Agerskov Kro og Hotel Kroavisen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Agerskov Kro og Hotel Kroavisen"

Transkript

1 Agerskov Kro og Hotel Kroavisen Juni - også online på agerskov-kro.dk 2011 Værtspar i 35 år 6.a i kokkelære Gourmet og vin... Lederhosen og

2 Side 2 Kroavisen Værtspar i 35 år Bodil og Peter Otte startede som bestyrerpar på Agerskov Kro d. 1. april 1976 hos daværende kroejer, Andreas Lautrup. 5 år senere, d. 1. marts 1981, købte de kroen. Siden da er der sket meget: 38 værelser er det blevet til af flere omgange, lige fra standard og familierum, til luksuslejligheder med Kromandens vinkælder. Nabohuset blev købt og indrettet til konference- og selskabslokale. Indgangspartiet er blevet ombygget, restauranten udvidet med Karnapstuen. Nye toiletter og konstant vedligehold overalt på den gamle kro. Sidste tiltag er udvidelse af køkkenet. Nyt arbejdsareal til kroens køkken Kroens køkken, der er på 55 m², blev udvidet med 22 m² arbejdsplads, og samtidig blev grønsagsrummet renoveret og adgangsforholdene tilpasset. Kroens samlede areal til køkken og tilhørende faciliteter (køl-frys-opvaskdepot m.m.) er nu 184 m², det samme som et parcelhus. Udvidelsen var en tiltrængt foranstaltning, da der var behov for arbejdsborde til blandt andet pakning af mad, som skal ud af huset. Det nye lokale er med fliser på væggene, justerbart bord, ovenlys og skridsikkert gulvbelægning. Arbejdet blev påbegyndt mellem jul og nytår og taget i brug først i marts. Fra håndværkere og projekterende vil vi sige tillykke med tilbygningen.

3 Juni 2011 Side 3 Belægningsprocent I starten af det nye år og frem til påske havde vi mange polakkere, der overnattede og spiste på kroen. Det var folk, som arbejdede på 3- holdsskift på vindmøllefabrikken ved Vojens. Fabrikken skulle reparere en fejlproduktion af vindmøllevinger, som nu står i Den engelske Kanal. Antallet varierede meget, lige fra personer dagligt. Da vores værelser ofte var optaget i weekenderne, flyttede de i sommerhuse i Arrild for så at vende tilbage om søndagen. På disse 4 måneder har vi haft en belægningsprocent på 72. Samme tidsrum i fjor var tallet a i kokkelære Efter opfordring sagde Kromanden ja til at undervise 6.a på Ravsted Børneunivers i hjemkundskab en eftermiddag i februar. Kromanden indledte undervisningen med at fortælle klassens 16 elever: Nu skal vi lege, vi er på kro, og I er mine kokkeelever. Alle fik udleveret en kokkehue, og der blev lavet en arbejdsfordeling. Sammen med Kromanden gik de i gang med at kreere en 3-retters festmenu bestående af: Rejecocktail med flute, kalvetournedos med råstegte kartofler, smørsauterede rodfrugter og sennepscreme og cognacflamberede bananer med softice. Eleverne var meget engagerede, og i løbet af en god times tid var de klar til at sætte sig til et veldækket bord. Til menuen blev der serveret hvidvin (æblemost) og rødvin (bl. saft). Da den sidste softice var gledet ned, skulle køkkenet ryddes op. Da sagde en af drengene, som var godt forspist: Så vil jeg gerne sige op nu!

4 Side 4 Kroavisen Nyt inventar Der er købt 50 nye stole til restaurantens lokaler: Karnapstuen og Den røde Stue. Stolene er købt ved Danbo Møbler Agerskov og fremstillet ved Findals Møbelfabrik i Skærbæk. Her fremstiller de møbler i samarbejde med arkitekter og designere. Stolene er polstrede, har høj ryg og bejdset i mahognifarve. Morten Lederhosen og alpehuer En lørdag i marts stod den på tyroler -musik, lederhosen og en uigenkendelig krosal, som mest af alt lignede en beværtning fra et skisportssted i Alperne. Anledningen var Lis Dahl fra Toftlund, som fejrede sin fødselsdag. Hendes ønske var, at festen kunne afholdes som Tyrolerfest og med en ski-gal krofamilie, så var inspirationskilden nær. Gamle ski blev fundet frem og benyttet både som udsmykning og serveringsbakker. Serveringstøjet blev skiftet ud med lederhosen og alpehuer. Ja, selv gæsterne havde ladt kjolerne og det fine jakkesæt blive hjemme for at matche serveringens udklædning. Målt i forhold til stemningen blandt gæsterne og fødselarens tilbagemelding, så var festen en kæmpe succes.

5 Juni 2011 Side 5 Faiveley-aften Agerskov Kro får besøg af Exportchef Vincent Avenel fra det berømte Bourgognehus J. Faiveley, beliggende i Nuits St. Georges. Faiveley er den største private ejer af de dyre Bourgogne-marker med over 150 hektar. Siden 2006 er Vinhuset drevet af Erwan Faiveley, det seneste skud på stammen i Faiveley familien. Han foretog fra starten en større modernisering af den gamle ejendom, så både kældre og lagerfaciliteter i dag fremstår moderne og indbydende. Samtidig fjernede han alle de gamle gæringstanke og de mange ældre træfade og erstattede disse med helt nyt udstyr. Også selve fremstillingen fik en "tur", så vinene i dag er mere moderne og drikkevenlige end tidligere. D. 7. oktober vil Vicent Avenel forestå præsentatio- nen af vinene fra Faiveley på Agerskov Kro. Den vil blive ledsaget af en lækker menu fra kroens køkken. Tilmelding til kroen. Sønderjysk accent Gourmet Ruten har igen i år været på rejsemesser i henholdsvis Oslo, København, Herning og Göteborg. På messerne solgte de gourmetophold til kr. 700,- normalpris kr. 925,-. Kunderne betaler et depositum på kr. 500,- og får udstedt en gourmetcheck med gyldighed i 2 år. Messerne blev en kæmpe succes, fortæller formanden, Hans R. Kristensen. Rigtig meget er sket. Mest af alt har vi fået et helt hold energiske pinkklædte sælgere. Alene i Oslo fik vi underskrevet 129 GC mod 73 i Fra Agerskov Kro og Hotel deltog Grethe, som på sin debut -messe fik forhandlet hele 27 GC. Specielt flot var det også, fordi nordmændene ikke havde en chance for at forstå hendes bedårende sønderjyske accent. Agerskov Kro og Hotel blev kroen, der solgte flest gourmetophold.

6 Side 6 Gourmet og vinsmagning Lørdag d. 26. marts arrangerede Kromanden, i samarbejde med Lautrupsminde Vin, en gourmetaften med vinsmagning. Vores kokke Peter Jakobsen og Jen Sriphrom kreerede en fantastisk gourmetoplevelse med 5 retter! Lautrupsminde Vin, lokal vinfirma i Ager- skov, stod for vinsmagning af 8 kvalitetsvine, henholdsvis fra Italien og Spanien. Under middagen var der underholdning med sang ved Brita Kjær og Jens Lautrup. Aftenen blev en kæmpe succes med 150 tilmeldte. Derfor arrangerer vi en lignende aften d.16. oktober, og der er allerede nu åbent for reservation. Pris pr. person kr. 500,- for 5-retters gourmetmenu, vinsmagning ad libitum og underholdning i hyggelig og afslappet atmosfære. Og der er fordelagtige priser på overnatning! Glassets betydning Betydningen af et vinglas kan ikke overvurderes! Det handler om at få det bedste ud af en god vin, og duften har enorm betydning for hele smagsoplevelsen. Bedst er det, når glasset er bredest i bunden og snævrer ind mod overkanten. Så kan vinens aromaer bedre udfolde sig og blive i glasset. Når vinen hældes op, begynder luftens ilt at nedbryde vinen, og iltmolekylerne udveksles med duft. Der er købt 300 glas hjem af hver slags til selskaber, og de tager sig rigtig godt ud på et veldækket bord.

7 Juni 2011 Side 7 Hilsner fra gæster Hej, Bodil og Peter Otte og selvfølgelig, plus jeres søde og venlige personale. Det gælder både køkken og servering, super plus en rigtig fin musiker. Vi vil gerne sige tak for, at I var med til, vi fik en dejlig fest + weekend på Agerskov Kro og Hotel. Det er jo altid spændende at komme et sted, man aldrig har været før, men er det stærkt anbefalet af vores ældste datter, Jeanette, som jo overnatter tit hos jer. Vi har fået mange tilkendegivelser fra vores gæster, som alle syntes, det var super godt og noget rigtig dejlig mad, jeg tror, de er mætte endnu,,,,,, Hilsen og mange klem Preben og Hanne Stoltenberg Bofællesskabet Damparken siger tusind tak for en dejlig julefrokost. Det var en venlig tanke af dig, Peter. Beboerne har nydt den dejlige mad og den gode musik. På personalets vegne Signe Høgh. Jeg/vi siger tak for en dejlig aften på Agerskov Kro d. 5. marts Tak til hele personalet for at I var med på idéen om en lidt anderledes fest. Flere gæster har meddelt, de er klar igen næste gang, vi vil holde fest. Hilsen Lis Dahl med familie Vi blev inviteret til Agerskov Kro, et velholdt og veldrevet etablissement. Alt fra modtagelse til afrejse var perfekt, professionel og en super oplevelse. En menu, der var en japansk "Kobe" restaurant værdig. Kromanden er et kapitel for sig. Har bygget det hele op over 35 år, er realistisk, med et stort stænk humor og topprofessionel. Vi var ovre i den private vinkælder med "Petrus" (Brixtofte) vine til og Hennesy Cognac til ,- pr. flaske. Sådan en gut har stadigvæk tjek på tingene, seks kokke, seks faste tjenere og alt det løse. Men hvor det "klappede! Rent, pænt og ordentligt over det hele. Efter at have "køjet" den fra kl gik turen til en morgenkomplet, der sagde "spar to" til den forventningsfulde gæst. At remse det hele op vil tage for lang tid. Det var overdådigt! Synes selv at have rejst og oplevet meget rundt omkring, men Agerskov Kro og Hotel kan være med de bedste. En rigtig stor, positiv og god oplevelse! Mogens

8 Side 8 Kroavisen Isabella Døde under operation Kroens hund, King, blev 3. juledag 2010 indlagt på Rødding Dyrehospital. Dyrlægen, Gunnar Gram, kunne ved indlæggelsen konstatere, at King havde det meget dårligt. Hej Allesammen Jeg er blevet en stor pige, og meget er sket, siden jeg blev født. Både mor og far har fået nyt job. Far ville gerne ha mere tid til mig, hvilket jeg synes er meget fornuftigt. Efter nytår startede far som afdelingsleder for engagementsoverførsel på Sydbanks hovedkontor i Aabenraa. Mor er efter endt barselsorlov startet i økonomiafdelingen på Aabenraa Sygehus. Hun cykler på arbejde og Efter optagelse af røntgenbilleder stod det klart, at bughulen var fyldt med væske. En operation var nødvendig for at afhjælpe Kings tilstand og klarlægge problemet. Efter at bughulen er tidlig hjemme for at passe mig. Når mor og far tjener penge, bliver jeg passet hos en sød dagplejemor i Rødekro. Jeg trives godt, hvilket tydeligt ses på mine runde kinder og tykke lår. Jeg elsker alt mad, var tømt for væske, kunne det fastslås, at leveren ikke fungerede, som den skulle. Kings liv stod ikke til at redde. Den sov ind under operationen. King blev 3 år. ikke som far, den kræsenpot! Indtil d.d. har jeg 3 tænder, og hver gang jeg får en ny siger mor og far, jeg er så dygtig! De ved slet ikke, de kommer helt af sig selv:) Isabella P. Otte

9 Juni 2011 Side 9 Service og mersalg En mandag i foråret tog Bodil Otte og tre medarbejdere med til inspirationsdag i mersalg og service. Hanne Hamann og Erling Rasmussen, begge fastansatte i restauranten, og Oplevelsesrig tur i Kenya Bodil og jeg tog på en 10-dages safaritur til Kenya i julen Vi fløj til Nairobi, hvor vi blev præsenteret for de 8 personer, vi skulle tilbringe ferien sammen med. Vi boede i overbyggede telte på savannen. Flere gange sov vi i Grethe Petersen fra receptionen. Kurset var arrangeret af Danske Kroer og Hoteller. Formålet med kurset var at inspirere til bedre service og derved få et mersalg. Efter en formiddag med motivation fra kursuslederen skulle hver virksomhed sætte sig sammen og finde mersalgsog serviceidéer. Ideer som var realistiske, og som kunne gennemføres m s højde, der var så koldt om natten, at vi fik en varmedunk udleveret, skønt at ha liggende nede ved tæerne. Om dagen havde vi temperaturer op til 25. De indfødte transporterede os rundt i jeeps, og en flyvetur hen over savannen blev det også til. På turene oplevede vi det storslåede og vilde dyreliv i Afrika. Her så vi tusindvis af storke, elefanter, giraffer, en kæmpe zebraflok på flugt over floden, krokodiller der lå på vagt ved bredden og en løvefamilie, der hav- Bodil de fanget en kæmpe flodhest, og var dermed garderet mad til en hel uge. En aften fik vi skænket champagne ved bålet, mens vi nød solnedgangen. Jo, vi havde en fantastisk oplevelsesrig tur!

10 Side 10 Kroavisen Kromand Kromandens Busrejser Kromanden har købt en 9- personers bus, en Ford Transit. Ofte har vi weekendgæster boende i sommerhuse i Arrild Ferieby, 12 km fra Agerskov, når værelserne på kroen ikke slår til. Derfor kan vi nu tilbyde gratis transport frem og tilbage, så gæsterne ikke skal tænke på promillen. Desuden bliver den brugt til udflugter og lignende. Madam Blå Madam Blå var højeste mode i Stifteren åbnede i 1876 en beskeden blikkenslagerværksted i København. I 1900 spyttede fabrikken 1000 elementer ud om dagen! I begyndelsen af 1930 beskæftigede fabrikken knapt 1400 mennesker, men i 1960`erne bukkede den under for tidens køb og smid væk mentalitet, og i 1965 stoppede produktionen. Alle de mange elskede ting har fået et efterliv, da de siger noget præcist og rart om danskerne og vores vaner. Det ses tydeligt i krostuen. I mange år har folk fra Agerskov og omegn kommet med ting af Madam blå. Ting, som vidner om almindelig brugsslitage, men som pynter i krostuen.

11 Juni 2011 Side Side 113 Sort Belægningsprocent Sol I Sort starten Sol er af en det stor oplevelse! ken skulle græsmarker. repaget Om i weekender- dagen kring solnedgang. år Mange og frem vil til ud at rere se en fejlpro- søger de føde ne, i flyttede ydre de i Ofte er der også gode nye påske dette naturfænomen. havde vi duktion af kroge vindmøllevinger, af Tøndermar- sommerhuse i chancer for at se Sort forsken, som mens Arrild de om for nat- så at Sol ved Rømø Dæm- mange Sort Sol polakkereåret kan ses om der og overnatte- efteråret, når nu står i ten Den sover en- på vende tagrørenes tilbage om ningen, i rørskovene de stærene og spiste samles på i Tønder- gelske Kanal. stængler. Overnatnings søndagen. ved Rudbøl Sø og og Det Ribemarsken var Antallet i områderne varierede flyttes På disse hele 4 måne- ved Møllehus Grængelske kroen. folk, enorme som flokke arbej-tidede træk. meget, lige tiden fra for 20at snyde der har rov- vi haft en se/aventoft. Husk Stærene på 3- kommer holds- fra -50 personer fuglene, og fordi belægningspro- tagrør pas, da stærene ofte skift landene på vindmøllefabrikkesøen omkring Øster- dagligt. efter nogle dages cent på be- 72. vælger at overnatte og Norge. ved Lige Da før vores nyttelse værel- brækker, Samme så tidsrum syd i for grænsen! Vojens. stærene Fabrik- går ned på jorden ser ofte stæren var opta- bogstaveligt fjor var tallet talt 44. Lykkes det, at stærene for natten, tegner de store 6. a flokke i kokkelære fascinerende kommer til at sidde med fødderne i vand. kommer der, hvor man er, oplever man mønstre Efter opfordring på himlen ere - en 3-retters (æblemost) og at se store flokke sagde det kalder Kromanden man Sort Sol. festmenu Sort bestående af: Sol i Tøndermarsken rødvin (bl. saft). stære komme fra alle ja Her til i at området undervise opleves Rejecocktail kan enkelte Da den gange sidste verdenshjørner inden 6.a sort på sol Ravsted bedst i marsken rumme med flute, kalvetourne- op til softice en million var gledet for kun 35 minutter. Børneunivers ved Højer, men i der kan fugle! Når overnatningsflokken ned, skulle køk-flokkenkenet større ryddes end op. til én gigantisk flok forenes ofte hjemkundskab også ses Sort Sol en andre dos med råstegte bliver eftermiddag steder i landet, i februar. men kartofler, ikke smørsauterede fugle, Da splittes sagde en af som gentagne gange med så Kromanden mange. flokken rodfrugter og dog drengene, normalt op, som flyver hen over rørskoven, og når det indledte Stæren kommer undervisningen til marsken for da sennepscreme der bliver var for godt megen forspist: med især at at æde indre og uro. Sort Så Sol vil jeg en-gernder hver aften, sige når op stæ- nu! "suges" flokken ned i næsten er mørkt, fortælle stankelbensklassens og gåsebillelarver, cognacflamberede bananer 16 elever: som Nu findes skal i rene med har sat sig til ro i tagrørene - og balletten Sort Sol er slut. vi store lege, mængder vi er på i fugtige softice. tagrørene, normalt om- kro, og I er mine Eleverne var meget kokkeelever. Alle engagerede, fik udleveret en og i løbet af en kokkehue, og der god times tid var blev lavet en arbejdsfordeling. de klar til at sætte sig til et veldæk- Sammen med ket bord. Til menuen Kromanden gik de blev der i gang med at kre- serveret hvidvin

12 Agerskov Kro og Hotel Kromenu Rejecocktail med flute Wienerschnitzel med tilbehør kr. 179,- Salatbar Hver dag fri salatbar til alle spisende gæster i restauranten Alle hverdage Dog ikke fredag Stegt flæsk kr. 100,- Dagens middag kr. 130,- Gourmetophold Overnatning i dobbeltværelse inkl. 5-retters menu kr. 925,- Telefon: Fax: agerskov-kro.dk Fødselsdagskalender Juni 04. Kent og A.M. bryllup 05. Tineke 06. Thomas 17. Studde 60 år 17. Helle O. 23. Kamma 30. Kent September 02. Bodil 04. Kurt 20. Antra Juli 08. Liselotte 16. Isabella 1 år 26. Lars Peter Oktober 02. Gitte 10. Henrik August 02. Erich 05. Dorthe 06. Casper 12. Eva 18. Erling 21. Peter J. 21. Svegge 22. Sara November 02. Simone 23. Anne 28. Morten F. Red.: Eva og Grethe næste udgave dec.- indlæg modtages gerne senest 1. nov.

KroAvisen. Agerskov Kro og Hotel. P-plads indviet. Udvidelse. Kaffe med Kurt. Kroophold 1864. - også online på agerskov-kro.dk. Nov.

KroAvisen. Agerskov Kro og Hotel. P-plads indviet. Udvidelse. Kaffe med Kurt. Kroophold 1864. - også online på agerskov-kro.dk. Nov. Agerskov Kro og Hotel KroAvisen Nov. 2014 - også online på agerskov-kro.dk P-plads indviet Udvidelse Kaffe med Kurt Kroophold 1864 Kok Amok Succes Sdj. kaffebord til HM Dr. Margrethe 1 Agerskov Kro og

Læs mere

Agerskov Kro og Hotel. KroAvisen. - også online på agerskov-kro.dk. Maj 2014. Tro mod egen koncept. 20. sæson m. gastronomi.

Agerskov Kro og Hotel. KroAvisen. - også online på agerskov-kro.dk. Maj 2014. Tro mod egen koncept. 20. sæson m. gastronomi. Agerskov Kro og Hotel KroAvisen Maj 2014 Gourmet og vin Tro mod egen koncept - også online på agerskov-kro.dk Rejse til New York Værd at se 20. sæson m. gastronomi Hjertestarter 1 Agerskov Kro og Hotel

Læs mere

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET

1. DEC. 2014 JULEN 2014 JULEKORTET Glædelig jul FRA FAMILIEN NEBEL I HOLSTEBRO BRYLLUP EN FANTASTISK DAG, AT TÆNKE TILBAGE PÅ NYT HUS ANNA ANCHERS VEJ 138 I HOLSTEBRO INGEN KRÆFT VI HAR MEGET AT TAKKE GUD FOR JULEKORTET Kære familie og

Læs mere

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV

De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV De mest hemmelige steder på CSV Ved du alt om skolen? Vi anmelder Café Tryk (igen) Haveholdets Kolonihave Ny på CSV Velkommen til skolens største og bedste skoleavis! Det er ved at være ret længe siden

Læs mere

JOBAVIS! [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til

JOBAVIS! [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til 2009 [Skriv margentekst. En margentekst er et separat supplement til JOBAVIS! hoveddokumentet. Den er ofte justeret til venstre eller højre på siden eller i toppen eller bunden. Brug fanen Tekstboksværktøjer

Læs mere

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden

til din FORÅR 2011 PIGERNE BESTEMMER: SIDE 6-9 JUBILÆUMSÅRET 2010: Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden JUBILÆUMSÅRET 2010: JUBILÆUMSÅR FEJRET MED LIDT AF HVERT SIDE 4-5 FORÅR 2011 Nyheder, produkter, begivenheder, tilbud og andre gode historier, fra vores verden til din PIGERNE BESTEMMER: 4 GENERATIONER

Læs mere

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk

Foreningsbladet. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.østernykirke.dk www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2012 Drømme kan blive til virkelighed Anders præsterede at komme på DGI s verdenshold for gymnaster, og fik derfor

Læs mere

KOGLEN SKIFERIE. Læs den gribende reportage fra Granhøjens ferie i Orsa. NYT PÅ GRANHØJEN Køb kvalitetskød fra Twillingegården HVERDAGEN PÅ HOTELLET

KOGLEN SKIFERIE. Læs den gribende reportage fra Granhøjens ferie i Orsa. NYT PÅ GRANHØJEN Køb kvalitetskød fra Twillingegården HVERDAGEN PÅ HOTELLET KOGLEN FEBRUAR / MARTS 2011 Nr. 1 SKIFERIE Læs den gribende reportage fra Granhøjens ferie i Orsa. NYT PÅ GRANHØJEN Køb kvalitetskød fra Twillingegården HVERDAGEN PÅ HOTELLET Koglen har besøgt et botilbud

Læs mere

Elevskrift Nr. 1-2008

Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLEN I SØNDERBORG Elevskrift Nr. 1-2008 IDRÆTSHØJSKOLENS ELEVFORENING Efterårsopholdet 2007 Indholdsfortegnelse Formandsord forår 2008................................................................

Læs mere

hals Sommeravis Så blev der for alvor dækket Historien om hunden Læs side 10 De går efter det gode liv Læs side 16-17

hals Sommeravis Så blev der for alvor dækket Historien om hunden Læs side 10 De går efter det gode liv Læs side 16-17 LOplevelser og information til hele sommeren 2009 NR. 01 Sommeren 2009 ÅRGANG 1 hals Sommeravis gem avisen Så blev der for Historien om hunden Læs side 10 alvor dækket op i Lohals I år kan besøgende vælge

Læs mere

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19

17. årgang Nr. 5 Oktober 2013. Gittes skæve tanker og skæve streger. side 18-19 ulf nyt A 17. årgang Nr. 5 Oktober 2013 Gittes skæve tanker og skæve streger side 18-19 M E D L E M S B L A D F O R U D V I K L I N G S H Æ M M E D E S L A N D S F O R B U N D Dæmningen 58, 7100 Vejle

Læs mere

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Kolofon. Udgiver: Q-munikation ApS Piganavej 12 8320 Mårslet. Redaktør: Claus Quiding, claus@q-munikation.dk

Kolofon. Udgiver: Q-munikation ApS Piganavej 12 8320 Mårslet. Redaktør: Claus Quiding, claus@q-munikation.dk Kolofon Udgiver: Q-munikation ApS Piganavej 12 8320 Mårslet. Redaktør: Claus Quiding, claus@q-munikation.dk Annoncer: Rolf Schmidt Nielsen, rolf@8320erhverv.dk Grafisk arbejde: Søren Bo, sbgrafisk@grafisk.dk

Læs mere

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net

for Vrejlev-Hæstrup sogne 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net for Vrejlev-Hæstrup sogne 2 18 ÅRGANG - 2007 Find mere lokalstof på: www.poulstrup.net Vrejlev Kirke Hæstrup Kirke KALENDER FOR VREJLEV OG HÆSTRUP SOGNE Gudstjenester Juni Søndag den 3. Vrejlev kl. 10

Læs mere

PULS FACITLISTE. Alfabeta DANSK FOR DU 3 TIL PULS 2 SITE / ONLINE OPGAVER. KAPITEL 1 Arbejde og uddannelse. KAPITEL 2 Indvandring og arbejde i Danmark

PULS FACITLISTE. Alfabeta DANSK FOR DU 3 TIL PULS 2 SITE / ONLINE OPGAVER. KAPITEL 1 Arbejde og uddannelse. KAPITEL 2 Indvandring og arbejde i Danmark PULS DANSK FOR DU 3 2 FACITLISTE TIL PULS 2 SITE / ONLINE OPGAVER KAPITEL 1 Arbejde og uddannelse Ordforråd: Job og jobfunktioner Grammatik: Inversion Grammatik: Datid Grammatik: Possessive pronominer

Læs mere

Nyhedsbrev 2011 Kai Kirkeby

Nyhedsbrev 2011 Kai Kirkeby Indhold Kai Kirkeby... 2 Forældre- og venneforeningen ved Skovbjergparken.... 4 Pilegården... 5 Birkebo... 17 Fyrretoppen... 25 Egely... 30 Aktivitetscentret Afdeling 1... 43 Afdeling 2... 53 1 Nyhedsbrev

Læs mere

Pottemagerens Hus. Glædelig Jul og Godt Nytår. Nyt fra. Glædelig Jul og Godt Nytår

Pottemagerens Hus. Glædelig Jul og Godt Nytår. Nyt fra. Glædelig Jul og Godt Nytår Nr. 5 dec. 2011 Nyt fra Pottemagerens Hus Vintersolopgang ved PH. Man kan ikke slå en kristen ihjel. Man kan kun ændre hans eller hendes adresse. Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Nytår Da

Læs mere

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION

Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION Årbog 2011 INDENLANDSK SØMANDSMISSION 1 Indenlandsk Sømandsmission E-mail: info@somandsmissionen.dk Hjemmeside: www.somandsmissionen.dk Hermed udsendes 14. årgang af Indenlandsk Sømandsmissions Årbog.

Læs mere

Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften.

Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften. Annegrete og Orla havde også en hyggelig Sankt Hans aften. Luna er især vild med boldene til krolf. Kære læsere. Her, på vej ind i juli måned, ser det nu ud til, at varmegraderne endelig har fundet vej

Læs mere

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk Café Paraplyen Årsrapport April 2012 Marts 2013 Nørregade 77 79 5000 Odense C Tlf.: 6612 8585 Et spisested, et værested og en social café www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk En selvejende

Læs mere

www.østernykirke.dk Foreningsbladet

www.østernykirke.dk Foreningsbladet www.østernykirke.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 18. årgang Nummer 2 Jun-Aug 2012 Sommer(tid) igen Foråret har budt på et succesfuldt eksperiment i Vonge med fastelavnsfest for voksne (side 38)

Læs mere

bel Nu nærmer vi os slutningen på 2005 og vi kan endnu engang se tilbage på et år med stor aktivitet også på CI-området.

bel Nu nærmer vi os slutningen på 2005 og vi kan endnu engang se tilbage på et år med stor aktivitet også på CI-området. bel FAMILIEFORENINGEN FOR COCHLEAR IMPLANTEREDE BØRN NYHEDSBREV FOR bel ISSN: 1603-6425 December 2005 8. årgang Nr. 2 Indhold: Fra formanden 1 Forældreforum 2 Bestyrelsesweekend den 4.-5. november 2005

Læs mere

NØGLEN. Nr. 2 - Februar 2015-46. årgang Sct. Georgs Gilderne i Næstved, Præstø og Stege. Suså Gildet 2. Næstved Præstø Stege

NØGLEN. Nr. 2 - Februar 2015-46. årgang Sct. Georgs Gilderne i Næstved, Præstø og Stege. Suså Gildet 2. Næstved Præstø Stege NØGLEN Nr. 2 - Februar 2015-46. årgang Sct. Georgs Gilderne i Næstved, Præstø og Stege Suså Gildet 2. Næstved Præstø Stege 10. marts 9. marts 11. marts 16. marts Gildeting Gildeting Gildeting Gildeting

Læs mere

December 2014. Læs inde i bladet om de mange spændende tilbud og aktiviteter for dig og din familie. sports- og kulturlivet i Brylle

December 2014. Læs inde i bladet om de mange spændende tilbud og aktiviteter for dig og din familie. sports- og kulturlivet i Brylle 2014 December 2014 Læs inde i bladet om de mange spændende tilbud og aktiviteter for dig og din familie sports- og kulturlivet i Brylle INDLÆG til næste blad skal være redaktionen i hænde senest den 1.

Læs mere

NR. 1 2013 22. ÅRGANG

NR. 1 2013 22. ÅRGANG NR. 1 2013 22. ÅRGANG Indholdsfortegnelse: Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Lederen Maskinafdelingen Elafdelingen og På den sjove side Butikken Kløvercaféen Væksthuset Serviceafdelingen

Læs mere

Forord. Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om.

Forord. Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om. Forord Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om. Sådan siger Lillemor Gunnløgsson i denne meget personlige bog, hvor hun fortæller

Læs mere

Pilebladet. Flettetræf. DOMEs jubilæumsprojekt. Projektstøttemodtagere. nr. 58 Dec. 2011

Pilebladet. Flettetræf. DOMEs jubilæumsprojekt. Projektstøttemodtagere. nr. 58 Dec. 2011 Pilebladet nr. 58 Dec. 2011 Flettetræf DOMEs jubilæumsprojekt Projektstøttemodtagere INDHOLD Bestyrelsens klumme Bestyrelsens klumme 2 Udvalg 4 Pileforeningens bibliotek 6 Nyt om projektstøtte 6 Domes

Læs mere

Å-Glimt. Oplevelser fra efteråret 2013

Å-Glimt. Oplevelser fra efteråret 2013 Å-Glimt Oplevelser fra efteråret 2013 Å-Glimt 1. Udgave Februar 2014 Å-Glimt Nyt fra redaktionen Å-Center Syd består af 7 afdelinger, hvoraf de 3 er dagtilbud og 4 er botilbud. Dagtilbud: Botilbud: Me-Tri,

Læs mere

Dagbog: Min tid i Grønland. Anker Sørensen

Dagbog: Min tid i Grønland. Anker Sørensen Anker Sørensen 1 Dagbog: Min tid i Grønland Anker Sørensen 1965 1971. og besøg i sommeren 1998. Onsdag,d.11.8.1965. Dagen er nået, og med stor forventning om det, der venter mig af oplevelser og arbejde,

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere