Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 1. Det Feminine Curriculum Modul 1. Den Feminine Anatomi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 1. Det Feminine Curriculum Modul 1. Den Feminine Anatomi"

Transkript

1 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 1 Det Feminine Curriculum Modul 1 Den Feminine Anatomi Hvorfor enhver Kvinde bør have særbehandling af sig selv Er der forskel på mænd og kvinder? En ældgammel diskussion, der kan animere ethvert selskab. Her holder vi os blot til biologiske fakta: Kvinders hjerne og hormonsystem er forskelligt fra mænds. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt for kvinder at opføre sig som mænd, selvom industrikulturen i det 20. århundrede har vænnet os til det. Det gavner heller ikke i privatlivet, tværtimod. En ny kvinde (og mand) er undervejs: En bådeogkvinde, som både er i nærkontakt med hjerte, ånd og krop, og formår at handle på sine ideer, så de bliver til innovation. En kvinde, der er hjemme i sig selv, og elsker det hjem, come rain, come shine. En kvinde, der stråler af Saft, Kraft og Kærlighed, og beriger verden med sine passioner og unikke talenter En kvinde, som tager lederskab for at skabe det, hun længes efter, lever af det, hun elsker, og elsker det liv, hun lever. Hvordan fremkalder du hende? Hvis det var nemt, havde vi alle gjort det forlængst. Men det er en hårfin balancekunst. Denne workshop handler om: * Biologiske fakta, det kan koste dyrt at ignorere * Kønnenes Evolution og det 21. århundredes Revolution * Den Xtraordinære Mand og Kvinde * Xfaktorer, der forvandler dig fra Kvinde til Gudinde.

2 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 2 ANATOMI: Biologiske fakta, det kan koste dyrt at ignorere Er der forskel på mænd og kvinder? Historisk svinger vi mellem biologisk og kulturel forklaring på forskel mellem kønnene. Feminister og andre protesterer mod at man skelner mellem kønnene de advarer mod, at man graver kløften mellem kønnene dybere ved at fokusere på forskelle, og mener at det er ligeså diskriminerende som at sige der er forskel på sorte og jøder. På den anden side, argumenterer videnskabeligt funderede forfattere som den prisbelønnede biologi reporter Nathalie Anger, forfatter til bogen Women, an Intimate Geography, den biologiske antropolog Helen Fischer, forfatter til The First Sex og Louann Brizendine, forfatter til The Female Brain for, at det er en ligeså stærk forvrængning af virkeligheden at ignorere de biologiske forskelle: Lars Mygind, som jeg forleden interviewede til mine uddannelsesdeltagere, sagde at i Metamedicin snakker man om at 80% falder indenfor den typiske kategori, 20% udenfor. Svarende til, at 80% sorte har bedre rytme i kroppen end hvide, og at mennesker med blodtype A trives bedre med hvidt kød end med rødt. Please lad være med at betragte noget af det, jeg siger som en religion. Se i stedet på, hvad du kan bruge til noget, og smid resten væk Har du nogensinde tænkt over, hvad de biologiske forskelle mellem mænd og kvinder er? Hvad tror du de er?

3 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 3 Neurologisk: Indtil 8 uger i fostertilstanden er børn ens, bortset fra kønsdelene. Så får drengefosteret en skylle af testosteron, hvilket hjælper med at gro celler relateret til sex og aggression. Når babyerne fødes, er der forskel på pigens og drengens hjerne. Kvinders hjerner er mindre end mænds, men vi har samme antal neuroner, og til gengæld er der flere forbindelser mellem højre og venstre, hvilket gør os gode til at finde på kreative løsninger, og til oplagte iværksættere Vi har 11% flere neuroner end mænd, der handler om lytning og sprog. Ifølge bogen The Female Brain bruger vi ord om dagen, hvor mænd bruger Vi er dygtige til at aflæse ansigtsudtryk og følelsesmæssige udtryk, hvilket giver os et forspring, når det kommer til indlevelsesevne og networking. Vi er generelt kommunikativt stærke, hvilket er en fordel i en verden, hvor magten tilhører dem, der kan kommunikere Vores hjerne er gearet til webthinking : vi er helhedsorienterede og dygtige til a omsætte spredt information til synteser. Mens mænd er dygtige til at adskille og sortere, er vi gode til multitasking og kan rumme mange ting på én gang. Dette gør os excellente til at færdes med succes i det 21. Århundrede, hvor der netop er behov for kreativitet, service, kommunikation, fleksibilitet og networking. Hvis du ignorerer dette, går du glip af de historiske muligheder, kvinder har i øjeblikket. Hormonelt: I puberteten bliver en piges tænkning og adfærd påvirket af et (svingende!) hormonbad bestående af følgende ingredienser: Østrogen (en af omsorgs og feel good hormonerne), progesteron ( hjernens valium ), cortisol (stress hormonet) oxytocin (lykkehormonet, som giver os lyst til at bonde, elske og forbinde os med andre) dopamin (stimulerer hjernens nydelsescentre). Følgelig får teenagepigen enormt behov for, og lyst til, alt hvad der handler om at kommunikere og forbinde sig med andre via fx shopping, prøve tøj og frisurer sammen med andre og snakke i telefon. Sladder er populært, fordi det skaber en tættere forbindelse til dem, hun sladrer sammen med og fremmer følelsen af samhørighed. Snak beroliger og sænker stress niveauet, og pigen kan få en mental orgasme af nydelse ud af at følge sin tilskyndelse til at relatere til andre konstant. Mens teenagedrengene bliver hormonelt påvirket til at vinde selvtillid ved at blive uafhængig af andre, bliver pigerne biokemisk påvirket til at søge selvtillid via nærhed i relationer.

4 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 4 Omkring overgangsalderen sænkes niveauet af østrogen mens produktionen af det mandlige hormone testosterone stiger. Det indebærer at kvinder bliver mere assertive og kan få mere drive (medmindre de køber den kulturelle ide om at livet slutter efter de 40). Det er derfor, man snakker om Prime Time Women. Konklusion: hold op med at tro at du er mærkelig, fordi du vil bonde og networke: udnyt det Og tro ikke at du er færdig efter de 40 måske er det først der livet begynder! Kønnenes Evolution og det 21. århundredes Revolution Man kan opdele kønnenes evolution i tre stadier: Stadie 1: gensidig afhængighed. Adskillelse af domæner: han er den udadvendte uden følelsesmæssig intelligens, hun står for al omsorg. Ubalance: manden undertrykker sine feminine side, hun sine maskuline Stadie 2: Ligestillings kamp: Ubalance: Vi kæmper for at være lige (gode), få ret, endelig ikke komme til at give os for meget. Kvinder indtager de maskuline domæner, han de feminine. Polariseringen og dermed den seksuelle gnist går tabt. Fokus er egenlig mere på mig og mine behov end på den anden og fællesskabet. Ubalance: Manden forvrænger sin maskuline side og er enten for blød eller for hård. Kvinden forvrænger sin feminine side og er enten for udflydende eller for skrap. Den Xtraordinære Mand og Kvinde Stadie 3: (Ubetinget) Kærlighed. Åbenhed. Healing. Nærvær. Vi blomstrer af at få den anden til at blomstre. Vi tager Kærlige initiativer. Og responderer med Kærlighed. Det betyder ikke, at vi bliver dørmåtter. Men at vi hæver os over egne og andres lillehed og ser det hele fra et højere perspektiv. Dette kræver en praksis, hvor vi skaber adgang til den Xtraordinære kvinde, Gudinden. Konklusion: Vi skal til at være nye kvinder Der stoler på vores styrker og trækker på dem Og som opfører os på nye måder i parforholdene: hvor vi veksler mellem vores forskellige sider. Bruger vores iboende feminine styrker med nydelse og stolthed, men også de såkaldt maskuline kvaliteter, som vi især fik øje for efter 1968, og som vi siden har udviklet, så vi i dag kan præstere og fokusere på lige fod med mænd. Kunsten er at være bevidst om, hvornår det skaber mest flow at bruge den maskuline eller den feminine side. Og at kunne danse mellem dem.

5 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 5 Når man evner dette er resultatet er 3. Stadie mænd og kvinder, der har Yin Yang balance Xfaktorer, der forvandler dig fra Kvinde til Gudinde: Det handler om at være xtraordinær. Vælge at være en Woman Plus. X factor 1: Bevidsthed om Feminine Forcer X factor 2: Bevidsthed om den nye Kvindes muligheder X factor 3: Holistisk Tankegang og Praksis X factor 4: Særbehandling af sig selv: frem de bedste sider og forvandl de værste X factor 5: Kend din Storhed og tag Lederskab for at bruge den.

6 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 6 Øvelser Modul 1: Besvar enten disse spørgsmål i dit hoved, i din workbook eller i Facebook gruppen. Husk at effekten stiger proportionelt med, hvor du svarer. Jo mere bevidst, du er om svarene, jo lettere kan du tage lederskab for at hæve dig til et nyt niveau, hvor du ikke er Din feminine historie: * Har du nogensinde følt dig mindreværdig, fordi du er kvinde? * Har du nogensinde misundt mænd deres evne til at fokusere, ligefrem have tunnelsyn? * Fortæl en historie à la min erfaring fra DR: hvad skete der, så du kom i kontakt med kønsforskellene eller kønsforvirring, og hvad konkluderede du? * Hvordan kan du omskrive den erfaring med den viden, du har nu, så DU bliver heltinden? Din feminine anatomi: * Hvad er du stærk til? * Hvad vil du gerne forbedre? De tre stadier i kønnenes evolution: * Hvilket stadie befinder du dig mest på? * I dit arbejdsliv? * I dit privatliv? * Hvad kunne du tænke dig at opgradere, privat og professionelt? Konklusion: Enhver kvinde er en magisk organisme, skræddersyet til succes i det 21. Århundrede. Hun fortjener særbehandling af sig selv. Så hun ikke falder i den udbredte fælde at underkende det feminine, men dyrker og styrker sine feminine forcer såsom kreativitet, helhedstænkning og networking i balance med sine maskuline kvaliteter som fokus og målrettethed. Måden den xtraordinære kvinde sørger for at give sig selv positiv særbehandling er ved at tage vare på sig selv hver eneste dag. Anbefaling: Lav Magisk yoga til balance af krop, ånd, hjerte og sind for at få en oplevelse af den nydelse, der ledsager en balanceret kvindekrop. Afslut med Energitransfovisualisering Modul 1 for at få adgang til din egen feminine visdom, og svaret på næste skridt i dit liv. Feedback: Skriv til med teknisk feedback. Skriv til med indholdsmæssig feedback. Love, Light & Lipstick Kirsten

7 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 7 Nydelsesbog Øvelser Modul 1: Din feminine historie: Har du nogensinde følt dig mindreværdig, fordi du er kvinde? Har du nogensinde misundt mænd deres evne til at fokusere, ligefrem have tunnelsyn? Fortæl en historie à la min erfaring fra DR: hvad skete der, så du kom i kontakt med kønsforskellene eller kønsforvirring, og hvad konkluderede du? Hvordan kan du omskrive den erfaring med den viden, du har nu, så DU bliver heltinden?

8 Det Feminine Curriculum 1, Modul 1. Af: Kirsten Stendevad, kirsteninternational.com, side 8 Din feminine anatomi: * Hvad er du stærk til? * Hvad vil du gerne forbedre? De tre stadier i kønnenes evolution: * Hvilket stadie befinder du dig mest på? * I dit arbejdsliv? * I dit privatliv? * Hvad kunne du tænke dig at opgradere, privat og professionelt?

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Business Goddess Leadership

Business Goddess Leadership BUSINESS GODDESS LEADERSHIP En uddannelse for kvindelige ledere/lederaspiranter i fremtidens ledeskab Formålet med business goddess leadership Uddannelsen Baggrund & Perspektiv At uddanne kvindelige ledere

Læs mere

En uddannelse for kvindelige ledere/lederaspiranter i fremtidens lederskab fra Pure Evolution ved Kirsten Stendevad

En uddannelse for kvindelige ledere/lederaspiranter i fremtidens lederskab fra Pure Evolution ved Kirsten Stendevad BUSINESS GODDESS LEADERSHIP En uddannelse for kvindelige ledere/lederaspiranter i fremtidens lederskab fra Pure Evolution ved Kirsten Stendevad Formålet med Business Goddess Uddannelsen At uddanne kvindelige

Læs mere

Den Rigtige Mand? Indtil for 75 år siden var mænd maskuline og kvinder feminine.

Den Rigtige Mand? Indtil for 75 år siden var mænd maskuline og kvinder feminine. Den Rigtige Mand? Indtil for 75 år siden var mænd maskuline og kvinder feminine. 1 De sidste 75 år, specielt siden 60'erne, har vi bytte roller. Mænd er blevet bløde imens kvinderne har indtaget direktionsgangene.

Læs mere

Anja Vintov FLYT DIG LIDT. Små skridt til store forandringer. Gads Forlag

Anja Vintov FLYT DIG LIDT. Små skridt til store forandringer. Gads Forlag Anja Vintov FLYT DIG LIDT Små skridt til store forandringer Gads Forlag ANJA VINTOV FLYT DIG LIDT Gads Forlag Indhold Forord... 6 Kapitel 1 Hverdagsmod er vejen frem... 10 Kapitel 2 Smerten er dit vækkeur...

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

BUSINESS GODDESS LEADERSHIP

BUSINESS GODDESS LEADERSHIP BUSINESS GODDESS LEADERSHIP En uddannelse for kvindelige ledere/lederaspiranter i fremtidens lederskab fra Pure Evolution ved Kirsten Stendevad FORMÅLET MED BUSINESS GODDESS UDDANNELSEN At uddanne kvindelige

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

Noget om forandringsprocesser

Noget om forandringsprocesser 130 Noget om forandringsprocesser Det er med meditation som med motion. Det virker med sikkerhed, hvis du praktiserer regelmæssigt. Men som med motion, kan det være svært at få meditation kørt ind i sin

Læs mere

7 gode vaner. i region Kattegat

7 gode vaner. i region Kattegat 7 gode vaner i region Kattegat Indhold Intro:... 3 Paradigmer og principper.... 4 P/PE balancen... 5 7 gode vaner - en oversigt.... 6 Vane 1 Vær proaktiv... 7 Øvelse 1:... 8 Vane 2 Begynd med slutningen...

Læs mere

Indhold. Denne bog er tilegnet dig

Indhold. Denne bog er tilegnet dig Denne bog er tilegnet dig Indhold Din guide til positivt selvværd Cammilla Rysgaard 1. udgave, 1. oplag 2010, FADL s Forlag, København ISBN: 978-87-7749-588-5 Projektledelse: Thomas Bo Thomsen Omslag,

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

unsten Kærlighed og swingerliv Ditte og Michael Lund

unsten Kærlighed og swingerliv Ditte og Michael Lund unsten Kat dele hinanden Kærlighed og swingerliv Ditte og Michael Lund KUNSTEN AT DELE HINANDEN Copyright 2012 Ditte og Michael Lund All rights reserved Udgivet 2012 af Skriveforlaget, København Bogen

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Sati. Mindfulness Intro. Tredie udgave 01.06.2011 af David F.

Sati. Mindfulness Intro. Tredie udgave 01.06.2011 af David F. Sati Mindfulness Intro Tredie udgave 01.06.2011 af David F. 1 Introduktion Tak fordi du downloadede denne Mindfulness Introduktion! Dette er en simpel, men også nyttig introduktion til at få dig i gang

Læs mere

Else iseling. fy for sex. fadl s forlag

Else iseling. fy for sex. fadl s forlag 2 Else iseling fy for sex fadl s forlag 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD s. 5 SEXSKELETTER 1 s. 8 Don Juan s. 10 Hvorfor en bog om sexskeletter? s. 15 Ord og begreber s. 20 Erindringer s. 25 Hvad har du på

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog

Center For Selvværd. ELSK DIG SELV - Minibog Center For Selvværd ELSK DIG SELV - Minibog Er du træt af at bruge energi på at kritisere og være mod dig selv, og har du lyst til at opleve mere kærlighed, ro og åbenhed i dit liv, så er denne mini- bog

Læs mere

the work of byron katie En ende på lidelsen

the work of byron katie En ende på lidelsen the work of byron katie En ende på lidelsen "Der er ingen andre end dig selv, der kan sætte dig fri. Denne lille bog kan vise dig hvordan." - Byron Katie Om Katie & The Work I 1986 var Byron Kathleen Reid

Læs mere

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2

Lad Gud være i fred 26-02-2011 1. Lad Gud være i fred 26-02-2011 2 Egoet og verden er vores fælles skema... 3 Lyset og glæden... 4 Martha og Maria.... 8 Hvornår får vi fred?... 10 Troen... 13 Julen er enden på alle ofre.... 15 Der er ingenting at se. Maria.... 18 De,

Læs mere

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012)

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012) Personlig POWER Anita Hummelshøj Mikkelsen. Professionel person- og relaionsudvikler Korrektur: Buttle Sprog & Formidling. Illustrationer: Michelle Erdmann ISBN: 978-87-994057-2-5 Udgivelsesår: 2012, 1.

Læs mere

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012)

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012) Personlig POWER Anita Hummelshøj Mikkelsen. Professionel person- og relaionsudvikler Korrektur: Buttle Sprog & Formidling. Illustrationer: Michelle Erdmann ISBN: 978-87-994057-2-5 Udgivelsesår: 2013, 1.

Læs mere

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie

What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie 1 What doesn t kill you makes you stronger. Jamilas historie Nøgleord: Identitet, LGBT, ligebehandling, normer Indhold Øvelsen handler om identitet, normer og multidiskrimination. Den tager udgangspunkt

Læs mere