Talentpotentiale: Dansk juniorelite med succes

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Talentpotentiale: Dansk juniorelite med succes"

Transkript

1 Talentpotentiale: Dansk juniorelite med succes Den danske juniorelite klarer sig bedre end seniorerne. Det viser en gennemgang af resultaterne i Selvom man ikke skal tillægge et enkelt års gode resultater for stor betydning, tyder meget på at de danske talenter har potentiale for fremtidige resultater på seniorniveau. Et fokus på talenterne kan øge den danske konkurrenceevne i fremtiden. Af professor Klaus Nielsen, Birkbeck. University of London, og senioranalytiker Rasmus K. Storm, Idrættens Analyseinstitut Indledning I samtidige pressemeddelelser lige før jul gav både Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund (DIF) udtryk for stor tilfredshed med dansk eliteidræts resultater i året Der blev vundet 65 medaljer af de Team Danmark-støttede atleter, og selv om dette ikke lever op målsætningen i resultatkontrakten med Kulturministeriet, vurderer Team Danmark 2008 som 'et stort sportsår'. Tilsvarende fremhæver DIF, at dansk eliteidræt i 2008 vandt i alt 118 medaljer ved internationale mesterskaber, hvilket sammen med andre topresultater i bl.a. tennis, badminton, fodbold og golf gjorde det til et sportsår (der) lover godt for fremtiden. Selv om tilbagegangen fortsatte i badminton og sejlsport, var der opmuntrende udviklingstendenser i andre idrætsgrene. Håndbold og roning fastholdt det høje internationale niveau, og håndboldherrernes EM-guld var vel årets mest imponerende resultat. Der var markant fremgang at spore i kajaksporten. Dansk banecykling er nu tilbage i den internationale elite, og der var overraskende medaljer og lovende tendenser i svømmesporten. Resultaterne ved OL var klart bedre end resultaterne ved VM eller tilsvarende i OLdisciplinerne i de to foregående år, både målt i antal medaljer, medaljepoint (1. plads: 3 point, 2. plads: 2 point og 3. plads: 1 point) og top-8 point (1. plads: 8 point, 2. plads: 7 point, plads: 1 point). Det samlede billede er dog ikke entydigt positivt. Den samlede top-8-pointsum var godt nok højere end i 2006 og 2007, hvor summen var ekstraordinært lav, men den er fortsat under niveauet i 1990erne og frem til OL i Dette kan tolkes som et udtryk for, at der er færre danskere med blandt de otte bedste i de enkelte discipliner, og fundamentet forekommer derfor mere skrøbeligt end tidligere. Juniorerne klarer sig bedre end seniorerne Resultaterne ved årets internationale junior- og ungdomsmesterskaber giver imidlertid et interessant supplement til dette billede af dansk eliteidræts aktuelle konkurrenceevne. Resultaterne tyder på, at dansk eliteidræts niveau på juniorplan faktisk er højere end på seniorplan. Det kan vurderes ved at sammenligne resultaterne ved OL med resultaterne ved junior-vm el. lign. i OL-disciplinerne. Tabel 1 rummer således en oversigt over danske medaljer ved junior-vm el. lign. i 2008 i de

2 discipliner, der er på OL-programmet 1. Tabellen viser, at den danske juniorelite klarede sig bedre i 2008 end den voksne elite. Junioreliten vandt i alt 3 guld, 3 sølv og 3 bronze ved årets VM el.lign., hvilket var bedre end den voksne elites samlede medaljehøst ved OL i Beijing (2 guld, 2 sølv og 3 bronze). Tabel 1: Danske medaljer ved junior-vm el. lign. i 2008 Guld: Cykling (Maria Grandt Pedersen: enkeltstart landevej) Guld: Håndbold (U20 mænd 2 ) Guld: Sejlsport (Henrik Solgård/Søren Christensen: 29er) Sølv: Håndbold (U20 kvinder) Sølv: Ridning (Anna Kasprzak: dressur 3 ) Sølv: Sejlsport (Emil Landry/Jacob Dannefer: multihull open) Bronze: Cykling (Sebastian Lander: landevejsløb) Bronze: Sejlsport (Sarah Gunni: laser radial) Bronze: Kano og kajak (Emil Stær: K m) Nedenstående opstilling viser de øvrige danske top-8 placeringer ved junior-vm el.lign. i Tilsammen vandt de danske juniorer i alt 90 top-8 points ved VM el.lign. i OL-disciplinerne. Dette er også en smule mere end, hvad senioreliten opnåede ved OL i Beijing, hvor pointsummen var Oversigten er baseret på resultater fra årets junior-vm i alle de discipliner, der er på det olympiske program. I nogle idrætsgrene afholdes junior-vm i flere forskellige aldersgrupper. Her medtages resultaterne fra den ældste aldersgruppe, feks. U-20 fremfor U-17 i fodbold. Der er dog to undtagelser. I cykling og roning medregnes resultater fra junior-vm i stedet for resultater fra U23-VM. I nogle idrætsgrene blev der ikke afholdt junior-vm i 2008, men tidligere år (basketball, fodbold (mænd), hockey, sejlsport (windsurfing), skydning, vandpolo og volleyball). Her medtages resultaterne fra 2007 eller tidligere. I tennis medregnes placeringerne på årets verdensrangliste for juniorer. I discipliner, hvor der ved junior-vm uddeles bronzemedaljer til begge tabende semifinalister, mens der ved OL kun uddeles en bronzemedalje (brydning og fægtning), medregnes begge bronzemedaljører i oversigten. Derudover er de discipliner, der konkurreres i ved junior-vm, ikke i alle idrætsgrene helt de samme som ved OL. I de tilfælde, hvor antallet af discipliner ved junior-vm er det samme eller mindre end ved OL, medregnes resultaterne i alle discipliner fra junior-vm. Det gælder således sejlsport, hvor der konkurreres i andre ofg færre bådtyper ved World Youth Sailing end ved OL. Det gælder endvidere roning, hvor der ved junior-vm konkurreres i 13 discipliner og ikke 14 som ved OL, men til gengæld er der ingen letvægtsklasser ved junior-vm. I idrætsgrene, hvor antallet af discipliner (f.eks. vægtklasser) ved junior-vm er større end ved OL, medregnes resultaterne i de discipliner, der er på OL-programmet. 2 Der er her medregnet resultaterne fra årets U20-EM, da der kun afholdes U20-VM hvert andet år, og eftersom normalt kun europæiske nationer vinder medaljer ved U20-VM. 3 Anna Kasprzak blev nr. 2 ved Young Riders World Cup finale, hvilket svarer til junior-vm i andre discipliner.

3 Danske placeringer nr. 4-8 ved junior-vm el. lign. i 2008 Nr. 4: Bueskydning (hold, kvinder) Nr. 4: Cykling (Jimmy Sørensen: enkeltstart landevej) Nr. 4: Sejlsport (Katrine Andersen/Rie Luxhøj: 29er) Nr. 5: Badminton (Emil Holst/Steffen Andersen: herredouble 4 ) Nr. 6: Atletik (Rasmus Wejnold Jørgensen: stangspring) Nr. 6: Kano og kajak (Esben Østergård/Jimmy Bøjesen: K2 500 m) Nr. 6: Kano og kajak (K m) Nr. 6: Sejlsport (Thorbjørn Schierup: laser) Nr. 7: Roning (Toer uden styrmand, mænd) Nr. 8: Roning (Dobbeltsculler, mænd) Den danske juniorelite klarede sig altså i 2008 tilsyneladende lidt bedre end senioreliten, men forskellen er mere markant, end disse tal umiddelbart viser. Ikke alle OL-discipliner er således inddraget i oversigten. I nogle OL-discipliner var der hverken VM, World Cup eller verdensranglister for juniorer, og der er således ikke grundlag for at inddrage dem i oversigten 5. Det gælder bl.a. dressur for hold, hvor Danmark vandt bronze ved OL. Danmark ville muligvis have vundet medalje ved junior-vm i denne disciplin, hvis en sådan konkurrence havde fundet sted. Dertil kommer, at der ikke var dansk deltagelse ved årets junior-vm i svømning, banecykling og taekwondo, og det er sandsynligt, at det var blevet til i hvert fald top-8 placeringer, hvis Danmark havde deltaget. Særlig styrke i sejlsport, håndbold og cykling Som det fremgår af ovenstående, er det især i sejlsport, håndbold og cykling, at danske juniorer vinder topresultater. Danmark vandt tre medaljer ved World Youth Sailing-konkurrencerne, der i 2008 blev afholdt i Canada. Danske sejlere sluttede blandt de seks bedste i fem af de syv bådtyper, der blev konkurreret i, og Danmark blev næstbedste nation lige efter Australien. Danske sejlere har de senere år klaret sig bedre ved de årlige World Youth Sailing-konkurrencerne end tidligere og er nu i den absolutte internationale top blandt juniorsejlerne. Det kunne tyde på, at fødelinjen til den danske sejlerelite er velfungerende, og at der er håb om, at dansk sejlsport kan genvinde den position blandt verdens bedste sejlsportsnationer, som man har mistet det sidste årti. På juniorplan har Danmark i de sidste år været verdens bedste håndboldnation med læssevis af medaljer hos både damerne og herrerne var ingen undtagelse. Mens kvinderne tabte finalen i U20-VM til Tyskland med et enkelt mål, vandt herrerne klart finalen i U20-EM over samme modstander. Mens de danske baneryttere som nævnt ikke deltog ved junior-vm i 2008, klarede de danske landevejsryttere sig glimrende. Det blev til et verdensmesterskab i enkeltstart 4 Kvartfinaleplads ved junior-vm i Indien. 5 Det gælder marathonløb, 50 km kapgang for mænd, langdistancesvømning, redskabsgymnastik, rytmisk sportsgymnastik og ridning (bortset fra den individuelle dressurkonkurrence, hvor Young Rider World Cup Dressage-finalen svarer til junior-vm). Derudover har det ikke været muligt at finde resultater fra junior-vm i trampolin.

4 for kvinder og en 3. og 4. plads i henholdsvis samlet start og enkeltstart for de mandlige juniorer. Kajakroernes resultater ved junior-vm i 2008 tyder på, at der er talenter, som vil kunne forlænge den renæssance for idrætsgrenen, der i 2008 resulterede i uventede topplaceringer ved OL og EM. Også i bueskydning klarede de danske juniorer sig godt i Det blev til en 4. plads i kvindernes holdkonkurrence i den olympiske recurve-disciplin. Dertil kommer, at Mads Krogshede blev verdensmester i konkurrencen i compound-bue, som ikke er på det olympiske program. Badminton i tilbagegang Mens sejlernes resultater på juniorplan som nævnt er klart bedre end seniorernes resultater de senere år og dermed kan tolkes som en mulighed for fremover at vende tendensen til svækket konkurrenceevne, er der ikke samme positive tendenser inden for badminton, der ligeledes har oplevet en klar tendens til forringet konkurrenceevne i løbet af det sidste årti. De danske resultater ved de årlige junior-vm har i mange år været klart ringere end seniorernes resultater. I denne henseende var der ingen opmuntringer at hente ved dette års VM. Det bedste danske resultat var en kvartfinaleplads i herredouble. I 2008 blev det ikke til nogen dansk finaleplads ved junior-vm i roning. De danske juniorroere har også de foregående år opnået dårligere resultater end seniorerne. Dette kan dog ikke entydigt tolkes som tegn på ringere dansk konkurrenceevne på juniorplan end hos seniorerne, eftersom der kun konkurreres i tunge klasser ved junior-vm, mens alle danske medaljer i roning hentes i letvægtsklasserne. Dertil kommer, at Danmark faktisk vandt guld ved junior-vm i en af de tunge klasser i Danmark i front i Norden Danmark klarede sig i 2008 markant bedre end de øvrige nordiske nationer ved junior-vm i OL-disciplinerne. Ingen af de andre nordiske lande vandt guld ved junior-vm. Dette fremgår af tabel 2, der også omfatter en række andre sammenlignelige nationer. Holland var i 2008 kun en smule bedre end Danmark på juniorplan i Alle andre mindre og mellemstore vesteuropæiske lande klarede sig dårligere end Danmark. Det er endvidere bemærkelsesværdigt, at store idrætsnationer som Spanien og Canada, der vinder klart flere medaljer ved OL, ikke klarede sig bedre end Danmark i junior-vm.

5 Tabel 2: Medaljer og medaljepoint ved junior-vm el.lign. i 2008: Danmark og udvalgte lande Guld Sølv Bronze Medaljepoint 6 New Zealand Holland Serbien Danmark Spanien Tjekkiet Canada Belgien Grækenland Kroatien Sverige Irland Slovenien Østrig Norge Schweiz Finland Island Portugal To andre mindre nationer klarede sig dog endnu bedre end Danmark. New Zealand vandt hele 13 medaljer heraf 4 guldmedaljer i svømning. Serbien vandt kun 3 medaljer ved VM, men klarede sig markant bedre ved junior-vm med i alt 11 medaljer, heraf guld ved junior-vm i basketball med finalesejr over USA. Tabel 3 nedenfor viser, hvilke nationer der klarede sig bedst ved årets junior-vm el.lign. i OL-disciplinerne. Resultaterne ved junior-vm i 2008 sammenholdes med resultaterne ved OL. Tabellen omfatter de 26 bedste lande, der tilsammen opnåede flest medaljepoint, samt fem andre lande, der klarede sig enten markant bedre eller markant dårligere ved junior-vm end ved OL. Det fremgår, at de nationer, der klarer sig bedst på juniorplan er de samme som dem, der vinder flest medaljer ved OL. Det er nøjagtig de samme nationer, der er i top-10 som ved OL. Der er dog også markante forskelle på de enkelte landes resultater ved junior-vm sammenlignet med OL. Det mest iøjnefaldende er, at Tyskland klarede sig markant bedre blandt juniorerne end ved OL. Også Rusland opnåede væsentligt bedre resultater ved junior-vm end ved OL. Omvendt var både USA's og Kinas medaljehøst en hel del mindre blandt juniorerne end ved OL. Amerikanske atletikfolk og svømmere er også på juniorplan verdens bedste, men forskellen til de næstbedste nationer er her mindre end blandt de voksne idrætsfolk. Kina er også på juniorplan verdens bedste i traditionelle paradediscipliner som badminton, bordtennis og 6 mp =medaljepoint (1. plads: 3 point, 2. plads: 2 point, 3. plads: 1 point).

6 udspring og er også ved at slå igennem i andre idrætsgrene, men tilsyneladende i mindre grad, end det var tilfældet på seniorplan ved OL. Derudover deltog Kina ikke i 2008 ved junior-vm i flere idrætsgrene - bl.a. i vægtløftning og roning, hvor landet givet vis ville have vundet mange medaljer, hvis de havde været med. Tabel 3: De bedste nationer ved junior-vm el.lign. i 2008 sammenlignet med medaljer ved OL (målt ved medaljepoint) Guld Sølv Bronze Medaljepoint mp(ol) 7 Forskel 8 Rusland USA Tyskland Kina Australien Japan Italien Frankrig Storbritannien Sydkorea Polen Ukraine Cuba Tyrkiet Ungarn New Zealand Rumænien Kenya Holland Iran Serbien Hviderusland Egypten Brasilien Danmark Spanien Indien Columbia Jamaica Kasakhstan Norge Her er fraregnet medaljerne ved OL i de discipliner, hvor der ikke afholdes junior-vm el.lign. og derfor ikke indgår i oversigten (se note 5). For Danmark medregnes således ikke bronzemedaljen i dressur for hold. 8 Forskellen skal dog tages med et gran salt, eftersom resultaterne ved junior-vm ikke altid giver et pålideligt udtryk for styrkeforholdene på juniorplan. I nogle tilfælde deltog de nationer, der på seniorplan er klart bedst i en idrætsgren således slet ikke i junior-vm Det var tilfældet i banecykling, beachvolley, bueskydning og vægtløftning, hvor henholdsvis Storbritannien, Brasilien, Sydkorea, og Kina slet ikke deltog ved årets junior-vm. Derudover var Kina fraværende i flere andre idrætsgrene. Dette indebærer, at de angivne forskelle mht. medaljepoint ved junior-vm og OL i nogle tilfælde er en smule fortegnede, men tendensen kan man givet vis regne med.

7 En række andre nationer klarede sig markant bedre ved junior-vm end ved OL. Det gælder først og fremmest Japan, Polen, Tyrkiet og Serbien samt en række folkerige, fattige lande (Iran, Egypten, Indien og Columbia), hvor resultaterne viser et talentmæssigt potentiale for langt bedre OL-resultater fremover and hidtil. Omvendt klarede juinoreliten fra lande som især Storbritannien, men også Australien, Sydkorea, Spanien, Jamaica, Kasakhstan og Norge, sig markant dårligere end seniorerne ved OL. I Sydkoreas tilfælde kan forskellen dog forklares ved, at de ikke sendte deltagere til årets junior-vm i bueskydning, og i Storbritanniens tilfælde ville forskellen have været klart mindre, hvis landet havde deltaget ved årets junior-vm i banecykling. Større fokus på junioreliten? Når der i sommeren 2010 afholdes de første Youth Olympic Games i Singapore, vil styrkeforholdene mellem de enkelte lande komme endnu klarere til udtryk. Det kan forventes, at disse ungdomslege vil indebære, at elitesport på juniorplan vil få væsentlig større mediemæssig og politisk opmærksomhed end hidtil. Rekruttering, udvikling og forædling af talenter indgår i stigende grad som en væsentlig bestanddel af de nationale eliteidrætssystemers konkurrenceevne. Resultaterne ved junior-vm i 2008 og ved de kommende olympiske ungdomslege er særdeles interessante i denne henseende. Det er dog ikke ganske entydigt, hvordan de skal tolkes. De kan tolkes som udtryk for det talentmæssige potentiale, som systemerne har til rådighed at arbejde med. I Danmarks tilfælde viser resultaterne i 2008 således, at Team Danmark og specialforbundene har et særdeles godt talentmateriale at udvikle og forædle i især håndbold, sejlsport og cykling. Resultaterne kan dog også tolkes som udtryk for forskelle i ressourceindsats og effektivitet i talentrekruttering og arbejdet med junioreliten i de enkelte lande. Det er således klart, at der er store forskelle mellem de enkelte landes eliteidrætssystemer i henseende til talentrekruttering og talentudvikling. Nogle lande såsom Kina og Australien og flere af de østeuropæiske lande er kendetegnet ved en meget systematisk indsats i så henseende, mens det er klart mere tilfældigt i andre lande såsom USA. I Danmark er indsatsen i denne henseende ikke på niveau med de mest fremtrædende lande, og i Idrættens Analyseinstituts evaluering af Team Danmark blev dette udpeget som et af de punkter, hvor forbedringer vil kunne forøge effektiviteten af ressourceindsatsen i det danske elitesportssystem. De gode resultater er i vente I denne sammenhæng er det interessant at konstatere, at Danmark alligevel klarede sig godt i internationale juniorkonkurrencer i Det kan tolkes som udtryk for, at talentmassen er stor og slår igennem på internationalt juniorplan på trods af mindre systematisk elitearbejde på dette niveau i forhold til mange andre lande. Det kan også ses som resultat af, at (nogle af) specialforbundene allerede gør et stort og vellykket arbejde med talenterne, før de kommer ind i Team Danmarks regi. Endelig kan det også ses som tegn på lovende muligheder fremover. Når juniorerne evner at opnå så gode resultater, selv om de ikke er underlagt en ligeså systematisk og ressourcetung indsats som i mange andre lande, er der mulighed for

8 endnu bedre resultater fremover, når Team Danmark for alvor kommer på banen i forbindelse med forædling af talentmassen. Set i forhold til, at der jf. ovenstående synes at være en vis sammenhæng mellem de enkelte landes styrkeforhold på juniorniveau og deres resultater på seniorniveau, peger meget derfor på, at der kan være noget at hente ved et fokuseret talentarbejde. Skal Danmark på medaljepodierne i fremtiden er her altså et område at fokusere. Det kan selvfølgelig også være, at juniorelitens resultater i 2008 var ekstraordinært gode og måske er en enlig svale. Derfor skal man tage ovenstående med et vist forbehold, men meget tyder på, at dansk eliteidræt trods alt er godt stillet, hvis juniorresultaterne tages som strømpil på, hvad fremtiden vil bringe. Det bliver spændende at følge. Klaus Nielsen og Rasmus Storm har gennem de seneste år forsket i dansk og international eliteidræt, herunder udviklingen i de internationale styrkeforhold. Senest har de i samarbejde vurderet den danske konkurrenceevne i forbindelse med en større evaluering af Team Danmarks støttekoncept.

Dansk eliteidræt i 2010: Tilbage på tilbagegangssporet

Dansk eliteidræt i 2010: Tilbage på tilbagegangssporet Dansk eliteidræt i 2010: Tilbage på tilbagegangssporet Efter det yderst succesfulde sportsår i 2009 faldt den danske konkurrenceevne i international eliteidræt tilbage til niveauet for det seneste tiår.

Læs mere

Det internationale medaljekapløb. Dansk idræt i international sammenhæng

Det internationale medaljekapløb. Dansk idræt i international sammenhæng Det internationale medaljekapløb. Dansk idræt i international sammenhæng Idrættens analyseinstituts konference: Idrættens største udfordringer III 4. 5. september 2013 Klaus Nielsen Birkbeck, University

Læs mere

DANSKE ELITE- RESULTATER 2014

DANSKE ELITE- RESULTATER 2014 DANSKE ELITE- RESULTATER 2014 Danmark fastholder historisk høj konkurrenceevne i international elitesport Rasmus K. Storm & Klaus Nielsen Notat / Juni 2015 Titel Danske eliteresultater 2014: Danmark fastholder

Læs mere

Danmarks plads i det store medaljekapløb. Hvordan klarer Danmark sig i international sammenhæng og hvad er de internationale tendenser?

Danmarks plads i det store medaljekapløb. Hvordan klarer Danmark sig i international sammenhæng og hvad er de internationale tendenser? Danmarks plads i det store medaljekapløb. Hvordan klarer Danmark sig i international sammenhæng og hvad er de internationale tendenser? Idan konference 10-11 April 2018 Klaus Nielsen Department of Management

Læs mere

Dansk elitesport i fremgang men New Zealand klarer sig langt bedre!

Dansk elitesport i fremgang men New Zealand klarer sig langt bedre! Dansk elitesport i fremgang men New Zealand klarer sig langt bedre! Af professor Klaus Nielsen, Birkbeck, University of London, og senioranalytiker Rasmus K. Storm, Idrættens Analyseinstitut Indledning

Læs mere

Det ligger til 7-8 danske medaljer, men hvor skal guldmedaljen komme fra?

Det ligger til 7-8 danske medaljer, men hvor skal guldmedaljen komme fra? Det ligger til 7-8 danske medaljer, men hvor skal guldmedaljen komme fra? Af professor Klaus Nielsen, Birkbeck, University of London, senioranalytiker Rasmus K. Storm, Idrættens Analyseinstitut Hvert år

Læs mere

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder

ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder ANALYSENOTAT Prognose: Den samlede beklædningsog fodtøjseksport når nye højder AF SEKRETARIATSCHEF NIKOLAI KLAUSEN OG ANALYSEKONSULENT JAKOB KÆSTEL MADSEN Beklædnings- og fodtøjseksport for 32,8 mia. kr.

Læs mere

Citation for pulished version (APA): Storm, R. K. (2009). Sparekniv og fremgang: Dansk eliteidræt med vind i sejlene. idan.dk.

Citation for pulished version (APA): Storm, R. K. (2009). Sparekniv og fremgang: Dansk eliteidræt med vind i sejlene. idan.dk. Syddansk Universitet Sparekniv og fremgang Storm, Rasmus K. Published in: idan.dk Publication date: 2009 Document Version Forlagets udgivne version Link to publication Citation for pulished version (APA):

Læs mere

PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden

PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden PR. 1. JANUAR 2014 Alle priser er i DKK. Prisen beregnes ud fra den vægt, der er højest af fysisk vægt og volumenvægt (faktureret vægt). Sådan

Læs mere

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE december 2015 Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki Virksomhedernes øgede fokus på vækstmarkederne har frem mod 2020 øget eksportpotentialet med 30-35 mia. kr. En stigende

Læs mere

Disciplin - Bueskydning - Recurve damer/ herrer

Disciplin - Bueskydning - Recurve damer/ herrer Disciplin - Bueskydning - Recurve damer/ herrer 18. august 2016 Indhold Rapport for Allan Grønkjær...2 Rapport for Allan Grønkjær Email Fornavn Efternavn Status Sprog sportschef@bueskydningdanmark.dk Allan

Læs mere

Disciplin - Bueskydning - Compound damer-herrer

Disciplin - Bueskydning - Compound damer-herrer Disciplin - Bueskydning - Compound damer-herrer 18. august 2016 Indhold Rapport for Allan Grønkjær...2 Rapport for Allan Grønkjær Email Fornavn Efternavn Status Sprog sportschef@bueskydningdanmark.dk Allan

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2011

Statistik om udlandspensionister 2011 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2011 22. juni 2012 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2 mia. kroner i 2011.

Læs mere

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International 1 Mersalg til eksisterende kunder Flemming Dufke Mercuri International En kort introduktion Ansat i Mercuri International siden 1993 Administrerende Direktør/Partner Sælger, Konsulent, Træner, Salgsleder

Læs mere

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juli 2015 Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer I 2015 og 2016 er der bedste udsigter for eksporten af forbrugsvarer i mere end syv år. I de foregående år er det særligt

Læs mere

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere.

Temperaturen er faldet væsentligt det er ikke mere end 25 grader og overskyet perfekt rovejr for os danskere. Dag 5 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Af Finn Andersen Efter en fantastisk dag i går med flotte præstationer af alle de danske roere, specielt de juniorer der roede i mindre finaler, men som virkelig

Læs mere

Rapport om anmodninger om oplysninger

Rapport om anmodninger om oplysninger Rapport om anmodninger om fra offentlige myndigheder i perioden. januar -. juni Hos Apple lægger vi stor vægt på at beskytte dine, og vi gør meget ud af at opretholde de højest mulige sikkerhedsstandarder

Læs mere

Internationale studerende i Viborg Kommune 2014

Internationale studerende i Viborg Kommune 2014 Sagsnr. 14/142258 Sagsansvarlig: vpjacu Internationale studerende i Viborg Kommune 2014 Uddannelsesinstitutioner med internationale studerende Viborg Kommunes udviklingsstrategi beskriver indsatsområderne

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 4. april 6. juni 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Via en donation fra Kirkbi A/S til DIF er der skabt mulighed for at en række udvalgte atleter med top-8 potentiale

Læs mere

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år

Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år Organisation for erhvervslivet Februar 2010 Dansk velstand overhales af asien i løbet af 10 år AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK var det 7. rigeste land i verden for 40 år siden. I dag

Læs mere

Rapport om anmodninger om oplysninger

Rapport om anmodninger om oplysninger Rapport om anmodninger om fra offentlige myndigheder i perioden. juli til. december Hos Apple lægger vi stor vægt på at beskytte dine, og vi gør meget ud af at opretholde de højest mulige sikkerhedsstandarder

Læs mere

Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning. Kategori: Analyse. Kommune: Faxe. Kontaktperson: Brian Sørensen

Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning. Kategori: Analyse. Kommune: Faxe. Kontaktperson: Brian Sørensen Eksemplets titel: Analyse af befolkningsudvikling- og befolkningssammensætning Kategori: Analyse Kommune: Faxe Kontaktperson: Brian Sørensen Beskrivelse: Faxe Kommune har lavet en analyse over befolkningsudviklingen

Læs mere

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2016.

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2016. NOTAT 3. juli 2017 Statistik om Udlandspensionister 2016 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2016. International Pension, Udbetaling Danmark,

Læs mere

7. Internationale tabeller

7. Internationale tabeller 7. Internationale tabeller 3 - Internationale tabeller Tabel 7. Skovareal fordelt efter træart Skovareal i alt Løvtræ Nåletræ Blandet skov 000 ha Albanien 030 607 46 78 Belgien 646 3 73 5 Bosnien-Hercegovina

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned August 2015, samt udvikling i forhold til august 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct.

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned Juni 2015, samt udvikling i forhold til juni 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct. pct.point

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned Juli 2015, samt udvikling i forhold til juli 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct. pct.point

Læs mere

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015.

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. NOTAT 3. juni 2016 Statistik om udlandspensionister 2015 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. International Pension, Udbetaling Danmark,

Læs mere

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD Marts 2014 SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD AF KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK Danmark tilhører ikke længere den mest konkurrencedygtige tredjedel af OECD -landene. Danmark opnår

Læs mere

PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater

PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater PISA Problemløsning 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater Dette notat indeholder en oversigt over hovedresultaterne fra PISA Problemløsning 2012. Notatet består af følgende afsnit: Fire

Læs mere

Udlandspriser privat. Priser og zoner. Priser til udlandet, opkald fra Danmark

Udlandspriser privat. Priser og zoner. Priser til udlandet, opkald fra Danmark Udlandspriser privat Priser og zoner Telia har indført en prisstruktur, som gør det lettere at gennemskue prisen på opkald til og fra udlandet. Hver udlandsszone har en ensartet prisstruktur. Du betaler

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2013

Statistik om udlandspensionister 2013 Statistik om udlandspensionister 2013 Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde 2,4 mia. kroner i 2013. I 2013 udbetalte IPOS (International Pension & Social

Læs mere

Analyse 26. marts 2014

Analyse 26. marts 2014 26. marts 2014 Indvandrere fra østeuropæiske EUlande går mindst til læge Af Kristian Thor Jakobsen Som følge af EU udvidelsen har Danmark oplevet en markant stigning i indvandringen af personer fra de

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Det bedste OL i nyere tid? Dansk eliteidræt falder tilbage

Det bedste OL i nyere tid? Dansk eliteidræt falder tilbage Det bedste OL i nyere tid? Dansk eliteidræt falder tilbage Rasmus K. Storm Idrættens Analyseinstitut København Klaus Nielsen Birkbeck University of London Publicerad på Internet, www.idrottsforum.org/articles/storm/storm_nielsen081029.html

Læs mere

PRODUKTION & SALGSSELSKABER

PRODUKTION & SALGSSELSKABER Globalt salg og service Danfoss sælger produkter med tilhørende service over hele verden i et globalt netværk med 118 salgsselskaber og 72 forhandlere og distributører. Salgsselskaberne ledes fortrinsvist

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: november 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer ANALYSE Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer Resumé Den danske eksport af beklædning og fodtøj slår igen i år alle rekorder. Dansk Erhverv forventer, at de danske virksomheder vil

Læs mere

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2017.

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2017. NOTAT 25. september 2018 Statistik om Udlandspensionister 2017 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2017. I 2017 udbetalte International Pension,

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: december 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale

Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2017 Sverige: Vigtigt eksportmarked med potentiale Sverige er Danmarks næststørste eksportmarked. Sverige er et marked i vækst med gode muligheder

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

PISA 2015 Danske unge i en international sammenligning. Gå-hjem-møde

PISA 2015 Danske unge i en international sammenligning. Gå-hjem-møde PISA 2015 Danske unge i en international sammenligning Gå-hjem-møde Oversigt over resultaterne i PISA 2015 Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-marts 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse 2 Udgivet af VisitDenmark Opdateret: maj 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: marts

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik juni 2006 Turismen i Århus Kommune og Århus Amt, 2005 Ultimo juli 2005 var der i Århus Amt 47 hoteller o.l. med mindst 40 faste gæstesenge. Sengekapaciteten

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. juni 19. september Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. juni 19. september Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. juni 19. september 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Via en donation fra Kirkbi A/S til DIF er 55 udvalgte atleter med top-8 potentiale til OL i Tokyo 2020, blevet

Læs mere

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top.

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top. NOTAT Statistik om udlandspensionister 2010 7. juli 2011 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 1,9 mia. kroner i 2010.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Status 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: December

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Talentudvikling Nationale og internationale perspektiver

Talentudvikling Nationale og internationale perspektiver Dansk elitesport ifølge Idan og SPLISSstudiet. Analyse- og forskningsleder, Ph.d. Rasmus K. Storm Århus d. 19. maj 2016 Talentudvikling Nationale og internationale perspektiver Foto: Pathfinder77 Foto:

Læs mere

DANSKE ELITE- RESULTATER 2015

DANSKE ELITE- RESULTATER 2015 DANSKE ELITE- RESULTATER 2015 Danmark fastholder et forbedret internationalt konkurrenceniveau frem mod OL i Brasilien Rasmus K. Storm, Klaus Nielsen & Frederik Thomsen Rasmus K. Storm, Klaus Nielsen &

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -december 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

DET PRIVATE FORBRUG PR. INDBYGGER LIGGER NR. 14 I OECD EN NEDGANG FRA EN 6. PLADS I 1970

DET PRIVATE FORBRUG PR. INDBYGGER LIGGER NR. 14 I OECD EN NEDGANG FRA EN 6. PLADS I 1970 970 97 97 97 97 97 97 977 978 979 980 98 98 98 98 98 98 987 988 989 990 99 99 99 99 99 99 000 00 00 00 00 00 00 007 008 009 00 0 Af Cheføkonom Mads Lundby Hansen Direkte telefon 79. december 0 DET PRIVATE

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Juli 2008 Turismen i Århus Kommune og Østjylland, 2007 I 2007 var der i Århus Kommune og i Østjylland henholdsvis 15 og 53 hoteller o.l. med mindst 40

Læs mere

BESTYRELSESRAPPORT FOR PERIODEN 17. SEPTEMBER - 14. OKTOBER 2013

BESTYRELSESRAPPORT FOR PERIODEN 17. SEPTEMBER - 14. OKTOBER 2013 BESTYRELSESRAPPORT FOR PERIODEN 17. SEPTEMBER - 14. OKTOBER 2013 Sportslige resultater Side 1 af 6 Aktiviteter De sportslige resultater bliver løbende fulgt - såvel medaljeudvikling som placeringspoint.

Læs mere

Udviklingstendenser i den internationale eliteidræt

Udviklingstendenser i den internationale eliteidræt Udviklingstendenser i den internationale eliteidræt Danmarks top 8-placeringer ved VM i svømning i OL-discipliner rank Country 2003 rank(2015) Country 2015 1 United States 38 2 China 25 3 Great Britain

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2009 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2009 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2009 for tjenesterejser 2008 Cirkulære af 16. december 2008 Perst. nr. 078-08 J.nr. 08-5411-6 Indholdsfortegnelse Cirkulære...3 Bilag 1. Transportgodtgørelse pr.

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2008 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2008 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2008 for tjenesterejser 2007 Cirkulære af 19. december 2007 Perst. nr. 103-07 J.nr. 07-5411-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære...3 Bilag 1. Transportgodtgørelse pr.

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2007 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2007 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2007 for tjenesterejser 2006 Cirkulære af 21. december 2006 Perst. nr. 068-06 PKAT nr. J.nr. 06-5411-6 Indholdsfortegnelse Cirkulære... 3 Bilag 1. Transportgodtgørelse

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

OECD har ikke styr på de danske arbejdsmarkedsreformer

OECD har ikke styr på de danske arbejdsmarkedsreformer OECD har ikke styr på de danske arbejdsmarkedsreformer OECD s lange BNP-fremskrivninger har enorm vægt i den danske økonomiske debat. Den nyeste fremskrivning afslører, at OECD ikke har styr på de danske

Læs mere

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2018.

Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2018. Notat 24. juni 2019 Statistik om Udlandspensionister 2018 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2018. I 2018 udbetalte International Pension, Udbetaling

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2017

Læs mere

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder)

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder) Den 6. februar 2014 udgør nu mere end halvdelen af verdensøkonomien udgør nu over halvdelen af den samlede verdensøkonomi, deres stigende andel af verdensøkonomien, øger betydningen af disse landes udvikling

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juli 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Maj

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - oktober 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: december 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

!" " # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '! """ -&/% / '!""!" "!"".!" " -, 0 %1 2 0!! " # + *! * ) ( &'! " # $! %!

!  # $% & ' ( # ) #! % * ' &% & ' +, -.%. '!  -&/% / '!! !.!  -, 0 %1 2 0!!  # + *! * ) ( &'!  # $! %! !""#$%&'(#) #!%*'&%&'+,-.%.'!""" -&/%/'!""!""!"".!""-, 0%12 0!!"# &'()*!*+!" # $! %! $%"" & 2008 2009 2010 Antal indvandrere og efterkommere Århus 40.835 42.993 43.933 Region Midtjylland 91.964 97.274

Læs mere

CIRKULÆRE OM SATSREGULERING PR. 1. APRIL TJENESTEREJSER OG SUPPLERENDE FLYTTEGODTGØRELSE

CIRKULÆRE OM SATSREGULERING PR. 1. APRIL TJENESTEREJSER OG SUPPLERENDE FLYTTEGODTGØRELSE CIRKULÆRE OM SATSREGULERING PR. 1. APRIL 1999 - TJENESTEREJSER OG SUPPLERENDE FLYTTEGODTGØRELSE (Til samtlige ministerier mv.) 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har med virkning fra 1. april

Læs mere

Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2004

Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2004 Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2004 2004 Cirkulære af 17. december 2003 Perst. nr. 081-03 PKAT nr. J.nr. 03-5411-3 CIRKULÆRE OM SATSREGULERING PR. 1. JANUAR 2004 FOR TJENESTEREJSER (Til samtlige

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Overnatningstal for Fyn Januar til juni 2014

Overnatningstal for Fyn Januar til juni 2014 Overnatningstal for Fyn Januar til juni 214 Generelt har Fyn haft en fin fremgang på 4% i antallet af overnatninger de første 6 måneder. Væksten fordeler sig således: Hoteller 6% Feriecenter Udvikling

Læs mere

Oversigt over resultaterne i PISA Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA

Oversigt over resultaterne i PISA Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA Oversigt over resultaterne i PISA 2015 Ved Hans Hummelgaard, formand for det danske PISA-konsortium og analyse- og forskningschef i KORA Formålet med PISA Måle, om unge har kompetencer, der kan bruges

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - april 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juni 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: april

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2006 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2006 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2006 for tjenesterejser 2006 Cirkulære af 21. december 2005 Perst. nr. 069-05 PKAT nr. J.nr. 05-5411-5 Cirkulære om satsregulering pr. 1. januar 2006 for tjenesterejser

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 12 Indhold: Ugens tema Ugens analyse Ugens tendenser Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens tema: 2.8 færre på efterløn i 4. kvartal 211. Færre personer

Læs mere

19. 2012 30, 26. 2012 15:40 LONDON LIVE:

19. 2012 30, 26. 2012 15:40 LONDON LIVE: Side 1 Uge 30, torsdag 26. jul 2012 15:40 LONDON LIVE: Fodbold: Spanien-Japan (m) Spanierne er verdens- og europamestre, så forventningerne er enorme til det spanske olympiske landshold, der i dag møder

Læs mere

DIVERSITETSUNDERSØGELSEN 2018

DIVERSITETSUNDERSØGELSEN 2018 NOTAT 7. MARTS 2018 DIVERSITETSUNDERSØGELSEN 2018 DIF ANALYSE V. MIE DUPONT BRUUN OG LAU TOFFT-JØRGENSEN INDLEDNING Hvert år indsamler DIF Analyse en række faktuelle oplysninger blandt specialforbundene,

Læs mere

Planlagte nationale og internationale idrætskonkurrencer og -møder i 2018

Planlagte nationale og internationale idrætskonkurrencer og -møder i 2018 Bilag 2 til Idrætsbefaling nr. 01-2018 Planlagte nationale og internationale idrætskonkurrencer og -møder i 2018 Måned Dato Idrætsgren Konkurrence/møde FEBRUAR MARTS APRIL 18-19 Jubilæum CISM 70 års jubilæum

Læs mere

Cirkulære om. Satsregulering pr. 1. januar 2002 for tjenesterejser

Cirkulære om. Satsregulering pr. 1. januar 2002 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2002 for tjenesterejser 2002 1 CIRKULÆRE OM SATSREGULERING PR. 1. JANUAR 2002 FOR TJENESTEREJSER (Til samtlige ministerier mv.) 1. I medfør af Finansministeriets,

Læs mere

7 Overnatningsprognose for Danmark 2014-2017 Marked 2011 2012 2013 2014* 2015* 2016* 2017* Udlandet 4,6% 0,5% -0,3% 2-4 % 1½ - 3½ % 1-3 % 1-3 % Danmark 2,5% 0,0% 0,9% 1-3 % ½ - 2½ % 0-2 % 0-2

Læs mere

Danmark går glip af udenlandske investeringer

Danmark går glip af udenlandske investeringer Den 15. oktober 213 MASE Danmark går glip af udenlandske investeringer Nye beregninger fra DI viser, at Danmark siden 27 kunne have tiltrukket udenlandske investeringer for 5-114 mia. kr. mere end det

Læs mere

Analyse 29. januar 2014

Analyse 29. januar 2014 29. januar 2014 Ledighedsunderstøttelse af indvandrere fra nye EU-lande Af Neil Gallagher og Andreas Højbjerre Der har været en diskussion af, hvorvidt indvandrere fra de nye østeuropæiske EU-lande oftere

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik August 2007 Turismen i Århus Kommune og Århus Amt, 2006 Ultimo juli 2006 var der i Århus Amt 45 hoteller o.l. med mindst 40 faste gæstesenge. Sengekapaciteten

Læs mere

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 140.000 kr. Ajax København Håndbold 140.000

Læs mere

Frivillighed i Dansk Svømmeunion

Frivillighed i Dansk Svømmeunion Frivillighed i Dansk Svømmeunion Baseret på den hidtil største undersøgelse af frivilligt arbejde i danske idrætsforeninger foretaget af Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut for Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 5. februar 4. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 5. februar 4. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 5. februar 4. april 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 28. februar 2018 modtog forskningsudvalget 16 ansøgninger af høj kvalitet. Forskningsudvalget har

Læs mere

3. TABELLER OG DIAGRAMMER

3. TABELLER OG DIAGRAMMER 3. TABELLER OG DIAGRAMMER Dette afsnit indeholder en række tabeller og tilhørende diagrammer, der viser antallet af stemmeberettigede og valgdeltagelsen ved kommunalvalget den 18. november 1997 i Århus

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-december 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: februar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: december

Læs mere

Dag 2 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien

Dag 2 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Dag 2 Junior og Senior VM i Plovdiv Bulgarien Det flotte vejr fra dag 1 her i Plovdiv fortsætter, og det samme gør roerne, hvor er i dag var 11 løb med dansk deltagelse. De første 6 var indledende løb

Læs mere

Satsregulering pr. 1. januar 2011 for tjenesterejser

Satsregulering pr. 1. januar 2011 for tjenesterejser Cirkulære om Satsregulering pr. 1. januar 2011 for tjenesterejser 2010 Cirkulære af 20. december 2010 Perst. nr. 049-10 J.nr. 10-5411-10 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære...5 Bilag 1. Transportgodtgørelse

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

Dansk elitesport i fremgang Notat

Dansk elitesport i fremgang Notat Dansk elitesport i fremgang Notat Rasmus K. Storm og Klaus Nielsen Idrættens Analyseinstitut Juni 2013 Titel Dansk elitesport i fremgang - notat Hovedforfatter Rasmus K. Storm, Klaus Nielsen Øvrige bidragydere

Læs mere