Blæser- og slagtøjskursus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blæser- og slagtøjskursus"

Transkript

1 Blæser- og slagtøjskursus 27. juni - 3. juli 2010 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og H-O-F Gentofte.

2 Kære sommerkursist Der er efterhånden mange traditioner forbundet med vores sommerkursus. Vi foretager enkelte justeringer, men holder ellers fast i det succesrige koncept som vi i fællesskab har udviklet. Alle på højskolen glæder sig til nogle indholdsrige dage fyldt med sommer, musik og højskole. De bedste hilsner Lars Gjerlufsen kursusleder Kurset er for alle, der har lyst til at spille i et stort harmoni-orkester / Concert Band. Der er både instrumental og sammenspilsinstruktion for træ - og messingblæsere samt slagtøjsspillere. Desuden vil kurset omfatte foredrag, morgensamling, koncerter, en udflugt mm. Repertoiret bliver valgt under hensyntagen til deltagernes formåen, og vil være af forskellig sværhedsgrad (let, middel, svær). Noder udsendes til alle deltagere ca. 1 måned før kursets start. Dirigenten foretager fordeling af stemmer til de tilmeldte i videst muligt omfang under hensyntagen til de tilmeldtes ønsker. Ugeskemaet Skema: Blæser- og (enkelte slagtøjskursus justeringer 2009 kan forekomme) Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag 7.15 TriYoga TriYoga TriYoga TriYoga TriYoga 8.00 Morgenmad 8.45 Morgensamling og fællessang 9.30 Opvarmning i instrumentgrupper Evaluering Pause Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve m. optagelse Oprydning m.v Frokost Pause Indkvartering Foredrag Foredrag Udflugt Foredrag Koncertforberedelse Pause Pause Gruppeprøve Gruppeprøve Gruppeprøve Koncert (15.00) Velkomst (16.00) Derefter mødes man i grupperne Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Tuttiprøve Aftensmad Tuttiprøve (20.30) Sammenspil på tværs Sammenspil på tværs lærerkoncert Sammenspil på tværs Fest Foreløbigt skema, maj 09, der kan forekomme enkelte små justeringer.

3 Lærere Jørgen Misser Jensen Dirigent Soloklarinettist i Radiosymfoniorkestret og dirigent for Rødovre Concert Band. Simon Jespersen Morgensang/fællesaktiviteter (fx TriYoga) klaver/keyboard, højskolelærer på Den Rytmisk Højskole. Peter Fuglsang Saxofon medlem af DR Big Band. Søren Elbo Klarinet spiller i Radiosymfoniorkestret Karl Husum Trompet: DRs Symfoniorkester, medlem af Athelas Sinfonietta. Pia Kaufmanas Fløjte Freelance fløjtenist, bl.a. medlem af trioen Tresafinado og harpetrioen Madame Claude. Spiller også i Thomas Clausen Brazilian Oktet. Henning Hansen Waldhorn hornist i Radiosymfoniorkestret. Anders F. Mikkelsen Trombone Mads Drewsen Slagtøj Janitshar i Det kongelige Kapel. Lars Olsen Tuba og Euphonium solotubaist i Slesvigske Musikkorps.

4 Praktiske oplysninger Pris: kr. pr. person i dobbeltværelse kr. pr. person i telt/campingvogn (medbring selv telt/campingvogn, sovepose og liggeunderlag). Kontakt højskolen hvis du har brug for at låne et telt. Inkluderer ophold (sengelinned og håndklæde ved indlogering på værelse), fuld forplejning, undervisning, noder mm. Tilmelding og betaling: Brug vedlagte tilmeldingsblanket. Bemærk: Der er et begrænset antal pladser pr. stemmegruppe, så hurtig tilmelding tilrådes. Alle optages på kurset efter princippet om først til mølle pr. stemmegruppe. Repertoiret og noderne laves efter d. 1/5-10, så tilmelding før denne dato tilrådes. Umiddelbart efter din tilmelding fremsender Den Rytmiske Højskole en bekræftelse samt et girokort til indbetaling af depositum på 500 kr. Restbeløbet skal betales senest 1/6-10. Afmelder du dig kurset mindre end en måned før kursusstart, vil dit depositum ikke blive refunderet. Ved afmelding mindre en 14 dage før kursusstart er hele beløbet tabt. Indlogering Som udgangspunkt indlogeres alle deltagere på dobbeltværelser i ét af skolens kursisthuse (hver med plads til ca. 10 kursister). Husene rummer tre til fire badeværelser, opholdsstue, the-køkken samt vaskemaskine, tørretumbler og trådløst internet. Skolen råder over meget få enkeltværelser og alle ønsker kan ikke imødekommes. Hvis du efter eget ønske får tildelt et enkeltværelse koster det 600 kr. ekstra. Praktiske spørgsmål: Har du praktiske spørgsmål, så kontakt Den Rytmiske Højskole v/lars Gjerlufsen: Tlf.: eller Musiske spørgsmål: Så send en til: Du kan se nærmere oplysninger om Den Rytmiske Højskole, kørselsvejledning, billeder fra sidste års kursus mv. på hjemmesiden: drh.dk Vi ses til sommer!

5 Tilmelding Blæser- og slagtøjskursus, d. 27. juni 3. juli 2010 Dine oplysninger: (kun 1 tilmelding pr. blanket) Navn: Adresse: Postnr.: By: Tlf.: Cpr.nr.: - (skal udfyldes) Instrument: (udfyldes meget præcist a.h.t. nodefordelingen) (NB: alle skal medbringe eget instrument og nodestativ (helst 2 stk.)) Hvor mange år har du spillet dette instrument? Har du erfaring i sammenspil? (hvor mange år?) Spiller du i orkester nu? (Hvilket orkester?) Hvilken stemme spiller du normalt (1., 2. osv.)? Hvilken nøgle(-r) læser du? F-nøgle: G-nøgle: Hvilken stemme vil du helst spille på kurset? Indkvartering: Jeg ønsker indkvartering i: Dobbeltværelse, evt. sammen med: Medbringer campingvogn/telt, evt. sammen med: Andet: (er vegetar, har fødevareallergi, røgallergi e.l. ) Dato: Underskrift: Tilmeldingsblanketten sendes til: Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, DK-4560 Vig

6 Sang, kor og livsglæde juli 2010

7 Velkommen Nu er det tid endnu engang at byde velkommen til Sang, Kor og Livsglæde kursus på Den Rytmiske Højskole. Jeg har igen i år fået muligheden for at videreføre dette succesfulde kursus. Det er nu tid at høste fra sidste års erfaringer. Kurset er efter min mening opgraderet og fremtræder i år endnu mere udbytterigt for vores kursister! Gode fysiske rammer med plads til personlig og fælles udfoldelse, god mad, et forstærket lærerteam og et godt sammensat program fyldt med oplevelser for krop og sjæl, er nu på plads! Vi holder igen i år fast i livsglæden som den drivende kraft, ledt ud i sang, bevægelse, dans og musikalsk rejse. Sidst men ikke mindst, hyggeligt samvær med nye og gamle bekendtskaber. Der er kort sagt lagt an til en forrygende uge med godt humør og god energi, som vi håber du vil komme og være med til at fylde ud. Vi glæder os til at se dig! Anders Heidelbach Kursusleder

8 Undervisningen Der er en glæde og energi i fælles korsang, og man går sjældent fra korsang og er i dårligere humør end da man kom. Vi vil arbejde med sangteknik og synge en masse kor, men der bliver også mulighed for solistsang med baggrundskor. Det er her vi oplever på vores krop at 1 plus 1 nogle gange er mere end 2, nemlig der hvor der er mere udtryk og energi end summen af de individuelle indsatser. På kurset får du mulighed for at udtrykke dig sammen med andre, få nye redskaber til at udfolde stemmen og frigøre god energi. Stemmen er det medfødte instrument alle bærer på sig, og den kan lyde på så mange måder. Workshop For at give sangen flere nuancer, har vi i kursets workshops valgt at arbejde mere indgående med stemmens klangmuligheder, vejrtrækning, støtte, dynamik, rytmik og frasering. Mange korsangere har lyst til at prøve solistrollen, men får ikke altid meldt sig. Her får du lejlighed til, under trygge rammer, at være solist i en mindre gruppe, for måske senere at synge solistisk med koret hvis du har lyst til det. Hvis du har været på kurset før, må du gerne give udtryk for, om du vil være hos den samme workshoplærer eller prøve en ny (husk at skriv hvem du har været hos). Så vil vi så vidt det er muligt prøve at opfylde dit ønske. Kordelen I løbet af ugen kommer vi igennem 4-6 korarrangementer med en mangfoldighed af udtryk i forskellige rytmiske genrer, fx powerfuld pop, swingende jazz, bløde ballader, herlige højskolesange, lækker latin og rivende rock! Arrangementerne er stemmige med klaverakkompagnement. Om fredagen optager vi de indøvede sange med rytmegruppe (klaver, bas og trommer) på en cd i højskolens lydstudie, så du får et varigt minde med hjem fra kurset. Forudsætninger Vi kræver ingen specielle forudsætninger. Du er velkommen hvad enten du er øvet korsanger eller/og har lyst til at udforske korets glæder og få ny inspiration til din sang. Så tag din mand/nabo/kone/veninde med på højskole og få en uforglemmelig oplevelse! Morgensamlinger Hver morgen samles vi for at synge og få et par inspirerende ord med på vejen. Forskellige musikalske temaer vil ugen igennem danne ramme om morgenaktiviteterne, og hver dag afslutter vi samlingen med let fælles fysisk opvarmning.

9 Højskoleaftener Om aftenen mødes vi til fælles samvær med fx fællessang, dans, quiz, eller måske noget helt andet. Om fredagen er der afslutningsfest med åben scene. Sing-along Uden for undervisningstiden vil der - for de der har lyst - være mulighed for at synge videre i et hyggeligt lokale med klaver, guitar, lidt percussion og sangbøger. Ugens skema skema søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag Morgenmad Morgensamling Brunch Korsang Workshops Korsang Workshops Indspilning Frokost / Afslapning Afrunding, Evaluering Afrejse Ankomst og : indkvartering Korsang Korsang Korsang Indspilning Korsang 16.00: Aftensmad Grillaften Aftensmad Aftensmad Aftensmad Surprice Fritid Fritid Samling og Leg Danseaften Koncert undervisning Fest / Åben scene Der er pauser såvel formiddag som eftermiddag med hhv. vand og frugt og kaffe m. kage.

10 Praktiske oplysninger Pris 3.300,- pr. person i dobbeltværelse, 3.900,- for enkeltværelse. Prisen dækker undervisning, ophold og forplejning. Udstyr Skolen råder over det udstyr der skal bruges til undervisningen, men husk at medbringe tøj som er behageligt og som du kan røre dig i. Rygepolitik Højskolen er røgfri. Der er en udendørs ryge-pavillon i tilknytning til højskolens café. Indkvartering Du bliver indkvarteret i et af skolens 7 elevhuse, hvor du kan vælge mellem enten enkelt- eller dobbeltværelse. Der bor ca. 10 kursister i hvert hus. Husene er udstyret med 3-4 badeværelser, fælles opholdsstue med the-køkken samt vaskemaskine og tørretumbler. Du får udleveret sengetøj, sengelinned og håndklæde ved ankomsten, men regner du med at skulle en tur på stranden (som ligger ca. 3 km. fra højskolen) er det en god idé at tage et stort badehåndklæde med. Alle måltider bliver serveret i højskolens hyggelige spisehus. Tilmelding Når du har returneret tilmeldings-blanketten til højskolen, får du et bekræftende brev med anmodning om indbetaling af et depositum på 500 kr. Når vi har modtaget dit depositum, er du optaget på kurset. Den resterende betaling for kurset skal finde sted senest en måned før kursusstart. Afmelder du dig kurset mindre end en måned før kursusstart, vil dit depositum ikke blive refunderet. Ønsker du yderligere information, er du meget velkommen til at besøge vores hjemmeside eller ringe til højskolen på tlf. nr , bedst mellem kl. 9 og 15. Du kan også sende os en mail med dine spørgsmål:

11 Underviserne på kurset Nana W. Schwartzlose Sangerinde fra Silkeborg. Afsluttede musiklæreruddannelsen på Rytmisk Musikkonservatorium i Har sunget og spillet i forskellige sammenhænge indefor den rytmiske genre. Skriver musik til forskellige konstallationer heriblandt hendes Kalimbaband NAWS og popnumre med sin guitar. Når Nana ikke er på højskolen eller spiller musik er hun i New york, har lånt en hest og rider en tur, eller i sin lejlighed på Østerbro. Du kan læse mere på: Mads Granum er uddannet pianist fra Berklee College of Music. Til daglig leder han det rytmiske kor Vocalicious på Frederiksberg med 50 sangere. Mads arbejder som freelance pianist på teatrene i København samt for sangpædagogen Cathrine Sadolin. Han har spillet med bl.a. Stig Rossen, Kurt Ravn, Blast Sisters, Per Nielsen, Hugo Rasmussen, Preben Kristensen, Maria Carmen Koppel samt lavet musik til en række reklame- og dokumentarfilm på bl.a. DR. Mads har desuden sin egen jazzkvartet, som spiller jazzfortolkninger af danske salmer og højskolesange. Links: og Maria Kynne Diplomuddannet fra Rytmisk musikkonservatorium. Har udgivet flere cd er i eget navn og medvirket som solist og korsanger på endnu flere. 15 års undervisnings erfaring. komponist, tekstforfatter og arrangør. Modtog i 2009 årets Thøger Olesen pris. Har de senere år specialiseret sig i etniske syngemåder. Synger i orkestrene Kynnes Kabale, Vokalselskabet Glas og Electric Sheep. Har turneret i England, Færøerne, Sverige, Cuba, Brasilien og Danmark. se i øvrigt og

12 Peter Bom er uddannet musiker/sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium i Har sunget som solist i flere musicals og har sunget backling for bl.a. Etta Cameron, Sissel, Dario Campeotto og Anne Linnet. Arbejder også som komponist, arrangør, gæstelærer og dirigent i tallige sammenhænge, er fast korleder for ReChoired, cd en Ninas sange og cd en Sange til hende (med Stig Rossen). TV-arbejde i programmer som Op på tangenterne, Musikbutikken og De fantastiske 5. Er tilknyttet Rejsescenen som komponist og pianist og turnerer 2-3 mdr om året med deres forestillinger. Udgav i 2008 sit debut album OM AT GRO med egne tekster & musik. + Morten Kjær er uddannet sanger fra musikkonservatoriet i Århus. Indtil 2004 medlem af vokalgruppen Basix og stod i front, da gruppen optrådte a cappella med nummeret I Australien i Dansk Melodi Grand Prix i Chef for egen pladelabel, Gule Plader. Udsendte i 2008 sit første soloalbum Fra en ny altan. Afholder desuden korworkshops, udgiver noder og håndbøger for sangere, optræder med orkestret Gårsdagens Lys, producerer musikudgivelser med andre kunstnere og optræder selv som solist og korsanger på tegnefilm, cdproduktioner og tv. Anders Heidelbach Underviser til daglig på Den Rytmiske Højskole i sammenspil, teori/hørerlære, rotation og Sang, dans og spil. Diplomuddannet fra det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Spiller for øjeblikket med bla. Kynnes Kabale, Zididada mfl. Søren Siig Har været tilknyttet den Rytmiske Højskole siden først som musik elev og i starten af 1999 som lydteknik elev. Har arbejdet som teknisk pedel på skolen med vedligeholdelse af udstyr i øvelokaler og studier. Fra uddannet som lydtekniker på Rytmisk Musikkonservatorium på Holmen i København. Har siden undervist i lydteknik på DRH. Laver desuden en del live- og studiejobs rundt om i landet for små og store bands. Har lavet en del teater og driver desuden virksomheden siigs.dk, der laver reparationer og installationer for forskellige virksomheder og studier.

13 Tilmeldingsblanket Sang, kor og livsglæde juli 2010 Navn: Adresse: Postnummer: Cpr nr. By: tlf. nr. Har du erfaring med at synge i kor? Ja: Nej: Hvis ja, hvor mange år: Hvilken stemme plejer du at synge: Sopran (lys dame): Alt (dyb dame): Tenor (lys herre): Bas (dyb herre): Ved ikke: Evt. Workshopkommentar Indkvartering: Jeg ønsker at bo: På dobbeltværelse: (kr ,-) På enkeltværelse: (kr ,-) Anfør her om du er vegetar eller om du er allergisk overfor visse fødevarer: Dato underskrift Send tilmeldingsblanketten til; Den Rytmiske Højskole Jyderupvej Vig

14 Rytmisk Sommer 11. juli juli 2010

15 Velkommen til Rytmisk Sommer Sommeren nærmer sig og dermed også Rytmisk Sommer. På dette kursus kan du tilbringe to fantastiske musikalske uger på Den Rytmiske Højskole. Her kan du spille musik fra morgen til aften i skolens veludstyrede øvelokaler, gå til jam i Caféen og deltage i spændende højskoleaftener. Alt sammen i en hyggelig og afslappet atmosfære. Rytmisk Sommer har været en fast del af vores sommerkurser i mere en ti år. Tilslutningen har alle årene været intet mindre end overvældende. Kursisterne er en harmonisk blanding af nye ansigter og gamle kendinge som hurtigt finder sammen om deres fælles interesser, nemlig at spille, komponere, indspille, jamme og ikke mindst hygge i de dejlige omgivelser på Den Rytmiske Højskole. Som altid er programmet for Rytmisk Sommer 2010 blevet justeret lidt i forhold til tidligere år. Her er lidt om hvem du kan møde på Den Rytmiske Højskole til sommer: Et nyt ansigt på sammenspilsholdene er Morten Ankarfeldt som skal være instruktør på vores Jazz/Funk/Fusion Hold. Morten er bassist og en særdeles aktiv herre i på den danske musikscene. De andre hold ledes af Niels H.P. som i år laver Akustisk Soul, Rasmus Grosell som står for Rock holdet og Hans Nybo som tager sig af Pop/Rock holdet. Sangerholdet er igen i år med Nana Schwartzlose og det fantastiske DRH-band. Sangskriver- og producer holdet ledes igen af Dan Stangerup. I dette lærerteam finder du som tidligere år også David Dyhr samt endnu et nyt ansigt, Anders Greis. I år har vi også et par gæstelærere, nemlig Martin Finding, som skal være gæstelærer på sammenspilsholdene og guitarworkshop, og operasanger ved Det Kongelige Teater Sasse Flodgaard, som bl.a. skal være gæstelærer på sangerholdet og på vores workshops. Ved indspilningerne i Studie1 og ved afslutningskoncerterne er alle i gode hænder hos lydtekniker Søren Siig. Alt i alt 2 uger med en masse inspiration, hvad enten det drejer sig om musik og sangskrivning som fritidsaktivitet, som del af et uddannelsesforløb eller som professionel udøvende musiker eller sangskriver. Rytmisk Sommer henvender sig som sædvanlig til kursister på alle niveauer. Men for at få så meget ud af de 2 uger som muligt, vil det naturligvis være optimalt, hvis deltagernes forudsætninger på de enkelte hold passer nogenlunde sammen. Derfor har lærerne i deres oplæg beskrevet indholdet grundigt og angivet deres forventninger til holdets niveau. Læs dette godt igennem før tilmelding. Når du sender din tilmelding vil du modtage en bekræftelse pr. mail fra kontoret. Men vær opmærkssom på at den endelige holdfordeling først laves i maj måned, for at få niveau og holdønsker til at passe sammen. Du vil blive kontaktet hvis der er spørgsmål til din tilmelding. Hvis det går som tidligere, skal du ikke tøve med at sende tilmeldingsblanketten. Der plejer at blive rift om pladserne! Velkommen til Rytmisk Sommer 2010 Stig Kaufmanas

16 Holdene Hold 1. Akustisk Soul - Niels H.P. Niveau: øvede/rutinerede. Akustisk musik i den groovede afdeling hvor der er plads til at høre og værdsætte et fingerknips, eller en kor-frase. Musik med masser af plads til musikalsk udtryk og tekstformidling. På dette hold vil lydhørhed være i højsædet. Vi vil ikke nødvendigvis spille numrene som originalerne, men prøve at udvikle vores egne roller alt efter gruppens sammensætning og kompetencer. Kunstnere til inspiration kunne være: Lizz Wright, Bo Kaspers Orkester, India Arie, James Taylor, John Mayer, Stevie Wonder. Vi spiller ikke efter noder, men du skal kunne læse et leadsheet med becifringer, og du skal have et rimeligt højt niveau på dit instrument. Vi kommer ind imellem til at splitte op, så rytme gruppe og sangere arbejder hver for sig. Alle må meget gerne medbringe enten CD afspiller eller laptop med MP3 afspiller til at lytte numre/ roller af. Besætning: Trommer, bas(gerne akustisk), keyboards, guitar, akustisk guitar, percussion, sang. Niels H.P. er tidligere forsanger i funkbandet Ridin thumb og udgav i 2004 sit debutsolo-album Promises of Rain som blev rigtig godt modtaget af pressen og publikum med udsolgte koncerter på bl.a. Copenhagen Jazzhouse til følge. Han har optrådt I diverse TV og Radioshows, medvirket i Musicalen Hair på Betty Nansen og Mogador teatret i Paris. Spillet Knud i den Reumertbelønnede musicalversion af Den Eneste Ene. Uddannet Vocalcoach fra CVI Læs mere på Hold 2. Jazz/Funk/ Fusion Morten Ankarfeldt. Niveau: øvede/rutinerede. På dette hold skal vi spille jazz. Dvs. musik der rummer improvisation og interaktivt spil. Der vil blive lagt vægt på at kommunikere og reagere musikalsk. Indpakningen kan være swing, funk, fusion, latin eller måske det hele på en gang! Vi kommer bl.a. til at spille numre af Herbie Hancock, Miles Davis, Joni Michell, Wayne Shorter samt standards fra realbook en. Vi skal spille musik, der kræver en stor rutine på dit instrument samt stor erfaring i sammenspil. Du skal kunne læse becifringer og gerne noder, desuden have kendskab til akkorder og skalaer. Alle på holdet kan komme ud for at skulle spille en solo. Som sanger på holdet må du, ud over at synge tekst, også være indstillet på at indgå i sammenhængen som instrument dvs. synge et tema og en blæserlinie. I den anden uge deler vi indimellem holdet op og spiller numre for hinanden i mindre konstellationer. Vi skal også eksperimentere med at forholde os mere åbent og frit til et nummer og finde ud hvordan netop vi har lyst til at spille det. Når holdet er oprettet vil du få et par numre og noder på mail, så vi har noget at starte ud med når vi mødes. Besætning: Trommer, bas, keyboards, guitar, percussion, sang og blæsere. Morten Ankarfeldt er bassist (el- og kontrabas) og uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium. Han er aktiv bassist på den danske jazzscene hvor han spiller fast og løst med en lang række bands og orkestra inden for forskellige genre som New Orleans jazz, bebop, moderne jazz, funk, brasiliansk musik, afro, og mere eksperimenterende bands. Har gennem tiden arbejdet med så forskellige kunstnere som Mads Kjølby, Frederik Lundin, Schantz Segment, Malene Mortensen, Ayoe Angelica, Mais Uma, Alain Apaloo, Hush, Sinne Eeg, Tivolis big band, Bobo Moreno, Jesper Thilo, Jacob Fisher, Peter Rosendal, Johannes Møllehave, Zididada, Nicolai Bentzon, Sonja Richter, Peter Belli, Birthe Kjær.

17 Hold 3. Rock - Rasmus Grosell. Niveau: medium. På dette hold vil vi fokusere på udtryk og power. Der findes utallige eksempler på bands der ikke nødvendigvis består af virtuose musikere, men som alligevel kommer langt ud over scenekanten, fordi de formår at samle den fælles energi og skyde den af. Det er denne attitude vi vil arbejde med på dette hold. Janteloven bedes lægges udenfor døren, og der må den egentligt gerne blive liggende. Det er som udgangspunkt tænkt som et rockhold, men stilmæssigt er der plads til at vi kan prøve nogle forskellige ting indenfor genren. De vigtigste elementer vil være sammenspil, attitude og energi. Kort og godt skal vi spille musik, der som Keith Richards udtrykker det: Skal opleves fra halsen og nedefter Musikken er ikke harmonisk og melodisk kompliceret, og netop derfor vil der være plads til at arbejde med udtryk. Et godt kendskab til instrumentet og samspilserfaring er klart en fordel. Besætning: Trommer, bas, guitar, keyboards, sang. Rasmus Grosell Spiller med KRUMP der netop har udsendt debut album. Har Mange års studie-, live- og teatererfaring bl.a.: Esben Just, Karina Kappel, Allain Apoloo, Annette Bjergfeldt, Poul Banks, Etta Cameron, Monique, Sebastian, Franka, Taylors Univers, Tommy Kenter, Young comets og div. studie fusionsprojekter + mange, mange, mange flere. Rasmus har studeret på Drummers collective, USA.hos Pete Lockett i London og studeret i afrika, på Cuba og i New Orleans. Herhjemme har han har modtaget undervisning hos Bent Lylloff, Ed Thigpen, Søren Frost, Niels Ratzer, Ole Theil og mange mange flere. Hold 4. Pop/Rock - Hans Nybo. Niveau: begynder. På pop/rock-holdet er din spillelyst det vigtigste. Vi skal spille en masse forskellig musik i omegnen af pop og rock, og du er velkommen til at tage et nummer eller to med som du har lyst til at spille, helst på cd. Der er naturligvis fokus på sammenspil og at blive bedre til at kommunikere. Holdet er tænkt til begyndere/letøvede, men du er rimelig fortrolig med dit instrument. Besætning: Trommer, bas, keyboards, guitar, percussion, sang og blæsere. Hans Nybo er uddannet saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium, med mangeårig erfaring på den danske musikscene. Spiller bl.a. i Capt. Hoffers Showband, Silver Rockets, Boogie Wonderland, Sinatra Syndicate, div. Elvis Shows, The Final Wham, Ju Ju Fabulous, Frank Zappa Live Event etc.

18 Hold 5. Sangerholdet - Nana Schwartslose. Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede. På sangerholdet vil du få lejlighed til både at være solist og backing for de andre på holdet. Det er vigtigt at du medbringer det eller de numre på cd og også gerne noder, som du brænder allermest for at synge. I den første uge vil vi fokusere på hele den fysiske side af sagen, herunder afspænding, opvarmning, stemmetræning og stemmens funktioner. Der vil også være masterclass, hvor alle kan lytte på hinanden og sangerne er på en af gangen. Resten af ugen vil gå med at indstudere repertoiret. Når vi så sammen har fundet ind til nummerets kerne, og fundet den bedste måde at udtrykke det på for hver enkelt sanger, lægger vi kor på til sidst, hvis sangen egner sig til det. Det er en spændende og følsom og sårbar proces og som med al anden personlig udvikling kan det være nødvendigt at gå meget tæt på. I anden uge fortsætter arbejdet med afspænding og opvarmning,og ikke mindst at instudere holdets repertoire sammen. Om eftermiddagen instuderes korstemmer og der øves sammen med et band sammensat til lejligheden. Det hele munder ud i en afslutningskoncert torsdag aften. Nana Schwartslose er uddannet på Det Rytmiske Konservatorium i København som sanger. Nana skriver sin egen musik som hun spiller med sit band NanaS, solo eller i andre sammenhænge. Er den ene halvdel af den elektroniske duo Lollobrigida på keyboard, diverse lyde og vokal. Derudover synger hun i forskellige pop/rock/jazz sammenhænge som du kan læse mere om på myspace.com/nanaschwartzlose Hold 6. Sangskriver- og producerholdet - Dan Stangerup og Anders Greis. Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede. Meget af tidens musik skabes og udvikles i et samarbejde mellem sangskriver og producer. Med skolens mange digitale studier og tilhørende indspilningsrum som omdrejningspunkt, får du her mulighed for at udvikle og komponere egen musik, skrive tekster, arrangere, bearbejde, indspille og mixe din musik. Da denne proces kan være meget individuel fra person til person, hvor vægten kan ligge på mange forskellige elementer, giver Hitsnedkeriets to lærere dig rigtig gode muligheder for hjælp til de ting du vil vælge at fokusere på enten som sangskriver, tekstforfatter, arrangør eller producer og det mere lydtekniske. Indgangen for alle på linjen er en gennemgang af tidens musikværktøjer, virkemidler, samt redskaber til at arbejde med musik, også på computer. Referenceeksempler gennemgås, og vi vil kigge på inspirationsværktøjer og skrive-teknikker. Defra kan vi se på hvordan moderne musik og produktioner er skruet sammen, hvordan plugins kan bruges, og samples og loops kan sættes dynamisk sammen og ende som et vandfald af kreativitet. Traditionen tro arbejdes der intensivt og seriøst, under hyggelige og afslappede rammer. Dan Stangerup. Arrangør, producer, komponist og keyboardist. Har spillet med en lang rækkke danske kunstnere som keyboardist/kapelmester. Aktuel som producer på seneste album med Jokeren, derudover Lars H.U.G., Far til 4, Den Gale Pose, Etta Cameron, Robbie Nevil, Angelique Kidjo m. fl. Tidligere nomineret i US-Grammy kategorien Best World Music Album Anders Greis. Sangskriver, guitarist, trommeslager. Specialestuderende i retorik med tilvalg i musikvidenskab og politisk kommunikation fra Københavns Universitet. Aktiv singer/songwriter i København. Ved siden af egne soloprojekter er han trommeslager i en række cover- og originalbands og arbejder desuden som tekstkonsulent for sangskrivere. Underviser i trommer og sangskrivning, bl.a. på DRH s Sangskriver- og Producerlinje.

19 PROGRAM Søndag den 11. juli: Ankomst og indkvartering Aftensmad Samlet velkomst og præsentation. Dagsprogram: (mandag 12. juli til fredag den 16. juli og mandag den 19. juli til torsdag den 22. juli) 8.30 Morgenmad 9.30 Morgenmøde Undervisning Frokost Fredag den 23. juli: Undervisning 8.30 Morgenmad Aftensmad 9.30 Morgenmøde Evt. aftenarrangement Den sidste afpudsning på holdene Frokost Lørdag den 17. juli: Klargøring til aftenkoncerten 9.00 Morgenmad Festmiddag Opsamling på holdene Afslutningskoncert og fest. Søndag den 18. juli: Lørdag den 24. juli: Brunch Morgenmad Fridag til alm. afslapning og samvær mv Fælles evaluering Oprydning og afrejse. (Der kan forekomme mindre ændringer i programmet) ANDRE AKTIVITETER Som det fremgår af ugeskemaet afholdes der - udover undervisning på holdene - forskellige workshops og højskoleaftener med aktuelt indhold. Kurset er et rigtigt højskole-kursus. Det betyder, at selv om vi tager udgangspunkt i det faglige, så handler det også om musikken i bredere forstand. Om hvordan vi kan blive bedre til at tage del i vores eget liv og vores fælles liv. Det vil skinne igennem i den daglige undervisning, hvor fokus er ligeså meget på spørgsmålet om Musikkens hvorfor som på Musikkens hvordan. Højskoleaftenerne er ingen undtagelse herfra. De vil blive brugt til at sætte fokus på aktuelle og spændende fortællinger som udgangspunkt for den fælles samtale.

20 PRAKTISKE OPLYSNINGER Pris kr. for hele forløbet. Prisen dækker undervisning samt kost og logi. Indlogering Som udgangspunkt indlogeres alle deltagere på dobbeltværelser i ét af skolens kursisthuse (hver med plads til ca. 10 kursister). Husene rummer tre til fire badeværelser, opholdsstue, the-køkken samt vaskemaskine, tørretumbler og trådløst internet. Skolen råder over meget få enkeltværelser. Hvis du efter eget ønske får tildelt et enkeltværelse koster det 750,00 kr. ekstra. Udstyr Skolen råder over det meste af det udstyr der skal bruges i undervisningen. Dog skal man selv medbringe egne instrumenter. Ring, hvis du er i tvivl. Rygepolitik Højskolen er røgfri. Det gælder både vores undervisningsfløj samt kursisthusene. Tilmelding Du sender den vedlagte tilmeldingsblanket til højskolen (adressen står på blanketten). Umiddelbart efter din tilmelding fremsender Den Rytmiske Højskole en bekræftelse samt et girokort til indbetaling af forskud på kr Restbeløbet skal betales senest 11/6-10. Afmelder du dig kurset mindre end en måned før kursusstart, vil dit depositum ikke blive refunderet. Ved afmelding mindre en 14 dage før kursusstart er hele beløbet tabt. Undervisningsholdene bliver endelig sammensat i maj måned. Beliggenhed Den Rytmiske Højskole ligger ved Vig i Odsherred - mellem Nykøbing Sj. og Holbæk - og er centralt placeret uanset hvor i landet du kommer fra. Kursusleder Stig Kaufmanas er kursusleder. Skulle der være spørgsmål, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside drh.dk sende en mail til Stig på eller ringe til kontoret. Vi har åbent for telefoniske henvendelser på hverdage mellem 9.00 og Tlf På hele lærerholdets vegne bydes I alle endnu en gang velkommen til årets musikalske oplevelse!

21 Tilmelding (sendes til Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, DK-4560 Vig) Rytmisk Sommer 2010 Navn: Adresse: Postnr.: By: CPR nr.: Telefon: Instrument: Holdønsker, markér både en 1. og 2. prioritét (meget gerne flere 1. prioriteter): Hold 1. Akustisk soul v. Niels HP. Niveau: Øvede/rutinerede Hold 2. Jazz/funk/fusion v. Morten Ankarfeldt. Niveau: Øvede/rutinerede Hold 3. Rock v. Rasmus Grosell. Niveau: Medium Hold 4. Pop/rock v. Hans Nybo Niveau: begynder Hold 5. Sangerholdet v. Nana Schwartzlose Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede Hold 6. Sangskriver- og producerholdet v. Dan Stangerup og Anders Greis Niveau: Begyndere/øvede/rutinerede Hvor mange års erfaring har du? år Har du sunget/spillet i band før? Ja Nej Hvor længe? år Synger/spiller du efter noder? Ja Nej Niveau? begynder medium øvet Spiller du efter becifring? Ja Nej Niveau? begynder medium øvet Improviserer du på dit instrument? Ja Nej Niveau? begynder medium øvet Spiller du på andre instrumenter Ja Nej Hvilke? Andet: Jeg ønsker enkeltværelse, hvis det er muligt (merpris 750,00 kr.) Jeg er vegetar Andre bemærkninger, fx fødevareallergi: Dato: Underskrift:

Blæser- og slagtøjskursus

Blæser- og slagtøjskursus Blæser- og slagtøjskursus 28. juni - 4. juli 2015 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og og AOF Gladsaxe. Kære sommerkursist Dette skrives i den kolde vintertid, men det luner når jeg

Læs mere

Syng glæden løs! 26. juli 1. august 2015

Syng glæden løs! 26. juli 1. august 2015 Syng glæden løs! 26. juli 1. august 2015 Velkommen Sang & Livsglæde I vores del af verden går mange rundt og lægger låg på sig selv. Selv utæmmet glæde synes blandt voksne at skulle have en årsag. Gennem

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus Den musikalske familie Den Rytmiske Højskoles familiekursus 5. juli - 11. juli 2015 VELKOMMEN PÅ HØJSKOLE Igen i år glæder vi os til, at byde velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus. Et kort

Læs mere

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus Den musikalske familie Den Rytmiske Højskoles familiekursus 3. juli - 9. juli 2016 VELKOMMEN PÅ HØJSKOLE Igen i år glæder vi os til, at byde velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus. Et kort højskolekursus

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

Blæser- og slagtøjskursus

Blæser- og slagtøjskursus Blæser- og slagtøjskursus 28. juni - 4. juli 2015 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og og AOF Gladsaxe. Kære sommerkursist Dette skrives i den kolde vintertid, men det luner når jeg

Læs mere

Hej! www.drh.dk. Hvad er Den Rytmiske Højskole?

Hej! www.drh.dk. Hvad er Den Rytmiske Højskole? Hej! Vi vil her give dig en række svar på konkrete spørgsmål, du kan have, fx kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; www.drh.dk - der kan du også se en lang række

Læs mere

Hej! www.drh.dk. - der kan du også se en lang række fortællende billeder i vores galleri.

Hej! www.drh.dk. - der kan du også se en lang række fortællende billeder i vores galleri. Hej! Vi vil her give dig en række svar på konkrete spørgsmål, du kan have, fx kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; www.drh.dk - der kan du også se en lang række

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus

Den musikalske familie. Den Rytmiske Højskoles familiekursus Den musikalske familie Den Rytmiske Højskoles familiekursus 5. juli - 11. juli 2015 VELKOMMEN PÅ HØJSKOLE Igen i år glæder vi os til, at byde velkommen på Den Rytmiske Højskoles familiekursus. Et kort

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere

Hamonika og højskole. Uge 31 26/7 2/8 2015

Hamonika og højskole. Uge 31 26/7 2/8 2015 2015 Hamonika og højskole Uge 31 26/7 2/8 2015 Side 2 Harmonika og højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi skal spille

Læs mere

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014

ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 ALMUS Amager Lille Skoles Musikskole SÆSON 2013-2014 1-2-3-4 Så kan vi endelig præsentere det nye Almus skema og de nye lærere for jer. Skemaet har været lidt af et puslespil, i forhold til alles ønsker

Læs mere

Blæser- og slagtøjskursus

Blæser- og slagtøjskursus Blæser- og slagtøjskursus 26. juni - 2. juli 2016 Arrangeret i samarbejde mellem Den Rytmiske Højskole og og AOF Gladsaxe. Kære sommerkursist Dette skrives i den kolde vintertid, men det luner når jeg

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Skriv din livshistorie februar 2017

Skriv din livshistorie februar 2017 Skriv din livshistorie 19.-25. februar 2017 Skriv om dit liv - for når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

Å-Strand. Sommerhøjskole 2014. Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Å-Strand. Sommerhøjskole 2014. Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Å-Strand Sommerhøjskole 2014 Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2014 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Senioruge Uge 29: Ferie med oplevelser Uge

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 25.10.15 31.10.15 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE

Bridge på Askov ASKOV HØJSKOLE Bridge på Askov 20.08.17 26.08.17 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Krigens væsen og uvæsen 8.11.15 14.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 8. november 15.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe i Spisesalen 18.15 Aftensmad i Spisesalen 19.00 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

Musikskolen i Frederikshavn Kommune

Musikskolen i Frederikshavn Kommune Musikskolen i Frederikshavn Kommune Nyhedsbrev, juni 2016 Sommerhilsen Selv om vejret endnu ikke varsler sommer, så viser kalenderen, at vi med hastige skridt nærmer os sommerferien. Det betyder at nogle

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Rytmisk Sommer. 10. juli - 23. juli

Rytmisk Sommer. 10. juli - 23. juli Rytmisk Sommer 10. juli - 23. juli 2016 Velkommen til Rytmisk Sommer 2016 I år er jubilæumsår for Den Rytmiske Højskole. 25 år med mange stolte traditioner. En af dem er sommerstævnet Rytmisk Sommer som

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 18.10.15 24.10.15 ASKOV HØJSKOLE KUNST LITTERATUR HISTORIE TURE Heldagsturen går til Slesvig. Vi besøger det interessante Gottorp Slot Museum - hører den spændende historie om

Læs mere

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 06.12.15 12.12.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 6. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 18.15 Aftensmad 19.00 Velkommen og introduktion

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

Workshopkatalog til Temauge i uge 6.

Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Videoworkshop 1. Mandag 15.00-16.45 Videoworkshop 2. Videoworkshop 3. Tirsdag 15.00-16.45 Videoworkshop 4. Tirsdag 17.15 19.00 Videoworkshop 5. Videoworkshop 6. Onsdag

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 03.09.17 09.09.17 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Musik på Tværs 15.11.15 21.11.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 15. november 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Ulla Henningsen du hører lidt

Læs mere

N. Kochs Musikskole 2012/2013

N. Kochs Musikskole 2012/2013 Sang, dans og rytmeleg Uden Strøm Multimusik Sammenspil Combo Workshops Trommer Bass Guitar Trompet Saxofon Sang Klaver Teori/hørelære Garagerock Sang, dans og rytmeleg Uden Strøm Multimusik Sammenspil

Læs mere

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole

Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Velkommen til information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om fx, kursusstart, kursuslængde, pris og fag. Du kan få mange flere oplysninger på; drh.dk - der kan du også

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

SSjællands Kirkemusikskoles

SSjællands Kirkemusikskoles ommerkursus SSjællands Kirkemusikskoles Sommerkursus for organister og sangere på Emmaus - galleri & kursuscenter 5 intense dage med kirkemusik 24. - 28. juni 2013 Program MANDAG 24. JUNI 13.00 Ankomst

Læs mere

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse

Slutmålet efter 6. klasse er, at eleverne kan: Musikudøvelse MUSIK Forord Formålet med undervisningen i musik er at opelske børnenes naturlige evne og glæde ved at udfolde sig med sang, musik og bevægelse. Undervisningen skal bibringe børnene en livslang glæde ved

Læs mere

Åben Efterskole. Onsdag d. 22/9 2010 kl. 20.00: Mai Allermand med band. Entré 50 kr.

Åben Efterskole. Onsdag d. 22/9 2010 kl. 20.00: Mai Allermand med band. Entré 50 kr. Åben Efterskole Arrangementer på Den Rytmiske Efterskole skoleåret 2010/11 Vi byder jer alle velkomne til en række spændende koncerter med nogle af Danmarks bedste musikere samt arrangementer hvor skolens

Læs mere

Send din harmonika på højskole

Send din harmonika på højskole 2014 Send din harmonika på højskole Uge 31 27/7 3/8 2014 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum.

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2016 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

JUL på EMMAUS december 2017 HØJSKOLE

JUL på EMMAUS december 2017 HØJSKOLE JUL på EMMAUS 23. - 27. december 2017 HØJSKOLE Program LØRDAG 23. DECEMBER Ankomst, indkvartering og kaffe te fra kl. 9.00 10.00 Velkomst v/ Henrik og Grethe Olsen 10.30 Erik Brix fortæller om et langt

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

FORÆLDREKURSUS 30.6. - 3.7. 2016

FORÆLDREKURSUS 30.6. - 3.7. 2016 WORKSHOPS UDFLUGT KOR OG FÆLLESSANG KONCERT MED DISSING, DISSING & LAS FORÆLDREKURSUS 30.6. - 3.7. 2016 - I BØRNENES FODSPOR OLLERUP EFTERSKOLE FORÆLDREKURSUS 30. JUNI - 3. JULI 2016 - I BØRNENES FODSPOR

Læs mere

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010

Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Musiktilbud Sct. Ibs Skole 2009/2010 Til forældrene Hermed information om musikvalgfag på Sct. Ibs Skole for skoleåret 2009 / 2010. Undervisningen i alle instrumenter foregår på Sct. Ibs Skole, men da

Læs mere

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011

VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 VINDBLÆS FRISKOLE MUSIKSKOLEN 2010/2011 Musikskole 2010-2011 Vi byder endnu engang alle hjertelig velkommen til endnu et år på Vindblæs musikskole. Vi ser frem til at møde eleverne i både sammenspil- og

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest

5 Ungeweekend UNGEUDVALGET. Ungeweekend. Dronningens Ferieby PRÆSENTERER maj Sammen har vi det sjovest UNGEUDVALGET 5 Ungeweekend PRÆSENTERER Dronningens Ferieby Ungeweekend 12.-14. maj 2017 Sammen har vi det sjovest Ungeweekend Velkommen til Ungeweekend! Vi har i år fokus på det gode fællesskab og samværet

Læs mere

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad.

Konservatoriets kantine på 5. etage holder åbent fra kl. 13.00-15.00 og vil i dagens anledning servere familievenlig mad. Musik til livet Velkommen til en dag, hvor Aarhus Musikskole vil fylde Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatoriums lokaler med aktiviteter fra morgen til aften. Her er chancen for at høre musik

Læs mere

Dansk Skoleforening for Sydslesvig præsenterer

Dansk Skoleforening for Sydslesvig præsenterer Dansk Skoleforening for Sydslesvig præsenterer SKoleforeningens UnderholdningsoRKester Tilmelding til optagelsesprøve Sæson 2015 2016 Hvad er SKURK? Det sejeste orkester i Sydslesvig naturligvis! Orkestret

Læs mere

Inge Marstal Hørelære i Koret

Inge Marstal Hørelære i Koret Inge Marstal Hørelære i Koret Gitte Chren Music Mind Games i Koret Doris Kjærgaard Inspiration til Korprøven Mandag d. 14. sept. kl. 12.30-17.30 i Margrethekirken i Aalborg Tirsdag d. 6. okt. kl. 10.00-14.30

Læs mere

S K O L E K O N C E R T E R

S K O L E K O N C E R T E R SKOLEKONCERTER VI PRÆSENTERER... Kort om Basix: Basix har eksisteret som vokalsekstet siden 1999 og er i dag et af Europas bedste a cappella-bands. Gruppen blev i 2001 nummer to ved Det Danske Melodi Grand

Læs mere

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND

juni Sommer Sang Samvær. Sommerhøjskole i samarbejde med SIND. et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND 22. - 28. juni 2008 Sommer Sang Samvær Sommerhøjskole i samarbejde med SIND et ugekursus på Brenderup Højskole arrangeret i samarbejde med SIND Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen

Læs mere

NORDIC SONGFESTIVAL 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE

NORDIC SONGFESTIVAL 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE NORDIC SONGFESTIVAL 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 2. august 10.30 12.30 Ankomst og indkvartering kaffe og boller i spisesalen 12.30 Frokost 13.30 Velkomst ved højskoleforstander Jørgen Kløve

Læs mere

Invitation til. Musikskolens Musikuge

Invitation til. Musikskolens Musikuge Invitation til Musikskolens Musikuge Uge 9 2014 1 Velkommen til Musikugen Musikskolen omlægger i uge 9 al den almindelige undervisning og tilbyder i stedet andre spændende, anderledes og alternative undervisningstilbud.

Læs mere

Vindblæs. Musikskole. Program

Vindblæs. Musikskole. Program Vindblæs Musikskole Program 2013/2014 Velkommen Velkommen til Vindblæs Musikskole! Det er en gave livet igennem at kunne spille på et instrument eller være god til at synge. At spille musik træner ens

Læs mere

Catbird Skolekoncert for udskoling Præsentationssmateriale til klasselærer og elever Brug af dette materiale tilgodeser Fælles Mål

Catbird Skolekoncert for udskoling Præsentationssmateriale til klasselærer og elever Brug af dette materiale tilgodeser Fælles Mål Støttet af Skolekoncert for udskoling Præsentationssmateriale til klasselærer og elever Brug af dette materiale tilgodeser Fælles Mål Indhold 3 Til kontaktlæreren 4 Praktiske oplysninger 5 Plakat 6 Præsentations-app

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Strik ASKOV HØJSKOLE

Strik ASKOV HØJSKOLE Strik 05.11.17 11.11.17 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset Strik får du mulighed for at fordybe dig i emnet strik, samtidig med at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for

Læs mere

Michael Madsen Emborgvej 63 Boes - 8660 Skanderborg - Tel. : 87885200/22127373 www.michaelmadsen.dk

Michael Madsen Emborgvej 63 Boes - 8660 Skanderborg - Tel. : 87885200/22127373 www.michaelmadsen.dk Michael Madsen Emborgvej 63 Boes - 8660 Skanderborg - Tel. : 87885200/22127373 www.michaelmadsen.dk Kære venner Så er det tid til at tilmelde sig BørneMusikTræf 2011! Det bliver denne gang på LangeLand

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby 28.-30. oktober 2016 Du er inviteret 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby Pårørende weekend 28.-30. oktober 2016 En weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

Rytmisk Sommer. 16. juli juli

Rytmisk Sommer. 16. juli juli Rytmisk Sommer 16. juli - 29. juli 2017 Velkommen til Rytmisk Sommer 2017 Jeg glæder mig over igen at få lov til at være en del af dette fantastiske stævne. Rytmisk Sommer er blevet et stævne med mange

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15

Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15 Program for Silkeborg Musiklærerforening for skoleåret 2014/15 Kære kollega Silkeborg juni 2014 Hermed kommende skoleårs program fra Silkeborg musiklærerforening. Det er ligesom vi plejer. Vi har valgt

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Lær at spille klaver - på den rigtige måde

Lær at spille klaver - på den rigtige måde Harman Music Methods København : London Lær at spille klaver - på den rigtige måde Kontakt Harman s Music Methods Tel: +45 3696 8749 DK Tel: +44 207 5588337 UK Email: about@jhmms.org Web: www.jhmms.org

Læs mere

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket! Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010 Der kan indsendes sange til konkurrencens to kategorier: 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!)

Læs mere

Hold 1 fra 29. jan. til 11. feb. 2017

Hold 1 fra 29. jan. til 11. feb. 2017 Hold 1 fra 29. jan. til 11. feb. 2017 Korsang * Store videnskabsfolk * Humorens historie * Pileflet SØNDAG 29/1 Sted 14:30 16:30 Ankomst og modtagelse ved Christian Schou, Jannie Lehmann og Kåre Lind 15:00

Læs mere

I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse.

I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse. Årsplan for musik med 6. Klasse 2011-2012 I musikundervisningen vil vi kommer omkring musikudøvelse, det musikalsk skabene samt musikforståelse. For at eleverne får et bredt repertoire af sange vil vi,

Læs mere

INFORMATION DEN RYTMISKE HØJSKOLE

INFORMATION DEN RYTMISKE HØJSKOLE INFORMATION OM DEN RYTMISKE HØJSKOLE VELKOMMEN Information om Den Rytmiske Højskole Vi vil her give dig en række informationer om lange kurser på Den Rytmiske Højskole som fx kursuslængde, pris og fag.

Læs mere

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk)

Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Fredagsbrev 16. december 2011 (www.fritime.dk) Kære alle Benyt lige juleferien til at checke for lus (også i overbygningen), de hygger sig åbenbart i en kold tid. Se endvidere tilbuddet om musikundervisning

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Et ugekursus på Brenderup Højskole : 13. - 19. Juli 2008. En Spirituel Rejse gennem meditation & kreativitet til centrering & kraft med Eskild Tjalve

Et ugekursus på Brenderup Højskole : 13. - 19. Juli 2008. En Spirituel Rejse gennem meditation & kreativitet til centrering & kraft med Eskild Tjalve Et ugekursus på Brenderup Højskole : 13. - 19. Juli 2008 En Spirituel Rejse gennem meditation & kreativitet til centrering & kraft med Eskild Tjalve En spirituel rejse er en holistisk rejse hvor både tanke,

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

Forskole. Babybongo er et tilbud til de 0-2 årige dagplejebørn og deres forældre eller bedsteforældre. Musikalsk legestue

Forskole. Babybongo er et tilbud til de 0-2 årige dagplejebørn og deres forældre eller bedsteforældre. Musikalsk legestue Forskole Disse hold er to familietilbud til børn og voksne, der vil være sammen i musikkens forunderlige verden. Begge dyrker den umiddelbare glæde ved musik i gennem sang, rytme, puls, periodefornemmelse,

Læs mere

NORDISK SANG OG LITTERATUR i samarbejde med Nordic Songfestival ASKOV HØJSKOLE

NORDISK SANG OG LITTERATUR i samarbejde med Nordic Songfestival ASKOV HØJSKOLE NORDISK SANG OG LITTERATUR i samarbejde med Nordic Songfestival 02.08.15 09.08.15 ASKOV HØJSKOLE Søndag 2. august 10.30 12.30 Ankomst og indkvartering kaffe og boller i spisesalen 13.30 Velkomst ved højskoleforstander

Læs mere

14. Danske Barbershop Festival

14. Danske Barbershop Festival Dansk Barbershopforening indbyder vokalgrupper og kor til 14. Danske Barbershop Festival Barbershop og Showsang Lørdag-søndag den 24.-25. marts 2007 i Hillerød Fællesbillede 2006 Mød de mange talentfulde

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar

Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar 1 2015 Læreplan Musisk Skole Kalundborg Akustisk guitar Formål.side 2 Faglige mål og fagligt indhold - Teknik..side 3 - Indstudering side 4 - Musikalske udtryk..side 5 - Gehør/Improvisation side 6 - Hørelære/teori.side

Læs mere

Dansere og spillefolk indbydes til... Lederuddannelse og inspirationskursus. 30.-31. maj i Stoholm Fritids- og Kulturcenter

Dansere og spillefolk indbydes til... Lederuddannelse og inspirationskursus. 30.-31. maj i Stoholm Fritids- og Kulturcenter Dansere og spillefolk indbydes til... Lederuddannelse og inspirationskursus 2015 30.-31. maj i Stoholm Fritids- og Kulturcenter Lederuddannelse og inspirationskursus 2015 Lørdag den 30. maj kl. 9.00 til

Læs mere

Workshop-tilbud 31/10 & 1/11

Workshop-tilbud 31/10 & 1/11 Workshop-tilbud 31/10 & 1/11 Vi glæder os til at se jer til workshops! Den 31. okt. og 1. nov. 2017 er særlige dage i musikskolen. Vi har nemlig skemafrie dage for at få plads til forskellige tværgående

Læs mere

COPENHAGEN CUBA KVARTET

COPENHAGEN CUBA KVARTET AFLEVER DETTE MATERIALE TIL KLASSELÆRERNE I OVERBYGNINGEN så de kan forberede eleverne på KONCERTEN MED LMS aktiviteter er støttet af Kunstrådet S K O L E K O N C E R T TU R N É UNDERVISNINGSMATERIALE

Læs mere

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION

Brugerkonferencen Lev dit liv Fredag 4. oktober og lørdag 5. oktober 2013 INVITATION INVITATION Kom og få nogle hyggelige og inspirerende dage på årets brugerkonference. I år foregår den på Sjælland og byder på foredrag og syv forskellige workshop i dejlige omgivelser. Vi håber, at det

Læs mere

INTET OPSTÅR AF INTET UNDTAGEN LOMMEULD

INTET OPSTÅR AF INTET UNDTAGEN LOMMEULD INTET OPSTÅR AF INTET UNDTAGEN LOMMEULD Musik kræver ikke bare musikinstrumenter men også nogen, der har lært at spille på dem. Fra 1. januar 2007 er det er lovkrav, at alle kommuner har en musikskole.

Læs mere

Hold øje uge 4. (Kælkebakken mangler lidt og det er ikke kulde ) Må I alle få en god fest og weekend.

Hold øje uge 4. (Kælkebakken mangler lidt og det er ikke kulde ) Må I alle få en god fest og weekend. Hold øje uge 4 Kære alle. Om få timer er store torv omdannet til bondegård. Traditionen tro kommer der til VINTERFESTEN mange spændende udklædninger det får vi se Jeg håber at fange et godt billede eller

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere