Referat Kultur- og Turismeudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kultur- og Turismeudvalget"

Transkript

1 Referat : Onsdag den 12. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg (C) Ib Kirkegaard (O) Johannes Hecht-Nielsen (V) Thomas Horn (A) Betina Svinggaard (A) Fraværende: Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden Anlægsregnskab Vandskulptur Hornbæk Udvalgets tilskudspulje - orientering Børnekultur - orientering Helsingør Kommunes Musikskole - orientering Begivenheder orientering Kulturjagten - orientering Koncert i Kulturhavnen "13 Oder til Maria", tilskud Projekt "Litteratour 2014", tilskud Sager til behandling på kommende møder i - orientering Meddelelser Eventuelt...23 Bilagsliste...24

2 2 01. Godkendelse af dagsorden 14/18 Beslutninger den Dagsorden blev godkendt.

3 3 02. Anlægsregnskab Vandskulptur Hornbæk 13/22446 Anlægsregnskab KTU marts 2014.pdf Indledning/Baggrund Regnskab for anlægsbevilling, opsætning og installation af vandskulpturen Live Source i Hornbæk. Retsgrundlag Principper for økonomistyring. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Kunstudvalget, under, har gennem en årrække sparet midler op på driftsbudgettet til køb og installation af vandskulptur på Hornbæk Torv. Kunstudvalget indgik i 2008 aftale med kunstner Jun Ichi-Inoue om udsmykning af Hornbæk Torv bl.a. på baggrund af henvendelse fra Lokal Samvirket i Hornbæk, som længe havde ønsket udsmykning af torvet til glæde for såvel de mange udenlandske turister som sommerhusejerne og borgerne i Hornbæk. Med tilladelse fra Naturstyrelsen m.fl. er vandskulpturen sat op. Kunstudvalget har indkøbt selve skulpturen for udvalgets driftsbudget. Opsætning af skulpturen er finansieret dels af opsparede driftsmidler til Kunstudsmykning, dels af tilskud fra Lokal Samvirke i Hornbæk ( kr.) og dels af tilskud fra Byrumspuljen ( kr.). Udsmykningen er gennemført i samarbejde med Lokal Samvirket i Hornbæk med lokal borger som rådgiver og konsulentbistand uden honorar. Vandskulpturen blev indviet den 5. maj Økonomi/Personaleforhold Driftsmidler overgik i 2013 til anlægsmidler, og pr. 18. marts 2013 blev anlægsbevillingen på kr. godkendt. Det samlede regnskabsresultat er kr. Regnskabet viser et mindre forbrug på kr. Tallene fordeler sig således: (1.000 kr.) Bevilling Udgift Afvigelse Elinstallation og bidrag Jordfundament og jordbundsundersøgelse Vandteknik og brønde

4 4 Belægningsarbejder reetablering Antigraffiti Uforudsigelige udgifter I alt = merforbrug/ + = mindre forbrug Mindre forbruget på kr. vil blive søgt overført til driftsbudgettet til kunstudsmykning til brug for bl.a. vedligeholdelse m.v. af skulpturen. Der søges i forbindelse med Budgetrevisionen pr. 30. april Bemærkninger fra Center for Økonomi og Styring: Regnskabet er gennemgået i henhold til forelagte regnskabsbilag og udtræk fra Økonomisystemet. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at regnskabet godkendes. Beslutninger den Indstillingen godkendt.

5 5 03. Udvalgets tilskudspulje - orientering 13/26998 (KTU marts ØK-Pulje 2014).pdf Indledning/Baggrund Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har efter Udvalgets møde den 19. februar 2014 ajourført oversigt over bevilgede tilskud. Sagsfremstilling Puljens samlede budget kr. Der er bevilget kr. Der er således kr. til rådighed i puljen. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til orientering. Beslutninger den Orientering foretaget.

6 6 04. Børnekultur - orientering 13/21226 Indledning/Baggrund Årlig status om børnekulturen samt fokus på hvad den nye skolereform betyder for børnekultursamarbejdet, Kulturaftale Kreative Børn og Helsingør Kunstskab. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Børn og unges kreative kompetencer er en del af indsatsen under livslang læring med fokus på børn og unges kunstneriske og innovative kompetencer. Sagsfremstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling, v/børnekulturkonsulent Ida Wettendorff, vil på mødet orientere om status for arbejdet med børn og unges kreative kompetencer Under mødet vil børnekulturkonsulenten gennemgå følgende: Status Kultur og Folkeskolereformen Kulturaftale Kreative Børn Helsingør Kunstskab Ida Wettendorff er indbudt kl Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til orientering. Beslutninger den Orientering foretaget.

7 7 05. Helsingør Kommunes Musikskole - orientering 14/2935 Indledning/Baggrund Som led i de årlige dialogmøder mellem og institutionerne er leder af Musikskolen, Henrik Nedergaard, indbudt til at orientere udvalget om deres virksomhed. Der vil være særlig fokus på Musikskolens aktuelle situation forud for overflytning til den nye skole. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Musikskolens virksomhed understøtter Helsingør Kommunes vision primært på disse områder: Familier: Unikke fritidsaktiviteter og kulturelle oplevelser Besøgende: Åbne og levende byer Livslang læring: Gode muligheder for læring for børn og voksne, gode muligheder uddannelse samt et stærkt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv på begge sider af Øresund, attraktive og kreative læringsmiljøer Et levende sted: Gode muligheder for at være aktiv i naturen og i byerne Tidlig indsats: Der er nem adgang til at være aktiv Sagsfremstilling Henrik Nedergaard vil i mødet bl.a. orientere om følgende: 1. Musikskolens hovedaktiviteter 2. MGK 3. Musikskolens udvikling , herunder MGK 4. Økonomiske nøgletal Fokusområder og udfordringer lige nu 6. Udviklingsmuligheder og potentialer 7. Musikskolens lokalesituation 8. Bemærkninger fra Musikskolen i forhold til ny vision og strategi 9. Signaler til /Byrådet Henrik Nedergaard er indbudt kl Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring.

8 8 Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til orientering. Beslutninger den Orientering foretaget.

9 9 06. Begivenheder orientering 14/2370 Begivenheder oversigt 2014 JSP vers 4.pdf Indledning/Baggrund Center for Kultur, Idræt og Byudvikling afholder 2 gange årligt et såkaldt Kulturtræf for en meget bred kreds af kulturelle aktører i Helsingør Kommune. Et af formålene er at sammensætte en årskalender, således at der er synlighed og fælles viden om de vigtigste begivenheder året igennem. På baggrund af denne kalender og input fra Team Idræt, Fritid og Frivillighed (som pr. 1. februar 2014 administrativt er placeret i samme center som kulturen) er der udarbejdet en oversigt over store kultur- og idrætsbegivenheder i Helsingør Kommune i Hensigten er at give et billede af de store oplevelser, der er i vente, og kunne bruge oversigten som redskab til at skabe sammenhæng, koordination og synergi både praktisk/infrastrukturmæssigt, indholdsmæssigt og markedsføringsmæssigt. Sagsfremstilling Oversigten over store kultur- og idrætsbegivenheder præsenteres både i Kultur- og Turismeudvalget og Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til orientering. Beslutninger den Sagen blev udsat til mødet den 12. marts. Beslutninger den Orientering foretaget.

10 Kulturjagten - orientering 14/3495 Indledning/Baggrund Jagten gennem historien er et af projekterne under den regionale kulturaftale, og finder sted i 11 forskellige kommuner den 23. maj. I Helsingør vil årets jagt hedde Jagten på Kaptajn Ginges Proviant. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Jagten på Kaptajn Ginges proviant vil finde sted med udgangspunkt i Kulturhavnen, og forme sig som en skattejagt gennem Helsingørs historiske centrum. I år vil der være et maritimt tema, udarbejdet i samarbejde med M/S Museet for Søfart, der også har tilbudt, at deltagelse i begivenheden udløser en fribillet til museet. Udover søfartsmuseet er der følgende samarbejdspartnere: Bibliotekerne, Museerne (Værftsmuseet og Skibsklarerergården), Teaterbøtten og HSOK. Ydermere er der flere af byens handlende, der er med (bl.a. Tibberup Høkeren og Slagteren på Stengade) samt Asylet på Stengade og en lang række frivillige. Forud for selve arrangementet arrangerer byens SFO er en parade gennem byen med slut i Kulturhavnen, hvorved der er sikret en høj deltagelse af børnefamilier. Det anslås, at der var ca. 600 deltagere i Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til orientering.

11 11 Beslutninger den Orientering foretaget.

12 Koncert i Kulturhavnen 14/5289 Indledning/Baggrund Kulturværftet har igennem længere tid undersøgt mulighederne for at benytte forpladsen til at afvikle store udendørs koncerter med internationale navne. Dette sker i forlængelse af visionen for såvel Helsingør Kommune ( Vi skal tilbyde og profilere os på kulturelle muligheder af internationalt format ) som for Kulturhavnen, som taler om, at der skal skabes store enkeltstående såvel som tilbagevendende begivenheder i kulturhavnen. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Ovenfor henvises til Helsingør Kommunes vision og strategien for begivenheder i Kulturhavnen. Også turismestrategien taler om, at Kulturturisme ses som motoren i forhold til udvikling af helårsturisme og attraktionsudvikling, at Kernen i kultur- og oplevelsesprogrammet er aktiviteter i Kulturhavnen, og at den internationale dimension i kulturoplevelserne bør vægtes. Sagsfremstilling Kulturværftet har undersøgt mulighederne for at afvikle større koncerter både i Hal 14 og på forpladsen foran Kulturværftet. Der ligger endnu ikke afklaring om mulighederne/begrænsninger i hal 14. For så vidt angår forpladsen, har Beredskabet vurderet, at der kan skabes plads til et publikum på ca , mens adgangsvejene til Museet for Søfart og Kronborg via ravelinen fastholdes åbne. Der opereres med, at området indhegnes både af hensyn til billettering og af hensyn til sikkerheden. Kulturværftet har sammen med en samarbejdspartner på koncertarrangør-området gennemgået de tekniske specifikationer i forbindelse med afviklingen af en stor koncert med et internationalt anerkendt navn. Der arbejdes med mulighederne for at afvikle en sådan koncert i sidste halvdel af august Center for Kultur, Idræt og Byudvikling vurderer, at det vil have stor betydning at kunne afprøve Kulturhavnens muligheder for at danne ramme om koncerter med betydelige internationale navne og for at tiltrække et stort publikum fra hele Øresundsregionen at sådanne arrangementer klart vil understøtte den vedtagne turismestrategi og give et billede af en by tæt på København med et mangesidet og kvalitetspræget oplevelsesprogram med plads til både de helt store internationale navne og de meget lokalt forankrede aktiviteter, som føjer sig til Kulturhavnens fine og internationalt berømmede attraktioner Center for Kultur, Idræt og Byudvikling vil på mødet fremlægge yderligere oplysninger om de aktuelle muligheder for en sådan koncert og den dertil hørende økonomi. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold.

13 13 Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til drøftelse. Beslutninger den Drøftet. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, 1. at udvalget stiller en underskudsgaranti på op til kr. til afholdelse af koncert i Kulturhavnen i eftersommeren at midlerne findes i Turismepuljen for Indstillingerne godkendt, idet Ib Kirkegaard (O) dog ikke kunne tiltræde indstillingerne. besluttede i tilknytning hertil, at drøftelserne med det lokale erhvervsliv om at bidrage til sikkerhedsstillelse til sådanne internationale arrangementer skal intensiveres med henblik på at finde fast model til at håndtere fremtidige muligheder for at tiltrække og afvikle store internationale koncerter/shows i Kulturhavnen at et eventuelt overskud fra koncerten indgår i arbejdet med at skabe en sådan fast bæredygtig model for fremtidige koncerter.

14 "13 Oder til Maria", tilskud 14/1643 Budget modt Ny projektbeskrivelse.pdf Indledning/Baggrund Foreningen Teater Solaris v/ fmd. Sananda Solaris og Beate Willma ansøger i skrivelse af den 4. december 2013 om tilskud til opførelse af 13 Oder til Maria - et salmeoratorium, der kaster lys over mariaskikkelsen i et nutidigt og historisk perspektiv. Opsætningen uropføres i november 2014 i Roskilde Domkirke og to yderligere opførelser er arrangeret i Helligåndskirken i København den 7. november og Sct. Mariæ Kirke i Helsingør den 9. november Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Aktiviteten understøtter Helsingør Kommunes vision primært på disse områder: Familier: Unikke fritidsaktiviteter og kulturelle oplevelser Et levende sted: Natur, kultur og historie anvendes aktivt og tænkes ind i aktiviteter og tilbud. Sagsfremstilling Oratoriet 13 Oder til Maria er et større musikalsk værk, hvor omdrejningspunktet er et kor bestående af ca. 32 sangere. En knivskarp scenografi vil danne rammen om koret, som via levende koreografi dramatiserer individets møde med Maria. Ansøger skriver bl.a. om stykkets indhold: I to tusind år har kunstnere, digtere og musikere dyrket kvindelighedens guddommelige symboler i Maria-skikkelsen, både i kunsten, musikken og salmerne. Disse mange kunstnere digtede også videre på de utallige beretninger om hende, som ikke nødvendigvis blev taget med i bibelen, men ofte i liturgien, og satte Maria i relation til tidligere og parallelle kvindeskikkelser. 13 Oder til Maria inddrager dette rige bagland og hylder Maria i et storslået teatermusikværk. Med sit nutidige og dog oldgamle sprog er stykket som en slags vidnesbyrd på det idéhistoriske aspekt hen over to tusind års skaberværk, men også som en konklusion en rækken tilbage i vores fortid. Projektet indeholder original musikkomposition og fremførelse, der komplimenteres af en fleksibel scenografi og koreografi. 1. Budget for alle 4 koncerter Udgifter: Honorarer: musikere, kor, komponist, scenograf m.fl. Koncertomkostninger: Leje af lys, lyd, scene, noder, scenografi mv kr kr.

15 15 PR og salgsomkostninger: Tryksager, annoncer og web. Administration: Producent, bogholder og Koda Transport og hotel: Uforudsete udgifter: Udgifter i alt: Indtægter: Ansøgt Statens Kunstfond og øvrige fonde Sponsorer: Stagesound.dk Brugsen Hvalsø Yderligere erhvervssponsorer Billetindtægter anslået Egenfinansiering Indtægter i alt: kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Forventet samlet resultat: kr. Ansøger budgetterer med salg af 300 billetter til opførelsen i Sct. Mariæ Kirke i Helsingør. Billetprisen er sat til 150 kr. (+ gebyr 20 kr.) Der henvises til bilag med projektbeskrivelse og budget. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, 1. at der ydes tilskud i form af køb af 30 billetter svarende til kr. til brug for Musikskolen. 2. at der ydes en underskudsgaranti på op til kr. Beslutninger den Indstillingerne godkendt.

16 Projekt "Litteratour 2014", tilskud 14/2495 Indledning/Baggrund Foreningen Litteratour har i skrivelse af den 28. januar 2014 ansøgt om et tilskud på kr. til projektet Litteratour 2014 Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Aktiviteten understøtter Helsingør Kommunes vision primært på disse områder: Familier: Unikke fritidsaktiviteter og kulturelle oplevelser Besøgende: Åbne og levende byer Et levende sted: Natur, kultur og historie anvendes aktivt og tænkes ind i aktiviteter og tilbud. Sagsfremstilling Med det formål at promovere dansk litteratur i hele sin bredde planlægger foreningen at gennemføre en Litteratour 2014 i perioden den 25. august til den 14. september. I perioden besøger den mobile forfatterscene Helsingør, Hillerød, Vordingborg, Lolland, Svendborg, Odense, Sønderborg, Tønder og Flensborg. Foreningen ønsker undervejs at inddrage lokale kulturinstitutioner, biblioteker og kulturforeninger om at skabe et par spændende dage i litteraturens tegn i de nævnte byer. I forbindelse med at bogbilen gør holdt, vil en lang række forfattere fra lokalområdet blive inviteret til at komme og fortælle om forfatterskabet, læse op og signere bøger. Udover aktiviteter i dagtimerne arbejdes der på også at gennemføre aftenarrangementer. Foreningen gennemførte en Litteratour i 2013 fra Skagen til Flensborg, hvor omkring 40 forfattere deltog. Litteratour 2013 var et pilotprojekt, og det er erfaringer herfra, der danner grundlag for Det er foreningens mål at Litteratour 2014 bliver godt forankret og med en økonomi, som gør det muligt at skabe større gennemslagskraft for de deltagende forfattere og større synlighed for dansk litteratur i det hele taget. 1. Praktisk jf. foreningen Når finansieringen er på plads, vil Litteratour kontakte ledelsen af Helsingør Biblioteker og andre lokale kulturorganisationer for at skabe samarbejde om denne litteraturbegivenhed i Helsingør. På den baggrund ansøger foreningen om et tilskud på kr. Beløbet vil indgå i den samlede finansiering af Litteratour 2014, og vil blive administreret af foreningen. Hvis det mod forventning ikke lykkes for foreningen Litteratour at skaffe finansiering af Litteratour 2014, vil bevilgede beløb straks blive returneret til kommunen. 2. Budget

17 17 Udgifter: Planlægning, koordination, PR Billeje, forsikring (bogbilen) Klapskole, bannere, borde mv. Chaufførhonorar, overnatning og bespisning mv. undervejs Forfatterhonorarer (40 forfattere á kr.) I alt: Indtægter: Deltagende kommuner kr. x 9 Tilskud fra Arkivpakke 1-midlerne Ansøgninger sendt til bl.a. Autorkontoen (Copydan), statens Kunstfond og en række Kulturfonde. I alt: kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr. Ansøgningen har været forelagt bibliotekschefen, der har følgende bemærkninger: Biblioteket indgår gerne i samarbejde med arrangøren. De decentrale biblioteker kunne danne ramme om aktiviteterne. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, 1. at der ydes et tilskud på kr. 2. at det prioriteres at lægge aktiviteterne i for eksempel Hornbæk, Ålsgårde og/eller Espergærde. Beslutninger den Indstillingerne godkendt.

18 Sager til behandling på kommende møder i Kultur- og Turismeudvalget - orientering 14/12 Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Sager til behandling på kommende udvalgsmøder fremgår af oversigten - kvartalsvis: Kvartal Sag/Overskrift Ansvarligt center Dato Præsentation af Helsingør Kommunes Museer og Frilandskulturcenter Præsentation af Bølgen Skulpturprojekt Værftsarbejderne Potentialeplan for Hornbæk Status vedr. museumssamarbejdet i Nordsjælland Orientering om filmområdet Kultur i lokalsamfundet Regnskab orientering Økonomi og Styring Driftsoverførsler fra 2013 til 2014 Økonomi og Styring Handleplan for udmøntning af besparelser - budget Økonomi og Styring Budget Økonomi og Styring/ Kultur, Idræt og Byudvikling Præsentation af HamletScenen Øresundsakvariet - samarbejdsaftale Foreningshuse Budgetrevision pr. 30. april

19 19 Præsentation af Helsingør Camping/Vandrerhjem Museet for Søfart - samarbejdsaftale Teknisk Museum - samarbejdsaftale Tilskud løbende ansøgninger Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Politik og Organisation indstiller, at sagen forelægges til orientering. Beslutninger den Orientering foretaget.

20 Meddelelser 13/26995 Indledning/Baggrund Meddelelser v/center for Kultur, Idræt og Byudvikling: 1. Kulturpolitisk Topmøde den 11. marts 2014 Det Kulturpolitiske Topmøde er en årligt tilbagevendende tradition, der i år finder sted tirsdag den 11. marts i Turbinehallen i Aarhus. Kulturministeren mødes med kommunale repræsentanter for de 15 kulturaftaler, der eksisterer på landsplan. Temaerne på topmødet vil bl.a. være arkitekturpolitik og børn og unges møde med kunst og kultur. Også minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, deltager på topmødet, der også rummer en opfølgning på KulturDanmark-initiativet og den store rolle, kunst og kultur spiller for lokalmiljøet. 2. Nycirkus Nordea-fonden er ansøgt om støtte til nycirkus-projekt, der er planlagt gennemført i et samarbejde mellem Københavns Internationale Teater (KIT) og en række kommuner, ungdomsskoler, kulturhuse m.v. Der vil være nycirkus-aktiviteter målrettet skoler og institutioner i 18 kommuner, og sideløbende afholdes en landsdækkende nycirkus-turné. Projektet forløber over 3 år, og første fase gennemføres i august-oktober 2014 og bygger på erfaringer med et tidligere gennemført. Blandt de lokale interessenter er Ungdomsskolen, Teaterbøtten, Kulturværftet og Helsingør Teater. 3. Det aktive byrum Projektet Det aktive byrum er en del af kulturaftalen Kultur Metropol Øresund. Det afprøver nye koncepter for programmering af byrum og undersøger nye veje til samspil mellem kommuner, kulturinstitutioner og selvorganiserede borgere for at generere nye ideer til fremtidens kulturelle byplanlægning. De deltagende kommuner er: Allerød Kommune, Furesø Kommune, Gribskov Kommune, Halsnæs Kommune, Helsingør Kommune, Køge Kommune og Hillerød Kommune. Bevilling fra Kulturministeriet til projektet bortfaldt i 2014, men de involverede kommuner søger at finde et grundlag for at kunne fortsætte indsatsen. 4. Maritim Begivenhed Helsingør har været med til at udvikle begivenhedsstrategi for Øresundsregionen og deltager i det EU-støttede Øresund Event Center. Et af de prioriterede projekter i strategien er en maritim festival med deltagelse af de vigtigste byer i regionen: København, Malmø, Køge, Helsingborg og Helsingør. Der er udviklet et samarbejde mellem byerne. I 2014 vil Øresund Event Center bidrage med at opbygge en fælles markedsføringsplatform, mens udviklingen af fælles events, der binder byerne og regionen sammen, tidligst kan blive i For Helsingørs vedkommende vil hovedaktiviteterne i 2014 være Sundtoldsmarked og byrumsprojekt med fokus på Øresund til august Kulturpriser Der har været annonceret i den lokale presse efter forslag til prismodtagere til Helsingørs Kulturpris og Helsingørs Børne- og Ungdoms Kulturpris. De indkomne forslag har været vurderet i lokale arbejdsgrupper. Offentliggørelse af vinderne vil ske i løbet af foråret 2014.

21 21 Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til orientering. Beslutninger den Orientering foretaget.

22 Eventuelt 14/13 Beslutninger den Udvalget drøftede herunder 1. Sejlads med SS Bjørn forventes af kunne gennemføres i forsommeren 2. Der er behov for at afsætte tid til temamøde evt. kombineret med besøgstur til udvalgte steder/aktører i Helsingør Kommune 3. Centret anmodes om at undersøge muligheden for studietur i august 2015

23 23 Bilagsliste 2. Anlægsregnskab Vandskulptur Hornbæk 1. Anlægsregnskab KTU marts 2014.pdf (17632/14) 3. Udvalgets tilskudspulje - orientering 1. (KTU marts ØK-Pulje 2014).pdf (20782/14) 6. Begivenheder orientering 1. Begivenheder oversigt 2014 JSP vers 4.pdf (21995/14) 9. "13 Oder til Maria", tilskud 1. Budget modt (22911/14) 2. Ny projektbeskrivelse.pdf (16132/14)

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Mandag den 11. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Mødested: Bølgen, Ålsgårde Bemærkninger: Temamøde fra kl. 12-16 på Bølgen, Ålsgårde. Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger:

Referat Idrætsrådet. Mødedato: Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Referat : Mandag den 05. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Hans Henrik Schmidt (Helsingør Idrætsanlæg) Jesper Hviid (Helsingør Golf

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 31. maj 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72, Til gården Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Tawfik J. Tawfik (Direkte valgt - formand) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget

Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat for ekstraordinært møde Sundheds-, Idræts- og : Mandag den 05. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 16:40 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Jens

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Forslag til principper for udbetaling af tilskud fra Kulturudvalgets pulje:

Forslag til principper for udbetaling af tilskud fra Kulturudvalgets pulje: Notat Forslag til principper for udbetaling af tilskud fra Kulturudvalgets pulje: Budgetområde 309 Kultur består af 2 hovedområder - Bevillinger til kulturinstitutioner, i alt netto kr. 86,2 mio. kr. -

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Mandag den 02. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Referat Kulturudvalget

Referat Kulturudvalget Referat : Tirsdag den 17. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Malene Carmel (L) Fuat Yalan (TL) Christian Saggau (F) Morten Westergaard (C)

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Torsdag den 14. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Torsdag den 13. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Kristina

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet Referat : Torsdag den 22. januar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Begüm

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019.

Kultur- og Fritidsudvalget. Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for tilskud. gældende pr. 1. januar 2019. Kultur- og Fritidsudvalget Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for tilskud gældende pr. 1. januar 2019. Indhold Baggrund...2 Prioriterede fokusområder, som du skal forholde dig til i ansøgningen...3

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for driftstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for driftstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Driftstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019.

Puljen til kulturelle formål. Retningslinjer for aktivitetstilskud i Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Puljen til kulturelle formål Retningslinjer for aktivitetstilskud i 2020. Vedtaget af Kultur- og Fritidsudvalget d. 13. august 2019. Indhold Aktivitetstilskud hvad er det?...2 Hvem kan søge?...2 Ansøgningsfrist...2

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget : Onsdag den 12. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. maj 2012 Referat torsdag den 24. maj 2012 Kl. 18:00 i Fasaneriet, Ledreborg Alle 2A Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Mandag den 07. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING Forretningsorden 1 Odder Kulturforening anno 2018 Odder Kulturforening er en paraplyorganisation for kulturinstitutioner, kulturorganisationer- og foreninger, udøvende kulturaktører og kulturskabende personer

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 25. oktober Onsdag 25.10.2017 kl. 16:25 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Radikal Ungdom Nordsjælland søger om godkendelse

Læs mere

Begivenhedsstrategier

Begivenhedsstrategier Begivenhedsstrategier Begivenhedsstrategi Region Hovedstaden Begivenhedsstrategi Region Hovedstaden I dag står et af hovedslagene i storbykonkurrencen om metropolernes evne til at tiltrække og fastholde

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 05.11.2012 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 290. Ansøgninger fra Jubilæumskomiteen... 3 291. Oprettelse af den

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 6, Uldum Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Torsten Sonne Petersen, Claus Thaisen, Carsten Clausen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 6. marts 2013 Referat onsdag den 6. marts 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 6. marts 2013...2 3. KF - Leasing af biler til Lejre Kommunes

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget : Torsdag den 13. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael

Læs mere

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen)

Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Referat 17, stk. 4 udvalg (Ungeindsatsen) Mødedato: Mandag den 31. marts 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Pyramiden, Prøvestenen, Birkedalsvej 27 Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Referat Forenings- og Fritidsudvalget

Referat Forenings- og Fritidsudvalget Referat : Torsdag den 05. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Stengade 72 Bemærkninger: Medlemmer: Anders Glargaard (Undervisningsområdet) Karsten Bernstein (Undervisningsområdet)

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget Mødedato: Onsdag den 09. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde i den politiske styregruppe Kulturregion København Syd kl Greve Rådhus (mødelokale 1)

Referat for ekstraordinært møde i den politiske styregruppe Kulturregion København Syd kl Greve Rådhus (mødelokale 1) Referat for ekstraordinært møde i den politiske styregruppe Kulturregion København Syd 01.04.2011 kl. 08.30 10.00 Greve Rådhus (mødelokale 1) Deltagere: Lone Rytter Holm, Greve Naima Simring, Solrød Erik

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø

Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø Referat Kultur og Fritidsudvalget Mødedato: 5. september 2018 Mødestart: 16:30 Mødested: Vesthuset, Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø Indholdsfortegnelse: Pkt. Tekst Side Bemærkninger til dagsordenen 48 Bemærkninger

Læs mere

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger)

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Fredericia Bibliotek, 4. sal Mødetidspunkt: Kl. 15:30-18:30 Medlemmer: Formand: Lars Ejby Pedersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg

Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg Deltagere: Jane Strange (V), Region Sjælland Flemming Pless (A), Region Hovedstaden

Læs mere

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM

VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM VELKOMMEN TIL BY OG KULTURUDVALGET INTRODUKTIONSPROGRAM 1 Kære udvalgsmedlem Velkommen til By- og Kulturudvalget i Odense Kommune. Materialet du sidder med, er et kort introduktionsmateriale, som jeg håber

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget

Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget Referat for ekstraordinært møde Beskæftigelsesudvalget : Tirsdag den 22. november 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Mødested: Rød 3, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Allan Berg

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

KULTURPOLITISKE STRATEGIER I ARBEIDET MED BARN OG UNGE I HELSINGØR KOMMUNE. Ida Wettendorff Børnekulturkonsulent for Helsingør Kommune

KULTURPOLITISKE STRATEGIER I ARBEIDET MED BARN OG UNGE I HELSINGØR KOMMUNE. Ida Wettendorff Børnekulturkonsulent for Helsingør Kommune KULTURPOLITISKE STRATEGIER I ARBEIDET MED BARN OG UNGE I Ida Wettendorff Børnekulturkonsulent for Helsingør Kommune Børnekulturens Netværk Børnekulturportalen: www.boernogkultur.dk National skolekoncertordning:

Læs mere

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. februar 2010 Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus 1. Resume Århus lagde i 2009

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Det aktive byrum Status 2013

Det aktive byrum Status 2013 Det aktive byrum Status 2013 KulturMetropolØresund Det aktive byrum er et ud af ni projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen

Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen Indhold Baggrund... 2 Principper som du skal forholde dig til i ansøgningen... 2 Generelle prioriteringer... 3 Når du skal søge tilskud... 3 Din ansøgningen skal indeholde... 4 Hvem kan søge om tilskud?...

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. oktober 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Stadion, Ved Stadion 6, 2820 Gentofte Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET

FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET Side 1 - et område under udvikling 800 års historie samlet på få m2 Middelalderbyen Sundtolden og søfart Renæssanceslottet Industrisamfundet Kultur

Læs mere

Velkommen til Min flyvende kuffert

Velkommen til Min flyvende kuffert Vlk Velkommen til Infomøde med rejsebureauet Stjerneture Velkommen til Min flyvende kuffert 2015 2017 1 Min flyvende kuffert 2015 2017 De næste 2 år vil vi sende 175 børn fra syv klasser på en 2 årig opdagelsesrejse

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65 Referat : Mandag den 20. april 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015

Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 Egnsteateraftale 1. januar 2012 31. december 2015 mellem Helsingør Kommune og den selvejende institution HamletScenen Aftalen er indgået i henhold til lovbekendtgørelse nr. 1003 af 29. november 2003, som

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER

KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER KULTURFONDEN TILSKUD TIL KULTURAKTIVITETER Retningslinjer - Kulturfonden - 2017 Kulturfondens formål... 3 Hvad støtter Kulturfonden?... 3 Hvad bliver der lagt vægt på?... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvornår

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

Overførsler fra 2014 til 2015

Overførsler fra 2014 til 2015 1 Overførsler fra 2014 til 2015 Kultur og fritid Side Aftaleområde Overført 2013-2014 Korr budget 2014 Forbrug 2014 Overførsel til 2015 Overførsel i pct. Aftaleenheder Bibliotek 1.186,4 41.233,1 39.750,3

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget

Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Tillægsdagsorden Teknik-, Miljø- og : Tirsdag den 01. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (V) John Calberg (C) Morten

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Beslutningsprotokol

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Beslutningsprotokol Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget sprotokol 21-05-2014 16:00 Medborgerhuset Bindslevs Plads 5 Lokale 3 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere