Kunsten at finde en stol at prutte i. Historien om Rumpetten er et udstillingsprojekt fra TRAPHOLT, museum for moderne kunst og design, Kolding.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunsten at finde en stol at prutte i. Historien om Rumpetten er et udstillingsprojekt fra TRAPHOLT, museum for moderne kunst og design, Kolding."

Transkript

1 Rumpetten & de syv små stole Kunsten at finde en stol at prutte i Historien om Rumpetten er et udstillingsprojekt fra TRAPHOLT, museum for moderne kunst og design, Kolding. Udstillingen fortæller historien om Rumpetten, som kender sit behov for at prutte og søger en stol til at gøre det i. Alt efter hvilket materiale stolene er lavet af, opnår Rumpetten forskellige effekter af sit prutteri. På samme måde skal vi andre også definere vores behov og smag og vurdere en stol ud fra materiale og udformning, når vi skal vælge en stol. Stolen er en dagligdags ting, som vi normalt ikke tillægger nogen særlig betydning. Men alle stole er designet af en møbelformgiver ud fra en ide om, at netop denne stol skal udfylde en bestemt opgave (funktion) og have et særligt udseende (æstetisk udtryk). Gæster er velkomne til at prøve stolene, mens de oplever udstillingen. Man kan undervejs overveje, hvilke behov og hvilken smag man selv ville have, hvis man skulle vælge én af stolene. Udstillingen kan integreres i folkeskolens undervisning. Materialet lægger op til, at undervisere kombinerer dansk, interaktive medier, natur & teknik og billedkunst i tværfaglige forløb. På kan man downloade undervisningsmaterialer, som knytter sig til projektet. Udstillingen Rumpetten og de syv små stole kan lånes som vandreudstilling til børne- og skolebiblioteker mod et mindre omkostningsdækkende honorar. Se for at læse mere herom. Forfatter: Karen Grøn, Formidlingschef på Trapholt Illustrator: Birgitte Haahr Lund Projektassistent: Mia Hørup Økonomisk støtte: Børnekulturens Netværk og Varde modelkommuneforsøg

2 Panton Chair (1968) Verner Panton ( ) havde den opfattelse, at man sidder bedre på en farve, som man kan lide. Han mente ganske enkelt, at farver gennemlyser og påvirker os psykisk. Det er derfor ikke lige meget, hvad man sidder på. Panton var optaget af muligheden for at skabe en stol ud af ét materiale i én form - uden skruer og samlinger. Han var inspireret af nye tekniske muligheder. Det lykkedes i perioden at udvikle en stol i formbøjet krydsfinér. Men denne stol krævede, at der var en bundplade for at kunne holde. Panton ønskede at skabe en stol som kunne stå helt af sig selv. Efter endnu flere års eksperimenter og samarbejde med en producent i Basel, blev Panton Chair lanceret i 1967 og sat i produktion i Panton Chair var verdens første plaststol støbt i ét stykke, og den står i dag som et ikon over plastalderen. Han fik den produceret i udlandet, da ingen dansk virksomhed kunne rumme hans vilde ideer. Plastens forskelligheder Når noget er plast, så er det formbart. Der findes mange forskellige slags plast. Man kan skelne mellem naturligt plastiske materialer (horn, silke, læder etc.) og syntetiske plastiske materialer (PVC, nylon, polycarbonat etc.). Panton var optaget af hvordan farver påvirker os psykisk Både kunstnere og møbelformgivere har i det 20. århundrede været optagede og fascinerede af, at kunne skabe et værk ud af så få og sammenhængende midler som muligt. Her illustreret med en skulptur af Robert Jacobsen. Forskellige slags plastic bruges til forskellige ting. Valget af plasttype afhænger af hvilket udseende man ønsker at opnå, hvilken type produktion der giver mening og hvilket slid genstanden skal kunne tåle. Gennem årene har Panton Chair været produceret i flere forskellige slags plast. Oprindeligt var den lavet i smukt, glansfuldt glasfiber. Dette var desværre meget dyrt og krævede en del håndværksarbejde. Derefter blev den produceret i termoplast-polystyren. Desværre viste det sig, at stolen ældedes grimt, og at der var klager over, at den knækkede for let. I dag laves den i to udgaver. Der er en billig i polypropylen (PP), som giver en mat overflade. Der er en der er 4 gange så dyr i polyruethan (PUR), som ligner den oprindelige. Det er denne som vises i udstillingen.

3 X-Line (1977) Niels Jørgen Haugesen (1936) har forsøgt at lave en stol med brug af så minimalt materiale som muligt. Han har en forkærlighed for at nytænke og udfordre materialeforbrug og almindelige konstruktionsprincipper. Materialet er forkromet stål og en perforeret stålplade. I 1980 erne blev det meget moderne at indrette private hjem med produkter fra industrien og byggesektoren. Niels Jørgen Haugesens stole passer ind i denne stil, som blev kaldt high-tech. Stolen har sit navn efter det x, som man kan se i konstruktionen. Han er fascineret af skønheden i spinkle gitterkonstruktioner, der kendes fra moderne broer og højspændingsmaster. Det er hans ønske at give stolene et udseende, som minder om disse. X-line er blevet udviklet ud fra en masse videnskabelige analyser, hvor Haugesen har undersøgt hvor lidt materiale, der ville være nødvendigt for at kunne holde en siddende person. Konstruktionen har han understøttet af faste trekanter, som giver den en stærk konstruktion. X-line er desuden tænkt som stabel-stol, der ikke fylder meget, når mange af slagsen stilles i stabler. High-tech stilen benyttede ofte materialer som normalt blev benyttet i industrien eller byggesektoren. Eksempelvis Højspændingsmasternes enkle og stærke konstruktion var inspirationskilde til X-line stolens opbygning. ventilationsriste eller indkøbsvogne Stål Stål er et af de vigtigste materialer i vores moderne samfund. Det er det mest brugte materiale i maskiner, værktøj og moderne bygningskonstruktioner. Hele vores materielle kultur hviler på anvendelsen af dette materiale i stor målestok. Stål er meget stærkt i forhold til sin vægt. Det tåler stræk, vridnings- og bøjningsbelastninger. På samme tid kan det få næsten hvilken som helst form. Det er så hårdt, at det beholder formen trods påvirkning af varme, slag og slitage. Stål er et metal. Derfor er stål både varmeledende og strømledende. Derfor egner stål sig godt til gryder. Ofte er der håndtag i plast i stedet for stål, så man ikke brænder fingrene, når man skal servere. Derfor kan en stålstol virke både kold og varm at sidde i og det afhænger af, hvor den befinder sig.

4 Myren (1952) Arne Jacobsen ( ) tegnede Myren, som var verdens første hele formpressede skalstol i krydsfinér. Skallen monteres på et trebenet understel i stål og er et ægte møbel-eventyr Da Jacobsen første gang foreslog, at man skulle lave en stol på denne måde, troede producenten ikke på ideen. Men Jacobsen fik en aftale med kantinen på en fabrik, som gerne ville købe de første 400 eksemplarer. Stolen blev en succes, og i dag har den (+ dens storebror stolen 7 eren) solgt ikke mindre end 7 millioner eksemplarer! Stolen var udtryk for en demokratisk tankegang, hvor Jacobsen ønskede at lave en stol i høj kvalitet til en overkommelig pris, så almindelige mennesker også kunne få råd til den. Den skulle være prisbillig, behagelig og stabelbar. Derudover var Jacobsen fascineret af tanken om forenkling. Han var fascineret af tanken om en stol bøjet i ét enkelt stykke træ. Ideen var også at lave en stol, som skulle fylde mindst muligt ved et bord. Konkret skulle den kunne bruges til små køkkener eller kantiner. Derfor lavede Jacobsen en stol med tre ben. Jacobsen var inspireret af bløde organiske former fra naturen Flyindustrien under 2. Verdenskrig udviklede nye metoder til formpresning af stole. Dette betød helt nye muligheder for at lave stole industrielt. Formpresset træ Jacobsen benyttede en ny teknik med formpresset lamineret krydsfinér. Til flyindustrien under 2. Verdenskrig var der sket et stort teknologisk gennembrud, hvor man havde udviklet en ny syntetisk harpiks til at holde krydsfinéren sammen. Dermed fik man pludselig et materiale, som kunne formpresses maskinelt. Jacobsen fandt på at samle ni lag træfinér og to lag lærred, som blev limet sammen under varmepåvirkning og et enormt tryk i en stor presse. Det var lige før, at træet ikke kunne gøre dette uden at splintres. Men Jacobsen fandt på at gøre overgangen mellem sæde og ryg helt smal, for så kunne processen lykkes. Og samtidig fik stolen sit karakteristiske udtryk og kom til at ligne en myre.

5 Nobody Chair (2007) Komplot Design (Boris Berlin & Poul Christiansen) har med stolen Nobody Chair skabt en stol, hvis lige ikke er set før. Stolen er lavet af filt, som holder sig selv oppe uden stel. Den er formet i ét stykke og ligner et klæde, som er lagt over et møbel - men der er ikke nogen stol indenunder (der er no - body ). Den ligner næsten et spøgelse. Nobody Chair blev til, fordi det svenske fængselsvæsen i 2006 bad om et forslag til nye stole til cellerne i de svenske fængsler. Opgaven var meget specifik og lød umiddelbart svær at løse. Det var vigtigt at stolen ikke kunne: 1. bruges som våben i en slåskamp 2. bruges til at producere våben af 3. fungere som skjulested - den måtte ikke have hulninger, hvor værktøj eller våben kunne gemmes 4. bruges til at skabe larm ved for eksempel at slå den mod væggen På den anden side var det vigtigt, at den kunne: 1. være behagelig og hjemlig 2. bruges til alting og både fungere som lænestol og spisestol 3. vaskes nemt 4. flyttes nemt Nobody Chair er lavet af gamle plastflasker I stedet for at opleve de mange vanskelige krav fra fængselsvæsenet som en spændetrøje, så blev det til et frugtbart sæt af begrænsninger for designduoen, Komplot Design. Nobody Chair sælges i dag både til fængsler og private kunder.. Syntetisk filt - polyester Polyesterfilt består af fibertråde, der er lavet af plast. Den bedst egnede type plast er gennemsigtige plastflasker - eksempelvis colaflasker. Derfor bruges genbrugsmaterialer i produktionen af den filt, der bruges til Nobody Chair, hvilket gør stolen bæredygtig. Når man producerer filten til stolene, lægges flere lag tyndt filt oven på hinanden, hvorefter det køres gennem en maskine, hvor de mange lag gennembores af nåle. Dette gør, at filten bliver sammenhængende og stærk. Derefter dampbøjes filtstykket til stolens form i en stor varmluftovn. Her krymper filten, og stolen kommer ud i én hel og stærk form.

6 Louis Ghost (2002) Franske Philippe Starck (1949) er både designer og arkitekt. Han elsker at overraske med sit design, og tager ofte udgangspunkt i et kendt design, som han ændrer til noget nyt, humoristisk og overraskende. Starcks indstilling er, at design bør være holdbart ud over et hurtigt modelune. Starck synes, at plast er et fantastisk materiale. Det er moderne og giver rigtig mange muligheder for at lave nye former og ideer. Det vigtigste er imidlertid, at det han designer skal være funktionelt. Det skal kunne bruges, selvom det ser overraskende ud. Starck vil gerne demokratisere design. Det vil sige, at han ønsker at udvikle kvalitetsgenstande til lave priser, så flere mennesker kan få glæde af det. Han har designet alt fra møbler til almindelige husholdningsredskaber og motorcykler. Han indretter også restauranter og hoteller. Han indretter stederne som små drømmeverdener, der er helt anderledes end resten af verden. Starck kan lide at ironisere over fortidens design. I 1700-tallet levede i Frankrig en konge ved navnet Louis d. 15. I denne periode dyrkede man rokoko-stilen med svungne, elegante linjer, fornemt udtryk i træ og bemalede med gulddekorationer. Og det er den stil han har genskabt i plast. De sidste par år er Starck blevet meget optaget af verdens miljøproblemer. Han har derfor udviklet en vindturbine til private hjem, og arbejder pt. med en båd, som skal sejle ved solenergi og en hydrogen bil. Plast - polycarbonat (PC) Der findes mange forskellige slags plast. Valget af plast afhænger af hvad man skal bruge det til, og hvordan det skal se ud. Polycarbonat benyttes for eksempel til skudsikre vinduer, tagplader, politiskjolde og mobiltelefoner. Det er svært at sætte ild til og er meget stærkt. Dette er nødvendigt, da der er et meget stærkt slid på en stol. Da det er nemt at ridse, er det nødvendigt at lakere overfladen, så den ikke bliver grim for hurtigt.

7 Y-stolen ( ) Hans J. Wegner ( ) var både møbelsnedker og arkitekt. Derfor er næsten alle de 500 typer stole han nåede at udvikle, udført i træ. Wegners valg af træsort afhang af, hvordan stolen skulle se ud, og hvordan den var bygget. De fleste af Wegners stole er meget gennemarbejdede og lavet i hånden. De er kendte for at være lige smukke om man ser på dem fra oven eller nedefra, forfra eller bagfra. Wegner arbejdede i 1940 erne for FDB (Brugsen). Ideen var at lave enkle og prisbillige folkemøbler til 2-3 værelses lejligheder. Det var en vigtig værdi på dette tidspunkt, at almindelige mennesker skulle have prisbillig kvalitet. Mange af møblerne for FDB blev lavet i bøgetræ, hvilket var nyt på den tid. Grunden kan være, at man netop havde udviklet nye produktionsmetoder, hvilket gjorde det lettere at forarbejde bøg. En anden grund kan være, at 2. Verdenskrig gjorde det vanskeligt at importere træ fra andre lande. Y-stolen er inspireret af tankegangen i FDB-møblerne. Den er ikke så dyr som mange af Wegners andre stole, da den er industrielt fremstillet. Den er derfor ikke så krævende at fremstille. Wegner havde flere forskellige inspirationskilder til stolen. Wegner havde set en gammel kinesisk stol på et museum. Stolens ryglæn og armlæn var bøjet i ét stykke. På et andet museum havde Wegner set en amerikansk shakerstol. Stolen var meget enkel og sædet af papirgarn. Den danske møbelfabrikant Fritz Hansen bad i 1943 Wegner om at udvikle en stol til industriel produktion. Den skulle dampbøjes ligesom den kendte produktionssucces wienerstolen, hvor ryg og ben var bøjet ud af ét stykker. Fritz Hansen bad imidlertid Wegner om at tegne en stol, som skulle have et mindre stykke træ at dampbøje, da man ikke kunne skaffe træ til dampbøjning, der var langt nok i Danmark. Valget af træsort Y-stolen blev oprindeligt lavet i bøg og eg. Y-stolen findes i dag i mange forskellige træsorter og bemalede udgaver. Udstillingens udgave er i ask. Ask er en mere elastisk og sej træsort end bøg. Den er lettere at dampbøje og bearbejde end eg og bøg. Y-stolen er den af Wegners stole, som er blevet solgt i flest eksemplarer. Den står på mange biblioteker, lærerværelser, kontorer og private hjem.

8 Trinidad (1993) Nanna Ditzel ( ) ønskede med sit design at gøre vores verden friere, rigere og mere festlig. En stol skulle være klædelig - et billede i sig selv og en smuk ramme om den siddende. Nanna Ditzels stole skulle således fremhæve det indtryk, man fik af mennesket i stolen. Man skulle kunne sidde med stil og værdighed, og blive indrammet graciøst og nænsomt, som sad man i en blomst. Og selv når der ikke skulle sidde nogen i stolen - så mente Nanna Ditzel, at den burde være som en smuk skulptur i rummet i sig selv. Nanna Ditzel blev i 1980 erne interesseret i at lave en let og vifteformet skal-stol i krydsfinér, der ikke måtte blive for dyr. Netop da kom der en ny maskine (den femakslede CNC-styrede fræser) til Danmark, som gjorde det muligt at lave mønstre i skal-stole på en maskine. Ditzel så på en rejse til De Caribiske Øer flere smukke bygninger fra kolonitiden med smukke mønstre i træudskæringerne. Hun var meget inspireret af, hvordan træmønsteret spil- lede med lys og skygge. Hele livet var Ditzel inspireret af ting, der kan flyve. Hun ønskede, at stolen skulle virke vægtløs. Ditzels løsning blev salgssuccesen Trinidad stolen, som produceres industrielt og samles med skruer. Stolen kan stables, og ses i mange lægekonsultationer, kommuner, offentlige kontorer og i private hjem. Træfinér - krydsfinér Når man ser på en træplanke, kan man se, at der er årer langs med planken. Disse årer markerer træets struktur og fibre. Krydsfinér laves ved at lime tynde lag træ sammen med åretegningen skiftevis placeret vandret og lodret. Fibrenes vinkelrette placering på hinanden har netop givet krydsfinéren navn - fibrene krydser hinanden. Fordelene ved krydsfinér i forhold til massivt træ er flere. Det er billigere, da der er mindre spild end ved hele planker. Det er nemmere at forarbejde, da det ikke splintres eller slår sig. Krydsfinéren gør det desuden muligt at lave store flader, som ikke ændrer sig - hvilket massivt træ gør. Man kan derfor formbøje større flader til skaller, som benyttes til skalstole. Med krydsfinéren bliver det pludselig også muligt at samle stole med skruer, uden at stolen falder fra hinanden, da krydsfinér ikke som massivt træ udvider sig og trækker sig sammen i takt med luftfugtigheden. Udviklingen af krydsfinér tog fart under 2. Verdenskrig, hvor man udviklede krydsfinéren til flyvevåbnet.

9 Hvordan kan man undersøge design? Lidt vejledning til de som har lyst til at lære lidt mere om designanalyse Når man vil undersøge et stykke design kan det være en god ide at gå systematisk til værks, og undersøge henholdsvis den praktiske og den dekorative udfordring. Den praktiske udfordring Her kigger man på alt det, som har betydning for designets praktiske funktion. Det vil sige, at man for eksempel undersøger materialet, produktionsmetoden, farvens praktiske betydning, sikkerhed, anvendelighed, brugbarhed eller praktiske forhold. Den dekorative udfordring Dette punkt omhandler alt det, som har at gøre med designets udseende (æstetik) og symbolværdi. Det handler om livsstil, typer, smag, skønhed, inspiration, farve etc. Hvilket problem søges løst af hver enkelt stol? Der findes ingen færdige opskrifter på, hvordan man finder på et godt design. Grundlæggende handler det om at finde ud af, hvilket problem, der skal findes en løsning til. Når man undersøger et stykke design systematisk, kan man finde ud af hvilke problemer af praktisk eller dekorativ (æstetisk) art, netop dette design er sat i verden for at løse. I undervisningsmaterialet til dette projekt (www.trapholt.dk ) foreslås forskellige undersøgelsesmetoder til at efterforske de syv stole i udstillingen. Dette materiale vil kunne integreres i faget natur & teknik. Hvilket design passer til mine behov? Man kan også vælge at undersøge, hvad et stykke design gør for én selv. Her skal man først undersøge, hvilke behov man har. Derefter skal man finde ud af hvilket design, der opfylder dette behov. Behovet kan både være af praktisk og/eller dekorativ art. Det er denne type undersøgelse Rumpetten foretager. Til udstillingen er der udviklet et undervisningsforløb, hvor børnene undersøger deres egne behov og definerer de syv stole i forhold til disse behov. Til dette forløb indgår muligheden for at optage små filmsekvenser, hvor børnene udtrykker deres behov. Materialerne til dette kan lånes af bibliotekaren. Dette forløb kan integreres i fagene dansk og interaktive medier

1 LÆRERINTRODUKTION Dansk og Interaktive medier Rumpetten og de syv små stole

1 LÆRERINTRODUKTION Dansk og Interaktive medier Rumpetten og de syv små stole 1 LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole I denne del af undervisningsmaterialet til Rumpetten og de syv små stole, vil vi inspirere til at inddrage

Læs mere

LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole

LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole LÆRER-INTRODUKTION Design i dansk/interaktive medier -om udstillingen Rumpetten og de syv små stole Denne udstilling henvender sig til mellemskoling, dvs. klassetrinnene 2.-5. klasse og til fagene Dansk,

Læs mere

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk.

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. Det svævende udtryk fremhæves af det vingeformede sæde og de buede ben. Stolen får ofte en fremtrædende

Læs mere

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN Y-STOLEN CH24 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Y-stolen - en klassisk smuk og let skulpturel spisestol, som også er velegnet til bare at slappe af i. Ved hjælp af damp er rygbøjlen nænsomt bøjet, og

Læs mere

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Carl Hansen & Søn har genskabt Hans J. Wegners tidlige design, CH22 loungestolen, der er det første design Wegner udførte for Carl Hansen & Søn tilbage

Læs mere

HUSBÅD PÅ BORNHOLM INDRETNING MØBELPAKKE 02 CHARLOTTE KJØLLER - RØNNE

HUSBÅD PÅ BORNHOLM INDRETNING MØBELPAKKE 02 CHARLOTTE KJØLLER - RØNNE HUSBÅD PÅ INDRETNING MØBELPAKKE T3 SPISEBORD Design: bykato T3-bordet er skabt ud fra ønsket om at lave et klassisk spisebord med super funktionelle detaljer. T3 bordet har synkronudtræk, hvilket giver

Læs mere

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 SIGNATURE CHAIR KOMFORT OG ELEGANCE every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt tradition

Læs mere

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Simple and stylish table, measuring 90x138, and 236 cm with flaps. Height 72 cm. Table leaves are fitted with hinges and lifted quickly when there are more. Table

Læs mere

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr HANS J. WEGNEr CH23 Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr CH23 ORGANISKE FORMER OG ELEGANTE DETALJER CH23 ÆSTETIK OG FUNKTION FORENET I ÉN STOL CH23 tog form i 1950 og var dermed blandt de første mesterværker,

Læs mere

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave.

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Birk Centerpark 5 Tel. +45 87 55 05 00 teko@viauc.dk DK-7400 Herning CVR 30 77 30 47 www. Viauc.dk/teko Specialevalgs skema Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Navn: Ida Leerbæk

Læs mere

KONTOR / KONFERENCE STOLE DESIGN JØRGEN RASMUSSEN PRODUKTION ENGELBRECHTS

KONTOR / KONFERENCE STOLE DESIGN JØRGEN RASMUSSEN PRODUKTION ENGELBRECHTS KONTOR / KONFERENE STOLE ESIGN JØRGEN RASMUSSEN PROUKTION ENGELREHTS Kevi er en klassiker baseret på en uopslidelig idé: Jo bedre du sidder, des mere får du fra hånden Tegnet af en arkitekt og tilegnet

Læs mere

colonial serien ole wanscher

colonial serien ole wanscher colonial serien ole wanscher colonial af ole wanscher disciplineret elegance every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt

Læs mere

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol.

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971 MÅL DESIGN GARANTI POLSTRING

ARNE JACOBSEN 1902-1971 MÅL DESIGN GARANTI POLSTRING GRand Prix Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet på

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood 2 www.sodra.dk Ægte trægulve vokser på træerne SÖDRA HAR RØDDER I DE SVENSKE SKOVE. BOGSTAVELIG TALT. TRÆ ER ET NATURLIGT BYGGEMATERIALE, BRUGT GENNEM

Læs mere

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter?

7. Hvorfor tror du, at McDonald s har købt designermøbler til deres restauranter? Afsnit 1 Smukt og grimt 1. Hvem er Arne Jacobsen? 2. Hvornår levede han? 3. Nævn nogle af de store ting, han er kendt for. 4. Hvilke små ting er han kendt for? 5. Hvad synes du om stolen Ægget? 6. Hvad

Læs mere

H O L D B A R T HÅNDVÆRK A N N O

H O L D B A R T HÅNDVÆRK A N N O H O L D B A R T HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 ATBO REOLEN ER EN DANSK MØBELKLASSIKER Fremstillet efter solid, dansk snedkertradition og med utallige kombinationsmuligheder. Reolen er stilren og klassisk i sit

Læs mere

quality of furniture is one thing quality of people is another and in this buisness, you simply can t have one without the other

quality of furniture is one thing quality of people is another and in this buisness, you simply can t have one without the other Nordic Life ApS quality of furniture is one thing quality of people is another and in this buisness, you simply can t have one without the other Nordic Life ApS Nordic Lifes møbler kan bruges i forskellige

Læs mere

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Hvem har designet produktet? - Flowerpot er designet af Verner Panton i 1968 Hvordan fungerer produktet? - Flowerpot er en lampe. Der findes både spisebordslamper, gulvlamper

Læs mere

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i GRand Prix 4130 Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet

Læs mere

Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og

Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og OW124 BEAK CHAIR Design: Ole Wanscher BESKRIVELSE Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og funktionelle

Læs mere

Design, materialer og håndværk

Design, materialer og håndværk Borde Design, materialer og håndværk At lave et smukt bord er faktisk ikke så svært. Begynd med det bedste design. Kast et blik på Hans J. Wegners smukkeste arbejder. Bemærk den tidløse enkelhed og exceptionelle

Læs mere

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN BESKRIVELSE GARANTI

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN BESKRIVELSE GARANTI BORD SERIE Bordserien omfatter Super-Elliptiske og Super-Cirkulære borde designet af Piet Hein og Bruno Mathsson samt cirkulære, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen Inspirationen

Læs mere

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i

Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i GRand Prix Arne Jacobsens Grand Prix stol blev introduceret af Fritz Hansen på designernes forårsudstilling på det Danske Kunstindustrimuseum i København i 1957. Senere samme år blev stolen udstillet på

Læs mere

ARNE JACOBSEN DESIGN BESKRIVELSE GARANTI. VariaNtER & MÅL

ARNE JACOBSEN DESIGN BESKRIVELSE GARANTI. VariaNtER & MÅL MYREN Arne Jacobsen designede oprindeligt Myren til kantinen i Novo Nordisk. I dag er Myren et af kollektionens fornemste ikoner. Men Myren var til at begynde med tæt på at ende som endnu en prototype,

Læs mere

Træne evnen til at iagttage, analysere, ræsonnere, beskrive og kommunikere disse forhold.

Træne evnen til at iagttage, analysere, ræsonnere, beskrive og kommunikere disse forhold. Beauties and beasts - prep 2 min» på hvilke måder kan man beskrive det som godt?» ja det fungerer, men det er der så meget der gør» hvorfor smukt og godt - hvad er glæden ved produktet?» Udvikle opmærksomhed

Læs mere

DESIGNEREN. Stolen er fremstillet i massivt træ og med lædersæde og -ryg.

DESIGNEREN. Stolen er fremstillet i massivt træ og med lædersæde og -ryg. KK47510 DEN RØDE STOL Design: Kaare Klint BESKRIVELSE Seriens første stol var Den røde stol i Large (1927), som blev skabt specielt til Designmuseum Danmarks forelæsningssal og præsenteret på den danske

Læs mere

Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank. Den omtales ofte som Liljen. Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn,

Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank. Den omtales ofte som Liljen. Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn, LilJEN Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank Den omtales ofte som Liljen Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn, model, blev introduceret for markedet på den danske

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ Plankegulve fra Wiking Gulve er din garanti for kvalitet skabt i hele værdikæden fra den omhyggelige udvælgelse af de enkelte træer til forarbejdning og produktion, hvor vi

Læs mere

PIET HEIN ( ) BRUNO MATHSSON ( ) ARNE JACOBSEN ( ) GARANTI DESIGN BESKRIVELSE

PIET HEIN ( ) BRUNO MATHSSON ( ) ARNE JACOBSEN ( ) GARANTI DESIGN BESKRIVELSE BORDSERIE Bordserien omfatter Super-Elliptiske og Super-Cirkulære borde designet af Piet Hein og Bruno Mathsson samt cirkulære, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen Inspirationen

Læs mere

KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint

KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint BESKRIVELSE Faaborgstolen, der generelt anses for at være den første danske moderne designklassiker, blev startskuddet til en ny æra for dansk design og skabte

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Arne Emil Jacobsen... En unik designer... Kubeflex sommerhus... 10

INDHOLDSFORTEGNELSE. Arne Emil Jacobsen... En unik designer... Kubeflex sommerhus... 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Arne Emil Jacobsen... 4 En unik designer... 9 Kubeflex sommerhus... 10 ARNE EMIL JACOBSEN 1902-1971 Arne Emil Jacobsen blev født d. 11. februar 1902 i København og døde d. 24. marts

Læs mere

Delaftale 2 - Konferencemøbler

Delaftale 2 - Konferencemøbler Type 3 - lille mødebord Delaftale 2 - Konferencemøbler 2.1 Mødeborde Type 1 Stort mødebord Type 2 Mellem mødebord Type 3 Lille mødebord Type 2 - mellem mødebord Type 1 - stort mødebord System 2000 rektangulært.

Læs mere

Chairik er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol

Chairik er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol CHAIRIK 2 Chairik er komfort i stakkevis. En enkel og bekvem siddeplads for et publikum, der kommer og forsvinder igen. En mødestol for de magelige, barstol for de ophøjede eller skalstol for de økonomiske.

Læs mere

Møbelklassikere by Bernstorffsminde

Møbelklassikere by Bernstorffsminde Møbelklassikere by Bernstorffsminde Børge Mogensen Børge Mogensen (1914 1974) Møbeldesigner Langt de fleste kender Børge Mogensen af navn, møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017/18 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

MØBLER RECYCLINGPLAST

MØBLER RECYCLINGPLAST MØBLER RECYCLINGPLAST DOBBELT OP PÅ BÆREDYGTIGHED 1) Bæredygtig fra et økologisk synspunkt: Produkter er lavet af topkvalitet genbrugsmaterialer og genbruges 100% igen! Ikke ét træ er blevet fældet og

Læs mere

Stellet fremstilles i sort eller gråt lakeret stål og med og uden skuffe. Skuffemodulet, PK115, fås i olieret, lakeret eller sort malet eg.

Stellet fremstilles i sort eller gråt lakeret stål og med og uden skuffe. Skuffemodulet, PK115, fås i olieret, lakeret eller sort malet eg. PK52 PROFESSORBORD Design: POUL KJÆRHOLM BESKRIVELSE Modernismens danske bannerfører, møbelarkitekt Poul Kjærholm, udviklede i 1955 en mindre møbelserie til Kunstakademiet, hvor han netop var tiltrådt

Læs mere

KASPER SALTO DESIGN BESKRIVELSE GARANTI VARIANTER POLSTRING

KASPER SALTO DESIGN BESKRIVELSE GARANTI VARIANTER POLSTRING ICE Ice stolen, som er designet af Kasper Salto, er den første stol fra Fritz Hansen, som er egnet til såvel indendørs som udendørs brug. Stolen og dens ryg, der minder om ribberne i et blad, forener dyderne

Læs mere

Indretning af skolen Klasseværelset

Indretning af skolen Klasseværelset Indretning af skolen Klasseværelset SONESSON INDRETNING lære lytte planlægge opbevare udvikle Den kreative arbejdsplads for store og små Få arbejdsmiljøer skal tilfredsstille så mange forskellige behov

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

tegninger møbelpakker02

tegninger møbelpakker02 tegninger møbelpakker tegninger & illustrationer indretning TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - KØKKEN TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - KØKKEN / TERRASSE TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - STUE TEGNINGER & ILLUSTRATIONER

Læs mere

rbm skole og undervisning

rbm skole og undervisning rbm skole og undervisning RBM Ballet Funktionsstol og RBM Eminent Bord RBM Ballet RBM Ballet er en inspirerende stol som er klassisk i sin form. Tidløst moderne design, som sætter et stilmæssigt præg på

Læs mere

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle.

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle. Disclaimer: Opskriften er til fri afbenyttelse i nonkommercielle sammenhænge. Det betyder, at du ikke må videresælge opskriften hverken som din egen eller som min. Du må heller ikke regne med nogen former

Læs mere

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere.

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere. Hos auktionshuset Bruun Rasmussen har man oplevet en sand eksplosion i prisen på gamle møbler af mere eller mindre ukendte designere. Her auktionarius Jesper Bruun Rasmussen i aktion ved tidligere lejlighed.

Læs mere

Undervisnings- materiale

Undervisnings- materiale Undervisnings- materiale Mellemtrin og udskoling Arkitektur og design på Kunsten Foto af Niels Fabæk Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om arkitektur og design på Kunsten.

Læs mere

UDE MØBLER I RECYCLINGPLAST DRIFTØKONOMISK OG BÆREDYGTIGT DESIGN

UDE MØBLER I RECYCLINGPLAST DRIFTØKONOMISK OG BÆREDYGTIGT DESIGN UDE MØBLER I RECYCLINGPLAST DRIFTØKONOMISK OG BÆREDYGTIGT DESIGN DOBBELT OP PÅ BÆREDYGTIGHED 1) Bæredygtig fra et økologisk synspunkt: Produkter er lavet af topkvalitet genbrugsmaterialer og genbruges

Læs mere

OXFORD ARNE JACOBSEN 1902-1971

OXFORD ARNE JACOBSEN 1902-1971 Oxford blev i 2003 redesignet i overensstemmelse med kurverne og dimensionerne på Arne Jacobsens originale design Resultatet er en slankere og endnu smukkere og komfortabel stol, der fås med høj, mellemhøj

Læs mere

Designeventyr Lær og leg med Nanna Ditzels design

Designeventyr Lær og leg med Nanna Ditzels design Designeventyr Lær og leg med Nanna Ditzels design Tekst: Karen Grøn, Sys Matthiesen Illustration og layout: Stine Sørensen Redaktør: Thomas B. Wilckens Bogen er sat med Arial Designeventyr Lær og leg med

Læs mere

Sincera. Rene linjer og en stærk identitet

Sincera. Rene linjer og en stærk identitet Sincera Rene linjer og en stærk identitet Karakterstyrke møder lethed i møbelserien Sincera. Møblernes karakteristiske rene linjer danner spændende geometrier i rummet og kombinerer et let udtryk med en

Læs mere

Hvor mennesker mødes

Hvor mennesker mødes Hvor mennesker mødes En uopslidelig klassiker I 1977 så det fleksible møbelprogram Fastoflex dagens lys. En på samme tid let og meget solid konstruktion grundet kombinationen af et gennemtænkt design og

Læs mere

Materiale: Farve: Behandling: Leveres: Mål i cm: Ryghøjde: 80,0. Sædehøjde: 43,0. Sædedybde: 50,0. Siddebredde: 60,0. Kolli mål: Vægt: 9

Materiale: Farve: Behandling: Leveres: Mål i cm: Ryghøjde: 80,0. Sædehøjde: 43,0. Sædedybde: 50,0. Siddebredde: 60,0. Kolli mål: Vægt: 9 J146 Lænestol J146 Lænestol Da FDB Møbler i sin tid gik forrest med at møblere danskernes hjem i et enklere og mere minimalistisk udtryk, var det en særlig udfordring at skabe en komfortabel stol til stuen.

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Samlere tjener tykt på sjældne Wegner-møbler

Samlere tjener tykt på sjældne Wegner-møbler SØNDAG 28. DECEMBER NR. 52 / 2014 SØNDAG Samlere tjener tykt på sjældne Wegner-møbler Hans J. Wegner har efterladt designelskere med en rig arv. Hans produktion er enorm, populariteten er i top, og de

Læs mere

MØBEL KATALOG. SILO ved amagerbanen 13 tel +45 70 220 840 mail@silo-dk.com

MØBEL KATALOG. SILO ved amagerbanen 13 tel +45 70 220 840 mail@silo-dk.com MØBEL KATALOG 2010 STOLE & BÆNKE #100 KARMSTOL klassisk karmstol bønnelycke mdd 1998 MATERIALER SÆDE VARIANTER TRÆ VARIANTER massiv træ polstret med skind europæisk eg polstret sæde polstret med tekstil

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971

ARNE JACOBSEN 1902-1971 Serie 7 designet af Arne Jacobsen er langt den mest solgte stol i Fritz Hansens historie og måske i møbelhistorien. Den formpressede finérstol er en videreudvikling af den klassiske stol Myren. Den 4-benede

Læs mere

Find din bærbare stil

Find din bærbare stil Find din bærbare stil Er du til en lun og hyggelig krog med laptoppen på skødet eller en lille kontrolleret arbejdsplads, du kan gemme af vejen? Den bærbare er blevet et fast element i mange hjem se her,

Læs mere

Finn Juhls "Høvdingestol": Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Finn Juhls Høvdingestol: Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. 8 Finn Juhls "Høvdingestol": Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. investering møbler Danske designmøbler Priserne på danske designermøbler er steget eksplosivt det seneste år, og

Læs mere

VariaNTER & MÅL DESIGN BESKRIVELSE. MILJØ & TESTs

VariaNTER & MÅL DESIGN BESKRIVELSE. MILJØ & TESTs LilJEN Serie 8 blev oprindeligt designet til Danmarks Nationalbank Den omtales ofte som Serie 8 blev introduceret i 1968, og udgaven med armlæn, model 3208, blev introduceret for markedet på den danske

Læs mere

DANISH RETRO. - en hyldest til de ukendte hænder

DANISH RETRO. - en hyldest til de ukendte hænder DANISH RETRO - en hyldest til de ukendte hænder OM DANISH RETRO DANISH RETRO en hyldest til de ukendte hænder er et dansk design-brand, som producerer og markedsfører retro-stole fra 1940 erne og 50

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve 17 www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone 2 Bambus Bambus er

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14 Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 692 Klager: Fritz Hansen A/S Allerødvej 8 3450 Allerød v/advokat Erling Borcher Indklagede: 7eren Rorupvej 19 4320 Lejre Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede tilpligtes at

Læs mere

Den sunde måde at sidde på

Den sunde måde at sidde på Den sunde måde at sidde på Dansk kvalitet i 100 år Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup på Fyn og i en solid savværkstradition. Siden 1950 har møbelproduktionen

Læs mere

CLASSIC KOLLEKTION MADE IN DENMARK

CLASSIC KOLLEKTION MADE IN DENMARK CLASSIC KOLLEKTION MADE IN DENMARK Stouby Furniture a/s, haremarksvej 7, dk-8723 løsning, telefon +45 75 65 01 00, email: stouby@stouby.com, www.stouby.com STOUBY CLASSIC KOLLEKTION 02 STOUBY CLASSIC KOLLEKTION

Læs mere

fra en lang og traditionsrig historie, rodfæstet i den danske agerkultur med sin dybe respekt

fra en lang og traditionsrig historie, rodfæstet i den danske agerkultur med sin dybe respekt inviting nature FILOSOFIEN AT MØBLERE DET GODE LIV. MED Hånden på hjertet INVITEREr vi NATUREN IND I vores HJEM og SOM I DET GODE MÅLTID, DER NYDES SAMMEN MED MENNESKER vi HOLDER AF, ER SANSELIGHED OG

Læs mere

Simon Anders T & Mikkel 1.5

Simon Anders T & Mikkel 1.5 Affladsprojekt af Simon Anders T & Mikkel 1.5 Teknologi B - 2011 Inholdsfortegnelse 1 Indledning. Projektbeskrivelse. Problemafgrænsning. Livcyklus. Materialebeskrivelse. Værksted. Logbog. Indledning 2

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION

STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION HAVEMØBELSÆT GRIMSTAD bord med 4 KERTEMINDE 5-positionsstole. Bredt og solidt udtræksbord B102 x L190/230 x H74 cm med

Læs mere

RECYCLING MØBLER EGEN PRODUKTION - KVALITET - DRIFTØKONOMISK

RECYCLING MØBLER EGEN PRODUKTION - KVALITET - DRIFTØKONOMISK RECYCLING MØBLER EGEN PRODUKTION - KVALITET - DRIFTØKONOMISK DOBBELT OP PÅ BÆREDYGTIGHED 1) Bæredygtig fra et økologisk synspunkt: Beklædning er lavet af topkvalitet genbrugsmaterialer og genbruges 100%

Læs mere

MONROE. Monroe 3. er, at du sidder bekvemt. Og opnår alsidig funktionalitet. Og tilfører samtidig din indretning et smagfuldt design.

MONROE. Monroe 3. er, at du sidder bekvemt. Og opnår alsidig funktionalitet. Og tilfører samtidig din indretning et smagfuldt design. MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har hver kurve en mening. Hver linje et formål. Designet af Idesign og opkaldt efter en klassisk skønhed. En stol, som det er nemt at synes om med indbydende

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

MILJØ & Tests GARANTI

MILJØ & Tests GARANTI OXFORD Den originale udgave af Oxford stolen blev designet til professorerne på St Catherine s College i Oxford Stolens ekstra høje ryg fremstod som et symbol på prestige og skabte sit helt eget rum Professorstolen

Læs mere

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom 5 gode DIY ideer til dig og din bolig Af Henriette Villebro Riisom Indholdsfortegnelse Fra gamle stole til smukke lysestager... 3 Blomsterskjuler af fiberbetonplade... 5 Nye møbler af dem du har i forvejen...

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

Beton Bænke BETON BÆNKE. Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på

Beton Bænke BETON BÆNKE. Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på Beton Bænke FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM BETON BÆNKE Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på siddeflader og som ryglæn. Ligeså de klassiske og tidløse betonbænke

Læs mere

WEGNER DESIGN MERE END 100 ÅRS TRADITION FOR KVALITET

WEGNER DESIGN MERE END 100 ÅRS TRADITION FOR KVALITET WEGNER DESIGN MERE END 100 ÅRS TRADITION FOR KVALITET GETAMA DANMARK A/S er Danmark s ældste firma som producerer møbler designet af Hans J. Wegner. GETAMA blev grundlagt i 1899 og specialiserede sig dengang

Læs mere

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 PRISLISTE 2016 KVALITETER Prisliste 2016 MASSIVE FINGERTAPPEDE REOLER ATBO indkøber og udvælger nøje råtræ fra hele verden. Vi køber kun fra træleverandører, der kan garantere,

Læs mere

ET GULV FOR LIVET WOODWILL.DK TLF. 28 29 77 77

ET GULV FOR LIVET WOODWILL.DK TLF. 28 29 77 77 ET GULV FOR LIVET Et massivt plankegulv er ikke alene en god investering i et smukt hjem. Det er også en investering i sundhed, velvære og bæredygtige værdier. Woodwills massive plankegulve er - produceret

Læs mere

Vinterens opfindelse - Badeknasten!!

Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Freja er jo en rigtig selvbygger, der er altid projekter i gang, og hun bliver nok aldrig helt færdig. Forrige projekt var sprydet, det var jo en kæmpe succes, så nu

Læs mere

Tobias, Lærke og Ida H. 1.3 D. 27/11-09. Teknologi Rapport

Tobias, Lærke og Ida H. 1.3 D. 27/11-09. Teknologi Rapport Teknologi Rapport 1 Indhold Indledning...s.3 Problemtræ.s.3 Problemanalyse s.4 Problemformulering.s.4 Tidsplan...s.5 Beskrivelse af løsning....s.5 Produktudvikling..s.6 Teknologianalyse..s.6 Logbog. s.7

Læs mere

MØBEL RENOVERING NYHED RENOVERING MED VEDLIGEHOLDELSESFRI RECYCLING PLAST

MØBEL RENOVERING NYHED RENOVERING MED VEDLIGEHOLDELSESFRI RECYCLING PLAST MØBEL RENOVERING NYHED RENOVERING MED VEDLIGEHOLDELSESFRI RECYCLING PLAST BY BANG tilbyder renovering af eksisterende møbler - både med skift af beklædning og ny galvanisering. Vores recyclingplast planker

Læs mere

tegninger møbelpakker03

tegninger møbelpakker03 tegninger møbelpakker tegninger & illustrationer indretning TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - KØKKEN TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - KØKKEN / TERRASSE TEGNINGER & ILLUSTRATIONER - STUE TEGNINGER & ILLUSTRATIONER

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve Bambus Bambus er et produkt, hvis styrke er kendt verden over. Styrken gør bambus velegnet til bl.a. stilladser, bærende konstruktioner i huse, både, møbler og meget andet.

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Trægulve af udsøgt dansk kvalitet, lavet efter stolte danske håndværkstraditioner

Trægulve af udsøgt dansk kvalitet, lavet efter stolte danske håndværkstraditioner Trægulve af udsøgt dansk kvalitet, lavet efter stolte danske håndværkstraditioner Et 3-lags lamelopbygget plankegulv fra Wiking Gulve Et massivt trægulv fra traditionsrige PA Savværk Indhold Danske trægulve

Læs mere

Fælles Mål 2009. Teknologi. Faghæfte 35

Fælles Mål 2009. Teknologi. Faghæfte 35 Fælles Mål 2009 Teknologi Faghæfte 35 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 37 2009 Fælles Mål 2009 Teknologi Faghæfte 35 Undervisningsministeriets håndbogsserie nr. 37 2009 Indhold Formål for faget

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O P R I S L I S T E HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 PRISLISTE 2017 KVALITETER Prisliste 2017 MASSIVE FINGERTAPPEDE REOLER ATBO indkøber og udvælger nøje råtræ fra hele verden. Vi køber kun fra træleverandører, der kan garantere,

Læs mere

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O E N G R O S P R I S L I S T E

H O L D B A R T H Å N D V Æ R K A N N O E N G R O S P R I S L I S T E HOLDBART HÅNDVÆRK A N N O 1 9 6 7 ENGROSPRISLISTE 2017 KVALITETER Engrosprisliste 2017 MASSIVE FINGERTAPPEDE REOLER ATBO indkøber og udvælger nøje råtræ fra hele verden. Vi køber kun fra træleverandører,

Læs mere

Orden i tingene. men bordet er nok det mest vellykkede. Familien Dobernovski der tæller mor, far og 3 små børn,

Orden i tingene. men bordet er nok det mest vellykkede. Familien Dobernovski der tæller mor, far og 3 små børn, EFTER: Kontoret er nu blevet et sted, man gerne vil opholde sig. Bordet er lavet til lejligheden og passer perfekt til rummet. Opbevaringskasserne Frame på væggen er en anderledes og dekorativ måde at

Læs mere

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sæt stop for snigende nedbrydning Med to-trins tætning Det ventilerede facadesystem StoVentec Tiden

Læs mere

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING NAP Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP stolen til Fritz Hansen. NAP er en serie lette stole, armstole og barstole som er designet med henblik på optimal siddekomfort, uanset

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere