Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen?"

Transkript

1 Hvad koster det at stå på ventelisten? Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Hvor lang er ventetiden? Er der to forskellige ventelister? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at rykke? Hjælper det at kende nogen der kender nogen? Jeg har hørt, at mange bor ulovligt? Hvorfor skifter mit ventelistenummer, når jeg får tilbud om en bolig? Hvis jeg er nummer 20 på ventelisten til en bolig, har jeg så en chance for at få den? Kan jeg rykke ned på ventelisten? Hvorfor står jeg nu som passiv på ventelisten? Hvis jeg svarer nej til et tilbud om en bolig, bliver jeg så slettet fra ventelisten?

2 Jeg var nummer 20 til en bolig, så jeg svarede ja, fordi jeg alligevel ikke regnede med at få den. Jeg fik den, men jeg vil ikke have den! Hvorfor er jeg slettet fra ventelisten? Kan jeg beholde min plads på den interne venteliste, selvom jeg flytter ud af Rødovre Boligselskab? Jeg er flyttet, kan jeg rette min adresse via hjemmesiden? Jeg vil gerne rette mine boligønsker på ventelisten, hvordan gør jeg?

3 Hvad koster det at stå på ventelisten? Fra 1. januar 2012 koster det 150 kr. at stå på ventelisten om året. Det koster 250 kr. at blive skrevet op første gang. Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Du kan skrive dit barn på ventelisten, når han eller hun er fyldt 15 år. Hvis barnet er under 18 år, og ønsker at flytte hjemmefra, står forældrene som værge. Hvor lang er ventetiden? Ventetiden afhænger af, hvilken lejlighed du ønsker. Der er typisk længere ventetider til lejligheder med tre eller fire værelser end til lejligheder med et eller to værelser lejligheder med attraktiv beliggenhed rækkehuse end til lejligheder billige, ældre lejligheder end til nyere og derfor oftest også dyrere lejligheder Er der to forskellige ventelister? Ja der er 2 forskellige ventelister. Den ene venteliste er intern. Det betyder at man skal have en bolig i Rødovre boligselskab for at stå på denne venteliste. Man skal aflevere sin nuværende bolig for at få den nye bolig. Den anden venteliste er for ansøgere der ikke bor i selskabet. Loven er således, at vi først skal tilbyde et lejemål til interne ansøgere før vi tilbyder det til eksterne ansøgere. Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Det kan der være flere grunde til: 1. Det kan også være, fordi en ansøger har fået lejligheden anvist af Rødovre Kommune, som har ret til at anvise lejere til hver tredje ledige lejlighed uden om ventelisten 2. Måske er vedkommende i forvejen lejer i Rødovre Boligselskab og har stået på den interne venteliste. Dem, der står på den interne venteliste, har ret til at få en lejlighed i samme eller i en anden ejendom i Rødovre Boligselskab før dem, der står på den eksterne venteliste. Ventetiden er betydelig kortere på den interne venteliste end på den eksterne. 3. At vedkommende har et handicap, der giver fortrin til lejligheder, der er særligt velegnede for lejere med et handicap.

4 Hjælper det at rykke? Det hjælper ikke at rykke for at få en lejlighed. Ventelistens rækkefølge følges altid, og den kan ikke ændres, fordi du anmoder om det. Det gælder også, selvom du har et akut boligproblem Hjælper det at kende nogen der kender nogen? Nej, det hjælper det ikke at kende nogen, der kender nogen. Vi følger lovens bogstav helt ud i detaljen. Kommunen fører tilsyn med de almene boligorganisationer, og har ret til at se vores arbejde efter i sømmene. Vi indberetter en gang om året vores udlejning til kommunen. Der er hverken ønske, vilje eller mulighed for at snyde med ventelisten! Jeg har hørt, at mange bor ulovligt? Ifølge sagens natur kender vi ikke til, at nogen bor ulovligt hos os. Men vi kan heller ikke udelukke, at det sker. Det er kun rækkefølgen på ventelisten der skal styre, hvem der får boliger i vores ejendomme, derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at standse ulovlig beboelse i vores boliger. Hvorfor skifter mit ventelistenummer, når jeg får tilbud om en bolig? Hvordan kan jeg stå som nummer syv den ene gang, jeg får tilbudt en lejlighed, og så næste gang stå som nummer 14? Det er rigtigt, at ens plads på ventelisten til en lejlighed kan skifte fra gang til gang, og det kan der være flere gode grunde til. Den mest almindelige grund er, når vi har en ledig lejlighed, sender vi tilbud om at leje den til mange personer ad gangen og ofte i flere omgange. I første omgang sender vi tilbud til måske 20 personer. Hvis de alle siger nej-tak, sender vi til de næste 20 i anden omgang. Vi har så i alt udsendt til 40 personer. På det brev, du modtager, står der et prioritetsnummer. Hver gang vi sender ud, starter dette prioritetsnummer fra nummer 1. På den måde vil den, der stod som nr. 21 på ventelisten, da vi sendte til de første 20, i anden omgang få pladsen nummer som 1 til den pågældende lejlighed. Vi skelner altså mellem pladsen på selve ventelisten og pladsen i de tilbudsbreve, som vi sender ud. Ens plads på ventelisten til en lejlighed kan også ændres, fordi andre på ventelisten har meldt sig aktive eller passive. Men man har altid sit oprindelige nummer på ventelisten og dermed også sin anciennitet.

5 Hvis jeg er nummer 20 på ventelisten til en bolig, har jeg så en chance for at få den? Selvom du er nummer 20 på listen, har du stadig mulighed for at få boligen, da det ikke er alle, der når at svare inden for tidsfristen og nogle svarer nej til boligtilbud. Det er derfor vigtigt at svare ja, hvis du ønsker boligen. Kan jeg rykke ned på ventelisten? Det kan faktisk godt lade sig gøre at rykke ned på ventelisten. Det kan skyldes tre forhold: 1. De lejere, der i forvejen bor i en Rødovre Boligselskab-ejendom, har "førsteret" til en anden bolig i samme ejendom. Det betyder, at en lejer, der skriver sig op fra samme ejendom, kommer til at stå foran både ansøgere fra andre af Rødovre Boligselskab's ejendomme og foran dem, der står på den eksterne venteliste til samme ejendom 2. Der kan også være ansøgere, der har højere anciennitet og som tidligere har stået som passive på listen, men som nu melder sig aktive og dermed kommer ind på listen igen foran dig. 3. Ansøgere med højere anciennitet end dig kan ændre ønsker om lejlighed og nu vælge at stå på venteliste til den ejendom, hvor du også står. Så vil du opleve at rykke en plads ned. Der er mange på ventelisten, og det sker hyppigt, at ansøgere ændrer deres ønsker til en bolig. Hvorfor står jeg nu som passiv på ventelisten? Hvis du opdager, at du står som passiv på ventelisten, uden at du selv har meldt dig passiv, så er det oftest, fordi du ikke har svaret på vores seneste tilbud om lejlighed. Vi bruger ikke resurser på at rykke for svar på tilbud, det er dit eget ansvar. Hvis du ikke svarer på et tilbud inden for fristen, så siger reglerne, at vi skal ændre din status til passiv på ventelisten. Du kan altid ændre dig til at være aktiv igen. Det kan du gøre på vores hjemmeside. Hvis jeg svarer nej til et tilbud om en bolig, bliver jeg så slettet fra ventelisten? Nej, du bliver ikke slettet fra ventelisten, hvis du siger nej til et tilbud. Så længe du betaler den årlige fornyelse på 150 kroner, bliver du på ventelisten. Men hvis du har svaret nej flere gange i træk, opfordrer vi dig til at ændre dine boligønsker. Det kan du gøre på vores hjemmeside. Jeg var nummer 20 til en bolig, så jeg svarede ja, fordi jeg alligevel ikke regnede med at få den. Jeg fik den, men jeg vil ikke have den! Det er meget uheldigt, for hvis du har skrevet under på en lejekontrakt, er du forpligtet til at betale husleje mv., selvom du ikke flytter ind. Har du fået lejligheden via den interne venteliste, har du ved at sige ja tak samtidig automatisk opsagt dit gamle lejemål (som jo skal lejes ud til en ny lejer hurtigst muligt), og du er derfor forpligtiget til at flytte fra den gamle, uanset om du flytter ind i den nye lejlighed eller ej.

6 Hvorfor er jeg slettet fra ventelisten? Du kan være slettet fra ventelisten af flere årsager: 1. Oftest er det, fordi den årlige indbetaling for at stå på ventelisten ikke er blevet betalt. Man bliver slettet, når der er gået tre måneder siden sidste betalingsfrist. Derfor kan det betale sig at tilmelde betalingen til pbs - så undgår man at blive slettet af den grund. 2. Du har skrevet lejekontrakt på en bolig i Rødovre Boligselskab, og så skal du ifølge reglerne slettes fra ventelisten. Kan jeg beholde min plads på den interne venteliste, selvom jeg flytter ud af Rødovre Boligselskab? Svaret er nej. Reglerne siger, at du skal slettes fra den interne venteliste, hvis du flytter ud af Rødovre Boligselskab. Reglerne siger også, at man kun kan få en bolig via den interne venteliste, hvis man samtidig afgiver en anden lejlighed i Rødovre Boligselskab. Og det kan man jo ikke, når man ikke længere bor i Rødovre Boligselskab. Samtidig er det sådan, at man ikke kan ændre et internt ventelistenummer til et eksternt og naturligvis heller et eksternt til et internt. Jeg er flyttet, kan jeg rette min adresse via hjemmesiden? Ja. Hvis du logger ind på vores hjemmeside, kan du rette din adresse, dit telefonnummer mm. Jeg vil gerne rette mine boligønsker på ventelisten, hvordan gør jeg? Hvis du vil rette dine boligønsker, kan du gøre dette på vores hjemmeside.

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø?

Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Hvordan får man en lejlighed? på Sydsjælland Møn og Bogø? Vordingborg Boligselskab har 2.100 lejligheder fordelt over hele Sydsjælland - Møn og Bogø Læs her: hvordan du bliver skrevet op hvordan vores

Læs mere

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken Genhusning Vejledning om genhusning i Skoleparken 11-12-2013 Indhold Genhusning hvad betyder det... 2 De fleste skal ikke genhuses... 2 Varig genhusning... 2 Skal jeg genhuses varigt?... 2 Bliver jeg hørt?...

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

Sådan finder du din studiebolig

Sådan finder du din studiebolig Sådan finder du din studiebolig Du er lige blevet optaget på dit yndlingsstudie, men det er i den anden ende af landet, og boligmarkedet er en slagmark. Hvordan finder du noget ordentligt, som også er

Læs mere

4-2. Ulovligt vilkår for anvisning af bolig. 123.4 Vilkår, procedurefordrejning mv.

4-2. Ulovligt vilkår for anvisning af bolig. 123.4 Vilkår, procedurefordrejning mv. 4-2. Ulovligt vilkår for anvisning af bolig 123.4 Vilkår, procedurefordrejning mv. En kvinde der nærmede sig myndighedsalderen, boede i en større lejlighed sammen med sin far. Datteren ønskede at flytte

Læs mere

Boligmarked 00:00:00. Start vignet

Boligmarked 00:00:00. Start vignet Boligmarked 00:00:00 Start vignet 00:01:11 Der er cirka 5 millioner mennesker i Danmark. Over halvdelen bor i en bolig, de ejer. Man kan også leje en bolig. Som regel er begge dele meget dyrt, så det kan

Læs mere

Hvorfor får man et skattesmæk?

Hvorfor får man et skattesmæk? Hvorfor får man et skattesmæk? Den klassiske fejl for unge som rammer flere hundrede tusind unge hvert år opstår fordi man kommer til at bruge sit fradrag to gange. Du kan imidlertid selv gøre noget for

Læs mere

Bytte Bolig. Hvordan kan du bytte bolig? Og hvordan får du overblik over alle reglerne og de praktiske ting, når du vil bytte? www.dabbolig.

Bytte Bolig. Hvordan kan du bytte bolig? Og hvordan får du overblik over alle reglerne og de praktiske ting, når du vil bytte? www.dabbolig. Bytte Bolig Hvordan kan du bytte bolig? Og hvordan får du overblik over alle reglerne og de praktiske ting, når du vil bytte? www.dabbolig.dk SIDE 1 af 6 sider Bytte bolig - hvordan er reglerne? Hvorfor

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Hvordan fremlejer du din bolig. Hvordan får du styr på alle reglerne og de praktiske ting, når du vil fremleje din bolig?

Hvordan fremlejer du din bolig. Hvordan får du styr på alle reglerne og de praktiske ting, når du vil fremleje din bolig? Hvordan fremlejer du din bolig Hvordan får du styr på alle reglerne og de praktiske ting, når du vil fremleje din bolig? DAB, August 1998 Fremleje af din bolig Fremleje af hele boligen Fremleje betyder

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

om at klage sådan skal du gøre

om at klage sådan skal du gøre om at klage sådan skal du gøre 02 om Om at klage Heldigvis lever de fleste beboere i fsb fredeligt side om side. Heldigvis tager de fleste hensyn til naboen på den anden side af væggen. Og heldigvis kan

Læs mere

Landsforeningen af Forsvarsadvokater. Jeg er varetægtsfængslet - hvad sker der nu?

Landsforeningen af Forsvarsadvokater. Jeg er varetægtsfængslet - hvad sker der nu? Landsforeningen af Forsvarsadvokater Jeg er varetægtsfængslet - hvad sker der nu? 1 Du er blevet fængslet. Det betyder ikke, at du er skyldig. Du har ret til en forsvarer. Din forsvarer skal alene tage

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Du skal downloade Swipp-app en fra App Store eller Google Play og tilmelde dig i Swipp-app en med NemID.

Du skal downloade Swipp-app en fra App Store eller Google Play og tilmelde dig i Swipp-app en med NemID. Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag til fredag kl. 08.00 20.00, lørdag og søndag fra kl. 11.00 17.00 eller sende os på kundeservice@swipp.dk. FAQ TILMELDING OG BRUG AF SWIPP Hvordan

Læs mere

Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag-torsdag kl. 8-22, fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-22 og søndag 10-18.

Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag-torsdag kl. 8-22, fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-22 og søndag 10-18. Swipp brugere Ofte Stillede Spørgsmål Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag-torsdag kl. 8-22, fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-22 og søndag 10-18. 1. Tilmelding og brug af Swipp 1.1.

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 7+8 2015 Vinterferie. Så er uge 7 veloverstået og godt brugt. Her lidt foto fra nogle af de ting vi lavede i SFO i vinterferien: Bygge alle mulige tårne og pyramider f.eks.. Noget af det bedste ved ferierne er,

Læs mere

studiebolig guide Sådan finder du en sider Forældrekøb: Sådan gør du Guide: Sådan hjælper du dit barn til bolig

studiebolig guide Sådan finder du en sider Forældrekøb: Sådan gør du Guide: Sådan hjælper du dit barn til bolig Foto: Steffen Ortman guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan finder du en 18 sider studiebolig Guide: Sådan hjælper du dit barn til bolig Forældrekøb: Sådan gør du Desperat jagt

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

sparbank free du er kun ung én gang

sparbank free du er kun ung én gang sparbank free du er kun ung én gang DU ER KUN UNG ÉN GANG Som ung står du over for en verden af muligheder. Du kan vælge at få en uddannelse, arbejde eller rejse jorden rundt. Du kan gå til fodbold, på

Læs mere

TBB2013.350. (Hovedresumé) Ø.L.D. 14. marts 2013 i anke 19. afd. B-3807-12. Side 1910 1915 U.2013.1910Ø

TBB2013.350. (Hovedresumé) Ø.L.D. 14. marts 2013 i anke 19. afd. B-3807-12. Side 1910 1915 U.2013.1910Ø Side 1910 1915 U.2013.1910Ø Andelsboligforening var berettiget til at slette medlem af sin venteliste for boligsøgende, hvorved medlemmet mistede sin anciennitet til et lejemål hos boligforeningen. TBB2013.350

Læs mere

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt

Guide: Sådan søger du boligstøtte digitalt Guide: ådan søger du boligstøtte digitalt tart lut og ind med nøglekort NemID Du kan søge digitalt, hvis du bor i en leje- eller andelsbolig. K Vi skal bruge mange oplysninger fra dig, når du søger boligstøtte,

Læs mere

Når du vil leje en almen bolig

Når du vil leje en almen bolig Når du vil leje en almen bolig Når du vil leje en almen bolig de væsentligste regler for udlejning I Danmark er der omkring en halv million almene boliger, som bliver administreret af ca. 710 boligorganisationer.»boligorganisationer«er

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare Livet på hjemløseboformer Udvalgte resultater fra brugerundersøgelse af SFI 15 Kolofon Februar 15 Oplag: 1.5 Fotograf: Peter Elmholt (elmholt.dk) Grafisk

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på banklånet

Spar tusindvis af kroner på banklånet Spar tusindvis af kroner på banklånet ankerne har meldt ud, at de ikke behandler alle kunder ens. ankkunderne opfordres derfor til at se sig godt for, hvis de ikke vil betale for meget for deres lån. Der

Læs mere