2.1 Priser på gaskedler (store og små)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.1 Priser på gaskedler (store og små)"

Transkript

1 MEMO TITEL Vurdering af Næstved Varmeværks muligheder efter ophævelse af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for biomasseværk mv. DATO 19. maj 2015 TIL Næstved Varmeværk A.m.b.a. (Jens Andersen) ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk SIDE 1/5 KOPI FRA PROJEKTNR COWI (Kurt Madsen, Theodor Møller Moos) A Indledning Energiklagenævnet har jf. brev af 5. maj 2015 ophævet Næstved Kommunes godkendelse af 2. juli 2014 vedrørende projektforslaget for etablering af et biomasseværk i Maglemølleområdet med tilhørende konvertering af 10 energidistrikter fra naturgas til fjernvarme. Naturgasselskabet Dong Gas Distribution (DGD) har i hele sagsforløbet haft en række klagepunkter. Ud af disse har Energiklagenævnet i deres afgørelse taget udgangspunkt i følgende 3 hovedpunkter: Priser på gaskedler (store og små) Levetid på gaskedler Reinvesteringstakt for gaskedler Nærværende er en kommentering af Energiklagenævnets afgørelse samt vurdering af Næstved Varmeværks muligheder. 2 Kommentering af Energiklagenævnets afgørelse 2.1 Priser på gaskedler (store og små) at de anvendte priser på gaskedler er for høje COWI er ikke enige i Energiklagenævnets afgørelse: I projektforslaget er anvendt kedelpriser på kr ekskl. moms som gennemsnit for almindelige forbrugere med et gennemsnitsforbrug på MWh, der er en blanding af villaer og lidt større kunder. I kedelprisen er indregnet, at de nuværende oliefyrede kunder i referencesituationen skal investere i konvertering til nyt gasfyr og i en gasstikledning.

2 SIDE 2/5 Kedelprisen for en tilsvarende parcelhuskunde med et gennemsnitsforbrug på 18,1 MWh vil være kr ekskl. moms. Det er COWIs erfaring, at kedelpriserne svarer til hvad der generelt anvendes i tilsvarende projektforslag. Gasselskabets oplyste "tilbuds-/listepris" fra leverandør afspejler ikke nødvendigvis de faktiske udgifter for opgaver der gennemføres i praksis herunder også at brugeren ikke altid får købt det billigste ved nedbrud af gaskedel. Priserne har været diskuteret med Næstved Kommune og deres rådgiver, og der har været enighed om at de anvendte priser for gaskedler er retvisende. Endvidere er der i projektforslaget redegjort for tilstrækkelig robusthed i projektforslaget mht. investeringspriser, idet følsomhedsberegninger med +/-20% på investeringspriser stadig medfører en positiv samfundsøkonomi. 2.2 Reinvesteringstakt for gaskedler at reinvesteringstakt for gaskedler i højere grad burde have taget hensyn til gaskedlernes eksakte alder COWI er ikke enig i Energiklagenævnets afgørelse: Projektforslagets tilslutningstakt er vurderet individuelt for energidistrikterne og fremgår af projektforslagets bilag B. Udskiftningstakten i referencen er vurderet svarende til konverteringstakten i projektet under den vurdering, at udskiftningen sker med den økonomiske levetid på 15 år som en gennemsnitsbetragtning. Det er normal praksis at vurdere den realistiske udskiftningstakt og herefter lægge den til grund for beregningerne. Ifm. konverteringen kører Næstved Varmeværk kampagne med rabat på tilslutninger jf. projektforslagets afsnit 9 (s. 35). Der er i afsnit udarbejdet følsomhedsanalyse, hvor tilslutningstakten for de almindelige forbrugere forlænges med 4 år og stadig med positiv samfundsøkonomi! Den af gasselskabet nu oplyste specifikke aldersprofil for gaskedlerne blev normalt ikke udleveret da projektforslaget blev udarbejdet (før reglerne om kompensationsbetaling). Om anvendelsen af denne aldersprofil vil resultere i negativ samfundsøkonomi kan COWI ikke umiddelbart vurdere.

3 SIDE 3/5 2.3 Reinvesteringstakt for gaskedler at det var rimeligt at tage udgangspunkt i en vurdering af den økonomiske levetid for gaskedler på 15 år i modsætning til gasselskabets krav om anvendelse af en teknisk levetid på år. 2.4 Energiklagenævnets samlede afgørelse Samlet set vurderede Energiklagenævnet, at projektet ikke længere var det samfundsøkonomisk set mest fordelagtige og ophævede på baggrund heraf Næstved Kommunes godkendelse. COWI er ikke klar over om Energiklagenævnet har efterregnet samfundsøkonomien, men slår ned på ovennævnte to specifikke forudsætninger, og vurderer at samfundsøkonomien ikke holder. Det er efter COWIs vurdering et meget tyndt grundlag at ophæve projektforslag på ikke mindst idet der allerede i projektforslaget individuelt er udarbejdet følsomhedsanalyser på to forudsætninger. Energiklagenævnet kunne i stedet have valgt at hjemsende til fornyet behandling. 3 Revideret eller nyt projektforslag Det bør via henvendelse til Næstved Varmeværks advokat afklares om ophævelse betyder at projektforslaget ikke længere må fremsendes som et revideret projektforslag og dermed stadig ikke omfattet af reglerne for kompensationsbetaling. COWI vurderer dog at ophævelse betyder nyt projektforslag og dermed også kompensationsbetaling. Umiddelbart er der to muligheder for Næstved Varmeværk: 1 Tage afgørelsen til efterretning og afvente indtil der måtte komme nye muligheder/retningslinjer for udarbejdelse af projektforslag i forbindelse med den politiske målsætning om udfasning af de fossile brændsler. 2 Genfremsende projektforslaget enten som et revideret projektforslag eller som et helt nyt projektforslag med deraf følgende kompensationsbetaling til naturgasselskabet. Såfremt Næstved Varmeværk ønsker at fortsætte med planerne for udvidelse af fjernvarmeforsyningen til gasområder, bør dette meldes ud offentligt, så man undgår, at gasforbrugere i disse områder udskifter deres gaskedler.

4 SIDE 4/5 Ved udarbejdelse af et projektforslag, enten som et revideret eller som et nyt, må det forudsættes, at der skal tages højde for i hvert fald de to klagepunkter, hvor Energiklagenævnet gav gasselskabet medhold. Det må endvidere forudses at ved et revideret projektforslag vil gasselskabet nok gentage nogle af deres tidligere klagepunkter, hvorfor en vis imødekommenhed her kan gavne. I det efterfølgende er anført en række forudsætninger, der bør afklares/opdateres, såfremt det besluttes at vælge at udarbejde et revideret/nyt projektforslag. 4 Øvrige opdaterede forudsætninger 4.1 Brugerøkonomi Ud fra de nuværende fjernvarme- og naturgastariffer bør det vurderes om der fortsat er så positiv en brugerøkonomi, så man med fornuft kan tro på starttilslutninger på ikke under 30% og en tilvækst over 7 år til 90%. Uden en vis økonomisk fordel ved fjernvarme vurderes det vanskeligere at kunne udarbejde et projektforslag med en fornuftig tilslutningstakt. 4.2 Andel af affaldsvarme ved det øgede varmegrundlag En af fordelene ved affaldsvarmen er, at den samfundsøkonomisk set er gratis. Det bør derfor overvejes at drøfte nærmere med Næstved Kommune og Affald+, hvor stor en andel affaldsvarme, som man kan regne med ved det øgede varmegrundlag fra de 10 konverterede områder. I den nuværende udgave af projektforslaget udgjorde affaldsvarmeandelen ca. 36%. Med en positiv indstilling fra Affald+ kan det ikke udelukkes at andelen kan forhøjes og dermed give "plads/robusthed" i projektforslagsberegningerne. 4.3 Økonomisk levetid på gaskedler og årsvirkningsgrad på nye gaskedler I forbindelse med igangværende retssag mod Energiklagenævnet (Helsingør) har gasselskabet HMN's rådgiver NIRAS udarbejdet et notat, hvor der argumenteres for en økonomisk levetid på 18 år og en årsvirkningsgrad på 98% for nye naturgaskedler. Energiklagenævnet har i praksis anerkendt en økonomisk levetid på 15 år, hvorfor denne umiddelbart bør kunne anvendes. 4.4 Gaskedlers alder på udskiftningstidspunktet Jf. Energiklagenævnets afgørelse må det anbefales at nye beregninger tager udgangspunkt i de eksisterende gaskedlers alder.

5 SIDE 5/5 Det foreslås uanset revideret/nyt projektforslag at anmode gasselskabet om opdaterede oplysninger omkring gasforbrug og alder på de eksisterende gaskedler. 4.5 Anlægsoverslag for biomasseværk og gadeledninger Priser bør revurderes/opdateres til 2015 prisniveau. 4.6 Ny beregningsperiode og opdaterede ENSforudsætninger Beregningsperiode ændres til og der tages udgangspunkt i de nyeste ENS-priser fra Selskabsøkonomi De selskabsøkonomiske beregninger opdateres tilsvarende som de samfundsøkonomiske. Priser for affaldsvarme og flis opdateres og sandsynligvis skal der indregnes kompensationsbetaling til gasselskabet p.t. ca kr. ekskl. moms for forbrugere med et gasforbrug på m 3 og derunder. Kompensationsbetalingen reduceres over tid jf. gældende regler.

energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017

energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017 MEMO TITEL Projektforslag for konvertering til fjernvarme i 14 energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017 DATO 13. november 2017 TIL KOPI FRA PROJEKTNR

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse. Egedal Kommune (Carsten Nøhr) MEMO TITEL DATO 11. august 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse Egedal Kommune (Carsten Nøhr) ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Påklage af afgørelse af 12. september 2013 vedr. godkendelse af biomasseværk og konvertering til fjernvarme

Påklage af afgørelse af 12. september 2013 vedr. godkendelse af biomasseværk og konvertering til fjernvarme Næstved Kommune Center for Plan og Erhverv Rådmandshaven 20 4700 Næstved DONG Gas Distribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark Tlf. +45 99 55 11 11 Fax +45 99 55 00 01 www.dongenergy-distribution.dk

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. MEMO TITEL DATO 5. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Plan, Geodata og Klima

Center for Plan og Miljø Team Plan, Geodata og Klima Næstved Varmeværk A.m.b.a. Att. Jens Andersen, ja@naestved-varme.dk COWI A/S Att. Kurt Madsen, kum@cowi.com Kopi er sendt til: AffaldPlus Att. John Kusz, affaldplus@affaldplus.dk Dansk Gas Distribution

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Memo. Assens Kommune. Kommentarer til høringsbrev. Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE

Memo. Assens Kommune. Kommentarer til høringsbrev. Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE Memo Assens Kommune Titel Kommentarer til høringsbrev Dato 24. august 2011 Til Kopi Fra Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

J.nr. 18/ DGD's klage over Næstved Kommunes projektgodkendelse af 28. november 2017

J.nr. 18/ DGD's klage over Næstved Kommunes projektgodkendelse af 28. november 2017 Energiklagenævnet Nævnenes hus Toldboden 2 8800 Viborg København 12. december 2018 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 011286-0027 ano/jhp J.nr. 18/00403 - DGD's

Læs mere

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af Fuglekvarteret i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 30. marts 2016 TIL Næstved Varmeværk (Jens Andersen,

Læs mere

Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen)

Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) MEMO TITEL DATO 8. maj 2018 TIL Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Næstved Kommunes afgørelse af 2. juli 2014 ophæves.

Næstved Kommunes afgørelse af 2. juli 2014 ophæves. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas distribution A/S OVER Næstved

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. MEMO TITEL DATO 18. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. Egedal Kommune (Carsten

Læs mere

Påklage af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for konvertering af 14 energidistrikter i Næstved af 28. november 2017

Påklage af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for konvertering af 14 energidistrikter i Næstved af 28. november 2017 Energiklagenævnet Sendt på e-mail til ekn@naevneneshus.dk Dansk Gas Distribution Gladsaxe Ringvej 11 Bygning C 2860 Søborg +45 70 21 30 40 www.danskgasdistribution.dk CVR-nr. 27 21 04 06 Påklage af Næstved

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Notat Behandling af høringssvar Der har i forbindelse med behandling af projektforslag for fjernvarme i Glamsbjerg, været to fokusområder Den samfundsøkonomiske beregning og Det økonomiske forhold, hvilket

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3 DECEMBER 2012 - REVISON 1: APRIL 2013 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter for Bred

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter for Bred Notat Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen 14. februar 2017 Sags id: 16/3198 Afgørelse af punkter for Bred Administrationen har vurderet projektforslaget Fjernvarmeforsyning af Bred (herefter projektforslaget),

Læs mere

Energiklagenævnet har modtaget vedhæftede bemærkninger og oplysninger til sagen.

Energiklagenævnet har modtaget vedhæftede bemærkninger og oplysninger til sagen. Bech-Bruun Advokatfirma Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Att.: Agnete Nordentoft J.nr.: 011286-0027 21. november 2018 18/00403-39 Partshøring Energiklagenævnet har modtaget vedhæftede bemærkninger og oplysninger

Læs mere

Høringssvar til gensvar fra Ringsted Forsyning

Høringssvar til gensvar fra Ringsted Forsyning Ringsted Kommune Teknik- og Miljøcenter Team Miljø Att: Karl Erik Pedersen Dansk Gas Distribution www.danskgasdistribution.dk CVR-nr. 27 21 04 06 Høringssvar til gensvar fra Ringsted Forsyning Dansk Gas

Læs mere

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Nordre Strandvej 46 NOTAT Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012 Til: NVV Fra: Lasse Kjelgaard Jensen Vedrørende: Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Formål Formålet

Læs mere

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af energidistrikt 14, Glentevej i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 6. april 2016 TIL Næstved Varmeværk

Læs mere

PRAKTISK ERFARINGER MED DATAINDSAMLING OG PROJEKTGODKENDELSE

PRAKTISK ERFARINGER MED DATAINDSAMLING OG PROJEKTGODKENDELSE TEMADAG OM FJERNVARMEPROJEKTER OG KONKURRENCEFORHOLDET TIL INDIVIDUEL FORSYNING PRAKTISK ERFARINGER MED DATAINDSAMLING OG PROJEKTGODKENDELSE 13. juni 2018 Christian Niederbockstruck, Fjernvarme Horsens

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter, Vissenbjerg Nord

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter, Vissenbjerg Nord Notat Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen 02. marts 2017 Sags id: 16/3155 Afgørelse af punkter, Vissenbjerg Nord Administrationen har vurderet projektforslaget Fjernvarmeforsyning af Vissenbjerg Nord (herefter

Læs mere

Vurdering af Energiklagenævnets afgørelse af 5. maj 2015

Vurdering af Energiklagenævnets afgørelse af 5. maj 2015 Aarhus 19. maj 2015 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 011286-0017 ano/jhp Vurdering af Energiklagenævnets afgørelse af 5. maj 2015 1. Indledning Næstved Varmeværk

Læs mere

Klima og Planlægning. Til Næstved Varmeværk a.m.b.a.

Klima og Planlægning. Til Næstved Varmeværk a.m.b.a. Klima og Planlægning Til Næstved Varmeværk a.m.b.a. Næstved Kommune Rune Nielsen www.næstved.dk Dato 2.7.2014 Sagsnr. 13.03.01-P00-1-12 CPR-nr. Sagsbehandler Rune Nielsen Projektgodkendelse for projektforslaget

Læs mere

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT MAJ 2014 HVIDOVRE FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 HVIDOVRE

Læs mere

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling.

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Aabenraa

Læs mere

Mariagerfjord Kommune (Orla Jørgensen)

Mariagerfjord Kommune (Orla Jørgensen) MEMO TITEL Mariagerfjord Kommune - Projektforslag vedrørende forblivelsespligt ved Veddum Skelund Visborg Kraftvarmeværk A.m.b.a. vurdering af indkomne høringssvar. DATO 17. maj 2013. Revision 1 16. juli

Læs mere

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger.

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger. Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Att.: Mikael Jensen Tillæg til det fremsendte projektforslag for projektforslag for "Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup". Rebild Kommune

Læs mere

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

2 Ikke symmetriske forudsætninger om oliekonvertering

2 Ikke symmetriske forudsætninger om oliekonvertering 13. september 2018 Notat Dansk Gas Distribution Fyn Fjernvarmeforsyning i af Bygmestervej i Ringe Kommentarer til notat fra DFP dateret den 28. august 2018 215245Projekt nr.: 215245 Dokument nr.: 1229637418

Læs mere

Bemærkninger til Sønderborg Kommunes bemærkninger til klage af 12. oktober 2016

Bemærkninger til Sønderborg Kommunes bemærkninger til klage af 12. oktober 2016 Energiklagenævnet Journalnummer 1021-16-35 Dansk Gas Distribution www.danskgasdistribution.dk CVR-nr. 27 21 04 06 Bemærkninger til Sønderborg Kommunes bemærkninger til klage af 12. oktober 2016 Dansk Gas

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED JULI 2017 REVISION 1 OKTOBER 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2

Læs mere

Påklage af Sønderborg Kommunes afgørelse af 29. juni 2016

Påklage af Sønderborg Kommunes afgørelse af 29. juni 2016 Energiklagenævnet Sendt til ekn@ekn.dk Dansk Gas Distribution Gladsaxe Ringvej 11 Bygning C 2860 Søborg +45 70 21 30 40 dgd@danskgasdistribution.dk www.danskgasdistribution.dk CVR-nr. 27 21 04 06 Påklage

Læs mere

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank Side 1/5 VINDERUP VARMEVÆRK A M B A Sevelvej 67 7830 Vinderup Dato: 18-08-2017 Sagsnr.: 13.03.00-P16-2-17 Henv. til: Lene Kirk Dalum Information og service Direkte tlf.: 9611 7662 Afdeling tlf.: 9611 7500

Læs mere

Høringssvar til projektforslag for Fjernvarmeforsyning af resten af Horsens By Området

Høringssvar til projektforslag for Fjernvarmeforsyning af resten af Horsens By Området Horsens Kommune Att: Peter Didriksen Sendt på e-mail til pedi@horsens.dk DONG Gas Distribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark Tlf. +45 99 55 11 11 Fax +45 99 55 00 01 www.dongenergy-distribution.dk

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral Skanderborg-Hørning Fjernvarme Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Sagsansvarlig Advokat, ph.d. Sagsbehandler Advokat, ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 40 J.nr.

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning godkendte på møde den 9. august 2011 at projektforslaget var sendt i høring i 4 uger.

Udvalget for Kultur og Planlægning godkendte på møde den 9. august 2011 at projektforslaget var sendt i høring i 4 uger. 18.09.2011/NLI Acadre 11/25385 NOTAT Bilag til dagsorden vedrørende bemærkninger til projektforslag for fjernvarmeforsyning af del af Stenstrup, Hundtofte og Løgeskov og godkendelse af halmkedel. Svendborg

Læs mere

Næstved Varmeværk A.m.b.a.

Næstved Varmeværk A.m.b.a. 1 2 Formand Lindy Nymark Christensen 3 Vision Næstved Varmeværk vil være Næstved bys fortrukne leverandør af varme. 4 Bestyrelsens motto Åbenhed Demokrati Billig og miljøvenlig fjernvarme 5 Varmeværkets

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Hvidovre Fjernvarme Amba Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Projektforslag December 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

SVAR PÅ HØRINGSSVAR FREMSENDT AF HMN GASNET

SVAR PÅ HØRINGSSVAR FREMSENDT AF HMN GASNET HMN GASNET PROJEKT Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Ny Blovstrød PROJEKTNUMMER 30.5184.07 PROJEKTLEDER Christian Nørr Jacobsen UDFÆRDIGET AF Christian Nørr Jacobsen/ Johnny Iversen DATO 2017-03-03

Læs mere

KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør Kommunes afgørelse af 26. april 2012 projektforslag om fjernvarmeforsyning af 8 områder i Helsingør

KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør Kommunes afgørelse af 26. april 2012 projektforslag om fjernvarmeforsyning af 8 områder i Helsingør (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør

Læs mere

Naturgas Fyn UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE I NR. BROBY Gennemgang af projektforslag. Til projektforslaget bemærkes: T: +45 4810 4200

Naturgas Fyn UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE I NR. BROBY Gennemgang af projektforslag. Til projektforslaget bemærkes: T: +45 4810 4200 Notat Naturgas Fyn UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE I NR. BROBY Gennemgang af projektforslag 1. juli 2014 Projekt nr. 215245 Dokument nr. 1211776524 Version 1 Udarbejdet af acs Kontrolleret af trn Godkendt

Læs mere

Dette notat redegør kort for indholdet af bestyrelsens forslag om ansvarsfrihed samt baggrunden herfor.

Dette notat redegør kort for indholdet af bestyrelsens forslag om ansvarsfrihed samt baggrunden herfor. København 28. februar 2019 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 061921-0008 phe/ano/jhp Baggrundsnotat for beslutning om ansvarsfrihed HMN s sagsanlæg mod Energiklagenævnet

Læs mere

Projektforslag Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord. Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Projektforslag Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord. Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad Juli 2014 Egedal Fjernvarme Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområde Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad Notat 2 - Kommentarer til høringsskrivelse fra HMN dateret 29. maj

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED JULI 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF

Læs mere

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN SEPTEMBER 2018 OKSBØL VARMEVÆRK TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN FORBRUGER OG SELSKABSØKONOMI ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk

Vedr. Kommentar til partshøring vedrørende projektforslag for 30 MW biomassefyret fjernvarmeværk Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Att.: Torkild Kjærsgaard Sagsansvarlig Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Partner, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4.

Læs mere

Projektforslag Metso m.fl.

Projektforslag Metso m.fl. Horsens Varmeværk a.m.b.a. Februar 2014 Indholdsfortegnelse Side 2 af 29 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling...

Læs mere

Varmeplanlægning. Ved Agnete Nordentoft og Kristian Raun Larsen

Varmeplanlægning. Ved Agnete Nordentoft og Kristian Raun Larsen Varmeplanlægning Ved Agnete Nordentoft og Kristian Raun Larsen 2 Det vi vil tale om. Kommunernes sagsbehandling og godkendelse af projektforslag Reglerne om varmeplanlægning Kollektive varmeforsyningsanlæg

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn «NAVN» «GADE» «POSTNR» Projektforslag for fjernvarmeforsyning af boligområdet Lillevang samt erhvervsområdet ved Billund Lufthavn Billund kommune, Teknik- og Miljøudvalget har på mødet den 2. december

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

I forlængelse af vores møde hos Glostrup Kommune 18. september 2018 sender vi hermed en opfølgning på sagen.

I forlængelse af vores møde hos Glostrup Kommune 18. september 2018 sender vi hermed en opfølgning på sagen. DLA Piper Denmark Advokatpartnerselskab Rådhuspladsen 4 1550 København V Tlf. +45 33 34 00 00 Fax +45 33 34 00 01 CVR 35 20 93 52 denmark@dlapiper.com www.dlapiper.com Glostrup Kommune Att. tekniske direktør

Læs mere

Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev (450-2012-56918)

Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev (450-2012-56918) Sendt pr. e-mail: pju@nyborg.dk Nyborg Kommune Teknik og Miljøafdelingen Att.: Per Jürgensen 25. maj 2013 Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev

Læs mere

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Formål Med projektforslaget ansøges kommune om, at projektforslagets område skifter status i den kommunale varmplanlægning fra et naturgasområde

Læs mere

Energiklagenævnet Frederiksborggade København K. Sønderborg Kommunes bemærkninger til klage af 12. oktober 2016 fra Dansk Gas Distribution A/S

Energiklagenævnet Frederiksborggade København K. Sønderborg Kommunes bemærkninger til klage af 12. oktober 2016 fra Dansk Gas Distribution A/S Energiklagenævnet Frederiksborggade 15 1360 København K Sønderborg Kommunes bemærkninger til klage af 12. oktober 2016 fra Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Kommune har den 29. februar 2016 modtaget

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Høring, opdateret projektforslag for fjernvarmeforsyning af område 6, Stenløse dateret juni 2017

Høring, opdateret projektforslag for fjernvarmeforsyning af område 6, Stenløse dateret juni 2017 Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Att: Carsten Nøhr 25-07-2017 Sagsnr.: EMN-2016-20800 Tlf. direkte: 6225 9584 ALK@naturgas.dk Høring, opdateret projektforslag for fjernvarmeforsyning

Læs mere

Varde Kommune Att: Henrik Oxenvad. DONG Gas Distribution A/S fremsender hermed høringssvar til projektforslag for fjernvarmeforsyning af Oksbøllejren.

Varde Kommune Att: Henrik Oxenvad. DONG Gas Distribution A/S fremsender hermed høringssvar til projektforslag for fjernvarmeforsyning af Oksbøllejren. From: Kristian Nielsen Sent: 25 Nov 2015 17:00:35 +0100 To: Henrik Oxenvad Cc: Christian Bruun Subject: Høringssvar Oksbøllejren Attachments: Bilag 1 forbrugs og kedeloplysninger Oksbøl.xlsx, Bilag 2 kedelpriser

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 31-03-2009 rev. B 13-05-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax

Læs mere

Project review Project Name: Fjernvarmeforsyning af Fløng Issued by: Landsbylauget Date: 02 Februar 2012 Doc. No.: Spørgsmål til Projektet Page 1 of 6

Project review Project Name: Fjernvarmeforsyning af Fløng Issued by: Landsbylauget Date: 02 Februar 2012 Doc. No.: Spørgsmål til Projektet Page 1 of 6 Issued by: Landsbylauget Date: 02 Februar 2012 Doc. No.: Spørgsmål til Projektet Page 1 of 6 1 ad 1.1 Indstilling - gennemføre myndighedsbehandling 2 ad 3, side 6 3 ad 3, side 7 4 ad 3, side 7 5 ad 3,

Læs mere

Notat: Struktureret gennemgang af sager i Energiklagenævnet

Notat: Struktureret gennemgang af sager i Energiklagenævnet Notat: Struktureret gennemgang af sager i Energiklagenævnet Dansk Fjernvarme har sat sig for at følge afgørelserne på varmeområdet i Energiklagenævnet lidt tættere fremover. Omstillingen af energisystemet,

Læs mere

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV.

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. Revision 3 Dato 2016-02-12 Udarbejdet af AD, TSR Kontrolleret af TSR Godkendt af Beskrivelse Projektforslag for ændring af projektforslag

Læs mere

Godkendelse af projektforslag fra Haarby Kraft-Varme A.m.b.a. og Glamsbjerg Fjernvarme A.m.b.a

Godkendelse af projektforslag fra Haarby Kraft-Varme A.m.b.a. og Glamsbjerg Fjernvarme A.m.b.a [indsæt dato 2014] Sags id: 14/15166 Plan og Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Kontaktperson: Mette Brogaard E-mail: mjoha@assens.dk Dir. tlf.: 6474 6881 Godkendelse af projektforslag fra Haarby Kraft-Varme

Læs mere

1 Indledning. Notat. Det fremgår af projektforslaget for varmepumpen, at den har en gennemsnitlig. 25. februar 2019

1 Indledning. Notat. Det fremgår af projektforslaget for varmepumpen, at den har en gennemsnitlig. 25. februar 2019 25. februar 2019 Notat Dansk Gas Distribution A/S Projektforslag for udvidelse af forsyningsområdet ved Hedensted Fjernvarme A.m.b.a 2. Høringssar vedrørende Remmerslund 10401484Projekt nr.: 10401484 1231461963Dokument

Læs mere

Bilagsfortegnelse for samtlige bilag

Bilagsfortegnelse for samtlige bilag Bilagsfortegnelse for samtlige bilag Samtlige bilag til sagens behandling, herunder supplerende beregninger mv. (nogle bilag gentages således ift. bilag til tillægsprojektet) 1. Høringsbrev af 16. juni

Læs mere

Der er indkommet et høringssvar fra HMN GasNet (GasNet) den 23. maj.

Der er indkommet et høringssvar fra HMN GasNet (GasNet) den 23. maj. NOTAT Projekt Projektforslag for fjernvarme til Rockwool Campus Kunde Høje Taastrup Fjernvarme (HTF) Notat nr. 1 Dato 2018-06-04 Til Fra Kopi til Astrid Birnbaum Uffe Schleiss Anders Dyrelund Klaus Fafner

Læs mere

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk Nordre Strandvej 46 DK-8240 Risskov www.aaenas.dk NOTAT Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 Til: #120.01 Næstved Varmeværk Fra: AAEN Vedrørende: Samfundsøkonomisk

Læs mere

Et causeri over mulighederne for at konvertere fra naturgas til fjernvarme med miljømæssigt sigte.

Et causeri over mulighederne for at konvertere fra naturgas til fjernvarme med miljømæssigt sigte. Fra naturgas til...? Et causeri over mulighederne for at konvertere fra naturgas til fjernvarme med miljømæssigt sigte. 1 Hvorfor? Kraftvarme mere energieffektivt end naturgas Selvforsyning med naturgas

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38

KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38 JANUAR 2016 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38 PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2014/15 Tid: 2. december 2014 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann, Lars Fischer, Peter Frederiksen, Jens Møller

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

NOTAT Næstved, den 18. februar 2011

NOTAT Næstved, den 18. februar 2011 NOTAT Næstved, den 18. februar 2011 Strategi for udbygning af fjernvarmeområdet i Næstved by Udbygningsplan Næstved kommune har udarbejdet Varmeplan 2010 som har som mål, at 90% af byens varmebehov senest

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

HMN Naturgas I/S har haft ovennævnte projektforslag i høring og har følgende bemærkninger;

HMN Naturgas I/S har haft ovennævnte projektforslag i høring og har følgende bemærkninger; Mariagerfjord kommune Teknik og Byg Varmeplanlægning - Energikonsulent Orla Huulgaard Jørgensen Østergade 22 9510 Arden 21. februar 2013 Sagsnr.: 2013010076 Tlf. direkte: 62259855 Fax: netplan@naturgas.dk

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG JANUAR 2017 NOVO NORDISK A/S. FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF

Læs mere

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Projektforslag Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Januar 2014 27. januar 2014 Sagsnr.: 2014010065 gasnet@naturgas.dk Projektforslag Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse:

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse: Assens Fjernvarme A.m.b.a. Stejlebjergvej 4, Box 111 5610 Assens Kolding d. 16. september 2008 Vedr: Projektforslag for Etablering af fjernvarme i Ebberup På baggrund af møde hos Naturgas Fyn fredag d.

Læs mere

PROJEKTLEDER. Johnny Iversen UDFÆRDIGET AF

PROJEKTLEDER. Johnny Iversen UDFÆRDIGET AF PROJEKT DGD Kristian Nielsen PROJEKTNUMMER 30.9015.01 PROJEKTLEDER Johnny Iversen UDFÆRDIGET AF Kasper Qvist, Christian Nørr Jacobsen og Johnny Iversen DATO Resumé Sweco er af Dong Gas Distribution (DGD)

Læs mere

1. Ændring af områdeafgrænsning. Naturgas Fyn Distribution A/S Att. direktør Gert Nielsen Ørbækvej Odense SØ

1. Ændring af områdeafgrænsning. Naturgas Fyn Distribution A/S Att. direktør Gert Nielsen Ørbækvej Odense SØ Naturgas Fyn Distribution A/S Att. direktør Gert Nielsen Ørbækvej 260 5220 Odense SØ Email: ngf@ngf.dk, gni@ngf.dk Direktørområde Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf.

Læs mere

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning.

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 158988 NOTAT 1. INDLEDNING Hvidovre Fjernvarmeselskab A.m.b.A. ("Selskabet") har anmodet Hvidovre Kommune ("Kommunen")

Læs mere

Susanne Skårup, Skanderborg Kommune

Susanne Skårup, Skanderborg Kommune Notat Jakob Worm Nordjylland Mobil +45 2972 6845 jw@planenergi.dk Projekt: Dato: Att.: Skanderborg Kommune, behandling af projektforslag. Den 16. Februar 2015 Susanne Skårup, Skanderborg Kommune Notat

Læs mere

Høringssvar til projektforslag for Fjernvarmeforsyning af resten af Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup, Guderup og Egen

Høringssvar til projektforslag for Fjernvarmeforsyning af resten af Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup, Guderup og Egen Sønderborg Kommune Sendt på e-mail til by-landskab@sonderborg.dk og smar@sonderborg.dk DONG Gas Distribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark Tlf. +45 99 55 11 11 Fax +45 99 55 00 01 www.dongenergy-distribution.dk

Læs mere

ASSIGNMENT LEADER. Johnny Iversen AUTHOR

ASSIGNMENT LEADER. Johnny Iversen AUTHOR ASSIGNMENT DGC Kristian Nielsen ASSIGNMENT NUMBER 30.9015.01 ASSIGNMENT LEADER Johnny Iversen AUTHOR Kasper Qvist, Christian Nørr Jacobsen og Johnny Iversen DATE Resumé Varmebehovet bør bygge på faktuelle

Læs mere

Bilag - Projektforslag for fjernvarmeforsyning i Brylle

Bilag - Projektforslag for fjernvarmeforsyning i Brylle Bilag - Projektforslag for fjernvarmeforsyning i Brylle Høringssvar og sagsforløb Nedenfor er en gennemgang af hovedessensen i parternes synspunkter i høringssvarene, samt sagsforløb. 7. juni 2013 - Høringsvar

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Vordingborg

Læs mere

Høring, opdateret projektforslag for fjernvarmeforsyning af område 7, Stenløse dateret juni 2017

Høring, opdateret projektforslag for fjernvarmeforsyning af område 7, Stenløse dateret juni 2017 Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Att: Carsten Nøhr 25-07-2017 Sagsnr.: EMN-2016-20801 Tlf. direkte: 6225 9584 ALK@naturgas.dk Høring, opdateret projektforslag for fjernvarmeforsyning

Læs mere

I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej. Kokkedal Fjernvarme

I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej. Kokkedal Fjernvarme I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej Kokkedal Fjernvarme Juni 2007 I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme Projektforslag

Læs mere

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A Fjernvarmeforsyning af Blegind, Nørregårds Allé og nye boligområder i Hørning ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP

STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP Til Stenstrup Fjernvarme a.m.b.a. Dokumenttype Rapport Dato Januar 2014 STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A.

Læs mere

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil.

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil. Farum Fjernvarme Stavnsholtsvej 33 3520 Farum Allerød Kommune Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Farum Fjernvarme fremsendte den 16. juni 2017

Læs mere

NOTAT MARIAGER FJORD KOMMUNE

NOTAT MARIAGER FJORD KOMMUNE Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156681 NOTAT MARIAGER FJORD KOMMUNE PROJEKTFORSLAG FOR VARMEFORSYNINGSANLÆG NÆRMERE BEGRUNDELSE

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves.

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves. (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord I/S over Mariagerfjord Kommune af 27. februar 2008 godkendelse af projektforslag om fjernvarmeforsyning af BM Byggeindustri A/S, Lupinvej 18, Hobro Nævnsformand, dommer

Læs mere

Afgørelse Byrådet har den 29. juni 2016 vedtaget at godkende projektforslaget af februar 2016:

Afgørelse Byrådet har den 29. juni 2016 vedtaget at godkende projektforslaget af februar 2016: Sønderborg Forsyning A/S Att. Jens Nansen Paulsen Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Godkendelse af fjernvarmeforsyning af Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup, Guderup og Egen Sønderborg Kommune har den 29. februar

Læs mere

Hjørring Kommune Att.: Martin Berg Nielsen Springvandspladsen Hjørring

Hjørring Kommune Att.: Martin Berg Nielsen Springvandspladsen Hjørring Hjørring Kommune Att.: Martin Berg Nielsen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Fremsendes alene pr. e-mail til: Hjørring Kommune v. teamleder Martin Berg Nielsen: Martin.berg.nielsen@hjoerring.dk og hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere