Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 19. december 2012 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-23:30

2 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen (V) Jens Arne Hedegaard (V) Margit Chemnitz (V) Jens Andersen (V) Mikael Klitgaard (V) Peter Mølbjerg (V) Claus Kongsgaard (V) Gitte Krogh (V) Jacob Kolind (V) Karl Emil Nielsen (O) Karsten Frederiksen (C) Bodil Nielsen (F) Ole Andersen (F) Thomas Krog (F) Ole Bruun (A) Ole Jespersgaard (A) Peer Thisted (A) Peter H. S. Kristensen (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Hildo Rasmussen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Adnan Jedon (A) Carsten Møller Nielsen (A)

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen Fraværende Godkendelse af indkaldte stedfortrædere Spørgetid for byrådsmedlemmer Kapacitetstilpasning på Ældreområdet Omlægning af indsatser på ældreområdet Opfølgning på budget 2013 på Miljø- og Teknikudvalgets område Budget udmøntning af rammebesparelse på Fritids- og Kulturudvalgets område Budget udmøntning af rammebesparelse på Børne- og Skoleudvalgets område Udmøntning af budget 2013 vedr. Kornumgaard Takster Vand og Spildevand - Brønderslev Forsyning Lokalplanforslag 07-O for Område til offentlige formål, Jerslev samt kommuneplantillæg nr Lokalplanforslag 01-B for Etageboliger og offentlige formål Vestergårdsgade, Brønderslev samt forslag til kommuneplantillæg nr Behandling af indsigelse mod lokalplanforslag 01-E for "Mellemdeponeringsanlæg og hundeskov ved Øster Kærvej, Brønderslev" og kommuneplantillæg nr Lokalplanforslag 32-R for Rideklub på Kirkevej, Dronninglund Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan anvendelse af Hedelundssøerne til forsinkelse af afledning af overfladevand Etablering af kildeplads ved Nibstrup - tilkendelse af eventuel ekspropriation Kvalitetsrapport og afledte handlinger Rammeaftale for specialundervisningsområdet Etablering af startboliger i Brønderslev Kommune Sundhedshus - fastlæggelse af husets størrelse Fælles hjælpemiddeldepot Valg af bestyrelsesmedlem til Ungdomsboligerne "Det gamle Mejeri", Brønderslev Valg til Ældreråd Revision af vedtægter for Ældrerådet Takkekort Orientering Lukket sag - Orientering

4 Byrådet, den 19. december 2012 Side Bemærkninger/ændringer til dagsordenen J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Sagsfremstilling: Evt. bemærkninger til dagsordenen. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Punkt 6 udsættes til næste møde.

5 Byrådet, den 19. december 2012 Side Fraværende J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Ingen.

6 Byrådet, den 19. december 2012 Side Godkendelse af indkaldte stedfortrædere J.nr.: Resumé: P35/dwfsmbj 10/22993 Åben sag BY Byrådet anmodes om at godkende eventuelt indkalde stedfortrædere i tilfælde af afbud fra ét eller flere af Byrådets medlemmer. Sagsfremstilling: Det fremgår af styrelsesloven, at det er Byrådet, der træffer beslutning om, hvorvidt betingelserne for indkaldelse af stedfortræder er til stede. Byrådet skal derfor ved hvert byrådsmøde godkende indkaldte stedfortrædere og tage stilling til, om betingelserne for indkaldelse af stedfortræder er til stede. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Ingen.

7 Byrådet, den 19. december 2012 Side Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Sagsfremstilling: Spørgetid for byrådsmedlemmer. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Hvad gøres for de 5 personer, som har fleksjob og som er hjemsendte på baggrund af de ændrede regler for fleksjob pr. 1/1 (Ole Andersen) Hvad gøres der for at sikre brugerne af Center for Aktiv Livsstil et tilbud efter 1/1, således de får sikkerhed for deres fremtid (Thomas Krog)

8 Byrådet, den 19. december 2012 Side Kapacitetstilpasning på Ældreområdet J.nr.: Resumé: S00/dwokph 12/174 Åben sag ÆO Budgetaftalen for 2013 indeholder en besparelse på 5,49 mio. kr. i 2013 vedrørende kapacitetstilpasninger på Ældreområdet. Det foreslås, at der træffes beslutning om, hvordan besparelse vedrørende kapacitetstilpasning på Ældreområdet skal udmøntes. Sagsfremstilling: Der er indgået budgetaftale mellem alle partier i Brønderslev Byråd. For Ældreomsorgsudvalget indeholder budgetaftalen bl.a. følgende: Kapacitetstilpasning af plejeboliger Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Ældreomsorgsudvalget drøfter udmøntningen af budgetaftalen for udvalgets område, herunder også de generelle elementer i aftalen (reduktion af lønbudgetter generelt samt manglende prisfremskrivning). Personalemæssige konsekvenser: Kan ikke pt. opgøres. Visitationschef Tina Grønbæk og Ældrechef Bodil Christiansen deltager under dette punkt. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 4. oktober 2012: Der er fremkommet forskellige ønsker, som ønskes belyst frem mod beslutning i sagen på december-mødet i Byrådet: Udgifter til Valdemarsgade ved etablering af genoptrænings- og rehabiliteringspladser? Udgifter til Stenumgård ved etablering af genoptrænings- og rehabiliteringspladser? Er der alternativ til etablering af gruppe- 83 Kan Hellevadlund bruges til andre formål, fx distriktskontor i stedet for erhvervsparken? Den økonomiske konsekvens af at lukke plejecentrene Elmehøj, Rosengården, Hellevadlund, Stenumgård og Tonnishave? Hvad skal de 2 mio.kr. i anlægsbudgettet bruges til? Hvordan kan der laves en hurtigere personaletilpasning, når der er nedgang i beboerantal på et plejecenter? Sagen genoptages på næste møde.

9 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1555 Sagsfremstilling til Ældreomsorgsudvalget den 1. november 2012: På mødet den 4. oktober 2012 bad udvalget belysning af en række forhold, samt at sagen blev genoptaget på det kommende møde. Siden sidst er der afholdt borgermøde i Asaa, referat vedlagt. Referatet er tilsendt Borgerforeningen i Asaa. De øvrige forhold, der var ønsket belyst, vil foreligge til udvalgsmødet den 29. november Med henblik på at sikre fornøden tid til at udarbejde en indstilling til Byrådet om kapacitetstilpasning foreslås, at der reserveres et ekstra udvalgsmøde den 7. december Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Ældreomsorgsudvalget genoptager drøftelsen om kapacitetstilpasning samt reserverer den 7. december 2012, kl til et ekstra udvalgsmøde. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 1. november 2012: Til næste møde den 29. november 2012 udarbejdes et notat vedr. udbud og Friplejehjem. Oversigt over hjemmehjælp der ydes over døgnet i Asaa, samt den demografiske udvikling af behovet for hjælp. Sagsfremstilling til Ældreomsorgsudvalget den 29. november 2012: Af budgetaftalen for 2013 fremgår følgende: "Kapacitetstilpasning og omlægning af indsatser på ældreområdet Udmøntningen af kapacitetstilpasning på plejecenterområdet på 5,49 mio. kr. og omlægning af indsatser på ældreområdet på 1,6 mio. kr., skal ske ved, at Ældreomsorgsudvalget pålægges at fremkomme med et beslutningsforslag til Byrådets december-møde i Beslutningsforslaget skal beskrive, hvorledes tilpasningen skal ske, og indeholde beskrivelse af evt. nye tilbud. I processen skal der ske borgerinddragelse." Fagenheden har i forlængelse af spørgsmål stillet på de seneste 2 møder udarbejdet notater, som svarer på de stillede spørgsmål. Se bilag. Der har den 17. november 2012 været afholdt møde mellem Handelsstandsforeningen i Aså og Ældreomsorgsudvalget. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Ældreomsorgsudvalget indstiller til Byrådet, hvordan kapacitetstilpasningen på plejecenterområdet skal gennemføres. Personalemæssige konsekvenser: Såfremt der bliver tale om nedlæggelse af plejehjem, vil der blive tale om personalemæssige konsekvenser i form af omflytninger/afskedigelser, idet fagenheden vil forsøge at omplacere involverede medarbejdere, men afskedigelser kan ikke udelukkes.

10 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1556 Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 29. november 2012: Udsættes. Borgerforeningen i Aså inviteres til møde den 6. december 2012 kl. 15. Peter H. S. Kristensen var fraværende. Sagsfremstilling til Ældreomsorgsudvalget den 7. december 2012: Formand for Ældreomsorgsudvalget Peer Thisted har anmodet om, at følgende forslag indgår i udvalgets drøftelse: Flytning af aflastningspladserne på Margrethelund til Tonnishave, samt at der lukkes pladser på Margrethelund, således at der bliver mulighed for at påbegynde modernisering af de endnu ikke moderniserede boliger på Margrethelund. En nærmere beskrivelse af forslaget er vedlagt som bilag ligesom der er vedlagt en skitse, der illustrerer en mindre tilretning af Tonnishave med henblik på at kunne huse aflastningspladserne. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Ældreomsorgsudvalget indstiller til Byrådet, hvordan kapacitetstilpasningen på plejecenterområdet skal gennemføres. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 7. december 2012: Med henblik på at udmønte besparelsen i budget 2013 på 5,49 mio. kr. indstiller udvalget, at Tonnishave lukkes som plejecenter og tømmes for alle aktiviteter, som ældreområdet har i bygningen. Efterfølgende vurderes om bygningen evt. kan bruges til andet formål. Der er afsat midler, som gør det muligt at videreføre Centerrådets aktivitet i Asaa. Udvalget beslutter i forlængelse heraf, at der med virkning fra dags dato ikke tildeles flere borgere plads på Tonnishave. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i MED-udvalget for Sundhed og Velfærd den 12. december 2012: Udvalget anbefaler indstilling af forslaget under forudsætning af, at der er opmærksomhed på de personalemæssige konsekvenser. At medarbejderne bliver informeret og inddraget i processen. Fraværende: Jette Fjeldgaard, Øyvind Bakkeløkken. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Ændringsforslag fremsat af Arne M. Jensen: Med henblik på at udmønte besparelsen i budget 2013 på 5,49 mio. kr. indstiller udvalget, at Tonnishave lukkes som plejecenter og tømmes for alle aktiviteter, som ældreområdet har i bygningen.

11 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1557 Inden Tonnishave endeligt fraflyttes skal der foreligge beslutning om, og tidsplan for, hvad bygningerne skal anvendes til. Elementer fra Masterplan skal indtænkes. Der er afsat midler, som gør det muligt at videreføre Centerrådets aktivitet i Asaa. Det besluttes i forlængelse heraf, at der med virkning fra dags dato ikke tildeles flere borgere plads på Tonnishave. Blev vedtaget med følgende afstemning For: 23 Imod: 4 (Hildo Rasmussen, Carsten Møller Nielsen, Karl Emil Nielsen og Ole Andersen) Ændringsforslag fremsat af Hildo Rasmussen: Tonnishave bevares som plejecenter for borgerne i Asaa. Tonnismarken lægges ind under Tonnishave. I alt vil der være 20 pladser. Blev forkastet med følgende stemmer For 2 (Hildo Rasmussen og Carsten Møller Nielsen) Imod: 24 Hverken for eller imod: 1 (Karl Emil Nielsen) Bilag: Budgetaftale - de politiske partier Nedlæggelse af plejecentre Østvendsyssel - ombygning af Tonnishave Boligselskabet Nordjylland, ombygning af Tonnishave Boligselskabet Nordjylland, økonomi vedr. ombygning af Tonnishave Danske Diakoner - ombygning af Tonnishave Notat af 29. oktober 2012 Budgetmæssige ændringer Materiale fra møde med Ældreomsorgsudvalget den 17. november 2012 Aflastning på Tonnishave Tegning over Tonnishave Referat fra borgermødet i Asaa den 11. oktober 2012 Referat fra mødet med Asaa Borgerforening Mail sendt den 26. november 2012 til Asaa Borgerforening Mail af 3. december 2012 fra Thomas Nymann - Asaa borgerforening Møde med Asaa borgerforening den Mail af 7. december til Byråd og Forretningsledelse fra Asaa Borgerforening Bilag til mail af 7. december fra Asaa Borgerforeninge: Koncept for det ny Tonnishave Kapacitetstilpasning på Ældreområdet 2013 Gruppehjemmehjælp i ældreboliger mm. Placering af distriktskontor i øst 2 mio.kr. i anlæg på budget 2013 Tilpasning af normering ved ledige boliger Asaa borgere Aså-borgere på plejecentre

12 Byrådet, den 19. december 2012 Side Omlægning af indsatser på ældreområdet J.nr.: Resumé: A26/dwsbksv 12/16289 Åben sag ÆR/ÆO/ØK/BY Budgetaftalen for 2013 indeholder en besparelse på 1,6 mio. kr. i 2013 vedrørende omlægning af indsatser på ældreområdet. Besparelsesforslaget indeholder 3 elementer, nemlig udrulning af FRI-projektet til at gælde alle distrikter i den kommunale hjemmepleje, etablering af Stenumgård som plejecenter for demente samt oprettelse af genoptrænings- og rehabiliteringspladser i Valdemarsgade. Forslaget fremlægges til Byrådets godkendelse. Sagsfremstilling: Fagenheden for Sundhed og Velfærd fremsætter i forlængelse af Masterplan for Ældreområdet 2012 forslag om oprettelse af genoptrænings- og rehabiliteringspladser i Valdemarsgade. Forslaget er en del af en større omlægning af indsatser, hvor borgerne styrkes i at forblive aktive og uafhængige, frem for at modtage passiv varig hjælp. Dette vil bl.a. ske i kraft af en koordineret og opfølgende indsats fra kommunens side. Se eventuelt afdækningskatalogets forslag 1 "Omlægning af indsatser" i bilag. Beregninger viser, at kommunen ved omlægningen af indsatser vil opnå en besparelse i 2013 på 1,6 mio. kr., med en helårsvirkning på 3,1 mio. kr. Ved oprettelse af særlige rehabiliterings- og genoptræningspladser bliver det i højere grad muligt at: arbejde tæt sammen med akutteamet og sygehusene, reducere behovet for hjemmehjælp, reducere behovet for indlæggelser - og herved spare på kommunens udgifter til den aktive medfinansiering. For at opnå den nødvendige plads i Valdemarsgade foreslår fagenheden, at det nuværende demensafsnit i Valdemarsgade flyttes til Stenumgård. Se tidsplan i bilag. Fordelen ved at placere genoptræningspladserne i Valdemarsgade er: at plejecentret i dag allerede rummer kommunens aflastningspladser. Ved tilføjelse af rehabiliterings- og genoptræningspladser samles alle kommunens midlertidige pladser ét sted, at man ved at samle disse tre grupper med lignende problematikker, i højere grad udnytter medarbejdernes faglige ekspertise samt opnår en større fleksibilitet indenfor medarbejdergruppen, at det bliver muligt at udnytte fællesarealerne til træningslokaler, at der allerede er etableret udendørs træningsfaciliteter i Valdemarsgade, som alle

13 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1559 tre grupper kan profitere af. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Byrådet godkender: flytning af demensafsnittet i Valdemarsgade til Stenumgård, samt etablering af genoptræningspladser og rehabiliteringspladser i Valdemarsgade. Personalemæssige konsekvenser: Tiltaget vil betyde en omorganisering af terapeuter og visitatorer, således at disse organiseres i Ældreområdet. Der vil ske en forskydning i behovet for de forskellige faggrupper - sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere. Påtegning fra Center for Økonomi: Der henvises til afdækningskatalog, derfor ingen yderligere bemærkninger. Beslutning i Ældrerådet den 10. september 2012: Ældrerådet fastholder tidligere anbefaling om flytning af demensafsnittet i Valdemarsgade til Stenumgård, samt etablering af genoptræningspladser og rehabiliteringpladser i Valdemarsgade. Ældrerådet anbefaler den foreslåede omlægning af indsatser. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 13. september 2012: Peer Thisted og Peter H.S. Kristensen indstiller fagenhedens forslag godkendt og begærer sagen i Byrådet. Lone Lex, Knud Pedersen og Karl Emil Nielsen foreslår, at forslaget indgår i budgetdrøftelserne. Beslutning i Økonomiudvalget den 19. september 2012: Udsat. Sagsfremstilling til Ældreomsorgsudvalget den 4. oktober 2012: Genoptagelse af drøftelse i lyset af budgetaftale vedrørende budget Visitationschef Tina Grønbæk og Ældrechef Bodil Christiansen deltager under dette punkt. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 4. oktober 2012: Sagen genoptages på næste møde. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 1. november 2012: Følgende ønsker vurderet: Borgergrundlag til rehabiliterings og genoptræningspladser.

14 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1560 Anden fysisk placering af rehabilitering/genoptræning og aflastningspladser. Sagen genoptages på næste møde. Sagsfremstilling til Ældreomsorgsudvalget den 29. november 2012: Af budgetaftalen for 2013 fremgår følgende: "Kapacitetstilpasning om omlægning af indsatser på ældreområdet Udmøntning af kapacitetstilpasning på plejecenterområdet på 5,49 mio. kr. og omlægning af indsatser på ældreområdet på 1,6 mio. kr. skal ske ved, at Ældreomsorgsudvalget pålægges at fremkomme med et beslutningsforslag til Byrådets december-møde i Beslutningsforslaget skal beskrive, hvorledes tilpasningen skal ske, og indeholde beskrivelse af evt. nye tilbud. I processen skal der ske borgerinddragelse." Fagenheden har i forlængelse af spørgsmål stillet på de seneste 2 møder udarbejdet notater, som svarer på de stillede spørgsmål. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at Ældreomsorgsudvalget indstiller til Byrådet, hvilke omlægninger af indsatserne på ældreområdet, der ønskes gennemført. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 29. november 2012: Peer Thisted, Lone Lex og Knud L. Pedersen indstiller fagenhedens forslag. Karl Emil Nielsen indstiller, at genoptrænings- og rehabiliteringspladserne oprettes på Stenumgård og Valdemarsgades nuværende funktion fastholdes. Peter H. S. Kristensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i MED-udvalget for Sundhed og Velfærd den 12. december 2012: Udvalget anbefaler indstilling af forslaget. Fraværende: Jette Fjeldgaard, Øyvind Bakkeløkken. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Udsat. Bilag: Tidsplan - Valdemarsgade/Stenumgård Omlægning af indsatser - afdækning Økonomioversigt

15 Byrådet, den 19. december 2012 Side Opfølgning på budget 2013 på Miljø- og Teknikudvalgets område J.nr.: Resumé: S00/dwtftj 12/174 Åben sag MT/ØK/BY Forslag til udmøntning af rammebesparelse på 1,2 mio. kr. på Miljø- og Teknikudvalgets område fremsendes til Økonomiudvalgets behandling. Sagsfremstilling: Drøftelse af initiativer i forbindelse med budget Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 2. oktober 2012: Udmøntning af rammebesparelse på 1,2 mio. kr. samt besparelse på lønbudget på 0,5 % og manglende prisfremskrivning drøftes på udvalgets næste møde. Der udarbejdes desuden til næste møde oplæg til procedurer for, hvordan større maskinindkøb fremover håndteres samt forslag til, hvornår og hvorledes det årlige regnskab for fremmed arbejde aflægges. Sagsfremstilling til Miljø- og Teknikudvalget den 6. november 2012: I forbindelse med udarbejdelse af budget 2013 blev der udarbejdet et afdækningskatalog for Miljø- og Teknikudvalget. Udvalget prioriterede på møde den 14. august 2012 et besparelsesforslag på 3% i henhold til den udmeldte ramme, der blev fastsat af Økonomiudvalget den 20. juni Beløbet var på daværende tidspunkt kr. på udvalgets område. Prioriteringen blev foretaget således: 1. MT 802 Kollektiv trafik kr. 2. MT 801 Reduktion vedr. blomster kr. 3. MT 801 Besparelse på Rhododendronparken kr. 4. MT 802 Besparelse på tilskud til Asaa Havn kr. 5. MT 802 Gadelys kr. 6. MT 801 Yderligere reduktion vedr. blomster kr. Ovenstående forslag kan eventuelt benyttes i forbindelse med prioritering af rammebesparelsen på kr. på udvalgets område. Oprindeligt udarbejdet afdækningskatalog, som beskriver konsekvenserne ved reduktion af områder, er med som bilag. Endvidere skal der findes følgende besparelse: Lønbudget 0,5%, som fordeler sig således:

16 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1562 Politikområde 801 Vej og Park kr. Politikområde 802 Kollektiv trafik, miljø m.m kr. Manglende prisfremskrivning fordeler sig således: Politikområde 801 Vej og Park kr. Politikområde 802 Kollektiv trafik, miljø m.m kr. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 6. november 2012: Udvalget ønsker en undersøgelse af ledelsesstrukturen på Vej- og Parkområdet med baggrund i mulighederne for at reducere lønudgifterne. Foreløbig peger udvalget på at rammebesparelsen på 1,2 mio. kr. udmøntet således: Gadelys kr. Rhododendronparken kr. Reduktion på det grønne område kr. Kollektiv trafik kr. Asaa Havn tilskud kr. Udvalget færdigprioriterer rammebesparelsen på det næste møde. Til mødet skal foreligge konsekvensbeskrivelser af ovenstående forslag. Reduktion af lønbudget samt manglende prisfremskrivning foretages administrativt. Sagsfremstilling til Miljø- og Teknikudvalget den 4. december 2012: Finn Bjerning, Jørn K. Kristensen og Birthe Høier Petersen deltager i mødet. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 4. december 2012: Finn Bjerning orienterede om den eksisterende ledelsesstruktur på Vej- og Parkområdet. Udvalget ønsker, at der arbejdes videre med alternativ ledelsesstruktur på Vej- og Parkområdet med baggrund i mulighederne for at reducere lønudgifterne. Der udsendes snarest konsekvensbeskrivelser som aftalt. Udvalget foreslår rammebesparelsen på 1,2 mio. kr. udmøntet således: Gadelys kr. Rhododendronparken kr. Reduktion på det grønne område kr. Kollektiv trafik kr. Asaa Havn tilskud kr.

17 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1563 Ole Bruun (A) ønsker at friholde den kollektive trafik (bybusser i Brønderslev), og peger i stedet på en yderligere reduktion på kr. på det grønne område. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Kollektiv trafik berører formiddags afgange i Brønderslev by. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Karsten Frederiksen ønskede besparelsen på Rododendronparken udskiftet med nedklassificering af veje. Ole Bruun fastholder bemærkning. Bilag: Afdækningsbeskrivelser Miljø og Teknikudvalget.doc Notat, afdækninger, Vej & Park

18 Byrådet, den 19. december 2012 Side Budget udmøntning af rammebesparelse på Fritids- og Kulturudvalgets område J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 12/17297 Åben sag FK/ØK Fritids- og Kulturudvalget fremsender udvalgets beslutning om udmøntning af besparelse på kr. samt lønreduktion på kr. for budget 2013 til Økonomiudvalgets behandling. Sagsfremstilling: Byrådet har i forbindelse med vedtagelse af budget 2013 vedtaget en rammebesparelse på Fritids- og Kulturudvalgets område på kr. samt besparelse på lønbudgetterne på kr. Fagenheden for Børn og Kultur fremsender forslag til drøftelse af udmøntning af besparelserne. Der ønskes endvidere drøftet følgende: Museerne i Brønderslev Kommune - yderligere tilskud Jerslev Aktivitetssal: Driftstilskud - det er aftalt, at der holdes møde herom. Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 8. november 2012: Udvalget besluttede at udmønte rammebesparelsen på flg. områder med de anførte beløb: Kulturpuljen kr. Opsøgende teater kr. Aftenskoler kr. Sommerskole kr. Samlingshuse kr. Brønderslevordningen kr. Svømmehaller kr. Tilpasning af skolernes brug af haller kr. Bibliotek, Musikskole og Ungdomsskole kr. Diverse kr. Lønreduktion fordeles således: Biblioteket kr kr.

19 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1565 Ungdomsskolen kr. Musikskolen kr. Beslutning i MED-udvalget for Børn og Kultur den 10. december 2012: Formanden orienterede. Punktet blev taget til efterretning. Fraværende: Gerda Nielsen, Mariane Vesterdorf. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Sammendrag af udvalgets afdækninger på 3% Forslag til drøftelse vedr. udmøntning Notat vedr. Museernes økonomi

20 Byrådet, den 19. december 2012 Side Budget udmøntning af rammebesparelse på Børne- og Skoleudvalgets område J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 12/17298 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget fremsender til orientering udvalgets beslutning om udmøntning af rammebesparelse på budget 2013 på udvalgets område Sagsfremstilling: Der anmodes om drøftelse af udmøntning af budget 2013 inden for udvalgets område. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 9. oktober 2012: Drøftet. Adnan Jedon, Bodil Nielsen og Jacob Kolind var fraværende. Sagsfremstilling til Børne- og Skoleudvalget den 19. november 2012: Børne- og Skoleudvalget anmodes om at drøfte udmøntning af budget Fagenheden har udarbejdet oversigt over de vedtagne besparelser for Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 19. november 2012: Besparelsen gennemføres som beskrevet i notat med følgende bemærkninger: Puljen til inklusion på folkeskoleområdet drøftes på møde i december. Lønreduktionen på dagtilbudsområdet på 0,5% modregnes i puljen på 1 mio. kr. til vikardækning. Den resterende del af puljen administreres af fagenheden til dækning af barsel og langtidssygdom efter ansøgning. Lønreduktionen på skoleområdet på 0,5% udmøntes i 2013 på den enkelte skole. Den enkelte skole fremsender forslag til evt. udmøntning i 2014 og årene fremefter. Beslutning i MED-udvalget for Børn og Kultur den 10. december 2012: Formanden orienterede. Punktet blev taget til efterretning. Fraværende: Gerda Nielsen, Mariane Vesterdorf.

21 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1567 Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Oversigt over budgetændringer 2013 Fortegnelse over besparelser vedr. budget 2013

22 Byrådet, den 19. december 2012 Side Udmøntning af budget 2013 vedr. Kornumgaard J.nr.: Resumé: S00/dwokph 12/174 Åben sag ÆO/ØK Forslag til realisering af den forudsatte besparelse vedrørende Kornumgaard i budget 2013 fremsendes til Økonomiudvalgets behandling. Sagsfremstilling: Der er indgået budgetaftale mellem alle partier i Brønderslev Byråd. På Ældreomsorgsudvalgets område indeholder budgetaftalen bl.a. en reduktion af plejecentret Kornumgaards budget med 0,7 mio.kr. i 2013 stigende til 1,0 mio.kr. i 2014 og efterfølgende år. Kornumgaard har i vedhæftede bilag nærmere beskrevet, hvordan besparelsen kan udmøntes. Fagenheden for Sundhed og Velfærd foreslår, at det meddeles Kornumgaard, at den vedtagne besparelse ønsket realiseret. Personalemæssige konsekvenser Besparelsen vil betyde en reduktion i antal stillinger på Kornumgaard, jf. beskrivelsen i vedhæftede bilag. Påtegning fra Center for Økonomi: Økonomiafdelingen har ingen bemærkninger til sagen. Beslutning i Ældreomsorgsudvalget den 29. november 2012: Indstilles godkendt. Peter H. S. Kristensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Kornumgaard, afdækning til budget 2013

23 Byrådet, den 19. december 2012 Side Takster Vand og Spildevand - Brønderslev Forsyning J.nr.: Resumé: S29/dwtfanc 12/21104 Åben sag ØK/BY Bestyrelsen for Brønderslev Vand A/S og Brønderslev Spildevand A/S har fremsendt takster for vand og spildevand for Byrådet skal godkende taksterne ud fra en legalitetskontrol. Det vil sige, at byrådet skal vurdere, om de fastsatte takster opfylder den gældende lovgivning og de fastsatte prislofter er overholdt. Prisloftet er fastsat af Forsyningssekretariatet under Konkurrencestyrelsen. Sagsfremstilling: I henhold til vandforsyningsloven og lov om betalingsregler for spildevand fastsætter vandforsyningsselskaberne og spildevandsforsyningsselskaberne årligt taksten for vand og spildevand under overholdelse af det af Forsyningssekretariatet udmeldte prisloft. Prisloftet fastsættes på baggrund af forskellige faktorer og har til formål at sikre, at forsyningerne drives så effektivt som muligt. Taksterne skal i følge lovene godkendes af kommunalbestyrelsen. Bestyrelsen for Brønderslev Vand A/S og Brønderslev Spildevand A/S har på deres møde den 20. november 2012 besluttet, at indstille følgende takster for 2013 til godkendelse: Vand: Bestyrelsen har i forbindelse med takster for 2013 som noget nyt besluttet, at differentiere taksten for storforbrugere med et forbrug af vand over m 3. Vandsalg pr. m 3 11,68 kr. + vandafgift til staten pr. m³ 5,46 kr. + drikkevandsafgift til staten pr. m 3 0,67 kr. I alt pr. m 3 inkl. moms 22,27 kr. hvilket er en stigning på 2,16 kr. på vand samt en stigning på 0,23 kr. på vandafgift, ekskl. moms. Vandsalg pr.m 3 ved forbrug over m 3 7,00 kr. + vandafgift til staten pr. m³ 5,46 kr. + drikkevandsafgift til staten pr. m 3 0,67 kr. I alt pr. m 3 inkl. moms Målerbidrag 16,41 kr. 400,00 kr. + moms i alt pr. måler 500,00 kr.

24 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1570 hvilket er uændret i forhold til 2012 Tilslutningsbidrag parcelhuse, rækkehuse og lign. standardbidrag) ,00 kr. + moms i alt ,00 kr. hvilket er uændret i forhold til 2012 Spildevand: Vandafledningsbidrag 33,00 kr. + moms i alt pr. m³ 41,25 kr. hvilket er en stigning på 1,50 inkl. moms i forhold til Taksten på tilslutningsbidrag er lovreguleret og reguleres iht. reguleringsindeks Spildevand og regnvand inkl. moms (standardbidrag) Kun spildevand inkl. moms (standardbidrag) ,00 kr ,00 kr. Forsyningssekretariatet har fremsendt udkast til afgørelse om prisloft for 2013 til Brønderslev Vand A/S og Brønderslev Spildevand A/S. Taksterne for vand og spildevand er i overensstemmelse med det af Forsyningssekretariatet udmeldte maximale prisloft, jfr. vedhæftede bilag med sammenstilling af udmeldt prisloft fra Forsyningssekretariatet og de af bestyrelserne vedtagne budgetter. Som det ligeledes fremgår af bilagene, udnyttes det udmeldte prisloft for investeringer ikke fuldt ud i de vedtagne budgetter. Dette skyldes, at driftsomkostningerne er faldende på grund af renovering og driftsoptimering på vandværker, renseanlæg og pumpestationer. Forvaltningen har gennemgået taksterne og kan bekræfte, at gældende lovgivning og fastsatte prislofter er overholdt. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender de af forsyningsbestyrelserne godkendte takster for vand og spildevand. Påtegning fra Center for Økonomi: Økonomiafdelingen bemærker, at takstændringerne samlet set vil betyde en merudgift i de kommunale bygninger på ca kr. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Oversendes uden indstilling. Thomas Krog er imod differentierede takster på vand. Claus Kongsgaard var fraværende.

25 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1571 Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Tilbagesendes til Brønderslev Vands bestyrelse til fornyet overvejelse for vandtakster. Spildevandstakst godkendt. Bilag: Anmodning om godkendelse af takster for Vand Afgørelse fra Forsyningssekretariatet om prisloft 2013 for vand - Udkast Anmodning om godkendelse af takster for Spildevand Afgørelse fra Forsyningssekretariatet om prisloft 2013 for spildevand - Udkast Takstudvikling for vand og spildevand for Brønderslev Forsyning

26 Byrådet, den 19. december 2012 Side Lokalplanforslag 07-O for Område til offentlige formål, Jerslev samt kommuneplantillæg nr. 25 J.nr.: Resumé: P16/dwtftaj 12/8989 Åben sag MT/ØK/BY Fagenheden for Teknik og Miljø har udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 25 og lokalplan 07-O for Område til offentlige formål, Jerslev, der giver mulighed for at etablere en ny hal ved Toftegårdsskolen i Jerslev. Byrådet skal tage stilling til, om planforslagene kan godkendes og udsendes i offentlig høring. Sagsfremstilling: Fagenheden for Teknik og Miljø har udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 25 og lokalplan 07-O for Område til offentlige formål, Jerslev, der giver mulighed for at etablere en ny hal ved Toftegårdsskolen i Jerslev. Hallen planlægges opført af foreningen Borger i Jerslev, der har indsamlet midler til gennemførelse af projektet. Kommuneplantillæg nr. 25 og grundvandsredegørelse Arealet, hvor hallen ønskes opført, er i dag beliggende i landzone uden for kommuneplanens rammeinddeling. Kommuneplantillægget har derfor til formål at overføre et mindre område på m 2 fra det åbne land til rammeområde 07-O-03, der er udlagt til offentlige formål og består af Toftegårdsskolen og daginstitutionerne i Jerslev. Hele Jerslev er beliggende i et større område med særlige drikkevandsinteresser, der er beskyttet gennem vandplanernes retningslinie 41. Ifølge retningslinien kan der kun i særlige tilfælde byudvikles i områder med særlige drikkevandsinteresser, og der skal gennemføres en grundvandsredegørelse, der beskriver behovet for byudviklingen og forureningsrisikoen for grundvandet. Vandplanerne administreres af Naturstyrelsen. Fagenheden har udarbejdet en redegørelse, og vurderer, at inddragelse af et areal på m 2 til opførelse af en ny hal ikke medfører forureningsrisici for grundvandet. Lokalplanforslag 07-O Område til offentlige formål i Jerslev Den nye hal ønskes opført i tilknytning til den eksisterende hal ved Toftegårdsskolen, der er omfattet af gældende lokalplan Lokalplanforslag 07-O omfatter hele lokalplanområde samt arealet, der overføres fra landzone til byzone. Lokalplanforslaget omfatter dermed Toftegårdsskolen, idrætsplads og daginstitutionsområdet. Lokalplanforslaget overfører de fleste bestemmelser fra lokalplan , der efterfølgende ophæves. Desuden udlægger den nye lokalplan et byggefelt, der giver mulighed for at opføre den nye hal. Opførelse af den nye hal kræver, at der omlægges et vandløb samt flyttes et plantebælte, hvilket lokalplanens bestemmelser sikrer. Miljøscreening Planforslagene er omfattet af miljøvurderingsloven. Der er gennemført en miljøscreening af planforslagene. På den baggrund vurderer fagenheden, at planforslagene ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Baggrunden herfor er, at planforslagene primært omfatter et allerede udbygget byområde i Jerslev, og kun inddrager et mindre areal fra landzone til byzone.

27 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1573 Lokalplanen sikrer desuden, at der fortsat er en klar afgrænsning mellem byen og det åbne land via beplantningsbælte. Digitale lokalplaner Kommunens lokalplaner udarbejdes fremover som digitale planer, som borgerne har adgang til via kommunens hjemmeside. De digitale lokalplaner giver nye muligheder for at videregive relevant information til borgerne, ligesom der er mulighed for, at borgerne kommer med kommentarer og indsigelser til planforslag digitalt. Se den digitale udgave af lokalplanen: Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender forslag til kommuneplantillæg nr. 25 og lokalplanforslag 07-O for Område til offentlig formål i Jerslev og udsender planforslagene i offentlig høring i perioden fra den 10. januar 2013 til den 7. marts Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 4. december 2012: Fagenhedens forslag indstilles godkendt som foreslået. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles sendt i høring. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Kommuneplantillæg nr. 25 og lokalplanforslag 07-O-03.01

28 Byrådet, den 19. december 2012 Side Lokalplanforslag 01-B for Etageboliger og offentlige formål Vestergårdsgade, Brønderslev samt forslag til kommuneplantillæg nr. 29 J.nr.: Resumé: P16/dwtflrw 12/15046 Åben sag MT/ØK/BY Miljø- og Teknikudvalget besluttede på møde den 4. september 2012 at igangsætte planlægningen for området ved Vestergårdsgade, Brønderslev til etageboligbebyggelse. Der er udarbejdet forslag til lokalplan 01-B samt forslag til kommuneplantillæg nr. 29. Byrådet skal tage stilling til, om planforslaget kan godkendes og udsendes i 8 ugers offentlig høring. Sagsfremstilling: Lokalplanforslag 01-B for Etageboliger og offentlige formål, Vestergårdsgade, Brønderslev, med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 29 giver mulighed for omdannelse af karréen, der afgrænses af Vestergårdsgade, Nørregade, Valdemarsgade og Frederiksgade, til etageboliger. Lokalplanområdet opdeles i 3 delområder, som vist på kortbilag 2. Delområde I omfatter jobcenteret, som fortsat kan drives i den eksisterende bygning. Såfremt jobcenteret flytter ud, giver lokalplanen mulighed for, at bygningen kan anvendes til andre offentlige og private formål, herunder kontorerhverv, administration mv. Delområde II omfatter boligprojektets etape 1 med ca. 46 fremtidige boliger. De eksisterende bygninger indenfor delområdet nedrives - heriblandt den tidligere Falckstation. Delområde III omfatter bebyggelsen beliggende ud mod Nørregade, der i dag huser bl.a. fitnesscenteret og BAS. Disse funktioner kan fortsætte som hidtil efter planens vedtagelse. Lokalplanens bestemmelser åbner mulighed for, at der kan ske en mindre udvidelse af fitnesscenteret. På sigt kan delområde III inddrages til etageboligbebyggelse, yderligere ca. 24 boliger, i projektets etape 2. Etageboligerne ønskes opført som almennyttigt boligbyggeri. Boligbebyggelsen skal opføres inden for de på kortbilag 2 udlagte byggefelter. Byggefelterne er udlagt i en åben struktur med mindre enheder, der giver mulighed for opførelse af længehuse placeret i nord-syd gående retning. Hvert byggefelt er angivet med en maksimal etagehøjde. Bebyggelsens højde er lavest mod Frederiksgade og højst mod Nørregade - tilpasset omgivelsernes skala. Ved den endelige projektering af boligbebyggelsen skal placering af altaner, vinduer og evt. tagterrasser overvejes nøje, for at undgå indbliksgener både internt mellem bebyggelserne indenfor området, men også i forhold til nabobebyggelserne, især de lave byhuse langs Vestergårdsgade. Der henvises til planens 7.4. Der er i lokalplanens redegørelse indsat illustrationer, der viser et eksempel på, hvordan bebyggelsen kan komme til at se ud. Trafikstøj I henhold til planlovens 15a må en lokalplan kun udlægge støjbelastede arealer til støjfølsom anvendelse, hvis planen med bestemmelser om etablering af afskærmningsforanstaltninger m.v., jf. 15, stk. 2, nr. 12, 18 og 21, kan sikre den fremtidige anvendelse mod støjgener. Lokalplanområdet påvirkes af trafikstøj fra især Nørregade. Der er gennemført en støjberegning

29 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1575 for at kortlægge støjudbredelsen og støjniveau i den planlagte bebyggelse. Beregningen af vejstøj ved de forventede facader af de nye bebyggelser viser, at gældende grænseværdi på Lden 58 db for boliger og opholdsarealer vil være overholdt i hovedparten af området. Dog påvirkes facaderne nærmest Nørregade med op til 69 db, mens facaderne nærmest Vestergårdsgade og Frederiksgade vil blive påvirket med db. Der kan planlægges for nye boliger i eksisterende støjbelastede byområder, selvom grænseværdien på 58 db ikke kan overholdes. Forudsætningen herfor er, at boligerne udformes således, at der opnås et maksimalt støjniveau på 46 db indendørs i sove- og opholdsrum med åbne vinduer. Beregningen viser, at grænseværdien for sove- og opholdsrum målt indendørs med åbne vinduer ikke kan overholdes ved et støjniveau på facaden på 64 db og derover. Der skal derfor laves særlige foranstaltninger for at nedsætte støjniveauet. Den nye bebyggelse må ikke tages i brug, før det er dokumenteret, at støjgrænseværdierne kan overholdes, jf. planens 11.2 og Der kan ikke dispenseres fra støjgrænseværdierne. Parkeringspladser Jobcenteret har i henhold til lejeaftale en råderet over 43 parkeringspladser. Også efter planens vedtagelse vil jobcenteret have 43 parkeringspladser til rådighed, der vil ligge placeret i tilknytning til jobcenterets bygning. Beregninger viser, at parkeringsbehovet vil opfyldes ved fuld udbygning af området. Ved udbygning af etape 1 og en udvidelse af fitnesscenteret vil der mangle 9 p-pladser indenfor lokalplanområdet. Ved udbygning af etape 1 vil der mangle 2 p-pladser. I alle beregninger er jobcenterets krav om 43 pladser medtaget. Fagenheden vurderer, at parkeringsbehovet er dækket pga. en løbende udskiftning gennem dagen pga. de forskellige anvendelser indenfor området. Såfremt der bliver mangel på parkeringspladser, kan der ske kantstensparkering langs Valdemarsgade. Tinglyst servitut vedrørende offentlig parkeringsplads, tinglyst den 8. april 1976 Af dokumentet fremgår, at eksisterende parkeringsplads indenfor lokalplanområdet beliggende vest for jobcenteret, er en offentlig parkeringsplads, og at den tidligere ejer foretager vedligeholdelse og renholdelse af arealet. Af dokumentet fremgår også, at kommunen har betalt anlægsudgiften for parkeringsarealet med plads til 32 biler. Da parkeringsarealet inddrages til boligbebyggelse, skal servitutten aflyses, men først efter planens vedtagelse for at sikre kommunens godtgørelse af anlægsudgiften. Fagenheden har foretaget en miljøscreening af lokalplanen og kommuneplantillæg og vurderer, at planerne ikke er omfattet af krav om miljøvurdering, jf. miljøvurderingslovens 3, stk. 1, nr. 3. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet godkender lokalplanforslag 01-B og udsender det i 8 ugers offentlig høring. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 4. december 2012: Fagenhedens forslag indstilles godkendt som foreslået. Inden iværksættelse af etape 2 forudsættes aftale med BAS afklaret. Udvalget foreslår i øvrigt, at der afholdes en temadrøftelse i Byrådet om behovet for forskellige boligtyper i vore bysamfund, herunder behovet for offentlig støttet boligbyggeri. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012:

30 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1576 Indstilles sendt i høring. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Lokalplanforslag 01-B samt forslag til kommuneplantillæg nr. 29

31 Byrådet, den 19. december 2012 Side Behandling af indsigelse mod lokalplanforslag 01-E for "Mellemdeponeringsanlæg og hundeskov ved Øster Kærvej, Brønderslev" og kommuneplantillæg nr. 22 J.nr.: Resumé: P16/dwtflrw 11/14948 Åben sag MT/ØK/BY Lokalplanforslag 01-E for "Mellemdeponeringsanlæg og hundeskov ved Øster Kærvej, Brønderslev med tilhørende kommuneplantillæg nr. 22 har været i 8 ugers offentlig høring i perioden fra den 7. september til den 2. november Brønderslev Kommune har inden for høringsperioden modtaget én indsigelse fra Nyfors vedrørende forsyningsledninger liggende på tværs af arealet. Byrådet skal tage stilling til, om lokalplanen skal vedtages endeligt. Sagsfremstilling: Lokalplanforslag 01-E-11.01, der udlægger et areal ved Øster Kærvej til mellemdeponeringsanlæg og hundeskov, har været i offentlig høring i perioden fra den 7. september til den 2. november Brønderslev Kommune har indenfor høringsperioden modtaget én indsigelse fra Nyfors vedr. forsyningsledninger liggende på tværs af arealet. Denne indsigelse har været sendt i partshøring ved ansøger i henhold til forvaltningslovens 19. Nyfors påpeger, at de indenfor lokalplanområdet har flere forsyningsledninger liggende på tværs af arealet, og henviser til stærkstrømsbekendtgørelsens afsnit 5A, der har til formål at sikre, at der ikke sker skade på kabelanlæg. Nyfors henviser desuden til tinglyst dokument om forsyningsledninger mv., tinglyst den 29. januar Nyfors ønsker sikkerhed for, at der ikke graves/bores ned i kablerne, og at der ikke læses jord af oven på kablerne. Nyfors foreslår, at Brønderslev Kommune bekoster at få flyttet kablerne uden for området. Ifølge tinglyst dokument om forsyningsledninger mv., har elselskaberne ret til at nedgrave højog lavspændingskabler på tværs af ejendommen matr.nr. 30ag V. Brønderslev, Brønderslev Jorder. Elselskabet skal have adgang til kabelanlægget. Byggeri, etablering af vej, terrænændringer mv., hvor der er risiko for at skade kablet, og som udføres nærmere 1 meter fra kablet, skal anmeldes til elselskabet senest 8 dage før påbegyndelsen, hvorefter elselskabet for egen regning påviser eller om nødvendigt frilægger kablet. Der henvises til lokalplanens redegørelse, afsnittet "Servitutter". I samme afsnit er nævnt, at bygherre inden anlægsarbejdet påbegyndes skal undersøge nærmere, hvor kablerne ligger. Lokalplanens bestemmelser tager ikke særlige hensyn til kablerne. Deponeringsanlægget skal afskærmes med jordvolde, for således at afskærme anlægget. Den afskærmende jordvold vil passere kablerne. Bygherre og Nyfors har meddelt fagenheden, at de er nået til enighed om, at der bliver lagt lynlåsrør omkring kablerne, der hvor de krydser jordvolden. Omkostningerne til nedlægning af lynlåsrør afholdes af Brønderslev Kommune. Bygherre har desuden oplyst til Nyfors, at der bliver kørevej hen over kablerne. Nyfors mener dermed, at deres krav om sikring af kablerne er opfyldt.

32 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1578 Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet imødekommer indsigelsen fra Nyfors, således at Brønderslev Kommune bekoster en nedlægning af lynlåsrør omkring kablerne, der hvor de krydser jordvolden, vedtager lokalplan 01-E for "Mellemdeponeringsanlæg og hundeskov ved Øster Kærvej, Brønderslev" med tilhørende kommuneplantillæg nr. 22 endeligt med følgende tilføjelser: 1. At der i redegørelsen, under afsnittet "Servitutter" tilføjes følgende vedrørende tinglyst dokument om forsyningsledninger mv.: "Der bliver lagt lynlåsrør omkring kablerne, der hvor de krydser jordvolden, der afskærmer deponeringsanlægget. Omkostningerne til nedlægning af lynlåsrør afholdes af bygherre". 2. At der til planens 7.2 tilføjes følgende vejledningstekst: "Tinglyst deklaration af 29. januar 1996 vedrørende forsyningsledninger mv. skal respekteres". 3. At der til planens 9.1 tilføjes følgende vejledningstekst: "Der bliver lagt lynlåsrør omkring kablerne beliggende på tværs af matr.nr. 30ag V. Brønderslev, Brønderslev Jorder, hvor de krydser jordvolden. Omkostningerne til nedlægning af lynlåsrør afholdes af bygherre. Der henvises til tinglyst dokument om forsyningsledninger mv., tinglyst den 29. januar 1996". Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 4. december 2012: Fagenhedens forslag indstilles godkendt som foreslået. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende. Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Indsigelser og bemærkninger fra Nyfors Accept af lyslåsrør omkring kabler

33 Byrådet, den 19. december 2012 Side Lokalplanforslag 32-R for Rideklub på Kirkevej, Dronninglund J.nr.: Resumé: P16/dwtfchh 12/17209 Åben sag MT/ØK/BY Der er udarbejdet forslag til lokalplan 32-R for Rideklub ved Kirkevej, Dronninglund samt forslag til kommuneplantillæg nr. 28. Lokalplanen giver mulighed for indretning af rideklub på ejendommen Kirkevej 6 og en del af Kirkevej 8. Byrådet skal tage stilling til, om sti skal være etableret før ibrugtagning, om planforslagene kan godkendes og udsendes i 8 ugers offentlig høring. Sagsfremstilling: Lokalplanforslag 32-R for Rideklub ved Kirkevej, Dronninglund med tilhørende forslag til kommuneplantillæg nr. 28 giver mulighed for indretning af rideklub på ejendommen Kirkevej 6 og en del af Kirkevej 8. Udviklings- og Planlægningsudvalget har ved behandlingen af den tidligere lokalplan stillet krav om etablering af en sti fra rideklubbens bygninger til eksisterende skovsti mellem ejendommen Kirkevej 6 og Dronninglund by. Se fotos i bilag. Stien egner sig ikke til at cykle på og kan med sin beliggenhed i skoven ikke belyses. Fagenheden har i forbindelse med det tidligere lokalplanforslag foretaget en miljøscreening af lokalplan og kommuneplantillæg og vurderer, at planerne ikke er omfattet af krav om miljøvurdering, jf. miljøvurderingslovens 3, stk. 2. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Byrådet tager stilling til, om anlæg af sti skal være en betingelse for ibrugtagning af rideklubben eller bare en mulighed om lokalplanforslag 32-R kan godkendes og udsendes i 8 ugers offentlig høring. Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Beslutning i Miljø- og Teknikudvalget den 4. december 2012: Fagenhedens forslag indstilles godkendt som foreslået, således at anlæg af sti er en mulighed. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. december 2012: Miljø- og Teknikudvalgets indstilling indstilles godkendt. Claus Kongsgaard var fraværende.

34 Byrådet, den 19. december 2012 Side 1580 Beslutning i Byrådet den 19. december 2012: Godkendt. Bilag: Skovsti udenfor lokalplanområdet - Foto 2 Skovsti udenfor lokalplanområdet - Foto 1 Udkast til lokalplan 32-R-05.01

35 Byrådet, den 19. december 2012 Side Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan anvendelse af Hedelundssøerne til forsinkelse af afledning af overfladevand J.nr.: Resumé: P16/dwtfjrn 12/17966 Åben sag MT/ØK/BY Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan omhandler muligheden for at anvende Hedelundssøerne i Brønderslev til forsinkelse af afledningen af overfladevand fra befæstede arealer (regnvand) fra dele af Brønderslev midtby. Byrådet skal tage stilling til, om forslag nr. 2 til Spildevandsplan kan godkendes og udsendes i offentlig høring i 8 uger. Sagsfremstilling: Forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan omhandler muligheden for at anvende Hedelundssøerne i Brønderslev til forsinkelse af afledningen af overfladevand fra befæstede arealer (regnvand) fra dele af Brønderslev midtby. Brønderslev Spildevand A/S er pt. i gang med at forny og separere kloaksystemet i Brønderslev midtby. Det er et arbejde, der kommer til at stå på de næste 8-10 år, hvorefter planen er at fortsætte i andre dele af byen. Efterhånden som kloaksystemet bliver separeret opstår der behov for at aflede overfladevandet fra befæstede arealer til det nærmeste vandløb. Det kræver nye udledningssteder og dermed også nye udledningstilladelser. Kraftige regnskyl genererer store vandmængder fra befæstede arealer, hvilket ved en direkte udledning kan medføre risiko for oversvømmelser og påvirkning af vandløbsfaunaen. Derfor stilles der i statens vandplan krav om, at nye udledninger forsinkes inden udledning, og at denne forsinkelse som udgangspunkt sker i åbne bassiner med permanent vandspejl. Da det i eksisterende byområder ofte kan være svært at finde ledige og passende arealer til bassinerne, har Brønderslev Spildevand A/S foreslået, at man kunne udnytte Hedelundssøerne til at forsinke afledningen af overfladevand fra en mindre del af midtbyen og i fremtiden dele af nordbyen. Denne løsning skal også ses i sammenhæng med, at afløbet fra søerne i dag er tilkoblet det offentlige kloaksystem, hvilket betyder, at afløbsvandet afledes via Brønderslev Renseanlæg. Det er en dårlig løsning, idet det medfører en uhensigtsmæssig og unødvendig belastning af såvel kloaksystem og renseanlæg som miljø. Brønderslev Spildevand A/S ønsker derfor at få afkoblet afløbet fra søen fra kloaksystemet. Det er i princippet kommunens ansvar at forestå denne afkobling. Tidligere har afløbet været ført til Kornumgårdsgrøften via en rørledning under banedæmningen. Hvis Brønderslev Spildevand A/S får mulighed for at udnytte Hedelundssøerne til forsinkelsesvolumen, kan spildevandsforsyningsselskabet forestå og bekoste retableringen af dette afløb. Der arbejdes pt. på et projekt, der udover retablering af afløbet fra Hedelundssøerne også omfatter retablering af Kornumgårdsgrøftens øvre løb, håndtering af overfladevand fra resten af midtbyen m.m. Fagenheden for Teknik og Miljø finder det vigtigt, at nye udledninger af overfladevand fra byområder forsynes med de nødvendige forsinkelsesbassiner jf. vandplanens retningslinjer.

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. november 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-18:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. december 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-11:45 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. december 2012 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-17:30 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. februar 2013 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2013 Lokale: Nordjysk Mad, Hjørringvej 180, 9700 Brønderslev Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:05 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. april 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-16:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:00 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John Heilemann

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-10:00 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. E.317/C.306-1 For et område udlagt til Erhvervsareal for mejerivirksomhed, og centerformål beliggende ved Mammen Byvej / Mejerivej, Mammen. Forslag Læsevejledning Beskrivelsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen

Lokalplan nr. E.317/C inkl. tillæg nr. 1. Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Lokalplan nr. E.317/C.306-1 inkl. tillæg nr. 1 Erhvervsareal for mejerivirksomhed og centerformål beliggende ved Mammen Byvej, Mammen Tillæg nr. 1 til lokalplan

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Jytte Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou. Punkt 12. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for sommerhusområdet Hals-Hou. 2011-18446. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at forslag om ændring af kommunens spildevandsplan offentliggøres

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 03. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:50 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Claus Kongsgaard

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. september 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. marts 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:10 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 08. august 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:15 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:50 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 31. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:15 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger og Erhverv, Koldsmindevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger og Erhverv, Koldsmindevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 10. Godkendelse af Lokalplan 10-1-108 Boliger og Erhverv, Koldsmindevej, Nibe (2. forelæggelse) 2015-049598 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-108 endeligt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Tillæg til Lokalplan 70.3 Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Indhold... 3 1 Formål... 4 2 Område og zonestatus... 4 3 Bebyggelsens omfang...

Læs mere

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Lokalplan 01-040-0002. Spangsbjerg Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 209 for et bolig- og institutionsområde i Spangsbjerg Maj 2016 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte

Læs mere

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse Lokalplan nr. 3.50.D Område til offentlige formål i Gørløse 24.09.2003 Skævinge Kommune LOKALPLAN NR. 03.50.D Område til offentlige formål i Gørløse Juni 2003 HVORFOR LOKALPLAN? l en kommune skal der normalt

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 27. februar 2013 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:30 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Claus Kongsgaard

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 PLEJECENTER VED SØNDERSTRUPVEJ, TØLLØSE VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby

Idrætsområdet i Melby. Forslag til Tillæg 1 til lokalplan for en motorsportsbane i Melby Idrætsområdet i Melby Forslag til Tillæg 1 til lokalplan 01.15 for en motorsportsbane i Melby April 2013 N a t u r o g U d v ik lin g Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-16:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 28. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:30-11:45 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere