Kontakt til togselskaberne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontakt til togselskaberne"

Transkript

1 Kontakt til togselskaberne En undersøgelse af, hvordan passagererne vil kontakte togselskabet, hvis de, når de står på perronen, er i tvivl om noget i forbindelse med deres rejse, f.eks. om deres billet er gyldig. December 2016

2 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resumé og anbefalinger Anbefalinger 4 3. Resultater Arriva Tog DSB Fjern- og Regionaltog DSB S-tog Lokalbaner Metro Om undersøgelsen Om Passagerpulsen 19

3 Side 3 1. Indledning Resultater fra Passagerpulsens Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser for togpassagerer viser, at der er relativ stor utilfredshed med muligheden for at få svar på spørgsmål og information fra togselskaberne. Samtidig oplever vi også, at der ofte er klagesager over kontrolafgifter, der er givet, fordi passagererne ikke kan gennemskue billetsystemerne. I rejsesituationen har der måske ikke været den fornødne og gennemskuelige information, og der har måske heller ikke været nogen at spørge til råds. Disse klagesager ender ofte i Ankenævn for bus, tog og metro eller hos DSB s kundeambassadør. Disse oplevelser har vist os, at der er et behov for at undersøge, om passagererne er opmærksomme på, hvor de kan henvende sig, hvis de er i tvivl under rejsen, og om der er en ensartet opfattelse af disse muligheder blandt passagererne.

4 Side 4 2. Resumé og anbefalinger Der er stor forskel på, hvor og til hvem passagererne vil henvende sig, hvis de f.eks. er i tvivl om, de har den rigtige billet, når de står på stationen. De henvendelsesmuligheder passagererne spontant peger på afspejler i vid udstrækning, hvor de forventer at kunne få informationen. Hvis et togselskab f.eks. ofte ikke har personale til stede på stationen, eller hvis der ikke er et billetsalg, så er det sjældent disse muligheder, passagererne peger på. I det hele taget er der ikke blandt passagererne er entydigt billede af, hvor der er svar at få, hvis man har et spørgsmål. I de fleste tilfælde er det kun ca. 25 % af passagererne, der spontant nævner den samme henvendelsesmulighed. De passagerer der oftest benytter DSB Fjern- og Regionaltog er mest enige. Her nævner 34 %, at de vil spørge personalet på stationen/toget. Selv når vi stiller er række forskellige henvendelsesmuligheder op for passagererne, er det sjældent mere end 50 %, der vælger den samme mulighed. Ofte peger passagererne på 2-3 forskellige muligheder, som dem de vil vælge mellem. 2.1 Anbefalinger På baggrund af resultaterne fra undersøgelsen har Passagerpulsen 4 anbefalinger. De skal sikre, at passagererne oplever bedre muligheder for at søge information og få svar på spørgsmål, hvis de er i tvivl om noget (f.eks. om deres rejsehjemmel er gyldig), når de står på stationen, inden de begynder deres rejse. Togselskaberne må sikre, at det altid er muligt at komme i kontakt med personale på stationen eller i kundeservice (telefonisk), hvis passagererne har spørgsmål til deres rejse. Hvis der er tidspunkter på døgnet, hvor det ikke er muligt at give passagererne en personlig betjening, så er det vigtigt, at der er tydelig og forståelig information til stede på stationen, så passageren selv kan orientere sig og få afklaret sit spørgsmål. Dette kan f.eks. være i form af opslag med svar på de mest almindelige spørgsmål og tydelige kort over strækninger og zoner, så passageren kan se hvilken billet, der skal købes. Det er ikke tilstrækkeligt at henvise til en hjemmeside eller app, da der ikke altid er internetdækning på stationerne. Det er heller ikke alle passagerer, der har adgang til en smartphone eller lignende. Det er nødvendigt, at togselskaberne informerer passagererne om de henvendelsesmuligheder, der er til stede, så der ikke opstår situationer, hvor passagererne ikke ved, hvor de skal henvende sig. Togselskaberne må påtage sig ansvaret for, at information er synlig for passagererne, og udvise konduite i de tilfælde hvor en passager ikke har kunnet orientere sig korrekt om sin rejse på grund af manglende informationsmuligheder.

5 Side 5 3. Resultater Den seneste Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (NPT) fra Passagerpulsen, sommeren 2016, viser, at kun 43 % af de adspurgte passagerer er tilfredse med muligheden for at få svar på spørgsmål og information fra togselskabet. 25 % er decideret utilfredse med mulighederne. Der er variation fra selskab til selskab. Flest passagerer er tilfredse hos Nordjyske Jernbaner (60 %) og færrest hos DSB S-tog (35 %). Årsagerne til denne forskel kan være mange, og en del kan måske tilskrives forskellige forventninger. Vi har ikke spurgt passagererne direkte, men at der er personale til stede kan måske være en del af forklaringen på, at tilfredsheden varierer. Figur 1 viser f.eks., at der også er større tilfredshed med Metro end med DSB S-tog, når vi spørger til muligheden for at få svar på spørgsmål og information fra togselskabet, og Metro har mere synligt personale på perronerne end DSB S-tog. Figur 1 Hvor tilfreds er du med muligheden for at få svar på spørgsmål og information fra togselskabet? Base: passagerer, der har besvaret NPT spørgeskemaet i perioden april til september Svarene fra deltagerne i undersøgelsen er opdelt efter hvilket togselskab, de bruger mest. Årsagen er, at besvarelserne i vid udstrækning afspejler passagerernes forhåndsviden om, hvordan det er muligt at kontakte togselskabet. Det er illustreret i figur 1. De lokale toglinjer er blevet lagt sammen. Det betyder, at Nordjyske Jernbaner (NJBA) er blevet lagt sammen med besvarelser fra passagerer, der benytter andre lokale toglinjer (Lokaltog og Midtjyske Jernbaner). Vi har spurgt passagererne, såvel uhjulpet som hjulpet, for at få deres spontane svar. Det afspejler bedst passagerernes kendskab til de forskellige muligheder. Deres svar kan ses for de enkelte togselskaber nedenfor.

6 Side Arriva Tog Svarene fra de togpassagerer, der oftest rejser med Arriva Tog viser, at flest (23 %) vil ringe til Arriva Tog, hvis de står på stationen og er i tvivl om deres rejse. 21 % vil spørge i billetsalget, og 18 % vil spørge medpassagererne. Først som nummer 4 svarer passagererne, at de vil spørge personalet på toget/stationen (16 %). Se figur 2. Passagerernes svar og fordeling viser, at der ikke er noget klart og entydigt billede blandt passagererne af, hvor man som passager får den fornødne information bedst muligt. I øvrigt mener ca. hver 10. passager, at der ikke er nogen steder, man som passager kan henvende sig og få afklaret sin tvivl. 7 % angiver også, at de aldrig er i tvivl om noget vedrørende deres rejse. Figur 2 - Arriva Tog. Du står på en station og skal med toget. Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse, f.eks. om hvordan du køber billet eller om din billet er gyldig, hvem kontakter du eller hvordan finder du ud af det? Base: 130 passagerer, der oftest rejser med Arriva Tog (åbent svar).

7 Side 7 Opstiller vi en række konkrete måder, hvorpå passagererne kan få information, hvis man skal have afklaret sin tvivl, så nævner passagererne i gennemsnit 3 forskellige muligheder. Se figur 3. De fleste vil spørge medpassagererne (46 %), men næsten lige så mange vil spørge personalet (på toget), læse opslag eller spørge i billetsalget. At der ikke er nogen af alternativerne, der vælges af alle eller hovedparten af passagererne viser, at passagererne har forskellige behov og forventninger. Det er derfor nødvendigt, at Arriva Tog sørger for, at der er opdateret information tilgængelig flere forskellige steder på passagerens vej til toget. Det kan f.eks. være ved opslag/skiltning, hos togpersonalet og i billetsalget. Figur 3 Arriva Tog. Du står på en station og skal med toget. Hvilke af følgende informationskilder benytter du, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse? Base: 130 passagerer, der oftest rejser med Arriva Tog (multiple svar).

8 Side DSB Fjern- og Regionaltog Svarene fra de togpassagerer, der oftest rejser med DSB Fjern- og Regionaltog (DSB F/R) viser, at flest (34 %) vil kontakte personalet på perronen eller i toget, hvis de står på stationen og er i tvivl om rejsen. 23 % vil spørge i 7-11 (der er billetsalget på mange af stationerne), og 17 % vil spørge i billetsalget, der stadig findes på de større stationer. Der kan være lidt overlap mellem de 2 sidste svar, da nogen måske tænker på 7-11, når de svarer billetsalget. Først som 8. mest valgte svar nævner passagererne deres medpassagerer (8 %). Se figur 4. Igen viser passagerernes svar og fordeling, at der ikke er noget klart og entydigt billede blandt passagererne af, hvor man som passager får den fornødne information bedst muligt. I øvrigt mener også ca. hver 10. passager af de togpassagerer, der oftest rejser med DSB Fjern- og Regionaltog, at der ikke er nogen steder, man som passager kan henvende sig og få svar på sit spørgsmål. 5 % svarer, at de aldrig er i tvivl om noget vedrørende deres rejse. Figur 4 DSB Fjern- og Regionaltog. Du står på en station og skal med toget. Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse, f.eks. om hvordan du køber billet eller om din billet er gyldig, hvem kontakter du eller hvordan finder du ud af det? Base: 617 passagerer, der oftest rejser med DSB Fjern- og Regionaltog (åbent svar).

9 Side 9 Når vi opstiller en række konkrete måder, hvorpå passagererne kan få information, hvis man skal have afklaret sin tvivl, så nævner passagererne i gennemsnit 3 forskellige muligheder. Se figur 5. De fleste vil spørge togpersonalet (59 %), og en stor del (49 %) vil spørge i billetsalget % vil læse opslag eller søge informationen på DSB s hjemmeside. Først som det 6. mest valgte svar nævner passagererne deres medpassagerer (33 %). Det blev nævnt af flest af Arriva Togs passagerer. At der ikke er nogen af mulighederne, der vælges af alle eller hovedparten af passagererne viser, at passagererne har forskellige behov og forventninger. Derfor er DSB nødt til at sørge for, at der er opdateret og synlig information flere forskellige steder på passagerens vej til toget. Det kan f.eks. være hos togpersonalet, ved opslag/skiltning, på hjemmesiden og i billetsalget. Figur 5 DSB Fjern- og Regionaltog. Du står på en station og skal med toget. Hvilke af følgende informationskilder benytter du, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse? Base: 617 passagerer, der oftest rejser med DSB Fjern- og Regionaltog (multiple svar).

10 Side DSB S-tog Svarene fra de togpassagerer der oftest rejser med DSB S-tog viser, at den største gruppe (26 %) vil spørge i 7-11 (der er billetsalget på de fleste af stationerne). Internettet (generelt)/rejseplanen/hjemmesiden vil % benytte, hvis de står på stationen og er i tvivl om rejsen. 13 % vil spørge medpassagererne. Se figur 6. Det er værd at bemærke, at passagererne, der oftest benytter S-toget, generelt ikke peger på så mange henvendelsesmuligheder, som passagererne hos DSB Fjern- og Regionaltog og Arriva Tog. I den sammenhæng skal vi minde om NPT resultaterne, der viser, at det er blandt S-tog passagererne, der er flest, der er utilfredse med mulighederne for at henvende sig til togselskabet og få information og svar på spørgsmål. Også for S-togs-passagerer må vi konkludere, at passagerernes svar og fordeling viser, at der ikke er noget klart og entydigt billede blandt passagererne af, hvor man som passager får den fornødne information bedst muligt. I øvrigt mener 11 % af de togpassagerer, der oftest rejser med S-toget, at der ikke er nogen steder, man som passager kan henvende sig og få svar på sine spørgsmål. 11 % mener, at de aldrig er i tvivl om noget vedrørende deres rejse. Figur 6 DSB S-tog. Du står på en station og skal med toget. Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse, f.eks. om hvordan du køber billet eller om din billet er gyldig, hvem kontakter du eller hvordan finder du ud af det? Base: 539 passagerer, der oftest rejser med DSB S-tog (åbent svar).

11 Side 11 Når vi opstiller en række konkrete måder, hvorpå passagererne kan få information, hvis man skal have afklaret sin tvivl, så nævner passagererne i gennemsnit 2½ forskellige muligheder. Se figur 7. De fleste vil læse opslag (47-48 %) eller spørge i billetsalget/kiosken (42 %). Herefter kommer DSB s hjemmeside og medpassagererne. Først som den 6. mest nævnte er personalet, som kun 29 % vil spørge. Det står i kontrast til DSB Fjern- og Regionaltog, hvor 59 % vil spørge personalet. Det skyldes måske, at passagererne oplever, at der ofte ikke er personale at kontakte på S-tog stationerne. 7 % svarer da også, at de ikke kan gøre noget for at få løst deres tvivlsspørgsmål. At der ikke er nogen af alternativerne, der vælges af alle eller hovedparten af passagererne viser, at passagererne har forskellige behov og forventninger. Derfor er DSB nødt til at sørge for, at der er opdateret og synlig information flere forskellige steder på passagerens vej til toget. Det kan f.eks. være hos togpersonalet, ved opslag/skiltning, på hjemmesiden og i billetsalget. Figur 7 DSB S-tog. Du står på en station og skal med toget. Hvilke af følgende informationskilder benytter du, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse? Base: 539 passagerer, der oftest rejser med DSB S-tog (multiple svar).

12 Side Lokalbaner Svarene fra de togpassagerer der oftest rejser med Lokalbaner viser, at der er meget lidt enighed om, hvordan man kan få afklaret sin tvivl. Den største gruppe (18 %) vil spørge personalet. Herefter nævnes hjemmeside (16 %) og opkald til selskabet (13 %), som de næst hyppigste svar. Se figur 8. Også for disse passagerer må vi konkludere, at passagerernes mange svar og fordeling viser, at der ikke er noget klart og entydigt billede blandt passagererne af, hvor man som passager får den fornødne information bedst muligt. I øvrigt mener 6 % af de togpassagerer, der oftest rejser med Lokalbaner, at der ikke er nogen steder, man som passager kan henvende sig og få svar på sine spørgsmål. 15 % mener, at de aldrig er i tvivl om noget vedrørende deres rejse. Figur 8 Lokalbaner. Du står på en station og skal med toget. Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse, f.eks. om hvordan du køber billet eller om din billet er gyldig, hvem kontakter du eller hvordan finder du ud af det? Base: 68 passagerer, der oftest rejser med en lokalbane (åbent svar).

13 Side 13 Når vi opstiller en række konkrete måder, hvorpå passagererne kan få information, hvis man skal have afklaret sin tvivl, så nævner passagererne i gennemsnit 2 forskellige muligheder. Se figur 9. De fleste (47 %) vil søge informationen på en hjemmeside eller læse opslag på stationen (40-43 %). Som det 4. mest nævnte svar er medpassagererne (34 %). Først som nummer 5 nævnes personalet (28 %). Det kan, ligesom for S-tog, måske skyldes, at der ofte ikke er noget personale at spørge. At der ikke er nogen af mulighederne, der vælges af alle eller hovedparten af passagererne viser, at passagererne har forskellige behov og forventninger. Derfor er Lokalbaneselskaberne nødt til at sørge for, at der er opdateret og synlig information flere forskellige steder på passagerens vej til toget. Det kan f.eks. være hos togpersonalet, ved opslag/skiltning, på hjemmesiden og i billetsalget. Figur 9 Lokalbaner. Du står på en station og skal med toget. Hvilke af følgende informationskilder benytter du, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse? Base: 68 passagerer, der oftest rejser med en lokalbane (multiple svar).

14 Side Metro Svarene fra de togpassagerer der oftest rejser med metro viser, at den største gruppe (31 %) vil spørge personalet. Herefter nævnes afgangsskilte (16 %) og internettet (13 %). Når vi sammenligner svarene med passagerer, der kun benytter metroen afog-til, så er det tydeligt, at der er forskel. Se figur 10. De passagerer, der bruger metroen mindre, nævner flere måder, hvorpå de kan få information nævnes f.eks. af 24 % af de passagerer, der af-og-til benytter metroen, mens kun 2 % af de, der oftest rejser med metroen, nævner Også for disse passagerer må vi konkludere, at passagerernes mange svar og fordeling viser, at der ikke er noget klart og entydigt billede blandt passagererne af, hvor man som passager får den fornødne information bedst muligt. I øvrigt oplever 7 % af de togpassagerer, der oftest rejser med metroen, at der ikke er nogen steder, man som passager kan henvende sig og få svar på sine spørgsmål. 16 % svarer, at de aldrig er i tvivl om noget vedrørende deres rejse. Figur 10 Metro. Du står på en station og skal med toget. Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse, f.eks. om hvordan du køber billet eller om din billet er gyldig, hvem kontakter du eller hvordan finder du ud af det? Base: 209 passagerer, der oftest rejser med metro / 752 passagerer, der af-og-til rejser med metro (åbent svar).

15 Side 15 Når vi opstiller en række konkrete måder, hvorpå passagererne kan få information, hvis man skal have afklaret sin tvivl, så nævner passagererne i gennemsnit 2½-3 forskellige muligheder. Se figur 11. De fleste af de passagerer, der oftest bruger metroen, vil spørge personalet (53 %) eller læse opslag ved billetautomat eller perron (henholdsvis 52 % og 44 %). Blandt de passagerer, der kun benytter metroen af-og-til, er der flest, der vil orientere sig via opslag på stationerne, og næsten lige så mange der vil søge information i billetsalget eller på metroens hjemmeside. Medpassagererne nævnes af ca. 1/3. At der ikke er nogen af mulighederne, der vælges af alle eller hovedparten af passagererne viser, at passagererne har forskellige behov og forventninger. Metroen er derfor nødt til at sørge for, at der er opdateret og synlig information flere forskellige steder på passagerens vej til toget. Det kan f.eks. være hos personalet, ved opslag/skiltning, på hjemmesiden og i billetsalget. Figur 11 Metro. Du står på en station og skal med toget. Hvilke af følgende informationskilder benytter du, hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din rejse? Base: 209 passagerer, der oftest rejser med metro / 752 passagerer, der af-og-til rejser med metro (multiple svar).

16 Side 16 Passagererne i metroen har, modsat de andre passagerer, også mulighed for at få information og hjælp via det gule opkaldspunkt. Derfor har vi også spurgt passagererne, om de kender til det. Alle deltagere i undersøgelsen, der oftest eller af-og-til rejser med metro har fået stillet spørgsmålet. Som figur 12 viser, har 9 ud af 10 af de passagerer, der oftest rejser med metroen, set det gule opkaldspunkt før. Blandt de passagerer der bruger metroen af-og-til, er det derimod kun 6 ud af 10, der har set opkaldspunktet før. Figur 12 - Har du set dette før i metroen? (Spørgsmål stillet sammen med billede af det gule opkaldspunkt) Rejser oftest med metro Rejser af-og-til med metro Base: 209 passagerer, der oftest rejser med metro / 752 passagerer, der af-og-til rejser med metro. Alle passagererne (uanset om de har set det gule opkaldspunkt før eller ej) har efterfølgende fået stillet et åbent spørgsmål om, hvad de forestiller sig, man kan bruge faciliteten på billedet til. Som figur 13 viser, er der flest, der mener, at opkaldspunktet er til alarm- /nødopkald. Det er % af passagererne, der mener det. Ca. hver 4. passager mener, at man kan få kontakt med en medarbejder (uden specificeret årsag), og ca. hver 5. mener, at man må kunne få information ad den vej. Hver 7. af de passager der kun benytter metroen af-og-til svarer ved ikke til spørgsmålet. Det er med andre ord ikke tydeligt (på trods af, at man på fotografiet kan se de 2 forskellige knapper og den tilhørende tekst), at man kan bruge opkaldspunktet til at orientere sig og få besvaret eventuelle spørgsmål, hvis man er i tvivl om noget på sin rejse.

17 Side 17 Figur 13 - Hvad kan du gøre hér? Base: 209 passagerer, der oftest rejser med metro / 752 passagerer, der af-og-til rejser med metro (åbent svar).

18 Side Om undersøgelsen Analyserne i denne rapport er baseret på: 1. Data fra De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (NPT) blandt togpassagerer i perioden april til september En undersøgelse gennemført i december 2016 blandt medlemmer af Passagerpulsens passagerpanel. Ad.1: I De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser blev der i alt indsamlet besvarelser fra togpassagererne i den konkrete periode. Læs mere om De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser på Passagerpulsens hjemmeside Ad.2: Dataindsamlingen er gennemført ved hjælp af onlineinterviews i Passagerpulsens Webbaserede Passagerpanel. Passagerpanelet er rekrutteret på mange forskellige måder, så den bedst muligt udgør et udsnit af brugerne af kollektiv transport i Danmark uanset brugsfrekvensen. Webpaneler udgør kun et mindre udsnit af den samlede population. Den indsamlede stikprøve er derfor heller ikke fuldstændig repræsentativ for alle danske brugere af kollektiv transport. Fakta Feltperiode: 6. til 13. december Der er ikke udsendt påmindelse. Målgruppe: Brugere af kollektiv transport, der primært anvender periodekort eller rejsekort ved deres rejser. Bruttosample: Opnåede besvarelser: Svarprocent: 36 % Frasorteret fordi de ikke passede i målgruppen: 175 Nettostikprøve: Data er ikke vejet. Kvalitetssikring af data Alle Passagerpulsens undersøgelser følger en række faste procedurer for at sikre en høj datakvalitet. Kodning af åbne spørgsmål Åbne spørgsmål er blevet kodet på baggrund af passagerernes besvarelser. Der har ikke på forhånd været en kodeplan.

19 Side Om Passagerpulsen Kort om Passagerpulsen Passagerpulsens mål er at varetage passagerernes interesser og samtidig gøre det nemmere for trafikselskaber og politikere at få viden om passagererne og deres syn på, hvad der er god kollektiv transport. Udgangspunktet er brugerne af den kollektive transport, og med "passageren i centrum" gennemføres nationale undersøgelser om passagerens rejse fra dør til dør samt en række temaundersøgelser. Passagerpulsen startede 1. oktober Tidligere undersøgelser 2. Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (tog) (December 2016) Passagerernes ønsker til stationer (December 2016) Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed (Oktober 2016) Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed (Oktober 2016) Buspassagerers rettigheder ved forsinkelser (September 2016) Cykelparkering på stationer (September 2016) Periodekort på rejsekort - passagerernes ønsker til check ind og check ud procedure (September 2016) Togselskabernes information ved forsinkelser (August 2016) Togselskabernes rejsetidsgarantier - opfølgning (Juni 2016) 1. Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (tog) (Juni 2016) Passagerpulsens Kundeservicepris 2016 (Maj 2016) Passagerernes ønsker til kundeservice (Maj 2016) Kendskab til Passagerpulsen (April 2016) Rejsekortet: Udvikling i kundetilfredshed (April 2016) Togselskabernes rejsetidsgarantier (December 2015) Public Transport: Price levels in Europe (September 2015) Sporarbejder på rejsen (Juni 2015) Passagerpulsens Kundeservicepris 2015 (Maj 2015) Passagerernes ønsker til kundeservice (Maj 2015) Kundernes tilfredshed med Rejsekortet (April 2015) Danskernes holdning til kollektiv transport (December 2014) Redaktion Analyseansvarlig Lars Wiinblad Analysemedarbejder Anders Albrechtsen Kommunikationsmedarbejder: Camilla Dahl Ansvarshavende redaktør: Afdelingschef Lone Fruerskov Andersen Fotos: istock Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Fiolstræde 17B Postboks København K Tlf.: Mail: passagerpulsen@fbr.dk Web: passagerpulsen.taenk.dk

20

Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT

Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resultater 4 2.1 Resumé 4 2.2 Pendlernes oplevelser af forsinkelser 4 2.3 Konsekvensen af forsinkelser

Læs mere

Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed

Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed Notat baseret på NPT data oktober 2016 Side 2 1. Indledning En stor del af passagererne i den kollektive trafik benytter mere end et

Læs mere

Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed

Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers hed Notat baseret på NPT data oktober 2016 Side 2 1. Indledning Der har i de senere år været meget snak om togselskabernes rettidighed i pressen og på de sociale

Læs mere

Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud

Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud En undersøgelse af passagerernes ønsker til Check Ind og Check ud i forbindelse med Periodekort på rejsekortet August 2016 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S fra 2013 til 2016 Marts 2017 1 2 Indhold 1. Materiale..3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen April 2016 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen December 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 6 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen Februar 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen

Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Metode og resumé 4 2.1 Resumé 4 3. Passagerpulsens anbefalinger 6 4. Resultater 8 4.1 Kendskab

Læs mere

Rettidighed for busser NOTAT

Rettidighed for busser NOTAT Rettidighed for busser NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé 4 3. Rettidighedstal for busser 6 3.1 Movia 6 3.2 Fynbus 8 3.3 Sydtrafik 10 3.4 Midttrafik 10 3.5 Nordjyllands

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2016 (April til september 2016) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S 2012 til 2015 4. april 2016 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Rejsekort kundetilfredshed

Rejsekort kundetilfredshed Rejsekort kundetilfredshed Komparativ analyse baseret på Rejsekort A/S egne undersøgelser fra 2012, 2013 og 2014 (foretaget af Epinion A/S) Revideret april 2015 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har

Læs mere

Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen

Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 4 3. Resultater 6 3.1 Udvikling

Læs mere

Passagerernes ønsker til kundeservice

Passagerernes ønsker til kundeservice Kundeservice i kollektiv transport Maj 2015 Passagerernes ønsker til kundeservice Foto: Ulrik Jantzen Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Resume og anbefalinger 5 4. Hvordan påvirker kundeservicen

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2016/17 (Oktober til marts 2017)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2016/17 (Oktober til marts 2017) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2016/17 (Oktober til marts 2017) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser?

Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser? 0 Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser? Passagerpulsens Løsningskatalog December 2017 Side 2 Indhold 1. 2018 bliver udfordrende for passagerer 3 2. Passagernære forbedringer

Læs mere

Punktlighed for Tog og Metro

Punktlighed for Tog og Metro Punktlighed for Tog og Metro September 2017 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 3 2 Resumé... 4 3 Måling af togenes punktlighed på Fjern- og S-banen... 7 3.1 Fjernbanen... 7 3.2 S-banen... 8 3.3 Arriva tog...

Læs mere

Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK

Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK Data fra vinteren 2015/16 til vinteren 2017/18 (Danmark) Og efterår 2015 til efterår 2017 (UK) Juni 2018 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Resultater...

Læs mere

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Vinter 2016 (Januar til marts 2016) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741 E-mail:

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015 Passagerpulsen Mette Boye Trafikdage Ålborg 2015 Formål: Bedre kollektiv transport for passagererne tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse fra dør til dør

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2017/18 (Oktober 2017 til marts 2018)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2017/18 (Oktober 2017 til marts 2018) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Vinter 2017/18 (Oktober 2017 til marts 2018) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741

Læs mere

Passagerernes ønsker til Kundeservice

Passagerernes ønsker til Kundeservice Passagerernes ønsker til Kundeservice Maj 2016 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Resume og anbefalinger 6 4. Resultater 9 4.1 Hvorfor kundeservice? 9 4.2 Brug af kundeservice? 11 4.3

Læs mere

Passagerpulsens Årsrapport 2016

Passagerpulsens Årsrapport 2016 Passagerpulsens Årsrapport 2016 April 2017 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Passagerpulsens målsætninger 4 3. Opnåede resultater 5 3.1 Interessevaretagelse 5 3.2 Presse 6 3.3 Opnåelse af succeskriterier 6

Læs mere

Passagerpulsens Kundeservicepris 2017

Passagerpulsens Kundeservicepris 2017 Side 1 Passagerpulsens Kundeservicepris 2017 Mystery shopping hos trafikselskaberne Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Hvorfor kundeservice? 5 4. Sådan har vi gjort 7 5. Passagerernes

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi

Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi Maj 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 7 2.3 Kommentarer fra Bus

Læs mere

Af- og påstigning i bus, tog og metro

Af- og påstigning i bus, tog og metro Af- og påstigning i bus, tog og metro NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 6 3. Resultater 9 3.1 Bus 10

Læs mere

Passagerpulsens årsrapport Årsrapport 2014 Passagerpulsen

Passagerpulsens årsrapport Årsrapport 2014 Passagerpulsen Årsrapport 2014 Passagerpulsen 1 Dok. 147615/ 3. marts 2015 Passagerpulsens årsrapport 2014 Indledning Denne årsrapport indeholder status på aktiviteter i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk for perioden

Læs mere

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro Juli 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 6 3 Resultater 7

Læs mere

Togselskabernes rejsetidsgarantier

Togselskabernes rejsetidsgarantier Togselskabernes rejsetidsgarantier DEL 1 - KENDSKAB: En kvantitativ undersøgelse af passagerernes kendskab til og brug af togselskabers rejsetidsgarantier. DEL 2 - INFORMATION: Mystery shopping af togselskabers

Læs mere

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser Juli 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 5 3 Resultater

Læs mere

Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel

Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel Passagerpulsens anbefalinger til DSB i forbindelse med indkøb af nyt materiel NOTAT 7. april 2016 Side 2 Indhold 1. Baggrund 3 2. Passagerernes input til arbejdet med at udvælge Fremtidens Tog 4 2.1 Indstigningsforhold

Læs mere

Cykelparkering på togstationer

Cykelparkering på togstationer Cykelparkering på togstationer En undersøgelse af cykelparkerings rolle i forhold til den samlede tilfredshed samt passagerernes ønsker til cykelparkeringen September 2016 1 Indhold 1. Forord... 3 2. Formål

Læs mere

Side 1. Passagerpulsens Kundeservicepris 2018

Side 1. Passagerpulsens Kundeservicepris 2018 Side 1 Passagerpulsens Kundeservicepris 2018 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Hvorfor kundeservice? 5 4. Sådan har vi gjort 7 5. Passagerernes brug af kundeservice 10 6. Hvad henvender

Læs mere

Information om Rejsetidsgarantier - tog

Information om Rejsetidsgarantier - tog Information om Rejsetidsgarantier - tog November 2017 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund 5 2.1 Formål med undersøgelsen 8 3. Resumé og anbefalinger 9 4. Information til passagererne - stationer og

Læs mere

Side 2. Togselskabernes information ved forsinkelser

Side 2. Togselskabernes information ved forsinkelser Side 2 Togselskabernes information ved forsinkelser December 2018 Side 2 Indhold 1. Forord...3 2. Resumé og anbefalinger... 4 3. Baggrund og formål... 6 EU s jernbanepassagerrettighedsforordning... 7 Arriva...

Læs mere

Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort

Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort April 2018 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 6 3. Resultater 8 3.1 Passagerernes brug af forskellige

Læs mere

Passagerernes oplevelser med sporarbejder på rejsen

Passagerernes oplevelser med sporarbejder på rejsen Passagerernes oplevelser med sporarbejder på rejsen Notat Juni 2018 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 5 2.1 Passagerpulsen mener 5 3. Brugeroplevelserne 7 3.1 Forhåndsinformation

Læs mere

Passagerpulsens Årsrapport 2017

Passagerpulsens Årsrapport 2017 Passagerpulsens Årsrapport 2017 Marts 2018 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Passagerpulsens målsætninger 5 3. Opnåede resultater 6 3.1 Interessevaretagelse 6 3.2 Presse 7 3.3 Opnåelse af succeskriterier 7

Læs mere

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Detaljeret metodebeskrivelse

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Detaljeret metodebeskrivelse De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Detaljeret metodebeskrivelse December 2016 1 Indhold 1. Baggrund og formål... 3 2. Dataindsamling... 3 3. Databehandling... 4 3.1 Omregning af besvarelserne

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1 FORBRUGERRÅDET TÆNK SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING

TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING MOVIA EPINION MARTS 24/03/17 BAGGRUND OG FORMÅL METODE Trafikselskabet Movia har i tæt samarbejde med DSB, Metro, Trafik- og Byggestyrelsen og Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Kundetilfredshed i den kollektive transport

Kundetilfredshed i den kollektive transport Kundetilfredshed i den kollektive transport Afrapportering af resultater for 2018 November, 2018 Indhold Forord Executive summary Kollektiv transport Tæt på regionerne Anbefalingsvillighed Selskabsspecifikke

Læs mere

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 10 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport

Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport Vi er en del af Forbrugerrådet Tænk og arbejder for at skabe de bedste rammer for brugerne af bus, tog og metro. Forord Velkommen til denne lille

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse uden billet. Kunne ikke købe 10-turs klippekort til destinationen.

Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse uden billet. Kunne ikke købe 10-turs klippekort til destinationen. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0322 Klageren: Indklagede: XX 6740 Bramming DSB Fjern- og Regionaltog. Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for at rejse uden billet.

Læs mere

Passagerernes oplevelse af sammenhæng i den kollektive transport

Passagerernes oplevelse af sammenhæng i den kollektive transport Passagerernes oplevelse af sammenhæng i den kollektive transport Januar 2018 Side 2 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 5 2.1 Resumé 5 2.2 Konklusion og anbefalinger 6 3. Resultater 8 3.1

Læs mere

Passagerpulsens Kundeservicepris Mystery shopping hos trafikselskaberne

Passagerpulsens Kundeservicepris Mystery shopping hos trafikselskaberne Passagerpulsens Kundeservicepris 2016 Mystery shopping hos trafikselskaberne Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Hvorfor kundeservice 5 4. Sådan har vi gjort 7 5. Og vinderne er 15 5.1 Vinder

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Passagerpulsens Årsrapport 2015

Passagerpulsens Årsrapport 2015 Passagerpulsens Årsrapport 2015 Maj 2016 Side 2 Indhold 1. Summary 3 2. Passagerpulsens målsætninger 4 3. Opnåede resultater 6 3.1 Interessevaretagelse 6 3.2 Presse 6 3.3 Opnåelse af succeskriterier 7

Læs mere

Kundeundersøgelse uge 40 2012

Kundeundersøgelse uge 40 2012 Kundeundersøgelse uge 40 5 Vejledende kvalitetsindeks - Lokalbanen 4 3,75 3,78 3,79 3,95 3,99 4,09 4,07 4,08 4,09 3 2 1 2003 2004 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund for undersøgelse...

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 4. februar 2 0 15 Summary for brugerundersøgelsen Brugernes holdning til rejsekortet er overordnet på niveau med sidste års undersøgelse. Dette

Læs mere

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 365 Offentligt Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på hver 100 kr. Glemt abonnementskort, indbetalt 100 kr. på posthus.

Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på hver 100 kr. Glemt abonnementskort, indbetalt 100 kr. på posthus. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0026 Klageren: XX 2650 Hvidovre Indklagede: DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. samt 2 rykkergebyrer på hver 100 kr.

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0045 Klageren: XX 4030 Tune Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Passagerpulsen nu og i fremtiden

Passagerpulsen nu og i fremtiden Transport- og Boligudvalget 2018-19 (2. samling) TRU Alm.del - Bilag 85 Offentligt Passagerpulsen nu og i fremtiden Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef, Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Kollektiv

Læs mere

Kundeanalyse 2014. Rejsekortkunder. Nordjyllands Trafikselskab

Kundeanalyse 2014. Rejsekortkunder. Nordjyllands Trafikselskab Kundeanalyse 2014 Rejsekortkunder Nordjyllands Trafikselskab Målgruppe Analysen er foretaget via elektronisk spørgeskema og udsendt til alle rejsekort kunder, der har sagt ja tak til at modtage servicebeskeder

Læs mere

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Detaljeret metodebeskrivelse

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Detaljeret metodebeskrivelse De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Detaljeret metodebeskrivelse Indhold 1. Baggrund og formål... 5 2. Dataindsamling... 5 3. Databehandling...6 3.1 Omregning af besvarelserne i spørgeskemaet

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af. Rejsekortet. Rejsekortet. 18. november 2016

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af. Rejsekortet. Rejsekortet. 18. november 2016 Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af Rejsekortet Rejsekortet 18. november 2016 Summary for brugerundersøgelsen Mulighed for at købe rejsekort, for at tanke op, tilgængeligheden af kortlæsere i busser

Læs mere

Kontrolafgift 750 kr. + rykkergebyr 100 kr. for rejse med pensionistkort i spærretiden.

Kontrolafgift 750 kr. + rykkergebyr 100 kr. for rejse med pensionistkort i spærretiden. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0202 Klageren: Indklagede: XX 2100 København ø DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift 750 kr. + rykkergebyr 100 kr. for rejse med

Læs mere

Information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger

Information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger Maj 2019 15/2018 Rigsrevisionens beretning afgivet til Folketinget med Statsrevisorernes bemærkninger Information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger 15/2018 Beretning om

Læs mere

Sporarbejder sommeren passagerernes evaluering

Sporarbejder sommeren passagerernes evaluering Sporarbejder sommeren 2018 - passagerernes evaluering NOTAT November 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 5 2.1 Resumé 5 2.2 Passagerpulsens anbefalinger 6 3. Resultater 10 3.1

Læs mere

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Tværgående rapport en - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportministeriet Januar 2013 Baggrund for undersøgelsen Transportministeriet ønsker, at

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om information og kompensation til togpassagerer ved forsinkelser og aflysninger Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører:

Læs mere

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem

SKJERN > STRUER. Struer. Skjern. Gyldig til Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee. Ringkøbing Lem SKJERN > STRUER Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Struer Ringkøbing Lem Hjerm Holstebro Bur Vemb Ulfborg Tim Hee Skjern INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018. TEGNFORKLARING Afgangstid

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. XX på egne vegne og på vegne af YY og ZZ, 2720 Vanløse

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. XX på egne vegne og på vegne af YY og ZZ, 2720 Vanløse AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0154 Klageren: XX på egne vegne og på vegne af YY og ZZ, 2720 Vanløse Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21293438

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende rejsehjemmel.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende rejsehjemmel. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0228 Klageren: XX 4000 Roskilde Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Hvad har betydning for passagerernes tilfredshed med deres togrejse?

Hvad har betydning for passagerernes tilfredshed med deres togrejse? + Hvad har betydning for passagerernes tilfredshed med deres togrejse? Et studie baseret på data fra De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser Marts 2017 Side 2 Indhold 1 Indledning 4 1.1 Baggrund

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check ind af ekstra rejsende på rejsekort.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check ind af ekstra rejsende på rejsekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2019-0110 Klageren: Sonja Martine Kibsgaard 7950 Erslev Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR-nummer: 21268489 Klagen vedrører:

Læs mere

Information om Rejsetidsgarantier og andre rettigheder - busser

Information om Rejsetidsgarantier og andre rettigheder - busser Information om Rejsetidsgarantier og andre rettigheder - busser November 2017 Side 2 Indhold Forord 3 1. Formål 4 2. Resumé og anbefalinger 5 3. Selskabernes rejsetidsgarantier ved forsinkelser 7 3.1 Fjernbusselskabernes

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0024 Klageren: Indklagede: XX 2630 Taastrup DSB CVR nummer: 32 78 87 42 Klagen vedrører: Parternes krav: Administrationsgebyr på 125 kr.

Læs mere

Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden for fjern- og regionaltog. 17.Maj 2010 BaneBranchen Fra tanke til handling

Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden for fjern- og regionaltog. 17.Maj 2010 BaneBranchen Fra tanke til handling Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden for fjern- og regionaltog 17.Maj 2010 BaneBranchen Fra tanke til handling Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden Temaer Passagerens forventninger til

Læs mere

Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet. (Personligt, Flex og Anonymt)

Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet. (Personligt, Flex og Anonymt) Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet (Personligt, Flex og Anonymt) Maj 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 7 3 Resultater

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende tillægszone til mobilperiodekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende tillægszone til mobilperiodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0178 Klageren: XX 2820 Gentofte Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende billet. Havde kun sedler.

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende billet. Havde kun sedler. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0166 Klageren: XX på vegne YY 6840 Oksbøl Indklagede: ARRIVA Tog A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende billet. Havde

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billetsystemet ude af drift? Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billetsystemet ude af drift? Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0041 Klageren: XX Indklagede: DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billetsystemet ude af drift? Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0321 Klageren: XX 2880 Bagsværd Indklagede: DSB S-tog CVR: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0069 Klageren: XX på vegne YY 2635 Ishøj Indklagede: DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet for få zoner. Ankenævnets

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kroner for manglende zone på mobilbillet. Ankenævnet for Bus, Tog og Metro har på et møde den 23. februar 2016 truffet følgende:

Kontrolafgift på 750 kroner for manglende zone på mobilbillet. Ankenævnet for Bus, Tog og Metro har på et møde den 23. februar 2016 truffet følgende: AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0145 Klageren: XX 2610 Rødovre Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Servicekvalitetsrapport 2017

Servicekvalitetsrapport 2017 Servicekvalitetsrapport 2017 DSB Servicekvalitetsrapport 2017 Jf. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1371/2007 af 23. oktober 2007 om jernbanepassagerers rettigheder og pligter (passagerrettighedsforordningen)

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind på rejsekort

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende check-ind på rejsekort AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2019-0029 Klageren: XX 2000 Frederiksberg Indklagede: DSB CVRnummer: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Parternes krav: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Skjern - Esbjerg: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva)

Skjern - Esbjerg: Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 (Arriva) SKJERN > ESBJERG Gyldig 10.12.2017 til 08.12.2018 Skjern Tarm Ølgod Gårde Tistrup Sig Varde Nord Varde Varde Kaserne Guldager Gjesing Spangsbjerg Esbjerg INFORMATION GYLDIGHED Køreplanen er gyldig 10.12.2017-08.12.2018.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0156 Klageren: XX og YY 9300 Sæby Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Cvr nummer:

Cvr nummer: AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0202 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Cvr nummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende zoner på sms-billet. Bjarne Lindberg Bak Stefan Krehbiel Asta Ostrowski (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende zoner på sms-billet. Bjarne Lindberg Bak Stefan Krehbiel Asta Ostrowski (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0286 Klageren: XX 100 Torshavn, Færøerne Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Spørgsmål AJ: Er ministeren enig i, at DSB s dårlige serviceniveau

Læs mere

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0154 Klageren: Indklagede: XX 2950 Vedbæk Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for få

Læs mere

Status for Takst Sjælland

Status for Takst Sjælland Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 205 Offentligt Status for Takst Sjælland Møde med medlemmer af Transportudvalget 22. februar 2017 1 Movia og Incentive Agenda Baggrunden

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel, da klageren var checket ind på en medrejsendes rejsekort, som ikke fulgtes med klageren.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende rejsehjemmel, da klageren var checket ind på en medrejsendes rejsekort, som ikke fulgtes med klageren. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0021 Klageren: XX 2920 Charlottenlund Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere

TUS breder sig men hvad er erfaringerne? Jens Willars Programleder - TUS jewi@dsb.dk

TUS breder sig men hvad er erfaringerne? Jens Willars Programleder - TUS jewi@dsb.dk TUS breder sig men hvad er erfaringerne? Jens Willars Programleder - TUS jewi@dsb.dk Effekten af TUS trafikinformation - tilfredshedsundersøgelser Effekten af TUS trafikinformation - tilfredshedsundersøgelser

Læs mere

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport.

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. Danskernes holdning til kollektiv transport Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. December 2014 Side 2 Indhold 1. Kære læser 3 2. Baggrund og målsætning

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0035 Klageren: XX 7500 Holstebro Indklagede: Arriva CVRnummer: 18429101 Klagen vedrører: Parternes krav: Kontrolafgift på 750 kr. for

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0035 Klageren: XX på vegne YY 4300 Holbæk Indklagede: Lokalbanen A/S (Movia) Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling.

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0213 Klageren: XX 2450 København Indklagede: Metro Service I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 28 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0037 Klageren: XX 8800 Viborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Kontrolafgift

Læs mere