Den integrerede institution Skuden Skram

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den integrerede institution Skuden Skram"

Transkript

1 Den integrerede institution Skuden Skram

2 DII Skuden Skram Velkommen til Skuden Skram Med denne velkomstpjece vil personalet gerne ønske jer velkommen, samt give jer indblik i Skuden Skrams pædagogik og hvilke værdier og mål, der bliver drøftet og beskrevet og stadig diskuteres i vores institution. Desuden vil vi også gerne give jer en række praktiske oplysninger om Skuden Skram. Skuden Skram er en integreret institution med børn fra 0 6 år. Vi er en del af Trøjborg dagtilbud som består af 6 afdelinger. Skuden Skram åbnede som fritidshjem i I 2004 blev den omstruktureret til en integreret institution fra 0-6 år. Bygningen er løbende renoveret. Den er stor og rummelig og lidt snørklet og utraditionelt indrettet. Der er store lyse rum, såvel som hyggelige hjørner og kroge. Vores køkken ligger i åben forbindelse med vuggestuen. Sammen med køkkenpædagogen deltager børnene i forberedelse af måltiderne, eller de kigger interesseret på med spørgsmål og kommentar. I forbindelse med børnehaven ligger vores atelier, hvor billedpædagog, Nanna hver formiddag arbejder kreativt sammen med skiftende grupper af børn fra både vuggestuen og børnehaven. Aktiviteterne i henholdsvis køkken og atelier er centrale og integrerede dele i husets dagligdag. Desuden prioriterer vi udelivet højt, og vores legeplads bliver brugt hver dag. Skoven og stranden ligger tæt på Skuden og er hyppige udflugtsmål. Her foregår der mange forskellige aktiviteter for både store og små.

3 Skuden består af to grupper. Der er 20 vuggestuebørn i underetagen og 30 børnehavebørn i stueetagen. Børnene har dog mulighed for i løbet af dagen at bevæge sig rundt i huset og på legepladsen, både i følgeskab med en voksen og når de har mod på selv at bevæge sig rundt. Det indbyder til et positivt samspil på tværs af aldersgrupperne og har stor betydning for både de små og store børn. Vision Vision for Trøjborg dagtilbud og dermed også Skuden Skram er; at alle både små og store, personale og forældre oplever sig som en del af et forpligtende fællesskab og alle bidrager med, det de kan.

4 Værdier Vi arbejder ud fra Børn og Unges tre værdier, som er troværdighed, respekt og engagement. Desuden har vi tre værdier, som har særlig betydning for Skuden Skram og som præger kulturen og hverdagen. Anerkendelse Fællesskab Dialog Hvem er vi Der er 4 pædagoger samt en lønnet studerende tilknyttet vuggestuegruppen og 3 pædagoger og en medhjælper tilknyttet børnehavegruppen. Desuden har vi vores køkkenansvarlige pædagog samt en pædagogisk leder. Vi har løbende studerende i tre-måneders praktik samt erhvervspraktikanter. Ved personalets fravær bruger vi faste vikarer, som kender huset og børnene. Det giver en tryghed for både børn, forældre og personale. Med baggrund i vores værdier ønsker vi at skabe en arbejdsplads, hvor der er imødekommenhed, hjælpsomhed og en positiv atmosfære. Vi har en høj faglighed og en personalegruppe som ser værdien i, at vi alle byder ind med forskelligheder. Det er vores mål at skabe et godt miljø, hvor der er basis for personlig og faglig udvikling for den enkelte. For at lette samarbejdet og sikre en høj grad af trivsel vægter vi fleksibilitet, spontanitet, initiativ og humor - disse kompetencer præger vores dagligdag.

5 Kort beskrivelse af det pædagogiske personale Zenia: Pædagog i vuggestuen. Er ansvarlig for vuggestuebørnenes opstart i børnehaven. Jeanette: Pædagog i vuggestuen. Er praktikvejleder og praktikansvarlig for hele dagtilbuddet. Kristina K.: Pædagog i vuggestuen. Er sprogansvarlig og er i gang med en uddannelse som Marte Meo terapeut. Else: Pædagog i vuggestuen og stedfortræder. Mads: Pædagogstuderende i vuggestuen. Pernille: Pædagog i børnehaven. Er ansvarlig for storbørnsgruppen. Kristina H.: Pædagog i børnehaven, og tager imod nye børn i børnehaven. Nanna: Pædagog i børnehaven. Er uddannet billedpædagog og ansvarlig for atelieret. Peter: Medhjælper i børnehaven. Er medansvarlig for storbørnsgruppen. Birgit: Pædagog. Køkkenansvarlig og arbejdsmiljø repræsentant. Lotte: Pædagogisk leder.

6 Forældresamarbejde Vi betragter forældre og personale som ligeværdige partnere om at skabe optimale udviklingsbetingelser og den bedst mulige hverdag for det enkelte barn. Dette er i gensidig respekt for vores forskellige kompetencer, hvor forældre kender og har viden om netop deres barn og har hovedansvaret for barnets trivsel og udvikling. Personalet har pædagogfaglig viden og ansvaret for barnet, når det er i institutionen. Kommunikationen i dagligdagen mellem medarbejdere og forældre har høj prioritet. Vi tilstræber en uformel og uhøjtidelig omgangsform, hvor gensidig åbenhed, respekt og tillid er grundlæggende elementer. Det er vigtigt for vores arbejde og samvær med børnene, at vi ved, hvordan det enkelte barn trives derhjemme og har kendskab til jeres familie og hverdag sammen med barnet. Vi forventer, at I delagtiggør os i, hvis der sker væsentlige ændringer og begivenheder i barnets liv. På den måde kan vi støtte og hjælpe barnet, hvis det reagerer anderledes end vanligt. Ligeledes vil vi fortælle jer, hvis der sker noget særligt for eller med barnet en given dag i Skuden, eller hvis barnets adfærd og trivsel er væsentlig anderledes end sædvanlig. Vi informerer dagligt mundtligt og ved opslag om dagens aktiviteter, gøremål og oplevelser. Vi forventer jeres opbakning til vores pædagogiske planlægning og aktiviteter, og at I holder jer informeret via opslag om eks. ture hvilke børn skal med, og hvilket tidspunkt de skal være i Skuden.

7

8 Forældresamtaler og sprogvurdering I den tid jeres barn går i Skuden Skram, vil I blive tilbudt følgende samtaler af ca. ½ times varighed: Ca. 3 måneder efter at barnet er startet, både i vuggestuen og i børnehaven. En Status og udviklingssamtale, når barnet skal i børnehaven. Hvis jeres barn skal starte i Skuden Skrams børnehavegruppe deltager Kristina fra børnehaven også i samtalen. Hun fortæller lidt om hverdagen i børnehaven, og hvad det kræver af jer og jeres barn at starte i børnehaven. En Status og udviklingssamtale, når barnet er på vej i skolen. Sprogvurdering af alle børn på 3,3 år Derudover er det selvfølgelig muligt at få en samtale, hvis der opstår et behov. Forældrerådet I Skuden Skram værdsætter vi den tætte forældrekontakt. Derfor ser vi vigtighed i at have et forældreråd. Det kan blandt andet handle om, hvordan vi kan skabe en bedre hverdag og helhed for barnet. Vi afholder ca. 4 møder om året. Der kommer referat ud til alle forældre senest 14 dage efter. Vi afholder forældremøde i forbindelse med valg til bestyrelsen i september/oktober. I kan altid rette henvendelse til forældrerådsmedlemmerne, hvis I har forslag, ris eller ros. Navne, telefonnumre og mailadresser på medlemmerne forefindes ved begge indgange.

9 Mad I Skuden Skram har vi fuldkostordning, hvilket betyder, at vi tilbyder morgenmad, frokost og eftermiddagsmad til alle børn. Morgenmaden består af havregryn, mælk, frugt brød og ost. Frokostmåltidet er to dage om ugen rugbrød, pålæg og grønt. De øvrige tre dage får vi et varmt måltid skiftende mellem kødretter, kødløse retter, fisk, suppe og grød. Eftermiddagsmåltidet består af friskbagt brød med frugt /grønt og eventuelle pålægsrester. Til frokostmåltidet får alle børn vand at drikke, og til eftermiddagsmåltidet tilbydes vuggestuebørnene også mælk. Vi tager hensyn til børn med særlige behov i forhold til kost, som f.eks. allergi. Vi tilbyder børnene en alsidig og varieret kost i forhold til ernæring, råvarer og retter. I køkkenet bruger vi friske og overvejende økologiske råvarer, og der indgår et minimum af færdigforarbejdede varer i maden. Vores køkkenmedarbejder er uddannet pædagog og inddrager børnene i madlavning og øvrige køkkenaktiviteter i den udstrækning det er muligt. Børnene viser stor interesse og lyst til at være med i køkkenet, og der kan altid findes passende opgaver til interesserede, såvel store som små. Starten i Skuden Skram For at skabe tryghed og få etableret en tæt kontakt til barnet og jer forældre, vil der være en fast pædagog tilknyttet jer og jeres barn i opstartsfasen. Vi anbefaler, at én af jer er sammen med barnet i de første dage, og at barnet i den første tid ikke får for lange dage i Sku-

10 den. Det konkrete forløb aftaler vi sammen ud fra barnets behov og jeres aktuelle muligheder. Hverdagen for vuggestuegruppen I vuggestuen er hverdagen præget af gentagelser, genkendelighed og forudsigelighed. Dette er rammerne for, at børnene er trygge og derved trives og udvikler sig. Vi udfordrer og støtter det enkelte barn ud fra dets behov og kompetencer, og ser vigtigheden af at lytte, se og forstå barnets egen initiativer. Børnene har i hverdagen mulighed for at lege for sig selv og med hinanden. Vi arbejder ud fra hverdagslivets læring, hvilket betyder, at børnene primært lærer og udvikler sig gennem daglige aktiviteter og gøremål som eks. ved måltidet, i garderoben, på badeværelset og ved oprydning. Kl Skuden Skram åbner, og børn fra både vuggestuen og børnehaven samles i køkkenet/vuggestuen. De børn, der møder tidligt, kan få morgenmad nede i køkkenet ved Birgit indtil kl Forældre er også velkomne til at få en kop kaffe eller te, hvis de har tid. Når I afleverer jeres barn, er det vigtigt, at I får sagt farvel, så jeres barn ved, at I går. Kl Børnene leger i de forskellige rum. Ca. kl samles børnene og spiser frugt og synger.

11 Kl I dette tidsrum foregår forskellige aktiviteter. Vi går ud på vores legeplads, tager på tur i området, leger indenfor, synger og spiller, tegner og maler og meget andet. Kl Vi spiser frokost i små grupper. Måltidet er en god mulighed for at støtte børnene i at være selvhjulpne. Børnene inddrages i at hjælpe med at hente rullebord, dække bord og hælde vand fra kanderne. Efter frokost leger børnene, indtil de bliver puttet. Børnene sover enten i barnevogn, krybbe eller på madras inde i puderummet. Kl De børn der ikke sover, samles og leger i køkken-alrummet, eller er på besøg i børnehaven. Kl De fleste børn er nu stået op og vi spiser eftermiddagsmad. Fra ca. kl Vi leger ude og/eller inde, indtil børnene bliver hentet. Kl (fredag 16.30) Sidst på dagen samler vi de tilbageværende børn fra vuggestuen og børnehaven, enten ude eller inde, hvor vi afrunder dagen med lidt frugt og vand. Vi vil gerne have, at I hver dag noterer, hvornår i henter jeres barn. Afhentning: Hvis barnet bliver hentet af andre end jer, skal vi have besked herom

12 OBS. Før kl og efter kl er der ikke altid personale fra de enkelte grupper, men de voksne, der er til stede kan tage imod og give besked om jeres barn. For de mindste børn former dagen sig ofte anderledes, da de har andre spise- og sovevaner. Hverdagen for børnehavegruppen Børnehaven er funktionsopdelt. Dvs. at vi er én stor gruppe, der dagligt bliver inddelt i mindre grupper efter aktiviteter og relationer. Det skaber rum til leg, læring og fordybelse. Vi arbejder ud fra en tanke om, at det barnet kan selv, skal det selv som f.eks. at tage tøj på, rydde op, og smøre rugbrød. Vi udfordrer børnene og støtter dem i at prøve nye ting af, for at understøtte deres udvikling og læring. Hvert enkelt barn skal opleve sig som en del af fællesskabet, hvor der er plads til alle og til forskelligheder. Det betyder, at børnene engang imellem erfarer, at egne og umiddelbare behov må vige for at give plads til andre og til fællesskabet. De lærer at tage hensyn til og hjælpe hinanden med store og små opgaver. Herigennem udvikler vi rummelige og sociale børn. Kl Læs Hverdagen for vuggestuegruppen Kl :00 Vi åbner børnehaven og leger i de forskellige rum eller ude på legepladsen. Omkring kl. 8:45 holder vi samling. Vi synger, snakker om

13 dagens aktiviteter og gøremål. Børnene får tilbudt lidt brød, grønt og vand. Kl I dette tidsrum foregår forskellige aktiviteter i mindre grupper. Børnene fordeles på de forskellige aktiviteter ud fra bl.a. alder, behov, eget ønske og valg. Nogle arbejder kreativt med Nanna i atelieret, mens andre går på legepladsen. En anden gruppe kan tage på tur, og måske er der nogle der leger inden for med LEGO og biler, tegner, spiller forskellige spil, kigger i bøger, boltrer sig i salen og meget andet. Vi har dage, hvor hele børnehavegruppen tager i skoven, laver bålmad, tager til stranden eller andre steder i nærområdet. Kl. 11: Vi spiser frokost i små grupper, så der er gode rammer for nærvær, ro og fordybelse. Børnene inddrages i at hente maden, dække bord og rydde op efter måltidet. Kl De børn der skal sove, sover i vuggestuen. De øvrige børn leger på legepladsen eller inden for. Vores mål er, at børnene har mulighed for at få ro og pause i dette tidsrum. Kl Børnene spiser eftermiddagsmad, ofte i hold. Fra ca. kl Vi leger ude og/eller inde, indtil børnene bliver hentet.

14 Kl Læs Hverdagen for vuggestuegruppen. Traditioner i Skuden Skram Fødselsdag: Vi fejrer altid barnets fødselsdag - enten her i Skuden eller hjemme hos barnet. Aftal med os i god tid, hvordan barnets dag skal fejres. Vær obs. på Skudens sukkerpolitik i materialet Mad og måltider.

15 Sommerfest for børn, personale, forældre og søskende: Personalet i Skuden laver boder. Med forskellige aktiviteter. Arrangementet sluttes af med en fælles buffet, hvortil alle medbringer en ret. Æblepresse- dag: Vi samler æbler ind og laver æblemost på legepladsen. Jul: Vi pynter op, bager julekager og synger julesange. Vi laver børnejulefrokost, er til julegudstjeneste og går Lucia optog. Vi holder Julefest på Ferdinands Plads i Risskov med bål, æbleskiver og julesang. Arrangementet er for både børn, forældre og søskende. Fastelavn: Vi slår katten af tønden/posen. De børn der har lyst møder udklædt. Vi synger fastelavn sange, leger og spiser fastelavnsboller. Overlevelsestur for storbørnsgruppen i juni måned. Vi tager bussen til Åkrogen med rygsækkene fulde af mad og vand. Vi går langs vandet hjem til Skuden. En udfordrende og spændende tur, der tager hele dagen og som alle glæder sig til. Farvelfest for de kommende skolebørn: Børn og forældre (til de kommende skolebørn) laver forskellige aktivitetsboder, og andre bager kager til kaffe bordet. Børnene optræder f.eks. med en cirkus forestilling. Fællestema: En til to gange om året vælger vi et særligt tema at fordybe os i, hvor både vuggestuen og børnehaven er med.

16 Arbejdsdag: En gang om året arrangerer vi en arbejdsdag for børn, voksne, og personalet. Vi maler, skifter sand, planter, rydder op og spiser sammen. Gensynsfest: I efteråret holder vi gensynsfest for den gamle storbørnsgruppe. Gruppen bliver taget imod af den nuværende storbørns gr. Vi hygger, leger og spiser aftensmad sammen. Vi slutter arrangementet af med kaffe/kage for forældre og børn. Forældrekaffe: Forældrerådet arrangerer forældrekaffe om eftermiddagen i løbet af året. Her har I mulighed for at mødes med andre forældre over en kop kaffe i forbindelse med at, I henter jeres barn. Samarbejdet i dagtilbuddet De kommende skolebørn i hele dagtilbuddet mødes på Skovvangsskolen flere gange årligt til leg, sang og samvær. Derudover mødes de til fællesskabsdage i juni måned. Her bliver de rystet sammen før skolestart. Det foregår i Springhallen, på Ferdinands Plads og ved Egå Engsø. I kælderen under Rudgården har vi oprettet et kulturværksted, som Ulla (pædagog) står for. Her kan vi komme på besøg og arbejde med børn fra vores egen institution samt mødes med børn fra de andre institutioner i dagtilbuddet. Børnene får derved erfaringer i at indgå i forskellige fællesskaber, samtidig med at de arbejder med sanserne på mange forskellige planer og lærer noget om deres nærmiljø. Ideen er, at børn formidler kulturen i værkstedet til hinanden, så de

17 ældre børn videregiver kulturen til de yngre børn. Dette er med til at udvikle børnenes omsorg for hinanden. Tøj Barnet skal medbringe overtøj efter årstiden, regntøj, skiftetøj i passende mængder og inde sko. Bleerne sørger vi for. Der skal være navn i alle barnets ejendele. Der må ikke være noget i barnets tøj, som kan forårsage kvælning, så som snore i huer og jakker samt halstørklæder. Husk at holde jeres barns garderobe rydeligt og ikke have for mange unødige ting liggende. Så er det meget nemmere for jeres barn at overskue tøjet og derved blive mere selvhjulpen. I skal tømme barnets garderobe om fredagen, da de skal rengøres. Af sikkerhedsmæssige grunde må der ikke ligge plastiskposer i garderoben. Fællesåbning i Trøjborg dagtilbud 2013 Her er vi sammen med de andre institutioner i vores dagtilbud, hvor en eller to af institutionerne er åbne: De tre hverdage før påske Dagen efter Kristi himmelfartsdag og Grundlovsdag. Uge Fra den 24. til den 31.december (begge dage inkl.) Det er vigtigt for os, at få afholdt så meget af personalets ferie i de perioder, så det ikke går ud over kvaliteten i hverdag. Derfor vil vi

18 gerne opfordre til, at jeres barn, så vidt det er jer muligt, holder ferie i disse tidsrum. Jo færre personaleressourcer vi skal bruger, når vi holder fælles åbent, des bedre kan vi sikre en høj pædagogisk kvalitet i børnenes hverdag. Fridage/sygdom Af hensyn til planlægning af dagen vil vi gerne have besked tidligst muligt, hvis barnet holder fri eller er syg. Når barnet er syg, må det ikke være i institutionen. Er almentilstanden påvirket, så har barnet bedst af at være hjemme. Vi må som udgangspunkt ikke give barnet medicin, men ved kroniske lidelser, der kræver medicin i dagtimerne, vil vi være behjælpelige. Hvis barnet bliver sygt i Skuden Skram, kontakter vi jer. Vi følger i øvrigt sundhedsstyrelsens vejledning: Smitsomme sygdomme hos børn. Hvis barnet har en smitsom sygdom, skal vi vide besked. Udenfor Skuden Skrams åbningstid er det muligt at indtale besked på vores telefonsvarer. Uheld Det er meget sjældent, at der opstår større uheld. Skulle det alligevel ske, vil vi altid kontakte jer forældre som det første. Ved tandskader er det Skolernes tandklinik i Vejlby, der skal kontaktes. Ved øvrige skader skal der ske henvendelse til barnets egen læge og skadestuen, Århus Universitetshospital Husk at informere os om, hvis I får nyt tlf. nr., så vi altid har det rigtige nummer at kan kontakte jer på.

19 Sikkerhed Vi er opmærksomme på, at de ting, som børnene kommer i forbindelse med, ikke er farlige. Vi holder os orienterede om ny viden og bruger sund fornuft. Skuden Skrams sikkerhedspolitik gør, at møbler og legeredskaber løbende tjekkes for skader og mangler, samt at nyindkøbte produkter har den nødvendige standard. Faste rutiner som f.eks. daglig legepladstjek, og regler for ophold på legepladsen, er med til at vi skaber et sikkert miljø for børnene uden unødige begrænsninger. Forsikring Små børn kan sædvanligvis ikke gøres erstatningsansvarlige. Det er familiens egen ansvars- og ulykkesforsikring der dækker, hvis barnet forvolder skader eller selv kommer til skade. Adresse DEN INTEREREDE INSTUTION SKUDEN SKRAM Peder Skrams Gade Århus C. Tlf Vuggestuegruppen tlf Børnehavegruppen tlf Til pædagogisk leder

20 Hjemmeside Er lige nu ikke aktuelt med opdatering, men er ved at blive udarbejdet. Åbningstider Mandag torsdag: kl og fredag: kl Vi har et samarbejde med Bavnehøj børnehave, hvis det uheldigvis skulle ske, at I kommer til en lukket dør. Bavnehøj tlf

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHUSET BAVNEHØJ Velkommen til Børnehuset Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en integreret institution

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Folder vuggestuen. Her bor vi:

Folder vuggestuen. Her bor vi: Folder vuggestuen Her bor vi: Børnehuset ligger i et naturskønt område med Krengrupskoven som nærmeste nabo. I skoven er der god mulighed for bevægelse, sansmæssige oplevelser og ro til fordybelse. Velkommen.

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 12 dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. Et dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen ½ år

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - vuggestue Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning

Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave. Frølundvej Herning Velkommen til Barnets Hus Afd. Gårdens Børnehave Frølundvej 49 7400 Herning Gårdens Børnehave: Børnehaven er normeret til 35 børn i alderen 2,9 år - 6 år, Åbningstider: Mandag torsdag: 6.30 16.45 Fredag:

Læs mere

Velkommen til Glyngøre Vuggestue

Velkommen til Glyngøre Vuggestue Velkommen til Glyngøre Vuggestue En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Glyngøre Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Vuggestue. Vi glæder os

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre

Forældrefolder. Børnehuset Elisehaven. Børnehuset Elisehaven. Ranunkelvænget Odense SV Tlf Praktiske oplysninger til forældre Forældrefolder Børnehuset Elisehaven Børnehuset Elisehaven Ranunkelvænget 84 5250 Odense SV Tlf. 6375 1075 Praktiske oplysninger til forældre Velkommen i Børnehuset Elisehaven Det er vores ønske, at Elisehaven

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i vuggestuen, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 12 Side 2 af 12 Kære Velkommen til Frøgårdens Vuggestue. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen

Velkommen i. Børnehuset Brillesøen Hej Velkommen i Børnehuset Brillesøen Afd. Kærmosen & Tranekæret 1 Du skal gå i De voksne på din stue hedder: 2 Børnehuset Brillesøen www.brillesoen.albertslund.dk Afd. Kærmosen Tranehusene 75 2620 Albertslund

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Børnehuset Frydenlund

Børnehuset Frydenlund Børnehuset Frydenlund 1 2 Mærkedage og traditioner Forår Fastelavn i henholdsvis vuggestue og børnehave Storebørnsture i børnehaven Påskehygge i henholdsvis vuggestue og børnehave Forårsdag i børnehaven,

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie.

Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Børnehave. Du skal starte i børnehave den 15. august 2015, og vi glæder os til at møde dig og din familie. På Fredensgård har vi fokus på at være ude i naturen. Derfor vil

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C Velkommen til Børnehuset Bakkegården Børnehuset Bakkegården Risingsvej 43 5000 Odense C 63 75 23 80 Kære du og dine forældre ønskes hjertelig velkommen til Børnehuset Bakkegården Du har fået plads i Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Velkommen i Øster Højst Børnehus

Velkommen i Øster Højst Børnehus Velkommen i Øster Højst Børnehus Med denne pjece vil vi gerne byde jer velkommen i Øster Højst Børnehus og samtidig fortælle lidt om, hvem vi er og hvad vi laver. I kan læse mere om vores værdier, pædagogiske

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I SKALS BØRNEHAVERNE VUGGESTUEN I KÆRHUSET Børnehaven Kærhuset Kærvej 11g 8832 Skals Tlf. 87871480 hg@viborg.dk Hjemmeside: Børnehaven Kærhuset Vuggestuen i Børnehaven Kærhuset

Læs mere

Rødlundvænget Harlev J. Tlf

Rødlundvænget Harlev J. Tlf Velkommen til Børnehuset Børnehuset Pilehaven Rødlundvænget 35 8462 Harlev J Tlf. 87 13 83 46 Åbningstider: Mandag torsdag kl.6.30 kl. 17. Fredag kl.6.30-16.30 Vores hjemmeside finder I under http://aarhus.inst.dk.

Læs mere

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på

Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på Område Sundet: Solsikken Byder velkommen til og familie. Du skal starte på 1 De voksne er fordelt således: Sol-stuen: Nina Susanne W. Måne-stuen: Lena Gitte Charlotte Rune Stjerne-stuen: Grethe Susanne

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Møder i børnehaven/vuggestuen

Møder i børnehaven/vuggestuen Forældresamtaler Når der er gået ca. 3 måneder efter at barnet er begyndt i børnehave/vuggestue, vil I få tilbudt en samtale med den pædagog, som er fast på barnets stue. Samtalen vil dreje sig om barnets

Læs mere

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne

Velkommen i Labyrinten. Børn og voksne Velkommen i Labyrinten Børn og voksne Velkommen i Labyrinten! Adresse: Tlf.nr.: Hjemmeside: e-mail: Børnenormering: Børnehaven Labyrinten Langgade 80 7321 Gadbjerg 76 81 88 50 (kontor) 76 81 88 52 (køkken)

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj!

Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Velkommen til Børnehuset Hyrdehøj! Vi glæder os til at byde jer velkomne her hos os. Den første dag her i børnehuset vil vi bruge god tid på, at vise jer mange af de dejlige ting vores hus indeholder,

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen til Junglen. En integreret institution. for 0-6 årige. Profil: Sang og Bevægelse

Velkommen til Junglen. En integreret institution. for 0-6 årige. Profil: Sang og Bevægelse Velkommen til Junglen En integreret institution for 0-6 årige Profil: Sang og Bevægelse Når du starter i Junglen Indkøring Kære: Vi byder dig og din familie velkommen i Junglen. Du skal starte på stuen.

Læs mere

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave Mariehønen Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave ariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 grs@struer.dk http://mariehonen.struer.dk Velkommen hos os i Mariehønen Når Jeres barn starter

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45

FACTS OM LEGESTEDET. Vores åbningstid er: Mandag til torsdag fra kl. 6.00 16.30 Fredag fra kl. 6.00 15.45 FACTS OM LEGESTEDET Legestedet Skolevej 9-11 3720 Aakirkeby Tlf.nr. 56 92 33 90 Sneglehuset tlf.nr. 56 92 33 93 Myretuen tlf.nr. 56 92 33 94 legestedet@brk.dk Legestedet er en integreret institution med

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Velkommen. til D.I.I. Perlen

Velkommen. til D.I.I. Perlen Velkommen til D.I.I. Perlen KÆRE FORÆLDRE Hele personalet ønsker jer og jeres barn velkommen i D.I.I. Perlen Det er vores ønske, at denne lille pjece kan hjælpe jer med nogle af de spørgsmål, som måtte

Læs mere

Velkomst- og Informationsmappe

Velkomst- og Informationsmappe Velkomst- og Informationsmappe 1 Indhold Velkommen til Børnehuset Baobab... 3 En rolig start... 3 Sovetider... 4 Legen... 4 Aktiviteter... 4 Traditioner... 5 Udeliv... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE.

VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE. VELKOMMEN I UNGDOMSGÅRDENS BØRNEHAVE. Vi er en institution, som startede d. 24 april 1972, med plads til 75-80-85 heldagsbørn, 5 deltidsbørn og 10 busbørn i alderen 3-6 år. Pædagogiske mål og principper.

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården

Velkommen til. Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Velkommen til Børnehaven Gammelgården Dit barn har fået tilbudt en plads hos os i Børnehaven Gammelgården. Vi vil med denne pjece fortælle lidt om os, om huset og

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Den første tid i Børnehuset. Vi vil fra personalets side gøre vores til, at børn og forældre får en god start i Børnehuset.

Den første tid i Børnehuset. Vi vil fra personalets side gøre vores til, at børn og forældre får en god start i Børnehuset. Om Børnehuset Søndergården. Børnehuset Søndergården ligger i et spændende, nybygget boligområde med mange forskellige bebyggelser. Området er tæt beliggende ved Måløv station og ved flotte grønne områder.

Læs mere

Børnehøjen. At lege er at leve...

Børnehøjen. At lege er at leve... Børnehøjen At lege er at leve... Præsentation af Stavtrup Dagtilbud STAVTRUP DAGTILBUD BESTÅR AF 7 AFDELINGER: 1 DAGPLEJEAFDELING OG 6 INSTITUTIONSAFDELINGER, DER TILSAMMEN PASSER CA. 285 BØRN I ALDEREN

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue

Velkomstfolder. Mælkevejens vuggestue Velkomstfolder Mælkevejens vuggestue 1 Kære forældre Nu er tiden kommet, hvor Jeres barn starter i Mælkevejens vuggestue. Det er en stor dag for Jer og Jeres barn, og vi ved godt, at den første tid er

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Velkomstfolder til nye børn

Velkomstfolder til nye børn Velkomstfolder til nye børn i Søndermarkens Børnehus - børnehave Adresse: Søndermarkens Børnehus Teglværksvej 15, 7323 Give Tlf. 76 81 88 10 / sms nummer til DayCare 1276136 Hjemmeside adr.: www.sondermarken.vejle.dk

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg

Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Kære Velkommen i Daginstitutionen Agtrupvej/Brunebjerg, afd. Brunebjerg Du skal være på Dit mærke er Dine primærvoksne er: Vi glæder os til, du starter i vuggestue. Med venlig hilsen Alle de voksne i Daginstitutionen

Læs mere

Indhold. Lidt om Rønnehuset s. 2. Pædagogisk målsætning s. 3. Rønnehusets dagligdag s. 6. Forældresamarbejde s. 8. Studerende s. 9

Indhold. Lidt om Rønnehuset s. 2. Pædagogisk målsætning s. 3. Rønnehusets dagligdag s. 6. Forældresamarbejde s. 8. Studerende s. 9 Indhold Lidt om Rønnehuset s. 2 Pædagogisk målsætning s. 3 Rønnehusets dagligdag s. 6 Forældresamarbejde s. 8 Studerende s. 9 Praktiske oplysninger s. 10 Se også vores hjemmeside for yderligere oplysninger

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Velkommen til. Åbningstider

Velkommen til. Åbningstider Velkommen til Skovlinden er et integreret børnehus i dagtilbuddet Vesterlunden, som udover Skovlinden består af 5 andre børnehuse i området. I Skovlinden er vi ca. 55 børnehavebørn og 32 vuggestuebørn,

Læs mere

Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30

Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30 Velkommen i Børnegården Lemtorp Nissumvej 8 7620 Lemvig 96 63 18 30 Kære forældre! Jeres barn skal nu til at opleve livet i en børnehave. Barnet er måske vant til dagpleje eller vuggestue, og skal nu til

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg

Kostpolitik for. Dalens Børnehuse. Ellekonedalen Viborg Kostpolitik for Dalens Børnehuse Ellekonedalen 4-8 8800 Viborg Redigeret nobember 2017 1 Kostpolitik for Dalens Børnehuse I Dalens Børnehuse har vi en madordning som er obligatorisk for alle børn. Vi har

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Velkommen til Humlebien

Velkommen til Humlebien Velkommen til Humlebien Humlebien Sct. Jørgens Park 17 4700 Næstved Tlf. 55 88 75 10 Email:Humlebien@naestved.dk Kære forældre Med denne folder vil vi gerne byde Jer og Jeres barn velkommen i Humlebien.

Læs mere

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside:

Svanen. Velkomstfolder. Svanen. Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: Hjemmeside: Svanen Velkomstfolder Svanen Ramsømaglevej 17D 4621 Gadstrup Tlf.: 46 19 10 07 Email: svanen@roskilde.dk Hjemmeside: www.svanen.roskilde.dk Velkommen til Svanen! I denne folder vil vi gerne give jer nye

Læs mere

Åbningstider: Mandag fredag 6:

Åbningstider: Mandag fredag 6: Den Grønne Kile er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

SFO Højvangskolen 2013 Info

SFO Højvangskolen 2013 Info SFO Højvangskolen 2013 Info VELKOMMEN Vi vil gerne byde Jer velkommen i Højvangskolens SFO. Vores mål er at få et godt samarbejde mellem forældre, børn og personale, da det er vejen til god trivsel for

Læs mere

Velkommen til Sneslev Landbørnehus

Velkommen til Sneslev Landbørnehus Velkommen til Sneslev Landbørnehus Natur` ligvis Adresse: Haslevvej 379 4100 Ringsted tlf. 57627000 Mobil: 41196577 Mail: kan@ringsted.dk Åbningstider: Vi har åbent mandag torsdag kl. 6.30-17.00 og fredag

Læs mere

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i børnehaven, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen.

Vi vil godt se dig og dine forældre inden du starter i børnehaven, så du kan se den stue du skal gå på, samt hilse på os alle sammen. Side 1 af 13 Side 2 af 13 Kære Velkommen til Frøgårdens Børnehave. Du skal gå på De voksne på din stue hedder: Din primær-voksen er Du har dit eget mærke, det sidder på din garderobeplads. Dit mærke ser

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk

Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk Børnehaven Lystruplund Lystruplund 36 8520 Lystrup Telefon: 87 13 83 17 Email: hekru@aarhus.dk 1 Velkommen til børnehaven Lystruplund Børnehaven og dens historie Børnehaven Lystruplund er opført i 1974

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Personalet: Marianne, Pædagogisk leder. Personalet på gruppe 1: Jytte Kirstine Lena. Lone Güzide Mariam

Personalet: Marianne, Pædagogisk leder. Personalet på gruppe 1: Jytte Kirstine Lena. Lone Güzide Mariam Personalet: Marianne, Pædagogisk leder Personalet på gruppe 1: Jytte Kirstine Lena Pædagog Pædagog Pædagogstuderende Personalet på gruppe 2: Lone Güzide Mariam Pædagog Pædagog Pædagogstuderende Velkommen

Læs mere

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf

Velkommen i Nim Børnehus. Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf Velkommen i Nim Børnehus Møllegade 24, Nim 8740 Brædstrup Tlf 7629 1611 Revideret juni 2016 Velkommen Velkommen til Samdriftsordningen Nim Skole og Børnehus. Med denne folder, ønsker vi at give jer forældre

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til Sabro Dagpleje

Velkommen til Sabro Dagpleje Velkommen til Sabro Dagpleje Et godt lære-værested Sabro Dagpleje. Sabro dagpleje består af 9 kommunale dagplejehjem alle beliggende i Sabro midtby. En dagplejer har op til 4 fastindskrevne børn i alderen

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Børnehaveafdelingen. Den daglige pædagogiske praksis i Børnehaveafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den pædagogiske

Læs mere

Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk

Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk Børnehuset er en integreret institution, hvilket betyder, at vi både har en børnehave og en fritidsordning. Denne velkomstfolder

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

Frederikssundsvej 159, 2700 Brønshøj Telefon 38 28 84 98 tast 3 - telefax 38 28 84 99 E-mail: fritten@bhu.dk Hjemmeside: www.bhu.

Frederikssundsvej 159, 2700 Brønshøj Telefon 38 28 84 98 tast 3 - telefax 38 28 84 99 E-mail: fritten@bhu.dk Hjemmeside: www.bhu. Frederikssundsvej 159, 2700 Brønshøj Telefon 38 28 84 98 tast 3 - telefax 38 28 84 99 E-mail: fritten@bhu.dk Hjemmeside: www.bhu.dk Indholdsfortegnelse Fakta om fritidshjemmet side 3 Husets indretning

Læs mere

VELKOMMEN I STILLINGE BØRNEHAVE

VELKOMMEN I STILLINGE BØRNEHAVE VELKOMMEN I STILLINGE BØRNEHAVE FORORD Dette hæfte er en introduktion til de værdier Stillinge Børnehave står for. (Ordet Børnehave dækker både vuggestue og børnehave) Information om hverdagen, indsatsområder

Læs mere

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN

Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Velkommen til vort nye barn og forældre i Børnehaven SVALEN Vi vil med denne velkomstfolder byde jer velkommen til Svalen og håber på et godt samarbejde med jer forældre. Folderen indeholder lidt om Svalens

Læs mere

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf:

Velkommen til. Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: Velkommen til Ulveskov Børnehave Gl. Landevej 68, Birkelse 9440 Aabybro Tlf: 72 57 82 60 www.aabybroskole.dk Indhold Indhold... 2 Velkommen i Ulveskov Børnehave... 3 Ulveskov Børnehave... 3 Personale...

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Børnehuset Søstjernen

Børnehuset Søstjernen Børnehuset Søstjernen Ullasvej 5 3700 Rønne 56 92 43 50 Kære og forældre. Hermed en hilsen fra Børnehuset Søstjernen hvor du skal starte. Du skal gå hos, hvor der er andre børn. De voksne i din gruppe

Læs mere

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.

Langhøj Dagtilbud. Mariehønen. Integreret vuggestue og børnehave. Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer. Langhøj Dagtilbud Mariehønen Integreret vuggestue og børnehave Mariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 irs@struer.dk http://langhoej.struer.dk Velkommen i Langhøj Dagtilbud, Mariehønen. Når

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset

Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Mad- og måltidspolitik Bakkehuset Forord Bakkehusets mad- og måltidpolitik er tænkt som et arbejdsredskab for at bevidstgøre børn, forældre og personale i forhold til sunde madvaner og livsstil. Igennem

Læs mere

Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov.

Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov. Vuggestuen Trekanten Vuggestuen Trekanten åbnede 15. november 1981 i lejede lokaler i Boligforeningen af 10. marts 1943 på adressen Kildehøjen 4-6 i Risskov. Aarhus Kommune har mere end 400 daginstitutioner.

Læs mere

Børnehaven Spiloppen Århusgade 61 9900 Frederikshavn Tlf.: 98 42 53 42

Børnehaven Spiloppen Århusgade 61 9900 Frederikshavn Tlf.: 98 42 53 42 Børnehaven Spiloppen Århusgade 61 9900 Frederikshavn Tlf.: 98 42 53 42 1 Indholdsfortegnelse Forord Vores adresse Åbningstider Nye børn - nye forældre Målsætning Vore mål og ønsker Forældresamarbejdet

Læs mere

Velkommen til Sfo Hulen.

Velkommen til Sfo Hulen. Velkommen til Sfo Hulen. Hulens målsætning: Hulen er en fritidsordning som modtager børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse. Børn har efter en skoledag brug for at skifte spor. I Hulen lægger vi

Læs mere