VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE"

Transkript

1

2 VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

3 Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke kan beskrives. Det skal opleves! Har du fået lyst til at kigge nærmere på et af de mest unikke naturområder, man kan finde i Danmark, kan du med fordel lade turen starte på VADEHAVSCEN- TRET midt i nationalparken. I centrets udstilling kan du få en introduktion til det enorme dyre- og planteliv, der findes lige uden for centrets hoveddør. Og ikke mindst høre om de 12 millioner trækfugle, der hvert år benytter Vadehavets enorme restaurant. Har du mod på det, kan du også kigge indenfor i centrets biograf og se den medrivende film om stormfloder i Vadehavet. Men et besøg på VADEHAVSCENTRET foregår selvfølgelig også derude, hvor det hele sker - i Vadehavet. Pak derfor gummistøvlerne og solcremen og tag ud i Vadehavet i trygt selskab med et af centrets 4 professionelle naturvejledere. Velkommen til oplevelser i Danmarks største Nationalpark, Vadehavet. Med Venlig hilsen Klaus Melbye leder af Vadehavscentret.

4 Østerssafari Østerssafari er meget mere end en gastronomisk oplevelse i særklasse. Det er også en tur, hvor man bevæger sig helt derud, hvor man virkelig mærker Nationalparkens enorme størrelse. For de fleste af vores gæster er det i sig selv en ny og interessant begivenhed, at iføre sig waders før turen ud til østersbankerne. For mange er det måske endda første gang, man smager østers naturel. Østerssafari vil derfor altid give smil på læberne og stå som en uforglemmelig oplevelse for hele gruppen. Og spørger man naturvejlederen, så kan man naturligvis få nogle gode opskrifter, hvis man vælger at tage østers med hjem! Safari Mange mennesker forbinder ofte begrebet Safari med en tur til Afrikas vilde savanne. Men man behøver faktisk ikke tage helt til Afrika, hvis man gerne vil opleve den vilde natur på en guidet safari. Vadehavet kan overraskende nok byde på helt enestående safari-oplevelser, hvis man har mod på at bevæge sig helt derud, hvor naturen bestemmer dagens program. Alene vadefuglene udgør 40 forskellige arter, der opholder sig i Vadehavet.

5 Sælsafari Sælsafari er en tur, der på mange måder minder om en safari på den afrikanske savanne. Først bliver man transporteret langt ud i nationalparken med traktorbus. Herefter begiver man sig videre til fods, så man uforstyrret kan komme i nærheden af sælkolonien i Vadehavet. Der vil naturligvis være pauser indlagt på turen, så det giver en oplagt mulighed for at kombinere sælsafari med et lettere traktement for gruppen. Naturvejlederen medbringer kikkerter til gruppen, så der er rig mulighed for at få øjenkontakt med nogle af de nysgerrige sæler.

6 Ørkensafari Ørkensafari lyder helt forkert, når man snakker om safari i Vadehavet, men det er nu ganske rigtigt en ørkensafari, vi tilbyder. Langt ude i Vadehavet ligger Nordeuropas største ørken Koresand. Tænk sig at besøge dette store mennesketomme område, hvor kun ganske få mennesker har været før dig. Turen derud foregår med traktorbus, da man skal godt 16 km ud fra fastlandet. Men køretiden er det hele værd. Koresand byder bl.a. på et fredet sælreservat, hvor man har mulighed for at se nærmere på de store dyr. Der vil naturligvis være mulighed for at gå rundt på egen hånd og danne sig et indtryk af ørkenen. Hvem finder den største klump rav? Turen vil også byde på muligheden for at se nærmere på dyrelivet i havet, da naturvejlederen medbringer et såkaldt trækvod. Trækvoddet er en fantastisk samarbejdsøvelse for gruppen, da det store net skal trækkes i et ensartet tempo langs kystlinjen. Og så er det jo altid spændende at se, hvad dagens fangst byder på.

7 Sort sol De fleste har efterhånden hørt om begrebet Sort Sol, hvor stære i tusindvis samles på himlen og danser en fantastisk aftenballet. Men hvor mange har egentlig taget turen til marsken for at opleve dette fænomen ved selvsyn? Og hvor skal man køre hen for at se stærene? Naturvejlederne fra Vadehavscentret er ude de fleste aftener i hele perioden med Sort Sol, så de kan guide gruppen derhen, hvor stærene gik ned dagen forinden. Der vil derfor være store muligheder for at komme helt tæt på en af de største naturoplevelser, den danske natur har at byde på, når stære samles på aftenhimlen.

8 Vandretur En vandretur til Mandø over havbunden ved lavvande er altid en stor oplevelse! Man går i sit eget rolige tempo og kommer helt uforstyrret tæt på de mange vadefugle. Tager man på vandretur i foråret ligger fuglene og ruger ikke langt fra vandreruten. Er man opmærksom, kan man måske se de små dunede kyllinger fra de første klækkede æg. En vandretur ude på havbunden vækker alle dine sanser. Luften er klar og frisk. Stilheden og freden står i en slående kontrast til byens evige støj! På turen vil der naturligvis være tid til pauser, så man kan kombinere vandreturen med en frokost ved havdiget på Mandø. Efter at have fyldt depoterne op vil det være tid til at slappe lidt af. Derfor har naturvejlederen arrangeret, at traktorbussen kører gruppen hele vejen tilbage igen. Andre kortere vandreture kunne være - Vadevandring - Råhede Vade rundt - Aftenvandring ved Øksen Lo

9 Vadehavsolympiade Vadehavsolympiaden er altid garanti for smil på læberne, når gruppen inddeles i små hold og skal konkurrere om den æresfulde sejr. Naturvejlederne har udviklet en masse discipliner, som deltagerne skal konkurrere i. Der vil være discipliner af forskellig sværhedsgrad og udholdenhed, så man kommer ikke hjem uden at have fået sved på panden. Hvem kan f.eks. springe flest gange over åen med springstaven? I olympiaden vil I se hinanden i nye situationer og få viden gennem oplevelser, både om Vadehavet, men også om hinanden.

10 Rundvisning Besøg Vadehavscentret og få en rundvisning gennem udstillingen, se den medrivende film om Stormfloder i Vadehavet i vores levende biograf, eller sæt dig til rette og nyd billeder og musik til billeddigtet Jordens hjerte. Naturvejlederne er altid klar på at give gruppen en god fortælling om Vadehavets unikke natur og kultur, hvilket gør rundvisninger til en oplagt måde at starte sit besøg på inden turen fortsætter ud i Vadehavet. Rundvisninger kan også anbefales for grupper, der gerne vil opleve Vadehavet, men måske ikke har tiden til at tage på en længere tur ud i nationalparken. Foredrag Vi tager Vadehavet med til jeres arrangement og holder et foredrag om de mange spændende historier fra Vadehavet. I samarbejde med jer, tilrettelægger vi et foredrag, så det netop passer til jeres interesser. Eksempler på indhold kan være; nationalpark, tidevand, trækfugle, kulturhistorie, planter, fødekæder, sæler, østers... Foredraget varer typisk 60 minutter og suppleres med en masse smukke naturbilleder fra Vadehavet. Vi medbringer naturligvis også levende eller døde eksemplarer af de ting, man finder på den tørlagte havbund.

11 Sæson Tidsforbrug Antal gæster Østerssafari Oktober - April 4-6 timer Sælsafari Juli - November 4-5 timer Ørkensafari April - Oktober 4-6 timer 1-65 Sort Sol Marts-April + August-Oktober 2 timer Vandretur April - Oktober 3-4 timer Vadehavsolympiade April - Oktober 2-3 timer Rundvisning Hele året 1-2 timer Foredrag Hele året 1 time Skemaet er vejledende. Det endelige antal gæster samt tidsforbrug kan altid tilpasses turene individuelt.

12 Forplejning Uden mad og drikke duer helten ikke, så hvad enten man besøger Vadehavet for et kort eller længere besøg, så kan der altid afsættes tid til lidt godt til ganen. Man kan med fordel lade Vadehavscentret arrangere både frokost samt kaffe og kage. På Vadehavscentret er der en stor café, hvor vores gæster kan sidde og nyde deres mad. Eller vi kan pakke madkurven for jer og medbringe frokosten ude i det fri. Naturvejlederne Naturvejlederne er de første, du møder, når du besøger Vadehavscentret, og de sidste du siger farvel til, når du efter en dag fyldt med oplevelser tager af sted igen. Vadehavscentret har ansat 4 faguddannede naturvejledere, hvilket gør at selv store grupper med fordel kan benytte sig af de mange ture centret tilbyder. Når du ringer til Vadehavscentret, får du altid en naturvejleder i røret, som kan hjælpe med at arrangere et besøg, der netop er tilpasset jeres behov og ønsker. I denne folder har vi kun berørt enkelte af de ture, vi kan tilbyde. Måske du hellere vil prøve faghus, cykle Mandø rundt, se på trækfugle eller noget helt fjerde... Alt dette kan vi fortælle meget mere om, når du ringer til os.

13 VADEHAVSCENTRET Okholmvej 5 Vester Vedsted 6760 Ribe H.K.H. Prins Joachim Protektor for Vadehavscentret

GruppeMagasin 2014. Velkommen på SAFARI i Danmark. Vilde og spændende naturoplevelser. verdens billigste safari

GruppeMagasin 2014. Velkommen på SAFARI i Danmark. Vilde og spændende naturoplevelser. verdens billigste safari GruppeMagasin 2014 Velkommen på SAFARI i Danmark Vilde og spændende naturoplevelser verdens billigste safari Tekst og foto: Sort Safari Kære Tur Arrangør Vi har hermed fornøjelsen at præsentere en række

Læs mere

Lad turen gå til Sønderjylland og Sydslesvig 18 spændende busture Velkommen på BUS-SAFARI Danmarks bedste gruppeprogram

Lad turen gå til Sønderjylland og Sydslesvig 18 spændende busture Velkommen på BUS-SAFARI Danmarks bedste gruppeprogram Lad turen gå til Sønderjylland og Sydslesvig 18 spændende busture Velkommen på BUS-SAFARI Danmarks bedste gruppeprogram SælSafari ØrneSafari Hvid Sol Grå Sol Schackenborg Slot Sort Sol ØstersSafari NoldeSafari

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Referencenummer: 20643 Navn naturvejleder: ANNE WüRTZ PETERSEN Navn arbejdsgiver: DEN SELVEJENDE INST. VADEHAVSCENTRET Arbejdssted: VADEHAVSCENTRET Adresse: Okholmvej

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

- ungdomsuddannels er i Nat ionalp ark Vadehavet

- ungdomsuddannels er i Nat ionalp ark Vadehavet - ungdomsuddannels er i Nat ionalp ark Vadehavet LINJE- TAKSERING Fra højvandsniveau ved marskkanten til lavvandsniveau ved tidevandsrenden PRIMÆRPRODUKTION Hvad gemmer sig på vaden? ØKOSYSTEMET Fra den

Læs mere

Sommer-Sort Sol, Sæler og SAFARI

Sommer-Sort Sol, Sæler og SAFARI Nyhedsbrev 2014 Sommer-Sort Sol, Sæler og SAFARI Velkommen i Nationalpark Vadehavet SAFARI i verdensklasse ægte naturoplevelser Velkommen hos Sort Safari altid autentisk og original Foto og tekst Sort

Læs mere

Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser?

Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Hør et foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirerer i sin helhed. Jeg fortæller om udfordringer og opgaver, som få har prøvet. Du bliver ført

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011

Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interview med Janus Fredag d. 8. april 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Janus Rosa laver en kort introduktion af projektet det er rigtig spændende for os at høre om dine erfaringer

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND

INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND INTERNATHUND EL. OMPLACERINGSHUND SKAL, SKAL IKKE? & HVAD BØR DU TÆNKE PÅ? INDHOLDSFORTEGNELSE Forord.... 4 Myte om internathunde... 5 Trin 1 Inden du tager på internat... 7 - Har du det der skal til?.

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Arrangements oversigt 2015

Arrangements oversigt 2015 Arrangements oversigt 2015 I dette hæfte er alle Kyst- og Fjordcentrets offentlige tilbud beskrevet, og under de 4 lokaliteter er ture / events beskrevet. Praktiske oplysninger Det er Kyst- og Fjordcentret

Læs mere

Marts 2010 nr 1. Turkalender 2010. Fossiler på vej til Harzen. Turbeskrivelser. Vinterens møder MC-om-aftenen. www.mc-fossilerne.

Marts 2010 nr 1. Turkalender 2010. Fossiler på vej til Harzen. Turbeskrivelser. Vinterens møder MC-om-aftenen. www.mc-fossilerne. Marts 2010 nr 1 Fossiler på vej til Harzen Turkalender 2010 Turbeskrivelser Vinterens møder MC-om-aftenen www.mc-fossilerne.dk Måske får vi sol og kølige pils? Ka formanden se ind i fremtiden? Og hvad

Læs mere

Nyt. fra Folkesparekassen. Billige lån bedre end rentespekulation Af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt. fra Folkesparekassen. Billige lån bedre end rentespekulation Af Bjarke Kirkegaard Nielsen Nyt fra Folkesparekassen Billige lån bedre end rentespekulation Af Bjarke Kirkegaard Nielsen Hos Folkesparekassen opsparer du en mulighed for at låne penge til en lav rente på dine rentefri indlånskonti.

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fænø Park, Oddevejen 8-5500 Middelfart. Tlf +45 63 40 19 06 - reception@fnpark.dk

Indholdsfortegnelse. Fænø Park, Oddevejen 8-5500 Middelfart. Tlf +45 63 40 19 06 - reception@fnpark.dk Teambuildingkatalog Indholdsfortegnelse Forord... Teambuilding - For alvor... Teambuilding - For sjov... Bridgewalking... Dykning... Mountainbike... Sejlads på Lillebælt... Havkajak... Træklatring... Vildtsafari...

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Baglandets nyhedsbrev Marts 2013

Baglandets nyhedsbrev Marts 2013 Baglandets nyhedsbrev Marts 2013 Kære medlem af baglandet Hermed sæsonens nyhedsbrev med praktiske oplysninger, nyt fra Vadehavscentret, årets arrangementer, referatet fra generalforsamlingen m.m. Vi håber,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hotel Kommandørgården Rømø Oplevelser mellem 2 have

Hotel Kommandørgården Rømø Oplevelser mellem 2 have Hotel Kommandørgården Rømø Oplevelser mellem 2 have Programforslag 2015 - Busgrupper fra Danmark Oslo Göteborg Kommandørgården Havnebyvej 201 DK-6792 Rømø Tel. +45 74 75 51 22 Fax +45 74 75 59 22 info@kommandoergården.dk

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Dykning. Danmarks sjoveste

Dykning. Danmarks sjoveste Dykning Danmarks sjoveste Lyst til at opleve verden under overfladen? Så kom til Camp Hverringe og dyk med børnene, med din partner eller de andre i klubben. Her er noget for alle, der elsker vand... Danmarks

Læs mere

Coca, 2. August 2005. Señor Calapucha, Leonardo.

Coca, 2. August 2005. Señor Calapucha, Leonardo. Coca, 2. August 2005 Señor Calapucha, Leonardo. Señor, Det er med stor beklagelse at vi må meddele at den planlagte tur for Coca Rainforest Tourist rejsebureau fra mandag d. 10. fredag d. 15. august er

Læs mere