HBM/27/5/ Carsten Hansen, observatør for de fysioterapeutstuderende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HBM/27/5/2004 1. Carsten Hansen, observatør for de fysioterapeutstuderende"

Transkript

1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 27. maj HBM/27/5/ juni 2004 J.nr ULA Til stede: Fraværende med afbud: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Birgitte Kure Vibeke Laumann Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Solvejg Pedersen Lena Olsen ( punkt 3, , 4.12, 5 og 6) Lise Hansen Marianne Stannum Carsten B. Jensen Carsten Hansen, observatør for de fysioterapeutstuderende Elisabeth Haase, sekretariatsleder Karen Fischer-Nielsen (under punkt 2 og 4.7) Jan Erik Rasmussen (under punkt 4.1 og 4.2) Hanne Aasted (under punkt 4.1 og 4.2) Niels Erik Jensen (under punkt 4.3 og 4.4) Mikael Mølgaard, fagbladsreferent Ulla Andersen, referent. Ad dagsordenens punkt 1: Referater til underskrift. Godkendt referat fra HBM/20/4/2004 blev underskrevet. Ad dagsordenens punkt 2: Mødeaktivitetslisten. 2.1 J.nr HBM Mødeaktivitetslisten. Til orientering i hovedbestyrelsen var vedlagt mødeaktivitetsliste med oversigt over møder med deltagelse af hovedbestyrelsesmedlemmer og sekretariat for perioden På forespørgsel blev der redegjort for følgende møder: Den : 5 th Congress in World Confederation for Physical Therapy, African Region (WCPT-A). En faglig kongres arrangeret af fysioterapeut organisationen i Zambia med indlæg ved Brigitte Kure om DFs Image- og udviklingsprojekt for praksissektoren og ved Elisabeth Haase om WCPTs resolution om patientrettigheder. I relation til twinning projekter med Zambia, Zimbabwe og Bulgarien vil en fortsættelse heraf og på hvilket niveau afhænge af fortsat statsstøtte til projekter for udvikling af det organisatoriske fundament. Dette søges nærmere afklaret ved møde med Ulandssekretariatet den 4. juni På HBM/21/6/2004 forelægges til drøftelse et statusnotat om DFs fortsatte muligheder for engagement i det internationale arbejde med henblik på opbygning af nationale fysioterapeut organisationer i lighed med tidligere twinning projekter.

2 HBM/27/5/ Den : Temadag for TR/TR-suppleanter som repræsenterer såvel fysioterapeuter som ergoterapeuter. Rammeprogram og forløbsbeskrivelse blev uddelt. Der er fokus på organisationsstruktur, kompetenceniveauer og handlekanaler i Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter. Opfylder ud fra evalueringerne et stort behov og vil fortsat blive afholdt. Den : Generel meeting i WCPT Europa. Dagsorden hertil blev drøftet på HBM/20/4/2004/4.8. På HBM/21/6/2004 orienteres der om de væsentligste beslutninger. Orienteringen blev taget til efterretning. Ad dagsordenens punkt 3: Sager til orientering. 3.1 J.nr Etisk udvalg Etisk udvalg. Der forelå referat fra møde i etisk udvalg den 15. marts Udvalget havde især drøftet området: Fremtidens patient den velinformerede patient samt hvordan inddragelse af patienten konkret ser ud, når det handler om fysioterapi. Desuden havde man inspireret af materiale fra etisk udvalg i Norske Fysioterapeuters Forbund debatteret to spørgsmål: 1. Har fysioterapi så god effekt, at det er prisen værd? 2. Hvad er det, fysioterapeuter gør, som ingen anden faggruppe kan gøre bedre? Mundende ud i hvilken slags fysioterapi skal DF stå for. Udvalget har fortsat sine drøftelser på møde hhv. den 29. og 30. april og den 28. maj På HBM/21/6/2004 forelægges udkast til reviderede etiske retningslinier for fysioterapeuter. Orienteringen blev taget til efterretning. 3.2 J.nr Praksisudvalg Praksisudvalget. Der var vedlagt referat fra møde i praksisudvalget den Her drøftedes notat til HB om Fremtidens klinik, forslag til ledelsesudvikling for små klinikejere og den overordnede status for Image- og udviklingsprojektet for praksissektoren. Resten af mødet var forbeholdt drøftelse af DFs visioner, værdier og mål for DF v/konsulentfirmaet Advice. Johnny Kuhr deltager i udvalgets næste møde for at anspore til en debat om hvordan fremtidens klinik kan indplaceres i en ny (amts/regional)kommunal struktur med efterfølgende drøftelse på HBM/18/8/2004. Notat fra netværksmøde for de amtslige praksiskonsulenter den udsendes med HB cirk. Orienteringen blev taget til efterretning. 3.3 J.nr. 103 Konflikter og strejker Arbejdsnedlæggelse på Frederikssund Sygehus. Grundet en personsag, hvor et FOA medlem havde fået lovning på et fleksjob, som ledelsen efter omstrukturering senere trak tilbage, nedlagde næsten alle medarbejdergrupper arbejdet på Frederikssund Sygehus den 5. maj 2004 og igen kortvarigt den 13. maj. Der har været afholdt mæglingsmøde i Amtsrådsforeningen den 14. maj 2004, hvor Amtsrådsforeningen gjorde gældende, at der forelå systematik (systematisk arbejdsnedlæggelse).

3 HBM/27/5/ fysioterapeuter har deltaget i den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. Orienteringen blev taget til efterretning. Ad dagsordenens punkt 4: Sager til diskussion/beslutning. 4.1 J.nr. 110 OKforhandlinger Danske Fysioterapeuters krav til overenskomstfornyelsen i 2005 (amts)kommunale område. Forhandlingsudvalget offentlig (FU-OFF) har på møde den 4. maj 2004 gennemgået de indsamlede forslag til overenskomstkrav på det (amts)kommunale område. Referat fra mødet var vedlagt med indstilling om godkendelse af kravene. Hovedparten af de indsamlede krav omhandler løn og specielt løn på basisstillingerne. Bag hvert enkelt hovedkrav, ligger de mere detaljerede overenskomstforslag, som FU-OFF vil bringe ind i forhandlingerne i forhold til det øvrige Sundhedskartel og endeligt arbejdsgiverne (ARF, KL, H:S, Københavns- og Frederiksberg Kommune). Danske Fysioterapeuters overenskomstkrav er opstillet på samme måde som ved sidste overenskomstforhandling, således at de forhandlingsmæssige fordele ikke spilles af hånden. Overenskomstkravene vil blive præsenteret i fagbladet og på hjemmesiden. Kravene skal fremsendes til Sundhedskartellet primo juni HB kommenterede den ringe deltagelse i de kredsvise kravsindsamlings møder. I alt ca. 200 medlemmer har deltaget. Debatten om overenskomstkrav er derudover foregået på arbejdsstederne og viderebragt af tillidsrepræsentanterne på kredsmøderne. Måske skal DF ved fremtidig indsamling af OK- krav i større grad have tillidsrepræsentanterne som omdrejningspunkt, ihukommende at de især i denne sammenhæng er medlemmernes talerør. I relation til krav om lønstigning til basisstillingerne er der flere muligheder. Skal det være lønstigning til de erfarne fysioterapeuter frem for de nyuddannede? Er det lønstigning til professionsbachelorerne? Hvad med sammenligning til startløn for sygeplejerskerne? En debat der aktualiserer behov for, at HB inden overenskomstforhandlingerne har en principiel drøftelse af sin strategi for varetagelse af medlemmernes økonomiske interesser/løn- og arbejdsvilkår med samtidig hensyntagen til det forhandlingsfællesskab som DF indgår i. Ligeledes hensyn til medlemmernes vægtning af egen løn i forhold til sammenlignelige faggrupper. Hovedbestyrelsen godkendte de af forhandlingsudvalget offentlig indstillede krav til overenskomstfornyelsen i 2005 for det (amts)kommunale område. 4.2 J.nr FU-Staten Reorganisering af Forhandlingsudvalg inden for Statens område til overenskomstfornyelsen I vedlagt notat om reorganisering af forhandlingsudvalg inden for Statens område var det beskrevet, at HB tidligere har godkendt en procedure, hvor der nedsættes 1 forhandlingsudvalg inden for statens område, der dækker både det overenskomstområde som omhandler medlemmer i CVU erne (skoleområdet) og det øvrige statsområde (AT og øvrige). I praksis har det vist sig bedre fungerende som 2 selvstændige forhandlingsudvalg:

4 HBM/27/5/ Et CVU forhandlingsudvalg bestående af 2 tillidsrepræsentanter og DFs formand. Kravene indsamles af fysioterapeutskolernes tillidsrepræsentanter, som på et fællesmøde drøfter og prioriterer kravene med indstilling til forhandlingsudvalg og efterfølgende til HB Et forhandlingsudvalg for AT og øvrige arbejdssteder inden for statens område bestående af 3 repræsentanter fra DF 2 tillidsrepræsentanter og DFs formand og 3 repræsentanter fra ETF. Kravene indsamles af AT s tillidsrepræsentanter og individuelt fra medlemmerne på øvrige arbejdspladser. Det fælles forhandlingsudvalg med ETF drøfter og prioriterer kravene og fremsender disse til HB s stillingtagen. Overenskomstresultatet for de 2 forhandlingsområder udsendes ikke til urafstemning (vedtægtsbestemt i CO II). Stillingtagen foretages på CO II s repræsentantskab, hvor DF er repræsenteret af foreningens formand. Hovedbestyrelsen godkendte den beskrevne procedure for nedsættelse af to forhandlingsudvalg på statens område. Dvs. et for hhv. CVU (skoleområdet) og et for AT og øvrige arbejdsgivere. Ligeledes godkendtes beskrevne kompetence og opgavevaretagelse for de to forhandlingsudvalg. 4.3 J.nr Regnskab Regnskab for Danske Fysioterapeuter Til drøftelse i HB var vedlagt revisionens udkast til årsregnskaber 2003 for: 1. Danske Fysioterapeuter 2. Konfliktfond A 3. Aktivitets- og udviklingspuljen (tidligere konfliktfond B) 4. Forskningsfonden 5. Udkast til bemærkninger til repræsentantskabet til nævnte regnskaber 6. Udkast til revisionsprotokollat til DFs årsregnskab 2003 DFs regnskab for 2003 udviser et underskud på 1,7 mio. kr. mod budgetterede underskud på kr Forskydningen skyldes primært færre kontingentindtægter og færre indtægter på stillingsannoncer samt øgede udgifter til administration. HB gennemgik og kommenterede regnskaberne og fremkom med forslag til tydeliggørelser i tilhørende bemærkninger. På baggrund af regnskabsbalance pr har HB januar 2004 besluttet budgetjusteringer for 2004 for at modgå et lignende underskud i HB fandt det bekymrende, at det ikke på et tidligere tidspunkt i 2003 har været muligt at forudsige budgetforskydningerne. Det må give anledning til fornyede overvejelser om bedre økonomiske styringsredskaber. Størrelsen af underskuddet er ikke befordrende for overførsel af evt. uforbrugte midler til 2004 for opgaver som ikke blev afsluttet i 2003, og vil alene ske ved særskilt godkendelse i HB. Til HBM/21/6/2004 udarbejdes en oversigt over aktiviteter, som belaster budget 2004, men er budgetteret samt uforbrugt i Angående konfliktfond A og Aktivitets- og udviklingspuljen er der et uforholdsmæssigt stort realiseret kurstab og lavere renteindtægt end forventet. Møde herom afholdes med Nordea Investment Management, der varetager Danske Fysioterapeuters portefølje management. I henhold til hovedbestyrelsens ønsker om uddybende noter forelægges de endelige regnskaber til endelig godkendelse og underskrivelse på HBM/21/6/2004.

5 HBM/27/5/ Samtidig forelægges udkast til et mindre detaljeret budget til repræsentantskabet inkl. tilhørende noter. Dette tilsvarende HBs beslutning om forelæggelse af regnskab 2002 for repræsentantskabet. 4.4 J.nr. 564 Regnskabsbalance Regnskabsbalance pr HB drøftede vedlagt regnskabsbalance pr samt bemærkninger til denne. Balancen for 1. kvartal kan ikke tages som retningsgivende for forbrug for resten af året, om end der ej heller er noget at bemærke. Der var enkelte opklarende spørgsmål til regnskabsbalancen. Orienteringen blev taget til efterretning. 4.5 J.nr Sundhedsministeriet Regionalisering af sundhedsvæsenet. Tina Lambrecht og Carsten B. Jensen havde deltaget i seminaret: "Tid til forandring? - Sygehusvæsenet i Strukturkommissionens kølvand" den 12. og 13. maj Arrangør: Dansk Selskab for Sygehusledelse. Et seminar som efterlod mange spørgsmål, som de 2 HB-medlemmer har foreslået drøftet i hovedbestyrelsen, som del af forberedelsen til kredskonferencen. På seminaret blev der præsenteret kendt stof fra folk i sygehussektoren, amtsrådsfolk og professor Kjeld Møller Pedersen. Herunder at man fortsat skal bevare demokrati og sammenhæng mellem nationale og regionale interesser. Altid erindre flersidigheden i opgave løsning. Være opmærksom på at centraliserings tendenserne gør nogle ting ufleksible og giver manglende mulighed for at reagere, pga. længere vej til toppen og dermed opstår mindre demokrati. Vær yderst opmærksom på at genoptrænings-området, som er et gråzone område, ikke nødvendigvis sikres med en ny struktur. Kommunerne kan stå for genoptræning, men hvad med visitation. For at sikre faglig udvikling skal man sikre de faglige miljøer/fundamenter. At man sikrer ensartede økonomiske vilkår, er ikke altid ensbetydende med ens pt. behandling. Uanset hvilken struktur vi får, vil det kræve meget samarbejde. Følgende spørgsmål var foreslået inddraget i HBs drøftelse: Hvor er tankerne p.t. i forhold til vores egen struktur? Vil vi i foreningen ved en stigende centralisering komme tættere på medlemmerne og dermed en bedre medlemsservice? Ved omlægning, sammenlægning og nedlæggelser i sygehus sektoren vil fysioterapeut jobs blive færre eller flyttes jobbene? Vil troen på stordriftsfordele, dvs. store regioner og kommuner sikre vores brugere/patienter? Vil en ny arbejdsfordeling mellem stat, region og kommune få indflydelse på vores medlemmer, brugere, patienter og arbejde? Er den nye struktur lutter lagkage for os? - hvem skal visitere til genoptræning - skal al genoptræning ligge i primærsektoren - hvad med psykiatri området - hvad med socialområdet. Til yderligere inspiration for drøftelsen var følgende artikel vedlagt: Nordmænd vil have folkevalgte regionsråd, Mandat, maj HB fandt det væsentligt, at der i debatten om regionalisering af sundhedsvæsenet i større grad fokuseres på tiltag for at sikre optimale og sammenhængende patientforløb. Ligeledes at kommunal overtagelse af genoptræningsopgaver kræve tilførsel af ressourcer.

6 HBM/27/5/ Kommunerne skal være bevidste om, at når de påtager sig en sådan udføreropgave, så påtager de sig også en faglig udviklingsopgave, som tidligere overvejende er løftet i hospitalsregi. DF bør komme med sit bud på hvordan kommunerne på kvalificeret vis kan varetage større dele af genoptræningsforpligtigelsen, flere sundhedsfremmende og forebyggende opgaver hvor patienten er i centrum og omgivet af mange aktører, som på fornem vis agerer i et velfungerende samspil. HB fandt, at drøftelsen havde været en konstruktiv del af forberedelsen til kredskonferencen, hvor såvel genoptræningsrapporten som DFs struktur skal debatteres. 4.6 J.nr. 404 DFs visioner, værdier og mål Forslag til køreplan for DFs visioner, værdier og mål samt revision af DFs politikker. På HB konferencen januar 2004 indledtes processen, der skal lede frem til formulering af DFs visioner, værdier og mål. Siden har en række udvalg, fora, kredse m.fl. givet input til processen. Næste skridt er at bestemme køreplanen for, hvordan endeligt forslag til visioner, værdier og mål bliver klar til repræsentantskabsmødet den 22. og 23. oktober i år. Samtidig skal HB beslutte hvordan revisionen af DFs politikker skal foregå frem til repræsentantskabsmødet. I vedlagt notat var der givet forslag til en sådan køreplan. HB drøftede især om en gennemgribende revision af samtlige målsætnings- og handlingsprogrammer/politikkerne og med baggrund i ikke endelig vedtagne visioner, værdier og mål vil kunne nås til repræsentantskabsmødet i år. Processen vil blive forceret og det kan gå ud ejerskab til politikkerne. Samtidig er vision og politik nært forbundne og beslutning om reviderede politikker kan ikke vente til repræsentantskabsmødet i Konsulentfirmaet Advice inddrages også i udformning af udkast til politikkerne, der indledes med brainstorm/input fra den samlede hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen besluttede, at der til repræsentantskabsmødet den 22. og 23. oktober 2004 forelægges forslag til hhv. DFs visioner, værdier og mål samt DFs målsætninger og handlingsprogrammer/politikker. 1. udkast fra Konsulentfirmaet Advice til DFs visioner, værdier og mål drøftes på særskilt HB-møde den , hvor HB har en 1. drøftelse af forslag til repræsentantskabsmødet. På samme møde har HB en indledende drøftelse af pejlemærkerne for den gennemgribende revision af DFs målsætnings- og handlingsprogrammer. 2. udkast til visioner, værdier og mål, samt 1. udkast til reviderede politikker drøftes på HBM/18/8/2004. Endelige udkast drøftes på HBM/8-9/9/2004. De udvalg, fora, kredse m.fl. som har givet indput til DFs visioner, værdier og mål gives tilbud om at afgive skriftligt høringssvar på 1. udkastet med frist herfor ultimo juli/primo august måned. 4.7 J.nr Møder for KB Budget og tidsperspektiv for de kommunale netværksansvarlige. I vedlagt notat var status på projektet vedr. de kommunale netværksansvarlige beskrevet. På repræsentantskabsmødet 2002 blev det besluttet at iværksætte et toårigt projekt med henblik på at opbygge et netværk blandt de kommunalt ansatte fysioterapeuter. Formålet med projektet er at skabe en struktur til sikring af en kontinuerlig

7 HBM/27/5/ dialog mellem de kommunalt ansatte fysioterapeuter, Danske Fysioterapeuter og kredsbestyrelsen. Dialogen skal understøtte styrkelse af fysioterapeuternes rolle i primærsektoren. Dette netværk blev dannet 1. september 2003, hvorfor der nu ønskes en forskydning af budgettet således at det kan løbe over den fastsatte toårige periode dvs. frem til september Udgifterne til netværket består af kursusafholdelse for de netværksansvarlige samt dækning af tabt arbejdsfortjeneste til den netværksansvarlige i hver kreds svarende til 5 timer om måneden i det første projekt år og 2 timer om måneden i det andet projekt år. Hovedbestyrelsen tog redegørelsen til efterretning og godkendte, at der fra budget 2004 overføres kr , så projektet vedr. de kommunale netværksansvarlige kan fortsætte til 1. september Hovedbestyrelsen ønskede ikke på nuværende tidspunkt at tage stilling til om projektet skal fortsætte udover fastsat tidsramme på to år og i givet fald i hvilken form. 4.8 J.nr. 577 Fonde Fondsbestyrelsen for Danske Fysioterapeuters Forskningsfond. Der var vedlagt referat fra møde i fondsbestyrelsen den 4. maj 2004 med indstillinger om uddelinger fra henholdsvis Forskningsfonden, Jubilæumslegatet og Studielegatet. Der var derudover indstillinger om ændring af uddeling af midler fra Jubilæumslegatet, uddeling af Særlig Pris i 2004 og forslag om kontingentforhøjelse fra kr. 100 til kr. 150 pr. år til Forskningsfonden. Til rådighed fra Forskningsfonden var der til uddeling kr ,30, og der var indkommet 17 ansøgninger med et i alt ansøgt beløb på kr ,66. Projekterne er opdelt i to kategorier: 1. Godt og velbeskrevet 2. Kvalitetsudviklingsprojekter Hovedbestyrelsen godkendte indstillinger om uddeling fra Forskningsfonden således: 1. Kr til projektet: Bækkenbundstræning i et sundhedsøkonomisk perspektiv Laila Ravnkilde Marlet 2. Kr til projektet: God kommunikation tilfredse patienter Gurli Petersen 3. Kr til projektet: Klinisk ræsonnering i fysioterapeutisk praksis Inge Ris Hansen 4. Kr til projektet: En prospektiv randomiseret klinisk kontrolleret undersøgelse af holdtræning for patienter med knæledsartrose: Bassintræning sammenlignet med træning på land Ulla Weile 5. Kr til projektet: En undersøgelse af dosis-respons forholdet ved terapeutisk isokinetisk træning til patienter med slidgigt i knæ Hans Lund

8 HBM/27/5/ Kr til projektet: Forebyggende fysioterapeutisk vejledt holdtræning til gravide Stine Stensgaard 7. Kr til projektet: Fedme, type-2 diabetes og inflammation: Effekten af fysisk træning Tore Christiansen 8. Kr til projektet: Undersøgelse af langtidseffekterne af behandling af svær overvægt på Ebeltoft Kurcenter Tore Christiansen 9. Kr til projektet: Effekt af Mekanisk Diagnostik og Terapi, information og rådgivning til diskusrelaterede lænderygsmerter af mere end 6 ugers varighed en klinisk randomiseret prospektiv undersøgelse Tom Petersen 10. Kr til projektet: Rygsmerter og rehabilitering Hanne Møller 11. Kr til projektet: Krop og kræft Morten Quist 12. Kr til projektet: Reabilitet og validitet af 6 diagnostiske test til vurdering af motorisk kontrol af lænderyggen Flemming Enoch 13. Kr til projektet: Implementering af det nationale indikatorprojekt facilitering af kvalitetsudvikling Frank L. Jensen 14. Kr til projektet: Arbejdsbetinget trapezius smerter undersøgelsesmetode og effekt af forskellige former for fysisk aktivitet som mulig behandling Birgit Juul-Kristensen 15. Kr til projektet: Torturoverleveres fysiske funktionsniveau en beskrivelse af torturoverleveres kropsfunktion, smertebillede og aktivitet Karen Prip 16. Kr til projektet: Resultatmåling af borgernes egen målopfyldelse efter standardiserede dagcentertilbud i BUM-modellen i Gladsaxe kommune Ann Birgitte Østergaard 17. Kr til projektet: Shock absorption during walking in knee joint osteoarthritis Marius Henriksen De godkendte uddelinger fra Forskningsfonden medfører, at der i alt uddeles kr og at kr ,30 overføres til næste uddeling...

9 HBM/27/5/ Til uddeling fra Jubilæumslegatet var der kr ,50, og der var indkommet 43 ansøgninger med i alt ansøgt beløb på kr Forslag til uddeling er sket ud fra følgende kriterier: Flest mulig får støtte Højere uddannelse mere støtte En ansøgning pr. person 1. Alt supplerende uddannelse på bachelor niveau: kr Master/kandidat/magister: kr Ph.d.: kr (da det er det ansøgte beløb) Hovedbestyrelsen godkendte indstillinger om uddeling fra Jubilæumslegatet således: 1. Pædagogisk diplomuddannelse, CVU København Kr : Anne Baltzar Nimb 2. Bachelor, filosofi, Århus Universitet Kr : Lisbeth Madsen 3. Diplom i projektledelse, Ingeniør Højskolen Kr : Marie Hansen 4. Suppleringsuddannelse, Århus Universitet Kr : Trine Nøhr Laursen 5. Suppleringsuddannelse i sundhedsvidenskab, Odense Universitet Kr : Vibeke Grandt 6. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse, Syddansk Universitet Kr : Peter D. Jørgensen Kr : Camilla Marie Larsen 7. Pædagogisk diplomuddannelse, CVU Nordsjælland Kr : Eva Enghoff 8. Den sundhedsfaglige suppleringsuddannelse, Odense Universitet Kr : Lars Odgård 9. Kandidatuddannelse i idræt, Københavns Universitet Kr : Rikke Tandrup 10. Kandidatuddannelse i idræt og sundhed, Syddansk Universitet Kr : Finn Marlet 11. Kandidatuddannelse i etnologi, Københavns Universitet Kr :Lise Bille Byriel 12. Den sundhedsfaglige kandidatuddannelse, Syddansk Universitet Kr : Henriette Engberg Kr : Bente Møller Kr : Anita Mai-Britt Johansen 13. Magister utbildningen inom sjukgymnastik, Lunds Universitet Kr : Karen Prip 14. Fleksibel master / master i professionsforskning, Danmarks Pædagogiske Universitet Kr : Vibeke W. Grønlund Kr : Marianne Svane 15. Master i rehabilitering, Syddansk Universitet: Kr : Liselotte Jensen Kr : Flemming Enoch Kr : Hanne Ringgaard Møller Kr : Iben Holm Fogstrup Kr : Laila Ravnkilde Marlet Kr : Majbritt Veise Blohm

10 HBM/27/5/ Kr : Annette Hegnhøj Kr : Gurli Petersen Kr : Kirsten Gudmonsen Kr : Charlotte Petersen 16. Master i rehabilitering, Odense Universitet Kr : Vibe Maegaard Kr : Hans Knudsen 17. Master i rehabilitering, CVU Ålborg Kr : Jørgen Bruun 18. Master of public health, Århus Universitet Kr : Line Nielsen Kr : Sven Dalgas Jensen 19. Master of public health, Københavns Universitet Kr : Bodil Larson 20. Master of public administration; Copenhagen business school Kr : Anne Birthe Madsen 21. Master i sundhedspædagogik, Danmarks Pædagogiske Universitet Kr : Claus Faber Kr : Janne Skov 22. Master i sundhedsinformatik, Ålborg Universitet Kr : Kirsten Poulsen 23. Master i sundhedsantropologi, Århus Universitet Kr : Lars Henrik Larsen 24. Master i idræt og velfærd, Københavns Universitet Kr : Dorthe Varning Poulsen 25. Master i etik og værdier i organisationer, Århus Universitet Kr : Hanne Lisby 26. Master i voksenuddannelse, Roskilde Universitets Center Kr : Susan Thode 27. Ph.d, Århus Universitet Kr : Inger Mechlenburg De godkendte uddelinger fra Jubilæumslegatet medfører, at der i alt uddeles kr og kr. 424,50 overføres til næste uddeling... Til uddeling fra Studielegatet var der kr og der var indkommet 9 ansøgninger med i alt ansøgt beløb på kr ,86. Forslag til uddeling er foretaget ud fra følgende kriterier: 1. Ansøgere til kongresdeltagelse som har indsendt abstract fuldt beløb, da der max. er søgt kr Studietur/uddannelse kr Kongresdeltagelse uden indsendt abstract kr Hovedbestyrelsen godkendte indstillinger om uddeling fra Studielegatet således: 1. IFOMT 2004 konference, Norge Kr : Margrethe Hesselholt 2. Kongres: Prevention on musculoskeletal disorders, Schweiz Kr : Birgit Juul-Kristensen th international conference on cancer nursing 2004, Australien Kr : Morten Quist 4. European congress of sports science, Frankrig

11 HBM/27/5/ Kr : Mette Aadahl Kr : Carsten Juhl 5. International forum VII for primary care research on low back pain care, Canada Kr : Tom Petersen 6. Studietur til Beijings University and Hospital of Traditional Chinese medicine (akupunktur) Kr : Marianne Holt 7. Kursus I Ergonomic Intervention research for musculoskeletal health; Sverige Kr ,86: Winnie Eenberg 1 ansøger meddeles afslag, da ansøgte er almindelig efteruddannelse. De godkendte uddelinger fra Studielegatet medfører, at der i alt uddeles kr ,86 og kr ,14 til næste uddeling. I forlængelse af tidligere drøftelser i fondsbestyrelsen om anvendelse af Jubilæumslegatets midler til forskningskvalificerende kurser eller uddannelse, er det fondsbestyrelsens holdning, at man er kommet langt med at løfte den enkeltes kompetence niveau, og at midlerne bør målrettes kompetenceudvikling i relation til forskning i højere grad. Samtidig er der i dag en meget tydelig mangel på fysioterapeuter, der har afsluttet en Ph.d (10 fysioterapeuter). Det er medvirkende til at vanskeliggøre etablering af solide forskningsmiljøer, som dels kan producere forskning i fysioterapi og dels trække økonomiske ressourcer til sig. Hovedbestyrelsen godkendte, at Jubilæumslegatets midler fremover kun kan tildeles fysioterapeuter i Ph.d. forløb... Fondsbestyrelsen havde drøftet uddeling af Forskningsfondens Særlige Pris i Hovedbestyrelsen godkendte, at Særlig Pris i 2004 uddeles til en fysioterapeut, som har afsluttet et master/kandidat projekt inden for de seneste to år. Udvælgelse kriterierne er hhv. anvendelsesværdi for praksis og projektets originalitet og nyhedsværdi. Prisen annonceres i Fysioterapeuten og kan ansøges. Ansøgeren indsender et resume (2.500 anslag), udfra hvilke fondsbestyrelsen udvælger 3 projekter, som potentielt kan modtage prisen. De 3 udførlige projektbeskrivelser rekvireres og der tages herefter endelig stilling til vinderen med indstilling til hovedbestyrelsen. Prisen uddeles på repræsentantskabsmødet oktober Fondsbestyrelsen finder det væsentligt, at det i en periode fremover er Danske Fysioterapeuters opgave, at styrke og udvikle forskningen inden for fysioterapi med henblik på øget evidensbasering af faget, styrkelse af forskningskompetence og dermed grobund for stabile forskningsmiljøer inden for fysioterapi.

12 HBM/27/5/ En af vejene til dette er øgning af kontingent til Forskningsfonden fra kr. 100 til kr. 150 pr. år. Hovedbestyrelsen medtager forslag om øgning af kontingent til forskningsfonden i sin samlede drøftelse af budgetforslag 2005 og J.nr PKA Pensionskassen for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter, ændring i pensionsvilkår og vedtægter. I vedlagt henvendelse fra PKA af 26. april 2004 var der redegjort for de vedtagne ændringer i pensionsvilkår og vedtægt på generalforsamlingen i Pensionskassen for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter den 23. april Ændringerne omhandler: Udvidelse af optagelsesbestemmelsen i pensionsvilkår 1 om kollektivt ansatte, så medlemmer der omfattes af overenskomst og lignende, der ikke er indgået af DF og ETF, kan optages, forudsat at overenskomsten og lignende godkendes af DF og ETF Fleksibel udbetaling af alderspensionen med mulighed for at vælge at få en højere alderspension til at begynde med, mod at alderspensionen nedsættes efter en periode Ændring af vedtægtens 19, så det er bestyrelsen og ikke direktionen, der skal ansætte og afskedige den ansvarshavende aktuar. Hovedbestyrelsen godkendte ændringerne og gav bemyndigelse til pensionskassens bestyrelse til at foretage ændringer, der evt. måtte blive krævet af Finanstilsynet og/eller Erhvervs- og Selskabsstyrelsen J.nr HBs forretnings-orden Hovedbestyrelsens forretningsorden dagsorden til HBs møder. På HBs konference januar 2004 blev det besluttet, at HB i en forsøgsperiode på 3 måneder vil behandle punkt 4: Sager til diskussion/beslutning før punkt 3: Sager til orientering med efterfølgende evaluering. Rækkefølge ændringen er led i tiltag for at kvalificere beslutningsprocessen, så alle sager får en anstændig behandling også set i forhold til om det er en sag til orientering eller til diskussion/beslutning. Hovedbestyrelsen fandt, at den ændrede rækkefølge i dagsordenen havde fungeret godt og gøres permanent. Dermed at sager til diskussion/beslutning er på dagsordenen som punkt 3 og sager til orientering som punkt J.nr. 421 HB-møder 4.12 J.nr Udskiftning af HB-medl. Ændring af dato for HB-møde august HB har ved fastlæggelse af sin arbejdsplan for 2004 besluttet, at der afholdes HBmøde den 19. august For nylig er der på samme dato aftalt ekstra-ordinært forhandlingsudvalgsmøde i Sundhedskartellet, som Johnny Kuhr skal deltage i. Hovedbestyrelsen besluttede, at tidligere fastsat august møde ændres til onsdag den 18. august Indbydelse til deltagelse i HB-møde som observatør forinden indtræden i HB. Carsten B. Jensen holder orlov fra HB fra medio oktober og 3 måneder frem. I forbindelse hermed indkaldes suppleanten: Sinne Christensen, som dermed

13 HBM/27/5/ deltager som HB-medlem på repræsentantskabsmødet den 22. og 23. oktober Med henblik på at bidrage til suppleantens forberedelse til repræsentantskabsmødet, vil det være hensigtsmæssigt at deltage som observatør med taleret i HBs sidste møde inden repræsentantskabsmødet, hvor HB drøfter de indkomne forslag. Sidste møde inden RM er den 6. oktober Hovedbestyrelsen besluttede, at Sinne Christensen indbydes til at deltage som observatør i hovedbestyrelsens møde den 6. oktober Ad dagsordenens punkt 5: Eventuelt. E.1 Rettelse til referat fra HBM/20/4/2004/4.2 (Carsten B. Jensen). HB var enige i at sidste punktum under konklusionen til punkt 4.2: Etablering af Center for fysioterapeutisk forskning ved Syddansk Universitet er følgende: Beslutningen indebærer, at DF afhængig af eksterne bevillinger binder sig til at afholde dele af udgifterne til fremtidig drift af en forskningsenhed for fysioterapi. E.2 Fælles domicil for Sundhedskartellets organisationer ved Kvæsthusbroen (Johnny Kuhr). I forlængelse af HBM/20/4/2004/E.3 blev der orienteret om de videre sonderinger i forhold til om SAF-organisationerne flytter til Kvæsthusbroen sammen med DSR. De enkelte organisationer meddeler deres beslutning på møde i SAF bestyrelsen den DF er fortsat af den formening, at de store økonomiske konsekvenser ved en flytning sammenholdt med manglende tilkendegivelser fra DSR om et tættere politisk samarbejde peger i retning af et udbygget samarbejde mellem SAF-organisationerne på Nørre Voldgade. E.3 Dirigent til repræsentantskabsmødet den 22. og 23. oktober 2004 (Johnny Kuhr). Tidligere dirigent John Vagn Nielsen har meldt forfald og i stedet foreslået en anden. HB accepterede, at vedkommende opfordres til at være dirigent på RM Ad dagsordenens punkt 6: Evaluering af HB-mødet. Punktet blev ikke nået. For referat Ulla Andersen faglig konsulent

HBM/8/2/2005 1. Dato J.nr. 411.10 UH. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. februar 2005.

HBM/8/2/2005 1. Dato J.nr. 411.10 UH. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. februar 2005. HBM/8/2/2005 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. februar 2005. Dato J.nr. 411.10 UH Til stede: Fraværende med afbud: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Birgitte Kure Vibeke Laumann Lise Hansen Solvejg

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24. juni 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Holdningspapir vedr.

Læs mere

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13 Referat Referat af møde i: Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark Dato for møde: 8.4.2013, kl. 9-12 For referat: Dato for udarbejdelse: Es/Bej 12.04.13 Deltagere: Helle Bruun, Peter Kromann, Esther Skovhus,

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 10. oktober Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december Dagsorden. 1. Referat fra HBM d. 10. oktober Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 10. december 2013 Dagsorden 1. Referat fra HBM d. 10. oktober 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Uddelinger fra Fonden for Forskning, Uddannelse og Praksisudvikling

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden Referater til underskrift Sager til diskussion/beslutning Sager til orientering Koordineringspunkter

Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden Referater til underskrift Sager til diskussion/beslutning Sager til orientering Koordineringspunkter Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 14. maj 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 1. og 15. marts 2013. 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december Mødeaktivitetslisten foreligger for perioden TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 9. december 2010 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 28.10.2010 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden 2.1 -

Læs mere

Referat fra 22. bestyrelsesmøde Region Syddanmark Fredag den 1. maj 2009, kl. 08.30-12.00 i Munkebo

Referat fra 22. bestyrelsesmøde Region Syddanmark Fredag den 1. maj 2009, kl. 08.30-12.00 i Munkebo Tilstede: Brian Errebo-Jensen, Kirsten Thoke, Esther Skovhus, Helene Benfeldt, Søren Paasch Olsen, Thomas Wulff Bertelsen, Margit Lunde-Edlefsen, Tyge Sigsgård Larsen, Helle Bruun, Ulla Muldbjerg, Margrethe

Læs mere

HBM/14/6/2005 1. 27. juli 2005 J.nr. 4212

HBM/14/6/2005 1. 27. juli 2005 J.nr. 4212 HBM/14/6/2005 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2005 27. juli 2005 J.nr. 4212 UH Til stede: Fraværende med afbud: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Birgitte Kure Vibeke Laumann Carsten B. Jensen

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Proces for offentlig

Læs mere

HBM/16/4/2002 1. 15. maj 2002 J.nr. 411.10 ULA

HBM/16/4/2002 1. 15. maj 2002 J.nr. 411.10 ULA HBM/16/4/2002 1 15. maj 2002 J.nr. 411.10 ULA Referat af hovedbestyrelsesmøde den 16. april 2002. Til stede: Afbud: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Brian Errebo-Jensen Lena Olsen Maila Pedersen Lise Hansen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 24.-25. sep. 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Budget 2015-16, 2. drøftelse 2.2 Strategiplan 2016, procesplan

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 25. januar 2019 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 1.1 Tidsplan 2 Sager til diskussion / beslutning 2.1 Eftersyn af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 21. og 22. SEPTEMBER 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 25.-26.08.10 2. Mødeaktivitet og

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter december 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter december 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 6.-7. december 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Opfølgning på ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen.

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet den 1/09/2009 (møde 3/2009) J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 29.september 09 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Sussi

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 5.-6. september 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016.

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 11. oktober 2016. Til stede: Camilla

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 29. januar 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Rekruttering af

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011

Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011 Hovedbestyrelsesmøde torsdag d. 17. november 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 6. oktober 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2012 1) At hovedbestyrelsen

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 26. juni Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 26. juni Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 26. juni 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 14. maj 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan 2014 2.2 Samarbejde mellem

Læs mere

HBM/8-9/9/2004 1. Carsten Hansen, observatør for de fysioterapeutstuderende

HBM/8-9/9/2004 1. Carsten Hansen, observatør for de fysioterapeutstuderende HBM/8-9/9/2004 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 8. og 9. september 2004. 8. oktober 2004 J.nr. 411.10 ULA Til stede: Fraværende: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Birgitte Kure Vibeke Laumann Marianne

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 27. februar 2019 Tid: Kl. 15.00 15.45 (eller med start i umiddelbar forlængelse efter fællesmødet med KL s direktion). Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Indkaldelse. HB-møde d. 13. marts Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

Indkaldelse. HB-møde d. 13. marts Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering Indkaldelse HB-møde d. 13. marts 2013 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM d. 24. januar 2013 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig 2.2 Vedtægtsændringer 2.3

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4. Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012 Dato for udarbejdelse: 4. december 2013 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Pernille Hoppe, Lisbet Jensen,

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9.

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9. Hovedbestyrelsesmøde Tid: Torsdag d. 21. juni 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift

Læs mere

HBM/6/10/2004 1. Korrigeret 27. oktober 2004 J.nr. 411.10 ULA

HBM/6/10/2004 1. Korrigeret 27. oktober 2004 J.nr. 411.10 ULA HBM/6/10/2004 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 6. oktober 2004. Korrigeret 27. oktober 2004 J.nr. 411.10 ULA Til stede: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Birgitte Kure Solvejg Pedersen Lise Hansen Marianne

Læs mere

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 22. november 2010 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 1. december 2010 Deltagere: Hanne Munch, Anne Marie Svenningsen, Brian Errebo-Jensen

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 18. januar 2008.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 18. januar 2008. 24. januar 2008 J.nr. 421.1 JD/JPC Referat af hovedbestyrelsesmøde den 18. januar 2008. Til stede: Johnny Kuhr Birgitte F. Kure Lene Christoffersen Charlotte Fleischer Carsten B. Jensen Tina Lambrecht

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9.

Hovedbestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Referater til underskrift. 2. Sager til diskussion/beslutning. Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9. Hovedbestyrelsesmøde Tid: Tirsdag d. 21. august 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Marianne Stannum (indtrådt som suppleant for Kirsten Dennis) Jacob Lindgreen, observatør for de fysioterapeutstuderende)

Marianne Stannum (indtrådt som suppleant for Kirsten Dennis) Jacob Lindgreen, observatør for de fysioterapeutstuderende) 7. februar 2002 J.nr. 411.10 ULA Referat af hovedbestyrelsesmøde den 10. januar 2002. Til stede: Afbud: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Brian Errebo-Jensen Lena Olsen Maila Pedersen Lise Hansen Solvejg

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 15. april 2010. 6. maj 2010 J.nr. 421.1 JK/jpc Til stede: Afbud: Johnny Kuhr Lise Hansen (pkt. 3.1, 3.2, 3.3 & 3.5) Tina Lambrecht Brian Errebo-Jensen Tine Nielsen Solvejg

Læs mere

HBM/21/6/2004 1. 13. juli 2004 J.nr. 4212 ULA. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 21. juni 2004.

HBM/21/6/2004 1. 13. juli 2004 J.nr. 4212 ULA. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 21. juni 2004. HBM/21/6/2004 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 21. juni 2004. 13. juli 2004 J.nr. 4212 ULA Til stede: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Birgitte Kure Vibeke Laumann Solvejg Pedersen Lena Olsen Lise Hansen

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2011

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 14. juni 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsesmøde 14. juni. 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Janus Pill Christensen 15. juni 2011 Deltagere: Johnny Kuhr, Lise Hansen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter den 5. april 2018 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat af HBM marts 2018 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 8. december 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM oktober 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Behandling af

Læs mere

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter

Lederstrategi. November 2002. Danske Fysioterapeuter Lederstrategi November 2002 Danske Fysioterapeuter DANSKE FYSIOTERAPEUTERS LEDERSTRATEGI 1. Politik...3 2. Lederens rolle og ansvar...3 3. Strategi...5 4. Mål og handling...6 5. Evaluering...8 Danske Fysioterapeuters

Læs mere

Det Ergoterapifaglige Selskab for Geriatri og Gerontologi blev stiftet den 7. maj 2012.

Det Ergoterapifaglige Selskab for Geriatri og Gerontologi blev stiftet den 7. maj 2012. Ergoterapeutforeningen Om os - EFS Geriatri og Gerontologi Det Ergoterapifaglige Selskab for Geriatri og Gerontologi blev stiftet den 7. maj 2012. Bestyrelsen - kontakt Formand Anne Henckel Johansen Helsingør

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

HBM/4/2/2003 1. 12. februar 2003 J.nr. 411.10 ULA. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 4. februar 2003.

HBM/4/2/2003 1. 12. februar 2003 J.nr. 411.10 ULA. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 4. februar 2003. HBM/4/2/2003 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 4. februar 2003. 12. februar 2003 J.nr. 411.10 ULA Til stede: Suppleanter: Fraværende med afbud: Fra sekretariatet: Johnny Kuhr Brian Errebo-Jensen (

Læs mere

Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2010 blev afholdt således: Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter, Østerøvej 2.

Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2010 blev afholdt således: Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter, Østerøvej 2. Beslutningsreferat repræsentantskabsmøde 2010. Danske Fysioterapeuters ordinære repræsentantskabsmøde 2010 blev afholdt således: Tid: Fredag den 12. og lørdag den 13. november 2010. Sted: Nyborg Strand

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 20. januar 2011 Dagsorden 1. Referat til underskrift Der forelægger referat til underskrift fra HBM 09.12.10 2. Sager til diskussion/beslutning

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009

2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 2. Møde i Råd for Center for Kliniske Retningslinier 25. februar 2009 Tilstede: Vibeke Krøll, formand, Inge Madsen, Judith Mølgaard, Inge Hynkemejer, Hans

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2017

1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2017 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 27. januar 2017 For referat: Dato for udarbejdelse: Mikael Mølgaard 10. februar 2017 Deltagere: Agnes Holst, Brian Errebo-Jensen, Lise Hansen, Tina Lambrecht,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 18. januar 2007.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 18. januar 2007. HBM/18/1/2007 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 18. januar 2007. 31. januar 2007 J.nr. 421.1 UH Til stede: Johnny Kuhr Birgitte F. Kure Lene Christoffersen Charlotte Fleischer Tina Frank Lise Hansen

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst og referat fra HBM december 2014 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Danske Fysioterapeuters innovations-

Læs mere

Til: Repræsentantskabet. Sektion for arbejdsgivere og Sektion for ansatte og lejere

Til: Repræsentantskabet. Sektion for arbejdsgivere og Sektion for ansatte og lejere Notat Danske Fysioterapeuter Til: Repræsentantskabet Bilag 6B Sektion for arbejdsgivere og Sektion for ansatte og lejere Dato: 14. oktober 2017 Med henblik på entydigt, kollektivt og uvildigt at kunne

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 Mødereferat Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010 Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 l For referat: Stefan Kragh Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan Kragh. Afbud:

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter august 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 30. 31. august 2017 Dagsorden 1 Godkendelse af dagsorden og referat 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag 2.2 Fortrolig sag 2.3

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 27.-28. aug. 2014 Referat af møde i: Dato for møde: Hovedbestyrelsen 27.-28. august 2014 For referat: Udarbejdelse: Mette Winsløw August

Læs mere

TR-Netværksmøde den 21. november 2016.

TR-Netværksmøde den 21. november 2016. TR-netværket Region Syddanmark TR-Netværksmøde den 21. november 2016. Emne: Netværksmøde for tillidsrepræsentanter Afholdt dato: Mandag den 21. november 2016 Tidspunkt: Kl. 9-14 Sted: Bramdrupdam Hallerne

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts 2014 Dagsorden 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Udvalget for lønmodtageroverenskomster 2.2 Niveau for

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Hovedmøde Pharmadanmark Hospital 10. april 2011

Hovedmøde Pharmadanmark Hospital 10. april 2011 Dagsorden 1 Valg af dirigent og referent 2 Bestyrelsens beretning, herunder beretning fra SHAU 3 Kassererens fremlæggelse af det reviderede regnskab 4 Behandling af indkomne forslag (der var ved fristens

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 6. februar 2007.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 6. februar 2007. HBM/6/2/2007 1 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 6. februar 2007. 23. februar 2007 J.nr. 421.1 UH Til stede: Johnny Kuhr Birgitte F. Kure Lene Christoffersen ( punkt 1, 2, 3.1 og 3.3) Charlotte Fleischer

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Dansk Selskab for Medicinsk Fysik

Dansk Selskab for Medicinsk Fysik Odense, den 24. april 2007 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bestyrelsens årsberetning 4. Beretning fra fonden 5. Forelæggelse af det reviderede regnskab for det forløbne regnskabsår

Læs mere

Deltagere: Helle Bruun, Zanny Bowley, Kris Gundersen, Tyge Sigsgaard Larsen, Peter Kromann, Maja Bräuner, Brian Errebo-Jensen

Deltagere: Helle Bruun, Zanny Bowley, Kris Gundersen, Tyge Sigsgaard Larsen, Peter Kromann, Maja Bräuner, Brian Errebo-Jensen Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsesmøde, Region Onsdag d. 15. 6. 2011, kl. 18-21 Syddanmark. Mødet afholdt v. Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3A, Mødelokale K 2, 6000 Kolding

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015

REFERAT. SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Dagsorden. DM 5. marts 2015 SBFF-2015-2 Mandag den 23. februar 2015, kl. 14 17.30 Mødelokale 3, 4. sal (DM3) Erik Alstrup, Erik S. Christensen, Anders Dalsager, Anneli Fuchs, Anders H. Johnsen (fra kl. 15), Lise Kapper, Jan Skytte,

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 30. maj 2008.

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 30. maj 2008. 10. juni 2008 J.nr. 421.1 JD/JPC Referat af hovedbestyrelsesmøde den 30. maj 2008. Til stede: Johnny Kuhr (under pkt. 3.2 & 3.4, 5 & 6) Birgitte F. Kure Brian Errebo-Jensen Tina Lambrecht Tina Frank Tine

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.02.2019 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, lokale I og II Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen, Ingrid

Læs mere

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål.

Medlemskab kan opnås af grønlandske foreninger, hvis formål og vedtægter ikke strider imod Fællesforeningens formål. Fællesforeningen blev stiftet den 7. december 1974 1 Navn og formål: Fællesforeningens navn er KALÂDLIT PEK ATIGÎGFÎSA KÁTUVFIAT Inuit. Fællesforeningen er upolitisk og har adresse hos den til enhver tid

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Dagsorden til kredsbestyrelsesmøde Tirsdag d. 12. marts 2019 kl. 09.00 15.00 Mødet afholdes på kredsens kontor i Borup Møllevej 15, 4140 Borup D. 7. marts 2019 Kristina Stange og Annette Møller var med

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 26.05.2019 kl. 9:00 Sted: Hotel Jörgen Kock, Malmø Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L.T.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Afbud: Det blev besluttet, at fastholde alle specialerapportens anbefalinger for så vidt angår specialerne inden for fysioterapi.

Afbud: Det blev besluttet, at fastholde alle specialerapportens anbefalinger for så vidt angår specialerne inden for fysioterapi. Referat af bestyrelsesseminariet i Dansk Selskab for Fysioterapi Dato for møde: 25.-27 februar 2016 For referat: Janus Pill Christensen Sted: Severinkursuscenter Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for kontaktpersoner for Selvstændige Fysioterapeuter Uden OK 22. Juni 2010 i KBH. Dato for udarbejdelse: 06-07-2010

Mødereferat. Referat af møde for kontaktpersoner for Selvstændige Fysioterapeuter Uden OK 22. Juni 2010 i KBH. Dato for udarbejdelse: 06-07-2010 Mødereferat Referat af møde for kontaktpersoner for Selvstændige Fysioterapeuter Uden OK 22. Juni 2010 i KBH Dato for udarbejdelse: 06-07-2010 Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Afbud: Sussi Rasmussen (ferie). Sanne Ifversen Hansen er på barsel til 1. september og hendes suppleant Merete Mørch har fået nyt job.

Afbud: Sussi Rasmussen (ferie). Sanne Ifversen Hansen er på barsel til 1. september og hendes suppleant Merete Mørch har fået nyt job. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet (møde 3/2008) den 22/08/2008 J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 5. sept. 2008 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Karima

Læs mere

Boligselskabet Domea Faaborg-Midtfyn Ældreboligselskab

Boligselskabet Domea Faaborg-Midtfyn Ældreboligselskab Boligselskabet Domea Faaborg-Midtfyn Ældreboligselskab Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 20. juni 2011 kl. 14.30 i fælleslokalet Tømmergaarden 36, 1., 5600 Faaborg Dagsorden Side 1 Godkendelse

Læs mere

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark

Ordblinde / Dysleksiforeningen i Danmark Referat fra generalforsamling lørdag d. 7. april 2018 Fænøsund Konference og Ferie Oddevejen 8 5500 Middelfart 1. Velkomst Mogens Schmidt, formand, bød generalforsamlingen velkommen 2. Valg af ordstyrer,

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013.

Pkt. 2. Godkendelse af referat af bestyrelsesmøde 10. december 2013. VUC Bestyrelsen Emne Dato Referat af Ekstraordinært bestyrelsesmøde Den 27. januar 2014 på sekretariatet Til stede: Henning Madsen, Susanne Pieterse, Lotte Klein, Helle Madsen, Ole Mikkelsen, Afbud: Henrik

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset

Generalforsamling. Torsdag den 24. september 2015 kl i Cafe Niffen i klubhuset Generalforsamling Torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 i Cafe Niffen i klubhuset Referat Formanden Tina Høilund Pedersen bød velkommen til generalforsamlingen, nr. 76 i rækken og gik over til dagsordenen.

Læs mere