Test af forstærkertelefoner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Test af forstærkertelefoner"

Transkript

1 Teknisk notat Test af forstærkertelefoner Udført for AMGROS Rev. 1 Sagsnr.: T21-9 Side 1 af september 15 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 Odense C Danmark Tlf Fax CVR nr Rapporten må kun gengives i sin helhed. Gengivelse i uddrag kræver skriftlig accept fra DELTA.

2 Side 2 af 39 Teknisk notat Test af forstærkertelefoner Revision 1: Målinger på telefonen Relation2 er tilføjet i rapporten. (Oprindelig rapport frigivet 1. september 15) Sagsnr. Vores ref. T21-9 CVJ/CD/cvj Rekvirent AMGROS Resumé Dette tekniske notat beskriver målinger på 9 forskellige forstærker- eller HAC (Hearing Aid Compatible) telefoner. Telefonernes outputniveau og frekvenslinearitet er målt, såvel akustisk som magnetisk. Som testsignal er anvendt hhv. rentonesweeps og taletestsignal (ISTS). Målingerne er foretaget med hhv. øresimulator (IEC ) og probespole. DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium, 17. september 15 Chris V. Jørgensen Specialist Teknisk-Audiologisk Laboratorium

3 Side 3 af 39 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Beskrivelse af testsignaler og måleopstilling Testsignaler / historik Forskellen mellem rentoner og ISTS Beskrivelse af måling med rentonesweep Beskrivelse af måling med ISTS Målinger, kalibrering og opstilling Input-signal Signal kalibrering Måleopstilling Måleresultater Tolkning af måleresultater Lydtrykniveau / feltstyrke Rentonesweeps, output / frekvenslinearitet ISTS, output (grafer betegnet ISTS ) ISTS, frekvenslinearitet (grafer betegnet Relativ ISTS ) Akustisk output, sinussweep AmpliPOWER CL CL HACtel PowerTel PowerTel PowerTel PowerTel Relation Akustisk output, ISTS AmpliPOWER CL CL HACtel PowerTel PowerTel PowerTel PowerTel Relation2...24

4 Side 4 af Magnetisk output, sinussweep AmpliPOWER CL CL HACtel PowerTel PowerTel PowerTel PowerTel Relation Magnetisk output, ISTS AmpliPOWER CL CL HACtel PowerTel PowerTel PowerTel PowerTel Relation Udstyrsliste...39

5 Side 5 af Indledning DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium har foretaget målinger på 8 forskellige HAC telefoner, for at fastlægge output niveau fra telefonerne (akustisk og magnetisk 1 ) samt deres frekvenskarakteristik, som er et udtryk for telefonernes evne til at gengive tale neutralt. Formålet med målingerne er at give en billede af den forstærkning telefonerne leverer med et standardiseret inputsignal, samt dynamikområdet for henholdsvis styrke- og tonekontroller på telefonerne. Fordi den tekniske udvikling stiller stadig større krav til typen af testsignal, er der i denne rapport foretaget målinger med såvel traditionelle rentonesweeps som med taletestsignalet ISTS. 2 De testede telefoner er udvalgt i samspil med producenter og leverandører i Danmark, i et forsøg på at repræsentere det udvalg af HAC telefoner som er tilgængelige pt. Telefonerne er venligst udlånt af: Calundan Høreteknik A/S Phonic Ear A/S Scantone A/S 1 Med magnetisk output menes det signal, som kan opfanges af telespolen i et høreapparat. 2 International Speech Test Signal.

6 Side 6 af Beskrivelse af testsignaler og måleopstilling I dette afsnit beskrives de valgte testsignaler, samt tolkning af de resulterende grafer/kurver. 2.1 Testsignaler / historik Tidligere har Teknisk-Audiologisk Laboratorium konsekvent anvendt rentonesweeps ved test af telefoner. Denne type signal udmærker sig ved at være meget ligetil når resultaterne skal efterbehandles, samt ved at udstyre testobjektet ens ved samtlige testfrekvenser. En ulempe ved brugen af rentoner er imidlertid at denne type signal ikke ligner naturlige signaler som f.eks. tale. Tidligere har dette ikke udgjort et problem, men i takt med at flere og flere enheder, herunder også fastnettelefoner, benytter forskellige former for digital signalbehandling for blandt andet at minimere støj og akustisk tilbagekobling medføres i praksis at rentone-signalet af visse enheder vil blive frafiltreret, og dermed påvirke målingen. For at undgå problemer i forbindelse med målinger på enheder som foretager signalbehandling, må man sikre sig at testsignalet er realistisk, altså at det bliver korrekt detekteret som værende f.eks. tale. ISTS (International Speech Test Signal) er et taletestsignal som netop lavet med dette formål, og derfor er der ud over målingerne med rentonesweeps også foretaget målinger med ISTS idet dette signal tænkes benyttet til test af telefoner fremadrettet. 2.2 Forskellen mellem rentoner og ISTS Måleresultaterne for målinger som er foretaget med hhv. Rentoner og ISTS er ikke umiddelbart sammenlignelige, dette skyldes signalernes forskelligheder som medfører at målingerne i praksis udføres på forskellig vis Beskrivelse af måling med rentonesweep Testsignalet er én frekvens som gradvis (trinløst) ændres, f.eks. fra Hz til Hz som i dette notat hermed gengiver telefonen på ethvert givent tidspunkt kun én frekvens ad gangen. Inputniveaut er konstant i hele frekvensområdet. Signalet er ikke naturligt. Signalniveauet er 316 mv over terminalen på telefoncentralen. Det resulterende outputniveau kan findes som en øjebliksværdi for de enkelte frekvenser.

7 Side 7 af Beskrivelse af måling med ISTS Testsignalet er bredbåndet og moduleret, idet det består af tale-segmenter fra flere forskellige sprog, sammensat så det nøje afspejler talens forskellige komponenter som; frekvensindhold (kort- og langtidsmidlet), modulation og crestfaktor. Energien ved de enkelte frekvenser er imidlertid lavere end ved rentonesweepet, idet det samlede bredbåndede signalniveau på telefonens terminal er 316 mv hvormed niveauet ved de enkelte frekvenser bliver væsentligt lavere. For ISTS er det pga. signalets modulation ikke muligt at aftaste en repræsentativ øjebliksværdi for de enkelte frekvenser, man må i stedet midle over et stykke tid (f.eks. sekunder) i et antal frekvensbånd, hvis man ønsker information om telefonens ydeevne ved forskellige frekvenser. 2.3 Målinger, kalibrering og opstilling Der er foretaget målinger af output, såvel akustisk som magnetisk, når input er hhv. sinussweep og ISTS Input-signal Det tilstræbes at signal niveau og impedans på telefonens indgangsterminal, svarer til dét som kan forventes fra en fast telefoncentral. I praksis opnås dette ved en impedansomformer som på udgangssiden efterligner impedansen fra en telefoncentral, mens den på indgangssiden tillader indkobling af henholdsvis DC-forsyningsspænding samt AC-testsignal (sinussweep eller ISTS) Signal kalibrering Mens DC forsyningsspændingen ved målinger med både sinussweeps og ISTS holdes konstant på 48 VDC, er spændingen af selve testsignalet en anden sag; for sinussweeps er spændingen 316 mvrms ved alle frekvenser, hvorimod der for ISTS foretages kalibrering med det medfølgende 1 khz kalibreringsspor. Kalibreringstonens niveau justeres også i dette tilfælde til 316 mvrms. Men dette betyder i praksis at det samlede energiindhold i hele frekvensområdet, svarer til en udstyring på 316 mv. Dermed er energien ved den enkelte frekvens væsentligt lavere, hvorfor de absolutte outputniveauer (i hhv. lydtrykniveau og feltstyrke) for den enkelte telefon, også bliver væsentligt lavere end for målingerne som foretages med rentonesweeps Måleopstilling For de magnetiske målinger placeres måleproben så den maksimale feltstyrke opnås. Mens det for de akustiske målinger tilstræbes, at telefonrøret slutter helt tæt på kobleren.

8 Side 8 af 39 Figur 1, viser blokdiagram over måleopstillingen. Signalvejen for måleopstillingen ser ud som følger: Telefon under test Afspillekæde "Telefonlinje" Impedansomformer ("Telefoncentral") Akustisk / Magnetisk output (Telefonrør) Signalgenerering (Testsignal) Akustisk kobler / Magnetisk probespole Konditioneringsforstærker Opsamlingskort / signalanalyse Optagekæde Figur 1: Blokdiagram over signalvej for måleopstilling.

9 Side 9 af Måleresultater Som udgangspunkt er der for alle telefoner foretaget målinger med volumenkontrol i hhv. minimum og maksimum stilling (med eventuelle tonekontroller i neutral stilling). Samt for yderstillinger af eventuelle tonekontroller, ved maksimum volumen. De resulterende grafer præsenteres i dette afsnit. 3.1 Tolkning af måleresultater De resulterende grafer for de 2 forskellige typer af målinger (hhv. akustisk og magnetisk) vil på grund af de forskelligartede testsignaler også være forskellige. I det følgende beskrives de hvordan de forskellige grafer skal tolkes. Bemærk: Ved sammenligning af absolutte outputniveauer mellem sweep- og ISTS målinger vil disse nødvendigvis være forskellige, på grund af den måde målingerne foretages (se evt. afsnittet Input-signal ) Lydtrykniveau / feltstyrke For de akustiske målinger er absolutte niveauer angivet i lydtrykniveau (SPL) relativt til upa (dvs. upa = db SPL). For de magnetiske målinger er absolutte niveauer angivet i feltstyrke relativt til ma/m (dvs. ma/m = db feltstyrke) som er den feltstyrke der skal kunne opnås i en teleslyngeinstallation (jf. DS/EN ) Rentonesweeps, output / frekvenslinearitet For målingerne med rentonesweeps vil grafen principielt (men ikke i praksis) indeholde uendeligt mange punkter, som alle vil repræsentere telefonens output (i hhv. lydtrykniveau eller feltstyrke) ved et input på 316 mv. Dette indebærer samtidig, at det direkte på grafen kan aflæses hvorvidt telefonen er frekvenslineær, idet en lineær telefon vil medføre en vandret kurve ISTS, output (grafer betegnet ISTS ) For målinger med ISTS vil punkter på grafen repræsentere middelniveauet i et endeligt antal frekvensområder, og fordi energiindholdet af testsignalet i de forskellige frekvensområder ikke er konstant, vil det ikke være umiddelbart muligt at aflæse hvorvidt telefonen er frekvenslineær. Bemærk: De resulterende kurver for måling med ISTS er ikke så konstante som kurverne for måling med rentonesweeps, denne forskel skyldes, at kurverne for ISTS repræsenterer en sekunders logaritmisk midlet værdi, i de enkelte 1/24 oktavbånd.

10 Side 1 af ISTS, frekvenslinearitet (grafer betegnet Relativ ISTS ) Ud fra kendskab til ISTS langtidsmidlede frekvensspektrum, er det muligt at kompensere for signalets ulinearitet, og dermed skabe en graf som vil være vandret, såfremt telefonen er frekvenslineær. Niveauet af denne graf må i dette tilfælde dog opfattes som værende arbitrært, idet der ved hhv. lave og høje frekvenser kompenseres kraftigt på grund af talesignalets relativt beskedne energiindhold ved disse frekvenser. Dette betyder at det korrigerede outputniveau ved disse frekvenser potentielt ligger højere end det faktiske niveau telefonen er i stand til at levere ved den givne frekvens. Aksebetegnelsen på y-aksen er for grafer med Relativ ISTS er Forstærkning i db dette skyldes en antagelse om at kendskab til baggrunden for kalibrering af ISTS samt normniveauer for telefoncentraler, svarer til at en forstærkning på db ved akustiske målinger svarer til at et taleniveau ved sende telefonen på 65 db SPL, vil svare til et output fra modtage telefonen på 65 db SPL. Og på samme vis for de magnetiske målinger, vil dette niveau svare til et output på db re. ma/m. Bemærk: De resulterende kurver for måling med ISTS er ikke så konstante som kurverne for måling med rentonesweeps, denne forskel skyldes, at kurverne for ISTS repræsenterer en sekunders logaritmisk midlet værdi, i de enkelte 1/24 oktavbånd.

11 Side 11 af Akustisk output, sinussweep AmpliPOWER Sinussweep, AmpliPOWER, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa]

12 Side 12 af CL455 Sinussweep, CL455, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] CL1 Sinussweep, CL1, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa]

13 Side 13 af HACtel Sinussweep, HACtel, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] PowerTel Sinussweep, PowerTel, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa]

14 Side 14 af PowerTel49 Sinussweep, PowerTel 49, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] PowerTel 6 Sinussweep, PowerTel 6, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa]

15 Side 15 af PowerTel 7 Sinussweep, PowerTel 7, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relation2 Sinussweep, Relation2, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa]

16 Side 16 af Akustisk output, ISTS AmpliPOWER ISTS, AmpliPOWER, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, AmpliPOWER, Akustisk Forstærkning [db]

17 Side 17 af CL455 ISTS, CL455, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, CL455, Akustisk Forstærkning [db]

18 Side 18 af CL1 ISTS, CL1, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, CL1, Akustisk Forstærkning [db]

19 Side 19 af HACtel Lydtrykniveau [db SPL re. upa] ISTS, HACtel, Akustisk, boost Forstærkning [db] Relativ ISTS, HACtel, Akustisk -1 -, boost

20 Side af PowerTel ISTS, PowerTel, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, PowerTel, Akustisk Forstærkning [db]

21 Side 21 af PowerTel49 ISTS, PowerTel 49, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, PowerTel 49, Akustisk Forstærkning [db]

22 Side 22 af PowerTel 6 ISTS, PowerTel 6, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, PowerTel 6, Akustisk Forstærkning [db]

23 Side 23 af PowerTel 7 ISTS, PowerTel 7, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, PowerTel 7, Akustisk Forstærkning [db]

24 Side 24 af Relation2 ISTS, Relation2, Akustisk Lydtrykniveau [db SPL re. upa] Relativ ISTS, Relation2, Akustisk Forstærkning [db]

25 Side 25 af Magnetisk output, sinussweep AmpliPOWER Sinussweep, AmpliPOWER, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] CL455 Sinussweep, CL455, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m]

26 Side 26 af CL1 Feltstyrke [db re. ma/m] Sinussweep, CL1, Magnetisk HACtel Feltstyrke [db re. ma/m] Sinussweep, HACtel, Magnetisk

27 Side 27 af PowerTel Sinussweep, PowerTel, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] PowerTel49 Sinussweep, PowerTel 49, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] , boost

28 Side 28 af PowerTel 6 Sinussweep, PowerTel 6, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] PowerTel 7 Sinussweep, PowerTel 7, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] OBS: Ovenstående graf er grundet en teknikalitet baseret på færre målepunkter end tilsvarende grafer for andre telefoner.

29 Side 29 af Relation2 Sinussweep, Relation2, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m]

30 Side af Magnetisk output, ISTS AmpliPOWER ISTS, AmpliPOWER, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, AmpliPOWER, Magnetisk Forstærkning [db]

31 Side 31 af CL455 ISTS, CL455, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, CL455, Magnetisk Forstærkning [db]

32 Side 32 af CL1 ISTS, CL1, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, CL1, Magnetisk Forstærkning [db]

33 Side 33 af HACtel ISTS, HACtel, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, HACtel, Magnetisk Forstærkning [db]

34 Side 34 af PowerTel ISTS, PowerTel, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, PowerTel, Magnetisk Forstærkning [db]

35 Side 35 af PowerTel49 ISTS, PowerTel 49, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, PowerTel 49, Magnetisk Forstærkning [db]

36 Side 36 af PowerTel 6 ISTS, PowerTel 6, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, PowerTel 6, Magnetisk Forstærkning [db]

37 Side 37 af PowerTel 7 ISTS, PowerTel 7, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, PowerTel 7, Magnetisk Forstærkning [db]

38 Side 38 af Relation2 ISTS, Relation2, Magnetisk Feltstyrke [db re. ma/m] Relativ ISTS, Relation2, Magnetisk Forstærkning [db]

39 Side 39 af Udstyrsliste Udstyr Opsamlingskort - Edirol UA-25 TAL SP 17 Konditioneringsforstærker - B&K NEXUS TAL 717 Måle probe - Kirk Acoustics P1 TAL 2233 Akustisk kobler (IEC ) B&K Type 4153 TAL 264 ½ Trykmikrofon - B&K Type 4192 TAL 217 ½ Kathodefølger B&K 2669 TAL 514 Akustisk kalibrator B&K 4231 TAL 1414 Signalanalyse - AAS Realtime Analyzer Ver Kalibrering af probe - Akkrediteret måleopstilling TAL Stald 2 Serienummer/version/beskrivelse

Test af halsslynger. Teknisk notat. Udført for AMGROS. Sagsnr.: T Side 1 af januar DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium

Test af halsslynger. Teknisk notat. Udført for AMGROS. Sagsnr.: T Side 1 af januar DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Teknisk notat Test af halsslynger Udført for AMGROS Sagsnr.: T2849-4 Side 1 af 32 9. januar 215 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5 Odense C Danmark Tlf. +45 72 19 41 Fax +45 72 19 41

Læs mere

HAC telefon testrapport

HAC telefon testrapport DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL We help ideas meet the real world HAC telefon testrapport Akustiske og magnetiske målinger på output fra forskellige telefoner December

Læs mere

Teleslyngers båndbredde

Teleslyngers båndbredde > TEST REPORT Teleslyngers båndbredde Frekvensresponsmålinger for Teleslynger og FM-udstyr Task Number: 118-20773.10 Page 1 of 11 Ansvarlig: Carsten Daugaard FORCE Technology Edisonsvej 24 5000 Odense

Læs mere

Lydtryk fra mobiltelefoner

Lydtryk fra mobiltelefoner DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL We help ideas meet the real world Lydtryk fra mobiltelefoner Findes der mobiltelefoner der kan levere lydtryk kraftige nok til, at de

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af Teknisk Notat Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8 Udført for InVentilate TC-1327 Sagsnr.: T23631 Side 1 af 8 19. februar 213 DELTA Venlighedsvej 4 297 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 4 Fax +45

Læs mere

Rapport. Undersøgelse af Dantale DVD i forhold til CD. Udført for Erik Kjærbøl, Bispebjerg hospital og Jens Jørgen Rasmussen, Slagelse sygehus

Rapport. Undersøgelse af Dantale DVD i forhold til CD. Udført for Erik Kjærbøl, Bispebjerg hospital og Jens Jørgen Rasmussen, Slagelse sygehus Rapport Undersøgelse af Dantale DVD i forhold til CD Udført for Erik Kjærbøl, Bispebjerg hospital og Jens Jørgen Rasmussen, Slagelse sygehus 2003-08-19 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk

Læs mere

Rapport. Sammenligning af T, FM og Dynamisk FM. Udført for Phonak Danmark og Oticon. Sagsnr.: A900306 Side 1 af 10 2/11 2010

Rapport. Sammenligning af T, FM og Dynamisk FM. Udført for Phonak Danmark og Oticon. Sagsnr.: A900306 Side 1 af 10 2/11 2010 Rapport Sammenligning af T, FM og Dynamisk FM Udført for Phonak Danmark og Oticon Sagsnr.: A900306 Side 1 af 10 2/11 2010 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej

Læs mere

Testsignaler til kontrol af en målekæde

Testsignaler til kontrol af en målekæde 20. marts 2007 RL 12/07 OFC/THP/CB/lm MILJØSTYRELSENS Testsignaler til kontrol af en målekæde Resumé Der er udarbejdet testsignaler, som gør det muligt at kontrollere en samlet målekæde. Testsignalerne,

Læs mere

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk Udført for Knudsen Kilen A/S AV 1166/11 Sagsnr. T200142 Side 1 af

Læs mere

Teleslyngeanlæg. DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL

Teleslyngeanlæg. DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL W e h e l p i d e a s m e e t t h e r e a l w o r l d DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL Teleslyngeanlæg Dansk fortolkning af de tekniske specifikationer givet i IEC 60118-4

Læs mere

Rapportering for 2014 vedrørende aftale mellem AMGROS, Danske Regioner og DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium TAL

Rapportering for 2014 vedrørende aftale mellem AMGROS, Danske Regioner og DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium TAL Årsrapport 2014 DELTA, Teknisk-Audiologisk Laboratoriums årsberetning til AMGROS og Danske Regioner Marts 2015 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000

Læs mere

Af: Valle Thorø Fil.: Oscilloscopet Side 1 af 10

Af: Valle Thorø Fil.: Oscilloscopet Side 1 af 10 Oscilloscopet Kilde: http://www.doctronics.co.uk/scope.htm Følgende billede viser forsiden på et typisk oscilloskop. Nogle af knapperne og deres indstillinger forklares i det følgende.: Blokdiagram for

Læs mere

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Udført for BONUS Energy A/S Sagsnr.: A 100629 Side 1 af 18 inkl. 6 måleblade og 5 bilag 2003-05-12

Læs mere

Halsslynger. Tekniske målinger af halsslyngers kvalitet

Halsslynger. Tekniske målinger af halsslyngers kvalitet Halsslynger Tekniske målinger af halsslyngers kvalitet Side 2 af 21 Indhold 1. Forord... 3 2. Målinger... 3. Beskrivelse af halsslynger... 3.1 HearIt Mobile... 3.2 HearIt all... 3.2.1 Base enheden... 3.2.2

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08 Udøvende institution: DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Telefon: 72 19 40 00 Telefax: 72 19 00 01 www.delta.dk/reflab Teknisk Notat Supplerende databehandling af resultater

Læs mere

Opstilling og kontrol af teleslyngeanlæg

Opstilling og kontrol af teleslyngeanlæg Teknisk notat Opstilling og kontrol af teleslyngeanlæg Udført for AMGROS Side 1 af 15 3. februar 2017 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000 Odense C Danmark Tlf. +45 72 19 41 00 Fax

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning Udført for PROFILE A/S DANAK 100/2485 Sagsnr.: 119-22321 Side 1 af 9 27. marts 2019

Læs mere

Tilstandskontrol. ved hjælp af vibrationsanalyse

Tilstandskontrol. ved hjælp af vibrationsanalyse VIBRO CONSULT Palle Aggerholm Tilstandskontrol ved hjælp af vibrationsanalyse Et minikursus med særlig henvendelse til vindmølleejere Adresse: Balagervej 69 Telefon: 86 14 95 84 Mobil: 40 14 95 84 E-mail:

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2015

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2015 Rapport IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2015 Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Sagsnr.: T210070 Side 1 af 14 16. november 2015 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej

Læs mere

Rapport. Undersøgelse af kalibrering af taleaudiometri. Udført for AMGROS. Sagsnr.: A Side 1 af marts 2010

Rapport. Undersøgelse af kalibrering af taleaudiometri. Udført for AMGROS. Sagsnr.: A Side 1 af marts 2010 Rapport Undersøgelse af kalibrering af taleaudiometri Udført for AMGROS Sagsnr.: A900292 Side 1 af 21 5. marts 2010 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24

Læs mere

MP3-afspilleres Lydstyrke

MP3-afspilleres Lydstyrke We help ideas meet the real world DELTA Acoustics & Vibration Technical Audiological Laboratory -TAL MP3-afspilleres Lydstyrke Kan man få høreskader af bærbare musikafspillere? September 2005 DELTA Dansk

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, Udført for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, Udført for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Rapport Udført for Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Sagsnr.: T207540 Side 1 af 14 2. oktober 2014 DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000 Odense C Danmark Tlf. (+45) 72 19 41 00

Læs mere

HAC telefon brugertest

HAC telefon brugertest HAC telefon brugertest Denne rapport beskriver en bruger- eller tænke højt test af HAC telefoner, foretaget af Teknisk-Audiologisk Laboratorium, i samarbejde med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning

Læs mere

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing We help ideas meet the real world DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing Rekvirent: Skandek A/S Side 1 af 10 31. januar 2008

Læs mere

Rapport. Kapacitetstest af høreapparatbatterier type 675 til cochear implants. Udført for Københavns Amts Sygehus i Gentofte

Rapport. Kapacitetstest af høreapparatbatterier type 675 til cochear implants. Udført for Københavns Amts Sygehus i Gentofte We help ideas meet the real world Rapport Kapacitetstest af høreapparatbatterier type 675 til cochear implants Udført for Københavns Amts Sygehus i Gentofte AV 63/04 Sagsnr.: A90038 Side af 4 inkl. 8 måleblade

Læs mere

Årsrapport 2009. DELTA, Teknisk-Audiologisk Laboratoriums årsberetning til AMGROS og Kommunernes Landsforening. Februar 2010

Årsrapport 2009. DELTA, Teknisk-Audiologisk Laboratoriums årsberetning til AMGROS og Kommunernes Landsforening. Februar 2010 Årsrapport 2009 DELTA, Teknisk-Audiologisk Laboratoriums årsberetning til AMGROS og Kommunernes Landsforening Februar 2010 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej

Læs mere

We help ideas meet the real world. Måling af luftlydisolation i mock-up rækkehuse i bebyggelsen Åhaven, 3650 Vallensbæk Strand

We help ideas meet the real world. Måling af luftlydisolation i mock-up rækkehuse i bebyggelsen Åhaven, 3650 Vallensbæk Strand We help ideas meet the real world DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af luftlydisolation i mock-up rækkehuse i bebyggelsen Åhaven, 3650 Vallensbæk Strand Rekvirent: Skandek A/S Side 1 af 10 13.

Læs mere

Rymarksvej 23, Hellerup - Trinlydmåling

Rymarksvej 23, Hellerup - Trinlydmåling ÅF-Ingemansson Rathsacksvej 1, DK-1862 Frederiksberg C, Denmark Telefon +45 3555 7017 Fax +45 3555 7018 www.ingemansson.com Rapport Udført af et akkrediteret laboratorium Projekt: 545821 Rapport: 545821

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts We help ideas meet the real world Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Standardelement med lydbatts Rekvirent: SkanDek A/S Side 1 af 8 23. april 2004 DELTA Dansk

Læs mere

Analog Øvelser. Version. A.1 Afladning af kondensator. Opbyg følgende kredsløb: U TL = 70 % L TL = 50 %

Analog Øvelser. Version. A.1 Afladning af kondensator. Opbyg følgende kredsløb: U TL = 70 % L TL = 50 % A.1 Afladning af kondensator Opbyg følgende kredsløb: U TL = 70 % L TL = 50 % Når knappen har været aktiveret, ønskes lys i D1 i 30 sekunder. Brug formlen U C U start e t RC Beskriv kredsløbet Find komponenter.

Læs mere

Projekt. Analog Effektforstærker.

Projekt. Analog Effektforstærker. Projekt. Analog Effektforstærker. Udarbejdet af: Klaus Jørgensen. Gruppe: Klaus Jørgensen Og Morten From Jacobsen. It og Elektronikteknolog. Erhvervsakademiet Fyn Udarbejdet i perioden: 7/0-03 /-03 Vejledere:

Læs mere

Teknisk Notat. Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006. Rekvirent: Jyllands-Posten

Teknisk Notat. Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006. Rekvirent: Jyllands-Posten We help ideas meet the real world Teknisk Notat Analyser af eksplosioner på lydspor fra indslag i DR Horisont den 16. januar 2006 Rekvirent: Jyllands-Posten Side 1 af 7 30. august 2007 DELTA Dansk Elektronik,

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning i kalibrering og vedligeholdelse af udstyr til audiometri - luftledning og benledning

VEJLEDNING. Vejledning i kalibrering og vedligeholdelse af udstyr til audiometri - luftledning og benledning T H E K N O W L E D G E C E N T R E VEJLEDNING Vejledning i kalibrering og vedligeholdelse af udstyr til audiometri - luftledning og benledning Titel Vejledning i kalibrering og vedligeholdelse af udstyr

Læs mere

Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge

Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge Udført for Wind1 ApS AV 106/10 Sagsnr.: A581343 Side 1 af 33 14 måleblade 7 bilag

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash Udført for Fraster ApS DANAK 100/1870 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA

Læs mere

Hvidovre Rådhus. Måling af støj fra nedbrydning af beton i facade

Hvidovre Rådhus. Måling af støj fra nedbrydning af beton i facade Rekvirent: Bornebusch Tegnestue Att. Leo Villadsen 4. januar 2018 Notat nr.: mlja1801 Forfatter: ALE KS: REN Hvidovre Rådhus. Måling af støj fra nedbrydning af beton i facade 1. Notatets formål og baggrund

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler Udført for Fraster ApS DANAK 100/1871 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Oticon Opn Play 1 Oticon Opn Play 2. DSL v5.0, NAL-NL1 + 2, VAC+

Oticon Opn Play 1 Oticon Opn Play 2. DSL v5.0, NAL-NL1 + 2, VAC+ Teknisk datablad minirite T Taleforståelse Lydkvalitet Lyttekomfort Individualisering & optimeret tilpasning Udviklet til børn Oticon Opn Play 1 Oticon Opn Play 2 OpenSound Navigator Niveau 1 Niveau 3

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2016

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2016 Rapport IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2016 Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Projektnr.: T212020 Side 1 af 13 02-10-2016 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk

Læs mere

Teknisk Notat. Orienterende laboratoriemålinger af absorptionskoefficient for materialer til forbedring af akustik i telte

Teknisk Notat. Orienterende laboratoriemålinger af absorptionskoefficient for materialer til forbedring af akustik i telte Teknisk Notat Orienterende laboratoriemålinger af absorptionskoefficient for materialer til forbedring af akustik i telte Udført for Dansk Lydteknologi AV 1256/10 Sagsnr.: A581443 Side 1 af 13 2. november

Læs mere

U Efter E12 rækken da dette er den nærmeste I

U Efter E12 rækken da dette er den nærmeste I Transistorteknik ved D & A forold. 4--3 Afkoblet Jordet mitter: Opbygning og beregning af transistorkobling af typen Jordet mitter ud fra følgende parameter erunder. Alle modstande vælges / beregnes ud

Læs mere

Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet

Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet DELTA Testrapport TEST Reg. no. 100 Laboratoriemåling af reduktionstal for en gipsvæg med dobbelte træregler og Papiruld Lyd i hulrummet Udført for Papiruld Danmark A/S DANAK 100/2293 Revision 1 Sagsnr.:

Læs mere

Lydeffektbestemmelse TWP 40 10kW Vindmølle. Dokumentation af støj fra vindmølle på Thyholm. Miljømåling Ekstern støj

Lydeffektbestemmelse TWP 40 10kW Vindmølle. Dokumentation af støj fra vindmølle på Thyholm. Miljømåling Ekstern støj 19. augusti 2015 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: REH QA: CBA Dok: REH-080615-1 Lydeffektbestemmelse TWP 40 10kW Vindmølle Dokumentation af støj fra vindmølle på Thyholm Miljømåling Ekstern støj Østerbro

Læs mere

CHRONOS 7 CHRONOS 7. Datalogging 11 lytteprogrammuligheder 4 frit konfigurerbare programmer 10 BTE- og 4 ITE-farver

CHRONOS 7 CHRONOS 7. Datalogging 11 lytteprogrammuligheder 4 frit konfigurerbare programmer 10 BTE- og 4 ITE-farver CHRONOS 7 ProduKtinformation CHRONOS 7 CN7 CPx CN7 CP CN7 M CN7 N CN7 ITED CN7 ITCPD CN7 ITCD CN7 ITCP CN7 CICP CN7 CIC BESKRIVELSE TILPASNINGSOMRÅDE Bernafon er stolte af at introducere Audio Efficiency,

Læs mere

Elektroniske stetoskoper for brugere med hørenedsættelse

Elektroniske stetoskoper for brugere med hørenedsættelse Rapport Elektroniske stetoskoper for brugere med hørenedsættelse Udført for AMGROS Sagsnr.: A900306 Side 1 af 20 August 2010 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej

Læs mere

Betjeningsvejledning Elma 3055 Digital Tangamperemeter

Betjeningsvejledning Elma 3055 Digital Tangamperemeter Betjeningsvejledning Elma 3055 Digital Tangamperemeter El.nr. 63 98 204 635 Elma 3055 side 3 1. Spændingsterminal 2. COM terminal (fælles) 3. Hz,F,Ω, -terminal 4. Display 5. Manuel områdevælger 6. Funktionsomskifter

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13

Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13 DELTA Test Report TEST Reg. no. 100 Måling af absorptionskoefficient for vandockumgroup vægpanel RCP10/13 Udført for vandockumgroup DA N A K-100/ 2358 S ags nr.: 117-37421 S ide 1 af 9 16. januar 2018

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MiniTech Pro

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MiniTech Pro Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MiniTech Pro Tillykke med din nye MiniTech Pro! MiniTech Pro er en lille brugervenlig personlig modtager med: Mikrofon til samtaleforstærkning Teleslynge

Læs mere

Oticon Opn S 1 Oticon Opn S 2 Oticon Opn S 3. VAC+, NAL-NL1 + 2, DSL v5.0

Oticon Opn S 1 Oticon Opn S 2 Oticon Opn S 3. VAC+, NAL-NL1 + 2, DSL v5.0 Teknisk datablad minirite R Taleforståelse Lydkvalitet Lyttekomfort Individualisering & optimering af tilpasning Tilslutning til verden Oticon Opn S 1 Oticon Opn S 2 Oticon Opn S 3 OpenSound Navigator

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2017

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2017 Rapport IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2017 Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Projektnr.: 117-22559.50 Side 1 af 13 02-10-2017 DELTA - a part of FORCE Technology Teknisk-Audiologisk

Læs mere

Total systembeskrivelse af AD1847

Total systembeskrivelse af AD1847 Total systembeskrivelse af AD1847 Af Anna Hampen Jens Jørgen Nielsen Johannes Bjerrum Johnny Nielsen 3.semester HIH Anna Hampen, Jens Nielsen, Johannes Bjerrum, Johnny Nielsen 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 Teknisk Notat Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s Udført for Miljøstyrelsen Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 3. april 2014 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72

Læs mere

Sammenlignelige målinger af trinlydniveau for Papiruld Standard og Papiruld Lyd

Sammenlignelige målinger af trinlydniveau for Papiruld Standard og Papiruld Lyd Sammenlignelige målinger af trinlydniveau for Papiruld Standard og Papiruld Lyd Sagsnr.: Vores ref.: Testdato: 2015-007 MM Februar 2015. Rekvirent: Papiruld Danmark A/S Rekvirents Ref: Sana Saleem Resume:

Læs mere

Årsrapport DELTA årsberetning til AMGROS og Danske Regioner. Marts DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik

Årsrapport DELTA årsberetning til AMGROS og Danske Regioner. Marts DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Årsrapport 2016 DELTA årsberetning til AMGROS og Danske Regioner Marts 2017 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000 Odense C Danmark Tlf. (+45) 72 19 41

Læs mere

Oticon Opn S 1 Oticon Opn S 2 Oticon Opn S 3. VAC+, NAL-NL1 + 2, DSL v5.0

Oticon Opn S 1 Oticon Opn S 2 Oticon Opn S 3. VAC+, NAL-NL1 + 2, DSL v5.0 Teknisk datablad minirite T Taleforståelse Lydkvalitet Lyttekomfort Individualisering & optimeret tilpasning Konnektivitet Oticon Opn S 1 Oticon Opn S 2 Oticon Opn S 3 OpenSound Navigator Niveau 1 Niveau

Læs mere

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2018

IOI-HA tilfredshedsundersøgelse for første halvår, 2018 Rapport Udført for Sundheds- og Ældreministeriet Projektnr.: 118-20773.20 Side 1 af 13 10-10-2018 DELTA - a part of FORCE Technology Teknisk-Audiologisk Lab. Edisonsvej 24 5000 Odense C Danmark Tlf. +45

Læs mere

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER

ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS REFERENCELABORATORIUM FOR STØJMÅLINGER ORIENTERING FRA MILJØSTYRELSENS MÅLEUDSTYR HOS DE GODKENDTE LABORATORIER Orientering nr. 3 Ole F. Carlsen/Torben Holm Pedersen 2-7-19 OVERSIGT OVER MÅLEUDSTYR LYDTRYKMÅLING FFT-ANALYSE BÅNDOPTAGELSE OKTAVANALYSE

Læs mere

DANTALE Auditiv og Audio-Visuel Test (DVD-version)

DANTALE Auditiv og Audio-Visuel Test (DVD-version) DANTALE Auditiv og Audio-Visuel Test (DVD-version) Bispebjerg Hospital Audiologisk afdeling Marts 1999 Erik Kjærbøl Dokumentationen er i 2015 redigeret til en tekstfil af Carsten Daugaard, DELTA INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

PRODUKTINFORMATION OTICON GET

PRODUKTINFORMATION OTICON GET PRODUKTINFORMATION Oticon Get er en høreapparatfamilie velegnet til høretab fra milde til meget kraftige. Oticon Get er en høreapparatløsning for den økonomisk bevidste bruger. Get er et basisapparat,

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober Udført for Inter Terminals AOT

Teknisk Notat. Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober Udført for Inter Terminals AOT Teknisk Notat Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober 2013 Udført for Inter Terminals AOT TC-100464 Sagsnr I100350 Side 1 af 13 16. oktober 2013 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade Rekvirent: SkanDek Tagelementfabrik A/S AV 1182/09

Læs mere

OM LYD. God lydisolation er ofte et stort ønske samtidig med behovet for fleksible vægløsninger.

OM LYD. God lydisolation er ofte et stort ønske samtidig med behovet for fleksible vægløsninger. Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6543 www.grontmij-carlbro.dk OM LYD CVR-nr. 48233511 God lydisolation er ofte et stort ønske samtidig med behovet for fleksible vægløsninger.

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner.

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Miljømåling Ekstern Støj, Bekendtgørelse nr. 1284 Måling af støj fra vindmølle, Cirkel

Læs mere

Oticon Opn Play 1 Oticon Opn Play 2. DSL v5.0, NAL-NL1 + 2, VAC+

Oticon Opn Play 1 Oticon Opn Play 2. DSL v5.0, NAL-NL1 + 2, VAC+ Teknisk datablad minirite R Taleforståelse Lydkvalitet Lyttekomfort Optimieret tilpasning Udviklet til børn Driftsforhold Temperatur: +5 C til +4 C Relativ luftfugtighed: 5 til 93 %, ikke-kondenserende

Læs mere

Produktinformation PRIO 112 BTE VC PRIO 105 BTE DM VC PRIO 105 BTE DM. Høreapparatets funktioner: Personlige funktioner: Innovative Hearing Solutions

Produktinformation PRIO 112 BTE VC PRIO 105 BTE DM VC PRIO 105 BTE DM. Høreapparatets funktioner: Personlige funktioner: Innovative Hearing Solutions Produktinformation PRIO 112 BTE VC PRIO 5 BTE DM VC PRIO 5 BTE DM PRIO høreapparater leverer den mest avancerede performance på digitalt startniveau. PRIO leverer et unikt, personligt automatisk program

Læs mere

Dæmpet harmonisk oscillator

Dæmpet harmonisk oscillator FY01 Obligatorisk laboratorieøvelse Dæmpet harmonisk oscillator Hold E: Hold: D1 Jacob Christiansen Afleveringsdato: 4. april 003 Morten Olesen Andreas Lyder Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Formål...3

Læs mere

Temadag om luft som varmekilde Mandag den 12. november 2018 Fjernvarmens Hus Merkurvej 7, 6000 Kolding

Temadag om luft som varmekilde Mandag den 12. november 2018 Fjernvarmens Hus Merkurvej 7, 6000 Kolding Temadag om luft som varmekilde Mandag den 12. november 2018 Fjernvarmens Hus Merkurvej 7, 6000 Kolding Claus Backalarz Civilingeniør 1987 DTU Målt og beregnet industristøj i 31 år Ansat i DELTA i 14 år

Læs mere

INFO OM LYD LYD. For foldevægge ses i praksis forskelle mellem laboratoriemålte og de bygningsmålte reduktionstal i størrelsesordenen op til 3-6 db.

INFO OM LYD LYD. For foldevægge ses i praksis forskelle mellem laboratoriemålte og de bygningsmålte reduktionstal i størrelsesordenen op til 3-6 db. LYD INFO OM LYD God lydisolation er ofte et stort ønske samtidig med behovet for fleksible vægløsninger. Behovet for lydisolation er individuelt og afhænger af, hvad de to naborum skal anvendes til. Eksempelvis

Læs mere

Måleteknik Effektmåling

Måleteknik Effektmåling Måleteknik Effektmåling Formål: Formålet med øvelsen er at indøve brugen af wattmetre til enfasede og trefasede målinger. Der omtales såvel analog som digitale wattmeter, men der foretages kun målinger

Læs mere

DELTA Testrapport. Miljømåling - ekstern støj. Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle. Udført for Solid Wind Power A/S

DELTA Testrapport. Miljømåling - ekstern støj. Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle. Udført for Solid Wind Power A/S DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Miljømåling - ekstern støj Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle Udført for Solid Wind Power A/S DANAK 100/1771 Revision 1 Sagsnr.: T205893

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop DAC

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop DAC Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop DAC Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur

Læs mere

2. august 2012 DELTA Agro Food Park Aarhus N Danmark

2. august 2012 DELTA Agro Food Park Aarhus N Danmark apport Laboratoriemåling af lydisolation for dannebrogsvindue med enten 4-12-4 mm termoruder eller 3 mm enkeltruder begge målt med og uden Optoglas ApS forsatsruder af hhv. 4 mm og 6 mm hærdet glas Udført

Læs mere

731 Flyvestation Skrydstrup

731 Flyvestation Skrydstrup 731 Flyvestation Skrydstrup Bestemmelse af lydeffektniveauer for F-16 opstartsprocedure, accelerationstest og motorafprøvning Miljømåling - ekstern støj Miljøsektionen, juni 2019 Overskrift Teknisk støjrapport

Læs mere

Måleprogram, Rask Mølle Kraftvarmeværk, august 2007

Måleprogram, Rask Mølle Kraftvarmeværk, august 2007 DGC-notat 1/17 Måleprogram, Rask Mølle Kraftvarmeværk, august 27 Dansk Gasteknisk Center har for RECCAT ApS udført en række emissionsmålinger for at dokumentere effektiviteten af RECCAT ved forskellige

Læs mere

DELTA En del af høreomsorgen

DELTA En del af høreomsorgen DELTA En del af høreomsorgen Høreforeningen, Kolding, 25. november 2012 Carsten Daugaard, Seniorkonsulent DELTA, Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000 Odense C Tlf. 72 19 41 00 cd@delta.dk

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur 4...

Læs mere

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S Teknisk Notat Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December 2013 Udført for DONG Energy Power A/S TC-100383 Sagsnr.: T204961 Side 1 af 10 7. januar 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Lyd og hørelse. En kort beskrivelse af lyd og hvordan øret fungerer

Lyd og hørelse. En kort beskrivelse af lyd og hvordan øret fungerer Lyd og hørelse 1 En kort beskrivelse af lyd og hvordan øret fungerer Denne brochure er nummer 1 i en serie fra Widex om hørelse og høreapparater. Hvad er lyd? Vores moderne dagligdag er fyldt med mange

Læs mere

Produktinformation MOVE 106 BTE DM MOVE 105 BTE DM VC MOVE 112 BTE VC

Produktinformation MOVE 106 BTE DM MOVE 105 BTE DM VC MOVE 112 BTE VC Produktinformation MOVE 106 BTE DM MOVE 105 BTE DM VC MOVE 112 BTE VC MOVE er avancerede, digitale høreapparater, som er designet med Bernafons unikke Livsstilsbaserede teknologi. MOVE tilbyder enestående

Læs mere

INIZIA 3 PRODUKTINFORMATION INIZIA 3 INDIVIDUALISERING OG VALGMULIGHEDER TEKNISKE FUNKTIONER

INIZIA 3 PRODUKTINFORMATION INIZIA 3 INDIVIDUALISERING OG VALGMULIGHEDER TEKNISKE FUNKTIONER INIZIA 3 PRODUKTINFORMATION INIZIA 3 IN3 CPx IN3 CP IN3 N IN3 CICP IN3 ITC IN3 CIC BESKRIVELSE TILPASNINGSOMRÅDE Inizia 3 familien anvender Bernafons fremragende ChannelFree signalbehandling. Kombineret

Læs mere

Ved grafisk afrapportering er det vigtigt at benytte samme symbolfamilie, fx ISO/IEC symbolerne, både til toneaudiometri og til taleaudiometri.

Ved grafisk afrapportering er det vigtigt at benytte samme symbolfamilie, fx ISO/IEC symbolerne, både til toneaudiometri og til taleaudiometri. Standardiseret rapportering af audiometriske test Denne afrapportering omfatter: Rentoneaudiometri - Luftledning Rentoneaudiometri - Taleaudiometri - SRT Taleaudiometri - DS/DL Tympanometri - Impedansmåling/refleksmåling

Læs mere

Adaptiv Phonak Digital (APD)

Adaptiv Phonak Digital (APD) Adaptiv Phonak Digital (APD) Baggrundsviden fra det audiologiske område Phonak baserer alle grundlæggende krav til høreapparater og tilpasning af dem på forestillingen om et Akustikkens hus. Akustikkens

Læs mere

Hi-Fi forstærker med digital styring

Hi-Fi forstærker med digital styring Hi-Fi forstærker med digital styring POWER VOLUME VÆLGER BAS DISKANT MUTE OP NED MUTE Klass #39 P3 PROJEKT 008 GRUPPE 39 INSTITUT FOR ELEKTRONISKE SYSTEMER AALBORG UNIVERSITET DEN. 7 DECEMBER 008 Titel:

Læs mere

teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Egenforsyning Ensrettere, konvertere og vekselrettere ETS-52-04-03 Rev. 0b

teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Egenforsyning Ensrettere, konvertere og vekselrettere ETS-52-04-03 Rev. 0b 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Egenforsyning Ensrettere, konvertere og vekselrettere ETS-52-04-03 Rev. 0b teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 44917/10 Version Forfatter Dokument status/ændring

Læs mere

Betjeningsvejledning Elma 318 Mini automultimeter

Betjeningsvejledning Elma 318 Mini automultimeter Betjeningsvejledning Elma 318 Mini automultimeter El.nr. 63 98 910 288 BM318 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1. SIKKERHED... 2 2. INTRODUKTION... 4 3. Beskrivelse... 5 3-1 Panel beskrivelse...

Læs mere

LCR-opstilling

LCR-opstilling LCR-opstilling 4206.00 2013-09-18 AA4206.00 Beskrivelse Udstyret består af Resistorer (modstande): 24,9 kω / 3,3 kω / 1,0 kω / 1,0 kω (1 %) Induktorer (spoler): 4,7 mh / 1,8 mh (5 %) Kapacitorer (kondensatorer):

Læs mere

Filtre. Passive filtre har ikke forstærkende led, som fx operationsforstærkere.

Filtre. Passive filtre har ikke forstærkende led, som fx operationsforstærkere. 8/5 Filtre bruges til at fremhæve eller dæmpe nogle frekvenser. Dvs. man kan fx få kraftigere diskant, fremhæve lave toner Passive filtre Passive filtre har ikke forstærkende led, som fx operationsforstærkere.

Læs mere

Intelligent overvågning af støj ved hjælp af sensorer

Intelligent overvågning af støj ved hjælp af sensorer Bits og bytes i miljøforvaltningen nye roller, nye muligheder Tricks, teknologi og virkelighed Intelligent overvågning af støj ved hjælp af sensorer Støjrådgiverens bud på fremtiden 9. juni 2016 Hotel

Læs mere

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop

Hearing Products International BRUGERVEJLEDNING. Echo MegaLoop Hearing Products International DK BRUGERVEJLEDNING Echo MegaLoop Indhold Sikkerhedsinstrukser... 3 Oversigt over pakkens indhold... 4 Produktoversigt... 5 Figur 1... 5 Figur 2... 5 Figur 3... 6 Figur 4...

Læs mere

Måling af trinlyddæmpning for et 97 mm højt spånpladegulv på strøer på bløde masonitbrikker og Papiruld Lyd

Måling af trinlyddæmpning for et 97 mm højt spånpladegulv på strøer på bløde masonitbrikker og Papiruld Lyd DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af trinlyddæmpning for et 97 mm højt spånpladegulv på strøer på bløde masonitbrikker og Papiruld Lyd Udført for Papiruld Danmark A/S DANAK 100/2287 Sagsnr.: 117-20972

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Sikkerhedsprocedurer: Chauvin Arnoux CA 27 Side Fejl! Ukendt argument for parameter.

Indholdsfortegnelse: Sikkerhedsprocedurer: Chauvin Arnoux CA 27 Side Fejl! Ukendt argument for parameter. Indholdsfortegnelse: Sikkerhedsprocedure Side 2 Instrumentbeskrivelse Side 3 Display Side 3 Måleprocedure Side 4 Måling med optisk kontakt Side 4 Måling med ekstern input Side 4 Forbindelse Side 5 Instrumentet

Læs mere

Sammenlignelige målinger af luftlydisolationen for Papiruld Standard og Papiruld Lyd

Sammenlignelige målinger af luftlydisolationen for Papiruld Standard og Papiruld Lyd Sammenlignelige målinger af luftlydisolationen for Papiruld Standard og Papiruld Lyd Sagsnr.: Vores ref.: Testdato: 2015-008 MM Marts 2015. Rekvirent: Papiruld Danmark A/S Rekvirents Ref: Sana Saleem Resume:

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378. Udført for Billund Lufthavn A/S

Teknisk Notat. Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378. Udført for Billund Lufthavn A/S Teknisk Notat Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378 Udført for Billund Lufthavn A/S TC-101248 Revision 1 Sagsnr.: 116-33702 Side 1 af 6 26. juni 2018 DELTA a part of FORCE

Læs mere

Notat vedrørende projektet EFP06 Lavfrekvent støj fra store vindmøller Kvantificering af støjen og vurdering af genevirkningen

Notat vedrørende projektet EFP06 Lavfrekvent støj fra store vindmøller Kvantificering af støjen og vurdering af genevirkningen Notat vedrørende projektet EFP6 Lavfrekvent støj fra store vindmøller Kvantificering af støjen og vurdering af genevirkningen Baggrund Et af projektets grundelementer er, at der skal foretages en subjektiv

Læs mere

Måling af lydisolation i bebyggelsen Kagshusene i Brønshøj før renovering

Måling af lydisolation i bebyggelsen Kagshusene i Brønshøj før renovering Rapport Måling af lydisolation i bebyggelsen Kagshusene i Brønshøj før renovering Udført for SBi, Statens Byggeforskningsinstitut Sagsnr.: A581529 Side 1 af 3. juli 15 DELTA Venlighedsvej 4 29 Hørsholm

Læs mere

TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK

TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK Montana højttalere - unikke, kompakte designhøjttalere Montana højttalerne er udviklet og produceres eksklusivt til Montana af en dansk højttalerspecialist

Læs mere

Elektrodynamik Lab 1 Rapport

Elektrodynamik Lab 1 Rapport Elektrodynamik Lab 1 Rapport Indhold Fysik 6, EL Bo Frederiksen (bo@fys.ku.dk) Stanislav V. Landa (stas@fys.ku.dk) John Niclasen (niclasen@fys.ku.dk) 1. Transienter og RC-kredsløb 1.1 Formål 1. Teori 1.3

Læs mere

Betjeningsvejledning SM-02 SATMETER

Betjeningsvejledning SM-02 SATMETER Betjeningsvejledning SM-02 SATMETER El.nr. 63 98 941 011 DAGATRON SM-02 side 2 1. Beskrivelse af frontpanel LED indikator for horisontal eller vertikal polarisation niveau checker Genopladelige batteri

Læs mere

Lydteori. Lyd er ikke stråler, som vi vil se i nogle slides i dag.

Lydteori. Lyd er ikke stråler, som vi vil se i nogle slides i dag. Lydteori Introduktion Lyd er ikke stråler, som vi vil se i nogle slides i dag. Strålerne er en orklaringsmodel, der mere eller mindre godt beskriver virkeligheden. Lyd er bølger a lutmolekyler, der skubber

Læs mere

State of the art: Hvordan måles et høretab og tilpasses et høreapparat i dag.

State of the art: Hvordan måles et høretab og tilpasses et høreapparat i dag. State of the art: Hvordan måles et høretab og tilpasses et høreapparat i dag. ATV-møde 22.05.13 Widex Ture Andersen Overlæge. Audiologisk afd. OUH Lektor. Klinisk Institut. Syddansk Universitet 1 Oversigt:

Læs mere