Extremadura, Spanien maj 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Extremadura, Spanien 4.-11. maj 2013"

Transkript

1 Extremadura, Spanien maj 2013

2 Turens rute fra Madrid mod nord til Sepulveda, med Parque Natural de las Hoces del Rio Duraton, og til provinsen Extremadura, hvor et lejet hus i byen Cabanas del Castillo var udgangspunktet til en række lokaliteter som Monfragúe, Embalse de Talavan, Embalse de Almaraz og Guadalupe. Stortrapper over et lilla blomsterflor af lavendel vest for S ta Marta de Magasca (foto Christian).

3 Indledning Paradise. That is the shortest description of Extremadura in spring. Sådan indledes Crossbill Guides: Extremadura (2006). Og efter vores besøg i begyndelsen af maj 2013 ( maj) har vi ingen forbehold med at give forfatterne ret. Først og fremmest på grund af de enorme lysåbne, smukke landskaber med spredte gamle majestætiske sten- og korkege på bund af et, her i begyndelsen af maj, overvejende lillafarvet blomsterflor. Men også de enorme græsstepper ved Belen og mellem Trujillo og Caceres. De dybe slugter med især den vandrige flod Rio Tajo, som slynger sig gennem området langs den markante bjegkam i nationalparken Monfrague, der, med dens mange fascinerende klippefremspring, leverer yngleplads til masser af gribbe samt til ørne, falke, ugler og sorte storke. Hertil kommer dalstrøg og klippeskråninger med et fantastisk blomsterflor og varierede træbevoksninger, der rummer en stor variation af karakteristiske mediterane småfugle samt pittoreske byer med gamle borge og kirker, der bl.a. huser gode populationer af hvid stork og lille tårnfalk. Det er således forståeligt, at Extremadura ikke kun er et hotspot for ornitologer, men også i stigende grad besøges af øko-turister - og også den vigtigste grund til, at vi måtte besøge området (for de fleste af os ikke for første gang). Vi var 8 (4 par) fra Østjylland på turen: Else Sommer og Knud Boysen, Bodil Lauridsen og John Schmidt, Susanne Boutrup og Christian A. Jensen samt Kate Nilsson og Jan Kahr Sørensen. Praktiske detaljer Vi valgte et stort hus i den (meget) lille bjergby Cabanas del Castillo som udgangspunkt for vores aktiviteter beliggende i den centrale del af Sierra de Las Villueras godt en halv times kørsel øst for Monfrague. Et autentisk, enkelt og charmerende hus med en fantastisk udsigt over deheshaen betegnelsen for det karakteristiske savanneagtige landskab med de spredte kork- og stenege. Lidt for langt fra de mest berømte lokaliteter. Men dog med en ganske

4 pæn andel af de, for Extremadura, mest karakteristiske fuglearter om end ikke i så rå mængder. Til gengæld var huset billigt at leje: 570 /4275 kr. for 6 nætter svarende til 534 kr. pr. person, eller 178 kr. pr. nat pr. par! Huset var meget funktionelt til vores brug, fire soverum med eget bad og toilet samt køkken og opholdsstue. Huset var lejet via internettet: Vi fløj til Madrid med KLM fra Billund via Amsterdam for en pris på ca kr. pr. person. Og lejede to store gode biler i lufthavnen, der komfortabelt bragte os til Sepúlveda, der ligger ca. 150 nord for Madrid og som vi havde valgt som predestination med en enkelt overnatning inden turen videre til Extremadura. Bilerne var lejet gennem Europcar. Benzinpriserne svarede til danske forhold. I Sepúlveda boede vi på Hotel Puerta de Sepúlveda, ca. 550 DKK pr. dobbeltværelse. Vejret var i hele ugen tilpas varmt med grader og næsten ingen vind. Ganske vist skyet et par af dagene, men ingen nedbør, hvilket ellers er ganske normalt i området her i første halvdel af maj (og som den følgende uge da også indfriede forventningerne til). Vi havde egentlig planlagt at fordele os i bilerne på kryds og tværs i løbet af turen afhængig af ønsker og mål men endte med en fast fordeling med Bodil, John, Christian og Susanne i bil 1 og Else, Knud, Kate og Jan i bil 2. Rapporten er forfattet af turens deltagere med Christian A. Jensen som redaktør på denne turrapport Cabanas del Castillo, Værelse med udsigt ( foto Jan)

5 Lørdag den 4. maj 2013 Afrejse fra Billund kl med KLM til Amstedam med ankomst kl 7.00, hvor et par timers venten blev omsat til en lille morgenlur inden den videre flyforbindelse kl skulle bringe os til lufthavnen Barajas nordøst for Madrid. Ankomst kl hvor de 2 udlejningsbiler var klar. GPS en blev programmeret til en nordlig kurs mod Sepulveda efter første targetart Duponts Lærke. Hotel Puerta de Sepulveda ligger tæt ved floden Rio Duraton og ca. 45 minutters kørsel fra nationalparken Parque Natural de las Hoces del Rio Duraton. Vejen nordpå fra Madrid er via motorvej A1-E5 til afkørsel nr. 107, hvorefter der køres mod vest ad en mindre vej, som krydser et par mindre vandløb. En del rovfugle blev set fra vejen med Gåsegib som den mest talrige med 30, Sort Glente 10, Hedehøg 3, Dværgørn 1 og Rød Glente 1. Hotellet i Sepulveda (foto Susanne).

6 Vel ankommen til hotellet i Sepulveda kl. 15 blev en velfortjent kop kaffe nydt til sangen fra Husrødstjert, Gulirsk, Spottesanger samt fra et træ bag hotellet, Rødtoppet Fuglekonge. En rekognosceringstur til nationalparken med Duponts Lærke. Fra Sepúlveda kørte vi mod vest til Vilar de Sobrepena. Efter denne by ender vejen i et T- kryds, hvor der køres mod nord langs floden. Landskabet er varieret med en højderyg med spredt buskvegetation, her sås 2 Middelhavsstenpikker, og flere Rødhovedede Tornskader. I den lille by Villaseca fører en mindre grusvej mod vest ind i nationalparken. Vi gjorde flere holdt for at få en fornemmelse af, hvor Duponts Lærke skulle findes. De turrapporter, vi på forhånd havde konsultereret, beskriver fuglen som sky og med en aktiv sangperiode omkring solopgang. Området, som er udlagt som nationalpark, ser fra luftfotos ud til at være forsøgt opdyrket i flere områder. Til trods for dette er området et sandt mekka for forskellige lærker. Korttået Lærke var talrig sammen med Tekla/Toplærke samt Hedelærke. Lokaliteten Parque Natural de las Hoces del Rio Duraton. A angiver området hvor vi fandt Duponts Lærke. B er et godt udkikspunkt for Gåsegribbe ved floden Rio Duraton.

7 Parken besøges i week-enden af mange spaniere, som kører til enden af vejen, hvor man fra P-pladsen kan gå ud for at nyde udsigten over et smukt canyon landskab. Talrige Gåsegribbe, Klippesvaler og Alpekrager kan ses i et betagende landskab. Terræn med Duponts Lærke (foto Susanne). På vej tilbage kørte vi langsomt med nedrullede vinduer, pludselig hørtes lyden som fra en rusten havelåge, som blev åbnet og lukket, der, Duponts Lærke. Ud af bilerne, men retningen af den syngende fugl var svær at bestemme. Der er den, lød meldingen, og ganske rigtigt, der stod fuglen på en lille forhøjning og sang. Mindst 3-4 fugle var nu aktive, og klokken var "kun" fem om eftermiddagen. Fuglene sang både fra sangpost og i sangflugt. Sky var fuglen ikke, og den lod sig fotografere på hæderlig afstand. En tilfreds gruppe kunne nu nyde aftensmaden på hotellet uden at skulle stresse over at skulle meget tidligt op næste morgen.

8 Duponts Lærke (foto Christian). Søndag den 5. maj 2013 Efter en god nattesøvn på Hotel Puerta de Sepúlveda var der morgen obs kl for de morgenfriske på en meget fin lokalitet ca. 1 km i vestlig retning fra hotellet. Bilerne var dækkede af is - men efter en afisning og lille køretur gennem en nyanlagt tunnel under Sepúlvedas gamle bydel - så var vi klar. Lokaliteten bød på en travetur langs floden Rio Duraton. Gamle bygningsværker viste, at floden tidligere har haft stor betydning for området. Andre havde fundet vejen ned til floden. Snart mødte vi flere lystfiskere, som med stang og snøre afsøgte muligheden for kontakt med en fisk.

9 Lokaliteten vest for Sepúlveda, hvor en sti fra P-pladsen fører ned til floden Rio Duraton. Udover en meget varieret fuglelokalitet var det en vandretur i naturskønne omgivelser. Lokaliteten bød bl.a. på Pirol, Blådrossel, Spottesanger, Biæder, Hærfugl, Gulirisk, Hedelærke, Rødhøne, Hedehøg og Gåsegribbe, som rastede på klippesiderne langs floden. I bevoksningen langs floden kunne der høres Sydlig Nattergal og Bjergløvsanger.

10 Bjergløvsanger (foto Christian). Efter et meget udmærket morgenmåltid og turophold på Hotel Puerta Sepúlveda var der 9.30 afgang mod Extramadura. Bil 1 havde indlagt flere fugleobs undervejs, især var de små pinjeskove langs vejen mellem Sepúlveda og Segovia interessante. Her blev der bl.a. set Korttået Træløber på rede, mange Dværgørne, Lærkefalk, Hvepsevåge, Hvid Stork, Halemejser og Mestersanger. Korttået træløber ved redehul (foto Christian). Turen videre mod sydvest gik via passet mellem Sierra de Guadarrama og Sierra de Gredos. I højderne var der meget fine obs med bl.a. Klippeværling, Bjergløvsanger, Hvidskægget Sanger og Tornirisk. Efter en heldagstur i bil med mange stop for obs undervejs nåede vi kl vores faste opholdssted i Extramadura i Cabanas del Castillo nær byen Deleitosa. Bil 2 fulgte GPS ens anvisninger ad motorvejen og nåede derfor frem til Extremadura noget tidligere. Det gav til gengæld nogen timer til en tur til Trujillo, som denne søndag eftermiddag var præget af den årlige oste-festival i Trujillo.

11 Hvidskægget sanger (foto Christian). Mandag den 6. maj 2013 Dagen var planlagt som store steppedag med afgang fra Cabanas del Castillo kl. 9 med langsom kørsel frem mod stepperne gennem deheshaen og småbyerne Solana og Berzocana langs Sierra de Villueras med stop hist og her. Fantastisk smukt område med en udsøgt rig flora mest karakteristisk var soløjetræ. Fugleobs her denne formiddag var Sortstrubet Bynkefugl, Gærdeværlig, Korttået Træløber, Sydlig Nattergal, Spottesanger, Blåskade, Misteldrossel, Toplærke, Pirol, Hedelærke, Bjergvipstjert, Dværgørn, Gåsegrib, Rød- og Sort Glente. Og vi blev lidt imponerede/overraskede over en Musvåge, der slog en Blåskade i flugten. Sletterne ved Belen bød ikke på trapper, men fine obs langs den støvede vej af Hærfugl, Biæder, Hvid Stork, Kalanderlærke, Toplærke, Sortstrubet Bynkefugl, Tårnfalk, masser af Gåsegribbe og pænt med Munkegribbe, enkelte Ådselgribbe, lille Lappedykker, Hedehøg og de allestedsnærværende Sorte Glenter.

12 Biæder (foto Chistian). Hurtig frokost i Trujillo og videre ud på stepperne i retningen mod Caceres via Embalsa de Casillas og S ta Marta de Magasca. Flere stop undervejs: Ud over de, ved Belen, observerede arter sås: Stylteløber, Skarv, Kohejre, Fiskehejre, Sølvhejre, Silkehejre og Hedehøg. Kohejre og stylteløbere (foto Christian).

13 Munkegrib øverst og to gåsegribbe (foto Christian). Vi gjorde ophold ved floden/dalsænkningen 1-2 km vest for S ta Marta de Magasca, hvor Høgeørnen havde rede i toppen af en elmast med en unge. Her sås i alt 3 Høgeørne, 2 Sorte Storke, 1 Dværgørn og 1 Isfugl. Høgeørn. I reden var der en stor unge ( foto Christian).

14 Videre ud ad den lille vej, CC99, vest for S ta Marta de Magasca havde vi fornøjelsen af først en enkelt Stortrappe og senere 14 Stortrapper og 1 Dværgtrappe. I samme område var der ca. 20 Ellekrager, der ynglede i de kasser, der var opsat i elmaster langs vejen. Længere fremme også 1 Kirkeugle, der, ligesom enkelte Tårnfalke, var tiltrukket af redekasserne langs vejen. Kirkeugle (foto Christian). Tirsdag den 7. maj 2013 Dagen begyndte med dejlig morgenmad. Yoghurt, scrambled egg, brød med ost og pølse. Kaffe, te og juice. Morgenmaden blev uheldigvis (og helt unødigt) forstyrret af, at mandagens indkøb af 2 fl. rosé blev fundet i fryseren. Under omfattende sikkerhedsforanstaltning (rullemaries indsatser blegner i den sammenligning) blev de to flasker opereret ud af fryseren og placeret sikkert i en pose. Ganske alvorlig anmærkning til synderen!

15 Kalanderlærke (foto Christian). Afgang fra Cabañas del Castillo kl. 9. Mest skyet vejr med højtliggende skyer - lunt. Første stop på vej til Monfragüe: Blåskade, Turteldue, Hærfugl, Ensfarvet Stær, Fiskehejre, Bysvale, Tyrkerdue, Toplærke, Biæder, Rødrygget Svale. Kl observeres i 490 meters højde med udsigt mod Peña Falcon. Vejret klaret delvist op: Gåsegrib, Ådselsgrib, Munkegrib, Vandrefalk, Sort Glente, Blådrossel, Gulirisk, Korttået Træløber, Rødrygget Svale, Bogfinke, Provencesanger, Gøg, Musvit og Blåmejse. Kaffe og is. På vej ned til andet observationspunkt mod Peña Falcon fik vi af et par danske ornitologer et tip om ynglende Gærdeværling, der fløj til og fra reden. Ved nærmere eftersyn at viste det sig desværre blot at være en Gulirisk, hvilket meddeleren senere på dagen tydeligt blev gjort opmærksom på.

16 Obs fra Peña Falcon (foto Else). Ved andet observationspunkt noteredes: Sort Stork (på rede), Klippesvale, Rødrygget Svale, Munkegrib, Gåsegrib, Ådselsgrib, Korttået Træløber, Sort Glente, Rød Glente. Frokost og kaffe blev indtaget ved informationscentret Villareal de San Carlos. Værd at bemærke, at når man køber en cola til 1,30 euro, følger der op til 4 små tapas med.

17 Blådrossel han (foto Christian). Gåtur mod Rio Tajo: Sydlig Nattergal, Slangeørn, Sort Glente, Korttået Træløber, Gåsegrib. Et blomsterflor så ubeskriveligt smukt; især områdets karakterblomst Cistus Ladanifer (Soløje familien) stod i fuldt flor. Bodil nyder udsigten til sneklædte bjerge (foto Knud).

18 Slangeørn (foto Christian). Sidste stop ved Lille Falcon, hvor Christian havde fået oplyst, at der skulle være ynglende Spansk Kejserørn. Her blev set Klippeværling (meget fotograferet), Digesvale, Hvid Stork, Sort Stork og Kongeørn. Herefter delte gruppen sig. Bil 2, som stod for aftensmaden, startede hjemad, mens bil 1 demonstrerede større vedholdenhed og blev belønnet, da den Spanske Kejserørn dukkede op over bjergkammen og lod sig forevige. "De vedholdende skal belønnes - med møje, skal man nå det høje" citat: Jan. Spansk Kejserørn (foto Christian).

19 Hjemme i Cabañas del Castillo middag ved tiden. De to flasker rosé blev forsøgt revitaliseret, men at dømme efter smagen havde forfrysningen forvoldt uoprettelig skade. Den billige lokale rødvin fejlede (vist) ikke noget. Menu: Brød med skinke, tomatsalat, gryderet med oksekød og grøntsager og dertil ris. Den rosé-anmærkede person fik delvis oprejsning, da han ud på aftenen kunne oplyse, at Natugle kunne føjes til listen. En herlig dag med naturoplevelser, der i den grad tog pusten fra denne dags rapportør, der besøgte Extremadura for første gang. Onsdag den 8. maj 2013 Nye ture fra Cabañas del Castillo. Bil 1 og 2 valgte denne dag forskellige ruter. Bil 1-holdet ville gense nogle af de steder, som var oplevet på tidligere ture til Extremadura. Målet var Monroy og et håb om at finde Blå Glente. Det meste af turen til Monrey fra Trujilo gik via vej cc-128 gennem landskaber med indhegnede lunde af steneg med græssende kreaturer og svin. De små vandhuller inden for indhegningerne blev checket, og det gav et par Knarænder. I luften svævede Sorte Glenter og et par Dværgørne. I Monroy var det tid til frokost, som blev nydt på torvet med udsigt til de mange storkereder på den gamle kirke. Hvid Stork (foto Christian).

20 Fra Monroy gik turen nord på ad cc-47. Hvor vejen møder EX-373 er der en række store fyrretræer med en større koloni af Hvide Storke. Kolonien så noget medtaget ud i forhold til, da vi så den for år tilbage. Stedet er også et kendt sted for udkig efter Blå Glente, men for os var det desværre uden held. Videre af vej EX-373 mod vest, efter 6,5 km går vej CC-41 mod nord til Talaván. Vi havde fået oplysninger om, at et par kongeørne skulle yngle tæt på vådområdet Embalsa de Talaván. Inden vi nåede så langt, fangede et par fugle i terneflugt vores opmærksomhed, det var Rødvingede Braksvaler, som jagtede insekter over det tørre steppelandskab Embalsa de Talaván, A er området med rødvinget braksvale.

21 Embalsa de Talaván viste sig at være et spændende vådområde. Ved P-pladsen var der opsat en informationstavle, og der var etableret et fugleskjul ved kanten af rørskoven. Fra rørskoven hørtes flere Drosselrørsangere, og fra omkringliggende områder hørtes Cistussangerens ensformige flugtsang. På vandfladen sås Knarænder, Blishøns og Toppet Lappedykker. I den lille poppellund øst for vejen afslørede en kæmpe rede tilstedeværelsen af en Kongeørn. Et scopkig på reden viste en adult på kanten og en stor unge i reden. Den store rede rummede også en større koloni af Spanske Spurve. På vejen tilbage aflagde vi den lille by Torrejon el Rubio et besøg for at se på en flok Alpesejlere, som søgte føde omkring byens høje silo. Alpesejler (foto Christian).

22 Guadalupe, med det imponerende kloster fra 1340 (foto Jan). Bil 2 brugte turen på sightseeing i Sierra de Las Villuercas og Guadalupe og beretter således: Mens den ornitologiske hardcore halvdel af gruppen brugte dagen på at undersøge Trujillo-Caceres-stepperne for især trapper, tog bil 2 på en tur langs den lokale Sierra de Las Villueras-bjergkæde, primært med byen Guadalupe som mål. Fuglemæssigt bød turen ikke på overraskelser blot de typiske arter for området som Dværgørn, Munkegrib, Gåsegrib, Ådelsgrib, Sort Stork og i Guadalupe godt med Lille Tårnfalk. Vi søgte efter gråsejler til turlisten, men forgæves. Guadalupe, med det imponerende kloster fra 1340, beskrives som en af Spaniens perler både med hensyn til arkitektur og kunsthistorie. Sort Stork (foto Christian).

23 På trappen til klostret i Guadalupe (foto Kate). Guadalupe er en af de tre vigtigste pilgrimsbyer i Spanien (sammen med Santiago de Compostella og Monserrat uden for Barcelona). Her tilbeder fromme katolikker La Virgin de Guadalupe, der repræsenteres af en madonnafigur med sort ansigt og sorte hænder. Klosteret dominerer bybilledet. Det er et smukt bygningsværk såvel i det ydre som det indre, der rummer mange kunstskatte. Vi fulgte en gruppe spanske turister på en guidet rundvisning på spansk, hvilket desværre kun gav et sparsomt udbytte. Det sidste rum på rundvisningen var fyldt med guld, sølv- og ædelstene-belagte lysestager, kister, regalier m.v. Vel ikke helt (eller snarere langt fra) i overensstemmelse med den gode Frans af Assisis oprindelige tanker om et (munke-) liv i fattigdom!

24 Torsdag den 9. maj 2013 Dagens mål var sumpområdet nær Almaraz. Området er en kunstig anlagt sø, som tjener som vandreservoir, hvorfra et nærliggende A-kraftværk får kølevand. I den nordøstlige del af søen fører vej cc-17 over en dæmning, som afsnører et vådområde omkranset af et større rørskovsområde. På nordsiden er der en mindre P-plads, hvor der er opstillet et fugletårn. Tårnet var desværre aflåst, men fra gangbroen op til tårnet har man god oversigt over rørskoven. Purpurhejre, Nathejre, Sølvhejre fløj forbi, og fra rørskoven hørtes Savisanger, Drosselrørsanger samt Pungmejse. Embalsa Almaraz. Ved P-pladsen er et fugletårn med god udsigt over rørskoven.

25 Purpurhejre (foto Christian). Flere jordveje fører ud i området, hvor der er etableret flere fugletårne. Herfra sås Sultanhøne, Sandterner og Skægmejser. Sidst på formiddagen kørte vi videre mod Monfragüe, hvor vi spiste frokost på Hotel Rural Puerta, som ligger smukt ned til Rio Tiétar med lysåbne græsningsenge med korkege, hvor Biæder og Rødhovedet Tornskade sås rastende. Efter frokost kørte vi til Lille Falcon klippen, hvor en Spansk Kejseørn viste flyvekunst sammen med Sort Stork, Munkegrib og mange Gåsegribbe. Desværre var det tidligere lokale ynglepar af Stor Hornugle ikke længere at finde på klippehylden. Et stop ved Castillo de Monfragüe viste, at der havde været tragedie hos yngleparret af Sort Stork. Få dage tidligere havde vi set parret ved en rede med unger, men en opstemning af floden havde i mellemtiden hævet vandstanden, og reden var nu oversvømmet. Fredag den 10. maj 2013 Inden morgenmaden kunne vi høre en Vagtel fugte sine læber, og vi så en Bjergvipstjert flyve forbi. Jan mente, at han kunne høre Skadegøgen langt ude på marken bevokset med kork- og steneg. Denne dags ansvarlige rapportører viste mangel på ornitologisk ansvarlighed ved at proklamere en dag uden for mange timer på landevejen. Formiddags-gå-

26 turen for halvdelen af bil 2 gik til op på plateauet med formidabel udsigt til de to Spottesanger (foto Jan). klipper, der kan betegnes som en slags vartegn for Cabañas del Castillo. Vejret var solrigt fra morgenstunden: Husrødstjert, Sorthovedet Sanger, Spottesanger, Gærdesmutte, Bogfinke, Blådrossel, Ådselsgrib, Gåsegrib, Alpesejler, Bysvale, Gøg, Klippeværling, Solsort, Musvit, Blåmejse, Stillits, Sydlig Nattergal, Bomlærke, Skovskade. Den anden halvdel af bil 2 gik på jagt i dalen efter skadegøgen. Den lod sig dog hverken se eller høre. Til gengæld blev de belønnet med en meget fin Pirol. Kl. 12 kørte bil 2 med alle sine fire "beboere" ud på en lille tur. Første stop efter 8 km var den lille by Solana. Sejlerne ved den smukke kirke og kirkeplads blev tjekket ud. Ingen gråsejler, kun Mursejlere. Og en enkelt Hvid Stork på taget af kirken. Efter at have kigget indenfor i en restaurant, som ikke levede op til vores - i øvrigt beskedne - krav, havde vi mere held, da vi længere henne ad gaden fandt et lille hyggeligt sted, hvor vi i gårdhavens skygge, og efter at have bedt ejeren skrue ned for musikken, fik fred og ro til at nyde en sandwich og en øl. Stadig kun Mursejlere.

27 Kaffetørsten tvang os ind på torvet i den næste by Berzocana. Her var dét torv, vi havde drømt om hele ugen, og vi nød en dejlig kop kaffe. Formiddagens marked var ved at lukke ned, og selv de to kvinder i selskabet fandt ikke noget af interesse. Stadig kun Mursejlere. Nu skulle der kigges lidt fugle. Bilen blev parkeret ved den lille å med bjergvipstjerten fra i mandags. Vi gik en tur langs den totalt øde landevej (mødte ingen biler i løbet af 1 time). Dog så vi heller ikke mange fugle - men dem vi så var i meget smukke omgivelser: Blåskade (foto Chr.). Blåskade, Gåsegrib, Bjergvipstjert og flere gengangere fra de foregående dage. Vi kørte hjemad og gjorde endnu et holdt på torvet i Berzocana. Endnu engang konstaterede vi, at clashet mellem vores dårlige spansk og de lokales lige så dårlige engelsk voldte problemer. Denne gang havde det nær kostet os en is. Det lykkedes dog vores kaffetjener at læse vores kropssprog, og vi fik vores is, som for øvrigt hedder helado på spansk. (Det burde vi selv have tænkt). Stadig ingen gråsejlere. Da bil 1 vendte hjem sidst på eftermiddagen, mødte Christian to engelske ornitologer, der kunne fortælle, at de havde set Kaffersejler i byen. Således opmuntret gik 3 af os med to teleskoper hen, hvor vi havde et fint kig til

28 klippen. Efter ca. 10 minutters intens observation udstødte Jan et jubelbrøl, som fik fejringen af en scoring i en Champions League-finale til at ligne ren rutine. Jan skarpe øje havde fanget en Kaffersejler. Bil 1 startede dagens tur med et stop i Deleitosa, den nærliggende by, som vi bare er kørt igennem hver dag. Bag vejen langs byen viste der sig at være en hyggelig lille by med et torv med dejlige grøntsager, og boder med alt fra vandhaner til cardigans. Deleitosa med torvehandel (foto Susanne). Målet var at komme til Belen-vejen igen, og logikken sagde, at hvis der var en lille vej måtte den føre dertil. Det førte os ud på en markvej som til sidst endte blindt i en sti logikken slog ikke til, så vi måtte samme vej tilbage. Der var stadig ingen trapper i Belen området. I Trujillo var der til gengæld masser af Lille Tårnfalke, men ingen nye fugle til listen.

29 Trujillo (foto Susanne)-. Munter afskedsmiddag (Christian kom lidt senere, jf. Kaffersejleren). For 6. aften i træk blev der fremtryllet en dejlig middag. De tre børn (12, 9 og 7 år) i nabohuset, nød at vores ophold på det nærmeste betød en fordobling af indbyggertallet i Cabañas del Castillo. Jesús på 12, forklarede på relativt imponerende engelsk, hvor glad han var for byen og naturen. For den fodboldinteresserede var det tydeligt, at FC Barcelona tilsyneladende ikke har mange fans i Extremadura. Til gengæld lyste han op, når talen faldt på kongeklubben 200 km længere mod nordøst. Spanien kan andet end fodbold, Tyrefægterarena (foto Jan).

30 Else i blomsterflor (foto Jan). Det var tid at gøre endelig mandtal over fuglelisten. Med sit gæt på 139 var Knud den, der kom tættest på det endelige antal der løb op i 135 arter. Knud fik applaus og overrakt sin præmie. Korkege med blomstrende lavendel (foto Knud). Desværre lykkedes det ikke at finde Blå glente, hvilket heller ikke lykkkedes for de andre ornitologer vi mødte, men alt i alt en fortrinlig og udbytterig tur med eksemplarisk behagligt vejr i et overmåde smukt floristisk landskab.

31 Lavendel og soløje (foto Susanne). Rødhovedet Tornskade og Gulirsk (foto Christian). Bomlærke og Toplærke (foto Christian).

32 Det samlede hold fra venstre John, Knud, Jan, Kate, Bodil, Else, Susanne og Chrisian. I baggrunde naboens to børn (foto Knud).

33 Birds Fugle Aves 4.maj 5.maj 6.maj 7.maj 8.maj 9.maj 10.maj Little Grebe Lille Lappedykker Tachybaptus ruficollis 2 Great Crested Grebe Toppet Lappedykker Podiceps cristatus 8 10 Great Cormorant Skarv Phalacrocorax carbo 21 Cattle Egret Kohejre Bubulcus ibis Little Egret Silkehejre Egretta garzetta 5 30 Grey Heron Fiskehejre Ardea cinerea Western Great Egret Sølvhejre Ardea alba 3 Purple Heron Purpurhejre Ardea purpurea 1 45 Black-crowned Night Heron Nathejre Nycticorax nycticorax 15 Black Stork Sort Stork Ciconia nigra 1 1 White Stork Hvid Stork Ciconia ciconia 20 2 Gadwall Knarand Anas strepera 7 5 Mallard Gråand Anas platyrhynchos 2 2 Black Kite Sort Glente Milvus migrans Common Red Kite Rød Glente Milvus milvus 1 3 Egyptian Vulture Ådselgrib Neophron percnopterus Griffon Vulture Gåsegrib Gyps fulvus Cinereous (Black) Vulture Munkegrib Aegypius monachus Short-toed Snake-Eagle Slangeørn Circaetus gallicus Western Marsh Harrier Rørhøg Circus aeruginosus 5 Montagu's Harrier Hedehøg Circus pygargus Eurasian Sparrowhawk Spurvehøg Accipiter nisus 1 Common Buzzard Musvåge Buteo buteo 4 3 European Honey Buzzard Hvepsevåge Pernis apivorus 2 Booted Eagle Dværgørn Aquila pennata Golden Eagle Kongeørn Aquila chrysaetos 4 3 Bonelli's Eagle Høgeørn Aquila fasciata 4 2 Spanish Imperial Eagle Spansk Kejserørn Aquila adalberti 1 3 Lesser Kestrel Lille Tårnfalk Falco naumanni Common Kestrel Tårnfalk Falco tinnunculus 1 1 Eurasian Hobby Lærkefalk Falco subbuteo 2 Peregrine Vandrefalk Falco peregrinus Red-legged Partridge Rødhøne Alectoris rufa 2 5 Common Quail Vagtel Coturnix coturnix 1 5 Water Rail Vandrikse Rallus aquatius 1 Common Moorhen Grønbenet Rørhøne Gallinula chloropus 1 2 Purple Gallinule Sultanhøne Porphyrio porphyrio 8 Eurasian Coot Blishøne Fulica atra Little Bustard Dværgtrappe Tetrax tetrax 1 Great Bustard Stortrappe Otis tarda 22 Black-winged Stilt Stylteløber Himantopus himantopus 20 Common Redshank Rødben Tringa totanus 1 Collared Pratincole Rødvinget Braksvale Glareola pratincola 3 2 Gull-billed Tern Sandterne Gelochelidon nilotica 25 Black-headed Gull Hættemåge Chroicocephalus ridibundus 20 Rock Dove Klippedue Columba livia 10 2 Woodpigeon Ringdue Columba palumbus 1

34 Eurasian Collared Dove Tyrkerdue Streptopelia decaocto 14 European Turtle Dove Turteldue Streptopelia turtur 2 Great Spotted Cuckoo Skadegøg Clamator glandarius 1 Common Cuckoo Gøg Cuculus canorus Little Owl Kirkeugle Athene noctua 1 Tawny Owl Natugle Strix aluco 1 1 Common Swift Mursejler Apus apus Common White-rumped Swift Kaffersejler Apus caffer 1 Alpine Swift Alpesejler Apus melba 6 4 Common Kingfisher Isfugl Alcedo atthis 1 1 European Bee-eater Biæder Merops apiaster European Roller Ellekrage Coracias garrulus 1 40 Eurasian Hoopoe Hærfugl Upupa epops European Green Woodpecker Grønspætte Picus viridis 1 1 Great Spotted Woodpecker Stor Flagspætte Dendrocopos major 1 2 Calandra Lark Kalanderlærke Melanocorypha calandra 10 Greater Short-toed Lark Korttået Lærke Calandrella brachydactyla 25 Crested Lark Toplærke Galerida cristata Common Thekla Lark Theklalærke Galerida theklae 5 Wood Lark Hedelærke Lullula arborea Eurasian Skylark Sanglærke Alauda arvensis 4 Duponts's Lark Duponts Lærke Chersophilus duponti 4 Eurasian Crag Martin Klippesvale Ptyonoprogne rupestris Barn Swallow Landsvale Hirundo rustica Common Common House Martin Bysvale Delichon urbica Common Sand Martin Digesvale Riparia riparia 1 Red-rumped Swallow Rødrygget Svale Cecropis daurica Yellow Wagtail Gul Vipstjert Motacilla flava 1 Grey Wagtail Bjergvipstjert Motacilla cinerea 3 Pied Wagtail Hvid Vipstjert Motacilla alba 1 Winter Wren Gærdesmutte Troglodytes troglodytes 1 8 Alpine Accentor Alpejernspurv Prunella collaris 1 European Robin Rødhals Erithacus rubecula 2 Nightingale Sydlig Nattergal Luscinia megarhynchos Black Redstart Husrødstjert Phoenicurus ochruros Eurasian Stonechat Sortstrubet Bynkefugl Saxicola torquatus 8 5 Northern Wheatear Stenpikker Oenanthe oenanthe 1 1 Black-eared Wheatear Middelhavsstenpikker Oenanthe hispanica 2 Blue Rock Thrush Blådrossel Monticola solitarius Common Blackbird Solsort Turdus merula Mistle Thrush Misteldrossel Turdus viscivorus 1 Song Thrush Sangdrossel Turdus philomelos 1 Zitting Cisticola Cistussanger Cisticola juncidis 2 2 Common Grasshopper Warbler Græshoppesanger Locustella naevia 1 Savi's Warbler Savisanger Locustella luscinioides 7 Cetti's Warbler Cettisanger Cettia cetti 8 Eurasian Reed Warbler Rørsanger Acrocephalus scirpaceus 2

35 Great Reed Warbler Drosselrørsanger Acrocephalus arundinaceu 4 Melodious Warbler Spottesanger Hippolais polyglotta Subalpine Warbler Hvidskægget Sanger Sylvia cantillans 2 Sardinian Warbler Sorthovedet Sanger Sylvia melanocephala Eurasian Blackcap Munk Sylvia atricapilla Dartford Warbler Provencesanger Sylvia undata 1 1 Western Orphean Warbler Mestersanger Sylvia hortensis 3 Lesser Whitethroat Gærdesanger Sylvia curruca 1 Western Bonelli's Warbler Bjergløvsanger Phylloscopus bonelli 5 Rødtoppet Firecrest Fuglekonge Regulus ignicapilla Short-toed Treecreeper Korttået træløber Certhia brachydactyla Eurasian Penduline Tit Pungmejse Remiz pendulinus 1 Bearded Reedling Skægmejse Panurus biarmicus 2 Long-tailed Bushtit Halemejse Aegithalos caudatus Blue Tit Blåmejse Cyanistes caeruleus 1 1 Great Tit Musvit Parus major European Crested Tit Topmejse Lophophanes cristatus 2 Coal Tit Sortmejse Periparus ater Eurasian Nuthatch Spætmejse Sitta europaea 1 Eurasian Golden Oriole Pirol Oriolus oriolus Sydlig Stor Southern Grey Shrike Tornskade Lanius meridionalis 1 1 Rødhovedet Woodchat Shrike Tornskade Lanius senator Common Azure-winged Magpie Blåskade Cyanopica cyanus Common Eurasian Jay Skovskade Garrulus glandarius Eurasian Magpie Husskade Pica pica Common Chough Alpekrage Pyrrhocorax pyrrhocorax Western Jackdaw Allike Corvus monedula Common Carrion Crow Sortkrage Corvus corone 3 Northern Raven Ravn Corvus corax Spotless Starling Ensfarvet Stær Sturnus unicolor Common House Sparrow Gråspurv Passer domesticus Common Spanish Sparrow Spansk Spurv Passer hispaniolensis 45 Eurasian Tree Sparrow Skovspurv Passer montanus 10 Common Chaffinch Bogfinke Fringilla coelebs 5 1 European Serin Gulirisk Serinus serinus 5 European Greenfinch Grønirisk Carduelis chloris 2 European Goldfinch Stillits Carduelis carduelis 30 5 Common Linnet Tornirisk Carduelis cannabina 11 Coccothraustes Hawfinch Kernebider coccothraustes 1 1 Rock Bunting Klippeværling Emberiza cia Corn Bunting Bomlærke Miliaria calandra Common

36 Solnedgang set fra huset i Cabañas del Castillo (foto Christian).

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

Extremadura, Spanien. 11. - 19. april 2011. DOF Travel. Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard

Extremadura, Spanien. 11. - 19. april 2011. DOF Travel. Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard Extremadura, Spanien 11. - 19. april 2011 DOF Travel Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard 1 Turprogram Udrejsedag Flyvning: Kastrup og Billund Madrid over Amsterdam Kørsel Madrid Torrejón el Rubio.

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Extremadura, Spanien

Extremadura, Spanien Extremadura, Spanien 25. april 3. maj 2010 DOF Travel Ledere: Jørgen Ballegaard og Jens Ballegaard Foto: Per Frydenlund Nielsen Turprogram: Søndag 25. april: Flyvning København 08.35 Madrid 11.50 Kørsel

Læs mere

Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009

Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009 Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009 Torben Sebro, tse.bro@hotmail.com Indledning: Turen var en familieferie med kombination af almindelige turistaktiviteter og fuglekiggeri i daglige, men

Læs mere

SPANIEN. Dansk Ornitologisk Forening. Extremadura og Hoces del Duratón. 6. 14. maj 2005. Birdlife Denmark. John Speich og Frands Jensen

SPANIEN. Dansk Ornitologisk Forening. Extremadura og Hoces del Duratón. 6. 14. maj 2005. Birdlife Denmark. John Speich og Frands Jensen SPANIEN Extremadura og Hoces del Duratón 6. 14. maj 2005 John Speich og Frands Jensen Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 2 Forord Det centrale Spanien med det fuglerige Extremadura og Hoces del

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

FUGLE I BYEN. Guide til 25 fuglearter

FUGLE I BYEN. Guide til 25 fuglearter FUGLE I BYEN Guide til 25 fuglearter FUGLE I BYEN rummer 25 af de mest almindelige fuglearter i Botanisk Have i København. Hæftet er velegnet til bestemmelse af fuglearter i de fleste bymiljøer. Fuglene

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT YNGLEFUGLE I DE FREDEDE JORDBASSINER 2015 Den nyetablerede ø i bassin 15 marts 2015 Vordingborg kommune Afdeling for Land og Miljø Rapport for Vordingborg Kommune v/ Konsulent

Læs mere

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20. Artsliste Catalonien Dato: 30. maj 5. juni 2015 Guide: Erik Mølgaard Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.30 Dag 2. Ankomst til Ebro delta 02.30. Ebro deltaet 10.00-18.00 Dag 3. Els Port 09.00-15.00,

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

Fuglene omkring. Danfoss Universe. Februar - september 2008. af Bjarne Nielsen

Fuglene omkring. Danfoss Universe. Februar - september 2008. af Bjarne Nielsen Fuglene omkring Danfoss Universe Februar - september 2008 af Bjarne Nielsen Langesø, 1. oktober 2008 Euring-nr. dansk navn, latinsk navn (antal observationer, antal observerede individer, formodet antal

Læs mere

Tyrkiet. Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich

Tyrkiet. Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Tyrkiet Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010 Steppevåge Foto: Arne DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord Fra søndag den 19. - mandag den 27. september 2010 afholdt

Læs mere

En tur med DOF Travel. Spanien. Andalusien og Extremadura. April - maj 2014

En tur med DOF Travel. Spanien. Andalusien og Extremadura. April - maj 2014 Spanien Andalusien og Extremadura April - maj 2014 En tur med DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede endnu en tur til

Læs mere

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014

KROATIEN 28.april til 5.maj 2014 KROATIEN.april til.maj 0 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou Forord Fra den.april til den.maj 0 afholdt DOFTravel den første tur Kroatien på Balkan.

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle.

En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle. Anatolien Tyrkiet.. maj 0 Dof Travel. Turledere: Silas Olofson og Jens Ballegaard I maj 0 tog deltagere og ledere i minibusser rundt i Anatolien. Men start i Ankara og slut i Kayseri blev der på dage set

Læs mere

Extremadura 8 dage 28. april 5. maj Fugle, Kultur og Natur

Extremadura 8 dage 28. april 5. maj Fugle, Kultur og Natur Extremadura 8 dage 28. april 5. maj Fugle, Kultur og Natur Guide: Det er med stor glæde, at Scanbird igen i 2016 kan tilbyde en rejse til Spaniens baghave Extremadura, et område som naturelskere i årevis

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen Listen er fra samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning.

Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen Listen er fra  samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning. Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen 1966-2013. Listen er fra www.dofbasen.dk samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning. Dansk navn Latinsk navn Antal gange/antal individer Lille

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

Keldsnor Fuglestation 2006

Keldsnor Fuglestation 2006 Ringmærkningen på Keldsnor Fuglestation 2006 Hele syv Skovsangere blev mærket i 2006, denne er fra 20. august. Foto: Erhardt Ecklon. 2006 var 13. år i træk med ringmærkning i efterårsmånederne på Sydlangeland.

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Af Lisbeth og Jens Dithmarsen Denne lille rapport gennemgår kort de ca. 65 fuglearter, som vi observerede på en kombineret afslapnings- og fugletur til turistbyen Kemer, der

Læs mere

Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet

Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet 1 Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet Dokumentation 1997-2015 Af Bent Bardtrum Indhold Baggrund Tællingerne En fugletur igennem Sagnlandet Redekasserne Artslisterne 1997-2015 Baggrund I efteråret 1997

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

TYRKIET 18. 26. september 2011. Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich

TYRKIET 18. 26. september 2011. Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich TYRKIET 18. 26. september 2011 Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord I perioden 18. til 26. september 2011 afholdt DOF-Travel atter stortur

Læs mere

UNGARN september 2015

UNGARN september 2015 UNGARN 6. 13. september 2015 Foto s (Gerard Gorman) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 6. til den 13. september afholdt DOFTravel den 1. sensommertur

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

LESBOS Den 13. 20. maj 2007.

LESBOS Den 13. 20. maj 2007. LESBOS Den 13. 20. maj 2007. Hætteværling DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 13. 20. maj 2007 afholdt DOF Travel sin fjerde tur til

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

LESBOS Den 11. 18. maj 2008.

LESBOS Den 11. 18. maj 2008. LESBOS Den 11. 18. maj 2008. krüpers spætmejse DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 11. 18. maj 2008 afholdt DOF Travel atter en tur

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

DOF-Travel tur til Polen og Berlin

DOF-Travel tur til Polen og Berlin DOF-Travel tur til Polen og Berlin 8-11. juni 2017 Dansk Ornitologisk Forening Stefan Stürup og Alex Rosendal FORORD Turen blev gennemført med 14 deltagere og to ledere i to minibusser. Fly til Berlin,

Læs mere

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel

Extremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel Forord Etremadura, Andalusien og La Mancha, Spanien 21-30. april 2014 DOF Travel DOF travel har gennem årene haft mange ture til Andalusien og Etremadura, disse to områder blev også besøgt denne gang,

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Spanien. Extremadura. April - maj En tur med DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade København V

Spanien. Extremadura. April - maj En tur med DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade København V Spanien Extremadura April - maj 2017 En tur med DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede endnu en tur til Extremadura

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

TYRKIET 26.marts.2006-1.april2006 SOLFORMØRKELSE-tur til Sydlige Tyrkiet 29.marts 2006

TYRKIET 26.marts.2006-1.april2006 SOLFORMØRKELSE-tur til Sydlige Tyrkiet 29.marts 2006 www.klirer-holdet.net TURRAPPORTER - 027 TYRKIET 26.marts.2006-1.april2006 SOLFORMØRKELSE-tur til Sydlige Tyrkiet 29.marts 2006 NETVERSION Af Benth Micho Møller, KLIRER-HOLDET Denne tur i KLIRER-Holdets

Læs mere

Oversigt over fuglearter til spillekort

Oversigt over fuglearter til spillekort Oversigt over fuglearter til spillekort 1. Drosselfugle - Smådrosler Rødhals Blåhals Husrødstjert Rødstjert Bynkefugl Sortstrubet bynkefugl Stenpikker - Egentlige drosler Ringdrossel Solsort Sjagger Sangdrossel

Læs mere

Nordspanien. 28. maj - 5. juni 2011. (Navarra og Picos de Europa) DOF Travel. Leder: Frands E. Jensen

Nordspanien. 28. maj - 5. juni 2011. (Navarra og Picos de Europa) DOF Travel. Leder: Frands E. Jensen Nordspanien (Navarra og Picos de Europa) 28. maj - 5. juni 2011 DOF Travel Leder: Frands E. Jensen 2 Forord DOF Travel har gennem årene arrangeret utallige storture til Spanien, som er et af Europas bedste

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Makedonien og Prespa i Grækenland 6. - 13. maj 2012

Makedonien og Prespa i Grækenland 6. - 13. maj 2012 Makedonien og Prespa i Grækenland 6. - 13. maj 2012 og krøltoppet pelikan hygger sig sammen. Foto: Karsten. DOF Travel John Speich Birdlife Denmark Forord Fra den 6. - 13. maj 2012 afholdt DOF Travel

Læs mere

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001.

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. WWW.KLIRER-HOLDET.NET TURRAPPORTER - 011 Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Netversion. Samlet rapport kan bestilles på valmose@vip.cybercity.dk for 50.00 kr Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Af

Læs mere

Sydfrankrig Juni 1999

Sydfrankrig Juni 1999 Sydfrankrig Juni 1999 En tur med DOF København af John Andersen og Frands Jensen (internet-version) Forord DOF s Københavnsafdeling arrangerede en tur til Sydfrankrig i perioden 6. - 15. juni 1999 med

Læs mere

TYRKIET 14. 21. september 2008

TYRKIET 14. 21. september 2008 TYRKIET 14. 21. september 2008 Sorte storke Foto: Lars DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord I perioden 14. til 21. september 2008 afholdt DOF-Travel atter stortur

Læs mere

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark RUMÆNIEN Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Der hersker næppe tvivl om,

Læs mere

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

KROATIEN 21.april til 28.april 2017

KROATIEN 21.april til 28.april 2017 KROATIEN 21.april til 28.april 2017 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 21.april til den 28.april 2017 afholdt DOFTravel den anden

Læs mere

DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version

DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version DOF-VESTSJÆLLANDS stortur til UNGARN 26.maj til 6.juni 1993 INET-version Af Benth Micho Møller I dagen 26.maj til 6.juni 1993 afholdt DOF-VESTSJÆLLAND en stortur til det østlige Ungarn. Der var 29 deltagere,

Læs mere

Tyrkie En tur med DOF Travel

Tyrkie   En tur med DOF Travel Tyrkiet Anatolien, Kappadokien April 2015 En tur med DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede den første tur til Anatolien

Læs mere

Vinterfugle ved foderbrættet

Vinterfugle ved foderbrættet Vinterfugle ved foderbrættet Vinteren 2010-2011 ved foderbrættet ved Benth Micho Møller Fra slutningen af november, hvor den første sne faldt og kulden satte ind, begyndte jeg at fodre på mine to foderbræt

Læs mere

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013.

Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Rejseplan MC tur Det ukendte Spanien, Maj 2013. Spaniens-kenderen Claus Berner gennemfører unik 7 dages MC tur i Midtspanien i maj 2013. MC Turen vil have et kulturelt og historisk islæt med besøg i en

Læs mere

BULGARIEN juni DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark. Erik Mølgaard

BULGARIEN juni DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark. Erik Mølgaard BULGARIEN 9. 16. juni 2007 Erik Mølgaard DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord Fra den 9. 16. juni 2007 afholdt DOF travel atter tur til det smukke og fuglerige Bulgarien. Rodopibjergene

Læs mere

Mallorca, Spanien Maj 2010

Mallorca, Spanien Maj 2010 Mallorca, Spanien Maj 2010 1. - 8. maj 2010 Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank Desting (FDE). Indledning Hermed følger en turrapport fra en fugleferie på Mallorca fra

Læs mere

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/

Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/ Dansk Ornitologisk forening, Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg. Polen Det nordvestlige hjørne 4/6-7/6 1998. Deltagerliste. Rita Ploug, Amager Lean Jørgensen, Amager Inge Grete Hansen, Lyngby My Størup,

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

TYRKIET. Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005. DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark TYRKIET Istanbul og Bursa 17. 24. september 2005 DOF-TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord I perioden 17. til 24.september 2005 afholdt DOF-Travel atter en tur til det nordvestligetyrkiet.

Læs mere

NETVERSION 25. MAJ - 2. JUNI 2006. Anders Tøttrup & Peter Koch Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

NETVERSION 25. MAJ - 2. JUNI 2006. Anders Tøttrup & Peter Koch Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark NETVERSION P Y R E N Æ E R N E H E C H O D A L E N & G A R V I N I E F o t o : A T 25. MAJ - 2. JUNI 2006 Anders Tøttrup & Peter Koch Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark DOFs lokalafdeling for

Læs mere

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Picture Sounds Rødstrubet Lom 2 3 Sortstrubet Lom 2 3 Islom 3 Hvidnæbbet Lom 3 Lille

Læs mere

Det nordøstlige Polen

Det nordøstlige Polen Det nordøstlige Polen 15. maj 25. maj 2012 DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 5 Forord DOFs Københavnsafdeling arrangerede stortur til det nordøstlige Polen i perioden

Læs mere

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S

Ynglende fugle ved Skenkelsø Sø 2013. Det nye vådområdes betydning for fuglelivet. Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Det nye vådområdes betydning for fuglelivet Notat til Egedal Kommune fra Orbicon A/S Rekvirent Egedal Kommune v/rikke Storm-Ringström Rådgiver Orbicon A/S, Ringstedvej 20, DK 4000 Roskilde Projektnummer

Læs mere

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Bulgarien 13/9 28/ Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Bulgarien 13/9 28/9 2008 Erik Kramshøj, Stig E. B. Jensen & Erik Mølgaard DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Forord Fra den 13. 28. september 2008 afholdt DOF Travel atter tur til

Læs mere

Sydlige Portugal. 10. - 17. oktober 2015

Sydlige Portugal. 10. - 17. oktober 2015 Sydlige Portugal 10. - 17. oktober 2015 Kysten ved Cabo de Sáo Vicente. (Kate) Turdeltagere: Else Sommer og Knud Boysen, Bodil Lauridsen og John Schmidt, Susanne Boutrup og Christian A. Jensen samt Kate

Læs mere

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse.

28 februar. 27. februar. Espe: Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Klik på billede for stor størrelse. 28 februar Halemejse 1, Spætmjse 1, Rødhals 1, Grågås 8 OF. Sjagger og Solsort i kamp. Arreskov Sø: Grågås 17, Gravand 1. Erik Ehmsen. 27. februar Stor Skallesluger - Blishøns - Gråand Stor Flagspætte

Læs mere

STORTRAPPETUR Berlin og Havelland 01. - 03.04 2011 René Christensen og Ole Friis Larsen Dansk Ornitologisk Forening DOF-Storstrøm

STORTRAPPETUR Berlin og Havelland 01. - 03.04 2011 René Christensen og Ole Friis Larsen Dansk Ornitologisk Forening DOF-Storstrøm STORTRAPPETUR Berlin og Havelland 01. - 03.04 2011 René Christensen og Ole Friis Larsen Dansk Ornitologisk Forening DOF-Storstrøm Indledning. Efter flere års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret

Læs mere

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN 6-14. marts 2012 Gitte og Allan Kruse, Marta Grun og Henning Skjelborg. DOF Køge. Tekst: Henning Skjelborg. Foto: Allan Kruse Cote Donâna står højt på ønskelisten hos de

Læs mere

Bjarne Nielsen : Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT), 1906-2006. Mindre meddelelser 1930-1939 1 / 1

Bjarne Nielsen : Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT), 1906-2006. Mindre meddelelser 1930-1939 1 / 1 Mindre meddelelser Bjarne Nielsen : Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT), 1906-2006 Årg. 25 1931 3-4 129 Pedersen, H. Stor Skallesluger, Mergus m. merganser L. 3-4 129 Petersen, E. Lille Skallesluger,

Læs mere

IRLAND 24. 30. august 2009

IRLAND 24. 30. august 2009 IRLAND 24. 30. august 2009 Atlanterhavet i oprør. T. S. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich og Ole Geertz-Hansen Forord Fra den 24 30/8 2009 afholdt DOF-Travel sin tredie

Læs mere

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer:

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer: Rügen 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Orla havde i længere tid snakket om at lave en efterårstur til Rügen, for at se på Traner. Han har tidligere besøgt øen, og ville gerne vise den frem for andre.

Læs mere

Bekendtgørelse om æg fra vilde fugle og registrering af ægsamlinger 1)

Bekendtgørelse om æg fra vilde fugle og registrering af ægsamlinger 1) BEK nr 936 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

Fuglelivet på Christianshavns Vold

Fuglelivet på Christianshavns Vold Fuglelivet på Christianshavns Vold Fugletælling 2000-2001 Vej & Park, Københavns Kommune Rapporten er udarbejdet af biolog Ayla S.N. Elkjær Fuglelivet på Christianshavns Vold Baggrund I efteråret 2000

Læs mere

Madeira 24. 31. august 2010

Madeira 24. 31. august 2010 Madeira 24. 31. august 2010 Erik Mølgaard DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife - Denmark Forord Fra den 24. 31. august 2010 afholdt DOF Travel sin første tur til den portugisiske ferieø Madeira.

Læs mere

Ornitologisk rapport ARMENIEN. 14 dage, juli og august, 2008. Ole Zoltan Göller. Trash Tours

Ornitologisk rapport ARMENIEN. 14 dage, juli og august, 2008. Ole Zoltan Göller. Trash Tours Ornitologisk rapport ARMENIEN 14 dage, juli og august, 2008 Ole Zoltan Göller Trash Tours 30. juli Det hele startede ud i en potentiel farce. Vi blev afhentet af en medarbejder fra Hertz biludlejning,

Læs mere

Extreme oplevelser - turen gik til Extremadura d. 5.-14. maj 2009 af Bjarne Nielsen

Extreme oplevelser - turen gik til Extremadura d. 5.-14. maj 2009 af Bjarne Nielsen Extreme oplevelser - turen gik til Extremadura d. 5.-14. maj 2009 af Bjarne Nielsen I forbindelse med vor tur til Extremadura i maj måned 2009 havde vi selvfølgelig rigtig mange fede oplevelser med turens

Læs mere

LESBOS Den 5. 12. maj 2013.

LESBOS Den 5. 12. maj 2013. LESBOS Den 5. 12. maj 2013. Blådrossel han. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Chr. Ebbe Mortensen og John Speich Forord Fra søndag den 5. søndag den 12. maj 2013 afholdt

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde)

Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Føde (Hvd; Hvirveldyr - Hvld; Hvirvelløse dyr - Pf; Planteføde) Artsnavn (dansk) Sommerhalvåret (ynglesæsson)* Vinterhalvåret* Føde/Trofiske niveau** Knopsvane Pf/vand-sumpplanter/rodstængler/alger/vinterafgrøder/raps

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Ungarn 4-11 maj-2014.

Ungarn 4-11 maj-2014. DOF-Travel Turrapport Ungarn 4-11 maj-2014. Lille Hortobagy. Lars Mogensen. Forord. Fugleuren til Ungarn gennem DOF-Travel blev afholdt i perioden fra den 4 maj og til den 11 maj 2014. Vi ankom til Budapest

Læs mere

STØRRELSE OG UDVIKLING AF FUGLEBESTANDE I DANMARK

STØRRELSE OG UDVIKLING AF FUGLEBESTANDE I DANMARK STØRRELSE OG UDVIKLING AF FUGLEBESTANDE I DANMARK Artikel 12 rapportering til Fuglebeskyttelsesdirektivet Videnskabelig rapport fra DCE Nationalt Center for Miljø og Energi nr. 176 2015 AU AARHUS UNIVERSITET

Læs mere

Extremadura. Scanbird ApS 25. april - 1. maj. Politiken Plus rejse

Extremadura. Scanbird ApS  25. april - 1. maj. Politiken Plus rejse Extremadura 25. april - 1. maj Politiken Plus rejse Scanbird ApS www.scanbird.com Det er med stor glæde, at Scanbird igen i 2018 kan tilbyde en rejse til Spaniens baghave Extremadura, et område som naturelskere

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2014 I lighed med de foregående år er det især vandfuglene og fuglearter der er tilknyttet grusgravssøerne der er optalt. I år er der i forbindelse med Dansk Ornitologisk

Læs mere

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj Turrapport Lesbos Stortur i dagene 9. maj 16. maj 2010 Forsidefoto: Balkan Skakbrætsommerfugl, Melanargia larissa, af Ole Andersen Deltagere: Kære deltager på turen til Lesbos Lesbos er en græsk ø, der

Læs mere

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008.

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND. (LESBOS). 11.05.2008 18.05.2008. Sorthovedet gul vipstjert, West River INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget på en begivenhedsrig

Læs mere