UNDERVISNINGSMATERIALE for udskoling, gymnasium og HF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UNDERVISNINGSMATERIALE for udskoling, gymnasium og HF"

Transkript

1 UNDERVISNINGSMATERIALE for udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 15 Fotografisk Center, 22. august 25. oktober Bygning 55, Staldgade 16, 1699 København V. Tel: Mail: INDHOLD: Entré / omvisninger Om undervisningsmaterialet Faglig relevans Om udstillingen Arbejdsspørgsmål til udstillingens værker ENTRE / OMVISNINGER Skoleklasser får gratis entré til udstillingen. Fotografisk Center tilbyder omvisninger varetaget af kunsthistorikere. Pris for omvisninger: Hverdage i dagtimerne: 625 kr. Hverdagsaftener og weekender: 675 kr. I er velkommen til også at besøge udstillingen på egen hånd, hvor både lærer og elever kan bruge det gratis undervisningsmateriale. OM UNDERVISNINGSMATERIALET: Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Ung dansk fotografi 15. Undervisningsmaterialet indeholder flere arbejdsspørgsmål til hver af udstillingens deltagende kunstnere. Arbejdsspørgsmålene kan bruges samlet eller hver for sig alt efter niveau, sammenhæng og arbejdstiden til rådighed.

2 FAGLIG RELEVANS: De temaer som udstillingen behandler og de spørgsmål den fremsætter, er relevante i sammenhænge, hvor der arbejdes med fotografi, kunst, litteratur, politik, samfund, populærkultur, identitet, fællesskab og individ. Ud over de kreative fag som billedkunst og mediefag kan udstillingen benyttes som afsæt for diskussioner i fagene dansk, filosofi, psykologi, geografi, samfundsfag og historie. OM UDSTILLINGEN: Kunstnere: Christian Danielewitz, Julie Nymann, Gro Sarauw, Amalie Smith, Anu Ramdas og David Stjernholm Fotografisk Centers Ung dansk fotografi er en årligt tilbagevendende udstilling, der siden 1998 har haft til formål at styrke interessen for og udbrede kendskabet til den yngste og nyeste generation af kunstnere, som arbejder med fotografi og video. Den aktuelle udstilling giver et bud på, hvad der sker på scenen for ung dansk fotografi og videokunst anno Ung dansk fotografi 15 er en gruppeudstilling med deltagelse af seks danske kunstnere. Til denne udstilling har Fotografisk Center, i samarbejde med kunsthistoriker, ph.d. Charlotte Præstegaard Schwartz, inviteret seks kunstfotografer til at udstille. Med fokus på fotografiet som dokument ser vi på, hvordan virkeligheden fremstilles gennem det fotografiske medium. I 1960 erne udfordrede kunstnere fotografiet ved at underspille dets dokumenterende egenskaber i eksempelvis sammenblandingen af tekst/billede/performance. I 1990erne blev fotografiet derimod fremhævet som hårdtslående dokument netop via dets realisme. Både 1960ernes og 1990ernes brug af fotografiet som dokument er synlig i nutidskunsten. Fotografi som dokument anno 2015 udfordres dog på helt nye måder: Det ser man blandt andet, når fotografiet oversættes gennem andre kunstneriske medier og fremstår som tekst eller nyt billede.

3 ARBEJDSSPØRGSMÅL TIL UDSTILLINGENS VÆRKER: (Billede) Christian Danielewitz, Interior (Armenian Genocide Memorial). Tsitsernakaberd, Armenia. 22. December 2013, (2015) & Exterior (Fujichrome Velvia 100 F). Istanbul, Turkey. 18. April 2014, (2015). Kort om værkerne: Christian Danielewitz viser et værk, der består af to fotografier med hver deres titel, taget med fire måneders mellemrum. Bortset fra mikroskopiske ændringer i farven og måske også i skarpheden ser de ens ud. Det første fotografi fra 2013 er af et monument i Armenien, rejst i 1965 for at erindre folkemordet begået af den osmanniske regering i dag Tyrkiet tilbage i Hvorvidt der er tale om et folkemord har været en aktiv diskussion også gennem 2015, da det er præcis 100 år siden begivenheden fandt sted. Tilblivelsen af værket bliver tilføjet endnu et lag med billede nr. 2. Det er taget i Istanbul, eller rettere sagt billedet er fremkaldt og derefter affotograferet i et tyrkisk fotostudie. Titlen refererer dog ikke længere til dette monument, men derimod til den type diasfilm, som det første billede er fotograferet på. Fotografi nr. 1 taget af Christian i Armenien er blevet oversat til billede nr. 2 af en tyrkisk fotograf. Værket må ligge et sted mellem de to næsten identiske fotografier, det vil sige ikke så meget i fotografiet som i kunstnerens handlinger: Fotograferingen af det armenske monument og rejsen til Tyrkiet, hvor han lod monumentet som billede oversætte i en genfotografering, hvorved billede nr. 2 bliver et billede af et billede. For at komme fra Armenien til Istanbul var kunstneren tvunget til at rejse gennem Georgien, da grænsen er lukket mellem Armenien og Tyrkiet. Denne rejse og omvej bliver derved en væsentlig del af værket. Det er et simpelt greb, der rummer utallige fundamentale problemstillinger omkring det fotografiske dokument og om påtrængende kulturel og politisk oversættelse gennem kunst. Hvilke steder og elementer i omgivelserne er fotograferet? Hvordan relaterer disse til temaerne om rejse og bevægelse, samt dets titler? Hvordan er fotografems relation til de fotograferede omgivelser? Hvordan henviser disse til temaet om dokumentation og historie?

4 Hvordan er omgivelser og elementer fotograferet? Snak om farverne, synsvinklen, beskæringen, fokuseringen: Kan man sige, at billederne er registrerende/dokumenterende og/eller drømmende? Hvad betyder det for oplevelsen af værket, at det er opbygget som par? Og hvordan forholder de to fotografier sig til hinanden? Julie Nymann, Shreds of laughter & The Eye of the beholder, 2014 Kort om værkerne: Videoværket Shreds of Laugther (2014), behandler den effekt, som fotografiet som dokument kan have. Kunstneren performer selv i denne video, som også gør sig gældende for flere af hendes andre værker. Hun optræder i dobbelt forstand: Først ses hun iført hvid T-shirt og jeans i en projektion på noget, der ligner et stykke træ lagt fladt ned på et gulv. Hun griner, ser nydende nu, bevæger sig let inden for rammen af træet. Derefter ses hun iført det samme tøj kravle ind over træet med projektionen af hende selv. Hun begynder at høvle projektionen af sig selv væk. Langsomt til lyden af afhøvling forsvinder billedet. Det er fysisk stærkt at være vidne til. I en undersøgelse af dokumentets kraft sætter Julie med værket Shreds of Laugther fokus på, hvordan identitet og selvforståelse kan konstrueres gennem en refleksion af sociale omgivelser og ikke mindst gennem brugen af medier. Dette fokus på dokument og identitet er også et omdrejningspunkt i The eye of the beholder (2014), der dog skubber fokus mod problemstillinger omkring overvågning og blikkets magt. Oversættelsen ligger i den performative bevægelse mellem forskellige tilstande: Synlig vs. ikke synlig, og eksisterende vs. ikke eksisterende. Dette oversættelsesgreb resonerer i værkets psykologiske lag omkring spørgsmål vedrørende identitet og selvforståelse. Hvilke elementer og personer viser filmene? Hvordan relaterer filmene sig til tematikkerne bevægelse samt identitetssøgen og identitetsdannelse? Hvad gør samspillet mellem billeder og lyd? Hvilke følelser vækker det? Hvilken atmosfære skaber det? Og er der noget, som særligt understreger disse følelser og/eller atmosfærer? Hvordan er kunstnerens relation til de afspillede seancer og omgivelser?

5 Er hun involveret eller neutral, er hun med eller blot iagttager? Gro Sarauw, Maya Lisbet Elsebeth Il Tuo Esattezza, Still photograph. Stanza della Madre, Diece Rieghe 85, Still photograph. Digital print on silk. LED, Arduino. Susan Auto Duro, Still photograph. Digital print on silk. Alle er digitale print på silke. Kort om værkerne: Sarauw viser tre værker, der alle er fra samme serie med titlen Animated paintings. De er alle sammensat af et digitalt print overført til fint, tynd silke og spændt ud sådan, at billedet også bliver en del af rammen. Pludselig lyser flader op, men kun udvalgte steder: Håndgjorte kodede LED strips blinker i rytmiske sekvenser og animerer billederne. Animerer som i betydningen gøre levende eller sætte gang i. På den måde får de kodede lysende sekvenser stor betydning for sansningen af fotografiet og værkerne. På grund af de programmerede lysdioders forstyrrende bevægelser, lades billedet genopstå i en aktuel nutid. Kunstneren udnytter en ret simpel form for digital teknologi og med denne formår hun at pege på to helt grundlæggende vilkår for fotografiet i det 21. århundrede: For det første at samtidige teknologier ikke bare påvirker kunstneres metoder, men ligeledes måderne kunsten skabes, distribueres samt fremvises og opleves på. For det andet at fotografi skabes hele tiden i et konstant flow, når fotografier uploades, deles og transmitteres gennem fibre channels via computer devices og flyder uhindret omkring på diverse sociale medier. I denne bevægelse eksisterer dokumentet i et konstant, bevægeligt nu, i en evindelig nutid. Værkerne er skabt af genkendelige billedudsnit og LED-lamper. Hvor er de fra og hvad forestiller de? Hvordan relateres disse billeder til værkets overordnede tematik om digitale billeders flow, og hvad gør blinkene for udstillingsrummet? Hvordan er værkerne bearbejdet? Er der eksempelvis vridninger, forstørrelser, sammensætninger, der kan siges at være kommentarer til vor tids billedstrøm? Hvordan er kunstnerens relation til værket, og hvordan er forholdet imellem billedernes stemninger og deres titler?

6 Amalie Smith, Screening (2015) Warped reflection of a digital projection of Carl Th. Dreyer s film on Thorvaldsen s sculptures. Kort om værket: Flimrende sort/hvide billeder viser fragmenter af klassiske, hvide marmorskulpturer, de folder sig ind og ud, forsvinder og kommer atter til syne i filmprojektion. I 1949 lavede den danske filminstruktør Carl Th. Dreyer ( ) en kort portrætfilm om Bertel Thorvaldsens ( ) klassiske skulpturer. For at give et visuelt indtryk af de hvide marmorskulpturers tredimensionelle fremtræden lod Dreyer dem dreje rundt, ligesom han lod kameraet dreje omkring figurerne. Dreyers film er vel det tætteste man kan komme på en oversættelse mellem to medier fra den statiske skulptur til det levende billede. Smith tager udgangspunkt i Dreyers film og i selve oversættelsen mellem det tredimensionelle og det todimensionelle. Det er ikke at forstå sådan, at skulpturerne rent fysisk bevæger sig, men de hvide marmorkroppes kurver, rytmer og former skaber sammen med de klassiske draperinger bevægelse i de enkelte skulpturer, og disse bevægelser kan filmmediet oversætte eller fremhæve. I filmen foretager Smith endnu en oversættelse ved at lade Dreyers film projicere op på en væg via refleksionen fra en mælket plexiglasplade, hvorved selve filmen fremstår tredimensionel og derved bliver skulpturel. Hvordan relateres videoen til den overordnede tematik om fotografi som dokument? Er der steder, hvor der ses tegn på kunstnerens tilstedeværelse? Hvilken stemning underbygges i værket? Betyder det noget for oplevelsen af værket, at billederne flimrer? Hvordan påvirker værkets placering oplevelsen af filmen? Anu Ramdas, Orbiter - The Space Compressor, 1998 (2015), Building No 5 (2014), The Future is Already Written by The Hands Kort om værket: Ramdas værk Building no 5 (2014) er et 110 x 130 cm stort, mørkt analogt fotografi præsenteret som et tredimensionelt objekt.

7 Overfladen er visse steder dyb sort, hvilket lader fladen fremstå med en let grad af materialitet. Titlen indikerer at det er en bygning. Det er nærmere bestemt et fragment af en bygning. Fragmentet antyder rene og enkelte former, og samtidig synes titlen med tilføjelsen no 5 at antyde en vis form for serialitet. Orbiter - The Space Compressor, 1998 (2015) er et halvsløret, analogt fotografi af et evt. flyvende objekt. Fotografiet er fremvist i en lyskasse, og billedet er et billede, hvis oprindelse står hen i det uvisse. Det let abstrakte billede bliver en form for fysisk objekt i kraft af lyskassen og dets størrelse, men lader det også fremstå lidt mere mystisk, som det står dér på gulvet i udstillingen og lyser op. Fotografiet har siden sin opfindelse haft en stærk forbindelse til virkeligheden, fordi det som udgangspunkt blev opfattet som en tro kopi af virkeligheden. Men lige fra begyndelsen har fotografiet været manipuleret. Det betyder at fotografiet aldrig vil være en fuldstændig tro kopi af virkeligheden, men en repræsentation af et udsnit af virkeligheden som er blevet udvalgt og iscenesat af fotografen. Både Building no 5 (2014) og Orbiter - The Space Compressor, 1998 (2015) er mystiske fordi forbindelsen til virkeligheden er sparret. Begge fotografier er på grænsen til at fremstå abstrakte, men også kun på grænsen, for Building no 5 sender tankerne i mange retninger f.eks. omkring modernistisk arkitektur og forestillinger om hele den optimistiske ideologi bag denne internationale strømning med dens lighed, demokrati, frisk luft og lys til mennesker i byen. Mens Orbiter - The Space Compressor, 1998 peger i retning af mystiske objekter fra rummet, der bærer lige dele fascination af og frygt for det fremmede og ukendte. Anu Ramdas sætter i begge værker fokus på tilblivelsen af billedet, hvorved det fotografiske dokument handler mere om beskuerens forestillinger end om det autentiske fotografi der skal repræsentere noget virkeligt, der har foregået. Hvordan relateres disse billeder til forholdet mellem virkelighed og fiktion? Det er som om billederne holder noget hemmeligt eller skjult hvad kunne det være? Hvordan er forholdet imellem billedernes stemninger og deres titler? Tilføjer titlerne en information til billederne, som ellers ikke er synlige? David Stjernholm, Screen Dumps, 2015, Photographic paper exposed with LCD light from retina displays Kort om værket: Stjernholms sort-hvide fotografier er hængt op på bast snor med klemmer som var mørkekammeret rykket ind i udstillingsrummet, hvor

8 billederne nu hang til tørre efter fremkaldelsen. Der er mønstre og halvt genkendelige figurer. Fotografierne er lavet ved at bruge en computer som mørkekammer, idet lysfølsomt fotopapir er blevet eksponeret ved hjælp af computerskærmens lys og derefter fremkaldt på kemisk vis, som en form for et analogt screenshot. Det hele skinner på højglans fotopapir. Nogle steder indgår tekstfragmenter, og samtlige fotografier er på negative aftryk. Stjernholms billeder har fokus på overgange og bevægelser mellem en analog virkelighed og en digital. Analoge såvel som digitale billedprocesser har deres karakteristiske udtryk, og via diverse digitale programmer og filtre er vi som beskuer efterhånden blevet vant til at kunne mime analoge teknikker. Men i Stjernholms fotografier er dette blevet vendt på hovedet, således at en analog proces er brugt til at efterligne digital teknologi. Hvordan er værkpræsentationen bygget op? Betyder det noget for oplevelsen, at noget står klart mens andet er diffust/udvisket? Hvordan relateres billederne til værkets overordnede tematik samt dets titel? Hvordan er omgivelser og elementer fotograferet? Snak om farverne, synsvinklen, beskæringen, fokuseringen: Kan man sige, at billederne er registrerende/dokumenterende og/eller drømmende?

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 14 Fotografisk Center, 15. november 14. december 2014 Udstillingen vises i Slottet, Carlsberg Byen, Bryggerens Plads 11, 6 sal. 1799

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF Indre og ydre landskaber Fotografisk Center 16. august 21. september Udstillingen vises i Museumsbygningen Tonje Bøe Birkeland: Plate #4, Papa Westray,

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23.

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23. UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet Fotografisk Center 24. januar 23. marts 2014 Isabelle Wenzel, Kiste #1, 2009 INDHOLD: OM UNDERVISNINGSMATERIALET

Læs mere

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Jette Bang i dialog. Der er en beskrivelse alle de deltagende fotografer,

Læs mere

Udstillingen behandler temaer, der er relevante indenfor en lang række fag mediefag, dansk, historie, samfundsfag, geografi og billedkunst.

Udstillingen behandler temaer, der er relevante indenfor en lang række fag mediefag, dansk, historie, samfundsfag, geografi og billedkunst. Undervisningsmateriale Erik Steffensen: BASIC 18. marts til 21. maj Om Undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Erik Steffensen - Basic

Læs mere

Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17

Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17 Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17 Om undervisningsmateriale Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Ung dansk fotografi 17, en gruppeudstilling

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Undervisningsmateriale Space Grammar

Undervisningsmateriale Space Grammar Undervisningsmateriale Space Grammar Om undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Space Grammar med Marte Aas. Målgruppe Grundskolens 8.-10.

Læs mere

FOTOGRAFENS VERDEN Undervisningsmateriale til udstillingen Joakim Eskildsen: En verden jeg kan tro på

FOTOGRAFENS VERDEN Undervisningsmateriale til udstillingen Joakim Eskildsen: En verden jeg kan tro på FOTOGRAFENS VERDEN Undervisningsmateriale til udstillingen Joakim Eskildsen: En verden jeg kan tro på Det Nationale Fotomuseum, Rotunden 01 Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, København K 22.

Læs mere

Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012

Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012 Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012 Fuck You Kiss Me, Ipad-kunst, spøgelseshistorier, parforholdsperformance, hovedløs kapitalisme, organiserede tilfældigheder, gonggonger

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE DET KAMERALØSE FOTOGRAFI

UNDERVISNINGSMATERIALE DET KAMERALØSE FOTOGRAFI UNDERVISNINGSMATERIALE DET KAMERALØSE FOTOGRAFI INDHOLD: OM UNDERVISNINGSMATERIALET OM UDSTILLINGEN KUNSTNERNE - VÆRKERNE - PROCESSERNE TEMATIKKER & ARBEJDSSPØRGSMÅL PRAKTISK - KONTAKT - OMVISNINGER OM

Læs mere

Hvad er et digitalt medie?

Hvad er et digitalt medie? Hvad er et digitalt medie? Jeg har valgt værket Music Cabinet lavet af Nick Yulman der er en musik installation hvor et gammelt kabinet udnyttes til at skabe forskellige rytmiske kompositioner. Selve værket

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

HORSENS KUNSTMUSEUM 1

HORSENS KUNSTMUSEUM 1 1HORSENS KUNSTMUSEUM Internationale kunstnere Siden 1984 har Horsens Kunstmuseum koncentreret sig om indsamling af dansk samtidskunst, men ud fra et ønske om at perspektivere den danske kunstscene, er

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog

Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog 08.06.18 12.09.18. Intro til læreren Om undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Salon des Refusés Tina Maria Nielsen

Salon des Refusés Tina Maria Nielsen Salon des Refusés Tina Maria Nielsen HORSENS KUNSTMUSEUM Salon des Refusés Tina Maria Nielsen Horsens Kunstmuseum har tilføjet totalinstallationen Salon des Refusés fra 2016 af Tina Maria Nielsen i sin

Læs mere

Indholdsfortegnelse Idéen bag logo Idéen bag website Farveversioner af logo Webdesign Videoen: Visuelle tanker Stil Speciel effects Motion Design

Indholdsfortegnelse Idéen bag logo Idéen bag website Farveversioner af logo Webdesign Videoen: Visuelle tanker Stil Speciel effects Motion Design 1 Indholdsfortegnelse Idéen bag logo 3 Idéen bag website 4 Farveversioner af logo 5 Webdesign 6 Videoen: 7 Visuelle tanker 7 Stil 7 Speciel effects 8 3D 8 Motion Design 9-10 2 Introduktion Hoved idéen

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao

WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao Kort om projektet: Kabul i København og København i Kabul I et udstillings vindue i København projekteres IP live stream optagelser fra et udstillings

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Type udstilling: Der søges midler til: Vi folder drømmenes faner ud. Michael Strunge (1986) Projektbeskrivelse

Type udstilling: Der søges midler til: Vi folder drømmenes faner ud. Michael Strunge (1986) Projektbeskrivelse Projektbeskrivelse Titel på projekt: At folde rummets flader ud - med hilsen til Andre og Michael Udstillingssted: Udstillingsperiode: Galleri North 03/11/16-26/11/16 Nørregade 7C, kælderen 1165 København

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder CV mogens ulderup eskildsgade 33 4. th 1657 København V 21 64 03 68 mail@mogensulderup.dk 2011 Brygger

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

om forskellighed UNDERVISNINGSMATERIALE HVEM BESTEMMER? TEATER HUND & CO. UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V.

om forskellighed UNDERVISNINGSMATERIALE HVEM BESTEMMER? TEATER HUND & CO. UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V. UNDERVISNINGSMATERIALE om forskellighed 0. 2. KLASSE og venskab HVEM BESTEMMER? UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V. AKTØR TEATER HUND & CO. OM MATERIALET KÆRE UNDERVISER Det nærværende

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.)

Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Interaktiv filmanalyse med YouTube Fag: Filmkundskab, Dansk, Mediefag Emne: Analyse af film og video (fx virale videoer, tv-udsendelser m.m.) Målgruppe: Lærere på ungdomsuddannelser Hvorfor fokus på levende

Læs mere

Udførelse Materialerne vil bestå af ubehandlet lærred, hyldebær, akvarelfarver, silke, silkemaling og vand.

Udførelse Materialerne vil bestå af ubehandlet lærred, hyldebær, akvarelfarver, silke, silkemaling og vand. Projektbeskrivelse af udstilling på Grafikernes Hus (17/11-09/12) Titel: Sambucus Nigra - af Sonja Strange Idé Jeg ønsker at skabe en serie abstrakte åndemalerier med udgangspunkt i træet Hyld. Hylden

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015

UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 UDERVISNINGSPLAN FOR BILLEDKUNST 2015 Undervisningen bygger på målsætningerne som beskrevet i Forenklede Fælles Mål. Formålet med Billedkunst At eleverne bruger deres fantasi, skaber deres egne værker

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

Billedkunst 1. klasse 2016/2017

Billedkunst 1. klasse 2016/2017 Billedkunst 1. klasse 2016/2017 Fagets identitet og rolle I faget billedkunst skal eleverne lære at producere og analysere billeder. Eleverne skal blive i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag?

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag? Vasily Kandinsky Marie Knudsen: Ja, fordi det han står for, for mig er noget der ligger lidt længere tilbage i tiden. Hvor at hvis man så skal lave noget som er nutidigt nu, i forhold til en reklame og

Læs mere

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 21 Sophia Kalkau (f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 239 240 Et par store sorte hvælvede sten, dybsorte, så de kan blive hurtigt

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Frej Rosenstjerne. Udstilling November/December 2017

Frej Rosenstjerne. Udstilling November/December 2017 Udstilling November/December 2017 Frej Rosenstjerne Print: Canson Baryta Bomuld 315gr. Ramme: UltraClear diamant glas. Pris: 9500 kr. Print: Canson Baryta Bomuld 315gr. Ramme: UltraClear diamant glas.

Læs mere

Forste / indtryk -ligeva e rd og fa ellesskab O M

Forste / indtryk -ligeva e rd og fa ellesskab O M Forste / indtryk -ligeva e rd og fa ellesskab T D A O M K E R I Indhold Vurderingsøvelse, filmspot og diskussion. Eleverne skal ved hjælp af billeder arbejde med deres egne forventninger til og fordomme

Læs mere

SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR

SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR Pressemeddelelse / februar 2013 SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR Sideløbende med Kunstnernes Påskeudstilling kan besøgende i Kunsthal Aarhus opleve den årlige SPRING udstilling på 10 ende år. KPs bestyrelse

Læs mere

TIME SLICE PETER FRIMAND

TIME SLICE PETER FRIMAND TIME SLICE PETER FRIMAND AT VÆRE TIL STEDE PÅ SAMME TID Jeg håber mine værker kan skabe refleksion, men er godt klar over, at de kræver tid. Og det har jeg det ikke dårligt med. Det er ok, at der

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

COBOSTORIES OPLÆG TIL KURSUS

COBOSTORIES OPLÆG TIL KURSUS 1 OPLÆG TIL KURSUS 2 NÅR BØRN LEGER MED I BØRNEHAVER OG INDSKOLING Børn bruger oceaner af tid på tablets fordi de rummer sjove lege- og læreuniverser fyldt med fortællinger. De leger individuelt, udfordrer

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik

Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik FØLG OS PÅ _ Kreativ faglighed Billedkunst, drama, mediefag og musik WWW.SOLGYM.DK De kunstneriske fag Billedkunst I dit første år på gymnasiet skal du have ét af de fire kunstneriske fag, der bliver udbudt

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Udskoling og ungdomsuddannelser Omer Fast Present Continuous 24/9 2016-8/1 2017 Dette undervisningsmateriale omhandler den israelsk-fødte og nu tyskbosatte kunster, Omer Fasts udstilling

Læs mere

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd En workshop for 4. og 5. klasse Indhold Introduktion til projekt Kladdehæftet Mobiltelefonen til optagelse af billede og lyd. Computer til

Læs mere

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6

Indhold: Indledning 2. Kommunikations koncept 3. Design udvikling 4 Skitser Bobbel. Refleksion 6 Indhold: Indledning 2 Kommunikations koncept 3 Design udvikling 4 Skitser Bobbel Refleksion 6 Indledning: I dette projekt var opgaven at fremstille otte plakater, fire i B1 og fire i A3, for en udstilling

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre

Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre Arabisk/Islamisk kunst en verden af mønstre Arabisk og islamisk kunst har i mange år præget store dele af verden. Bortset fra algebra, trigonometri, optikken, astronomi og de mange andre videnskabelige

Læs mere

Vandværker Del. Vandværker. Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010. Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse

Vandværker Del. Vandværker. Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010. Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse Del Vandværker Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010 Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse Del 1 Indhold Indhold: 1 Før besøget på museet Lær og læs om vand, om koncept-kunst, samtids-kunst

Læs mere

Emil Salto. Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013

Emil Salto. Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013 Emil Salto Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013 1 Emil Salto Udsmykningsskitse til Niels Bohr Bygningen, 2013: Min udsmykning til Niels Bohr Bygningen The Argument afsøger paralleler mellem

Læs mere

Jeg ved noget om primær- og sekundærfarver Jeg kan få ideer fra oplevelser i naturen

Jeg ved noget om primær- og sekundærfarver Jeg kan få ideer fra oplevelser i naturen Periode Forløb Læringsmål Mål Farvelære uge 34-36 med farver og fugle. Johannes Ittens Farvecirkel. om farveblandinger gennem praktisk arbejde og teoretisk viden om farver. Jeg ved noget om primær- og

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

UDSKOLINGEN / VENSKABER

UDSKOLINGEN / VENSKABER EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / VENSKABER Lærervejledning Venskaber. Indhold og formål: Venskaber behandler elevernes egne venskabsrelationer perspektiveret

Læs mere

Bent Fausing SYNS PUNKTER. Afskedsforelæsning

Bent Fausing SYNS PUNKTER. Afskedsforelæsning Bent Fausing SYNS PUNKTER Afskedsforelæsning 31.1.2019 Syns Punkter. Hovedpunkter vi skal igennem: (1) Billedet er sandt (hvis man ønsker, at det skal være sandt). - En analyse. (2) Billedets force: Billedet

Læs mere

White Words Peter Callesen

White Words Peter Callesen White Words Peter Callesen White Words Et udsmykningsprojekt til KUA 2 Tårnet set fra stueetagen i Læringsgaden White Words - Detaljebilleder fra model Toppen af tårnet set fra 3. sal White Window, 2010

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Julegaver Firmajulegaver

Julegaver Firmajulegaver Julegaver Firmajulegaver Et juletilbud med rabat ved køb af flere puder. Bestiller I firmajulegaver inden den 1. november, sikrer I at der er puder til jer. Alt arbejdet udføres i Danmark og produceres

Læs mere

Grafik & Billede. Evalueringsportfolio for Hovedforløb 3. Grafik og billede på t-shirt. Grafik & Billede

Grafik & Billede. Evalueringsportfolio for Hovedforløb 3. Grafik og billede på t-shirt. Grafik & Billede Grafik & Billede Evalueringsportfolio for Hovedforløb 3 Grafik & Billede Grafik og billede på t-shirt Grafik & Billede 1 Grafik & Billede Opgaven Selvvalgt opgave Billedbehandling Der skal laves et billede

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

WWW. Forslag til integreret digitalt værk ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på KUA3 Udarbejdet af Jacob Nielsen 2013

WWW. Forslag til integreret digitalt værk ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på KUA3 Udarbejdet af Jacob Nielsen 2013 WWW Forslag til integreret digitalt værk ved Det Informationsvidenskabelige Akademi på KUA3 Udarbejdet af Jacob Nielsen 2013 Arbejdstitel: "Internet på hovedet" Projektet tager udgangspunkt i det formelt

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART PROCESORIENTEREDE FORMIDLINGSEKSPERIMENTERR Gennem Kunsten er en række formidlingseksperimenter, som afprøver rammerne for,

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Formålet med faget billedkunst bliver her beskrevet af undervisningsministeriet: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere,

Læs mere

Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand"

Carl Bloch udstilling på BYU: The Master's Hand Carl Bloch udstilling på BYU: "The Master's Hand" Oprettet: 4. januar 2011 Carl Bloch "Mesterens hånd" kunstudstilling åbner på Brigham Young University, Museum of Art Af Marianne Holman Udgivet: onsdag

Læs mere

velkommen til udstillingen

velkommen til udstillingen velkommen til udstillingen cuban boxers & fictional portraits 26/5-20/7-2011 vinhusgade 12e, næstved U g p k S Cuban Boxers & Fictional Portraits Fotograf og billedkunstner Billedkunstner Per Valentin

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

KULTUREL BETYDNING. Fiktionsdag

KULTUREL BETYDNING. Fiktionsdag KULTUREL BETYDNING Fiktionsdag 11.06.18 HVORFOR? Hvorfor pludselig så manisk optaget af kulturel betydning? vigtigt med fokus på dansk films værdi for samfundet og den enkelte forudsætning for at kunne

Læs mere

KUNSTKLUBBEN BIBNIK 2018/19

KUNSTKLUBBEN BIBNIK 2018/19 Brønshøj Bibliotek Krabbesholmvej 3 2700 Brønshøj ACRYL PÅ LÆRRED 100 X 100 CM., 2018 ANOTHER FRENCH WINDOW, HOMAGE A MATISSE". PER ARNOLDI KUNSTKLUBBEN BIBNIK 2018/19 Som medlem af BibNik får du fri adgang

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet.

PORTRÆT AF EN KONGE. Fordi Christian 4. har betydet så meget for Koldinghus, kan du finde mange kongeportrætter af ham inde på slottet. CHRISTIAN DEN 4. PÅ KOLDINGHUS Når du kommer ind på det gamle kongeslot Koldinghus, vil du opdage, at der på slottets vægge hænger masser af malerier. Mange af dem er portrætter. Men hvad er portrætter

Læs mere

NORDIC CULTURE CAMP 2018!

NORDIC CULTURE CAMP 2018! 19.-26. august Nykøbing Mors NORDIC CULTURE CAMP 2018 www.rn.dk/nordicculturecamp VÆR MED PÅ NORDIC CULTURE CAMP 2018! Er du ung kunstner? Og kunne du tænke dig at opleve Kulturmødet Mors og deltage i

Læs mere

Snefnugværksted papir

Snefnugværksted papir AKTIVITET Snefnugværksted papir - klip snefnug af papir og lav et snefnug-galleri på skolen! Klassetrin: Pædagogik: Fag: Varighed: 3. 6. klasse Instruktion, flipped classroom Tværfagligt. Billedkunst,

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

The Witness. The Witness. Lars Lykke Tornbjerg Gruppe

The Witness. The Witness. Lars Lykke Tornbjerg Gruppe The Witness Denne opgave er en analyse af computerspillet The Witness. Computerspil har altid været mere end bare underholdning for mig og dermed er formålet med denne opgave at se hvordan man kan analysere

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 Farver ses og opleves med både intellekt og følelser. I useumsbygningen undersøger seks kunstnere, hvad farver gør ved

Læs mere

SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL

SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL Udsnit (Baby it s cold outside I). 2001 Olie på krydsfiner SIGNE GUTTORMSEN Signe Guttormsen ( 1964) er

Læs mere