2. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS

VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS VEDTÆGTER FOR CLUB DANOIS 1 Foreningens navn og hjemsted: 1. I overensstemmelse med fransk lov af 1. juli 1901 og dekret af 16. august 1901 er der den 22. november 1966 dannet en forening kaldet: Club

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme Vedtægter for Ringkøbing Fjord Turisme pr. 31.3.2014 Side 1 af 7 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Turisme med binavnene Ringkøbing Fjord Turismecenter og Destination Ringkøbing

Læs mere

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter For Talentspejderne i Randers Kommune ( Lokalforeningen ) 1. Navn, adresse og stiftelsesdato 1.1. Lokalforeningens navn er Talentspejderne

Læs mere

VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring

VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring VEDTÆGTER - Lille Skole for Voksne i Hjørring Ændret 10-10-2016 Vedtægter for LILLE SKOLE for VOKSNE i HJØRRING. 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Lille Skole for Voksne i Hjørring, forkortet

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for NORDSKOV MØLLES VENNER. 1. Navn, formål og hjemsted. Foreningens navn er NORDSKOV MØLLES VENNER og hjemstedet er Helsingør Kommune.

Vedtægter for NORDSKOV MØLLES VENNER. 1. Navn, formål og hjemsted. Foreningens navn er NORDSKOV MØLLES VENNER og hjemstedet er Helsingør Kommune. Vedtægter for NORDSKOV MØLLES VENNER 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er NORDSKOV MØLLES VENNER og hjemstedet er Helsingør Kommune. Foreningens formål er at virke for at Nordskov Mølle restaureres

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB Vedtægter for SKAGEN HAVKAJAKKLUB 1. Navn, hjemsted og formål. Klubbens navn er Skagen Havkajkklub. Hjemsted er Skagen by, Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 12. september 2009 og har til formål

Læs mere

Vedtægter for Fagligt Selskab For Hygiejnesygeplejersker

Vedtægter for Fagligt Selskab For Hygiejnesygeplejersker Vedtægter for Fagligt Selskab For r 1 Navn 1. Selskabets navn er Fagligt Selskab For r, som forkortes FSFH 2. Den engelske oversættelse af selskabets navn er Danish Society of Infection Control Nurses

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk.

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. 1. Foreningens navn. Foreningens navn er: Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk (L.F.D.B.). Foreningens formål er at arbejde for fælles regler

Læs mere

FOA Sønderborg. Love

FOA Sønderborg. Love FOA Sønderborg Love LOVE FOA SØNDERBORG 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA, Sønderborg Afdeling. Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Sønderborg. Stk. 3 Ingen bestemmelser i afdelingslovene

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune.

Vedtægter for Aarhus Bridgeklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. Side 1 af 5 Vedtægter for Aarhus Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Aarhus Bridgeklub og klubben er hjemmehørende i Aarhus kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER 1. 1 Klubbens navn 1.1 Klubbens navn er Roskilde Flyveklub (RFK). Dens hjemsted er Roskilde lufthavn. 2 Klubbens formål 2. 2.1 Klubben, som er upolitisk, har til formål at

Læs mere

Vedtægt for IDA Grøn Teknologi

Vedtægt for IDA Grøn Teknologi Vedtægt for IDA Grøn Teknologi 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Grøn Teknologi IDA Grøn Teknologi er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. IDA Grøn Teknologi arbejdsområde

Læs mere

Vedtægt for foreningen Havet og Fjordens Hus. Vedtaget

Vedtægt for foreningen Havet og Fjordens Hus. Vedtaget Vedtægt for foreningen Havet og Fjordens Hus. Vedtaget 24.8.2016 1: Foreningen Foreningens navn er Havet og Fjordens Hus. Foreningen er stiftet i Thorsminde den 2.5.2015, og har hjemsted i Holstebro Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DGI FYN

VEDTÆGTER FOR DGI FYN VEDTÆGTER FOR DGI FYN Årsmøde, 11. marts 2016 DGI Fyn Svendborgvej 337 5260 Odense S Tlf. 7940 4600 CVR: 2635 7411 fyn@dgi.dk www.dgi.dk/fyn Vedtægter for DGI Fyn 1 Navn og juridisk status Landsdelsforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP

VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP VEDTÆGTER FOR ERHVERVSRÅDET I HØJE-TAASTRUP 1 Erhvervsrådet i Høje-Taastrup er en uafhængig institution. Dets hjemsted er Høje-Taastrup Kommune. Erhvervsrådet omfatter Høje-Taastrup Kommune. 2 Formål Erhvervsrådets

Læs mere

Vedtægter for Frederiksborg Biavlerforening Hillerød

Vedtægter for Frederiksborg Biavlerforening Hillerød Vedtægter for Frederiksborg Biavlerforening Hillerød Vedtaget på generalforsamlingen den 1.oktober 2009 Revideret på generalforsamling 3.oktober 2013 1 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er Frederiksborg

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Aalborg SeniorSport

Vedtægter for Aalborg SeniorSport Vedtægter for Aalborg SeniorSport 1 Foreningens navn: Foreningens navn er Aalborg SeniorSport. Stiftet: 9. marts 2000. Foreningen er en videreførelse af projektet Ud af røret af 1995 2 Foreningens hjemsted:

Læs mere

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur...

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur... Vedtægter for Al tekst på grå baggrund er taget direkte fra Forbundssektorbestyrelsens eksempel vedtægter og minimumsbestemmelser. Øvrige afsnit er der, hvor vores struktur og lokale forhold har nødvendiggjort

Læs mere