L E S B O S Maj 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "L E S B O S Maj 2010"

Transkript

1 L E S B O S Maj 2010 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og René Rantzau

2 Forord Fra den maj 2010 afholdt DOF Travel atter en tur til den græske ø Lesbos. Turen var tilrettelagt i samarbejde med Thomas Cook Airlines og Spies rejser. Et lokalt busselskab (Tsalis Tour) stod for de daglige ekskursioner. Fra vores hotel i udkanten af Molivos besøgte vi de bedste fugleområder på øen. Vi var heldige at få en fortræffelig chauffør, der udover sikker kørsel også var parat til at transportere os ud til de gode fugleområder. Øen var stadig grøn med en smuk og varieret flora. Vi fik mange natur- og fugleoplevelser i en særdeles god stemning samt i et til tider lidt for varmt og solrigt vejr. +30 C. En varm tak til samtlige deltagere for en vellykket uge, samt en stor tak til Kristian Birchvald Jensen for daglig optegnelser og Artsliste. DELTAGERE Inge Dam, Mogens Holm Sørensen, Marianne Johnson, Lotte Agnete de Neergaard, Ann-Dorthe Hegedahl, Leif B. Andersen, Kirsten Rahtkens, Jørgen Trap-Jensen, Ebba Pilmann. Niels Jørgen Rasmussen, Jytte Reng, Per Lolk Reng, Lars Jensen, Kristian Birchvald Jensen, Elisabeth Pilegaard, Søren Bjerg Baadsmand, Dorrit Krabbe, Kurt Christensen, Ingelise Geertz-Hansen, Ole Geertz-Hansen, Rene Rantzau. Foto..Niels Jørgen Rasmussen

3 Foto..Niels Jørgen Rasmussen Dagbog. Søndag den 09.maj: Udrejsedag med afgang fra CPH Med en times forsinkelse. Sen ankomst i lun sommeraften til Hotel Iris beliggende i udkanten af Molivos. Mandag den 10. maj: Klokken forlod vi hotellet efter morgenmaden. Vores bus, med den fremragende chaufør Stratos bag rattet, var som resten af ugen klar til afgang. Efter et par minutters kørsel stoppede vi ved Amfiteatret før Petra. Stedet er kendt for Sortstrubet sanger og Østlig mestersanger. Begge blev set og hørt fint, og som ekstrabonus oplevede vi Blådrossel og Hvidskægget sanger, Klippesvale samt Turteldue. Efter indkøbsstop i Kaloni kørte vi til Raptor Point hvor de første rovfugle viste sig. Ørnevåge, Eleonorafalk, Balkanhøg samt Sort stork og Hærfugl blev opserveret på et 15 minutters stop. Næste stop var saltsøerne og områderne omkring bunden af Kalonibugten. Masser af flamingoer rastede sammen med familier af Klyder og Stylteløbere og Sort Ibis blev oplevet på klods hold, Bleg gulbug og Trænattergal blev også hørt og set Dagens Fugl blev dog en overflyvende Slagfalk Slagfalk er en meget sjælden fugl på lesbos, så den blev studeret godt, og kendetegn som lyst hoved med kun meget lidt markeret skægstribe, længdestribet lys brunlig underside og næsten tårnfalkebrun overside med kontrast til mørk hånd, skilte den ud fra Lannerfalk. Fuglen blev også set af en anden dansk fuglegruppe, som var kommet til samme resultat. Under et frokoststop ved den sydøstlige del af bugten kaldet Derbyshire blev der set Rustænder, Purpurhejre samt syngende Hvidskæggede sangere. Eftermiddagen stod i Krüpers spætmejses tegn. Ved en gammel pinjeskov nær landsbyen Achladeri blev 2 fugle set, den ene flyvende i pendulfart til reden i en knækket pinje for at fodre de altid sultne unger. Også flere flotte Masketornskader gjorde lykke her. Ved en flod nær Achladeri blev sumpskildpadderne studeret mens syngende Gulirisk og Rødryggede svaler også blev noteret. 2 Ellekrager blev set fra bussen på hjemvejen. Om aftenen kunne slør- og Kirkeugle opleves omkring den oplyste borg, en oplevelse vi øvrigt med mere eller mindre held kunne nyde hver aften.

4 Tirsdag den 11. maj: Afgang fra hotellet med et kort stop ved Amfiteatret før Petra. Også i dag blev Sortstrubet- og Hvidskægget sanger set og hørt. Kort stop ved Raptor Point gav Slangeørn, Eleonorafalke, Balkanhøg og 2 hvide storke. Efter en times kørsel blev vi sat af ved et bjerg/makiområde i omegnen Parakila/Agra en vandretur på 3-4 km. Det gav bl.a. 2 Slangeørne, 18 Eleonorafalke mere eller mindre i én flok, Masketornskade, Klippespætmejse, Gulgrå værling samt hele 12 Middelhavs- stenpikkere. Hjemturen gik forbi saltsøerne og områderne omkring bunden af Kalonibugten. Sort og hvid stork, Flamingoer, Hvidskægget terne, Eleonorafalk, Ørnevåge samt Korttået lærke var nogen af arterne vi kunne opleve denne dag. Onsdag den 12 maj: Afgang fra hotellet med kurs mod Vafios, et bjergrigt område og en vandretur på mere end 5 km til bjergbyen Stipsi hvor vores bus ventede. På turen lev der bl.a.. set + 25 Hvidskægget sangere, syngende Gærdeværling, masser af Biædere, Slangeørn, Ørnevåge, Musvåge/Steppevåge. Efter frokost kørte vi til områderne omkring bunden af Kalonibugten, hvvor der blev set Flamingo, Sort ibis og Trænattergal. Det var småt med vadere på grund af højvande der bl.a. havde skyllet alle stylteløbernes reder væk. Under en kort kaffepause på cafeteriaet blev der mulighed for at fotografere en Trænattergal på ganske nær hold siddende på toppen af en gammel lygtepæl, et ret usædvanligt sted. Hjemturen til hotellet blev gjort uden stop, vandretur og +30C havde sat sine spor. Torsdag den 13. maj: Afgang fra hotellet med kurs mod Sigri og Ipsilou klosteret som ligger på toppen af et bjerg på den østlige side af øen med udsigt til den tyrkiske kyst, og med et kort stop ved Amfiteatret før Petra. Også i dag blev Sortstrubet- og Hvidskægget sanger set og hørt. På turen til klosteret stop ved det berømte Isabella Sving. Her var der foruden 5 Isabella stenpikkere, 3 Slangeørne, 3 Eleonorafalke, 1 lille Tårnfalk han, Ravn og 5 Toplærker. Vejen op til klosteret foregik for nogle gående hele vejen op, andre tog bussen halvvejen Vandrefalk, Gulgrå værling, Hætteværling og Sørgemejse var nogle af de arter der kunne opleves. Fra klosteret kunne man med kikkert se ned i en rede med rugende Blådrossel. Ipsilou klosteret betragtes som det ældste kloster på den græske ø Lesbos. Beliggende i den vestlige del af øen i nærheden af landsbyen Antissa. Ipsilou klosteret er i virkeligheden, anlagt af Evangelisten Johannes, men som på græsk kaldes Ipsilou, hvilket betyder høj. Ipsilou klosteret blev bygget i det 9. århundrede og ligger på toppen af den udslukte vulkan

5 Ordymnos (634 m). Ipsilou Monastery bruges stadig til religiøse formål, og bebos stadig af munke. Derudover er der et museum med ikoner og gamle håndskrifter. Frokosten blev indtaget ved kysten nær Sigri, og derefter forsatte bussen til den Forstenede skov To steder i verden har man fundet skove som er forstenede. Den ene af dem ligger på Lesbos i Grækenland og er erklæret Protected Natuaral Monument i Den forstenede skov blev dannet for 20 mio år siden, da en gigantisk vulkan sprang i luften og dækkede hele øen med lava og aske. Vulkanudbruddet har knækket træerne med dens stærke vind fra udbruddet og i dag står resterne tilbage, bestående af træernes stubbe og rodnet. Overraskende mange arter: Chukarhøne, Stenspurv, Isabella og Alm. Stenpikker, samt syngende Hortulan siddende på den største af forsteningerne, Gulgråværling og Østlig Mestersanger var nogle fuglene vi så.. På hjemturen blev der fra bussen observeret bl.a Slangeørn, Hærfugl, Rustværling og Sortstrubet bynkefugl. Foto..Niels Jørgen Rasmussen Isabellastenpikker Fredag den 14. maj: En enkelt morgenfrisk deltager kunne i perioden opleve bl.a Dværghejre, Tophejre, Cettisanger og Bleg gulbug i en rørsumps udløb 15 min. gang fra vores hotel. Afgang fra hotellet ved 9 tiden med et kort stop ved Amfiteatret før Petra. Også i dag blev Sortstrubet- og Hvidskægget sanger set og hørt.

6 Undervejs til Skalloni stoppede vi på en rasteplads lige uden for byen hvor en Dværghornugle lod sig beskue. Næste stop på vejen var Skala Polichnitos hvor frokosten blev indtaget, lidt småt med fugle med bl.a Hvidbrystet præstekrave, Lille præstekrave samt Topskarv. Herfra gik turen til bjergbyen Agiassos hvor klosteret blev besøgt. I skoven omkring byen blev der obset, Østlig Bjergløvsanger, Hærfugl og turens eneste Munk. Hjemturen med kort stop ved Raptor point hvor der blev set Biæder, Ørnevåge, Rustværling. Foto..Niels Jørgen Rasmussen Sort Ibis Lørdag den 15. maj Efter morgenmad på hotellet gik turen til Napi Valley, hvor arter som Mellem flagspætte og Sørgemejse blev set rigtig godt, andre arter som bleg Gulbug og Sydlig Nattergal var også i sang humør. Næste stop var en turistpause i Mandamados kloster med en ikon af ærkeenglen MICHAEL, men med en lille sviptur ind til Kremasti Bridge/ skt. Jørgens Bro Broen er bygget i det 14. eller 15. århundrede. Denne elegante bro var engang en del af en vigtig handelsvej mellem Mytilene og den nordlige del af øen, og har overlevet seks hundrede år i næsten perfekt stand.

7 Arter som Sørgemejse, Mellem Flagspætte, Østlig Mestersanger og ikke mindst 3 Aftenfalke gjorde lykke. Kremasti Bridge/ skt. Jørgens Bro Mandamados kloster Efter frokost som vi indtog uden for Mandamados kloster kørte vi tilbage til Molivos, men med et kort stop ved et vandreservoir hvor et par Rustænder med 8 ællinger kunne iagtages foruden en overflyvende Alpesejler. Resten af dagen hvile før den store gallamiddag i Skalloni i aften. Ikon Ærkeenglen Michael i Mandamados Søndag den 16. maj Sidste dag på Ø n. Der blev pakket og spist morgenmad og ved 9 tiden afgang fra hotellet, med et sidste stop ved Amfiteatret før Petra, hvor der også i dag blev set og hørt Sortstrubet- og Hvidskægget sanger inden vi forsatte mod Gera Golfens rørskove. I rørskoven ved Gera golfens bund var Drosselrørsanger, Rørsanger og Cettisanger samt Purpurhejre og Lille Præstekrave til stede. Dagens overraskelse var flere Gråsejlere der blev set rigtigt fint. Eftermiddagskaffen blev indtaget på en havnetaverna i Mytilini by, inden vi via lufthavnen kørte ud til spidsen af halvøen ved Haramida. Skoven her var næsten udbrændt, og her i eftermiddagsvarmen var der ikke meget liv.

8 Ved lufthavnen var der tid til et skråpekig over havet. Et par fiskerbåde der rensede fisk havde omkring 100 Ægæerkråper og endnu flere Kuhls skråper efter sig. Flere af fuglene kom forholdsvis tæt på kysten (under 100 mtr.). Uden forsinkelser landede vi i Kastrup omkring midnat efter en dejlig tur. Borgen i Molivos Turarter Lesvos 9/5 16/ René Rantzau Lille Lappedykker (15/5) Petra Reservoir, 1 ad sommerdragt Toppet Lappedykker (16/5) Skala Kalloni Kuhls Skråpe (16/5) Mytillini Lufthavn, 65 fouragerende Middelhavsskråpe (ægæerskråpe) (16/5) Mytillini Lufthavn, 90 fouragerende Skarv 2 (11/5) set fra bussen syd for Parakila Topskarv (11/5, 14/5 og 16/5), 1 set sammen med skarver (se ovenstående) 2 ved kysten ved Poliknitos saliner, samt 3 på havet ved Mytillini lufthavn Tophejre 3-4 (10/5-16/5) set i og omkring Kalloni Saltpans Silkehejre ca. 40 (10/5-16/5) set i og omkring Kalloni Saltpans, Skala Kalloni og Derbyshire Sølvhejre 4 (10/5) Kalloni Saltpans

9 Fiskehejre 3 (10/5, 16/5) Derbyshire og Kalloni Saltpans Purpurhejre 2 (10/5, 16/5) Derbyshire og Dipi Larsos Reedbed (Geras golfen) Hvid stork 3 Kalloni Saltpans (10/5), 7 Raptors Point (11/5), 1 Kalloni Saltpans (11/5), 2 Stipsi- Vafios (12/5), 1 Kalloni Saltpans (16/5) Sort Stork 2 Raptors point (10/5), 1 Skala Kalloni (11/5), 1 Kalloni Saltpans (12/5), 2 Sct. Jørgens bro (15/5), 1 set ekstremt godt rastende ved Dipi Larsos reedbed/geras Golfen (16/5) Sort Ibis 6 Skala Kalloni (11/5) og 4 samme sted (12/5) Flamingo mellem 50 og 150 set flere dage i perioden 10/5-16/5 i Kalloni Saltpans, samt 15 overflyvende Molivos i mørke 13/5 Gravand 3 Kalloni Saltpans Rustand 23 Kalloni Saltpans (10/5), 5 Derbyshire (10/5), 19 Skala Kalloni (11/5), 21 samme sted (12/5) Gråand 2 Kalloni Saltpans (10/5) Slangeørn 1 Raptors point (11/5), 2 Stipsi-Vafios (12/5), 2 Skt. Jørgens Bro (15/5) Ørnevåge Flere, set fra bl.a. bussen og ved Raptors Point.- Musvåge (Steppevåge Vulpinus ) 5-10 set fra hhv. bussen, Raptors point og Stipsi-Vafios Hvepsevåge 4, bl.a. én høgeørne wanabe ved Parakila Spurvehøg (ikke Balkanhøg!)1 Stipsi-Vafios 2 Raptors point Tårnfalk, bl.a. 2 ved Skala Kalloni 12/5 samt 1 ved Sct. Jørgens bro 15/5 Lille Tårnfalk Mange bl.a. et par omkring borgen ved Molivos. Aftenfalk 3 Sct. Jørgens bro 15/5. 2 ad male og en 2k-3k male. Alle set ekstremt godt. Lærkefalk set ved Raptors point bl.a. 16/5 Eleonora Falk set mange steder bl.a. 2 Raptors point 10/5 og hele 7!! ved Parakila 11/5. Vandrefalk 2 fugle set. 1 ved klostret på Mount Ipsilou 13/5 og 1 ved Dipi Larsos Reedbed (Gerasgolfen) 16/5 Slagfalk 1 fugl set ved Kalloni Saltpans 10/5. Diskuteret heftigt, men bestemt til Slagfalk på baggrund af den enorme! størrelse, den tofarvede overvinge samt meget lyse hoved. Chukarhøne 1 set af bl.a. Søren Bjerg Baadsmand, men desværre ikke undertegnede, ved den forstenede skov. 13/5 Blishøne: Skala Kalloni Klyde mange! Næsten alle i og omkring Kalloni Saltpans og Poliknitos salinerne (14/5) Stylteløber ligeledes mange i og omkring Kalloni Saltpans og lignende områder Lille Præstekrave bl.a. 15 Kalloni Saltpans 10/5 og 10 fugle samme sted 11/5 Stor Præstekrave bl.a. 2 Skala Kalloni 11/5 Hvidbrystet Præstekrave Mange! Med op til 5 fugle set samtidig ved hhv. Kalloni Saltpans 11/5 og 8 ved Poliknitos salinerne

10 Almindelig Ryle 2 Skala Kalloni 12/5 Temmincks ryle almindeligste småvadder i og omkring Kalloni Saltpans med op til 25! Set samtidigt 11/5 Dværgryle enkelte fugle mellem Temmincks rylerne, med 4 sammen 11/5 som højeste antal. Tinksmed bl.a. en haltende fugl ved Skala Kalloni Svaleklire 2 Skala Kalloni 11/5 Rødben bl.a. 1 ved Kalloni Saltpans 10/5 Stor Kobbersneppe 1 Skala Kalloni 11/5 og formentligt samme fugl set samme sted 12/5. Dobbeltbekkasin 1 Skala Kalloni 11/5 Brushane 2 (han + hun) Skala Kalloni 11/5 Hættemåge mange, bl.a. i og omkring Kalloni Saltpans Sorthovedet måge 43 set overflyvende Molivos om aftenen den 11/5 Middelhavssølvmåge meget almindelig Kaspisk måge enkelte set mellem middelhavserne forskellige steder på øen. Dværgterne set flere gange ved Kalloni Saltpans og Skala Kalloni. Bl.a. 12 Skala Kalloni 12/5 Sandterne 1 Set fouragerende over ternekolonien ved Kalloni Saltpans 10/5 Fjordterne Almindeligste terne med bl.a. 64 talt Kalloni Saltpans 11/5 Hvidskægget terne Eneste moseterne. 7 Skala Kalloni 11/5 samt hele 10! Samme sted 12/5 Klippedue/tamdue Tyrkerdue meget almindelig. Bl.a. 30 talt samme aften fra altanen ved hotellet i Molivos. Turteldue Almindelig, med dog knap så almindelig som tyrkerduen. Bl.a. set ved alle stop langs Petra kysten. Gøg 1 set godt klostret Mount Ipsilou 13/5 Slørugle 2 set ved borgen i Molivos næsten hver aften Kirkeugle Også et stedfast par omkring borgen i Molivos, samt en fugl ved benzintanken i Vafios Dværghornugle 1 hørt Molivos. 1 set rigtigt, rigtig godt uden for Kalloni by på rasteplads. Mursejler Gråsejler, bl.a. 5 set ved Dipi Larsos Reedbed (Gerasgolfen) Alpesejler 2 Molivos 10/5, 1 Petra reservoir 15/5 og mange på Mytillini halvøen 16/5 Hærfugl mange, men næsten altid set i korte glimt fra bussen. Dog én set godt på gåturen Vafios- Stipsi. Biæder Mange store flokke set bl.a. ved Parakila 11/5 og Stipsi-Vafios 12/5. Fugle også set i og omkring Kalloni Saltpans Ellekrage 3-4 fugle set fra bussen forskellige steder på øen.

11 Mellemflagspætte 2 Parakila 11/5, 1 klostret Mount Ipsilou og hele 6 forskellige fugle omkring Sct Jørgens bro Toplærke meget almindelig, bl.a. ved stranden ved Skala Kalloni Korttået Lærke 1 set ved stranden nær Skala Kalloni 16/5 (og måske tidligere?) Digesvale bl.a. 2 ved Skala Kalloni 11/5 Klippesvale mange bl.a. omkring Petra Kysten 10/5 Landsvale, almindelig Rødrygget svale, næsten ligeså almindelig Bysvale, bl.a. set omkring hotellet i Molivos. Hvid vipstjert, bl.a. 2 ved Poliknitos salinerne 14/5 Gul vipstjert (Flava), (Thunbergi) og (Feldegg) alle racer set i og omkring Skala Kalloni og Kalloni Saltpans Bjergvipstjert 1 Dipi Larsos Reedbed (Gerasgolfen) 16/5 Gærdesmutte 2 syngende Agiassos 14/5 Rødhals 3 (bl.a. 1 1k) fouragerende og syngende Agiassos 14/5 Sydlig nattergal bl.a. 6 Vafios-Stipsi 12/5 (den lange gåtur), 5 Agiassos 14/5 (bl.a. set rigtigt godt)og 1 Napi Valley 15/5 Trænattergal 2 set godt omkring restauranten ved Skala Kalloni. Først bestemt på jizzet på over 1 km. afstand! Stenpikker bl.a. 2 Klostret Mount Ipsilou 13/5 Isabellastenpikker 7 Isabellakrydset, 2 klostret ved Mount Ipsilou Middelhavsstenpikker Meget almindelig. Bl.a. set ved hotellet i Molivos og ved Petra Kysten. Sortstrubet Bynkefugl 2 Blådrossel bl.a. 2 Petra kysten 10/5 og 2 set godt benzin tanken i Vafios 12/5. Solsort Alm. Munk bl.a. 2 fouragerende og syngende Agiassos 14/5 Østlig mestersanger 3 (bl.a. et ynglepar) den Forstenede skov 13/5, 1 Skt. Jørgens bro 15/5 Gærdesanger 2 kaldende Agiassos 14/5, 1 fouragerende Dipi Larsos Reedbed (Gerasgolfen) 16/5 Sorthovedet sanger 1 set kortvarigt Petra kysten 16/5 Sortstrubet sanger 2 (hanner) set syngende ved Petra kysten 1 hun observeret samme sted. Hvidskægget sanger, meget almindelig bl.a. over 30 på gåturen Vafios-Stipsi 12/5 Cettisanger 1 Vafios-Stipsi 12/5, og 2 Dipi Larsos 16/5 Rørsanger, bl.a. 1 ved Molivos losseplads 15/5 Kærsanger, bl.a. 1 syngende i Kalloni ved handlested 11/5 Østlig bleg Gulbug Mange! Desværre oftest kun hørt

12 Løvsanger, bl.a. 3 syngende Agiassos 14/5 Østlig bjergløvsanger 2 set godt fouragerende i frugthaver i Agiassos 14/5 Gransanger 1 syngende Agiassos 14/5 Grå Fluesnapper bl.a. 1 Parakila 11/5 og 2 Agiassos 14/5 Musvit Alm. Blåmejse Alm. Sørgemejse. Sandt inferno den 15/5 med 3 fugle Napi Valley og 2 Skt. Jørgens Bro (også 4 fugle set klostret Mount Ipsilou 13/5). Halemejse 1 set fra bussen 10/5 nær Derbyshire, formentligt racen tephronotus Spætmejse bl.a. 2 på sten Parakila 11/5 Klippespætmejse, 3 Parakila 11/5 (set godt i profil på åbent klippeterræn + redehul), 5 Mount Ipsilou (+ redehul) 13/5. Krüpers Spætmejse 2 Ascaleri 10/5. Nærmest Krüpers show på kendt yngleplads Rødrygget tornskade bl.a. 1 male set Petra kysten 10/5, og 1 juv. Napi Valley 15/5 Rødhovedet tornskade bl.a. 1 set godt ved Kalloni Saltpans 10/5 og 1 Ascaleri samme dag. 1 også set Dipi Larsos Reedbed (Gerasgolfen) 16/5 Masketornskade mindst 3 fugle Ascaleri 10/5, 1 Parakila 11/5, 1 Vafios-Stipsi 12/5 og 1 Skt. Jørgens bro 15/5. Skovskade bl.a. 2 fugle ved hotellet i Molivos, racen Atricapillus Allike bl.a. 40 fugle Sigri havn 13/5 Gråkrage Ravn, bl.a. flere set fra bussen i det indre højland. Stær, bl.a. set fra bussen omkring Sigri 13/5 Gråspurv Spansk Spurv, Set i og omkring Kalloni Saltpans med op til 12 fugle 11/5 Stenspurv 2 Klostret Mount Ipsilou (+ redehul) 13/5, samt 1 ved drikkested ikke så langt derfra. Bogfinke Tornirisk, almindelig Stilits, mere almindelig Grønirisk også almindelig Gulirisk, bl.a. 2 hørt syngende i skovområde nær Ascaleri 13/5 Hortulan 1 fouragerende Raptors point 10/5 samt 1 kaldende samme sted 16/5 Rustværling bl.a. 1 Parakila 11/5, 2 (bl.a. 1 juv.) Den Forstenede skov 13/5, 4 i området omkring den Forstenede skov og Mount Ipsilou 13/5, 1 Raptors point 15/5 Gærdeværling bl.a. 1 Vafios-Stipsi 12/5 og 1 klostret ved Mount Ipsilou 13/5

13 Gulgrå Værling, bl.a. 2 Parakila 11/5, 3 (set fantastisk godt) klostret ved Mount Ipsilou 13/5, 1 Den forstenede skov 13/5 (+ 1 set af Rene samme sted) Hætteværling almindelig på telefontråde og pæle, bl.a. omkring Kalloni Saltpans Kornværling, meget almindelig i og omkring de fleste fugtige områder. I alt 131 arter Ærkeenglen Michael er en stærk engel, som beskytter og giver os mod og styrke. Michael betyder "ham der er som Gud" Michael er en maskulin engel. Han ses oftest omgivet af en klar blå farve og hans symbolske sværd - er skarpt og rent og kan hjælpe dig med Ærkeenglen Michael er en stærk engel, som beskytter og giver os mod og styrke. Michael betyder "ham der er som Gud" Michael er en maskulin engel. Han ses oftest omgivet af en klar blå farve og hans symbolske sværd - er skarpt og rent og kan hjælpe dig med at skære gamle bindinger og begrænsninger over. Det kan være i forhold til vores relationer, men også vaner, destruktive mønstrer osv. som vi bærer i os selv. Han er særdeles aktiv på planeten jorden lige nu, han er aktiv i mange religioner, bl.a. blandt jøder, kristne og muslimer og kanaliseres af mange. Det var efter sigende, ham som viste sig for Moses ved den brændende busk og det er ligeledes ham som skulle have forhindret Abraham i at ofre sønnen Isak. Michael kaldes derfor oftest også for den frelsende engel eller retfærdighedens engel. Han siges også at være den engel, som på dommedag besejrede dragen - og dermed det onde. Han kan altid påkaldes og kan passe på alt hvad du beder om. Derfor både dig selv, dine børn, i situationer. Han er særdeles aktiv på planeten lige nu, han er aktiv i mange religioner, bl.a. blandt jøder, kristne og muslimer og kanaliseres af mange. Det var efter sigende, ham som viste sig for Moses ved den brændende busk og det er ligeledes ham som skulle have forhindret Abraham i at ofre sønnen Isak. Michael kaldes derfor oftest også for den frelsende engel eller retfærdighedens engel. Han siges også at være den engel, som på dommedag besejrede dragen - og dermed det onde. Han kan altid påkaldes og kan passe på alt hvad du beder om. Derfor både dig selv, dine børn, i situationer hvor du føler du har mere brug for beskyttelse, elementet ild. er en stærk engel, som beskytter og giver os mod og styrke. Michael betyder "ham der er som Gud" Michael er en maskulin engel. Han ses oftest omgivet af en klar blå farve og hans symbolske sværd - er skarpt og rent og kan hjælpe dig med at skære gamle bindinger og begrænsninger over. Det kan være i forhold til vores relationer, men også vaner, destruktive mønstrer osv. som vi bærer i os selv. Han er særdeles aktiv på planeten jorden lige nu, han er aktiv i mange religioner, bl.a. blandt jøder, kristne og muslimer og kanaliseres af mange. Det var efter sigende, ham som viste sig for Moses ved den brændende busk og det er ligeledes ham som skulle have forhindret Abraham i at ofre sønnen Isak. Michael kaldes derfor oftest også for den frelsende engel eller retfærdighedens engel. Han siges også at være den engel, som på dommedag besejrede dragen - og dermed det onde. Han kan altid påkaldes og kan passe på alt hvad du beder om. Derfor både dig selv, dine børn, i situationer hvor du føler du har mere brug for beskyttelse,

14 også Ærkeenglen Michael er en stærk engel, som beskytter og giver os mod og styrke. Michael betyder "ham der er som Gud" Michael er en maskulin engel. Han ses oftest omgivet af en klar blå farve og hans symbolske sværd - er skarpt og rent og kan hjælpe dig med at skære gamle bindinger og begrænsninger over. Det kan være i forhold til vores relationer, men også vaner, destruktive mønstrer osv. som vi bærer i os selv. Han er særdeles aktiv på planeten jorden lige nu, han er aktiv i mange religioner, bl.a. blandt jøder, kristne og muslimer og kanaliseres af mange. Det var efter sigende, ham som viste sig for Moses ved den brændende busk og det er ligeledes ham som skulle have forhindret Abraham i at ofre sønnen Isak. Michael kaldes derfor oftest også for den frelsende engel eller retfærdighedens engel. Han siges også at være den engel, som på dommedag besejrede dragen - og dermed det onde. Han kan altid påkaldes og kan passe på alt hvad du beder om. Derfor både dig selv, dine børn, i situationer hvor du føler du har mere brug for beskyttelse, Michael repræsenterer verdenshjørnet syd og elementet ild.

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj Turrapport Lesbos Stortur i dagene 9. maj 16. maj 2010 Forsidefoto: Balkan Skakbrætsommerfugl, Melanargia larissa, af Ole Andersen Deltagere: Kære deltager på turen til Lesbos Lesbos er en græsk ø, der

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008.

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND. (LESBOS). 11.05.2008 18.05.2008. Sorthovedet gul vipstjert, West River INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget på en begivenhedsrig

Læs mere

Lesbos 8-15 Maj 2011. Tingbjerg d. 24-11-2011 Leif Frederiksen

Lesbos 8-15 Maj 2011. Tingbjerg d. 24-11-2011 Leif Frederiksen Lesbos 8-15 Maj 2011 Forord Siden Frank Desting, Senere kun benævnt Frank eller (FDE) og jeg havde været på Mallorca i Maj måned 2010, havde vi snakket om, hvor vores næste store udlands tur skulle gå

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Af Lisbeth og Jens Dithmarsen Denne lille rapport gennemgår kort de ca. 65 fuglearter, som vi observerede på en kombineret afslapnings- og fugletur til turistbyen Kemer, der

Læs mere

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark TYRKIET Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005 DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord I perioden 17. til 24.september 2005 afholdt DOF-Travel atter en tur til det nordvestligetyrkiet.

Læs mere

Mallorca, Spanien Maj 2010

Mallorca, Spanien Maj 2010 Mallorca, Spanien Maj 2010 1. - 8. maj 2010 Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank Desting (FDE). Indledning Hermed følger en turrapport fra en fugleferie på Mallorca fra

Læs mere

Oversigt over fuglearter til spillekort

Oversigt over fuglearter til spillekort Oversigt over fuglearter til spillekort 1. Drosselfugle - Smådrosler Rødhals Blåhals Husrødstjert Rødstjert Bynkefugl Sortstrubet bynkefugl Stenpikker - Egentlige drosler Ringdrossel Solsort Sjagger Sangdrossel

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Bulgarien 13/9 28/9 2008 Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord Fra den 13. 28. september 2008 afholdt DOF Travel atter tur til

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN.april til.maj 0 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den.april til den.maj 0 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

BULGARIEN 14. 28. september 2002

BULGARIEN 14. 28. september 2002 BULGARIEN 14. 28. september 2002 INTERNETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Københavnsafdelingen BirdLife Denmark Forord Fra den 14. 28. september 2002 afholdt Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel Forord Etremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel DOF travel har gennem årene haft mange ture til Andalusien og Etremadura, disse to områder blev også besøgt denne gang,

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 I lighed med de foregående år er det især vandfuglene og fuglearter der er tilknyttet grusgravssøerne der er optalt. I år er der i forbindelse med Dansk Ornitologisk

Læs mere

LESBOS Den 13. 20. maj 2007.

LESBOS Den 13. 20. maj 2007. LESBOS Den 13. 20. maj 2007. Hætteværling DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 13. 20. maj 2007 afholdt DOF Travel sin fjerde tur til

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

DOF-Travel tur til Polen og Berlin

DOF-Travel tur til Polen og Berlin DOF-Travel tur til Polen og Berlin 8-11. juni 2017 Dansk Ornitologisk Forening Stefan Stürup og Alex Rosendal FORORD Turen blev gennemført med 14 deltagere og to ledere i to minibusser. Fly til Berlin,

Læs mere

Det sydøstlige. Tyrkiet. 7 maj til 15 maj - 2011. Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli. Franck Ishøi & Aase Mielow

Det sydøstlige. Tyrkiet. 7 maj til 15 maj - 2011. Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli. Franck Ishøi & Aase Mielow Det sydøstlige Tyrkiet 7 maj til 15 maj - 2011 Gûksu, Aladag, Birecik og Isikli Franck Ishøi & Aase Mielow 1 I maj måned 2011 besøgte vi det sydøstlige Tyrkiet i ca. 1 uges tid. Vi arrangerede først turen

Læs mere

Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012

Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012 Bulgarien Kap Kaliakra 2. 9. september 2012 Slangeørn i hovedhøjde over altanerne Hotel Monaco, Kavarna. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Bulgarien har altid været et

Læs mere

UNGARN september 2015

UNGARN september 2015 UNGARN 6. 13. september 2015 Foto s (Gerard Gorman) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 6. til den 13. september afholdt DOFTravel den 1. sensommertur

Læs mere

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde)

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Artsnavn (dansk) Sommerhalvåret (ynglesæsson)* Vinterhalvåret* Føde/Trofiske niveau** Knopsvane Pf/vand-sumpplanter/rodstængler/alger/vinterafgrøder/raps

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R.

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. 31. januar Silkehale Klik på billede for stor størrelse. 30. januar Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. Sangsvane Klik på billede for stor størrelse.

Læs mere

DOF Travel TUNESIEN Marts 2010

DOF Travel TUNESIEN Marts 2010 DOF Travel TUNESIEN Marts 2010 Leon Berthou INDLEDNING Denne stortur for DOF/København 19.-26.marts 2010 var et nummer i en længere række af vellykkede ture til Tunesien. Senere periode i forhold til de

Læs mere

LESBOS Den 5. 12. maj 2013.

LESBOS Den 5. 12. maj 2013. LESBOS Den 5. 12. maj 2013. Blådrossel han. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Chr. Ebbe Mortensen og John Speich Forord Fra søndag den 5. søndag den 12. maj 2013 afholdt

Læs mere

Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm

Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm Sydøsttyrkiet 15.-22.maj 2013 Mod øst til Birecik. Mod vest til Göksu. Mod nord til Aladag. Jan Ejlsted, Jan Eriksen, Kim Eriksen, Poul Holm En uproblematisk rejse bragte os til Adana, hvor vi overtog

Læs mere

Turrapport Sønderjylland August 2010

Turrapport Sønderjylland August 2010 Turrapport Sønderjylland August 2010 Rudbøl Sø (foto: Frank Desting) Vands og Vadere 6.-8. august 2010 Denne måske lettere underlige overskrift dækker over et Feltudprojekt/-træf, hvor vi satser på at

Læs mere

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Picture Sounds Rødstrubet Lom 2 3 Sortstrubet Lom 2 3 Islom 3 Hvidnæbbet Lom 3 Lille

Læs mere

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013

RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 RUMÆNIEN KARPATERNE DROBROGEA DONAU DELTAET AUGUST SEPTEMBER - 2013 Foto Torkild Kristensen DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Turen blev planlagt i samarbejde med www.hobbytours.ro.

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/ Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/6 1998. Deltagerliste. Rita Ploug, Amager Lean Jørgensen, Amager Inge Grete Hansen, Lyngby My Størup,

Læs mere

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse.

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse. 28 februar Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Arreskov Sø: Grågås 17, Gravand 1. Erik Ehmsen. 27. februar Stor Skallesluger - Blishøns - Gråand Stor Flagspætte

Læs mere

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN 6-14. marts 2012 Gitte og Allan Kruse, Marta Grun og Henning Skjelborg. DOF Køge. Tekst: Henning Skjelborg. Foto: Allan Kruse Cote Donâna står højt på ønskelisten hos de

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle.

En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle. Anatolien Tyrkiet.. maj 0 Dof Travel. Turledere: Silas Olofson og Jens Ballegaard I maj 0 tog deltagere og ledere i minibusser rundt i Anatolien. Men start i Ankara og slut i Kayseri blev der på dage set

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS Donau-deltaet med fugle & natur juni. med Mads Bunch

Rumænien. Scanbird ApS  Donau-deltaet med fugle & natur juni. med Mads Bunch Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 5.-12. juni med Mads Bunch Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige og berømte An der schönen blauen

Læs mere

Molivos. Maj 2012. Lesbos. En tur med DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V

Molivos. Maj 2012. Lesbos. En tur med DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Lesbos Molivos Maj 2012 En tur med DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede en tur til Lesbos, Grækenland i perioden

Læs mere

Sønderjylland April 2011

Sønderjylland April 2011 Sønderjylland April 2011 LFR ved Sønderstrand, Rømø (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra mandag den 18. april til tirsdag den 19. april 2011. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Mallorca 1-8. Maj 2010

Mallorca 1-8. Maj 2010 Mallorca 1-8. Maj 2010 Forord Denne turs tilblivelse begyndte nok allerede for godt et par år siden. Idet Frank Desting, senere kun benævnt Frank, eller (FDE) og Leif Frederiksen (LFR) allerede talte om

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Målrettet fangst. ZM målsætning (ZM ønsker at gøre en aktiv indsats)

Målrettet fangst. ZM målsætning (ZM ønsker at gøre en aktiv indsats) Liste over fuglearter i Danmark og deres ringmærkningsstatus (vedr. rettet fangst) Tilfældig bifangst af sjældne fugle må ringmærkes ifm. igangværende anden ringmærkning. For visse rødliste arter må arten

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

Ungarn 4-11 maj-2014.

Ungarn 4-11 maj-2014. DOF-Travel Turrapport Ungarn 4-11 maj-2014. Lille Hortobagy. Lars Mogensen. Forord. Fugleuren til Ungarn gennem DOF-Travel blev afholdt i perioden fra den 4 maj og til den 11 maj 2014. Vi ankom til Budapest

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version

DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version Af Benth Micho Møller I dagen 26.maj til 6.juni 1993 afholdt DOF-VESTSJÆLLAND en stortur til det østlige Ungarn. Der var 29 deltagere,

Læs mere

Stor Tornskade Observation søndag den 26. december 2004

Stor Tornskade Observation søndag den 26. december 2004 Stor Tornskade Observation søndag den 26. december 2004 Stor Tornskade i Halkær Ådal syd for Vegger den 8. oktober 2008 kl. 11.15. Af Brian Nilsson Indhold Forsiden 1 Indhold 2 Forord 2 Observationerne,

Læs mere

Turen gik til Lesbos d. 11. - 18. maj 2008

Turen gik til Lesbos d. 11. - 18. maj 2008 Turen gik til Lesbos d. 11. - 18. maj 2008 Tekst & billeder af Bjarne Nielsen Nogle dage i maj havde jeg forflyttet mit luksuslegeme til den græske ø Lesbos for sammen med 5 brugere af hjemmesiden fuglepigerne.dk

Læs mere

LESBOS Den 11. 18. maj 2008.

LESBOS Den 11. 18. maj 2008. LESBOS Den 11. 18. maj 2008. krüpers spætmejse DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 11. 18. maj 2008 afholdt DOF Travel atter en tur

Læs mere

Sardinien 7-14 juli- 2009

Sardinien 7-14 juli- 2009 Sardinien 7-14 juli- 2009 Alghero og vestlige Sardinien ( fugle alm i Dk ikke nævnt, kun int obs + de lokale racer) Indkvartering på Hotel Buganvilla i Alghero, i gå afstand til centrum, et udmærket hotel

Læs mere

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark RUMÆNIEN Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Der hersker næppe tvivl om,

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

AOF Nordsjællands naturvandrerholds tur til Biebrza og Bialowieza, Polen, 2.6-9.6 2012

AOF Nordsjællands naturvandrerholds tur til Biebrza og Bialowieza, Polen, 2.6-9.6 2012 AOF Naturvandringer Ekskursion til Biebrza og Bialowieza, Polen 2.6-9.6. 2012 Deltagere Harry Andersen Kurt Borella Marianne Frandsen Birgitte Garde Ib Bjørn Hansen Niels Henrik Højbjerg Palle R. Jensen

Læs mere

Bulgarien DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen

Bulgarien DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Bulgarien 12.09 26.09 2010 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Årets anden DOF-tur til Bulgarien gik til de gode træksteder omkring Kavarna og Burgas.

Læs mere

Polen 2009 En stortur med DOF-København

Polen 2009 En stortur med DOF-København Polen 2009 En stortur med DOF-København Af Leon Berthou Forord Fra den 23. april til den 3 maj 2009 afholdt DOF Travel forårstur til det nordøstlige Polen. Først besøgte vi Bialowieza skovene og den store

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer:

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer: Rügen 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Orla havde i længere tid snakket om at lave en efterårstur til Rügen, for at se på Traner. Han har tidligere besøgt øen, og ville gerne vise den frem for andre.

Læs mere

Letland maj 2005. DOF Travel. Peter Lafrenz Thomas W. Johansen

Letland maj 2005. DOF Travel. Peter Lafrenz Thomas W. Johansen Letland maj 2005 DOF Travel med Peter Lafrenz Thomas W. Johansen Forord DOF-Travel foretog i perioden 21. 29. maj 2005 en fugletur til Letland. Sidst DOF-København havde tur til Letland var i maj 1998.

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2011

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2011 - det nye vådområdes betydning for ynglende fugle Kunde Rådgiver Egedal kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon: 72 59 73 15 Telefon 46 30 03 10 Telefax 46

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

Ynglende fugle ved Storesø-Lyngen Statusopgørelse. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Storesø-Lyngen Statusopgørelse. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Statusopgørelse Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer 3621500038 Projektleder Erik

Læs mere

Bird Life Denmark DOF UNGARN MAJ Leon Berthou

Bird Life Denmark DOF UNGARN MAJ Leon Berthou Bird Life Denmark DOF UNGARN 4. 13. MAJ 2006 Leon Berthou Svend Pettersson Forord Fra den 4. maj til den 13. maj 2006 afholdt DOF Travel forårstur til Ungarn. Først besøgte vi Bükk National Park med et

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

Fuglene på Filsø. Årsrapport 2012. 01-10-2011 til 15-07-2012. Filsøgruppen. Jens Rye Larsen. Foto: Henning Simonsen

Fuglene på Filsø. Årsrapport 2012. 01-10-2011 til 15-07-2012. Filsøgruppen. Jens Rye Larsen. Foto: Henning Simonsen Fuglene på Filsø Foto: Henning Simonsen Årsrapport 2012 01-10-2011 til 15-07-2012 Filsøgruppen Jens Rye Larsen Baggrund Den 1. oktober 2011 blev Filsø overtaget af Aage V. Jensen Naturfond. Formålet var

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

Nordjylland Juli 2012

Nordjylland Juli 2012 Nordjylland Juli 2012 Bygholm Vejle 16-7-2012 Turrapport fra en Nordjyllandstur fra søndag den 15. juli til tirsdag den 17. juli 2012. Deltagere Leif Frederiksen (LFR). Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank

Læs mere

Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Udvikling (DK) Udbredelse og kommentar til DK forhold Vinterkvarter

Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Udvikling (DK) Udbredelse og kommentar til DK forhold Vinterkvarter Danske ynglefuglebestande (par) og trækforhold Knopsvane YS/VG 5700-6300 2013 (+/-) Hele landet dog mest på øerne, i spredning Nogle spredes til lidt syd for DK 200-300 Sangsvane YS/VG 3 2012 (+)Indvandring

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

U N G A R N OKTOBER 2009

U N G A R N OKTOBER 2009 U N G A R N 17. 24. OKTOBER 2009 Dansk Ornitologisk Forening DOF Travel Leon Berthou og Gerard Gorman 1 Forord Fra den 17. oktober til den 24. oktober 2009 afholdt DOFTravel tur til Ungarn. Først besøgte

Læs mere

31. august. 30. august. 29. august. Espe: Landsvale 25. Blodrød Hedelibel

31. august. 30. august. 29. august. Espe: Landsvale 25. Blodrød Hedelibel 31. august Landsvale 25. Blodrød Hedelibel 8. Blodrød Hedelibel 30. august Engpiber 3, Skovskade 1. Det Hvide C 1, Lille Ildfugl 1, Okkergul Randøje 2, Almindeælig Blåfugl 3, Admiral 6, Kålsommerfugl 5,

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2015. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2015. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere