side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 76. Meddelelser og orientering Ansøgning om omdannelse af grusbane til fodboldbane - Munkebo Boldklub Ansøgning om tilskud til nedrivning af gammelt redskabsskur samt opførelse af nyt redskabsskur - DCH Langeskov Ansøgning om tilskud til Dansk Ungdoms Grand Prix - Langeskov Badminton Bordtennis Klub Ansøgning om ændring af faktorindplacering - Revninge Skytteforening Ansøgning om merbevilling til undervisning i FOF Østfyn Opgørelse over modtaget og forbrugt tilskud i 2007 på aftenskoleområdet Rapport fra Kommunernes Revision Kvalitetsstandard for stadion- og idrætsanlæg Budget Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Nordøstfyns Jagthundeklub Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Koret ved Noret Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Contry Road Western Dancers Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Hindsholm Ungdomsklub Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Hundestjernen Ændrede vedtægter - Nymarkens Harmonikaklub Ændrede vedtægter - Munkebo Svømme- og Kondiklub Ændrede vedtægter - Birkende og Omegns Folkedansere Ændrede vedtægter - Kerteminde Husflidsforening Eventuelt... 21

3 side Meddelelser og orientering I00 sagsnr Opgørelse over udbetalt pensionisttilskud i Opgørelse over udbetalt træner- og instruktørtilskud i Oversigt over udbetalt lokaletilskud til foreninger og aftenskoler i Orientering omkring udbetalt medlemstilskud Opgørelse over udbetalt tilskud til ældreidræt i Orientering godkendelse af vedtægter for Revninge Skytteforening. Orientering godkendelse af vedtægter for Munkebo Strandjagtforening. Indberetning af medlemstal foreninger. Hjertestarterkurser. Fordeling af tilskud til ombygning/nybygning af klubfaciliteter. Ansøgning fra Kerteminde Roklub. Helhedsplan for halfaciliteter. Overtagelse af klubhuse. NETOP/LOF - Studiecirkler i folkeoplysningen. DIF invitation til regionsmøde for idrætsråd. Fynske Idrætsforbund invitation til repræsentantskabsmøde. DIF Du gør en forskel -prisen. Fritid og Samfund invitation til debatdag skal vi have en ny folkeoplysningslov? Fritid og Samfund invitation til inspirationsdag om tilhørsforhold Det delte Danmark? BR66 ansøgning om tilskud til spiller- og målmandskursus. DGI Udspil februar DOF-Nyt - januar Husflid januar Dansk Ungdoms Fællesråd årsberetning Friluftsrådet årsberetning 2007 (tips- og lottotilskud til friluftslivet) Friluftsrådet årsberetning Fritid og Samfund nr. 1 marts 2008 (er udsendt med dagsordenen) Stormøde med foreninger den 7. maj 2008 i forbindelse med næste Folkeoplysningsudvalgsmøde. Udvalgsmødet afholdes i Langeskov. Skrivelse fra Kerteminde Fysioterapi ang. udleje af træningslokale. Til orientering. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 76: Taget til efterretning.

4 side Ansøgning om omdannelse af grusbane til fodboldbane - Munkebo Boldklub sagsnr Munkebo Boldklub v/ole Christensen har fremsendt ansøgning om at få omlagt den nuværende grusbane (rugbybane) til græsbane. Foreningen har brug for en ekstra bane, idet de mangler plads og har vanskeligt ved at få det til at gå op med planlægningen af øvrige baner i forhold til turneringerne. Banen er ifølge foreningen ikke anvendelig til fodbold, idet der er sten på banen og fordi banen står under vand når det regner. Kultur- og Fritidsforvaltningen har indhentet pris på omlægning af banen fra Park- og Vejafdelingen. En omlægning af banen fra grusbane til græsbane vil beløbe sig til ca kr. Bilag: Ansøgning fra Munkebo Boldklub. Kultur- og Fritidsforvaltningen foreslår at omlægningen af banen forsøges indarbejdet i budget Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Munkebo Boldklub s ansøgningen om omlægning af grusbane til græsbane til Folkeoplysningsudvalgets udtalelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 77: Oversendes med anbefaling.

5 side Ansøgning om tilskud til nedrivning af gammelt redskabsskur samt opførelse af nyt redskabsskur - DCH Langeskov G01 sagsnr DCH Langeskov v/bo Lyskjær har fremsendt ansøgning om tilskud til nedrivning af gammelt redskabsskur samt opførelse af nyt redskabsskur. Ifølge foreningen er redskabsskuret i dårlig stand. Regn og blæst slår ind i skuret og ødelægger foreningens redskaber. Der har endvidere været problemer omkring indbrud i det gamle skur. Skurets tilstand gør det umuligt at tyverisikre på forsvarlig vis. Foreningen vil i stedet opsætte 2 containere, hvor det er muligt at få plads til alle foreningens redskaber, samt at tyverisikre med en godkendt låsebom. Nedrivning af gammelt redskabsskur samt opsætning af 2 stk. containere vil beløbe sig til kr. inkl. moms. Foreningen har indsendt dette budget for arbejdet: 1 container kr. 1 container kr. Transport af containere kr. Nedrivning af gammelt skur kr. (leje af container, kørsel af affald og container) Grave-arbejde kr. El-arbejde kr. I alt (ex. moms) kr. Økonomi: Konto 031 Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller DCH Langeskov s ansøgning om tilskud til nedtagning af gammelt redskabsrum samt indkøb af containere til Folkeoplysningsudvalgets udtalelse. Kultur- og Fritidsforvaltningen anbefaler at DCH Langeskov s ansøgning indgår i budgetlægningen for 2009 vedrørende tilskud til ombygning/nybygning af klubfaciliteter. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 78: Oversendes med anbefaling som indstillet.

6 side Ansøgning om tilskud til Dansk Ungdoms Grand Prix - Langeskov Badminton Bordtennis Klub G01 sagsnr Langeskov Badminton- og Bordtennis Klub v/niels Storm Hansen har fremsendt ansøgning om tilskud til afvikling af Dansk Ungdoms Grand Prix. Arrangementet, som afvikles for tredje år i træk, afvikles i dagene april 2008 i Langeskov Hallerne. Foreningen søger om et tilskud på kr. til dækning af omkostningerne i forbindelse med afholdelse af arrangementet. Foreningen har fremsendt budget for arrangementet. Køreplan for opgaveløsningen kan ses på sagen. Økonomi: Konto kulturelle formål. Bilag: Ansøgning og budget for arrangementet. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Langeskov Badminton- og Bordtennisklub s ansøgningen om tilskud til Folkeoplysningsudvalgets udtalelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 79: Oversendes med anbefaling.

7 side Ansøgning om ændring af faktorindplacering - Revninge Skytteforening G01 sagsnr Revninge Skytteforening v/peter Hansen har fremsendt ansøgning om skift af faktorindplacering i forbindelse med fordeling af medlemstilskud. Foreningen oplyser, at de er forkert indplaceret, idet de har et højere aktivitetsniveau som vil berettige dem til indplacering i højeste faktor. Kriterier for faktorindplacering: Faktor 1: Foreninger med et aktivitetstal på højest 47. Vandski, jagt, skak, bridge, l hombre, revy, sang, musik, folkedans, hundetræning, lystfiskeri, handicapidræt, frimærker, husflid, firmaidræt, gang, motionscykling. Faktor 2: Foreninger med et aktivitetstal på mindst 48 og højest 87. Gymnastik, badminton, bordtennis, skydning, tennis, teater, volleyball, basketball, svømning, dykning, ridning, bowling, motorsport, kampsport, cricket. Faktor 3: Foreninger med et aktivitetstal på 88 eller derover. Fodbold, rugby, håndbold, spejdere, DUI, sejlsport, roning, kano og kajak, motion. Beregningsmetode: Antal aktive måneder x antal uger x antal dage om ugen = point Revninge Skytteforenings aktivitetsniveau: 2,5 dage om ugen 4 uger om måneden - 51 uger om året = 110 point. Foreningen ansøger om at blive indplaceret under faktor 3. Der ønskes stillingtagen til, hvorvidt det er foreningens aktivitetstimetal eller foreningstypen der er afgørende for indplaceringen i faktoren. Endvidere ønskes stillingtagen til, om det skal være muligt for foreningerne at flytte faktor ved ændret aktivitetsniveau. Finansiering: Konto foreningstilskud. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller foreningens ansøgning om faktorskift til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 80: Ansøgningen kan ikke anbefales på nuværende tidspunkt, men tages med ved næste revidering af bilag til vedtægt for Folkeoplysning i Kerteminde Kommune.

8 side Ansøgning om merbevilling til undervisning i FOF Østfyn G01 sagsnr FOF Østfyn v/karin Jensen har fremsendt ansøgning om merbevilling til aftenskoleundervisning i FOF ønsker at oprette fire specielhold/handicaphold: - gigthold - sclerosehold - ryghold - hold for overvægtige Der er tale om i alt 13 undervisningsuger i efterårssæson Aftenskolen oplyser, at der vil være tale om små hold på max. 8 deltagere. Der vil være mere tid til den enkelte, der vil blive taget individuelle hensyn og givet særlige råd samt vejledning omkring øvelsesvalg. Undervisningen forestås af uddannet fysioterapeut. FOF forventer at oprettelsen af de 4 specielhold/handicaphold vil medføre en merudgift på kr. til lønninger i Nuværende tilskudstilsagn: kr. x 1/3 tilskud = kr. Merbevilling: kr. x 8/9 tilskud = kr. Tilskudstilsagn i alt inkl. merbevilling: kr. FOF ansøger om en merbevilling på kr. til undervisning i Folkeoplysningsudvalget skal tage stilling til, om undervisningen ud fra tilrettelæggelsesform og holdtype kan betegnes som undervisning af handicappede og dermed udløse 8/9 tilskud. Undervisningen foregår i lejet lokale, Tyrebakken 4, 5300 Kerteminde (underviserens eget lokale), hvortil der ønskes lokaletilskud. FOF oplyser, at det er svært at finde egnede ledige offentlige lokaler om formiddagen på skoler o. lign, da lokalerne er optaget til skoleundervisning. Det lejede lokale har badefaciliteter. Lokaleudgiften forventes at beløbe sig til kr. for alle 4 hold i efterårssæsonen (13 uger á 8 timer = 104 timer x 40 kr./timen = kr.) FOF ansøger om at få tilsagn om lokaletilskud til de lejede lokaler. Økonomi: Konto 372 den folkeoplysende voksenundervisning. Konto 374 lokaletilskud. Bilag: Ansøgning fra FOF Østfyn. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller FOF Østfyn s ansøgning om en merbevilling på kr. til undervisning i 2008 til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller FOF Østfyn s ansøgning om forhåndstilsagn på lokaletilskud til lejede lokaler til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse.

9 side 9 Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 81: Ansøgningen imødekommet. 82. Opgørelse over modtaget og forbrugt tilskud i 2007 på aftenskoleområdet G01 sagsnr Kultur- og Fritidsforvaltningen har ud fra aftenskolernes aflagte regnskaber udarbejdet en opgørelse over modtaget tilskud kontra forbrugt tilskud i Aftenskolernes regnskaber forelægges til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Bilag: Opgørelse over modtaget og forbrugt tilskud i 2007 på aftenskoleområdet. Økonomi: Konto 372 den folkeoplysende voksenundervisning. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller aftenskolernes regnskaber for 2007 til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 82: Taget til efterretning.

10 side Rapport fra Kommunernes Revision sagsnr Kommunernes Revision har nu afsluttet den årlige stikprøvekontrol og fremsendt rapport herom. Der er tale om kontrol af medlemsoplysninger i forbindelse med ansøgning om lokaletilskud samt medlemsoplysninger pr. 1. januar til brug ved beregning af medlemstilskud. Af rapporten fremgår det, at der har været afvigelser i forbindelse med foreningernes indberetning af medlemstal pr. 1. januar 2007 i forhold til foreningernes medlemslister. Kommunernes Revision har anbefalet, at der sker tilretning af vedtægten for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune således at der fremover benyttes medlemstal pr. 1. januar både ved ansøgning om medlemstilskud og lokaletilskud. Kultur- og Fritidsforvaltningen har med baggrund i anbefalingen fra Kommunernes Revision udarbejdet forslag til ændring af bilag 6 i vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune. Der indsættes følgende i vedtægten: Ansøgning om tilskud. Ansøgning om lokaletilskud indsendes på det til formålet udarbejdede ansøgningsskema. Der skal vedlægges dokumentation for de udgifter der ønskes tilskud til. Dette i form af fakturakopi samt kopi af kvittering for afholdelse af udgiften. Bilag skal ordnes i grupper svarende til inddelingen på ansøgningsskemaet. Ved ansøgning om lokaletilskud skal oplyses antal medlemmer. På ansøgningsskemaet skal påføres antal medlemmer opgjort pr. 1. januar i det år driftsudgifterne vedrører. Skema for ansøgning om driftstilskud til lokaler og lejrpladser kan rekvireres hos Kultur- og Fritidsforvaltningen. Der kan efter ansøgning udbetales forskud til dækning af lokaleudgifter. Økonomi: Konto 373 det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Bilag: Rapport fra Kommunernes Revision. Bilag 6 i vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune kan ses på sagen. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller rapporten fra Kommunernes Revision Folkeoplysningsudvalgets drøftelse. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Folkeoplysningsudvalget tager stilling til, om der skal ske regulering af foreningernes medlemstilskud vedr på baggrund af de ved stikprøvekontrollen konstaterede afvigelser. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Folkeoplysningsudvalget indstiller ændringerne i bilag 6 i vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune til Kultur- og Fritidsudvalgets godkendelse.

11 side 11 Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 83: Oversendes med vedlagte bemærkning over indsatsen. Der foretages ikke korrigering af tilskud på det foreliggende grundlag. 84. Kvalitetsstandard for stadion- og idrætsanlæg G01 sagsnr I forbindelse med udarbejdelsen af budgetoplæg for stadion- og idrætsanlæg for 2008 har der været arbejdet administrativt og teknisk med følgende områder: - Fodboldbaner, herunder kvalitetsstandarder, gødskning samt serviceharmonisering af opstregningsudstyr og fodboldmål, som vil kunne fordele slid, lette græsklipning. - Tennisbaner, herunder forårsklargøring. - Cricket, herunder reparation og udbedring af hegn mod sø. - Hundeklubbernes baner, herunder muligheder for fjernelse af markeringsgrav. - Munkebo Speedwaycenter, herunder sikring af de miljø- og sikkerhedsmæssige forhold. På mødet vil der blive givet en orientering om området med henblik på en politisk godkendelse af budget 2008 på Kultur- og Fritidsudvalgets møde i april. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller budgetoplægget vedr. stadion- og idrætsanlæg for 2008 til Folkeoplysningsudvalgets orientering og drøftelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 84: Oversendes med anbefaling.

12 side Budget S00 sagsnr I forbindelse med den politiske behandling af budget 2009 er der udarbejdet en Budget-Vej- Ledning, som beskriver, hvordan processen vil foregå. Forårsseminarerne vil dels bestå af en tale-dag med med fokus på ældre- og sundhedsområdet, dels en tal-dag med fokus på det tekniske budget samt status, udvikling og handlemuligheder på sektorområder. I forbindelse med taldagen udarbejdes der perspektivnotater på en række områder. I forbindelse med den politiske behandling er der desuden høring af centrale interessenter. For at skabe et økonomisk råderum er der vedtaget en procentsats og en økonomisk ramme, som hvert politisk udvalg skal prioritere og forelægge til behandling ved prioriteringsseminaret. På mødet vil der blive givet en orientering om processen på Folkeoplysningsudvalgets område. Der vil desuden være mulighed for at drøfte centrale problemstillinger i forbindelse med den vedtagne procentsats. Indstilles til Folkeoplysningsudvalgets orientering og drøftelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 85: Orientering taget til efterretning.

13 side Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Nordøstfyns Jagthundeklub G01 sagsnr Nordøstfyns Jagthundeklub v/kai K. Christensen har indsendt ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening. Foreningen tilbyder træning og arrangementer med det formål at stimulere interessen for jagthundens arbejde og derigennem at dygtiggøre hunde og medlemmer. Foreningen tilbyder grunddressur og apporteringstræning samt markprøver. Der trænes 1-2 gange om ugen i 5 uger og op til 2 mdr. alt afhængig af hvilket hold man deltager på. Herefter overgår hund og medlem til videregående træningshold. Foreningen har aktivitet hele året, idet der trænes til markprøver i foråret og i efteråret ud over den almindelige træning. Foreningen benytter arealer omkring Drigstrup Sognegård og låner lokaler i sognegården til deres mødeaktivitet mv. Foreningen har udarbejdet vedtægter disse er vedtaget på foreningens generalforsamling den 31. januar Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter og vurderer, at de opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 med følgende bemærkninger: - Det skal præciseres, at foreningens regnskab godkendes på generalforsamlingen. - Der skal tilføjes regnskabsår. Det er Kultur- og Fritidsforvaltningens opfattelse at, foreningen kan godkendes som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsudvalget bedes tage stilling til, om foreningen og dens aktivitet kan betegnes som folkeoplysende virksomhed, herunder om foreningen kan godkendes under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Bilag: Vedtægter for Nordøstfyns Jagthundeklub. Økonomi: Konto 373 det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Nordøstfyns Jagthundeklub s ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Det anbefales, at Nordøstfyns Jagthundeklub meddeles en godkendelse under forudsætning af, at der sker tilretning i henhold til forvaltningens bemærkninger senest ved næste generalforsamling. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 86: Godkendt som indstillet.

14 side Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Koret ved Noret G00 sagsnr Koret ved Noret v/marianne Sternkopf har indsendt ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening. Koret ved Noret er et flerstemmigt voksenkor, der pt. består af 14 kvinder. Repertoiret er bredt og afvekslende og koret synger med klaverakkompagnement eller á capella. Prøverne indledes med opvarmning og stemmeøvelser. Koret benytter lokaler på Nymarksskolen. Foreningen har fremsendt vedtægter disse er vedtaget på foreningens generalforsamling den 20. februar Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter og vurderer, at de opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1, samt at foreningen kan godkendes som folkeoplysende forening under den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoleområdet). Folkeoplysningsudvalget bedes tage stilling til om foreningen og dens aktivitet kan betegnes som folkeoplysende virksomhed, herunder om foreningen kan godkendes under den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoleområdet). Bilag: Vedtægter for Koret ved Noret. Økonomi: Konto 372 den folkeoplysende voksenundervisning. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Koret ved Noret s ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 87: Godkendt som indstillet.

15 side Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Country Road Western Dancers A08 sagsnr Country Road Western Dancers v/birgitte Hansen har indsendt ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening. Foreningen oplyser, at de tilbyder linedance til alle, uanset alder og køn - til 80% countrymusik. Der vil blive undervist på flere niveauer og der vil være god mulighed for at få rørt sig. Foreningen lægger endvidere vægt på social hygge og snak i pauserne. Foreningen har ikke eget lokale og skal derfor anvises et egnet offentligt lokale. Kultur- og Fritidsforvaltningen har haft kontakt til foreningen angående anvisning af lokaler på de kommunale skoler. Foreningen har fremsendt vedtægter disse er vedtaget på foreningens generalforsamling den 6. marts Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter og vurderer, at de opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1, samt at foreningen kan godkendes som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsudvalget bedes tage stilling til, om foreningen og dens aktivitet kan betegnes som folkeoplysende virksomhed, herunder om foreningen kan godkendes under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Bilag: Vedtægter for Country Road Western Dancers. Økonomi: Konto 373 det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Country Road Western Dancers ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 88: Godkendt som indstillet.

16 side Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Hindsholm Ungdomsklub A08 sagsnr Hindsholm Ungdomsklub v/bente Kragebær har indsendt ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening. Foreningen har udarbejdet vedtægter disse er vedtaget på foreningens generalforsamling den 17. marts Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter og vurderer, at de opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 med følgende bemærkninger: - Det skal præciseres, at foreningens regnskab godkendes på generalforsamlingen. - Der skal tilføjes regnskabsår. - Der skal tilføjes tegningsret. Det er Kultur- og Fritidsforvaltningens opfattelse at, foreningen kan godkendes som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsudvalget bedes tage stilling til, om foreningen og dens aktivitet kan betegnes som folkeoplysende virksomhed, herunder om foreningen kan godkendes under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Bilag: Vedtægter for Hindsholm Ungdomsklub. Økonomi: Konto 373 det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Hindsholm Ungdomsklubs ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Det anbefales, at Hindsholm Ungdomsklub meddeles en godkendelse under forudsætning af, at der sker tilretning i henhold til forvaltningens bemærkninger senest ved næste generalforsamling. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 89: Godkendt som indstillet.

17 side Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening - Hundestjernen A08 sagsnr Hundestjernen v/flemming Larsen har indsendt ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening. Foreningen har ønsket at få tildelt et kommunalt areal. Ifølge Folkeoplysningsloven skal en forening være godkendt for at kunne låne offentlige lokaler/arealer. Det er derfor nødvendigt af hensyn til den videre sagsbehandling, at der tages stilling til godkendelse af foreningen som folkeoplysende forening. Foreningen benytter en del af arealet ved Speedway Klubben i Munkebo. Denne aftale er indgået mellem Speedwayklubben og Hundestjernen. Hundestjernen benytter arealet når der ikke er træning på speedwaybanerne. Stigende medlemstal og øget aktivitet har gjort at Hundestjernen har behov for et andet areal til træning på de ugedage, hvor det ikke er muligt for dem at træne det nuværende areal. Foreningen har udarbejdet vedtægter disse er vedtaget på foreningens generalforsamling den 28. februar Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået foreningens vedtægter og vurderer, at de opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 med følgende bemærkninger: - Det skal præciseres, at foreningens regnskab godkendes på generalforsamlingen. - Der skal tilføjes procedure for vedtægtsændringer. Det er Kultur- og Fritidsforvaltningens opfattelse at, foreningen kan godkendes som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Folkeoplysningsudvalget bedes tage stilling til om foreningen og dens aktivitet kan betegnes som folkeoplysende virksomhed, herunder om foreningen kan godkendes under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Bilag: Vedtægter for Hundestjernen. Økonomi: Konto 373 det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Hundestjernens ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening til Folkeoplysningsudvalgets afgørelse. Det anbefales, at Hundestjernen meddeles en godkendelse under forudsætning af, at der sker tilretning i henhold til forvaltningens bemærkninger senest ved næste generalforsamling. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 90: Godkendt som indstillet.

18 side Ændrede vedtægter - Nymarkens Harmonikaklub sagsnr Nymarkens Harmonikaklub har indsendt ændrede vedtægter til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Vedtægtsændringerne er vedtaget på foreningens generalforsamling den 19. oktober Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået de ændrede vedtægter. Ændringerne består i: - Der er i 7 indsat 2 ekstra punkter under dagsorden til generalforsamlingen. (valg af festudvalg og valg af nodeudvalg) - Bestemmelserne i 7 omkring ekstraordinær generalforsamling er udgået. - Følgende tekst i 9 er udgået: Suppleanten og den musikalske leder har mødepligt til bestyrelsesmøder. - Bestemmelserne i 9 omkring bestyrelsens beslutningsdygtighed er ændret fra når over halvdelen af bestyrelsens medlemmer er til stede til når halvdelen af bestyrelsens medlemmer er til stede. Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at vedtægterne opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 og der er den 11. marts 2008 udsendt en godkendelse til Nymarkens Harmonikaklub, hvoraf det fremgår at foreningen fortsat er godkendt som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Nymarkens Harmonikaklub s ændrede vedtægter forelægges til Folkeoplysningsudvalgets orientering. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 91: Taget til efterretning. 92. Ændrede vedtægter - Munkebo Svømme- og Kondiklub sagsnr Munkebo Svømme- og Kondiklub v/finn Lundkjær har indsendt ændrede vedtægter til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Vedtægtsændringerne er vedtaget på foreningens generalforsamling den 13. februar 2008.

19 side 19 Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået de ændrede vedtægter. Ændringerne består i: - Ændret hjemsted (fra Munkebo Kommune til Kerteminde Kommune). - Bestyrelsen: ændret fra bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden til bestyrelsen konstituerer og fastsætter sin forretningsorden selv. - Regnskab: ændret fra Foreningens regnskab føres af kassereren til Foreningens regnskab kan føres af kassereren. I det tilfælde at regnskabsdelen outsources er kassereren stadig ansvarlig for regnskabet. Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at vedtægterne opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 og der er den 7. marts 2008 udsendt en forhåndsgodkendelse til Munkebo Svømme- og Kondiklub, hvoraf det fremgår at foreningen fortsat er godkendt som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde under forudsætning af, at der sker tilretning af vedtægterne i forhold til følgende bemærkning senest på næste generalforsamling: - Der skal påføres regnskabsår. Munkebo Svømme- og Kondiklub ændrede vedtægter forelægges til Folkeoplysningsudvalgets orientering. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 92: Taget til efterretning. 93. Ændrede vedtægter - Birkende og Omegns Folkedansere sagsnr Birkende og Omegns Folkedansere har indsendt ændrede vedtægter til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Vedtægtsændringerne er vedtaget på foreningens generalforsamling den 13. marts Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået de ændrede vedtægter. Ændringerne består i: - Ændret hjemsted (fra Langeskov Kommune til Kerteminde Kommune). - Kontingent: ændret fra Desuden betales en gang om året kontingent til Landsforeningen Danske Folkedansere og Amtssammenslutningen i Fyns Amt til Desuden betales en gang om året kontingent til Landsforeningen Danske Folkedansere og Sammenslutningen af Folkedanserforeninger på Fyn. - Opløsning: ændret fra Midlerne skal dog tilfalde foreninger i Langeskov Kommune til Midlerne skal dog tilfalde foreninger i Kerteminde Kommune.

20 side 20 Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at vedtægterne opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 og der er den 6. marts 2008 udsendt en godkendelse til Birkende og Omegns Folkedansere, hvoraf det fremgår at foreningen fortsat er godkendt som folkeoplysende forening under det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Birkende og Omegns Folkedanseres ændrede vedtægter forelægges til Folkeoplysningsudvalgets orientering. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 93: Taget til efterretning. 94. Ændrede vedtægter - Kerteminde Husflidsforening sagsnr Kerteminde Husflidsforening v/ib Solvang har indsendt ændrede vedtægter til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Vedtægtsændringerne er vedtaget på aftenskolens generalforsamling den 14. februar Kultur- og Fritidsforvaltningen har gennemgået de ændrede vedtægter. Ændringerne består i: - Ændret navn (fra Kerteminde Husflidsforening til Kerteminde Husflid). - Ændring i antallet af bestyrelsesmedlemmer (fra 5 medlemmer til 5-7 medlemmer). Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderer, at vedtægterne opfylder Folkeoplysningsbekendtgørelsens 1 og der er den 6. marts 2008 udsendt en godkendelse til Kerteminde Husflidsforening, hvoraf det fremgår at aftenskolen fortsat er godkendt som folkeoplysende forening under den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoleområdet). Kerteminde Husflidsforenings ændrede vedtægter forelægges til Folkeoplysningsudvalgets orientering.

21 side 21 Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 94: Taget til efterretning. 95. Eventuelt G01 sagsnr Eventuelt. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 95: Intet.

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.06.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 177. Meddelelser og orientering... 3 178. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

1316 Kerteminde Kajakklub Kano og kajak Kerteminde Kajakklub Kano og kajak Kerteminde Kajakklub Kano og kajak

1316 Kerteminde Kajakklub Kano og kajak Kerteminde Kajakklub Kano og kajak Kerteminde Kajakklub Kano og kajak 1316 Kerteminde Kajakklub Kano og kajak 1 1 2 1316 Kerteminde Kajakklub Kano og kajak 1 2 1 1316 Kerteminde Kajakklub Kano og kajak 2 1 4 1316 Kerteminde Kajakklub Kano og kajak 2 2 3 1316 Kerteminde Kajakklub

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13.05.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Gitte Overgaard, Ole Olesen Indholdsfortegnelse: 169. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10.12.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Poul Larsen forlod mødet under punkt 142 Indholdsfortegnelse: 135. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 51. Meddelelser og orientering... 3 52. Fordeling af tilskud til aftenskoleundervisning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 20.08.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2. Indholdsfortegnelse: 113. Meddelelser og orientering... 3 114. Ansøgning om lokale til kontor, opbevaring

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TIRSDAG DEN 3. MARTS 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 3. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Jan Erik

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.03.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 10. Projektet Grib Chancen - til et lettere liv... 3 11. Pensionisttilskud...

Læs mere

Velkommen som forening i Gentofte Kommune

Velkommen som forening i Gentofte Kommune Velkommen som forening i Gentofte Kommune Hermed en vejledning af at starte en forening i Gentofte Kommune Start af forening For at kunne få tilskud til sine foreningsaktiviteter eller få stillet kommunale

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I?

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I? Ny forening hvordan gør I? Hvordan bliver I en forening? En forening skal være godkendt som folkeoplysende forening for at kunne modtage tilskud og låne ledige offentlige lokaler. Der er nogle ting, som

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemsaktivitetstilskud... 6 Tilskud til rekvisitter... 8 Fifty-Fifty-puljen...

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 05-11-2015 17:00 Mødeafholdelse Mødelokale D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 05-11-2015 17:00 1 (Åben) Kaptajn I

Læs mere

side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 02.05.2007 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 1. Meddelelser og orientering... 3 2. Budget 2008... 3 3. Budgetopfølgning

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Den vietnamesiske Kulturforening Vedtægter

Den vietnamesiske Kulturforening Vedtægter Vedtægter Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 NAVN OG HJEMSTED... 3 2 FORENINGENS FORMÅL... 4 3 FORENINGENS DRIFT... 5 4 MEDLEMMER... 6 5 KONTINGENT... 7 6 GENERALFORSAMLING... 8 7 BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 24. april 2012 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A+B Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København for foreningen Den Kreative Skole København 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Den Kreative Skole København. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd Vedtægter for: Slagelse Kulturråd 1. Foreningens navn er: Slagelse Kulturråd Foreningens Hjemsted er Slagelse kommune: Foreningens adresse er formandens. 2. Foreningens formål er: 1. At samle kulturelt

Læs mere

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtaget 1957 Revideret december 1964 Revideret november 1980 Revideret november 1981 Revideret november 1984 Revideret januar 1989 Revideret april 2001 Revideret

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 13.02.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Jørgen Meier Sørensen med afbud. MEDDELELSER

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 15.08.2007 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 13. Meddelelser og orientering... 3 14. Hædring af ildsjæle m.m. i Kerteminde

Læs mere

Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune

Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune Godkendt af Folkeoplysningsudvalget den 7. april 2011. Indhold Faktaoplysninger... 3 En forening, der tilbyder folkeoplysende

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA Foreningens navn Regnskabsår: Kassererens E-mail adresse Momsregistreret: Ja Nej Kassererens tlf.: nr. Arbejde: Mobil: CVR. nr. Foreningens egne lokaler og lejrpladser (skriv

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening 2014 - Idræt

Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening 2014 - Idræt Prøveeksemplar 18. november 2013 Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening 2014 - Idræt Alle felter med * skal udfyldes. Foreningsoplysninger Bestyrelsen skal være valgt af foreningens medlemmer.

Læs mere

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler?

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 07. april 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 011. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 012. Lokaletilskud til foreningernes

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 11. oktober 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Aalestrup Skytteforening - beregning af medlemstilskud. 3 002. Hvalpsund Boldklub - udvidelse

Læs mere

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA Foreningens navn Momsregistreret Ja Nej Kassererens e-mail adresse Foreningens regnskabsår (fra dato til dato) Foreningens CVR. nr. Egne lokaler og lejrpladser (skriv adressen)

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Forslag til VEDTÆGTER. For Lillerød Gymnastik

Forslag til VEDTÆGTER. For Lillerød Gymnastik Forslag til VEDTÆGTER For Lillerød Gymnastik 1 - Navn Foreningens navn er Lillerød Gymnastik. Foreningen er stiftet den 12. juli 1927 og er hjemmehørende i Allerød kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog ikke i punkt 214-222 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 17. juni 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Sportspark, lokale 24 ved Ishallen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 17-04-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 17-04-2018 17:00 1 (Åben) Teaterforeningen

Læs mere

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 17. juni 2009 Kl. 18.30 i Mødelokale F 2 v/ hovedindgangen Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Jens Brogaard Jensen (V) Alice Linning Annelise Hansen

Læs mere

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Indledning 3 2. Formål 3 3. Foreningen 3 4. Tilskudstilsagn 4 4.1. Motionsgymnastik,

Læs mere

Ansøgninger til Udviklingspulje og andre kommunale tilskud

Ansøgninger til Udviklingspulje og andre kommunale tilskud Ansøgninger til Udviklingspulje og andre kommunale tilskud Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud 4. Regnskab

Læs mere

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted

Referat Fritidsrådet. Dato: 27. november Starttidspunkt: 17:00. Nymarksvej 3, Grindsted Referat Fritidsrådet Dato: 27. november 2017 Starttidspunkt: 17:00 Sted: Nymarksvej 3, Grindsted Medlemmer: : Jørgen Clement, Inge Ib Pedersen, Lars Hansen, Jan Skovgaard, Hanne Lorenz, Karsten Westergaard,

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

2 Foreningens formål

2 Foreningens formål Vedtægt for Rytmekoret Slagelse 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole for foreningen Risskov Kreative Skole 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Risskov Kreative Skole (Foreningen RiKS). Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening

Vedtægter for Østsalling Idrætsforening Vedtægter for Østsalling Idrætsforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østsalling Idrætsforening, stiftet den 17. november 1969. Dens hjemsted er i Skive Kommune. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Som en hjælp til nye foreninger, har Center for Kultur, Idræt og Sundhed udarbejdet et forslag til, hvordan en foreningsvedtægt kan opbygges.

Læs mere

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Stiftet September 2013 Side 2 Side 11 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Solbakkens Fritidsskole, foreningen

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Vedtægter for Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS) Hovedbestyrelse kan også benævnes NfS fælles

Vedtægter for Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS) Hovedbestyrelse kan også benævnes NfS fælles Vedtægter for Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS) Hovedbestyrelse kan også benævnes NfS fælles 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Nørremarkens forenede Sportsklubber (NfS). Stiftet den 08.05.2013.

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Alle godkendte folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning, kan søge om tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Vedtægter for teaterforeningen Nørrebro Musicalteater Teaterforening

Vedtægter for teaterforeningen Nørrebro Musicalteater Teaterforening Vedtægter for teaterforeningen Nørrebro Musicalteater Teaterforening 1. Foreningens navn og formål. Stk. 1. Foreningens navn er Nørrebro Musicalteater Teaterforening. Stk. 2. Foreningens formål er på amatørbasis

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune Tilskudsregler frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde 181007 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud...

Læs mere

MEDLEMSTILSKUD 2014. Antal aktive medlemmer fra 0-17 år. Medlemmerne skal være født efter 1.1.1997

MEDLEMSTILSKUD 2014. Antal aktive medlemmer fra 0-17 år. Medlemmerne skal være født efter 1.1.1997 Ansøgningsfrist 1. april 2014 Foreningens navn og adresse: Eller evt. selvstændig afdelings navn Kassererens E-mail: Kassererens tlf: nr. i dagtimerne Foreningens CVR. nr. Foreningens regnskabsperiode

Læs mere

Køge Taekwondo Klub, To San Tangmosevej Køge. Vedtægter for. To San. Køge Taekwondo Klub. To San vedtægter ver. 2.0 September 2010 Side 1 af 5

Køge Taekwondo Klub, To San Tangmosevej Køge. Vedtægter for. To San. Køge Taekwondo Klub. To San vedtægter ver. 2.0 September 2010 Side 1 af 5 Vedtægter for To San Køge Taekwondo Klub To San vedtægter ver. 2.0 September 2010 Side 1 af 5 1. Navn og hjemsted: Klubbens navn: To San Taekwondo Klub, Køge. Klubbens hjemsted er: Køge Kommune. 2. Formål:

Læs mere

Forslag til vedtægtsændring 2011

Forslag til vedtægtsændring 2011 Forslag til vedtægtsændring 2011 Ændringer og begrundelse er fremhævet med gult. 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Ringsted motionsklub, Stiftet den 24. november 1981 i Ringsted kommune, og således

Læs mere

Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid.

Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid. Love for Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid. 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Vendsyssel Husflidsforening med hjemsted i Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt Kommuner.

Læs mere

Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler

Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler Hjerm Ungdomsklub Resen-Humlum-Bremdal Ungdomsklub Ungt Forum i Asp Vejrum Ungdomsklub Struer Kommune Sekretariatet

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15

Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15 Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Herning Sportsforening á 2015, HSF15. Foreningen har hjemsted i Herning Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere