EFTERÅRETS TITLER FRA GADS FORLAG 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EFTERÅRETS TITLER FRA GADS FORLAG 2011"

Transkript

1 EFTERÅRETS TITLER FRA GADS FORLAG 2011

2 Kære alle; Tak for et forrygende forår! Vi er stadig helt forpustede og meget glade for al opmærksomheden! Vi skruer ikke ned for blusset til efteråret tværtimod. Gads Forlag opruster og udgiver stadig flere titler. Af samme grund udvider vi bemandingen på pressefronten, så vi fremover vil være to pressekoordinatorer til at servicere jer med materiale og information. Nogle af jer vil allerede have stiftet bekendtskab med Rebecca Scavenius; I andre kan glæde jer. I kan finde kontaktinformationer på os begge her nedenfor. Husk, at pressemeddelelser, forsider og forfatterportrætter i trykbar kvalitet også kan findes og downloades direkte fra forlagets hjemmeside: under de enkelte titler. God læselyst med programmet her; vi glæder os til endnu en spændende sæson og et fortsat godt samarbejde! Bedste hilsner Gyrith Ravn Pressekoordinator Dir. telefon: Mail: gr@gadsforlag.dk Rebecca Scavenius Pressekoordinator Dir. telefon: Mail: rs@gadsforlag.dk

3 MAISE NJOR Mit liv som MUNDLAM - og hvordan man lærer at sige fra ` MAISE NJOR MIT LIV SOM MUNDLAM - OG HVORDAN MAN LÆRER AT SIGE FRA Er du virkelig så billig, eller ser du bare sådan ud? Du er jo ikke rund, du er uformelig! Hvem har ikke prøvet at ligge vågen den halve nat og tænker på det, man SKULLE have svaret? Mit liv som mundlam er til alle os, der har prøvet at modtage verbale støvletramp uden at kunne tage til genmæle. Til alle os, der kender den fornemmelse, man har bagefter og som er ved at være trætte af at rende rundt med fodaftryk i ansigtet efter at være blevet trampet på. MAISE NJOR MIT LIV SOM MUNDLAM CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 2. SEP Her er bogen, som kan hjælpe dig til at blive lidt bedre til at kende og sætte! dine egne grænser. Skrevet af en, som ikke havde en anelse men som undervejs har fået kvalifi cerede tips og professionelle råd fra dem, der kan. Forfatteren Maise Njor øser endnu engang af egne oplevelser på sin sædvanlige humoristiske facon og med hende i spidsen som selvudnævnt underhund bliver læseren ikke bare klogere, men samtidig også godt underholdt. Journalist Trine Gregorius, de radikales Margrethe Vestager og skuespiller og instruktør Hella Joof er nogle af dem, som giver gode råd og fortæller om, hvordan de personligt har tacklet angreb og grænseoverskridelser. Men Maise Njor har også rådført sig med eksperter bl.a. en psykoterapeut og en familiecoach, der fortæller om, hvorfor det med grænsesætning falder nogen så svært, og hvordan man kan blive bedre til det. Dette er en selvhjælpsbog til folk, der ikke gider selvhjælpsbøger. Og til dem, der gerne vil have et godt grin, selv om der ikke altid er noget at grine ad. Maise Njor (f. 1968) er journalist og har tidligere bl.a. udgivet bøgerne Michael Laudrups Tænder og Charlie. Hotel. Oscar. Kilo. (begge med journalist Camilla Stockmann), Er det her, der bliver bollet (en børnebog med illustrationer af Nikoline Werdelin), Du ser træt ud, skal jeg holde dine bryster? og senest Livet for let øvede med Fay Weldon.

4 JAKOB VØLVER MANUAL FOR MÆND - SÅDAN FÅR DU SUCCES MED ALT Bestsellerforfatteren Jakob Vølver er tilbage med endnu en uundværlig håndbog! JAKOB VØLVER MANUAL FOR MÆND CA. 170 SIDER FORLAGETS PRIS: 229 KR. UDKOMMER 9. SEP I Manual for mænd afslører Jakob Vølver de beskidte tricks til, hvordan mænd slipper nemmere om ved hverdagen, imponerer på jobbet og gør sig populær hos kvinder, venner og fjender. Bogen viser, hvordan du får alting til at falde ud til din fordel. Også selvom dit talent måske er begrænset eller du ganske enkelt er doven. Vølver arbejder ud fra fi losofi en: Maksimalt Udbytte ved Minimal Indsats (MUMI-princippet ) Manual for mænd er kulsort selvhjælpshumor i særklasse, og det vurderes at op imod 98% af indholdet er decideret upassende. Manual for mænd giver bl.a. konkrete anvisninger til hvordan du: lader som om du har en iphone tænder en kvinde uden at blive tvangsindlagt til 45 minutters forspil overlever at have glemt kærestens fødselsdag afl urer din chefs manipulerende mellemleder-tricks håndterer at du har glemt dit barn et eller andet sted parallelparkerer som en pro lader som om du har en mening om fodbold skriver en Nephew- eller Gasolin-sang på få minutter. imponerer med gør det selv-projekter bliver skilt pga. gør det selv-projekter (med vilje) undgår at blive valgt i forældrebestyrelsen slipper ud af en aftale om at løbe maraton læser kvindens kropssprog undgår at få det job som Jobcentret vil tvinge dig ud i lærer at kende forskel på liderlighed og kærlighed ved h hjælp af helikopteren. opnår det perfekte ægteskab (eller så godt som den slags slags nu bliver) nu bliver) Manual for mænd indeholder desuden: Den originale Kvinde- Dansk ordbog, så manden kan forstå, hvad hun egentlig siger. Jakob Vølver (f. 1975) er journalist og forfatter til bestselleren Jydens håndbog til overlevelse i København. Han bor i Brooklyn, New York og har kaffe på kanden, hvis det er.

5 MONICA RITTERBAND LIVTAG OG LYKKETRÆF Monica Ritterband er typen, der har vovet at kappe sikkerhedslinen både privat og professionelt. Gang på gang har hun kastet sig ud i det ukendte og er startet forfra. Fra elsket tv-vært til chef på Carlsberg. Fra chef til billedkunstner og designer på fuld tid. Også privat har hun kompromisløst fulgt sit hjerte. Dette er Monica Ritterbands historie om en ikke særlig lykkelig opvækst i en ikke helt almindelig familie, som på godt og ondt har spillet en hovedrolle i hendes liv frem til i dag. Og om at være hende den mærkelige, der gik i løjerligt tøj og fik bank af klassekammeraterne. MONICA RITTERBAND LIVTAG OG LYKKETRÆF CA. 310 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR. UDKOMMER 8. SEP Hun fortæller om ungdomstiden som croupier på et krydstogtskib i Caribien, og om årene som journalist på Ekstra Bladet, Weekendavisen og i DR. Saft og kraft er der masser af bl.a. i historierne om magtkampene på Carlsberg, om mødet med Peter Brixtofte, da det gik på de høje nagler i Farum Kommune og meget, meget mere. Monica Ritterband har igen og igen truffet usædvanlige og - udefra set - de modige valg. Men hvad er det egentlig, der driver hende til gang på gang at forlade det trygge og velkendte for at kaste sig ud på dybt vand også selvom hun er bange? Er det rastløshed eller mod? I Monica Ritterbands egne øjne handler det blot om at stille sig nysgerrigt til rådighed overfor livet og tage imod de tilbud som viser sig - og hvis de ikke dukker op så opsøge dem selv. Livtag og lykketræf er underholdende, rørende og tankevækkende, og fyldt med Monica Ritterbands inspirerende overvejelser og synspunkter - om livet, om kærligheden, om det at være halvkendt, helkendt eller ukendt, om at blive ældre, om hvad livet som kunstner og designer betyder for hende, om gode og dårlige chefer og ikke mindst om at turde turde. Monica Ritterband (f. 1955) er autodidakt kunstner og designer, uddannet journalist. Oprindeligt blev hun kendt som vært på TV-Avisen - i dag er hun kendt som designer og kunstner med international succes.

6 JENS KORSE OG SØREN ØSTERGAARD DANSER MED WIENERBRØD Når der sidder 500 mennesker i Zirkus Nemos telt, og de 499 griner af Bager-Jørgen, Målermanden, Kim Tim eller en anden af Søren Østergaards alter ego er, så ser Søren det ikke. Han ser kun ham den sidste. Ham, der ikke griner. Søren Østergaard er, både som menneske og skuespiller, på stadig jagt efter nuet, anerkendelsen og bekræftelsen. Men jagten på nuet har også sine omkostninger. Når der ikke er en manege i et cirkus til rådighed, må man jagte nuet andre steder. Den jagt er for Søren Østergaard gledet over i en samlermani, der omfatter alt fra jagtgeværer til guldaldermalerier eller sportsvogne. En mani, som har haft store økonomiske konsekvenser for Sørens og hans kone Lisbets økonomi. JENS KORSE OG SØREN ØSTERGAARD DANSER MED WIENERBRØD CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 17. AUGUST 2011 Journalist og satiriker Jens Korse fortæller i Danser med Wienerbrød hele historien om mennesket og kunstneren Søren Østergaard, som trods al fornuft og økonomisk sans insisterer på at gøre livet besværligt for sig selv. Bogen følger Søren Østergaard fra barndommen i Esbjerg, over de første møder med cirkus til voksenlivet med ordløse forestillinger og andre underlige ideer. Vi følger med i Østergaardfamiliens liv: et liv med forældre på kollisionskurs, og Søren og hans storebror, som heller ikke kan enes. Det ender med et brag: En hård skilsmisse og Sørens brud med storebroderen. Og nogenlunde samtidig finder Søren sit kald i livet: skuespillet. Jens Korse fortæller her historien om hvad det er der gør, at kunstneren ikke bare kan nøjes med det halve eller det nemme, men til stadighed vælger den svære, den anderledes og den uprøvede sti i stadig jagt på succes på sine egne præmisser. Jens Korse (f. 1966) er journalist og manuskriptforfatter. Han var en af hovedkræfterne bag radiosatire-programmet Selvsving, og har skrevet fi lm, teater og tv-shows, heriblandt børnetv serien Max, satire-programmerne De Uaktuelle Nyheder og Bertelsen DR2 s Talkshow. Søren Østergaard (f. 1957) er uddannet skuespiller og kendt fra både fi lm, revy og teater, men især for sit eget Zirkus Nemo, som han startede sammen med Anders Lund Madsen i 1999.

7 ILSE WILMOT AT OVERLEVE MED EN ALKOHOLIKER - MIT LIV MED JACOB HAUGAARD Mit håb er, at denne bog kan hjælpe andre, der har en alkoholiker tæt inde på livet, så de hurtigere begynder at tage vare på sig selv. Jeg er i dag dybt taknemmelig for, at kærligheden var stor nok til at bære os igennem, og at vores ægteskab holdt. Ilse Wilmot AT LEVE MED EN ALKOHOLIKER ILSE WILMOT AT OVERLEVE MED EN ALKOHOLIKER CA. 220 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR. UDKOMMER 26. SEP Det var stor kærlighed, da Ilse Wilmot mødte multikunstneren Jacob Haugaard. Men det blev også til store problemer, da han viste sig at være alkoholiker. At overleve med en alkoholiker er hendes åbne og ekstremt ærlige fortælling om sit liv med Jacob Haugaard. Om smerten, angsten og fortvivlelsen men også om alle de sjove, vanvittige og varme oplevelser, der kom ud af parløbet med en mand, der på alle måder slugte livet i store mundfulde. Ægteskabet overlevede og Jacob Haugaard er i dag ædru alkoholiker. Spørgsmålet er, hvordan man selv overlever som partner til en, der drikker. Det ved Ilse Wilmot alt om ikke bare som privatperson. Som familieterapeut har hun oplevet, hvor meget familien til en alkoholiker lider, og hun har beskæftiget sig med alle de spørgsmål, der følger med: Skal man gå eller blive? Hvad med børnene? Hvor meget skal man finde sig i? Hvem har ansvar for hvad? Og hvad stiller man op med sin selvmedlidenhed og sine evige bekymringer? Alt det og meget mere giver Ilse Wilmot sine bud på i bogen. Selv var hun mange år om at indse, at hun som ægtefælle til en alkoholiker var medspiller og havde 50 procent af ansvaret for, hvad der foregik. I denne stærke personlige beretning fortæller hun også om, hvordan hun som mor prøvede at beskytte børnene. Hvordan hun til sidst var tvunget til at handle. Og hvordan det blev godt igen. At overleve med en alkoholiker er bogen til de tusindvis af danskere, der er tæt på en alkoholiker. Det er en bog til dem, der elsker, hader, raser, fortvivler og frem for alt ikke ved, hvad de skal stille op. Ilse Wilmot har styrken og erfaringen til at indgyde dem modet til at gøre noget. Tage ansvar for situationen. For først der kan tingene begynde at ændre sig. Ilse Wilmot (f. 1945) er uddannet familieterapeut på Kempler Instituttet i Odder og på Skandinavisk Institut for Familieterapi. Hun har to børn fra første ægteskab og to sammen med Jacob Haugaard.

8 LENE JOHANSEN KUNSTEN AT GIVE SLIP - NÅR BØRNENE FLYTTER HJEMMEFRA Pludselig kunne jeg høre køkkenurets tikken - det har jeg aldrig hørt før, og vi har altså boet her i tyve år. Birdie Bjerregaard, Executive Producer Hvad sker der med mor og far, når børnene flytter hjemmefra? Er der et nyt liv i den tomme rede - og hvordan ser det ud? Journalist Lene Johansen, der selv har en flytteklar søn, rapporterer fra det nye sted i livet, hvor forældrene bliver alene hjemme efter mange år med bleskift og børnehavemøder, lektier og madpakker, bekymringer og børneopdragelse, liv, larm og glæde. Og så er det pludselig slut. Der bliver stille og lidt tomt i stuerne. Hvad nu? LENE JOHANSEN KUNSTEN AT GIVE SLIP CA. 220 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 20. SEP I bogen sætter Lene Johansen en lang række forladte forældre stævne, som fortæller om og reflekterer over dette nye kapitel af livet. De fortæller om blandede følelser af sorg og savn men også om større frihed og nye muligheder. Via de ærlige interviews kan vi vist godt konstatere, at jo: umiddelbart er det trist at blive forladt men der er et liv, efter børnene er flyttet. Et godt liv! Det tager bare noget tid, før man finder ind i det og kan leve det fuldt ud. Jeg synes, det er ganske forfærdeligt og ualmindelig røvsygt at sidde alene i det store, tomme hus, efter børnene er flyttet! Peter Aalbæk, filmproducent. Blandt de medvirkende i bogen er blandt andre forfatteren Fay Weldon, filmproducenten Peter Aalbæk, børneeksperten Anna Wahlgren, chefredaktør og antropolog Anne Knudsen, feminist og forfatter Erica Jong, Executive Producer Birdie Bjerregaard, psykolog Margrethe Brun Hansen, ungdomspsykolog Ida Koch samt parret præst Benedikte Bock Pedersen og talepædagog Jesper Nielsen. Lene Johansen (f. 1962) har i en årrække været journalist og studievært på TV-Avisen og er kendt som en indlevende og dybdegående interviewer. I dag er hun freelancejournalist, ordstyrer og skribent. Kunsten at give slip - når børnene flytter hjemmefra er Lene Johansens tredje bog.

9 MARIANNE EILENBERGER DATTERSELSKABET - GIV DIN DATTER SELVTILLID OG STYRKE Aldrig har vores pigebørn haft så mange muligheder for at vokse og udvikle sig til stærke, kloge kvinder og aldrig har kravene og udfordringerne til pigerne været så store. Så: hvordan skaber man en glad og stærk pige, der strutter af selvværd og ikke ligger under for gruppepres og skæve idealer? Journalist, forfatter og mor til en otteårig pige, Marianne Eilenberger, har sat sig for at finde ud af, hvordan det står til med vores døtre anno 2011 og hvad og hvor meget, der egentlig er at bekymre sig om. MARIANNE EILENBERGER DATTERSELSKABET CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 229 KR UDKOMMER 15. AUGUST 2011 I bogen opsøger Eilenberger en række eksperter og taler med dem om bl.a. mad, selvtillid, mor som rollemodel, fars unikke betydning, pinkificering, prinzezzebøger, perfektion, mobning, uddannelse, drenge, sex og meget, meget mere. Alt sammen tilsat det berømte Eilenbergerske bid. Uanset, om du har en fireårig pige i prinsessekjole, en 11-årig, der elsker at fyre den af som popstjerne hjemme i stuen eller en 15-årig, der fordeler sin tid ligeligt mellem spejlet og Facebook så vil du her finde svar på en lang række af dine spørgsmål. Datterselskabet hjælper dig med at blive klogere på din datter og klæder både dig og hende på til at tackle de mange udfordringer der venter forude. Marianne Eilenberger (f. 1965) er retoriker og har i mere end 20 år skrevet om kvinder, mænd, børn og andre mennesker i hundredvis af klummer, blogs på Politiken og som brevkasseredaktør på B.T. Hun er mor til en søn på 19 og en datter på otte. Datterselskabet er hendes femte bog.

10 DORTHE RINDBO TRAVLE KVINDERS GUIDE TIL MERE TID Det, du bruger din tid på er det, du bruger dit liv på. Læs lige den sætning igen. For rigtig mange af os føles det som om, der bare ikke er tid NOK! Hvis du er en af dem, der synes hverdagen går lidt for stærkt eller synes dit liv er klistret til med post itsedler med remindere om alt det, du skal nå, huske, gøre og hvis du alligevel aldrig når alt det, du sætter dig for, uanset hvor hurtigt du løber eller hvor mange to do-lister, du skriver så er denne bog til dig! DORTHE RINDBO TRAVLE KVINDERS GUIDE TIL MERE TID CA. 390 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 22. AUGUST 2011 Travle kvinders guide til mere tid fortæller dig, hvordan du får mere tid, overblik, indre ro, overskud og energi i en travl hverdag. Trin for trin lærer du, hvordan du både styrer din tid og dit liv og undervejs får tid til alt det, du faktisk allerhelst vil. Og tid er ikke bare tid: bogen lærer dig bl.a. også at arbejde med, hvordan du opfatter den tid, du bruger: Når du bruger tid på badeværelset om morgenen, er det så en Daglig pligt eller tid med Dig selv? Vi ser utroligt forskelligt på de samme aktiviteter. På en workshop havde jeg på et tidspunkt to kvinder, som begge havde brugt tid på at hente deres børn fra institution. Den ene så det som en Daglig pligt, den anden så det som en kombination af tid med Familien og Sig selv. De to kvinder havde altså forskellige opfattelser af den samme aktivitet. Hvem tror du i øvrigt nød det mest? Bogen giver konkrete værktøjer, smutveje, øvelser og teknikker til, hvordan du kan prioritere og disponere din tid smartere og på den måde få frigivet tid til det, du savner og sukker efter: Om det så er familien, børnene, vennerne, kærligheden, dine fritidsinteresser eller dig selv. Bogens forfatter lover, at du med god planlægning kan få op til to timer ekstra foræret hver dag! Dorthe Rindbo er rådgiver med speciale i personlig planlægning og effektivitet, og hendes workshops og foredrag om at få styr på tiden er meget efterspurgte. Hun giver også individuel rådgivning og bestyrer en brevkasse i B.T., hvor hun svarer på læsernes spørgsmål om stress og planlægning.

11 Majbritt L. Engell GRAVIDITETS KOGEBOGEN MAJBRITT L. ENGELL GRAVIDITETSKOGEBOGEN CA. 160 SIDER 117 opskrifter de lette, de sunde og de søde Få styr på kilo, cravings og blodsukker Spis dig fri for kvalme og andre gener FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 7. OKT MAJBRITT L. ENGELL GRAVIDITETSKOGEBOGEN 117 OPSKRIFTER - DE LETTE, DE SUNDE OG DE SØDE Mad er ikke længere helt det samme, når man bliver gravid. For hvad skal man spise, når man den ene dag har kvalme, den anden trang til saltlakrids og midt i smagsforvirringen skal fyldes op med vigtige vitaminer? Ernæringsekspert Majbritt L. Engell giver i Graviditetskogebogen præcis 117 bud på hvordan man kan spise godt, selv om smagsløgene og resten af kroppen - er lidt ude af kontrol. Bogens 117 lette og lækre opskrifter giver forslag til alt fra morgenmad til frokost, aftensmad, mellemmåltider, snacks, smoothies og sødt, som skærper appetitten hos de kvalmeramte og giver ny energi til de tunge og trætte. Retterne er desuden udvalgt, så de tanker den vordende mor op med de vitaminer, hun har brug for fra kalk og D-vitamin til folinsyre og jern. Nogle af opskrifterne er særligt velegnede til at få has på de mest almindelige graviditetsgener fra kvalme og madlede til forstoppelse og halsbrand. Et helt afsnit er tilegnet kommando-mad, som den vordende far kan tilberede i en ruf, når hans kæreste bare skal have noget at spise NU! Og i bogens sidste del gives opskrifter til tiden efter fødslen, hvor der hverken er arme eller overskud nok til at yde det store i et køkken. Ud over de delikate opskrifter får man i Graviditetskogebogen også et hav af gode råd. Bl.a. til, hvordan man kan spise, så man holder blodsukkeret stabilt og undgår at blive utilpas. Og hvem vil ikke gerne sikre sig, at vægten blot stiger med de kilo, den skal så de også er til at smide igen efter fødslen? Også det kan bogen hjælpe med, lige som den afslører hemmeligheden bag cravings og lærer den gravide at manøvrere i junglen af mad-forbud. Majbritt L. Engell er Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og Master i Fitness og Træning. Hun er desuden medforfatter til bestsellerne Spis maven flad, Hold maven flad og Når mor er på skrump og så er hun mor til Teo, som er 18 måneder når bogen udkommer.

12 HELEN LYNG HANSEN HELENS BOG OM BØRN OG MAD - SÅDAN FÅR DU DIT BARN TIL AT SPISE Spiser mit barn for lidt? Spiser det for meget? Hvor mange måltider skal et 8 måneders barn have om dagen? Hvornår skal man stoppe med at amme? Er honning farligt for en etårig? Hvornår kan man selv spise med ske? Er mit barn kræsent, når det ikke vil spise det, jeg serverer? En af de største kilder til bekymring hos småbørnsforældre er børnenes mad. HELEN LYNG HANSEN HELENS BOG OM BØRN OG MAD CA. 190 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 14. SEP Denne bog er spækket med viden om børn og ernæring, om hvordan man sikrer sig, at barnet får den ernæring, som hører deres alderstrin til, og meget meget mere. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen følger barnets udvikling fra det første store spring fra modermælk (eller erstatning), og indtil barnet kan spise næsten alt det, den øvrige familie spiser. Bogen følger Fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og er fyldt med tips og tricks, som bogstavelig talt får maden til at glide lettere ned! Man kan læse bogen fra ende til anden og følge barnets udvikling måned for måned, eller man kan bruge den som opslagsbog til at finde ud, hvordan det nu er med mælk og allergi, hvor længe man skal blive ved med at mose maden, om man må bruge krydderier i børns mad og alt det andet man kan blive i tvivl om. Desuden rummer bogen en række nemme opskrifter til hvert alderstrin, som er nemme at gå til og nemme at kombinere med resten af familiens mad. Sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen er kvinden bag hvor hun har hjulpet tusindvis af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre. Hun har tidligere skrevet bøgerne Sådan får dit barn til at sove, Sådan støtter du dit barns udvikling og sammen med Sigrid Riise De (bedste) bedsteforældre.

13 ANNEBETH ROSENVINGE HOLD FAMILIEN SUND - OG SPIS BRØD TIL Er man en dårlig mor, hvis man ikke køber økologisk? Er hvidt brød virkelig skadeligt? Og er det sundhedsfarligt med unger, der hænger foran computeren? Alt det og meget mere kan man få svar på i Hold familien sund, der et friskt indspark i en sundhedsdebat, som indimellem løber løbsk. For hvordan påvirker al denne fokuseren på sundhed, mad og motion vores børn? Hvordan undgår vi, at de bliver vægt- og helsefikserede? Og hvordan undgår vi, at moderne forældre får stress i deres iver efter at skabe den perfekte familie? ANNEBETH ROSENVINGE HOLD FAMILIEN SUND CA. 190 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 13. OKT Praktiserende børnelæge Annebeth Rosenvinge kommer med denne bog børnefamilier til undsætning i en tid, hvor sundhedshysteriet giver masser af forældre dårlig samvittighed. Hold familien sund stiller sig på familiens side og giver gode råd om alt det, som optager forældre. Gode råd, som er forenelige med en travl hverdag lige som der gives svar på en masse jordnære spørgsmål som f.eks., hvornår man skal tage sit barns mavepine alvorligt. Det handler især om kost og ernæring men også om motion, psykisk velvære og hvad der ellers hører til et sundt familieliv. Forfatteren guider læseren igennem sundhedsjunglen og alle tidens forbud og påbud: Hvad er fup og hvad er fakta? For hvem skal man efterhånden tro, når eksperterne de klassisk sundhedsprofessionelle, de alternative og de selvudnævnte giver modstridende råd? Forfatteren giver sit bud på, hvad sundhed er og burde være. Og Annebeth Rosenvinge gemmer sig ikke bag sin hvide kittel, men øser også med afvæbnende humor af sine personlige erfaringer som familiemor med lejlighedsvist ondt i sundheden. Dette er bogen til alle dem, der gerne vil være sunde uden at blive syge af det og som gerne vil have svar på nogle af de spørgsmål, de ikke vil belemre lægen med. Annebeth Rosenvinge er praktiserende børnelæge på Børnelægeklinikken i København, Ph. D. i ernæring, tidligere overlæge på børneafdelingen på Glostrup Hospital og kendt som huslæge i Aftenshowet på DR1.

14 SØS WOLLESEN SUND PÅ HALVVEJEN Det er skønt at fylde 40 jo, det er! Især hvis man kender opskriften på, hvordan man holder sig stærk, sund og glad og undgår den værste aldersstivhed fysisk og mentalt. Den opskrift får du her. Læge Søs Wollesen guider dig i denne bog sikkert igennem den alder, hvor man så småt mærker tegnene på, at +40-kroppen ikke vedligeholder sig selv. Det kan være en ny slags stivhed i kroppen, når man står op om morgenen. Et par irriterende ekstra kilo, der sidder lidt for godt fast. Et knæ, der begynder at drille. Huden, der bliver lidt tørrere. Energien, der ikke er, som den har været. Eller måske det første lille anfald af nattesved? SØS WOLLESEN SUND PÅ HALVVEJEN CA. 220 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER OKTOBER 2011 Den gode nyhed er, at man ikke behøver finde sig i det. Du kan selv gøre en masse for, at 40 erne og 50 erne for den sags skyld bliver de bedste år i dit liv. I Sund på halvvejen giver Søs Wollesen dig ren besked om, hvordan det står til med din krop og psyke midt i livet. Hun fortæller, hvad der sker, og hvorfor det sker og ikke mindst hvordan du nærmer dig målet: Et roligt og velafbalanceret sind i et sundt og stærkt legeme. Vejen dertil er baseret på naturlige fravalg og positive tilvalg - og det er aldrig for sent at gøre noget! Læs blandt andet, hvordan du: får mere energi og forvalter den rigtigt holder din krops kommunikationssystemer ved lige og hjernen skarp forebygger smerter og småskavanker holder din krop smidig og dine knogler stærke passer din søvn og holder badevægten i ro Søs Wollesen, 44, er læge, zoneterapeut, akupunktør og psykoterapeut. Hun rådgiver både private og firmaer om kosttilskud og naturlægemidler og er brevkasseredaktør i ugebladet Femina og PSYKOLOGI. Hun har derudover stor succes med sine foredrag om bl.a. overgangsalderen og stofskiftet.

15 CHARLOTTE HARTVIG OG JEPPE JUST BLIV 14% MERE MAND PÅ 10 UGER - MED MAD, DER MÆTTER OG TRÆNING, DER GIVER BØFFER Nu kommer bogen til alle de mænd, der er ved at miste udsigten til deres fødder og til de kvinder, der gerne vil have ham til at spænde livremmen nogle huller ind. Charlotte Hartvig, diætist og forfatter til bestsellerne Spis maven flad og Hold maven flad, skriver denne gang direkte til sit mandlige publikum. For masser af henvendelser fra mænd har overbevist hende om, at det ikke kun er kvinder, der gerne vil smide kiloene på maven. CHARLOTTE HARTVIG OG JEPPE JUST BLIV 14% MERE MAND PÅ 10 UGER I Bliv 14 % mere mand på 10 uger kan mændene lære, hvordan de slanker sig uden sult og afsavn. De kan gå om bord i opskrifterne på rigtig herremad til morgen, middag og aften. De kan få forevist enkle styrketræningsøvelser, der omfordeler fedt til bøffer. Og så tager det kun 10 uger! CA. 160 SIDER FORLAGETS PRIS: 249 KR. UDKOMMER 27. OKT Hvis mændene undervejs har brug for lidt ekstra motivation, kan de bare slå op på før & efter billederne af de syv mænd, der allerede har afprøvet kuren: 27,6 cm mindre talje på 10 uger det er altså til at få øje på! Efter 10 uger skulle spejlet ikke blot vise en slankere mand, men også en mere maskulin mand. Forklaring? Fedt især rundt om maven får niveauet af testosteron, det mandlige kønshormon, til at falde og hos danske mænd er testosteronniveauet faktisk faldet med hele 14 % de seneste år. Kuren her er sammensat, så den får testosteronniveauet til at stige igen og det er der indtil flere dejlige sidegevinster ved, bl.a. mere sexlyst, større præstationsevne og udholdenhed samt bedre sædkvalitet. God fornøjelse! Fakta: Den danske mand er blevet lidt for rund. I hvert fald mener 41 % af kvinderne, at deres partner trænger til at tabe sig, afslørede en FDB-undersøgelse for nylig. Charlotte Hartvig er diætist og indehaver af Kostklinikken Immanuel. Jeppe Just er Bachelor of Science i Ernæring og sundhed. Han arbejder på Kostklinikken Immanuel med speciale i fysisk aktivitet og fi tness.

16 PERNILLE STENSGAARD OG MARKUS BERNSEN HELLERUP HISTORIER FRA RESERVATET 2900 er mere end bare et postnummer det er medlemsnummeret til en udsøgt klub, som drager mange og får fordommene frem i endnu flere. Men hvad er det, der kvalificerer Danmarks kendteste forstad til al opmærksomheden? I Hellerup tager Weekendavisens journalister Pernille Stensgaard og Markus Bernsen os med bag om postnummeret og dets koder og klasseforskelle. Forfatterne stiller skarpt på de rige og dem, der gerne vil være det. Og med Tine Hardens sublime fotos af folk, fæ, firhjulstrækkere og smuk arkitektur, får vi et fint portræt af en mytologisk klump jord på 2 gange 2 kilometer. MARKUS BERNSEN OG PERNILLE STENSGAARD HELLERUP CA. 240 SIDER FORLAGETS PRIS: 349 KR. UDKOMMER 16. SEP Overklasse og medfødte privilegier har altid interesseret os andre og med denne bog kan vi få et kig ind i en verden og et område i Danmark, som kun de færreste har adgang til. Det er ikke nødvendigvis her, de rigeste bor - siger dem, der bor der Men det er her, borgere kan finde på at søge kommunen om tilladelse til at have en elefant med til en børnefødselsdag og det er i denne kommune, en fjerdedel af landets au-pair-piger bor og arbejder. Og så er der ånden den helt specielle stemning af skødesløs elegance og uskrevne regler, som tilflytterne lige skal bruge lidt tid på at spore sig ind på Læs bogen og få den journalistiske version af, hvordan livet leves i sejlersko, pullovere og evigt solskin. Markus Bernsen (f. 1980) har været journalist på Weekendavisen siden Pernille Stensgaard (f. 1960) er journalist på Weekendavisen. Hun har bl.a. skrevet bøgerne København Folk og kvarterer, Skagen og Da Louisiana stjal billedet. Tine Harden (f. 1960) er freelancefotograf, og har bl.a. udgivet fotobøgerne A kick out of Africa og Victor Borge.

17 FREDDY WULFF PROFESSIONEL JÆGER Dette er bogen til alle, som elsker jagt. Skrevet af en mand, der har jagten i blodet og som ingen anden dansker for alvor har udlevet jagtdrømmen. Freddy Wulff kan berette om alt imellem at nedlægge vilde geder og vandbøfler og rejse verden rundt i en søgen efter det helt store jagteventyr. Men han kan også fortælle om at miste 86 kolleger og venner dem, som ikke overlevede mødet med det vilde. Det er ikke en ufarlig vej, Freddy Wulff har valgt. Men han var solgt, da han første gang var på jagt i Grønland, 21 år gammel. Oplevelsen fik ham til at tage en beslutning, som kom til at ændre hans liv for evigt: Han ville være professionel jæger. FREDDY WULFF PROFESSIONEL JÆGER CA. 200 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR. UDKOMMER D. 23. SEP I en periode var han ansat af det new zealandske skovvæsen. Til at jage og nedbringe bestandene af kronvildt, vilde geder og vildsvin. I op til seks måneder opholdt han sig alene i New Zealands uvejsomme skov- og bjergområder. I Nordaustralien jagede han vandbøfler, og rejsen fortsatte ud i verden til steder, hvor der ventede et nyt bytte. Wulff har ikke bare turdet opsøge det vilde liv, han kan også fortælle så levende om det, at man får lyst til at sælge alt og selv kaste sig ud i et jagteventyr som han har gjort. Denne bog rummer en række af Freddy Wulffs største og mest intense jagtoplevelser og den er illustreret med både hans egne og andres fantastiske fotos. Freddy Wulff er uddannet ØK-mand, men hans udlængsel og umættelige nysgerrighed tilsat målrettethed har bragt ham til de fleste dele af verden. Her har han bl.a. arbejdet som professionel jæger. I 2010 udkom bogen om Freddys begivenhedsrige liv Freddy Wulff. Danmarks vildeste eventyrer, skrevet af Søren Anker Madsen.

18 MATHIAS P. HØEG JEG HAR IKKE FLERE PATRONER Jeg har ikke flere patroner er en illustreret dagbog fra helvede. Den 26-årige Mathias Høeg må i 1915 gå i tysk krigstjeneste under 1. Verdenskrig, selv om han i sit hjerte føler sig dansk. Han når dog kun at kæmpe i kort tid på Østfronten, inden hans kamp bliver en anden: kampen for at overleve den iskolde intethed i Sibiriens krigsfangelejre. I alt fire år tilbringer Mathias Høeg i Sibiriens fortvivlede ingenmandsland, hvor magtesløsheden råder, kammeraterne dør som fluer, og ligene hober sig op i stakkevis uden for fangebarakkernes vinduer. MATHIAS P. HØEG BEARBEJDET AF HELLE RETBØLL CARL JEG HAR IKKE FLERE PATRONER CA. 360 SIDER FORLAGETS PRIS: 299 KR UDKOMMER 26. AUGUST 2011 Mathias Høeg overlever kun, fordi han er lidt af en praktisk troldmand. Som snedker er han ferm med sine hænder, kan stort set reparere alt og dermed tjene lidt til at købe det mest fornødne. På forunderlig vis lykkes det ham endda at fremstille et kamera, som han tager flere billeder med under sit fangenskab. Tilsvarende har han, trods de nådesløse odds, alligevel overskud til at aflægge vidnesbyrd om oplevelserne i form af talrige noter, der efterhånden tager form som en dagbog. Mathias Høeg udgav selv sine erindringer i relativ ubemærkethed under 2. Verdenskrig. Det er den historie, Helle Retbøll Carl har fundet frem og her præsenterer i nænsom bearbejdelse. Hun har bl.a. tilføjet flere af Mathias Høegs noter om tiden op til tilfangetagelsen og fortæller på baggrund af interviews med familiemedlemmer, hvad der fulgte efter de opslidende år i fangenskab. De sønderjyske skæbner i russisk krigsfangenskab er et stærkt overset, men meget væsentligt kapitel i danskernes historie. Sammen med fotografierne er Mathias Høegs dagbog en enestående dokumentation af deres vilkår og et uafrysteligt vidnesbyrd om den ukendte soldat og krigsfange, hvis liv regeringerne under 1. Verdenskrig uden tøven ofrede i millionvis i en meningsløs krig. Helle Retbøll Carl er journalist og står bag en lang række tv-programmer, der spænder fra portrætter og interviews med stjerner, politikere og erhvervsfolk til dokumentarudsendelser om f.eks. brystkræftbehandling samt kunstneren Olly Ritterbands erindringer fra Auschwitz. I de seneste år er hun desuden blevet kendt som kvinden bag kvindemagasinet Community. Helle Retbøll Carl har tidligere udgivet biografien En forførers bekendelser om filminstruktøren Bille August.

19 GADS FORLAG OLE L. FRANTZEN, MICHAEL H. CLEMMENSEN M.FL. KØBENHAVNS BEFÆSTNING TIL FÆDRELANDETS FORSVAR KØBENHAVNS BEFÆSTNING Til Fædrelandets Forsvar OLE L. FRANTZEN, MICHAEL H. CLEMMENSEN M.FL. KØBENHAVNS BEFÆSTNING CA. 360 SIDER FORLAGETS PRIS: 349 KR. UDKOMMER ULTIMO SEP Københavns Befæstning fortæller historien om et af Danmarkshistoriens største og mest omstridte forsvarsværker. Københavns Befæstning, der blev opført fra , var ikke mindst et svar på de nye sikkerhedspolitiske udfordringer, der meldte sig efter det traumatiske nederlag i Da 1. Verdenskrig brød ud i 1914, blev Københavns Befæstning gjort klar til kamp og bemandet med næsten soldater. Krigen kom aldrig til Danmark. Til gengæld viste den, at tiden og den teknologiske udvikling var løbet fra befæstningen, og i 1920 blev Københavns Befæstning nedlagt som forældet. I denne første samlede fremstilling af Københavns Befæstnings militære historie fortælles om Danmarks sikkerhedspolitiske problemer i spillet mellem stormagterne og den rivende militærteknologiske udvikling i årene op til 1. Verdenskrig; om de forsvarspolitiske overvejelser bag anlægget, om den planlagte anvendelse af Københavns Befæstning i kamp og om de centrale aktører i en dramatisk periode af Danmarkshistorien. Københavns Befæstning er skrevet af en gruppe historikere tilknyttet Statens Forsvarshistoriske Museum med museumsdirektør Ole L. Frantzen, brigadegeneral (pensioneret) Michael H. Clemmesen og seniorforsker Jens Ole Christensen i spidsen.

20 KURT JACOBSEN VELFÆRDENS PRIS - SKYGGESIDEN VED DANMARKS VÆKST OG VELSTAND Arbejdsulykker og arbejdsbetingede sygdomme koster samfundet dyrt - anslået omkring mia. kroner årligt. Lægger man den fysiske og psykiske nedslidning sammen, løber regningen helt op på omkring ca. 110 mia. om året, skønnes det. Alene i 2008, da væksten toppede, kom alvorligt til skade i arbejdsulykker, og der menes at have været langt over tilfælde af arbejdsulykker og arbejdsbetingede sygdomme, herunder kræft, sygdomme i nervesystemet, lungesygdomme m.m. KURT JACOBSEN VELFÆRDENS PRIS CA. 430 SIDER FORLAGETS PRIS: 349 KR. UDKOMMER 31. AUGUST 2011 Velfærdens Pris lægger op til debat om, hvorvidt den gældende lovgivning er tidssvarende og om den særlige danske model er en del af forklaringen på tingenes triste tilstand på arbejdsmiljøområdet. Senest har styren-skandalen på vindmøllefabrikken LM Wind Powers demonstreret, at systemet ikke er i stand til at forhindre alvorlige, kræftfremkaldende forgiftninger. Med sit fokus på danskernes arbejde og arbejdsforhold er bogen en Danmarkshistorie set gennem arbejdsmiljøets prisme. Vi får historien om, hvordan indsatsen mod arbejdsulykker og arbejdssygdomme har udviklet sig siden den første Fabriklov i Historien viser, hvordan lovgivning og andre arbejdsmiljøtiltag konstant er blevet vejet imod virksomhedernes økonomiske interwesser og konkurrenceevne, så beskyttelsen af arbejdernes helbred ikke stod i vejen for væksten. Bogen belyser det højdepunkt i Danmarkshistorien, vi nåede i 2008: Aldrig havde vi været rigere, og aldrig havde vi brugt flere penge på velfærd. Men nogen betalte en pris: Alle de mange tusinde, der blev ramt af arbejdsulykker og arbejdsbetingede sygdomme. Hvordan er det kommet dertil, at vi som samfund accepterer, at en del af os betaler prisen med vores helbred for økonomisk vækst og velfærd? Det er den historie, forfatteren, historiker Kurt Jacobsen, fortæller i Velfærdens Pris. Kurt Jacobsen, født 1954, professor i historie på Copenhagen Business School. Blev i 1994 dr.phil. på biografien om SF s stifter Aksel Larsen og har bl.a. udgivet FOSS (2008), en biografi om industrilederen og politikeren Aleksander Foss, og Ve og Velfærd (2007) om det danske sundhedsvæsens historie

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Ilse Wilmot. Ilse Wilmot. over LEVE MED EN ALKOHOLIKER. - mit liv med Jacob Haugaard GADS FORLAG

Ilse Wilmot. Ilse Wilmot. over LEVE MED EN ALKOHOLIKER. - mit liv med Jacob Haugaard GADS FORLAG Ilse Wilmot AT over LEVE MED EN ALKOHOLIKER GADS FORLAG Ilse Wilmot AT over LEVE MED EN ALKOHOLIKER - mit liv med Jacob Haugaard Ilse Wilmot At overleve med en alkoholiker mit liv med Jacob Haugaard Bogen

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende?

Hvad vil du gøre? Hvad tænker du, om det, Ida fortæller dig? Og hvad siger du til hende? Ida i 6. klasse har afleveret en stil, hvor hun beskriver, at hun hader, at faderen hver aften kommer ind på hendes værelse, når hun ligger i sin seng. Han stikker hånden ind under dynen. Ida lader, som

Læs mere

Information til unge om depression

Information til unge om depression Information til unge om depression Sygdommen, behandling og forebyggelse Psykiatri og Social psykinfomidt.dk Indhold 03 Hvad er depression? 03 Hvad er tegnene på depression? 05 Hvorfor får nogle unge depression?

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Effektive og stressfrie arbejdsdage

Effektive og stressfrie arbejdsdage Sådan skaber du Effektive og stressfrie arbejdsdage En workbook af Dorthe Rindbo Denne workbook tilhører: INDHOLD Sådan skaber du effektive og stressfrie arbejdsdage Effektiv arbejdsdag Sådan!... 04 Trin

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Kan du ikke kende dig selv i din tilstand af GRAVID ELLER NYBAGT MOR?

Kan du ikke kende dig selv i din tilstand af GRAVID ELLER NYBAGT MOR? Kan du ikke kende dig selv i din tilstand af GRAVID ELLER NYBAGT MOR? P/01 Gravid eller nybagt mor P/03 Tak for din tilmelding P/04 Er der noget galt? INDHOLD P/06 Er der noget galt? (fortsat) P/08 Den

Læs mere

Tæt på 3 kvinder: Aldrig mere yoyo-vægt KLIK HER OG SE HVORDAN DU SELV KAN STOPPE YOYO VÆGTEN

Tæt på 3 kvinder: Aldrig mere yoyo-vægt KLIK HER OG SE HVORDAN DU SELV KAN STOPPE YOYO VÆGTEN Tæt på 3 kvinder: Aldrig mere yoyo-vægt KLIK HER OG SE HVORDAN DU SELV KAN STOPPE YOYO VÆGTEN Af: Christina Bølling, foto: Ditte Capion Jeg har altid taget store portioner, både af mad og af livet Efter

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Efterfødselsreaktion kan jeg få det? Til kvinden: www.libero.dk

Efterfødselsreaktion kan jeg få det? Til kvinden: www.libero.dk Til kvinden: kan jeg få det? Hvad er en efterfødselsreaktion? Hvordan føles det? Hvad kan du gøre? Hvordan føles det? Hvad kan jeg gøre? Vigtigt at huske på Tag imod hjælp. Bed om hjælp. www.libero.dk

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE

TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE TRIN 1 Vurdér din krops tilstand lige nu: På en skala fra 1-10, hvor 10 er bedst, hvordan har du det med din krop? Din fordøjelse? 1 10 Din hud? 1 10 Dit energiniveau? 1 10 Din

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Rygning og alkohol. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Rygning. Oversæt til eget sprog - forklar

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk Rygning og alkohol. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Rygning. Oversæt til eget sprog - forklar ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk Rygning og alkohol Her kan du lære danske ord om rygning og alkohol. Du kan også få viden om, hvad rygning og

Læs mere

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. NYE ORD Rygning

Rygning og alkohol. Sundhedsdansk. NYE ORD Rygning Sundhedsdansk Rygning og alkohol Her kan du lære danske ord om rygning og alkohol. Du kan også få viden om, hvad rygning og alkohol gør ved kroppen. NYE ORD Rygning Match tekst med billede. Læs sætningen.

Læs mere

depression Viden og gode råd

depression Viden og gode råd depression Viden og gode råd Hvad er depression? Depression er en langvarig og uforklarlig oplevelse af længerevarende tristhed, træthed, manglende selvværd og lyst til noget som helst. Depression er en

Læs mere

Når et barn et eller ungt menneske bliver ramt af OCD, påvirker det naturligvis hele familien.

Når et barn et eller ungt menneske bliver ramt af OCD, påvirker det naturligvis hele familien. Når et barn et eller ungt menneske bliver ramt af OCD, påvirker det naturligvis hele familien. Uanset om OCD en kommer snigende eller sætter mere pludseligt ind, giver barnets symptomer ofte anledning

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet

15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet 15.s.e.trin. Matt. 6,24-34. Pengene eller livet Pengene eller livet det er det, det handler om i dag. Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene

Læs mere

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene:

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene: Familien Danmark Tema: Familieliv Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Hvor er Michael Svarer professor? Hvad viser Michaels Svarers forskning? Hvornår finder vi typisk vores partner? Hvor mange

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Vil du tænke dig, jeg har mødt Bodil Jørgensens figur: "Du forstår ikke din egen mor, Trine!"

Vil du tænke dig, jeg har mødt Bodil Jørgensens figur: Du forstår ikke din egen mor, Trine! - eller lægger du ansvaret over til andre? Offer-rollen klæder ingen, hvis du spørger mig. Vil du tænke dig, jeg har mødt Bodil Jørgensens figur: "Du forstår ikke din egen mor, Trine!" Altså ikke som min

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT

KAN JEG EGOISTISK? 3 TRIN TIL AT GRATIS EBOG KAN JEG KALDE DIG EGOISTISK? (UDEN AT DU BLIVER SUR) 3 TRIN TIL AT ELSKE HELE DIG (OG IKKE KUN DINE PÆNE SIDER!) IDA BLOM Indhold Intro Trin 1 D I S C O V E R Trin 2 A C C E P T Trin 3 F I

Læs mere

Sorgen forsvinder aldrig

Sorgen forsvinder aldrig Sorgen forsvinder aldrig -den er et livsvilkår, som vi lærer at leve med. www.mistetbarn.dk Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn. Gode råd til dig, som kender én, der har mistet et barn

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET!

DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk DE KAN IKKE TALE, MEN HVOR KAN DE SIGE MEGET! En fortælling om at arbejde med psykisk og fysisk handicappede

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv 3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv og få mere nærhed og nydelse Af sexolog Susan Ahrensbach www.susana.dk 1. Mere øjenkontåkt Intimitet er lig intensitet Når intimiteten er høj føles samværet

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Forum for Mænds Sundhed ISBN: Projekt Far for Livet er støttet økonomisk af Nordea-fonden

Forum for Mænds Sundhed ISBN: Projekt Far for Livet er støttet økonomisk af Nordea-fonden 1 FORÆLDRE SAMMEN En brugsbog til jer, der forbereder jer på at blive fædre og mødre. Den stiller jer nogle af de mange spørgsmål, som det kan være vigtigt at tænke over og snakke om på vej til at få barn

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Hold fast i dig selv

Hold fast i dig selv Hold fast i dig selv Fyisk svækkelse Hjemmet eller på plejehjem En publikaton af Tina M.-L.Campbell Forfatteren bag Mælkebøttebarn i blomst Publikationen er udgivet i samarbejde med fagfolk Titelblad Hold

Læs mere

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Start samtalen med pigerne idag! EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Start samtalen med pigerne idag! Start samtalen en kort introduktion Denne bog er skrevet med ét formål. Formålet er at give dig de redskaber der skal til, for at møde mennesker. Hverken mere eller mindre.

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

ekspartner. Og det er lige præcis det, som skader og påvirker vores fælles børn i negativ retning.

ekspartner. Og det er lige præcis det, som skader og påvirker vores fælles børn i negativ retning. INDLEDNING Den gode skilsmisse De fleste mennesker vil nok påstå, at der ikke findes gode skilsmisser. For hvad er en god skilsmisse egentlig? Når den kærlighed, som vi engang nød godt af, pludselig bliver

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden

(18) Lod og del. Om gåden og kærligheden (18) Lod og del Om gåden og kærligheden TEKST: FØRSTE KORINTHERBREV 13 DER ER to ting, man ikke skal tale for meget om: glæde og kærlighed. At tale om dem kunne udvande øjeblikket. For når glæde og kærlighed

Læs mere

DEN SAMMENBRAGTE FAMILIE

DEN SAMMENBRAGTE FAMILIE Charlotte Berg DEN SAMMENBRAGTE FAMILIE vejen til succes forlag Forfatter: Charlotte Berg Opsætning: TextNet Omslag: Frantz Dupuis Portrætfoto omslag: Peter Bredsgaard 1. udgave, 1. oplag, januar 2015

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere