EFTERÅRETS TITLER FRA GADS FORLAG 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EFTERÅRETS TITLER FRA GADS FORLAG 2011"

Transkript

1 EFTERÅRETS TITLER FRA GADS FORLAG 2011

2 Kære alle; Tak for et forrygende forår! Vi er stadig helt forpustede og meget glade for al opmærksomheden! Vi skruer ikke ned for blusset til efteråret tværtimod. Gads Forlag opruster og udgiver stadig flere titler. Af samme grund udvider vi bemandingen på pressefronten, så vi fremover vil være to pressekoordinatorer til at servicere jer med materiale og information. Nogle af jer vil allerede have stiftet bekendtskab med Rebecca Scavenius; I andre kan glæde jer. I kan finde kontaktinformationer på os begge her nedenfor. Husk, at pressemeddelelser, forsider og forfatterportrætter i trykbar kvalitet også kan findes og downloades direkte fra forlagets hjemmeside: under de enkelte titler. God læselyst med programmet her; vi glæder os til endnu en spændende sæson og et fortsat godt samarbejde! Bedste hilsner Gyrith Ravn Pressekoordinator Dir. telefon: Mail: Rebecca Scavenius Pressekoordinator Dir. telefon: Mail:

3 MAISE NJOR Mit liv som MUNDLAM - og hvordan man lærer at sige fra ` MAISE NJOR MIT LIV SOM MUNDLAM - OG HVORDAN MAN LÆRER AT SIGE FRA Er du virkelig så billig, eller ser du bare sådan ud? Du er jo ikke rund, du er uformelig! Hvem har ikke prøvet at ligge vågen den halve nat og tænker på det, man SKULLE have svaret? Mit liv som mundlam er til alle os, der har prøvet at modtage verbale støvletramp uden at kunne tage til genmæle. Til alle os, der kender den fornemmelse, man har bagefter og som er ved at være trætte af at rende rundt med fodaftryk i ansigtet efter at være blevet trampet på. MAISE NJOR MIT LIV SOM MUNDLAM CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 2. SEP Her er bogen, som kan hjælpe dig til at blive lidt bedre til at kende og sætte! dine egne grænser. Skrevet af en, som ikke havde en anelse men som undervejs har fået kvalifi cerede tips og professionelle råd fra dem, der kan. Forfatteren Maise Njor øser endnu engang af egne oplevelser på sin sædvanlige humoristiske facon og med hende i spidsen som selvudnævnt underhund bliver læseren ikke bare klogere, men samtidig også godt underholdt. Journalist Trine Gregorius, de radikales Margrethe Vestager og skuespiller og instruktør Hella Joof er nogle af dem, som giver gode råd og fortæller om, hvordan de personligt har tacklet angreb og grænseoverskridelser. Men Maise Njor har også rådført sig med eksperter bl.a. en psykoterapeut og en familiecoach, der fortæller om, hvorfor det med grænsesætning falder nogen så svært, og hvordan man kan blive bedre til det. Dette er en selvhjælpsbog til folk, der ikke gider selvhjælpsbøger. Og til dem, der gerne vil have et godt grin, selv om der ikke altid er noget at grine ad. Maise Njor (f. 1968) er journalist og har tidligere bl.a. udgivet bøgerne Michael Laudrups Tænder og Charlie. Hotel. Oscar. Kilo. (begge med journalist Camilla Stockmann), Er det her, der bliver bollet (en børnebog med illustrationer af Nikoline Werdelin), Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster? og senest Livet for let øvede med Fay Weldon.

4 JAKOB VØLVER MANUAL FOR MÆND - SÅDAN FÅR DU SUCCES MED ALT Bestsellerforfatteren Jakob Vølver er tilbage med endnu en uundværlig håndbog! JAKOB VØLVER MANUAL FOR MÆND CA. 170 SIDER FORLAGETS PRIS: 229 KR. UDKOMMER 9. SEP I Manual for mænd afslører Jakob Vølver de beskidte tricks til, hvordan mænd slipper nemmere om ved hverdagen, imponerer på jobbet og gør sig populær hos kvinder, venner og fjender. Bogen viser, hvordan du får alting til at falde ud til din fordel. Også selvom dit talent måske er begrænset eller du ganske enkelt er doven. Vølver arbejder ud fra fi losofi en: Maksimalt Udbytte ved Minimal Indsats (MUMI-princippet ) Manual for mænd er kulsort selvhjælpshumor i særklasse, og det vurderes at op imod 98% af indholdet er decideret upassende. Manual for mænd giver bl.a. konkrete anvisninger til hvordan du: lader som om du har en iphone tænder en kvinde uden at blive tvangsindlagt til 45 minutters forspil overlever at have glemt kærestens fødselsdag afl urer din chefs manipulerende mellemleder-tricks håndterer at du har glemt dit barn et eller andet sted parallelparkerer som en pro lader som om du har en mening om fodbold skriver en Nephew- eller Gasolin-sang på få minutter. imponerer med gør det selv-projekter bliver skilt pga. gør det selv-projekter (med vilje) undgår at blive valgt i forældrebestyrelsen slipper ud af en aftale om at løbe maraton læser kvindens kropssprog undgår at få det job som Jobcentret vil tvinge dig ud i lærer at kende forskel på liderlighed og kærlighed ved h hjælp af helikopteren. opnår det perfekte ægteskab (eller så godt som den slags slags nu bliver) nu bliver) Manual for mænd indeholder desuden: Den originale Kvinde- Dansk ordbog, så manden kan forstå, hvad hun egentlig siger. Jakob Vølver (f. 1975) er journalist og forfatter til bestselleren Jydens håndbog til overlevelse i København. Han bor i Brooklyn, New York og har kaffe på kanden, hvis det er.

5 MONICA RITTERBAND LIVTAG OG LYKKETRÆF Monica Ritterband er typen, der har vovet at kappe sikkerhedslinen både privat og professionelt. Gang på gang har hun kastet sig ud i det ukendte og er startet forfra. Fra elsket tv-vært til chef på Carlsberg. Fra chef til billedkunstner og designer på fuld tid. Også privat har hun kompromisløst fulgt sit hjerte. Dette er Monica Ritterbands historie om en ikke særlig lykkelig opvækst i en ikke helt almindelig familie, som på godt og ondt har spillet en hovedrolle i hendes liv frem til i dag. Og om at være hende den mærkelige, der gik i løjerligt tøj og fik bank af klassekammeraterne. MONICA RITTERBAND LIVTAG OG LYKKETRÆF CA. 310 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR. UDKOMMER 8. SEP Hun fortæller om ungdomstiden som croupier på et krydstogtskib i Caribien, og om årene som journalist på Ekstra Bladet, Weekendavisen og i DR. Saft og kraft er der masser af bl.a. i historierne om magtkampene på Carlsberg, om mødet med Peter Brixtofte, da det gik på de høje nagler i Farum Kommune og meget, meget mere. Monica Ritterband har igen og igen truffet usædvanlige og - udefra set - de modige valg. Men hvad er det egentlig, der driver hende til gang på gang at forlade det trygge og velkendte for at kaste sig ud på dybt vand også selvom hun er bange? Er det rastløshed eller mod? I Monica Ritterbands egne øjne handler det blot om at stille sig nysgerrigt til rådighed overfor livet og tage imod de tilbud som viser sig - og hvis de ikke dukker op så opsøge dem selv. Livtag og lykketræf er underholdende, rørende og tankevækkende, og fyldt med Monica Ritterbands inspirerende overvejelser og synspunkter - om livet, om kærligheden, om det at være halvkendt, helkendt eller ukendt, om at blive ældre, om hvad livet som kunstner og designer betyder for hende, om gode og dårlige chefer og ikke mindst om at turde turde. Monica Ritterband (f. 1955) er autodidakt kunstner og designer, uddannet journalist. Oprindeligt blev hun kendt som vært på TV-Avisen - i dag er hun kendt som designer og kunstner med international succes.

6 JENS KORSE OG SØREN ØSTERGAARD DANSER MED WIENERBRØD Når der sidder 500 mennesker i Zirkus Nemos telt, og de 499 griner af Bager-Jørgen, Målermanden, Kim Tim eller en anden af Søren Østergaards alter ego er, så ser Søren det ikke. Han ser kun ham den sidste. Ham, der ikke griner. Søren Østergaard er, både som menneske og skuespiller, på stadig jagt efter nuet, anerkendelsen og bekræftelsen. Men jagten på nuet har også sine omkostninger. Når der ikke er en manege i et cirkus til rådighed, må man jagte nuet andre steder. Den jagt er for Søren Østergaard gledet over i en samlermani, der omfatter alt fra jagtgeværer til guldaldermalerier eller sportsvogne. En mani, som har haft store økonomiske konsekvenser for Sørens og hans kone Lisbets økonomi. JENS KORSE OG SØREN ØSTERGAARD DANSER MED WIENERBRØD CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 17. AUGUST 2011 Journalist og satiriker Jens Korse fortæller i Danser med Wienerbrød hele historien om mennesket og kunstneren Søren Østergaard, som trods al fornuft og økonomisk sans insisterer på at gøre livet besværligt for sig selv. Bogen følger Søren Østergaard fra barndommen i Esbjerg, over de første møder med cirkus til voksenlivet med ordløse forestillinger og andre underlige ideer. Vi følger med i Østergaardfamiliens liv: et liv med forældre på kollisionskurs, og Søren og hans storebror, som heller ikke kan enes. Det ender med et brag: En hård skilsmisse og Sørens brud med storebroderen. Og nogenlunde samtidig finder Søren sit kald i livet: skuespillet. Jens Korse fortæller her historien om hvad det er der gør, at kunstneren ikke bare kan nøjes med det halve eller det nemme, men til stadighed vælger den svære, den anderledes og den uprøvede sti i stadig jagt på succes på sine egne præmisser. Jens Korse (f. 1966) er journalist og manuskriptforfatter. Han var en af hovedkræfterne bag radiosatire-programmet Selvsving, og har skrevet fi lm, teater og tv-shows, heriblandt børnetv serien Max, satire-programmerne De Uaktuelle Nyheder og Bertelsen DR2 s Talkshow. Søren Østergaard (f. 1957) er uddannet skuespiller og kendt fra både fi lm, revy og teater, men især for sit eget Zirkus Nemo, som han startede sammen med Anders Lund Madsen i 1999.

7 ILSE WILMOT AT OVERLEVE MED EN ALKOHOLIKER - MIT LIV MED JACOB HAUGAARD Mit håb er, at denne bog kan hjælpe andre, der har en alkoholiker tæt inde på livet, så de hurtigere begynder at tage vare på sig selv. Jeg er i dag dybt taknemmelig for, at kærligheden var stor nok til at bære os igennem, og at vores ægteskab holdt. Ilse Wilmot AT LEVE MED EN ALKOHOLIKER ILSE WILMOT AT OVERLEVE MED EN ALKOHOLIKER CA. 220 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR. UDKOMMER 26. SEP Det var stor kærlighed, da Ilse Wilmot mødte multikunstneren Jacob Haugaard. Men det blev også til store problemer, da han viste sig at være alkoholiker. At overleve med en alkoholiker er hendes åbne og ekstremt ærlige fortælling om sit liv med Jacob Haugaard. Om smerten, angsten og fortvivlelsen men også om alle de sjove, vanvittige og varme oplevelser, der kom ud af parløbet med en mand, der på alle måder slugte livet i store mundfulde. Ægteskabet overlevede og Jacob Haugaard er i dag ædru alkoholiker. Spørgsmålet er, hvordan man selv overlever som partner til en, der drikker. Det ved Ilse Wilmot alt om ikke bare som privatperson. Som familieterapeut har hun oplevet, hvor meget familien til en alkoholiker lider, og hun har beskæftiget sig med alle de spørgsmål, der følger med: Skal man gå eller blive? Hvad med børnene? Hvor meget skal man finde sig i? Hvem har ansvar for hvad? Og hvad stiller man op med sin selvmedlidenhed og sine evige bekymringer? Alt det og meget mere giver Ilse Wilmot sine bud på i bogen. Selv var hun mange år om at indse, at hun som ægtefælle til en alkoholiker var medspiller og havde 50 procent af ansvaret for, hvad der foregik. I denne stærke personlige beretning fortæller hun også om, hvordan hun som mor prøvede at beskytte børnene. Hvordan hun til sidst var tvunget til at handle. Og hvordan det blev godt igen. At overleve med en alkoholiker er bogen til de tusindvis af danskere, der er tæt på en alkoholiker. Det er en bog til dem, der elsker, hader, raser, fortvivler og frem for alt ikke ved, hvad de skal stille op. Ilse Wilmot har styrken og erfaringen til at indgyde dem modet til at gøre noget. Tage ansvar for situationen. For først der kan tingene begynde at ændre sig. Ilse Wilmot (f. 1945) er uddannet familieterapeut på Kempler Instituttet i Odder og på Skandinavisk Institut for Familieterapi. Hun har to børn fra første ægteskab og to sammen med Jacob Haugaard.

8 LENE JOHANSEN KUNSTEN AT GIVE SLIP - NÅR BØRNENE FLYTTER HJEMMEFRA Pludselig kunne jeg høre køkkenurets tikken - det har jeg aldrig hørt før, og vi har altså boet her i tyve år. Birdie Bjerregaard, Executive Producer Hvad sker der med mor og far, når børnene flytter hjemmefra? Er der et nyt liv i den tomme rede - og hvordan ser det ud? Journalist Lene Johansen, der selv har en flytteklar søn, rapporterer fra det nye sted i livet, hvor forældrene bliver alene hjemme efter mange år med bleskift og børnehavemøder, lektier og madpakker, bekymringer og børneopdragelse, liv, larm og glæde. Og så er det pludselig slut. Der bliver stille og lidt tomt i stuerne. Hvad nu? LENE JOHANSEN KUNSTEN AT GIVE SLIP CA. 220 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 20. SEP I bogen sætter Lene Johansen en lang række forladte forældre stævne, som fortæller om og reflekterer over dette nye kapitel af livet. De fortæller om blandede følelser af sorg og savn men også om større frihed og nye muligheder. Via de ærlige interviews kan vi vist godt konstatere, at jo: umiddelbart er det trist at blive forladt men der er et liv, efter børnene er flyttet. Et godt liv! Det tager bare noget tid, før man finder ind i det og kan leve det fuldt ud. Jeg synes, det er ganske forfærdeligt og ualmindelig røvsygt at sidde alene i det store, tomme hus, efter børnene er flyttet! Peter Aalbæk, filmproducent. Blandt de medvirkende i bogen er blandt andre forfatteren Fay Weldon, filmproducenten Peter Aalbæk, børneeksperten Anna Wahlgren, chefredaktør og antropolog Anne Knudsen, feminist og forfatter Erica Jong, Executive Producer Birdie Bjerregaard, psykolog Margrethe Brun Hansen, ungdomspsykolog Ida Koch samt parret præst Benedikte Bock Pedersen og talepædagog Jesper Nielsen. Lene Johansen (f. 1962) har i en årrække været journalist og studievært på TV-Avisen og er kendt som en indlevende og dybdegående interviewer. I dag er hun freelancejournalist, ordstyrer og skribent. Kunsten at give slip - når børnene flytter hjemmefra er Lene Johansens tredje bog.

9 MARIANNE EILENBERGER DATTERSELSKABET - GIV DIN DATTER SELVTILLID OG STYRKE Aldrig har vores pigebørn haft så mange muligheder for at vokse og udvikle sig til stærke, kloge kvinder og aldrig har kravene og udfordringerne til pigerne været så store. Så: hvordan skaber man en glad og stærk pige, der strutter af selvværd og ikke ligger under for gruppepres og skæve idealer? Journalist, forfatter og mor til en otteårig pige, Marianne Eilenberger, har sat sig for at finde ud af, hvordan det står til med vores døtre anno 2011 og hvad og hvor meget, der egentlig er at bekymre sig om. MARIANNE EILENBERGER DATTERSELSKABET CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 229 KR UDKOMMER 15. AUGUST 2011 I bogen opsøger Eilenberger en række eksperter og taler med dem om bl.a. mad, selvtillid, mor som rollemodel, fars unikke betydning, pinkificering, prinzezzebøger, perfektion, mobning, uddannelse, drenge, sex og meget, meget mere. Alt sammen tilsat det berømte Eilenbergerske bid. Uanset, om du har en fireårig pige i prinsessekjole, en 11-årig, der elsker at fyre den af som popstjerne hjemme i stuen eller en 15-årig, der fordeler sin tid ligeligt mellem spejlet og Facebook så vil du her finde svar på en lang række af dine spørgsmål. Datterselskabet hjælper dig med at blive klogere på din datter og klæder både dig og hende på til at tackle de mange udfordringer der venter forude. Marianne Eilenberger (f. 1965) er retoriker og har i mere end 20 år skrevet om kvinder, mænd, børn og andre mennesker i hundredvis af klummer, blogs på Politiken og som brevkasseredaktør på B.T. Hun er mor til en søn på 19 og en datter på otte. Datterselskabet er hendes femte bog.

10 DORTHE RINDBO TRAVLE KVINDERS GUIDE TIL MERE TID Det, du bruger din tid på er det, du bruger dit liv på. Læs lige den sætning igen. For rigtig mange af os føles det som om, der bare ikke er tid NOK! Hvis du er en af dem, der synes hverdagen går lidt for stærkt eller synes dit liv er klistret til med post itsedler med remindere om alt det, du skal nå, huske, gøre og hvis du alligevel aldrig når alt det, du sætter dig for, uanset hvor hurtigt du løber eller hvor mange to do-lister, du skriver så er denne bog til dig! DORTHE RINDBO TRAVLE KVINDERS GUIDE TIL MERE TID CA. 390 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 22. AUGUST 2011 Travle kvinders guide til mere tid fortæller dig, hvordan du får mere tid, overblik, indre ro, overskud og energi i en travl hverdag. Trin for trin lærer du, hvordan du både styrer din tid og dit liv og undervejs får tid til alt det, du faktisk allerhelst vil. Og tid er ikke bare tid: bogen lærer dig bl.a. også at arbejde med, hvordan du opfatter den tid, du bruger: Når du bruger tid på badeværelset om morgenen, er det så en Daglig pligt eller tid med Dig selv? Vi ser utroligt forskelligt på de samme aktiviteter. På en workshop havde jeg på et tidspunkt to kvinder, som begge havde brugt tid på at hente deres børn fra institution. Den ene så det som en Daglig pligt, den anden så det som en kombination af tid med Familien og Sig selv. De to kvinder havde altså forskellige opfattelser af den samme aktivitet. Hvem tror du i øvrigt nød det mest? Bogen giver konkrete værktøjer, smutveje, øvelser og teknikker til, hvordan du kan prioritere og disponere din tid smartere og på den måde få frigivet tid til det, du savner og sukker efter: Om det så er familien, børnene, vennerne, kærligheden, dine fritidsinteresser eller dig selv. Bogens forfatter lover, at du med god planlægning kan få op til to timer ekstra foræret hver dag! Dorthe Rindbo er rådgiver med speciale i personlig planlægning og effektivitet, og hendes workshops og foredrag om at få styr på tiden er meget efterspurgte. Hun giver også individuel rådgivning og bestyrer en brevkasse i B.T., hvor hun svarer på læsernes spørgsmål om stress og planlægning.

11 Majbritt L. Engell GRAVIDITETS KOGEBOGEN MAJBRITT L. ENGELL GRAVIDITETSKOGEBOGEN CA. 160 SIDER 117 opskrifter de lette, de sunde og de søde Få styr på kilo, cravings og blodsukker Spis dig fri for kvalme og andre gener FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 7. OKT MAJBRITT L. ENGELL GRAVIDITETSKOGEBOGEN 117 OPSKRIFTER - DE LETTE, DE SUNDE OG DE SØDE Mad er ikke længere helt det samme, når man bliver gravid. For hvad skal man spise, når man den ene dag har kvalme, den anden trang til saltlakrids og midt i smagsforvirringen skal fyldes op med vigtige vitaminer? Ernæringsekspert Majbritt L. Engell giver i Graviditetskogebogen præcis 117 bud på hvordan man kan spise godt, selv om smagsløgene og resten af kroppen - er lidt ude af kontrol. Bogens 117 lette og lækre opskrifter giver forslag til alt fra morgenmad til frokost, aftensmad, mellemmåltider, snacks, smoothies og sødt, som skærper appetitten hos de kvalmeramte og giver ny energi til de tunge og trætte. Retterne er desuden udvalgt, så de tanker den vordende mor op med de vitaminer, hun har brug for fra kalk og D-vitamin til folinsyre og jern. Nogle af opskrifterne er særligt velegnede til at få has på de mest almindelige graviditetsgener fra kvalme og madlede til forstoppelse og halsbrand. Et helt afsnit er tilegnet kommando-mad, som den vordende far kan tilberede i en ruf, når hans kæreste bare skal have noget at spise NU! Og i bogens sidste del gives opskrifter til tiden efter fødslen, hvor der hverken er arme eller overskud nok til at yde det store i et køkken. Ud over de delikate opskrifter får man i Graviditetskogebogen også et hav af gode råd. Bl.a. til, hvordan man kan spise, så man holder blodsukkeret stabilt og undgår at blive utilpas. Og hvem vil ikke gerne sikre sig, at vægten blot stiger med de kilo, den skal så de også er til at smide igen efter fødslen? Også det kan bogen hjælpe med, lige som den afslører hemmeligheden bag cravings og lærer den gravide at manøvrere i junglen af mad-forbud. Majbritt L. Engell er Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og Master i Fitness og Træning. Hun er desuden medforfatter til bestsellerne Spis maven flad, Hold maven flad og Når mor er på skrump og så er hun mor til Teo, som er 18 måneder når bogen udkommer.

12 HELEN LYNG HANSEN HELENS BOG OM BØRN OG MAD - SÅDAN FÅR DU DIT BARN TIL AT SPISE Spiser mit barn for lidt? Spiser det for meget? Hvor mange måltider skal et 8 måneders barn have om dagen? Hvornår skal man stoppe med at amme? Er honning farligt for en etårig? Hvornår kan man selv spise med ske? Er mit barn kræsent, når det ikke vil spise det, jeg serverer? En af de største kilder til bekymring hos småbørnsforældre er børnenes mad. HELEN LYNG HANSEN HELENS BOG OM BØRN OG MAD CA. 190 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 14. SEP Denne bog er spækket med viden om børn og ernæring, om hvordan man sikrer sig, at barnet får den ernæring, som hører deres alderstrin til, og meget meget mere. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen følger barnets udvikling fra det første store spring fra modermælk (eller erstatning), og indtil barnet kan spise næsten alt det, den øvrige familie spiser. Bogen følger Fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og er fyldt med tips og tricks, som bogstavelig talt får maden til at glide lettere ned! Man kan læse bogen fra ende til anden og følge barnets udvikling måned for måned, eller man kan bruge den som opslagsbog til at finde ud, hvordan det nu er med mælk og allergi, hvor længe man skal blive ved med at mose maden, om man må bruge krydderier i børns mad og alt det andet man kan blive i tvivl om. Desuden rummer bogen en række nemme opskrifter til hvert alderstrin, som er nemme at gå til og nemme at kombinere med resten af familiens mad. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen er kvinden bag hvor hun har hjulpet tusindvis af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre. Hun har tidligere skrevet bøgerne Sådan får dit barn til at sove, Sådan støtter du dit barns udvikling og sammen med Sigrid Riise De (bedste) bedsteforældre.

13 ANNEBETH ROSENVINGE HOLD FAMILIEN SUND - OG SPIS BRØD TIL Er man en dårlig mor, hvis man ikke køber økologisk? Er hvidt brød virkelig skadeligt? Og er det sundhedsfarligt med unger, der hænger foran computeren? Alt det og meget mere kan man få svar på i Hold familien sund, der et friskt indspark i en sundhedsdebat, som indimellem løber løbsk. For hvordan påvirker al denne fokuseren på sundhed, mad og motion vores børn? Hvordan undgår vi, at de bliver vægt- og helsefikserede? Og hvordan undgår vi, at moderne forældre får stress i deres iver efter at skabe den perfekte familie? ANNEBETH ROSENVINGE HOLD FAMILIEN SUND CA. 190 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 13. OKT Praktiserende børnelæge Annebeth Rosenvinge kommer med denne bog børnefamilier til undsætning i en tid, hvor sundhedshysteriet giver masser af forældre dårlig samvittighed. Hold familien sund stiller sig på familiens side og giver gode råd om alt det, som optager forældre. Gode råd, som er forenelige med en travl hverdag lige som der gives svar på en masse jordnære spørgsmål som f.eks., hvornår man skal tage sit barns mavepine alvorligt. Det handler især om kost og ernæring men også om motion, psykisk velvære og hvad der ellers hører til et sundt familieliv. Forfatteren guider læseren igennem sundhedsjunglen og alle tidens forbud og påbud: Hvad er fup og hvad er fakta? For hvem skal man efterhånden tro, når eksperterne de klassisk sundhedsprofessionelle, de alternative og de selvudnævnte giver modstridende råd? Forfatteren giver sit bud på, hvad sundhed er og burde være. Og Annebeth Rosenvinge gemmer sig ikke bag sin hvide kittel, men øser også med afvæbnende humor af sine personlige erfaringer som familiemor med lejlighedsvist ondt i sundheden. Dette er bogen til alle dem, der gerne vil være sunde uden at blive syge af det og som gerne vil have svar på nogle af de spørgsmål, de ikke vil belemre lægen med. Annebeth Rosenvinge er praktiserende børnelæge på Børnelægeklinikken i København, Ph. D. i ernæring, tidligere overlæge på børneafdelingen på Glostrup Hospital og kendt som huslæge i Aftenshowet på DR1.

14 SØS WOLLESEN SUND PÅ HALVVEJEN Det er skønt at fylde 40 jo, det er! Især hvis man kender opskriften på, hvordan man holder sig stærk, sund og glad og undgår den værste aldersstivhed fysisk og mentalt. Den opskrift får du her. Læge Søs Wollesen guider dig i denne bog sikkert igennem den alder, hvor man så småt mærker tegnene på, at +40-kroppen ikke vedligeholder sig selv. Det kan være en ny slags stivhed i kroppen, når man står op om morgenen. Et par irriterende ekstra kilo, der sidder lidt for godt fast. Et knæ, der begynder at drille. Huden, der bliver lidt tørrere. Energien, der ikke er, som den har været. Eller måske det første lille anfald af nattesved? SØS WOLLESEN SUND PÅ HALVVEJEN CA. 220 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER OKTOBER 2011 Den gode nyhed er, at man ikke behøver finde sig i det. Du kan selv gøre en masse for, at 40 erne og 50 erne for den sags skyld bliver de bedste år i dit liv. I Sund på halvvejen giver Søs Wollesen dig ren besked om, hvordan det står til med din krop og psyke midt i livet. Hun fortæller, hvad der sker, og hvorfor det sker og ikke mindst hvordan du nærmer dig målet: Et roligt og velafbalanceret sind i et sundt og stærkt legeme. Vejen dertil er baseret på naturlige fravalg og positive tilvalg - og det er aldrig for sent at gøre noget! Læs blandt andet, hvordan du: får mere energi og forvalter den rigtigt holder din krops kommunikationssystemer ved lige og hjernen skarp forebygger smerter og småskavanker holder din krop smidig og dine knogler stærke passer din søvn og holder badevægten i ro Søs Wollesen, 44, er læge, zoneterapeut, akupunktør og psykoterapeut. Hun rådgiver både private og firmaer om kosttilskud og naturlægemidler og er brevkasseredaktør i ugebladet Femina og PSYKOLOGI. Hun har derudover stor succes med sine foredrag om bl.a. overgangsalderen og stofskiftet.

15 CHARLOTTE HARTVIG OG JEPPE JUST BLIV 14% MERE MAND PÅ 10 UGER - MED MAD, DER MÆTTER OG TRÆNING, DER GIVER BØFFER Nu kommer bogen til alle de mænd, der er ved at miste udsigten til deres fødder og til de kvinder, der gerne vil have ham til at spænde livremmen nogle huller ind. Charlotte Hartvig, diætist og forfatter til bestsellerne Spis maven flad og Hold maven flad, skriver denne gang direkte til sit mandlige publikum. For masser af henvendelser fra mænd har overbevist hende om, at det ikke kun er kvinder, der gerne vil smide kiloene på maven. CHARLOTTE HARTVIG OG JEPPE JUST BLIV 14% MERE MAND PÅ 10 UGER I Bliv 14 % mere mand på 10 uger kan mændene lære, hvordan de slanker sig uden sult og afsavn. De kan gå om bord i opskrifterne på rigtig herremad til morgen, middag og aften. De kan få forevist enkle styrketræningsøvelser, der omfordeler fedt til bøffer. Og så tager det kun 10 uger! CA. 160 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 27. OKT Hvis mændene undervejs har brug for lidt ekstra motivation, kan de bare slå op på før & efter billederne af de syv mænd, der allerede har afprøvet kuren: 27,6 cm mindre talje på 10 uger det er altså til at få øje på! Efter 10 uger skulle spejlet ikke blot vise en slankere mand, men også en mere maskulin mand. Forklaring? Fedt især rundt om maven får niveauet af testosteron, det mandlige kønshormon, til at falde og hos danske mænd er testosteronniveauet faktisk faldet med hele 14 % de seneste år. Kuren her er sammensat, så den får testosteronniveauet til at stige igen og det er der indtil flere dejlige sidegevinster ved, bl.a. mere sexlyst, større præstationsevne og udholdenhed samt bedre sædkvalitet. God fornøjelse! Fakta: Den danske mand er blevet lidt for rund. I hvert fald mener 41 % af kvinderne, at deres partner trænger til at tabe sig, afslørede en FDB-undersøgelse for nylig. Charlotte Hartvig er diætist og indehaver af Kostklinikken Immanuel. Jeppe Just er Bachelor of Science i Ernæring og sundhed. Han arbejder på Kostklinikken Immanuel med speciale i fysisk aktivitet og fi tness.

16 PERNILLE STENSGAARD OG MARKUS BERNSEN HELLERUP HISTORIER FRA RESERVATET 2900 er mere end bare et postnummer det er medlemsnummeret til en udsøgt klub, som drager mange og får fordommene frem i endnu flere. Men hvad er det, der kvalificerer Danmarks kendteste forstad til al opmærksomheden? I Hellerup tager Weekendavisens journalister Pernille Stensgaard og Markus Bernsen os med bag om postnummeret og dets koder og klasseforskelle. Forfatterne stiller skarpt på de rige og dem, der gerne vil være det. Og med Tine Hardens sublime fotos af folk, fæ, firhjulstrækkere og smuk arkitektur, får vi et fint portræt af en mytologisk klump jord på 2 gange 2 kilometer. MARKUS BERNSEN OG PERNILLE STENSGAARD HELLERUP CA. 240 SIDER FORLAGETS PRIS: 349 KR. UDKOMMER 16. SEP Overklasse og medfødte privilegier har altid interesseret os andre og med denne bog kan vi få et kig ind i en verden og et område i Danmark, som kun de færreste har adgang til. Det er ikke nødvendigvis her, de rigeste bor - siger dem, der bor der Men det er her, borgere kan finde på at søge kommunen om tilladelse til at have en elefant med til en børnefødselsdag og det er i denne kommune, en fjerdedel af landets au-pair-piger bor og arbejder. Og så er der ånden den helt specielle stemning af skødesløs elegance og uskrevne regler, som tilflytterne lige skal bruge lidt tid på at spore sig ind på Læs bogen og få den journalistiske version af, hvordan livet leves i sejlersko, pullovere og evigt solskin. Markus Bernsen (f. 1980) har været journalist på Weekendavisen siden Pernille Stensgaard (f. 1960) er journalist på Weekendavisen. Hun har bl.a. skrevet bøgerne København Folk og kvarterer, Skagen og Da Louisiana stjal billedet. Tine Harden (f. 1960) er freelancefotograf, og har bl.a. udgivet fotobøgerne A kick out of Africa og Victor Borge.

17 FREDDY WULFF PROFESSIONEL JÆGER Dette er bogen til alle, som elsker jagt. Skrevet af en mand, der har jagten i blodet og som ingen anden dansker for alvor har udlevet jagtdrømmen. Freddy Wulff kan berette om alt imellem at nedlægge vilde geder og vandbøfler og rejse verden rundt i en søgen efter det helt store jagteventyr. Men han kan også fortælle om at miste 86 kolleger og venner dem, som ikke overlevede mødet med det vilde. Det er ikke en ufarlig vej, Freddy Wulff har valgt. Men han var solgt, da han første gang var på jagt i Grønland, 21 år gammel. Oplevelsen fik ham til at tage en beslutning, som kom til at ændre hans liv for evigt: Han ville være professionel jæger. FREDDY WULFF PROFESSIONEL JÆGER CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR. UDKOMMER D. 23. SEP I en periode var han ansat af det new zealandske skovvæsen. Til at jage og nedbringe bestandene af kronvildt, vilde geder og vildsvin. I op til seks måneder opholdt han sig alene i New Zealands uvejsomme skov- og bjergområder. I Nordaustralien jagede han vandbøfler, og rejsen fortsatte ud i verden til steder, hvor der ventede et nyt bytte. Wulff har ikke bare turdet opsøge det vilde liv, han kan også fortælle så levende om det, at man får lyst til at sælge alt og selv kaste sig ud i et jagteventyr som han har gjort. Denne bog rummer en række af Freddy Wulffs største og mest intense jagtoplevelser og den er illustreret med både hans egne og andres fantastiske fotos. Freddy Wulff er uddannet ØK-mand, men hans udlængsel og umættelige nysgerrighed tilsat målrettethed har bragt ham til de fleste dele af verden. Her har han bl.a. arbejdet som professionel jæger. I 2010 udkom bogen om Freddys begivenhedsrige liv Freddy Wulff. Danmarks vildeste eventyrer, skrevet af Søren Anker Madsen.

18 MATHIAS P. HØEG JEG HAR IKKE FLERE PATRONER Jeg har ikke flere patroner er en illustreret dagbog fra helvede. Den 26-årige Mathias Høeg må i 1915 gå i tysk krigstjeneste under 1. Verdenskrig, selv om han i sit hjerte føler sig dansk. Han når dog kun at kæmpe i kort tid på Østfronten, inden hans kamp bliver en anden: kampen for at overleve den iskolde intethed i Sibiriens krigsfangelejre. I alt fire år tilbringer Mathias Høeg i Sibiriens fortvivlede ingenmandsland, hvor magtesløsheden råder, kammeraterne dør som fluer, og ligene hober sig op i stakkevis uden for fangebarakkernes vinduer. MATHIAS P. HØEG BEARBEJDET AF HELLE RETBØLL CARL JEG HAR IKKE FLERE PATRONER CA. 360 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR UDKOMMER 26. AUGUST 2011 Mathias Høeg overlever kun, fordi han er lidt af en praktisk troldmand. Som snedker er han ferm med sine hænder, kan stort set reparere alt og dermed tjene lidt til at købe det mest fornødne. På forunderlig vis lykkes det ham endda at fremstille et kamera, som han tager flere billeder med under sit fangenskab. Tilsvarende har han, trods de nådesløse odds, alligevel overskud til at aflægge vidnesbyrd om oplevelserne i form af talrige noter, der efterhånden tager form som en dagbog. Mathias Høeg udgav selv sine erindringer i relativ ubemærkethed under 2. Verdenskrig. Det er den historie, Helle Retbøll Carl har fundet frem og her præsenterer i nænsom bearbejdelse. Hun har bl.a. tilføjet flere af Mathias Høegs noter om tiden op til tilfangetagelsen og fortæller på baggrund af interviews med familiemedlemmer, hvad der fulgte efter de opslidende år i fangenskab. De sønderjyske skæbner i russisk krigsfangenskab er et stærkt overset, men meget væsentligt kapitel i danskernes historie. Sammen med fotografierne er Mathias Høegs dagbog en enestående dokumentation af deres vilkår og et uafrysteligt vidnesbyrd om den ukendte soldat og krigsfange, hvis liv regeringerne under 1. Verdenskrig uden tøven ofrede i millionvis i en meningsløs krig. Helle Retbøll Carl er journalist og står bag en lang række tv-programmer, der spænder fra portrætter og interviews med stjerner, politikere og erhvervsfolk til dokumentarudsendelser om f.eks. brystkræftbehandling samt kunstneren Olly Ritterbands erindringer fra Auschwitz. I de seneste år er hun desuden blevet kendt som kvinden bag kvindemagasinet Community. Helle Retbøll Carl har tidligere udgivet biografien En forførers bekendelser om filminstruktøren Bille August.

19 GADS FORLAG OLE L. FRANTZEN, MICHAEL H. CLEMMENSEN M.FL. KØBENHAVNS BEFÆSTNING TIL FÆDRELANDETS FORSVAR KØBENHAVNS BEFÆSTNING Til Fædrelandets Forsvar OLE L. FRANTZEN, MICHAEL H. CLEMMENSEN M.FL. KØBENHAVNS BEFÆSTNING CA. 360 SIDER FORLAGETS PRIS: 349 KR. UDKOMMER ULTIMO SEP Københavns Befæstning fortæller historien om et af Danmarkshistoriens største og mest omstridte forsvarsværker. Københavns Befæstning, der blev opført fra , var ikke mindst et svar på de nye sikkerhedspolitiske udfordringer, der meldte sig efter det traumatiske nederlag i Da 1. Verdenskrig brød ud i 1914, blev Københavns Befæstning gjort klar til kamp og bemandet med næsten soldater. Krigen kom aldrig til Danmark. Til gengæld viste den, at tiden og den teknologiske udvikling var løbet fra befæstningen, og i 1920 blev Københavns Befæstning nedlagt som forældet. I denne første samlede fremstilling af Københavns Befæstnings militære historie fortælles om Danmarks sikkerhedspolitiske problemer i spillet mellem stormagterne og den rivende militærteknologiske udvikling i årene op til 1. Verdenskrig; om de forsvarspolitiske overvejelser bag anlægget, om den planlagte anvendelse af Københavns Befæstning i kamp og om de centrale aktører i en dramatisk periode af Danmarkshistorien. Københavns Befæstning er skrevet af en gruppe historikere tilknyttet Statens Forsvarshistoriske Museum med museumsdirektør Ole L. Frantzen, brigadegeneral (pensioneret) Michael H. Clemmesen og seniorforsker Jens Ole Christensen i spidsen.

20 KURT JACOBSEN VELFÆRDENS PRIS - SKYGGESIDEN VED DANMARKS VÆKST OG VELSTAND Arbejdsulykker og arbejdsbetingede sygdomme koster samfundet dyrt - anslået omkring mia. kroner årligt. Lægger man den fysiske og psykiske nedslidning sammen, løber regningen helt op på omkring ca. 110 mia. om året, skønnes det. Alene i 2008, da væksten toppede, kom alvorligt til skade i arbejdsulykker, og der menes at have været langt over tilfælde af arbejdsulykker og arbejdsbetingede sygdomme, herunder kræft, sygdomme i nervesystemet, lungesygdomme m.m. KURT JACOBSEN VELFÆRDENS PRIS CA. 430 SIDER FORLAGETS PRIS: 349 KR. UDKOMMER 31. AUGUST 2011 Velfærdens Pris lægger op til debat om, hvorvidt den gældende lovgivning er tidssvarende og om den særlige danske model er en del af forklaringen på tingenes triste tilstand på arbejdsmiljøområdet. Senest har styren-skandalen på vindmøllefabrikken LM Wind Powers demonstreret, at systemet ikke er i stand til at forhindre alvorlige, kræftfremkaldende forgiftninger. Med sit fokus på danskernes arbejde og arbejdsforhold er bogen en Danmarkshistorie set gennem arbejdsmiljøets prisme. Vi får historien om, hvordan indsatsen mod arbejdsulykker og arbejdssygdomme har udviklet sig siden den første Fabriklov i Historien viser, hvordan lovgivning og andre arbejdsmiljøtiltag konstant er blevet vejet imod virksomhedernes økonomiske interwesser og konkurrenceevne, så beskyttelsen af arbejdernes helbred ikke stod i vejen for væksten. Bogen belyser det højdepunkt i Danmarkshistorien, vi nåede i 2008: Aldrig havde vi været rigere, og aldrig havde vi brugt flere penge på velfærd. Men nogen betalte en pris: Alle de mange tusinde, der blev ramt af arbejdsulykker og arbejdsbetingede sygdomme. Hvordan er det kommet dertil, at vi som samfund accepterer, at en del af os betaler prisen med vores helbred for økonomisk vækst og velfærd? Det er den historie, forfatteren, historiker Kurt Jacobsen, fortæller i Velfærdens Pris. Kurt Jacobsen, født 1954, professor i historie på Copenhagen Business School. Blev i 1994 dr.phil. på biografien om SF s stifter Aksel Larsen og har bl.a. udgivet FOSS (2008), en biografi om industrilederen og politikeren Aleksander Foss, og Ve og Velfærd (2007) om det danske sundhedsvæsens historie