Stiplan for Hvidebæk Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stiplan for Hvidebæk Kommune"

Transkript

1 Forslag til Stiplan for Hvidebæk Kommune udarbejdet sommer 2005

2 Stiplan Baggrund Stiplanen for Hvidebæk Kommune er et fælles initiativ mellem Vestsjællands Amt og kommunen, og er hovedsageligt rettet på at sikre adgangen til det åbne land og naturområderne. Det er ligeledes ønsket med planen at udbrede kendskabet til de eksisterende stiforbindelser i kommunen samt at redegøre for udbygningen af cykelog vandrestier. Planen søger endvidere at sikre de stier og markveje, der allerede eksisterer, så de ikke uden videre nedlægges. Planen er udarbejdet ud fra borgernes, kommunens og amtets ønske til stiforløb. I forbindelse med udarbejdelsen af stiplanen har det været muligt for borgeren at henvende sig med ønsker og forslag til stier i kommunen. Flere borgere og lokale organisationer har benyttet sig af denne mulighed. Stiplanen indeholder et samlet forslag til et stinet for landområdet, herunder udpegning af væsentlige eksisterende stier, samt forslag til nye ruter og stiforløb, som forbinder byerne med det åbne land og internt mellem de enkelte byer. Stiforløbene tager hovedsageligt udgangspunkt i de eksisterende markveje, skovveje, private fællesveje og stier. Hvor det ikke har været muligt at skaffe forbindelse ad eksisterende stier og veje er der foreslået anlæggelse af nye stier. Det har dog vist sig, at det kun i få tilfælde bliver nødvendigt at anlægge helt nye stier. Stierne er inddelt i to følgende kategorier: Transportstier Rekreative stier Transportstier, er cykelstier, der skal sørge for hurtig og sikker transport mellem eksempelvis hjem og skole, station, arbejde eller tilsvarende mål. Disse stier og ruter følger typisk eksisterende veje. Rekreative stier, er stier, der skal sikre adgang til fods eller på cykel fra byerne og ud til værdifulde landskabsområder som kysten, skove og søområder, samt skabe forbindelse mellem disse områder. De rekreative stier kan inddeles i to typer; cykelstier og vandrestier. De rekreative cykelstier forløber typisk ad eksisterende mark- og skovveje, mens de rekreative vandrestier, er stier, som i mange tilfælde kun er en ret til færdsel på et areal. Disse stier forløber typisk til et udsigtspunkt eller til områder som i øvrigt er svært tilgængelige. Næste fase i stiplanlægningen bliver at indgå aftaler med lodsejerne, de steder hvor stierne krydser private arealer. Derefter skal de få mindre strækninger, der mangler for at systemerne hænger sammen, anlægges. Dertil kommer skiltning og udgivelse af stiplan / foldere.

3 Relation til øvrig planlægning Regionplan Stiprojekter er et væsentligt led i amtets opbygning at en friluftsmæssig infrastruktur. I regionplan for Vestsjællands Amt er amtsrådets overordnede målsætning for dette område blandt andet at: Forbedre cyklisters og andre lette trafikanters sikkerhed og tryghed ved udbygning af stinettet. Fremme beboernes og turisternes muligheder for landskabelige, naturmæssige og kulturhistoriske oplevelser. Sikre samt udvikle adgangsmulighederne til det åbne land. I regionplan for Vestsjællands Amt indgår et forslag til et net af regionale stier, som hovedsageligt skal skabes ved at sammenknytte eksisterende stier og mindre veje. De skitserede stier i regionplanen er indtegnet på kortet Ønsker til stier, og viderebehandles og detaljeres under afsnittet Forslag til rekreative cykel- og vandrestier. Kommuneplan Ifølge Hvidebæk Kommuneplan er det kommunalbestyrelsens mål at en udbygning af stinettet skal foregå efter følgende principper: 1. Sikring af skolevej. 2. Øvrige stianlæg til sikring af bløde trafikanter. 3. Rekreative stier til styrkelsen af friluftslivet og turisme. Der er i kommuneplanen ikke nævnt ønsker til konkrete stieforbindelser. Nave Nortrail Projektet Nave Nortrail er et EU-støttet projekt der involverer flere lande i Europa. Planen er at skabe et sammenhængende stisystem for vandrere, der primært bevæger sig langs kyststrækningerne.

4 Eksisterende stier Udover stinettet i byområderne, især i Ubby, er der er række offentlige stier i landområdet. På kortet Eksisterende stier er også alle småveje markerede, da de udgør et potentiale i forhold til stiplanlægningen. Transportstier Anden sti Der er opstribet cykelbaner langs hovedlandevejen fra Kalundborg til Viskinge og der er cykelsti langs Slagelsevej. Der er etableret en regional rekreativ sti gennem kommunen, Værslevstien, gående fra Gørlev til Værslev i det gamle jernbanetracé. Der er sti fra Rørby til Sandbjerg og videre til Gl. Sorøvej. Aldersrostien i Værslev, Forsingestien i Forsinge, Præsteleddet i Jorløse, Pilevangsstien mellem Jerslev og Flinterup og Katholmstien mellem Katholm og Yppenbjerg. Derudover findes der ingen sammenhængende længere stisystemer i kommunen. Småveje Kommunen rummer en del småveje, som udgør et potentiale i forhold til stiplanlægning. Det drejer sig primært om markveje, samt andre småveje og trampede stier der har minimal betydning for biltrafikken og som ofte ligger i naturskønne omgivelser eller udgør forbindelseslinier. En del af disse er dog forholdsvis korte og giver udelukkende direkte adgang til landbrugsejendomme.

5 Ønsker til stier Det tilhørende kort viser lokale og regionale ønsker til stier, der er fremkommet i de senere år og i forbindelsen med udarbejdelsen af stiplanen (sommer 2005). Regionplan Vestsjællands Amt ønsker at opbygge et net af rekreative cykelog vandreruter. De regionale rekreative stier er for fodgængere og cyklister og skal primært etableres ved at sammenknytte de eksisterende stier og mindre veje. Stierne forbinder de attraktive områder for friluftslivet indbyrdes og med de større byer. De principielle linieføringer fremgår af Regionplan Fem af de påtænkte ruter krydser Hvidebæk Kommune. Det drejer sig om: Værslevstien: Fortsættelsen af Værslevstien mod Kalundborg. Odsherredstien: Fra Bjergsted Kommune gennem Snevris til Asmindrup og videre mod Kalundborg Kommune. Kongsmøllestien: Forbinder de eksisterende regionale stier Jyderupstien i Tornved Kommune med Værslevstien i Hvidebæk kommune. Fugledestien: Fra St. Fuglede ved Tissø mod nord langs Halleby Å mod Skarresø. Naturparkstien: Forbindelse fra Tissø og Værslevstien ved Tystrup langs åen og ud til Storebælt. Storebæltstien: Sti langs kysten. Nave Nortrail Friluftsgruppen I Hvidebæk er Nortrailstien skitseret til at gribe fat i Værslevstien eller forløbe langs Storebæltkysten. Friluftsgruppen under Naturpark Åmosen-Tissø projektet har arbejdet med udpegning af rekreative stier. I Hvidebæk Kommune nævnes ønsker til følgende stier: Sti langs Åmosen, med mulighed for at komme på tværs af åen flere steder end det er tilfældet idag. Sti fra Åmosen over Halleby Å med forbindelse til Madesø. Sti hele vejen rundt om Tissø. Sti fra Tissø til Storebælt.

6 Borger-henvendelser 2005 Transportstier Rekreative stier I forbindelse med udarbejdelsen af stiplanen er der over sommeren 2005 indkommet flere forslag til stier fra kommunens borgere. Det drejer sig om: Sti mellem Fasanstien eller Harreskrænten til Kærby Rensningsanlæg. Sti parallel med Søvejen mellem Jerslev og Markmosen, der følger den gammel kirkesti. Cykelsti på Dyssevej. Sti på begge sider af broen over Kærby Å. Genoprettelse af gammel sti fra Slagelsevej, omkring Rørby Mose med forbindelse til Sandbjerg (Rævebakken) og Sorøvej. Alléen til Flinterupgård fra Fugledevej som forbindelse til Værslevstien (også som transportsti for børn der skal til Hvidebækskolen). Forbindelse fra Frankerup til Lille Rørby og til Langemosevej. Sti rundt om Madesø. Trampesti langs Tissø, der forbinder Fugledegård med Lille Fuglede havn. Trampesti fra Værslevstien til Gubbestenen ved Klovby. Rundtur fra Jerslev til Markmosen, videre til Tissø, fra Søvang til St. Fuglede og tilbage mod Jerslev ad Værslevstien. Sti fra Søvang i nærheden af kirken og ned til bredden af Tissø. De fremkomne ønsker til stier i byerne er ikke medtaget i stiplanen, da den omhandler stier i landområderne.

7 Forslag I forslaget er de forskellige ønsker fra amtet, kommunen, Friluftsgruppen og de øvrige parter sammenfattet og revideret i forhold til de observationer der er gjort i marken. Da en del af forslagene er sammenfaldende er enkelte forslag udgået mens andre nye er tilføjet. Der er lagt vægt på at sikre forbindelse på cykel ad transportstier mellem byerne og derved skolerne, og ved at forbinde eksisterende transportstier. I forbindelse med det rekreative stinet er der skabt muligheder for korte ture omkring byerne, samt længere ture ud i landskabet. Værslevstien er forsøgt inddraget i planerne på den måde at der skabes bedre tilgængelighed til og fra stien. Det giver mulighed for at følge den på kortere eller længere strækninger. Der er søgt, at skabe forbindelser øst-vest i kommunen og skabe bedre adgang til naturskønne områder som Tissø, Madesø og området ved Snevris ved Saltbæk Vig. Der er ligeledes foreslået længere rekreative strækninger, der forbinder eksisterende regionale stier i nabokommunerne med Hvidebæk Kommune.

8 Transportstier Hovedformålet med transportstierne er at skabe forbindelse mellem landsbyerne og forbinde eksisterende cykelstier, så det på den måde er muligt at komme rundt på cykel i kommunen ad sikre og hurtige forbindelser. Sti på mindre kommuneveje Forbedring af eksisterende sti/småveje Strækninger Nye forbindelser forslås primært placeret på/ved mindre kommuneveje, da de repræsenterer den mest direkte forbindelse mellem landsbyerne og mellem landsbyer og amtsvejene. Der vil være en række muligheder for at sikre de bløde trafikanter på disse strækninger, herunder afstribning, udvidelse af kørebanearealet, anlæg af nye stier langs vejen, hastighedsbegrænsende foranstaltninger etc. På enkelte strækninger foreslås eksisterende markveje med god beliggenhed, men af varierende kvalitet, inddraget i transportstinettet. Det kan være nødvendigt at justere bredden visse steder, og alle strækninger skal forsynes med en belægning af højere standard for at være brugbar for hverdagscyklister. Ubby - Rørby (ad Dyssevej og Gl. Sorøvej). Ubby - Ugerløse (ad Dyssevej). Ubby - Svallerup (ad Hovvej) Ubby - Forsinge og videre til Bjergsted Kommune (ad Klovbyvej og Forsingevej). Jerslev - Lille Fuglede (ad gammel kirkesti og Markmosen). Fra Tissø gennem Jorløse til Svebølle (ad Tissøvej).

9 Rekreative cykel- og vandrestier De udpegede cykel- og vandrestier er tildels sammenfaldende da det på hovedparten af stierne er muligt at komme frem på cykel. Forslaget består primært af en udpegning af et antal eksisterende småveje, som mark- og skovveje, koblet sammen til længere stiforløb, der giver adgang til kommunens naturskønne områder. Småvejene giver mulighed for færdsel gennem det enkelte område og forbinder de forskellige områder, hvor man på cykel kan færdes væk fra de store asfalterede veje på kortere eller længere strækninger. De fleste småveje forventes at være farbare med en almindelig robust cykel, men der er strækninger der vil kræve renovering. Ved netop at udnytte de eksisterende småveje undgås trafikerede veje og strækninger og udgifterne til nyanlæg minimeres. Få steder forløber ruterne ad asfalterede veje hvor det ikke har været muligt at skabe forbindelse ad småveje. De overordnede rekreative stier krydser i hovedtræk den nord-syd gående Værslevsti med forbindelser øst-vest i kommunen. Strækninger Fortsættelse af Værslevstien fra Værslev over Kærby og videre mod Kalundborg. Fra Madesø over Stumpeskoven til Ubby og videre mod Storebælt i Gørlev Kommune. Sti langs Tissø, der forbinder Formidlingscentret ved Fugledegård med havnen i Ll. Fuglede. Sti fra Tissø til Madesø og videre rundt om søen med forbindelse over åen til Åmosen i Høng Kommune. Sti fra Madesø gennem Trustrup Skov og videre mod Skarresø. Mindre rundture fra Rørby: Sti fra Rørby og rundt om Rørby Mose og fra Rørby over Gungerne umiddelbart nord for byen. Sti ad Kærby Enge med forbindelse til Slagelse Landevej. Forbindelse fra Rørby til Frankerup over Lille Rørby. Forbindelse mellem Frankerup og Klovby med videre forbindelse til Værslevstien. Sti fra Tissø over Bakkendrup (Gørlev Kommune), krydser Værslevstien og fortsætter ad Tystrupvej mod Storebælt i Gørlev Kommune. Mod nord er der skabt forbindelse fra Snevris over Asmindrup til Kærby og videre til Rørby. Der er ligeledes udpeget sti fra Snevris til Birkendegård. Der er udpeget en rekreativ rute langs Storebælt mellem Voldbjerg og Græsmark. Denne rute kan indgå som en del af Nave Nortrailprojektet. Stien, der forløber helt nede langs bredden af Tissø og trampestien fra Værslevstien til Gubbestenen er vandrestier hvor færdsel på cykel vil være svær.

10 Nyanlæg På nogle få strækninger er det nødvendigt med anlæg af ny rekreativ cykelsti. Det vil sige stier, der som minimum er befæstede med grus. De steder hvor der er tale om anlæggelse af nye vandrestier som spor i landskabet kræver det, at der ryddes for bevoksning et par gange om året så trampestierne ikke gror til. Det drejer sig om: Del af strækningen omkring Tissø og Madesø. Forbindelse til Stumpeskoven fra Jorløse. Forbindelse fra Højskolevej til Tingvejen og forbindelse fra Græsmarken ved kysten mod Bastrup Sønderstrand i Kalundborg Kommune. Stien langs skel mellem Frankerup og Klovby. Forbindelsen over Kærby Å, stien rundt om Rørby Mose samt stien til Gungerne fra Rørby.

Stiplan for Bjergsted Kommune

Stiplan for Bjergsted Kommune Forslag til Stiplan for Bjergsted Kommune udarbejdet sommer 2005 Stiplan Baggrund Stiplanen for Bjergsted Kommune er et fælles initiativ mellem Vestsjællands Amt og kommunen, og er hovedsageligt rettet

Læs mere

Bilag 1 prioriterede trafikstianlæg 2009-2012

Bilag 1 prioriterede trafikstianlæg 2009-2012 Forslag til Stiplan Bilag 1: Prioritering af trafikstier 2009-2012 Bilag 2: Prioritering af rekreative stier 2009-2012 Bilag 3: Færdsel på veje og stier Bilag 4: Miljøvurdering 95 Bilag 1 prioriterede

Læs mere

KOMMUNEPLAN Kommuneplan Hovedstruktur lokale forhold Ubby-Jerslev planområde HOVEDSTRUKTUR OG POLITIKKER

KOMMUNEPLAN Kommuneplan Hovedstruktur lokale forhold Ubby-Jerslev planområde HOVEDSTRUKTUR OG POLITIKKER KOMMUNEPLAN 2009-2021 Kommuneplan 2009-2021 Hovedstruktur lokale forhold Ubby-Jerslev planområde HOVEDSTRUKTUR OG POLITIKKER Indholdsfortegnelse Lokale forhold og rammer - introduktion Ubby-Jerslev planområde

Læs mere

Faaborg - tættere på hav og natur

Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg Faaborg er omgivet af større naturområder og sammen med byens kystnære beliggenhed giver det et særdeles godt udgangspunkt for mange rekreative aktiviteter. Faaborgs

Læs mere

OKTOBER 2012 KALUNDBORG KOMMUNE BYMOSAIK BYBESKRIVELSER

OKTOBER 2012 KALUNDBORG KOMMUNE BYMOSAIK BYBESKRIVELSER OKTOBER KALUNDBORG KOMMUNE BYMOSAIK - BYBESKRIVELSER ADRESSE COWI A/S Havneparken 7 Vejle Danmark TLF + 6 FAX + 6 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER KALUNDBORG KOMMUNE BYMOSAIK - BYBESKRIVELSER BAGGRUNDSMATERIALE

Læs mere

HOVEDSTRUKTUR OG LANGTIDSSKITSE

HOVEDSTRUKTUR OG LANGTIDSSKITSE Kommuneplanens hovedstruktur og langtidsskitse er vist på kortene "Hovedstruktur og langtidsskitse i byområde" og "Hovedstruktur og langtidsskitse i landområde" samt på bilagskortet "Hovedstruktur" bagest

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Erfaringer om processer og resultater

Erfaringer om processer og resultater Erfaringer om processer og resultater Stiplan for Holbæk k Kommune Fjordstien,, anlæg Vedligeholdelse Morten Holme Holbæk Kommune Planafdelingen Holbæk Kommune lokalområder Holbæk by + 17 lokalområder

Læs mere

Stiplan Nordfyns Kommune. Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 21. november 2018 Dokument nr.

Stiplan Nordfyns Kommune. Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 21. november 2018 Dokument nr. Stiplan 2018-2021 Nordfyns Kommune Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 21. november 2018 Dokument nr. 480-2018-57613 Indhold 1. Forord... 2 2. Formål... 3 3. Mål og prioritering... 4 Mål...

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21.

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21. Forslag Dagsorden 19.00 Velkomst v/marie Stærke 19.05 Gennemgang af Forslag til Kommuneplan 2017 19.45 Pause 20.00 Spørgsmål og diskussion 21.00 Afrunding Kommuneplan 2017 Kommuneplanen er bindende for

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser 1 Udkast til politisk behandling - 2019 Baggrund for strategien Faxe Kommune er beriget med en spændende og forskelligartet natur, som alle skal have mulighed

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 10-04-2018 Nr. Projekt Overslagspris (mio. kr.) 1 Dobbeltrettet cykelsti mellem Rådmandshaven og Fabriksvej 0,45 2 2-1-vej mellem Rønnebæk

Læs mere

Vådområdeprojekt Vilsted Sø

Vådområdeprojekt Vilsted Sø Vådområdeprojekt Vilsted Sø Tillæg til Regionplan 2001 Regionplantillæg nr. 82 Oktober 2002 Forsidebillede Vilsted by med søen i baggrunden i starten af 1900-tallet. Titel Regionplantillæg nr. 82 Udgivet

Læs mere

D. 17. november 2013 Høringssvar til Tillæg nr. 4 Stiplan til Kommuneplan 2013 Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse Kommune afgiver høringssvar til Slagelse Kommunes forslag til Tillæg nr. 4 til

Læs mere

Cykelstier i Bjerringbro og omegn

Cykelstier i Bjerringbro og omegn Cykelstier i Bjerringbro og omegn Forslag til nye cykelstier og cykelbaner og opdatering og forbedring af eksisterende. Ved Vagn Overgaard og Erik Albrechtsen Bosætningsgruppen i forbindelse med Bjerringbro

Læs mere

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til Notat om nedlæggelse af overkørsel nr. 199 på jernbanen Kibæk-Skjern. Herning den 05-08-2015/ngoga Nedlæggelse af overkørsel 199 konflikter med naturbeskyttelseslovens 26 a om nedlæggelse af gennemgående

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune FORSLAG Cykel- og stipolitik En politik for cyklisme og stier Randers Kommune 1 Indholdsfortegnelse En kommune i bevægelse... 3 Formål og vision... 5 Formålet med en cykel- og stipolitik... 5 Hvordan bruges

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Tillæg 7 til Holbæk Kommuneplan

Tillæg 7 til Holbæk Kommuneplan Tillæg 7 til Holbæk Kommuneplan 2007-2018 S tiplan 2009 Indledning Holbæk kommunes stiplanen er en langsigtet plan, der både skal sikre eksisterende stier og mulighederne for at gennemføre planens nye

Læs mere

Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune.

Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune. Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune. Hvad er en sti? Stier er færdselsarealer, der er forbeholdt gående, cyklende, ridende eller andre lette trafikanter. Stier kan være befæstet med forskellige

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på ca. 300 ha.

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på ca. 300 ha. Notat Landskabsanalyse for skovrejsningsområdet ved Solhøj Fælled, Skov- og Naturstyrelsen, Østsjælland Natur og Friluftsliv J.nr. Ref. kve Den 7. marts 2008 Projektområdet til skovrejsning ligger syd

Læs mere

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom.

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16555-24 Side 1/6 Ekspropriation af en del af matr. nr. 76e Vadskærgård Hgd, Tørring Vejdirektoratet

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Grøn Plan Høng

TEKNIK OG MILJØ. Grøn Plan Høng TEKNIK OG MILJØ Grøn Plan Høng Indhold Grøn Plan for Høng Udkast... 1 Grøn Plan... 3 Formål med Grøn Plan... 3 Høng by... 4 Infrastruktur... 4 Historie... 4 Grønne Områder... 5 Stier... 5 Økologiske korridorer...

Læs mere

Projekt Drivvejen til hest

Projekt Drivvejen til hest Projekt Drivvejen til hest Hvad er det vi vil Ridespor RKSK har til formål at fremme mulighederne for at ride i naturen i Ringkøbing-Skjern Kommune til gavn for både bosætning, turisme og erhverv. Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Ring-stier i Hillerød

Ring-stier i Hillerød Byringen Søringen Naturringen Ring-stier i Hillerød Strategiprogram Marts 2012 Strategiprogrammet er udarbejdet som et samarbejde mellem: Hillerød Kommune & RUM by & landskab Nærværende strategiprogram

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. DDO, Copyright COWI. Regionplan Tillæg nr. 12. Omfartsvej vest om Ringkøbing

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. DDO, Copyright COWI. Regionplan Tillæg nr. 12. Omfartsvej vest om Ringkøbing Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø DDO, Copyright COWI Regionplan 2005 Tillæg nr. 12 Marts 2006 Regionplan 2005 Tillæg nr. 12 Marts 2006 Side 2 Datablad Udgiver: Udarbejdet af: Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø

Læs mere

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni ----- 4. Arbejdsgrupper 5. Aftaler herfra En idé, der er født her 3. Afklaringsprojekt

Læs mere

Stier og stiplanlægning i Jammerbugt Kommune

Stier og stiplanlægning i Jammerbugt Kommune Stier og stiplanlægning i Jammerbugt Kommune Hvad forstår vi ved stier? Forløb i landskabet eller i byen, som kan benyttes til at cykle, løbe eller gå på Både anlagte cykelstier med fast belægning, grusstier

Læs mere

ALLERØD KOMMUNEPLAN 2017

ALLERØD KOMMUNEPLAN 2017 ALLERØD KOMMUNEPLAN 2017 Enghaven Baunesvinget Ørnevang Parkvej/Elmevej Boligområder Nye byudviklingsområder i Kommuneplan 2017 Enghaven Baunesvinget Parkvej/Elmevej Ørnevang Langkæret Langkæret 1.2.1

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune

Naturpark Åmosen. Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen. Sorø Kommune. Holbæk Kommune Naturpark Åmosen Informations- og debatpjece til lodsejere i Naturpark Åmosen Holbæk Kommune Sorø Kommune Foto: Jacob Eskekjær KOM FREM MED DIN MENING OG DINE IDEER Med denne pjece til samtlige lodsejere

Læs mere

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Att.: Karen Hauge. Den 28. marts 2008 Ref.: CLI. Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Att.: Karen Hauge. Den 28. marts 2008 Ref.: CLI. Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Att.: Karen Hauge Den 28. marts 2008 Ref.: CLI Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan Friluftsrådet har med stor interesse læst forslaget til

Læs mere

Ekspropriation af del af matr. nr. 200

Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Dato 13. juni 2014 Dokument 13/15078 Side Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Du har i brev af 4. juli 2013 på vegne af T klaget til Vejdirektoratet over Kommunens beslutning af 10. juni 2013, om ekspropriation

Læs mere

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune Regionplan 2001-2012 TILLÆG 8 Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune August 2003 1 Regionplan 2001-2012 TILLÆG LÆG 8 Anlægsområde øst

Læs mere

Friluftsrådet i Sydvestsjælland Beretning for året 2018 Februar 2019

Friluftsrådet i Sydvestsjælland Beretning for året 2018 Februar 2019 Friluftsrådet i Sydvestsjælland Beretning for året 2018 Februar 2019 Vi har haft et godt år med mange gode oplevelser og behandlede sager. Der har siden kredsrepræsentantskabsmødet den 27. februar 2018

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Kalundborg Kommune

Dagsorden. Velkomst v. Kalundborg Kommune Dagsorden Velkomst v. Kalundborg Kommune 1. Godkendelse af referat 2. Godkendelse af dagsorden 3. Opfølgning fra sidste møde 4. Kalundborg Forsyningsprojekter 5. Drøftelse af udkast til nyt kommissorium

Læs mere

Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav.

Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Kort/billede Beskrivelse af forslaget hvad går det ud på? Det særlige ved at vandre i undersøgelsesområdet Nationalpark

Læs mere

Allerød Kommune, Plan og Byg. Bjarkesvej 2, 3450 Allerød. Til Borgmesteren samt Teknik- og Planudvalget. Att: Borgmester: Jørgen Johansen

Allerød Kommune, Plan og Byg. Bjarkesvej 2, 3450 Allerød. Til Borgmesteren samt Teknik- og Planudvalget. Att: Borgmester: Jørgen Johansen Allerød 8. oktober 2015 Allerød Kommune, Plan og Byg Bjarkesvej 2, 3450 Allerød Til Borgmesteren samt Teknik- og Planudvalget Att: Borgmester: Jørgen Johansen Formand Teknik- og Planudvalg: Jesper Hammer

Læs mere

Rekreation i landdistrikerne

Rekreation i landdistrikerne Besøgsområder Sejlads og bademuligheder Fritidsanlæg åben land Eksisterende cykelstier Cykelrute 6 Lokal afmærkede vandreruter Fjern vandrevej Eksisterende gang- og vandresti Afmærkede motionsruter Vandrerute

Læs mere

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Notat 23. august 2017 Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Administrationens prioritering af de trafikforbedrende tiltag På baggrund af Rapport om Trafiksikkerhed er der udarbejdet

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. STATUS 1 2.1 Stiprojekter i landområde 1 2.2 Stiprojekter i byområde 2 3. FREMTIDIGE STIPROJEKTER 3 3.1 Prioriteret projektliste

Læs mere

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport Stiplan 2010 - offentlige cykel- og gangstier til transport Maj 2011 Stiplan 2010 Ringsted Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 9. maj 2011 2 Indhold Forord 5 Planens

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Dato: 10.02.2016 Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Projekt nr.: 1004226-004 T: 33 73 71 23 E: jah@moe.dk 1 Om spørgeskemaundersøgelsen Som en del af projektet gennemføres

Læs mere

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Handleplan for indsatsområdet Styrke det rekreative rutenet, så vejen til destinationen bliver sikker og gerne en del af oplevelsen Handleplan (2-årig, 2017-2018).

Læs mere

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune 24. september 2015 Ved Jens Erik Larsen Foreningen Frie Fugle Jens Erik Larsen er civilingeniør og

Læs mere

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje Næstved Kommune NOTAT Januar 2019 mkk/tvo Cykelstiprojekter på Statsveje Indhold 1 Indledning... 3 2 Projekter på statsveje... 3 Næstved Landevej v/fuglebjerg... 4 Suså Landevej, v/ Buske...5 Suså Landevej,

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne DDER OMMUNE -det er da ret OK Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne 1 Udarbejdet af Teknik & Miljø, Team Plan Juli 2016 - revideret april 2017 2 Formidlingsstrategi

Læs mere

WEBUDGAVE. Bygholm Sø og Åbjergskoven. Bygholm Sø og Åbjergskoven. LÆNGDE: 6,6 km

WEBUDGAVE. Bygholm Sø og Åbjergskoven. Bygholm Sø og Åbjergskoven. LÆNGDE: 6,6 km RICKSHAWTUR: Bygholm Sø og Åbjergskoven RICKSHAWTUR FRA: Ceres Bygholm Sø og Åbjergskoven LÆNGDE: 6,6 km Kør en tur i skoven ved Bygholm Sø. I 1918 blev Bygholm Å opdæmmet for at levere vandkraft til et

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26a, stk. 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. september 2014 J.nr.: NMK-512-00086 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af en sti i Faxe Kommune Natur- og

Læs mere

Adgang til Oplevelser

Adgang til Oplevelser Adgang til Oplevelser - en politik for styrkelsen af de særlige steder der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem. Holbæk Kommune 2016 synliggøre fortællinger i landskabet

Læs mere

Cykel-, ride- og vandreruter. Stivejvisningens grundprincipper. Vejvisningsbehov. Vejafmærkning. Kontinuitet. Ensartethed.

Cykel-, ride- og vandreruter. Stivejvisningens grundprincipper. Vejvisningsbehov. Vejafmærkning. Kontinuitet. Ensartethed. Cykel-, ride- og vandreruter Vejafmærkning Stivejvisningens grundprincipper Kontinuitet Ensartethed Entydighed Læsbarhed Trafiksikkerhed Vejvisningsbehov Trafikalt begrundede Trafiksikkerhed Tryghed Orientering

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen Istidstuten En cykelrute gennem Midt-Nordvestsjælland med istiden som tema Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser Projektleder: Anders Lauritsen Istidsruten - introduktion

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Fremtidens Landskaber

Fremtidens Landskaber Fremtidens Landskaber Kommuneplanlægning Jammerbugt Kommune Det åbne land i kommuneplanen Tirsdag d. 31. maj SEGES, Aarhus N Udgangspunktet for udvikling af metoden Metoden er baseret på en landskabskarakterkortlægning

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Grøn Plan Svebølle

TEKNIK OG MILJØ. Grøn Plan Svebølle TEKNIK OG MILJØ Grøn Plan Svebølle Grøn Plan... 3 Formål med Grøn Plan... 3 Svebølle by... 4 Historie... 4 Grønne områder... 5 Stier... 5 Økologiske korridorer... 5 Regnvandshåndtering... 5 Grønne områder

Læs mere

IDEER- friluftsliv. Flere stier Brug nationalparken til at få lavet stien rundt på Ærø helt færdig!

IDEER- friluftsliv. Flere stier Brug nationalparken til at få lavet stien rundt på Ærø helt færdig! IDEER- friluftsliv Ideerne er afleveret i nationalpark-undersøgelsens idevogn, ved borgermøder eller på hjemmesiden www.nationalparksydfyn.dk, og her ligger materialet fortsat. Denne udgave omfatter kategorierne

Læs mere

Cykeltrafikken og motorvejsudvidelsen

Cykeltrafikken og motorvejsudvidelsen Notat om Cykeltrafikken og motorvejsudvidelsen Greve Syd Køge Udarbejdet for Vejdirektoratet af Jens Erik Larsen Dansk Cykel Safari August 2009 Indhold Indledning og oversigtsskema 3 Cykeltrafikken i Greve

Læs mere

Ekspropriation af del af matr. nr. 35i Vadskærgård Hgd.

Ekspropriation af del af matr. nr. 35i Vadskærgård Hgd. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16493-33 Side 1/7 Ekspropriation af del af matr. nr. 35i Vadskærgård Hgd. Du har i brev af 12.

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Pendling på cykel i Københavnsområdet flytningen fra bil til cykel starter uden for København

Pendling på cykel i Københavnsområdet flytningen fra bil til cykel starter uden for København Pendling på cykel i Københavnsområdet flytningen fra bil til cykel starter uden for København Af Civilingeniør Jimmy Valentin Lukassen, Via Trafik, og Projektleder Ulrik Djupdræt, Københavns Kommune. Manchet

Læs mere

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning ApS www.it-knowhow.com Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER

CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Voldruten og Søruten De to ruter er behandlet på et mere foreløbigt niveau end de øvrige ruter og det må forventes, at linjeføringerne tages op til

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 26 a. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. marts 2015 J.nr.: NMK-512-00116 Ref.: LTP AFGØRELSE i sag om nedlæggelse af passage/sti i Silkeborg Kommune Natur- og

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26)

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26) Til Viborg Kommune Teknik og Miljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg (Høringssvar ang debat vedr. Trafikplan Lokalitet: Broen ved Fiskbæk Å, Rute 20, Skivevej) 14-10-2016 Viborg Kommune har gennem de seneste

Læs mere

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a.

Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen. Afslaget begrundes bl.a. 15105 Bæredygtig byudvikling, Mårslet Syd Emne: Fortræde for Teknisk Udvalg Dato: 08-05-2017 Aarhus Kommune har afvist at optage det fremsendte udviklingsområde (benævnt 30 og 71 på bilag 12) i kommuneplanen.

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Plan December 2017 1 Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 Indhold 2 Indhold 1. Hvad er en sammenfattende redegørelse 3 2. Planlægningen 4 3. Integrering af miljøhensyn i planen 5 4. Høringens indflydelse

Læs mere

HURTIGT, SIKKERT OG TRYGT PÅ CYKEL

HURTIGT, SIKKERT OG TRYGT PÅ CYKEL HORSENS KOMMUNE, CYKELPULJEANSØGNING 2014 HURTIGT, SIKKERT OG TRYGT PÅ CYKEL ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere