TOOLCAMP. Til dommerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TOOLCAMP. Til dommerne"

Transkript

1 TOOLCAMP Til dommerne

2 SAMARBEJDE VURDERINGSKRITERIER Skal eleverne arbejde parvis eller i grupper? 1 Eleverne arbejder ikke sammen parvis eller i grupper. Har eleverne fælles ansvar? 2 Eleverne arbejder sammen, men har ikke fælles ansvar. Træffer eleverne væsentlige beslutninger sammen? 3 Eleverne har fælles ansvar, men det kræver ikke at de træffer væsentlige beslutninger sammen. Er elevernes arbejde indbyrdes afhængigt? 4 Eleverne har fælles ansvar og træffer væsentlige beslutninger sammen om indhold, proces og produktet af deres arbejde, men arbejdet er ikke indbyrdes afhængigt. 5 Eleverne har fælles ansvar og træffer væsentlige beslutninger sammen om indhold, proces og produktet af deres arbejde og arbejdet er indbyrdes afhængigt.

3 Samarbejde Har alle i gruppen været med at lave projektet? Og virker det som om at alle i gruppen mener det er deres ansvar at produktet er blevet godt? Har alle været med til at bestemme hvad der er sket? Har alle lige meget ejerskab i produktet? Alle skal have deltaget i Jeres projekt, så ikke en bestemmer alt Har I været afhængige af hinanden? eller kunne det ligeså godt have været en der bare lavede det hele? Eksempler: Hvordan har I arbejdet med at alle i gruppen vidste noget forskelligt og var gode til forskellige ting og det til sidst gav et fedt resultat? Er I klar over hvad de forskellige i gruppen er gode til har I snakket om det? Har alle været med til at beslutninger hvad I vil fokuserer på til Toolcampen, hvilke programmer og apps I vil bruge og hvordan I præsentere tingene? I præsentationen kan i fx vise jeres bedste samarbejdstrick og fortælle hvordan i har arbejdet sammen. Hvornår er det I fungere bedst som gruppe? Tag fx nogle billeder eller videoer når i sidder og har et godt samarbejd i gruppen som I kan vise frem. Lav en fælles slagsang som alle synger med på vis noget team spirit. Eller alle i gruppen kan ved dommerpræsentationen fortælle om mindst en ting i projektet som de er stolte af at have lavet enten alene eller i fællesskab men alle skal være stolte af det og synes det er noget de har gjort Det er også fedt hvis I har brugt it til at arbejde sammen med og kommunikere fx via Skype?

4 BRUG AF IT VURDERINGSKRITERIER Har eleverne mulighed for at bruge it? 1 Eleverne har ikke mulighed for IT. Bliver elevernes videns konstruktion understøttet af IT? 2 lære eller udføre grundlæggende færdigheder eller gengive information. De skaber ikke viden. Er brug af IT nødvendig for videns konstruktion? 3 understøtte videns konstruktion, men de kunne ikke konstruere samme viden uden brug af IT. Designer eleverne it produkt? 4 understøtte videns konstruktion, og brugen af IT er nødvendig, men eleverne producerer ikke et IT-produkt til virkelige brugere. 5 understøtte videns konstruktion, og brugen af IT er nødvendig, og eleverne producere et IT produkt til virkelige brugere.

5 IT-anvendelse Har I brugt IT til rent faktisk at blive klogere eller er det bare lir? Altså, en powerpoint er kun et præsentationsværktøj, så det gælder ikke;-). Har I brugt et program, en app eller andet til at lære noget, I ikke vidste i forvejen eller kunne man ligeså godt have lavet det uden at bruge IT? Er der nogen, der er brugere af jeres produkt, fx et spil eller andet? Eksempler: Fedt når I selv er kreative og skriver og laver et produkt knap så fedt hvis I bare copy paster noget fra nettet. Fx hvis I skriver om noget danskfagligt som et digt. Hvis man tager billeder selv eller henter fra nettet, som passer med det som digtet beskriver og laver en collage af dem, er det godt. Hvis man bare kopierer et billede fra bogen, hvor digtet stod i, er det ret skidt. Det er rigtig fedt, hvis der er nogle andre, som rent faktisk bruger jeres IT produkt til noget; fx hvis man laver et undervisningsmateriale som andre elever lærer noget af. Det kan være alt muligt en bog, film, power point, en quizz. Så længe der er andre mennesker (fx elever eller søskende), som bruger det til noget. Man kunne også lave en app, som andre bruger fx en kogebogsapp. Hvis I så ligefrem lytter til, hvad brugerne af jeres IT produkt har at sige, og I bruger de ting, de siger, til at forbedre det efterfølgende, så er det rigtig godt.

6 INNOVATION VURDERINGSKRITERIER Fylder problemløsning mest i aktiviteten? 1 Problemløsning fylder ikke mest i aktiviteten. Eleverne bruger et allerede kendt svar eller procedure til det meste af arbejdet. Arbejder eleverne på et problem fra den virkelige verden? 2 Problemløsning fylder mest i aktiviteten, men problemet er ikke et problem fra den virkelige verden. Kræves der innovation? 3 Eleverne skal løse et problem fra den virkelige verden, men de er ikke nytænkende. Det kræver ikke, at de indarbejder deres ideer i den virkelige verden, eller at de kommunikerer deres ideer til nogen uden for skolen, som kan indarbejde dem. 4 Der kræves løsning af et problem fra den virkelige verden, og eleverne er nytænkende. Det kræves at de indarbejder deres ideer i den virkelige verden, eller at de præsenterer deres ideer for nogen uden for skolen, som kan indarbejde dem.

7 Innovation Har I arbejdet med at løse et problem? Er problemet fra den virkelige verden, som kan gøre hverdagen lettere for folk eller endda ændre folks liv? Er det et rigtig problem? Måske kender I til nogen, der har brug for noget nyt? Er der noget, I synes, der bør gøres noget ved, som ingen voksne har fundet på? Og er der nogen, der har brugt jeres løsning; det kan være en person, en virksomhed eller en gruppe af mennesker? Eksempler: Tænk lidt over jeres projekt. Løser det et problem eller kan det komme til at gøre det? Nogle gange er det fedt bare at komme på gode ideer; men prøv at starte med at overveje et godt problem og så derefter komme på nogle løsningsforslag. Man kan evt. starte med sammen at tænke over, hvad I synes er virkelig irriterende i hverdagen for jer og så brainstorme på løsninger på de problemer. Det kan være noget på skolen, eller man kan lave et IT produkt, der løser det problem eller hjælper andre ved at fx lave instruktionsvideoer på Instructables.

KOLLABORATION NEJ 1 NEJ 2 NEJ 3 NEJ 4. Skal eleverne arbejde. Skal eleverne have fælles ansvar? Skal eleverne træffe væsentlige

KOLLABORATION NEJ 1 NEJ 2 NEJ 3 NEJ 4. Skal eleverne arbejde. Skal eleverne have fælles ansvar? Skal eleverne træffe væsentlige KOLLABORATION Skal eleverne arbejde parvis eller i grupper? 1 Eleverne arbejder ikke sammen parvis eller i grupper. Skal eleverne have fælles ansvar? 2 Eleverne arbejder sammen, men har ikke fælles ansvar.

Læs mere

Coding Class Cph. - guide til samarbejdet med folkeskoler i Københavns kommune

Coding Class Cph. - guide til samarbejdet med folkeskoler i Københavns kommune Coding Class Cph - guide til samarbejdet med folkeskoler i Københavns kommune Hvad er jeres rolle? Jeres primære rolle er at agere sparringspartnere og inspiratorer til elevernes digitale innovation. Dvs.

Læs mere

Coding Class Cph. - guide til samarbejdspartnere med folkeskoler i Københavns kommune

Coding Class Cph. - guide til samarbejdspartnere med folkeskoler i Københavns kommune Coding Class Cph - guide til samarbejdspartnere med folkeskoler i Københavns kommune Hvad er jeres rolle? Jeres primære rolle er at agere sparringspartnere og inspiratorer til elevernes digitale innovation.

Læs mere

Guide til elevnøgler

Guide til elevnøgler 21SKILLS.DK Guide til elevnøgler Forslag til konkret arbejde Arbejd sammen! Den bedste måde at få de 21. århundredes kompetencer ind under huden er gennem erfaring og diskussion. Lærerens arbejde med de

Læs mere

Kom godt i gang. Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer

Kom godt i gang. Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer 21SKILLS.DK CFU, DK Kom godt i gang Guide til at arbejde med det 21. århundredes kompetencer Arbejde med det 21. århundredes kompetencer Arbejd sammen! Den bedste måde at få det 21. århundredes kompetencer

Læs mere

Informatik C robotter

Informatik C robotter Informatik C robotter Robotter 1. Præsentation af Fable-robotten og indledende øvelser. Robotter 2. Brainstorm på anvendelser af robotter. Udarbejdelse af cases+userstories i grp. Robotter 3. Udarbejdelse

Læs mere

Årsplan til samfundsfag sporfag 15/16 Demokratisk iværksætteri.

Årsplan til samfundsfag sporfag 15/16 Demokratisk iværksætteri. Årsplan til samfundsfag sporfag 15/16 Demokratisk iværksætteri. Deltagelse i et: 9.kl Samfundsfag er en af tre linjer, som elever i 9.kl. kan vælge på Glamsdalens Idrætsefterskole. Tema: Frivillighed Tid

Læs mere

Svarprocent og fordeling

Svarprocent og fordeling 1 Svarprocent og fordeling 80% 60% 40% 20% 0% 64 % Svar 82,6 % 36 % Ikke svar 17,4 % 70 60 50 Serie1 Svar Serie2 Ikke svar 40 30 20 10 0 6. årgang 7. årgang 8. årgang 9. årgang 2 Spørgsmål til eleverne:

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1-6: De 24 styrker... s. 6 Øvelse 1: De Blå Styrker... s. 6 Øvelse 2: De Grønne Styrker...s.

Læs mere

HVEM ER EN HELT? HELTE OPGAVEARK 1. 1) Diskuter: Hvem er mest en helt? 1. Statsministeren. 1-7, hvor nr. 1 er mest en helt.

HVEM ER EN HELT? HELTE OPGAVEARK 1. 1) Diskuter: Hvem er mest en helt? 1. Statsministeren. 1-7, hvor nr. 1 er mest en helt. HVEM ER EN HELT? 1) Diskuter: Hvem er mest en helt? 1. Statsministeren 2. Supermand 3. En læge 4. En handicappet 5. Et skolebarn 6. En ældre dame 7. Gud 2) Argumentér for jeres valg, og placér dem på en

Læs mere

Fagbog om kæledyr - 2. klasse - 30 lektioner

Fagbog om kæledyr - 2. klasse - 30 lektioner Fagbog om kæledyr - 2. klasse - 30 lektioner FRA FÆLLES MÅL Kompetanceområde: Fremstilling Kompetancemål: Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billeder i nære og velkendte situationer. Færdigheds-

Læs mere

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder:

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder: Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1 Deltager af personalet: Antal børn og alder: Udarbejdelse af skema dato: Karina, Özlem, Karin, Sadjida og Mette 11 børn i alderen 2-3 år

Læs mere

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT]

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] 2010 Pernille Ketscher & Kasper Lassen [AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] Indhold Skema over fordeling af opgaver.... 3 Kommunikationsplan.... 4 Overvejelser for kommunikationsplanen.... 5 Overvejelserne for

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I VVS ENERGIUDDANNELSEN FORSKER-PRAKTIKERNETVÆRKSMØDE OM IT I EUD

DIGITALE TEKNOLOGIER I VVS ENERGIUDDANNELSEN FORSKER-PRAKTIKERNETVÆRKSMØDE OM IT I EUD DIGITALE TEKNOLOGIER I VVS ENERGIUDDANNELSEN FORSKER-PRAKTIKERNETVÆRKSMØDE OM IT I EUD SØREN HELBO UNDERVISER VVS ENERGIMONTØR VVS INSTALLATØR LIDT OM MIG SELV. COMPUTERNØRD - ELLER SOM GYNTHER BENÆVNER

Læs mere

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail:

Undervisningsmateriale. Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: Mail: Undervisningsmateriale Konventum, Helsingør 30. Marts Rune Schmidt Telefon: 21 46 92 42 Mail: runsch@gladsaxe.dk 1 Hvad er det for noget materiale? Der er ind til videre lavet materialer til udskolingen

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Digitale redskaber i dagtilbud. Carsten Jessen, emeritus, ph.d. Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet

Digitale redskaber i dagtilbud. Carsten Jessen, emeritus, ph.d. Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet Digitale redskaber i dagtilbud Carsten Jessen, emeritus, ph.d. Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet Børns læring og dannelse i fremtidsperspektiv Hvad er læring til fremtiden?

Læs mere

Hvem er du? Hvad synes du om snus/cigaretter/vandpibe/ecigaretter?

Hvem er du? Hvad synes du om snus/cigaretter/vandpibe/ecigaretter? Lærerark Erfaringer med tobak Læringsmål på forløbet Eleverne lærer at gennemføre et interview. Eleverne lærer derudover også vælge en metode til at præsentere deres interview fx en videooptagelse eller

Læs mere

Vejledning til undervisere

Vejledning til undervisere Vejledning til undervisere Introduktion Formålet med BrickBacker er at tilbyde et digitalt undervisningsmateriale, der kan anvendes i faget Håndværk og Design. Ud fra en designbaseret læringstilgang definerer

Læs mere

Innovativt arbejde. Kom godt i gang

Innovativt arbejde. Kom godt i gang Innovativt arbejde En mobiltelefon på fire kilo, lyder det som en vittighed? Det var det ikke i 1987. Dengang kunne man kun ringe op til andre i Danmark, Norge og Sverige. Hvad gemte der sig ellers af

Læs mere

Rusmiddelforebyggende. undervisning MODUL 2. Kommunikation

Rusmiddelforebyggende. undervisning MODUL 2. Kommunikation Rusmiddelforebyggende undervisning MODUL 2 MODUL 2 Aktiviteter Forberedende aktivitet: Inddeling i hold. Film: Animeret introduktion til emnet kommunikation. Samtale på klassen: Opfølgning på animeret

Læs mere

Mellemtrin. Job i lokalsamfundet

Mellemtrin. Job i lokalsamfundet Job i lokalsamfundet Job i lokalsamfundet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Vores lokalsamfund Vores lokalsamfund Portræt af en virksomhed Klassens jobbog Job i andre lokalområder 1. modul

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen?

Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Tendenser i it-brug i de gymnasiale uddannelser! - Hvor er vi på vej hen? Christian Dalsgaard Educational Research Learning and Media http://pages-tdm.au.dk/educationalresearch/ Center for Undervisningsudvikling

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1: De 24 styrker... s. 5 Øvelse 2: Styrkespillet... s. 9 Øvelse 3: Find styrker i personerne

Læs mere

Er eleverne passive forbrugere af it, aktive brugere eller designere af et it-produkt til et virkeligt publikum?

Er eleverne passive forbrugere af it, aktive brugere eller designere af et it-produkt til et virkeligt publikum? IT OG LÆRING Er eleverne passive forbrugere af it, aktive brugere eller designere af et it-produkt til et virkeligt publikum? Oversigt Vi lever i en forbundet verden med adgang til en omfattende række

Læs mere

Undervisningsmateriale til Ungdommens Folkemøde 17. September 2017

Undervisningsmateriale til Ungdommens Folkemøde 17. September 2017 Undervisningsmateriale til Ungdommens Folkemøde 17 September 2017 Lærerintroduktion NEXT er i år en del af Ungdommens Folkemøde i Søndermarken på Frederiksberg d. 7.- 8. september. Ungdommens Folkemøde

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Workshop Multimodale tekster. Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler

Workshop Multimodale tekster. Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler Workshop Multimodale tekster Samarbejdsprojekt Thisted Bibliotek og PLC på Thisted Kommunes folkeskoler Dagens program 8.00: Velkommen og introduktion til projektet, multimodalitet og 21th Century Learning

Læs mere

Dansk Pædagogisk assistent - Supplerende materiale i i-bogen

Dansk Pædagogisk assistent - Supplerende materiale i i-bogen Dansk Pædagogisk assistent - Supplerende materiale i i-bogen Kapitel 1 Velkommen til dansk! Side 15 Power point med illustrationer og tabeller kap 1-5 Side 22 Opgave i notesbogen om Hvad betyder ordene?

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN POLITISK PÅVIRKNING

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN POLITISK PÅVIRKNING Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN POLITISK PÅVIRKNING POLITISK PÅVIRKNING INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Hvilke

Læs mere

SPROGLIG UDVIKLING I MATEMATIK

SPROGLIG UDVIKLING I MATEMATIK SPROGLIG UDVIKLING I MATEMATIK UVM Matematikfaglige temadage - Rebild 14.9.18 og Roskilde 21.9.18 Rasmus Greve Henriksen (rgh-skole@aalborg.dk) Dagens pointer Sprogbaseret undervisning handler om: - at

Læs mere

Bevægelsesfabrikken Undervisningsforløb Idræt klasse

Bevægelsesfabrikken Undervisningsforløb Idræt klasse Bevægelsesfabrikken Undervisningsforløb Idræt 1. - 2. klasse Indhold Bevægelsesfabrikken i idræt 1. 2. klasse... 1 Opgavebeskrivelse... 1 Undersøgelsesfasen... 1 Idéfasen... 1 Storyboard og speak... 2

Læs mere

Materialer Læringsmål Lærerroller, arbejdsformer og organisering. Robinsonade som genre. Kendskab til interaktion i Minecraft via Den mystiske ø

Materialer Læringsmål Lærerroller, arbejdsformer og organisering. Robinsonade som genre. Kendskab til interaktion i Minecraft via Den mystiske ø 4. Lektionsoversigt Fasebeskrivelse og varighed Materialer Læringsmål Lærerroller, arbejdsformer og organisering Faglige begreber og faglige tilgange A) OPSTART 2 lektioner Fælles introduktion til storyline

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

SPROGUDVIKLENDE UNDERVISNING I FAGENE HVORDAN BYGGER VI BRO TIL FAGSPROGET?

SPROGUDVIKLENDE UNDERVISNING I FAGENE HVORDAN BYGGER VI BRO TIL FAGSPROGET? SPROGUDVIKLENDE UNDERVISNING I FAGENE HVORDAN BYGGER VI BRO TIL FAGSPROGET? Workshop 11 Hillerød 7. august 2019 Helene Thise, helt@kp.dk Helene Thise helt@kp.dk Lektor Dansk som andetsprog Videreuddannelsen,

Læs mere

Forældrepjece om sprogtilegnelse i Elsted Dagtilbud

Forældrepjece om sprogtilegnelse i Elsted Dagtilbud FORÆLDREPJECE SPROG Indhold Forældrepjece om sprogtilegnelse i Elsted Dagtilbud 3 Gode råd 3 Sprogforståelse 5 Når der er knas med sproget 5 Sprogvurdering 6 Sprogarbejdet i Elsted Dagtilbud 7 Sprogvejleder

Læs mere

Facilitering af grupper

Facilitering af grupper Facilitering af grupper Schoug Psykologi & Pædagogik D. 11. marts 2015 UDVIKLING OG FORANDRING Gå efter guldet (30 min) 1. Beskriv en dag eller en situation, hvor du virkelig følte du gjorde en god indsats;

Læs mere

Arbejdspladslære Samarbejdslære

Arbejdspladslære Samarbejdslære KUU konference Arbejdspladslære Samarbejdslære Fokus på målene Holde eleverne aktive - Involvere eleverne mht. emner og metoder - Lytte til deres erfaringer - Interviews - Filme Fokus på produktionsplanlægning

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

Sortedamskolen har valgt at arbejde med skolens værdigrundlag, der består af de tre værdier:

Sortedamskolen har valgt at arbejde med skolens værdigrundlag, der består af de tre værdier: Baggrund Sortedamskolen har valgt at arbejde med skolens værdigrundlag, der består af de tre værdier: 1) Høj faglighed 2) Tryghed 3) Medbestemmelse Skolens ansatte har deltaget i en værdiproces i november

Læs mere

sådan arbejder I med skolens digitale værdier

sådan arbejder I med skolens digitale værdier Vær digital sådan arbejder I med skolens digitale værdier Hvis du vil i gang med en proces, hvor I sætter skolens digitale kultur og elevernes digitale trivsel på dagsordenen, er det vigtigt, at du som

Læs mere

Kom i gang - Sådan gør du: 1) For at komme i gang skal du først oprette dig som bruger. Tryk på

Kom i gang - Sådan gør du: 1) For at komme i gang skal du først oprette dig som bruger. Tryk på Prezi er et visuelt præsentationsværktøj der giver dig mulighed for at lave spændende og dynamiske præsentationer. Det kan blandt andet fungere som et alternativ til dine powerpoint præsentationer. I Prezi

Læs mere

Dansk kl. Fremstilling og planlægning af kampagne til en udvalgt målgruppe, herunder en kampagnefilm. Kompetencemål efter 9.

Dansk kl. Fremstilling og planlægning af kampagne til en udvalgt målgruppe, herunder en kampagnefilm. Kompetencemål efter 9. KAMPAGNE - FORLØBSBESKRIVELSE FAG OG KLASSETRIN Dansk - 7. - 9. kl. FAGFAGLIGT OMRÅDE Fremstilling og planlægning af kampagne til en udvalgt målgruppe, herunder en kampagnefilm. FRA FFM KOMPETENCEMÅL/MÅLPAR//LÆRINGSMÅL

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEN DEMOKRATISKE SAMTALE DEN DEMOKRATISKE SAMTALE INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2)

Læs mere

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte gdette hæfte giver ad ang til videoerne Fordyb dig i Bibelens fortælling Videoer med Bibelens fortælling Studiehæfte til samtale og fordybelse 50 år med Bibellæser- Ringen Studiemateriale til Bibelens

Læs mere

Jeg vil være elev. Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen. Mobil: 21492281 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk 1

Jeg vil være elev. Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen. Mobil: 21492281 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk 1 Jeg vil være elev Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen Mobil: 249228 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk Gå på opdagelse og læs om mig og mine kompetancer Jeg er altid frisk på en samtale

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagog Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen dit

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: god tone blandt børn og voksne giver mindre mobning. forskel på, hvad børn og voksne synes er ok rent sprogligt. Formål Nogen vil måske mene, at sproget i kampagnen er

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Ordet til de unge. Det er disse ideer og anbefalinger til forældre, vejledere og skoler, som vi bringer et udpluk af her. God læselyst!

Ordet til de unge. Det er disse ideer og anbefalinger til forældre, vejledere og skoler, som vi bringer et udpluk af her. God læselyst! Ordet til de unge Ordet til de unge I dagens Danmark taber vi desværre alt for mange børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund i skolesystemet. Mange taler om, hvad der bør gøres, for at disse unge får

Læs mere

Digital dannelse. Hillerød Kommunes Læringsdag den 7. august 2019

Digital dannelse. Hillerød Kommunes Læringsdag den 7. august 2019 Digital dannelse Hillerød Kommunes Læringsdag den 7. august 2019 Præsentation Vejledning til lærere Undervisning i klasser på 2.- 7. årgang Program Oplæg: Hvad er digital dannelse? Hvorfor er det vigtigt

Læs mere

Elevhåndbog - Prøve i kristendomskundskab. Selvvalgt delemne og problemstilling Kilder - Padlet - Produkt - Kulturteknikker - Prøven

Elevhåndbog - Prøve i kristendomskundskab. Selvvalgt delemne og problemstilling Kilder - Padlet - Produkt - Kulturteknikker - Prøven Elevhåndbog - Prøve i kristendomskundskab Selvvalgt delemne og problemstilling Kilder - Padlet - Produkt - Kulturteknikker - Prøven Navn: Klasse: Indhold Prøveforløbet trin for trin - kristendomskundskab...

Læs mere

Frihed. af Henriette Larsen

Frihed. af Henriette Larsen Frihed af Henriette Larsen Frihed af Henriette Larsen FRIHED Henriette Larsen, København 2016 Illustrationer og layout Maria Tønnessen www.byme&henry.com 1. udgave, 1. oplag ISBN 978-87-999041-0-5 FORORD

Læs mere

TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE

TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE Skil elektronikaffald ad og find ud af, hvad det indeholder. I deltager i konkurrencen om biografbilletter med sodavand og popcorn til hele klassen. TIL LÆRERE

Læs mere

Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET

Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET StoryStarter Dagens nyheder En sjov, praktisk og samarbejdsorienteret måde

Læs mere

StoryGames lærervejledning. Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE. Vejledning

StoryGames lærervejledning. Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE. Vejledning StoryGames lærervejledning Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE Vejledning 2016 Lærervejledning Til fremtidens historiefortællere Velkommen til StoryGames 2016 4 Temaet for

Læs mere

... ELEVAKTIVITETER KLASSE

... ELEVAKTIVITETER KLASSE ... ELEVAKTIVITETER 0.-3. KLASSE Indhold Er du klar? Velkommen side 3 Inden du går i gang Kan du finde svaret i bogen? Under læsning af bogen Find ud af mere Gå på nettet. MEGAFONEN side 4 side 4 side

Læs mere

Oksbøl Mennesker bag. Pigtråd. Undervisningsmateriale

Oksbøl Mennesker bag. Pigtråd. Undervisningsmateriale Oksbøl 1945-49 Mennesker bag Pigtråd Undervisningsmateriale Til læreren I perioden 1945-1949 opholdt mange tusinde tyske flygtninge sig i Danmarks største flygtningelejr i Oksbøl. Da lejren var på sit

Læs mere

Konflikter Psykisk arbejdsmiljø

Konflikter Psykisk arbejdsmiljø Konflikter Psykisk arbejdsmiljø Kompetencemål 5 på s. 14 i bogen: - Forstå betydningen af at arbejde med konflikthåndtering Læringsmål: - Du skal kunne fortælle om de forskellige trin i konflikttrappen.

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Layout & Tegninger: Kenneth Nytoft & Terese Skovhus www.teaterbloom.dk Dette materiale

Læs mere

Innovativ undervisning inden for vejgodstransport AMU-dialogmøde den 10. juni 2015 Lizzie Mærsk Nielsen

Innovativ undervisning inden for vejgodstransport AMU-dialogmøde den 10. juni 2015 Lizzie Mærsk Nielsen Innovativ undervisning inden for vejgodstransport AMU-dialogmøde den 10. juni 2015 Lizzie Mærsk Nielsen Innovation og innovativ undervisning hvad forstår vi ved det? Hvad er din forståelse af begrebet

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Afdeling: Sirius Udfyldt af gruppe: Fisk Dato: 31.12.2015 SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper.

Læs mere

Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Nåede I alt det I ville med. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet.

Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Nåede I alt det I ville med. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet. Hvad har du lært af det? Hvordan vil du bruge det næste gang? Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Hvordan var det godt

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVAD ER ET POLITISK PARTI?

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVAD ER ET POLITISK PARTI? Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN HVAD ER ET POLITISK PARTI? HVAD ER ET POLITISK PARTI? INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2)

Læs mere

Bedre udbytte af it i skolen

Bedre udbytte af it i skolen Bedre udbytte af it i skolen En guide til selvevaluering for lærere, ledere og kommuner DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Guiden til selvevaluering er udviklet som en del af EVA s og Undervisningsministeriets

Læs mere

Beacons og HTML/CSS/JavaScript

Beacons og HTML/CSS/JavaScript Beacons og HTML/CSS/JavaScript Præsentation af informationer på en innovativ måde Mads Bo Nielsen, Aarhus Handelsgymnasium (HHX) Lasse Tage Olsen, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (HHX og EUX) Plan

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Årsplan for dansk Hus A 2013-14

Årsplan for dansk Hus A 2013-14 Årsplan for dansk Hus A 2013-14 Læringsmål Fælles Mål Metode Anvendelse af Evaluering Emner/beskrivelse Trinmål/slutmål Faglige/tværfaglige materialer/ IT "Hvad skal vi Hvorfor? aktiviteter Hvad lære?

Læs mere

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster.

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster. Projekt edidaktik Forsøg med multimodal tekstproduktion På Viden Djurs er der I to klasser blevet gennemført et forsøg med anvendelse af Microsoft Office 365. Hensigten har været at træne de studerende

Læs mere

Lektionsplanlægning Tektonik og Bionik i arkitekturen Udarbejdet af Capo

Lektionsplanlægning Tektonik og Bionik i arkitekturen Udarbejdet af Capo Miniprojekt, arkitektur uge, 1 semester - Uge 42 Emne: Tektonik og bionic i arkitekturen Analyse Gennem en uge skal de studerende på 1 semester, international og dansk linje, arbejde sammen i en arkitektur

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. MATFLIP Et undervisningsmateriale for 8. klasse MATEMATIK

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. MATFLIP Et undervisningsmateriale for 8. klasse MATEMATIK FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING MATFLIP Et undervisningsmateriale for 8. klasse MATEMATIK ISBN 978-87-90386-83-2 Copyright 2016 Fotografisk, mekanisk eller anden gengivelse

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Danskdag lørdag den 6. maj 2006. Hvad hedder det nu på dansk?

Danskdag lørdag den 6. maj 2006. Hvad hedder det nu på dansk? Danskdag lørdag den 6. maj 2006 Hvad hedder det nu på dansk? Fokus Frihed autencitet - motivation Undervisningsstrategier Læs om det Skriv om det Lyt til det Se på det Tal om det Aktiviteter: Frilæsning

Læs mere

2011-12 TJEKTASKEN.NU

2011-12 TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2011-12 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne

Læs mere

Blackout Poetry en anderledes måde at arbejde med digte på

Blackout Poetry en anderledes måde at arbejde med digte på Metodikk Blackout Poetry en anderledes måde at arbejde med digte på Thea Marie Munk Pedersen uddannet folkeskolelærer ved UCL Lillebælt i Odense med linjefagene dansk, engelsk og samfundsfag Som lærer

Læs mere

Work Smarter med Office 365 Online kursus

Work Smarter med Office 365 Online kursus Work Smarter med Office 365 Online kursus På dette online kursus gennemgår vi en række af de apps, der indgår i Office 365. Du får en grundig indføring i programmernes værktøjer, hvordan de supplerer hinanden

Læs mere

Velkommen til en præsentation af Regionsprojektet ( ): Velkommen til mit hjem.

Velkommen til en præsentation af Regionsprojektet ( ): Velkommen til mit hjem. Velkommen til en præsentation af Regionsprojektet (2017-18): Velkommen til mit hjem. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Y s Men Danmark, Danmarks Kirkelige Mediecenter og Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN POLITIKERENS ARBEJDE

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN POLITIKERENS ARBEJDE Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN POLITIKERENS ARBEJDE POLITIKERENS ARBEJDE INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Hvilke

Læs mere

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik FØLG OS PÅ _ Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik WWW.SOLGYM.DK De kunstneriske fag Billedkunst I dit første år på gymnasiet skal du have ét af de fire kunstneriske fag, der bliver udbudt

Læs mere

ANGST Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

ANGST Undervisningsmateriale til mellemtrinnet ANGST Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om angst. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som findes

Læs mere

Aldersfordeling. Indledning. Data

Aldersfordeling. Indledning. Data Indledning Vi har i uge 9, 10 og 11 arbejdet med TPM det tværprofessionelle modul. Vores team består af Mikkel Jørgensen (lærerstuderende), Charlotte Laugesen (Socialrådgiverstuderende), Cathrine Grønnegaard

Læs mere

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør.

Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Uge 39 med Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Kan alt affald genbruges? Hvor kommer affaldet hen? Hvordan får vi mere ud af vores affald? Foto: Emil Thomsen Affald er en ressource. Baggrund for

Læs mere

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning

På kant med EU. Østarbejderne kommer - lærervejledning På kant med EU Østarbejderne kommer - lærervejledning Forløbet Forløbet På kant med EU er delt op i 6 mindre delemner. Delemnerne har det samme overordnede mål; at udvikle elevernes kompetencer i kritisk

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013 Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet.

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Projekt Innovation: Tag ud i samfundet og gør en forskel Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Laboratoriet Intro: Innovationsskolen

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN FRA IDÉ TIL LOV

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN FRA IDÉ TIL LOV Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN FRA IDÉ TIL LOV FRA IDÉ TIL LOV INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Fra idé til lov

Læs mere

Den perfekte undervisning, - i følge eleverne. Helle Mathiasen. Professor, projektleder hmathiasen@tdm.au.dk

Den perfekte undervisning, - i følge eleverne. Helle Mathiasen. Professor, projektleder hmathiasen@tdm.au.dk Den perfekte undervisning, - i følge eleverne Helle Mathiasen Professor, projektleder Undervisningsorganisering, - former og - medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser Fokus på nytænkning

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEMOKRATI FORMER

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEMOKRATI FORMER Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN DEMOKRATI FORMER DEMOKRATIFORMER INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Direkte demokrati

Læs mere

AQUA Naturfagscenter Elevmateriale: Vandeksperimentariet. Persisk vandhjul

AQUA Naturfagscenter Elevmateriale: Vandeksperimentariet. Persisk vandhjul Persisk vandhjul At forstå hvordan et vandingshjul fungerer At lære om, hvordan vandingshjulet for 2.000 år siden har været brugt til at løfte vand for at kunne vande At vandingshjulet som teknologi har

Læs mere

CHAT PAARALUGU. Klassetrin: Udviklet i samarbejde mellem Meeqqat Ikiortigit Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd

CHAT PAARALUGU. Klassetrin: Udviklet i samarbejde mellem Meeqqat Ikiortigit Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd Udviklet i samarbejde mellem Meeqqat Ikiortigit Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd CHAT PAARALUGU Klassetrin: 4.-7. Kære underviser 3 Øvelse 1: Brainstorm 4 Øvelse 2:

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere