Vi går ind for genbrug.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi går ind for genbrug."

Transkript

1 SAMUELSGÅRDEN, MINIKLUBBEN, TORPSALLÉ 4, 6840 OKSBØL TLF Hjemmeside: Bondegård. I skrivende stund er der ikke så meget, der tyder på at det bliver rigtig vinter. Kommer det, skal vi selvfølgelig ud og kælke og løbe på skøjter. Men så længe det bare er regn og blæst, er bondegårdsturene noget vi kan køre videre med. Er vejret for barsk til cykling, kan det evt. blive med bus. Men det indsnævrer mulighederne både med dage og antal af børn, som kan komme med på turen. Men der er ellers opgaver nok. Vi har her til det nye år fået 3 små kalve, der gerne skal tæmmes, så vi kan håndtere dem, også når de bliver store. Selv om det ikke er påske endnu, er det faktisk også tiden at begynde at tænke på kyllinger. De gamle høns stopper æglægningen til efteråret og så er det godt at have nye klar. Hvis det går efter planen, udvælger vi nogle gode æg og forsøger at lave et stort hold kyllinger med rugemaskinen. Så skal vi være hønemor, vende æg og passe temperatur. Vi vil også prøve at gennemlyse æggene, så vi kan følge med i, hvad der sker inde i ægget. Bliver det rigtig vinter, skal vi ud og lege i sneen, så må skrukhønsene selv klare arbejdet. Nå, nu kan det godt være godt være vi bliver nødt til at tage på bondegårdstur uanset vejret. Sidste dugfriske nyhed er, at vi lige har fået en ny hundehvalp. Den hedder Alba og er en lille islandsk fårehund. Den er meget sød og den skal vi absolsut have trænet op til at blive en Alba god børnevenlig klappehund. Så der får vi brug for nogle dygtige hundetrænere. Vi går ind for genbrug. I hobby laver vi mange forskellige ting og i februar/marts måned vil vi lave ting ud af forskellige genbrugsmaterialer. Dertil efterlyser vi og modtager vi gerne mælkekartoner, paprør fra eksempelvis toiletpapir og køkkenruller, knapper, æggebakker, stearinrester - ja, kun fantasien sætter grænser. Opmærksomme forældre har lagt mærke til at der er godt gang i fingerstrik for tiden; så derfor modtager vi garnrester med begærlighed. Januar har stået i Sand i øjets tegn. Vi har haft travlt med at lave bordpynt til revyen. Det er jo en god, gammel tradition at Miniklubben sørger for pynt til den festlige weekend i Den Gamle Hal. Miniklubbens forældreråd: Mille Kristensen Vestergade 3 Bo Schwartz Marcher Agervænget 4 tlf Pia Elmertoft Vesterbyvej 1 tlf Kirstine Christiansen Kræmmervej 49 tlf Iben Slaikjær Hesselmedvej 8 tlf Repræsentant for skolebestyrelsen Karin Stender Medarbejder rep.: Karina O. Nielsen Hovej 42 Ansvarshavende : Steen Jull Jensen Layout : Tove Axelsen MiniNyt udkommer omkring den 1. i hver måned.

2 Næste trin i Miniklubbens skovprojekt. Vi vil nu begynde at lave tegninger over området i skoven, hvor vi gerne vil lave en shelter-lejr. Området vi gerne vil indrette til vores projekt, er den gamle boldbane bag Miniklubben. Vi forestiller os 3 shelters i Uform, som skal være en lille base for træklatring. Så kan man bruge ventetiden på at sidde omkring bålpladsen og snitte og hygge med kammerater. Når alt det formelle er på plads og nedfældet på skrift, skal vi i gang med at bygge shelters. Vi skal også have personale på klatrekursus, således at sikkerheden er i orden. 2 personer skal certificeres til at sikre børn, der skal klatre i træer. Fortsættelse følger. Mvh. projektgruppen Røgovn Jeg håber på i løbet af vinteren, hvis den ikke bliver alt for kold, at komme i gang med at bygge en røgovn. Den kommer til at stå ved bålhytten, og i første omgang bliver det kun til varmrøgning. Meningen er at den også skal bruges som almendelig ovn til bagning af brød osv, og på en senere tidspunkt måske til koldrøgning, hvilket kræver en del mere. mvh Thomas Møller aka. Mølse Fiskeri I skrivende stund er julegave ræset forbi, og PUHA!! der har været drøn på, derfor har jeg sprunget fisketure over i en periode, men nu skulle der gerne være tid til det igen. Hvis vinteren kommer over os, håber jeg at vi kan få godkendt isen på diverse søer, så vi kan forsøge os med isfiskeri. Åbningstider mandag - torsdag fredag Eller efter aftale. Knæk og Bræk Møller Industrivej Oksbøl En kedelig morgenstund i Miniklubben. Det er da dejligt, der er veninder man kan sidde og kede sig sammen med. Sofie har savet sig selv i fingeren. Marielle: Det er tegn på, at du ikke sidder med hænderne i lommen hele tiden. Sofie: Det er altså også svært, når man har en sav i hånden!

3 Kære forældre i miniklubben. Så skriver vi januar i kalenderen igen. Lad mig allerførst benytte lejligheden til at ønske jer et rigtig godt og lykkebringende nytår, med tak for det forgangne. Desværre betyder det samtidigt at min praktik her i miniklubben så småt lakker mod enden. Tiden flyver af sted i selskab med jeres vidunderlige børn, og inden vi får set os om er det d.18/3, hvor jeg har min sidste dag her i Miniklubben, for derefter at starte på skoleopholdet, der er tilknyttet min uddannelse som pædagogisk assistent. Fra nu af og frem til medio marts har jeg et par små projekter, der skal gennemføres i forhold til min uddannelse. Allerede nu er vi godt i gang med et uge langt forløb i selvforsvar, som afsluttes fredag d.12/1, hvor hensigten er, at de deltagende børn skal igennem en lille handlebane i skoven, hvor de får mulighed for at afprøve de indlærte teknikker i praksis, mod forskellige angribere. Naturligvis bliver børnene ikke Bruce Lee kloner af en uges træning, men de får et indblik i, hvad selvforsvar er, og hvornår det er i orden at anvende det, samtidigt med at selvtilliden gerne skulle få et lille skub fremad. Efter dette forløb går jeg i gang med endnu et forløb, omhandlende krop og bevægelse, hvor vi gerne skulle lave nogle forskellige boldspil og lege. Programmet herfor er ikke fastlagt på nuværende tidspunkt, da det er vigtigt for mig, at børnene får lov at være medbestemmende, og komme med ønsker til hvad vi skal lave. Venligst Eddi Hansen (Pædagogisk assistent studerende) Det lyder ikke som Mozart, endnu.. At lave sin egen lerfløjte er krævende. Det har det altid været, lige siden middelalderen. Et gammelt ordsprog lyder: "Hvis du har gjort det rigtigt og fløjteguderne er med dig - og du har gjort en god gerning i dag... Så vil den fløjte for dig, når du blæser i den. Indtil nu har vi i Lerværkstedet i den kreative proces kæmpet med at først få de forskellige hulrum i fløjterne til at blive til; herefter at få lavet et passende mundblæsestykke - alt imens vi, hver især skulle tænke ud af boxen, finde den figur (hest, hval, fugl, drage) som vi ville have lerfløjten skulle ligne. Nu mangler vi bare at der snart vil indfinde sig til en ordentligt samlet lyd, inden vi alle bliver strengt forpustede. Bedste hilsner Lermusikanterne Vi forhandler kvalitetsfoder til dine kæledyr, strøelse til heste samt biobrændsel. Opgaven. En præmie til den, der kan lave en god historie, som passer til billederne. Figurerne er fremstillet af børn i lerværkstedet. Du må gerne få mor og far til at hjælpe dig med at skrive en lille historie. Afleveres til køkkenvagten lige efter vinterferien.

4 Fastelavn. Også i år holder vi fastelavn sammen med skolen. 0. og 1. klasserne slår kattene af tønden i Miniklubben og 2. klasser slår til tønden i B-klyngen sammen med 3. klasserne. Festlighederne starter allerede kl. 11:00 og er færdig kl. 13:00 mandag den 20. februar. Der er præmie til bedst udklædte i hver årgang. Har du lyst til at blive malet i ansigtet??? Så har du chancen nu. Hele uge 6, fra Tirsdag den 7. februar til fredag den 10, svinger vi pensel og fremtryller uhyrer, forskellige dyr, fantastiske landskaber og hvad vi ellers kan komme i tanke om ud fra børns ansigter. Karina, Lena og Tove Vigtig information I august 2011 afgjorde Indenrigs- og Sundhedsministeriet, at det ikke er lovligt for kommuner at købe ulykkesforsikring for børn i kommunens daginstitutioner, skoler, SFO og lignende. Derfor har Varde Kommune opsagt den nuværende dækning pr Det betyder, at dit barn skal have sin egen ulykkesforsikring for at være dækket. Derfor er det en god idè at give dit barn en forsikring, der dækket hele døgnet også i skole og institutioner. Børneulykkesforsikringen er en heltidsulykkesforsikring. Den dækker dit barn under 18 år døgnet rundt. Kryds og bollebrikker, lavet af 4 forskellige indfarvede stentøjslerarter. (her afprøves brikkerne i værkstedet inden spillepladen laves i andre materialer, træ, pap mv).

5 Liv d. 7/2 Jonas d. 18/2 Victoria d. 6/2 Mia d. 6/2 Ditte d. 1/2 Victoria d. 2/2 Nicolai d. 3/2 Marcus d. 25/2 Sille d. 24/2 Kristian d. 17/2 Julius d. 12/2 Maja d. 17/2 Naja d. 4/2

6 Lidt af det kedelige praktiske: Hr. Frost står og banker på. Det er derfor vigtigt at der er tøj med i Miniklubben, så man ikke fryser, når man gerne vil/skal ud og lege. Husk navn eller nummer i alt tøj. Så kan vi lægge det på plads, når vi finder det. Der er stadig forældre, der ikke har givet besked med hensyn til om barnet holder fri i vinterferien og de tre skolefridage før påske. Vi oplever, at der er flere og flere, som glemmer at ringe besked, når børn er syge, er til fødselsdag eller bare er hjemme og keder sig. Der kan indtales besked på vores telefonsvarer eller sms på Tænk på: I skal kun ringe én gang, køkkenvagten skal ringe mange gange. Der er stadig tidspunkter på dagen, hvor vi har mange telefonopringninger, fordi forældre gerne vil have sendt deres barn op til parkeringspladsen på Moltkes Allé. Vi har fuld forståelse for, at der kan være grunde til, man ikke selv har mulighed for at hente i Miniklubben. Men vi vil dog sætte pris på, at man selv henter, hvis man kan. Det vil også være en stor hjælp, hvis man giver besked i god tid. Så har personalet god tid til at finde barnet, der skal sendes. Et historisk tilbageblik om Miniklubben. Den tyske værnemagt beslaglagde d. 9. april 1940 området. Herefter tager byggeriet fart. Lejren har omkring mand. I 1941 bygger tyskerne Q12, som senere bliver til Miniklubben. Bygningen er i tysk militærtjeneste indtil 4. maj Efter krigen indgår bygningen i flygtningelejren. I 1946 var der ca flygtninge i lejren, der på daværende tidspunkt havde en størrelse på 400 hektar. Sidste flygtningetransport fra lejren var den 15/ I 1949 bliver dele af flygtningelejren anvendt som militærnægterlejr, hvor også bygningen, som senere bliver Miniklubben, indgår. Den 1. juli 1959 overtager forsvarsministeriet de resterende bygninger, og efter reparationer og ombygninger rykker Panserskolen ind i lejren den 1. juni Miniklub -bygningen bliver anvendt som officersmesse og cafeteria. Indgang for officerer ved fordøren og indgang for menige ved bagdøren. Den 18. april 1982 flytter Hærens Kampskole ud af lejren. Blåvandshuk Kommune overtager herefter Q12, som bliver indrettet til fritidshjem, der så senere bliver en afdeling af Samuelsgården og omdøbt til Miniklubben.

På forhånd tak. Personalet. Der er intet så stille i verden som sne.indtil børnene kommer ud og leger i den.

På forhånd tak. Personalet. Der er intet så stille i verden som sne.indtil børnene kommer ud og leger i den. SAMUELSGÅRDEN, MINIKLUBBEN, TORPSALLÉ 4, 6840 OKSBØL TLF. 79947295. Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk De store opfindelsers tid er ikke forbi. Da den dybe tallerken var fundet, har Thomas Møller i stedet

Læs mere

Fredag d. 16. Januar arrangerede Miniklubben En anderledes skoledag for indskolingen. Mia og Emma 0 a. Foldetegning. "Dagen før Den store Idrætsdag".

Fredag d. 16. Januar arrangerede Miniklubben En anderledes skoledag for indskolingen. Mia og Emma 0 a. Foldetegning. Dagen før Den store Idrætsdag. Mia og Emma 0 a. Foldetegning. "Dagen før Den store Idrætsdag". -Det er totalt hipt m foldetegninger i 0. Er du vild med at tegne og lave tegneserie, snak m Jesper - han har mange forslag + ideer. SAMUELSGÅRDEN,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 10+11 2013 Fælles info Lektiecafe. Efter jul ændrede vi flere ting ved vores lektiecafe. Bl.a. at det blev frivilligt at komme der og at tidspunktet blev lige efter 5. lektion (kl. 12.40) tirsdag, onsdag og torsdag.

Læs mere

Borgmester besøg på Byggeren.

Borgmester besøg på Byggeren. Byggelegepladsen Nymarksvej 141 7000 Fredericia Tlf: 72106205 Åbninstider Man Fre12:00-17:30 Borgmester besøg på Byggeren. Mandag D. 14 Marts kom Borgmester Thomas Banke på besøg på Byggeren. Han var rundt

Læs mere

NYHEDSBREV I BØRNEHAVEN PÅ SKANDERBORGVEJ DECEMBER

NYHEDSBREV I BØRNEHAVEN PÅ SKANDERBORGVEJ DECEMBER NYHEDSBREV I BØRNEHAVEN PÅ SKANDERBORGVEJ DECEMBER Så er det snart endelig jul. Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer en god jul og et godt og lykkebringende nytår. Vi glæder os til at fortsætte

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Budstiken november 2008.

Budstiken november 2008. Budstiken november 2008. Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm... Ledere og assistenter: Gruppeleder HER KAN DIT NAVN STÅ, Skriv eller ring til en af os på siden her, og

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 26. År 2013 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: samuelsgaarden@varde.dk Åbningstider: Fritidsklub.

Læs mere

Blad nr.2 2013. Osted Børnehave

Blad nr.2 2013. Osted Børnehave Blad nr.2 2013 Osted Børnehave NYT FRA LEDEREN Så er vi klar med lidt nyheder fra institutionen, inden vi alle sammen pakker kufferterne og tager på ferie. Vi skal 1. august sige farvel til alle vores

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 27 År 2014 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: samuelsgaarden@varde.dk Kære alle forældre

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

Aktuelt. Vi har en forventning om at vi kommer i gang med ombygning til efteråret.

Aktuelt. Vi har en forventning om at vi kommer i gang med ombygning til efteråret. Uge 12 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt. Så er det ugebrevstid igen

Læs mere

HAMPEN Hampelandvej 7B, 3650 Ølstykke Tlf. 7259 8550 Mail: hampen@egekom.dk web: www.fkhampen.dk FRITIDSKLUBBEN FORÅR 2015 AKTIVITETSKALENDER

HAMPEN Hampelandvej 7B, 3650 Ølstykke Tlf. 7259 8550 Mail: hampen@egekom.dk web: www.fkhampen.dk FRITIDSKLUBBEN FORÅR 2015 AKTIVITETSKALENDER AKTIVITETSKALENDER FEBRUAR AKTIVITET BEMÆRKNINGER Fredag d. 6. Casino-aften for 5. - 7. klasse Se tilmeldingsseddel Uge 7 mandag Hillerød svømmehal Se tilmeldingsseddel Uge 7 onsdag Legejunglen Se tilmeldingsseddel

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015 Vinterferie. Så er uge 7 veloverstået og godt brugt. Her lidt foto fra nogle af de ting vi lavede i SFO i vinterferien: Bygge alle mulige tårne og pyramider f.eks.. Noget af det bedste ved ferierne er,

Læs mere

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren.

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren. Uge 10 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I det sidste nye Friskoleblad

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 25+26 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 25+26 2013 Fælles info kan huske, hvad jeg syntes var det vigtigste de havde lært! Husk: At vi holder åbent hele sommerferien i SFO, men at vi lukker allerede kl. 16 i ugerne 28, 29 og 30. Sommerferie. Så står skolernes

Læs mere

Keld har ordet. Godt nytår og velkommen i 2013

Keld har ordet. Godt nytår og velkommen i 2013 Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 6: Kalenderen side 7: 2. klasse og dåserydderne side 8: Nyt fra Klubben og frugtordningen side 9: Danmarks Indsamlingen side 10: Juleklippedagen

Læs mere

Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet..

Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 MARTS SIDE 4 BYGGERLIV SIDE 5 BYGGERLIV SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 GRU-FEST SIDE 8 VÆRKSTED SIDE 9 KALENDER SIDE 10 livet på dis.

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 25. År 2012 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: samuelsgaarden@varde.dk Åbningstider: Fritidsklub.

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Distriktet ved Tuse Næs

Distriktet ved Tuse Næs Distriktet ved Tuse Næs Årsplan 2014 I Distriktet ved Tuse Næs, udarbejder hver afdeling en gang om året en årsplan som følger skoleåret. Den er tænkt som et arbejdsredskab for os selv og en oversigt for

Læs mere

Aktuelt. Rengøring den kommende periode udføres af: Lørdag den 17.maj

Aktuelt. Rengøring den kommende periode udføres af: Lørdag den 17.maj Uge 20 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu engang må vi sande, ugerne

Læs mere

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 4 2005

Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 4 2005 Kredsblad for FDF Tjæreborg December - Februar Nr. 4 2005 Seniorvæbner væbner-w -week eekend end Kreds edsweek eekend end Hyttepr projekt INDHOLD Læs i dette nummer: Kredslederen... 3 1. tumlinge... 5

Læs mere

Samarbejde hjælper os igennem de hårde opgaver

Samarbejde hjælper os igennem de hårde opgaver Samarbejde hjælper os igennem de hårde opgaver forklarer at grunden til, at det går så godt nok er at de har haft en AKT-lærer inde over klassen, og det har gjort at de har fundet ud af at agere på samme

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere