Økonomiudvalgets opgaver

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalgets opgaver"

Transkript

1 Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige administrative forhold inden for samtlige kommunens administrationsområder), 21 (om tillægsbevillinger og budgetudarbejdelse) og kapitel V (om kommunens økonomiske forvaltning). Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af løn- og personaleforhold under ethvert af kommunens administrationsområder og fastsætter regler for borgmesterens og administrationens behandling af personalesager. Udvalget varetager kommunens økonomiske planlægning og har ansvaret for kommuneplanlægningen samt for en samordnet løsning af kommunens planlægningsopgaver. Udvalget fastlægger de fælles planforudsætninger og bistår de stående udvalg med tilvejebringelse af det nødvendige grundlag for udvalgenes planlægningsopgaver. Udvalget fastsætter generelle forskrifter for planernes tilvejebringelse. Økonomiudvalget varetager den overordnede styring af områderne Strategi og perspektiv Identitet Politisk Struktur Administrativ struktur og organisation Personale, løn og ansættelsesforhold Kommunikation Informationsteknologi Borgerservice Økonomiudvalget udarbejder forslag og foretager indstilling til Byrådet om kommunens principper for økonomistyring. I henhold til 12 i styrelsesvedtægten for Frederikssund Kommune fører udvalget tilsyn med: at forvaltningen af økonomiske midler sker i overensstemmelse med Byrådets beslutninger og i øvrigt på forsvarlig måde at forvaltningen af kommunens kasser og kommunens regnskabsføring er forsvarlig at de på årsbudgettet meddelte bevillinger og rådighedsbeløb samt de ved særlig beslutning bevilgede beløb ikke overskrides uden Byrådets samtykke at kommunens arkivalier opbevares på betryggende måde løn- og personaleforhold for personale i selvejende institutioner Med det formål at opnå en øget fleksibilitet er det politisk godkendt, at budgetomplaceringer fremover kan foretages administrativt både inden for og mellem politikområder, såfremt de ikke har betydning for kassebeholdningen og anlæg samt at der ikke ændres på politiske formål og serviceniveauer. Principper for økonomistyring for Frederiksberg Kommune er tilrettet i overensstemmelse hermed.

2 Økonomiudvalgets område er delt i syv bevillingsniveauer, og den samlede budgetramme for 2017 samt overslagsårene kan opgøres som følger: Tabel 1. Samlet oversigt Økonomiudvalget Nettoudgifter i kr. Funktion Hovedområde Budget Overslag Overslag Overslag Boligpolitik Serviceudgifter Driftssikring af boligbyggeri Beredskab Serviceudgifter Redningsberedskab Politisk organisation Serviceudgifter Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer Kommissioner, råd og nævn Valg mv Administration mv Serviceudgifter Sekretariat og forvaltninger Fælles it og telefoni Voksen-, ældre og handicapområdet Det specialiserede børneområde Administrationsbidrag til UdbetalingDanmark Diverse udgifter og indtægter efter forskellige love Lønpuljer og tjenestemandspensioner Serviceudgifter Løn- og barselspuljer Tjenestemandspension Generelle reserver Rengøring Serviceudgifter Ældreboliger Tværgående på gruppering Forsikringer samt udkontering af IT, løn mv Serviceudgifter Interne forsikringspuljer Overførselsudgifter Interne forsikringspuljer HK00-06 (residual) I alt Ovenstående budget er udtryk for tidligere budgetter korrigeret for tekniske korrektioner og politiske ændringsforslag, der er politisk vedtaget i budget den 12. oktober 2016.

3 Tabel 2. Politisk vedtagne ændringsforslag Budgetvedtagelsen (1.000 kr.) Forslag Beskrivelse Justering af budget til diverse velfærdsforanstaltninger Ændret åbningstid for borgere om torsdagen Lavere udgifter til abonnementer, kontingenter, gebyrer mv Reduktion af it-driftsbudget IKT og digitalisering Fokuseret brug af informationsannoncer Nedlæggelse af borgerpanelet Reducering i stab ift. byggemodning i Vinge Kontraktstyring Lav takst på befordring Konsulentindkøb Reducerede it-omkostninger som følge af monopolbrud Personalemæssige reduktioner som følge af monopolbrud Etablering af rekrutteringssystem Digitalisering af kørselsgodtgørelsesudbetaling Fællesprog III Digitalt understøttet genoptræning Virtuelle møder Personalemæssige reduktioner som følge af Byg og Miljøløsning Reducerede omkostninger til systemløsninger Ikke udmøntet besparelse som følge af digitalisering Sammenhængende borgerforløb Teknologisk investeringspulje Central uddannelsespulje I alt Tabel 3. Tekniske korrektioner Tekniske korrektioner (1.000 kr.) Budgetændringer i kr Merudgifter vedr. driftssikring af boligbyggeri Tilkøb vedr. beredskab i Slangerup og Skibby Implementeringspulje + reserve ift. sanktionstrussel Tilretning af forsikringsbudget Udgifter til Kaspersky antivirus flyttet fra 2016 til Nyt rengøringsudbud Udskiftning af kommunens EKJ-system Krav om flere lægeattester Større bidrag til Udbetaling Danmark Øgede udgifter til barselskompensation Færre udgifter til præmiebetalinger vedr. tjenestemandspensioner Som følge af tilbageholdenhed i 2016 overføres udgifter til I alt I det følgende foretages en nærmere gennemgang af bevillingsniveauer/politikområder.

4 BOLIGPOLITIK Boligpolitik Der er budgetteret med en nettoudgift på kr. i Under denne funktion budgetteres primært med kommunens andel af ydelsesstøtte til andelsboliger, ungdomsboliger samt udgifter til godtgørelse af statens støtte til ydelsesstøtte vedrørende boliger opført af almene boligorganisationer. I forhold til tidligere år er budgettet øget med kr. Dette skete i forbindelse med budgetopfølgningen pr. 31. marts Årsagen hertil er, kommunen nu har en anvisningsret på 25 pct. af det sociale boligbyggeri i kommunen mod tidligere 10 pct., hvilket alt andet lige betyder, at der skal afholdes flere udgifter til istandsætning efter borgeres fraflytning. BEREDSKAB Beredskabet Brand- og Redningsberedskabets vagtstyrke og øvrige personel skal i vidt omfang assistere borgere m.fl. i andre tilfælde end egentlige ulykker, hvor dets materiel og specialviden kan anvendes til afhjælpning af skader, til vejledning m.v. Frederikssund indgår i et beredskabssamarbejde med Hillerød, Gribskov, Furesø, Egedal og Halsnæs i et kommunalt ejet og drevet 60 selskab. Der er oprettet en fælles beredskabskommission for det fælles beredskab. Frederikssund Kommune bidrager årligt med et driftstilskud til kommunens andel af det fælles beredskab. Tilskuddet for 2017 udgør kr. Heraf udgør knap 1,3 mio. kr. ekstra tilkøb vedrørende brandstation i Slangerup og vandtankvogn i Skibby. Tilkøbsaftalen løber til og med Herudover er der reserveret budget til dækning af evt. akkumuleret underskud i selskabet, hvis beredskabsopgaven udliciteres til privat selskab: De afsatte beløb svarer til den merbesparelse, som Frederikssund får som følge af hurtigere indfasning af effektiviseringseffekten af at gå sammen med flere kommuner i et beredskabssamarbejde pr. 1. januar Som følge af refusionsproblematik i relation til selskabets åbningsbalance var det nødvendigt at tilbageholde noget materiel i hhv. Frederikksund og Halsnæs, som udlejes til selskabet (leje=årlig afskrivning). I 2017 vil Frederikssund herigennem få en indtægt på kr. I takt med at materiellet afskrives vil denne indtægt blive mindre og mindre er således sidste år med en sådan indtægt, og vil på det tidspunkt udgøre ca kr. Endvidere forventes indtægter som følge af varetagelsen af en række administrative og it-mæssige opgaver for 60 selskabet på kr. Denne indtægt er budgetteret under (fælles udgifter og indtægter).

5 POLITISK ORGANISATION Fælles formål Der er budgetteret med en nettoudgift på kr. i Udgiften omfatter udbetalinger efter lov om økonomisk støtte til politiske partier m.v. Lovbekendtgørelse nr af 08/12/ Kommunalbestyrelsesmedlemmer Området omfatter kommunens politiske organisation og rummer således den folkevalgte del af den kommunale virksomhed. Den øverste politiske myndighed er Byrådet, hvis 23 medlemmer vælges hvert fjerde år af kommunens stemmeberettigede vælgere. Til varetagelse af forvaltningen af kommunens anliggender er der nedsat følgende udvalg: Økonomiudvalget, Uddannelsesudvalget, Fritidsudvalget, Sundhedsudvalget, Velfærdsudvalget, Vækstudvalget og Teknisk Udvalg. Området indeholder forskellige typer af honoreringsordninger for borgmester, viceborgmester, formændene for de stående udvalg samt byrådsmedlemmerne generelt. Desuden rummer området udgifter til byrådets repræsentation. Funktionsperioden er fra 1. januar 2014 til 31. december 2017 Det er budgetteret med en nettoudgift på kr. i Udestående effektiviseringsudfordring fra tidligere aftaler I budgetaftalen for blev det besluttet, at spare på udgifterne til kommunalbestyrelsesmedlemmer: I 2016 og 2017 er besparelsen udmøntet. Men i 2018 og frem udestår en udfordring på 2,5 mio. kr., der er placeret som en rammebesparelse under Sekretariatschefen har ansvaret for, at de udgiftsreducerende aktiviteter gennemføres Kommissioner, råd og nævn Der er i 2017 budgetteret med udgifter på kr. og indtægter på kr. svarende til en nettoudgift på kr. Kommissioner, råd og nævn indeholder eksempelvis udgifter til Beboerklagenævn, Huslejenævn, Hegnssyn, Ældreråd og Handicaprådet m.fl. Indtægterne vedrører hovedsageligt betalinger fra andre kommuner under Beboerklagenævn og Huslejenævn. Desuden er der nogle få indtægter vedrørende gebyr for sagsbehandling.

6 Valg m.v. Der er i 2017 budgetteret med nettoudgifter på kr. Område omfatter valg til Folketinget, EU-parlamentet, byrådsvalgene hvert fjerde år samt folkeafstemninger m.v. Der budgetteres med en indtægt på kr., der udgøres af Halsnæs kommunes andel af valgudgifterne i forbindelse med Folketingsvalg og folkeafstemninger. ADMINISTRATION MV. Administrationen består alt overvejende af traditionelle stabsfunktioner såsom personale, økonomi, it, sekretariat mv. Dog er borgerservice også en del af dette politikområde. Administrationen har som hovedopgave at udføre udviklings-, tilpasnings- og driftsaktiviteter herunder forvaltningsudøvelse i samspil med det politiske system og de tilknyttede institutioner og virksomheder. Desuden varetager administrationen myndighedsudøvelse i henhold til den gældende lovgivning. Økonomiudvalget er personaleudvalg for områderne og afsætter ressourcer til personale, som udfører administrationsopgaver for fagudvalgene Sekretariat og forvaltninger Der er i 2017 budgetteret med en nettoudgift på kr. Fra og med 2013 blev der på Sekretariat og forvaltninger i henhold til udmelding fra det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium indført to nye grupperinger: 001 Myndighedsudøvelse 002 Øvrig administration, hvorefter samtlige udgifter på funktionen kan henføres til en af disse to grupperinger. Under opereres med nogle normbeløb, der er knyttet op på antallet af medarbejdere. I 2017 udgør disse: Uddannelse kr. direktører, fagchef kr. og medarbejder kr. Inventar 925 kr. Kontorhold kr. Tidsskrifter kr. Møder kr. Udestående effektiviseringsudfordringer budget 2017 I forbindelse med vedtagelsen af budget 2017 blev der besluttet en lang række effektiviseringsinitiativer under Økonomiudvalget, jf. tabel 2. Heraf hører flere under En del af disse er allerede udmøntet: 002 Justering af budget til diverse velfærdsforanstaltninger

7 004 Lavere udgifter til abonnementer, kontingenter, gebyrer mv. 006 Fokuseret brug af informationsannoncer 007 Nedlæggelse af borgerpanelet 009 Reducering af stab ift. byggemodning i Vinge 082 Personalemæssige reduktioner som følge af Byg og Miljøløsning Central Uddannelsespulje Men der er fortsat en række initiativer, der skal håndteres: 072 Kontraktstyring. Ved øget fokus på kontraktstyring ift. priser, compliance, levering osv. skal der opnås besparelser, jf. tabel 2. Udbud & kontrakt har ansvaret herfor. 073 Lav takst på befordring. I dag er det således, at der som hovedregel gives høj takst ved kørselsgodtgørelse ved kørsel i egen bil. Fremover skal lav takst være hovedreglen, hvilket medfører en besparelse, jf. tabel 2. Udbud & kontrakt har ansvaret herfor. 074 Konsulentkøb. Ved at sætte øget fokus på konsulentforbruget mhp. bedre styring, behovsdefinering mv. skal der opnås besparelser, jf. tabel 2. Udbud & kontrakt har ansvaret herfor Udestående effektiviseringsudfordringer fra tidligere aftaler Udover de netop vedtagne effektiviseringer er der områder, der løbende arbejder med udmøntning af effektiviseringskrav fra tidligere aftaler. Fællesudgifter- og indtægter: Indeholder i 2017 en nettoudgift på kr. Området fungerer som et opsamlingsområde for de udgifter og indtægter, som ikke kan henføres direkte til de øvrige delområder og rummer bl.a. administrationsindtægter fra forsyningsområdet, administrationsindtægter vedr. ældreboliger, administrationsindtægter vedr. beredskabet, udgifter til konsulentbistand samt udgifter til lægeerklæringer vedr. jobcentret. Som en del af budgetaftalen for budgetaftalen 2015 blev der besluttet et effektiviseringskrav på administrationen på 1,9 mio. kr. Heraf mangler der fortsat at blive udmøntet kr. i Udbud & Kontrakt Som følge af tidligere budgetaftaler er der i 2017 budgetteret med en central indkøbsbesparelsesramme på kr., der løbende vil blive udmøntet på de konkrete områder, hvor de faktiske indkøbsbesparelser opnås. Det er dog kun en del af de realiserede indkøbsbesparelser, der anvendes til nedskrivning af den centrale indkøbsbesparelse, mens de berørte områder selv vil kunne disponere over den resterende del. Sondringen mellem de forskellige typer af indkøbsbesparelser fremgår af bilag 3 til Frederikssunds udbuds- og indkøbsstrategi for perioden Fælles IKT budget: Den del af IKT-budgettet som optræder under i 2017 ( kr.) vedrører i henhold til udmelding fra det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium alene løn og andre personalerelaterede udgifter til personale, der som primær opgave beskæftiger sig med udvikling af digitaliseringsstrategi.

8 Øvrige udgifter til IKT er placeret på funktionen Fælles IT og telefoni Fælles IT og telefoni I henhold udmelding fra det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium er samtlige udgifter til fælles IT og telefoni fraset udgifter til personale, der primært beskæftiger sig med udvikling af digitaliseringsstrategi samlet på funktionen , hvorpå der i 2016 er budgetteret med en nettoudgift på kr. Bevillingen dækker bl.a. udgifter til ydelser på leasingaftaler, drift af nuværende systemer, anskaffelse af nye systemer samt telefoni. Udestående effektiviseringsudfordringer budget 2017 I forbindelse med vedtagelsen af budget 2017 blev der besluttet en lang række effektiviseringsinitiativer under Økonomiudvalget, jf. tabel 2. Heraf hører flere under To af disse er allerede udmøntet: 005 Reducering af it-driftsbudget og digitalisering 083 Reducerede omkostninger til systemløsninger Men der er fortsat en række initiativer, der skal håndteres: Besparelseskrav i Etablering af rekrutteringssystem. Ved indkøb af nyt rekrutteringssystem kan der spares på lønudgifterne bredt fordelt i kommunen, jf. tabel 2. Der skal udarbejdes fordelingsnøgle hertil. Økonomi & udvikling har ansvaret herfor. Besparelseskrav senere end 2017 Der er en række initiativer, hvor IKT i første omgang skal ud og investere i systemer mv. for at skabe grundlaget for effektiviseringer efter 2017, jf. tabel 2: 078 Digitalisering af kørselsgodtgørelse 079 Fællessprog III 080 Digitalt understøttet genoptræning 081 Virtuelle møder Desuden er der to initiativer, hvor besparelsen er afhængig af fremdriften i monopolbrudsprocessen, hvor Frederikssund kun i begrænset omfang har direkte indflydelse på tidspunktet for besparelserne, jf. tabel 2: 075 Reducerede it-omkostninger som følge af det fælles kommunale monopolbrudsprogram 076 Personalemæssige reduktioner som følge af monopolsbrudsprogrammet Endelig er der et generelt besparelseskrav som følge digitalisering, jf. tabel 2: 084 Ikke udmøntet besparelse som følge af digitalisering

9 Udestående effektiviseringsudfordringer fra tidligere aftaler I forbindelse med vedtagelsen af budget 2016 blev der vedtaget en besparelse på 0,3 mio. kr. årligt i 2017 og frem som følge af en øget integration af skole- og folkebiblioteker. Forslaget hvilede imidlertid på en forudsætning af, at KOMBIT udviklede systemet Det Fælles Bibliotekssystem. Dette er dog ikke sket, hvorfor forudsætningen for at effektuere besparelsen ikke længere er til stede. Rammebesparelen under IKT på de 0,3 mio. kr. skal således finansieres på anden vis. IKT har ansvaret herfor. Udvidelser budget 2017 I budget 2017 blev der vedtaget en teknologipulje, jf. tabel 2, der skal udmøntes efter konkret ansøgning fra fagområderne: 094 Teknologisk investeringspulje Voksen-, ældre- og handicapområdet Funktionen består alene af administrationsudgifter overført til HK5, der i 2017 udgør kr Det specialiserede børneområde Funktionen består alene af administrationsudgifter overført til HK5, der i 2017 udgør kr Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark I henhold til udmelding fra det daværende Økonomi- og Indenrigsministerium er der gældende fra 2013 oprettet en selvstændig funktion til betaling af administrationsbidrag til Udbetaling Danmark. I 2017 budgetteres der med mio. kr Diverse indtægter efter forskellige love På funktionen er der i 2017 budgetteret med en nettoindtægt på kr. Funktionen omfatter primært indtægter fra stadepladser og udgifter til taxinævnet i Region Hovedstaden. LØNPULJER OG TJENESTEMANDSPENSIONER Lønpuljer Der er afsat følgende puljer i budget 2017 på funktionen: Pulje på kr. til løntillæg til tillidsrepræsentanter. Pulje på kr. til barselskompensation. Der er etableret en fælles barselskompensation, som bevirker at områder, der har udgifter til barsel, modtager en delvis kompensation. Barselskompensationen beregnes efter følgende formel: (A-B) * 80 pct. = barselskompensation. A: Løn til medarbejder på barsel incl. pensionsbidrag m.v B. Modtaget dagpengerefusion (dog tidligst 4 uger før forventet fødsel)

10 Barselskompensationen beregnes i kommunens lønsystem, og kompensationen bogføres månedsvis på institutionens vikarkonto. En offentlig ansat kan gå på barsel 8 uger før forventet fødsel, selvom der først er dagpengerefusion fra 4 uger før forventet fødsel. Barselskompensationen beregnes for hele perioden, hvorfor der ikke sker modregning af dagpenge i de første 4 uger. Ekstra lønpulje på kr. grundet budgetusikkerhed på bl.a. ældreområdet samt i forhold til Vinge. Overskud på kr. i forbindelse med udmøntningen af den generelle nedskrivning af prisregister besluttet i budget Overskuddet kan anvendes til evt. kompensation af områder, hvis nødvendigt. Ellers lægges de i kassen. Udestående effektiviseringsudfordringer budget 2017 I forbindelse med vedtagelsen af budget 2017 blev der besluttet en lang række effektiviseringsinitiativer under Økonomiudvalget, jf. tabel 2. Heraf hører to under Det ene er allerede udmøntet: 003 Ændret åbningstid for borgere om torsdagen I forhold til det andet initiativ sammenhængende borgerforløb udestår der fortsat beslutninger vedr. organisering mv. Udestående effektiviseringsudfordringer fra tidligere aftaler I forbindelse med budget 2016 blev følgende effektiviseringsinitiativer vedtaget: Nedbringelse af vikarudgifter på skole- og ældreområdet med 0,8 mio. kr. i 2017 og 1,2 mio. kr. i Udmøntningen heraf udestår fortsat. Personale har det faglige ansvar herfor. Reduktion i lønudgiften på 0,3 mio. kr. årligt i som følge af, at et færre antal medarbejdere skal arbejde torsdage efter kl. 17, hvilket medfører en besparelse til forskudt tillæg til bl.a. HK ere. I mangler fortsat udmøntning af ud af de kr. Personale har ansvaret herfor. Udvidelser budget 2017 Der er afsat en gearingspulje på 2,5 mio. kr. i hhv og Puljen skal som medfinansiering bidrage til, at der kan udvikles og etableres et lokalt funderet samarbejde om efter- og videreuddannelsesmuligheder på bachelor-, kandidat- og PhD-niveau. Samarbejdet skal skabe sammenhæng mellem det lokale erhvervsliv, Campus Frederikssund og de potentialer og styrkepositioner, der følger af blandt andet Vinge og tankerne om energisystemer, smartcity, living lab mv. De 2,5 mio. kr. i hhv og 2018 finansieres af den centrale implementeringspulje Tjenestemandspension Der er på området budgetteret med udgifter på i alt kr kr., som er fordelt med kr. på tjenestemandspensioner og kr. på tjenestemandsforsikringspræmier.

11 Der afregnes 50,90 pct. af den pensionsgivende løn til Sampension i 2017 for at imødekomme de fremtidige udbetalinger til pension Generelle reserver Der er på funktionen afsat en pulje på kr. i Puljen er afsat med henblik på at modstå eventuelle budgetudfordringer i 2017 med udgangspunkt i uændret serviceniveau. Det er forudsat at puljen kun kan benyttes, såfremt det ikke er muligt at finde kompenserende besparelser på øvrige områder. Derudover er der afsat en demografipulje vedr. udviklingen af den nye bydel i Vinge på kr. i RENGØRING Der er budgetteret med en nettoudgift på kr. Hovedparten af rengørings- og vinduespoleringsopgaverne i kommunen er udliciteret, hvorfor udgifterne er samlet i et politikområde. Den nuværende kontrakt er gældende fra 1. august 2016 og løber frem til 31. august Kontrakten kan forlænges 2 gange i op til 12 måneder. En servicemægler ansat i kommunen forestår kontakten mellem rengøringsfirmaerne og institutionerne m.v. FORSIKRINGER SAMT UDKONTERING AF IT OG LØN M.V. På politikområdet er der budgetteret med en nettoudgift på kr. i 2017, som består af udgifter til selvforsikring, præmier og konsulentydelser på forsikringsområdet. Resten af bevægelserne på området er udtryk for omposteringer inden for givne rammer. Neden for gennemgås kort de vigtigste omposteringer Udkontering af IT, løn, mv. Samtlige kommunens udgifter til IT (KMD-betalingsaftalen) afholdes på hovedkonto 06. For at sikre de enkelte kommunale udgiftsområder pålignes deres retmæssige andel af disse udgifter, er der udarbejdet en fordelingsnøgle, som benyttes til at omplacere udgifterne til relevante områder. I 2017 omplaceres i alt kr. til en tværgående gruppering 225 (niveau 1), med en modpost på denne funktion Interne forsikringspuljer Frederikssund Kommune har siden 2007 været delvist selvforsikret på nedennævnte områder. Samtlige forsikringsudgifter til de selvforsikrede områder, budgetteres på denne funktion. Der sker hvert år en budgetlægning af det samlede forsikringsområde, med baggrund i: Faktiske forsikringspræmier på de områder hvor der er valgt genforsikring. Genforsikringen omfatter skader der overstiger en nærmere fastsat selvrisiko, som fremgår nedenfor.

12 Præmierne i 2017 afspejler de nye forsikringspræmier fra kommunens seneste forsikringsudbud. Faktisk skadesstatik tidligere år, som hvert år opgøres i årsrapporten fra kommunens forsikringsrådgiver Willis. Et gennemsnit af de historiske skadesudgifter benyttes til at fastsætte budgettet for det kommende år. Behov for henlæggelser på arbejdsskadeområdet, som det er opgjort i den årlige aktuarrapport fra kommunens forsikringsrådgiver Willis. Med baggrund i de budgetterede udgifter til selvforsikring beregnes afledte præmier, som med baggrund i nogle retvisende fordelingsnøgler budgetteres og opkræves på de enkelte kommunale udgiftsområder. De beregnede præmier er budgetlagt på følgende tværgående grupperinger: 275 arbejdsskader, 276 autoskader og 277 bygnings/løsøreskader, og indtægten indgår her på funktionen. Selvforsikringsordningen omfatter følgende områder: Tingskade/Løsøre: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikret, men har dog tegnet en forsikring for enkeltskader som overstiger kr ved brand, stormskade, vandskade mv. Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, samt et skøn over forventede skadesudgifter. Såfremt der optræder en skade i forbindelse med tyveri/hærværk, afholder skadesstedet en selvrisiko på via sit eget budget. Bygningsskade: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikret, men har dog tegnet en forsikring for enkeltskader som overstiger ved brand, stormskade, vandskade mv. Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, samt et skøn over forventede skadesudgifter. Såfremt der optræder en skade i forbindelse med tyveri/hærværk, afholder skadesstedet en selvrisiko på via sit eget budget. Autoskade: Kommunen har tegnet en kaskoforsikring, der dækker ansvar, brand og kasko. I forsikringen er der en selvrisiko på kr. Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, samt et skøn over forventede skadesudgifter. Skadestedet afholder selv en selvrisiko på via sit eget budget. Arbejdsskade: Kommunen er som udgangspunkt selvforsikret på arbejdsskadeområdet, men har dog tegnet en katastrofe forsikring, som dækker i tilfælde af større hændelser (over 2,5 mio. kr.). Budgettet indeholder udgift til forsikringspræmie, AES præmiebetaling, honorar for udarbejdelse af aktuarrapport, administration af ASK og DSA, skøn over forventede skadesudgifter, samt beregnede henlæggelser. Henlæggelserne er budgetlagt med udgangspunkt i en årlig aktuarberegning, som udarbejdes af kommunens forsikringsmægler. Konsulentydelser: Der er budgetteret med et fast honorar til kommunens forsikringsmægler.

13 Øvrige forsikringer: Kommunen har endvidere tegnet en række mere traditionelle forsikringer, entrepriseforsikring, kommunale ledelsesansvarsforsikring, rejseforsikring m.v. Præmier til disse er budgetlagt under sted Forsikring.

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver s opgaver varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige administrative forhold inden for

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Økonomiudvalget. I alt

Økonomiudvalget. I alt Økonomiudvalgets område er delt op på 6 bevillingsniveauer. Tabel 1 Budget 2010 1.000 kr. Udgift Indtægt Netto Boligpolitik 1.963 1.963 00 25 18 Driftssikring af boligbyggeri 1.963 1.963 Beredskab 8.763

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. Økonomiudvalget Opgaver

ØKONOMIUDVALGET. Økonomiudvalget Opgaver Økonomiudvalget 2019 Opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Økonomiudvalget: Administration

Økonomiudvalget: Administration Den samlede budgetramme for 2009 kan opgøres som følger: Tabel 1. Budget 2009 Hovedområde (1.000 kr.) Udgift Indtægt Netto 00 25 18 Driftssikring af boligbyggeri 1.893 1.893 00 58 95 Redningsberedskab

Læs mere

Økonomiudvalget: Administration

Økonomiudvalget: Administration Budget- og styringsprincipper Budgettet fastlægges årligt som en integreret del af budgetlægningen. Som hovedregel benyttes tidligere års budget korrigeret for den forventede pris- og lønudvikling. Økonomiudvalget

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget Forbrug Korrigeret Oprindeligt Till gsbevilling Omplacering Økonomiudvalg 30.06 budget budget Nettoudgifter Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. % Samlet resultat 77,5 149,4 152,0-2,6 0,0 51,9

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Billund Kommune

Styrelsesvedtægt for Billund Kommune Styrelsesvedtægt for Billund Kommune Byrådet Økonomiudvalget Teknik og Miljø Børn Unge og Kultur Voksne Den 1. januar 2018 Indholdsfortegnelse KAPITEL I Byrådet... 3 KAPITEL II Borgmesteren... 3 KAPITEL

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 18 Økonomiudvalget 263.525.900-6.989.200 256.536.700 03 Politisk organisation 13.101.200-12.900 13.088.300 06 Fællesudgifter og administration m.v.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægten for Solrød Kommune Januar 2010 Solrød Byråd består af 19 medlemmer. Kapitel I Byrådet 1 Byrådet vælger en Borgmester og en første og anden Viceborgmester, jævnfør 6 i

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægt. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægt. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægt for Solrød Kommune Januar 2018 SOLRØD KOMMUNE Solrød Byråd består af 19 medlemmer. Kapitel I Byrådet 1 Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester,

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2015 ØKONOMIUDVALGET Tekst 31.08.2015 regnskab Politisk 3.925 2.755 4.325 400 Administrativt 87.128 59.193 85.228-1.900-1.000 Forsikringer 4.459 2.646 4.459 I alt 95.512 64.594

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægten for Solrød Kommune Juli 2004 Kapitel I Byrådet Solrød Byråd består af 15 medlemmer 1 Byrådet vælger en Borgmester og en første og anden Viceborgmester, jævnfør 6 i lov

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Politisk 3.960 2.925 3.960 Administrativt 90.476 61.896 89.236-1.240 Forsikringer 3.819 2.081 3.019-800 Erhverv og Turisme 3.273 2.140 3.273 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet.

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet. Økonomi- og Planudvalget pr. 30. september 2018 Drift s 005895 Redningsberedskab 2.733-9 2.724 2.703 21 99 064240 Fælles formål 182 14 196 138 58 70 064241 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 3.235 3.235 3.324-89

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Tekst Politisk 3.585 1.052 3.960 375 Administrativt 88.511 24.074 87.936-575 Forsikringer 4.319 1.521 3.819-500 Erhverv og Turisme 3.473 1.373 3.473 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret Økonomiudvalget 18 Økonomiudvalget 263.257.076-9.602.295 253.654.781 1 Skattefinansieret 263.257.076-9.602.295 253.654.781 03 Politisk organisation 13.480.764-12.717 13.468.047 06 Fællesudgifter og administration

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning af og mødeudgifter til

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015

STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015 STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015 INDLEDNING Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab Bilag 4 A opfølgning pr. 30.9. Økonomiudvalget Driftsvirksomheden U/ Forbrug pr ult. 9- Forbr. pct og Økonomiudvalget U 283.687 288.808 209.598 73 284.808-4.000-16.408-16.598-17.764 109-16.598 00 Byudvikling,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -697.462-698.944-820.151-766.417 Forskel 122.689 67.473 Overført til kommende budgetår 122.689 67.473 Netto mer-/mindre forbrug

Læs mere

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Bilag 5 Beskrivelse af Økonomiudvalget Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Fagområde - Politikerne Fælles Formål Her føres tilskud til politiske partier og udgifter til diverse tilskud, blomster og gaver,

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Samlet ØKU-overblik 1 Tabel 1:Økonomiudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår' Korrigeret budget incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Forudsætninger for budgettet Udgangspunktet for budgetlægningen for 2009-2012 har været det vedtagne budget 2008. I budgetaftalen for 2008 var forudsat en række ændringer, som først havde fuld effekt fra

Læs mere

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Økonomiudvalg, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Budgrevision II April 2014 D forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korriger. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer.

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer. Økonomiudvalget Økonomiudvalgets driftsbudget omfatter Administrativ og Politisk organisation, Diverse udgifter og indtægter, Erhverv, Turisme og Profilering samt Redningsberedskabet. Budgetbemærkningerne

Læs mere

Oversigt over bevillinger i budget 2015

Oversigt over bevillinger i budget 2015 Oversigt over bevillinger i budget 2015 Kommunens bevillingsniveau er fastsat i kommunens "principper for økonomistyring". Bevillingsniveauet tager udgangspunkt i at samtlige kommunens udgiftsområder er

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -652.432-697.462-904.473-820.151 Forskel 252.041 122.689 Overført til kommende budgetår 252.041 122.689 Netto mer-/mindre

Læs mere

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Budget- og regnskabssystem for regioner 4.4 side 1 Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter vedrørende regionens politiske virksomhed, den centrale

Læs mere

Nedenstående oversigt viser den nye struktur fordelt på sektorer og serviceområder. Ny struktur Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021

Nedenstående oversigt viser den nye struktur fordelt på sektorer og serviceområder. Ny struktur Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Økonomiudvalget På Økonomiudvalgets møde den 14. juni 2017 blev der besluttet en ny struktur på Økonomiudvalgets område. Den nye struktur er medvirkende til at optimere/forenkle budgetlægning og økonomirapporter.

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 28. februar 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 1 Overblik BOP 1 I 1.000 kr. Regnskab 2017 Korr. Budget 2018 Forv. Regnsk.

Læs mere

Til Økonomiudvalget 19. november Notat om ansvarsfordelingen mellem Økonomiudvalget og borgmestrene.

Til Økonomiudvalget 19. november Notat om ansvarsfordelingen mellem Økonomiudvalget og borgmestrene. Økonomiforvaltningen NOTAT Til Økonomiudvalget 19. november 2015 Notat om ansvarsfordelingen mellem Økonomiudvalget og borgmestrene. Baggrund Økonomiudvalget har på mødet den 17. november 2015 anmodet

Læs mere

Udvalgenes budgetbemærkninger. Regnskab Budget 2015

Udvalgenes budgetbemærkninger. Regnskab Budget 2015 7. Økonomiudvalget 1.000 kr. p/l niveau Udvalgenes budgetbemærkninger overslag Økonomiudvalget 279.003 307.817 302.130 291.499 286.955 280.358 Politisk virksomhed 14.807 12.167 12.027 12.026 12.027 12.027

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning

Læs mere

Status: 1. Impleme nteret 2. Undervej s 3. Ikke iværksat ØU 1 Udmøntet ØU 1 Udmøntet ØU 1 Udmøntet.

Status: 1. Impleme nteret 2. Undervej s 3. Ikke iværksat ØU 1 Udmøntet ØU 1 Udmøntet ØU 1 Udmøntet. Forslags -nr. Kort beskrivelse 2017 2018 Fagudvalg 002 Justering af budget til diverse velfærdsforanstaltninger 003 Ændret åbningstid for borgere om torsdagen 004 Lavere udgifter til abonnementer, kontingenter,

Læs mere

Lemvig Kommune. Styrelsesvedtægt. for kommunale anliggender

Lemvig Kommune. Styrelsesvedtægt. for kommunale anliggender Lemvig Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale anliggender INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel I Kommunalbestyrelsen 4 Kapitel II Borgmesteren 4 Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler for deres

Læs mere

Økonomiudvalget DRIFT

Økonomiudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 101 Økonomiudvalg Samlet bevilling 280.226 10 Boligpolitik 1.963 00 Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 1.963 25 Faste ejendomme 1.963 17 Anvisningsret 18 Driftssikring

Læs mere

ASSENS KOMMUNES STYRELSESVEDTÆGT

ASSENS KOMMUNES STYRELSESVEDTÆGT ASSENS KOMMUNES STYRELSESVEDTÆGT Styrelsesvedtægt 2018 Godkendt af Assens Byråd 20. december 2017 Styrelsesvedtægt for Assens Kommune Indholdsfortegnelse Byrådet...3 Borgmesteren...3 Nedsættelse af udvalg

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

- Kommissioner, Råd og Nævn, her føres udgifter til mødediæter og mødeudgifter.

- Kommissioner, Råd og Nævn, her føres udgifter til mødediæter og mødeudgifter. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af - Fælles Formål, består af tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb. Her føres udgifter til diverse tilskud, udsatte præmier,

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET ADMINISTRATIONSPOLITIK, ERHVERVSPOLITIK, BEREDSKABSPOLITIK, EJENDOMS- OG BOLIGPOLITIK Drift, serviceudgifter

ØKONOMIUDVALGET ADMINISTRATIONSPOLITIK, ERHVERVSPOLITIK, BEREDSKABSPOLITIK, EJENDOMS- OG BOLIGPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifterne er fordelt på 4 politikområder med administrationspolitik som det markant største. Her bogføres udgifter til administration og myndighed for alle

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Kapitel 1 - Byrådet 1. Frederikssund Byråd består af 23 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester samt en viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes styrelse

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb som

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Budgetopfølgning

Læs mere

Bevilling 15 Fælles formål

Bevilling 15 Fælles formål Bevilling 15 Fælles formål Netto 1000 kr. i prisniveau Sociale opgaver og beskæftigelse 354 354 354 354 354 Fælles formål 285 285 285 285 285 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 7.844 8.930 7.870 7.870 7.870

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. marts 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Kapitel 1 - Byrådet 1. Frederikssund Byråd består af 23 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester samt en 1. og 2. viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af tilskud til politiske partier, tilskud til foreninger og andre der søger Økonomiudvalget om tilskud, vederlag til Byrådsmedlemmer, Kommissioner, Råd og Nævn. Udgifter i forbindelse

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 2. budgetopfølgning for budget 2018 d. 3.8.2018 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Likviditetsprognose og økonomisk status

Likviditetsprognose og økonomisk status Likviditetsprognose og økonomisk status Indhold Likviditet pr. 31. august :...2 Resultatopgørelse:...4 Driftsudgifter på politikområder:...5 Status anlæg:...7 1 Likviditet pr. 31. august : Den gennemsnitlige

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653 328.673 300.119 + Rammeændringer,

Læs mere

I alt 453,6 462,0 436,8 422,0 409,6 397,2

I alt 453,6 462,0 436,8 422,0 409,6 397,2 Økonomiudvalg Økonomiudvalget omfatter en meget bred vifte af aktiviteter såsom f.eks. udgifter til byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politikområde 1. Politisk Organisation

Læs mere

103 Forsikring, beredskab og bygninger

103 Forsikring, beredskab og bygninger 103 Forsikring, beredskab og bygninger OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Forsikringer Risikostyring Arbejdsskadeerstatninger AES Beredskab Bygningsvedligeholdelse Faste ejendomme, ejendomsadministration beboelsesejendomme

Læs mere

Budget for administrationsområdet

Budget for administrationsområdet opfølgning pr. 31. august Hovedkonto 6, administration 10.30 Politisk Administration Generel beskrivelse Området dækker udgifter til kommunalbestyrelsen for, tilskud til politiske partier, øvrige råd og

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 31. maj 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 1 pr. 31. maj 2018 1 Overblik BOP 2 I 1.000 kr. Forventet regnskab BOP 1 2018 Korr. Budget 2018 Forv.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Likviditetsprognose og økonomisk status

Likviditetsprognose og økonomisk status Likviditetsprognose og økonomisk status Indhold Likviditet pr. 31. maj :...2 Resultatopgørelse:...9 Driftsudgifter på politikområder:...10 Status anlæg:...12 1 Likviditet pr. 31. maj : 1. Indledning Kommunens

Læs mere

Dragør Kommune Februar 2014April Styrelsesvedtægt for

Dragør Kommune Februar 2014April Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Februar 2014April 2013 Styrelsesvedtægt for Dragør Kommune Indholdsfortegnelse: Kapitel I Kommunalbestyrelsen...3 Kapitel II Borgmesteren...3 Kapitel III Udvalgene og regler for disse...4

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for Frederikssund Kommune Kapitel 1 Byrådet 1. Frederikssund Byråd består af 23 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester samt en 1. og 2. viceborgmester jf. 6 i lov om kommunernes

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE Som vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 7. og 28. september 1981 og stadfæstet af Indenrigsministeriet den 11. december 1981 med senere

Læs mere

Styrelsesvedtægt Favrskov Kommune

Styrelsesvedtægt Favrskov Kommune Styrelsesvedtægt Favrskov Kommune Kapitel I Byrådet 1. Favrskov Byråd består af 25 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og en anden viceborgmester, jf. 6 i lov om kommunernes styrelse.

Læs mere