Midtvejsreguleringen for 2015 udbetales i de generelle tilskud i oktober, november og december 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Midtvejsreguleringen for 2015 udbetales i de generelle tilskud i oktober, november og december 2015."

Transkript

1 N O T A T Foreløbig udgave af LCP 2014/15 (revideret) Dette er en foreløbig udgave af afsnit om lov- og cirkulæreprogram til Danske Regioners Økonomiske Vejledning. Vejledningen omfatter de punkter, der er lukket i Finansministeriets DUT-koordinationsudvalg og i trepartsforhandlingerne Sag nr. 14/3045 Dokumentnr /15 Anders Andersen Tel. Den endelige udgave af lov- og cirkulæreprogrammet foreligger først efter at Folketingets Finansudvalg har tiltrådt årets aktstykke, hvilket vil ske efter indgåelsen af en økonomiaftale for A. Lukkede sager på lov- og cirkulæreprogram 2014/15 Nedenfor er kort redegjort for de punkter på lov- og cirkulæreprogrammet som er lukket i Finansministeriets DUT-koordinationsudvalg med kompensation samt en enkelt større sag på Skatteministeriets område, hvor der ikke har kunnet opnås enighed om kompensation. En (*)-markering efter overskriften angiver, at beløbet skal efterreguleres. En (1)-markering angiver, at det permanente udgiftsniveau først nås efter BO-periodens udløb, hvorfor sagen skal medtages på følgende års aktstykke. Det bemærkes, at kompensationen for 2015 er angivet i 2015-prisniveau, mens kompensationsbeløb for 2016 og frem er angivet i 2016-prisniveau. Pris- og lønudviklingen for det regionale område (inklusive medicin) forventes på nuværende tidspunkt at blive 1,3 procent fra 2015 til Midtvejsreguleringen for 2015 udbetales i de generelle tilskud i oktober, november og december SKATTEMINISTERIET Lov nr af 23. december 2014 om ændring af registreringsafgiftsloven mv. (Harmonisering af afgifter på personbiler med tilladelse til persontransport) (ikke på aktstykket)

2 Med loven harmoniseres afgifterne vedrørende anskaffelse og løbende registrering af almindelige personbiler, der anvendes til erhvervsmæssig persontrafik. Taxier, der anskaffes efter udgangen af 2014, er fritaget for registreringsafgift (tidligere op til 70 procent), men kan ikke længere videresælges til anden anvendelse uden betaling af registreringsafgift (frikøres). Sygebiler fritages for registreringsafgift (tidligere op til 20 procent), mens der for biler til offentlig servicetrafik (OST), der allerede var fritaget for registreringsafgift, fremadrettet skal betales samme udligningsafgift som taxier og sygetransportbiler. Side 2 Der foreligger ikke sikre beregninger af de økonomiske konsekvenser, da de blandt andet vil afhænge af, hvordan de ændrede afgifter vil slå igennem på kontrakterne i de enkelte regioner. Men omlægningen af afgifter for sygebiler og OST må samlet set forventes at medføre besparelser, mens afgiftsomlægningerne for taxier må forventes at medføre merudgifter. Sagen har været forhandlet på lov- og cirkulæreprogrammet, men der har ikke kunnet opnås enighed om kompensation, og sagen er lukket med nul- DUT. JUSTITSMINISTERIET Lov nr af 23. december 2014 om ændring af lov om erstatningsansvar, (Ændring af beregningsprincipperne for erhvervsevnetabserstatning til unge under uddannelse) Formålet med loven er, at unge, der påføres et erhvervsevnetab, mens de er i den tidlige del af deres uddannelsesforløb, skal ligestilles. Som udgangspunkt skal de tilkendes den samme erhvervsevnetabserstatning, uanset hvilken generel ungdomsuddannelse de er optaget på. Ændringen betyder, at flere kan forvente at få en højere erstatningsudbetaling, hvorfor regionerne kompenseres med 1,0 millioner kroner årligt fra 2015 og frem. MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Vejledning nr. 49 af 30. juni 2009 om etablering af regionale familieambulatorier Overførsel til bloktilskuddet af satspuljemidler fra 2008 til at etablere regionale familieambulatorier i regionerne. Overførslen har afventet, at der er etableret familieambulatorier i hver region. Bloktilskudsreguleringen udgør 31,3 millioner kroner årligt fra 2016 og frem. Den kommunale medfinansiering udgør 2,3 millioner kroner årligt. Landsdækkende screening for tyk- og endetarmskræft (Kræftplan III) (1)

3 Indfasning af DUT-sag fra 2011/12 om landsdækkende screening for tykog endetarmskræft. Side 3 Bloktilskudsreguleringen udgør 70,2 millioner kroner i Den kommunale medfinansiering udgør 23,8 millioner kroner i Lov nr. 580 af 4. maj 2015 om ændring af lov om apoteksvirksomhed mv. (Friere adgang til oprettelse af apoteksvirksomheder mv.) Folketinget har besluttet, at regionerne fra 1. januar 2017 skal forsyne borgerne med nødvendige lægemidler i tidsrummet 24-06, hvor apotekerne som udgangspunkt ikke vil være tilgængelige for køb af lægemidler. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har understreget, at regionernes opgave skal forstås således, at regionerne kun skal udlevere lægemidler til de borgere, hvor det efter en lægefaglig vurdering findes nødvendigt at indlede lægemiddelbehandlingen. Borgere vil kunne få udleveret nødvendig lægemiddelbehandling i forbindelse med en konsultation, eller ved henvendelse på akut- og vagtlægefunktionen efter aftale i forlængelse af en telefonkonsultation. Der er udsendt notat Information til regioner ifm. udlevering af lægemidler fra akutfunktioner og vagtlæger i tidsrummet til regionerne den 10. juni 2015, som præciserer omfanget af opgaven. Bloktilskuddet reguleres med 1,5 millioner kroner i 2017 og frem. Ændring af vaccinationsregime for HPV-vaccine (*) Vaccinationsregimet for HPV-vaccination efter børnevaccinationsprogrammet er ændret, så der fremover som udgangspunkt gives 2 vaccinationer frem for 3 vaccinationer. Reguleringen af bloktilskuddet udgør -3,1 millioner kroner årligt fra Punktet er stjernemarkeret med henblik på eventuel efterregulering af beløbet. Styrket forebyggelse af rusmiddelskader hos børn - familieambulatorier (1) I aftalen om satspuljen for blev afsat 20 millioner kroner (2015- pl) til at sikre en tidlig og koordineret indsats og til at styrke indsatsen over for gravide misbrugere og forebyggelsen af rusmiddelskader hos børn. Det var forudsat, at midlerne fordeles over bloktilskuddet, dog således at der forlods tages hensyn til, at andelen af misbrugere i behandling varierer på tværs af landet. Det samlede beløb er fordelt svarende til nedenstående oversigt (tallene for alle år er vist i 2015-pl, millioner kroner):

4 Mio. kr Afsatte 9,0 3,6 3,7 3,7 midler Forlods 0,5 0,2 0,2 0,2 RegionH Forlods 0,2 0,1 0,1 0,1 RegionM Bloktilskud - 3,3 3,4 3,4 Side 4 Bloktilskudsreguleringen udgør på baggrund heraf (i 2016-pl) 3,3 millioner kroner i 2016 og 3,4 millioner kroner i 2017 og Midlerne gives for en fire-årig periode og er ikke permanente. Lov nr. 542 af 29. april 2015 om ændring af sundhedsloven mv. (Automatisk kronikertilskud mv.) Folketinget har besluttet at automatisere kronikertilskuddet til medicin fra Lovændringen betyder, at Sundhedsstyrelsen ikke længere skal ansøges om kronikertilskud, da borgere, som opfylder betingelserne, fremover automatisk vil få beregnet tilskud, når de køber medicin på apoteket. Bloktilskuddet reguleres som følge heraf med 25,1 millioner kroner årligt fra 2016 og frem. En koordineret indsats for dobbeltbelastede (satspuljemidler) Satspuljepartierne har afsat midler til, at regioner og kommuner i fællesskab skal udarbejde en koordineret indsatsplan for dobbeltbelastede borgere. Planen forpligter parterne til at koordinere sociale og sundhedsmæssige indsatser i et sammenhængende forløb for borgeren. Initiativet implementeres som led i sundhedsaftalerne, og Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen udarbejder forinden en vejledning til indholdet i indsatsplanen. Den konkrete arbejdstilrettelæggelse mellem kommune og region om udarbejdelse af planen aftales lokalt i regi af sundhedsaftalerne. Der afsættes 3 millioner kroner årligt som varige midler til regionerne og et tilsvarende beløb til kommunerne. Regionernes bloktilskud reguleres som følge heraf med 3,0 millioner kroner årligt fra 2015 og frem. Sundhedsstyrelsens vejledning nr af 19. december 2014 om udredning og behandling af transkønnede Sundhedsstyrelsen har udsendt en ny vejledning om udredning og behandling af transkønnede. Vejledningen omfatter udredning og behandling af

5 transkønnede, der ønsker kønsmodificerende behandling som led i fysisk kønsskifte. Kønsmodificerende behandling kan omfatte medicinsk behandling med hormoner og kønsmodificerende kirurgi mv. samt opfølgning herpå. Regionerne kompenseres med 2,4 millioner kroner i 2015 (etablering og ½ års-effekt) og 3,3 millioner kroner årligt fra 2016 og frem. Side 5 Vejledning om tuberkulose Sundhedsstyrelsen har udarbejdet udkast til revideret vejledning om tuberkulose. Vejledningen indebærer blandt andet præcisering af regionernes forpligtelse til at sikre en klar ansvarsfordeling i forbindelse med smitteopsporing og kontaktundersøgelser, udpegning af tuberkulosekoordinatorer samt monitorering af smitteopsporing. Bloktilskuddet reguleres med 0,2 millioner kroner i 2015 (halvårsvirkning) og 0,4 millioner kroner i 2016 og følgende år. BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Lov nr af 23. december om en aktiv beskæftigelsesindsats mv. (Reform af beskæftigelsesindsatsen mv.) Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats betyder blandt andet, at løntilskudssatsen for offentlige arbejdsgivere reduceres. Regionerne er omfattet af denne del af loven og får dermed merudgifter som arbejdsgivere. Regionerne kompenseres med følgende beløb: 2015: 12,5 millioner kroner. 2016: 14,9 millioner kroner. 2017: 13,4 millioner kroner og følgende år: 12,5 millioner kroner. B. Oversigt over love, bekendtgørelser mv. på lov- og cirkulæreprogrammet, som ikke har givet anledning til kompensation SKATTEMINISTERIET Lov nr af 23. december 2014 om ændring af registreringsafgiftsloven mv. (Harmonisering af afgifter på personbiler med tilladelse til persontransport) ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET Forslag til udbudslov (L164) Bekendtgørelse nr. 929 af 19. august 2014 om evaluering af de regionale vækstforas indsats for yderområderne ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTERIET Bekendtgørelse nr af 16. december 2013 om aktindsigt i visse interne kommunale og regionale dokumenter

6 Bekendtgørelse nr. 899 af 30. juni 2014 om postlister i Slagelse Kommune og Region Syddanmark Side 6 JUSTITSMINISTERIET Forslag til lov om fremtidsfuldmagter (L93) MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Lov nr. 579 af 4. maj 2015 om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien og lov om rettens pleje (Revision af psykiatriloven) Lov nr af 27. december 2014 om ændring af sundhedsloven (Hjælperordninger til personer med kronisk respirationsinsufficiens) Bekendtgørelse nr af 6. oktober 2014 om genoptræningsplaner og patienters valg af genoptræningstilbud efter udskrivning fra sygehus Forslag til lov om ændring af sundhedsloven mv. (Præcisering af delegation til aftaleindgåelse under det udvidede fri sygehusvalg mv.) (L127) Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer om forebyggelse af sundhedssektorerhvervede luftvejsinfektioner med fokus på håndtering af ventilationsog respirationsudstyr Bekendtgørelse nr af 15. december 2014 om forretningsordenen for Ankenævnet for Patienterstatningen Bekendtgørelse nr af 15. december 2014 om finansiering af Patientombuddet, Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, Ankenævnet for Patienterstatningen og Det Psykiatriske Ankenævn Bekendtgørelse nr. 584 af 28. april 2015 om maksimale ventetider ved behandling for kræft og visse iskæmiske hjertesygdomme Vejledning nr af 28. april 2015 om maksimale ventetider ved behandling for kræft og visse iskæmiske hjertesygdomme BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Lov nr. 894 af 4. juni 2013 om ændring af lov om aktiv socialpolitik som følge af kontanthjælpsreformen Bekendtgørelse nr af 16. december 2014 om sygedagpenge (beregning og opgørelse af beskæftigelseskravet for sygedagpengemodtagere, ny visitation, opfølgning m.v) Bekendtgørelse nr af 23. december 2014 om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende eller førtidspension Bekendtgørelse nr af 23. december 2014 om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension Bekendtgørelse nr. 394 af 24. april 2014 om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen Bekendtgørelse nr af 23. december 2014 om sundhedsfaglig rådgivning til brug for sagsbehandlingen i sager om sygedagpenge, kontanthjælp, revalidering m.v. Bekendtgørelse nr. 795 af 26. juni 2014 om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen

7 Bekendtgørelse nr af 25. september 2014 om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen Bekendtgørelse nr. 263 af 20. marts 2015 om det fælles datagrundlag og statistiske datavarehus for beskæftigelsesindsatsen Lov nr af 27. december 2014 om ændring af lov om aktiv socialpolitik. lov om individuel boligstøtte og kildeskatteloven (Ophævelse af gensidig forsørgelsespligt for samlevende mv.) Lov nr af 16. december 2014 om ændring af lov om ferie Bekendtgørelse om feriedagpenge Side 7 MILJØMINISTERIET Bekendtgørelse nr. 658 af 18. juni 2014 om indberetning og registrering af jordforureningsdata Lov nr. 178 af 24. februar 2015 om ændring af lov om råstoffer og lov om kystbeskyttelse (Ændringer som følge af regeringens konkurrencepolitiske udspil mv.) Bekendtgørelse nr af 10. december 2014 om fastsættelse af den variable del af vandafledningsbidraget m.v. MINISTERIET FOR FØDEVARER, LANDBRUG OG FISKERI Bekendtgørelse nr af 23. december 2014 om betaling for kontrol af fødevarer TRANSPORTMINISTERIET Lov nr. 745 af 25. juni 2014 om ændring af lov om trafikselskaber Bekendtgørelse nr. 654 af 8. maj 2015 om godkendelse af assessorer på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr af 11. december 2014 om ændring af bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Revision af bekendtgørelse nr af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift (Veteranbanebekendtgørelsen) Bekendtgørelse nr af 12. december 2012 om ibrugtagningstilladelse til delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Bekendtgørelse nr. 56 af 24. januar 2013 om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 359 af 8. april 2014 om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 922 af 19. august 2014 om energi- og miljøkrav til taxier mv.) KLIMA-, ENERGI- OG BYGNINGSMINISTERIET Bekendtgørelse nr. 563 af 2. juni 2014 om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglementet 2015 (BR15) Bekendtgørelse nr af 8. december 2014 om ændring af bekendtgørelse om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling Ændring af bekendtgørelse om energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder

8 Bekendtgørelse nr af 18. december 2014 om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglementet 2010 (BR10 Side 8

Notat vedrørende regulering af budgetrammer 2016 som følge af DUT

Notat vedrørende regulering af budgetrammer 2016 som følge af DUT shuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedrørende regulering af budgetrammer 2016 som følge af DUT 1. Indledning I forlængelse

Læs mere

Midlerne udmøntes til forsikringsområdet hvorfra udgifterne til arbejdsskadeerstatninger

Midlerne udmøntes til forsikringsområdet hvorfra udgifterne til arbejdsskadeerstatninger Reguleringer af budgetrammer for 2016 som følge af lov- og cirkulæreændringer mv. Vedtagelse af love eller lov- og cirkulæreændringer kan medføre økonomiske konsekvenser for regionerne. Som en del af DUT-fordelingsprincipperne

Læs mere

Økonomiaftaler, bloktilskud og lov- og cirkulæreprogram (DUT)

Økonomiaftaler, bloktilskud og lov- og cirkulæreprogram (DUT) Danske Regioner - Økonomisk Vejledning Økonomiaftaler, bloktilskud og lov- og cirkulæreprogram (DUT) Generelle tilskud til regionerne i og 2016, lov- og cirkulæreprogram Indhold: 1. Fastsættelse af bloktilskud

Læs mere

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2016

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2016 Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 16/29429 Telefon: 76631656 Dato: 23. august 2016 Udmøntning af

Læs mere

Det bemærkes, at DUT-midlerne i budgetoplægget er afsat i en samlet pulje. Det indstilles, at midlerne udmøntes som beskrevet i dette notat.

Det bemærkes, at DUT-midlerne i budgetoplægget er afsat i en samlet pulje. Det indstilles, at midlerne udmøntes som beskrevet i dette notat. Reguleringer af budgetrammer for 2015 som følge af lov- og cirkulæreændringer. Vedtagelse af love eller lov- og cirkulæreændringer kan medføre økonomiske konsekvenser for regionerne. Som en del af DUT-fordelingsprincipperne

Læs mere

Notat vedrørende midtvejsregulering af budgetrammer 2016 som følge af DUT

Notat vedrørende midtvejsregulering af budgetrammer 2016 som følge af DUT Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedrørende midtvejsregulering af budgetrammer 2016 som følge af DUT 1. Indledning

Læs mere

Notat vedrørende regulering af budgetrammer 2017 som følge af DUT

Notat vedrørende regulering af budgetrammer 2017 som følge af DUT shuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedrørende regulering af budgetrammer 2017 som følge af DUT 1. Indledning I forlængelse

Læs mere

Regulering af budgetrammer 2016 som følge af lov- og cirkulæreændringer (midtvejsregulering)

Regulering af budgetrammer 2016 som følge af lov- og cirkulæreændringer (midtvejsregulering) Økonomi Økonomisk Sekretariat Chefkonsulent Hans Henrik Assmann Direkte +4597648488 hhka@rn.dk 9. august 2016 NOTAT Regulering af budgetrammer 2016 som følge af lov- og cirkulæreændringer (midtvejsregulering)

Læs mere

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2014

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2014 Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 14/33088 Telefon: 76631656 Dato: 28. august 2014 Udmøntning af

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Regulering af bloktilskud for 2008 og forslag til budgetomplaceringer. til Regionsrådets møde den 20.

Bilag. Region Midtjylland. Regulering af bloktilskud for 2008 og forslag til budgetomplaceringer. til Regionsrådets møde den 20. Region Midtjylland Regulering af bloktilskud for 2008 og forslag til budgetomplaceringer Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 1 Notat vedr. midtvejsregulering af bloktilskuddet for

Læs mere

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2011

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2011 Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 11/22115 Telefon: 76631656 Dato: 1. september 2011 Udmøntning

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATS. Indhold. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt.

BESKÆFTIGELSESINDSATS. Indhold. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt. Ændringer siden seneste udgave (Februar 2015) er understreget og indarbejdet. [ ] = Ikke optrykt. Love [Kommunefinansieringslov: Lov nr. 994 af 30/8 2015 om kommunernes finansiering af visse offentlige

Læs mere

Bilag Afgjort den 3. september 2015. Finansministeriet. København, den 26. august 2015.

Bilag Afgjort den 3. september 2015. Finansministeriet. København, den 26. august 2015. Aktstykke nr. 158 Folketinget 2014-15 (2. samling) Bilag Afgjort den 3. september 2015 158 Finansministeriet. København, den 26. august 2015. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Notat vedrørende reguleringer af budgetrammer 2015 som følge af DUT

Notat vedrørende reguleringer af budgetrammer 2015 som følge af DUT Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedrørende reguleringer af budgetrammer 2015 som følge af DUT 1. Indledning

Læs mere

Lov- og cirkulæreprogram for serviceudgifter - Budget (2019 er lig med 2018)

Lov- og cirkulæreprogram for serviceudgifter - Budget (2019 er lig med 2018) III. Lov- og cirkulæreprogram Skatteministeriet Praksisændring i administration af optjeningsprincippet for børne- og ungeydelsen pba. henvendelse fra EUkommissionen mhp. at bringe administrationen i overensstemmelse

Læs mere

Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område

Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område 1 of 5 Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område 12538 Ændringer vedr. voksen og handicapområdet Note 1: Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig

Læs mere

Syddjurs Kommune Lov- og cirkulæreprogram 26. juni 2014. Side 1 af 4

Syddjurs Kommune Lov- og cirkulæreprogram 26. juni 2014. Side 1 af 4 Syddjurs Kommune Lov- og cirkulæreprogram 26. juni 2014 1 of 10 Ministerie Lov- og cirkulæreændringer, hele kr. 2015 2016 2017 2018 Økonomi og Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen

Læs mere

Lov- og cirkulæreændringer 2013

Lov- og cirkulæreændringer 2013 Lov- og cirkulæreændringer 2013 I forlængelse af en lovvedtagelse eller en cirkulæreændring beregnes de økonomiske konsekvenser af lovene for Regionerne. Som en del af DUTfordelingsprincipperne (Det Udvidede

Læs mere

Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020

Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020 NOTAT Økonomisk vejledning kommunal medfinansiering 2020 Regeringen og Danske Regioner indgik den 4. september 2019 aftale om regionernes økonomi for 2020 (ØA20). Denne vejledning beskriver beregningen

Læs mere

Tabel 1: Økonomiske konsekvenser som følge af LCP fordelt på service og overførelser (ekskl. budgetgaranti)

Tabel 1: Økonomiske konsekvenser som følge af LCP fordelt på service og overførelser (ekskl. budgetgaranti) Notat 14. august 2015 Sagsbeh.: juky01 J.nr.: 00.30.10-S00-2-15 Økonomiafdelingen Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram På baggrund af aktstykke nr. 147 af 4. juli 2015 er Lov- og cirkulæreprogrammet (LCP)

Læs mere

Syddjurs Kommune Lov- og cirkulæreprogram 26. juni 2014. Side 1 af 4

Syddjurs Kommune Lov- og cirkulæreprogram 26. juni 2014. Side 1 af 4 Syddjurs Kommune Lov- og cirkulæreprogram 26. juni 2014 1 of 11 Ministerie Lov- og cirkulæreændringer, hele kr. 2015 2016 2017 2018 Økonomi og Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2012 Udsendt juni 2012 Aftale om regionernes økonomi i 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned.

Aftale mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi blev indgået i juni måned. N O T A T Aftale om regionernes økonomi i 2016 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 20. august aftale om regionernes økonomi for 2015. Aftalen kan findes her: http://regioner.dk/- oe-konomi/-oekonomiaftaler/~/media/e0d316c40ebf40fe84ac3ba393252319.ashx

Læs mere

Notat vedrørende reguleringer af budgetrammer 2014 som følge af DUT

Notat vedrørende reguleringer af budgetrammer 2014 som følge af DUT Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat vedrørende reguleringer af budgetrammer 2014 som følge af DUT 1. Indledning

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011 Aftale om regionernes økonomi i 2012 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 2. juni 2011 aftale om regionernes økonomi for 2012. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Bloktilskudsreguleringer 2009 og 2010

Bloktilskudsreguleringer 2009 og 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/11926 Telefon: 76631656 Dato: 2. september 2009 Bloktilskudsreguleringer

Læs mere

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi N O T A T 27-06-2016 Sag nr. 16/1332 Dokumentnr. 32066/16 Økonomisk vejledning 2017: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 9. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner. Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen

Koordinerende indsatsplaner. Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen Koordinerende indsatsplaner Sara Lindhardt, Socialstyrelsen Niels Sandø, Sundhedsstyrelsen Lene Sønderup Olesen, Sundhedsstyrelsen Målsætning med dagen Informere om indhold i retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2014

Kommunal medfinansiering 2014 Side 1 Kommunal medfinansiering 2014 Regeringen og Danske Regioner indgik den 4. juni 2013 aftale om regionernes økonomi for 2014. Denne vejledning beskriver beregningen af den forudsatte kommunale medfinansiering

Læs mere

Oversigt over økonomiske konsekvenser af Lov- og Cirkulæreprogram for Næstved Kommune i budget 2016

Oversigt over økonomiske konsekvenser af Lov- og Cirkulæreprogram for Næstved Kommune i budget 2016 sag nr. 00.30.10-Ø00-1-15 Oversigt over økonomiske konsekvenser af Lov- og Cirkulæreprogram for Kommune i budget 2016 Der er en bagatelgrænse på 0,02% af politikområdets nettobudget for ændringer samlet.

Læs mere

Bilag 1. Delaftale om finansloven (sundhed) og satspuljeaftalen 2012-2015 på sundhedsområdet

Bilag 1. Delaftale om finansloven (sundhed) og satspuljeaftalen 2012-2015 på sundhedsområdet N O T A T Bilag 1. Delaftale om finansloven (sundhed) og satspuljeaftalen 2012-2015 på sundhedsområdet Regeringen og Enhedslisten har den 15. november indgået delaftale til finansloven om sundhedsområdet.

Læs mere

Regulering af de generelle tilskud til Kommunerne

Regulering af de generelle tilskud til Kommunerne Regulering af de generelle tilskud til Kommunerne Bilag 1 Mio. kr. I. Overført tilskudspulje Permanent tilskud, jf. akt 175 af 13. juni 2007 Aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner om reviderede

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

Lov- og cirkulæreændringer 2012 (midtvejsregulering)

Lov- og cirkulæreændringer 2012 (midtvejsregulering) Lov- og cirkulæreændringer 2012 (midtvejsregulering) I forlængelse af en lovvedtagelse eller en cirkulæreændring beregnes de økonomiske konsekvenser af lovene for Regionerne. Som en del af DUTfordelingsprincipperne

Læs mere

Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB

Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB Notat Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB 1. oktober 2019 J. Nr. Click here to enter text. Arbejdet med bekendtgørelser

Læs mere

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2018: Aftale om regionernes økonomi 07-07-2017 EMN-2017-03127 1070218 Sanne Nørgaard Laursen Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 6. juni aftale om regionernes økonomi

Læs mere

Udkast til. Kapitel 1 Anvendelsesområde

Udkast til. Kapitel 1 Anvendelsesområde Udkast til Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. I medfør af 1725 e, stk. 1 og 2, i lov

Læs mere

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på.

For budget 2015 er det implementering af kontanthjælpsreformen og af sygedagpengeområdet, der i første omgang er fokus på. Bilag 2 Opgørelse af budgetgaranti 2015, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 4. august 2014 Sagsbeh: thol Sag: Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag

Læs mere

UDKAST 14/08-12. Forslag. til

UDKAST 14/08-12. Forslag. til UDKAST 14/08-12 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension af kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløshedsdagpenge og manglende

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010 Aftale om regionernes økonomi i 2011 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 12. juni 2010 aftale om regionernes økonomi for 2011. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Lov- og cirkulæreprogram - Budget 2015-2018 (2018 er lig med 2017)

Lov- og cirkulæreprogram - Budget 2015-2018 (2018 er lig med 2017) III. Lov- og cirkulæreprogram Skatteministeriet Lov nr. 649 af 12. juni 2013 om ændring af skatteforvaltningsloven og forskellige andre love (Ny klagestruktur på skatteområdet og ændringer som følge af

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Center for Beskæftigelse & Omsorg

Center for Beskæftigelse & Omsorg Center for Beskæftigelse & Omsorg Økonomioverblik på beskæftigelsesområdet Dette notat har til hensigt at forklare, hvordan finansieringen på beskæftigelsesområdet er skruet sammen og hvilke mekanismer

Læs mere

Regulering af de generelle tilskud til kommunerne Bilag 1

Regulering af de generelle tilskud til kommunerne Bilag 1 Regulering af de generelle tilskud til kommunerne Bilag 1 Mio. kr. Korrigeret pulje 2014 Foreløbig pulje 2015 BO 2016 BO 2017 (14-pl) (15-pl) (15-pl) (15-pl) I. Overført tilskudspulje Kommuneaftalen 2013

Læs mere

Lovtidende A. 24. juni 2013.

Lovtidende A. 24. juni 2013. Lovtidende A 2013 24. juni 2013. Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension I medfør af 25 e, stk.

Læs mere

Udkast til (4. december 2012)

Udkast til (4. december 2012) Udkast til (4. december 2012) Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende, førtidspension eller anden

Læs mere

Regulering af budgetrammer 2017 som følge af lov- og cirkulæreændringer mv. (midtvejsreguleringen)

Regulering af budgetrammer 2017 som følge af lov- og cirkulæreændringer mv. (midtvejsreguleringen) Økonomi Økonomisk Sekretariat Chefkonsulent Hans Henrik Assmann Direkte +4597648488 hhka@rn.dk 6. juli, 2017 NOTAT Regulering af budgetrammer 2017 som følge af lov- og cirkulæreændringer mv. (midtvejsreguleringen)

Læs mere

Aktstykke nr. 117 Folketinget Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014.

Aktstykke nr. 117 Folketinget Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014. Aktstykke nr. 117 Folketinget 2013-14 117 Beskæftigelsesministeriet. København, den 28. maj 2014. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til i 2014 at disponere i alt 1.139,0

Læs mere

Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2015 på Børn- og Undervisningsudvalgets område

Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2015 på Børn- og Undervisningsudvalgets område Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2015 på Børn- og Undervisningsudvalgets område Ad. 13. Lov nr. 318 af 28. april 2009 Lov om ændring af lov om social

Læs mere

Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v.

Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. I medfør af 17, stk. 1 og 2, i lov nr. 1482 af 23.

Læs mere

Forslag. Finanslov for finansåret 2015

Forslag. Finanslov for finansåret 2015 Til lovforslag nr. L 1 Folketinget 2014-15 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 18. december 2014 Forslag til Finanslov for finansåret 2015 Folketinget, den 18. december 2014 MOGENS LYKKETOFT

Læs mere

Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v.

Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. BEK nr 490 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 10. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/06397 Senere

Læs mere

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi

Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi NOTAT Økonomisk vejledning 2019: Aftale om regionernes økonomi Regeringen og Danske Regioner indgik tirsdag den 5. juni aftale om regionernes økonomi for 2019. Aftalen mellem regeringen og KL blev indgået

Læs mere

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/

Oversigtstabeller _Blå skilleblade.indd 1 02/07/ Oversigtstabeller 3 Hovedoversigt over statsbudgettet Udgifter uden for udgiftslofter- Udgifter Udgifter under under delloft for delloft for drifts- indkomst- Mio. kr. udgifter overførsler 2013 Indtægter

Læs mere

BEK nr 865 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017

BEK nr 865 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 BEK nr 865 af 25/06/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2013-08556 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v.

Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. BEK nr 492 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 14. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/06397

Læs mere

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut

KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut KOMMUNAL FINANSIERING 2007- Susanne Brogaard, sbr@sum.dk Sundhedsanalyser i Statens Serum Institut Færdigbehandlede patienter Genoptræning SUNDHEDSLOVEN 140 Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri genoptræning

Læs mere

Udkast pixinotat. Sundhedskoordinator. og klinisk funktion. Førtidspension og fleksjobreform. 22. januar 2013

Udkast pixinotat. Sundhedskoordinator. og klinisk funktion. Førtidspension og fleksjobreform. 22. januar 2013 Førtidspension og fleksjobreform Sundhedsområdet Praksisafdelingen Kontaktperson: Helle Bruun Helle.Bruun@regionsyddanmark.dk Sundhed@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631412 22. januar 2013 Journal nr.

Læs mere

LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM Budgetår

LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM Budgetår s procentandel (0,673%) af det samlede beløb fra - og cirkulæreprogrammet Skatteministeriet Overdragelse af ejerskab af it-system vedrørende Børne- og ungeydelsen (BYS). 1) Udbetaling Danmark, drift (2016-2020)

Læs mere

Aktivitetspuljen 2018

Aktivitetspuljen 2018 NOTAT Aktivitetspuljen 2018 07-07-2017 EMN-2017-02702 1060187 Thomas Ljungberg Jørgensen Regeringen og Danske Regioner indgik den 6. juni 2017 aftale om regionernes økonomi for 2018 (ØA18). Principperne

Læs mere

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening.

Følgende har angivet ikke at have bemærkninger: Dansk Arbejdsgiverforening. Høringsnotat 4. juni 2014 Høring over udkast til Bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi Udkast til ny bekendtgørelse om Fonden for Velfærdsteknologi og vejledning blev sendt i høring 11. marts

Læs mere

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Opslagsværk til beskæftigelsesudvalget Styregruppen for Jobforum Indholdsfortegnelse Autoriserede kontoplan...2 Beskæftigelsestilskud...2 Budgetgaranti...2 Driftslofter

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Ændringsforslag. til

Ændringsforslag. til Beskæftigelsesudvalget 2012-13 L 53 Bilag 54 Offentligt Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige

Læs mere

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov og cirkulære korrektioner budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget LC101 Organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august 2015. Bevilling Budgetområde 2015 2016 (pl 2016)

Budgetopfølgning pr. 31. august 2015. Bevilling Budgetområde 2015 2016 (pl 2016) Budgetopfølgning pr. 31. august 2015 Omkostningsbaseret Bevilling Budgetområde 2015 2016 (pl 2016) Hovedkonto 1 Vurdering særlig udvalgte områder Der er foretaget nye vurderinger og vækstskøn vedrørende

Læs mere

Notat. Jobafklaringsforløb og forlængelsesregler. Center for Økonomi og Styring. Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør

Notat. Jobafklaringsforløb og forlængelsesregler. Center for Økonomi og Styring. Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Notat Center for Økonomi og Styring Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49282302 Mob. 25312302 jkn11@helsingor.dk Dato 18.09.2014 Sagsbeh. Jakob Kirkegaard Nielsen Notat om Sygedagpengereformen

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne)

Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) NOTAT Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Ændring af det statslige bidrag til finansiering af regionerne) 1 I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af

Læs mere

Fordeling af Lov cirkulære. Side 1 af 6

Fordeling af Lov cirkulære. Side 1 af 6 I. Overført tilskudspulje Kommuneaftalen 2014 vedr. 2015, overført tilskudspulje, jf. akt 125 af 19. juni 2014 400.897 421.733 422.764 422.764 422.764 Pris og lønregulering 2015-2016 6.747 6.764 6.764

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik. Lovforslag nr. L 44 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik. Lovforslag nr. L 44 Folketinget Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2012-13 Fremsat den 26. oktober af beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik

Læs mere

I forhold til ØKUs rammeudmelding pr. 10/8, er der nogle udfordringer i det nærværende budgetforslag:

I forhold til ØKUs rammeudmelding pr. 10/8, er der nogle udfordringer i det nærværende budgetforslag: Hjørring Kommune Internt notat Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 09-08-2016 Side 1. Budgetforslag 2017-2020 Økonomiudvalget har på møde d. 10. august fastlagt opdaterede

Læs mere

Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v.

Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. Bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. I medfør af 17, stk. 1 og 2, i lov nr. 1482 af 23.

Læs mere

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2014.

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2014. Samtlige regioner Sagsnr. 2013-07243 Doknr. 115097 Dato 28. juni 2013 Budgetlægningen for 2014 Til brug for regionernes budgetlægning for 2014 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra staten.

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Social- og Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Skole og Familie samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked Udvalget for Job & Arbejdsmarked U d v a l g e t f o r J o b & A r b e j d s m a r k e d Side 261 Bevillingsoversigt ( -priser) overslag overslag overslag 5 UDVALGET FOR 159.275 157.855 158.067 157.362

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 4. maj 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Bilag 3 DUT-puljens fordeling på udvalg i 2018 og frem. Forklarende tekst Bevillingsområde Bevilling Funktion

Bilag 3 DUT-puljens fordeling på udvalg i 2018 og frem. Forklarende tekst Bevillingsområde Bevilling Funktion Forvaltning/ LCP Bilag 3 DUT-puljens fordeling på udvalg i 2018 og frem Forklarende tekst Bevillingsområde Bevilling Funktion 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget 1 1.000 kr. (2018 i 2018-pl, 2019 og frem

Læs mere

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet

Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet Udviklingsgruppen vedr. data om økonomi og aktivitet 8. september 2014 Kommunal kompensation for økonomiske effekter af Enstrenget Visiteret Akutsystem (EVA) I dette notat beskrives metode til kommunal

Læs mere

Aktstykke nr. 142 Folketinget Afgjort den 2. maj Skatteministeriet. København, den 24. april 2019.

Aktstykke nr. 142 Folketinget Afgjort den 2. maj Skatteministeriet. København, den 24. april 2019. Aktstykke nr. 142 Folketinget 2018-19 Afgjort den 2. maj 2019 142 Skatteministeriet. København, den 24. april 2019. a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til ved tekstanmærkning

Læs mere

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2019

Udmøntning af bloktilskudsreguleringer for 2019 Område: Økonomi Udarbejdet af: Christian Lehmann Afdeling: Økonomisk Sekretariat E-mail: Christian.Lehmann@rsyd.dk Journal nr.: 19/37349 Telefon: 76631656 Dato: 2. oktober 2019 Udmøntning af bloktilskudsreguleringer

Læs mere

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2015.

Der fremsendes publikationen Generelle tilskud til regionerne for 2015. Samtlige regioner Sagsnr. 2014-7428 Doknr. Dato 30. juni 2014 Budgetlægningen for 2015 Til brug for regionernes budgetlægning for 2015 udmeldes hermed fordelingen af bloktilskuddet fra staten. Endvidere

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4.2014 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 624,038 207,238

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen August 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen

Læs mere

Nyhedsliste for Social i perioden

Nyhedsliste for Social i perioden Nyhedsliste for Social i perioden 05.04.2016-30.05.2016 LF Lovforslag Gældende 30-05-2016 LF 98 2015/2016 Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af straffen for voldtægt, for samleje med

Læs mere

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten

Cirkulære af 14. november Modst.nr J.nr Cirkulære om. Akutjob i staten Cirkulære af 14. november 2012 Modst.nr. 035-12 J.nr. 12-340-39 Cirkulære om Akutjob i staten 2012 2 Cirkulære om akutjob i staten 1. Som led i Aftale om akutjob er det besluttet, at der på statens område

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr. 122292/16) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 665.000 kr. i 2016 fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2013

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2013 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2013 Bevilling Budgetområde 2013 OBS. Tekst med kursiv angiver konti på et lavere niveau end budgetområder. Hovedkonto 1: Vurderinger af udvalgte områder Somatisk Sygehusvæsen

Læs mere

DET UDVIDEDE FRIE VALG TIL GENOPTRÆNING

DET UDVIDEDE FRIE VALG TIL GENOPTRÆNING DET UDVIDEDE FRIE VALG TIL GENOPTRÆNING Aalborg, den 23. august 2018. Agenda Velkomst og dagens program Baggrund for lovgivning /v. KL Lovgivningen og konsekvenser for kommunerne/ v. KL Hvad har kommunerne

Læs mere

Sundhedspakke 3.0 (forhandlingsoplæg)

Sundhedspakke 3.0 (forhandlingsoplæg) Sundheds- og OmsorgsforvaltningenFejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Sundhedspakke 3.0 (forhandlingsoplæg) Baggrund Regeringen og KL er med økonomiaftalen for 2015 enige om, at der

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 31.8. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 31.8. %-forbrug Forventet regnskab Forventet merforbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol,

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol, Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 155 Offentligt Aktstykke nr. 155 Folketinget 2017-18 Bilag 155 Finansministeriet. København, den 27. juni 2018. a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2009 Udsendt juni 2009

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2009 Udsendt juni 2009 Aftale om regionernes økonomi i 2010 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 13. juni 2009 aftale om regionernes økonomi for 2010. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under Regionernes økonomi.

Læs mere

Kommunal medfinansiering 2013

Kommunal medfinansiering 2013 Side 1 Kommunal medfinansiering 2013 Regeringen og Danske Regioner indgik den 9. juni 2012 aftale om regionernes økonomi for 2013. Den 1. januar 2012 trådte den nye ordning for kommunal medfinansiering

Læs mere

Vejledningsmateriale (bekendtgørelser, vejledninger, orienteringsskrivelser mv.) udsendt vedrørende reformen af førtidspension og fleksjob

Vejledningsmateriale (bekendtgørelser, vejledninger, orienteringsskrivelser mv.) udsendt vedrørende reformen af førtidspension og fleksjob Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del Bilag 19 Offentligt O V E R S I G T Vejledningsmateriale (bekendtgørelser, vejledninger, orienteringsskrivelser mv.) udsendt vedrørende reformen af førtidspension

Læs mere