Vi skal kun bruge slusen ved Anderten veds 174 km. I slusen skal vi 14,9 meter ned.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi skal kun bruge slusen ved Anderten veds 174 km. I slusen skal vi 14,9 meter ned."

Transkript

1 Rejsebrev nr. 06 fra Braunschweig til Recke (Mittellandskanlen) Mittellandskanalen (MLK) er 325 km lang med 3 sluser undervejs. Vi skal kun besejle en del af strækningen. Vi kommer fra Elbe-Seitekanal (ESK) og kommer ud ved 233,7 km herefter følger vi den helt i bund til 0 km, hvor vi drejer ned i Dortmund-Ems-kanalen (DEK). Vi skal kun bruge slusen ved Anderten veds 174 km. I slusen skal vi 14,9 meter ned. Mittellandskanalen forbinder øst og vest, og man kan komme fra Holland, Frankrig eller Schweiz til daværende Østtyskland, Polen eller Balkan. Den første etape blev klar i 1915, der dækkede strækningen fra 0 til ca. 100 km (minden), og efteråret 1938 stod hele kanalen klar. Torsdag den 9. Juli 2009 Braunschweig - Heidanger (8 km) Afg. kl Ank. kl Vi ser, at der ligger en lystbådshavn nede i en sidekanal, ikke så langt fra Braunschweig, hvor vi ligger. Den lyder så hyggelig at vi beslutter os, for at den må vi besøge. Sidekanalen hedder Salzgitter og havnen ligge 3,5 nede i kanalen. Umiddelbart efter havnen ligger slusen Wedtlenstedt, men der er kun industri og kanalen er i øvrigt blind. Men havnen vil vi gerne se. Efter den noget kaotiske ankomst i går, beslutter vi os for at vi vil pænt ud af Braunsweig i dag. Vi får havnefogden til at vinke, når vi kan sejle ud i kanalen. Han vinker, men vinker snart af igen, men der har vi sluppet fortøjningerne. Vi finder en pæl at fortøjer til, men lægteren passere forbi. Dette var en god beslutning. Da han igen vinker os ud, er vi drevet næsten hele vejen rundt, og med lodder og trisser får vi båden på rette kurs og ud i Mittellandskanalen.

2 Blot 5 km senere drejer vi bagbord og ned af Sidekanal Salzgitter. Her bliver vandet hurtigt roligt, men strømmen kan snyde en del. Da vi ankommer til broen ind til Heidanger havn får vi strømmen af mærke, da vi nu får den ind for siden, men efter et par kursændringer kommer vi fint ind. Inde i selve havnen er der også strøm, og vi kan ikke bare drive mens vi finder plads. Heldigvis finder vi hurtigt en ledig pæleplads - den er godt nok 4 m for kort, men pyt. Da Skipper skal luftes ser vi at broen er lutter riste, og det skær i hans porter, så han må bæres. Det var han absolut ikke tilfreds med. Vi går en tur rundt på havneområdet, og da vi kommer tilbage får vi besøg af havnefogden, der fortælle hvordan vi betaler havnepenge og regler for havnen i øvrigt. Her er fri internet-adgang, men jeg kan ikke komme ud. Han nulstiller routeren og vi er på. Første dag med internet i over en uge. Så der meget nyt for jer at læse her og under dagbog 5. Det er i øvrigt en billig havn - blot 12 euro inkl. strøm. Vi sidder og kigger på kortet. Næste etape går til Hannover, og det er en sejltur på 53 km og en større sluse, så hvis vi skal vente længe på slusen, så kan det blive en sejldag på op til 7 timer. Men det ser ud til at det er nærmeste lystbadehavn, hvor der er plads til en båd af vores størrelse. Ellers skal vi ligge til i selve kanalen, og det er ikke særligt tiltalende her. Det har regnet det meste af dagen, men ind imellem titter solen frem og så går vi op på agterdækket og sidder. Regnen tager netforbindelsen, der ikke er særlig stabil her. Til aften går vi en tur op på restauranten her på havnen. Der er særdeles hyggeligt. Det virker nærmest som noget fra en film, med palmer og planter udenfor. Vi beslutter os for at fråse en lille smule. Vi bestiller grill-teller, som består at to stykker oksekød, to stykker svinemørbrad, en krydderet brunchpølse og et stort stykke bacon. Det serveres med pommes frites og salat. Den lokale øl her Becks, så den snupper vi. Til dessert bestiller vi hhv. is med blandede friske frugter og en bananasplit. De er så store, at det næsten er for meget oven på grill-telleren. Vi må snart vænne os til at alt mad serveres i kæmpe portioner, i forhold til hvad vi er vandt til i Danmark.

3 Fredag den 10. Juli 2009 Heidanger Vi står op kl for at gøre klar til en lang tur til Hannover, men beslutter at snuppe en dag mere her. Vi har begge sovet dejligt, da her er helt roligt i havnen. De få lægtere, der kommer ind i Salzgitter-kanalen mærkes stort set ikke i havnen. Da vi skal lave morgenmad, ser vi at brødet er muggent. Heldigvis har vi været forudseende, og taget knækbrød med, der kan holde i længere tid. Så vi klarer os alligevel. Skipper er ved at vende sig til at blive båret hen af broen, selvom han stadig mener at det er noget uværdigt. men omvendt vil han heller ikke gå på gitterristene. Han er i det hele taget ved at blive lidt af en skibshund. Så længe han kan ligge ude foran på ruftaget, så nyder han det. Han kan frit vandre rundt, og kun i sluser og når vi lægger til og fra i havene er han i snor. Her til morgen er temperaturen blot 11 grader og der blæser en anelse vind, så det er småkøligt, men vi nyder det. Heidangers hyggelige restaurant med tilhørende liggepladser. Planlægningen i detaljer foregår kun 1-3 dage frem, og vi har stor glæder af papirkortene fra NV, Inland waterways of Germany samt Sejlads på nordtyske vandveje. Tilsammen giver de et næsten sandfærdigt billede af virkeligheden. Ved 12-tiden kører vi op for at handle. Vi har fået at vide at der ligger Lidl og Aldi 3-4 km herfra. Det kort vi fik i restauranten viser desværre kun de veje vi skal bruge - ikke sideveje mv. Så vi kører forkert og kommer på en dobbelt så lang tur, før vi finder stedet. Vi får handlet ind til både morgenmad, frokost og aftensmad samt lidt småting. På vejen hjem er det nemmere, for her følger vi turen baglæns og finder den lige vej. Men vi er godt trætte. Da vi er tilbage på båden spiser vi lidt frokost. Dernæst snupper vi en lur, mens regnen siler ned. Til aften står den bare på pølser og spejlæg på rugbrød. Jeg laver lidt mad, mens Per og Skipper tager en luftetur. Skipper vil ikke ud, når det regner, men nu kan det ikke vente længere. Skipper bæres fra båden og ned af broen. Nu er han våd, så nu vil han gerne på rundtur.

4 Lørdag den 11. Juli 2009 Heidanger - Hannover HMC (48,1 km) Afg. kl. 8:50 Ank. kl Vi stod op kl og spiste morgenmad. Vi havde stadig frisk franskbrød fra i går. Bagefter gik Per og Skipper en lang tur, mens jeg klargjorde skib, og plottede ruten ind på søkortet. Kl var vi alle klar og strømmen i havnen var begrænset, så vi kom nemt ud. Vejret var gråt, men tør, og det passer os fint, når vi sejler. Vi nød den stille tur ud gennem Slazgitter kanalen og videre ud i Mittellandskanalen. Ved 197 km stenen og de næste 4-5 km gik det stille vand hen op blev oprørt. Bølgerne stod pludselig op i en højde af omkring en meter, kunne vi se af spunsvæggen, der i øvrigt er høg på denne strækning. Så det er måske helt normalt for denne strækning. Vi blev enige om, at det var vindmøllernes skyld, der stod på hele strækningen - eller måske er det netop derfor vindmøllerne står her. Uanset hvad, var det ikke specielt behageligt, og der skulle virkelig være koncentration ved rattet, ellers drev vi af ind mod bredden. Lige så pludseligt det var kommet, lige så pludseligt var det væk igen. Så var der atter ro, og det var yderst behageligt, og med kønne omgivelser. Beplantningen er meget varieret her, og står helt ned til bredden. Da vi nærmere os Hannover kom regnen, og det væltede bare ned. Heldigvis stoppede det for en kort bemærkning mens vi ved 174 km stenen nåede Anderten slusen. Her skulle vi 14,7 m ned, så det var i gang med de 30 m lange sluseliner. Da vi var kommet 3-4 m, kunne vi se fortøjningsmulighederne på slusevæggen, og vi kunne trække de lange liner ind, og sætte nogle mindre. Indsejlingen til Misburg er meget snæver, og vi tror næsten ikke vores egne øjne, da lægteren foran os forsvinder ind i det lille hul, som udgør indsejlingen til den sidste kanalstrækning, hvor havnen ligger. Da vi ankommer til Hannoverscher Motorboot Club er der straks folk til at henvise til en ledig plads, og hjælpe os pænt med fortøjningerne.

5 Jeg finder havnefogden her, og han er yderst behjælpsom. Vi vil gerne snart have diesel på, men de steder, der har været angivet i søkortet, har lukket for deres dieselsalg. De lokale her henter i dunke fra vejstationerne, da det er billigere. Imens går Per i gang med at lave aftensmad. Vi skal have paprikagryde med kalkun og ris. Per laver en stor gryde og resten fryser vi ned til et senere tidspunkt. Sammen med de øvrige lokale får de fundet frem til at det stadig er muligt at købe hvid diesel i List (Marina Regatta), men at de tager overpris. Så må vi evt. lade være med at tanke fuld, men det kan også være dyrt/risikabelt at løbe tør for diesel ude i kanalen. Vi går aftentur med Skipper, og så langt øjet rækker er der industri og kalkgruper. Det mærker man slet ikke nede i havnen. Det er en helt lille oase. Havnen låses kl , så vi fik udleveret en nøgle, så Skipper kunne bliver luftet til aften og igen i morgen tidligt. Søndag den 12. Juli 2009 Hannover (HMC) - Seelze (28,3 km) Afg. kl Ank. kl I dag er det blot en lille tur. Vi vil gerne et tur til Seelze, der ligger blot 21 km længere nede af Mittellandskanalen. Med turen ud af sidekanal Misburg og ned af sidekanal Linden er der i alt ca. 26 km. Inden vi tager afsted pejler vi dieseltanken. Men den er stadig mindst kvart fuld, så vi dropper tankning under vejs. Her i Misburg er det muligt at tanke drikkevand, så vi benytter chancen til bad, opvask, vask af grill-dugene samt efterfølgende genopfyldning af drikketanken. Det er gråvejr og småregnende, men turen er fin. Der er næsten ingen strøm i Sidekanal Misburg og kun en anelse vind, så vi kommer nemt fra uden problemer. Vi nyder turen, og ude i Mittellandskanalen kommer vi foran en lægter, så det er også rolig sejlads. Vi får ikke flere lægtere foran os, men har en del modtrafik. Turen langs Mittellandskanalen er egentlig meget varierende. Det ene øjeblik er kanalen slank og grøn, og det næste bred og fuld af industri.

6 Turen ned af sidekanal Linden er også stille og rolig. Et stykke foran os ligger en lægter, så vi sætter bare farten ned. I Seelze viser der sig hurtigt en ledig plads. Det er godt nok langskibs, men så må Skipper bliver på agterdækket, så han ikke smutter af. Vores nabo på broen er en schweizer, og han er hurtig til at komme ud og tage imod. Her er stille og roligt, så igen glider alting nemt. Så snart fortøjningerne er på plads er det tid for Per og Skippers luftetur. Ud på eftermiddagen tager vi cyklerne frem og kører et smut op i byen, der ligger blot en km herfra. Vi skal bl.a. se om der ligger en boghandel og en bank. Vi har netop opdaget at både det elektroniske og papir søkortet kun går til Hannover, så vi skal finde søkort herfra til starten af Mittellandskanalen samt til Dortmund- Ems og Wesel-Datteln kanalene. Begge dele findes her, men det er søndag, så her er lukket, men så kan vi nå det til i morgen inden vi skal afsted. På vejen tilbage til havnen finder vi en lille restaurant, som ser hyggelig ud. Vi snupper lidt nemt aftensmad. Da vi kommer tilbage til båden er det igen begyndt at regne. Det har regnet det meste af dagen de sidste fem dage, så vi trænger efterhånden til lidt sol. Havnen er egentlig hyggelig og der er restaurant, bad og toiletter samt bare 1 km op til diverse indkøbsmuligheder. Der er store veje på to af siderne, og ikke ret langt op til stationen, så her er ikke så fredeligt som i HMC. Ved 19-tiden kommer havnefogden og vi betaler i alt 14,4 euro for en overnatning. Vi spørger til kort over de manglende kanaler. Han siger at vi ikke behøver kort her, da det bare er ligeud. Vores naboer Rudi og Anni, der kommer fra Schweiz, men er bosiddende i Tyskland giver os en kanalbog fra 2001, der i tekst beskriver kanalerne. Han har købt ny i år, så vi kan få den gamle. Det er pænt af. Han har skrevet en masse gode noter i den - ellers ville vi bare have klaret os med Inland Waterways og Germany.

7 Mandag den 13. Juli 2009 Seelze - Idensen (19,3 km) Afg. kl Ank Vi står op kl og Per starter med at lufte Skipper. Herefter spiser vi morgenmad. Klokken 9.00 åbner butikkerne og vi cykler op for at handle. Vi skal også se om vi kan få et kanalkort over resten af Mittellandskanalen samt de andre kanaler vi mangler. Desværre har de ikke sådanne kort hos boghandlen, men de vi gerne bestille dem til i morgen. Vi vil videre i dag, så det må vente. Kl smutter vi af sted. Solen skinner og der er lidt skyer ind imellem. på hjørnet mellem sidekanal Linden og Mittellandskanalen ligger et tanksted med hvid diesel til fritidsbåde. Vi ligger til og fortæller at vi har 550 euro at tanke for, da han ikke tager kort. Vi får 427 l for 520 euro og det bedste er at vi faktisk vi fyldt tanken helt op. For første gang ved vi nu hvad vi sejler pr liter (0,67 l/km, 1,27 l/sømil eller ca. 8,5 liter/time ved en hastighed på 12km/t). Det er væsentligt mindre end forventet - dejligt. Mittellandskanalen er rigtig fin i dag, og vi møder få lægtere, så det er en helt rolig tur. Ved 140 km stenen udløber vores søkort - og vi må nu sejle efter bøgerne. Det fungere fint, da der, som lovet, ikke er nogle udfordringer her. Vi skal nu enten finde en boghandel med kort eller sejle uden de næste 150 km. Efter knap to timer ankommer vi til Idensen, der er en god lystbådshavn for større både. Indsejlingen er dog smal med sin ca. 5 m, og der ligger en spunsvæg helt nede i vandlinien, så man skal sørge for at komme lige ind i åbningen. Vi bliver vinket ind til en plads af en af de lokale. Lige som så ofte før er der her broer ud i bassinet for hver hver to både, men her er ingen landgang for til. Senere får vi at vide, at den ledige plads på den anden side af os ikke er i brug, da båden er solgt. Vi får lov til at ligge os midt mellem de to pladser, så Skipper ikke selv kan komme i land. Vi ligger landgangsbroen ud foran, så vi kan komme af på bredden. Det er lidt omstændigt, men hellere det end at vi skal lukke agterdækket af. Her er en restaurant med fornuftige priser, bad og toilet, men ellers er her ikke så meget. Her er relativt rolig i bassinet, da den lille åbning ud til Mittellandskanalen ikke lukker meget vand ind fra lægterne.

8 Tirsdag den 14. Juli 2009 Idensen - Lübbecke (56 km) Afg. kl. 8:20. Ank. kl Vi står tidligt op, da vi i dag skal sejle en længere strækning, og vi vil gerne i havn inden det bliver for varmt. Her er masser af plads i bassinet, så vi kommer fint ud af både plads og indsejling. Der er ingen større både i nærheden, så det er bare rolig af sted. Turen er stille og rolig, og der er ikke så meget andet en bred, træer og vand at kigge på. Da vi ved 100 km mærket når Minden er der pludselig masser af trafik. Der er flere kanaler, der kommer ud her og vi skal over en smal akvadukt. Vi kommer til at ligger bagefter en lægter og med en større turbåd efter os, samt en arbejdsbåd, der ligger sig på siden. Vi er nærmest lukket inde, og der er meget lidt plads at navigere rundt på. Vi må bare følge med. Ved 103 km har vi kun lægteren tilbage, og den sejler vi udenom ved først givne lejlighed. Herefter er der igen ro. Efter Minden skifter kanalen helt udseende. Nu er der åbninger mellem træerne og vi kan se marker og gamle byer. Der er pludseligt masser at kigge på. I Lübbecke bliver vi anvist plads af en af de lokale. Pladsen ved siden af os er også ledig, selv om der er rødt skilt på. Vi får lov til at ligge os midt mellem de to pladser, så Skipper ikke kan komme af via mellembroerne. I stedet ligge vi landgangsbroen ud foran. Det fungere fint, og Skipper nyder, at han igen kan få lov til at gå hele vejen rundt på båden. Til aften går vi op på den lokale og spiser. Her er en svensker ansat, som kommer og servere for os, og vi får en lille snak. Per bestiller rejesalat, men det ligner ikke den vi får i Danmark. Det er en kæmpet tallerken med alt muligt forskelligt salat, rejser, skinkesalat samt baugette med hvidløgssmør og kryddersmør.. Jeg bestiller kylling, og får først en kæmpe tallerken salat med salat, vindruer, jordbær, blommer, bønner i citron mv. Sjov blanding, men det smager fremragende. Så kommer selve hovedretten. Det viser sig at være tre tykke skiver kyllingebryst med varme ferskner og ost samt en varm baguette. Det smager faktisk godt, selv om det igen er en lidt sjov blanding. Vi bestiller en fadøl til maden. Da vi er færdige med at spise, kommer værtinden med en lille dram til os. Per er desværre gået med Skipper, så jeg må drikke dem begge. Den ene minder mest om smeltet pistacie-is. Udemærket, men lidt for sød efter min smag. Den anden er Kisker Wachocder med Bohnenkamp. Den er der anderledes bid i. Men jeg sidder alene med mine dramme, kommer jeg i snak med at par tyskere ved nabobordet. De kommer fra Fuestrup, lige som schweizerne, vi tidligere mødte. De er faktisk naboer i havnen. De anbefaler at vi sejler til Recke i morgen. Ingen af mine bøger kan hjælpe mig her, så jeg må over at spørge lidt senere på aftenen. Vi finder den i den tyske bog, som jeg fik af schweizerne. Resten af aften er de bare afslapning på båden. Vi skal sejle langt igen i morgen, så vi vil ikke får sent i seng.

9 Onsdag den 15. Juli 2009 Lübbecke - Recke (68 km) Afg. kl Ank. kl Vi satte uret til at ringe Vi spiste hurtigt morgenmad, og Per luftede Skipper, mens jeg gjorde klart skib. Blot en time senere var vi klar til afsejling. Det er lidt underligt at sejle helt uden kort, men alle her siger, at det er helt normalt. Vi skal bare sejle vi møder 13 km stenen og så ligger Recke Marina 300 m efter. Vi bakker ud af pladsen og vender i bassinet foran indsejlingen. Der kommer ingen lægtere, så vi komme fint rundt og ud. Det er sjovt som Mittellandskanalen er forandret her. Her er marker, gamle byer, gamle huse, gårde, træindustri, kirkespir og de første bjerg begyndes at anes i horisonten. Her er også masser af dyre- og fugleliv. Mange af dem kender vi ikke hjemmefra, så det er altid hyggeligt, og der er rigtig mange unger. Her er rigtig hyggeligt. De har ret - selvfølgelig - det er bare at følge kanalen. Efter mere ned 6 timers sejlads er vi fremme. Det er heldigvis en åben havn med god plads til manøvre, og her er masser af ledige pladser. En time senere myldre det pludselig ind med både, og så er der ikke mange ledige tilbage. Også de tyskere, Franz og Agate, vi mødte i Lübbecke er ankommet. De ligger sig ved siden af os. Til aften går vi op på den lokale restaurant, hvor de i aften er tændt op i grillen. Der er et stort tagselv salatbord med flute og selvfølgelig grillmaden - nakkekoteletter, flæsk, mini-medister, pølser, frikadeller mv. Vi er heldige at finde et bord. Folk kommer langt fra til dette arrangement, og de bestiller ofte bord i forvejen.

10 Torsdag den 16. Juli 2009 Recke Her er hyggeligt, så vi beslutter at tage en dag mere her. Vi falder i rigtig hyggelig snak med Franz og Agate, da de jo ligger ved siden af os her. Franz har en "Binnen führer" fra 2002, magen til den vi fik af Rudi, men i original tilstand. Han så den jeg havde fået at Rudi, hvor alle sider var skåret ud og sat i omvendt rækkefølge. Den var lidt forvirrende, men fungerede fint. Nu har vi en helt fin og ny version, med spiralryg, og nem at finde rundt i. Vi vil op til byen Steinbeck, der ligger en kilometer eller så fra havnen. Vi vil i morgen gerne finde en marine-shop, så vi har behov for lidt ekstra penge. Vi finder banken, men mit kort virker ikke. Heldigvis virker Pers. Jeg ringer til banken i Danmark for at høre, hvad der er galt. Desværre har der været forsøgt misbrug af mit kort, så det er nu spærret. Jeg bestiller et nyt, men det kan først være der om 7-8 arbejdsdage. Banken sender det til mig, når vi ved hvilken havn vi er i på dette tidspunkt. Her er stegende varmt og sveden driver af os. Vi ser flere lokale, der bader i havnen, og vi spørger om vandet er rent nok til det. Flere havne har blåt flag, så det er intet problem. Det benytter vi os fluks af. Så Agate og jeg hopper i, og senere får vi også lokket Per i. Det er vidunderligt, og varmen følges ikke længere så trykkende. Til aften tager vi bare lidt mad, der bare skal lunes. Det et for varmt til grill eller restaurantmad.

Da mit kort ikke virker, må Per en tur i banken inden vi sejler af sted, så vi har penge til skibsprovianten, så vi besøger på vejen til Fuestrup.

Da mit kort ikke virker, må Per en tur i banken inden vi sejler af sted, så vi har penge til skibsprovianten, så vi besøger på vejen til Fuestrup. Rejsebrev nr. 07 fra Recke til Dorsten (Dortmund-Ems & Wesel-Datteln-kanal) Dortmund-Ems-kanalen forbinder industriområdet i Dortmund med kysthavnen i Emden. Kanalen er 217 km lang, men vi skal kun besejle

Læs mere

Bredde (m) Op/ned slusning

Bredde (m) Op/ned slusning Rejsebrev nr. 05 fra Lauenburg til Wittingen (Elbe-Seite-kanal) Elbe-Seite-kanal er en gravet kanal, og derfor relativ lige. Kanalen åbnede i 1976 og skulle være forbindelse mellem Hamburg og Mittellandskanalen

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem.

Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til Burg. Det har været et par hyggelige dage sammen med dem. Rejsebrev nr. 02 fra Nykøbing F til Mandag den 22. Juni 2009 Nykøbing F - (38 sømil) Afg. Nykøbing 9.20. Ank Burg 14.25. Vi vinker nu farvel til Peter og Mette, da de stikker til Polen, mens vi vil til

Læs mere

Tirsdag den 4. August 2009. Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30

Tirsdag den 4. August 2009. Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30 Rejsebrev nr. 10 fra Maastricht til Ittre Tirsdag den 4. August 2009 Den historiske Havn, Maastricht - Liege (31 km) Afg. kl. 8.45. Ank. kl. 13:30 Vi står tidligt op, og får luftet Skipper. Vi spiser en

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Nyheder fra Arli nr. 3.

Nyheder fra Arli nr. 3. Nyheder fra Arli nr. 3. Lørdag morgen afsted fra Liege til Huy ca. 35 km og 2 sluser. Vi får en fin plads i Yacht Club De Huy lige i udkanten af byen. Vi er nu på vej op i Ardennerne, hvilket turen bærer

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem.

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem. Rundt om Slotssøen.. Idag gik turen til Gråsten, hvor vi startede med en tur gennem slotshaven. Her fik vi en rutchetur, inden vi satte kurs mod skoven. Med alle sanser i brug, begav vi os nu på vej rundt

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Viersel (Nete-kanal) 81,60 10,50 op 5,00 - Wijnegem (Albert-kanal) 200 24 ned 5,45 - Sluse 10 (Dessel-Turnhoit-Schotenkanal)

Viersel (Nete-kanal) 81,60 10,50 op 5,00 - Wijnegem (Albert-kanal) 200 24 ned 5,45 - Sluse 10 (Dessel-Turnhoit-Schotenkanal) Rejsebrev nr. 12 fra Lier til Lommelse Mandag den 17. August 2009 Lier - Schoten (27 km) Afg. kl. 9.25. Ank. kl. 13.45 Det er gråvejr og vindstille, da vi forlader vores plads i Lier. De fleste både tog

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Nu bliver det seriøst!

Nu bliver det seriøst! 1 Hej, jeg hedder Lotte og er datter til Lars og Mona. Jeg har haft MCADD siden, jeg var helt lille, hvor jeg blev syg og fik det diagnosticeret. Jeg har en storesøster Mai, som også har MCADD, så vi har

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Mandag d. 1. oktober.

Mandag d. 1. oktober. Mandag d. 1. oktober. Dette var dagen, vi havde set frem til meget længe. Kl. 9.30 var vi mere end klar til at tage af sted på vores lejrskole til Friedrichstadt i Tyskland. Med to busser pakket med kufferter

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Side 1 af 4 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik fra til: dd.mm.år: 1. august

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag.

Overraskelse. Vi kører mod syd og der ligger River Kwai ikke. Nå, men hvad skal vi så se i dag. Turen går til Thailand Juni og Juli 2010 (dag 8) Klokken 7 er godt nok tidligt når man har ferie. Om en time så kom A(Phanu) og konen og henter os. Morgenmad og opvask klares på rekordtid og vi er klar

Læs mere

MEGINbowlen 2007 på Strynø

MEGINbowlen 2007 på Strynø MEGINbowlen 2007 på Strynø Strynø og Smakkecentret dannede en perfekt ramme om MEGINbowlen 2007 - dejligt vejr, god vind og spændende sejlvand, meget bedre kan det ikke blive. Der var 15 både til start,

Læs mere

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig.

Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Her boede Anna, Anne, Karin, Laila, Line, Maja, Mads og Pernille der fulgtes af Kent O., Helle E., Lena, Gerd og Stig. Søndag d. 15.02.09 Den blå bus kørte fra Limfjordsskolen kl. 1500, med Maja, Anne,

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne.

Vi sejlede ned ad floden og skønt at der er masser af vand under kølen og ingen hastighedsbegrænsning, samt langt mellem sluserne. Rejsebrev nr. 7 28. juli 2017 Vi er ankommet Port Napoleon ved Rhône flodens munding. Vi har sejlet 1499 sømil, gået 372 motortimer og forceret 301 sluser Vi er endelig nået Middelhavet, fået masten på

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Galsklint Camping 2010

Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping 2010 Galsklint Camping ved Middelfart på Fyn Vi tog hjemmefra onsdag middag og slog lige vejen indenfor Skanderborg på vejen for til campingpladsen. Vi havde fundet et fotostativ i den

Læs mere

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad.

Indhold. Siden sidst. Mal med sæbebobler. Sømændene i Vordingborg. Vandkamp. Besøg hos Thea. Fisketur. Herlufmagle friluftsbad. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 1. jul Mal med sæbebobler

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy.

Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. Årets ungdomstur gik til Hanstholm i Thy. I år deltog der 7 ungdomsløbere: Julius, Bjarke, Daniel, Fillip, Rasmus, Jens Kristian og Hans. Fra klubben deltog Henrik Holm, Søren German og Steen Holmegaard

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012

Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 Til Stockholm med Lis Kristine, 2012 I år gik sommerturen til Stockholm. En frisk nogle gange hård vind fra sydvest sendte os to dage efter Sct.Hans ud af Limfjorden over Grenå og Helsingør til Svanemøllen

Læs mere

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER

Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER Æ AVIS HUSAVIS LEOS PLEJECENTER AUGUST 2016 Redaktionen består af: Bettina G. Lone M. Indlæg til avisen fra beboere, pårørende og personale samt andre interesserede modtages gerne og senest den 20. I hver

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand.

En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. En journalistisk beretning fra de meniges talsmand. Mange af os ombord har sammenlagt rundet de mere end 100 dage i operation UNIFIL, og hvordan bliver man ved med at holde dampen oppe, når helikopterøvelser

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Kristian Eskild Jensen

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Kristian Eskild Jensen Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Kristian Eskild Jensen TUE er flygtet fra sin landsby. Han har en livlig fantasi. TROFAST følger børnene i tykt og tyndt. OTTAR er stukket af fra en bondegård.

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV. Dag Dato Aktivitet Personale. Tir 2. jul Ansigtsmaling + Klubrådsmøde Ki Ti Ta Lo

KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV. Dag Dato Aktivitet Personale. Tir 2. jul Ansigtsmaling + Klubrådsmøde Ki Ti Ta Lo KLUB SVANEN STEDET FOR ET AKTIVT FRITIDS- OG VOKSENLIV Dag Dato Aktivitet Personale Tir 2. jul Ansigtsmaling + Klubrådsmøde Ki Ti Ta Lo Tor 4. jul Madbix Pølser fra grillen Ki Ti Ca Lo Tir 9. jul Rundbold

Læs mere