Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 391. Til efterretning Til orientering Budgetkontrol pr. 31. marts Budget : Vojens Campingplads Indkøb af arkivreoler til Historisk Arkiv Teatret Møllens budget og aktivitetsplan 08/ Detailhandelsanalyse for SkateCity: Status og den videre proces Etablering af et eventuelt ungdomshus Vedtægter for Centerrådet for Haderslev Idrætscenter Orientering om samarbejdet i forbindelse med Kulturarven og Gram Slot Det Syddanske Bruxelles-kontor Eventuelt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DIHAJP / 06/17018 Sagsfremstilling Referat fra Centerrådsmøde (Haderslev Idrætscenter) den 12. marts 2008 og kommentarer til referatet. Syddansk Turisme - Foreløbige overvejelser - marts Hvidovre Kommune - På sporet af forstadens velfærdsdrømme - kulturarvsprojekt. Slesvigske Musikkorps - nyhedsmagasin - marts Sceneliv - marts/april Dansk Ungdoms Fællesråd s årsberetning Friluftsrådets årsberetning Børnekultur i udvikling - handlingsplan for / Statusrapport for Hoptrup Marstrup Idrætsforening - takkebrev i forbindelse med 100 års jubilæum. Syddansk Universitet - Lokal og regional erhvervsudvikling - kursus. Haderslev Erhvervsråd - referat fra generalforsamling den 26. marts Taget til efterretning.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til orientering DIHAJP / 06/17018 Jens Christian Gjesing orienterede om inspirationstur (ishockey-haller) til Prag. Willy Feddersen orienterede om: Proces om ansættelse af ny UCH-direktør. Møde om multihuse i Branderup den 16. april 2008, kl. 19,30. Møde med bestyrelsen for Haderslev Landdistrikter den 26. maj 2008, kl. 15,00. Orientering om borgerinddragelse på næste udvalgsmøde Budgetkontrol pr. 31. marts 2008 DIBITW / 08/4994 Sagsfremstilling Hermed forelægges årets første budgetkontrol på Udvalget for Erhverv og Kulturs område. Budgetkontrollen tager udgangspunkt i budget og forbrug pr. 31. marts 2008, og omfatter udelukkende driftsområderne. Økonomiske forhold Totalt udviser budgetkontrollen på udvalgets område en nettotilførsel af midler til driften på 0,746 mio. kr. i 2008, samt 0,454 mio. kr. i overslagsårene Beløbene er i hovedoverskrifter sammensat således: I mio. kr Flytninger ml. udvalg som følge af overførselssagen på BY 27/3-08 0,116 0,116 0,116 0,116 Tildeling af manglende forsikringsmidler 0, Diverse flytninger af aktiviteter mellem udvalg 0,338 0,338 0,338 0,338 Finansiering fra centrale lønpuljer 0, Finansiering af pensionsmidler 0, I alt Udvalget for Erhverv og Kultur 0,7460,4540,4540,454 Kommunekassen påvirkes ikke. Der er udelukkende tale om omplacering af budgetmidler mellem de enkelte udvalg.

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 617 For nærmere specifikation af de enkelte poster henvises til de vedlagte bilag, jf. nedenfor. Procedure Budgetkontrollen behandles på Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2008 og i Byrådet den 29. maj Tovholder/informationsansvarlig Birthe Toft Wolf Bilag Forside EK (Skabelon A) (465776) Bemærkninger til 1. budgetkontrol EK (Skabelon B) (465780) Indstilling at Udvalget for Erhverv og Kulturs budgetkontrol pr. 31. marts 2008 godkendes, og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd. Godkendt som indstillet Budget : Vojens Campingplads DIWIFE / 07/11396 Sagsfremstilling I forbindelse med vedtagelsen af Budget blev det besluttet, at nulstille budgettet ( kr. årligt) til driften af Vojens Campingplads. Erhvervs- og Kulturudvalget besluttede den 10. december 2007, at den selvejende institution skulle forespørges om den havde interesse i at overtage Vojens Campingplads. Dette skete ved skrivelse dateret den 14. januar I et møde med formanden og centerchefen for Vojens Hallerne den 28. februar 2008 blev det oplyst, at man muligvis ville overtage campingpladsen såfremt, der følger budget med svarende til driften tidligere år.

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 618 Idet budgettet til formålet er besluttet nulstillet i forbindelse med vedtagelsen af budget foreligger denne mulighed ikke. Med henvisning til Vojens Hallernes vurdering af, at der er behov for et fortsat tilskud til drift af campingpladsen, konstateres det, at der med det vedtagne budget ikke er grundlag for en sådan drift. Bortforpagtning til anden aktør vurderes heller ikke realistisk. Økonomiske forhold Budget indeholder ikke midler til fortsat drift af Vojens Campingplads. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen Bilag Budget : Status på realisering m.v. (413609) Eventuel overdragelse af Vojens Campingplads til Vojens Hallerne (423346) Indstilling at beslutningen om at nulstille tilskuddet til Vojens Campingplads realiseres. Udvalget for Erhverv og Kultur anmoder Erhvervs- og Kulturservice om til næste udvalgsmøde at opstille scenarier for afvikling/bevarelse af tilskud til Vojens Campingplads, herunder alternative besparelsesmuligheder Indkøb af arkivreoler til Historisk Arkiv DIBEVR / 08/5695 Sagsfremstilling Historisk Arkiv har i forbindelse med kommunesammenlægningen modtaget omkring 1,5 km. arkivmaterialer fra Vojens, Gram og Haderslev Kommuner, samt de fire sogne. Dertil kommer en normal tilvækst af privatarkivalier på mellem meter pr. år.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 619 Pladsmanglen på arkivet har medført, at Historisk Arkiv i har undersøgt alternative muligheder for at placere arkivsamlinger udenfor Bispen. En række af arkivsamlingerne befinder sig i lokaler, der i løbet af 2008 skal frigøres til andre formål. Der indkøbes to Compatus Archive til fjernarkivet under Rådhuset. Dette vil give plads til godt 700 meter. Historisk Arkiv forventer, at de 1,5 km. arkivmaterialer kan reduceres med % efter sagsrensning og kassation. Økonomiske forhold Jf. reglerne om økonomisk decentralisering i Haderslev Kommune fra 2007, ansøger Historisk Arkiv Udvalget for Erhverv og Kultur om at godkende indkøb af arkivreoler. Den samlede udgift forventes at være kr. Historisk Arkiv finansierer indkøbet af eget budget ved at ansøge om fagudvalgets accept af, at underskuddet på arkivets budget de næste fire år må overstige 3 % af nettorammen. Tovholder/informationsansvarlig Arkivchef Bent Vedsted Rønne Indstilling at Udvalget for Erhverv og Kultur meddeler accept af, at Historisk Arkivs underskud må overstige 3 % i årene Godkendt som indstillet Teatret Møllens budget og aktivitetsplan 08/09 DILIJO / 03/1750 Sagsfremstilling Teatret Møllen fremsender aktivitetsplan for sæsonen 2008/2009 samt budget for sæsonen 2008/2009. Teatret Møllen har premiere på to nye forestillinger, producerer en engelsk version af stykket Oskar, samt genopsætter fire forestillinger.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 620 Se vedlagte bilag. I Teatret Møllens abonnementsrække vises gæstespil foruden 5 af Teatret Møllens egne forestillinger. I alt 55 forestillinger. Teatret Møllen administrerer desuden Haderslev Skoleteaterordning. I alt ca. 115 forestillinger. Økonomiske forhold I budgettet for næste sæson forventes et negativt driftsresultat på kr ,- hvilket giver den budgetterede egenkapital den 1. juli 2009 på kr Det negative driftsresultat skyldes dels forestillingen Oskars succes. Den er meget efterspurgt i både Danmark og udlandet, men med fem medvirkende og en tekniker er den også dyr at sende på turné. Satsningen på en engelsk produktion er derfor også omkostningstung. På personalesiden har man været nødt til at ansætte en 15 timers kontorassistent, ligesom man får brug for mere teknisk personale i den kommende sæson på grund af stigende tekniske krav i produktionerne samt væsentlig øget skoleteateraktivitet i selve Teatret Møllen. Det negative driftsresultat er en nødvendig investering og er forsvarligt med den nuværende egenkapital. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. april 2008 Tovholder/informationsansvarlig Kulturkonsulent Lisbet Johansen Bilag Følgebrev til budget 08/09 (475986) Budget 08/09 (475977) Indstilling at Teatret Møllens aktivitetsplan og budget for sæsonen 2008/2009 tages til efterretning. Taget til efterretning.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Detailhandelsanalyse for 2008 DIULHA / 08/6063 Sagsfremstilling I det kommende kommuneplanforslag, og dermed i den endelige kommuneplan, skal der indarbejdes retningslinier for Haderslev Kommunes detailhandelsstruktur. Derfor anbefaler Plangruppen, at der snarest igangsættes en arbejdsproces for at få udarbejdet en detailhandelsanalyse for centerbyerne. Formålet med analysen bliver bl.a. at få frembragt status og udviklingsperspektiver for bymidterne i Gram, Vojens og Haderslev. Desuden skal centerområderne ifølge planloven afgrænses. Der skal fastlægges en ramme for det maksimale bruttoetageareal til butiksformål i det enkelte centerområde samt størrelsen på de enkelte butikker. Analysen tilvejebringes med hjælp fra et eksternt konsulentfirma, som planlægger det konkrete indhold af analysen i samarbejde med følgegruppe og tovholder. Udgangspunkt for analysen kan være tidligere undersøgelser af detailhandelen i Vojens og Haderslev fra henholdsvis 2004 og I den tidligere Gram Kommune er der ikke tidligere udarbejdet en lignende analyse. Erhvervs- og Kulturservice hjemtager tilbud på løsning af opgaven. Til gennemførelse af detailhandelsanalysen etableres en følgegruppe med repræsentanter fra UdviklingsCenter Haderslev/Detailhandlen og Teknik og Miljøservice. Økonomiske forhold Gennemførelsen af analysen finansieres af midler afsat til udarbejdelse af kommuneplanen. Såfremt udgiften til analysen overstiger den økonomiske ramme, som er til rådighed for planarbejdet, vender forvaltningen tilbage. Personalemæssige forhold Erhvervs- og Kulturservice er tovholder på gennemførelse af analysen. Juridiske aspekter Planlægning til detailhandel er omfattet af planlovens detailhandelsregler. Reglerne er præciseret i 2007 i lov nr. 535 af 6.juni Bekendtgørelse nr af 11. september 2007 vedrører afgrænsning af bymidter og bydelscentre.

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 622 Tovholder/informationsansvarlig Ulla Haahr Indstilling at udvalget godkender igangsættelsen af detailhandelsanalysen. Godkendt som indstillet SkateCity: Status og den videre proces DIJMHA / 05/15417 Sagsfremstilling Erhvervs- og Kulturservice har siden februar 2007, i samarbejde med SkateCity Haderslev, arbejdet på en realisering af projekt SkateCity Haderslev. Udvalget for Erhverv og Kultur godkendte den 25. juni 2007 etableringen af en tværfaglig projektgruppe, der i samarbejde med SkateCity og andre skulle arbejde videre med projektet. Der blev bevilget kt. til projektet fra udvalgets udviklingspulje. Projektgruppens arbejde blev taget til efterretning af Udvalget for Erhverv og Kultur på mødet den 26. november 2007, og samtidigt opfordrede Lokale- og Anlægsfonden til, at der arbejdes videre med realiseringen af projektet. Erhvervs- og Kulturservice og SkateCity er nu klar til at kontakte en række fonde med henblik på at søge yderligere støtte. For at få et retvisende billede af Haderslev Kommunes økonomiske engagement i projektet, anmoder SkateCity Haderslev Kommune om at fastsætte kommunens tilskud til anlægs- og driftsbudget. Placeringen i området ved Haderslev Idrætscenter vil ved fuld udbygning af SkateCity påvirke aktiviteterne i Haderslev Rideklub og/ eller vinterbanen ved Christiansfeldvej. Notat vedrørende dette beror i sagen.

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 623 Økonomiske forhold Det samlede anlægsbudget for SkateCity er på 26 mio. kr., hvoraf Lokale og Anlægsfonden har estimeret % i tilskud - under forudsætning af et tilsvarende tilskud fra Haderslev Kommune. Driftsbudgettet er på 1,175 mil., der tænkes finansieret ved tilskud fra Haderslev Kommune ( kr. årligt) og sponsorater og salg af ydelser ( kr. årligt). Haderslev Kommune stiller grund i stadionområdet ved Haderslev Idrætscenter til rådighed for projektet (1 mio. kr.). Placeringen i området forventes at påvirke de nuværende aktiviteter. En nærmere økonomisk beregning af dette er ikke foretaget. Juridiske aspekter SkateCity Haderslev tænkes opført af Haderslev Kommune, og herefter stillet til rådighed for en fond/selvejende institution. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 28. januar 2008, og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Dialogmøde IUH/SkateCity (474830) Møde med HFK (474100) Prisoverslag på etablering af erstatnings p. pladser. (474817) Notat til mødet den (475042) Rykker og opsang samt SV: Dialogmøde mellem Initiativ Ungdomshus Haderslev og SkateCity (475125) Indstilling at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd, og at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Genoptages på næstkommende møde. Erhvervs- og Kulturservice arbejder videre med projektets størrelse og placering.

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 624 Supplerende sagsfremstilling til mødet den 25. februar 2008: Erhvervs- og Kulturservice fremlægger på mødet 3 alternative forslag til placering og overslag på ændret anlægsøkonomi. SkateCity har efterfølgende - den 12. februar fremsendt en afvisning af Erhvervs- og Kulturservice s reviderede forslag til placeringer, og argumenterer i stedet for 3 alternative placeringer af rideskolens græsningsareal. Endvidere har SkateCity skåret 1 mio. af anlægsbudgettet samt omprioriteret 2 mio. kr. for at styrke brugergrundlaget og det lokale engagement med henblik på at fremme samarbejdet med interessenter. Interessentsamarbejdet og udnyttelse af synergieffekten skal dække behov der pt. ikke er ressourcer til, samt optimere og sammenlægge en række eksisterende funktioner. at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd, og at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Preben Holmberg. Erhvervs- og Kulturservice anmodes om at gennemføre en dialog mellem SkateCity og Initiativ Haderslev Ungdomshus om samarbejdsmuligheder, og at foretage en række tekniske undersøgelser vedr. placeringsmuligheder m.v. Sagen genoptages på udvalgets møde den 14. april Supplerende sagsfremstilling til mødet den 14. april 2008: Erhvervs- og Kulturservice har afholdt møder med Initiativ Haderslev Ungdomshus/ SkateCity samt HFK/ Haderslev Idrætscenter. Referater fra begge møder beror i sagen. Erhvervs- og Kulturservice har endvidere arbejdet videre med placeringen i området, og fremlægger på mødet mulige forslag.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 625 at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd, og at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Udvalget for Erhverv og Kultur videreindstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at Skatecity realiseres i let reduceret udgave, at projektet placeres øst for atletikstadion langs Christiansfeldvej på den sydlige del af vintergræsbanen samt parkeringsarealet, at der etableres erstatningsparkeringspladser nord for Gymnasiestien, bag tribunen, at Ungdomshusprojektet indarbejdes i Skatecityprojektet, at der i 2008 afsættes kr. fra Byrådets visionspulje, og kr. i Etablering af et eventuelt ungdomshus DITHLA / 08/252 Sagsfremstilling Den 28. januar 2008 blev der afholdt dialogmøde mellem Udvalget for Erhverv og Kultur og Initiativ Ungdomshus Haderslev (IUH). Siden har der været afholdt en række møder for at afdække mulighederne for en eventuel etablering af et ungdomshus i Haderslev. Der har således været afholdt møde mellem Børn & Familie og Erhverv & Kultur, med henblik på et eventuelt samarbejde med Ungdomsskolen samt to dialogmøder mellem IUH og SkateCity, for at få afdækket muligheden for et eventuelt samarbejde. På baggrund af disse møder, er der fremkommet tre forskellige muligheder med hensyn til eventuel etablering af et ungdomshus i Haderslev:

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 626 Selvstændigt brugerstyret Ungdomshus Udgangspunktet for IUH er et selvstændigt brugerstyret hus. Huset skal indeholde mødelokaler, øvelokaler, optagestudie, værksteder, biograf, café, køkken og koncertsal. Foruden et udendørsareal til skating, graffitimur samt et græsareal til boldspil og teltplads. Det giver skønsmæssigt et behov for en bygning på ca. 635 m2. Dertil skal lægges et areal på skønsmæssigt m2 til udendørs aktiviteter. Åbningstiden for huset skal være torsdag - lørdag kl Der er ingen ledige kommunale bygninger i den størrelse. Derfor skal der enten erhverves eller lejes lokaler til formålet. Ungdomshus i Ungdomsskole regi Ungdomsskolen råder over en kælder på m2, der har været og bliver anvendt, som et slags fri-rum for unge. Derudover er der 3 øvelokaler, og en række mødelokaler, som de unge kan benytte sig af, også udenfor normal åbningstid. Der er fra Ungdomsskolens side en stor velvilje til at gå ind i projektet. Ungdomsskolen har således gjort sig nogle tanker om at oprette tre væresteder (i hovedbyerne) med aktiviteter målrettet ressource svage unge. Tanken er, at holde såkaldt ressourcesvage unge i deres nærmiljø sammen med ressourcestærke unge. Ungdomshus & SkateCity Der er mange sammenfald af aktiviteter i IUH og SkateCity. Derfor blev repræsentanter fra de to projekter, på foranledning af Kultur & Fritid, indbudt til et dialogmøde. På mødet blev der fra SkateCitys side lagt op til et uformelt samarbejde med IUH. SkateCity foreslog IUH, at der på grunden omkring SkateCity eventuelt kunne findes et areal, hvorpå IUH kunne etablerer et ungdomshus. Dette kunne realiseres ved evt. at købe eksisterende bygninger på området eller ved køb/leje af containere/pavilloner. IUH kan derved benytte sig af SkateCitys faciliteter, og samtidig have egne lokaler til afvikling af aktiviteter, der ligger uden for SkateCitys rammer. Dette vil reducere ungdomshusets behov for såvel indendørs som udendørs arealer.

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 627 Økonomiske forhold Selvstændigt brugerstyret Ungdomshus Anlægsudgifter til nybyggeri skønnet til ca. 6,5 mil. kr. Udgifter ved køb af erhvervsejendom ca. 3 mil. kr. Hertil skal lægges udgifter til ombygning/lovliggørelse af bygning til ungdomshus. Ungdomshus i Ungdomsskole regi Der er ikke foretaget økonomisk beregning ved placering af ungdomshus i Ungdomsskole regi. Ungdomshus & SkateCity Køb af eksisterende bygninger på området ca. 1,1 mil. kr. + udgifter til ombygning lovliggørelse til formål. Køb af pavilloner brugt/nye kr kr. pr. m2 + udgifter jordarbejde, el, vand og kloaktilslutning m.m. Driftsudgifter: Driftsudgifter til en bygning på ca. 635 m2 (rengøring, bygningsvedligeholdelse, vand, varm, renovation m.m.) vil skønsmæssigt beløbe sig til årligt ca. kr beregnet på baggrund af erfaringer fra Bispen. Desuden vil der være udgifter forbundet med administration. Juridiske aspekter IUH i kommunalt ejet bygning Oprette forening jf. Folkeoplysningsloven Udpege ansvarlig person f.eks. formand eller lign. som er myndig Indgå lejekontrakt med Haderslev Kommune om brug af bygning Indgå kontrakt med Haderslev Kommune mht. drifts- og vedligeholdelsesvilkår Tegne relevante forsikringer Tegne spiritus/alkohol/lejlighedsbevilling.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 628 Kommunen skal endvidere sikre at bygningen overholder de krav, der er gældende i forhold til aktivitets niveau: Bygningsreglementet (bl.a. regler om tilgængelighed) Veterinærer regler (café drift) Evt. tinglysning (ved salg overdragelse af bygning til IUH). IUH i lejet bygning: Indgå lejekontrakt, der godkendes af Haderslev Kommune Oprette forening jf. Folkeoplysningsloven Udpege ansvarlig person f.eks. formand eller lignende, som er myndig Indgå kontrakt med Haderslev Kommune med hensyn til driftsog vedligeholdelsesvilkår Tegne relevante forsikringer Tegne spiritus/alkohol/lejlighedsbevilling. Tovholder/informationsansvarlig Thor Lange, Fritid & Kultur Bilag Arealbehov (469132) Notat med hensyn til evt. etablering af et Ungdomshus (474411) Indstilling at det vedlagte notat drøftes. Ungdomshuset indgår i Skatecity-projektet. Der henvises til dagsordenens pkt. 398 og beslutning for dette punkt Vedtægter for Centerrådet for Haderslev Idrætscenter DIJSME / 06/15335 Sagsfremstilling Centerrådet for Haderslev Idrætscenter er rådgivende overfor Haderslev Kommune i alle anliggender vedrørende Haderslev Idrætscenter.

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 629 Medlemmerne af Centerrådet er: Alle foreninger med en fast tilknytning til Haderslev Idrætscenter og Centerområdet. Andre brugere af Haderslev Idrætscenter og centerområdet. De faste brugere er skoler, Haderslev Katedralskole og Sønderjysk Elitesport. Vedtægterne for Centerrådet for Haderslev Idrætscenter blev på det seneste årsmøde den 12. marts 2008 revideret og ajourført. De væsentligste ændringer består i, at: Centerrådets medlemmer nu løbende ajourføres i et særskilt bilag Valg af formand og valg til Centerrådets Forretningsudvalg sker på årsmødet. Øvrige ændringer er mindre justeringer i kraft af ny forvaltningstilknytning efter kommunesammenlægning og den ændrede organisation omkring Idrætscentret pr. 1. januar Alle ændringer er godkendt af Centerrådet på årsmødet, hvilket fremgår af vedlagte referat. Tovholder/informationsansvarlig Centerchef Jørgen Smed, Haderslev Idrætscenter Bilag Vedtægter for Centerrådet HIC (443721) Referat fra Centerrådets årsmøde (467699) Indstilling at Udvalget for Erhverv og Kultur tager referat fra årsmøde til efterretning, og at Udvalget for Erhverv og Kultur godkender de reviderede vedtægter. Godkendt som indstillet.

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Orientering om samarbejdet i forbindelse med Kulturarven og Gram Slot DIWIFE / 07/2243 Sagsfremstilling Den 22. februar 2008 blev der afholdt et arrangement på Gram Slot, hvor de to kulturarvsaftaler mellem Gram Slot og Haderslev Kommune blev skrevet under i overværelse af den lokale presse og nogle interesserede. På denne baggrund har der den 31. marts 2008 været afholdt det første formelle møde i Styregruppen vedrørende Kulturarvssamarbejdet mellem Gram og Nybøl Godser A/S og Haderslev Kommune. Fra Udvalget for Erhverv og Kultur deltager Jens Christian Gjesing, Allan Emiliussen og Kim Qvist i Styregruppens arbejde. På dette første møde var hovedformålet at drøfte og fastlægge rammerne for arbejdet i Styregruppen i forbindelse med et kommissorium og en forretningsorden, der også redegør for arbejdet i projekt/arbejdsgruppen, som udgør den administrative del af samarbejdet. Der henvises til medsendte mødenotat. Det fremgår af mødenotatet, at et væsentligt punkt på Styregruppens dagsorden var en orientering om en netop fremsendt ansøgning til Vækstforum, Region Syddanmark i forbindelse med etablering og udvikling af et kulturarvslaboratorium i et tæt samarbejde mellem Gram Slot, Haderslev Kommune og ApEx, som er et institut på Aalborg Universitet. ApEx-instituttet forsker i oplevelsesøkonomi og digital udvikling og formidling på såvel teoretisk som praktisk plan i forbindelse med en række samarbejdsprojekter. Ansøgningens overskrift er Gram Slot Kulturarvslaboratorium En Fyrtårns- og Partnestrategi, og hvis den imødekommes, vil det betyde, at Kulturarvslaboratoriet er rykket et stort skridt nærmere den virkeliggørelse, som netop er et hovedelement i Udviklingsaftalen mellem Gram og Nybøl Godser A/S og Haderslev Kommune. I forbindelse med ansøgningen er der udover de tre ansøgningspartnere dannet en netværksgruppe med deltagelse af blandt andet Kulturarvsstyrelsen, Syddansk Turisme, en række museer, herunder naturligvis Museum Sønderjylland, Kolding Kommune, med flere. Ansøgningen til Vækstforum udgør et omfattende materiale, og ligger til gennemsyn på udvalgsmødet. Herudover blev der orienteret om det igangværende arbejde på Gram Slot generelt og i forhold til aftalerne konkret. Der trappes roligt op, således at tilbud og ressourcer afstemmes for at sikre kvalitet og tilfredshed i forhold til brugerne.

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 631 Økonomiske forhold Samarbejdsaftalerne bygger på midler fra Udvalgets udviklingspulje og Byrådets visionspulje. Ansøgningen til Vækstforum forudsætter ikke yderligere kommunalt økonomisk engagement. Imødekommes ansøgningen vil det betyde et stort eksternt bidrag til det samlede arbejde. Personalemæssige forhold Samarbejdet inddrager pt. overvejende personaleressourcer fra Erhvervs- og Kulturservice. I forbindelse med fremdriften i arbejdet omkring nyttiggørelsen af Kulturarvens potentiale vil andre serviceområder gradvis blive inddraget i arbejdet på forskellig vis. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur. Tovholder/informationsansvarlig Plan- og projektkonsulent Søren Klint Kistorp. Bilag Udkast til mødenotat fra første møde i styregruppen (473807) Indstilling at orienteringen om det aktuelle arbejde omkring Kulturarvssamarbejdet i forbindelse med Gram Slot og Haderslev Kommune, herunder ansøgning til Vækstforum, Region Syddanmark, tages til efterretning. Taget til efterretning Det Syddanske Bruxelles-kontor DIULHA / 06/346 Sagsfremstilling Den 26. marts 2008 blev den årlige generalforsamling afholdt for Det Syddanske Bruxelles-kontor. Fra Haderslev Kommune deltog H.P. Geil, som er med i bestyrelsen for Det Syddanske Bruxelles-kontor, og direktør Willy Feddersen.

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side var etableringsåret for Det Syddanske Bruxelles-kontor, som også benævnes South Denmark European Office eller blot SDEO. Etableringen var i praksis en fusion af de fire Bruxelles-kontorer, som frem til kommunalreformen havde dækket det nye syddanske geografiske område. Det overordnede formål med SDEO er bl.a. at skabe forudsætninger for øget internationalisering af virksomheder og offentlige institutioner, og at sikre konkrete resultater i form af vundne EU-projekter. I årsrapporten bliver det fremhævet, at formålet har været opfyldt for 2007, idet SDEO har udviklet og i mange tilfælde også administreret 17 internationale projekter. Projekterne har samlet opnået et tilskud på 161 millioner kroner, og heraf der 58,7 millioner kroner gået til syddanske partnere. Partnerne er primært kommuner og undervisningsinstitutioner samt enkelte private virksomheder. Af de nævnte projekter er nogle særligt interessante og relevante for Haderslev Kommune. Udviklingscenter Haderslev er således involveret i udviklingen af et projekt om en iværksætteriklynge i Nordsøregionen, der vil supplere lokale iværksætteres værdikæde. Et andet projekt vedrører oplevelsesbaseret forretningsudvikling, og dette handler om oplevelser og kreativitet som innovantionsstimulerende og strategiske redskaber til produkt- og forretningsudvikling. En fuldstændig fortegnelse over projekter fremgår af Årsrapport projekter. Yderligere baggrundsmateriale er tilgængeligt på hjemmesiden Økonomiske forhold Af Årsrapport - regnskab fremgår det, at årets resultat for SDEO udgør et overskud på kr. Den samlede omsætning er på kr., og heraf udgør medlemsbidrag kr. Haderslev Kommune har i 2007 betalt et medlemsbidrag på kr., hvilket er fastlagt ud fra befolkningsgrundlaget i kommunen. Medlemsbidraget andrager samme beløb for Af Budget 2008 fremgår det, at SDEO forventer et overskud på kr. for 2008 samt en omsætning på kr. Omsætningen inkluderer ikke indtægtsdækket virksomhed såsom projektadministration. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen, Erhvervs- og Kulturservice Bilag Årsrapport projekter (473702) Årsrapport - regnskab (473699) Budget 2008 (473700)

21 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 633 Indstilling at årsberetningen tages til efterretning. Taget til efterretning Eventuelt DIHAJP / 06/17018 Ingen punkter under eventuelt.

22 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 634 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Mikkelsen Uwe Jessen Holger Eskildsen

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-05-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:10 Afbud: Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen forlod mødet kl. 18:05 efter behandlingen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Holger Eskildsen og Kim Qvist

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-11-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Formand og næstformand

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-08-2008 Mødested: Mødeværelse 219 Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:55 Afbud: Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 22-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 17:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 22-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 09-11-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-04-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:35 Afbud: Fraværende: Ella Skjellerup var fraværende under punkterne

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-11-2007 Mødested: Mødelokale 1 Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-12-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:10 Afbud: Holger Eskildsen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 09-03-2009 Mødested: Haderslev Rådhus, mødelokale 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-03-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Borgmesteren deltog i

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-12-2008 Mødested: 101 - Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen Fraværende:

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 10-10-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-08-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 13-12-2010 Mødested: solsikkevej 2 Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Carsten Henningsen Fraværende:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 16. november 2006 Mødelokale: Løgumkloster Rådhus, udvalgsværelse 1 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 16:00 Fraværende: Johan Sørensen 16. november 2006

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Ella Skjellerup forlod mødet kl.

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere