Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 1"

Transkript

1 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 1 Spørgsmål fra Kenneth Gøtterup fremsendt den 4. februar 2012 Spørgsmål 1 Ombygning og omstrukturering af SFO uden for skolens områder er ikke medtaget i det økonomisk overslag. Hvad beløber dette sig til?? Dette er ikke undersøgt i analyserne. Analyserne har taget udgangspunkt i at sikre at skolerne kan rumme alle elever, når Skolen ved Vierdiget lukkes. Der er arbejdet med SFO i den udstrækning at den kan integreres i de tilbygninger, som er nødvendige for at skolerne kan rumme alle elever og kun i det omfang det er økonomisk mulighed herfor (50 mio. kr rammen). Spørgsmål 2 Udearealer er ikke medtaget i prisoverslaget. Ved sidste gennemgang fra arkitema oplyste de, at man skal beregne mellem 10-15% af byggesummen til opgradering af de eksisterende udearealer. Er dette stadig tilfældet? I analyserne er det afsat beløb til reetablering af udearealer, hvor det er skønnet relevant ved tilbygning. Yderligere opgradering af udearealer er ikke inkluderet i overslagene. Spørgsmål 3 Da der kommer et massivt pres på kørselsforholdende er der forslag til kiss & ride område. Hvad koster dette at etablere?? Kiss & Ride er ikke analyseret eller prissat men alene nævnt som en mulighed som kan overvejes. Spørgsmål 4 I model 1B vedr. Dragør skole nord indgår ikke omkostninge ved tilbygning ved hjerterum. Hvis ikke dette etableres, hvilket betydning har det så for model 1B?? Og hvad koster denne tilbygning? Det nye hjerterum tænkes at fungere både som pædagogisk servicecenter og samlingssal. Tilbygningen ville betyde at biblioteket ikke skal møbleres om for at bruge rummet til arrangementer. Tilbygningen er tilført som option og er sat til at koste kr.

2 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 2 Spørgsmål 5 I den skriftlige resume, notat01, af byggesagen, fremgår det ikke under afsnittet øvrige omkostninger at der er afsat midler til uforudsete byggeudgifter. I Økonomi oversigten fremgår disse. Er disse med i den samlede økonomioversigt eller skal disse lægges oven i den samlede byggepris? Der er afsat 15 % til uforudsete byggeudgifter i økonomien. Spørgsmål 6 I rapporterne hvor de nuværende forhold for børnene beskrives fremgår det, hvordan arealfordelingen pr. elev er, pt. I rapporten der beskriver fremtidens skole fremgår ikke noget om arealfordeling pr. elev. Dette ønskes oplyst. I den nuværende beskrivelse er det ikke muligt at se om der bliver flere eller færre kvadratmeter pr. elev. Der er ikke i analyserne gennemført konsekvensberegninger mht m2 pr elev, men der er foretaget et fagligt skøn heraf. Spørgsmål 7 I model 1B for Dragør skole syd fremgår det, at Elisenborg skal inddrages som SFO. Hvor påtænker forvaltningen at de nuværende klubbørn skal gå i fritidsklub når Elisenborg omdannes til SFO. Det er ikke en forudsætning for projektet at Elisenborg omdannes men en mulighed hvis man ønsker at styrke SFO-erne. Der er ikke foretaget konsekvensvurdering ved en eventuel omdannelse af Elisenborg. Spørgsmål 8 Hvor mange kvadrat meter pr. barn bliver der på SFO1, SFO2, SFO3, SFO4. Se besvarelsen under punkt 6. Spørgsmål 9 I model 1B Dragør Skole syd, fremgår det at rapporten Der er dog mange elever i denne løsningsmodel og skolen bliver tæt pakket. Det vil være nødvendigt at udvikle og indrette gangarealer til differentieret undervisning, da de skal fungere som fælles arealer og holdrum sammen med aulaen. Kan forvaltningen uddybe hvad ovennævnte betyder. Hvad er tæt pakket og skal eleverne undervises på gangarealerne og i aula?? Der er i alle modellerne taget udgangspunkt i hjemklasseprincip og kapacitet af faglokaler ud fra skemapositioner. Gange, holdrum samt aulaen er supplerende fællesrum til undervisningen.

3 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 3

4 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 4 Spørgsmål 10 I model 1B Dragør skole Syd fremgår det, at man bør optimere den eksisterende skolegård både akustisk og aktivitetsmæssigt. Dette er ikke indregnet i budgettet og hvad forventes det at dette kommer til at koste? Disse tiltag er medregnet og er sat til at koste kr. Spørgsmål 11 I model 1B Dragør skole Syd indregner man SFO i den grå bygning. Denne bygning er høj og har smalle gange. Det betyder at børnene skal fordeles på flere etager i utidssvarende lokaler. Jeg kan ikke af modellen se, hvordan man tænker ombygning af denne bygning og pris. Hvad er planen for dette? Ved fordeling af børn i flere etager ønskes belyst, hvilken betydning dette har for SFO personalets arbejdsmiljø? Den Grå bygning tænkes primært brugt som den er i dag. Der er afsat til mindre ombygning. Brugen af denne bygning til SFO betyder at der bør være personale fordelt i huset. Spørgsmål 12 I model 1B St.Magleby skole, fremgår at der skal være 100 SFO børn i tumlesalen iform at der indskydes et dæk i tumlesalen. Vil der ske nogle yderligere bygningsforandringer i denne tumlesal for at skabe SFO? I analyserne indgår etablering af køkken samt vinduer til gården. Spørgsmål 13 I model 1B St.Magleby skole indgår at Hovedgadens institution kun skal have SFO børn. Hvor påtænker forvaltningen, at de nuværende klubbørn der er tilknyttet Hovedgaden skal gå i klub? Dette er en fejl. Hovedgaden indgår ikke i analyserne eller SFO overvejelserne. Spørgsmål 14 I modellerne lægges der op til meget forskellige SFO typer på St.Magleby og Dragør skole Syd. Nogle børn kommer til at gå i SFO i lokaler i bygninger der er etableret til institutionsformål og andre i bygninger der bygges om, men som oprindeligt ikke er bygget til at huse så mange børn. Forvaltningen bedes belyse kvalitetsforskellen og hvilken betydning dette vil have for såvel forældre og børn, samt eventuelle udfordringer i arbejdsmiljøet for SFO personalet. Der er ikke gennemført en nærmere analyse af organisering og indretning af de enkelte SFOenheder og det er derfor ikke muligt at udtale sig nærmere om evt. kvalitetsforskelle mellem de enkelte enheder og konsekvenserne heraf for ansatte forældre og børn for nærværende.

5 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 5 Spørgsmål 15 Deponeringen af salgssummen indgår først i januar Hvornår forventer forvaltningen, at ombygningerne skal påbegyndes og hvornår forventes den nye skolestruktur at træde i kraft, såfremt den vedtages i foråret PT forventes anlægsarbejderne udført i perioden juni 2013 til juni 2014 med skolestart august Der forventes tilbageleje i 3 x 6 mdr og lejen udgår 3 x 2.6 mio. kr. (aftalt i udbuddet) Udbud af rådgivning og opstart af hovedprojekt for ca 5 mio.kr forventes igangsat så snart skolestrukturen er valgt og der forventes afhold udgifter for ca. 4-6 mio. kr. før januar Supplerende spørgsmål til skolesagen fremsendt af Kenneth Gøtterup den. 6. og 7. februar På baggrund af yderligere gennemlæsning af arkitektrapporten har jeg nogle supplerende spørgsmål til sagen i forlængelse af de første 15 spørgsmål jeg har stillet. Spørgsmål 16 SFO i den grå bygning på Dragør Syd: Her er så vidt jeg kan læse, afsat kr. til garderobe til personalet. Skal børnene ikke have garderober? Eksisterende garderober forventes genanvendt. Spørgsmål 17 Hvad skal der ske med Nordstrandens SFO og Jægervejens SFO? Der er ikke i forvaltningen taget stilling til hvad institutionerne skal bruges til, hvis de bliver lediggjorte. Spørgsmål 18 Hvorfor koster tilbygningen på Store Magleby kun 1,9 procent mere end den tilsvarende tilbygning til Nord (fra rapporten i foråret), når arealet som det ser ud - er 10 procent større? Og er der taget højde for støjzonen i den pris? Der arbejdes med to forskellige m2-priser på hhv 15 t.kr. pr. ved at bygge i 2 etager og 17 t.kr. ved at bygge i 1 etage. På St. Magleby forventes etagebyggeri. Der er ikke afsat yderligere økonomi pga. støjzone.

6 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 6 Spørgsmål 19 Der er ikke afsat penge til inventar i mange af de nye lokaler, f.eks. ikke til tilbygningen - hvordan forestiller man sig de nye lokaler møbleret? Opgaven er stilles med afsæt i at den økonomiske ramme på kr. 50 mio. skal rumme skoleudbygning men ikke inventar, IT og øvrig bestykning. Spørgsmål 20 Der er ikke afsat midler til nye udearealer på Nord - forestiller man sig, at klasserne skal overtage indskolingens skolegård uden ændringer? Herunder: Der skal gå cirka 47 procent flere børn på Nord, end der gør i dag: Der er heller ikke afsat penge til ekstra cykelparkering. Hvordan vil man tage højde for dette. Det er en fejl. Vi skønner at der bør afsættes kr til dette. Spørgsmål 21 Der er afsat kroner til en nødtrappe til den tidligere pedelbolig i den røde bygning på Dragør Syd, men ikke midler til ombygning af selve lokalet: Så vidt vides fremstår boligen udslidt. Vil denne blive renoveret. Der er ikke afsat midler til renovering men kun trappe således at lejligheden kan indgå i skolens brug, på det niveau den har. Spørgsmål 22 Vil beslutning af skolesagen afvente screeningen for PBC på skolerne, da eventuel fund af PBC kan medføre massive meromkostninger for Dragør kommune. Det er der ikke taget stilling til i forvaltningen. Spørgsmål 23 Såfremt et flertal i kommunalbestyrelsen i april måned 2012 beslutter, at omdanne skolestrukturen jf. forslag 1B, hvornår forventer forvaltningen så, at ombygningen påbegyndes fysisk og hvornår forventes den afsluttet. Se besvarelsen af spm 15. Spørgsmål 24 Med udgangspunkt i besvarelsen i spørgsmål 23 ønskes oplyst, hvornår forvaltningen forventer at børnene på Vierdiget skal forlade skolen. Hvad forventer forvaltningen at det kommer til at koste at leje Vierdiget i byggeperioden. Se besvarelsen af spm 15

7 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 7 Spørgsmål og kommentarer vedr. skolemodel 1B fra Uffe Jacobsen den 7. februar De øvrige modeller er ikke umiddelbart kommenteret da de langt overstiger den politisk vedtagne ramme. 1. Manglende vurdering og uddybende forklaring. I rapporterne vedr de eksisterende forhold på de 3 skoler, bemærkes det at der kun er 6 sider i rapporten vedr Dragør Syd dette gælder både den tilsendte PDF og papir kopi. Således savnes en eller flere sider omhandlende vurdering af eksisterende forhold som der er med i de 2 tilsvarende rapporter for de øvrige skoler hvor der sammenfattes udfordringer i det fysiske miljø: Overordnet, hjemklasser, indgange, ventilation, fællesarealer, udearealer. I rapporterne vedr Nord og STM står der ud for areal pr elev: se uddybende forklaring s.10. Men rapporten har kun 7 sider (?). A. Hvad er den uddybende forklaring vedr areal pr barn? B. Hvad er vurderingen af de eksisterende forhold for Syd? Punktet eksisterende forhold er taget fra kapacitetsvurderingerne fra de enkelte skoler som er udført tidligere. Dette er fejlagtigt ikke gengivet i denne rapport. Kapacitetsrapporten for Dragør Skole Syd vedlægges derfor til orientering. 2. Logistik Med en så stor samlet ændring af skolestrukturen vil der være en stor udfordring i at få kabalen til at gå op. A. Hvor lang tid ville byggeperioden vare? B. Hvordan ville planen se ud? Der henvises til besvarelsen af spm 15 og i Kenneths fremsendte spørgsmål til Forvaltningen.

8 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr Toiletforhold Der er kun tale om at supplere de eksisterende toiletter med 4 nye på hhv STM og Syd. Der er ikke medregnet udgift til renovering/fornyelse af de eksisterende. A. Hvad vil en opgradering af de eksisterende toiletter koste? I analyserne indgår alene udgifter som er en konsekvens af skolelukningen af Skolen ved Vierdiget. Modernisering af skolerne indgår ikke i analyserne. Opgradering af toiletter i øvrigt er derfor ikke vurderet i denne sammenhæng. 4. SFO udenfor skolernes område A. Hvilken ombygning og omstrukturering af SFO uden for skolens områder skønnes nødvendig som følge af model 1B? B. Da dette ikke er medtaget i det økonomiske overslag er spørgsmålet hvad vil det koste? Der henvises til besvarelse af spm 1 i spørgsmålene fra Kenneth. 5. Model 1B STM STM har ca. 2,1 m2 areal pr barn hvilket i forvejen er presset hvilken rapporten også påpeger. A. Hvad bliver min.-max. arealet undervisningsareal pr barn vil der være efter ombygning? B. Rapporten påpeger at skolebygningerne mangler generelt mekanisk ventilation og lever ikke op til krav om luftskifte i neetablerede undervisningslokaler. Især faglokalerne er ringe rent installationsmæssigt. Derfor forudsættes at der iht BR skal etableres ventilation i nye lokaler samt ved ombygning/renovering af eksisterende klasselokaler/fællesrum. Da der tilsyneladende ikke er medregnet udgifter til ventilation ønskes oplyst hvad udgiften vil være til etablering af ventilation. C. SFO lokalebehov ønskes nærmere belyst. Hvorledes tænkes klasserne fordelt? D. Da der skal være temmelig mange børn i hhv SFO i den nye bygning samt i tumlesalen ønskes en vurdering af om der ræves støjdæmpning, og hvad installationsprisen vil være. Der er ikke gennemført opgørelse af m2 efter udbygning. Udbygninger vil blive opført efter de regler der følger af BR mht ventilation mm. Eksisterende bygninger er forudsat uændret. Der er ikke på nuværende tidspunkt taget stilling til klassefordeling i SFO. Dette vil ske når den endelige skolemodel er valgt og spørgsmålet vil indgå i den efterfølgende skolestrukturtilpasning.

9 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr Dragør Syd Syd har ca. 2,3 m2 areal pr barn hvilket virker presset. A. Hvor stort min.-max. undervisningsareal pr barn vil der være efter ombygning? B. SFO lokalebehov ønskes nærmere belyst. C. Da der ikke findes ventilation på skolen gælder samme spørgsmål som i 5.B. D. Da den grå skole tænkes anvendt til SFO til 95 børn samt personalerum er dette en væsentlig ændret anvendelse, hvilket både vil kræve ventilation og støjdæmpning. Derfor gælder samme spørgsmål som i 5.B og 5.D. E. Hvorledes vil Dragør Syd s klasser blive tilgodeset mht sportsarealer med tanke på at Engvejs arealet kunne tænkes anvendt til rækkehusbyggeri i nær fremtid? Der henvises til besvarelsen til punkt Dragør Nord Nord har ca. 2,9 m2 areal pr barn. A. Hvor stort min.-max. undervisningsareal vil der være pr barn efter ombygning? B. Skolen vil skulle rumme 30 klasser mod 22 før ombygningen. Vil det eksisterende sportsareal være tilstrækkeligt stort? C. Hvad vil en overdækning af atriumgårdene koste? D. Da samtlige kl. skolebørn i kommunen skal til Nord fra alle dele af kommunen er der sandsynligvis behov for ændringer i skolevejssystemet, og der skal evt sørges for transport til nogle elever. Foreligger der en undersøgelse af disse forhold, herunder hvad vil de nødvendige tiltag koste? E. Hvorledes skal klubbehavet dækkes på Nord iom at der ikke findes en klub, og Elisenbord tænkes anvendt til SFO for Syd? Der er ikke gennemført opgørelse af m2 efter udbygning. Det vurderes at skemapositioner for idræt kan overholdes. Der er ikke udregnet pris på en overdækning af atriumgårdene.

10 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 10 Forvaltningen har foretaget en screening af skoleveje ifm de undersøgte modeller. Screeningen peger på følgende tiltag: For at opretholde niveauet for sikre skoleveje ved ny skolestruktur bør der minimum gennemføres følgende tiltag: - Ændring af signalanlæg ved krydsning af Kirkevej ved Jægervej samt markeret cykelfelt og etablering af dobbeltrettet cykelsti på nordsiden af Kirkevej mellem Jægervej og Aldershvilestien - Etablering af Toronto-anlæg ved krydsning af Krudttårnsvej ved Mågevænget/Hvidtjørnen - Etablering af afsætningsareal ud for skolernes hovedindgang - Etablering af sikker krydsning på Stationsvej samt sti mellem Hollændervej øst og vest Det skønnes, at tiltagene vil beløbe sig til: - Signalanlæg og cykelstitiltag Kirkevej: kr Toronto-anlæg: kr Sikker krydsning Stationsvej og sti Hollændervej: kr Afsætningsarealer er ikke vurderet. Når endelig skolestruktur er besluttet, kan en yderligere skolevejsvurdering afdække evt. supplerende tiltag. Spørgsmål til skolemodel 2D. Fremsendt af Kenneth Gøtterup den 10. februar 2012 Tak for et godt møde og gennemgang af Arkitema. Da det nye forslag model 2D først blev gennemgået på mødet, var det jo vanskeligt at stille kvalificeret spørgsmål til denne model. Derfor fremsendes en række spørgsmål som umiddelbart rejser sig ved gennemgang af model 2D. Disse er følgende og som jeg ønsker svar på. Spørgsmål 1. På Dragør skole Nord skal der bygges til med to store bygninger som skal ligge i den ekisterende skolegård. Forventer forvaltningen, at skolegården kan anvendes i byggeperioden. Ja. Vi forventer at kunne opretholde skole og byggeri samtidigt med adskillelse med bl.a. hegn, støvvæge mm.

11 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 11 Spørgsmål 2 Under byggeperioden kan børnene så gå i den almindelige skole, eller bliver der behov for, at nogle børn skal flyttes til undervisningslokaler uden for skolen. Nej. Vi forventer at kunne opretholde skole samtidigt med byggeri. Spørgsmål 3 Hvis alle børn skal forblive på skolen i byggeperioden vil der så være lokaler der ikke kan anvendes i byggeperioden. Hvis dette er tilfældet, hvor mange og hvilke lokaler Ja, men det vil blive håndteret i samarbejde med skolen. Spørgsmål 4 Hvor mange kvadratmeter er til rådighed pr. elev i den nuværende Dragør skole Nord og hvor mange kvadratmeter bliver til rådighed pr. elev i den nye Dragør Nord, såfremt dette forslag vedtages. Der er ikke udført en kvadratmeteropgørelse efter udbygning. Der er lavet en for de eksisterende forhold, og der er lavet en opgørelse over m 2 tilbygning (i det økonomiske overslag) Spørgsmål 5 Vil der være behov for øget ventilation i de gamle bygninger på Dragør Skole Nord, når antallet af børn stiger til næsten det dobbelte. Nej. Spørgsmål 6 Hvilken betydning vil det have for idrætsundervisningen på den nye skole, da det ikke umiddelbart fremgår af planerne, at der bygges ekstra gymnastiksal. Der er ikke medtaget ekstra gymnastikfaciliteter i model 2 D. Der skal ses på organiseringen af gymnastikundervisningen, så den kan tilrettelægges inden for de eksisterende rammer. Spørgsmål 7 Ved etablering af model 2D mangler der SFO pladser til alle de børn der hidtil har gået på Hartkorn Fritidshjem. Hvor tænkes disse børn placeret henne. Det er der endnu ikke taget stilling til. Det skal undersøges nærmere. Spørgsmål 8 De børn der hidtil har gået i andre fritidshjem og som er tidligere skolebørn fra Vierdiget, hvor tænker man at disse skal placeres henne i SFO.

12 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 12 Det er der endnu ikke taget stilling til. Det skal undersøges nærmere. Spørgsmål 9 Da alle 334 SFO børn på den nye skole ikke kan få pladser på Nord, hvad forventer forvaltningen at den årlige pris bliver på bustransport af disse børn til deres SFO da det må forventes at der ikke bygges ny SFO på Nord Det skal undersøges nærmere. Spørgsmål 10 Hvad er den direkte og afledte driftsbesparelse af lukningen af Vierdiget og hvad forventes det, at merudgiften til drift af Dragør Skole Nord bliver. Driftsbesparelser vedr. lærerlønninger vil være afhængig af antallet af spor i Dragør Skolevæsen. Hvis der fremadrettet fortsat er 8 spor, vil der ikke være nogen driftsbesparelse. I forhold til driftsbesparelser vedrørende vedligehold mv. er dette ikke undersøgt. Spørgsmål 11 Da skolemodel 2D bliver et opgør med fusionen af skolefusioneringen mellem Vierdiget og St.Magleby, ønskes det oplyst, hvor mange penge der er anvendt i denne fusion pt. Samtidig ønskes oplyst, hvor stort et ressourcetræk ift. Antal personaletimer der har været anvendt. Må gerne opgive i årsværk. Der har ikke været foretaget nogen registrering af forbrug af personaletimer mv. i forbindelse med fusionsarbejdet. Udgifterne har været holdt inden for budgetterne. Spørgsmål 12 Hvilke udfordringer finder forvaltningen der er ved, at alle medarbejdere på St.Magleby og Vierdiget ikke skal arbejde sammen ved denne skolemodel. Og hvilke udfordringer finder forvaltningen der er, ved at de lærere og ledelse der nu har brugt kræfter på en sammenlægning og fusionering, nu skal orientere sig mod anden ledelse og organisation, uden at første fusionering er trådt ordentligt i kræft. Model 2D er ikke i forlængelse af de nuværende fusioner. Det vil derfor kræve en indsats og opmærksomhed på de involverede medarbejdere og ledere, da de skal til at orienterer sig mod nye samarbejdsrelationer og strukturer.

13 Dragør Kommune Skole. Kultur og Fritid Side nr. 13 Spørgsmål 13 Der har indtil nu været et utal af skoleløsninger i spil i denne skolestruktursag, ligesom der har været sammenlægninger og strukturændringer igangsat. Kan forvaltningen oplyse noget om, hvor mange ændringer der kan accepteres endnu, før end det forventes at Danmarks Læreforening påklager kommunens planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet og dets vilkår for det psykiske arbejdsmiljø. Det kan forvaltningen ikke svarer på.

STM MODEL 2B - STM MODEL 2B - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR

STM MODEL 2B - STM MODEL 2B - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR MODEL 2B - MODEL 2B - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR 2B - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2B St. Magleby Skole indskoling 0.-9. klasse 0.-9.

Læs mere

STM MODEL 1B - STM MODEL 1B - ST. MAGLEBY SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4 SPOR

STM MODEL 1B - STM MODEL 1B - ST. MAGLEBY SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4 SPOR MODEL 1B - MODEL 1B - ST. MAGLEBY SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4 SPOR 1B - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 1B St. Magleby Skole indskoling 0.-5. klasse

Læs mere

STM MODEL 2A/2C - STM MODEL 2A/2C - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 3 SPOR

STM MODEL 2A/2C - STM MODEL 2A/2C - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 3 SPOR MODEL 2A/2C - MODEL 2A/2C - ST. MAGLEBY SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3 SPOR 2A/2C - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2A/2C St. Magleby Skole indskoling 0.-9.

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

NORD MODEL 2C - NORD MODEL 2C - DRAGØR NORD SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4½ SPOR

NORD MODEL 2C - NORD MODEL 2C - DRAGØR NORD SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4½ SPOR MODEL 2C - MODEL 2C - DRAGØR SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4½ SPOR 2C - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2C Dragør Nord Indskoling 0.-5. klasse 0.-5. klasse

Læs mere

STM EKSISTERENDE FORHOLD - ST. MAGLEBY SKOLE

STM EKSISTERENDE FORHOLD - ST. MAGLEBY SKOLE EKSISTERENDE FORHOLD - ST. MAGLEBY SKOLE Dragør Rådhus EKSISTERENDE FORHOLD Brandstationen Kirkevej Østresiden St. Magleby Kirke SKOLEGÅRD INDSKOLING P Kirkevejens Fritidshjem SKOLEGÅRD MELLEMTRIN UDSKOLING

Læs mere

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 Indhold Politisk beslutning...2 Sigtelinjer...2 Udarbejdede modeller...3 Nuværende skolestruktur...3 Model 1B...4 Hvad understøtter modellen?...4 Indskoling...4

Læs mere

STM + SVV ØKONOMISK OVERSLAG FOR UDVIDELSE AF ST. MAGLEBY SKOLE

STM + SVV ØKONOMISK OVERSLAG FOR UDVIDELSE AF ST. MAGLEBY SKOLE STM + SVV ØKONOMISK OVERSLAG FOR UDVIDELSE AF ST. MAGLEBY SKOLE Skolesammenlægning i Dragør Kommune / MAJ 2011 Skoleudvidelser i Dragør St. Magleby skole + Skolen ved Vierdiget Udvidelse af St. Maglebyskole

Læs mere

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2D - MODEL 2D - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 07.02.2012 2D - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

NORD MODEL 2B - NORD MODEL 2B - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 3 SPOR KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2B - NORD MODEL 2B - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 3 SPOR KLASSE I 2 SPOR MODEL 2B - MODEL 2B - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR 2B - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2B Dragør Nord Helhedsskole 0.-10.

Læs mere

Dragør Kommune. Præsentation af konklusioner

Dragør Kommune. Præsentation af konklusioner Dragør Kommune Præsentation af konklusioner Strukturanalyse vedrørende fem fokusområder i Dragør Kommune 25. august 2006 Agenda 1. Om projektet 2. Strukturanalysen konklusioner Ældreområdet Biblioteksområdet

Læs mere

NORD MODEL 2A - NORD MODEL 2A - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 2½ SPOR KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2A - NORD MODEL 2A - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 2½ SPOR KLASSE I 2 SPOR MODEL 2A - MODEL 2A - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2½ SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR 2A - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 2A Dragør Nord Helhedsskole 0.-10.

Læs mere

NORD EKSISTERENDE FORHOLD - DRAGØR NORD SKOLE

NORD EKSISTERENDE FORHOLD - DRAGØR NORD SKOLE EKSISTERENDE FORHOLD - DRAGØR SKOLE D.B. Dirchsens Alle EKSISTERENDE FORHOLD P strandens vuggestue INDSKOLING INDSKOLING SFO strandens fritidshjem Hartkornsvej MELLEMTRIN UDSKOLING 2 SPOR 0. - 10. KLASSE

Læs mere

DRS MODEL 1B - SYD MODEL 1B - DRAGØR SYD SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE KLASSE I 4 SPOR. Skolesammenlægning i Dragør Kommune /

DRS MODEL 1B - SYD MODEL 1B - DRAGØR SYD SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE KLASSE I 4 SPOR. Skolesammenlægning i Dragør Kommune / MODEL 1B - SYD MODEL 1B - DRAGØR SYD SKOLE - INDSKOLINGSSKOLE - 0.- 5. KLASSE I 4 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 30.01.2012 1B - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb

Læs mere

DRS MODEL 2C - SYD MODEL 2C - DRAGØR SYD SKOLE - UDSKOLINGSSKOLE - 6.- 9. KLASSE I 5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

DRS MODEL 2C - SYD MODEL 2C - DRAGØR SYD SKOLE - UDSKOLINGSSKOLE - 6.- 9. KLASSE I 5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2C - SYD MODEL 2C - DRAGØR SYD SKOLE - UDSKOLINGSSKOLE - 6.- 9. KLASSE I 5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 30.01.2012 2C - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB

Læs mere

DRS MODEL 2A/2B - SYD MODEL 2A/2B - DRAGØR SYD SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 2 SPOR. Skolesammenlægning i Dragør Kommune /

DRS MODEL 2A/2B - SYD MODEL 2A/2B - DRAGØR SYD SKOLE - HELHEDSSKOLE KLASSE I 2 SPOR. Skolesammenlægning i Dragør Kommune / MODEL 2A/2B - SYD MODEL 2A/2B - DRAGØR SYD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 30.01.2012 2A/2B - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse

Læs mere

ST. MAGLEBY

ST. MAGLEBY ST. MAGLEBY ST. MAGLEBY SKOLE 2013.02.19 0.-9. KLASSE I 3 SPOR Indledning Nærværende programudkast er udarbejdet af en byggegruppe på St. Magleby Skole. Gruppen har bestået af tre repræsentanter fra skoleledelsen,

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene 2013-2015 (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO)

Læs mere

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler.

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 NYVANGSSKOLEN 17. NYVANGSSKOLEN Rindsvej 2, 8900 Randers Nyvangsskolen er beliggende i den nordlige del af Randers midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende ændring af nuværende skolestruktur (udtalelse) Udtalelse afgivet af børn, personale (kun SFO) og forældreråd fra den samlede

Læs mere

Nyt skoleudbygningsprogram

Nyt skoleudbygningsprogram Til Byrådet Fra MBU Dato 14. august 2015 Nyt skoleudbygningsprogram Notatet omhandler Børn og Unges forslag til nyt Skoleudbygningsprogram til erstatning af det tidligere Lokaleprogram. 1. Resume Det nuværende

Læs mere

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 ASSENTOFT SKOLE 2. ASSENTOFTSKOLEN Skolevej 14, Assentoft, 8900 Randers Assentoftskolen er beliggende i udkanten af Assentoft øst for Randers by. Skolen

Læs mere

ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer

ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer ForårsSFO Beskrivelser af de fysiske rammer Formelle krav til lokaler Der stilles samme krav til SFO-lokaler, som til forårssfo-lokaler. Krav til undervisningslokalerne adskiller sig fra de to ovenstående

Læs mere

4. BLICHERSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer Haldvej 6, 8981 Spentrup

4. BLICHERSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer Haldvej 6, 8981 Spentrup Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer 2012 BLICHERSKOLEN 4. BLICHERSKOLEN Haldvej 6, 8981 Spentrup Blicherskolen er beliggende i Spentrup nord for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 497 elever

Læs mere

STM + SVV UNDERSØGELSE AF UDVIDELSESMULIGHEDER FOR ST. MAGLEBY SKOLE

STM + SVV UNDERSØGELSE AF UDVIDELSESMULIGHEDER FOR ST. MAGLEBY SKOLE UNDERSØGELSE AF UDVIDELSESMULIGHEDER FOR ST. MAGLEBY SKOLE Skolesammenlægning i Dragør Kommune / MAJ 2011 INDHOLD ST. MAGLEBY SKOLE (STM) + SKOLEN VED VIERDIGET (SVV) FORUDSÆTNINGER Nærværende undersøgelse

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

14. KRISTRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolegade 4, 8900 Randers

14. KRISTRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolegade 4, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 14. KRISTRUP SKOLE KRISTRUP SKOLE Skolegade 4, 8900 Randers Kristrup Skole er beliggende i den sydlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 10.629 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.000 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/ elever fordelt på 15 normalklasser og

Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/ elever fordelt på 15 normalklasser og Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 GRØNHØJSKOLEN 7. GRØNHØJSKOLEN Nørreled 3, Øster Tørslev, 8983 Gjerlev J Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i

Læs mere

3. BJERREGRAV SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Over Fussingvej 7, 8900 Randers

3. BJERREGRAV SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Over Fussingvej 7, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 BJERREGRAV SKOLE 3. BJERREGRAV SKOLE Over Fussingvej 7, 8900 Randers Bjerregrav Skole er beliggende i Øster Bjerregrav ca. 8 km vest for Randers by. Skolen

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 25. februar 2019 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-19 Skoleafdelingen Notat - oprett 0. klasser 2019-20 Ifølge Styrelsestægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen, der

Læs mere

FÆLLESSKOLEN MASTERPLAN HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP FÆLLESSKOLEN HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP MASTERPLAN FOR SKOLENS UDVIKLING DECEMBER 2012

FÆLLESSKOLEN MASTERPLAN HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP FÆLLESSKOLEN HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP MASTERPLAN FOR SKOLENS UDVIKLING DECEMBER 2012 FÆLLESSKOLEN FÆLLESSKOLEN HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP MASTERPLAN FOR SKOLENS UDVIKLING HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP MASTERPLAN 1 FÆLLESSKOLEN HOPTRUP MARSTRUP VILSTRUP MASTERPLAN FOR SKOLENS UDVIKLING INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 12. HORNBÆK SKOLE HORNBÆK SKOLE H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Hornbæk Skole er beliggende i den vestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Indstilling. Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge

Indstilling. Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 29. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole 1. Resume Nærværende indstilling

Læs mere

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens beslutning om indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 er der indkommet

Læs mere

1. Resume I Trige etableres en helhedsløsning for Børn og Unges tilbud til skole, SFO og fritidsklub.

1. Resume I Trige etableres en helhedsløsning for Børn og Unges tilbud til skole, SFO og fritidsklub. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. oktober 2017 Helhedsløsning for Bakkegårdsskolen Teknisk og pædagogisk modernisering af Bakkegårdsskolen, genopretning af facader,

Læs mere

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal.

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal. 6.4 IDRÆTSBØRNEHAVEN Ambolten 6B, 6000 Kolding Idrætsbørnehaven er på egen matrikel ved Kolding Hallerne i den sydlige del af Kolding By, og hører administrativt under Daginstitutionen Tved beskrevet i

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Baggrund Kommunalreformen har medført større kommunale enheder pr. 1. januar 2007. For skoleområdet kan det medføre, at man vil se nærmere

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Svar på spørgsmål til kapacitetsanalysen

Svar på spørgsmål til kapacitetsanalysen 7. maj 2019 Svar på spørgsmål til kapacitetsanalysen Nedenstående er en opsamling på de politiske spørgsmål og svar, som er afledt af den politiske behandling af kapacitetsanalysen i BFKU den 3. april

Læs mere

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005

KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE. Skitseforslag september 2005 KOMBIBIBLIOTEK OG INDSKOLINGSAFSNIT POP ØST VED HARESKOV SKOLE Skitseforslag september 2005 Indhold: Kombibibliotek - situationsplan s. 3 Kombibibliotek - parterreplan og stueplan s. 4 Perspektiv sammenbygning

Læs mere

Mod vest afgrænses skolen af idrætshal, svømmehal og gymnastiksal. To af skolens specialklasser er placeret i to ældre fritliggende pavilloner.

Mod vest afgrænses skolen af idrætshal, svømmehal og gymnastiksal. To af skolens specialklasser er placeret i to ældre fritliggende pavilloner. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 TIRSDALENS SKOLE 22. TIRSDALENS SKOLE R. Hougårds Vej 50, 8900 Randers Tirsdalens Skole er beliggende i den sydlige del af Randers. Skolen har i skoleåret

Læs mere

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 FÅRUP SKOLE 5. FÅRUP SKOLE Skolebakken 5, 8990 Fårup Fårup Skole er beliggende i Fårup nordvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 270 elever

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 3. Godkendelse af dispositionsforslag og frigivelse af rådighedsbeløb vedr. modernisering af Vester Mariendal Skole samt tilbygning af ny specialafdeling. 2017-044594 Skoleforvaltningen indstiller,

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling Side nr. 1 Baggrund for notat Dragør Kommunes afdeling for Skole, Kultur og Fritid har udarbejdet dette notat om baggrunden for en ændret skolestruktur. Notatet belyser de politiske målsætninger for skoleområdet

Læs mere

11. HOBROVEJENS SKOLE

11. HOBROVEJENS SKOLE Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 11. HOBROVEJENS SKOLE HOBROVEJENS SKOLE Gethersvej 36, 8900 Randers Hobrovejens Skole er beliggende i Randers Midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13 431

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer.

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 VORUP SKOLE 24. VORUP SKOLE Vorup Boulevard 33, 8900 Randers Vorup Skole er beliggende i den sydvestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

NY: Skoleforlig 2017 Ekstra kapacitet Skolen på Grundtvigsvej

NY: Skoleforlig 2017 Ekstra kapacitet Skolen på Grundtvigsvej Projekt nr.: Fagudvalg: UU Funktion: 03.22.01 NY: Skoleforlig 2017 Ekstra kapacitet Skolen på Grundtvigsvej Adresse: Grundtvigsvej 9-11, 1864 Frederiksberg C Afholdt før 2018 2019 2020 2021 Anlægsudgifter

Læs mere

hovedfløj. Mod vest afsluttes sidefløjene af skolens to gymnastiksale.

hovedfløj. Mod vest afsluttes sidefløjene af skolens to gymnastiksale. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 HAVNDAL SKOLE 10. HAVNDAL SKOLE Søringen 3, 8979 Havndal Havndal Skole er beliggende i udkanten af Havndal i den nordligste del af Randers Kommune. Skolen

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 11.567 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.750 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution.

Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som selvstændig institution. Dato: 11.juni 2014 Fra Forældrebestyrelsen i klynge A5 og forældrerådet for Bakkehuset integrerede fritidsinstitution. Til BUU i København samt BR. Henvendelse om beslutning om Bakkehusets fremtid som

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SEBBER SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SEBBER SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER SEBBER SKOLE // 2015 BESKRIVELSE SEBBER LANDSBYORDNING FAKTA Adresse Telefon 98355462 E-mail Web Skoleleder Antal elever 65 Antal klasser 6 Antal

Læs mere

1. Resume Med denne indstilling foreslås det, at der gives anlægsbevilling til første etape af en helhedsløsning for Åby Skole.

1. Resume Med denne indstilling foreslås det, at der gives anlægsbevilling til første etape af en helhedsløsning for Åby Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. oktober 2017 Ny udskolingsfløj og lokaler til fritid på Åby Skole Teknisk og pædagogisk modernisering af Åby Skole ved udbygning af

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02 Til: Dato: Sagen om skolestruktur 29. marts 11 Revideret d. 3. maj 11 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved

Læs mere

21. SØNDERMARKSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skanderborggade 65, 8900 Randers

21. SØNDERMARKSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skanderborggade 65, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 SØNDERMARKSSKOLEN 21. SØNDERMARKSKOLEN Skanderborggade 65, 8900 Randers Søndermarkskolen er beliggende i den sydlige del af Randers. Skolen har i skoleåret

Læs mere

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse 2. marts 2018 Skolebestyrelsens høringssvar til masterplan Ellemarkskolen Skolebestyrelsen på Ellemarkskolen har gennemgået

Læs mere

Svendborg Kommune. Ny skole på Thurø analyse af placeringsmulighed. Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige.

Svendborg Kommune. Ny skole på Thurø analyse af placeringsmulighed. Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige. Svendborg Kommune Ny skole på Thurø analyse af placeringsmulighed D Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige behov Maj 2010 Delrapport 2: Vurdering/definition af de fysiske/bygningsmæssige

Læs mere

Behovet og det deraf følgende økonomiske estimat basere sig på de følgende overordnede forudsætninger:

Behovet og det deraf følgende økonomiske estimat basere sig på de følgende overordnede forudsætninger: Notat Vedr.: Emne: Aabenraa Kommune - Hærvejsskolen Analyse af behov for anlægsmidler ved en samling af Skovbrynet Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C T: [+45] 8731 4400 Til: Aabenraa Kommune,

Læs mere

Nye faciliteter til Kulturskolen på Nordskolen

Nye faciliteter til Kulturskolen på Nordskolen Nye faciliteter til Kulturskolen på Nordskolen Dette notat beskriver baggrunden for forslaget om, at etablere nye faciliteter til Kulturskolen på Nordskolen. Notatet beskriver dels projektforslaget og

Læs mere

Tirsdalens Skole skoleåret 2015/16 Elever klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser.

Tirsdalens Skole skoleåret 2015/16 Elever klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser. Elever 0. 9. klasse 2 spor. 373 elever, 19 almenklasser, 6 specialklasser. Elever 0. 6. klasse 4 spor. 655 elever, 27 (28) almenklasser, 3 specialklasser. 1 Tilpasning af skolernes fysiske rammer Ved udarbejdelse

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Tilstandsvurdering. Ullits Skole og Børnehuset VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Ullits Skole og Børnehuset VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Ullits Skole og Børnehuset VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 12. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring.

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring. Til: Ringsted Kommune Børne- og Undervisningsudvalget Den 21. december 2010 Forældrene på Søholmskolen www.bevar7klasse.dk Ang: Høringssvar fra forældrene på Søholmskolen vedr.ændring af styrelsesvedtægt

Læs mere

Aftale mellem Transportministeriet, Københavns Kommune og By & Havn, om løsninger til forbedrede adgangsforhold til Nordhavn station.

Aftale mellem Transportministeriet, Københavns Kommune og By & Havn, om løsninger til forbedrede adgangsforhold til Nordhavn station. Aftale mellem Transportministeriet, Københavns Kommune og By & Havn, om løsninger til forbedrede adgangsforhold til Nordhavn station. Nærværende papir angår aftale om modernisering af Nordhavn station

Læs mere

Skolens ældste del er opført Skolen er siden blevet udvidet og ombygget af flere omgange. Skolen har således i dag til huse i tre særskilte

Skolens ældste del er opført Skolen er siden blevet udvidet og ombygget af flere omgange. Skolen har således i dag til huse i tre særskilte Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 ASFERG SKOLE 1. ASFERG SKOLE Østergade 2, 8990 Fårup Asferg Skole er beliggende i landsbyen Asferg nordvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

TVÆRPOLITISK FORENING

TVÆRPOLITISK FORENING TVÆRPOLITISK FORENING Dragør Kommune Dragør, den 25. august 2013 dragoer@dragoer.dk Indsigelse mod Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45 Tværpolitisk Forening skal hermed gøre indsigelse mod Tillæg nr. 2 til Lokalplan

Læs mere

nord for disse fløje fløj ligger tre klassefløje, alle med klasselokalerne orienteret omkring et større fællesrum.

nord for disse fløje fløj ligger tre klassefløje, alle med klasselokalerne orienteret omkring et større fællesrum. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 MUNKHOLMSKOLEN 16. MUNKHOLMSKOLEN Bymarksvej 16, Stevnstrup, 8870 Langå Munkholmskolen er beliggende i Stevnstrup sydvest for Randers by. Skolen har i

Læs mere

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer 22. september 2010 Notat om eventuelle behov for bygningsændringer Generelt Skoler Bygge- og anlægsomkostningerne for nybyggeri af skoler er for 2010 i størrelsesordenen kr. 13.000 pr m2 og hertil kommer

Læs mere

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne

Når Københavns Kommune renoverer skoler. - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne Når Københavns Kommune renoverer skoler - roller og ansvar i helhedsrenoveringerne 2 Indhold Hvorfor skal du læse denne pjece? 4 Beslutning - hvorfor skal der renoveres? 5 Ansvar og roller for helhedsrenovering

Læs mere

65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE

65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE Sct. Michaelsgade 10, 6000 Kolding Institutionen er beliggende i den vestlige del af Kolding

Læs mere

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Dato for byrådsbehandling 17.08.2016 Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Resume af beslutningsforslaget: Forslaget

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012. Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012. Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa DISPOSITIONSFORSLAG 17.08.2012 Auning Skole Om- og tilbygning af overbygningsafsnit Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Totalrådgiver / Arkitekt Ingeniør Christensen & Rottbøll A/S Lindgaard A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017

Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder. Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Skolecenter Jetsmark Analyse af bygningsmæssige muligheder Helle Bundgaard 13. OKTOBER 2017 Opgaven Analyse af mulighederne for renovering, opdatering, nybyggeri og modernisering af Skolecenter Jetsmark

Læs mere

Skolen i Ryparken er en specialskole med tilhørende special-kkfo målrettet elever med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse.

Skolen i Ryparken er en specialskole med tilhørende special-kkfo målrettet elever med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen BUDGETNOTAT BUDGET 2015 Skolen i Ryparken Baggrund Skolen i Ryparken anbefales flyttet til Frederiksgård Skole. Indhold Det fremgår af overførelsessagen

Læs mere

Budget spor Amager Fælled Skole (81,7 mio. kr.)

Budget spor Amager Fælled Skole (81,7 mio. kr.) Børne- og Ungdomsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Budget 2015 1 spor Amager Fælled Skole (81,7 mio. kr.) Baggrund Amager Fælled Skole anbefales udvidet med 1 spor.

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 4. BRÆNDKJÆRSKOLEN. Brændkjærgade 92, 6000 Kolding

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 4. BRÆNDKJÆRSKOLEN. Brændkjærgade 92, 6000 Kolding Bind III 4. BRÆNDKJÆRSKOLEN Brændkjærgade, 000 Kolding Brændkjærskolen blev bygget i 1955 og er senere udbygget over flere etaper. Senest er der gennemført udbygning og opdatering af de fysiske rammer

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 22. februar 2017 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-17 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2017/18 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

DRS UNDERSØGELSE AF ELEVKAPACITET PÅ DRAGØR SKOLE

DRS UNDERSØGELSE AF ELEVKAPACITET PÅ DRAGØR SKOLE UNDERSØGELSE AF ELEVKAPACITET PÅ DRAGØR SKOLE Skolesammenlægning i Dragør Kommune / JUNI 2011 AREALFORDELING EKSISTERENDE FORHOLD 9% 8% 52% Undervisning Fællesareal Serviceareal 35% 5% 11% 18% Forklaring

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved.

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved. Forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune Høringsmateriale Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved 5588 5010 www.naestved.dk Børne- og Skoleudvalget har på sit møde 1. oktober 2018 vedtaget

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Notat vedrørende førskoleordning i 2015 og 2016 på skolerne i Randers Kommune

Notat vedrørende førskoleordning i 2015 og 2016 på skolerne i Randers Kommune Vedrørende: Førskoleordning i 2015 og 2016 på skolerne i Randers Kommune Forvaltning: Sekretariatet Børn Skole og Kultur Dato: 23-12-2014 Sendes til: Børn og skoleudvalget Notat vedrørende førskoleordning

Læs mere

MODEL 1B - NORD NORD MODEL 1B - DRAGØR NORD SKOLE - UDSKOLING KLASSE I 7 SPOR KLASSE I 2 SPOR

MODEL 1B - NORD NORD MODEL 1B - DRAGØR NORD SKOLE - UDSKOLING KLASSE I 7 SPOR KLASSE I 2 SPOR MODEL 1B - MODEL 1B - DRAGØR SKOLE - UDSKOLING 6.- 9. KLASSE I 7 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR 1B - FREMTIDIGE FOR - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse af indgreb Model 1B Dragør Nord udskoling 6.-10. klasse

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE. Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45. Vedrørende udvidelse af Store Magleby Skole

DRAGØR KOMMUNE. Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45. Vedrørende udvidelse af Store Magleby Skole DRAGØR KOMMUNE Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45 Vedrørende udvidelse af Store Magleby Skole 1 INDHOLD REDEGØRELSE Lokalplantillæggets baggrund, eksisterende forhold samt en sammenfatning af indholdet side

Læs mere

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014

ETAPE PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 ETAPE 2 PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF CAMPUS KUJALLEQ ILLUSTRATIONSHÆFTE FOR OMBYGNINGEN 17. NOVEMBER 2014 INDHOLD INDLEDNING Indledning Placering i byen Campus Kujalleq: Eksisterende fysisk kapacitet Udvidelse

Læs mere

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Halsnæs Kommune. Byggepladsomkostninger i forbindelse med mulige placeringer af ny Enghaveskole i Frederiksværk. 1. marts 2018

Halsnæs Kommune. Byggepladsomkostninger i forbindelse med mulige placeringer af ny Enghaveskole i Frederiksværk. 1. marts 2018 Byggepladsomkostninger i forbindelse med mulige placeringer af ny Enghaveskole i Frederiksværk 1. marts 2018 Bestilt af: Halsnæs kommune Ejendomskontoret Byggepladsomkostninger vedr. placering af ny Enghaveskole

Læs mere

NOTAT 5 Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48

NOTAT 5 Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48 NOTAT 5 Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48 6. oktober 2014 Muligheder for at nedlægge en afdeling på Rønneskolen Formålet med dette

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 2. juli 2007 Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 2. juli 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 2. juli 2007 Moderniserings- og lokaleudbygningsprojekt på Skødstrup Skole til i alt 14,3 mio. kr. Århus Kommune Administrationsafdeling Børn

Læs mere