Udvalget for Sundhed og Socialservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Sundhed og Socialservice"

Transkript

1 Dagsorden Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 6. Mødedato: 05. maj 2010 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Temamøde med Ældreråd og Klageråd 2 SS Den generelle Sundhedsaftale for perioden SS Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 4 SS Pilotprojekt brugertilfredshedsundersøgelser, hjemmehjælp og plejeboliger 5 SS Pilotprojekt brugerundersøgelser, handicapområdet 6 SS Budgetopfølgning pr. 31. marts 2010 på det specialiserede socialområde (Voksen) 7 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v.

2 Side 2/16 1 SS Temamøde med Ældreråd og Klageråd Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Der afholdes årligt møde med Ældrerådet og Klagerådet.

3 Side 3/16 2 SS Den generelle Sundhedsaftale for perioden Resumé Region Midtjylland har den 14. april sendt udkast til generel Sundhedsaftale for perioden i høring. Horsens Kommune skal fremsende høringssvar. Udvalget anmodes om at bemyndige Udvalgsformanden til at fremsende høringssvar. Høringssvaret fremlægges til orientering på Udvalgets næste møde. Sagen afsluttes i Byrådet Indstilling Direktionen indstiller, at 1. Udvalget tager orientering til efterretning. 2. Udvalget bemyndiger Udvalgsformanden til at fremsende høringssvar vedrørende den generelle Sundhedsaftale for perioden Sagsfremstilling I Sundhedslovens 205 skal Region Midtjylland og de enkelte kommunalbestyrelser i regionen indgå sundhedsaftale om varetagelse af opgaverne på sundhedsområdet. Den generelle Sundhedsaftalen for perioden er nu sendt i høring. Sundhedsaftalen for er revideret og opdateret i forhold til Sundhedsaftalen for Sundhedsaftalen bygger på de erfaringer, kommuner, region og almen praksis har gjort med udarbejdelse og implementering af den første Sundhedsaftale. Formålet med Sundhedsaftalen er at bidrage til at sikre sammenhæng og koordinering af indsatsen i de patientforløb, som går på tværs af kommune og region, herunder praksisområdet og hospitaler. Den nye Sundhedsaftale er, i modsætning til sin forgænger, delt op i en politisk og en sundhedsfaglig del. I september 2010 skal Horsens Kommune forhandle med Region Midtjylland og Regionshospitalet Horsens om den lokale Sundhedsaftale, den generelle Sundhedsaftale danner grundlag derfor. Den politiske del af den generelle Sundhedsaftale omhandler mission, vision og værdier for samarbejdet på sundhedsområdet, samt de enkelte delaftalers formål, politiske målsætninger og særlige indsatsområder. Den sundhedsfaglige del af den generelle Sundhedsaftale er rettet mod det sundhedsfaglige personale, og beskriver den konkrete arbejdsdeling mellem sygehus, læger og kommuner.

4 Side 4/16 Høringssvaret udarbejdes på baggrund af tilbagemeldinger fra Horsens Kommunes repræsentanter i temagrupper under Sundhedsaftalen, samt på baggrund af intern kommunal høring. Sundhedsaftalen skal, efter godkendelse i Kommunalbestyrelsen og Regionsrådet, sendes til godkendelse i Sundhedsstyrelsen. Høringssvaret fremlægges til orientering på Udvalgets næste møde. Der vedlægges resumé af den politiske del af Sundhedsaftalen. Bilag Generel Politisk Generel Sundhedsaftale. Regi Sundhedsfaglig Sundh

5 Side 5/16 3 SS Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune Resumé I følge den kommunale styrelseslov skal kommunerne senest 1. juli 2010 udarbejde og offentliggøre en kvalitetskontrakt, som beskriver kvantificerbare mål for hvert serviceområde. Kvalitetskontrakten falder godt i tråd med det igangværende arbejde med kvalitetsudvikling i Horsens Kommune, som bl.a. udmøntes i fagsudvalgenes udvalgsplaner. Det udarbejdede forslag til kvalitetskontrakt er en integreret del af udvalgsplanerne. Sagen afsluttes i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. kvalitetskontrakten godkendes 2. den første opfølgningsredegørelse foretages sammen med opfølgning på udvalgsplanerne for kvalitetskontrakten - ud over at offentliggøres på borger.dk - gøres tilgængelig på kommunens hjemmeside. Sagsfremstilling Kommunerne skal i følge den kommunale styrelseslov senest 1. juli 2010 udarbejde og offentliggøre en kvalitetskontrakt, som beskriver kvantificerbare mål for hvert serviceområde i kommunen, og hvordan målene skal nås. Kvalitetskontrakten formål er i følge vejledningen til loven at sikre, at kommunens borgere får et klart og overskueligt indblik i kommunens arbejde med kvalitetsudvikling, så borgerne med de fastlagte og offentliggjorte mål kan vurdere Byrådets indsats for at udvikle opgaveløsningen. Kontrakten skal være et afsæt for den løbende dialog mellem Byrådet og kommunens borgere. I Horsens Kommune er kvalitet i fokus både i visionen for Horsens Kommunes udvikling og i det værdigrundlag, som ligger til grund for al opgaveløsning i kommunalt regi. Der arbejdes til stadighed på at udvikle kvaliteten på alle områder. Udarbejdelse af kvalitetskontrakten falder derfor godt i tråd med det allerede igangværende arbejde med kvalitetsudvikling i Horsens Kommune. Kvalitetskontrakten viser de mål, som det foreslås, at Byrådet prioriterer højt i den kommende periode og over for borgerne forpligter sig til at nå. Kontrakten er ikke et udtømmende katalog over samtlige politiske mål for opgaveløsningen. Byrådets fagudvalg udarbejder hvert år udvalgsplaner med et samlet overblik over overordnede mål og resultatmål, som udvalgene hver især arbejder med. Kvalitetskontraktens mål er en integreret del af udvalgsplanerne.

6 Side 6/16 Kvalitetskontrakten består af to dele: Indholdsfortegnelsen, som giver et samlet overblik over, inden for hvilke temaer, der er opstillet mål og hovedafsnittet, hvor samtlige temaområder er beskrevet ud fra følgende skabelon: - kvalitetsmål og indikator - indsatser der skal føre frem til målet - tidshorisont for målopfyldelse Kvalitetsmålene er tilstræbt formuleret, sådan at det er muligt at vurdere, i hvilket omfang målene opnås. Den første opfølgning på kvalitetskontrakten skal i følge styrelsesloven udarbejdes senest samtidig med vedtagelse af årsbudgettet for 2012, dvs. oktober Herefer skal der hvert år senest samtidig med vedtagelsen af årsbudgettet og de flerårige budgetoverslag redegøres for, hvordan Byrådet følger op på kommunens kvalitetskontrakt. Da kvalitetsmålene er en del af udvalgsplanerne eller udledt heraf foreslås, at opfølgningen foretages samtidig med udarbejdelse af udvalgsberetningerne, dvs. første gang omkring årsskiftet 2010/2011. Dermed vil kvalitetskontrakten også kunne revideres i forhold til de politiske mål, som er under udarbejdelse i de nytiltrådte udvalg. I følge bekendtgørelsen om kommunal kvalitetskontrakt og opfølgningsredegørelse skal kvalitetskontrakten og opfølgningsredegørelsen offentliggøres på den nye IT-portal senest en måned efter kommunalbestyrelsens vedtagelse. Det foreslås, at kvalitetskontrakten tillige offenliggøres på kommunens hjemmeside. Bilag Forslag til Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune Bilag Kvalitetskontrakt 201

7 Side 7/16 4 SS Pilotprojekt brugertilfredshedsundersøgelser, hjemmehjælp og plejeboliger Resumé Horsens Kommune har sammen med Gladsaxe, Holbæk og Frederiksberg Kommune deltaget i et pilotprojekt om brugertilfredshed på ældreområdet. Projektet er koordineret af Finansministeriet, Indenrigs- og Socialministeriet og Kommunernes Landsforening. Målet har været at teste en metode til at gennemføre sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser. På ældreområdet er der gennemført brugertilfredshedsundersøgelse hos modtagerne af hjemmehjælp og brugerne i plejeboliger. Undersøgelsen blev gennemført i januar - marts Resultaterne af undersøgelsen foreligger nu. Undersøgelsen viser, at der er høj tilfredshed både blandt hjemmehjælpsmodtagerne og brugerne i plejeboliger. 84% (1578 personer) af brugerne er tilfredse med hjemmehjælpen. 94% (250 personer) er tilfredse med den personlige pleje og 94% (324 personer) er tilfredse med deres plejebolig. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Sagsfremstilling Baggrunden for projektet Voksen og Sundhed deltager i i et pilotprojekt om udarbejdelse af sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser på ældre- og handicapområdet. Projektet er koordineret af Finansministeriet, Indenrigs- og Socialministeriet og Kommunernes Landsforening (KL). Udover Horsens Kommune deltager også Gladsaxe, Holbæk og Frederiksberg Kommune på ældreområdet. Formål Formålet med pilotprojektet har været at teste en metode til gennemførelse af sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser og samtidig at teste hensigtsmæssigheden i målgruppevalgene. Målet har været at finde den bedste metode til udarbejdelse af brugertilfredshedsundersøgelser blandt ældre, således at kommunerne både internt og eksternt bliver i stand til at sammenligne resultater. Målgrupperne på ældreområdet Alle ældre over 67 år, der modtager praktisk og/eller personlig pleje i eget hjem eller i en plejebolig. Modtagere af privat hjemmehjælp er således også en del af målgruppen. Målet har også været, at undersøgelsen skal gennemføres blandt de svageste brugere, dog kan der være særlige situationer, hvor et interview ikke har kunnet lade sig gøre. Dette er blevet respekteret.

8 Side 8/16 Gennemførelse Brugertilfredshedsundersøgelserne er gennemført af konsulentfirmaet Deloitte i samarbejde med SFI Survey. Alle udgifter til konsulenter og dataindsamling har været finansieret af Finansministeriet, Indenrigs- og Socialministeriet og Kommunernes Landsforening. Deloitte har været projektleder for projektet, men Horsens Kommune har bidraget med konsulentstøtte. Horsens Kommune har orienteret relevante parter, inddragelse af interessenter, distribution af informationsmateriale og information af de brugere og pårørende, som har indgået i undersøgelsens målgrupper. Deloitte har udarbejdet to rapporter med tilfredsheden fordelt på: Modtagere af hjemmehjælp i eget hjem Modtagere af hjælp i plejebolig På ældreorådet blev undersøgelsen gennemført i Horsens Kommune i januar - marts Resultaterne Tilfredsheden med hjemmehjælp i eget hjem Undersøgelsen er blevet gennemført som en totalundersøgelse. Brugerne er blevet spurgt om deres oplevelse af hjælpen til personlig pleje, den praktiske hjælp, hjælperne, den fleksible hjemmehjælp samt valget mellem kommunale eller private leverandører modtagere af hjemmehjælp er blevet spurgt i undersøgelsen. I alt er der 1879 borgere der har besvaret spørgeskemaet enten via brev eller telefoninterview. Dette svarer til en svarprocent på 85 %. Undersøgelsen viser, at brugerne er tilfredse med den hjemmehjælp, de modtager. 84 % (1578 personer) har svaret, at de enten er "meget tilfredse" (34 % (639 personer)) eller "tilfredse" (50 % (940 personer)) med hjemmehjælpen. 14 % (263 personer) har svaret både og, og kun 2 % (38 personer) har svaret, at de er utilfredse. 92 % (290 personer) har svaret, at de er "meget tilfredse" eller "tilfredse" med hjælpen til indkøb. 96 % (1763 personer) har angivet, at de er "tilfredse" med personalets venlighed. Til spørgsmålene vedrørende hjælperne svarer en relativt stor andel af brugerne 74 % (1247 personer), at de ikke anser hjælpen for at være lige god uanset hvilken hjælper, der kommer i deres hjem. Endvidere er der 60 % (1011 personer), der svarer, at det ofte ikke er de samme hjælpere, der kommer. I forhold til spørgsmålene om det frie valg mellem kommunale og private hjemmehjælpere, fremgår det, at 77 % (1391 personer) af brugerne kender til dette frie valg. Mens kun 41 % (725 personer) af brugerne kender til den fleksible hjemmehjælp. Til spørgsmålet om vigtigheden af at kunne vælge mellem kommunale og private leverandører, svarer brugerne ikke entydigt.

9 Side 9/16 Brugerne er blevet spurgt om deres oplevelse af hjælpen til personlig pleje, den praktiske hjælp, hjælperne, den fleksible hjemmehjælp samt valget mellem kommunale eller private leverandører. Generelt er der tale om høj tilfredshed. Hvis der skal udpeges områder, hvor tilfredsheden er mindre er det: Rengøringen som har stor betydning og relativ lav tilfredshed Ensartet hjælp uafhængigt af hjælper Indsatsområde vedrørende den personlige pleje er: Fastholdelse af det høje tilfredshedsniveau for hjælpen til bad, vask, toiletbesøg samt af- og påklædning Tilfredsheden på plejeboligområdet Undersøgelsen er gennemført som en totalundersøgelse blandt brugerne i plejeboliger herunder også brugerne i demensboliger i Horsens Kommune. På undersøgelsestidspunktet var der 546 brugere. 350 brugere har deltaget i undersøgelsen, hvilket giver en deltagelsesprocent på 64%. I undersøgelsen spørges brugerne om deres oplevelse af kvaliteten i den service, de modtager, og hvad de synes om at bo i plejeboligen. Der spørges til brugernes oplevelse af henholdsvis hjælpen til personlig pleje, praktisk hjælp, personalet, de aktiviteter, der tilbydes, de fysiske rammer og til oplevelsen af maden. 87 % (299 personer) af brugerne er tilfredse med at bo i plejeboligen. 56 % (192 personer) af brugerne har svaret, at de er meget tilfredse med at bo i plejeboligen, 31 % (107 personer) har svaret, at de er tilfredse. 10 % (34 personer) har svaret "både og". 1 % (3 personer) har svaret, at de er utilfredse. 2 % (7 personer) har svaret, at de er meget utilfredse. Mest tilfredse er borgerne med den personlige pleje og boligen. 94 % (250 personer) er tilfredse med den personlige pleje herunder hjælpen til at komme i bad. 94 % (324 personer) er tilfredse med deres bolig. Mindst tilfredse er borgerne med de daglige aktiviteter, hjælpen til rengøringen og hjælpen til toiletbesøgt. Her har 10 % (24 personer) for daglige aktiviteter og 14 % (56 personer) for hjælpen til rengøring angivet "både og" eller at de er utilfredse. Generelt er brugerne tilfredse med personalet, og størstedelen af brugerne oplever, at personalet er venlige og omsorgsfulde. Der er dog en del brugere (21 %, svarende til 69 personer), der oplever, at hjælpen er uensartet. Det vil sige, at hjælpen afhænger af,

10 Side 10/16 hvilken medarbejder, der udfører hjælpen. Ligeledes er der en del brugere, der oplever, at medarbejderne ikke kommer hurtigt, når de kalder (18 % svarende til 53 personer). Det, at brugerne generelt er meget tilfredse, understøttes af de kvalitative udtalelser, der er afgivet i forbindelse med undersøgelsen. Langt de fleste brugere udtaler, at de er glade for at bo i plejeboligen. Der er dog også brugere, der udtaler, at de ikke synes så godt om at bo i plejeboligen, og de ikke har fundet sig tilrette endnu. Rapporten konkluderer, at der er meget få brugere, som ikke er tilfredse. Skal der gøres en indsats for at forbedre tilfredsheden, kan der peges på indkøb, tøjvask, rengøring og maden, hvor der er den største absolutte forskel mellem de tilfredse og de meget tilfredse. Det videre forløb i Horsens Kommune Rapporternes konklusioner og anbefalinger indgår i det videre arbejde med kvalitetsudvikling og således, at der udarbejdes handleplaner, som kan medvirke til at fastholde det høje kvalitetsniveau i Horsens Kommunes ydelser på området. Det videre forløb for det samlede pilotprojekt Det forventes, at resultaterne af samtlige pilotundersøgelser offentliggøres i sommeren Erfaringerne fra pilotprojektet vil blive opsamlet med henblik på at vurdere konceptets anvendelighed i kommunernes styrings- og kvalitetsarbejde. Heri indgår det at evaluere, hvordan byråd, forvaltninger og institutioner kan anvende viden om brugertilfredsheden. Pilotprojektet skal blandt andet afdække, om de valgte målgrupper og spørgsmål er hensigtsmæssige, hvilken IT-understøttelse, der er optimal, og hvordan sammenligneligheden på tværs af institutioner og kommuner bedst sikres. Herudover skal resultaterne også danne grundlag for politiske drøftelser omkring en eventuel national udrulning af sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser. Bilag Endelig rapport - Endelig rapport - plejeboliger i Horsens hjemmeplejen i Horse

11 Side 11/16 5 SS Pilotprojekt brugerundersøgelser, handicapområdet Resumé Horsens Kommune har sammen med Gladsaxe, Holbæk, Vordingborg, Ringkøbing, Skjern og Århus deltaget i et pilotprojekt om brugertilfredshedsundersøgelser på handicapområdet. Projektet er koordineret af Finansministeriet, Indenrigsministeriet og Socialministeriet og Kommunernes Landsforening. Målet har været at teste en metode til at gennemføre sammenlignelige brugerundersøgelser. På handicapområdet er der gennemført brugertilfredshedsundersøgelse blandt voksne borgere i døgntilbud. Undersøgelsen blev gennemført i november-december Resultaterne af undersøgelsen foreligger nu. Undersøgelsen viser, at der er høj tilfredshed blandt borgerne i døgntilbud. 76% (svarende til 27 borgere) svarer, at de alt i alt synes godt om at bo i botilbuddet, mens 21% ( svarende til 7 borgere) har svaret "både og". Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Sagsfremstilling Baggrunden for projektet Voksen og Sundhed deltager i i et pilotprojekt om udarbejdelse af sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser på ældre- og handicapområdet. Projektet er koordineret af Finansministeriet, Indenrigs- og Socialministeriet og Kommunernes Landsforening (KL). Udover Horsens Kommune deltager også Århus, Gladsaxe, Holbæk, Vordingborg og Ringkøbing-Skjern kommunerne på handicapområdet. Formål Formålet med pilotprojektet har været at teste en metode til gennemførelse af sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser og samtidig at teste hensigtsmæssigheden i målgruppevalgene. Målet har været at finde den bedste metode til udarbejdelse af brugertilfredshedsundersøgelser blandt handicappede, således at kommunerne, både internt og eksternt, bliver i stand til at sammenligne resultater. Målgruppen på handicapområdet Alle voksne borgere mellem år med handicap, som bor i døgntilbud, hvortil der er knyttet omsorgs- og servicefunktioner med tilhørende personale. Døgntilbud omfattet af pilotprojektet er: Botilbud jf. servicelovens , almene ældre- og handicapboliger, jf. almenboliglovens 105, og andre tilsvarende boligformer, der kræver forudgående kommunal visitation til de pågældende boliger. Horsens Kommune har i alt 45 pladser til borgere i denne målgruppe.

12 Side 12/16 Gennemførelse Brugertilfredshedsundersøgelserne er gennemført af konsulentfirmaet Deloitte i samarbejde med SFI Survey. Alle udgifter til konsulenter og dataindsamling har været finansieret af Finansministeriet, Indenrigs- og Socialministeriet og Kommunernes Landsforening. Deloitte har været projektleder for projektet, men Horsens Kommune har bidraget med konsulentstøtte. Horsens Kommune har orienteret relevante parter, inddragelse af interessenter, distribution af informationsmateriale og information af de brugere og pårørende, som har indgået i undersøgelsens målgrupper. Deloitte har udarbejdet rapport over brugertilfredshed fra følgende botilbud på handicapområdet: Hasselvej, Houmannsgade, Smedegade, Tingstedet og Østergade. Resultaterne Undersøgelsen er gennemført blandt brugere, som er over 18 år, og bor i botilbud, som Horsens Kommune fører institutionelt tilsyn med. Horsens Kommune har i alt 45 pladser til borgere i denne målgruppe. 34 brugere har deltaget i undersøgelsen, hvilket svarer til en deltagerprocent på 76%. Borgerne er blevet spurgt om deres oplevelse af medbestemmelse, personalet, hjælp til selvhjælp, aktiviteter, fysiske rammer, relation til øvrige beboere samt oplevelsen af maden. Undersøgelsen viser, at brugerne overvejende er tilfredse med botilbuddene. 79% (=27) af brugerne har svaret, at de alt i alt synes godt om at bo på botilbuddet. 21% (=7) har svaret både og. Ingen brugere har svaret, at de ikke synes godt om at bo i botilbuddet. De grupper, der er mindst positive er: mænd, brugere mellem år samt brugere, der har både en psykisk og fysisk funktionsnedsættelse. Med henblik på at fastholde høj tilfredshed anbefales at fastholde fokus på den gode indsats, der gøres i forhold til: oplevelsen af at personalet er venligt oplevelsen af maden Mulige forbedringer er: bedre information til brugeren om aktiviteter og hvad der skal ske i dagligdagen. Det videre forløb i Horsens Kommune Rapportens konklusioner og anbefalinger indgår i det videre arbejde med kvalitetsudvikling således, at der udarbejdes handleplaner, som kan medvirke til at fastholde det høje kvalitetsniveau i Horsens Kommunes ydelser på området. Det videre forløb for det samlede pilotprojekt Det forventes, at resultaterne af samtlige pilotundersøgelser offentliggøres i sommeren Erfaringerne fra pilotprojektet vil blive opsamlet med henblik på at vurdere konceptets anvendelighed i kommunernes styrings- og kvalitetsarbejde. Heri indgår det at evaluere, hvordan byråd, forvaltninger og institutioner kan anvende viden om brugertilfredsheden.

13 Side 13/16 Pilotprojektet skal blandt andet afdække, om de valgte målgrupper og spørgsmål er hensigtsmæssige, hvilken IT-understøttelse, der er optimal, og hvordan sammenligneligheden på tværs af institutioner og kommuner bedst sikres. Herudover skal resultaterne også danne grundlag for politiske drøftelser omkring en eventuel national udrulning af sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser. Bilag Rapport Horsens Kommune Botilbud - b

14 6 SS Budgetopfølgning pr. 31. marts 2010 på det specialiserede socialområde (Voksen) Side 14/16 Resumé Som et led i den kommunale økonomiaftale for 2010 mellem Regeringen og KL er det besluttet, at der hvert kvartal udarbejdes en budgetopfølgning på det specialiserede socialområde, som skal behandles i Økonomiudvalg og Byråd. I forbindelse hermed er der udarbejdet en samlet budgetopfølgning for Udvalget for Sundhed og Socialservice. Budgetopfølgningen tager ikke højde for effekterne af den genopretningsplan, der for nuværende er til politisk behandling. Budgetopfølgningen pr. 31. marts 2010 estimerer, som forventet, en samlet budgetoverskridelse på 57,3 mio. kr. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at budgetopfølgningen pr. 31. marts 2010 tages til efterretning. Sagsfremstilling I den kommunale økonomiaftale for 2010 indgår det specialiserede socialområde som et særligt fokus område. Det er mellem Regeringen og KL aftalt, at der skal iværksættes en række tiltag, som kan medvirke til en opbremsning af de senere års markante udgiftsstigning på området. Regeringen og KL er derfor blevet enige om, at Kommunalbestyrelsen hvert kvartal skal modtage oversigter over den økonomiske udvikling på det specialiserede socialområde med henblik på overholdelse af budgetterne. Budgetopfølgningen for det specialiserede socialområde behandles i Økonomiudvalget den 20. april og i Byrådet den 27. april. Det er vigtigt at bemærke, at budgetopfølgningen ikke tager højde for virkningerne af genopretningsplanen. Budgetopfølgningen viser overordnet, at der forventes en budgetoverholdelse på det rammebelagte område, en samlet budgetoverskridelse på 47,5 mio. kr. på det ikke rammebelagte område samt en budgetoverskirdelse på 9,7 mio. kr, på "frit valg". Der er således samlet tale om en forventet overskidelse for Udvalget for Sundhed og Socialservice på 57,3 mio. kr. Hvis budgetoverskridelsen fordeles på henholdsvis det specialiserede socialområde og ældreområdet, er der på det specialiserede socialområdes vedkomne tale om en forventet overskridelse på 33,1 mio. kr. For ældreområdes vedkomne er der tale om en forventet budgetoverskridelse på 25,1 mio. kr. Grunden til at den samlede forventede budgetoverskridelse er 0,9 mio. kr. mindre en summen af forventede overskridelser på det specialiserede socialområde

15 Side 15/16 og ældreområdet er, at der forventes et mindreforbrug på 0,9 mio. kr. i forbindelse med tildeling af førtidspension i Borgerservice. Regnskabsafslutningen for 2009 viste ligeledes en stor negativ afvigelse i forhold til det korrigerede budget. På denne baggrund er der udarbejdet en genopretningsplan. Planen vedtages forventeligt i Byrådet den 27. april. Planen peger på en række initiativer, som har til formål at genskabe sammenhængen mellem budget og faktisk forbrug. Der er således ikke lagt op til yderligere udgiftsreducerende initiativer, som følge af nærværende budgetopfølgning. Som beskrevet i ovenstående tager nærværende budgetopfølgning ikke højde for virkningerne af genopretningsplanen. De forventede virkninger af genopretningsplanen medtages i forbindelse med den udvidede budgetopfølgning, som forlægges på udvalgsmødet den 2. juni. Bilag

16 7 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikeres deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v Side 16/16

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje 1 Formål med undersøgelsen Brugerundersøgelsen er et centralt redskab i Egedal Kommunes kontinuerlige arbejde med at forbedre kvaliteten i hjemmeplejen. Ved

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Saliem H. Bader Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Tema: Brugen af andre aktører 2

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Hjemmeplejeområdet: Resultater på tværs af de deltagende kommuner Deloitte Business Consulting A/S Maj 2010 Indledning

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Brugerundersøgelse på handicapområdet, januar-februar 2010 Pilotprojekt for sammenlignelige brugerundersøgelser Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Sammenfatning

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

1. tog rapporten til efterretning, 2. besluttede at sende rapporten i høring hos Ældrerådet og Handicaprådet inden endelig forelæggelse

1. tog rapporten til efterretning, 2. besluttede at sende rapporten i høring hos Ældrerådet og Handicaprådet inden endelig forelæggelse 119. Brugertilfredshedsundersøgelse i Frederiksberg Kommunes plejeboliger Åbent - 27.42.00-P05-1-15 Resumé Frederiksberg Kommune har gennemført brugertilfredshedsundersøgelse i plejecentrene, resultaterne

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Det er således ikke hensigten, at kvalitetskontrakten skal udgøre et katalog over samtlige politiske mål i kommunen.

Det er således ikke hensigten, at kvalitetskontrakten skal udgøre et katalog over samtlige politiske mål i kommunen. Kvalitetskontrakt Center for Plan, HR og Udvikling Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 00.22.10-P22-1-10 Ref.: Pernille Müller Direkte

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Inspirationsnotat nr. 5c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 12. april 2010 Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Her er samlet en række forslag til udarbejdelsen af en kommunal kvalitetskontrakt.

Læs mere

Alle borgere er blevet bedt om at vurdere deres generelle tilfredshed med og vigtighed af følgende tre forhold på ældreområdet:

Alle borgere er blevet bedt om at vurdere deres generelle tilfredshed med og vigtighed af følgende tre forhold på ældreområdet: Bilag 1: Særlige fokuspunkter for Sundheds- og Omsorgsudvalget Alle borgere er blevet bedt om at vurdere deres generelle tilfredshed med og vigtighed af følgende tre forhold på ældreområdet: 1. Indsatsen

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

NOTAT GLADSAXE KOMMUNE. Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat SEU, opfølgning på resultatkrav. Bilag 3.

NOTAT GLADSAXE KOMMUNE. Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat SEU, opfølgning på resultatkrav. Bilag 3. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat SEU, opfølgning på resultatkrav. Bilag 3. Tværgående målsætning Målsætning for aktivitetsområdet Resultatkrav Opfølgningsmetode Halvårs

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet. Juli 2012

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet. Juli 2012 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet Juli 2012 Indholdsfortegnelse - Rapportens indhold Indledning (inklusiv metodebeskrivelse) s. 3 Sammenfatning tilfredsheden 2012 (benchmark

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice Dagsorden Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Mødedato: 25. maj 2011 Mødetid: 15.30 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS 2012 2 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden

Læs mere

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her.

Sundhedsberedskabsplanen for Esbjerg Kommune er ledelsesmæssigt forankret i forvaltningen Sundhed & Omsorg og er udarbejdet her. Det er målsætningen for Sundhed & Omsorg at varetage omsorgen for syge, ældre og handicappede. Sundhed & Omsorgsudvalget, den 01-06-2015 Henning Ravn(V), Bente Bendix Jensen(V), Freddie H. Madsen(D), Connie

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Køreplan for udarbejdelse af kvalitetskontrakt og opfølgningsrapport

Køreplan for udarbejdelse af kvalitetskontrakt og opfølgningsrapport Notat Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 5. januar 2010 Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Søren Brommann

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Dagsorden Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 11. Mødedato: 07.10.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Genoptagelse - Konkurrenceudsættelse af hjælpemiddelområdet

Læs mere

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT 04-01-2016 Referat af brugerundersøgelser 2015 I 2015 er der for sjette år i træk gennemført brugerundersøgelser

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 10.04.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 67. Forslag til grundaftaler... 3 68. Patientrettetforebyggelse

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER - ET REDSKAB TIL AT ARBEJDE MED DET KOMMUNALE SERVICENIVEAU. Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD

KVALITETSSTANDARDER - ET REDSKAB TIL AT ARBEJDE MED DET KOMMUNALE SERVICENIVEAU. Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD KVALITETSSTANDARDER KVALITETSSTANDARDER - ET REDSKAB TIL AT ARBEJDE MED DET KOMMUNALE SERVICENIVEAU HER FINDES LOVE OG REGLER OM KVALITETSSTANDARDER Serviceloven 92, 93, stk. 3 og 139 ( lov nr. 150 af

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018

Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 Koncept for anmeldte tilsyn på leverandørområdet for praktisk o personlig støtte i Frederiksberg Kommune 2019 Juli 2018 J.nr.: 27.12.16-K09-7-18 Implementeringskontoret Baggrund for kommunale tilsyn på

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Venteliste, specialiserede botilbud

Læs mere

Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011

Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011 Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011 Antal besvarelser: 20 Svarprocent: 61% Social, Sundhed og Arbejdsmarked Rådhus Allé 5, 5610 Assens socialogsundhed@assens.dk Indledning Som

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på plejeboligområdet. Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på plejeboligområdet. Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på plejeboligområdet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Marts 2010 Indhold Indledning 3 Sammenfatning 4 Læsevejledning 5 Spørgeskemaet

Læs mere

Orientering om de overordnede resultater af brugertilfredshedsundersøgelsen

Orientering om de overordnede resultater af brugertilfredshedsundersøgelsen Notat Den 25. marts 2015 Journal nr. 163-2014-15168 Dokument nr. 163-2015-44056 Til Sundheds- og Voksenudvalget Fra Center for Omsorg og Sundhed Orientering om de overordnede resultater af brugertilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. august 2011. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. august 2011. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Person - SSÆ - Orientering om formandsbeslutning

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE NORDDJURS KOMMUNE 5. marts 2014 INDHOLD 1. Om rapporten 2. Tilfredsheden med hjemmeplejen i Norddjurs Kommune 3. Leverandører af hjemmepleje

Læs mere

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget Årshjul 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget KOLOFON Årshjul 2018, Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben 4. januar 2018 Kontaktperson: Direktør, Velfærd og Sundhed:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Mødedato: 17. februar 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. februar 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. februar 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Godkendelse/Underskrift af referat 3 3 Orientering vedr. Røg- og brandsikkerhedsforholdende

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Center for Social og Sundhed. Furesø Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på det kommunale hjemmeplejeområde

Center for Social og Sundhed. Furesø Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på det kommunale hjemmeplejeområde Center for Social og Sundhed Furesø Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på det kommunale hjemmeplejeområde - 2014. Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Undersøgelsens overordnede resultater... 3 Indsatser...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet 30. november 2007 Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet INTRODUKTION TIL VEJLEDNINGEN I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2006 blev det besluttet at igangsætte

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre

Tilsynspolitik. ved hjælp efter Servicelovens 83. Social & Ældre Tilsynspolitik ved hjælp efter Servicelovens 83 Social & Ældre 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Februar 2017 Ordrenr.: 680-17 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven

Læs mere

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG HJEMMEPLEJE 2019 INDHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. BAGGRUND OG METODE..... 3 OPSUMMERING OG SAMMENLIGNING AF RESULTATER.... 8 SAMLET TILFREDSHED MED HJEMMEPLEJEN.......

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE FREDERIKSBERG KOMMUNE HJEMMEPLEJEN OKTOBER 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING OG OPSUMMERING 3 2. METODE OG LÆSEVEJLEDNING 7 3. TILFREDSHEDEN I FREDERIKSBERG KOMMUNE

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. februar 2019 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om åbningstid i caféer Sundhed og Omsorg - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen

Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen IP. nr.: Int. nr.: Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen Us. 5954 September 2009 + 0 SPØRGESKEMA TIL HJEMMEHJÆLPSMODTAGERE Anvendelse af spørgeskemaet I forbindelse med Pilotprojekt om sammenlignelige

Læs mere

DAGSORDEN for mødet den , kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102

DAGSORDEN for mødet den , kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 26.02.2015, kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 102 2. Brugerundersøgelser 2014: Resultater, status på fokusområder, forslag til handling (2015-0021048)

Læs mere

Plejeboliger - Hovedrapport

Plejeboliger - Hovedrapport Plejeboliger - Hovedrapport Indholdsfortegnelse Indledning s. 4 Baggrund s. 4 Mål s. 4 Metode s. 4 Sammenligning med andre kommuner s. 5 Svarprocenten s. 5 Målopfyldelsen s. 5 Undersøgelsens resultater

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Social Omsorg. Dagsorden. Mødelokalerne Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Social Omsorg. Dagsorden. Mødelokalerne Hedensted Rådhus Dagsorden Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Daniel Toft Jakobsen, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hjemmeplejen - Hovedrapport

Hjemmeplejen - Hovedrapport Hjemmeplejen - Hovedrapport Indholdsfortegnelse Side Indledning 4 Baggrund 4 Mål 4 Metode 4 Sammenligning med andre kommuner 5 Svarprocenten 5 Målopfyldelse 5 Undersøgelsens resultater 6 Anvendelse af

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredsheden med plejeboligen

Undersøgelse af brugertilfredsheden med plejeboligen IP. nr.: Int. nr.: Undersøgelse af brugerheden med plejeboligen Us. 5955-1 September 2009 + 0 + nvendelse af spørgeskemaet I forbindelse med Pilotprojekt om sammenlignelige brugerundersøgelser på ældreområdet,

Læs mere

Styringsredskaber for Dagtilbud til børn til understøttelse af kvalitetsudviklingen i dagtilbuddene

Styringsredskaber for Dagtilbud til børn til understøttelse af kvalitetsudviklingen i dagtilbuddene Bilag 8.7.2010 Styringsredskaber for Dagtilbud til børn til understøttelse af kvalitetsudviklingen i dagtilbuddene 1. Indledning Dagtilbuddene på 0 til 5 års området har gennem de senere år oplevet et

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice Dagsorden Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3.1 Mødedato: 02. marts 2011 Mødetid: 16.30 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Orientering om projekt Kommunen og

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Sundhedsudvalget. Dagsorden til møde Tirsdag den 13. januar 2015 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Dagsorden til møde Tirsdag den 13. januar 2015 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Dagsorden til møde Tirsdag den 13. januar 2015 kl. 16.00 i F 6 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A) Kristian

Læs mere

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Sundhed og Omsorg TILSYNSPOLITIK FOR KOMMU- NALT TILSYN PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE OKTOBER 2016 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 T I L S Y N S P O L I T I K

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed på ældreområdet 2015

Undersøgelse af brugertilfredshed på ældreområdet 2015 December 2015 Undersøgelse af brugertilfredshed på ældreområdet 2015 Baggrund Med afsæt i kommuneøkonomiaftalen fra 2006 er der for sjette gang gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt ældre

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD

kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder - et redskab til at arbejde med det kommunale serviceniveau Her findes love og regler om kvalitetsstandarder Serviceloven 92, 93, stk. 3 og 139 ( lov nr. 150 af

Læs mere

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016 Indhold Forord... 2 1. SAMLET TILSYNSRESULTAT... 2 Anbefaling... 3 2. FORMALIA... 3 3. DATAGRUNDLAG... 3 3.1 Skriftligt grundlag... 3 3.2 Personlig pleje... 4 3.3 Praktisk hjælp... 4 3.4 Madservice...

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2012 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 20. januar 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Godkendelse/underskrift af referat 3 3 Høring - af Midttrafiks køreplaner

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 09-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 09-08-2017 17:00 1 (Åben) Temapunkt: Det gode liv

Læs mere

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice

Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice Tilsynspolitik for personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og madservice april 2013 1. Indledning Udvalget for Ældre og Handicappede i Haderslev Kommune har iflg. servicelovens 151 c ansvaret for, at

Læs mere

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget

Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat Resultatkrav for 2007 for Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

Forslag til overordnede målsætninger for 2013 på Social- og Sundhedsudvalgets område er nedenstående.

Forslag til overordnede målsætninger for 2013 på Social- og Sundhedsudvalgets område er nedenstående. Målsætninger for Social- og Sundhedsudvalgets område 2013 Forslag til overordnede målsætninger for 2013 på Social- og Sundhedsudvalgets område er nedenstående. Sundhed (voksne) Betegnelse/ overskrift Tema/overordnet

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Onsdag den 10. april 2013 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 C Fraværende: Aase Stær og Preben Jansen 1. Velkomst 2.

Læs mere