Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august 2014."

Transkript

1 Frokost tilbud for alle børn i Kernehuset, SpilLoppen og Vidensgruppen fra august Kære forældre. Frokost tilbuddet kan i Skive Kommune tilbydes i 2 former. Kommunalt arrangeret frokost mad ordning hvor der skal serveres mad hver dag året rundt og prisen er små 500 kr. om måneden og alle skal være med på dette tilbud. Bestyrelses arrangeret frokost tilbud som designes til den enkelte dagtilbuds behov og prisen er 300 kr. om måneden. Det er den som Resen Daycares bestyrelse har valgt. Her er det frivilligt at være med. Vi har valgt at lade os inspirere af Hedemarkens bestyrelses arrangeret frokost tilbud som har kørt godt i mange år, samt erfaringerne fra Rødding og Oddense børnehave: De 300 kr. om måneden dækker betaling for 11 mdr. hvor alle fredage, juli, dagene før påske, efterårsferien, vinterferien, samt de børnefridage med pasningsgaranti som bestyrelsen beslutter hvert år er, er madordningsfri. Der gives aut. friplads hvis man i øvrigt har friplads på betalingen for børnehavepladsen. Bestyrelsen opretter typisk en konto i en bank hvor forældrebetalingen går ind, gerne via PBS og første gang via et girokort/konto nr. Indtægterne her bruges til at dække de udgifter der er til maden, administration og personaletimer i køkkenet. Hvad dækker de 300 kr. (Taget fra Hedemarkens budgetopstilling) 20 kr. til administration af indkøb, betaling af regninger m.v. 165 kr. til maden inkl. moms 100 kr. til løn til køkkenmedarbejder 15 kr. til administration af ordningen i banken. Hensyn til allergi, religion og økologi: Allergi ja, hvis der ligger en lægeerklæring, ellers ikke. I dag er omtrent alt kød halal slagtet så vi ser ingen problemer her. Økologi, kun i det omfang at priserne er rimelige fornuftige.

2 Hvad indeholder frokost tilbuddet: Frokost maden vil fortløbende blive fulgt tæt af økonoma vejledning fra Hedemarken, så frokost maden fremstår så sund og alsidig som muligt for 300 kr. om måneden. Rugbrød, pålæg, salater/grønt og min. en lun ret om ugen, samt mælk og vand. Ved udflugter bestiller stuerne madpakker i køkkenet dagen før. Køkkenet producerer selv den lune ret, køkkenet skærer pålæg og snitter salat/grønt på pålægsfade/vogne til stuerne. Stuerne anretter selv pålægsfadene og den lune ret, dækker borde m.v. som en pædagogisk aktivitet sammen med børnene. Evalueringen fra Rødding og Oddense børnehave samt andre børnehaver der har frokost mad ordning siger enslydende at: frokost mad ordning sætter gode spor hos børnene Frygten hos personalet for at frokost tilbuddet fylder for meget osv. Mindskes betydeligt i takt med tilfredsheden hos børn og forældre. Børnene spiser mere og mere varieret mad De børn der før var kræsne iflg. Forældrene spiser nu det samme mad som de andre. Børnene har mere fokus på hvad god mad er og er optaget af at diskutere det hjemme. Personalet siger at der opstår en god pædagogisk snak omkring maden imens der smøres, vælges og spises. Samfunds fakta: Fedme og dårlig kostvaner er og bliver et af fremtidens udfordringer. Hvis det skal ændres, så skal det ske hos de vaner vi giver børnene mens de er små. Det siger al forskning på området. I Skive kommune er ca borgere overvægtig jfr. tal fra region Midtjylland. Vi har 99 % af alle børn i børnehaven, vi har både et stort ansvar og en fantastisk mulighed for at ændre på fremtidens fedme problemer. Alsidig kost fremmer børnenes indlæring, det er også forskningsbevist. Flere voksne får hovedmåltidet via deres arbejde, hvilken fokus har så aftensmaden? Fast food og nem mad om aftenen fylder mere og mere i børnefamiliens hverdag, det siger de undersøgelser der er lavet på området. Men hvilke forældre vil indrømme det face to face. Frokost tilbuddet er både et frokost og en pædagogisk aktivitet: Medarbejderne beskriver frokost tilbuddet som et nyt pædagogisk fokus, hvor mål, rammer, formål og tegn som vi gerne vil se igennem frokost tilbuddet beskrives i en 7-kant som øvrige pædagogiske aktiviteter beskrives i. Stikordene til hvordan frokost tilbuddet også er en pædagogisk aktivitet kan være: Børne maddage som nu hvor børnene selv indkøber og laver maden, hvor motorikken kommer i gang med at smøre mad, skære ud osv.. Frokost tilbuddet i hverdagen hvor der skal dækkes borde, maden serveres på fade osv. Det styrker samarbejdet, den æstetiske sans, orden og overblik. Stuerne kan på skift uge for uge sende en gruppe børn med i vores nye fælles køkken og være med til at tilberede dele af maden. Det giver indsigt, ansvar og fællesskab omkring maden.

3 Børne maddage og frokost tilbuddet i hverdagen giver rig anledning til at drøfte hvor kommer maden fra, hvad er vitaminer, hvorfor er det godt at tygge på noget hårdt, groft osv. Hvad smager det af, dufter osv. og så er vi inde på sanserne. Så kommer det med at smage på noget nyt, se andre gøre det osv. Frokost tilbuddet dækker SpilLoppen, Kernehuset og Vidensgruppen. Vi har etableret nyt hovedkøkken i Kernehuset som tilgodeser alle behov vedr. fremstilling af den kolde mad og min. En lun ret om ugen. I SpilLoppen skal vi have plads til et par anretterborde der kan supplere det køkken de i forvejen har derved er de også godkendt til at servere frokost tilbuddet. Vedtægter for frokost tilbuddet: Formål: At tilbyde Resen Daycare`s børn et varieret forplejning igennem den forældrevalgte frokost tilbud og den i forvejen gratis morgenmad og eftermiddagsmad.. Medlemmer: Forældre der har børn i Resen Daycare. Betaling: Der betales forud og til den 1. i måneden. Første gang via girokort/konto nr. Derefter via betaling over PBS som den enkelte forælder tilmelder sig til. Forældre der har fået bevilget friplads får samme friplads % i frokost tilbuddet. Udmeldelse: Man kan udmelde sig frokost tilbuddet pr. løbende måned + 30 dage. Opsigelse: Bestyrelsen kan til enhver tid ophæve frokost tilbuddet i Resen Daycare med løbende måned + 3 måneder`s varsel. Bestyrelsen: Den siddende bestyrelse i Resen Daycare er den øverste myndighed. Forældrebestyrelsen består af 5 forældrevalgte og 2 personale repræsentanter.

4 Bestyrelsen fastsætter en gang årligt, i juni måned, prisen for frokost tilbuddet med virkning fra den 1.august. Formanden for forældrebestyrelsen har kasseregnskabet. Kasseregnskabet fremlægges for bestyrelsen 2 gange årligt i november og i juni. Formanden og budgetmedarbejder i Resen Daycare har fuldmagt til frokost tilbuds kontoen i banken. Børn der ikke er med i frokost tilbuddet: Hedemarken har børn der hele tiden ikke er med i madordningen af forskellige årsager. Det har ikke givet nogen problemer for fællesskabet med de øvrige børn der spiser den fælles frokost mad. I dag har børn også forskellig mad med og det accepterer børnene helt automatisk. Men selvfølgelig er vores mission at alle børn på sigt er med i frokost tilbuddet. Der gives aut. friplads hvis man i øvrigt har friplads i forvejen. Vi har en vision på sigt, at vi kan have en pulje til at betale for madordningen for de børn hvis familie ikke har råd til at betale de 300 kr. Hvordan denne ordning skal skrues sammen har vi ikke løst endnu. Alle børn uanset om de er med i frokost tilbuddet eller ej, får som nu tilbud om morgenmad og eftermiddagsmad. Om denne ordning på sigt ændres afhænger af vores fremtidige budgetter. Sanne Jensen Formand for Resen Daycare Svar på spørgsmål fra forældre om frokost tilbuddet. Får børnene kun vacumpakket mad: Nej vi satser på at så meget som muligt er pålæg vi selv skærer, frikadeller vi selv laver osv.

5 Hvor kommer grøntsagerne fra: Vi vil lave aftaler med flere private grøntsagsdyrkere og satser på at købe en større del derfra. Hvor kommer brødet fra: Vi vil forsøge at lave aftale med lokale bagere om at levere især rugbrød til os, hvis det bliver for dyrt må vi købe via indkøbsaftalens grossist. Vi vil ind og imellem som nu bage boller og franskbrød. Er det ikke eksklusion når nogle børn sidder med madpakke og andre fællesmad: Inklusion er at rumme alle børn uanset madpakke/ikke madpakke uanset om nogle har dyrt legetøj med til legetøjsdag og ikke- Uanset om nogle hjemmefødselsdage er på en måde og andre på en anden måde uanset om nogle børn har det tøj og andre andet tøj på. Inklusion er at få øje og italesætte positive værdier på alle ting i hverdagen i børnehaven med børnene. Er det ikke hårdt for personalet at skulle køre frokost tilbuddet sammen med ny inklusion, nye profiler osv: Jobbet som professionel er hele tiden at omstille os til forandringer, nedskæringer osv. Her må vi internt sige: Her er en ny opgave lad os afprøve det, lad os se på hvordan den kan være en væsentlig del af hverdagen og så hen ad vejen vænne os til det. På forhånd er der altid skepsis ved noget nyt, det kender vi alle sammen og det sværeste er at vælge noget fra for at få plads til noget nyt. Vi skal huske at ved enhver forandring bevarer man normalt 90% af det kendte. Vi har i forvejen frokostmadpakker, borddækning, opvask m.v. Den største udfordring er nok, hvordan vi takler den større opvask efter frokosten, men det har vi øje på og skal nok finde praktiske ordninger der ikke belaster stuemedarbejderne så meget at de ikke kan varetage eftermiddagspædagogikken. Lad os tale sammen når vi har prøvet det i et ½ års tid.

6 Hvornår kan vi melde os fra frokost tilbuddet igen: Løbende måned og 30 dage frem. Bestyrelsen beslutter ordningen for et år ad gangen. At bestyrelsen har valgt at spørge Jer forinden er ikke et krav. Bestyrelsen har sat 60% som mindste tilslutning. Hvis børnene ikke kan li den lune ret en gang om ugen: Nogle har fået den opfattelse ved første prøvespisning at Hedemarken kører sin form for madordning med en lun ret og ikke meget mere. De har et max antal madder/frikadeller pr. person osv. Resen Daycare afprøver vores form og den vil være som i øvrigt mange ting meget fleksibel. Børnene får samtidigt med pålægsmadder og grønt som de andre dage. Den lune ret skifter uge for uge. Så mon ikke det går. Leo`s anbefaling: Hvis man er tvivl så afprøv ordningen ved at sige JA. Hvis det ikke svarer til forventningen så afmeld igen efter løbende måned og 30 dage. Hvis man er helt klar på at den mad vil jeg selv smøre så sig NEJ. Bestyrelsen har anbefalet frokost tilbuddet ud fra de anbefalinger og resultater frokost tilbuddet har vist, nemlig at flere børn spiser mere varieret, flere børn er ikke kræsne. Der samtales rigtig meget om maden fordi den samtidigt er en pædagogisk aktivitet. Om vi ser samme tendens det må tiden vise. Mvh..Leo

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutionerne - hvad ønsker forældrene. En landsdækkende undersøgelse i kommuner og institutioner 2011

Frokostordninger i daginstitutionerne - hvad ønsker forældrene. En landsdækkende undersøgelse i kommuner og institutioner 2011 Frokostordninger i daginstitutionerne - hvad ønsker forældrene En landsdækkende undersøgelse i kommuner og institutioner 2011 Frokostordninger i daginstitutionerne hvad ønsker forældrene Undersøgelsen

Læs mere

Du kan ringe til din gruppe kl. 7.30-15.30, Aser først kl. 8.00, ellers er det fællesrummet du skal ringe til.

Du kan ringe til din gruppe kl. 7.30-15.30, Aser først kl. 8.00, ellers er det fællesrummet du skal ringe til. Præsentation: Børnehaven Jættebo Bjarkesvej 2 7800 Skive Tlf: 9915 3390. Leder: Lars Friis Jensen Souschef: Hanne Thøgersen Åbningstider : Mandag til torsdag kl. 6.15 16.45 Fredag kl. 6.15 15.45 Lars:

Læs mere

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave

Mariehønen. Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave Mariehønen Integreret dagpleje, vuggestue og børnehave ariehønen Bækvej 6, Asp 7600 Struer Tlf. 96 84 89 40 grs@struer.dk http://mariehonen.struer.dk Velkommen hos os i Mariehønen Når Jeres barn starter

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE BORGERPANELET BORGERPANELETS HOLDNINGER TIL VISION 2020 ANDEN UNDERSØGELSE

BALLERUP KOMMUNE BORGERPANELET BORGERPANELETS HOLDNINGER TIL VISION 2020 ANDEN UNDERSØGELSE Side 1 Ballerup Kommune November 2007 Borgerpanelet om: Vision 2020 BALLERUP KOMMUNE BORGERPANELET BORGERPANELETS HOLDNINGER TIL VISION 2020 ANDEN UNDERSØGELSE Udarbejdet af Promonitor Den 14. november

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Frokost- og madordninger i dagtilbud efter 1. januar 2011. Vejledende materiale

Frokost- og madordninger i dagtilbud efter 1. januar 2011. Vejledende materiale Frokost- og madordninger i dagtilbud efter 1. januar 2011 Vejledende materiale 1 Introduktion Materialet beskriver rammerne for frokost- og madordninger i dagtilbuddene i Århus Kommune efter 1. januar

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune

Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune Center for Dagtilbud Frokostordninger i daginstitutioner i Slagelse Kommune 12. september 2014 Indhold a. Lov om frokostordninger i daginstitutioner... 2 b. Frokostordningen i Slagelse Kommune... 2 c.

Læs mere

Frokost i dagtilbud. Notat til Børne- og uddannelsesudvalgets. Sags-id: 16.06.10-P21-1-09

Frokost i dagtilbud. Notat til Børne- og uddannelsesudvalgets. Sags-id: 16.06.10-P21-1-09 Frokost i dagtilbud 2014 Notat til Børne- og uddannelsesudvalgets møde den 20. august 2014 Sags-id: 16.06.10-P21-1-09 Baggrund Med loven om frokostordning i dagtilbud i 2009, var det et ønske fra Folketingets

Læs mere

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

Hjerm Dagtilbud. KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbud KOSTPOLITIK Dagpleje, vuggestue og børnehave TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Hjerm Dagtilbuds kostpolitik Formål Formålet med loven om frokostordning i dagtilbud er, at give alle børn

Læs mere

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING

FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING FROKOST I DAGTILBUD INFORMATION TIL FORÆLDRE DAGTILBUD OG LÆRING Frokostmåltid i daginstitutioner 2015-17 Alle børn i daginstitutioner skal have tilbud om en kommunalt arrangeret frokostordning, som alternativ

Læs mere

Det obligatoriske frokostmåltid

Det obligatoriske frokostmåltid Det obligatoriske frokostmåltid Information til forældre med børn i Frederikssund Kommunes daginstitutioner Afdelingen for Dagtilbud INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING...3 HVAD ER RAMMERNE?...3 HVAD ER EN

Læs mere

Velkommen til Nr. Søby Børnehave

Velkommen til Nr. Søby Børnehave Velkommen til Nr. Søby Børnehave Hej. Børn og voksne siger velkommen til dig og din familie Vores adresse: Nr. Søby børnehave Stoholmvej 26 7840 Højslev Telefonnumre: Hoved nr. 9915 7450 Kontor 9915 7451

Læs mere

Med venlig hilsen personalet i Børnehaven.

Med venlig hilsen personalet i Børnehaven. Velkommen til Rønbjerg Børnehave Vi håber, at I kan danne jer et lille indblik i børnehavens hverdag og værdier ved at læse denne lille folder. Ellers så vil vi opfordre til at gå på vores hjemmeside www.roenbjergboernehave.dk.

Læs mere

Kostpolitik for Helsted Børnehus

Kostpolitik for Helsted Børnehus Kostpolitik for Helsted Børnehus Hvorfor en kostpolitik? Der er fart på i børnenes dagligdag der skal, lege og lærer en masse nyt. Børnene skal vokse og udvikle sig og det er derfor vigtigt at de får,

Læs mere

Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden.

Skovlund Børnehus. Virksomhedsplan 2010/11. Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Skovlund Børnehus Virksomhedsplan 2010/11 Børnehusets mål er at skabe et sammenhængende miljø, hvor store og små lærer at respektere hinanden. Nørremarken 9 6823 Ansager Tlf. 75292447 www.skovlundbornehus.dk

Læs mere

Velkommen til Eventyrhulens side

Velkommen til Eventyrhulens side Velkommen til Eventyrhulens side Her på siden håber vi at du kan finde oplysninger og svar på en stor del af det der rører sig når dit barn enten snart skal starte, eller allerede går i børnehaven. Skulle

Læs mere

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf. 9945 4996 Mail: petra@99454545.dk 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 VELKOMSTFOLDER.... 4 BØRNEHUSETS PERSONALE... 4 ÅBNINGSTIDER:... 5 LUKKEDAGE:...

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

Modeller for mad i daginstitutioner - Afrapportering af interviews i 5 kommuner En del af projekt Rekruttering og kompetenceudvikling af medarbejdere

Modeller for mad i daginstitutioner - Afrapportering af interviews i 5 kommuner En del af projekt Rekruttering og kompetenceudvikling af medarbejdere Modeller for mad i daginstitutioner - Afrapportering af interviews i 5 kommuner En del af projekt Rekruttering og kompetenceudvikling af medarbejdere til mad i daginstitutioner i Region Sjælland 1 Modeller

Læs mere

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune

Børnemadsvalget i Lejre Kommune. Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Børnemadsvalget i Lejre Kommune Udgives af: Center for Dagtilbud, Lejre Kommune Hvorfor skal jeg læse denne folder? Synes du at dit barn og de andre børn i børnehaven skal spise hjemmelavede madpakker

Læs mere

Viberedens forældre skal vælge den kommunale frokostordning til eller fra

Viberedens forældre skal vælge den kommunale frokostordning til eller fra Viberedens forældre skal vælge den kommunale frokostordning til eller fra AFGIV STEMME SENEST onsdag den 12. juni klokken 17.00 Bestyrelsen for Vibereden har på bestyrelsesmødet den 30. maj besluttet at

Læs mere

Tilbagemelding fra bestyrelserne vedrørende frokostordning til børnehavebørn i dagtilbud svarfrist 14. november 2014

Tilbagemelding fra bestyrelserne vedrørende frokostordning til børnehavebørn i dagtilbud svarfrist 14. november 2014 Tilbagemelding fra bestyrelserne vedrørende frokostordning til børnehavebørn i dagtilbud svarfrist 14. november 2014 Himmelhuset Hermed svar vedr. frokost ordning Her i Himmelhuset ønsker vi at fortsætte

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016

VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 VIRKSOMHEDSPLAN FOR BØRNEBISSEN 2014-2016 2 Børnebissens personale Stina Maria Inge 3 VELKOMMEN TIL BØRNEBISSEN Her i vores Virksomhedsplan vil I finde en masse relevante oplysninger om hverdagen i Børnebissen.

Læs mere

Forventninger til Børnemad i Københavns Kommune

Forventninger til Børnemad i Københavns Kommune Forventninger til Børnemad i Københavns Kommune Marts 2010 Forventninger til Børnemad i Københavns Kommune UdviklingsForum marts 2010 UdviklingsForum I/S, Hjulbjergvej 56, 8270 Højbjerg tlf. 70 26 03 19

Læs mere

Citation for published version (APA): Christensen, L., Mikkelsen, B. E., & Jeppesen, Z. (2002). Mad til børn i daginstitutioner og skoler.

Citation for published version (APA): Christensen, L., Mikkelsen, B. E., & Jeppesen, Z. (2002). Mad til børn i daginstitutioner og skoler. Aalborg Universitet Mad til børn i daginstitutioner og skoler Christensen, L; Mikkelsen, Bent Egberg; Jeppesen, Z Publication date: 2002 Document Version Pre-print (ofte en tidlig version) Link to publication

Læs mere

nr 9 2009 17. september

nr 9 2009 17. september nr 9 2009 17. september kost & ernæringsforbundet Langtidsholdbar kur mod dårlig trivsel Trivslen skal måles mindst hvert tredje år. Men tre år er lang tid, hvis der er problemer. Så det gælder om at bruge

Læs mere

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf.9945 4996 E-mail: petra@99454545.dk

Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf.9945 4996 E-mail: petra@99454545.dk Børnehuset Petra Granvej 13 9320 Hjallerup Tlf.9945 4996 E-mail: petra@99454545.dk 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 VELKOMSTFOLDER.... 4 BØRNEHUSETS PERSONALE... 4 ÅBNINGSTIDER:... 5 LUKKEDAGE:...

Læs mere