Juli årg. Nr. 3 P-POSTEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Juli 2014 5. årg. Nr. 3 P-POSTEN"

Transkript

1 Juli årg. Nr. 3 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS

2 PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS Juli ÅRGANG NR. 3 Formanden har ordet I det sidste nummer af P-POSTEN ønskede vi jer alle en god sommer NU ER SOMMEREN OVER OS - vi har haft varme med sol - vi har haft gråvejr og vi har haft regnbyger og vi har da sandelig også fået regn så det basker - ja, nøjagtig som en dansk sommer skal være. Vi har passeret Sankt Hans med blus og båltaler og hvad der ellers hører sig til. Vi har passeret årets længste dag og dagene bliver nu kortere og kortere, men endnu er der lang vej til vinter. Vi glæder os til en god sensommer og et smukt efterår - der er stadigvæk mange lyse dage at tage af - glæd jer over det og nyd det i fulde drag. PENSIONIST ELLER SENIORER? Nu er vi ikke mere pensionister, men seniorer. Og så spø r jeg bare: Hvad er der galt med at være pensionist? Tja, det er vel ikke fint nok. På godt og ondt er vi da pensionister - vi får da i hvert fald pension! Ikke sandt? Hvornår skiller det så? Hvornår er jeg seniorer og hvornår bliver jeg pensionist? - Og hvad skal vi så kalde vores forening, hvis ikke vi skulle kalde den pensionistforeningen - det har den da heddet i nu mere end fyrretyve år. Det vil vi i bestyrelsen lade vores medlemmer tage stilling til: Skal vi hedde Pensionistforening, Seniorforening, Seniorklub, Foreningen for ældre, Foreningen for pensionister og seniorer eller måske noget helt andet, for vi skal jo passe på, at vi ikke kommer til at lyde for gamle eller gammeldags. Hvad siger I - tænk over det og så tager vi det op på generalforsamlingen til januar 2015! Selv det mindste barnebarn kan være bedstemor en stor hjælp.. Vise hende, hvordan hendes mobiltelefon virker!

3 Orientering om det foregående kvartel Udflugt til Grønhøj Kro og Mønsted Kalkgruber Tirsdag den 20. maj havde vi igen arrangeret os sammen med Junget - Thorum og Jebjerg - Lyby Pensionistforeninger. Der var afgang fra Thorum Købmandsgård, Breum Brugs og Jebjerg Kirke. Mere end 60 glade og feststemte mennesker var med på turen, der først gik til Grønhøj Kro. Jeg ved da godt, at flere tidligere havde besøgt Kroen, men selv om man havde været der før, er den stadig god for et besøg. Der er rigtig meget at se på og Gregers - den glade kromand gav os en rigtig god oplevelse. Som noget nyt er der i en af længerne indrettet et Morten Korch museum. Dette fortalte kromanden vældigt om og det var da også ren nostalgi at bevæge sig rundt i museet og opleve stemningen fra Morten Korchs romaner, hvoraf mange jo også er filmatiserede. Tove Maes og Poul Reichardt sang og der kørte gamle film - en stemning, som de allerfleste af os ganske givet husker meget tydeligt. Der blev genoplevet mange ting i landbrugsmuseet, hele tiden lød det: Kan du huske? og så gik snakken! Pludselig var middagen klar. En god gang hamburgerryg med grønsager og æblekage. Under middagen underholdte kromanden igen med historier fra kroen og omegnen - han underholdte med sang og guitarspil. En fin fin oplevelse inden turen gik videre til Mønsted Kalkgruber. Ved kalkgruberne blev vi transporteret dybt ind i gruberne i futtoget med den nyanlagte jernbane. Det var en fin oplevelse at køre ind i disse store hvælvinger. Da alle var kommet ind fik vi en fin orientering om grubernes historie og vi så en film om livet i kalkgruberne. Det var meget interessant og sandelig et besøg værd. Ude i dagslyset igen blev vi bænket i det gamle kalkværk, hvor der blev serveret kaffe med ostemadder og kringle - det var bare godt. Godt trætte og mættet med gode oplevelser var vi hjemme igen. ved 18 tiden.

4 Ægte venskab er som med helbredet. Værdien opdages først, når det er for sent. Den 18. juni afsluttede 1. halvår Der var underholdning med De glade AKTIVER fra Skive. Ca. 35 medlemmer var kommet til arrangementet. Alle havde en hyggelig eftermiddag med god underholdning. En rigtig god afslutning på halvåret..nu glæder vi os til at se jer til udflugten i august. Næste kvartal Orientering om næste kvartals arrangementer Programændringer. Disse ændringer skulle være fordelt med programmet sammen med sidste P-POST. For en sikkerheds skyld gentager vi dem her: NB NB NB SE HER! Den 19. august er der udflugt til Nationalpark Thy. Denne udflugt er også arrangeret i samarbejde med Junget - Thorum og Jebjerg - Lyby Pensionistforeninger. Det bliver helt sikkert en meget spændende tur. Der vil være guide på turen, så vi skal nok få et vide, hvad vi ser. Alligevel kan jeg da godt fortælle, at Nationalpark Thy er Danmarks første Nationalpark og blev oprettet i 2007 med officiel indvielse den 22. august Området er i alt hektar eller hvis man vil næsten tønder land stort - det er da noget! Området strækker sig over et 12 km bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Jeg skal ikke udbrede mig mere her end blot fortælle, at området er en unik perle med en utrolig spændende flora og fauna, som vi kommer til at opleve på tætteste hold. Vi ses forhåbentlig til en rigtig god og oplevelsesrig tur. Der vil være formiddagskaffe med boller og kage ved bussen, middag på Stenbjerg Kro og eftermiddagskaffe med kringle ved bussen, velbekomme! Vi forventer at være hjemme igen ved kl tiden. Husk tilmelding senest den 8. august til Ella på tlf

5 Har I hørt, at de fleste kvinder gifter sig med mænd, der ligner deres far! Det er den virkelige grund til, at deres mor græder ved brylluppet. 24. SEPTEMBER kl er der foredrag og underholdning med Kristen Touborg. Bemærk at dette foregår i Sundsøre Hallen Kristen Touborg er jo nok, hvis ikke kendt af alle så dog de fleste for hans karske og joviale måde at udtrykke sig på. Kristen Touborg siger om sig selv: Jeg er rundet af den jyske muld og jeg er politiker med en ideologi der mener at politik ikke kun skal dreje sig om København og nærmeste omegn, men også omfatte regionale politiske beslutninger. Han har været valgt til folketinget for Socialistisk Folkeparti siden 1994 og har arbejdet som selvstændig erhvervsdrivende landmand siden Kristen Touborg er ganske givet en interessant og markant person, der kalder tingene ved deres rette navn, han har ordet i sin magt og vi kan glæde os til at høre ham fortælle om sig selv, sit politiske og private liv og holdninger. Glæd jer til dette og meld som sædvanlig til hos Ella på tlf Ældremotion Som sædvanlig startes der ud med fællesaktivitetsdagen, som i år bliver den 2. september fra kl til ca tiden. Der vil være de sædvanlige aktiviteter, som vil blive annonceret i Salling Avisen. Gymnastikken vil i år blive ledet af Käthe Rasmussen. Hun er uddannet fys- og gymnastikinstruktør og vil give os en undervisnings oplevelse med fokus på balance og styrke og den gode holdning. Det er noget vi alle har brug for at komme rundt i hverdagen. Dagen vil blive afholdt i Sundsøre Hallen i Breum. Hele molevitten incl. morgenkaffe, frokost og eftermiddagskaffe samt frisk frugt hele dagen koster kun kr. 90,00. Denne dag må I ikke gå glip af - husk på den er med til at styrke fællesskabet i vores område. Det er kontaktrådene der arrangerer støttet af pensionistforeningen.

6 Efter fællesaktivitetsdagen starter tirsdags motion op. Det vil I høre nærmere om. Se annoncering i SALLING AVIS. Husk vi kører med jer der har behov for det til vores arrangementer..og så går vi til Det lune hjørne En ældre herre stoppes af politiet kl om natten. Politiet spørger ham om hvor han er på vej hen så sent. - Jeg er på vej til et foredrag, som handler om alkoholmisbrug, og dens skadelige virkning på kroppen, Den negative indflydelse af rygning samt at være sent oppe om natten. - Hvem holder dog sådan et foredrag mit om natten?? - Det gør min hustru såmænd, når jeg kommer hjem! I skolen - Mor, i dag spurgte lærerinden mig om jeg havde nogle søskende, der skulle gå på skolen. - Jamen dog, hvad sagde hun så til, at du var enebarn? - Gud ske tak og lov!

7 Lidt griseri Præsten ringede til politiet og bad dem fjerne en død gris, der lå foran kirken. Da politiet kom vrissede den ene betjent ironisk til præsten: - Jeg troede, at I præster altid magtede at tage jer af de døde. - Det gør vi også - men vi underretter altid først de pårørende. DRØMMELAND En bilist bliver standset af en politibetjent. - Du er bilist nr. 10, jeg har stoppet, som kører korrekt og ikke kører for stærkt. Tillykke, du har vundet kroner. Hvad vil du bruge dem til? Bilisten: - Tja, jeg har nu altid ønsket mig et kørekort BESTYRELSEN Formand Harry Kusch Næstformand Estrid Egebjerg Protekolfører Marie Jakobsen Sekretær/PR Erik Søndergaard Best. medlem Herdis Henriksen Kasserer Niels Kristoffersen Koordinator Ella Rasmussen I kan også finde os på vores hjemmeside:

8