Rødovre Skakklub NR: 1. FEBRUAR 1995 ÅRGANG 32. P R 0 G R A M

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rødovre Skakklub NR: 1. FEBRUAR 1995 ÅRGANG 32. P R 0 G R A M"

Transkript

1 Rødovre Skakklub INTERNE TRÆK NR: 1. FEBRUAR 1995 ÅRGANG 32. P R 0 G R A M 7. Marts : Vinterturnering 14. Marts : Vinterturnering 20. Marts : Holdkamp III Ude-kamp. 21. Marts : Holdkamp I+II+IV 28. Marts ~ Udsatte partier 4. April : Klubaften. 11. April : LUKKET. 18. April : Klubaften. 25. April : Forårsturnering. 2. Maj. : Vestvoldturnering. R Ø D 0 V R E M E S T E R S K A B E T Mesterklassen: Jan Nielsen 7. point (max-flot klaret!!). 1. Klasse : Frank Krieger 4. point (På korr. foran Zvisler) 2. Klasse A : Martin Kristensen 6t. point (ud af 7 mulige-flot) 2. Klasse B : Søren Tømming St. point. 3. Klasse : Bent Christensen St. point korr NR: 1. Ole Hansen St~ point korr NR: 2. Steen Achton St. point korr NR: 3. SKAKKONKURRENCE FRA NÆSTE NUMMER, FLOTTE PRÆMIER.

2 SUPERMAN:MØDER TØSEDRENGEN Af HARLY SODE I skakkens verden både herhjemme og derude går man sjældent af vej en f.or' en god, gedigen lommepsykologi. Fra mine år i Holland - Nederland, so:m de foretrækker at kalde det dernede - husker jeg utallige dybsindige samtaler og diskussioner fra skakcafeerne og de store turneringer i 'Wifk aan Zee, Tilburg, Amsterdam., Rotterda:m og Hilversum. Selv deltog jeg af gode grunde ikke i alle disse kategori-jeg-ved-ikke-hvor-megetturneringer, :roen jeg gik da i det ntlndste ikke af vejen for at give et eller flere besyv med i debatterne rundt omkring i kommentator-rummene og analyselokalerne. Tag nu Jan Ti:mnian: "Han bliver aldrig verdens:mester, for hans Jmrie - hun er smuk, fra SurLnaaæe og psykolog!". Lille Jan tænker :mere antiaggressivt, efter at han er blevet gift, blevet f'ade r og har fået at vide, at skak i bund og grund er et voldsspil. "Bare se på ham: Han. er dobbelt så. tyk som Kasparov!" Eller det unge håb - so:m.efterhånden ikke er særlig ung eller for den sags skyld håbefuld i superstormester-sammenhæng - Jeroen Piket. "Han har si'mpelt hen en faderbinding, den ga:mle er med overalt, :men han spil ler selv en elendig skaj;:." Og sådan fik de hjemlige stormestre det glatte lag. Lidt større respekt i de psykologiske karakteristikker fandtes, når talen. nærmede sig de hyppige udenlandske gæster, på den tid bl.a. Short, Speel:man, Nuna, Hiibner ("men han sidder og tænker på sin sprogvidenskab og kan ikke koncentrere sig... ") og selvsagt Kaspar-ov, som alle havde den største respekt far. Ikke mindst fordi det f.eks. i midten af firserne i duellen med Timman (i Hil versum på tv) var :muligt at gå op på scenen ag analysere sammen :med h.a:m.og Timnia.n.De to gange, jeg oplevede Kasparov på så nært hold., gav han sig sågar til at sludre med denne sk1'.k:rrw:issigt noget bøvede dansker. -store K. spurgte bl.a. til Bent Larsens helbred. og til dansk skak i bred almindehghed. "Bvor-dau har Curt Hansen det?" Jeg var forbløffet. Ga.rry Kasparov fremstilles tit som en sand tyran og djævel og_et arrogant menneske, men jeg oplevede en (deng ang ly kkeligt gift) imødekmmnende og særdeles venlig rsand, der ikke.gik af vejen for at pludre med en for ham.aldeles ligegyldig professor fra Utrecbt. Karpov har de aldrig rigtigt kunnet lide dernede: "En.systemets mand, sikkert lige så. korrupt som Kreml, altid småfedtet hå.r og disse små, missende, gullige øjne. Haner på stoffer!" Det var den almindelige mening ovre i lynskak-afdelingen.

3 Er vi IOCJn ret meget bedre herhj e:m..""le? Jeg erindrer i hvert fald utallige diskussioner om Bent Larsens psyke i henholdsvis match- og turneringssammenhæng <den første elendig, den ande n fremragende). Nu er det Curt og Lars Bo og senest Peter Heine, der :maho1de for. Selv i Rødovre rumsterer psykologien. Peter Rank er noget :medafslappet åndedræt efter 1. b3, so:mom :manden var afspændingspædagog eller miljøforkæmper. Drejfeldt har ma.n en fornemmelse af i al hemmelighed at læse de nyeste teoriudviklinger, fiffig fyr. Akhøj en klippe, der kun venter på, at modstanderen begår en lille bitte fejl, så falder der sten ned i hovedet på staklen. Og Kølvig, holdets uundværlige teoristærke veteran, elskeren af komplikationer og med a:mbitioner om at skabe Jfesterværk:et. Sådan kunne man blive ved, ren det ville komme til at fylde en hel lille skaknovelle, og jeg har beste1nt ikke i sinde at krænke nogen, tvært imod. s I al beskedenhed har jeg ofte fået at vide, at jeg spiller vildt, sådan omtrent som min frisure. Sandheden er imidlertid den, at det vilde spil for det meste hænger sammenmed min uvidenhed og dumhed. I øvr Igt føler jeg mig normalt som en tøsedreng på brættet. I januar mødte 1. holdet :med to reserver så Skovlunde, so:mvi tidligere har haft store problemer med ude på deres gudsforladte hjemmebane. Det blev en dramatisk aften. På 7. bræt spillede Gisli den mest mystiske :Marshall-variant i spansk, jeg endnu bar set (i stedet for efter bondegevinsten på. e5 at trække tårnet tilbage på e+lint en, trak han Th5). Det så ikke godt ud og endte da. også galt. Leif Sørensen på 8. bræt holdt mirakuløst skindet på næsen: remis. Kølvi9 spillede so:mvanligt et indviklet parti oppe på 1. brættet, så ko:mpliceret at det lykkedes ham at spærre sin hvidfeltede løber og sit kongetårn inde. Uha. Drejfeldt på 2. bræt med de sarte brikker så længe ud til at gå ned med flaget, dårlig udvikling, manden :med hvid havde så sandelig i en halvlukket stilling tilladt sig at forsvare den bonde ~ c5, som man ellers altid straks giver tilbage <lidt ligesom i de varianter med omvendte farver, hvor sort pludselig giver sig til at forsvare en bonde på. c4). Ken så skulle hvid-manden spille sim.rt, og Søren fandt det :mellemtræk, der skulle til (jeg tror nu, at han overså et simpelt træk, men det kan Søren selv svare på). Jan på 6. :maste ganske enkelt sin n~dstander på dronningefløjen, ren massakre - først positionelt og så. lige med et.materielt. Sådan går det. Bruun på 3. bræt rystede ikke på hånden, og Lundsgaard på 5. bræt sejlede ly:n:hurtigtet glasklart slutspil hjem med bønder på begge sider, et tårn på hver side og ingen gendigne gennembruds.muligheder. En solid remis. På 4. bræt sad så Tøsedrengen og skulle spille sort ~nd Super:man, i det borgerlige liv benævnt Torben Vang-Larsen. Han havde hvid:

4 1. c4, e5 2. Sc3, f5 3. e4, fe4: 4. d3 ]{,.!, tænkes der omkring br-æt t e t. Et bondeoffer i en for- TøsE~drenger:. komplet ukendt gambit. At su på. d3 svækker nok hele den royale kongefløj (:måske går go og Lg7, men jeg turde bare ikke). Ergo: 4. =, Sf6 5. de4:, Le7 6. Ld3, Lg5, d6 7. -, Se4: 8. Le7:,. Sc:3: er ikke bondegevinst men selvmord: 9. Lh'T:-t og så enten 9. -, Kh7: 10. Dh5+ og godnat, Deres kongelige sorte Højhed, eller 9. -, Kh8 10. Dh5 og lige så dybt godnat. Enhver tøsedreng spiller altså do for at få et par brikker ud på banen. 8. Dd2, Le6 9. h4 Uha-uha: Super.man vil angribe Tøsedrengen. Det er klar snak. Jeg tog en tur i tidsnaskinen - 17 minutter, for ~t være præcis - og besluttede :mig for at lade ham prøve kræfter Sbd7 10. Sge2 Alle ordentlige tøsedrenge kigger velsagtens på stil li ngeo. og konstaterer, at hvid i løbet af ti træk har fået udviklet nogle lettere miserable officerer. Og ikke fået rokeret. Dronningen og løberen på g5 står på en. måde og spærrer for h Lnanden, løberen på. d3 kunne for så vidt lige så godt have været en bonde, og springeren på e2 peger ganske vist mod både d4 og f4, men begge steder dækkes let af sort. Jeg syntes uden større omtanke eller betænkelighed, at jeg havde nok officerer til at klare det stormløb, hvids 9. træk utvetydigt havde lagt op til. Så hvor Ior ikk:esætte Super:man kniven på struben: 10. =, h6 Et træk, han ikke tøvede et øjeblik :medat besvare {nu skulle Tøsedrengen se, hvad Supenr.an havde i lommen:) 11. Lh6:, gh6: 12. Dh6:

5 igen i t.~nkeboksen. De hvide bønder kan bruges som stor:mtropper eller det, der er værre, men de kan n:å.ske også blokeres eller blokere for sig selv. Gan.ske pn:tktisk for sort , Tf7 13. f3 {lian frygtede 13. -, Sg4) 13. -, Th7 14. Dd2, Sh5 Og sj var jeg rolig. Resterne af par-t I e t brugte jeg - den kroniske Tøsedreng med tidsproblemerne - mindre end ni minutter på. Det spil lede sig selv. 15. g3, Df8 16. Sd.5, LdB <Tøsedreng, men solidt). 17. f.11 Tg7 18. De3, Lg4 Så vidt jeg kunne se det enkleste: truer ganske primitivt med at slå på e2 og derefter på g3: slut. 19. Sdc3, c6 Og her holder partiet logisk set op. Da jeg ynder så.kaldte.miniaturer, partier under tyve træk, behøver man ikke at geirune på resten. Jeg havde forventet en lang rokade <der også taber glat efter.først Lb6 og så. La5), men Super:rnansnæste træk i tidnøden ko:m nu alligevel som en. overraskelse og gave: 20. Kd.2?? Lb6 Farvel & tak. Et forsøg blev afprøvet: 21. c5, Lc5: 22. Lc4+, d5, iæn resten var og blev meningsløst. Når partier spiller sig selv, forsvinder tidsfaktoren pludselig. Da hvid spillede sit træk 20. Kd2 havde han ca. 1~.minut tilbage på Tårnuret. For en enkelt gangs skyld sad - eller rettere stod - jeg på den rigtige side af tidskontoen <gid det kunne overføres til min bank... ) Xen so:m. Jan så rigtigt sagde, da han i bilen hjem gjorde regnskabet på 5-3 op: "Vi spiller sgu da meget godt skak." Xen Rødovre har egentlig aldrig haft ambitionerne. Til gengæld har vi det vist sjovt.

6 II-Holdet mod Saxo II. Resultat 3-5. Ifølge Ejlert skulle det være en overkommelig opgave for II-holdet. Godt nok mødte vi med 2 res., men hvilke 2. Lokalet som Saxo spillede i var noget usædvanligt, en 3-værelses lejlighed på Vesterbrogade, med Billard i det ene værelse, computer og musik i det andet. Værelset hvori vi spillede, var så lille at der kun kunne presses 8 spillere ind, og iøvrigt havde vi udsigt til de 2 andre lokaler. Men skakken kom igang. Kun Sz~cs og en velspillende Flemming Bruun vandt. Frank Krieger og Alex Juel fik Remis. Nederlag til Kim Andersen, Niels Holger, Jørgen Larsen og Arne Østergård. En trist oplevelse for andet holdet i et sjældent set spillelokale. Arne. Ejlert ønskede tilføjet, at Arne blev blæst ud af banen (som ofte, red.), mens Jørgen var offer for en kampleder der placerede uret forkert, det kostede Jørgen partiet i tidsnød, (Har hvid uret på højre el. venstre side, red.) 3. runde: Rødovre ID- Københavns Skakklub ID (21;~- 5~ ~) København stillede med hele 4 reserver. Jeg fik på førstebrættet fornøjelsen af at møde nr. 4 på deres styrkeliste (nr. 1 er Bent Larsen, men det er længe siden at han har stillet op som reserve i en holdkamp). Jeg fik ikke et ben til jorden og havde siden god tid til at tage referat... Jens mener, vi får stryg - rigtigt set. Rune (2) taber kvalitet og parti. Til gengæld ser jeg Shi-Shin (7) vinde Ti et forceret matangreb omme bag modstanderens linier. Jakob (8) kommer to B foran og så sætter modstanderen et Ti slag i tidnød (sin egen altså, Jakob har over 1/, time). Godt, at vi har nogle gode "bundbrædder"! (2-2). Tommy (6) er to B bagud, taber siden S og har derefter kun to hævnskakker tilbage. Lars (3) vinder Bi midtspillet og har vist endnu en B ved forceret afbytning. I stedet forsigtigt spil og tab, nej lige akkurat remis. Jens har slået en forgiftet B og tabt S. Til sidst sætter han Ti slag, men var ellers blevet spillet stille og roligt ned. Per (5) har måttet kæmpe (som jeg gjorde det) for at :fa sine brikker i spil. For ham lykkes det, han vinder B efter afbytning af tårnene. Efter 31h times spil tilbyder han remis med en B i overvægt. Modstanderen afviser, ofrer vildt en officer og står derefter til tab, men Per finder desværre ikke de rigtige modtræk og ender i stedet med at tabe. Der blev grædt ved sidelinien runde: Rødovre fil - Allerød fil (3Y:- 4'/z) Hjemmekamp mod gruppens nr. sidst, det må da give noget. Ja, de var da til at snakke med. Jeg tilbyder remis efter l 1h time ien ret låst stilling, men får afslag. Senere på aftenen lykkes det ham at få stillingen dirket op og vinde. Jens (3) taber først B, siden parti. Omvendt har Edgar Buse (8) solidt spillet sig først en, derefter to B foran, flot gevinst. Alt i alt står det pænt. Shi-Shin (5) er B foran, da han fremtvinger gaffel og forceret scorer et tårn. (2-2). Tommy (6) har tabt Bog bliver overspillet. Lars (2) står materielt lige men har vildt angreb. Per (4) står remisagtigt og Jakob (7) har lige ofret en L for et lovende angreb.

7 'Slutningen bliver dog lidt skuffende. Ja, Per kører sin remis hjem, godt nok Jakobs offer blev ikke modtaget, men han har brugt for meget tid(!). Det ender i et tidsnøds-drama med T + 3B mod T + B. Til sidst må modstanderen ofre sit T mod en fribonde, men så falder Jakobs vinge - tab! Her griber Ejlert dog ind og dømmer partiet remis efter Dansk Skakunions regler for "færdigskak som hurtigskak" (ingen hængepartier), s. 743, paragraf7.2.3, pkt 6, da modståilderen ikke kan vinde partiet på brættet! Forelagt dokumentationen accepterer Allerød-spillerne. Lars kommer i.slutspil med 3 B + L mod B + S, men ender i en remisstilling. Med de to halve points, som smuldrede væk til' sidst, måtte vi se os besejret, om end knebent Rødovre skakklub's IV-Hold. Tirsdag d. 22/11-94 spillede IV-holdet sin anden Match i K.S.U.'s holdturnering, Vi var gæster hos Musikvidenskabeligt Inst. i Kle~kegade, i nogle smukke gamle bygninger, som det var en fornøjelse at bevæge sig rundt i. Samtidig var vore værter uhyre venlige, så der var lagt op til en hyggelig srakaften. Ret hurtigt kom vi Bagud med 3-0, 1, 2 og 4. bræt, så resultatsmæssigt så det jo ikke godt ud. Men så vandt 5. bræt Martin, 6. bræt undertegnede og 7. bræt Henning 3-3. Spændingen var nu stor, efter yderligere et stykke tid tog 3. bræt Ernst remis, 3t - 3t. og al interessen samlede sig om 8. bræt, vores reserve Jørgen Holst, han kæmpede bravt i en uafklaret stilling, med masser af tilskuer omkring sig. 10 sek. før modstanderens vinge faldt blev Jørgen sat mat, mere spændende kunne det ikke være og en herlig skakaften sluttede med resultatet 3t - 4t til vore værter. Knud P. H. Rødovre IV - Ishøj I, Resultat 4t - 3t. 1. Michael Rosenby - Carsten L. Petersen Morten Rosenby - Søren Krøjgård O Ernst M. Hansen - Peter Foslund t - t 4. Claus Larsen - Per A. Andreasen Martin B. Kristensen - Mogens Eriksen 1 - O 6. Klaus Mortensen - Christian Foslund Knud Hornhaver - Ole Mathiesen 1 - O 8. Henning Olsen - Karl Husum 1-0 Henning Olsen blev først færdig og opretholdt sin max-score i årets holdturnering. Den anden spiller med max-score Martin Kristensen kom hurtigt en officer foran og kørte det sikkert hjem.

8 Ernst overså en gevinstvariant, som begge spillere først blev klar over ved analysen. Nu tog de remis i stillingen K + D ~ 3 bønder til hver. Klaus Mortensen stod ret dårligt og måtte opgive 3t - H. De 2 Rosenby'er kæmpede længe, men da det var et første hold de var oppe imod, var modstanden for stærk 3t - 3t. Så hang det hele på holdlederen Hornhaver. Knud har jo fået en dårlig start i vinterturneringen, men havde her fået rigtigt fat i det og modstanderen kunne godt have opgivet noget før. Men flot 4t - 3t over et I-hold. Holdkamp: Rødovre 5 hold mod Tåstrup 3 hold 27 januar Leif Clausen vandt Nå ja visse privilegier har man dog, når man selv skriver referatet. Som skrevet står vandt holdkaptainen denne gang, selvom vores altid nysgerrige formand stod og kikkede på og bemærkede bagefter, at det offer jeg lavede ikke var godt nok, hvad havde han ventet? 2 point ligesom i en fodboldkamp? Hvis nu vi skal (det er svært) se bort fra mig, så blev der kæmpet bravt på alle brætter. søren som jo er super optimist sagde: hvis jeg taber dette parti giver jeg Øl til hele holdet: Lidt senere blev han meget, meget tavs og vi så ham ikke mere den aften. Det var ligt trist for Bjarne at han tabte, men nok lidt sundt for os andre på holdet, som har indset for længe siden, at han ikke er stormester (endnu) så fremover forventer vi en lidt mere afdæmpet tone fra den herres side. Store John måtte også ned med nakken og Alex og Henrik, ja selv Kuniss måtte bide i græsset, ja, ja husk nu på at det var Tåstrups 3 hold. Mere er der vist ikke at sige, åh jo da, da, Kuzmanovic vandt da forresten, men det er vi jo så vant til, han plejer at score en 6-7 point i vores 5 holdkampe om året. Det endelige resultat blev vores 2. IJOint mod ders sølle 6!! Hilsen og en stor undring over, at I gider at læse vores referater, men jeg lover,jer at de bliver ikke bedre fremover, hvis vi skal trækkes med den holdkaptajn.

9 Som bekendt har Rødovre skakklub fået en rigtig chefredaktør for vores interne træk, nemlig Hr. Ole Brun.: Da han udlover de værste ulykker, hvis vi ikke skriver et referat fra vores holdkampe hver gang, må vi heller føje ham. Altså her er hele 2 korte referater: Rødovres 5 hold mod Herlevs 2 hold. Det så ud til at være en nem kamp og så oveni købet hjemmebane. Desværre mødte alle 8 op fra Herlev, det var en streg i regningen, men vi gik til den alligevel. Først tabte Henrik, nå ja det blev et meget lille nul til John - Alex og Leif, men så vågnede Bjarne og Zoran og fik remis. Det var sørme ikke nok for vores senior spiller, Kuniss, han vandt og minsandten junior spilleren søren, vandt et meget mærkeligt spil, så det er han blevet pålagt af holdet, at vise her i interne træk. Altså vi blev samlet næstbedst med 3 point. Amagers 4 hold mod Rødovres 5 hold. Denne gang var det udebane, så vi havde taget en dame med, det forvirrede dem nu ikke mere, end de satte en(lille knægt til at spille mod Winni. Det var uhyggeligt, knægten trak lynhurtigt og fordybede sig i det medbragte Anders blad, til Winni.havde trukket, så træk og læs. Mod disse odds havde Winni ikke meget andet at gøre end at tabe spillet. Leif vandt sin første holdkamp i år, selvfølgelig hed det sig at modstanderbn lige var kommet fra julefrokost, misundelse kan man aldrig gardere sig imod. Sørens modstander kunne ikke tåle røgen fra sørens cigaretter, så han skyndte sig at banke søren. Henrik og Zoran var solidarisk med søren og Winni, så de tabte også. Det skal være løgn sagde Alex og John de fik hevet en remis i land, ja altså hver for sig! Bjarne skulle som sædvanlig blære sig, fordi han spiller på 1 bræt, så han vandt. (det var forøvrigt hans 3 holdkamp uden tab, flot) Al dette kunne kun føre til 3 point. Med venlig hold kaptajnen.

10 EN SKIDT ÅBNING - ET KOMPLICERET MIDTSPIL - EN HERLIG AFSLUTNING V-holdet: Bjarne Røhder (hvid) mod Kim Larsen, Amager IV, den 13/ d4 ds 2. Sf3 Sf6 hellere e4. Jeg blev nok 3. c4 c6 4. Sc3 (Et dårligt. træk - forvirret af, at min modstander både her i starten og senere i midtspillet var her og der og alle vegne i spillelokalet - han var sågar også henne og telefonere midt i det hele (og han var vist ikke engang deres holdleder))...dxc S. SeS (igen skulle jeg have spillet e4, og bagefter angrebet sorts c-bonde på a. -og b. -Li.ni en)...bs 6. g3a6 7. Lg2 SdS 8. e3 c6 9.Df3 (skakmat f7! ) Dc Ld6 (AV-for at undgå at miste en bonde til, forsøger jeg at "true" sorts springer!! ) 11. e4...sb4 12. Lf4 0-0 (spillet om midten begynder/fortsætter - Sort rokerer istedet for straks at spille Sc2 med angreb på al og d4! -heldigt for mig?) 13. Se2 Lb7 14. a3 Sc2 (her er flere muligheder for sort - på bekostning af en kvalitet, vælger jeg med mit næste træk at fastholde midten og beskytte d-bonden og ses og samtidig "true" sorts springer på C2) ls. Dc3 Sxa3! 0eg tror, at sort har tænkt "for langt", for selvom sorts springer bliver fanget ved hvids næste træk Tcl, kan han jo bare slå Tal?) 16. bxsa3 Sd7 17. SxSd DxS 18. es Le7 19. Le3 Dc7 20. Tdl Tfdl 21. f4 (Skal jeg vir{ciedette spil, må jeg åbne sorts kongef1øj)..fs (jeg kan slå f5- bonden (f6), men vælger..) 22. h3 Td7 23. Td2 as 24. Del (jeg må hellere passe på at sorts løber ikke kommer til b4)...la6 25. g4 g6 26. Tc2 Td8 27. Sc3 Kg7 _28. gxf gxf (Stillingskrig - hva' skal jeg gøre?) 29. Se4!! fxse (HURRA - sort tager imod offeret) 30. Lexc5 cs 31. f5! cxd 32.f6+!..(der er flere varianter i resten af spillet, men i alle mener jeg, at spillet er vundet for hvid)..lxf6 33. Lh6+! Kf7 34. Txf6+ Kg8 35. Th2+ Kh8 36. Dg5 Tg7 37. LxTg7+ OPGAV MORALE: Jeg må kigge på åbningsteorierne endnu engang. Biarne

11 ANGÅENDE MEDLEMSANCIENNITET Bestyrelsen har gennem længere tid fået flere henvendelser fra medlemmer, om hvor mange år de egentlig har været medlem af Rødovre Skakklub. Derfor bringes hermed en oversigt med de medlemmer, som har mindst 10 års anciennitet. Lars Sørensen Indmeldt Sæson nr: 47. Orla Larsen. " Ejlert Andersen Leif Tange Vagn Nybye Arne Østergaard Flemming Bruun Harry Christiansen Alex Juel Leif Clausen Per Kuhlmann Jens Akhøj Nielsen Peter Rank Bjørn Enemark Anders Lundsgård Jens Bager Michael Garly Morten Lundsgård Gøsta Mortensen Bent Kølvig Per Andersen Leif Redke ( Egart Andersson Henrik Eriksen Rudolf Kuniss Klaus Mortensen Jan Nielsen Margon Thomsen Kim Andersen Jørgen Larsen Gyula Szucs Knud Hornhaver Søren Drejfeldt Lars Zvisler Jensen Leif Sørensen Jørgen Holst Claus Larsen Jørgen Petersen Winnie Sørensen Gunnar Dalsgård Ernst M. Hansen Der ud over har HARLY SONNE, OLE BRUUN og ALEX BUKRINSKY været medlem i langt over 10 år, men afbrudt i perioder.

12 LIDT NYT FRA DEN DANSKE OG INTERNATIONALE SKAKFRONT: De danske skakspil)ere markerede sig stærkt i den netop afsluttede 11 Politiken Cup11 i Hillerød. Det blev til 3 r stormesterresultater, hvor Sune Berg, Danielsen og Schandorff viste storform. Der er stadig et stykke vej, hvis de 3 herre ønsker at kalde sig stormester, nemlig yderligere et stormester resultat ligesom ratingen skal være over 2500!! De danske OL-skakhold med Lars Bo Hansen - Peter Heine - Sune Berg - Schandorff - Erling Mortensen og Henrik Danielsen, stod for en positiv overraskelse da de besatte en delt 28. plads, hvor kun 4 point skilte nr. 2 og nr. 32. Rusland I blev som ventet en sikker vinder med 37± point. På det danske hold var der 2 bemærkelsesværdige resultater, Lars Bo Hansen fik måske sin bedste skalp, idet han slog Timman fra Holland i kun 34. træk!! Peter Heine leverede en stærk indsats ved på bræt 3 at score 7 ud af 9, en score på 77 %1!! ~et er ikke hver dag at man ser Kasparov og Short på FIDE's ratingliste, men sørme om FIDE ikke igen har placeret de 2 på listen. Som~n selvfølge er Kasparov igen nr. 1 med et rating på 2805! Short må tage til takke med en placering som nr. 16 og et rating omkring De danske farver er pænt placeret, men desværre er kun Curt placeret på top-100, tilgengæld på en flot plads som nr. 32 med et rating på 2630! Siden sidste liste har Lars Bo Hansen tabt lidt og er gledet lige ud af Top-100. han har nu 2565! Bent Larsen holder 3. pladsen i det interne danske opgør med Peter Heine er ikke langt bagefter nemlig kun 5 ratingpoint. Der byttes nok pladser næste gang. Ialt er 230 danske spillere placeret på FIDE's ratingliste. Så spøger rygterne igen omkring Bobby Fischer. Ifølge en anset engelsk avis, skulle det være lykkedes, at overtale Bobby til en match imod en endnu ukendt modstander, men en modstander fra FIDE's TOP-10!!!! Beløbet skulle ifølge avisen være alene 1 mill. US$ til Bobby, for bare at stille op. Præmien skulle være endnu større. Lad os nu se, det er jo ikke første gang rygter omkring Bobby er fremme. De informationer jeg har fået, virker dog seriøse!?

13 Skulle nogle af vores medlemmer været interesseret i STORMESTERSKAK, så er chancen der nu. Som det fremgår af nedennævnte kan man opleve bl.a. Curt Hansen og Lars Bo Hansen_i en efter danske forhold stærkt besat GM-turnering. V/formanden Carsten Petersen Næsbdrgvej 40, st. th., 2650 Hvidovre Til KSU's klubber Hyidovre d I anledning af BSF's 60 års jubilæum arrangeres en GM-turnering kategori 12 (GM-norm 7 af 11) og en IM-turnering kategori 3 (IM-norm 6~ af 9). Begge grupper spilles i Brønshøj-Husums Medborgerhus "Pilegården" Brønshøjvej 17, 2700 Brønshøj. Alle runder spilles fra kl til 23.00, med færdigspil og uden hængepartier. GM-gruppen afvikles fra marts 1995 med fridag d IM-gruppen afvikles fra marts 1995 med fridage d. 8. og 12. marts. I GM-gruppen deltager følgende spillere: GM Hansen, Curt DK 2630 GM Hansen, Lars Bo DK 2565 GM Nielsen, Peter Heine DK 2500 IM Mortensen, Erling DK 2500 IM Hpi, Carsten DK 2415 GM Glek, Igor V. Rus 2590 GM Pinter, Josef Hun 2555 GM Leko, Peter Hun 2555 GM Hector, Jonny Swe 2540 GM Moskalenko, Viktor Ukr 2525 IM Maksimenko, Andrei Ukr 2525 IM Emms, John GBr 2500 IM-gruppen ser således ud: IM Adamski, Ian Pol 2390 GM ciric, Dragoljubic Yug 2370 Olsen, Heini Fær 2355 IM Kruszynski, W. Pol 2345 IM Adamski, Andrzej Pol 2315 Pilgaard, Kim DK 2305 Andersen, Kaare V. DK 2295 Palm, Nikolaj Pedersen, Henrik B. DK DK Petersen, Steen DK 2190

14 Hermed følger ny ratingliste pr. 1. feb. 1995, for at se litjt tilbage i tiden, har jeg fundet en ratingliste frem fra 1. august Tallet i parantes viser medlemmet~s rating pr Er intet angivet, er grunden at medlemmet ikke var at finde på den gamle ratingliste Bent Kølvig 2249 (2249) 2. J. AkhØj 2070 (2070) 3. Søren Drejfeldt 2022 (2010) 4. Jan Nielsen 2017 (1839) 5. Peter Rank 1915 (1821) 6. Ole Bruun Jacob Rubin Leif Sørensen 1894 f 1713) 9. G. SzOes 1879 (1965) 10. F. Kriger Jensen Sv. U. Christensen 1794 (1847) 12. Rune Hansen Kim Andersen 1788 (1637) 14. Jørgen Larsen 1780 (1731) 15. G. Hardarsson 1767 (1640) 16. Lars Zwisler 1746 (1618) 17. Morten Rosenby Arne Østergård 1701 (1706) 19. Martin Kristensen Bjørn Enemark 1674 (1677) 21. Flemming Bruun 1670 (1647) 22. Shi-Shin-Leu Michael Rosenby 1655 (1577) 24. Ernst Hansen 1652 (1673) 25. Tommy Lundsteen Per KOhlmann 1637 (1802) 27. Niels Holger Nielsen 1628 (1562) 28. Edgar Buse Leif Redke 1596 (1434) 30. Ejlert Andersen 1549 (1584) 31. Claus Larsen 1548 (1738) 32. Jacob Enemark Eigil Hansen Klaus Mortensen 1510 (1510) 35. Henning Olsen 1490 (1423) 36. Søren Tømming Jørgen Holst 1464 (1400) 38. Zoran Huzmanovic 1448 (1363) 39. Knud Hornhaver 1433 (1444) 40. Henrik J. Nielsen Ole Conradsen j. Alex Bukrinsky 1400 (1438) 43. Bjarne Røhder John Vestergaard 1388 (1230) 45. Carl G. Dalsgård 1381 (1380) 46. Richmond Jensen Bent enristensen Steen Achton 1355 (1383) 49. Leif Clausen 1339 (1337) 50. Rudolf KOnnis 1321 (1359) 51. Winnie Sørensen 1316 (1168) 52. Jan Tipsmark 1312 (1386) 53. Ole Hansen Ole lindberg Hans Frederik~en Jørgen Pedersen 1235 (1224) 57. Poul E. Pedersen 1199 (1297) 58. Egant Andersson 1131 (1161). 59. Harry Shristiansen 1126 (1314) 60. Anders Hørby Bo Lindberg 1061 UDENFOR LISTEN: Harly Sanne, Henrik Eriksen (1891) Michael Garly (1695) Leif Tange (1759) Lars Sørensen (1735) Jens Bagger (1683) Morten Lundsg~ard (1680) Anders Lundsgaard (1871) Per Andersen (1481) Gøsta Mortensen Alex Juel (1698) Orla Larsen (1761) Vagn Nybye Margen Thomsen. Som det kan ~es, er det for de fleste mindre ændringer, men flere har dog forøget med næsten 200 point. Ved et blik på listen må det konstateres, at det er meget svært at kravle opaf, dette skyldes bl.a. at flere medlemmer stadig er på listen, selvom der ikke er spillet turneringsskak i 5 år. Måske skulle man efter 5 års pause fra klubskak rykke 11Udenfor listen". Yderligere kan det konstateres at flere medlemmer "Udenfor Listen" stadig spiller holdskak, kunne det måske lade sig gøre at i rate. holdskak?? Red.

15 INGEN PANIK, TAK! Af Søren Drejfeldt En af de sværeste ting at gøre, hvis man er kommet dårligt fra åbningen, er at undgå panik. Man har den største lyst til at lave et eller andet "vildtsving"for at få genoprettet ligevægten. Den slags panikhandlinger resulterer ofte i (hurtige) nederlag. Bedre er det at bide tænderne sammen, indstille sig på at man står dårligt, og bruge al energien på at stille modstanderen overfor så mange og så store problemer som muligt. Efterhånden som partiet skrider fremad, bliver modstanderen måske mør, hvorved der opstår den rigtige chance - ofte op til tidskontrollen - og så gælder det om at slå til. Nedenforviser jeg mine fire partier fra foråret i holdturneringen. Det var de eneste fire alvorlige partier, jeg spillede hele foråret. Spiller man så sjældent, kan man blive lidt "rusten" især i åbningsspillet. Men uanset hvor (lidt)forberedtman er, hjælper det at undgå panik. Undervejs kommer "løsningerne" på de 3 opgaver i PRAKTISKSKAK,somjeg stillede i INTERNETRÆKnr. 5 (MAJ1994). Midt i januar kom Skovlunde i på besøg. Jeg havde forberedtmig på at møde deres andetbræt spiller (Rune Hvalsøe)med hvid. Menda jeg mødte op, erfarede jeg, at Kølvighavde meldt afbud, og det havde Skovlundes førstebræt-spiller også. Ergo skulle jeg møde Rune men med sort! I skraldespanden med forberedelserne. Vi indledte partiet med det ofte sete psykologiskespil: hvem "vælger åbningen, hvem vælgervarianten, hvem afvigerførst fra det "kendte". Wiener parti Rune Hvalsøe - Søren Drejfeldt Holdtum Bræt 1 1. e4, e5 Jeg overvejedeat spille min gode gamle Caro-Kann (1.-, c6), men valgtealligevel plan B. 2.Lc4 Ah, det bliverløberspil? 2. -, Sf6 3. Sc3 Nej!WienerParti. 3. -, Sc6 4. d3, Lc5 5. Le3!? Et interessant træk. Mest kendt er 5. Lg5. Faktisk blev åbningen først nu fastlagt, idet 5. Sf3 havde ført til Italiensk, og 5. f4 havde ført til Afslået Kongegambit. 5. -, Lb6?! Her er det nemmeste nok at spille 5. -, Lxe3 6. fxe3, Sa5 7. Lb3, Sxb3 8. axb3, d6 (ellermåske 8. -, d5!?) med nogenlunde lige spil. Min ide var dog, at det var mig, som skulle have glæde af a-linien (efterlxb6). 6. Dd2, d6 7. Sf3, h (!)

16 Et meget naturligt træk. Og langt om længe er det ved at gå op for mig, hvad det er der er ved ske. Hvisjeg nu rokerer kort drøner hvid frem med h-g-f-bønderne, indenjeg får sat et modangreb ind. Jeg planlægger derfor at rokere langt. 8.-,Lxe3 9.Dxe3,b6 10.h3,Lb7 11.d4 Nu er det klart, at sort ikke kan nå at rokere langt. Jeg rokerer derfor kort og håber det bedste , exd4 12. Sxd4, Sxd4 13. Txd4, 0-0 [Tid:0:34-0:42] En meget behagelig stilling for hvid. Der er flere fristende fortsættelser, f.eks. 14. g4. Rune vælgeren mere direkte måde at trevle den sorte stilling op på. 14. es, Te8 15. Thdl?I [0:55-0:50] En svær stilling at forsvare. Dette var Stilling nr. 1 i PRAKTISK SKAK. Hvid presser i centrum og truer med at svinge styrkerne over på kongefløjen med efterfølgendeangreb. På 15. -, Txe5?? følgerganske simpelt 16. DxeS. Men faktisk er 15. Thd1 efter min mening temmeligtvivlsomt.bedre var det at spille 15. f4 eller 15. e6!? Hvordan kan sort holde sammen på stillingen? 15. -, Dc8l Dette træk har flere funktioner: det fjerner dronningen fra d-linien, forhindrer fremstødet e5-e6 og truer på e5 med d-bonden og tårnet. Rune havde tilsyneladende ikke fået dette træk med i forudberegningerne;nu anvendte han i hvert fald 21 minutter. 16. f4, dxes 17. fxes,dfs [1:16-1:08] Pointen med 15. -, Dc8. Hvidprøver at komplicerespillet med et bondeoffer. 18.e6!?,fxe6 19.Tel,LdS 20.g4,Dg6 I denne stilling tilbød jeg remis. Hvisjeg havde vidst, hvor begunstiget af held jeg var i denne holdturnering (se de følgendepartier), havde jeg nok fortsat. Jeg var dog tilfreds med at have skabt modspil i stillingen, og da jeg samtidig frygtede fortsættelsen Ld3 fulgt af gs, valgte jeg "tøsedrengeløsningen". Med mindst tid (6 minutter til 12 træk) og uklar stillingaccepterede hvid. Y:a- Y:a [1:24-1:22] Ikke noget sindsoprivende parti... men så se ligedet følgende.

17 3 uger senere tog vi ud til Søborg for at møde Tjalfe I. Så vidt jeg husker, har jeg spillet mod Tjalfe to gange, med det pauvre resultat 0-2. Tjalfe består på næsten alle pladser af unge ambitiøse spillere. Deres førstehold har ikke så stor bredde, men deres øverste brætter er altid stærkt besatte. Heldigvis stillede Kølvigop, så jeg slap for Jacob Sylvan. Tjalfe lå længe og kæmpede om oprykning, men vi spillede en god kamp og vandt 5%-2%. Jeg kom dog ud for et sandt stormvejr. Caro-Kann Jesper A. Nielsen - Søren Drejfeldt Holdturn Bræt 2 1.e4,c6 2.d4,d5 3.exdS,cxdS 4.Ld3,Sc6 5.c3,Sf6 5. -, g6 er også spillet mange gange. 6. f4!? Nyt og interessant. 6. -, g6 7. Sd2, Lf5 8. Sdf3, Dc7?! 9. SeS, Lxd3 10. Dxd3, Lg7 11. Sgf3, SxeS? Faktisk brugte jeg hele 17 minutter, før jeg udførte denne brøler. 12. dxes [Tid: 0:23-0:50] Ganske simpelt! Mine overvejelser omfattede kun tilbageslag med f-bonden eller springeren. Dette var Stilling nr. 2 i PRAKTISK SKAK. Sort er i færd med at miste bonden på d5. Hvorledes stiller man hvid overfor flest problemer? 12. -, Se4!? Efter at have erkendt, at hverken 12. -, Sg4 13. Dxd5, Db6 14. Sd4 eller 12. -, Sd7 13. Dxd5, Td8 (13. -, 0-0-0? 14. Dxf7) 14. Db5, a6 15. De2 giver kompensation for bonden, besluttede jeg mig for et lille eventyr. Objektivt set er teksttrækket nok ikke det bedste træk i stillingen, men det giver i hvert fald nogle praktiske chancer, fordi hvid skal spille temmelig præcist for at gendrive det. 13. DxdS, Sxc3 14. bxc3! [0:39-0:56] Hvis hvid ikke var så modig, kunne han vælge det fordelagtige slutspil efter f.eks. 14. Db3, Se4 15. Da4+, Dc6 16. Dxc6+, bxc6 17. Le , Dxc Kf.2! 15. Dd2?, Dxal , Td8 17. Dc2, La.3,Tc8 er ikke godt for hvid , Dxal

18 En meget spændende position. Under partiet var både Jesper og jeg overbevist om, at hvid havde en gevinststilling, men som partifortsættelsen viser, er trækfølgen uhyre vigtig - den hvide stilling spiller ikke sig selv. Medens jeg overvejede om der var andre muligheder end Dxal, frygtede jeg mest fortsættelsen: 16. Tdl, La3, Tfd8 18. Dxd,8+,Txd8 19. Txd8+, Lf8 20. Lxe7, men sort spiller bedre 17. -, Tad8! 18. Dxd8, Dxa Dd2, Dxa3 med afgørende sort fordel! ; Som vi ser, er partifortsættelsen heller ikke overbevisende. Er det da slet ikke nogen gevinststilling? Jo! Hvid skal spille: 16. DbS+, Kf8 17. Db3!!, det berømte stille træk. En mulig fortsættelse kunne være: 17. -, Tc8 18. La.3!, Dxhl (18. -, Dc3 19. Tcl, Dxcl 20. Lxcl, Txcl 21. Sg5, e6 22. Da ) 19. SgS! (se Analysediagram 1) Bemærk at sort ikke kan dække mattruslen på f7 - e-bonden er jo bundet. Dvs. sort kan kun prøve at aflede den hvide dronning med: 19. -, Tc Dxc2, Lh6 21. Lxe7+, Kxe7 (21. -, Kg7 22. Lf6+, Kg8 23. Dc4 med snarlig mat) 22. Dc7+ fulgt afmat. Hellerikke 17. -,h6 18. Tdl,a5 19. La.3,a4 20. Dc2 eller 17. -, a5 18. Tdl, a4 19. Dc2 Analysediagram 1 klarer skærene for sort. Jesper kludrede derimodi trækfølgenog spillede: 16.La3?,Dxhl 17.Db5+ På 17. Dxb7følgerjo 17.-, , Kf8 18. Lxe7+ [0:45-1:03] Senest her må det være gået op for hvid, at han har overspilletsin stilling; nu A håbede han på 18. -, Kxe7? 19. Dxb7+ med mindst remis, da 19. -, Ke6?? 20. Sd4+ jo er mat! 18. -, Kg8 Herefter er det pludseligt svært for hvid at forstærke sit angreb, f.eks. 19. Dxb7,Te8! 19. e6!?, h6 Muligvisvar 19.-, Dd1 enklere. Derimodser 19. -, fxe6farligtud (20. Dd7). 20. exf7+?! 20. f5!?var sandsynligvisden sidste chance for at "ruske" , Kh7 21. f5, Thc8 22. f.xg6+,kh8 [1:09-1:15] Medafgørendefordelfor sort. Hvidsangreb er væk, og sorts materielle overvægt gør sig gældende.nu tænker hvid sig i tidsnød uden at finde noget modspil. 23. Da4, Dbl 24. Sh4, Dd3(!) [1:27-1:20] Den rigtigemåde at spille mod en mand i tidsnød. 25. f8t+, Txf Lxf8, Txf8+ [1:29-1:23] Nu havde hvidikke engang tid til at giveop. 27. Sf3, Ld Kg3, Dg Kh3, De Kh4, Tf Kh5, Dg Kxh6, Lg7+MAT Samtidigmed atjeg satte Jesper mat, faldt hans vinge. 0-1 [1:30-1:28] Grundet pladsmangel og for ikke at gøre "Lrrter ne Træk11 til en bog. har jeg desværre måtte aemme noget af Søren's udemærkede indlæg til næste nummer, herunder også opgaveløsningerne fra maj 94 nummeret. Endvidere må jeg desværre også gemme, rubrikken "Ti dens største stormestre11 Red.

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset RØDOVRE SKAK KLUB INTERNE TRÆK Nr10/11 Oktober -November 1989 0 26. Argang Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset INTERNE TRÆK PROGRAM-ÆNDRING. Grundet Kommunevalget

Læs mere

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM:

SKAKKlUB RØDOVRE PROGRAM: INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAKKlUB NR. 1 FEBRUAR 1990 27.ÅRGANG PROGRAM: 20. februar: Vinterturnering. 27. februar: KSU-Holdkampe: I-holdet oversidder. II-holdet ude mod Amager III III-holdet hjemme mod Lyngby-Virum.

Læs mere

Holdskak: 1. runde (19. oktober)

Holdskak: 1. runde (19. oktober) Holdskak: 1. runde (19. oktober) Inden du læser runderapporterne fra mig og Lars, brug 5-10 min. på at løse disse skakopgaver som alle er fra denne runde: Odense 1 vs. Frem 3, bræt 3: Thor Bendix Jesper

Læs mere

Mester i kongernes spil

Mester i kongernes spil Mester i kongernes spil 3 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Åbningsspil 9 Kapitel 2: Midtspil 11 Kapitel 3: Slutspil. 13 Kapitel 4: Centrum og udvikling. 15 Kapitel 5: Rokade og

Læs mere

Grundlæggende kendetegn ved slutspil

Grundlæggende kendetegn ved slutspil Hvad kendetegner så slutspilfasen i skak? De grundlæggende kendetegn er 1. Kongerne spiller en vigtig og aktiv rolle i slutspilfasen Den aktive konge 1-5 2. Fribønders betydning øges betydelig i slutspillet

Læs mere

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard.

Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Jacob Aagaard stormester med turneringssejr i Arco, Italien. En hurtig rapport fra Tyskland af Jacob Aagaard. Da tyve ratingpoint for lidt åbenbart var vigtigere end at jeg har haft den tredjebedste sæson

Læs mere

Skakopgaver for mestre

Skakopgaver for mestre Skakopgaver for mestre Kongediplom Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning...... Test 1: Test 2: Test 3: Test 4: Test 5: Test 6: Test 7: Test 8: Test 9: Test 10: Hvilken åbning?.. Åbningsfælder. Udvikling.....

Læs mere

Nyhedsbrev Chess House august 2011

Nyhedsbrev Chess House august 2011 Nyhedsbrev Chess House august 2011 Chess House Sommerskak 2011 CH Sommerskak blev afviklet som en 7 runders Schweizer-turnering i dagene 27. juni 3. juli med 20 deltagere. Torben Kyhl Sørensen (ego) var

Læs mere

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder.

Fribonden (1) Hvid i trækket skaber en fribonde: 1. b6, axb6 ( 1. -, cxb6 2. a6 og vinder) 2. c6!, bxc6 3. a6 og hvid vinder. Fribonden (1) En bonde, som ikke har nogen fjendtlig bonde foran sig, hverken på samme linje eller de to tilstødende linjer kaldes en fribonde. Den kan kun hindres i at avancere ved hjælp af officerer

Læs mere

Skole Skak Lærerens Håndbog

Skole Skak Lærerens Håndbog Skole Skak Lærerens Håndbog Side: 1 Indholdsfortegnelse Skakskolen 3 Grundlæggende regler Generelt 4 Grundlæggende teknik Generelt 5 Åbningsspillet i skak Generelt 6 Taktik 1 Generelt 7 Taktik 2 Generelt

Læs mere

Moderne mesterpartier

Moderne mesterpartier Moderne mesterpartier 2 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Spasskij. 9 Kapitel 2: Fischer..

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv På Kildebjergskolen mødtes Slagelse og ber tirsdag aften til en duel på 8 kampe i første runde af A2 rækken. Kampen bølgende frem og tilbage, hvor formanden lagde ud med en remis efter en dragevariant

Læs mere

Chess House Nyhedsbrev Juni 2012

Chess House Nyhedsbrev Juni 2012 Chess House Nyhedsbrev Juni 2012 Ny bestyrelse Siden det sidste nyhedsbrev har vi holdt generalforsamling den 29. marts og valgt en ny bestyrelse. Niels Bøye, Lars Noe, Gert Madsen og Martin Matthiesen

Læs mere

Interne træk. december 2006 årgang 43, nr. 2. - og bagefter spillede de skak på dugen

Interne træk. december 2006 årgang 43, nr. 2. - og bagefter spillede de skak på dugen Interne træk december 2006 årgang 43, nr. 2 - og bagefter spillede de skak på dugen Interne træk rodovreskakklub.dk december 2006, årgang 43, nr. 2 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre

Læs mere

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 2. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 2. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 2 Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen 2. RUNDE spillet den 9. april 2013 Mester-gruppen Henrik Mortensen, Horsens

Læs mere

Interne træk. Marts/April 1997 årgang 33, nr. 3. Alle hold overlevede

Interne træk. Marts/April 1997 årgang 33, nr. 3. Alle hold overlevede Interne træk Marts/April 1997 årgang 33, nr. 3 Alle hold overlevede Interne træk marts/april 1997, årgang 33, nr. 3 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre Formand: Knud Hornhaver telefon

Læs mere

P R 0 G R A M. RØDOVRESKAKKLUB FLYTTER LOKALER.

P R 0 G R A M. RØDOVRESKAKKLUB FLYTTER LOKALER. Rødovre Skakklub INTERNE TRÆK NR: 2. JUNI 1995 ÅRGANG 32. P R 0 G R A M. 26. september : Generalforsamling 3. oktober : Rødovremesterskab 10. oktober : Rødovremesterskab 17. oktober : Klubaften 24. oktober

Læs mere

Fra åbning til slutspil

Fra åbning til slutspil Fra åbning til slutspil 2 Forlaget Bedre til skak Indhold Indledning... 6 Kapitel 1: Skomagermat 9 Kapitel 2: Forsvar af kongen.. 11 Kapitel 3: Godt åbningsspil. 13 Kapitel 4: Gambit eller solidt 15 Kapitel

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang.

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang. RØDOVRE SKAK KLUB Nr.l. August 1982 3o.Å.rgang. BACK ON THE STREET! Freden er forbi venner~efter et par sæsoner med diverse vattede redaktører, der,når bølgerne gik iøjs~,kun udsendte 1-2 numre årligt,har

Læs mere

Bestyrelsen i Viborg skakklub:

Bestyrelsen i Viborg skakklub: Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Dyb koncentration ved oprykningskampen mod Sorø.

Dyb koncentration ved oprykningskampen mod Sorø. Dyb koncentration ved oprykningskampen mod Sorø. Nr. 2 Møn Skakklub Sponsor 3 maj 2010 På den anden side... Formand, PR, Klubblad: Lars B. Jensen, Ulvshalevej 51, 4780 Stege 22 94 96 22, larsb.jensen@yahoo.dk

Læs mere

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 4. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen

GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 4. Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen GLADSAXE SKAKFORENINGS 80-ÅRSJUBILÆUMSTURNERING 2013 BULLETIN NR. 4 Partikommentarer: Kaare Vissing Andersen / Fotos: Alex Madsen 4. RUNDE spillet den 23. april 2013 Mester-gruppen Thomas Grotkjær, Solrød

Læs mere

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Mandag den 23. februar: I holdet ude mod Øbro. Tirsdag den 24. februar: III holdet ude mod Amager. Torsdag den 26. februar: II holdet ude mod Valby.

Mandag den 23. februar: I holdet ude mod Øbro. Tirsdag den 24. februar: III holdet ude mod Amager. Torsdag den 26. februar: II holdet ude mod Valby. RØDOVRE SKAKKLUB INTERNE TRÆK Nr.. December 986.. årgang. ÅRETS JULEGAVE. Interne Træk overlever bladdøden og udkommer igen ca. en gang pr. måned. Redaktionen søger et par raske medarbejdere. Henvendelse

Læs mere

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29.

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29. 51 E84 Friis, Carsten Bank 2326 - Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet ) 4-2- 1. d4 f6 2. c4 d6 3. c3 g6 4. e4 g7 5. f3 O-O O 6. e3 c6 7. ge2 a6 8. d2 b8 9. O-O-O O b5 10. cxb5 axb5 11. d5 b4 12. dxc6

Læs mere

Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012

Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012 Ernst Bindzus dansk mester! Tæt og nervepirrende opgør ved DM i skak for blinde og svagtseende 2012 Spillerne levede igen op til mine forventninger om et godt og spændende mesterskab, da DM i skak blev

Læs mere

Bindinger. En bundet brik kan ikke længere medregnes som forsvarer af en anden truet brik eller som angriber af modstanderens brikker.

Bindinger. En bundet brik kan ikke længere medregnes som forsvarer af en anden truet brik eller som angriber af modstanderens brikker. indgår i arsenalet af muligheder for taktisk spil. Først og fremmest benyttes den hæmmede bevægelighed til at angribe den bundne brik med flere brikker, indtil modparten ikke længere er i stand til at

Læs mere

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.7 påsken 79 15.årgang

KLUB RØDOVRE SKAK. Nr.7 påsken 79 15.årgang RØDOVRE SKAK KLUB Nr.7 påsken 79 15.årgang RØDOVRE ST.AilIGI 3.DIVISION Til divisionsafslutningen på Valhøj skole ankom vore spillere med flossede ner..rerog dirrende hænder. Vi vidste at med et 3-5 nederlag

Læs mere

Interne træk. april 1996 årgang 32, nr. 4. God sommerferie!

Interne træk. april 1996 årgang 32, nr. 4. God sommerferie! Interne træk april 1996 årgang 32, nr. 4 God sommerferie! Interne træk april 1996, årgang 32, nr. 4 Skakblad for Rødovre Skakklub Redaktion: Jens Bager Brøndby Nordvej 111, 3.h 2605 Brøndby Bjørn Enemark

Læs mere

20. marts 2016 DWSU s medlemsblad, 2016 / 05 SKAKPOSTEN. Henrik-Christian

20. marts 2016 DWSU s medlemsblad, 2016 / 05 SKAKPOSTEN. Henrik-Christian 20. marts 2016 DWSU s medlemsblad, 2016 / 05 SKAKPOSTEN IT AINT OVER (2) IT AIN T OVER Sådan nynnede Jesper flere gange under sit parti mod Mic, først nede med en bonde, så oppe med en kvali og siden under

Læs mere

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24

NORDALS SKOLESKAK KLUB. Side 24 Hvid spiller derfor: 1.Kb2!, g3 Heller ikke andre bondetræk er stort bedre: 1..., f3 2.Db8, f2 3.Df4 og sort er færdig 1..., h2 2.Dg2, g3 3.Df3, Kh3 4.Kc2 osv. og iøvrigt heller ikke kongetræk: 1..., Kg3

Læs mere

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk att/ Jyderup, den 4.11.1998 & Kalundborg Folkeblad Jyderup Sektion Holdturneringen 1998-99 Vi er netop startet på sæsonens første holdkamp, som blev spillet ude mod Holbæk Skakklub i A-rækken. Trods stor

Læs mere

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler!

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Det har været småt med holdskakopdateringer på det seneste, bl.a. pga. sygdom, men nu starter vi op igen, og hvilken bedre dag end denne? Helt sensationelt spillede

Læs mere

Bondeslutspil (2) Copyright 23.10.2007 by Dansk Skoleskak - Pædagogisk Udvalg 1. udgave Side: 1

Bondeslutspil (2) Copyright 23.10.2007 by Dansk Skoleskak - Pædagogisk Udvalg 1. udgave Side: 1 Når bønderne er låste K + 2B mod K+B Ventetræk Skab en fribonde K+B mod K+B (Ikke fastlagte) K+2B mod K+2B K+2B mod K Flere Bønder Side: 1 Når bønderne er låste (1) Hvid trækker Blokerede bønder. Den konge

Læs mere

Nr. 2 August 2007. Furesø. Skakklub

Nr. 2 August 2007. Furesø. Skakklub Nr. 2 August 2007 Furesø Skakklub Side 2 August 2007 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 KM i Hurtigskak 2007...2 Skakkens Dag...2 KM2007 tabeller...3 Klubmesterens partikommentarer.4 Holdskak...6

Læs mere

Bjørnen. Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009. Indhold:

Bjørnen. Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009. Indhold: Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 33.årgang, nr. 3. 2009 Indhold: Referat fra Generalforsamling 4-by turnering Amtsmesterskab 2009 Partier fra Amtsmesterskabet 2009 DM i Silkeborg 2009 Holstebro

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Kl K ub b Bl B ad No 1 2014

Kl K ub b Bl B ad No 1 2014 Klub Blad No 1 2014 Førsteholdet i Mesterrækken v/jens Madsen På en grå regnvejrssøndag i oktober, nærmere bestemt 27.10.2013 tog 1. holdet hul på sæsonens holdturnering, da vi gæstede Lemvig. Efter sidste

Læs mere

Skidt eller kanel. -+t+-+l+ +-+-O-Vo -O-O-+o+ T-MpPo+o+-B-P-+ +-+-+-+pp-+b+pp. +-R-+r+k

Skidt eller kanel. -+t+-+l+ +-+-O-Vo -O-O-+o+ T-MpPo+o+-B-P-+ +-+-+-+pp-+b+pp. +-R-+r+k BENT LARSEN Skidt eller kanel Var gevinsten fortjent? Var det held? I hvert fald sjovt, at det kan lade sig gøre, og med ufortjente halve og hele point vinder man mange flere turneringer! Amerikansk turist:

Læs mere

2006 nr. 3. Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3

2006 nr. 3. Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3 2006 nr. 3 Klubblad for Birkerød Skakklub 2006 Nr. 3 1 Den Røde Løber opbygge, med start forrige år hos Arne og sidste år hos Bent Guldborg. Med venlig hilsen Jesper LÆS I DETTE NUMMER OM: - Overraskelser

Læs mere

Gul serie: Dette hæfte tilhører: Navn: Klasse:

Gul serie: Dette hæfte tilhører: Navn: Klasse: er derfor at fjerne springeren fra e6! Lad os forsøge: 30.Sf4+, Sxf4 31.b6, Se6 32.Kb5 (ikke b7 pga. Sc5+ som set før), Sd8 og sort vinder. Alt dette så hvid, hvorfor han opgav. DEN GULE SPRINGER Side

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2012 * 61. årgang

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2012 * 61. årgang HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 01 * 61. årgang DB EMT blev endnu en gang en succes klubhuset var fyldt med koncentrerede kombattanter 4 deltagere. Formandens kommentar

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold:  Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 37.årgang, nr. 1. 2013 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Interne træk. Juni 2004 årgang 40, nr. 4

Interne træk. Juni 2004 årgang 40, nr. 4 Interne træk Juni 2004 årgang 40, nr. 4 Interne træk hjem.get2net.dk/skak/rodovre_skakklub juni 2004, årgang 40, nr. 4 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag og torsdag

Læs mere

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014

Bjørnen HERNING SKAKKLUB. Indhold: http://www.herningskakklub.dk/ Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 38.årgang, nr. 2. 2014 HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler i Vestervangskolens kantine. Der spilles hver mandag aften

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER

Skakhåndbogen Afsnit 3 SKAKSPILLETS REGLER spilleren selv eller hans modstander standse uret og tilkalde dommeren. Dommeren kan idømme straf til den spiller som fejlplacerede brikkerne. 7.4 Hvis det under et parti opdages at der er fuldført et

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger)

Indholdsfortegnelse. Frederiksberg Skakforening Nyhedsbrev, april Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 1 Sort trækker - mat i 3 træk (2 løsninger) Opgave 2 Hvid trækker - mat i 2 træk Indholdsfortegnelse Holdturneringen 2014/15 - Resultatet... 2 FS vinter spil-når-du-vil... 3 FS lynmester 2015...

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2008 * 57. årgang

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2008 * 57. årgang HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2008 * 57. årgang Dennis Jørgensen, Allerød Skakklub, blev vinder af Danske Bank Weekendturnering oktober 2008. Julelyn tirsdag den

Læs mere

Interne træk. December 1999 årgang 36, nr. 2

Interne træk. December 1999 årgang 36, nr. 2 Interne træk December 1999 årgang 36, nr. 2 Interne træk hjem.get2net.dk/ skak/rodovre_skakklub december 1999, årgang 36, nr. 2 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag

Læs mere

Interne træk. Marts 2004 årgang 40, nr. 3. Den nye formand hedder Per Kühlmann

Interne træk. Marts 2004 årgang 40, nr. 3. Den nye formand hedder Per Kühlmann Interne træk Marts 2004 årgang 40, nr. 3 Den nye formand hedder Per Kühlmann Interne træk hjem.get2net.dk/skak/rodovre_skakklub marts 2004, årgang 40, nr. 3 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610

Læs mere

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 Sendt: 11. november 2009 02:00 Emne: Tornved Skakklub hold kamp resultater tirsdag 10.november. Tornved Skakklub har spillet hjemmekampe i 1.runde med hold 1 i A2 rækken og hold 2 i B4 rækken. Hold 2 tabte

Læs mere

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015 Indhold: Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler

Læs mere

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6

1, Kd7 2.Kb5 2.Kc5 Kc7 2, Kc7 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 3.Kc6! 3.Kd6 Kf5 3, Kg5 4.Kd7, Kf5 5.Kd6 A) 1, Kd7 2.Kb5, der truer med at besætte nabofeltet b6 (du så vel, at 2.Kc5 besvares med Kc7 og remis). Sort må nu spille 2, Kc7. Hvid svarer med 3.Kc5, Kd7 4.Kb6 og vinder. B) 1, Kf7 2.Kc5, Kg6 Pas på!

Læs mere

Skakklubben CentrumHusk!

Skakklubben CentrumHusk! Husk! Sæsonen begynder 8. august I dette nummer: Lederen Esbjerg Weekend K-skaklandskamp Klubturneringen slut Hurtigskak i Kolding Caissa-arrangement Vesterhavsturneringen... og ikke ret meget mere Nr.

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 1 * Februar 2009 * 58. årgang

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 1 * Februar 2009 * 58. årgang HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 1 * Februar 2009 * 58. årgang Sune Berg vender tilbage mandag d. 16. marts til underholdning og simultan. Pæne præmier af Danske Bank, Hvidovre.

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Nr. 1 og 2 ved Hvidovre Skakklubs årlige KlubLynMesterskab. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * September 2013 * 62.

HVIDOVRE SKAKBLAD. Nr. 1 og 2 ved Hvidovre Skakklubs årlige KlubLynMesterskab. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * September 2013 * 62. HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * September 2013 * 62. årgang Nr. 1 og 2 ved Hvidovre Skakklubs årlige KlubLynMesterskab side Indhold: 2-3 Formandens kommentar 4-7 Klubmesterskabet

Læs mere

Alletiders bedste RIF-hold.

Alletiders bedste RIF-hold. Alletiders bedste RIF-hold. Ser man tilbage på de bedste fodboldspillere i RIF s historie, springer 2 ting umiddelbart i øjnene. De fleste af spillerne har spillet på 1. holdet i de 2 perioder, hvor man

Læs mere

Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben 28.

Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben 28. 28. ÅRGANG 5 KLUBBLAD 99 OKTOBER 2002 3 4 7 10 11 12 Indhold: Tak for opmærksomheden Holdturneringen 2002-2003 Efterårsturneringen 2002 Løst og fast B&B Hjørnet Det sker i klubben VIBY SKAKKLUB - NR. 99

Læs mere

Old Boy Træf Skud Flemming Thøger Pedersen

Old Boy Træf Skud Flemming Thøger Pedersen Placering Nr Navn Forenings by Total Old Boy Træf Skud 1 407 Flemming Thøger Pedersen 1004 40 40 Omskydning 15 16 2 437 Jens Ole Mathiesen 4002 40 40 Omskydning 9 12 3 321 Kim Ole Jakobsen 2418 40 42 4

Læs mere

INTERNE TRÆK. SKAKKlUB RØDOVRE 24. ARGANG ,_.AJ1~ NR. 2 N Y K L U B ~ E S T E R:

INTERNE TRÆK. SKAKKlUB RØDOVRE 24. ARGANG ,_.AJ1~ NR. 2 N Y K L U B ~ E S T E R: INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAKKlUB NR. 2,_.AJ1~ 24. ARGANG N Y K L U B ~ E S T E R: J A N N I E L S E N. Efter en meget spændende afslutning i vinterturneringens mesterskabsklasse blev Jan Nielsen klubmester

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 1 * Februar 2009 * 58. årgang

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 1 * Februar 2009 * 58. årgang HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 1 * Februar 2009 * 58. årgang Sune Berg vender tilbage mandag d. 16. marts til underholdning og simultan pæne præmier af Danske Bank, Hvidovre

Læs mere

Finalestævne VM-kampe 2015. Old Boys

Finalestævne VM-kampe 2015. Old Boys Finalestævne VM-kampe 2015 HI Kvissel 2 1 Old Boys Så blev VM afgjort, det skete med 2-1 sejer til Hjørring IF over Kvissel, Finalen blev spillet på Fodboldvej i Frederikshavn, Lørdag den 24/10 Finalen

Læs mere

Dansk Skak Unions Støtteforening Årsmeddelelse 2012

Dansk Skak Unions Støtteforening Årsmeddelelse 2012 Dansk Skak Unions Støtteforening Årsmeddelelse 2012 ~ 1 ~ Generalforsamling Indkaldelse til generalforsamling i Dansk Skak Unions Støtteforening, lørdag d. 30. marts 2013 kl. 18.00 på spillestedet for

Læs mere

RO-O-OKADEN. Legehjørnet

RO-O-OKADEN. Legehjørnet RO-O-OKADEN Legehjørnet Sæsonen er startet og det blev endnu engang med en tidshandicapturnering hvor formålet er i hvert part i at tilgodese den svagere part, med rigtig meget ekstra tid. Vinder i år

Læs mere

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2007 * 56. årgang. Julelyn

HVIDOVRE SKAKBLAD. Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2007 * 56. årgang. Julelyn HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 4 * November 2007 * 56. årgang Julelyn tirsdag den 18. december kl. 19.30 Mødetid og indskrivning kl. 19.15. Indskud stadig kun kr. 20,00. Læs

Læs mere

Julespecialudgaven af Problemhjørnet 3. december 2014

Julespecialudgaven af Problemhjørnet 3. december 2014 Julespecialudgaven af Problemhjørnet 3. december 2014 Her kommer julespecialudgaven af Problemhjørnet inklusive en julequiz med 10 spørgsmål. Det er nok at angive nr. på dit svar som f.eks. 3B, samt hovedvarianterne

Læs mere

Sæsonen er startet kom gerne ned i klubben og spil et parti!

Sæsonen er startet kom gerne ned i klubben og spil et parti! Nr. 2 Septe tember 28 Sæsonen er startet kom gerne ned i klubben og spil et parti! Side 2 September 28 Indholdsfortegnelse Divisionsturneringskamplan for Furesø 2 Redaktørens Ord 2 Turneringtabel for Monradturneringen

Læs mere

Interne træk. December 1998 årgang 35, nr. 2. Kan sort vinde dette slutspil?

Interne træk. December 1998 årgang 35, nr. 2. Kan sort vinde dette slutspil? Interne træk December 1998 årgang 35, nr. 2 Kan sort vinde dette slutspil? Interne træk december 1998, årgang 35, nr. 2 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag Formand:

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015

Danmarks Jægerforbund Resultat hold 31-05-2015 Placering Nr Navn Foreningsnr Foreningsby Skydning Junior Hold Træf Skud Træf Skud 1 23 Vamdrup Junior 87 128 94 Kasper Hjorth 4308 Vamdrup og Omegns Jagtforening 35 42 100 Mikkel Dall 4308 28 43 96 Frederik

Læs mere

Andre udødelige partier

Andre udødelige partier Andre udødelige partier 3 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Zukertort.. 9 Kapitel 2:

Læs mere

flotte come-back Bent Kølvigs KLUB RØDOVRE SKAK Politiken d.13/lo:

flotte come-back Bent Kølvigs KLUB RØDOVRE SKAK Politiken d.13/lo: RØDOVRE SKAK KLUB Nr. 3 l.november 14.årgang Politiken d.13/lo: Bent Kølvigs flotte come-back Hvidovre Skakklubs stærkt, besatte jubilæumsmeøterskab blev overraskende en tredelt sejr for Jacob Øst Hansen,

Læs mere

RØDOVRE. SKAKKlUB 24. ARGANG NR. 1 FEBRUAR 1988

RØDOVRE. SKAKKlUB 24. ARGANG NR. 1 FEBRUAR 1988 INTERNE TRÆK RØDOVRE SKAKKlUB NR. 1 FEBRUAR 1988 0 24. ARGANG Lad os starte med, at byde de "nye-nye" og de "nye-gamle" medlemmer velkommen og velkommen tilbage. Det er glædeligt at se, at mange af klubbens

Læs mere

RØDOVRE SKAKKLUB NR. 3 DECEMBER 1988 24. ÅRGANG

RØDOVRE SKAKKLUB NR. 3 DECEMBER 1988 24. ÅRGANG RØDOVRE SKAKKLUB INTEHNE TRÆK NR. 3 DECEMBER 1988 24. ÅRGANG RØDOVREMESTERSKABET.1988: RØdc:>'-T::remeste::r Sø::rer:i.D::re_:j:Ee.ldt Turneringen havde deltagelse af 42 spillere fordelt i fem klasser.

Læs mere

Nr. 2 Ap A ril l 200 0 6

Nr. 2 Ap A ril l 200 0 6 Nr. 2 April 2006 Side 2 April 2006 APR MAJ Ti. 4/4 Klubmesterskab, 8. R. Ti. 11/4 Klubmesterskab-udsat (Påskeugen) Ti. 18/4 Klubmesterskab-udsat + 9. R Ti. 25/4 Klubmesterskab, 9/10. R. Ti. 2/5 Generalforsamling

Læs mere

Bestyrelsen i Viborg skakklub:

Bestyrelsen i Viborg skakklub: Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

Turnering : Hold 2hk 2005/6. Ole Knudsen Morten Frank Jensen ,38 0 0, Korrigeret 1877

Turnering : Hold 2hk 2005/6. Ole Knudsen Morten Frank Jensen ,38 0 0, Korrigeret 1877 Turnering : Hold 2hk 2005/6 d.24.03.2006 Ole Knudsen 1922 1 Morten Frank Jensen 0 2011 0,38 0 0,40 1910 Korrigeret 1877 Michael Taankvist 1984 2 Jens Hjorth Hansen ½ 1781 0,76 3 Søren Dyberg Larsen 0 1908

Læs mere

Interne træk. Juni 1998 årgang 34, nr. 4

Interne træk. Juni 1998 årgang 34, nr. 4 Interne træk Juni 1998 årgang 34, nr. 4 Interne træk juni 1998, årgang 34, nr. 4 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag Formand: Knud Hornhaver telefon 35 37 28 21 Indholdsfortegnelse

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Dansk Skak Unions Støtteforening

Dansk Skak Unions Støtteforening Dansk Skak Unions Støtteforening Årsmeddelelse 2009 Generalforsamling Indkaldelse til generalforsamling i Dansk Skak Unions Støtteforening, lørdag d. 3. april 2010 kl. 18.00 på spillestedet for DM i skak,

Læs mere

Skakklubben Centrum Nr. 7 - September 2003

Skakklubben Centrum Nr. 7 - September 2003 Nr. 7 - I dette nummer: Referat fra generalforsamlingen Klubbens regnskabr 1. runde af klubturneringen Lynturneringer neringer Pokalfinalen Bestyrelsen anno 2003 Jens Nielsen- Brian Isaksen - Poul G. Jensen

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid

Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid Hold. Fornavn Efternavn Klasse Skydetid 1. 1. Poul Mølgaard V Veteran Kl. 08:00 2. Lars Hauge JÆ Jæger Kl. 08:00 3. Peter Johansen M Mester Kl. 08:00 4. Anders Bruun M Mester Kl. 08:00 5. Per sen M Mester

Læs mere

fribonden? oktober 2011 årgang 3, nr. 1

fribonden? oktober 2011 årgang 3, nr. 1 fribonden? oktober 2011 årgang 3, nr. 1 fribonden damhusskakklub.dk oktober 2011, årgang 3, nr. 1 Skakblad for Damhus Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag Formand: Ernst M. Hansen telefon

Læs mere

Interne træk. marts/april 2008 årgang 44, nr. 3

Interne træk. marts/april 2008 årgang 44, nr. 3 Interne træk marts/april 2008 årgang 44, nr. 3 Interne træk rodovreskakklub.dk marts/april 2008, årgang 44, nr. 3 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag Formand: Ernst

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kvadratet (1) Hvid trækker

Kvadratet (1) Hvid trækker (1) Bondens kvadrat dannes af fire hjørner. Bondens eget felt (h6) er det første hjørne, bondens forvandlingsfelt er det næste (h1), hvorefter de to sidste hjørner bliver (c6 og c1), da der jo er tale

Læs mere

Turnering : Hold 2hk 2008/9. Hovedkreds: 2. Grundlag.: 2HK_HOLD.RAT. Resultat.: 2HK_HOLD.TXT. ELO indberetning: 2HK_HOLD.ELO. Klub: Skovbo Skakklub

Turnering : Hold 2hk 2008/9. Hovedkreds: 2. Grundlag.: 2HK_HOLD.RAT. Resultat.: 2HK_HOLD.TXT. ELO indberetning: 2HK_HOLD.ELO. Klub: Skovbo Skakklub Turnering : Hold 2hk 2008/9 d.20.03.2009 Hovedkreds: 2 Grundlag.: 2HK_HOLD.RAT Resultat.: 2HK_HOLD.TXT ELO indberetning: 2HK_HOLD.ELO Klub: Skovbo Skakklub Hans E. Andersen 1447 1 Julius Mølvig 1 1190

Læs mere

SIMULTANSKAK m/ DEN 3-DOBBELTE DANMARKSMESTER SUNE BERG HANSEN

SIMULTANSKAK m/ DEN 3-DOBBELTE DANMARKSMESTER SUNE BERG HANSEN SIMULTANSKAK m/ DEN 3-DOBBELTE DANMARKSMESTER SUNE BERG HANSEN Sorø Skakklub indbyder til simultanskak med stormester Sune Berg Hansen i Sorø Kultur- og Fritidscenter, lørdag den 19. januar 2008. Der startes

Læs mere

Interne træk. Oktober 2003 årgang 40, nr. 1

Interne træk. Oktober 2003 årgang 40, nr. 1 Interne træk Oktober 2003 årgang 40, nr. 1 Interne træk hjem.get2net.dk/skak/rodovre_skakklub oktober 2003, årgang 40, nr. 1 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre klubaften tirsdag og

Læs mere

Furesø Skakklubs 75 års jubilæumsdag i november på Ellegården

Furesø Skakklubs 75 års jubilæumsdag i november på Ellegården Nr. 3 December 28 Furesø Skakklubs 75 års jubilæumsdag i november på Ellegården Side 2 December 28 Nekrolog over en Hædersmand! Onsdag, den 23. juli 28 døde vores ældste æresmedlem, Richard Kofoed, lige

Læs mere

LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012

LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012 LARSENs Nordjyske Mindeturnering 2012 International Seniorturnering, 15. - 21. oktober 2012 Arrangeret af Aalborg Skakring ved: og Turneringen er sponseret af: Aalborg Events - Det Obelske Familiefond

Læs mere

Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total

Danmarks Jægerforbund Resultat individuelle Placering Nr Navn Foreningsnummer Forenings by Total Dame Træf Skud 1 8 Laila Terkelsen 1053 Krogager Jagtforening 34 41 2 16 Jette Østergaard-Jensen 1052 Ansager og Omegns Jagtforening 34 42 3 153 Anja Pedersen 1061 Ølgod Jagtforening 32 40 4 5 Solveig

Læs mere

Landsmesterskab A-rækken

Landsmesterskab A-rækken A-rækken A-rækken Hold Årgang Navn Herning GF Licens 1 2 Total Plac. I Maj 63 Aage Christiansen 157 204 361 I Maj 80 Steen Lillegaard 147 159 306 I Jun 84 Jens Vestergaard 140 167 307 I Jan 74 Per Vestergaard

Læs mere

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering 2012-13 Individuelle resultater Luftpistol Klasse 1 1 16916 Rune Knudsen 291 291 582 291 2 32639 Heidi Bergholt Madse 289 287 576 288 3 14860 Bo Lykholt Andreasen

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Interne træk. November 1996 årgang 33, nr. 2. Rødovremester 1996

Interne træk. November 1996 årgang 33, nr. 2. Rødovremester 1996 Interne træk November 1996 årgang 33, nr. 2 Rødovremester 1996 Interne træk november 1996, årgang 33, nr. 2 Skakblad for Rødovre Skakklub Højnæsvej 63 2610 Rødovre Formand: Knud Hornhaver telefon 3537-2821

Læs mere

Farvel og goodbye og tak for hyggeligt husly i næsten 11 år. Nu flytter vi til Strandmarkens Fritidscenter

Farvel og goodbye og tak for hyggeligt husly i næsten 11 år. Nu flytter vi til Strandmarkens Fritidscenter HVIDOVRE SKAKBLAD Medlemsblad for Hvidovre Skakklub * Nr. 3 * Oktober 2014 * 63. årgang Farvel og goodbye og tak for hyggeligt husly i næsten 11 år. Nu flytter vi til Strandmarkens Fritidscenter Først

Læs mere