Afgørelse om efterregulering af forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S for 4. kvartal 2013 som følge af korrigeret grundlast

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om efterregulering af forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S for 4. kvartal 2013 som følge af korrigeret grundlast"

Transkript

1 Sekretariatet for Energitilsynets afgørelse af den 7. juli ENGRO 13/11650 SLRS/KBLP Afgørelse om efterregulering af forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S for 4. kvartal 2013 som følge af korrigeret grundlast Resumé 1. Denne sag drejer sig om omgørelse af Energitilsynets afgørelse vedrørende forsyningspligtprisen for SEF Energi A/S 1 (herefter SEF) for 4. kvartal Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsensvej Valby mail post@energitilsynet.dk web 2. SEF har anmodet Energitilsynet om efterregulering af den godkendte forsyningspligtpris for 4. kvartal 2013, da den af selskabet anmeldte pris var fejlangivet. Selskabet har således fået beregnet en forkert grundlast, på grundlag af hvilken selskabet har anmeldt en for lav pris til Energitilsynet for 4. kvartal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) har på baggrund af den indsendte korrigerede grundlast og reviderede prisanmeldelse foretaget en revideret beregning af den forsyningspligtpris, der i henhold til EFL 72, stk. 7 ville have været godkendt for 4. kvartal 2013, hvis grundlasten havde været beregnet korrekt. 4. Selskabet indberetter ikke grundlast, de anmelder kun priser og profilomkostninger, og grundlast er en intern mellemregning. Fejlen har dermed ikke fremgået af det tilsendte til SET. SET har således vurderet, om der er forvaltningsretligt grundlag for til gunst for selskabet at tilbagekalde den oprindelige afgørelse og træffe ny afgørelse med henblik på efterregulering. 5. SET finder ud fra en afvejning af relevante hensyn, at der er grundlag for at tilbagekalde SET s oprindelige afgørelse vedrørende forsyningspligtprisen for SEF for 4. kvartal 2013 og herefter træffe ny afgørelse på baggrund af de nye oplysninger, der er fremkommet i sagen. SET lægger særlig vægt på, at hensynet til forbrugerne ikke 1 Den oprindelige afgørelse var til SEF Forsyning A/S, som sidenhen har ændret navn til SEF Energi A/S d. 25. marts 2015.

2 2/18 er tilstrækkeligt tungtvejende til at forhindre en omgørelse til gunst for den oprindelige afgørelses adressat. 6. SET finder derfor, at der er grundlag for at omgøre afgørelsen truffet for 4. kvartal Det betyder samlet set, at selskabet har opkrævet en for lav pris i forhold til selskabets maksimalpris for kvartalet på i alt kr ,00, som kan opkræves ved forbrugerne. For 4. kvartal 2013 svarer det i gennemsnit til mellem kr. 16,25 og kr. 20,31 pr. husholdning. Denne sum er udtryk for, hvad en gennemsnitlig husholdning skal betale, når afgørelsen omgøres. Den samlede saldo i selskabets favør kan afvikles fra og med dato for nærværende afgørelse, og den samlede saldo skal være afviklet senest ved udgangen af 1. kvartal Afgørelse 7. På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering træffer Sekretariatet for Energitilsynet afgørelse om: at SET s oprindelige afgørelse vedrørende forsyningspligtprisen for SEF for 4. kvartal 2013 tilbagekaldes, at SET s oprindelige afgørelse vedrørende forsyningspligtprisen for SEF for 4. kvartal 2013 omgøres fra 320,00 kr./mwh til 336,25 kr./mwh i overensstemmelse med SET s reviderede beregning, på baggrund af hvilken SEF kan opkræve en samlet saldo på kr ,00 hos forbrugerne, at den samlede saldo i selskabets favør skal være opkrævet senest ved udgangen af 1. kvartal 2016, og at SEF skal orientere SET efter 1. kvartal 2016, hvis selskabet har opkrævet mere ved forbrugerne end den samlede efterreguleringssaldo, hvorefter SET vil vurdere, om saldoen skal tilbagebetales til forbrugerne.

3 3/18 Sagsfremstilling 8. Denne sag drejer sig om efterregulering af prisen for forsyningspligtig elektricitet i 4. kvartal 2013 fra SEF, som SET godkendte den 20. september 2013, jf. elforsyningslovens 2 72, stk Ved telefonsamtale af den 16. oktober 2013 bad SEF SET om efterregulering af den godkendte forsyningspligtpris for 4. kvartal 2013, da selskabet havde brugt en forkert beregningsmetode ved anmeldelsen. 10. SEF s forsyningspligtbevilling har ikke været omfattet af Energistyrelsens udbud jf. EFL 34 a, og selskabets pris er derfor omfattet af EFL 72, og dermed den hidtidige prisregulering af elforsyningspligtprodukter. 11. Forsyningspligtprisen er sammensat af tre elementer: grundlastpris, profilomkostning og mark-up. På grundlag af disse elementer beregner selskabet forsyningspligtprisen, der anmeldes til Energitilsynet. 12. I forbindelse med den kvartalsvise indberetning for 4. kvartal 2013 har SEF fået beregnet en forkert grundlastpris, der var for lav i forhold til den korrekte grundlastpris, som selskabet kunne have indregnet i sin anmeldte pris. 13. Beregningen blev foretaget af Energi Danmark, som SEF benyttede som konsulent til at foretage beregningen. SEF havde således engageret et professionelt selskab til at foretage beregningen. Grundlast bliver ikke indberettet i forbindelse med den kvartalsvise priskontrol, men bliver alene anvendt til selskabets interne beregning af den anmeldte pris. 14. SEF har efter selskabets henvendelse af 16. oktober 2013 indsendt en revideret prisanmeldelse for 4. kvartal Sagens behandling ved Sekretariatet for Energitilsynet 15. SEF anmeldte rettidigt sine priser for 4. kvartal 2013 til SET, der godkendte disse, jf. afgørelse af 20. september SET blev bekendt med de nye oplysninger i sagen den 16. oktober 2013, hvor en repræsentant fra SEF telefonisk oplyste disse over for SET. 2 Da gældende lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012 om elforsyning, herefter EFL.

4 4/ Grundet tekniske problemer med Energinet.dk s Datahub, som har været afgørende for at SET kunne træffe en ny afgørelse på baggrund af korrekte informationer, har SET først haft mulighed for at træffe ny afgørelse på nuværende tidspunkt. 18. SET har under sagens behandling været i løbende kontakt med selskabet, primært vedrørende indsendelse af en korrekt beregnet grundlast og prisanmeldelse for 4. kvartal På baggrund af den indsendte korrigerede grundlast og revideret prisanmeldelse har SET foretaget en revideret beregning af den forsyningspligtpris, der ville have været godkendt for 4. kvartal 2013, såfremt SEF havde anvendt en korrekt beregnet grundlast. 20. Efter korrektionen af den forkert beregnede grundlast kan SET konstatere, at kunderne samlet set har betalt kr ,00 mindre end SEF kunne have opkrævet i henhold til elforsyningsloven 72, se bilag Et udkast til denne afgørelse har været sendt i høring hos SEF ved brev af den 26. juni 2015, og SEF havde ingen bemærkninger.

5 5/18 1. Lovgrundlag 22. Forsyningspligtprisen for elektricitet for bevillinger, som ikke har været i udbud efter EFL 3 34 a, reguleres af EFL 72. Af bestemmelsen fremgår det, at de forsyningspligtige elselskaber fastsætter og udmelder deres priser forud for det kommende kvartal. Priserne anmeldes til Energitilsynet, som har pligt til at kontrollere, regulere og offentliggøre priserne: 72) Prisen for elektricitet leveret fra en virksomhed i dens egenskab af forsyningspligtig virksomhed til ikketimemålte erhvervsdrivende forbrugere og ikkeerhvervsdrivende forbrugere udmeldes kvartalsvis senest 10 hverdage før et kvartalsskifte af den forsyningspligtige virksomhed. Prisen skal modsvare markedets prisniveau for tilsvarende forbrugssegmenter og leveringsvilkår. Stk.2. Prisen for elektricitet leveret fra en virksomhed i dens egenskab af forsyningspligtig virksomhed til timemålte erhvervsdrivende forbrugere, hvis leveringsaftale med en anden el-leverandør er ophørt, fastsættes til en pris, der svarer til timeprisen på elspot i det prisområde, hvor forbrugeren aftager sin elektricitet, tillagt et balancerings- og administrationsbidrag. Stk.3. Ikkeerhvervsdrivende timemålte forbrugere skal tilbydes tilsvarende leverancer som nævnt i stk. 2. [ ] Stk.7. De i stk. 1 nævnte priser anmeldes til Energitilsynet efter regler fastsat af Energitilsynet. Energitilsynet offentliggør senest 7 hverdage efter anmeldelsesfristens udløb en oversigt over de i stk. 1 nævnte priser. Stk.8. Energitilsynet kontrollerer de i stk. 1-4 nævnte priser. Hvis Energitilsynet finder, at priserne er i strid med stk. 1-4, giver tilsynet pålæg om omgående ændring af priserne. Klage over Energitilsynets afgørelser herom har ikke opsættende virkning. 23. Elforsyningslovens overordnede formål er beskrevet i EFL 1. Af EFL 1 stk. 1 fremgår: 1) Lovens formål er at sikre, at landets elforsyning tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med hensynet til forsyningssikkerhed, samfundsøkonomi, miljø og forbrugerbeskyttelse. Loven skal inden for 3 Lovbekendtgørelse nr om elforsyning med senere ændringer. Lbkg nr er en videreførelse af lbkg nr

6 6/18 denne målsætning sikre forbrugerne adgang til billig elektricitet og fortsat give forbrugerne indflydelse på forvaltningen af elsektorens værdier. 24. EFL 1 har i dag samme ordlyd, som bestemmelsen havde i lov nr. 375 af 2. juni I bemærkningerne til EFL 1 i forslaget til 1999-loven (L234) 4 står der om lovens formål: Lovens formål er at sikre, at landets elforsyning tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med hensynet til forsyningssikkerhed, samfundsøkonomi, miljø og forbrugerbeskyttelse. Samtidig skal loven inden for disse målsætninger sikre forbrugerne adgang til den billigst mulige elektricitet og fortsat indflydelse på forvaltningen af elsektorens værdier. Loven viderefører således den indflydelse, som forbrugerne har haft i kraft af direkte forbrugerejede eller kommunalt ejede virksomheder inden for elforsyningen. Målsætningen afspejler hensynet til en balance mellem på den ene side overordnede samfundsmæssige forhold som forsyningssikkerhed og opfyldelse af miljømæssige forpligtelser og på den anden side hensynet til forbrugerne gennem forbrugerbeskyttelse og en sikker og billig elforsyning. 25. I de almindelige bemærkninger til lovforslagets (L234) indhold fremgår det under punkt d om forsyningspligtige virksomheder, at: Som et led i forbrugerbeskyttelsen foreslås etableret en ny forsyningspligtig virksomhed, der skal tilbyde alle forbrugere i et nærmere bestemt forsyningsområde el-leverancer på rimelige vilkår og til konkurrencedygtige priser. Disse selskaber skal sikre, at alle forbrugere tilbydes en standardpakke af energi- og energispareydelser. Forsyningspligtopgaven er specielt vigtig i en overgangsperiode frem mod fuld markedsåbning for alle forbrugere. Men også når en fuld markedsåbning er gennemført, er der behov for forsyningspligtige virksomheder, som kan sikre beskyttelse af især småforbrugere med lille mobilitet og begrænsede muligheder for at agere på det kommercielle marked. 26. Til brug for nedenstående vurdering af hvorvidt der er forvaltningsretligt grundlag for at omgøre afgørelsen af 20. september 2013, har SET anvendt følgende litteratur: 4 Lovforslag nr. 234 (som fremsat): Forslag til lov om elforsyning. Fremsat den 29. april 1999.

7 7/18 - Forvaltningsret, 2. udg., Hans Gammeltoft-Hansen m.fl., Juristog Økonomforbundets Forlag 2002 (i det følgende Forvaltningsret) - Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udg., Jens Garde m.fl., Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2009 (i det følgende Forvaltningsret Almindelige emner)

8 8/18 2. Vurdering 27. I det følgende vil det i henhold til Energitilsynets pligt til at kontrollere forsyningspligtpriserne jf. EFL 72, stk. 8 blive vurderet, hvilken konsekvens den nu indsendte korrekte grundlast har i forhold til den allerede godkendte forsyningspligtpris for SEF for 4. kvartal 2013, herunder vil resultatet blive relateret til den faktisk opkrævede pris. Herefter vil der blive taget stilling til, om der er forvaltningsretligt grundlag for at omgøre afgørelsen af 20. september Afslutningsvist vil en eventuel saldoafvikling blive behandlet. Tilsynet med forsyningspligtpriserne 28. De forsyningspligtige elselskaber anmelder forud for hvert kvartal deres priser til SET i forbindelse med tilsynets godkendelse og regulering af prisen for forsyningspligtig el, jf. EFL 72, stk Reguleringen består i, at SET kontrollerer de forsyningspligtige elselskabers priser. Hvis de anmeldte priser er i overensstemmelse med EFL 72, stk. 1-4 godkendes de umiddelbart. Såfremt SET finder, at priserne er i strid med EFL 72, stk. 1-4, pålægger SET de forsyningspligtige elselskaber at ændre priserne fremadrettet, jf. EFL 72, stk De anmeldte og godkendte priser sendes til de enkelte selskaber pr. brev, og SET træffer dermed en afgørelse i forvaltningslovens forstand. De anmeldte og godkendte priser offentliggøres endvidere på Elpristavlen og på Energitilsynets hjemmeside. 31. I den aktuelle sag er der tale om, at SET tidligere har truffet afgørelse vedrørende den omhandlede pris. Det er denne afgørelse, som selskabet nu anmoder tilsynet om at tilbagekalde. 32. SET har på baggrund af den korrigerede grundlast foretaget en revideret beregning af den forsyningspligtpris, der ville have været godkendt for 4. kvartal 2013, såfremt SEF havde beregnet en korrekt grundlast. Se bilag For at finde ud af hvilken betydning fejlindberetningen har for SEF, skal den reviderede forsyningspligtpris sammenlignes med den pris, som SEF faktisk opkrævede hos forbrugerne. Herved fremkommer selskabets reelle lavere omsætning pga. fejlen og den lavere pris, som kunderne har betalt for forsyningspligtig el i 4. kvartal Den forsyningspligtpris, SET udmelder, er en maksimalpris, og selskabet kan derfor opkræve en lavere pris hos forbrugerne end den godkendte forsyningspligtpris. Det fremgår af side 6 i

9 9/18 Energitilsynets vejledning vedr. de forsyningspligtige el-aktiviteter, at: Virksomhedernes anmeldte forsyningspligtpriser, som efterfølgende viser sig at ligge under Energitilsynets udmeldte maksimalpriser, kan ikke hæves til den af Energitilsynet udmeldte maksimalpris for det pågældende kvartal. 35. SET finder, at dette princip udelukkende har sin anvendelse i forbindelse med den kvartalsvise regulering, som kunne betegnes normalsituationen. Det betyder, at et selskab ikke efterfølgende kan hæve sine anmeldte priser for det kommende kvartal, hvis det viser sig, at SET s priskontrol kunne have givet mulighed for at få godkendt en højere pris end den af selskabet anmeldte. 36. SET finder ikke, at princippet kan udstrækkes til at gælde i tilfælde, hvor et selskab har begået en fejl i forbindelse med sine indberetninger. Hvis princippet blev anvendt generelt, ville selskaberne blive straffet relativt hårdt for fejl begået i forbindelse med fastsættelse af forsyningspligtprisen. SET mener ikke, at der er grundlag for, at selskaberne kan straffes på en sådan måde. Dette gælder som udgangspunkt også i tilfælde, hvor et selskab selv er ansvarligt for den begåede fejl. Synspunktet understøttes efter SET s vurdering af, at fejl begået til skade for selskabet skal korrigeres 100 pct. At der er tale om en reel fejl og ikke forsøg på omgåelse understreges af, at SEF hurtigt reagerer på fejlen. Der går således 1 måned (16 dage fra prisen er trådt i kraft) fra SEF anmelder sin pris til SET, til SEF telefonisk gør SET opmærksom på, at grundlasten har været beregnet forkert med den afledte følge, at SEF har anmeldt en fejlagtig pris. På den baggrund er det SET s opfattelse, at der alene er tale om en fejlagtig anmeldt pris, og at det ikke er hensigten med vejledningen, at sådanne fejlagtige anmeldelser ikke skal kunne korrigeres. 37. På baggrund af ovenstående, vil SET lægge følgende til grund for beregningen af den korrigerede saldo: Den reviderede godkendte forsyningspligtpris er højere end den faktisk opkrævede pris, da selskabet har fastsat en pris under maksimalprisen. I dette tilfælde er selskabets pris fastsat på et fejlagtigt grundlag, hvorfor prisforskellen kan kræves tilbagebetalt fra forbrugerne. Der beregnes en saldo for det pågældende kvartal givet ved prisforskellen gange den afsatte mængde. Dette beløb kan opkræves ved forbrugerne. Efter korrektionen af den fejlindberettede grundlast kan det konstateres, at forbrugerne samlet set har betalt kr ,00

10 10/18 mindre end det maksimale, se bilag 1. Det betyder, at SEF som følge af den begåede fejl har opkrævet kr ,00 for lidt hos forbrugerne. 38. Elforsyningsloven regulerer ikke, hvorvidt en myndigheds gyldige afgørelser truffet i henhold til loven kan tilbagekaldes. Vurderingen af SET s mulighed for at tilbagekalde og omgøre sådanne afgørelser beror derfor på almindelige forvaltningsretlige principper om tilbagekaldelse af forvaltningsafgørelser. Denne vurdering skal således foretages efter disse principper under hensyntagen til blandt andet formålet bag elforsyningsloven. Tilbagekaldelse efter forvaltningsretten 39. Efter en almindelig uskreven retsgrundsætning har Energitilsynet som forvaltningsmyndighed ret til under visse omstændigheder at tilbagekalde og omgøre sine i øvrigt gyldige afgørelser. Selvom der ikke kræves udtrykkelig lovhjemmel, har Energitilsynet som forvaltningsmyndighed imidlertid ikke fri adgang til at omgøre sine oprindelige afgørelser, idet der må foretages en vurdering ud fra de konkrete omstændigheder Kernen i denne vurdering er en afvejning af hensyn, hvor de grunde, der taler for en tilbagekaldelse skal vurderes. Vurderingen angår, om grundene er tilstrækkeligt tungtvejende til, at forvaltningsmyndigheden kan tilsidesætte retskraftige afgørelser, som myndigheden har truffet og allerede meddelt de berørte parter. 41. Det følger af den almindelige forvaltningsret, at en grundlæggende sondring i forbindelse med tilbagekaldelse af allerede trufne gyldige afgørelser er, om tilbagekaldelsen sker til gunst eller ugunst for parten Som adressat for SET s afgørelse af 20. september 2013 vedrørende forsyningspligtprisen er SEF umiddelbart parten i denne sag. 43. Sagen vedrører en afgørelse truffet for 4. kvartal En omgørelse af afgørelsen vil begunstige SEF. 44. Det fremgår af den forvaltningsretlige litteratur, at en tilbagekaldelse til gunst for parten i denne henseende umiddelbart er uproblematisk, 5 Forvaltningsret Almindelige emner s og s Forvaltningsret s. 945 og Forvaltningsret Almindelige emner s. 495.

11 11/18 når der er en relevant saglig grund til tilbagekaldelsen, og når tilbagekaldelsen ikke strider mod lighedsgrundsætningen For så vidt angår saglig grund til tilbagekaldelsen, har det i nærværende sag vist sig, at afgørelsen er truffet på et urigtigt faktisk grundlag. Der er efterfølgende fremkommet nye faktiske oplysninger i sagen. Foreligger der nye faktiske oplysninger i sagen, som er kommet frem efter den oprindelige afgørelse blev truffet, er adgangen til at tilbagekalde normalt noget videre. 8 Tilbagekaldelse skal dog under alle omstændigheder foretages ud fra en afvejning af de konkrete forhold. 9 SEF fremkom med de nye oplysninger til SET inden for kort tid efter, at selskabet rettidigt havde anmeldt sine priser. Da SET bliver bekendt med de nye faktiske oplysninger, er det nødvendigt at afvente endelige tal for SEF s afsætning, førend en ny korrekt afgørelse kan træffes. Afsætningen trækkes fra Energinet.dk s Datahub. 46. Grundet teknisk fejl ved Energinet.dk s Datahub har det ikke været muligt at trække de endelige tal om SEF s afsætning før april Dette forhold kan hverken bebrejdes SEF eller SET. 47. Havde det været muligt for SET at træffe en afgørelse i umiddelbar forlængelse af SEF s henvendelse, havde det således også i det store hele været den samme kundekreds, som var blevet berørt af efterreguleringen. Det skal ikke komme SEF til last, at Energinet.dk s Datahub har haft tekniske fejl, som har medført, at SET ikke har kunnet træffe en ny afgørelse før nærværende. 48. Ved afvejningen er det således et formildende forhold, at SEF har underrettet SET om beregningsfejlen hurtigt efter at anmeldelsen er sket, samt at der under normale omstændigheder ville have været tale om samme kundekreds. 49. For så vidt angår kravet om iagttagelse af lighedsgrundsætningen indebærer dette, at væsentlig lige forhold behandles lige. 10 En tilbagekaldelse vil ikke være i strid med lighedsgrundsætningen, idet SEF ikke stilles anderledes eller bedre end andre forsyningspligtselskaber ved omgørelsen. Tværtimod sikrer en omgørelse, at selskabet behandles på samme måde som de øvrige forsyningspligtselskaber, og at deres priser godkendes/korrigeres ud fra samme kriterier. 7 Forvaltningsret s. 946 og Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret s og Forvaltningsret Almindelige emner s

12 12/ Umiddelbart spiller det således også en mindre rolle i denne sammenhæng, at de ukorrekte afgørelser skyldes forhold, der i et begrænset omfang kan bebrejdes SEF. 11 Det bebrejdelsesværdige forhold består i, at selskabet selv er ansvarlig for indberetningen på trods af, at det har valgt en konsulent til at foretage beregningen af grundlasten. 51. Udgangspunktet om, at tilbagekaldelser til gunst for parten er uproblematiske, afviges dog i partstvister eller partstvistlignende forhold. Det skyldes, at en ændring i disse situationer vil være til ugunst for den anden part i sagen I denne sag har reguleringen betydning for forbrugerne, da en revideret forsyningspligtpris til gunst for selskabet betyder, at selskabet kan opkræve et beløb ved forbrugerne. 53. For at være part i en sag skal man have en væsentlig og individuel interesse (af økonomisk eller personlig karakter) i sagen. Overordnet set betyder det, at afgørelsen skal være mere indgribende overfor parten end overfor andre, der berøres af afgørelsen. At interessen skal være væsentlig betyder endvidere, at afgørelsen skal angå den pågældendes forhold med en vis intensitet og styrke. Væsentlighedskravet indebærer som udgangspunkt også, at der skal være et vist direkte forhold mellem den involverede interesse og parten. En afledet interesse kan dog i visse tilfælde være tilstrækkelig til, at man betragtes som part i en sag Forsyningspligtpriserne udmeldes hvert kvartal ved fremsendelse af en afgørelse til de forsyningspligtige elselskaber. Priserne offentliggøres endvidere på Elpristavlen og Energitilsynets hjemmeside, men afgørelserne sendes ikke direkte ud til andre adressater. 55. SEF s bevilling har ikke været omfattet af Energistyrelsens udbud. Bevillingen gælder frem til 1. maj SEF har et stort antal forsyningspligtige kunder. I 4. kvartal 2013 har selskabet haft en afsætning på MWh. En almindelig husholdning antages at have et gennemsnitligt forbrug på 4-5 MWh årligt. Beregnet ud fra afsætningen for perioden fra 4. kvartal 2013 har selskabet i gennemsnit haft mellem og kunder i perioden. 11 Forvaltningsret s. 950 og Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret s. 953 og Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret s

13 13/ SET vurderer på baggrund af antallet af berørte forsyningspligtige kunder, at disse ikke har en individuel interesse i afgørelserne om forsyningspligtpriserne. Forbrugerne er forsyningspligtkunder i selskabet og har som udgangspunkt krav på levering af elektricitet. SET s afgørelser vedrørende selskabernes priser har således i juridisk henseende ikke en direkte betydning for forbrugerne. Deres interesse har alene en afledt betydning. 58. Der er således ikke tale om et snævert partsforhold, men højst et partslignende forhold. Sådanne situationer skal som udgangspunkt bedømmes som en normal tilbagekaldelsessituation, idet der formelt set kun er én adressat. Der kræves derfor meget tungtvejende grunde, for at negative faktiske virkninger for forbrugerne kan hindre en tilbagekaldelse af afgørelserne, der er til gunst for sagens part. Om det er tilfældet beror på en konkret afvejning I den forvaltningsretlige litteratur betegnes hensyn til andre enkeltpersoners økonomiske interesser som tilhørende mellemkategorien af tilbagekaldelsesgrunde. Selvom forbrugerne således ikke er parter i sagen, skal hensynet til forbrugernes interesser inddrages i vurderingen af, om afgørelserne kan tilbagekaldes Hensynet til den økonomiske betydning afgørelsen får for forbrugerne, har derfor en vis betydning ved vurderingen. Selskabets forbrugere har i 4. kvartal 2013 betalt kr. 16,25 pr. MWh mindre. Hvis dette tal holdes op mod en antagelse om, at en almindelig husholdnings gennemsnitlige forbrug er på 4-5 MWh pr. år, har en husholdning i gennemsnit for 4. kvartal 2013 betalt mellem kr. 16,25 og kr. 20,31 mindre for at købe elforsyningspligtproduktet fra SEF. Denne sum er udtryk for, hvad en gennemsnitlig husholdning skal betale, hvis afgørelsen omgøres. 61. SET vurderer på den baggrund, at den økonomiske betydning ved en omgørelse af afgørelsen er relativt beskeden for den enkelte husstand. 62. Hensyn, der efter den enkelte særlovgivning er væsentlige, tilhører mellemkategorien af tilbagekaldelsesgrunde. 16 Elforsyningsloven har blandt andet til formål at sikre forbrugerne adgang til den billigst mulige elektricitet. Endvidere bunder forsyningspligt virksomhed 14 Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret Almindelige emner s Forvaltningsret s. 943 og Forvaltningsret Almindelige emner s. 503.

14 14/18 som konstruktion netop i et generelt ønske om forbrugerbeskyttelse Efter SET s opfattelse kan dette formål og hensyn dog næppe udstrækkes til at give forbrugerne et krav på forsyningspligtpriser, der ligger under selskabets regulatorisk fastsatte omkostninger. Et sådan krav opstår næppe heller i tilfælde, hvor selskabet har begået fejl i forbindelse med beregningen af forsyningspligtprisen. Det er SET s opfattelse, at dette hensyn derfor ikke vægter tungt i afvejningen. 64. Hensynet til at sikre lighed samt hensynet til den effektive myndighedskontrol og tilliden til myndigheden skal ligeledes inddrages i afvejning. Disse hensyn tilhører dog alene kategorien af svage tilbagekaldelsesgrunde Den forvaltningsretlige lighedsgrundsætning tilsiger, at væsentlige lige forhold skal behandles lige. En tilbagekaldelse vil sikre hensynet til lighed, idet alle selskaber behandles ens og får deres priser vurderet og godkendt/korrigeret efter samme kriterier Kravet om lovmæssig forvaltning indebærer, at Energitilsynet som forvaltningsmyndighed skal træffe beslutninger, som er lovlige og korrekte. Det er derfor væsentligt, at tilsynet træffer materielt rigtige beslutninger, og forsøger at rette op på fejlagtige afgørelser, når/hvis de opdages. Dette hensyn kan dog kun tillægges begrænset vægt ved afvejningen, dels fordi det hører under kategorien af svage tilbagekaldelsesgrunde, dels fordi tilliden til tilsynets afgørelser ikke påvirkes i samme grad, når fejlen ikke kan bebrejdes tilsynet. 67. Efter en samlet afvejning af de omhandlede hensyn og de konkrete afgørelser finder SET, at der ikke er tilstrækkeligt tungtvejende argumenter, der hindrer omgørelse af afgørelsen til gunst for SEF. SET lægger særligt vægt på, at forbrugernes interesse er afledt, hvorfor der kræves tungtvejende hensyn for at hindre tilbagekaldelse af afgørelsen. I nærværende sag finder SET, at hensynet til forbrugerne ikke er tilstrækkelig tungtvejende. Det faktum, at selskabet selv i et begrænset omfang kan bebrejdes for den begåede fejl, kan ikke føre til et andet resultat. Hertil skal det bemærkes, at SEF har orienteret SET om de ukorrekte faktiske oplysninger hurtigt efter, at SET udsendte den oprindelige afgørelse, samt at en omgørelse hvis afgørelsen havde været truffet under normale omstændigheder havde haft effekt på en uændret kundekreds. SET 17 Der henvises til afgørelsens punkt Forvaltningsret s. 943 og Forvaltningsret Almindelige emner s Der henvises til afgørelsens punkt 51.

15 15/18 bemærker endvidere, at både hensynet til lighed og effektiv myndighedskontrol taler for en genoptagelse af afgørelsen. Saldoafvikling 68. SEF kan således opkræve kr ,00 hos forbrugerne. I det følgende vil SET vurdere, hvorledes denne saldo skal afvikles. 69. I 2014 var SEF s realiserede afsætning for 4. kvartal på MWh. Hvis selskabet afvikler hele sin saldo over 4. kvartal 2015, og afsætningen for det kvartal antages at være den samme som for 4. kvartal 2014, vil den forventede efterreguleringssats blive ca. 12,57 kr./mwh 20. Dette kan omregnes til en efterreguleringssats på ca. 1,257 øre/kwh, hvis den samlede saldo afvikles over 4. kvartal Til sammenligning har den oprindeligt godkendte forsyningspligtpris for SEF i 4. kvartal 2013 været 320,00 kr./mwh. Målt i procent i forhold til denne pris vil en samlet efterreguleringssats, som den ovenfor beregnede, være på 3,93 pct. Den reviderede godkendte pris har for 4. kvartal 2013 været 336,25 kr./mwh SET finder, at en forventet efterregulering af den samlede saldo, der udgør så lille en procentandel i forhold til tidligere og nu godkendte priser, er tilpas lille til, at den samlede saldo kan afvikles over ét kvartal. 72. Selvom SET finder, at SEF har mulighed for at anvende ét kvartal til at afvikle saldoen, er dette uhensigtsmæssigt pga. metoden der anvendes til afviklingen. 22 Derfor fastsættes en tidsfrist til udgangen af 1. kvartal Den samlede saldo i selskabets favør kan afvikles fra og med datoen for nærværende afgørelse, og den samlede saldo skal være afviklet senest ved udgangen af 1. kvartal Det kan ikke afvises, at selskabet ved udgangen af 1. kvartal 2016 har opkrævet et beløb, der afviger fra saldoen. Det skyldes måden saldoen afvikles på. 74. Det beløb, angivet i kr./mwh, som SEF ønsker at regulere med, skal indberettes i den kvartalslige priskontrol og dermed tages med i den pris, som godkendes af SET for hvert kvartal. Prisanmeldelsesskemaet, som anvendes til dette, er udformet således, at der er taget højde for eventuelle efterreguleringer. 20 Kr / MWh. 21 Se bilag Der henvises til afgørelsens punkt

16 16/ Saldoen afvikles kvartalsvis ved at tage udgangspunkt i det beløb af den samlede saldo, der ønskes efterreguleret for det pågældende kvartal. Dette beløb, der udtrykker den forventede efterregulering, divideres med en prognose for kvartalets afsætning og derefter haves en efterreguleringssats pr. MWh. Når afsætningen for kvartalet er opgjort, kan den realiserede efterregulering gøres op ved at gange den faktiske afsætning med efterreguleringssatsen. Den samlede saldo nedskrives med denne efterregulering. 76. Imidlertid vil der ofte opstå en difference mellem prognosen og den endelige afsætning for et kvartal. Dette skyldes ændringer i efterspørgslen, bl.a. som følge af uforudsete ændringer af klimaet. Dette bevirker, at den forventede efterregulering ofte afviger fra den faktiske efterregulering, der i sagens natur først kan opgøres efter afslutningen af et kvartal, hvor størrelsen af den faktiske afsætning foreligger. 77. Et selskab kan således pga. afvigelser mellem prognose og afsætning sjældent foretage en perfekt efterregulering af en saldo, således at den oprindelige saldo vil blive nul, efter selskabet har efterreguleret over et givent antal kvartaler. Ofte kan afvigelsen mellem summen af efterreguleringer og den oprindelige saldo være så beskeden, at en ny efterregulering reelt ikke er muligt idet efterreguleringssatsen ville blive så lav, at det pga. omregning fra MWh. og kwh samt deraf følgende afrundinger ikke er muligt at indregne satsen i den godkendte pris. 78. Et selskab kan ved efterreguleringer over en given periode have opkrævet et højere eller et lavere beløb hos forbrugerne end den oprindelige saldo. Det er således nødvendigt at tage højde for en behandling af tilfælde, hvor summen af efterreguleringer afviger fra den oprindelige saldo, efter perioden for efterreguleringer er afsluttet - i dette tilfælde efter udgangen af 1. kvartal Nedenfor vil SET først vurdere tilfældet, hvor selskabet har opkrævet et lavere beløb hos forbrugerne end den samlede efterreguleringssaldo. Derefter vil tilfældet, hvor selskabet har opkrævet et højere beløb hos forbrugerne end den samlede efterreguleringssaldo blive vurderet. 79. Hvis SEF efter 1. kvartal 2016 har opkrævet et beløb af forbrugerne, der samlet set er lavere end den oprindelige saldo, finder SET, at selskabets mulighed for at opkræve underbetalingen fra forbrugerne bortfalder ved udgangen af 1. kvartal SET lægger vægt på, at selskabet trods den ovenfor beskrevne usikkerhed ved efterreguleringen er nærmest til at sikre, at den reelle efterregulering ender så tæt på efterreguleringssaldoen som muligt. Forbrugerne har ingen indflydelse herpå, og af hensyn til forbrugerne bør det sikres, at saldoen afvikles indenfor en overskuelig periode.

17 17/ SET finder derfor, at SEF s mulighed for at opkræve underbetalingen fra forbrugerne bortfalder ved udgangen af 1. Kvartal Det betyder, at SEF ikke har mulighed for at opkræve efterreguleringssaldoen efter udgangen af 1. kvartal 2016, uanset om selskabet på dette tidspunkt måtte have opkrævet et beløb af forbrugerne, der samlet set er lavere end den oprindelige saldo. 81. Hvis SEF efter 1. kvartal 2016 har opkrævet et beløb af forbrugerne, der samlet set er højere end den oprindelige saldo, finder SET, at det herefter skal vurdere, om den overskydende saldo skal tilbagebetales til forbrugerne. SET lægger vægt på, at elforsyningsloven, som tidligere nævnt, indeholder væsentlige forbrugerhensyn. Endvidere indeholder forsyningslovgivningen generelt et princip, hvorefter forbrugere skal have for meget erlagt igen. 82. SET finder derfor, at der efter 1. kvartal 2016 skal tages stilling til om en eventuel overskydende saldo skal tilbagebetales til forbrugerne. Det betyder, at SEF efter 1. kvartal 2016 skal orientere SET, hvis selskabet har opkrævet et beløb af forbrugerne, der samlet set er højere end den oprindelige saldo. På baggrund af de konkrete omstændigheder, herunder særligt beløbets størrelse, vil SET herefter vurdere, hvad der skal foretages fremadrettet. Afgørelse 83. På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering træffer Sekretariatet for Energitilsynet afgørelse om: at SET s oprindelige afgørelse af 20. september 2013 vedrørende forsyningspligtprisen for SEF for 4. kvartal 2013 tilbagekaldes at SET s oprindelige afgørelse vedrørende forsyningspligtprisen for SEF for 4. kvartal 2013 omgøres fra 320,00 kr./mwh til 336,25 kr./mwh i overensstemmelse med SET s reviderede beregninger, på baggrund af hvilke SEF kan opkræve en samlet saldo på kr ,00 hos forbrugerne at den samlede saldo i selskabets favør skal være opkrævet senest ved udgangen af 1. kvartal 2016, og at SEF skal orientere SET efter 1. kvartal 2016, hvis selskabet har opkrævet mere ved forbrugerne end den samlede efterreguleringssaldo, hvorefter SET vil vurdere, om saldoen skal tilbagebetales til forbrugerne

18 18/18 Bilag 1 4. kvartal 2013 Oprindeligt godkendt mark-up Kr./MWh 30,74 Maksimal mark-up ved korrekt grundlast Kr./MWh 46,99 Difference Kr./MWh -16,25 Oprindeligt godkent pris. Kr./MWh 320,00 Ny pris. Kr./MWh 336,25 Difference. Kr./MWh -16,25 Afsætning. MWh Saldo. Kr Antal kunder. (4 MWh/år) Difference. Kr./Kunde -16,25 Antal kunder. (5 MWh/år) Difference. Kr./Kunde -20,31

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 (Elforsyning) Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr.

Læs mere

Ændring af Energitilsynets afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006

Ændring af Energitilsynets afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006 ENERGITILSYNET Energitilsynets møde den 23. juni 2008 23-06-2008 EL 4/0720-0200-0073 HNJ Ændring af Energitilsynets afgørelser vedrørende forsyningspligtig el i 2. kvartal 2006 Resumé 1. Prisen for forsyningspligtig

Læs mere

(Elforsyning) 20. oktober 2008 J.nr.: 1011-240 Eksp.nr.: 41997 TML-EKN

(Elforsyning) 20. oktober 2008 J.nr.: 1011-240 Eksp.nr.: 41997 TML-EKN (Elforsyning) Hirtshals Elforsyningsselskab A/S, EnergiMidt Forsyning A/S, Viborg Forsyning A/S, Scanenergi Elsalg A/S, AKE Forsyning A/S, Korsør Forsyning A/S, Energi Fyn Forsyningspligt A/S, Hillerød

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 2. maj 2014 Ret & Administration 13/10069 /OTS, PAJ Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Resumé 1. I dette notat orienteres om

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 2. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 2. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 2. kvartal 2014 4. august 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 1. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 1. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 1. kvartal 2014 11. april 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009

Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009 SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 19. december 2014 Sag 4/0720-0403-0178 Deres ref. LRN Tilbagekaldelse af afgørelse af den 13. november 2009 Sagens oplysninger Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 4. kvartal 2013

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 4. kvartal 2013 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 4. kvartal 2013 23. januar 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning og lov om naturgasforsyning 2012/1 LSV 58 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0126 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling

Læs mere

De anmoder i den forbindelse om, at klagerne tillægges opsættende virkning. Til støtte for denne anmodning har De anført:

De anmoder i den forbindelse om, at klagerne tillægges opsættende virkning. Til støtte for denne anmodning har De anført: Jonas Bruun Advokfirma Att.: Advok Christine Jansby Bredgade 38 1260 København K Klage over Energitilsynets afgørelser af 30. november 2006 om efterregulering af NESA Forsyning A/S forsyningspligtpriser

Læs mere

Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el

Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el 15. oktober 2014 Engros 14/04339 LVM/MDP Undersøgelse af produktfordeling på det danske detailmarked for el Sekretariatet for Energitilsynet har gennemført en undersøgelse af fordelingen af kunder og volumen

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 20. april 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 20. april 2009 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Nordthy Energi A/S over Energitilsynet fra 20.

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 3. kvartal 2014

Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el. 3. kvartal 2014 Prisstatistik for tilbagefaldsprodukter for el 3. kvartal 2014 09. oktober 2014 Sag Deres ref. LVM Formålet med lovgivningen er at undgå, at såkaldt passive forbrugere betaler en højere pris for tilbagefaldsproduktet

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

FASTSÆTTELSE AF TILLÆG TIL SPOT- PRISEN FOR KONKURSRAMTE KUNDER 2017

FASTSÆTTELSE AF TILLÆG TIL SPOT- PRISEN FOR KONKURSRAMTE KUNDER 2017 FASTSÆTTELSE AF TILLÆG TIL SPOT- PRISEN FOR KONKURSRAMTE KUNDER 2017 29. november 2016 Engros & Transmission 16/10983 Mikkel Hoffmann Bjarrum SAGSFREMSTILLING 1. Sekretariatet for Energitilsynet (SET)

Læs mere

UNDERSØGELSE AF PRODUKTFORDELING PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR EL

UNDERSØGELSE AF PRODUKTFORDELING PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR EL PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. MAJ 2015 UNDERSØGELSE AF PRODUKTFORDELING PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR EL 14. april 2015 Engros & Transmission 15/01560 LVM RESUMÉ Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8,

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8, LOVGRUNDLAG 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2015

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2015 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2015 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 3. kvartal 2014

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 3. kvartal 2014 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 3. kvartal 2014 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små

Læs mere

NORDTHY ENERGI A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing M. Godkendelse af priser og avancer for 2002, 2003 og 2004

NORDTHY ENERGI A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing M. Godkendelse af priser og avancer for 2002, 2003 og 2004 NORDTHY ENERGI A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing M 16. juni 2008 Sag 4/0720-0402-0232 / HGO Deres ref. Godkendelse af priser og avancer for 2002, 2003 og 2004 Energitilsynet fremsendte den 27. maj 2008 udkast

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Bilag 1 E. Opgavebeskrivelse

Bilag 1 E. Opgavebeskrivelse 20. januar 2014 J.nr. 2009/2018-0001 Ref. Bak/fma Bilag 1 E. Opgavebeskrivelse Indhold 1. Baggrund... 2 2. Forsyningspligtens omfang og indhold... 2 2.1 De udbudte bevillingsområder... 2 2.2 Forsyningspligtens

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Aal El-Net A M B A CVR-nr. 22188410 Industrivej 18 6840 Oksbøl 5. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05711 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR AAL EL-NET A M B A FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2014

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2014 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 14 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små og

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

UDKAST TIL AFGØRELSE OM FASTSÆTTELSE AF MARK UP PÅ FORSYNINGSPLIGTIGE ELPRODUKTER FOR PERIODEN

UDKAST TIL AFGØRELSE OM FASTSÆTTELSE AF MARK UP PÅ FORSYNINGSPLIGTIGE ELPRODUKTER FOR PERIODEN PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 24. NOVEMBER 2015 UDKAST TIL AFGØRELSE OM FASTSÆTTELSE AF MARK UP PÅ FORSYNINGSPLIGTIGE ELPRODUKTER FOR PERIODEN 2016-2017 1. september 2015 Engros & Transmission RESUMÉ

Læs mere

Tilsynet med priser og leveringsvilkår for tilbagefaldsprodukter

Tilsynet med priser og leveringsvilkår for tilbagefaldsprodukter ENERGITILSYNET Punkt 5 Energitilsynets møde den 17. december 2013 17. december 2013 Sag: 13/11008 Afd.: E&T Sagsbehandler: LVM/SEY Tilsynet med priser og leveringsvilkår for tilbagefaldsprodukter i elforsyningspligtområder

Læs mere

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4.

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4. Brenderup Netselskab A.m.b.a. Bøgelundvej 10 5464 Brenderup 23. februar 2015 Sag 12/09019 / AE Deres ref. Udmelding af bagudrettet reguleringspris til Brenderup Netselskab A.m.b.a. for reguleringsåret

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29.

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet. Bilagsoversigt. Bilag til punkt 7. Energitilsynets møde den 29. ENERGITILSYNET Bilag til punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 9. april 2014 Ret & Administration 13/10069 OTS Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på el- og naturgasområdet ENERGITILSYNET

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Kibæk Elværk A.m.b.A. CVR-nr. 13 54 98 18 Kastanie Allé 10 6933 Kibæk 28. juni 2018 Detail & Distribution 18/05695 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KIBÆK ELVÆRK A.M.B.A. FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Tilsynet med priser og leveringsvilkår for tilbagefaldsprodukter

Tilsynet med priser og leveringsvilkår for tilbagefaldsprodukter ENERGITILSYNET Punkt klik her Energitilsynets møde den 17. december 2013 1. november 2013 Sag: 13/11008 Afd.: E&T Sagsbehandler: LVM/SEY Tilsynet med priser og leveringsvilkår for tilbagefaldsprodukter

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Att: Jens Ammitzbo Sendt med mail til: jeam@se.dk og net@se.dk Dato: 26-06-2014 Sagsnr.: 14/05431 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration AFGØRELSE

Læs mere

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET

ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. MAJ 2015 ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 19. maj 2015 Detail & Distribution 15/01397 RESUMÉ 1. Denne sag forelægges Energitilsynet

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

1 2-9 Produktsorteringer. Oversigt over de produktsorteringer, som er grundlaget for estimationen af den toårige

1 2-9 Produktsorteringer. Oversigt over de produktsorteringer, som er grundlaget for estimationen af den toårige ENERGITILSYNET Bilag til punkt XX Energitilsynets møde den 26. november 2013 02/10/2013 ENGROS 13/08889 /LVM Bilagsoversigt ENERGITILSYNET Bilag Bilagsside nr. 1 2-9 Produktsorteringer. Oversigt over de

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene

Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene 24. november. 2014 Sag 12/09029 /MBK & LRN Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene 2005-2013 1 Indledning Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede indtægtsrammer og

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE 28. marts 2017 Ret & Administration 16/13465 SBCL ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR SETS TILSYN MED INDBERETNING AF PRISER M.V. PÅ ELPRIS.DK OG VIRKSOMHEDENS HJEMMESIDE BAGGRUND 1. Ret og Administration har

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Frederikshavn Elnet A/S CVR-nr. 25 61 55 81 Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 7. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr.: 17/06871 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FREDERIKSHAVNS ELNET A/S FOR Denne

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Stavangervej 13 4900 Nakskov 13. februar 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06886 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR NAKSKOV ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne

Læs mere

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at:

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at: Østkraft Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 30. september 2015 Detail & Distribution 12/09088 MBK AFGØRELSE UDMELDING AF ØSTKRAFT NETS BAGUDRETTEDE REGULERINGSPRIS 1. INDLEDNING Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af elektricitet 1) BEK nr 1353 af 12/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

FASTSÆTTELSE AF PRIS PÅ KONKURS- PRODUKTET FOR 2018 (TILLÆG TIL SPOT- PRISEN)

FASTSÆTTELSE AF PRIS PÅ KONKURS- PRODUKTET FOR 2018 (TILLÆG TIL SPOT- PRISEN) FASTSÆTTELSE AF PRIS PÅ KONKURS- PRODUKTET FOR 2018 (TILLÆG TIL SPOT- PRISEN) 23. november 2017 Engros & Transmission 17/13546 Tobias Ladegaard Hensch AFGØRELSE 1. Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Læsø Elnet A/S CVR-nr. 33 06 37 41 Doktorvejen 2 Byrum 9940 Læsø 10. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05698 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR LÆSØ ELNET A/S FOR RE- GULERINGSÅRET 2016 Denne

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE Nr. Broby-Vøjstrup Netselskab a.m.b.a. Søbjergvænget 80 5672 Broby 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09056 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

Læs mere

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S.

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S. Til: Brødrene Hartmann A/S Tønder Fjernvarmeselskab a.m.b.a. Energitilsynet Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE RAH Net A/S Ndr. Ringvej 4 6950 Ringkøbing 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09060 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de

Læs mere

for statsforvaltningens udtalelse.

for statsforvaltningens udtalelse. X Ved skrivelse af 4. november 2009 har X på vegne af Enhedslisten i Aalborg anmodet Statsforvaltningen Nordjylland om at tage stilling til, hvorvidt den kommunale myndighed i Aalborg har handlet ulovligt

Læs mere

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at

Svar på 37 spørgsmål nr. 206 om hvorvidt det er Naalakkersuisuts opfattelse, at Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen Inuit

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Dinel A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR-nr. 25 70 69 00 8. maj 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05687 MSS/MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR DINEL A/S FOR REGULE- RINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

PRISSTATISTIK FOR FORSY- NINGSPLIGTPRODUKTER

PRISSTATISTIK FOR FORSY- NINGSPLIGTPRODUKTER 1. KVARTAL 216 PRISSTATISTIK FOR FORSY- NINGSPLIGTPRODUKTER Side 1/8 ENERGITILSYNET PRISSTATISTIK FOR FORSYNINGSPLIGTPRODUKTER INDLEDNING Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er

Læs mere

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj.

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj. UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFOR- BRÆNDINGSANLÆG 15. oktober 2015 Varme 15/08156 TBHO I medfør af 5, stk. 3, i bekendtgørelse nr. 1213 af 17. december 2012 om fastsættelse af prislofter og

Læs mere

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 24. november 2009 om inddragelse af beskikkelse som energikonsulent anmodning om opsættende virkning

Klage over Energistyrelsens afgørelse af 24. november 2009 om inddragelse af beskikkelse som energikonsulent anmodning om opsættende virkning Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energistyrelsens

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

UDKAST TIL FASTSÆTTELSE AF TIL- LÆG TIL SPOTPRISEN FOR KONKURS- RAMTE KUNDER 2017

UDKAST TIL FASTSÆTTELSE AF TIL- LÆG TIL SPOTPRISEN FOR KONKURS- RAMTE KUNDER 2017 UDKAST TIL FASTSÆTTELSE AF TIL- LÆG TIL SPOTPRISEN FOR KONKURS- RAMTE KUNDER 2017 11. november 2016 Engros & Transmission 16/10983 Mikkel Hoffmann Bjarrum SAGSFREMSTILLING 1. Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Forsyning Helsingør Elnet A/S CVR-nr. 32 65 42 15 Haderslevvej 25 3000 Helsingør 18. april 2018 Detail & Distribution Sags nr. 18/05690 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S FOR

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Statusmeddelelse. HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard København S

Statusmeddelelse. HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard København S HOFOR Spildevand København A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07143 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej 16 5250 Odense SV 7. februar 2017 Detail & Distribution 16/10977 laa AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S

Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S Ældre Sagen Nørregade 49 1165 København K Klage over Energitilsynets afgørelse af 23. juni 2008 om andre driftsmæssige indtægter i 2004 reguleringsregnskabet for DONG Energy City Elnet A/S Energiklagenævnet

Læs mere

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2013

Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2013 Elprisstatistik for forsyningspligtprodukter 1. kvartal 2013 Indledning Formålet med elprisstatistikken for forsyningspligtprodukter er at afspejle den gennemsnitlige elpris for husholdninger samt små

Læs mere

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse

NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse (Elforsyning) NRGi A.m.b.a. over Energitilsynet af 14. januar 2004 Betaling af elforbrug på en fraflyttet adresse Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D.

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 19. november 2018 Sag nr. 18/14295 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. TREFOR Elnet A/S 21. december 2015 Detail & Distribution 15/11171 laa GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TREFOR Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

Statusmeddelelse. Faxe Spildevandscenter A/S Jens Chr. Skous Vej Haslev

Statusmeddelelse. Faxe Spildevandscenter A/S Jens Chr. Skous Vej Haslev Faxe Spildevandscenter A/S Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07082 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske

Læs mere

Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade Kongerslev AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR REGULERINGSÅRENE

Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade Kongerslev AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR REGULERINGSÅRENE Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade 52 9293 Kongerslev 28. september 2016 Detail & Distribution 12/09046 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S.

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S. ELINORD A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn CVR-nr.: 25615581 Afgørelse Reguleringspris for ELINORD A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af ELINORD A/S (herefter Elinord)

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

Et år efter implementeringen af. engrosmodellen. Hindsgavl Slot, 14. juni 2017

Et år efter implementeringen af. engrosmodellen. Hindsgavl Slot, 14. juni 2017 Et år efter implementeringen af engrosmodellen Hindsgavl Slot, 14. juni 2017 Agenda Hvad er engrosmodellen? Eller rettere; hvad er leveringspligten? Hvilke fokuspunkter har myndighederne haft det seneste

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for SK Vand A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07253 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

RAPPORT, MARTS 2016 UNDERSØGELSE AF PRODUKT- FORDELINGEN FOR DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS

RAPPORT, MARTS 2016 UNDERSØGELSE AF PRODUKT- FORDELINGEN FOR DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS RAPPORT, MARTS 2016 UNDERSØGELSE AF PRODUKT- FORDELINGEN FOR DET DANSKE DETAILMARKED FOR NATURGAS 2012-2015 Side 2/8 INDHOLD RESUMÉ... 3 PRODUKTER PÅ DET DANSKE DETAILMARKED FOR GAS... 3 FORSYNINGSPLIGTPRODUKTER...

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1)

Bekendtgørelse om forbrugeraftaler om levering af naturgas 1) (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2008/2015-0020 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Kommentarer til SET s udkast af 12. september 2012 til afgørelse om metodegodkendelse af reservation på den elektriske Storebæltsforbindelse

Kommentarer til SET s udkast af 12. september 2012 til afgørelse om metodegodkendelse af reservation på den elektriske Storebæltsforbindelse Til Energitilsynets sekretariat Att.: Henrik Thomsen Kommentarer til SET s udkast af 12. september 2012 til afgørelse om metodegodkendelse af reservation på den elektriske Storebæltsforbindelse 20. september

Læs mere