Blæser- og slagtøjskursus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blæser- og slagtøjskursus"

Transkript

1 Blæser- og slagtøjskursus 27. juni - 3. juli 2010 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og H-O-F Gentofte.

2 Kære sommerkursist Der er efterhånden mange traditioner forbundet med vores sommerkursus. Vi foretager enkelte justeringer, men holder ellers fast i det succesrige koncept som vi i fællesskab har udviklet. Alle på højskolen glæder sig til nogle indholdsrige dage fyldt med sommer, musik og højskole. De bedste hilsner Lars Gjerlufsen kursusleder Kurset er for alle, der har lyst til at spille i et stort harmoni-orkester / Concert Band. Der er både instrumental og sammenspilsinstruktion for træ - og messingblæsere samt slagtøjsspillere. Desuden vil kurset omfatte foredrag, morgensamling, koncerter, en udflugt mm. Repertoiret bliver valgt under hensyntagen til deltagernes formåen, og vil være af forskellig sværhedsgrad (let, middel, svær). Noder udsendes til alle deltagere ca. 1 måned før kursets start. Dirigenten foretager fordeling af stemmer til de tilmeldte i videst muligt omfang under hensyntagen til de tilmeldtes ønsker. Ugeskemaet Skema: Blæser- og (enkelte slagtøjskursus justeringer 2009 kan forekomme) Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag 7.15 TriYoga TriYoga TriYoga TriYoga TriYoga 8.00 Morgenmad 8.45 Morgensamling og fællessang 9.30 Opvarmning i instrumentgrupper Evaluering Pause Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve m. optagelse Oprydning m.v Frokost Pause Indkvartering Foredrag Foredrag Udflugt Foredrag Koncertforberedelse Pause Pause Gruppeprøve Gruppeprøve Gruppeprøve Koncert (15.00) Velkomst (16.00) Derefter mødes man i grupperne Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Aftensmad Tuttiprøve (20.30) Sammenspil på tværs Sammenspil på tværs lærerkoncert Sammenspil på tværs Fest Foreløbigt skema, maj 09, der kan forekomme enkelte små justeringer.

3 Lærere Jørgen Misser Jensen Dirigent Soloklarinettist i Radiosymfoniorkestret og dirigent for Rødovre Concert Band. Simon Jespersen Morgensang/fællesaktiviteter (fx TriYoga) klaver/keyboard, højskolelærer på Den Rytmisk Højskole. Peter Fuglsang Saxofon medlem af DR Big Band. Søren Elbo Klarinet spiller i Radiosymfoniorkestret Karl Husum Trompet: DRs Symfoniorkester, medlem af Athelas Sinfonietta. Pia Kaufmanas Fløjte Freelance fløjtenist, bl.a. medlem af trioen Tresafinado og harpetrioen Madame Claude. Spiller også i Thomas Clausen Brazilian Oktet. Henning Hansen Waldhorn hornist i Radiosymfoniorkestret. Anders F. Mikkelsen Trombone Mads Drewsen Slagtøj Janitshar i Det kongelige Kapel. Lars Olsen Tuba og Euphonium solotubaist i Slesvigske Musikkorps.

4 Praktiske oplysninger Pris: kr. pr. person i dobbeltværelse kr. pr. person i telt/campingvogn (medbring selv telt/campingvogn, sovepose og liggeunderlag). Kontakt højskolen hvis du har brug for at låne et telt. Inkluderer ophold (sengelinned og håndklæde ved indlogering på værelse), fuld forplejning, undervisning, noder mm. Tilmelding og betaling: Brug vedlagte tilmeldingsblanket. Bemærk: Der er et begrænset antal pladser pr. stemmegruppe, så hurtig tilmelding tilrådes. Alle optages på kurset efter princippet om først til mølle pr. stemmegruppe. Repertoiret og noderne laves efter d. 1/5-10, så tilmelding før denne dato tilrådes. Umiddelbart efter din tilmelding fremsender Den Rytmiske Højskole en bekræftelse samt et girokort til indbetaling af depositum på 500 kr. Restbeløbet skal betales senest 1/6-10. Afmelder du dig kurset mindre end en måned før kursusstart, vil dit depositum ikke blive refunderet. Ved afmelding mindre en 14 dage før kursusstart er hele beløbet tabt. Indlogering Som udgangspunkt indlogeres alle deltagere på dobbeltværelser i ét af skolens kursisthuse (hver med plads til ca. 10 kursister). Husene rummer tre til fire badeværelser, opholdsstue, the-køkken samt vaskemaskine, tørretumbler og trådløst internet. Skolen råder over meget få enkeltværelser og alle ønsker kan ikke imødekommes. Hvis du efter eget ønske får tildelt et enkeltværelse koster det 600 kr. ekstra. Praktiske spørgsmål: Har du praktiske spørgsmål, så kontakt Den Rytmiske Højskole v/lars Gjerlufsen: Tlf.: eller Musiske spørgsmål: Så send en til: Du kan se nærmere oplysninger om Den Rytmiske Højskole, kørselsvejledning, billeder fra sidste års kursus mv. på hjemmesiden: drh.dk Vi ses til sommer!

5 Tilmelding Blæser- og slagtøjskursus, d. 27. juni 3. juli 2010 Dine oplysninger: (kun 1 tilmelding pr. blanket) Navn: Adresse: Postnr.: By: Tlf.: Cpr.nr.: - (skal udfyldes) Instrument: (udfyldes meget præcist a.h.t. nodefordelingen) (NB: alle skal medbringe eget instrument og nodestativ (helst 2 stk.)) Hvor mange år har du spillet dette instrument? Har du erfaring i sammenspil? (hvor mange år?) Spiller du i orkester nu? (Hvilket orkester?) Hvilken stemme spiller du normalt (1., 2. osv.)? Hvilken nøgle(-r) læser du? F-nøgle: G-nøgle: Hvilken stemme vil du helst spille på kurset? Indkvartering: Jeg ønsker indkvartering i: Dobbeltværelse, evt. sammen med: Medbringer campingvogn/telt, evt. sammen med: Andet: (er vegetar, har fødevareallergi, røgallergi e.l. ) Dato: Underskrift: Tilmeldingsblanketten sendes til: Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, DK-4560 Vig

6 Sang, kor og livsglæde juli 2010

7 Velkommen Nu er det tid endnu engang at byde velkommen til Sang, Kor og Livsglæde kursus på Den Rytmiske Højskole. Jeg har igen i år fået muligheden for at videreføre dette succesfulde kursus. Det er nu tid at høste fra sidste års erfaringer. Kurset er efter min mening opgraderet og fremtræder i år endnu mere udbytterigt for vores kursister! Gode fysiske rammer med plads til personlig og fælles udfoldelse, god mad, et forstærket lærerteam og et godt sammensat program fyldt med oplevelser for krop og sjæl, er nu på plads! Vi holder igen i år fast i livsglæden som den drivende kraft, ledt ud i sang, bevægelse, dans og musikalsk rejse. Sidst men ikke mindst, hyggeligt samvær med nye og gamle bekendtskaber. Der er kort sagt lagt an til en forrygende uge med godt humør og god energi, som vi håber du vil komme og være med til at fylde ud. Vi glæder os til at se dig! Anders Heidelbach Kursusleder

8 Undervisningen Der er en glæde og energi i fælles korsang, og man går sjældent fra korsang og er i dårligere humør end da man kom. Vi vil arbejde med sangteknik og synge en masse kor, men der bliver også mulighed for solistsang med baggrundskor. Det er her vi oplever på vores krop at 1 plus 1 nogle gange er mere end 2, nemlig der hvor der er mere udtryk og energi end summen af de individuelle indsatser. På kurset får du mulighed for at udtrykke dig sammen med andre, få nye redskaber til at udfolde stemmen og frigøre god energi. Stemmen er det medfødte instrument alle bærer på sig, og den kan lyde på så mange måder. Workshop For at give sangen flere nuancer, har vi i kursets workshops valgt at arbejde mere indgående med stemmens klangmuligheder, vejrtrækning, støtte, dynamik, rytmik og frasering. Mange korsangere har lyst til at prøve solistrollen, men får ikke altid meldt sig. Her får du lejlighed til, under trygge rammer, at være solist i en mindre gruppe, for måske senere at synge solistisk med koret hvis du har lyst til det. Hvis du har været på kurset før, må du gerne give udtryk for, om du vil være hos den samme workshoplærer eller prøve en ny (husk at skriv hvem du har været hos). Så vil vi så vidt det er muligt prøve at opfylde dit ønske. Kordelen I løbet af ugen kommer vi igennem 4-6 korarrangementer med en mangfoldighed af udtryk i forskellige rytmiske genrer, fx powerfuld pop, swingende jazz, bløde ballader, herlige højskolesange, lækker latin og rivende rock! Arrangementerne er stemmige med klaverakkompagnement. Om fredagen optager vi de indøvede sange med rytmegruppe (klaver, bas og trommer) på en cd i højskolens lydstudie, så du får et varigt minde med hjem fra kurset. Forudsætninger Vi kræver ingen specielle forudsætninger. Du er velkommen hvad enten du er øvet korsanger eller/og har lyst til at udforske korets glæder og få ny inspiration til din sang. Så tag din mand/nabo/kone/veninde med på højskole og få en uforglemmelig oplevelse! Morgensamlinger Hver morgen samles vi for at synge og få et par inspirerende ord med på vejen. Forskellige musikalske temaer vil ugen igennem danne ramme om morgenaktiviteterne, og hver dag afslutter vi samlingen med let fælles fysisk opvarmning.

9 Højskoleaftener Om aftenen mødes vi til fælles samvær med fx fællessang, dans, quiz, eller måske noget helt andet. Om fredagen er der afslutningsfest med åben scene. Sing-along Uden for undervisningstiden vil der - for de der har lyst - være mulighed for at synge videre i et hyggeligt lokale med klaver, guitar, lidt percussion og sangbøger. Ugens skema skema søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag Morgenmad Morgensamling Brunch Korsang Workshops Korsang Workshops Indspilning Frokost / Afslapning Afrunding, Evaluering Afrejse Ankomst og : indkvartering Korsang Korsang Korsang Indspilning Korsang 16.00: Aftensmad Grillaften Aftensmad Aftensmad Aftensmad Surprice Fritid Fritid Samling og Leg Danseaften Koncert undervisning Fest / Åben scene Der er pauser såvel formiddag som eftermiddag med hhv. vand og frugt og kaffe m. kage.

10 Praktiske oplysninger Pris 3.300,- pr. person i dobbeltværelse, 3.900,- for enkeltværelse. Prisen dækker undervisning, ophold og forplejning. Udstyr Skolen råder over det udstyr der skal bruges til undervisningen, men husk at medbringe tøj som er behageligt og som du kan røre dig i. Rygepolitik Højskolen er røgfri. Der er en udendørs ryge-pavillon i tilknytning til højskolens café. Indkvartering Du bliver indkvarteret i et af skolens 7 elevhuse, hvor du kan vælge mellem enten enkelt- eller dobbeltværelse. Der bor ca. 10 kursister i hvert hus. Husene er udstyret med 3-4 badeværelser, fælles opholdsstue med the-køkken samt vaskemaskine og tørretumbler. Du får udleveret sengetøj, sengelinned og håndklæde ved ankomsten, men regner du med at skulle en tur på stranden (som ligger ca. 3 km. fra højskolen) er det en god idé at tage et stort badehåndklæde med. Alle måltider bliver serveret i højskolens hyggelige spisehus. Tilmelding Når du har returneret tilmeldings-blanketten til højskolen, får du et bekræftende brev med anmodning om indbetaling af et depositum på 500 kr. Når vi har modtaget dit depositum, er du optaget på kurset. Den resterende betaling for kurset skal finde sted senest en måned før kursusstart. Afmelder du dig kurset mindre end en måned før kursusstart, vil dit depositum ikke blive refunderet. Ønsker du yderligere information, er du meget velkommen til at besøge vores hjemmeside eller ringe til højskolen på tlf. nr , bedst mellem kl. 9 og 15. Du kan også sende os en mail med dine spørgsmål:

11 Underviserne på kurset Nana W. Schwartzlose Sangerinde fra Silkeborg. Afsluttede musiklæreruddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium i Har sunget og spillet i forskellige sammenhænge indefor den rytmiske genre. Skriver musik til forskellige konstallationer heriblandt hendes Kalimbaband NAWS og popnumre med sin guitar. Når Nana ikke er på højskolen eller spiller musik er hun i New york, har lånt en hest og rider en tur, eller i sin lejlighed på Østerbro. Du kan læse mere på: Mads Granum er uddannet pianist fra Berklee College of Music. Til daglig leder han det rytmiske kor Vocalicious på Frederiksberg med 50 sangere. Mads arbejder som freelance pianist på teatrene i København samt for sangpædagogen Cathrine Sadolin. Han har spillet med bl.a. Stig Rossen, Kurt Ravn, Blast Sisters, Per Nielsen, Hugo Rasmussen, Preben Kristensen, Maria Carmen Koppel samt lavet musik til en række reklame- og dokumentarfilm på bl.a. DR. Mads har desuden sin egen jazzkvartet, som spiller jazzfortolkninger af danske salmer og højskolesange. Links: og Maria Kynne Diplomuddannet fra Rytmisk musikkonservatorium. Har udgivet flere cd er i eget navn og medvirket som solist og korsanger på endnu flere. 15 års undervisnings erfaring. komponist, tekstforfatter og arrangør. Modtog i 2009 årets Thøger Olesen pris. Har de senere år specialiseret sig i etniske syngemåder. Synger i orkestrene Kynnes Kabale, Vokalselskabet Glas og Electric Sheep. Har turneret i England, Færøerne, Sverige, Cuba, Brasilien og Danmark. se i øvrigt og

12 Peter Bom er uddannet musiker/sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i Har sunget som solist i flere musicals og har sunget backling for bl.a. Etta Cameron, Sissel, Dario Campeotto og Anne Linnet. Arbejder også som komponist, arrangør, gæstelærer og dirigent i tallige sammenhænge, er fast korleder for ReChoired, cd en Ninas sange og cd en Sange til hende (med Stig Rossen). TV-arbejde i programmer som Op på tangenterne, Musikbutikken og De fantastiske 5. Er tilknyttet Rejsescenen som komponist og pianist og turnerer 2-3 mdr om året med deres forestillinger. Udgav i 2008 sit debut album OM AT GRO med egne tekster & musik. + Morten Kjær er uddannet sanger fra musikkonservatoriet i Århus. Indtil 2004 medlem af vokalgruppen Basix og stod i front, da gruppen optrådte a cappella med nummeret I Australien i Dansk Melodi Grand Prix i Chef for egen pladelabel, Gule Plader. Udsendte i 2008 sit første soloalbum Fra en ny altan. Afholder desuden korworkshops, udgiver noder og håndbøger for sangere, optræder med orkestret Gårsdagens Lys, producerer musikudgivelser med andre kunstnere og optræder selv som solist og korsanger på tegnefilm, cdproduktioner og tv. Anders Heidelbach Underviser til daglig på Den Rytmiske Højskole i sammenspil, teori/hørerlære, rotation og Sang, dans og spil. Diplomuddannet fra det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Spiller for øjeblikket med bla. Kynnes Kabale, Zididada mfl. Søren Siig Har været tilknyttet den Rytmiske Højskole siden først som musik elev og i starten af 1999 som lydteknik elev. Har arbejdet som teknisk pedel på skolen med vedligeholdelse af udstyr i øvelokaler og studier. Fra uddannet som lydtekniker på Rytmisk Musikkonservatorium på Holmen i København. Har siden undervist i lydteknik på DRH. Laver desuden en del live- og studiejobs rundt om i landet for små og store bands. Har lavet en del teater og driver desuden virksomheden siigs.dk, der laver reparationer og installationer for forskellige virksomheder og studier.

13 Tilmeldingsblanket Sang, kor og livsglæde juli 2010 Navn: Adresse: Postnummer: Cpr nr. By: tlf. nr. Har du erfaring med at synge i kor? Ja: Nej: Hvis ja, hvor mange år: Hvilken stemme plejer du at synge: Sopran (lys dame): Alt (dyb dame): Tenor (lys herre): Bas (dyb herre): Ved ikke: Evt. Workshopkommentar Indkvartering: Jeg ønsker at bo: På dobbeltværelse: (kr ,-) På enkeltværelse: (kr ,-) Anfør her om du er vegetar eller om du er allergisk overfor visse fødevarer: Dato underskrift Send tilmeldingsblanketten til; Den Rytmiske Højskole Jyderupvej Vig

14 Rytmisk Sommer 11. juli juli 2010

15 Velkommen til Rytmisk Sommer Sommeren nærmer sig og dermed også Rytmisk Sommer. På dette kursus kan du tilbringe to fantastiske musikalske uger på Den Rytmiske Højskole. Her kan du spille musik fra morgen til aften i skolens veludstyrede øvelokaler, gå til jam i Caféen og deltage i spændende højskoleaftener. Alt sammen i en hyggelig og afslappet atmosfære. Rytmisk Sommer har været en fast del af vores sommerkurser i mere en ti år. Tilslutningen har alle årene været intet mindre end overvældende. Kursisterne er en harmonisk blanding af nye ansigter og gamle kendinge som hurtigt finder sammen om deres fælles interesser, nemlig at spille, komponere, indspille, jamme og ikke mindst hygge i de dejlige omgivelser på Den Rytmiske Højskole. Som altid er programmet for Rytmisk Sommer 2010 blevet justeret lidt i forhold til tidligere år. Her er lidt om hvem du kan møde på Den Rytmiske Højskole til sommer: Et nyt ansigt på sammenspilsholdene er Morten Ankarfeldt som skal være instruktør på vores Jazz/Funk/Fusion Hold. Morten er bassist og en særdeles aktiv herre i på den danske musikscene. De andre hold ledes af Niels H.P. som i år laver Akustisk Soul, Rasmus Grosell som står for Rock holdet og Hans Nybo som tager sig af Pop/Rock holdet. Sangerholdet er igen i år med Nana Schwartzlose og det fantastiske DRH-band. Sangskriver- og producer holdet ledes igen af Dan Stangerup. I dette lærerteam finder du som tidligere år også David Dyhr samt endnu et nyt ansigt, Anders Greis. I år har vi også et par gæstelærere, nemlig Martin Finding, som skal være gæstelærer på sammenspilsholdene og guitarworkshop, og operasanger ved Det Kongelige Teater Sasse Flodgaard, som bl.a. skal være gæstelærer på sangerholdet og på vores workshops. Ved indspilningerne i Studie1 og ved afslutningskoncerterne er alle i gode hænder hos lydtekniker Søren Siig. Alt i alt 2 uger med en masse inspiration, hvad enten det drejer sig om musik og sangskrivning som fritidsaktivitet, som del af et uddannelsesforløb eller som professionel udøvende musiker eller sangskriver. Rytmisk Sommer henvender sig som sædvanlig til kursister på alle niveauer. Men for at få så meget ud af de 2 uger som muligt, vil det naturligvis være optimalt, hvis deltagernes forudsætninger på de enkelte hold passer nogenlunde sammen. Derfor har lærerne i deres oplæg beskrevet indholdet grundigt og angivet deres forventninger til holdets niveau. Læs dette godt igennem før tilmelding. Når du sender din tilmelding vil du modtage en bekræftelse pr. mail fra kontoret. Men vær opmærkssom på at den endelige holdfordeling først laves i maj måned, for at få niveau og holdønsker til at passe sammen. Du vil blive kontaktet hvis der er spørgsmål til din tilmelding. Hvis det går som tidligere, skal du ikke tøve med at sende tilmeldingsblanketten. Der plejer at blive rift om pladserne! Velkommen til Rytmisk Sommer 2010 Stig Kaufmanas

16 Holdene Hold 1. Akustisk Soul - Niels H.P. Niveau: øvede/rutinerede. Akustisk musik i den groovede afdeling hvor der er plads til at høre og værdsætte et fingerknips, eller en kor-frase. Musik med masser af plads til musikalsk udtryk og tekstformidling. På dette hold vil lydhørhed være i højsædet. Vi vil ikke nødvendigvis spille numrene som originalerne, men prøve at udvikle vores egne roller alt efter gruppens sammensætning og kompetencer. Kunstnere til inspiration kunne være: Lizz Wright, Bo Kaspers Orkester, India Arie, James Taylor, John Mayer, Stevie Wonder. Vi spiller ikke efter noder, men du skal kunne læse et leadsheet med becifringer, og du skal have et rimeligt højt niveau på dit instrument. Vi kommer ind imellem til at splitte op, så rytme gruppe og sangere arbejder hver for sig. Alle må meget gerne medbringe enten CD afspiller eller laptop med MP3 afspiller til at lytte numre/ roller af. Besætning: Trommer, bas(gerne akustisk), keyboards, guitar, akustisk guitar, percussion, sang. Niels H.P. er tidligere forsanger i funkbandet Ridin thumb og udgav i 2004 sit debutsolo-album Promises of Rain som blev rigtig godt modtaget af pressen og publikum med udsolgte koncerter på bl.a. Copenhagen Jazzhouse til følge. Han har optrådt I diverse TV og Radioshows, medvirket i Musicalen Hair på Betty Nansen og Mogador teatret i Paris. Spillet Knud i den Reumertbelønnede musicalversion af Den Eneste Ene. Uddannet Vocalcoach fra CVI Læs mere på Hold 2. Jazz/Funk/ Fusion Morten Ankarfeldt. Niveau: øvede/rutinerede. På dette hold skal vi spille jazz. Dvs. musik der rummer improvisation og interaktivt spil. Der vil blive lagt vægt på at kommunikere og reagere musikalsk. Indpakningen kan være swing, funk, fusion, latin eller måske det hele på en gang! Vi kommer bl.a. til at spille numre af Herbie Hancock, Miles Davis, Joni Michell, Wayne Shorter samt standards fra realbook en. Vi skal spille musik, der kræver en stor rutine på dit instrument samt stor erfaring i sammenspil. Du skal kunne læse becifringer og gerne noder, desuden have kendskab til akkorder og skalaer. Alle på holdet kan komme ud for at skulle spille en solo. Som sanger på holdet må du, ud over at synge tekst, også være indstillet på at indgå i sammenhængen som instrument dvs. synge et tema og en blæserlinie. I den anden uge deler vi indimellem holdet op og spiller numre for hinanden i mindre konstellationer. Vi skal også eksperimentere med at forholde os mere åbent og frit til et nummer og finde ud hvordan netop vi har lyst til at spille det. Når holdet er oprettet vil du få et par numre og noder på mail, så vi har noget at starte ud med når vi mødes. Besætning: Trommer, bas, keyboards, guitar, percussion, sang og blæsere. Morten Ankarfeldt er bassist (el- og kontrabas) og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. Han er aktiv bassist på den danske jazzscene hvor han spiller fast og løst med en lang række bands og orkestra inden for forskellige genre som New Orleans jazz, bebop, moderne jazz, funk, brasiliansk musik, afro, og mere eksperimenterende bands. Har gennem tiden arbejdet med så forskellige kunstnere som Mads Kjølby, Frederik Lundin, Schantz Segment, Malene Mortensen, Ayoe Angelica, Mais Uma, Alain Apaloo, Hush, Sinne Eeg, Tivolis big band, Bobo Moreno, Jesper Thilo, Jacob Fisher, Peter Rosendal, Johannes Møllehave, Zididada, Nicolai Bentzon, Sonja Richter, Peter Belli, Birthe Kjær.

17 Hold 3. Rock - Rasmus Grosell. Niveau: medium. På dette hold vil vi fokusere på udtryk og power. Der findes utallige eksempler på bands der ikke nødvendigvis består af virtuose musikere, men som alligevel kommer langt ud over scenekanten, fordi de formår at samle den fælles energi og skyde den af. Det er denne attitude vi vil arbejde med på dette hold. Janteloven bedes lægges udenfor døren, og der må den egentligt gerne blive liggende. Det er som udgangspunkt tænkt som et rockhold, men stilmæssigt er der plads til at vi kan prøve nogle forskellige ting indenfor genren. De vigtigste elementer vil være sammenspil, attitude og energi. Kort og godt skal vi spille musik, der som Keith Richards udtrykker det: Skal opleves fra halsen og nedefter Musikken er ikke harmonisk og melodisk kompliceret, og netop derfor vil der være plads til at arbejde med udtryk. Et godt kendskab til instrumentet og samspilserfaring er klart en fordel. Besætning: Trommer, bas, guitar, keyboards, sang. Rasmus Grosell Spiller med KRUMP der netop har udsendt debut album. Har Mange års studie-, live- og teatererfaring bl.a.: Esben Just, Karina Kappel, Allain Apoloo, Annette Bjergfeldt, Poul Banks, Etta Cameron, Monique, Sebastian, Franka, Taylors Univers, Tommy Kenter, Young comets og div. studie fusionsprojekter + mange, mange, mange flere. Rasmus har studeret på Drummers collective, USA.hos Pete Lockett i London og studeret i afrika, på Cuba og i New Orleans. Herhjemme har han har modtaget undervisning hos Bent Lylloff, Ed Thigpen, Søren Frost, Niels Ratzer, Ole Theil og mange mange flere. Hold 4. Pop/Rock - Hans Nybo. Niveau: begynder. På pop/rock-holdet er din spillelyst det vigtigste. Vi skal spille en masse forskellig musik i omegnen af pop og rock, og du er velkommen til at tage et nummer eller to med som du har lyst til at spille, helst på cd. Der er naturligvis fokus på sammenspil og at blive bedre til at kommunikere. Holdet er tænkt til begyndere/letøvede, men du er rimelig fortrolig med dit instrument. Besætning: Trommer, bas, keyboards, guitar, percussion, sang og blæsere. Hans Nybo er uddannet saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium, med mangeårig erfaring på den danske musikscene. Spiller bl.a. i Capt. Hoffers Showband, Silver Rockets, Boogie Wonderland, Sinatra Syndicate, div. Elvis Shows, The Final Wham, Ju Ju Fabulous, Frank Zappa Live Event etc.

18 Hold 5. Sangerholdet - Nana Schwartslose. Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede. På sangerholdet vil du få lejlighed til både at være solist og backing for de andre på holdet. Det er vigtigt at du medbringer det eller de numre på cd og også gerne noder, som du brænder allermest for at synge. I den første uge vil vi fokusere på hele den fysiske side af sagen, herunder afspænding, opvarmning, stemmetræning og stemmens funktioner. Der vil også være masterclass, hvor alle kan lytte på hinanden og sangerne er på en af gangen. Resten af ugen vil gå med at indstudere repertoiret. Når vi så sammen har fundet ind til nummerets kerne, og fundet den bedste måde at udtrykke det på for hver enkelt sanger, lægger vi kor på til sidst, hvis sangen egner sig til det. Det er en spændende og følsom og sårbar proces og som med al anden personlig udvikling kan det være nødvendigt at gå meget tæt på. I anden uge fortsætter arbejdet med afspænding og opvarmning,og ikke mindst at instudere holdets repertoire sammen. Om eftermiddagen instuderes korstemmer og der øves sammen med et band sammensat til lejligheden. Det hele munder ud i en afslutningskoncert torsdag aften. Nana Schwartslose er uddannet på Det Rytmiske Konservatorium i København som sanger. Nana skriver sin egen musik som hun spiller med sit band NanaS, solo eller i andre sammenhænge. Er den ene halvdel af den elektroniske duo Lollobrigida på keyboard, diverse lyde og vokal. Derudover synger hun i forskellige pop/rock/jazz sammenhænge som du kan læse mere om på myspace.com/nanaschwartzlose Hold 6. Sangskriver- og producerholdet - Dan Stangerup og Anders Greis. Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede. Meget af tidens musik skabes og udvikles i et samarbejde mellem sangskriver og producer. Med skolens mange digitale studier og tilhørende indspilningsrum som omdrejningspunkt, får du her mulighed for at udvikle og komponere egen musik, skrive tekster, arrangere, bearbejde, indspille og mixe din musik. Da denne proces kan være meget individuel fra person til person, hvor vægten kan ligge på mange forskellige elementer, giver Hitsnedkeriets to lærere dig rigtig gode muligheder for hjælp til de ting du vil vælge at fokusere på enten som sangskriver, tekstforfatter, arrangør eller producer og det mere lydtekniske. Indgangen for alle på linjen er en gennemgang af tidens musikværktøjer, virkemidler, samt redskaber til at arbejde med musik, også på computer. Referenceeksempler gennemgås, og vi vil kigge på inspirationsværktøjer og skrive-teknikker. Defra kan vi se på hvordan moderne musik og produktioner er skruet sammen, hvordan plugins kan bruges, og samples og loops kan sættes dynamisk sammen og ende som et vandfald af kreativitet. Traditionen tro arbejdes der intensivt og seriøst, under hyggelige og afslappede rammer. Dan Stangerup. Arrangør, producer, komponist og keyboardist. Har spillet med en lang rækkke danske kunstnere som keyboardist/kapelmester. Aktuel som producer på seneste album med Jokeren, derudover Lars H.U.G., Far til 4, Den Gale Pose, Etta Cameron, Robbie Nevil, Angelique Kidjo m. fl. Tidligere nomineret i US-Grammy kategorien Best World Music Album Anders Greis. Sangskriver, guitarist, trommeslager. Specialestuderende i retorik med tilvalg i musikvidenskab og politisk kommunikation fra Københavns Universitet. Aktiv singer/songwriter i København. Ved siden af egne soloprojekter er han trommeslager i en række cover- og originalbands og arbejder desuden som tekstkonsulent for sangskrivere. Underviser i trommer og sangskrivning, bl.a. på DRH s Sangskriver- og Producerlinje.

19 PROGRAM Søndag den 11. juli: Ankomst og indkvartering Aftensmad Samlet velkomst og præsentation. Dagsprogram: (mandag 12. juli til fredag den 16. juli og mandag den 19. juli til torsdag den 22. juli) 8.30 Morgenmad 9.30 Morgenmøde Undervisning Frokost Fredag den 23. juli: Undervisning 8.30 Morgenmad Aftensmad 9.30 Morgenmøde Evt. aftenarrangement Den sidste afpudsning på holdene Frokost Lørdag den 17. juli: Klargøring til aftenkoncerten 9.00 Morgenmad Festmiddag Opsamling på holdene Afslutningskoncert og fest. Søndag den 18. juli: Lørdag den 24. juli: Brunch Morgenmad Fridag til alm. afslapning og samvær mv Fælles evaluering Oprydning og afrejse. (Der kan forekomme mindre ændringer i programmet) ANDRE AKTIVITETER Som det fremgår af ugeskemaet afholdes der - udover undervisning på holdene - forskellige workshops og højskoleaftener med aktuelt indhold. Kurset er et rigtigt højskole-kursus. Det betyder, at selv om vi tager udgangspunkt i det faglige, så handler det også om musikken i bredere forstand. Om hvordan vi kan blive bedre til at tage del i vores eget liv og vores fælles liv. Det vil skinne igennem i den daglige undervisning, hvor fokus er ligeså meget på spørgsmålet om Musikkens hvorfor som på Musikkens hvordan. Højskoleaftenerne er ingen undtagelse herfra. De vil blive brugt til at sætte fokus på aktuelle og spændende fortællinger som udgangspunkt for den fælles samtale.

20 PRAKTISKE OPLYSNINGER Pris kr. for hele forløbet. Prisen dækker undervisning samt kost og logi. Indlogering Som udgangspunkt indlogeres alle deltagere på dobbeltværelser i ét af skolens kursisthuse (hver med plads til ca. 10 kursister). Husene rummer tre til fire badeværelser, opholdsstue, the-køkken samt vaskemaskine, tørretumbler og trådløst internet. Skolen råder over meget få enkeltværelser. Hvis du efter eget ønske får tildelt et enkeltværelse koster det 750,00 kr. ekstra. Udstyr Skolen råder over det meste af det udstyr der skal bruges i undervisningen. Dog skal man selv medbringe egne instrumenter. Ring, hvis du er i tvivl. Rygepolitik Højskolen er røgfri. Det gælder både vores undervisningsfløj samt kursisthusene. Tilmelding Du sender den vedlagte tilmeldingsblanket til højskolen (adressen står på blanketten). Umiddelbart efter din tilmelding fremsender Den Rytmiske Højskole en bekræftelse samt et girokort til indbetaling af forskud på kr Restbeløbet skal betales senest 11/6-10. Afmelder du dig kurset mindre end en måned før kursusstart, vil dit depositum ikke blive refunderet. Ved afmelding mindre en 14 dage før kursusstart er hele beløbet tabt. Undervisningsholdene bliver endelig sammensat i maj måned. Beliggenhed Den Rytmiske Højskole ligger ved Vig i Odsherred - mellem Nykøbing Sj. og Holbæk - og er centralt placeret uanset hvor i landet du kommer fra. Kursusleder Stig Kaufmanas er kursusleder. Skulle der være spørgsmål, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside drh.dk sende en mail til Stig på eller ringe til kontoret. Vi har åbent for telefoniske henvendelser på hverdage mellem 9.00 og Tlf På hele lærerholdets vegne bydes I alle endnu en gang velkommen til årets musikalske oplevelse!

21 Tilmelding (sendes til Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, DK-4560 Vig) Rytmisk Sommer 2010 Navn: Adresse: Postnr.: By: CPR nr.: Telefon: Instrument: Holdønsker, markér både en 1. og 2. prioritét (meget gerne flere 1. prioriteter): Hold 1. Akustisk soul v. Niels HP. Niveau: Øvede/rutinerede Hold 2. Jazz/funk/fusion v. Morten Ankarfeldt. Niveau: Øvede/rutinerede Hold 3. Rock v. Rasmus Grosell. Niveau: Medium Hold 4. Pop/rock v. Hans Nybo Niveau: begynder Hold 5. Sangerholdet v. Nana Schwartzlose Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede Hold 6. Sangskriver- og producerholdet v. Dan Stangerup og Anders Greis Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede Hvor mange års erfaring har du? år Har du sunget/spillet i band før? Ja Nej Hvor længe? år Synger/spiller du efter noder? Ja Nej Niveau? begynder medium øvet Spiller du efter becifring? Ja Nej Niveau? begynder medium øvet Improviserer du på dit instrument? Ja Nej Niveau? begynder medium øvet Spiller du på andre instrumenter Ja Nej Hvilke? Andet: Jeg ønsker enkeltværelse, hvis det er muligt (merpris 750,00 kr.) Jeg er vegetar Andre bemærkninger, fx fødevareallergi: Dato: Underskrift:

Blæser- og slagtøjskursus

Blæser- og slagtøjskursus Blæser- og slagtøjskursus 28. juni - 4. juli 2015 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og og AOF Gladsaxe. Kære sommerkursist Dette skrives i den kolde vintertid, men det luner når jeg

Læs mere

Blæser- og slagtøjskursus

Blæser- og slagtøjskursus Blæser- og slagtøjskursus 28. juni - 4. juli 2015 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og og AOF Gladsaxe. Kære sommerkursist Dette skrives i den kolde vintertid, men det luner når jeg

Læs mere

Syng glæden løs! 26. juli 1. august 2015

Syng glæden løs! 26. juli 1. august 2015 Syng glæden løs! 26. juli 1. august 2015 Velkommen Sang & Livsglæde I vores del af verden går mange rundt og lægger låg på sig selv. Selv utæmmet glæde synes blandt voksne at skulle have en årsag. Gennem

Læs mere

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus Den musikalske familie Den Rytmiske Højskoles familiekursus 5. juli - 11. juli 2015 VELKOMMEN PÅ HØJSKOLE Igen i år glæder vi os til, at byde velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus. Et kort

Læs mere

SOMMERHØJSKOLE 30.7. - 4.8. 2012

SOMMERHØJSKOLE 30.7. - 4.8. 2012 BO STIEF LEA THORLANN OLE VISBY OLIVIER ANTUNES KRISTINE HEEBØLL SØREN HUSS PALLE HJORT CHANO OLSKÆR KRISTER JONSSON IRENE OLSEN KIM LINNET BRITTA KOLD SOMMERHØJSKOLE 30.7. - 4.8. 2012 1: OLLERUP MUSIKSTÆVNE

Læs mere

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 1-2-3-4 Så kan vi endelig præsentere det nye Almus skema og de nye lærere for jer. Skemaet har været lidt af et puslespil, i forhold til alles ønsker

Læs mere

Se andre SPIL OP - arrangementer side 14

Se andre SPIL OP - arrangementer side 14 Udkast 30. maj Musikskolen SPIL OP Ina Kjelstrup skoleleder Velkommen til 28. sæson Vi byder velkommen med en buket af kurser, som vi håber vil interessere dig. Vi lægger stor vægt på et rart, givende,

Læs mere

Indhold. Vi glæder os til at byde dig velkommen som sommerkursist på Grundtvigs Højskole. Med venlig hilsen Jakob Mejlhede Nielsen, forstander

Indhold. Vi glæder os til at byde dig velkommen som sommerkursist på Grundtvigs Højskole. Med venlig hilsen Jakob Mejlhede Nielsen, forstander Sommerkurser 2015 Indhold Side Kursus Sommerkurser 2015 3 Intensivt fotografi sk sommerkursus 3 Eksperimenterende maleri 4 Amerikanske præsidenter ved Mads Fuglede 5 De blå øjne korværk ved John Høybye

Læs mere

PROGRAM JANUAR - MAJ 2012 KONCERTER VÆRKSTEDER CAFE UDSTILLINGER HUSET, HASSERISGADE 10, 9000 AALBORG - WWW.HUSET.DK

PROGRAM JANUAR - MAJ 2012 KONCERTER VÆRKSTEDER CAFE UDSTILLINGER HUSET, HASSERISGADE 10, 9000 AALBORG - WWW.HUSET.DK PROGRAM JANUAR - MAJ 2012 KONCERTER VÆRKSTEDER CAFE UDSTILLINGER HUSET, HASSERISGADE 10, 9000 AALBORG - WWW.HUSET.DK Januar Fredag 3/2 kl. 20 i Salen Jazzclub Satchmo: Jazzin Jacks (S) Side 11 Tirsdag

Læs mere

Læreplaner i Faaborg-Midtfyn Musikskole kompetenceudvikling og talentpleje. 2014 og fremefter

Læreplaner i Faaborg-Midtfyn Musikskole kompetenceudvikling og talentpleje. 2014 og fremefter Læreplaner i Faaborg-Midtfyn Musikskole kompetenceudvikling og talentpleje 2014 og fremefter 1 Forord Musikskolens kerneydelse er musikalsk indskoling, vokal - og instrumentalundervisning, med vægt på

Læs mere

KURSER WORKSHOPS EVENTS OG SUPPORT

KURSER WORKSHOPS EVENTS OG SUPPORT KURSER WORKSHOPS EVENTS OG SUPPORT FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE EFTERÅR 2013 fotos forord side 3 indholdsfortegnelse I FORM KURSER, WORKSHOPS & EVENTS EFTERÅR 2013 Arme stræk, arme bøj... eller: løb en

Læs mere

28. årgang - juni 2015 basunen

28. årgang - juni 2015 basunen 28. årgang - juni 2015 basunen 1 2 basunen juni 2015-28. årgang Vestergade 19, 2. sal 8000 Aarhus C 86 18 45 99 aarhus@dmf.dk www.basunen.dk Forside Kim Sagild Foto: www.koncertfotoaarhus.dk Check stregkoder

Læs mere

DANSK MUSIKER FORBUND KURSER. FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE / efterår 2009 / Støttet af Kunstrådet

DANSK MUSIKER FORBUND KURSER. FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE / efterår 2009 / Støttet af Kunstrådet 1 DANSK MUSIKER FORBUND KURSER FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE / efterår 2009 / Støttet af Kunstrådet OMRÅDEOPDELING FORORD INDHOLD 3 Dansk Musiker Forbunds kurser foregår i hele landet. Vi har delt landet

Læs mere

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Program 2014 www.tisvildehoejskole.dk Mail: tisvildehoejskole@gmail.com. Tlf. 48 70 76 36 Forstander Mogens Johansen byder velkommen

Læs mere

Internatkursus på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. torsdag d. 7. januar - fredag d. 8. januar 2016. Musik i skolen

Internatkursus på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund. torsdag d. 7. januar - fredag d. 8. januar 2016. Musik i skolen Internatkursus på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund torsdag d. 7. januar - fredag d. 8. januar 2016 Musik i skolen 1 Vejle Amts Musiklærerforening Formand Marie Ulsdal www.vejmus.dk Sønderjyllands Musiklærerforening

Læs mere

Frederikssund Musikskole sæson 07-08

Frederikssund Musikskole sæson 07-08 Frederikssund Musikskole sæson 07-08 babymusik musikalsk legestue forskolehold korsang solosang istrumentalundervisning orkestre sammenspil nodelære musik mellem ørerne tilmeldingsfrist 9. maj V e l k

Læs mere

PROGRAM. Skoleåret 2010-11. Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA

PROGRAM. Skoleåret 2010-11. Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA PROGRAM Skoleåret 2010-11 Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA KLAR TIL SÆSONSTART I KULTURFORENING! Bordings Kulturforening byder alle velkommen til

Læs mere

Trin & TonerNr. 1 Januar 2011 82. årgang. Medlemsblad for Landsforeningerne Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds

Trin & TonerNr. 1 Januar 2011 82. årgang. Medlemsblad for Landsforeningerne Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Trin & TonerNr. 1 Januar 2011 82. årgang Medlemsblad for Landsforeningerne Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Trin & Toner Nummer 1 Januar 2011 82. årgang Udgiver Landsforeningen

Læs mere

DANSK MUSIKER FORBUND KURSER FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE EFTERÅR 2006 STØTTET AF KUNSTSTYRELSEN

DANSK MUSIKER FORBUND KURSER FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE EFTERÅR 2006 STØTTET AF KUNSTSTYRELSEN DANSK MUSIKER FORBUND KURSER FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE EFTERÅR 2006 STØTTET AF KUNSTSTYRELSEN Dansk Musiker Forbunds kurser foregår i hele landet. Vi har delt landet op i 8 områder A, B, C, D, E, F,

Læs mere

kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december

kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening kapelmesteren Dansk Kapelmesterforening fylder 75 år d. 21. december Det fejres med et festligt jule-jubilæumsarrangement fredag d. 21. december kl. 17.00 i Grilleriet

Læs mere

INDHOLD. Go Go Berlin

INDHOLD. Go Go Berlin basunen marts 2013 1 2 basunen marts 2013 Vestergade 19, 2. sal 8000 Aarhus C 86 18 45 99 aarhus@dmf.dk www.basunen.dk Forside Go Go Berlin Foto: Casper Lind Christensen Check stregkoder i Basunen med

Læs mere

kapelmesteren Jazz, koncert og reception

kapelmesteren Jazz, koncert og reception Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening kapelmesteren Jazz, koncert og reception I anledning af Dansk Kapelmesterforenings 75 års fødselsdag opføres Farinelli med Tivolis Symfoniorkester i Koncertsalen

Læs mere

DANSK MUSIKER FORBUND

DANSK MUSIKER FORBUND DANSK MUSIKER FORBUND KURSER FOR PROFESSIONELLE MUSIKERE FORÅR 2007 Dansk Musiker Forbunds kurser foregår i hele landet. Vi har delt landet op i 8 områder A, B, C, D, E, F, G og H. Nogle kurser tilbydes

Læs mere

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om fx, kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; drh.dk - der kan du også

Læs mere

LANDSGARDEFORENINGEN APRIL 2008 NR. 1. ÅRGANG 15 ASSOCIATION OF DANISH MARCHING SHOW BANDS. Sammenslutningen af danske bygarder

LANDSGARDEFORENINGEN APRIL 2008 NR. 1. ÅRGANG 15 ASSOCIATION OF DANISH MARCHING SHOW BANDS. Sammenslutningen af danske bygarder LANDSGARDEFORENINGEN Sammenslutningen af danske bygarder PROTEKTOR Hans Excellence Ingolf, Greve af Rosenborg APRIL 2008 NR. 1. ÅRGANG 15 ASSOCIATION OF DANISH MARCHING SHOW BANDS INDHOLD Endnu et repræsentantskabsmøde

Læs mere

DANSK POST-ORKESTER FORBUND

DANSK POST-ORKESTER FORBUND DANSK POST-ORKESTER FORBUND Nr. 2 39. årgang Juni 2014 Fredericia Postorkester til DM ISSN 1902-2360 FORBUNDS NYT DANSK POST-ORKESTER FORBUND FORBUNDSFORMAND Martin Ørgård Hansen Spaniensgade 15A, 3.th

Læs mere

Godt øje til mænd omkring de 60 hold op med at være usynlig (s. 2) Ny Seniorhøjskole tag kunsten i egen hånd (s. 6)

Godt øje til mænd omkring de 60 hold op med at være usynlig (s. 2) Ny Seniorhøjskole tag kunsten i egen hånd (s. 6) 2. halvår 2008 36. årgang Aktiv Nytprogram & magasin for seniorer i århus Godt øje til mænd omkring de 60 hold op med at være usynlig (s. 2) Ny Seniorhøjskole tag kunsten i egen hånd (s. 6) Fremtidens

Læs mere

FYLDT MED FYN ZZZ VWULE YLQWHUIHVWLY ZZZ DO GN VWULE YLQWHUIHVWLY

FYLDT MED FYN ZZZ VWULE YLQWHUIHVWLY ZZZ DO GN VWULE YLQWHUIHVWLY FYLDT MED FYN Indholdsfortegnelse Side 2 Side 3 Side 5 Side 9 Side 11 Side 13 Side 15 Side 17 Side 19 Side 21 Side 23 Side 25 Side 27 Side 29 Side 32 Side 34 Side 35 Side 36 Side 40 Side 41 Side 43 Side

Læs mere

frizone - du bestemmer!

frizone - du bestemmer! din frizone - du bestemmer! 2009-2010 Hvem er vi? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Silkeborg Ungdomsskole Oslovej 2 8600 Silkeborg Tlf. 86 82 34 33 Kontortid alle hverdage fra 8.00 15.00 Ungdomsskoleleder Lars

Læs mere

Trin & TonerNr. 2 Februar 2013 84. årgang. Medlemsblad for Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds

Trin & TonerNr. 2 Februar 2013 84. årgang. Medlemsblad for Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Trin & TonerNr. 2 Februar 2013 84. årgang Medlemsblad for Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Trin & Toner Nr. 2 Februar 2013 84. årgang Udgiver Landsforeningen

Læs mere