DesignPro II Side 11. Grupper

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DesignPro II Side 11. Grupper"

Transkript

1 DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I det viste eksempel er baggrunden valgt i Clipart-galleriet, det kunne også være tegnet med en Kvadrat, der er fyldt farve i, med malerspanden. Billedet er indsat fra Clipart, der er trukket aflang. Teksten er Cirkeltekst, skrives og derefter tilpasses billedet. Man kan kun grupper to lag af gangen, så her hvor der er tre, må baggrund og billede først grupperes, dette gøres ved at vælge begge del. Hold skift-tasten ned for at vælge de to dele. Derefter findes hovedmenuen Tegning, her vælges grupper. For at holde styr på lagene, grupperes baggrund og billede først, derefter indsættes teksten, der trækkes så den passer til billedet. Så føjes tekstboksen til gruppen. Når man grupper kan det ske, at et lag pludselig tilsyneladende forsvinder, der sker det at eks. tekstlaget bliver skubbet bagud, og derfor ikke synlig. For at få tekstlaget frem igen, må gruppen med baggrund og påskeæg flyttes bagved tekstlaget. Placer forrest Placer bagerst Flyt frem flyt bagud De to første genveje benyttes når der kun er to lag, hvis man har flere lag benyttes de to genveje til højre.

2 DesignPro II Side 12 Lykønskningskort Vælg projekt fra arbejdsfil, her vælges kortprodukter og derefter C 2342, denne skabelon giver 2 kort i A6. ( se side 4 ) Benyt de grå rammer til at placer billederne efter. Nogle printer skal have 12 mm margin i bunden af siden, det betyder at billedet på kort 2 skal være inden for de tre grå streger. I hovedmenuen Vis vælges vis områder, der ikke kan udskrives. Bemærk de små kulørte felter i bunden af skærmbilledet. Det er klogt fra starten at tage hensyn til dem. Se side 5 master. Skal der være to ens kort er det uden betydning hvilken side der er aktiv, så kan man fint stå på master( rød ) Hvis de to kort skal være forskellige, skal man indsætte tekst og billeder på både kort 1 og kort 2. Man kan ændre teksten på de små faneblade ved at dobbeltklikke Ny side Master Kort 1 Kort 2 Vælg skabelon Se side 3 Indsæt Clipart Se side 7 Indsæt billeder Se side 8 Skriv tekst Se side 6 Master Se side 5 Ramme tegn rektangel Vælg farve Vælg stregens bredde I dette tilfælde er rammen indsat på masterdelen, derfor går den igen på begge kort. Kort 1 og 2 er derefter lavet hver for sig. Når man er tilfreds med sine kort, skal de udskrives, men det er en god ide at klikke på se udskrift. Vælg hovedmenuen Fil > derfra vælges udskriv For at udskrive begge kort skal vælges alt og ark Hvis man vælger master, kommer kun det der er på mastersiden

3 DesignPro II Side 13 Lykønskningskort med tekst Start som ved alm. Lykønskningskort med at vælge projekt fra arbejdsfil, her vælges kortprodukter og derefter C 2342, eller et andet nummer. Kortet skal printes af to omgange, og det sikreste er af gemme forsiden under et navn og nr. 1, og tekstsiden under samme navn, men som nr.2 Lufttur 1 Lufttur 2 Lav for og bagside helt færdig, gem det som eks. lufttur1. Start et nyt projekt med samme skabelon, og lav tekstside, gem som lufttur 2 Denne beskrivelse passer til en frontbetjent printer. Printerindstilling skal stå på alt og ark. Print først side 1, derefter printes side 2, og nu er det vigtigt at det printet kommer rigtig i papirbakken. Printsiden skal vende opad, og kortets øverste kant skal først ind i papirskuffen. Man kan eventuelt tage et prøveprint i kladde udskrift. Dette vælges i Egenskaber.

4 DesignPro II Side 14 Dobbeltfoldet kort Kortet der kan printes på en A4 side, og så foldes to gange, så tekstsiden kommer inderst, findes ikke som skabelon i DesignPro, men det kan fint laves ved at benytte lykønskningskort C2342. På tab 1 sættes for og bagside. På tab 2 sættes de indvendige sider. husk kun det der skal med på alle fire sider skal sættes ind på master. Her ses sidefordelingen, Tekst og billeder skal vendes på hovedet på tab2, det er de indvendige sider Roter et billede eller en tekst Roter Vælg det der skal roteres, man kan skrive hvor mange grader der skal roteres, eller vælge ved at klikke på ABC boksene. Til dette kort er indsat en ramme på mastersiden, vær opmærksom på at det der sættes på mastersiden skal kunne tåle at ses på hovedet. På tab 2 er teksten vendt på hovedet. Vær opmærksom på, at hvis man dobbeltklikker på tekstboksen for at rediger, så vender teksten rigtig, men det er kun så længe man rediger. Glem ikke tomme tekstbokse, selvom man sletter teksten, vil boksen stadigvæk være der. Vælg den tomme boks ved at klikke på rammen, så klik på Delete. Det kan ske der ligger en tekstboks eller ramme under et billede, det kan godt drille. Vis alle tekstbokse Hovedmenuen Vis > vis tekstrammer Så bliver alle tekstbokse synlige, og kan nu slettes. Slet tekstramme og tekst på en gang. Klik en gang på tekstrammens kant, og både tekst og ramme forsvinder når man vælge Delete

5 DesignPro II Side 15 Mål og placering. Det kan nogen gange være en fordel at kunne bestemmes størrelsen på billeder og Clipart. Marker / vælg billedet, derefter vælg hovedmenuen Tegning > Egenskaber Størrelse: man skriver de nye mål i mm. Bemærk, man skal skrive mål i både højde og bredde, programmet beregner ikke selv den ene. For at holde proportionerne, kan man sætte evt. højden, se hvor mange % det er, og derefter rette bredden til samme procent, så vil billedet beholde proportionerne. Dette billede er sammen sat af fire små billeder, der først har fået samme størrelse. Derefter er de sat tæt ved siden af hinanden. Vælg alle billeder Ctrl + A derefter Tegning > grupper. Man kan godt grupper mange dele når de er på samme lag. Flyt et billede med piletasterne Man kan flytte en tekstboks, eller et billede et lille stykke, ved at holde skiftetasten nede, medens man bruger piletasterne. Det er en stor hjælp at zoome ind på billedet, så ser man bedre små unøjagtigheder Centrer lodret og vandret. Denne funktion kan kun benyttes når man har en enkelt side, i skabelonen til lykønskningskort, vil billedet blive placeret midt på den dobbelte side. Position = billedet placering på siden Man kan taste de præcise mål både vandret og lodret.

6 DesignPro II Side 16 Effekter Clipart var oprindelig tegninger, men i dag er mange Clipart også fotografier. Tegningerne har et andet fil efternavn, i DesignPro er det Wmf-filer. Fotograferede billeder hedder Jpg - eller jpeg - filer. DesignPro kan ikke læse Gif-filer, et meget almindelig filnavn til clipart. Man kan konverter gif til Jpeg i Xnview. Clipart kan man kun ændre størrelsen på, fotografier derimod, kan man lege lidt med, da der findes et lille effektgalleri i DesignPro. Prøv at vælge både en tegning og et fotografi, og at lege lidt med dem. Tegning Foto Det samme gælder for de Clipart og billeder som hentes på nettet. Effektgalleri Aktiver først billedet, derefter klikkes på ikonet. Der er 7 muligheder for at justere billederne, og 4 specielle effekter. Flyt den lille skyder for at ændre mere eller mindre, resultatet kan ses på højre billede. De vigtigste reguleringer: Sløring/Skærpning = reguler billedet skarphed Klarhed/kontrast = lysner eller dæmper farven Red Eye reduktion = rette røde øjne Sepia = billeder tones i brune farver. De specielle effekter skal bare prøves. Billeder og tegninger kan blive baggrund for dine kort. Billedet aktiveres, og derefter vælges en af mulighederne Tilpas til skabelonen, billedet fylder nu hele skabelonen ud, men kan stadigvæk flyttes. Sæt som baggrund, billedet fylder hele skabelonen ud, men er låst og kan ikke flyttes.

7 DesignPro II Side 17 Brugerdefinerede skabeloner Der er en fantastisk god mulighed for at lave skabeloner helt efter eget behov og ønske. Man starter med at vælge Projekt fra Arbejdsfil. ( se side 4 ) prøv at finde en skabelon der ligner det ønskede lidt, vælg derefter brugerdefineret. I dette eksempel beskrives hvordan der laves en skabelon til et dobbeltfoldet kort, eller 2 postkort i A6 på samme side, margin skal være 12 mm, så er det sikkert at alt kommer med når man printer. Udgangspunktet er her kort 2342, derefter vælges brugerdefineret. Bemærk Brugerdefinerede skabeloner som sidste mulighed i format. Her gemmes dine egne skabeloner. Her er målene som de ser ud for kort C2342, bemærk, at der er 1 vandret panel, og to lodret. Man skriver så de nye mål man ønsker, men er selvfølgelig bundet af papiret størrelse på 210,00 x 297,00 mm Så når der ønskes 2 vandrette paneler og 12 mm margin skal panelstørrelserne regnes uf herefter. Dette kort er nu oprettet som 4 ens paneler, med 12 mm margin. Panelafstand er = med 2 x 12 mm, da der skal være margin på begge sider. Giv skabelonen dit eget nummer og navn, og når man klikker på ok, bliver det automatisk gemt som en brugerdefineret skabelon. Brugerdefinerede skabeloner skal oprettes på den computer der benyttes, de kan ikke flyttes.

8 DesignPro II Side 18 Benyt brugerdefinerede skabeloner Vælg projekt fra arbejdsfil, i bunden af listen ligger de brugerdefinerede, find skabelon på 4-delt kort med 12 mm margin. Når det åbner sig er der bare en side, som hedder kort 1, tilføj selv 3 sider mere. I dette tilfælde skal master sjældent benyttes, da alt på master vil være at se på alle fire kort. Her vælges nye kortsider Dette er fordelingen som de ligger efterhånden som man føjer en ny side til. Så må man eventuelt skrive en ny tekst på de små faneblade, en tekst der passer til det man vil bruge skabelonen til. Til to postkort vil kort 1 og 3 blive bagsider, og kort 2 og 4 bliver forsider. Se sider 12 og 13. Skal skabelonen bruges til et dobbeltfoldet kort bliver kort 1 til bagsiden, kort 2 til forsiden, kort 3 til indvendig side 3, og kort 4 til indvendig side 2. kort skal vendes på hovedet. Se side 14. Denne skabelon kunne også bruges til 4 stk. menukort. Fordelen ved at lave sine skabeloner med de beregnede marginer er, at man nu kan centrere tekst og billeder meget nøjagtig, og man kan benytte hele kortet eller siden som man ser på skærmen, margin er jo trukket fra. De sorte felter som man ser når man benytter vis udskrift, er ikke med ved printning. De viser bare det område man kan arbejde på.

9 DesignPro II Side 19 Flere brugerdefinerede skabeloner Her er eksempler på nogle brugerdefinerede skabeloner. Prøv at oprette dem eller nogle du selv har brug for. Husk de skal oprettes på hver computer der skal benytte dem. Teksten på bordkortet skal vendes på hovedet

10 DesignPro II Side 20 Tips til DesignPro Der findes en del små ting der kan lette brugen af DesignPro, de er muligvis beskrevet på nogle af de foregående sider, men her kommer en stribe gode råd. Vis områder der ikke kan udskrives. Muligheden findes i hovedmenuen Vis, når den er valgt vises en rød stiplet linie, alt der er uden for de røde linier kommer ikke med i udprintning. Vis tekstboks Slet en tekstboks Slet et billede Flyt et billede eller tekstboks Flyt et billede eller tekstboks Med genvejstasterne Flyt et billede eller tekstboks Ved centrering. Et billede trækkes større Tegn en ligesidet kvadrat Hvis et billede eller tekst ikke kan aktiveres. Placer forrest Placer bagerst Flyt frem Flyt bagud En tekstboks der er oprettet, men ikke benyttet, kan være i vejen, hvis den ligger oven på et billede, kan dette ikke aktiveres, vælg vis tekstboks i hovedmenuen Vis Aktiver tekstboksen og klik på tekstboksens kant, og klik derefter på Delete, så slettes både tekst og boks. Aktiver billedet, klik derefter på Delete. Begge del skal først aktiveres, når så dobbeltpilen er synlig, kan man med musen flytte billede eller tekstboks, slip musen på den rigtige placering. Bemærk, at man skal pege på tekstrammens ramme for at kunne flytte. Igen skal det, der skal flyttes først aktiveres / vælges. Derefter flyttes billedet eller tekstboksen med piletasterne, men samtidig skal skiftetasten holdes nede. Man kan også i nogle tilfælde bruge genvejstasterne til centrering, men det virker kun efter hensigten når man bruger en hel side, eller ved etiketter eller visitkort, hvor man kun har en del af gangen. Ved lykønskningskort, hvor man har for + bagside ved siden af hinanden, vil billedet placere sig midt imellem de to sider. Nøjagtig placering på siden Se side 15. Et billede aktiveres, ved at trække i hjørnepunkterne gøres billedet større, men for at være sikker på at proportionerne forbliver de samme, kan man holde skiftetasten nede samtidig, så kan man ikke komme til at trække skævt. Skiftetasten skal holdes nede når man vælger, og derefter trækker kvadratet ud i den størrelse man ønsker. Samme funktion kan benyttes på cirklen der også bliver nøjagtig cirkelrund, når skiftetasten holdes nede. Er grunden sikkert den at man arbejder på et forkert sted. Det kan være billedet er på master, og så kan man kun aktivere det ved at stå der. Se side 5.Det kan også skyldes at man har flere lag på den samme side, det kan man ikke altid se umiddelbart. Prøv at flyt med lagene. Se nederst side 11, Eller vis tekstboksen. I hovedmenuen Rediger findes en mulighed for at fastholde tekst og billeder. En tekst der ikke skal kunne redigeres, gøres aktiv, vælg lås indhold. Tekstboksen kan nu flyttes rundt, men indholdet kan ikke ændres, lås op ved at klikke på lås indhold igen. Et anker kan indsættes hvis et billede eller tekstboks skal holdes fast på en placering, vælg og klik på Anker. Klik igen på Anker for at løsne billedet.

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

Wordart Side 1 af 16

Wordart Side 1 af 16 Side 1 af 16 Side 2 af 16 WordArt er et system, hvor man kan lave mange spændende tekster. Billederne på side 1 er lavet med dette system. I det følgende vil du få mulighed for at lære dette system nærmere

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Specialpædagogisk Aftale Kommuniker: Gennem Valg Mikro Værkstedet 2 Brugervejledning Kommuniker: Gennem Valg www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Copyright... 4 1. Oversigt... 5 2. Brugen af Gennem Valg afspilleren:...

Læs mere

Version 4.3 2013. Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables

Version 4.3 2013. Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables Version 4.3 2013 Kopiering af denne manual er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra nkt cables Udviklet i samarbejde med Bygaden 7, DK-4040 Jyllinge, Danmark INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...5 SKRIDT FOR

Læs mere

Word-5: Tabeller og hængende indrykning

Word-5: Tabeller og hængende indrykning Word-5: Tabeller og hængende indrykning Tabel-funktionen i Word laver en slags skemaer. Word er jo et amerikansk program og på deres sprog hedder skema: table. Det er nok sådan udtrykket er opstået, da

Læs mere

KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S

KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S KOM I GANG MIT FØRSTE PROJEKT AUTOMATIONSPROJEKT Udviklet af PC SCHEMATIC A/S side 2 FORORD Denne bog, viser dig, hvordan du enkelt opretter et simpelt projekt med PC SCHEMATIC Automation. Der er flere

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

Excel-1: kom godt i gang!!

Excel-1: kom godt i gang!! Excel-1: kom godt i gang!! Microsoft Excel er et såkaldt regneark, som selvfølgelig bliver brugt mest til noget med tal men man kan også arbejde med tekst i programmet. Excel minder på mange områder om

Læs mere

MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT. Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Dok. nr.

MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT. Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S. Dok. nr. MIT FØRSTE PROJEKT PLC PROJEKT Sådan arbejder du med plc er i PC SCHEMATIC Automation. Udviklet af PC SCHEMATIC A/S Dok. nr.: 74-100 079-001 FORORD Dette hæfte indeholder beskrivelse af, hvordan man dokumenterer

Læs mere

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med. TRE fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med TRE fra ScanDis A/S TAL SEORD TEX Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne ViTal, ViseOrd og ViTex fra ScanDis A/S Kom nemt i gang

Læs mere

INDHOLD. OM DENNE GUIDE 4 Generelt Hjælp. GENERELT OM GIMP 5 Brugerflade

INDHOLD. OM DENNE GUIDE 4 Generelt Hjælp. GENERELT OM GIMP 5 Brugerflade GIMP 2.6 GUIDE INDHOLD OM DENNE GUIDE 4 Generelt Hjælp GENERELT OM GIMP 5 Brugerflade TOOLBOX 6 DOKUMENTVINDUET 7 Menubaren file edit select View image Layer Colors Tools Filters Windows Help DIALOGBOKSE

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S

Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S. Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1. Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S Kursus i ViTre pakken fra ScanDis A/S Hvordan, med ViTre Kursus - Del 1 TAL SEORD TEX Dette materiale udleveres ved arrangementer afholdt af ScanDis A/S ScanDis A/S Kursus Del 1 i ViTre pakken - 2013 Side

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL

BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL BRUG AF LISTEFUNKTIONER I EXCEL Lister kan i Excel anvendes til forskellige formål. Her skal vi se på et af disse, nemlig anvendelsen af lister til "databaselignende" funktioner. For at kunne anvende de

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner

Lær hvordan du: Sådan virker din kalorieberegner Sådan virker din kalorieberegner Lær hvordan du: Det har længe været et stort ønske fra mange brugere, at vi fik opdateret vores kalorieberegner både i form af design med også i form af funktionalitet.

Læs mere

Velkommen til AgeForce

Velkommen til AgeForce Velkommen til AgeForce Kapitel 1... 2 Opret din egen profil... 2 Log ind - og log ud - på AgeForce.... 4 Kapitel 2... 5 Fanebladet Hjem din profil... 5 Kapitel 3... 6 Rediger din profil... 6 Rediger dine

Læs mere

Amara. Lav selv flash-film til SkoleIntra. Version: August 2012

Amara. Lav selv flash-film til SkoleIntra. Version: August 2012 Amara Lav selv flash-film til SkoleIntra Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvem er Amara?...4 Hvor får jeg programmet fra?...4 Installer programmet...5 Første skridt...8 Layout...9 Type...11 Texts...12

Læs mere

The Gimp. Avanceret billedbehandling til kr. 0,Version: August 2012

The Gimp. Avanceret billedbehandling til kr. 0,Version: August 2012 The Gimp Avanceret billedbehandling til kr. 0,Version: August 2012 Indholdsfortegnelse The Gimp...5 Alternavtiver?...5 Understøttede filformater...5 Gimps eget filformat...6 Få fat i The Gimp...6 Installation...6

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Kursusmappen Kommuniker: Gennem Valg Øvelser Mikro Værkstedet Indhold Indhold... 2 Start Kommuniker: Gennem Valg... 3 Øvelse 1 Åbn Kommuniker: Gennem Valg... 3 Øvelse 2 Åbn en aktivitet... 4 Øvelse 3 Udskrivnings-ikon

Læs mere

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger.

Du har nu en genvej på dit skrivebord hen til den mappe hvor dine filer med bøgerne kommer til at ligge, den virkelige sti = c:\bøger. Download af bøger i MP3 format Side 1 af 6 Forudsætninger for at kunne benytte denne mulighed er: En computer med rimelig diskplads (hvert bog fylder små 200 MB). En god Internetforbindelse, for ikke at

Læs mere

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Prezi Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Prezi?...4 Hvordan finder jeg Prezi?...5 Skoletube og Prezi...5 Lav din første Prezi-præsentation...5 Indtast

Læs mere

Software version 3.6. Eksempelsamlingen 1. del: Introduktion til værkstederne

Software version 3.6. Eksempelsamlingen 1. del: Introduktion til værkstederne Software version 3.6 Eksempelsamlingen 1. del: Introduktion til værkstederne Eksempelsamlingen 1. del Introduktion til værkstederne Copyright december 2013 by Texas Instruments Eksempelsamlingen vedligeholdes

Læs mere

Ny ordstyrer på SkoleKom

Ny ordstyrer på SkoleKom Ny ordstyrer på SkoleKom 1 Velkommen Alt indhold på SkoleKom er drevet af brugerne. Forum for brugernes dialog og samarbejde er konferencerne. Der er forskellige typer af konferencer, men fælles for dem

Læs mere

Når det kniber med at se skærmen.

Når det kniber med at se skærmen. Når det kniber med at se skærmen. En vejledning i opsætning af pc skærme til personer med nedsat syn. Center for Syn og Hjælpemidler Michael Drevsensvej 1 8270 Højbjerg Når det kniber med at se skærmen.

Læs mere

Manualen til O-service

Manualen til O-service Manualen til O-service En vejledning for alle brugere og administratorer Af Flemming Aa. Bruun Farum Orienteringsklub Indholdsfortegnelse 1.Introduktion...3 2.De gængse funktioner...4 Logge på og af O-service

Læs mere