2. midtvejsstatusrapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. midtvejsstatusrapport"

Transkript

1 2. midtvejsstatusrapport Skole navn TietgenSkolen Kontaktperson (navn/mail) Erik Schou Projektets indhold og fokus TietgenSkolen har haft 4 forskellige tiltag i gang som som del af deltagelsen i UVM s projekt om Udvikling af pædagogiske it-anvendelser: 1- Etablering af sharepoint-websted som omdrejningspunkt for klasserne A 2- Etablering af sharepoint-websted som omdrejningspunkt for klasserne B 3- Anvendelse af Google Apss 4- Anvendelse af wiki s i undervisningen Etablering af sharepoint-websted som omdrejningspunkt for klasserne A Hvad har særligt været prioriteret Fra 1. midtvejsrapport til deadline for denne Grundlæggende er der ikke sket meget nyt i klasse 101. Der kom 6 nye elever i klassen efter nytår. Det helt store fokus har været et skifte i fokus væk fra form/teknik og over på læring. Styrket integration af skriftlighed i den løbende undervisning, fx starter en time nu altid med en 3-5 minutters hurtigskrivningsøvelse, efter hver lektion skriver en tilfældigt valg elev et engelsk resume af lektionen og uploader det til et discussion board på vores websted. Dette er også kommet til at fungere som lektiebog. Særlige elementer undervisning på Det er på mange måder helt omvendt af traditionel undervisning. Eleverne stiller spørgsmålene, finder teksterne og giver også i de sammenhænge hvor det passer ind hinanden lektier for. Et eksempel: Et undervisningsforløb på ca. 6 uger har introduceret eleverne til bl.a. det engelske politiske system, men i stedet for et sæt lærervalgte tekster, startede vi med at eleverne i et kollaborativt mindmeister mindmap ( definerede emner og spørgsmål, som de gerne ville se på det førte til ca. 10 emner. I grupper arbejdede de så med hvert sit område med henblik på at introducere emnet for de andre dette skete i den fælles wiki på vores websted. Læreoplæg på ca. ½ time om engelsk politik og politisk system, med inddragelse af video fra parlamentet og en dansk radioindslag om British National Party (P1 orientering). Herefter undersøgte de selv hvilken rolle immigrationsspørgsmålet spiller i engelsk politik og der blev fokuseret på den diskussion, der lige nu finder sted i Storbritannien om en reform af valgsystemet og på diskussionen om begrebet

2 multikulturalisme. De så et uddrag af en tale af David Cameron om emnet og hørte en BBC radio dokumentar om det politiske højre i Danmark. På baggrund heraf en kort gruppebaseret processskrivning af blogindlæg. Disse indlæg er efterfølgende blevet posted på en rigtig engelsk blog om emnet ( Disse skriverier er en del af elevtiden. funktioner Gruppearbejde er helt centralt hvilket smitter af på læreraktiviteten. Lærerrollen er i meget høj grad koordinerende, modererende, sparringspartner meget lidt traditionel faglig formidling Dette stiller store krav til elevernes forudsætninger, eksempelvis selvdisciplin, abstraktionsniveau og arbejdsindstilling generelt dette forhold har vi oplevet meget forskelligt i de to klasser. Siden midvejsrapporten er klassen blevet større de er nu 30. Vi har derfor fået et større klasselokale fra og med uge 9 og bordopsætningen er blevet ændret, så den passer til måden der arbejdes på hvilket er forbavsende vigtigt. Kommunikationsfora Fortsat anvendelse af Sharepoint websteder, dokumentarbejdsområder, diskussionsfora og nu også wiki vores egen blog er på vej og lanceres efter påske. - genialt lille redskab, som jeg bruger hele tiden. med andre materialer) Herudover en lang række af on-line ordbøger og grammatik redskaber, ligesom on-line medier som BBC, Guardian, wikipedia, oma er særdeles væsentlige som kilder. Evalueringsformer Andet Såvel summativ som formativ evaluering sker løbende såvel mundtligt som skriftligt; både on- og offline. jeg oplever med denne form elever på Facebook eller andre irrelevante steder som et ret begrænset problem. Jeg oplever en høj grad af dynamik før, under og efter timerne og der er rigtig mange ting i gang på en samme tid, så det kan være lidt svært at bevare overblikket især for underviseren. Men jeg vil hellere miste noget af overblikket over at der sker en masse, end jeg vil bevare overblikket over at der sker meget lidt! Jeg ser et stort potentiale i kombinationen af web 2 og tankerne i cooperative learning.

3 Etablering af sharepoint-websted som omdrejningspunkt for klasserne B Hvad har særligt været prioriteret Fra 1. midtvejsrapport til deadline for denne Fastholdelse af den fortsatte anvendelse af web 2-redskaber som beskrevet i forrige rapport. Dette har dog vist sig svært af flere årsager: Klassen fik 10 nye elever pr elever som ikke tidligere har været præsenteret for Sharepoint-teknologien. Mange elever har (haft) problemer med at bruge det engelsk-websted der var oprettet, både it-teknisk og forståelsesmæssigt. Klassens sociale og faglige profil er mildest talt ikke ressourcestærk, og min oprindelige konstatering af, at form overskygger indhold i elevernes bevidsthed, er blevet bekræftet. Derfor har jeg i en lang periode ikke brugt Sharepoint af hensyn til en opprioritering af det faglige indhold i undervisningen. Er dog nu så småt i gang med at indføre flere tiltag, f.eks. discussion boards uden min tilstedeværelse (har fundet sted via Blackboard, men både eleverne og jeg konkluderede, at andre fora vil være mere velegnede). Særlige elementer undervisning på funktioner Projektarbejde med vidensdeling, f.eks. via discussion board, Wix.com og gammeldags fremlæggelser. Virtuel undervisning har været afprøvet. Jeg tiltænker at afprøve lydklip som afleveringsform. Fokus på skriftlighed Kommunikationsfora Primært Blackboard, men flere andre har været nævnt som muligheder. med andre materialer) Evalueringsformer Andet Blackboard, YouTube, wix.com Der har primært været anvendt mundtlig evaluering, men en kommende evaluering vil finde sted via IT-baserede fora (hvilke vides endnu ikke). Anvendelse af Google Apps Hvad har særligt været prioriteret Fra 1. midtvejsrapport til deadline for denne Anvendelse af Google Apps (Tietgen Apps) med primær fokus på videndeling og vidensopsamling via brug af tekstbehandling og regneark inklusiv chat-funktion til koordinering af aktivieter mellem elever og mellem underviser og elever.

4 Videndeling er blandt andet gennemført på følgende områder: Koordinering af information for hele klasser (alle elever arbejder sammen simultant i samme dokument online og deler med underviseren). Koordination af information for gruppe af elever (gruppen af elever arbejder sammen simultant i samme dokument online og deler med underviseren). Koordination af information for den enkelte elev og underviser (eleven deler sit arbejde online med underviseren) Delingen af dokumenter har underviseren brugt til at indsætte kommentarer, korrigere elevers arbejdsprocesser og få indblik i elevernes progression. Herudover har delingen af dokumenter givet ekstra mulighed for at finde gode løsninger eller problematiske løsninger til behandling for en hel klasse. Kommentarer fra underviseren er indsat både synkront og asynkront. Videnopsamling er gennemført på følgende områder: Elevernes online dokumenter bevares over tid Google s indbyggede historik samler information om processen i elevernes arbejde Opstart på brug af websteder i Tietgen Apps Resultater. Større indblik i elevernes arbejdsprocesser (via online deling af dokumenter og via historik). Mere feedback til elevernes i deres arbejdsprocesser. Mere arbejde med koordination kan lettere lægges ud til eleverne. Større overblik og mere indsigt (for underviseren både før, under og efter en lektion) En model for bedre struktur for den enkelte elev samt for hele klassen Akilleshæl Da Google Apps, som det er brugt i dette forsøg, er baseret på online aktivitet, er projektet særligt sårbart overfor manglende eller utilstrækkelig trådløs forbindelse (eleverne bruger egne bærbare PC er). En utilstrækkelig trådløs forbindelse kan give funktionstab eller så lang opdateringstid, at elever kan tabe tålmodighed og fokus. I værste tilfælde opleves produktionsstop i læreprocessen. Særlige elementer undervisning på Traditionel klasseundervisning, gruppearbejde, projektarbejde og anvendelse af cooperative learning alle med Google Apps som et centralt elektronisk hjælpemiddel. funktioner YouTube-video og pencast har været anvendt som støtte i virtuel undervisning.. Herudover har enkelte elever ved sygdom deltaget i undervisningen online hjemmefra. Underviseren fungerer i stigende grad som procescoach og/eller proceskonsulent. Kommunikationsfora Google Apps og (Blackboard til formidling af lektier) Google Apps (Tietgen Apps), Blackboard, YouTube, Pencast.

5 med andre materialer) Evalueringsformer Andet Mundtligt (formativt og summativt). Underviser har fundet Google Apps så anvendeligt, at Google Apps dagligt udgør et fast omdrejningspunkt, når underviseren underviser i 5 forskellige klasser. Anvendelse af wiki s i undervisningen Hvad har særligt været prioriteret Fra 1. midtvejsrapport til deadline for denne Særlige elementer. 1. forløb: D december d januar 2011: Produktet var en synopsis over Ib Andreasen Industri A/S, incl. oplæg til de individuelle præsentationer. 2. forløb: D marts 2011: Produktet var en synopsis over JBS A/S Tværfagligt: Der har både før, under og efter de 2 forløb været en tæt kommunikation mellem underviserne i VØ og Afsætning, især med henblik på følgende indsatser: Afklaring og præcisering af begrebet Kritiske Succesfaktorer. En generel oversigt over indholdet i 1. caseforløb (modeloversigt) blev udarbejdet. Metodeafsnittet blev nærmere beskrevet. Forløbsændringer: Analyser som SWOT-, Regnskabs- og Brancheanalysen samt artikelsøgningen, blev flyttet frem i forløbet, således at de er blevet grundlæggende for det videre arbejde. Links blev tilføjet i starten af forløbet. undervisning på: funktioner: Kommunikationsfora: Traditionel undervisning: Oplæg -> Gruppearbejde -> Præsentation Gruppearbejdet, med udgangspunkt i heterogene par og efterfølgende 4 mandsgrupper, har ikke været muligt pga. tidspres, og besværlighed ved flytning af elever mellem grupper på wikien. Lærerrollen er i første omgang som sparringspartner og derefter som faglig formidler. EC wiki på Sharepoint har betydet at eleverne hurtigt har været i gang. Kommunikationen har på 2. forløb været meget målrettet og fagligt orienteret. med andre materialer)

6 Evalueringsformer: Procesevalueringen er sket på følgende måde: Med fokus på anvendelse af wiki som erfaringsbase i undervisningsforløbet, har eleverne efter hvert forløb lagt deres synopsis på wikien, samt afleveret et skriftligt eksemplar af synopsisen. Underviserne har derefter skriftligt udarbejdet kommentarer til den enkelte synopsis. Eleverne har efterfølgende lagt lærerkommentarerne ind på deres egen synopsis. Derefter har eleverne indsat de enkelte afsnit med kommentarer i en struktureret oversigt i klassens egen wiki. Se eksempel: Ved 1. forløb blev kun indlagt analyserne (blåt), mens det ved 2. forløb er meningen, at indlægge alle dele med kommentarer til hver gruppes synopsis. Andet: 3. forløb: Prøveeksamen d marts 2011, samt den mundtlige præsentation d april 2011

Beskrivelse af det flerfaglige undervisningsforløb (1 skema for hvert fag)

Beskrivelse af det flerfaglige undervisningsforløb (1 skema for hvert fag) Undervisningsbeskrivelse for flerfaglige forløb Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2016 Institution Uddannelse Titel for flerfaglig forløb Fag i det flerfaglige

Læs mere

IDÉKATALOG TIL EDU IT 7 FORSLAG TIL ONLINE AKTIVITETER I UNDERVISNINGEN ARTS AARHUS UNIVERSITET

IDÉKATALOG TIL EDU IT 7 FORSLAG TIL ONLINE AKTIVITETER I UNDERVISNINGEN ARTS AARHUS UNIVERSITET EDU It IDÉKATALOG TIL EDU IT 7 FORSLAG TIL ONLINE AKTIVITETER I UNDERVISNINGEN au ARTS AARHUS UNIVERSITET INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 1. STUDENTEROPLÆG MED KOMMENTARER FRA STUDERENDE 3 2. DISKUSSION

Læs mere

Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning.

Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning. 1 Slutrapport. Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning. Projekt på Næstved Gymnasium og HF efteråret 2010-sommeren 2011 som del af forsknings- og udviklingsprojektet:

Læs mere

Den Connectivistiske Studieaktivitetsmodel

Den Connectivistiske Studieaktivitetsmodel Indhold: UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT 10 min: Oplæg 10 min: Workshop 1 05 min: Opsummering workshop 05 min: Oplæg 10 min: Workshop 2 05 min: Afsluttende kommentarer Den Connectivistiske Studieaktivitetsmodel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Skoleår 2011/12, termin maj-juni Campus Vejle HHX Erhvervscase

Læs mere

Videndeling 1-11-2013

Videndeling 1-11-2013 Videndeling 1-11-2013 Prestudy med fleksibel elevvejledning. Større elevdeltagelse og højere kvalitet i læringen. Projektnummer: 706001-17 Indhold Indledende beskrivelse af forløbet...3 Skema 1.1 Beskrivelse

Læs mere

MIND MEISTER BEGREBSKORT

MIND MEISTER BEGREBSKORT GUIDE TIL MIND MEISTER 1 MIND MEISTER BEGREBSKORT Flere studier finder, at anvendelse af begrebskort har en positiv effekt på studerendes læring. På et begrebskort skrives begreber inden for et fagområde.

Læs mere

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet?

Tabel 3: Hvor stor en del af din arbejdstid bruger du på undervisning på grundforløb og uddannelse indenfor uddannelsesområdet? Frekvenstabeller Tabel 1: Fordeling på uddannelsesområder Bygge og Anlæg 232 26,1 Merkantil 226 25,5 Produktion og udvikling 155 17,5 Sundhed, omsorg og pædagogik 275 31,0 Tabel 2: Hvor mange år har du

Læs mere

Kategorier af it i undervisningen

Kategorier af it i undervisningen Kategorier af it i undervisningen Janus Aaen Christian Dalsgaard Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet Program 9.45-10.30: Oplæg 10.45-11.30: Workshop 11.30-12.00: Plenum

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 For HH1A Indholdsfortegnelse 1. Klassen..3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet.5 4. Tilrettelæggelse

Læs mere

Forløb i dansk om Skagen med fokus på efterbearbejdning og evaluering, 2 uger, 5. klasse, Møllevangskolen, Århus

Forløb i dansk om Skagen med fokus på efterbearbejdning og evaluering, 2 uger, 5. klasse, Møllevangskolen, Århus Forløb i dansk om Skagen med fokus på efterbearbejdning og evaluering, 2 uger, 5. klasse, Møllevangskolen, Århus FRA FÆLLES MÅL Kompetenceområde: Kommunikation og it/ fremstilling - frit formuleret Vidensmål:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Erhvervscase

Læs mere

Selvevaluering 2015: it-området

Selvevaluering 2015: it-området Selvevaluering 2015: it-området Indhold Selvevaluering 2015: it-området... 1 Indledning... 2 Elevernes it-udstyr... 2 It-kompetencer... 3 Basis it-kompetencer... 4 Informationssøgning... 4 VidenZonen (intranet)...

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Termin hvori undervisning afsluttes: Maj-juni 2018 (Eksamen 2018) Erhvervsgymnasiet

Læs mere

PLANER FOR STUDIEOMRÅDET. Pointer fra undersøgelsen af skolernes studieplaner

PLANER FOR STUDIEOMRÅDET. Pointer fra undersøgelsen af skolernes studieplaner PLANER FOR STUDIEOMRÅDET Pointer fra undersøgelsen af skolernes studieplaner Indhold Overblik over forløbenes placering i studieområdet Styrker og udfordringer i det nye studieområde Udfordringen om progression

Læs mere

Mindmapping i undervisningen. Inspiration til at inddrage værktøjet MindMeister i din undervisning

Mindmapping i undervisningen. Inspiration til at inddrage værktøjet MindMeister i din undervisning Mindmapping i undervisningen Inspiration til at inddrage værktøjet MindMeister i din undervisning Indhold Dette hæfte er lavet på baggrund af interview med Anette Dalskov, underviser på HHX, Aarhus Business

Læs mere

Vidensmedier på nettet

Vidensmedier på nettet Vidensmedier på nettet En sociokulturel forståelse af læring kan bringe os til at se bibliotekernes samlinger som læringsressourcer og til at rette blikket mod anvendelsespotentialerne. fra Aarhus Universitet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar Maj 2010 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Erhvervscase

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2014 Institution International Business College Fredericia-Middelfart Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2018/19 For HH1g

Studieplan 1. år Skoleåret 2018/19 For HH1g Studieplan 1. år Skoleåret 2018/19 For HH1g Indholdsfortegnelse 1. KLASSEN... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter... 4 4. Klassens studiemiljø og den

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb (60 AT = 48 lektioner a 75 min.

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb (60 AT = 48 lektioner a 75 min. Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret januar 2017 juni 2017 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Erhvervscase (Studieområdets

Læs mere

DELTAGER OG PRODUCENT

DELTAGER OG PRODUCENT DELTAGER OG PRODUCENT VEJLEDNING, SAMFUNDSFAG OM TEMAET Børn og unge vokser i dag op i et digitaliseret samfund og kommer hver dag i berøring med en række erfaringer med digitale redskaber, som har betydning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Erhvervscase

Læs mere

Resultater fra det nationale gymnasieprojekt - Hvor er vi på vej hen?

Resultater fra det nationale gymnasieprojekt - Hvor er vi på vej hen? Resultater fra det nationale gymnasieprojekt - Hvor er vi på vej hen? Christian Dalsgaard Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet AU Nørre Nissum Struer gymnasium Mercantec

Læs mere

Evaluering på Mulernes Legatskole

Evaluering på Mulernes Legatskole Evaluering på Mulernes Legatskole Undervisningsevaluering i STX og HF 1. Optimalt bør alle forløb evalueres formativt, men som minimum skal det ske på alle hold mindst to gange om året, og mindst én af

Læs mere

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen?

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Christian Dalsgaard Educational Research Learning and Media http://pages-tdm.au.dk/educationalresearch/ Center for Undervisningsudvikling

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR 2A IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Sværhedsgrad: Middel: Har en genial Get Started film, som vi anbefaler man prøver først.

Sværhedsgrad: Middel: Har en genial Get Started film, som vi anbefaler man prøver først. Titel: Prezi Beskrivelse: Prezi er et præsentationsprogram. Det er en måde hvor man kan fremlægge på en sjov og anderledes måde, en slags powerpoint med vokseværk. På prezi kan du zoome rundt og ind og

Læs mere

Side 1 af 7 Dette undervisningsforløb er hentet fra Naturfagsdiplom.dk - Skolevisioner

Side 1 af 7 Dette undervisningsforløb er hentet fra Naturfagsdiplom.dk - Skolevisioner Indledning... 2 Model for undervisningsforløbet... 2 Begrundelse for valg af model:... 2 De tre læringsrum... 2 Undervisningsrummet... 2 Træningsrummet... 3 Studierummet... 3 Undervisningsforløbets forskellige

Læs mere

Bilag 1 Spørgeskemaundersøgelse 1/6

Bilag 1 Spørgeskemaundersøgelse 1/6 Bilag Bilag 1 Spørgeskemaundersøgelse 1/6 De første spørgsmål handler om Hvor mange års erfaring som underviser har du? Mindre end 1 år 1-5 år 6-10 år Mere end 10 år Har du tidligere udviklet online kurser?

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar juni 2012 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Erhvervscase

Læs mere

Ledernetværksmøde. d.2/12-2013. fredag den 20. december 13

Ledernetværksmøde. d.2/12-2013. fredag den 20. december 13 Ledernetværksmøde d.2/12-2013 1) 13.00-13.10: Velkomst, kort om netværkets mål og struktur, samt intro til dagens tema: ledelse af elevaktiverende undervisningsprocesser. Kan e-tavler/projektorer medvirke

Læs mere

IT-progressionsplan 2014

IT-progressionsplan 2014 IT-progressionsplan 2014 (Planen er stadig under udvikling) Overordnet beskrivelse - "IT-dannelse" Eleverne skal undervises i forskellige systemer, hvorved de gennem undervisningen og den konkrete anvendelse

Læs mere

Afprøvning af læringsudbytte i forbindelse med AMU kurser.

Afprøvning af læringsudbytte i forbindelse med AMU kurser. Afprøvning af læringsudbytte i forbindelse med AMU kurser. Afprøvning af læringsudbytte i AMU Baggrund for at indføre afprøvning af læringsudbytte: Trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen- efter-

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 for hh1e Team 2

Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 for hh1e Team 2 Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 for hh1e Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet... 4

Læs mere

TANKER BAG DEN PAPIRLØSE KLASSE. Pilotprojekt med tablets på Køge Handelsgymnasium

TANKER BAG DEN PAPIRLØSE KLASSE. Pilotprojekt med tablets på Køge Handelsgymnasium TANKER BAG DEN PAPIRLØSE KLASSE Pilotprojekt med tablets på Køge Handelsgymnasium Tablets er nyt element i pædagogikken? ipad vs Windows 8 tablet 1/2 Infrastruktur er klar: - Tablet med Windows 8 passer

Læs mere

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER VEJLEDNING, SAMFUNDSFAG OM TEMAET Børn og unge færdes i stigende grad i sociale online foras, de danner netværksrelationer og fællesskaber og får serveret deres nyheds-

Læs mere

Rammer for delprojekter i edidaktik

Rammer for delprojekter i edidaktik Prestudy med fleksibel elevvejledning. Større elevdeltagelse og højere kvalitet i læringen. Formål. Med udgangspunkt i den socialkonstruktivistiske e-læringsform fra den e-didaktiske overvejelsesmodel

Læs mere

Hvad vil vi med spanskundervisningen? Mere mundtlighed Autentiske samtaler Elevaktivitet Elevengagement

Hvad vil vi med spanskundervisningen? Mere mundtlighed Autentiske samtaler Elevaktivitet Elevengagement Hvad vil vi med spanskundervisningen? Mere mundtlighed Autentiske samtaler Elevaktivitet Elevengagement At nytænke begynderundervisningen Formål: Væk fra fokus på: - Tekstlæsning - Oplæsning + oversættelse

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR HH2D IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 3. PÆDAGOGISKE FOKUSPUNKTER... 6 4. KLASSENS STUDIEMILJØ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar Maj 2012 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Erhvervscase

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2c Team 1

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2c Team 1 Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 for HH2c Team 1 Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet

foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet foreløbige resultater fortsat Birgitte Holm Sørensen Aalborg Universitet 5. Resultat Elevernes egenproduktion med it kvalificerer elevernes faglige læreprocesser og læringsresultater når lærerne udarbejder

Læs mere

ENTREPRENØRIELLE KOMPETENCER

ENTREPRENØRIELLE KOMPETENCER SEMINAR 3 ENTREPRENØRIELLE KOMPETENCER - Fokus på læringsudbytte af entreprenørielle processer AU AARHUS UNIVERSITET CENTER FOR UNDERVISNINGSUDVIKLING OG DIGITALE MEDIER 1. JANUAR 2016 Program for dagen

Læs mere

Brug af Facebook til fælles fortolkning og analyse af skønlitteratur

Brug af Facebook til fælles fortolkning og analyse af skønlitteratur Brug af Facebook til fælles fortolkning og analyse af skønlitteratur DANSK, 8. - 9. KLASSE NÅR FACEBOOK DIDAKTISERES OG BRUGES SOM MIDDEL TIL FORTOLKNING AF SKØNLITTERATUR IT lærernetværk, region Nord

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser

Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser AU Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Afslutningskonference Aarhus Universitet 28. november 2011 Tendenser fra interview og observation Temaer

Læs mere

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen.

Forløbet er lavet med udgangspunkt i 9. klassetrin, men rummer udfordringer for alle elever i udskolingen. Voices of Africa Forløbsvejledning Af Lene Vendelbo Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Dette forløb sætter fokus på det moderne Afrika. Det tager udgangspunkt i tre succesrige afrikanere fra hvert deres

Læs mere

Opdatering på FIU it systemerne. Pædagogiske inspirationsdage 2011

Opdatering på FIU it systemerne. Pædagogiske inspirationsdage 2011 Opdatering på FIU it systemerne Pædagogiske inspirationsdage 2011 FIU IT systemerne fremadrettet I FIU-grundlaget 2012 2015 indgår, at der skal ske en forenkling af FIU-it bl.a. ved at lukke at lukke/udfase

Læs mere

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger.

Der vil komme et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger og dele af den forøgede elevtid i skolen vi blive varetaget af pædagoger. Januar 2014. Kære forældre og elever. Den 11. august starter det nye skoleår og Skolereformen træder i kraft (den er besluttet i folketinget i dec. 2013). Det vil indebære mange spændende og mærkbare forandringer.

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med specialer Uddannelsestid Merkantile uddannelser: 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler

Læs mere

Digital dannelse/kompetence på Tietgen

Digital dannelse/kompetence på Tietgen Digital dannelse/kompetence på Tietgen FLUID seminar 27. marts 2017 Hvad vil jeg komme ind på? Relationen mellem digital dannelse og digital kompetence på en handelsskole som Tietgen. Hvorfor anvender

Læs mere

Indhold. Web2.0 og Flipped Learning December 2015

Indhold. Web2.0 og Flipped Learning December 2015 Indhold Forord... 3 Forløbet... 3 Ordkendskab... 3 Boldbasis og boldspil... 4 UNDERVISNINGSFORLØB... 4 Lektion 1... 4 Introduktion til timen. Håndbold... 4 Lektion 2... 5 Lektion 3... 5 Skematisk oversigt

Læs mere

AT på Aalborg Katedralskole 2011-12

AT på Aalborg Katedralskole 2011-12 AT på Aalborg Katedralskole 2011-12 Alle AT forløb har deltagelse af to til tre fag, som for nogle forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde (AT 3, 5 og 7). I så tilfælde skal det sikres, at eleverne

Læs mere

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER VEJLEDNING, SAMFUNDSFAG OM TEMAET Børn og unge færdes i stigende grad i sociale online foras, de danner netværksrelationer og fællesskaber og får serveret deres nyheds-

Læs mere

Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet. Lise Petersen, e-læringskoordinator, SDU lisep@sdu.dk

Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet. Lise Petersen, e-læringskoordinator, SDU lisep@sdu.dk Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet Lise Petersen, e-læringskoordinator, SDU lisep@sdu.dk E-læringsværkstedet på SDU Et tilbud til undervisere og TAP er: Implementering af e-læringsforløb

Læs mere

Ansøgning om udviklingsprojekt i de gymnasiale uddannelser 2010

Ansøgning om udviklingsprojekt i de gymnasiale uddannelser 2010 Dato: 02-DEC-10 Side 1 af 6 sider Ansøgning om udviklingsprojekt i de gymnasiale uddannelser 2010 1. Skolens navn, 2. postadresse og 3. telefonnummer/ web/ e-mail 575012 Vejen Gymnasium og HF Petersmindevej

Læs mere

Jeg har lovet at sige noget om

Jeg har lovet at sige noget om Digitale undervisningsforløb på LMS & Martin Havgaard Seehagen Jeg har lovet at sige noget om Konkrete implikationer ift. det at mediere et undervisningsforløb eller materiale til portal / LMS E-læring

Læs mere

Lærervejledning. Genbrugskørekortet. for 4. klasserne i Varde Kommune

Lærervejledning. Genbrugskørekortet. for 4. klasserne i Varde Kommune Lærervejledning Genbrugskørekortet for 4. klasserne i Varde Kommune 2018/2019 Introduktion Denne lærervejledning er tiltænkt som en støtte til dig, der har ansvaret for 4. klassernes deltagelse i DIN Forsynings

Læs mere

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA

STUDIEPLAN 2. ÅR SKOLEÅRET 2018/19 FOR 2C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA STUDIEPLAN 2. ÅR FOR 2C IBC HANDELSGYMNASIET AABENRAA INDHOLDSFORTEGNELSE 1. KLASSEN... 3 2. TILRETTELÆGGELSE OG KOORDINERING AF UNDERVISNING... 4 4. KLASSENS STUDIEMILJØ OG DEN ENKELTE ELEVS TRIVSEL...

Læs mere

Skriftlighed rettearbejde er der en sammenhæng?

Skriftlighed rettearbejde er der en sammenhæng? Af Jacob Gadegaard Cand.negot fra SDU, underviser på 15. år på TietgenSkolen i Odense i engelsk, afsætning og kulturforståelse. Sidder i eksamenskommissionen i faget afsætning og har været med i forsøget

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 For HH1d Team 3

Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 For HH1d Team 3 Studieplan 1. år Skoleåret 2016/17 For HH1d Indholdsfortegnelse 1. Klassen..Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet 4 3. Pædagogiske fokuspunkter

Læs mere

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Den digitale strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn tager udgangspunkt i Strategi for den digitale erhvervsuddannelse udarbejdet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 Alle AT forløb har deltagelse af to til tre fag, som for nogle forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde (AT 3, 5 og 7). I så tilfælde skal det sikres, at eleverne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2014 -juni 2015 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Erhvervscase

Læs mere

Studieplan for klasse 2V forår Aktiviteter Januar Februar Marts April Maj Faglige mål

Studieplan for klasse 2V forår Aktiviteter Januar Februar Marts April Maj Faglige mål Studieretningsfag International Økonomi A Inflation Konkurrenceevne Forsyningsbalancen International Økonomi International Økonomi identificere, formulere og behandle de samfundsøkonomiske udfordringer,

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

Den digitale folkeskole "Læring uden grænser"

Den digitale folkeskole Læring uden grænser Td Den digitale folkeskole "Læring uden grænser" Den digitale folkeskole har elevernes læring i centrum. Det betyder, at vi i Kerteminde Kommunes skolevæsen har fire pejlemærker: - At eleverne udfordres

Læs mere

Studieplan for HHX Medier & Kommunikation

Studieplan for HHX Medier & Kommunikation Studieplan for HHX Medier & Kommunikation HHX Medier & Kommunikation giver dig værktøjer til at håndtere de store mængder af information og den mediejungle, du dagligt møder både i virksomheden og i verden

Læs mere

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Sprog

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Sprog It i fagene - Helsingør Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013 Sprog SPROG WORKSHOPS 2012-2013 Fagligt fokus, differentiering og fordybelse Kompetenceløftet It i fagene fortsætter i 2012-2013

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

It. Strategi og handlingsplan 2008-10

It. Strategi og handlingsplan 2008-10 Fredericia Gymnasium 2008-10 Side 1/5 It. Strategi og handlingsplan 2008-10 1. Indledning 2. Elevernes it-kompetencer og it-færdigheder 3. Kommunikationssystemer mv. 4. Netværk, hardware, software - investeringsplan

Læs mere

DELTAGER OG PRODUCENT

DELTAGER OG PRODUCENT DELTAGER OG PRODUCENT VEJLEDNING, DANSK OM TEMAET Børn og unge vokser i dag op i et digitaliseret samfund og kommer hver dag i berøring med en række erfaringer med digitale redskaber, som har betydning

Læs mere

Evaluering af BIT foråret 2014

Evaluering af BIT foråret 2014 Evaluering af BIT foråret 2014 Køn Uddannelse Går du på et bestemt forløb Går du på et bestemt forløb Hvilken klasse går du i Dine it-kundskaber I dette afsnit vil vi bede dig om at besvare nogle spørgsmål

Læs mere

MIMER. En intelligent læringsplatform

MIMER. En intelligent læringsplatform MIMER En intelligent læringsplatform 2 MIMER 01 INTRODUKTION LÆRINGSPLATFORMEN MIMER Mimer er en intelligent læringsløsning, der henvender sig både til elever, forældre, lærere og skolelederne - en fælles

Læs mere

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER

SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER SOCIALE MEDIER, SOCIALE VIRKELIGHEDER VEJLEDNING, DANSK OM TEMAET Børn og unge færdes i stigende grad i sociale online foras, de danner netværksrelationer og fællesskaber og får serveret deres nyheds-

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 13/14: 1. Studieaktivitet a. skriftligt b. mundtligt 2. IT i undervisningen (fortsat

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 76 Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold EUX Afsætning

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategien skal understøtte praktisering af digital læring på Mercantec og betragtes som en konkretisering af Mercantecs pædagogiske strategi med særligt blik på

Læs mere

Undervisernes digitale kompetencer

Undervisernes digitale kompetencer Undervisernes digitale kompetencer Linda Hauschildt Nielsen Januar-December 2010 Undervisernes digitale kompetencer Personlige redskaber Samarbejde Undervisningsaktiviteter Digitale materialer Publicering

Læs mere

DHO-plan til lærerne

DHO-plan til lærerne DHO-plan til lærerne 2017-18 For langt de fleste elever er DHO første gang, de skal skrive en længere sammenhængende fremstilling. Fra grundskolen er de vant til at arbejde projektorienteret, skrive synopser

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 For HH2d Team 3

Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 For HH2d Team 3 Studieplan 2. år Skoleåret 2016/17 For HH2d Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

Eleverne vil have udformet fem synopser inden den afsluttende eksamen.

Eleverne vil have udformet fem synopser inden den afsluttende eksamen. AT på Aalborg Katedralskole 2017-18 (2.g og 3.g) Alle AT-forløb har som udgangspunkt deltagelse af to fag, som for enkelte forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde. I så tilfælde skal det sikres,

Læs mere

idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed. 2 (6 timer)

idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed. 2 (6 timer) Undervisningsforløb, der inddrager ipads Undervisningsforløb, der inddrager ipads Fagligt tema/indhold/kompetencemål: Tema: "Kroppen-skabt til at bevæge sig" - idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed

Læs mere

Formativ evaluering i fysik. Mette Machholm

Formativ evaluering i fysik. Mette Machholm Formativ evaluering i fysik Mette Machholm Formativ evaluering - forskning siger: FEEDBACK Et par overvejelser - Program Formativ og summativ evaluering - definition og hvorfor? Formativ evaluering af

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Hold Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard 3.D

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Studentereksamen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Termin hvori undervisning afsluttes: Maj-juni 2019 (Eksamen 2019) Erhvervsgymnasiet

Læs mere

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Hvad siger forskningen om digital læring? Elevernes motivation og læring med it.

Hvad siger forskningen om digital læring? Elevernes motivation og læring med it. Hvad siger forskningen om digital læring? Elevernes motivation og læring med it. KL Odense 23.6.2012 Birgitte Holm Sørensen Forskningslab: IT og Læringsdesign (ILD) Aalborg Universitet - København Digital

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl Lærervejledning til undervisningsforløbet Det digitale spejl Introduktion Det digitale spejl er et undervisningsforløb om net- etikette og digital adfærd. De traditionelle informationskanaler som fx aviser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 3.B

Læs mere

Sammenfatning af lærerevaluering i 1v November 2007

Sammenfatning af lærerevaluering i 1v November 2007 Lærerevaluering november 2007 Side 1 af 8 1v Helsingør Gymnasium Sammenfatning af lærerevaluering i 1v November 2007 Nedenstående er en sammenfatning af den første lærerevaluering, der er gennemført i

Læs mere

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Linie Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Studieretning Generel introduktion Mål for lærerteamet Afsætning A, Spansk A og Kulturforståelse C Grundforløbet skal gøre eleverne

Læs mere

UNI C 2012 Pædagogisk IT-kørekort. Basismodul 3. Frank Bach, frank@frankix.dk. Web 2.0 tjenester

UNI C 2012 Pædagogisk IT-kørekort. Basismodul 3. Frank Bach, frank@frankix.dk. Web 2.0 tjenester Basismodul 3 Frank Bach, frank@frankix.dk Web 2.0 tjenester Social eller ej?... 3 Sociale bogmærker... 3 Wikis... 5 Blogging... 6 Billede og video... 7 Sociale netværk - vennetjenester... 8 Andre tjenester...

Læs mere

Peerevaluering som formativ evaluering

Peerevaluering som formativ evaluering Peerevaluering som formativ evaluering Mette Machholm Helsingør Gymnasium Indhold Peer-evaluering - hvorfor? Peer-evaluering - anno 2008 Peer-evaluering i fysik - med Peergrade Opsamling og spørgsmål Peerevaluering

Læs mere