VM ZINC. Inspiration til offentligt byggeri. A Umicore Brand

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VM ZINC. Inspiration til offentligt byggeri. A Umicore Brand"

Transkript

1 VM ZINC Inspiration til offentligt byggeri A Umicore Brand

2 VM ZINC er århundreders materiale med refleksioner af havets og himlens levende udtryk. Æstetisk, klassisk smukt og alligevel modernistisk. Skabt til dristig arkitektur og stolte håndværksmæssige traditioner. VM ZINC er det internationale varemærke for valsede zinkprodukter, der fremstilles og markedsføres af Umicore koncernen. I Skandinavien varetages salget af Umicore Building Products Scandinavia A/S VM ZINC leveres i et stort udvalg af overflader: VM ZINC natur, to typer forpatineret zink, lakeret zink og Pigmento. Ethvert behov kan opfyldes med det omfattende produktprogram i plader, coils, tagrendesystemer og unikke tag- og facadeelementer.

3 Inspiration til offentligt byggeri Forsyningsværker Vandværker Fjernvarmeværk Transport & bevægelse Banegårde Lufthavn & busstop Kirker & museer Kirker & moské Museer Uddannelse & læring Det levende materiale Børnehaver Mellemskoler Administration & pleje Psykiatrisk hospital Rådhuse Hospitaler Oplevelser Svømmehal & vandland Teater Opera Erik Andersen, adm. direktør Velkommen til VM ZINC brochuren for offenligt byggeri! Mennesket tager farve af omgivelserne. Det er absolut ikke ligegyldigt for den mentale tilstand om man vågner op til sol fra en skyfri himmel eller gråsorte regntunge skyer. Vi bliver påvirket af det, vi ser og hører. Uanset om vi vil det eller ej... Derfor er niveauet for bygningskunst og arkitektur så altafgørende for mennesket. Fordi vores energi, humør og præstationsevne påvirkes af omgivelserne. Det er en af arkitekturens vigtigste opgaver at være en dynamo for liv og danne de optimale inspirerende rammer for mennesker. Denne brochure indeholder arkitektur med VM ZINC som gennemgående byggemateriale - vi har valgt et udsnit af projekter fra zinkens verden. Det stoflige, reflekterende naturmateriale fås med mange forskellige overflader og har særdeles lang levetid. VM ZINC er en perfekt løsning, både når det handler om bevaring af historiske bygninger og ny dristig arkitektur. God fornøjelse!

4 Vandkunstens rislen Abstrakt fortolkning af naturens ressourcer Mødet mellem zink og tegl. Zink og tegl Arkitekterne på de to viste projekter har valgt at forstærke udtrykket af naturens ressourcer ved at anvende naturmaterialerne tegl og zink. De viste vandværker er også eksponenter og arkitektoniske udtryk for tidsåndens mere musiske islæt. Den stringente skandinaviske stil er blødt op med smukke, overraskende detaljer, hvor zinkens formbarhed for alvor kommer til sin ret. Vandværket på Nordfyn, der ses på det store foto nederst på siden, er et smukt eksempel på ny arkitektur inden for offentligt byggeri. En genial komposition med en udstråling af harmoni og lethed skabt af enkle komponenter og naturmaterialer.

5 Unik afvandingsløsning Ved Brovst Vandværk har arkitekten skabt Det er naturligvis ikke tilfældigt, at der på Brovst Vandværk skabes associationer til det rindende vand fra jordens indre... Et eksempel på den særlige symbiose mellem naturens elementer og det kunstneriske udtryk. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur 5 Forsyningsværker en unik afvandingsløsning. Regnvandet ledes fra nedløbsrørene over i en stille, rislende bæk, der omkranser vandværket. Refleksioner af himlens skiftende udtryk kan nydes dobbelt - på både zinktaget og i det stille, rislende vand i den lille bæk. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur

6 Livsvarmen gløder En monumental skulptur i landskabet Helsinge fjernvarme. Kraft og varme - mere elegant kan det ikke gøres... Arkitekten bag det markante projekt har skabt et nyt arkitektonisk vartegn i den nordsjællandske by Helsinge. Bygningen er som skabt af zinkens naturlige formbarhed, hvor glasfacaden forstærker det refleksive udtryk. Går man tæt på projektet får man øje på de mange gennemførte håndværksmæssige detaljer, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Den naturligt blanke VM ZINC kommer for alvor til sin ret i kraft af den avancerede arkitektur, der er en sjælden symbiose mellem minimalisme og volumen, hvor form og funktion er afspejlet på smukkeste vis. Æstetisk harmoni De rolige, men varierende, store zinkflader efterlader et indtryk af æstetisk harmoni på trods af bygningens imponerende, bastante karakter. Monumentalt. Frækt og dristigt. Store glaspartier og blødt kurvede zinkflader komplementeret af varmt røde skorstene, der visionært strækker sig mod himlen. Zinkens naturlige formbarhed ses også tydeligt i forbindelse med de mange gennemførte håndværksmæssige detaljer.

7 Forsyningsværker 7 Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur

8

9 VM ZINC i centrum Med banegård, bibliotek, biograf og hyggelige cafeer... Odense Banegård Center syder af hektisk aktivitet de fleste af døgnets timer. Det er helt i tråd med de oprindelige ønsker for centret, der rummer både banegård, bibliotek, biograf, butikker, cafeer og restauranter. Tilføj lige en etage...! Arkitekterne bag projektet kom dog på noget af en opgave, da Odense Banegård Center var designet og byggeriet planlagt. En biografkæde henvendte sig med ønsket om at etablere en biograf i bygningen, der oprindelig kun var projekteret i to plan. Der skulle ikke kun tages arkitektoniske og æstetiske hensyn, da der skulle tilføjes en ekstra etage. Både lokalplanen og krav til materialebestandighed skulle tilgodeses. Zinkens lette, elegante udtryk og særlige vejrbestandighed gjorde udslaget, da beslutningen skulle træffes. Den arkitektoniske løsning tog ganske enkelt udgangspunkt i VM ZINC kombineret med store glaspartier. I dag er bygningen naturligt integreret i bymiljøet, og zinken på øverste etage vil patinere på smukkkeste vis, mens årene går. Hurtigruteterminalen i Bergen. Et stort parkeringshus bag Odense Banegård Center betyder, at man praktisk taget kan køre direkte til biografen, der ligger øverst i bygningen. Hurtigruteterminalen i Bergen er beklædt med bl.a. Sinus og Stikfalspaneler i QUARTZ-ZINC. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur Teknik: Sinus, Stikfals, kassetter, dobbeltfalset, Overflade: QUARTZ-ZINC 9 transport & bevægelse

10 De markante linier i tagkonstruktionen på Malaga lufthavn taler deres eget symbolsprog, hvor bygningernes mange funktioner folder sig ud. Malagas vartegn Byens - og lufthavnens - vartegn. I Malaga lufthavn har arkitekten valgt at eksponere anvendelsen via arkitekturen. Som en ørn, der letter fra reden hæver kontroltårnet sig mod skyerne og himlen over Malaga. Taget i QUARTZ-ZINC er lagt med stående dobbeltfals. Falsene løber perpendikulært på tagryggens inddækning. I selve bygningen og på facaden er monteret stikfalspaneler, der skaber en elegant kontrast til det dobbelt falsede tag. Lufthavnens administrationsbygning ved tårnets fod er dagligt ramme om flypassagerernes og personalets hektiske aktivitet.

11 transport & bevægelse 11 Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC Skulpturelle udtryk Hvorfor ikke give mennesker en arkitektonisk oplevelse, når de venter på bussen eller skal parkere bilen. De skulpturelle zinkbeklædte tage er de smukkeste eksempler på, hvor vidt forskellige udtryk zinken giver mulighed for. Til begge projekter er valgt QUARTZ-ZINC - stoppestedet til venstre ligger ved Gare du Midi i Bruxelles. Projektet til højre er indkørslen til en parkeringsplads ved en kirke i Sydkorea. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC

12 Kulturhistorisk arkitektur Stemningsmættet bygningskunst Beiruts ældste monument, Al Omari moske, er en kostbar arv. Moskeens velbevarede mure stammer helt tilbage fra det tolvte århundrede. Moskeen er udbygget med et museum og auditorium i kælderetagen. En ny gårdsplads, et galleri med 12 kupler og et minaret har udvidet monumentet, der på en næsten spirituel måde kommunikerer med himlen over Beirut. Tager man på en rejse rundt i verden for at betragte offentlige og halvoffentlige bygningsværker, vil man samtidig opleve en refleksion af de forskellige landes kultur, historie og traditioner. Teknik: Stående dobbeltfals Overflade: QUARTZ-ZINC Teknik: Stående dobbeltfals Overflade: Lakeret zink Kirker, moskeer og museer er stemningsmættet bygningskunst, der opfylder den mission, der er formuleret for dem. Skønvirke og modernisme med byggematerialet VM ZINC som et af de bærende arkitektoniske udtryk. På højre side vises en frikirke i Vejle, hvor spiret er renoveret med ANTHRA-ZINC og taget på kuplen med QUARTZ-ZINC. Facaden er lakeret hvid zink, og projektet er derfor endnu et eksempel på zinkens mange anvendelsesmuligheder. Bergen Kirke Midt i det kuperede terræn ved Bergen ligger denne helt unikke kirke beklædt med lakeret gul zink. På smukkeste vis komplementerer kirken områdets særlige topografi.

13 kirker & museer 13 Teknik: Dobbeltfalset Overflade: (spir) QUARTZ-ZINC (tag) ANTHRA-ZINC (facade) lakeret, hvid zink

14 Teknik: Stående dobbeltfals med listedækning, Overflade: QUARTZ-ZINC Dinosaur museet i Haenam, Korea rummer ganske logisk bl. a. dinosaurfodspor og fossiler. Bygningernes former leder elegant tankerne hen på de forhistoriske væsener, som tidligere levede i området. Her kan man for alvor tale om arkitekturen som katalysator for indhold og funktion. Museet er beklædt med QUARTZ-ZINC, hvor zinkens unikke formbarhed gav de arkitektoniske muligheder.

15 15 Det globale museum En arkitektonisk jordomrejse Her er der fokus på kunst, kultur, forskning og oplevelser på flere kontinenter. Arkitekturen og materialevalget til Pequotmuseet er lokalt inspireret af Pequot indianernes reservat i Mystic, Connecticut. Indianernes identitet har altid været tæt knyttet til landet og deres territorium, og arkitekterne valgte at prioritere det tætte forhold til naturen gennem valget af materialerne kalksten, granit, skifer, træ og zink. Bygningens varierende former afspejler de former og strukturer, der findes i de folkelige traditioner. QUARTZ-ZINC facadepanelerne er baseret på den traditionelle matting-kunst. Nogle steder med stående dobbeltfals, andre steder med tværfalssamlinger. Museum & forskningscenter i USA. kirker & museer Teknik: Stående dobbeltfals med tværfalssamlinger, Overflade: QUARTZ-ZINC

16 Zink - det levende materiale Stofligt og ekspressivt Zinkens mange muligheder Med de mange kombinationer af overfladetyper, teknikker og præfabrikerede tag- og facadesystemer kan man opnå præcis det udtryk, man ønsker. VM ZINC leveres i VM ZINC natur, to typer forpatineret zink, lakeret zink og Pigmento.

17 17 Vestre skole i Svendborg. På fotoet ses et lille udsnit af indgangspartiet ved Vestre Skole i Svendborg. Lader man øjnene dvæle nogle minutter, vil man kunne nyde synet af zinkens skiftende udtryk. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur Naturligt. Refleksivt. Holdbart. Ekspressivt. Formbart. Levende. Varmt. Ædelt. Klassisk og modernistisk på samme tid. Begrundelserne for at vælge VM ZINC kan være mangesidede. Zink er et formbart materiale - naturligt og følsomt, hvor overfladen altid reagerer på lyset. Den ekspressive kraft forstærkes gennem himlens farveskift. Zink er også et ædelt metal, levende varmt, krævende og næsten lunefuldt. Perfekt til formgivningsopgaver i værkstedet og på byggepladsen. I en erfaren håndværkers hænder kan zinken fremhæve unikke håndværksmæssige detaljer. Næsten som skind kan zink dække alle former og strukturer som findes i en konstruktion. Fleksibiliteten og friheden med hensyn til arkitektoniske udtryksmuligheder er stort set uendelig, ligesom alsidigheden inden for konstruktionsopbygning: Ventilerede eller uventilerede konstruktioner og specielle skillelag og membraner, som gør det muligt at montere VM ZINC på mange forskellige underlag. VM ZINC er som klimaskærm en yderst holdbar løsning på de funktionelle krav, der stilles til bygninger og materialer. VM ZINC kan anvendes selv ved lave taghældninger. Forskellige samlingsmetoder gør det muligt at tage hensyn til materialets ekspansionsmuligheder. VM ZINC er en brandhæmmende klimaskærm. Zinken yder beskyttelse mod al slags vejr og har en lang, vedligeholdelsesfri levetid. Amager psykiatriske hospital. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur

18 Teknik: Dobbeltfalset dækning, Overflade: VM ZINC natur Børneinstitutionen Archibo Taget med det reflekterende blanke zink og glas gør næsten børneinstitutionen Archibo svævende. På bygningens smukke zinktag kan man følge himlens skiftende udtryk gennem de fire årstider. Indendøre, hvor hverdagene er præget af børnenes glade leg, videreføres den lyse og lette stemning med det livgivende dagslysindfald. Der er en sjælden udstråling af ro og harmoni over det arkitektoniske udtryk. En legende lethed med et strejf af eftertænksomhed... Blot ved at betragte børneinstitutionen Archibo på afstand kan man næsten fysisk fornemme zinktagets beskyttende afskærmning.

19 19 Lad arkitekturen lege Naturen som inspirator Træ og zink. Naturmaterialer, der supplerer og fremhæver hinanden. Læsesalen til den franske børnehave, der ligger i en smuk park er i perfekt harmoni med omgivelserne. Bygningen kan skimtes mellem træerne, hvor tagets form med dets kurvede og ribbede overflade skaber associationer til et blads frie lethed. Den stående falseteknik er med til at fremhæve tagets geometriske linier. VM ZINC natur var det helt rigtige materialevalg, hvor referencen til den omgivende natur er unik. Børnehave i Frankrig. uddannelse & læring Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur

20 Æstetisk kreativitet Collège Jean Moulin i Alès, Frankrig er en æstetisk nydelse midt i tæt bymæssig bebyggelse. Den arkitektoniske løsning er skabt med konstruktioner, der løber over hinanden, fletter sig sammen og forenes glidende for at afgrænse de tredimensionelle rum. Bygningen består af et delvist overdækket indgangsparti med områder under åben himmel, der visuelt forlænger de lodrette linier fra trappeopgange og fremhæver de dristige kurver i tilstødende konstruktioner.

21 Uddannelse & læring 21 Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC

22 Elementsystemet DEXTER I stedet for de lange traditionelle zinkbaner valgte arkitekterne af æstetiske årsager det færdige system, DEXTER, der består af færdigformede elementer. Med sin enkle, rustikke struktur fuldender DEXTER det klassiske, tidløse udtryk og understreger bygningens markante linier.

23 23 Inspiration fra origami Klassisk japansk foldekunst udtrykt i arkitekturen Kontrast skaber helt nyt udtryk I kontrast til den eksisterende bygning har arkitekterne bag Middle School i Saint- Thierry, Frankrig udviklet en helt ny personlighed i smuk harmoni med omgivelserne. Den arkitektoniske indgangsvinkel er med klar udgangspunkt i områdets topografi. Med den lette elegance og de diskrete, fine linier har bygningen fået en særlig karakter. Intentionen var at optimere relationen mellem bygningen og det åbne landskab. Begrænsningen lå primært i et ønske om at bevare den eksisterende skoles nøgne konstruktion. For at bevare det minimalistiske udtryk blev den oprindelige rå betonvæg derfor fredet. Japansk foldekunst Inspirationen er hentet i origamien, der også er gennemgående tema. Den klassiske japanske papirfoldekunst viste sig at være den perfekte teknik til løsningen af problemerne med de forskellige bygningers størrelse og udtryk. Midlle School i Saint-Thierry, Frankrig Let elegance og diskrete, fine linier har skabt den særlige karakter. Uddannelse & læring Teknik: DEXTER, Overflade: QUARTZ-ZINC

24 Visionær arkitektur Sandfarvet tegl og sort zink Aalborg psykiatriske hospital. Med sine 6000 kvm bebyggelse udgør Decentralt Psykiatrisk Sygehus i Aalborg Øst en flot og funktionel ramme for den psykiatriske behandling og pleje. Byggeriet er båret af en visionær holdning og helt særlige arkitektoniske kvaliteter, hvor det relativt store anlæg nærmest ligger som en ø i landskabet. Det er en af arkitekturens vigtigste opgaver at være en dynamo for liv og danne de optimale inspirerende rammer for mennesker. Et elegant bygningskompleks hævet op på en horisontal base med mangfoldighed i bygningshøjder og størrelser. Alligevel er der skabt orden og klarhed i det store byggeri, der ligger på en kuperet grund. Kombinationen af sandfarvet tegl og de refleksive zinkfacader i ANTHRA-ZINC udtrykker en særlig stoflighed, hvor de lave rumdannende mure samtidig gør anlægget venligt og imødekommende. Store glasfacader giver et usædvanligt flot dagslys til alle, der opholder sig i bygningen. At zinkbeklædningen er udført som formede kassetter giver facaden et både stilrent og eksklusivt udtryk. De mange små gårdhaver ligger som beskyttende, intime oaser rundt i hele bebyggelsen. Spejlbassiner og træbelægninger giver en varm, næsten sydlandsk stemning.

25 25 Den æstetisk smukke zinkfacade med de store glaspartier giver et dejligt dagslys, der flyder ned ad de lyse vægflader i både centerdelen og kantinen. administration & pleje Kombinationen af sandfarvet tegl og de refleksive zinkfacader i ANTHRA-ZINC udtrykker en særlig stoflighed, hvor de lave rumdannende mure samtidig gør anlægget venligt og imødekommende. Teknik: Kassetter, Overflade: ANTHRA-ZINC

26 Lys og transparens var vigtige nøgleord i forbindelse med renoveringen af rådhuset i Champigny.

27 27 Rådhuset - byens vartegn Ny arkitektur med udpræget symbolsprog Rådhuset i Champigny Champigny er historisk og geografisk centrum af Val-de-Marne i Frankrig. Byens rådhus har gennemgået en større renovering, hvor den eksisterende arkitektur blev tilført en ny dimension ved at forny og forbedre funktionerne omkring indgangspartierne. Samtidig fik lys og tranparens mere fokus omkring de offentligt tilgængelige arealer. administration & pleje QUARTZ-ZINC blev af flere årsager - blandt andet formbarhed og udtryk - valgt som et af de bærende materialer i forbindelse med renoveringen. Rådhuset i Revetal, Norge Den arkitektoniske målsætning for det nye rådhus i Revetal har været, at alle byens borgere skullle få et forhold til den nye bygning, der på samme tid formår at udstråle værdighed og en venlig imødekommenhed. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC QUARTZ-ZINC er et af de gennemgående materialer, bl. a. fordi kriteriet var at vælge materialer, der patinerer smukt og har evnen til at vedligeholde sig selv. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC

28 Mødet med fjeldets tyngde VM ZINC natur - til den barske natur... Haugeland sygehus. I tilknytning til Haugeland Universitetshospital er der opført en ny tilbygning Bygg for Biologiske Basalfag. Det helt særlige ved bygningen er, at der først skulle skabes plads til bygningen. Der blev derfor fjernet m 3 fjeld og sten, som måtte sprænges væk. Soklen er beklædt med skifer. At benytte og udnytte en del af fjeldets tyngde i mødet mellem bygning og terræn var helt naturligt. Der er volumen i udtrykket, som søger at nærme sig den omkringliggende bebyggelse. Specielt i forbindelse med hovedindgangen mod nord, hvor bygningens sokkel er tilpasset nabobebyggelsens højde og målestok. Soklen fremstår som et motiv med tyngde i mødet mellem adgangsvej, forplads og indgang. Bygningens volumen og åbne rum er skabt via et udendørs atrium mellem 2. og 4. etage og en indvendig gård, som strækker sig fra 3. til 8. etage med glastag. Atrium og glasgård er forbundet med hinanden via et stort, åbent 11 meter højt rum. Herfra formidles overgangen mellem atrium og glasgård gennem et stort amfi, som er i direkte forbindelse med hovedindgangen - og som sammen med glasgården vil være husets midtpunkt og mødested. Som facadebeklædning er der anvendt VM ZINC natur monteret med vandret liggende vinkelfalse. De lodrette samlinger er udformet som enkle hagefalse og er placeret i et vilkårligt forbandt. På zinkfacaderne er der benyttet trævinduer med glaslister i ubehandlet lærketræ. Frederikshavn sygehus Det let kurvede tag på Frederikshavn sygehus giver den smukke bygning en udstråling af rolig lethed. VM ZINC natur er som skabt til at komplementere bygningens øvrige arkitektoniske udtryk og valg af materialer. Frederikshavn sygehus. Teknik: Dobbeltfalset dækning, Overflade: VM ZINC natur

29 administration & pleje 29 Teknik: Horisontal vinkelfals, Overflade: VM ZINC natur

30 Bølgernes blide brusen Vandland smukt integreret i kuperet terræn Teknik: FOAMGLAS varmtagskonstruktion, Overflade: QUARTZ-ZINC PLUS Alencea center Alencea center i Frankrig er rammen om en lang række vandaktiviteter: Svømning, en speciel pool til genoptræning, rutschebane og børnepool. Bygningen ligger smukt integreret i det kuperede terræn og VM ZINC er det perfekte materiale til taget med de svungne linier, der følger skråningen. Det arkitektoniske helhedsindtryk understreges yderligere af de mange dristige detaljer. Svømmehal i Frankrig.

31 31 Vandland og fritidscenter i Sopot Sopot vandland og fritidscenter, som ligger tæt ved Østersøen og Gdansk, er et populært udflugtmål for indbyggerne i Polen. Centret rummer badeland, bowlingbaner, restauranter og kontorlokaler. Bygningen er placeret i et område med smuk natur. Et stort skovområde strækker sig helt ned til strandkanten, og en af Arkitekterne måtte begrænse højden på bygningen og vælge materialer primært zink der ville fremstå i harmoni med omgivelserne og de skiftende årstider. Vandland i Polen. oplevelser restiktionerne for byggeriet var at udvise den fornødne respekt for områdets særlige topografi. Teknik: Vinkelfals, Overflade: QUARTZ-ZINC

32 Contact Theatre i Manchester er et arkitektonisk manifest skabt med udgangspunkt i en økologisk, miljørigtig tankegang. Skorstenene fungerer som et naturligt ventilationsanlæg.

33 33 Fantasiens drømmeverden Avanceret arkitektur med fokus på miljøet Contact Theatre i Manchester er overrumplende arkitektur. De markante, men nærmest svævende fyrre meter høje skorstene hæver sig majestætisk over det helt unikke universitetsteater. Ved første øjekast ser man kun skorstene, store klynger af lyse mursten og zink. Umiddelbart falder tankerne på et forskningslaboratorium på grund af teatrets beliggenhed midt i det store universitetsområde. Men det er kun indtil, man får øje på det karakteristiske indgangsparti, der er formet som et elegant forhæng udført i bølgende lag-på-lag zink. Zinkens skiftende, refleksive udtryk kan nydes både i dagslyset og i nattens smukke belysning. Teatret i Manchester er en unik repræsentant for den nye bevægelse og stilart. Skorstenspiberne er det miljøvenlige alternativ til energislugende aircondition og klimaanlæg. De sørger enkelt og genialt for helt naturlig ventilation. Skorstenene er derfor vendt tilbage til byen, men nu som eksponent for miljøvenlighed... Contact Theatre i Manchester oplevleser Arkitektonisk manifest Bygningen er et arkitektonisk manifest skabt ud fra en økologisk tankegang. Det romantiske islæt fra fortiden fuldender universitetsteatrets kunstneriske og æstetiske udtryk. Økologisk, miljørigtig tankegang skaber bygninger, der er helt anderledes - med tilsvarende nye former for tagkonstruktioner. Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: VM ZINC natur Man bliver betaget af indtryk før man kommer ind i teatret... Ved indgangen bliver man budt velkommen af et smukt lysscenarie.

34 Opera- og teaterhuset Esplanade i Singapore. Bygningens markante kupler hæver sig flot over havnefronten på det imponerende opera- og teaterhus, Esplanade i Singapore. Det dristige arkitektoniske udtryk forstærkes af materialevalget, hvor konstruktionen i glas og stål fremhæves i kontrasten til den grå QUARTZ-ZINC. Zinken er lagt med stående dobbeltfals teknik langs tagets hældning og baldakinen over hovedindgangen. En serie trin bryder tagets kurve og reflekterende, lysende glasfronter genskaber bølgernes krusning mod kysten. Foyerens tag ender i en bue, hvis underside fortsætter ind i foyeren, hvor det danner en del af loftet.

35 oplevelser 35 Teknik: Stående dobbeltfals, Overflade: QUARTZ-ZINC PLUS

36 Umicore Building Products Scandinavia A/S Lysbrohøjen 5 DK-8600 Silkeborgxc Telefon Telefax VM ZINC 08 Design: Balmer

VMZINC regnvandssystemer

VMZINC regnvandssystemer REGNVANDSSYSTEMER VMZINC regnvandssystemer - zink til vand REGNVANDSSYSTEMER - tagrender med stil VMZINC regnvandssystemer er en smagfuld og elegant løsning, når det drejer sig om montering af tagrender

Læs mere

VMZINC regnvandssystemer

VMZINC regnvandssystemer REGNVANDSSYSTEMER VMZINC regnvandssystemer - zink til vand Sådan køber du regnvandssystemerne fra VMZINC: Er du nu blevet inspireret til at montere regnvandssystemerne fra VMZINC på dit hus, så kontakt

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

TAG- OG FACADESYSTEMER. Dexter. tag- og facadesystem. - funktionel æstetik

TAG- OG FACADESYSTEMER. Dexter. tag- og facadesystem. - funktionel æstetik TAG- OG FACADESYSTEMER Dexter tag- og facadesystem - funktionel æstetik Dexter - rå og stilsikker VMZ Dexter er en spændende, stilsikker og meget funktionel løsning til tag- og facadebeklædning til både

Læs mere

TAG- OG FACADESYSTEMER. tag- og facadesystem. - klassisk nytænkning i zink

TAG- OG FACADESYSTEMER. tag- og facadesystem. - klassisk nytænkning i zink TAG- OG FACADESYSTEMER tag- og facadesystem - klassisk nytænkning i zink - en smagfuld løsning VMZ Adeka er en ny stilfuld mulighed for tag og facade til både ny og bestående arkitektur. På grund af dens

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink Nyt fra din blikkenslager Tænk i zink Hvorfor tænke i zink? Fordi... zink er et enestående materiale, som både tilfredsstiller krav om holdbarhed og intet vedligehold, men også samtidig er et usædvanligt

Læs mere

VMZ Klink facadesystem. - rustik kvalitet i zink

VMZ Klink facadesystem. - rustik kvalitet i zink VMZ Klink facadesystem - rustik kvalitet i zink Et smukt løft til den traditionelle stil... Til traditionelle gavltrekanter og facader, hvor der fx tidligere har været brugt træ er VMZ Klink det indlysende

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

FACADESYSTEMER. facadesystem. - ren elegance i zink

FACADESYSTEMER. facadesystem. - ren elegance i zink FACADESYSTEMER facadesystem - ren elegance i zink - den elegante facade med den stærke profil VMZ Stikfals er en inspirerende og elegant mulighed for facadebeklædning til nybyggeri og renovering. Den stilrene,

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK 2 3 Slappe af, læse, dagdrømme, skrive lange breve,

Læs mere

Zink. bolig. til din. Dristige former for zink. identitetsskabende arkitektur. Elegance fra A til Zink. Gør dit hus til noget særligt.

Zink. bolig. til din. Dristige former for zink. identitetsskabende arkitektur. Elegance fra A til Zink. Gør dit hus til noget særligt. Zink til din bolig 10 6 identitetsskabende arkitektur Elegance fra A til Zink 22 24 Designerzink: - Dressed in Black Designer Jesper Gadegaard fortæller om sit bevidste valg af ANTHRA-ZINC til sit sommerhus

Læs mere

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark CASE Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark Arkitekt/ designer: STUDIOBAKI LAVENERGIHUS MED FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED Villaen i København er opbygget af færdige, præfabrikerede skræddersyede

Læs mere

til din Dristige former for zink IDENTITETSSKABENDE arkitektur Elegance fra A til Zink Gør dit hus til noget særligt DESIGNERZINK:

til din Dristige former for zink IDENTITETSSKABENDE arkitektur Elegance fra A til Zink Gør dit hus til noget særligt DESIGNERZINK: til din 0 6 IDENTITETSSKABENDE arkitektur Elegance fra A til Zink 22 24 DESIGNERZINK: - Dressed in Black Designer Jesper Gadegaard fortæller om sit bevidste valg af ANTHRA-ZINC til sit sommerhus Gør dit

Læs mere

GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence

GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence 6 GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence Lunden Pavillonen Orangeriet Historie og nutid Plassering Miljø og atmosfære Historiens

Læs mere

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore Tænd for magien Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore gøremål, som man var for omkring et århundrede

Læs mere

Lad fantasien slå gnister. ROCKPANEL Brilliant

Lad fantasien slå gnister. ROCKPANEL Brilliant Lad fantasien slå gnister ROCKPANEL Brilliant Kreativitet kræver inspiration Forvandling fra vision til design Hver bygning har sin egen historie. Med ROCKPANEL facadebeklædning kan du give din bygning

Læs mere

Holmegaard Høj Den perfekte bolig

Holmegaard Høj Den perfekte bolig Holmegaard Høj Den perfekte bolig SMUKKE RÆKKEHUSE I NATURSKØNT OMRÅDE Billeder af bygningerne er ikke rigtige fotografier, men 3D-visualiseringer, da de ikke er færdigbygget. Der tages forbehold for ændringer

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

Undervisnings- materiale

Undervisnings- materiale Undervisnings- materiale Mellemtrin og udskoling Arkitektur og design på Kunsten Foto af Niels Fabæk Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om arkitektur og design på Kunsten.

Læs mere

MilPlanTM VÆGBEPLANTNINGSSYSTEMER. Systemer til forbedring af byrum og landskab

MilPlanTM VÆGBEPLANTNINGSSYSTEMER. Systemer til forbedring af byrum og landskab MilPlanTM VÆGBEPLANTNINGSSYSTEMER Systemer til forbedring af byrum og landskab Wiresystemer til kontrolleret vegetation på lodrette flader 2 Tlf.: (+45) 44 97 10 99 Email: landskab@milford.dk www.milford.dk

Læs mere

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum.

Et menneskeligt hus. Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. Et menneskeligt hus Det nye Center for Kræft og Sundhed København sætter mennesket i centrum. n Af Marie Leth Rasmussen n Fotos: Adam Mørk Midt imellem Nørrebros karrébygninger, tæt på Rigshospitalets

Læs mere

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG

HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG HAVNEHOLMEN-AARHUS LAD DET BEDSTE AF AARHUS BLIVE EN DEL AF DIN HVERDAG BELIGGENHED ET MODERNE CENTRUM I EN HISTORISK BY Havneholmen ligger lige ud til vandet på Aarhus Ø. aarhusianere. En kort gåtur fra

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

EN STILREN LØSNING TIL BADEVÆRELSET

EN STILREN LØSNING TIL BADEVÆRELSET unidrain GlassLine unidrain GlassLine er brusebunde og brusevægge i glas, som sammen med det originale unidrain gulvafløb samler de enkelte komponenter til én samlet flot, vådrumssikker og gennemtænkt

Læs mere

Villa. Din drømmebolig? NORDIC. Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer

Villa. Din drømmebolig? NORDIC. Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer Villa NORDIC r Prise fra Din drømmebolig? 0.00 5 7.3 Kr. 1 rdig æ f le *) Nøg g i l bo *) Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer Villa Nordics boligkoncept Villa Nordic

Læs mere

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen:

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen: Utzon Center Utzon Associates - 17.09.2007 Utzon Center Auditoriebygningen: Auditoriebygningens stueetage er organiseret med en ryg af servicefunktioner, og café med udsigt til vandet. Den tilstødende

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA

ANSØGNING OM FACADE MED TRÆBEKLÆDNING NYT PSYKIATRISK SYGEHUS I AABENRAA FACADER MED TRÆBEKLÆDNING, DISPENSATIONS-ANSØGNING VEDRØRENDE LOKALPLAN NR. 39 Region Syddanmarks hensigt om at tilføre Aabenraa sygehus en psykiatrisk funktion betyder, at det eksisterende somatiske sygehus

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ Plankegulve fra Wiking Gulve er din garanti for kvalitet skabt i hele værdikæden fra den omhyggelige udvælgelse af de enkelte træer til forarbejdning og produktion, hvor vi

Læs mere

Stærkt og stilrent. I stål og aluminium. Tag og facadebeklædning i tyndpladestål og aluminium

Stærkt og stilrent. I stål og aluminium. Tag og facadebeklædning i tyndpladestål og aluminium Stærkt og stilrent. I stål og aluminium Tag og facadebeklædning i tyndpladestål og aluminium Løsningen er individuel. Men den høje kvalitet er standard for os. Mere end 60 års erfaring Laukien har igennem

Læs mere

Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området

Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området Notat: Retningslinjer FAB boligbebyggelse, Plum-området Til: Lars Møller Kopi til: Ann-Mett Sepstrup, Peter Rask Fra: Tamara Winkel Henriksen 03. juni 2016 Dette notat skitserer nogle retningslinjer som

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

MORE THAN 160 YEARS. indsatse

MORE THAN 160 YEARS. indsatse MORE THAN 160 YEARS indsatse indhold indsatse en-sidet Morsø 5660.............. s 4 Morsø S80-90............ s 6 Morsø S81............... s 7 Morsø S100.............. s 8 Morsø S101.............. s 9 to-sidet

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

TAGPAP INSPIRATION. Dækningsmetoder med tagpap - med meget forskellige visuelle udtryk og anvendelsesområder

TAGPAP INSPIRATION. Dækningsmetoder med tagpap - med meget forskellige visuelle udtryk og anvendelsesområder TAGPAP INSPIRATION Dækningsmetoder med tagpap - med meget forskellige visuelle udtryk og anvendelsesområder Fugletårn i Vorup Enge ved Gudenåen Kuplen på det naturskønne udkigstårn giver udfordring til

Læs mere

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007 HØJHUS I NØRRESUNDBY 30.03.2007 1 Innovativt højhusbyggeri ved havnefronten Det nye havneprojekt med marinefaciliteter ved brolandingen i Nørresundby fremtræder som et markant landmark for området nord

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

Corus ByggeSystemer A/S. ClickFals

Corus ByggeSystemer A/S. ClickFals Corus ByggeSystemer A/S ClickFals Stående fals: Økonomisk attraktivt 1. Corus ByggeSystemer A/S sætter standarden - vi har markedets førende produkter 2. Stærke produktkoncepter til byggeriet - Corus ByggeSystemer

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

11. 04. 2007 Stigsborg

11. 04. 2007 Stigsborg 11. 04. 2007 Stigsborg Stigsborg er en erhvervsbebyggelse i Nørresundby, som ligger godt i forhold til by, vand og infrastruktur. Bygningerne er placeret, så der i de fleste bygninger bliver mulighed for

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

TAGPAP INSPIRATION. Pålægningsmetoder med tagpap - med meget forskellige visuelle udtryk og anvendelsesområder

TAGPAP INSPIRATION. Pålægningsmetoder med tagpap - med meget forskellige visuelle udtryk og anvendelsesområder TAGPAP INSPIRATION Pålægningsmetoder med tagpap - med meget forskellige visuelle udtryk og anvendelsesområder Fugletårn i Vorup Enge ved Gudenåen Kuplen på det naturskønne udkigstårn giver udfordring til

Læs mere

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7

Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 VÆRDIFULDE Kulturmiljøer i København københavnernes velfærd Kvarteret ved Ellebjerg Skole 4.7 4.7 Kvarteret ved Ellebjerg Skole Stedet Kulturmiljøet omfatter boligområde, haveforening, skole og kirke.

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 Infrastruktur Fundamentet for Skejby s erhvervsmæssige vækst fi ndes i områdets gode infrastruktur samt den umiddelbare kontakt til Århus midtby (6 km til Århus Hovebanegård)

Læs mere

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse LK FUGA Kontakt til det enkle og tidløse Det enkle design LK FUGA er et komplet afbryder- og stikkontakt-program med et enkelt og tidløst design, der forener funktion, æstetik og en høj brugervenlighed.

Læs mere

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS rh arkitekter REV. 2012.01.10 VISION På baggrund af de strukturændringer som Region Sjællands sygehusplan 2010 medfører, etablerer Region Sjælland og Kalundborg Kommune et sundheds-

Læs mere

På skulderen af en fredningsmedarbejder

På skulderen af en fredningsmedarbejder På skulderen af en fredningsmedarbejder Af Helle Nysted Andersen, Bygningskultur 2015 Bærende værdier: Kulturstyrelsens gennemgang af landets fredede bygninger skal sikre, at vi får en objektiv beskrivelse

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Horten Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Grå skyer hviler tungt over Tuborg Havn og spejler sig i facaden på advokatfirmaet Hortens domicil, imens vi ankommer til det nye hus,

Læs mere

Produktoversigt. Tagrender og tilbehør

Produktoversigt. Tagrender og tilbehør Produktoversigt Tagrender og tilbehør Tagrende Tagrende halvrund VVS nr. Overflade Dimension Tykkelse Tommer Længde Antal/palle 276731030 ZINC NATUR 250 mm 0,70 mm 10 3 m 630 m 276731040 ZINC NATUR 250

Læs mere

Jelling 14113 NY HIMMEL OVER JELLINGSTENENE

Jelling 14113 NY HIMMEL OVER JELLINGSTENENE Jelling 14113 NY HIMMEL OVER JELLINGSTENENE VINDMØLLE Idéen Ikke kun Jellingstenene, men hele det samlede mindesmærke i Jelling med kirken, de to vældige kongehøje, resterne af den skibsformede stensætning,

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning.

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning. Skifer i fibercement En smuk og holdbar løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk Skifer i fibercement En smuk og tidløs løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

FILMINSTITUT I THAILAND ER VINDEREN AF WIENERBERGER BRICK AWARD OG MODTAGER GRAND PRIZE

FILMINSTITUT I THAILAND ER VINDEREN AF WIENERBERGER BRICK AWARD OG MODTAGER GRAND PRIZE FILMINSTITUT I THAILAND ER VINDEREN AF WIENERBERGER BRICK AWARD OG MODTAGER GRAND PRIZE Overrækkelsen af Brick 14 foregik den 8. maj i Architekturzentrum Wien. Wienerberger Brick Award 14 Formålet med

Læs mere

En rundtur i Lyset på godt og ondt

En rundtur i Lyset på godt og ondt En rundtur i Lyset på godt og ondt Inden for de seneste 5-7 år er der sket en kolossal udvikling i Lyset. Der er blevet solgt rigtig mange huse, og det har blandt andet betydet at nye ejere er gået i gang

Læs mere

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 SIGNATURE CHAIR KOMFORT OG ELEGANCE every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt tradition

Læs mere

Rådhusparken - Allerød. Lillerød. CasaFutura.dk

Rådhusparken - Allerød. Lillerød. CasaFutura.dk Rådhusparken - Allerød Lillerød CasaFutura.dk Mennesker Arkitektur Design Casa Futura har siden 2004 udviklet, solgt og opført boliger i en tidssvarende arkitektur. Casa Futura er en familieejet virksomhed,

Læs mere

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning Cembrit Skifertag En smuk og tidløs løsning Cembrit 40 x 40 Diagonal Skifer Sortblå Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed.

Læs mere

Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup

Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup Skitseprojekt. Oktober 2012 Dagligvarebutik i Slangerup Ny dagligvarebutik i Slagerup. Skitseprojekt 1. oktober2012 Udviklingsselskab DPI Strandvejen 171, 2 Dk-2900 Hellerup www.dpi.dk Arkitekt Gottlieb

Læs mere

312-6 112010 Schneider Electric Danmark A/S - All rights reserved

312-6 112010 Schneider Electric Danmark A/S - All rights reserved FUGA er dansk kvalitetsdesign og du kan få yderligere oplysninger om FUGA og vores andre design-serier hos din lokale el-installatør eller på www.lk.dk. 312-6 112010 Schneider Electric Danmark A/S - All

Læs mere

Bølgen. Et arkitektonisk mesterværk med Tonality facadetegl

Bølgen. Et arkitektonisk mesterværk med Tonality facadetegl Bølgen Et arkitektonisk mesterværk med Tonality facadetegl Tonality facadetegl er anvendt både på udhæng og stern Mellem by, himmel og hav I Skyttehusbugten ved Vejle Fjord mødes himmel og jord i det

Læs mere

Smedejern porte hegnselementer låger søjler

Smedejern porte hegnselementer låger søjler Smedejern porte hegnselementer låger søjler Sikkerheden garanteres ved hjælp af: Påkørsels switch og advarselslampe der indikere at portfløjen er i bevægelse. Påkørsels switchs stopper portfløjen og køre

Læs mere

VM ZINC. Collective Housing. Flerfamiliehuse Etagebyggeri Boligforeninger Andelsboliger

VM ZINC. Collective Housing. Flerfamiliehuse Etagebyggeri Boligforeninger Andelsboliger VM ZINC Collective Housing Flerfamiliehuse Etagebyggeri Boligforeninger Andelsboliger Velkommen Direktør Erik Andersen Umicore Building Products Scandinavia A/S til VM ZINC's inspirationsbrochure om Collective

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

DANISH RETRO. - en hyldest til de ukendte hænder

DANISH RETRO. - en hyldest til de ukendte hænder DANISH RETRO - en hyldest til de ukendte hænder OM DANISH RETRO DANISH RETRO en hyldest til de ukendte hænder er et dansk design-brand, som producerer og markedsfører retro-stole fra 1940 erne og 50

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark

I MIDTEN AF DANMARK. E20 Erhvervspark I MIDTEN AF DANMARK E20 Erhvervspark VELKOMMEN TIL E 20 ERHVERVSPARK E20 Erhvervspark udvikles til de fremsynede virksomheder, som vil eksponeres optimalt og lever af at være tættest på de største talenter,

Læs mere

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 Skyen POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 2 Skitseforslag byggefelt 1C// Aalborg Godsbaneareal // 21.12.212 // POLYFORM Arkitekter

Læs mere

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse

LK FUGA. Kontakt til det enkle og tidløse LK FUGA Kontakt til det enkle og tidløse Det enkle design LK FUGA er et komplet afbryder- og stikkontaktprogram med et enkelt og tidløst design, der forener funktion, æstetik og en høj brugervenlighed.

Læs mere

Tag og facadebeklædning i tyndpladestål og aluminium

Tag og facadebeklædning i tyndpladestål og aluminium Stærkt og stilrent. I stål og aluminium Tag og facadebeklædning i tyndpladestål og aluminium Mit Begeisterung für den gemeinsamen Erfolg Løsningen er individuel. Men den høje kvalitet er standard for os.

Læs mere

Her bor du midt i golfparadis

Her bor du midt i golfparadis Her bor du midt i golfparadis 20 km fra lufthavnen og det historiske Malaga på den spanske solkyst i fredelige og naturskønne omgivelser. Kun 170.000 euro M. Goldschmidt Holding A/S Fra lejlighedens terrasse

Læs mere

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

VELKOMMEN TIL KrygerHus

VELKOMMEN TIL KrygerHus VELKOMMEN TIL KrygerHus Kunne du tænke dig at bo med skoven som nabo, med flotte grønne skrænter, i en læfyldt skovlomme og samtidigt med en storslået udsigt over byen, fjorden og Ådalen? Her hersker stilheden,

Læs mere

Her bor du midt i golfparadis

Her bor du midt i golfparadis Her bor du midt i golfparadis 20 km fra lufthavnen og det historiske Malaga på den spanske solkyst i fredelige og naturskønne omgivelser. Kun 280.000 euro M. Goldschmidt Holding A/S Fra lejlighedens terrasse

Læs mere

nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12

nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12 nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12 DANSK DESIGN I SNEDKER KVALITET NYT NORDISK LANDKØKKEN FORM 12 NYT NORDISK LANDKØKKEN DANSK DESIGN I SNEDKER KVALITET Vi har klædt vores snedkerkøkkener i klassisk

Læs mere

Lad dig inspirere af vores mange spændende løsninger

Lad dig inspirere af vores mange spændende løsninger Lad dig inspirere af vores mange spændende løsninger Nygaard design er det nye køkken- bad og garderobebrand på det nordiske marked. Nygaard designs fundament ligger i 40 års køkkenerfaring, og er tilført

Læs mere

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s B L A N K Den lette tagløsning MetroBond BLANK er et stilrent og elegant kvalitets produkt, der med sin blanke overflade giver et eksklusivt udseende - og det tør vi godt give års garanti på! scandinavien

Læs mere

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen Bibliotek SDU 2012 Udsmykning af Kirstine Vaaben Projektbeskrivelse: Arkitekturen De rum, som udsmykningen tager udgangspunkt i, er dels den eksisterende lounge i det nuværende bibliotek på SDU og bygning

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN EN EVÆGELSE I LANDSKAET - NYT MARITIMT VIDENENTER I TUNGEVÅGEN 0.0 +2.5 0.0 A +5.0 PLADS FOR AD, FISKE OG ANKOMST MED ÅD TUNGENES FYR +5.5 +7.5 0.0 +2.5 +5.5 +5.0 NYT MARITIMT VITENSENTER 0.0 TUNGEVIKA

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard. Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard. Fag: Dansk, billedkunst

Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard. Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard. Fag: Dansk, billedkunst Lærervejledning: Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Forløb: Arkitektur på Ordrupgaard Målgruppe: Udskoling Fag: Dansk, billedkunst Materialet består af to dele: Lærervejledning med information

Læs mere

Højgaarden - Vestbjerg

Højgaarden - Vestbjerg Højgaarden - Vestbjerg Nyt attraktivt boligområde i Vestbjerg tæt på bylivet og midt i naturen! INDHOLDSFORTEGNELSE 01 Vestbjerg 06 boligoversigt 02 OMRÅDET 07 Byggegrunde 03 Vision 08 Grundoversigt 04

Læs mere

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_ ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER Dato_26.09.2017 ALBÆK STADION EN DEL AF KORSHØJ OMRÅDET 1 INTRO FORHOLD TIL LANDSBYKLYNGEN...Med nye faciliteter ved Albæk Stadion, så vil

Læs mere

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER Let at finde, svært at forlade Smuk BELIGGENHED IMPONERENDE ARKITEKTUR Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov

Læs mere

Carportens konstruktionsplatform giver mulighed for en række modeller der opfylder individuelle ønsker og krav.

Carportens konstruktionsplatform giver mulighed for en række modeller der opfylder individuelle ønsker og krav. System-carporte Firmaet BASES har i samarbejde med Christian Bjørn Design udviklet en serie af carporte. Målet har været at skabe et fleksibelt, smukt og meget holdbart produkt, der individuelt kan tilpasses

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

KILDESTRØMMEN BOLIGER I GRØNNE OMGIVELSER NÆR AALBORG CENTRUM KD BOLIGER

KILDESTRØMMEN BOLIGER I GRØNNE OMGIVELSER NÆR AALBORG CENTRUM KD BOLIGER KILDESTRØMMEN BOLIGER I GRØNNE OMGIVELSER NÆR AALBORG CENTRUM KD BOLIGER TLF.: 93 39 28 40 www.kdboliger.dk KILDESTRØMMEN Nær Aalborg centrum, på den grund der tidligere husede Dansk Eternit Fabrik, opføres

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN KULTURMILJØER I HOLBÆK BY MIDTBYEN BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: MIDTBYEN, HOLBÆK Historie Da Sortebrødrene kom til Holbæk i slutningen af 1200-tallet, blev de henvist til at opføre deres kloster (Sct. Lucius)

Læs mere

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur

Kunstsilo Kristiansand - Plads til kultur Kunstsilo Kristiansand - Kunstsiloen er Kristiansands nye varemærke. Den er transformeret og iscenesat i samhørighed med en ny bydel omkring et kulturtorv. Siloen har stor betydning for forståelsen af

Læs mere

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Seniorboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træhuse. For et træhus giver

Læs mere