Banenorm BN Krav til tekniske stamdata

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Banenorm BN Krav til tekniske stamdata"

Transkript

1 Overordnet ansvar: RSKG Ansvar for indhold: PWLA Ansvar for fremstilling: MECN Krav til tekniske stamdata Banenorm BN

2 Side 2 af 11 INDHOLD 1. INDLEDNING 3 2. IKRAFTTRÆDEN 3 3. OVERGANGSBESTEMMELSER 3 4. REFERENCER 4 5. DEFINITIONER 4 6. DESKRIPTORER 5 7. ANVENDELSESOMRÅDE 6 8. DISPENSATION 6 9. HISTORIK GENERELLE KRAV TIL STAMDATA Tekniske stamdata Generelle krav til registrering og opfølgning Generelle krav til karakteriserende stamdata Generelle krav til stamdata for lokalisering SPECIFIKKE KRAV TIL STAMDATAFEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET.

3 Side 3 af INDLEDNING Banenormen beskriver krav til tekniske stamdata i Banedanmark for tekniske komponenter og delsystemer. Der gives generelle krav til geografisk identifikation og karakteriserende stamdata samt krav til omfang af komponent- og delsystem-grupper inden for hvert teknisk fag, der skal have specifikke stamdata. Banenormen stiller krav til tekniske stamdata i den tekniske platform i Banedanmark, der sammen med platformene for økonomi, tilstandsregistrering og behov danner rygraden i Banedanmarks asset management. Banenormen indeholder krav på BN2-niveau, og den er udarbejdet i henhold til Banenorm BN2-1-1 Struktur, udseende og udvikling af Banenormer, Banedanmark, hvor normniveauerne BN1, BN2 og BN3 er defineret. Udgivet af: Tilgængelighed: Banedanmark Banenormen er tilgængelig på Amerika Plads 15 Banedanmarks hjemmeside 2100 København Ø / erhverv 2. IKRAFTTRÆDEN Denne banenorm træder i kraft ved udgivelsen. Banenormen ophæver nedennævnte regelværker: - Krav til tekniske data i Banedanmark (notat, , Banedanmark) - BN afsnit 9 og 10, Banedanmark 3. OVERGANGSBESTEMMELSER Der gælder ingen overgangsbestemmelser for denne banenorm.

4 Side 4 af REFERENCER Nogle steder henviser Banenormen til andre bestemmelser. Enten skrives [bestemmelsens navn] eller et nummer [nr.]. Betydningen af nummeret kan findes nedenfor. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder sidst udsendte version af det, der refereres til. Hvis der ikke er nævnt andet, gælder, at referencerne er normative. [1] Banedanmarks strækningsregister (Banedanmark) [2] Banenorm BN1-160 Kilometrering og opsætning af kilometermærker (Banedanmark) [3] TIB, Trafikal Information om Banestrækningerne (Banedanmark) [4] AML, Aksellast, metervægt og læsseprofiler (Banedanmark) 5. DEFINITIONER Definitioner i dette afsnit er begreber og udtryk, der i denne banenorm benyttes på en specifik måde, der ikke anses at være alment kendt for den velorienterede baneinteressent. Begreb 5.01 Anlægselement, fysisk Definition Et fysisk anlægselement er en teknisk komponent eller sammensat enhed af tekniske komponenter, der benyttes i tilknytning til Banedanmarks jernbanetekniske formål, it-drift eller bygningsadministration Asset managementdatabaser Elektroniske databaser/registre der understøtter Banedanmarks asset management BaneGIS Banedanmarks web-applikation til geografisk datapræsentation Dataansvarlig Der henvises til gældende funktionsbeskrivelse for Dataansvarlig Dataassistent Der henvises til gældende funktionsbeskrivelse for Dataassistent.

5 Side 5 af 11 Begreb Definition 5.06 Datapost Beskriver en til flere egenskaber der har en sammenhørighed. En stamdata datapost i en asset management database, beskriver egenskaberne ved et enkelt objekt Datasæt Et datasæt er en samling af dataposter, hvor hver datapost beskriver noget ensartet og er struktureret på en ensartet måde. I denne norm vil et datasæt være synonymt med et stamdata datasæt, der rummer dataposter om ensatede objekter, der er struktureret ensartet ProArc Banedanmarks elektroniske arkiv for teknisk dokumentation Registreringspunkt Er det punkt på et anlægselement, hvortil de geografiske stamdata tilknyttes Stamdata Stamdata er data, der karakteriserer egenskaber, funktion og lokalisering ved objekter. I denne norm dækker stamdata fysiske anlægselementer eller tekniske delsystemer uden fysiske anlægselementer Strækningsregistret 5.12 Teknisk delsystem (uden fysiske anlægselementer) Register, der sammenkobler bane-, TIB- og BTR-numre. Strækningsregisterets grunddata ligger og vedligeholdes i GIS. Strækningsregistret ligger på Banedanmarks intranet og internet. BTR betyder baneteknisk register. Her tænkes på f.eks. sporets tracé, fritrumsprofil, køreledningstracé, strækningernes anvendelsesbetingelser (AML) og lignende, der er i modsætning til fysisk anlægselement, se DESKRIPTORER Anlægselement Anlægselement, fysisk Dataansvarlig Dataassistent Dataliste Opfølgningsansvarlig Registreringsliste Registreringspunkt Stamdata Teknisk delsystem Tekniske stamdata

6 Side 6 af ANVENDELSESOMRÅDE Banenormen gælder for tekniske stamdata til fysiske anlægselementer og tekniske delsystemer, der ligger under Banedanmarks ansvar som infrastrukturforvalter. Herefter vil stamdata være synonymt med tekniske stamdata, hvis ikke andet er nævnt. Banenormen stiller krav til den ene, teknik, af de fire søjler i Banedanmarks asset management-system: - teknik - økonomi - tilstand - behov Hvor et infrastrukturarbejde finder sted under en eller flere TSI ers gyldighedsområde, og udgør et nyanlæg, en opgradering eller fornyelse, som defineret i Interoperabilitetsdirektivet, skal relevante TSI-krav følges. Endvidere fremgår proces for ændringer i infrastrukturen af Banedanmarks ledelsessystem, hvortil der henvises. 8. DISPENSATION Regler for dispensation fra tekniske regler fremgår af Banedanmarks ledelsessystem, hvortil der henvises. 9. HISTORIK Der er ingen historik, da det er første udgave.

7 Side 7 af GENERELLE KRAV TIL STAMDATA 10.1 Tekniske stamdata Stamdata skal oprettes og administreres i henhold til krav i denne banenorm. Stamdata er den fælles reference for et fysisk anlægselement eller teknisk delsystem, som sammenknytter asset management oplysninger for bl.a. økonomi, tilstand og behov for vedligeholdelse og fornyelse. Stamdata skal defineres og benyttes til registrering af fysiske anlægselementer og elementer i tekniske delsystemer i forbindelse med Banedanmarks asset management. Note Stamdata til et anlægselement kan indgå som reference i registre vedrørende tilstand, enhedspriser, levetid, inspektionsregler, vedligeholdelsesaktiviteter m.m. Stamdata er data, der karakteriserer egenskaber, funktion og lokalisering ved fysiske anlægselementer eller tekniske delsystemer uden fysiske anlægselementer. For stamdata skal gælde - de ændrer sig kun i forbindelse med en konkret planlagt ændring af kapacitet, performance, kvalitet og lignende - de knytter sig til fysiske anlægselementer eller tekniske systemer, der er placeret i den infrastruktur, der ligger under Banedanmarks ansvar som infrastrukturforvalter Note At stamdata, som forudsætning ikke ændrer sig uden en konkret planlagt ændring af kapacitet, performance, kvalitet eller lignende, betyder, at data vedrørende tilstand, vedligeholdelsesbehov og -aktiviteter, levetid, inspektionsregler etc ikke er stamdata. Stamdata sammensættes af karakteriserende stamdata og geografiske stamdata. Vedrørende procesbeskrivelser for etablering og håndtering af stamdata henvises der til Banedanmarks ledelsessystem.

8 Side 8 af Generelle krav til registrering og opfølgning Fastlæggelse af, hvilke stamdata der skal knyttes til fysiske anlægselementer og tekniske delsystemer, skal ske i forbindelse med oprettelse af de datasæt, hvori anlægselementer/delsystemer indgår. For hvert datasæt skal der tilknyttes navngivne personer til følgende to funktioner: dataansvarlig og dataassistent. Funktionsbeskrivelser for de to funktioner skal være tilgængelige i Banedanmarks ledelsessystem. Nye stamdata skal være registreret senest i forbindelse med ibrugtagning af en ændring i infrastrukturen. Den enhed, der forårsager ændring af stamdata eller initierer nye stamdata, skal indmelde dette i henhold til Banedanmarks ledelsessystem. Den enhed, der indmelder ændringer af stamdata, er ansvarlig for rigtigheden af disse data. Note Ændringer i stamdata kan skyldes udskiftning til anden type, opgradering, nyanlæg, fornyelse, ændring af eksisterende anvendelsesbetingelser og ændring i kapacitetsdata, etc.. Der skal for hvert datasæt beskrives krav til opfølgning på kvaliteten af de registrerede stamdata i form af opfølgningsaktiviteter og maksimalt interval imellem hver opfølgning Generelle krav til karakteriserende stamdata Karakteriserende stamdata er de stamdata, der ikke indgår i anlægselementets geografiske lokalisering. Art og omfang af karakteriserende stamdata kan variere fra type til type af anlægselement og delsystem. De specifikke karakteriserende stamdata, der skal benyttes for hver type anlægselement eller delsystem, skal fremgå af datalisten til det pågældende datasæt, jf.11. Der skal i de karakteriserende stamdata som minimum indgå - Beskrivende navn på anlægselement eller delsystem - Type- eller artsbetegnelse - Ibrugtagningsdato

9 Side 9 af 11 - Elementafgrænsning (f.eks. 1 stk, n stk, udstrækning [m] eller andet) Anlægselementer og delsystemer med de tilhørende stamdata skal sammensættes på et så højt aggregeret niveau, som hensynet til opfølgning på bl.a. regler, tilstand, produktion og økonomi tillader. Note Ved fastlæggelse af de karakteriserende stamdata til et anlægselement kan man f.eks. benytte: - Fabrikat/leverandør - Typebetegnelse - Normaltegningsnummer - Leverandørtegningsnummer - Kapacitetsangivelse - Afgrænsning (f.eks. enkelt stk, antal meter) 10.4 Generelle krav til geografiske stamdata Til hvert fysisk anlægselement/delsystem skal der tilknyttes geografiske stamdata, der entydigt lokaliserer elementet i Banedanmarks infrastruktur. Det skal af hver dataliste fremgå til hvilket sted (evt. hvilke steder) på anlægselementet/delsystemet, at de geografiske stamdata tilknyttes. Dette sted kaldes registreringspunktet eller -punkterne. Art og omfang af geografiske stamdata kan variere fra type til type af anlægselement. Krav til hvilket/hvilke system/systemer til lokalisering, der skal anvendes ved de forskellige anlægselementtyper/delsystemer skal fremgå af datalisterne, jf. afsnit 11. Hvis der til de geografiske stamdata benyttes: Så skal grundlaget være: - Strækningsbetegnelse / -nummer - Strækningsregisteret, reference [1] - Kilometrering - Banenorm BN1-160, reference [2] - Løbenummer * - Under arkivkontrol/versionsstyring - Koordinater - I gængse formater som WGS84, ETRS89/UTM32 eller KP Forkortelse for station - Strækningsregisteret, reference [1] - Forkortelse af trafikstyringsenhed* - Under arkivkontrol/versionsstyring - Spornummer, hovedspor og togvejsspor - TIB, reference [3] - Spornummer, sidespor - Gældende sporplan i ProArc

10 Side 10 af 11 - Andet * - Under arkivkontrol/versionsstyring *) Ved benyttelse af løbenummer, forkortelse af trafikstyringsenhed eller andet, skal der i pågældende dataliste angives, hvilket grundlag der benyttes med henvisning til titel og arkiv/register. Note Løbenummer, som ovenfor, kan være nummer for køreledningsmast, sporskifte, sporstopper, bygning, bro, signal, overkørsel o.s.v. Omfanget af geografiske stamdata skal holdes på så simpelt niveau, som hensynet til opfølgning på bl.a. regler, tilstand, produktion og økonomi tillader. Note Geografiske stamdata kan f.eks. vælges ud fra et eller flere af nedennævnte systemer: - Strækningsregister - Kilometreringssystemet - GPS-koordinater - Bronummerfortegnelsen - Sporskiftenummer - Signalnummer - Sikringshytte-nummer - Sporstoppernummer - Kommandopost og fjernstyringscentral - Køreledningsmast/-galge - Stationsnavn/-forkortelse - Postadresse - Bygningsregister - Lokalenummer 11. SPECIFIKKE KRAV TIL STAMDATA Der skal være formuleret specifikke krav til stamdata for de fysiske anlægselementer og tekniske delsystemer, der indgår i Banedanmarks asset management-databaser. Dataformater for stamdata skal defineres i relation til det enkelte datasæt, hvori stamdata benyttes. Dataformaterne skal fremgå af pågældende datasæts metadata. For hvert datasæt skal der i Banedanmarks ledelsessystem være tilgængelige datalister til stamdata, der opfylder de gældende krav til dataformater. De skal for hvert fysisk anlægselement eller delsystem som minimum angive: - Datakrav til karakteriserende og geografiske stamdata - Registreringspunkt(er) - Dataformater - Modtageradresse/link vedrørende indsendelse - Afsender

11 Side 11 af 11 - Dato for indsendelse Proces for håndtering af datalister skal være angivet i Banedanmarks ledelsessystem. Note 11-1 Ved banenormens udgivelse er det Teknisk Drift, TD SU, Banedata, der på forespørgsel udsender dataregistreringslisterne til projekter etc.

Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints)

Banenorm BN Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Udgivet 01.06.2018 Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T. Scheuer Overvågning af hjul- og aksellast via ALC (Axle Load Checkpoints) Banenorm

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik

Banenorm BN2-202-1. Skinnepolitik Udgivet 21/09/2015 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Skinnepolitik Banenorm BN2-202-1 Udgivet 21/09/2015 Side 2 af

Læs mere

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.07.2018 Overordnet ansvar: Pernille Maren Jøndrup Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Henrik Scheuer Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-3 Udgivet 01.07.2018

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13

BN1 Banenorm 01.10.2006 BN1-49-1. Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1. Side 1 af 13 Indbyrdes placering af spor og perron. BN1-49-1 BN1 Banenorm Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for fagligt indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1 Udgivet 31.08.2009 Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Ansvar for indhold: Per Lyneborg Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af håndildslukkere i teknikrum Banenorm BN1-174-1

Læs mere

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog

Banenorm BN Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Erik Cletus Petersen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Bremsevejlængder for HKT-overvågede tog Banenorm BN1-170-1

Læs mere

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker

Banenorm BN1-160-1. Kilometrering og opsætning af kilometermærker Udgivet 01.09.2008 Overordnet ansvar: lafo Ansvar for indhold: jha Ansvar for fremstilling: nfn Kilometrering og opsætning af kilometermærker Banenorm BN1-160-1 Udgivet 01.09.2008 Side 2 af 16 INDHOLD

Læs mere

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Udgivet 01.01.2012 Overordnet ansvar: Søren Thrane Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Banenorm BN1-175-1 Udgivet

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 19 / 02.08.2010 SB Supplerende regler til ATC anlægsbestemmelser i forbindelse med sporstoppere. Denne teknisk meddelelse indeholder supplerende regler til nugældende

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Til BN er trådt i kraft. Normniveau: Teknisk Meddelelse Nr. 84 udgave 1 /Dato 18.10.2018 Vandrette spærringer (tidligere benævnt skærmtage) Denne meddelelse indeholder generelle regler for opsætning af vandrette spærringer på nye og eksisterende

Læs mere

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Normniveau: Erstatter: TM 28 udgave 1. Journalnummer:

Overordnet ansvar: Ansvar for indhold: Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Normniveau: Erstatter: TM 28 udgave 1. Journalnummer: Teknisk Meddelelse Teknik, Nr. 28 udgave 2 /Dato 1.7.2018 Supplerende bestemmelser for kabelmærkning af potentialudlignings- og returstrømsforbindelser på elektrificerede baner, samt retningslinjer for

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr: 62 / 01.03.2014 SB Geotekniske regler knyttet til tværprofiler for ballasteret spor Banenormen BN1-6-4 Tværprofiler for ballasteret spor og tidligere versioner

Læs mere

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3 Teknisk Meddelelse Nr. 90-1/Dato 14.08.2019 Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på n Denne meddelelse beskriver retningslinjerne for at lave ændringer på n samt vedligehold

Læs mere

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker

Banenorm BN1-154-2. Sporafstand og frispormærker Udgivet 01.03.2008 Overordnet ansvar: Klaus Bergman Ansvar for indhold: Jette Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Sporafstand og frispormærker Banenorm BN1-154-2 Udgivet 01.03.2008 Side

Læs mere

Gyldig fra: Indtil ibrugtagning af hele ETCS-Vest. Normniveau: Journalnummer:

Gyldig fra: Indtil ibrugtagning af hele ETCS-Vest. Normniveau: Journalnummer: Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 2/Dato 19.10.2018 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke-etcs-ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner

Banenorm BN1-9-2. Sikkerheds- og opholdszoner på perroner BN1-9-2 Udgivet: 01.06.2012 Overordnet ansvar: spk Godkendt: 30.03.2012 Ansvar for indhold: jha 01.01.01 Journal.nr.: 10-06335 Ansvar for fremstilling: nfn Antal sider i alt 20 Sikkerheds- og opholdszoner

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 79 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ECTS ibrugtaget strækninger Fjernbane vest. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-173-1. Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Udgivet 18.09.2009 Overordnet ansvar: Steen P. Kristensen Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af rumslukningsanlæg i teknikrum Banenorm BN1-173-1

Læs mere

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal

Teknisk Meddelelse. Teknisk Drift, Signal Teknisk Meddelelse Nr. 80 udgave 1/Dato 23.05.2016 Retningslinjer for håndtering af Programmets signaltekniske udstyr på ikke ETCS ibrugtaget strækninger Fjernbane øst. Denne meddelelse beskriver retningslinjerne

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger

Banenorm BN Vejledning til monteringen af Robel 68.05/BDK skruetvinger Udgivet Overordnet ansvar: Steen P Kristensen Godkendt Ansvar for indhold: Martin Hyldtoft-Sørensen Jnr.: 15-01847 Ansvar for fremstilling: Mantreh Nilufar Heydari Antal sider i alt: 15 Vejledning til

Læs mere

Bilag 6 - Særlige krav til kørestrøms-dokumentation

Bilag 6 - Særlige krav til kørestrøms-dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm Særlige krav til kørestrøms-dokumentation Udarbejdet af: MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: RSKG Gyldig fra: 14.10.2016 Normniveau: BN2 side 1(5) 0. Ændrings- og godkendelseslog

Læs mere

Perspektiv nr. 14, Anvendelse af GIS i Banedanmark. Mogens Bredsgaard Andersen

Perspektiv nr. 14, Anvendelse af GIS i Banedanmark. Mogens Bredsgaard Andersen Anvendelse af GIS i Banedanmark. Mogens Bredsgaard Andersen Som stor landsdækkende infrastrukturejer har Banedanmark en nødvendig geografisk tilgang til varetagelsen af sine opgaver. Fra en begyndelse

Læs mere

INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Underbygning: Jordarter BN1-8-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 21.06.2005 Jesper Sejerø Hansen Indhold 16.06.2005 Berit Carlson Fremstilling 16.06.2005 Lene Tursø-Finnich BN1

Læs mere

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Notat

Læs mere

Teknisk. meddelelse. Teknisk Planlægning. Niveaudeling af teknisk dokumentation i Banedanmark. Gyldig fra: 01.01.2008 Gyldig til: Erstatter:

Teknisk. meddelelse. Teknisk Planlægning. Niveaudeling af teknisk dokumentation i Banedanmark. Gyldig fra: 01.01.2008 Gyldig til: Erstatter: Teknisk meddelelse Nr. 01 / 01.01.2008 Niveaudeling af teknisk dokumentation i Banedanmark Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Lorenz Lei Pia Sylvester Søren Boysen Gyldig fra: 01.01.2008 Gyldig

Læs mere

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5)

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5) Bilag 6 Kørestrøm Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Maro Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(5) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Ingen særlige

Læs mere

Dokumentation af sikrings kabler i GIS-, SAP og Proarc system

Dokumentation af sikrings kabler i GIS-, SAP og Proarc system Dokumentation af sikringskabler i GIS-, SAP- og Proarc system Indhold: Ændringslog... 2 Forkortelse:... 2 1. Indledning... 3 2. Dokumentation... 3 3. Krav til indmåling og dataliste til GIS... 3 3.1 Krav

Læs mere

24.03.2003 BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN. Underskrift. Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich. Indhold 24.03.

24.03.2003 BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN. Underskrift. Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich. Indhold 24.03. Ballast- og jordprøvetagning i sporkassen BN2-5-1 INTERN GODKENDELSE I BANESTYRELSEN Dato Underskrift Fremstilling 24.03.2003 Lene Tursø-Finnich Indhold 24.03.2003 Berit Carlson Samlet 24.03.2003 Johan

Læs mere

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift

Banedanmark - AML AML. Teknisk Drift Banedanmark - AML 13.04.2015 AML Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift Banedanmark Teknisk Drift AML Fortegnelse over største tilladte - akselafstand - akseltryk/aksellast - metervægt - læsseprofil på

Læs mere

Strækningsoversigt CBTC

Strækningsoversigt CBTC Ly07 Strækningsoversigt CBTC banedanmark Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 5.05.07 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad - Udgivelse Strækningsoversigt CBTC

Læs mere

Banenorm BN2-19-2. Ballast og underballast. Materialekrav

Banenorm BN2-19-2. Ballast og underballast. Materialekrav BN2-19-2 Udgivet: 01.03.2014 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: BNIE Journal.nr.: 12-01754 Ansvar for fremstilling: NFN Ballast og underballast. Materialekrav Banenorm BN2-19-2 Udgivet: 01.03.2014

Læs mere

Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer

Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer Udkast til: Cirkulære om anmeldelse og godkendelse af it-systemer I medfør af 3, stk. 2, og 5, stk. 1 samt 10 i bekendtgørelse nr. 591 af 26. juni 2003 om offentlige arkivalier og offentlige arkivers virksomhed

Læs mere

Lav din egen TSI vurdering

Lav din egen TSI vurdering Lav din egen TSI vurdering Sikkerhedskonference 2016 Peter Gundelach, Stabschef, Anlæg, Sikkerhed, Tilsyn og Myndighed, Banedanmark og Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen Program 1.

Læs mere

Notat om metadata om grunddata

Notat om metadata om grunddata Bilag 16 - Fælles arkitekturramme for GD1-GD2-GD7 Notat om metadata om grunddata 6. december 2013 SAR & PLACE Indledning Metadata data om data betegner ikke en entydig klasse af data. Anvendelsen af betegnelsen

Læs mere

Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej!

Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej! Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej! Introduktion til ny bekendtgørelse om ibrugtagning af infrastruktur Lise Aaen Kobberholm Bekendtgørelsens formål Bekendtgørelsen fastsætter procedurer

Læs mere

Banenorm BN Ballast og underballast. Materialekrav.

Banenorm BN Ballast og underballast. Materialekrav. BN2-19-3 Udgivet: 01.04.2016 Overordnet ansvar: Pernille M Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Henrik T Scheuer Ballast og underballast. Materialekrav. Banenorm BN2-19-3 Udgivet:

Læs mere

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Dorrit Nielsen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Banenorm BN1-172-1

Læs mere

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse BN1-177-2 Udgivet 01.01.2017 Overordnet ansvar: ksl, skak, gini, fsp, pjdr, igfh Ansvar for indhold: pwe, miw, bnie, mhsr, jha, hmoh, sbe, esk, jor, Antal sider i alt: 15 Ansvar for fremstilling: crpe,

Læs mere

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse

Banenorm BN Tilstandsinspektion og vedligeholdelse BN1-177-3 Udgivet 01.01.2019 Overordnet ansvar: cpsm, jesh, gini, fsp, pjdr, peve Ansvar for indhold: pwe, miw, bnie, mhsr, jha, hmoh, sbe, esk, jor, Ansvar for fremstilling: crpe, nnda, obu hts Banenorm

Læs mere

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012

Udarbejdet af: FSP, lok. 8234 0784 Kontrolleret af: SKAK, lok. 8234 9562 Godkendt af: STHR, lok. 8234 9572. Gyldig fra: 15.08.2012 Teknisk Meddelelse Nr. 49 / 15.08.2012 De (nye servitutter) Servituter om rådighedsindskrænkning i forbindelse med indførelse af elektrisk. Denne tekniske meddelelse beskriver rådighedsindskrænkninger

Læs mere

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

AML. Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 2 9 10 11 14 15 16 17 18 19 20 21 24 25 31 32 33 34 35 36 41 42 46 47 48 49 50 51 53 54 55 56 57 29.05.2019 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad udgives

Læs mere

Banedanmarks Prioriteringsproces

Banedanmarks Prioriteringsproces Banedanmarks Prioriteringsproces Indledning Fuldmægtig Marie Louise Madsen, Banedanmark Fuldmægtig Kristian Nordentoft, Banedanmark Chefkonsulent Dorte-Lene Bacher, Banedanmark Den trafikale udvikling

Læs mere

Banenorm, BN2-1-1. Struktur, udseende og udvikling af Banenormer

Banenorm, BN2-1-1. Struktur, udseende og udvikling af Banenormer Udgivet 01.11.2007 Overordnet ansvar: Palle Reenberg Ansvar for indhold: Tom Rasmussen Ansvar for fremstilling: Tom Rasmussen Struktur, udseende og udvikling af Banenormer Banenorm, BN2-1-1 Udgivet 01.11.2007

Læs mere

Indledning. Definitioner. Strøm. Bestemmelserne er gældende for alle nyanlæg og ved enhver ændring i potentialudlignings- og returstrømsanlæggene.

Indledning. Definitioner. Strøm. Bestemmelserne er gældende for alle nyanlæg og ved enhver ændring i potentialudlignings- og returstrømsanlæggene. Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 28 / 01.02.2014 Supplerende bestemmelser for kabelmærkning af potentialudlignings- og returstrømsforbindelser på elektrificerede baner, samt retningslinjer for

Læs mere

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2 01-06-2018 Bilag 2 - Broer og Tunneler Bilag 2 - Broer og Tunneler Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 22 / 01.09.2010 SB Forenklet HKT (F-HKT) på strækningen Lyngby-Hillerød Denne tekniske meddelelse beskriver retningslinjerne for etablering samt funktionaliteten

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 15/2016 Fordeling: Som SR 24.11.2016 Gyldig fra: 28.11.2016 Gyldig til: 31.03.2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gentofte - Lyngby. Teknisk og reglementarisk grænse mellem HKT og CBTC

Læs mere

Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet

Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet 18-04-2016 Bilag 13 - Tegningsnummerering Dette bilag er gældende fra 1. maj 2016 Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet sådan at fagbilagene

Læs mere

CSM i praksis. Erfaringer med CSM Risikoledelse. 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll

CSM i praksis. Erfaringer med CSM Risikoledelse. 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll CSM i praksis Erfaringer med CSM Risikoledelse 14.05.2014 Banedanmark og Rambøll CSM i praksis Sessionens indhold Forordningen Fælles sikkerhedsmetode for risikoevaluering og vurdering (CSM RA) trådte

Læs mere

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016 HÅNDBOG HØRINGSBOG JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9 4.1 Transportministeriet 9 4.2 Trafikstyrelsen 10 4.3 Lokalbanen

Læs mere

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7)

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7) Bilag 8 - Signal Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: NIJA Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave Afsnit

Læs mere

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg

Banenorm BN1-184-1. Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: GEE Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-184-1 Faktaindsamling ved uheld. Sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Side 2 af 15 INDHOLD 1. INDLEDNING

Læs mere

TSI undtagelser. Sikkerhedskonference Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen

TSI undtagelser. Sikkerhedskonference Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen TSI undtagelser Sikkerhedskonference 2016 Mari Ruuhi, Specialkonsulent, Trafik- og Byggestyrelsen TSI undtagelser Fokus på infrastruktur 0. Større arbejde 1. Midlertidige løsninger 2. Undtagelser i TSI

Læs mere

Gyldig fra: Gyldig til:

Gyldig fra: Gyldig til: Teknisk meddelelse Nr. 04 / 23.05.2007 Tværprofiler for ballasteret spor, supplerende regler. I nærværende Teknisk meddelelse er opstillet supplerende regler for tværprofiler for ballasteret spor. Reglerne

Læs mere

Integration med Jupiter

Integration med Jupiter Integration med Jupiter ERFA-møde om Vandindvinding Integration med Jupiter - Agenda Aktuel status Både for integrationen og for Jupiter Kendte problemer Årsager og løsningsforslag Fremtidig udvikling

Læs mere

Administrativ nummerering af offentlige veje og stier. Vejcenter Workshops Foråret 2007

Administrativ nummerering af offentlige veje og stier. Vejcenter Workshops Foråret 2007 Administrativ nummerering af offentlige veje og stier Vejcenter Workshops Foråret 2007 Vejcenter workshop Stig Hemdorff, Vejdirektoratet Flemming Pedersen, Vejdirektoratet Dagens program Hvad er CVF og

Læs mere

TSI implementering og anvendelse. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

TSI implementering og anvendelse. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt TSI implementering og anvendelse Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Hvad er TSI er? Navnet: Tekniske Specifikationer for Interoperabilitet Formål: Redskaber til harmonisering af de europæiske

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 20/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 31.08.2017 Gyldig fra: 05.09.2017 Gyldig til: 15.01.2018 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg

Banenorm BN1-99-1. Eftersyn og vedligeholdelse af bly-syrebatterier til sikrings- og fjernstyringsanlæg samt generatoranlæg Udgivet 01.11.2014 Overordnet ansvar: Søren Thrane, Vilhelm Mortensen Ansvar for indhold: Christian R Pedersen, Henrik M Hansen Ansvar for fremstilling: Mette W Johansson Banenorm BN1-99-1 Eftersyn og

Læs mere

Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr. Harry Rasmussen Gyldig fra:

Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr. Harry Rasmussen Gyldig fra: Teknisk meddelelse Nr. 65/01.12.2013 Retningslinier for opstilling og udskiftning af It relateret udstyr Denne vejledning angiver retningslinier for installation af it relateret udstyr. Udarbejdet af:

Læs mere

Banenorm BN Absolut beliggenhed og fast afmærkning af sporets tracé

Banenorm BN Absolut beliggenhed og fast afmærkning af sporets tracé Udgivet: 01.03.2011 Overordnet ansvar: Bent Jacobsen Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen Absolut beliggenhed og fast afmærkning af sporets tracé Banenorm BN2-93-1

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 29/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 08.11.2017 Gyldig fra: 08.11.2017 Gyldig til: 30.09.2018 SSB 28/2017 ophæves TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ) Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery

Transportudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 411 Offentligt (02) Ringsted Summery Ringsted Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Forfatter: xaha Mail: xaha@bane.dk

Læs mere

Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år?

Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år? Dansk Brodag 2008 Hvordan får man fornyet 800 broer på 7 år? Områdechef Teknisk Drift, Kim Andersen BROER PÅ BANEDANMARKS NET. Forvaltning af ca. 2320 broer 37 % på hovedstrækningerne 18 % på S-bane strækningerne

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Sektionschef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version

Læs mere

SR-information. Banedanmark. Indførelse af daglig La. Gyldighed. Indmelding af La-forhold m.v. Udsendelse. Udgivet af Trafiksikkerhed

SR-information. Banedanmark. Indførelse af daglig La. Gyldighed. Indmelding af La-forhold m.v. Udsendelse. Udgivet af Trafiksikkerhed Banedanmark SR-information I Udgivet af Trafiksikkerhed Indførelse af daglig La Gyldighed Fra den 15.01.2007 vil La kun have gyldighed i ét døgn ad gangen fra kl. 00.00 til kl. 24.00. Redaktionen afsluttes

Læs mere

Strategisk planlægning af reinvesteringer i infrastrukturen

Strategisk planlægning af reinvesteringer i infrastrukturen Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Sikkerhedsstyringssystem. for. Nordsjællands Veterantog

Sikkerhedsstyringssystem. for. Nordsjællands Veterantog Sty 000 NSJV side 1 af 5 ssystem for Nordsjællands Veterantog Første revision startet 29-11-2011 Sidste rettelsesblad 03-04-2012 Sty 000 NSJV side 2 af 5 Dokumenter som indeholder betegnelsen DVF styres

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 24/2018 27.09.2018 Gyldig fra: 06.10.2018 Gyldig til: 05.10.2019 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted SSB 20-2018 ophæves. TIB strækning 25. Stationer med transitionsområder. Bestemmelser for

Læs mere

Banenorm BN Ballastlaget, vedligeholdelse og fornyelse

Banenorm BN Ballastlaget, vedligeholdelse og fornyelse Overordnet ansvar: Pernille M. Jøndrup Ansvar for indhold: Bo Nielsen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Ballastlaget, vedligeholdelse og fornyelse Banenorm BN2-4-2 Side 2 af 19 INDHOLD 1. INDLEDNING

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

TIB - tjenestekøreplanens indledende bemærkninger Kolonne- og signaturoversigt

TIB - tjenestekøreplanens indledende bemærkninger Kolonne- og signaturoversigt 5 TIB - tjenestekøreplanens indledende bemærkninger Kolonne- og signaturoversigt AIS I TIB kolonne- og signatur oversigt I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Strækningsoversigter, skematiske tegninger.

Læs mere

Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro- og sporarbejder. Dokumenter

Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro- og sporarbejder. Dokumenter Vejdirektoratet Side 1 af 1 Dokumentfortegnelse Måleprogrammer Projekt 6714.103 Bro og sporarbejder Dokumenter Beskrivelse Dato: Rev. Dato: Måleprogrammer Måleprogram Vejledning 13.04.2015 Måleprogram

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 27/2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 01.11.2018 Gyldig fra: 02.12.2018 Gyldig til: 17.01.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Generelt 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10.

Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen 01.10. Katodisk beskyttelse af naturgasledninger af metal i nærheden af spor BN1-159-1 Banenorm Overordnet ansvar: Marianne Lanzky Otto Ansvar for indhold: J Bille Hansen Ansvar for fremstilling: Niels Fischer-Nielsen

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR

Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR 73 4.8.1 Det Trafikale Driftansvar Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Spor-spærringer Jævnfør SR 73

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.4.2018 C(2018) 1866 final ANNEES 1 to 3 BILAG til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING om praktiske bestemmelser for jernbanekøretøjsgodkendelses- og jernbanekøretøjssprocessen

Læs mere

WEEE2 vejledende notat: Stationære industrielle værktøjer i stor skala (LSSIT) WEEE2 vejledende notat: Oktober 2016

WEEE2 vejledende notat: Stationære industrielle værktøjer i stor skala (LSSIT) WEEE2 vejledende notat: Oktober 2016 WEEE2 vejledende notat: Oktober 2016 Indhold 1 Formål... 2 2 Værktøj... 2 3 Definition af LSSIT under WEEE2... 2 4 Fortolkning af betingelserne for LSSIT... 3 5 Beslutningsdiagram... 5 6 European WEEE

Læs mere

Introduktion til UNI-Login for udbydere

Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Introduktion til UNI-Login for udbydere Styrelsen for It og Læring Læsevejledning Følgende ikoner benyttes i vejledningen Link til yderligere information Indhold

Læs mere

TSI erne: De første erfaringer. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

TSI erne: De første erfaringer. Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt TSI erne: De første erfaringer Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Dagens session - Hvordan har Trafikstyrelsen fortolket TSI erne? - Hvilke projekter har skullet følge TSI-krav? - Hvordan

Læs mere

DKAL Snitflader REST Register

DKAL Snitflader REST Register DKAL Snitflader REST Register 1 Indholdsfortegnelse A2.1 INTRODUKTION 3 A2.1.1 HENVISNINGER 3 A2.1.2 LÆSEVEJLEDNING 4 A2.1.2.1 SÅDAN LÆSES EN REST GRAF 4 A2.1.2.2 SÅDAN LÆSES EN RESSOURCE OG EN TYPE 4

Læs mere

Bilag 13 - Tegningsnummerering. Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Bilag 13 - Tegningsnummerering

Bilag 13 - Tegningsnummerering. Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Bilag 13 - Tegningsnummerering Bilag 13 - Tegningsnummerering Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Udarbejdet af: GIMO/MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: RSKG Gyldig fra: 14.10.2016 Normniveau: BN2

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

Bilag 6 - Kørestrøm. Særlige krav til dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm. side 1(12)

Bilag 6 - Kørestrøm. Særlige krav til dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm. side 1(12) Bilag 6 - Kørestrøm Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: IMN og JSBI Kontrolleret af: MARO Godkendt af: BLTN Gyldig fra: 01.03.2019 Normniveau: BN2 side 1(12) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Bilag 10 Spor. Særlig Krav til Spor dokumentation. 01-02-2015 Bilag 10 Særlig Krav til Spor dokumentation. side 1(6)

Bilag 10 Spor. Særlig Krav til Spor dokumentation. 01-02-2015 Bilag 10 Særlig Krav til Spor dokumentation. side 1(6) Bilag 10 Spor Særlig Krav til Spor dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Gini Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Tegningstyper indenfor

Læs mere

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: BHAN Godkendt af: KSL Gyldig fra: 15.03.2017 Normniveau: BN2 side 1(8) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Strækningsoversigt CBTC

Strækningsoversigt CBTC Ly07 banedanmark Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 5 6 2 3 4 36 26.05.209 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad - 2 Udgivelse udgives af: Banedanmark Kvalitet

Læs mere

1 Objekt informationsmodel - Byggeblok

1 Objekt informationsmodel - Byggeblok 1 Objekt informationsmodel - Byggeblok Logisk Informationsmodel for Byggeblokken Objekt Modellen beskriver og viser hvordan Forretningsobjekt "Objekt" kan forstås. Modellen er generisk, og kan derfor bruges

Læs mere

Jernbanekonference 18. maj 2009 Innovativ vedligeholdelse af banetekniske anlæg på Storebælt Banechef Kristian Madsen

Jernbanekonference 18. maj 2009 Innovativ vedligeholdelse af banetekniske anlæg på Storebælt Banechef Kristian Madsen Jernbanekonference 18. maj 2009 Innovativ vedligeholdelse af banetekniske anlæg på Storebælt Banechef Kristian Madsen CV Banechef Kristian Madsen 2005 A/S Storebælt - ansvar for vedligeholdelse og reinvestering

Læs mere

15. januar 2018 Sekretariatet for Initiativ 8.1. Vedr. Anvendelsesprofil for Organisation

15. januar 2018 Sekretariatet for Initiativ 8.1. Vedr. Anvendelsesprofil for Organisation Kommenteringsskema 15. januar 2018 Sekretariatet for Initiativ 8.1. Vedr. Anvendelsesprofil for Organisation BEMÆRK: Alle indsendte kommentarer offentliggøres (på arkitektur.digst.dk). Såfremt du ikke

Læs mere

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes 22. november 2017 Det er politisk besluttet at elektrificere dele af jernbanen i Danmark. Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen

Læs mere

Banenorm BN1-183-1. Arbejde i sikringsanlæg

Banenorm BN1-183-1. Arbejde i sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: GEE Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-183-1 Arbejde i sikringsanlæg Udgivet 01.10.2014 Side 1 af 34 INDHOLD 1. INDLEDNING 5 2. IKRAFTTRÆDEN

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge -Næstved Januar 2014 Kolofon Titel: VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge - Næstved Emneord: Jernbanestrækning,

Læs mere