BYG DIT EGET STORE TORV DOKUMENTATION AF IDEER FRA ARKITEKTURVÆRKSTED PÅ STORE TORV I RØNNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYG DIT EGET STORE TORV DOKUMENTATION AF IDEER FRA ARKITEKTURVÆRKSTED PÅ STORE TORV I RØNNE"

Transkript

1 BYG DIT EGET STORE TORV DOKUMENTATION AF IDEER FRA ARKITEKTURVÆRKSTED PÅ STORE TORV I RØNNE septembter 2014 arrangeret med støtte fra Lokalrådet Bornholms Regionskommune

2 Introduktion Den september 2014 blev Store Torv i Rønne sat på den anden ende. Bornholms Teater og Bornholms Kulturuge stod i spidsen for en mini-festival, som omdannede Store Torv til en kulturel og interaktiv samlingsplads for borgere og gæster i Rønne. Med fokus på deltagelse og mangfoldighed, summede torvet af musik, teater, madboder, legeområder, fortællebus, strikke aktiviteter, m.m. Formålet med projektet var dels at skabe en anderledes, interaktiv og inddragende kulturevent for bornholmere og øens gæster, og dels at give et bud på hvordan Store Torv kan fyldes med aktiviteter og liv, uden at det behøver at kræve hverken store investeringer eller ombygninger Midt i dette overflødighedshorn og som et væsentlig omdrejningspunkt afholdt vi en folkelig inspirationsevent - Byg dit eget Store Torv - hvor borgere i alle aldre og afskygninger inviteredes til at komme med idéer til hvordan Store Torv (og omgivende miljøer) kan indrettes på en indbydende og borgervenlig måde. Eventen var en slags arkitekt-konkurrence, hvor borgere blev inviteret indenfor i et byrumsværksted for at udvikle idéer og bygge modeller af et fremtidigt torv. Forslagene afleveres i denne rapport til borgmesteren og kommunalbestyrelsen m.fl. til inspiration for det videre arbejde med at omdanne Store Torv til en mere borgervenlig plads. Arkitekturværkstedet blev planlagt og gennemført af Co-Creative under ledelse af Søren Femmer Jensen og arkitekt Sofie von der Pahlen. Projektet er støttet af BRK Lokalrådet. Rønne, den 10. november 2014 Jens Svane Boutrup, Bornholms Teater

3 Bornholmernes ønsker til Store TORV - opsummering Nedenfor er samlet ti punkter som opsummerer nogle af de centrale ønsker fremsat under dialogen på de to dages arkitekturværksted: * Gøre Store Torv spændende, levende, indbydende og attraktiv som central og identitetsskabende byrumsplads for Rønne og Bornholm. * Bilfrit torv: fjerne p-pladser + stop for bil- og buskørsel langs torvet. * Bedre renholdelse af pladsen, samt etablering af offentlige toiletter. * Etablering af mere beplantning og grønne arealer. * Etablering af afslapningszone med fx. bænke, borde, eller plinte. * Etablering af aktivitetszone med fx. multianlæg til skøjter (vinter) og rulleskøjter / løbehjul / skate (sommer). * Etablering af aktivitetsmuligheder for børn - legeplads, legeredskaber, og kunstskulptur der også kan bruges til leg. * Etablering af permanent friluftsscene - til afholdelse af kulturelle aktiviteter, musik, koncert, optræden, debat mm.. * Etablering af plads og boder til handelsliv og markedsdage (gerne overdækket ivinterperiode). * Åbne Amtmandsgårdens Have og etablere forbindelse til Store Torv

4 - 4 - SÅDAN GJORDE VI Byg dit eget Store var en byrumsproces der havde til formål at afdække ønsker, behov og ideer til fremtidens Store Torv i Rønne. Det var også en inddragelsesproces der skulle engagere nuværende og fremtidige brugere af torvet i at skabe en mere borgervenlig plads. Metoden gik ud på at vi åbnede et fysisk arkitekturværksted på Store Torv, hvor de besøgende kunne skrive idéer, visualisere og ikke mindst bygge fysiske modeller af deres drømme for fremtidens Store Torv. Der blev inviteret tre fokusgrupper som fik mulighed for at bygge en stor model i størrelsesforhold 1/100. Fokusgrupperne bestod af en gruppe fra DGI Bornholm, en borger-gruppe med tre generationer og en gruppe med deltagere fra Rønne Handelsstandsforening. Derudover var der i løbet af weekenden mere end 400 besøgende i teltet, som bidrog med samtaler, byggede modeller, lavede tegninger og skrev deres ideer og meninger på postits. Arkitekturværkstedet blev afsluttet med en paneldebat søndag eftermiddag, hvor borgere og repræsentanter fra foreninger og kommunen diskuterede de forskellige løsningsforslag. Der er på de næste sider indskrevet de mange forslag som er forsøgt fordelt på ti temaer - efterfulgt af en række udvalgte fotos af modeller, arealdispositioner og tegninger produceret under weekenden. Vi håber at vi med denne dokumentationsrapport kan give en oplevelse af det store engagement og de mange spændende ideer og visioner Bornholmerne ser for fremtidens Store Torv.

5 T E M A 1 : A K T I V I T E T E R Aktivt liv. Mødested. Fællesskab. Boder + arrangementer. Temabyfest. Offentlige ugentlige udstillinger. Farmers market Gerne Aktiviteter. handel, events, kreativitet, afslapning Husk at tænke vinteren ind. Mål: torvet som byens samlingssted for legende børn, voksne på café, handel, events, kreativitet, afslapning Markedsdage + aktiviteter samtidig = mere liv Markedsplads året rundt. Mødes for at se på + mødes for at være med! Musik også i hverdagene skaber liv for erhvervslivet! Skiftende udstilling i et rekreativt område Store Torv = mødeplads = plads til at mødes. Markedsdage + aktiviteter samtidig = mere liv. Torvedage hvor det er muligt at købe bornholmske varer, økologiske grøntsager. Torvet skal være for alle. (Du skal ikke betale på cafe for at være her.)

6 T E M A 2 : A R K I T E K T U R Bevar torvet! Et af de sidste store torve i DK. Der skal være mere sammenhæng i arkitekturen (bygninger) Flere niveauer Gennemsyn med glasarealer og facader Gør skøjtebanen om vinteren flot og æstetisk. Lysbroer over vejen Piazza Navona i Rom det er en plads Vedligeholdelse Vinduer på NETTO 1. Sal bør skiftes til ældre stil så de ikke glor Bevar torvet! Et af de sidste store torve i Danmark.

7 T E M A 3 : B I L F R I Vi ønsker os bilfrit torv Bil fri torv 1/5 1/9 Bilfri sommermåneder. Bilfri zone Bilfrit hele året tak! Busfrit torv Det vigtige er bilfrit torv :-) Forsøg med bilfri dage på torvet, fx onsdag og torsdag. Gør torvet bilfrit hver dag. Luk for gennemkørende taffik. Lav evt. alternative leveringsruter Måske bare nogle få handicap p-pladser P-hus ved Kulegården P-plads i sidegader og tomme torvehuse! Parkeringshus p-kælder bag Fætter BR. Små oaser med bilfrit område Undergrund p-plads. 2 etagers parkeing bag gl. Irma med udgang og offentligt toilet. Gør torvet bilfrit hver dag.

8 TEMA 4: BYRUMSINVENTAR Blomsterkrukker til opdeling af faste borde og bænke Borde, bænke til socialt samvær Cykelstativer December: faste boder, små grantræer. En multiskulptur (en skulptur hvor børn kan klatre og voksne sidde) En scene Endnu et springvand Få et springvand som det i Præstø af Jeppe Hein. Faste borde og bænke. Flere bænke + borde hvor man kan sidde uden at betale for cafémad Flere bænke og borde med bænke Fritstående trappe til siddeplads + bagvæg til materialer eller lign.. Gammeldags gadelygter Granitskulpturen væk få noget mere kreativt i stedet. Mulighed for boder Plakat søjle En multiskulptur (en skulptur hvor børn kan klatre og voksne sidde). Små runde cafeborde der er naglet fast ligesom stole. Workout redskaber for alle aldre.

9 T E M A 5 : B Ø R N Børnekarrusel Grønt og legepladser Klatre, skulptur, lege miljø Legeområder Legeplads Legeplads / slap af område. Legeplads a ala den type som findes på Hausers plads i KBH Legepladser lidt som dem i Fælledparken + Vesterbro Legeting for børn Lille legested Noget børnebørn kan komme til Rønne efter. Tunnel rutsjebane med Disney billeder indeni med fin belysning. Sansehaver / tumle-tonseplads Noget børnebørn kan komme til Rønne efter.

10 TEMA 6: GRØNNE OMRÅDER Flere træer i byrummet ja tak. Åben Amtsgårdens have!- ved at fjerne bygninger i Antoniestræde. Brosten op. Blomsterbede, frugttræer og buske ned. Haver hvor man sammen kan dyrke grøntsager. Fjern bygninger i Antoniestrædet, åbne til Amtshaven. Flere grønne områder Flere planter. Grønne arealer. Grønt torv. Kuppeldrivhuse og grønt omkring Lidt mere grønt. Bænke. Må godt være moderne. Mere grønt beplantning / græsplæner Minus brosten Naturen i byen Små vandmiljøer med siv og græs. Gerne lyd af vand. Stengærder i kampesten. Overdækning af slyngplanter. Træer, bænke, blomsterkummer hele vejen rundt Udlæg en del af torvet til have (urban gardening) Brosten op. Blomsterbede, frugttræer og buske ned.

11 TEMA 7: STORE INSTALLATIONER Amfitteater sænket ned i torvet. Diskogulv Et åbent overdækket musik/billedskole, rum/værksted Et skaterområde Klatretårne Musikrotunde (overdækket) Open air scene. Overdækket julemarked (som Malmö) træhytter som flyttes. Pool Scene, hængekøjer, trampoliner, kunst/skulpturer Skate område Skøjtebane vinter, rilleskøjte/skatebane sommer Swimmingpool Torvehaller Udendørs scene Borde-stole til cafeerne ned midt på torvet. Skøjtebane vinter, rulleskøjte/skatebane sommer. Bane til rulleskøjter og skateboard mm. + diskomusik!

12 TEMA 8: Støj og renhold Folk skal holde op med at svine. Rengøring. Feje. Skraldespande. Renhold Rygere er velkomne men tag jeres skodder med jer Tag hensyn til de boende, så lyden ikke bliver for høj. Tag hensyn til dem der bor her (vær opmærksom på støjniveau). Ikke musik hver dag. Toilet der passer til området. Smuk kbh-silo eller andet Toiletter Tømning af skraldespande hver morgen året rundt WC, bygget med nedgang til kælder niveau Toilet der passer til området. Smuk kbh-silo eller andet

13 TEMA 9: TORV INDRETNING Åben plads til marked, koncert mv. Eller bare åbent rum. Flyt skøjtebanen til den anden side af Torvet Granitskulpturen flyttes ned foran Rønne H Hundefrit område Markedsplads Mulighed for udendørsservering / arrangementer Opdeling af torvet i rum Opdeling med træer og kunst Plads til at mødes. Mødes ved plads til bevægelser. Plads til oplevelse og leg. Pladser = udvide dem der er. Rambla + torv uden biler. Solsiden, det er så vigtigt vi kan sidde der. Asfalteret cykelstier i centrum Solsiden, det er så vigtigt vi kan sidde der. Oplyst cykelsti Borde-stole til cafeerne ned midt på torvet. Torvet skal være helt bart. Ingen biler. Nogle træer. Et byrum der udvikler sig selv.

14 T E M A 10 : S P I S E S T E D E R Cafeerne har plads nok allerede Caféområde bænke og borde man kan sidde på! Cafeområder Flere cafeer Madbod/område/telt m. indvandrerkøkken / multietnisk samlingssted Sushibar Candyfloss bar Udeområder med servering og afslapning Veganske cafeer/butikker. A N D E T Husk også de bevægelseshæmmede / handicappede kørestolsbrugere Jeg synes det er fint som det er. Store Torv hele året! Udeområder med servering og afslapning. Tag hensyn til den yngre 38+ befolkning (fødedygtige). Vi skal være her alle sammen.

15 AFSLUTNINGSDEBAT SØNDAG 21.9

16 Noter fra afslutningsdebat Debatten var afslutningen på en aktivitet under projektet Torvet på den anden ende, som havde fokus på, hvordan St. Torv i Rønne kan bruges til andet og mere end parkering og trafik. Aktiviteten havde sit udspring i et arkitekturtelt hvor alle de besøgende på torvet blev opfordret til at give deres forslag til en fremtidig brug af St. Torv. Dette kunne ske dels ved at bygge modeller eller at komme med forslag på post-it sedler, der blev sat op på en væg. Debatten tog afsæt i indlæg fra en række paneldeltagere fra bl.a. Rønne Handelstandsforening, DGI Bornholm, Bornholms Regionskommune, Rønne Byforening, Grennessminde og Bornholms Teater, hvoraf tre grupper hver præsenterede deres bud på fremtidens St. Torv. Aktiviteten og debatten var arrangeret af Søren Femmer fra Co-Creative, der også fungerede som ordstyrer. Efter en introduktion og velkomst af teaterchef Jens Svane Boutrup og Søren Femmer, præsenterede grupperne deres visioner for St. Torv. De indeholdt mange spændende elementer hvoraf flere gik igen i de forskellige forslag. Fx: - Torvet skal være et mødested og skal kunne opfylde mange forskellige behov - Man kunne opdele torvet i forskellige zoner henh.: - en aktiv zone - en stillezone/afslapningszone - en handels zone - en kulturzone Indholdselementer i zonerne kunne fx være: - Grave skøjtebanen ned, så den kunne bruges til street-fodbold og amfiteater om sommeren. - Etablere steder til klatre- og legeaktiviteter. - Lave et fællesareal til udendørsservering. - Lave noget i stil med torvehallerne i København for både fødevarer og kunsthåndværk. - Etablere en Bornholm-info bod på torvet særligt fokus på outdoor. - Fast scene med sejloverdækning fx trekantet. - Bilerne skal væk (det var alle enige om!) både parkering og trafik. - Der kan og skal etableres alternativ parkering i nærområdet af torvet. (Iflg. handelstandsforeningens optælling, kan det godt lade sig gøre især ud for sydenden af torvet). - Skabe en akse som kobler torvet bedre sammen med havnen. - Lave stier på kryds og tværs over torvet, så man bevæger sig mere frit. - Etablere et overdækket område, der kunne bruges hele året. - Der skal være flere grønne områder og fx et soppebassin udenom springvandet. Evt. udskifte springvandet med en anden vandaktivitet. - Handelsboder, der ligger spredt ud over torvet. - Lav mobile aktivitetsbaner og boldzoner. - Underjordiske toiletter og bagagebokse - Lav en pavillon til spontane aktiviteter. I den efterfølgende debat, blev forslagene diskuteret og udbygget. Bl.a. fremkom følgende kommentarer: En fra arrangørerne sagde, at erfaringen fra weekenden viser, at det ikke behøver at koste en bondegård at skabe aktivitet på torvet. Hvis der etableres forskellige rum /aktivitetssteder på torvet, bliver de også taget i brug af de forskellige målgrupper fx sækkemøblerne udenfor ungdomskontaineren, hængekøjerne ved det maritime hjørne og genbrugsmøblerne ved spejderpladsen. En repræsentant for Byforeningen mente, at der skulle lægges vægt på godt design i de eventuelle fornyelser, der blev indført, så de passede ind i torveområdet. Forudså desuden, at nogle ideer som fx at nedgrave skøjtebane m.m. ville være problematisk. Kunne desuden være en god idé at tilpasse indretningen af torvet til årstiderne. En fremmødt lokalpolitiker havde ikke den store tiltro til, at alle de gode forslag ville kunne realiseres, på trods af, at Rønne har verdens grimmeste torv. Har set mange forskellige tiltag vedr. torvehandelen, men det er svært at gøre rigtigt rentabelt. Det kræver mere aktivitet på torvet. En fra publikum, med erfaring fra Køge byråd, påpegede, at det nu var vigtigt at holde fast i alle de gode ideer og, at man fx kunne starte med forsøg som at holde torvet fri for biler. En embedsmand fra kommunen havde selv været involveret i tidligere tiltag for at reducere parkeringspladser på torvet, og mente, at weekenden havde vist, at der var stort potentiale i fjerne bilerne helt nu. Han savnede først og fremmest politisk mod til at tage de nødvendige beslutninger. En anden lokalpolitiker syntes det var forfriskende med alle de nye ideer, men mente at man skulle være opmærksom på de mulige følgevirkninger ved at gennemføre forslagene især for resten af Rønne men også for resten af øen, idet han mente, at en forandring i Rønne ville skabe dønninger ud over bygrænsen. KC/

17 - 17 -

18 - 18 -

19 - 19 -

20

21 - 21 -

22 - 22 -

23 - 23 -

24 - 24 -

25 - 25 -

26 - 26 -

27 - 27 -

28 - 28 -

29 - 29 -

30 - 30 -

31 - 31 -

32 - 32 -

33 - 33 -

34 - 34 -

35 - 35 -

36 - 36 -

37 - 37 -

38 - 38 -

39 - 39 -

40 - 40 -

41 - 41 -

42 - 42 -

43 - 43 -

44 - 44 -

45 - 45 -

46 - 46 -

47 - 47 -

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Resumé Den 8. november blev årets sidste borgermøde afholdt i klimakvarteret. Mødet satte

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE

DEN HISTORISKE BYMIDTE BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE 1 67 FRA SCT. PEDERS KIRKE TIL AXELTORV SCT. PEDERS KIRKE Engang var Sct. Peders Kirke centrum i Næstved. Den var det naturlige pejlemærke og tre indfaldsveje ledte direkte mod kirken. SCT. PEDERS KIRKEPLADS

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

Skulpturer i Hyldespjældet

Skulpturer i Hyldespjældet 3 Et ægtepar fra den københavnske Vestegn er drivkræfter bag en skulpturbank i deres boligområde. De vil bringe kunsten ud til folket og give deres naboer kunstoplevelser i hverdagen. Afdelingen huser

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011

POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011 POSTHUSGRUNDEN I RY 2. UDKAST - 11. MAJ 2011 OVERSIGTSKORT LUFTFOTO Ry Møllesø Målestok 1:2.000 Skanderborgvej Baneareal Klostervej Kyhnsvej DIAGRAMMER ANVENDELSER FLOW VISUELLE FORBINDELSER Hotel Restaurant

Læs mere

Bynær Havnepark - Kalundborg Sorø september Side 1

Bynær Havnepark - Kalundborg Sorø september Side 1 Bynær Havnepark - Kalundborg Sorø - 13. september 2017 Side 1 Overordnede målsætninger for arbejdet omkring den Bynære Havnepark SIKRE EJERSKAB FRA BYENS BORGERE SØGE SAMSPIL MED BYENS ØVRIGE AKTIVITETER

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning

Galten midtby. KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10. UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning Galten midtby KONCEPT, FUNKTION og IDÈ - UDEAREALER 2014-03 - 10 UDARBEJDET AF ByMUNCH By og Landskabsplanlægning GALTEN MIDTBY Overordnet beskrivelse: Galten er en by med ildsjæle, en aktiv by med en

Læs mere

Børnemiljøvurdering (Breum SFO)

Børnemiljøvurdering (Breum SFO) Børnemiljøvurdering (Breum SFO) Indledning: Hvad er et godt børnemiljø? Vi mener, at det er at alle har venner. De voksne opfordrer til nye relationer og er nærværende og lyttende. De er også ansvarlige

Læs mere

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde

Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Konkurrence om et skitseprojekt for Bindslevs Plads Silkeborgs kultur- og campusområde Baggrund Bindslevs Plads var tidligere byens markedsplads, hvor der foregik livlig handel. I dag arbejder områdets

Læs mere

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen

Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen Aftenens forløb 19.00 Velkomst v/ Herning Kommune Præsentation af PROGRAM Ordet er frit v/ Borgerf. fmd. Henrik Sørensen 19.45 Kaffe/kort pause 20.00 Spørgsmål og svar 21.00 Afrunding og tak for i aften!

Læs mere

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281

Spørgeskemaopsamling. Antal registrerede besvarelser: 281 18.12.2012 Spørgeskemaopsamling Antal registrerede besvarelser: 281 Spørgsmål Antal svar Svar % Køn? 269 96 Alder? 266 95 Hvor bor du? 265 94 Nævn 3 gode ting ved Hedensted bymidte og beskriv hvorfor 231

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

OPSAMLING. WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på Vestre Skole 11. juni SjoV OPGAVEN LØD PÅ:

OPSAMLING. WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på Vestre Skole 11. juni SjoV OPGAVEN LØD PÅ: OPSAMLING WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på. juni 0 OPGAVEN LØD PÅ: Inddragelse af børn der går på i Middelfart. Det overordnede tema for inddragelsen var: Sjovere, sundere og smukkere

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv LIV PÅ AXELTORV Disposition 03.06.2019 dominique + serena a r c h i t ecture studio dominique + serena ApS frederiksborgvej 64 2400 copenhagen nv www.studiods.dk info@studiods.dk tlf. 20979923 Liv på Axeltorv

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013 Idéer til legeaktivitet sendt via email til i perioden 19. 27. juni 2013 Fra: Anne Guldbjerg [mailto:angu@yousee.dk] Sendt: 19. juni 2013 11:30 Til: Offentlig Postkasse Emne: Legeaktivitet i Rebæk Søpark

Læs mere

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 26.02.14 Nordea-fonden: Det gode liv i byen Side 1 af 5 Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 100.000 danskere er de seneste 10 år flyttet fra land til by, og syv ud af otte

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR OG 21 MARTS. BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM TRAFIKALE FORHOLD VISION

Læs mere

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab VELKOMMEN Fortællinger og forbindelser i byens landskab workshop 01 RUNDE 1 Idéer til by- og landskabsplanen overordnet, placering af knudepunkter, ankerpunkter og forbindelserne imellem RUNDE 2 Idéer

Læs mere

11. oktober 2012 Borgermøde på Lemvig havn. - Løse idéer l udvikling af ak viteter på Lemvig Havn

11. oktober 2012 Borgermøde på Lemvig havn. - Løse idéer l udvikling af ak viteter på Lemvig Havn 11. oktober 2012 Borgermøde på Lemvig havn - Løse idéer l udvikling af ak viteter på Lemvig Havn Løse ideer fra Borgermøde på Lemvig Havn 11. oktober 2012, frasorterede ideer efter trin 3 Friluftsfitness

Læs mere

Skovshoved Skole Dokumentation fra storforældremøde d. 29. oktober 2003

Skovshoved Skole Dokumentation fra storforældremøde d. 29. oktober 2003 Onsdag d. 29. oktober havde Skovshoved Skole og SKUB inviteret til det første arrangement i det ud- og ombygningsprojekt, som skolen skal i gang med. Vinteren 2003 står i statusfasens tegn (se tidsplan

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

NYT BYLIV, BYRUM, KUNST OG ARKITEKTUR, OMKRING VIRUM STATION

NYT BYLIV, BYRUM, KUNST OG ARKITEKTUR, OMKRING VIRUM STATION NYT BYLIV, BYRUM, KUNST OG ARKITEKTUR, OMKRING VIRUM STATION SKITSEFORSLAG 12.03.2013 HOLBERG FENGER EJENDOMME A/S - Vi udvikler for fremtiden Arkitekt: COBE Udvikling og udlejning: Frode Jakobsens Plads

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med 6 kaffemøder forskellige steder i bydelen (Skt. Jakobs Plads, Svanemøllen st., Ryesgade/Østerbrogade,

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

PARKTEATRET FREDERIKSSUND

PARKTEATRET FREDERIKSSUND FREDERIKSSUND FREDERIKSSUND - MELLEM BY OG NATUR FREDERIKSSUND BYMIDTE NATUR-PARK FREDERIKSSUND STATION SKALA X EMNE DIAGRAM BYMIDTEN SILLEBRO Å FREDERIKSSUND STATION SKALA 1:2000 _ A3 EMNE SITUATIONSPLAN

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

Spørgeskema om Sankt Pauls Plads

Spørgeskema om Sankt Pauls Plads Spørgeskema om Sankt Pauls Plads Om undersøgelsen 109 personer har besvaret spørgeskemaet, der er udformet af Indre By Lokaludvalg. Besvarelserne er blevet indsamlet i forbindelse med et borgerdialogarrangement

Læs mere

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads.

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Personalet og forældrebestyrelsen har valgt løbende at have fokus på udvikling og udbedring af legepladsen. På hjemmesiden, kan I løbende følge

Læs mere

HELHEDSPLAN FÆLLESBO, HERNING AFD. 104 VELKOMMEN

HELHEDSPLAN FÆLLESBO, HERNING AFD. 104 VELKOMMEN VELKOMMEN HELHEDSPLAN FÆLLESBO, HERNING AFD. 104 Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med

Læs mere

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017.

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. MED PÅ EN LYTTER En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. Formål Undersøgelsen har til formål at styrke KulturCosmos både internt og eksternt. Det er ønsket at invitere foreningens medlemmer og kulturhusets

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE AXELTORV BAKKE MAJ 2017

BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE AXELTORV BAKKE MAJ 2017 BJELKE+CERMAK+VEILE ARCHITECTURE AXELTORV BAKKE MAJ 2017 2 INDHOLDSFORTEGNELSE HISTORISK EKSISTERENDE FORHOLD FREMTIDIG SITUATION LÆNGDESNIT PLAN I ØJENHØJDE TVÆRSNIT SCENE OVERDÆKNING OMRÅDER & INVENTAR

Læs mere

TAG MIG MED HJEM. Byliv og byrum i Nivå Bymidte

TAG MIG MED HJEM. Byliv og byrum i Nivå Bymidte TAG MIG MED HJEM Byliv og byrum i Nivå Bymidte 1 Indhold Byliv i Fremtidens Nivå Bymidte 4 Et nyt mødested i Nivå Bymidte 6 Vi bygger op 8 Implementering af bylivsstrategien og udformning af det midlertidige

Læs mere

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Vibesgate 17 N-0356 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE LIDT

Læs mere

Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016. sbs

Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016. sbs Områdefornyelse i Nykøbing Sj. 20. Januar 2016 sbs Områdefornyelse i Nykøbing Sj. Aftenens program 19.00 Velkomst v/ Borgmester Thomas Adelskov 19.15 Om områdefornyelse v/bjørk Trøst Bigum, sbs 19.30 soplæg

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Blokmøder om den fysiske helhedsplan i Munkevangen oktober 2016

Blokmøder om den fysiske helhedsplan i Munkevangen oktober 2016 Blokmøder om den fysiske helhedsplan i Munkevangen oktober 2016 Opsamling fra alle blokmøder Den 5. og den 12. oktober blev der afholdt fire blokmøder om oplægget til den fysiske helhedsplan i Munkevangen.

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106 HELHEDSPLAN VELKOMMEN HELHEDSPLAN Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med fokus på muligheder

Læs mere

Kildegården - Indledende offentlig høring

Kildegården - Indledende offentlig høring Kildegården - Indledende offentlig høring Indkaldelse af idéer og forslag OPFORDRING TIL DEBAT Byrådet har besluttet, at Kildegårdsområdet skal udvikles til et nyt kraftcenter for forenings- og fritidslivet.

Læs mere

Bord nr. Emne Forslag 5 Aktivitetsmuligheder Multihus som skal være centralt placeret i afdelingen 1 Altaner Større altaner 2 Altaner Tilvalgsmulighed for lukkede altaner (og større altaner) 4 Altaner

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE Tema: Danmarks grønneste storby Samlede resultater 2. kvartal, maj 2017 KORT OM UNDERSØGELSEN Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel. Nærværende

Læs mere

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r

D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G. F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r D E N N Y S T R A N D B O U L E V A R D - P R O J E K T F O R S L A G F r a b i l e r t i l m e n n e s k e r POTENTIALET Forestil dig halvdelen af Strandboulevarden fyldt med haver, pladser, boldbaner

Læs mere

GENNEMFØRELSEN AF OF

GENNEMFØRELSEN AF OF GENNEMFØRELSEN AF OF Velkommen til en ny fase i områdefornyelsen liv i Løgumkloster og de første tanker: Rammer for gennemførelsen 7,5 MIO. KR. til selve områdefornyelsen 5 år til alle projekterne feb.

Læs mere

BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1

BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1 BYRUMSANALYSE OPGAVEARK 1 Byrum, hvad er det egentlig for noget? Det er de rum der skabes mellem husene, det er pladser, parker, veje, osv. Byer er planlagte ned til mindste detalje, men det er dem der

Læs mere

jelling skulpturen Lokalcenter med aktiviteter og kulturelle faciliteter for asylansøgere og danskere.

jelling skulpturen Lokalcenter med aktiviteter og kulturelle faciliteter for asylansøgere og danskere. jelling skulpturen Lokalcenter med aktiviteter og kulturelle faciliteter for asylansøgere og danskere. Et nyt varetegn for byen med kræmmermarked og udstillinger, som bliver endnu et udflugtsmål på lige

Læs mere

Søborg Torv. Resumé af borgerinddragelse 2014 og Der er blevet afholdt to borgerinddragelsesprocesser i henholdsvis 2014 og 2016.

Søborg Torv. Resumé af borgerinddragelse 2014 og Der er blevet afholdt to borgerinddragelsesprocesser i henholdsvis 2014 og 2016. Søborg Torv Resumé af borgerinddragelse 2014 og 2016 Der er blevet afholdt to borgerinddragelsesprocesser i henholdsvis 2014 og 2016. 2014 Borgerinddragelsen blev afholdt som et borgermøde på Rådhuset

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

Nordre Fasanvej Kvarteret. Et GRØNT, SPISELIGT og. KLIMATILPASSET kvarter. d u k a n s ø g e... N y p ulje s o m

Nordre Fasanvej Kvarteret. Et GRØNT, SPISELIGT og. KLIMATILPASSET kvarter. d u k a n s ø g e... N y p ulje s o m Nordre Fasanvej Kvarteret Et GRØNT, SPISELIGT og KLIMATILPASSET kvarter d u k a n s ø g e... N y p ulje s o m Vores kvarter skal være et mere grønt og spiseligt kvarter. Vi skal bruge regnvand og klimatilpasning

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ

Byliv i Horsens. Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ Byliv i Horsens Grønnere og mere bæredygtigt TEKNIK OG MILJØ BYLIVSAKTIVITETER I 2014 I 2014 fortsættes arbejdet med bylivsaktiviteter. Hvor temaet sidste år var Bevægelse, vil det i år blive Grønnere

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1/ Registrering / faktuelle forhold - Helhedsplansområdet; trafik/flow, funktioner. 2/ Input fra øvrige - Dades - Stock 35

Indholdsfortegnelse. 1/ Registrering / faktuelle forhold - Helhedsplansområdet; trafik/flow, funktioner. 2/ Input fra øvrige - Dades - Stock 35 12. august 2008 Indholdsfortegnelse 1/ Registrering / faktuelle forhold - Helhedsplansområdet; trafik/flow, funktioner 2/ Input fra øvrige - Dades - Stock 35 - Cubus - Kay Wilhelmsen 3/ Opgaveformulering

Læs mere

Glostrup Kommunalbestyrelse har på sit møde den 10. april 2013 endeligt vedtaget: Udviklingsstrategi 2012 Glostrup en sund by i bevægelse

Glostrup Kommunalbestyrelse har på sit møde den 10. april 2013 endeligt vedtaget: Udviklingsstrategi 2012 Glostrup en sund by i bevægelse Glostrup Kommunalbestyrelse har på sit møde den 10. april 2013 endeligt vedtaget: Udviklingsstrategi 2012 Glostrup en sund by i bevægelse Udviklingsstrategien er det øverste styringsdokument for den samlede

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

FYSISK BØRNEMILJØ Sikkerhedsgruppen afdækker dette i første omgang og følgende skema udfyldes: November 2008

FYSISK BØRNEMILJØ Sikkerhedsgruppen afdækker dette i første omgang og følgende skema udfyldes: November 2008 FYSISK BØRNEMILJØ Sikkerhedsgruppen afdækker dette i første omgang og følgende skema udfyldes: November 2008 Begrund gerne felterne JA DELVIST Børnehuset Skarntyden 1. Vurderes det, at børnehuset har plads

Læs mere

Inspirations- katalog

Inspirations- katalog Inspirations- katalog Aktivitetspladsen pellentesque: Nam vestibulum dolor quis libero. AKTIVITETSPLADSEN: PLADS TIL ALLE & TIL SOCIALE AKTIVITETER Følgende inspirationskatalog er udarbejdet på baggrund

Læs mere

Carl Nielsen Hallen. Udearealer. september 2014. DGI Faciliteter & Lokaludvikling. DGI Faciliteter & Lokaludvikling

Carl Nielsen Hallen. Udearealer. september 2014. DGI Faciliteter & Lokaludvikling. DGI Faciliteter & Lokaludvikling Carl Nielsen Hallen Udearealer september 2014 - Projektværksted og tegnestue Bo Fisker Projektleder tegnestuen Bo.Fisker@dgi.dk Finn Refslund Arkitekt MAA Finn.Refslund@dgi.dk Netværk tegnestuen Christine

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

CANVAS- model. Kunderelationer

CANVAS- model. Kunderelationer Forretningsmodel Vi har som udgangspunkt modtaget en opgave fra Silkeborg kommune som lyder på at udnytte pladsen på Bindslevs Plads optimalt. Dertil har vi fra de omkringliggende institutioner modtaget

Læs mere

Idéforslag til Kongsgaarden - Wonderland Design ApS - Hammer Odde 3-8210 Aarhus V - 30 70 30 84 - malou@wonderland-design.dk

Idéforslag til Kongsgaarden - Wonderland Design ApS - Hammer Odde 3-8210 Aarhus V - 30 70 30 84 - malou@wonderland-design.dk Tematiseret oplevelsesattraktion Julemandens Kongsgaard er en oplevelsesattraktion tematiseret i tråd med julens univers. Den indeholder museum, stor udendørs legeplads, indendørs legeland, arbejdende

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

Noter fra lokaludvalgets workshop om Dokøen

Noter fra lokaludvalgets workshop om Dokøen Til Christianshavns Lokaludvalg Noter fra lokaludvalgets workshop om Dokøen 1. Henrik Tvarnø fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc- Kinney Møllers Fond til almene Formaal orienterede: Fonden er bygherre

Læs mere

Bryggervangen København Ø

Bryggervangen København Ø Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt. Bryggervangen 55 2100 København Ø Moderne ejendom med ventilation og køl Møbleret gårdmiljø Fantastisk

Læs mere

Legeplads i Kærene, Rødovre

Legeplads i Kærene, Rødovre 1 Legeplads i Kærene, Afdelingen Ved Milestedet, AKB havde i mange år haft traditionelle modul-legepladser med asfalt, rutsjebaner, gynger og sandkasser. Men da afdelingen skulle renoveres, blev legepladserne

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter

Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen. 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Borgermøde om Hinnerup midtby og letbanen 10. maj 2016, Rønbæk Idrætscenter Program Kl. 18.30 Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.30 Åben café med fagfolk Velkomst og introduktion v. Nils Borring, borgmester Oplæg

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere