GLOBAL BOARD SURVEY 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GLOBAL BOARD SURVEY 2012"

Transkript

1 GLOBAL BOARD SURVEY 2012 Fakta - Tendenser - Holdninger FRA BAGUDRETTET KONTROL TIL FREMADSKUENDE STRATEGI OG LEDELSE Der bliver brugt væsentligt mere tid på bestyrelsesarbejdet og det øgede tidsforbrug lægges især på strategi. Bestyrelserne i danske virksomheder er optimistiske i deres forventninger til fremtiden og forventer at klare sig bedre end konkurrenterne. De vigtigste elementer for at sikre værdiskabelse er den rette sammensætning af kompetencer og en god dynamik i bestyrelseslokalet.

2 INTRODUKTION Det er langt mere krævende at drive virksomhed i dag end for bare ti år siden. Den økonomiske, teknologiske og samfundsmæssige udvikling flytter sig hastigt, hvilket nødvendiggør både et holdnings- og et temposkifte i bestyrelseslokalet. Virksomhedsledelse er en krævende disciplin, der kræver meget mere end høj cigarføring. Det er nødvendigt at være på forkant og oppe på tæerne som sparringspartner for den daglige ledelse. Bestyrelsen skal være ajour med udviklingen, og ofte er det internationale udsyn og erfaring fra andre markeder og brancher ligeledes et must. Derfor er spørgsmålet om professionalisering af bestyrelsesarbejdet mere aktuelt end nogensinde før. Ambitionen bag Global Board Survey 2012 var at afdække fakta, tendenser og holdninger i bestyrelsesarbejdet og afrapportere resultaterne ved Den Store Danske Bestyrelseskonference FOKUS PÅ STRATEGI I BESTYRELSESARBEJDET Bestyrelserne er i stigende grad bevidste om, at deres fornemmeste opgave er strategi og dedikerer mere tid til bestyrelsesarbejdet og særligt til strategiarbejdet viser en international undersøgelse udført af Stanton Chase International og Brammer & Co. Undersøgelsen har identificeret tendenser og holdninger til bestyrelsesarbejdet anno I HALEN PÅ FINANSKRISEN ER BESTYRELSERNE RYKKET TÆTTERE PÅ DIREKTIONEN Resultaterne af undersøgelsen viser, at der som en konsekvens af finanskrisen er sket en magtforskydning og 45% af respondenterne anfører, at bestyrelsen er rykket tættere på den daglige ledelse. I de seneste 12 måneder har typen af de opgaver, som bestyrelsen beskæftiger sig med, ændret sig og der lægges større vægt og bruges mere tid på de fremadrettede aktiviteter. Således anfører henholdsvis 58%, 48% og 40%, at de i de seneste 12 måneder har brugt mere tid på strategi, finans samt salg & marketing.

3 During the past 12 months, have you experienced a change in the type of tasks that you as a board member are involved in? Bestyrelserne er deres ansvar bevidste og 90% anfører, at strategi er den ubetinget vigtigste bestyrelsesopgave efterfulgt af finans, budgettering & forecasting samt salg & marketing. Heroverfor står dog, at kun 40% af de adspurgte svarer ja til, at MegaTrends indgår som en parameter i fastlæggelsen af virksomhedens strategi. Det kunne derfor tyde på, at en stor del af strategiarbejdet fokuserer på enten virksomhedsinterne eller konkurrencemæssige forhold, herunder adgang til finansiering jf. længere nede. Please mark the three most important board tasks in your opinion

4 Bestyrelserne lader til at være bevidste om, at magtforskydningen er midlertidig og skyldes behovet for en ekstraordinær indsats og 53% oplyser, at de, når en lysere fremtid åbenbarer sig, vil trække sig tilbage igen. ERHVERVSLIVET ER OPTIMISTISK I VURDERINGEN AF FREMTIDEN Ifølge respondenterne går virksomhederne en lysende fremtid i møde. Hele 65% mener, at virksomhederne vil klare sig bedre i de næste 24 måneder end i de foregående 24 måneder og kun 20%, at de vil klare sig værre. What are your expectations for the company s financial outlook for the coming 24 months compared to the past 24 months Samtidig vurderer 61%, at virksomhederne vil klare sig bedre end konkurrenterne. Bestyrelserne lader således til at være overbeviste om, at de med det øgede tidsforbrug og større fokus på det fremadrettede strategiske arbejde er i en god position til at tackle de fremtidige udfordringer som konkurrence og finansiel uro byder på.

5 What are your expectations for the company's financial outlook for the coming 24 months compared to that of your closest competitor(s)? BESTYRELSERNES FREMADRETTEDE FOKUS Bestyrelserne forventer en række interne såvel som eksterne påvirkninger i deres fremtidige arbejde. På de interne linjer er fokus fortsat på strategiarbejdet, den finansielle styring samt salget. Over the next 12 months what are the 3 most important internal challenges your company faces?

6 De eksterne påvirkninger er åbenlyst delvist et spejl af de interne udfordringer. Således svarer 77%, at den konkurrencemæssige situation (herunder forholdet til kunder og dermed salgsindsatsen) vil have størst betydning, mens 71% stadig forventer sig berørt af den finansielle krise. 49% forventer politisk og/eller regulatorisk indgribende forhold i virksomhedsdriften. Over the next 12 months what are the 3 most important external challenges your company faces? STORT BEHOV FOR OPGRADERING AF KOMPETENCER I SIDDENDE BESTYRELSER Det markante fokus i medierne på diversitet har også sat sit aftryk i bestyrelseslokalet, hvor 34% anfører, at det stigende fokus på diversitet har haft en effekt på bestyrelsessammensætningen. Dog udtrykker hele 59%, at det ingen effekt har haft hvilket kan undre, da hele 63% angiver, at diversitet bør prioriteres når bestyrelsen sammensættes, og samtidig, at f.eks. EU-kommissionen forventes at fremsætte et nyt direktiv på området i løbet af foråret 2012.

7 Has increasing focus on diversity in boards had an effect on how your board is composed? Dialogen om diversitet koncentrerer sig især om kompetencesammensætningen, 74%, og i mindre grad om køn og nationalitet, henholdsvis 37% og 26%. Der er et stort erkendt behov for at opgradere kompetencerne i de siddende bestyrelser og 57% anfører, at håndtering af fremtidige udfordringer kræver opgradering af den siddende bestyrelses kompetencer f.eks. i form af uddannelse. De hyppigst angivne kvalitative parametre for efterspurgte kompetencer i bestyrelseslokalet er 1) Strategisk forståelse og indstilling, 2) Holistiske lederegenskaber, 3) Brancheerfaring, 4) Salg/marketing, 5) Økonomi/finans, 6) International erfaring, og 7) Diverse

8 Will the future challenges require upgrading of competencies with the existing board members, e.g. in terms of education? BESTYRELSERNE FORVENTER TILLIGE BEHOV FOR UDSKIFTNINGER FOR AT HÅNDTERE FREMTIDIGE UDFORDRINGER 72% af respondenterne forventer, at fremtidige udfordringer vil have en effekt på sammensætningen af bestyrelsen. Will the future challenges have an effect on the composition of the board?

9 Blot 37% af bestyrelserne gennemfører jævnligt evalueringer af bestyrelsesarbejdet på trods af, at kun 32% vurderer, at bestyrelsens indsats er meget god. How would you rate the quality of the board's overall performance? 84% af bestyrelsesevalueringerne foretages som interne selvevalueringer, hvorved der er en fare for, at evalueringen ikke nødvendigvis adresserer, hvor der er udfordringer, som der er behov for at sætte ind overfor. Bestyrelserne vurderer, at deres indsats er god for 29% vedkommende og meget god for 32%. Samtidig er der dog et erkendt behov for kompetenceopgradering og udskiftning i bestyrelserne.

10 How would you rate the overall understanding on the board of the company's strategy? Det er tydeligt, at bestyrelserne generelt har tyngden lagt på den bagudskuende kontrolopgave. Således er det virksomhedernes finansielle samt markedsmæssige position, som bestyrelsesmedlemmerne selv angiver som de elementer, de har bedst indsigt i, hvorimod hele 39% af respondenterne vurderer, at de har begrænset indsigt i virksomhedens talent management-program. DER ER STOR ENIGHED OM MIDLERNE TIL AT FORBEDRE BESTYRELSESINDSATSEN Respondenterne vurderer, at den mest værdiskabende faktor til forbedring af bestyrelsesarbejdet er bedre forståelse af virksomhedens position og strategi (64%), som jo peger på et behov for mere udførligt materiale fra direktionen og større tidsforbrug for bestyrelsen. Dertil kommer en bedre kompetencesammensætning (59%) og bedre teamdynamik i bestyrelseslokalet (47%).

11 In your opinion what 3 factors would best improve the overall performance on your board? BESTYRELSESARBEJDET I ET FREMTIDIGT PERSPEKTIV Global Board Survey 2012 fastslår på tværs af alle former for brancher, ejerskabsformer, størrelser og landegrænser, at de 3 suverænt vigtigste faktorer til optimering af indsatsen i bestyrelseslokalerne, er det strategiske fokus, det gode samarbejdsklima samt tilstedeværelsen af det rette mix af kompetencer. Der er således en stigende akademisk erkendelse af, hvad der bedst bidrager til værdiskabelsen fra bestyrelseslokalet. Bestyrelsens berettigelse En bestyrelse er oprindeligt blevet betroet ansvaret for driften af et foretagende. Og varetager dermed ledelseshvervet. Angiver den forretningsmæssige retning og kontrollerer udøvelsen af det daglige virke. Og det må indskærpes, at bestyrelseshverv ikke må håndteres som venstrehåndsarbejde. Hele 39% af respondenterne i undersøgelsen svarer ved ikke til spørgsmålet om der i løbet af det seneste år er foretaget ny lovgivning, som påvirker deres bestyrelsesarbejde. Det giver visse bange anelser for hvordan bestyrelserne vil formå at leve op til deres juridiske ansvar i fremtiden. Bestyrelsen, herunder særligt formanden, må dog holde fast i prioriteringen af det fremadskuende strategiske arbejde for at kunne varetage aktionærernes interesser. I tilgift bidrager det til at kunne bevare danske hovedsæder og danske arbejdspladser. Et fremragende eksempel på effekten af at turde og kunne tænke strategiske kvantespringstanker, er Carlsbergs opkøb af Scottish & Newcastle for få år siden. Carlsberg lavede en alliance med en stærk konkurrent (Heineken) om et fælles opkøbstilbud på Carlsbergs hidtidigt vigtigste strategiske partner (i det russiske joint venture, Baltika). Det var en mundfuld, som principielt var for stor til

12 Carlsberg, men den lykkedes på grund af bestyrelsens evne til at tænke langt ind i fremtiden, deres tålmodighed i den mangeårige proces, som gik forud for handlen, samt deres dygtighed i eksekveringen af beslutningen. Og samtidig en manøvre, der succesfuldt flyttede Carlsberg ind i den globale superliga. Et eksempel til efterfølgelse! Global Board Survey 2012 viser, at bestyrelserne bruger mere tid på bestyrelsesarbejdet med fokus på det fremadrettede herunder især strategi og det lover godt for virksomhedernes evne til at turde og kunne tænke strategiske kvantespringstanker. Platformen brænder Men i forhold til sikringen af den rette kompetencesammensætning, herunder både faglig, national og kønsmæssig diversitet, mangler der i Danmark tydeligvis sense of urgency. Den i disse dage meget omtalte andel af generalforsamlingsvalgte kvindelige medlemmer af de børsnoterede selskabers bestyrelser på kun 6% (12% inklusive de medarbejdervalgte), er således langt fra at spejle den teoretiske erkendelse af behovet for større ligevægt. Det naturlige rekrutteringsgrundlag fra direktionslagene er ganske vist endnu ikke kønsmæssigt ligevægtet, men forklaringen ligger nok i højere grad i selvsuppleringen i den danske virksomhedskultur. Den kommer til udtryk ved, at der kun i halvdelen af alle danske bestyrelser foretages en evaluering af indsatsen i bestyrelseslokalet, og at denne evaluering for fire ud af fems vedkommende foretages som en selvevaluering. Der er tilsyneladende et erkendt behov for at opgradere kompetencerne i bestyrelseslokalet, men spørgsmålet er, om de seneste års kriseledelsesøvelse har lært bestyrelserne at udvise rettidig omhu vedrørende loftet for deres egen formåen og dermed foretage en betimelig succession planning. De ifølge undersøgelsen allerede planlagte udskiftninger bidrager næppe tilstrækkeligt til det påkrævede fokus på tilførslen af nye kompetencer. Og alt imens brænder den globale, konkurrencemæssige platform under os.

13 Vejen frem Konklusionen på Global Board Survey 2012 og anbefalingen er klar: I det værdiskabende ejerskab er bestyrelsen bevidst om deres instrumentale rolle. Bestyrelsen sammensættes så erfaringer og kompetencer afspejler de udfordringer, som virksomheden står overfor. Bestyrelsen er dynamisk, arbejder med en række specifikke udvalg og indsatsen lægges mindst lige så meget mellem møderne som på møderne. Endelig udskiftes bestyrelsesmedlemmerne med rettidig omhu, når opgaver er fuldført og nye opgaver, som kræver nye kompetencer, skal løses. Fokus flyttes fra bagudrettet kontrol til fremadskuende strategi og ledelse. METODE Undersøgelsen er gennemført af Stanton Chase International og Brammer & Co i februar og marts 2012 blandt knap 300 respondenter i mere end 30 lande, som en frivillig online spørgeskemaundersøgelse. Respondenterne er bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsesformænd fra såvel børsnoterede, kapitalfondsejede, fondsejede, offentlige som familieejede virksomheder. Respondenterne repræsenterer et bredt brancheudsnit og dækker blandt andet teknologi, bank og finans, industri, stat, uddannelse, logistik og transport, forbrugsvarer etc. Den aldersmæssige spredning er fra 18 til 75 år, hvoraf majoriteten (77%) er mellem 41 og 60 år. Fordelingen er 90% mænd og 10% kvinder. Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle respondenter for at medvirke i undersøgelsen. ANVENDELSE AF UNDERSØGELSENS RESULTATER Der må citeres fra undersøgelsen med tydelig kildehenvisning: Global Board Survey 2012 Stanton Chase International og Brammer & Co. Ved spørgsmål kontakt venligst Jakob Stengel, Stanton Chase International, j.stengel@stantonchase.com / eller Ditte Kirstein Brammer, Brammer & Co, ditte@brammerco.com /

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

Fremtidens bestyrelsesarbejde

Fremtidens bestyrelsesarbejde Fremtidens bestyrelsesarbejde Ifølge de adm. direktører i Danmarks 100 største selskaber involverer bestyrelserne sig i stigende grad i strategiarbejdet. Men formalia fylder for meget på bestyrelsesmøderne,

Læs mere

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit November 2016 1 Indledning 1.1 Baggrund I Foreningen Nykredit betragter vi mangfoldighed som en vigtig forudsætning for nytænkning og udvikling

Læs mere

Bestyrelsesledelse og bestyrelsesdynamik. Bestyrelsens Dag 2018

Bestyrelsesledelse og bestyrelsesdynamik. Bestyrelsens Dag 2018 Bestyrelsesledelse og bestyrelsesdynamik DEN 26 OKTOBER 2018 OLE A N DERSEN Præmisser for bestyrelsesarbejde Bestyrelsen er ansvarlig for selskabet Bestyrelsen varetager aktionærernes langsigtede interesser

Læs mere

Alexander Hughes. Management Performance Survey. Nøgletalsanalyse med sammenligningstal

Alexander Hughes. Management Performance Survey. Nøgletalsanalyse med sammenligningstal Alexander Hughes Management Performance Survey Nøgletalsanalyse med sammenligningstal Oktober 2016 Østergade 1, 2nd 1100 Copenhagen K Denmark Tel : +45 70 22 43 70 E-mail : copenhagen@alexanderhughes.com

Læs mere

Bestyrelsesprofil under forandring

Bestyrelsesprofil under forandring Ledelsesevaluering og mangfoldighed Jens M. Howitz Managing Director Russell Reynolds Associates Januar 2014 Bestyrelsesprofil under forandring 1999 2013 Hvid, mand, midaldrende Homogen profil Mangfoldighed:

Læs mere

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PwC s forretning er betinget af vores evne til at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste i branchen. 2 PwC

Læs mere

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ Dagsordenpunkt Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber Åbent - 2013/071480 SAGSRESUMÉ I lighed med anbefalingerne for god selskabsledelse fra Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler

Læs mere

VEJLEDNING OM BESTYRELSESEVALUERING

VEJLEDNING OM BESTYRELSESEVALUERING VEJLEDNING OM BESTYRELSESEVALUERING Vejledning om bestyrelsesevaluering, opdateret den 29. august 2018 Anbefalinger for god Selskabsledelse, november 2017 INDHOLD 1. FORMÅL... 3 2. EJERSKAB AF EVALUERINGSPROCES...

Læs mere

www.pwc.com Finansiering v/ellen Marie Vestergaard Partner PwC Herning Business coach seminar Væksthus Midtjylland 24/2 2011

www.pwc.com Finansiering v/ellen Marie Vestergaard Partner PwC Herning Business coach seminar Væksthus Midtjylland 24/2 2011 www.pwc.com Finansiering v/ellen Marie Vestergaard Partner Herning Business coach seminar Indhold 1. Præsentation mv. 2. Forretningsplaner og krav til iværksætteren 3. Budgetter 4. Kreditvurdering af Mogens

Læs mere

Vejledning om bestyrelsesevaluering

Vejledning om bestyrelsesevaluering Vejledning om bestyrelsesevaluering Anbefalinger for god Selskabsledelse Opdateret 29. august 2018 Indhold 1. Formål... 3 2. Ejerskab af evalueringsprocessen... 4 3. Valg af evalueringsprocedure... 4 4.

Læs mere

Bestyrelsesformænd: Vi skal have flere kvindelige topledere

Bestyrelsesformænd: Vi skal have flere kvindelige topledere Anna Leclercq Vrang, konsulent anlv@di.dk Richard B. Larsen, chefkonsulent rbl@di.dk SEPTEMBER 18 Bestyrelsesformænd: Vi skal have flere kvindelige topledere Det er en udfordring for danske bestyrelsesformænd

Læs mere

Sådan arbejder private ledere med digital strategi. Niels Lunde, Økonomidirektørforeningens Årsmøde 29. november 2018

Sådan arbejder private ledere med digital strategi. Niels Lunde, Økonomidirektørforeningens Årsmøde 29. november 2018 Sådan arbejder private ledere med digital strategi Niels Lunde, Økonomidirektørforeningens Årsmøde 29. november 2018 Disposition 1. Traditionel strategi 2. Særlige vilkår for digital strategi 3. Sådan

Læs mere

ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE?

ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE? ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE? ER DIT ØKONOMITEAM MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE? Digital transformering har en stor påvirkning på arbejdsgangene hos CFO erne. Den digitale bølge giver nye muligheder,

Læs mere

Revisionsudvalg: Bidrag til bestyrelsesarbejdet. Bestyrelsesarbejdet i virksomhedernes og samfundets tjeneste 7. maj 2013

Revisionsudvalg: Bidrag til bestyrelsesarbejdet. Bestyrelsesarbejdet i virksomhedernes og samfundets tjeneste 7. maj 2013 Revisionsudvalg: Bidrag til bestyrelsesarbejdet Bestyrelsesarbejdet i virksomhedernes og samfundets tjeneste 7. maj 2013 Efter Enron, WorldCom m.v. kom SOX og EuroSox Business Week, 22 July 2002 1 American

Læs mere

Bestyrelsesevaluering som vejen til fremtidens bestyrelsesarbejde v/ Ulrikka Brændgaard Nissen

Bestyrelsesevaluering som vejen til fremtidens bestyrelsesarbejde v/ Ulrikka Brændgaard Nissen www.pwc.dk Bestyrelsesevaluering som vejen til fremtidens bestyrelsesarbejde v/ Ulrikka Brændgaard Nissen Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1. Hvorfor gennemføre en bestyrelsesevaluering? 2. Bestyrelsesmindset

Læs mere

Hvilken betydning har en virksomheds bestyrelse for Nordea? 5. april 2011 Erhvervskundedirektør Freddy Skov

Hvilken betydning har en virksomheds bestyrelse for Nordea? 5. april 2011 Erhvervskundedirektør Freddy Skov Hvilken betydning har en virksomheds bestyrelse for Nordea? 5. april 2011 Erhvervskundedirektør Freddy Skov g Corporate Governance hvad er god selskabsledelse? Udvidet perspektiv Basis perspektiv Ledelsesniveauerne

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION Marts 215 VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION AF CHEFKONSULENT HANNE MERETE LASSEN HAML@DI.DK Mange danske virksomheder arbejder med innovation for at styrke deres konkurrenceevne og indtjening.

Læs mere

Strategiarbejde i lyset af finanskrise og globalisering

Strategiarbejde i lyset af finanskrise og globalisering september 2011 Strategiarbejde i lyset af finanskrise og globalisering Resume Vilkårene for at drive og udvikle virksomheder i Danmark bliver stadigt mere komplekse, og det giver ekstra udfordringer i

Læs mere

Nedenfor er undersøgelsens væsentligste resultater sammenfattet.

Nedenfor er undersøgelsens væsentligste resultater sammenfattet. Sammenfatning Til brug for Erhvervsfondsudvalgets arbejde har Erhvervsstyrelsen i perioden maj til august 2012 gennemført nærværende undersøgelse af en række forhold i de erhvervsdrivende fonde. Undersøgelsen

Læs mere

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER UDBYTTE Omdrejningspunktet for uddannelsen er professionelt og værdiskabende bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder.

Læs mere

PwC s Global CEO Survey 2016 Danske resultater

PwC s Global CEO Survey 2016 Danske resultater PwC s Global CEO Survey 2016 Danske resultater Om PwC s Global CEO Survey 2016 PwC s Global CEO Survey er en af verdens førende toplederundersøgelser og er i år gennemført for 19. gang. Flere end 1.400

Læs mere

Forsyningssektoren Undersøgelse af strategier og tendenser. Rapport

Forsyningssektoren Undersøgelse af strategier og tendenser. Rapport Forsyningssektoren 2016 Undersøgelse af strategier og tendenser Rapport August 2016 1 Introduktion Pluss har sammen med EY gennemført en spørgeskemaundersøgelse af strategier og tendenser i den danske

Læs mere

Det danske ERP marked

Det danske ERP marked Det danske ERP marked ComputerCamp seminar 25. marts 2009 Herbert Nathan Indhold Introduktion til HerbertNathan & Co Nogle indledende system begreber ERP-markedet leverandører og trends Hvorfor anskaffe

Læs mere

EXECUTIVE FORUM 2018

EXECUTIVE FORUM 2018 EXECUTIVE FORUM 2018 Executive Forum 2018 Velkommen til programmet for Executive Forum 2018, hvor du kan glæde dig til hele fem fremragende arrangementer. Fem muligheder for dig til at hente inspiration

Læs mere

Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen

Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Topdanmark A/S Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Godkendelsesdato: 22. oktober 2018 Ansvarlig: Koncernsekretariat Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Baggrund 3 1.2 Revision 3 2 Formål og målsætning

Læs mere

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor.

Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Komitéen for God Fondsledelse har i december 2014 offentliggjort en række anbefalinger for god fondsledelse, der er gengivet nedenfor. Bestyrelsen for Claus Sørensens Fond har i overensstemmelse med reglen

Læs mere

MORGENSEMINAR OM KVINDER I LEDELSE

MORGENSEMINAR OM KVINDER I LEDELSE MORGENSEMINAR OM KVINDER I LEDELSE Advokat Mette Klingsten 10 juni 2013 2 MEDIERNE: KVINDER I LEDELSE HVORFOR ER DET RELEVANT? Tallene taler sit tydelige sprog der er mangel på kvinder i toppen af dansk

Læs mere

Forandringstempoet i erhvervslivet er skruet i vejret; større behov for at være agil

Forandringstempoet i erhvervslivet er skruet i vejret; større behov for at være agil ANALYSE Forandringstempoet i erhvervslivet er skruet i vejret; større behov for at være agil Resumé Forandringstempoet i erhvervslivet er højt, og mange virsomheder oplever at deres konkurrentlandskab

Læs mere

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet Af konsulent Maria Hove Pedersen, mhd@di.dk og konsulent Claus Andersen, csa@di.dk Når danske virksomheder frem til krisen

Læs mere

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Juni 211 Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Af økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard Der er sket en gradvis bedring i virksomhedernes oplevelse af finansieringsmulighederne

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

Kønsfordeling i selskabers bestyrelse. Status maj 2009

Kønsfordeling i selskabers bestyrelse. Status maj 2009 Kønsfordeling i selskabers bestyrelse 1/13 Kønsfordeling i selskabers bestyrelse KØN KATEGORI RELATION Data Kvinder Mænd Ukendt A/S bestyrelse Antal personer 28324 111615 9692 fordeling 18,9% 74,6% 6,5%

Læs mere

Videnintensive virksomheder vil rekruttere mangfoldigt

Videnintensive virksomheder vil rekruttere mangfoldigt Teknologisk Institut den 26. juni 2008 Videnintensive virksomheder vil rekruttere mangfoldigt Videnintensive virksomheder i Danmark ønsker at rekruttere bredt. Virksomheder, der målrettet rekrutterer medarbejdere

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Totally Integrated Automation. Totally Integrated Automation sætter standarden for produktivitet.

Totally Integrated Automation. Totally Integrated Automation sætter standarden for produktivitet. Totally Integrated Automation Totally Integrated Automation sætter standarden for produktivitet. Bæredygtighed sikrer konkurrenceevnen på markedet og udnytter potentialerne optimalt. Totally Integrated

Læs mere

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Aktivt ejerskab i børsnoterede selskaber CBS 7. maj 2014 Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Flemming Besenbacher Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og for Carlsbergfondet f.besenbacher@carlsbergfoundation.dk

Læs mere

Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere

Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere Lederne December 2013 Indledning Undersøgelsen belyser, hvilke lederroller der er de vigtigste for en topchef, hvad der er forudsætningerne

Læs mere

Lederes opfattelse af diversitet

Lederes opfattelse af diversitet Lederes opfattelse af diversitet Lederne Juni 2 Indledning Undersøgelsen belyser hvordan ledere opfatter diversitet respondenternes vurdering af, om ledergrupper i Danmark generelt er tilstrækkeligt bredt

Læs mere

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen.

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisosiderernes 1 af 7interesser

Læs mere

Danmark taber videnkapløbet

Danmark taber videnkapløbet Organisation for erhvervslivet 10. december 2008 Danmark taber videnkapløbet AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK OG KONSULENT MADS ERIKSEN, MAER@DI.DK Danske virksomheder flytter mere og mere forskning

Læs mere

Today 460 members

Today 460 members Today 460 members 20-10-2015 1 Velkommen til Selskabsledelse i mm, ejerledede og familieejede virksomheder bestyrelsens rolle i vækst og værdiskabelse 20.000 virksomheder som kan udgøre forskellen i udviklingen

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

www.pwc.dk/bestyrelsesarbejde Bestyrelseskonferencen 2014 10. oktober 2014

www.pwc.dk/bestyrelsesarbejde Bestyrelseskonferencen 2014 10. oktober 2014 www.pwc.dk/bestyrelsesarbejde Bestyrelseskonferencen 2014 10. oktober 2014 Bestyrelsesarbejde i Danmark 2015 2 s årlige lønundersøgelse v/ Claus Høegh-Jensen, Partner, 3 Aflønning af ledelser s lønundersøgelse

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Modernisering af velfærdsstaten gennem bestyrelsen

Modernisering af velfærdsstaten gennem bestyrelsen 10 sæt anbefalinger vedr. God Selskabsledelse i Offentlige Virksomheder Årets konference for Offentlige Bestyrelser 2. Oktober 2014 Radisson Blue Scandinavia Waldemar Schmidt International businessman

Læs mere

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015 Spørgsmål/svar om SEKRETARIATET: ERHVERVSSTYRELSEN Langelinie Allé 17 2100 København Ø godfondsledelse@erst.dk www.godfondsledelse.dk Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde Komitéen

Læs mere

Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018

Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018 Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018 EjerForbrugerForum under Dansk Energi har udarbejdet anbefalinger vedrørende god selskabsledelse, og rapportering om disse følger her:

Læs mere

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen. Februar 2016

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen. Februar 2016 Politik for mangfoldighed i bestyrelsen Februar 2016 Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. GENERELT... 3 3. MANGFOLDIGHED... 3 4. KRAV TIL BESTYRELSENS KOMPETENCER, VIDEN OG ERFARING... 4 5. UDDANNELSE... 5 6.

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL RAMBOLL GROUP Leading engineering, design and consultancy company Founded in Denmark in 1945 13,000 experts 300 offices in

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

OVERVEJELSER OM REVISION AF EJERSKABSPOLITIK REPRÆSENTATION I BESTYRELSER I SELSKABER, NÆVN M.V.

OVERVEJELSER OM REVISION AF EJERSKABSPOLITIK REPRÆSENTATION I BESTYRELSER I SELSKABER, NÆVN M.V. OVERVEJELSER OM REVISION AF EJERSKABSPOLITIK REPRÆSENTATION I BESTYRELSER I SELSKABER, NÆVN M.V. Møde i gruppeformandskredsen den 29. september 2017 Økonomiforvaltningen, Kontoret for Selskaber og Aktivstrategi

Læs mere

Fremtidens job KONTAKT FORFATTERE NOTAT. CITAT Frank Skov, analysechef. Frank Skov, analysechef. Tema: Arbejdsmarked Publiceret d. 30.01.

Fremtidens job KONTAKT FORFATTERE NOTAT. CITAT Frank Skov, analysechef. Frank Skov, analysechef. Tema: Arbejdsmarked Publiceret d. 30.01. 1 Fremtidens job Følgende notat belyser, på baggrund af data fra World Economic Forum, hvilke udviklingstendenser der i særlig grad forventes at præge fremtidens arbejdsmarked og hvor mange job der, som

Læs mere

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland

VækstIndeks. VækstAnalyse. Center for. En del af Væksthus Sjælland VækstIndeks 2014 Center for VækstAnalyse En del af Væksthus Sjælland FORORD VækstIndeks 2014 giver et indblik i, hvilke forventninger virksomhederne i Region Sjælland har til de kommende år. Indeksmålingen

Læs mere

Diversitets- og inklusionspolitik

Diversitets- og inklusionspolitik Diversitets- og inklusionspolitik OCTOBER 2016 1. Formål Formålet med denne politik er at beskrive indholdet af Danske Bank-koncernens politik for diversitet og inklusion samt de overordnede målsætninger

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

Seminar om finanskrisen. Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen

Seminar om finanskrisen. Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen Seminar om finanskrisen Finanskrisen Sådan styrer du gennem krisen På vores seminar får du viden om konkrete værktøjer og initiativer, der kan optimere og beskytte værdierne i din virksomhed. Kriser er

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder

ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE, MARKEDSCHEF JAKOB SCHARFF, KONSULENT MALENE JÆPELT OG MAKROØKONOMISK MEDARBEJDER KASPER LUND NØRGAARD

Læs mere

Markedsføring IV e-business

Markedsføring IV e-business Markedsføring IV e-business Målet for 5. lektionsgang Tilgang til udvikling: strategi & implementering Opbygning Fremtiden for EC Opgaven Dias 1 - Markedsføring IV - 5. Lektionsgang - Andy Skovby Hvorfor

Læs mere

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men...

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Foto: Colourbox LEDELSE & ORGANISATION Af Jesper K. Jørgensen 7. sep. 2018 Kl. 9:45...de este har alt for få, konkrete, effektive indsatser!

Læs mere

Strategiimplementerings kompetencer som et Must Win Battle

Strategiimplementerings kompetencer som et Must Win Battle Strategiimplementering: Strategiimplementerings kompetencer som et Must Win Battle - Evaluering og udvikling af virksomhedens strategiimplementerings kompetencer Klaus Lund & Partnere Bernstorff Slot Jægersborg

Læs mere

KVINDER I LEDELSE. Ved partner Mette Klingsten og partner Monica Reib

KVINDER I LEDELSE. Ved partner Mette Klingsten og partner Monica Reib KVINDER I LEDELSE Ved partner Mette Klingsten og partner Monica Reib Agenda Hvorfor er det relevant? Hvilke virksomheder er omfattet? Hvilke krav stilles til virksomhederne? Hvad skal man som virksomhed

Læs mere

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017 Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren Forsyningssurvey August 2017 INDHOLD Emne Forord Hovedkonklusioner Undersøgelsesresultater Bilag 2 FORORD Pluss og EY har for andet år gennemført

Læs mere

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning www.pwc.dk/årsrapport CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Ansvarlighed gennem vores forretning PwC Danmark

Læs mere

PwC s Talent Survey 2015

PwC s Talent Survey 2015 www.pwc.dk s Talent Survey 2015 Revision. Skat. Rådgivning. s Talent Survey 2015 s Talent Survey tager afsæt i s tilgang til talent management. Resultaterne indeholder besvarelser fra 102 virksomheder

Læs mere

Bestyrelser og revisors rolle. Julie Galbo Vicedirektør, Finanstilsynet

Bestyrelser og revisors rolle. Julie Galbo Vicedirektør, Finanstilsynet Bestyrelser og revisors rolle Julie Galbo Vicedirektør, Finanstilsynet Antallet af pengeinstitutter før og efter krisen 160 140 120 100 80 60 40 20 Øvrige ophørte institutter Ophørt efter FT kapitalkrav

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse

Anbefalinger for god fondsledelse Anbefalinger for god fondsledelse Dette notat er en beskrivelse af, hvordan Fonden for Entreprenørskab imødekommer fondsloven og rammene for anbefalinger for god fondsledelse: 1. Åbenhed og kommunikation

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del IV: Valgfrit fagelement - Specialemodul - Emnekatalog Ikrafttrædelse: 21. august 2017 Gældende for indskrivning

Læs mere

Bestyrelsesholdet matcher fremtidens udfordringer

Bestyrelsesholdet matcher fremtidens udfordringer 31. oktober 2017 Bestyrelsesholdet matcher fremtidens udfordringer Sten Scheibye Bestyrelsesformand Novo Nordisk Fonden Page 2 Erhvervsdrivende fonde (1.300 i alt) Fonde 1850-1999 ~ 1850 1888 1924-25 1947

Læs mere

Hvor blev bestyrelsesansvaret af?

Hvor blev bestyrelsesansvaret af? Hvor blev bestyrelsesansvaret af? Poul Foss Michelsen www.foss-michelsen.dk og Merete Vangsøe Simonsen www.focus-advokater.dk Odense Rotary Klub 25. maj 2009 1 Det drejer sig ikke kun om ansvar Jeg vil

Læs mere

Performance samtaler

Performance samtaler Performance samtaler Der skaber bundlinje Hvor tit taler du med din medarbejder? Hvilke samtaler skaber værdi for din bundlinje? Hvad skal der til for at performance samtaler virker Din bundlinje Lad os

Læs mere

"Axcels mission er at udvikle virksomheder, så de bliver stærke og værdifulde for nye ejere og skaber et attraktivt afkast til Axcels investorer"

Axcels mission er at udvikle virksomheder, så de bliver stærke og værdifulde for nye ejere og skaber et attraktivt afkast til Axcels investorer Axcel som en del af oplevelsesøkonomien? Joachim Sperling CKO, 7. juni 2011 Axcels grundidé "Axcels mission er at udvikle virksomheder, så de bliver stærke og værdifulde for nye ejere og skaber et attraktivt

Læs mere

CORPORATE GOVERNANCE UNDER LØBENDE UDVIKLING MARIANNE PHILIP

CORPORATE GOVERNANCE UNDER LØBENDE UDVIKLING MARIANNE PHILIP CORPORATE GOVERNANCE UNDER LØBENDE UDVIKLING MARIANNE PHILIP DIRFDAGEN 19. SEPTEMBER 2013 K R O M A N N R E U M E R T C V R. N R. 6 2 6 0 6 7 1 1 R E G. A D R. : S U N D K R O G S G A D E 5 DK- 2 1 0 0

Læs mere

European Employee Index 2013. Danmark 2013-14. årgang

European Employee Index 2013. Danmark 2013-14. årgang European Employee Index 2013 Danmark 2013-14. årgang Kvindelige ledere er bedst Danske kvinder er lidt bedre ledere end mandlige ledere. Det synes medarbejderne i hvert fald. Alligevel er langt de fleste

Læs mere

Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts Djøf Privats fokusområder

Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts Djøf Privats fokusområder DJØF PRIVAT Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts 2018 Djøf Privats fokusområder 2018-2020 Danmark oplever i disse år en markant vækst, og der er stor efterspørgsel efter akademisk arbejdskraft

Læs mere

PwC s CEO Survey 2019 Highlights

PwC s CEO Survey 2019 Highlights PwC s CEO Survey 2019 Highlights 1 Highlights PwC s CEO Survey 2019 Få et overblik over danske og globale toplederes forventninger til vækst i verdensøkonomien og i deres egen virksomhed. Få desuden et

Læs mere

EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018

EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018 EVALUERING AF UNDERVISNINGENS DAG 2018 SAMMENFATNING AAU Kompetenceudvikling har i løbet i maj 2018 gennemført en evaluering af Undervisningens Dag 2018. Evalueringen skal, udover at måle den generelle

Læs mere

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport www.pwc.dk/aarsrapport CSR-rapport 2012/13 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab ANSVARLIGHED GENNEM VORES

Læs mere

Kvinder i uddannelsesinstitutionernes bestyrelser

Kvinder i uddannelsesinstitutionernes bestyrelser NOTAT 56 8. marts 2017 r i uddannelsesinstitutionernes bestyrelser Bestyrelses- og ledelsesgangene på de videregående uddannelser er domineret af mænd. rne er dog på vej frem med 51 pct. af bestyrelsesposterne

Læs mere

Årets Ejerleder 2015 Analysen

Årets Ejerleder 2015 Analysen www.pwc.dk Analysen Revision. Skat. Rådgivning. Indhold 1 2 3 4 5 6 7 Ejerlederen og dennes virksomhed Ledelsesfunktioner og forretningsplan Vækstambitioner Talent og kompetencer (årets tema) Ejerskifte

Læs mere

Kosmos og Kaos en case om målrettet innovation

Kosmos og Kaos en case om målrettet innovation Kosmos og Kaos en case om målrettet innovation IKI 12.3.2009 Præsentation ved Thomas Mathiasen Faciliterer innovation Opfindelser på opfordring Få de rigtige idéer og før dem ud i livet Case: Mælkeanalyse

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

2015 EDELMAN TRUST BAROMETER DANSKE OG GLOBALE RESULTATER 11. MARTS 2015

2015 EDELMAN TRUST BAROMETER DANSKE OG GLOBALE RESULTATER 11. MARTS 2015 2015 EDELMAN TRUST BAROMETER DANSKE OG GLOBALE RESULTATER 11. MARTS 2015 VELKOMMEN ANNE BIRKELUND, DANSK ERHVERV DAGENS AGENDA 17.00 Ankomst og velkomst / Anne Birkelund, Dansk Erhverv 17.10 Trust Barometer

Læs mere

Marketing brochure - CV

Marketing brochure - CV EXECUTIVE CV Marketing brochure - CV Hvad er formålet med en brochure / CV? Identifikation af hvilke værdier produktet / personen kan tilføre en given virksomhed. forretningsmæssig værdiforøgelse Budskabet

Læs mere

EXECUTIVE FORUM 2018

EXECUTIVE FORUM 2018 EXECUTIVE FORUM 2018 Executive Forum 2018 Velkommen til programmet for Executive Forum 2018, hvor du kan glæde dig til fire fremragende og aktuelle Masterclasses. Fire muligheder for dig til at hente inspiration

Læs mere

4. Hvordan er du primært involveret i projekter? Er det som:

4. Hvordan er du primært involveret i projekter? Er det som: Mannaz undersøgelse 2011 Rapporten er udarbejdet på baggrund af undersøgelsen gennemført i juni 2011 med svar fra 672 respondenter. Formålet med rapporten er at tage temperaturen på ProjektDanmark og afdække

Læs mere

Hvordan skaber Bestyrelsen Værdi?

Hvordan skaber Bestyrelsen Værdi? Hvordan skaber Bestyrelsen Værdi? Steen Thomsen st.int@cbs.dk Copenhagen Business School http://uk.cbs.dk/ccg Bestyrelsesudvikling som nationalt projekt Bjarne Corydon på åbningskonferencen den 7. maj

Læs mere

Virksomhedernes outsourcing skifter karakter

Virksomhedernes outsourcing skifter karakter ANALYSE Virksomhedernes outsourcing skifter karakter Danske virksomheder har udnyttet mulighederne ved en international arbejdsdeling, så de eksempelvis kan outsource til udlandet. Det kan være forbundet

Læs mere

Bestyrelsesevaluering

Bestyrelsesevaluering Bestyrelsesevaluering 7. JANUAR 2014 VAGN SØRENSEN Jan-14 VAGN SØRENSEN 1 Bestyrelsesevaluering - FORMÅL Evalueringsprocessen skal danne baggrund for en kontinuerlig forbedring af bestyrelsesarbejdetog

Læs mere

Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse?

Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse? Nye kompetencekrav i transporterhvervet nye veje til udvikling af disse? Forfatter: Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier Emneplacering: Godstransport og Logistik, transportknudepunkter Indledning

Læs mere

Ledelseskodeks i Lollands Bank

Ledelseskodeks i Lollands Bank Ledelseskodeks i Lollands Bank Anbefaling 1. Finansrådet anbefaler, at medlemsvirksomhederne forholder sig til samtlige anbefalinger fra Komitéen for god Selskabsledelse. 2. Finansrådet anbefaler medlemsvirksomhederne

Læs mere

Anvendelse af matchmodellen - analyse af foreløbige erfaringer

Anvendelse af matchmodellen - analyse af foreløbige erfaringer Anvendelse af matchmodellen - analyse af foreløbige erfaringer Analysens konklusioner og mulige veje frem Deloitte Consulting Fredericia, 23. november 2011 Indhold Baggrund og formål Tematisk analyse af

Læs mere