REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer"

Transkript

1 Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112 REFERAT LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Til stede: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Anders Frølund, Anne-Marie Bach, Karsten Skov, Henriette Zinck-Bramsen (ref.) Afbud: Ad 1 - Velkomst og præsentation John bød velkommen i det nye LAMU. Ad 2 - Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Dato: 12.august 2015 Ref: JW/HZB Side 1/3 Ad 3 Orientering ved formanden John deltog i AAMU (Administrationens ArbejdsMiljøUdvalg) d. 7. maj. Der er meget fokus på det psykiske arbejdsmiljø især punkterne nærværende ledelse og stresspåvirkninger. Dette er i høj grad lokale anliggender. Afdelingerne skal blive bedre til at spotte stress-symptomer, men det kan være svært i en travl hverdag. Referatet fra AAMU-mødet er vedhæftet dette referat. På et møde i AU FE ledergruppen har man drøftet, hvad det betyder med nærværende ledelse samt at reducere individuelle stress-påvirkninger i vores VD-område. LAMU diskuterede, hvordan det praktiseres bedst. Eksempelvis ved hjælp af dialogmøder samt tid til ledelse som virkemidler. På spørgsmålet om vores ledere har tid til at være ledere i forhold til arbejdsopgaverne, oplyste John, at lederfunktionen bliver prioriteret ved nyansættelser (f.eks. funktionschefer). Det blev drøftet, om LAMU og LSU bør lægges sammen. Overordnet er det endnu ikke afklaret, men de respektive enheder må selv afgøre det. John afventer feedback fra HR efter sommerferien. Begge udvalgs møder kan eventuelt lægges i forlængelse af hinanden mange emner overlapper i de to udvalg, så det kan give god mening. På næste LSU-møde d. 26. august deltager LAMU på forsøgsbasis. Aarhus Universitet AU Forskning og Eksterne Relationer

2 Ad 4 Fysisk APV Der afholdes et temamøde d. 8. september om fysisk APV og et minikursus d. 21. el. 28. september herom. John opfordrer LAMU til at deltage. Indkaldelsen er vedhæftet referatet. Anne-Marie og Karsten foreslog deltagelse for at få mere indsigt i processen for den fysiske APV og vil afrapportere på det efterfølgende LAMU-møde. Side 2/3 Medio september 2015 udsendes et elektronisk spørgeskema pr. mail til alle medarbejdere for at kortlægge det fysiske arbejdsmiljø. Der er en større flytning i gang på AU. Universitetsdirektør Jane Kraglund sender mail ud i uge 27 med generel information, da det berører mange personer. Ad 5 Psykisk APV Den næste psykiske AVP starter primo Det konkrete materiale, vi har pt., har været behandlet i Universitetsledelsen (Uni.led.) og er vedlagt referatet. Det er vigtigt, at der sker en opfølgning på APV for at forventningsafstemme i forhold til besvarelser. LAMU vil følge processen tæt efter sommerferien. Der blev udtrykt håb om, at processen bliver mere målrettet og ikke for omfattende/detaljerig. Alt er ikke lige vigtigt for alle på AU. Men hvis rapporten alligevel bliver for omfattende efter vores opfattelse, må vi i stedet fokusere på det, der vigtigst for AU FE. Ad 6 Trivsel/stress En overordnet gennemgang af trivsels-/stress-situationen blev drøftet. Der er enkelte tilfælde af sygemeldinger både begrundet som arbejdsrelateret (stress) og forhold, der er privatrelaterede. Der var generel enighed om, at vi mangler et bedre lokalt beredskab ved stresstilfælde, både når der opstår sygdom/stress, og især også når en medarbejder vender tilbage efter et fravær. Vi skal fokusere mere på bedre genopretningsforløb, eksempelvis et indslusningsforløb efter endt sygdomsperiode, som vil være af individuel karakter, men som har det til fælles, at kolleger skal informeres om de særlige hensyn, der skal udvises. Arbejdsmedicinsk Klinik s stressklinik tilbyder et forløb til medarbejdere, der vender tilbage efter sygdom/stress. Her tilbydes et gruppeterapeutisk forløb med andre, som har været igennem samme sygdomsforløb. Det blev besluttet at arbejde videre med folderen om trivsel og stresshåndtering, f.eks. med genopretningsforløb i forbindelse med tilbagevenden til arbejdet. En idé til at synliggøre folderen kan være en plakat opsat i køkkener og på fællesområder. Anne-Marie og Karsten kommer med oplæg til næste møde.

3 Nyt punkt på næste dagsorden: Opfølgning på genopretningsforløb i forbindelse med tilbagevenden til arbejdet. Side 3/3 Ad 7 Årlig arbejdsmiljødrøftelse 2015 I arbejdsmiljødrøftelsen for 2016 (januar) skal emnerne trivsel/stressberedskab samt nærværende ledelse med. Det er vigtigt, at de mål, der skrives ind i drøftelsen, reelt også er dem, vi arbejder med og gør noget ved. Ad 8 Kriseberedskab Kriseberedskabet i Emdrup er ikke tilstrækkeligt, og de ansvarlige er blevet gjort opmærksom herpå. Efter sommerferien rulles planerne i Emdrup ud. Karsten bidrager med at skrive en brugstilgang til medarbejdere, som kan indgå som materiale i processen. Ad 9 Kommunikation På hjemmesiden skal Medarbejderservice strammes op. Der sker meget på dette område nu. Vores opdaterede hjemmeside Medarbejderportalen forventes at være klar omkring sommerferiens start. Der var enighed om, at siden for LAMU skal indeholde følgende obligatoriske elementer: Årlig Arbejdsmiljødrøftelse, Psykisk APV, Fysisk APV, dagsordener og referater, oversigt over LAMU s valgte medlemmer, trivselsfolder. Der vil komme en status for LAMU med i næste nyhedsbrev. Ad 10 Eventuelt LAMU deltager på næste LSU-møde d. 26. august 2015 foreløbigt i et forsøg på at afholde møder i fællesskab.

4 AARHUS UNIVERSITET Møde den: 7. maj 2015 kl AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning Referat AAMU møde Deltagere: Jane Kraglund, Ole Jensen, John Westensee, Ole Rahn, Susanna Holm Nielsen, Søren Nicholson, Pia Vestgård Kristensen, Iben S. Vejen (referent). Fra ASU og APV følgegruppen deltog Anders Kragh Moestrup, Lisbeth Lauritsen og Søren Dam under punkt Godkendelse af dagsorden og referat Mødet startede med en præsentationsrunde. Der var ingen bemærkninger til dagsorden eller referat. Dato: 7. maj 2015 Ref: ISV 2. Præsentation af udvalgets medlemmer og forretningsorden Udvalgets forretningsorden blev drøftet og godkendt. Udvalget blev præsenteret for et årshjul for AAMU, der skitserer årets gang. Ole Rahn (OR) mente, at årshjulet i AMO principielt bør planlægges således, at der først afholdes møder i de lokale arbejdsmiljøudvalg og derefter i administrationens arbejdsmiljøudvalg. Der var ligeledes forslag om at indhente emner til dagsordenen fra Enhedsadministrationens LAMU er, hvilket blev anerkendt. Det blev aftalt at melde datoer for AAMU møder ud til LAMU, så de har mulighed for at lægge deres møder inden AAMU møderne. Side 1/4 Valget til Arbejdsmiljøorganisationen blev drøftet, og der blev opfordret til, at der næste gang bliver udarbejdet en mere tydelig beskrivelse af valghandlingen og konkrete metoder til valg og kampvalg. Der var desuden forslag om at melde ledelsesrepræsentationen ud tidligere i processen. Oversigt over Arbejdsmiljøorganisationen kan findes på AU s arbejdsmiljøhjemmeside 3. Opfølgning på løbende sager og gensidig orientering om arbejdsmiljøsager på vicedirektørområderne og i administrationscentrene Søren Nicholson (SN) fortalte, at han havde været til BSS FAMU møde, hvor der var blevet drøftet evakueringsplaner på baggrund af seneste bombetrussel. Der havde været en drøftelse af, hvordan informationer i sådanne situationer kunne optimeres, og hvordan man kunne få alle folk til at tage det alvorligt. Organisationsudvikling og Arbejdsmiljø Aarhus Universitet Jens Baggesens Vej Aarhus N Tlf.: Fax: hr@au.dk

5 AARHUS UNIVERSITET OR fortalte, at IT har haft en enkelt arbejdsulykke. Derudover har de haft evakueringsøvelser, og han anbefalede andre at lave evakueringsøvelser, så folk får erfaring med konceptet. Ole Jensen (OJ) fortalte, at de i Emdrup er ved at rulle evakueringskonceptet ud med safety points som et pilotprojekt. De har møde i LAMU, hvor LSU er inviteret til at deltage ved nogle emner, da der er mange overlappende temaer. Side 2/4 Pia Vestgård Kristensen (PVK) fortalte, at de ikke har afholdt første møde i LAMU, men at der også her påtænkes et tæt samarbejde med LSU. Susanna Holm Nielsen (SHN) fortalte, at administrationscenter ST er ved at konsoliderer sig efter de seneste forandringer. Hun udtrykte bekymring for et stort arbejdspres. John Westensee (JW) nævnte, at de også her påtænker et samarbejde mellem LAMU og LSU. De er ved at afslutte en sag om et påbud fra Arbejdstilsynet. Det har haft en positiv effekt på arbejdsmiljøet. 4. Opdatering af Psykisk APV handlingsplan HSU og HAMU har besluttet, at der på tværs af universitetet skal sættes fokus på to vigtige parametre fra AU APV handleplanen for det psykiske arbejdsmiljø på AU: En nærværende ledelse samt Reducere individuelle stress-symptomer. Der var en drøftelse af den nuværende APV handlingsplan for Administrationen, der blev vurderet til at være overodnet. Flere efterspurgte en konkretisering af nogle af tiltagene. JAK anerkendte dette og tilføjede, at det vigtigste arbejde ligger lokalt, og at det her skal sættes på dagsordenen. OJ forslog et punkt om at holde øje med hinanden som kolleger og inddrage lederen ift. individuelle stresssymptomer. Efterfølgende var der en drøftelse af stress. JAK lagde vægt på at stress og årsagen til stress er mange-facetterede. Arbejdsrelaterede faktorer har således betydning, men det er der også mange forhold, der kan have. I forhold til arbejdsrelaterede faktorer kan arbejdsmængde have betydning, men også mere brede arbejdspladsrelaterede faktorer spiller ind (kollegialt samspil, ledelse m.v.). Det er vigtigt, at den håndtering af stress, der skal ske i regi af AU, har dette brede perspektiv for øje. Lisbeth Lauritsen (LL) nævnte, at mange LAMU har eksemplificeret de to fokuspunkter, fx i form af kurser og 1:1 samtaler. JAK tilføjede, at man skal have fokus på det hele menneske, når man snakker stress. Fokus på stressspotting er en god idé.

6 AARHUS UNIVERSITET JW nævnte, at de vedlagte arbejdsmiljødrøftelse kan fungere som et idékatalog i administrationen. SHN nævnte, at stress kan være svært at spotte, når opgaverne fylder meget, og medarbejderne er pressede. JAK kommenterede, at løsningen skabes i samspil med leder og kolleger. Arbejdsmiljødrøftelserne rummer god videndeling ift., hvordan man lokalt kan agere, men at det også handler om kulturen. AAMU kan opfordre LAMU og LSU til at sætte det på dagsordenen. Lokalt er man nødt til at arbejde sammen om at løse problemerne. PVK spurgte, om man overvejede et budget i forbindelse med APV JAK kommenterede, at de budgetansvarlige har ansvaret for at tænke dette og kompetenceudvikling ind i deres budgetter. Søren Dam spurgte ind til APV Han gav udtryk for en forhåbning om arbejdsro og tryghed. JAK kommenterede, at APV en har været afsæt for bl.a. problemanalyse og omorganisering. Hun konstaterede, at der bliver arbejdet meget med det psykiske arbejdsmiljø, og at tryghed bl.a. skabes ved at involvere og informere medarbejderne. Anders Kragh Moestrup tilføjede, at der har været mange forandringer, som har genereret forskellige forventninger til medarbejderne, hvilket kan skabe stress. Side 3/4 Udvalget blev enige om at dele arbejdsmiljødrøftelserne i administrationen. De konstaterede, at der bliver arbejdet med forskellige lokale tiltag, og at tilbagemeldingen til HAMU-HSU bliver, at der gennem en periode er arbejdet med tiltaget, og at dette fortsætter. 5. Orientering om Fysisk APV Fysisk APV gennemføres i september Udvalget blev informeret om, at der afholdes temamøde og uddannelse i handlingsplansystemet for Arbejdsmiljøorganisationen i september. Der vil være særlige tiltag for de medarbejdere, der ikke har daglig adgang til en computer, så de også får mulighed for at svare elektronisk. Ift. medarbejderlisterne kan de trækkes fra personalesystemet AUHRA, hvilket gør kvalificeringsarbejdet mindre. 6. Arbejdsmiljøstatistikker 2014 Jane Kraglund (JAK) præsenterede materialet om arbejdsmiljøstatistikker og nævnte, at det er svært at sammenligne sygefraværsstatistikken på tværs af AU, da registreringspraksis er forskellig. Sygefraværet i Administrationen ligger lidt højere end generelt, og hun opfordrede til lokalt at have fokus på psykisk arbejdsmiljø og samspillet mellem ledelse og medarbejdere, hvis sygefraværet skal nedbringes.

7 AARHUS UNIVERSITET Der var en kort drøftelse af, at økonomiprocessen også har haft en negativ effekt på sygefraværet. Side 4/4 SHN opfordrede til at udarbejde statistik på enheder, fx administrationscentrene. OJ kommenterede, at disse er tænkt ind i statistikken for 2015, hvor man også undersøger, om langtidssygemeldinger kan trækkes ud af statistikken. Han nævnte desuden, at det er vigtigt med et særskilt fokus på sygefraværet. JAK anerkendte, at statistikken gav udtryk for, at 2014 har været et hårdt år. Hun nævnte, at det er vigtigt at vise omsorg i sygefraværet. Fx har jævnlig kontakt mellem leder og medarbejder stor effekt. Statistikken over psykologisk rådgivning og arbejdsskader blev ligeledes berørt, og der var en kort drøftelse af årsagen til arbejdsskader blandt det administrative personale. JAK konkluderede, at udviklingen skal følges og evt. drøftes sammen med ASU. 7. Kemikalienetværk JAK orienterede om, at Arts, BSS og Administrationen er blevet bedt om at overveje, hvorvidt det vil være formålstjenligt at inkludere repræsentant(er) fra de pågældende enheder i styregruppen for AU Kemikalienetværk. Formålet med kemikalienetværket er at sikre, at arbejde med stoffer og materialer i alle led planlægges og tilrettelægges således, at det kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. ISV orienterede om, at det er lovpligtigt at have arbejdspladsbrugsanvisninger til rengøringsmidler herunder opvasketabs mv., som findes i de fleste enheder. Manglende APB er kan medføre påbud fra Arbejdstilsynet. ISV foreslog, at en repræsentant fra Bygninger kunne deltage i styregruppen og koordinere på tværs af de tørre områder. Dette blev godkendt af udvalget. 8. Eventuelt SN nævnte, at medarbejdere med fysisk præget arbejde efterspørger en sundhedsordning, der vil kunne forebygge skader. JAK kommenterede, at behovet kan drøftes i AAMU, men at beslutningen ligger andetsteds. SN sørger for at udarbejde materiale og sætte det på dagsorden til næste møde. 9. Næste møde ISV booker møder i kalenderen.

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant)

Fraværende: Johnny Laursen (AR), Mads Kristian Warming (studenterrepræsentant) Møde den: 16. april 2015 kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, bygning 1431, lok. 015 Referat Møde i hovedarbejdsmiljøudvalget på AU Deltagere: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jane Kraglund

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde d. 18. marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts AARHUS UNIVERSITET Møde d 18 marts 2015 Lokale 413, bygning 1443 LAMU, Administrationscenter Arts Dagsorden Deltagere: Lars Friis (LF), Berit Granum (BG), Aino Lea Winther-Pedersen (AWP), Birgitte Adams

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE).

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE). Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/HZB Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 10. november 2017 kl. 11-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A112 Mødeemne: LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Møde den: 7. december 2016 kl Aarhus BSS FAMU. Referat

Møde den: 7. december 2016 kl Aarhus BSS FAMU. Referat Møde den: 7. december 2016 kl. 12.30-14.00 1328-120 Aarhus BSS FAMU Referat Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Mikkel Nørgaard, Anette Storgaard, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring.

2. Lokal procesplan for AU FE Den udleverede procesplan blev kort gennemgået. Der er områder, der stadig mangler afklaring. Møde d. 7. november 2014 kl. 13-15 Aarhus: 5128-132, Emdrup: A204 REFERAT Interim LSU-møde nr. 1 i AU Forskning og Erhvervssamarbejde Deltagere: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Thomas Tscherning,

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler.

b. Sygefravær og muligheder ved hjernerystelse AB informerede om notatet. Det ligger lokalt at rekvirere nødvendige hjælpemidler. Møde den: 22. november 2016, kl. 10-12 Nordre Ringgade 1, bygning 1431-015 Referat HAMU møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) Møde den: 9. maj 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018 LAMU-møde i ACA den 1. juni 2018 Kl. 09.00-10.00 Referat Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011 Mødedeltagere: Medarbejdere Lars Friis (LF) Brit Knudsen (BK) Berit Granum (BG) Kristine Kirk Mørk (KKM)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale (mulighed for videolink) ST FAMU Møde den: 16. december 2016 kl. 9:30 12:00 Ny Munkegade 120 lokale 1525-626 (mulighed for videolink) REFERAT Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Steen Weisner (SW) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 9. marts 2017 Kl. 9.00 10.00 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand Marianne Bach Birn (MBB) Anders

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtagere: Medarbejdere og ledere i AU Uddannelse. Forebyggelse og håndtering af sygefravær i AU Uddannelse

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtagere: Medarbejdere og ledere i AU Uddannelse. Forebyggelse og håndtering af sygefravær i AU Uddannelse Side 1/5 Modtagere: Medarbejdere og ledere i AU Uddannelse Forebyggelse og håndtering af sygefravær i AU Uddannelse Baggrund AU Uddannelse ønsker at være en attraktiv og socialt ansvarlig arbejdsplads,

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning Bilag 3.2c Grupperede registreringer over nærved ulykker og anmeldte arbejdsskader i ST opgjort fra d. 01/01 2013 til d. 27/11 2014 Gruppering: Antal ulykker i alt: 2013 2014 Bygning 4 3 1 Trafik 5 3 2

Læs mere

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Møde den: 8. juni 2017 kl. 12.30-14 1328-120 Aarhus BSS FAMU Referat Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Afbud:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET Møde den 8. oktober 2013, kl. 12.00-14.00 Jens Baggesens Vej 51-53, 8200 Aarhus N Bygning 5221, lokale 318 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Dagsorden for ASU møde den

Læs mere

Dagsorden. Møde d. 20. februar 2015 kl Aarhus: , Emdrup: B101a

Dagsorden. Møde d. 20. februar 2015 kl Aarhus: , Emdrup: B101a Møde d. 20. februar 2015 kl. 10.00-11.00 Aarhus: 5128-132, Emdrup: B101a Dagsorden Ekstraordinært fælles LSU- og LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Deltagere: John Westensee (fmd.), Jeppe

Læs mere

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015 Indhold Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015... 1 Dagsorden:... 1 Referat:... 2 Præsentation... 2 Opfølgning på Fysisk APV...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 ST FAMU møde den: 30.08.2012 kl. 10-12 Bygning 1431 Lokale 021-023 REFERAT Til stede: Udvalget: Ledelsesrep.: Brian Bech Nielsen dekan for ST, Ib Johansen (Kemi), Morten Dam Rasmussen (Ingeniørvidenskab),

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET Møde den 27. januar 2014, kl. 12.00-14.00 Jens Baggesens Vej 51-53, 8200 Aarhus N Bygning 5221, lokale 318 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dagsorden Dagsorden for ekstraordinært

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 21. april 2015 kl. 13.30-15.30 Tandlægeskolen, bygning 1611, lokale 121B Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit Jakobsen, Conor Leerhøy, Inger Rønde

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent REFERAT Til stede: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Sanne Vejlin Nielsen, Anna Louise Dolan Plaskett. Ida Marie Gerdes, Grethe Baasch Thomsen, Lone

Læs mere

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende:

Referat Martin Keis Kristensen Mødedato: Mødested: Mødeemne: Deltagere: Referent: Fraværende: Side 1/5 Mødedato: 6. maj 2019 kl. 13.30-15.00 Mødested: Bygn. 1431, lok. 021 (videolink) Mødeemne: Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Deltagere: Brian Bech Nielsen, Arnold Boon, Jørgen B. Jespersen (ST),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU REFERAT Til stede: Flemming Bøge, Ole Boulund Knudsen, Thomas Degn Nielsen, Bjarne Poulsen, Henrik Lindskov, Karina Enig Dam, Anders Rasmussen, Ole Rahn

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: , kl Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Møde den: 07 09 2016, kl. 09.00-11.00 Sted: Bygning 1241, lokale 231 (Havestuen i Bartholin Bygningen) Referat Deltagere: Marianne Hokland (MH), David Christian Evar Kraft (DCEF), Lene Grønkjær (LG), Peder

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl

Fraværende: Allan Flyvbjerg; Svend Hylleberg; Helle Colding Seiersen; Steen Henrik Møller; Eva Lysdahl HSU og HAMU fællesmøde om APV d. 6. november 2014 kl. 13-15 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Referat Til stede: Brian Bech Nielsen; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; John Kapstadt;

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. juni 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/JO Dato: 6. oktober 2017 Side 1/3 Mødedato: 20. september 2017 kl. 10-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A019 Mødeemne: LSU møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg

Fraværende: Lizzie Melby Jespersen; Kirsten Heinrichson; Erik Steen Kristensen; Niels Halberg Møde den: 23. februar 2015 kl. 10.00-11.30 Videolink: Videolinkrum (5) Flakkebjerg og mødelokale PV22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Karen Eberhardt Henriksen; Jørgen Eriksen; Palle Jørgensen;

Læs mere

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted.

Fraværende: Per Henriksen, Niels Chr. Nielsen, Johnny Laursen, Marlene Venø Skjærbæk, Hans-Peter Degn, Louise Gade (HR), Niels Jørgen Relsted. Møde den: 23. oktober 2014 Nordre Ringgade 1, Frandsensalen Referat HAMU møde Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland, Eva Lysdahl Paulsen, Ole Rahn, Jørgen B. Jespersen (suppleant), Jonas K. Fink

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S.

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S. HEALTH Møde den: 10. november 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Møde den: 12. november 2015 Nordre Ringgade 1, lokale 021/023 HAMU-møde Referat Til stede: Brian Bech Nielsen, Marianne Hokland (HE), Jørgen B. Jespersen (ST), Anja Zimmerdahl (Aarhus BSS), Johnny Laursen

Læs mere

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af LSU-mødet den 4. april 2014 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Niels Lehmann (NL), Steffen Krogh (SK),

Læs mere

Afbud: Trine Juhl Sørensen, Per Lindblad Johansen, Anna Mette Morthorst, Helle Dahl (HR)

Afbud: Trine Juhl Sørensen, Per Lindblad Johansen, Anna Mette Morthorst, Helle Dahl (HR) Møde tirsdag d. 24. september 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1431-015, Emdrup: A112 REFERAT LSU-møde AU Viden Deltagere: Lars Moseholm (fmd.), Lisbeth Ramsgaard Carlsen (næstfmd.), Jette Hammer, Birgitte Højland,

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise Møde den: 13. januar 2015 HR LSU Referat Til stede: Louise, Lene, Alev, Sarah og Lizzi Fraværende: Gertrud og Ina Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise meddelte, at hun og Lone havde haft den årlige

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

Det er en del af årshjulet i LSU, at MUS og kompetenceudvikling skal evalueres. Drøftelsen er ikke en evaluering af de midler, der er til rådighed.

Det er en del af årshjulet i LSU, at MUS og kompetenceudvikling skal evalueres. Drøftelsen er ikke en evaluering af de midler, der er til rådighed. Møde den: 7. februar 2017 kl. 10-12 Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A204 Referat LSU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Til stede: John Westensee (JW) (fmd.), Anders Frølund (AF), Pernille von Lillienskjold

Læs mere

FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Onsdag den 24. september 2014. Mikado House 3. sal. Sted: Peter Wedel Bay. Referent:

FAMU FAMU. Forum. Møde afholdt: Onsdag den 24. september 2014. Mikado House 3. sal. Sted: Peter Wedel Bay. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU M Ø D E R E F E R A T 26. SEPTEMBER 2014 Forum FAMU Møde afholdt: Onsdag den 24. september 2014 Sted: Referent: Mikado House 3. sal Peter Wedel Bay Til stede:

Læs mere

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt Møde den: Mandag den 10. februar 2014 kl. 12.00 Sted: 1443/413 Ekstraordinært LSU Kommunikation REFERAT Til stede: Lykke Ankersen, Knud Holt Nielsen, Jetthe L. Revsgaard, Peder Holm-Pedersen, Henriette

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance.

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance. Møde den: 22. oktober 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Kirsten Neuhauge (KN), Lene

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 Møde den: 27. februar Juridisk Institut Ekstraordinært LSU indlendende opfølgning på APV 2012 REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Per Andersen, Annette Storgaard, Tinna Meyer, Inger Krog, Anne Bækby

Læs mere

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C

HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C HAMU-HSU møde den. 22. juni 2015 kl. 14-16 Frandsensalen, Bygning 1430, Nordre Ringgade 1, 8000 C Deltagere; Brian Bech Nielsen; Jane Kraglund; Johnny Laursen; Berit Eika; Per Dahl; Anne Marie Bundsgaard;

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

REFERAT. Møde d. 27. april 2016 kl Aarhus: LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde d. 27. april 2016 kl Aarhus: LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde d. 27. april 2016 kl. 10.00-21.00 Aarhus: 5530-0.2.07 REFERAT LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Deltagere: John Westensee, Anders Frølund, Pernille von Lillienskjold, Anya Bjørn Vinstrup,

Læs mere

1. VD seminar - kort brainstorm: hvordan skal det være i 2013? - og nedsættelse af arrangementsgruppe

1. VD seminar - kort brainstorm: hvordan skal det være i 2013? - og nedsættelse af arrangementsgruppe Møde den: 6. juni 2013, kl. 11.00-14.00 AIAS, kollokvierum, 1632-203 LSU møde i AU Forskning og Talent Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anne Langer, Ida Marie Gerdes, Grethe

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi i 2018

Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Grundlag for arbejdsmiljøstrategien i Næstved Kommune er lov om arbejdsmiljø, kommunens personale- og arbejdsmiljøpolitik samt MED-aftale. Strategien er, at der med arbejdsmiljøpolitik

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. ST FAMU møde den: kl

AARHUS UNIVERSITET. ST FAMU møde den: kl ST FAMU møde den: 2.3.2016 kl. 13.00 15.00 Referat Ny Munkegade 120, Aarhus Mødelokale 1525-626 Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig AM-leder ved ST), Morten

Læs mere

April Sygefraværspolitik

April Sygefraværspolitik April 2010 Sygefraværspolitik Indledning Kalundborg Kommune ønsker, at sygefraværspolitikken skal være med til at skabe forståelse, accept og klarhed om kommunens holdning til håndtering af sygefravær.

Læs mere

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM drøftelse af arbejdsmiljøet PÅ KONTORER Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde, også kaldet

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015

Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 Dato: 20. marts 2015 Ref: HP/tam j.nr. 043/300-5 Referat af møde i Samarbejdsudvalget tirsdag den 3. marts 2015 I mødet deltog: Henrik Pedersen, Inger Rose Hansen, Eva Sophia Myers, Frants R. Lauritsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS. Udarbejdet 15. september 2016 Opdateret 19.

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS. Udarbejdet 15. september 2016 Opdateret 19. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS Udarbejdet 15. septemb Opdateret 19. septemb - Forebyggelse af stress - Forebygge stress via videndeling og anerkendelse - At reducere eventuelle

Læs mere

Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen

Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen Direktoratet for Kriminalforsorgen har udarbejdet en fremadrettet strategi for arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen. Denne indbefatter

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Dagsorden ST FAMU møde den: 14.11.2013 kl. 13.00 15.00 AU Aarhus, Fysik, Bygning 1520, Ny Munkegade 120; Mødelokale 1520-732 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen(daglig

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon.

Rektor var forhindret at deltage i mødets begyndelse og slutning, og mødeledelsen blev derfor forestået af Thomas Pallesen og Arnold Boon. Møde den 9. november 2017 Preben Hornungstuen Fællesmøde hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg Møde nr. 2, 2017 Referat Til stede: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (ABOON), Thomas Pallesen

Læs mere

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør).

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør). OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 8. september 2017, kl. 9.00-11.00 Lokale: 1442-116 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune 3 vigtige samtaler - om forebyggelse og håndtering af sygefravær Randers Kommune Omsorg for den enkelte er omsorg for fællesskabet God trivsel giver ikke alene mindre sygefravær. Det giver også mere effektive

Læs mere

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen

Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen, Karen E. Henriksen, Lizzie Melby Jespersen, Ove Edlefsen, Palle Jørgensen Møde den: 29. februar 2016 Videolinkmøde: Pv22 Foulum mødelokale 3 Flakkebjerg LAMU-MØDE i AGRO, DCA og ICROFS Referat Til stede: Fraværende: Anne-Pia Larsen, Bende Astrup, David Croft, Jørgen Eriksen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere