Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016 Referat Deltagere - Kristian Durhuus, Københavns Lufthavne A/S - Dan Banja, Erhvervsflyvningens Sammenslutning - Thilde Waast, Flyvebranchens Personale Union - Per Henriksen, Dansk Industri - Peter J. Høgsberg, AAR/DANSAM - Lars Andersen, SAS - Lars Kongsgaard, Dansk Erhverv - Asta Ostrowski, Forbrugerrådet TÆNK - Steen Halvorsen, Naviair - Jesper Rasmussen, Trafik- og Byggestyrelsen - Keld Ludvigsen, Trafik- og Byggestyrelsen - Michael Dela, Trafik- og Byggestyrelsen - Lise Aaen Kobberholm, Trafik- og Byggestyrelsen - Per Veingberg, Trafik- og Byggestyrelsen - Keld Zülow, Trafik- og Byggestyrelsen - Dorthe Laursen, Trafik- og Byggestyrelsen - Tine Færch Jørgensen, Trafik- og Byggestyrelsen - Mai Grage, Trafik- og Byggestyrelsen - Lasse Vestergaard Venø, Trafik- og Byggestyrelsen (ref.) Afbud - Susanne Isaksen, Naviair - René Høgh Jensen, Billund Lufthavn - Tonny Henriksen, Kongelig Dansk Aeroklub Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. 2. Godkendelse af referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24. august 2016 Side 1 (6)

2 Referatet fra mødet d. 24. august 2016 blev godkendt uden bemærkninger. 3. Aktuelle sager Til spørgsmål fra Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES) om kompetencer og uddannelsesforløb for nyansatte luftfartsinspektører i Trafik- og Byggestyrelsen (TBST), fortalte Michael Dela, at der fastlægges et uddannelsesforløb for tiltrædende luftfartsinspektører. Herudover udfører nyansatte luftfartsinspektører, de første 6-12 måneder, tilsyn sammen med erfarne inspektører. Således er mulighed for overlap og udveksling af erfaring. ES var tilfreds med udmeldingen. 4. Tilbagemelding fra ICAO s generalforsamling Keld Ludvigsen orienterede panelet om de væsentligste emner fra ICAO s 39. forsamling i efteråret 2016, der bl.a. omfattede valg til det styrende organ, ICAO s Råd. Sverige blev valgt til at repræsentere de nordiske landes interesser i Rådet. Herudover orienterede Keld om indgåelse af en historisk global klimaaftale om reduktion af CO 2 -udledningen for luftfarten fra niveauet. Der var bred opbakning til fastfrysning af CO 2 -udslippet for luftfarten og kun få medlemsstater forbeholdt sig retten til at implementere aftalen. Aftalen fastlægger et system for CO 2 -reduktion baseret på rutetrafik, der implementeres i forskellige faser. FN-resolutionen fastlægger alene en rammelovgivning, hvorfor det er op til medlemsstaterne at tage hensyn til detailregulering, kompenserende miljøvenlige projekter ved manglende overholdelse af de fastsatte CO 2 -mål m.v. Herudover blev nævnt øvrige væsentlige emner, der er oppe i tiden: liberalisering af markedsadgang, droner, aircraft tracking, overflyvning af konfliktzoner m.v. Da der var et omfattende program for generalforsamlingen, anmodede TBST branchen til at melde tilbage, hvis der er emner, der har særlig interesse. Disse emner kan drøftes på næste møde. 5. Lukning af flyvemedicinsk klinik i Glostrup Som konsekvens af lukningen af flyvemedicinsk klinik på Rigshospitalets i Glostrup, d. 31. august 2016, fortalte Keld Zülow, at TBST har været i dialog med Rigshospitalet om muligheden for at TBST opbevarer flyvejournalerne. I henhold til gældende lovgivning og grundet spørgsmål om patientsikkerhed er det ikke muligt, at TBST kan opbevare disse, hvorfor der arbejdes på en løsning, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed opbevarer journalerne i stedet for Rigshospitalet. Der var fra branchens side opbakning til denne tilgang. Side 2 (6)

3 Der blev udtrykt bekymring for, at det ikke er muligt med førstegangsudstedelser af Medicals Class 1 i det østlige Danmark efter lukning af flyvemedicinsk klinik. Per Henriksen appellerede til snarest at finde en gangbar løsning. TBST bemærkede, at det er muligt at foretage førstegangsundersøgelser på et flyvemedicinsk center i Vandel. TBST kunne oplyse, at hvis der kommer et initiativ med en kvalificeret ansøgning på et nyt flyvemedicinsk center, så støttes der op med en hurtig sagsbehandling. Herudover udtrykte flere medlemmer, at der er behov for at undersøge langsigtede løsninger. Dan Banja spurgte om der kan benyttes de svenske flyvemedicinske klinikker. TBST nævnte, at det skal undersøges nærmere. Lars Andersen spurgte om ikke TBST bør spille en større rolle for at sikre et tilstrækkeligt grundlag for at drive de flyvemedicinske centre. Jesper Rasmussen bemærkede, at gangbare løsninger bør involvere relevante myndigheder og lægeverdenen. TBST har også et medansvar for så vidt angår infrastrukturen for luftfartsbranchen, og vil derfor være aktive i håndtering af de nævnte udfordringer i tæt dialog med branchen. Branchen støttede op om forslaget. 6. Udkast til ændringer i gebyrbekendtgørelsen Dorthe Laursen præsenterede udkast til ændringer i gebyr- og afgiftsfastsættelse for Safety-bidraget sænkes fra 5,50 kr. til 5,25 kr. pr. passager. Herudover blev gennemgået udvikling i indtægter og omkostninger for budgettet i perioden og kort nævnt ændringer i gebyrsatser for Præsentationen er vedlagt referatet. Lars Andersen efterspurgte, at TBST på tilsynsdelen kan præsentere relevante nøgletal. Det blev aftalt, at TBST på næste møde præsenterer nøgletal for udvalgte områder. [Rettelse ift. mødet: En-route omkostninger drøftes ikke i Branchepanelet, men i Enlarged Committee of Route Charges i EUROCONTROL]. 7. Dialoggruppe om offshore operationer med helikoptere Per Schmock fortalte, at første møde er afholdt i dialoggruppen med bred tilslutning fra branchen til at forbedre flyvesikkerheden i og omkring offshore helikopterflyvning. Gruppen har valgt at nedsætte to arbejdsgrupper, der dels skal arbejde med at optimere vidensdeling om hændelser ved offshoreoperationer med helikoptere og andet relevante data, og dels beskæftige sig med tekniske og operative løsninger til sikkert at afvikle civil og militær helikoptertrafik særligt i Nordsøområdet. Thilde Waast udtrykte tilfredshed med at dialoggruppen er kommet godt i gang. Side 3 (6)

4 8. Naviair s udpegning til tårn- og indflyvningskontrol i CPH/RKE Per Schmock orienterede om den nylige afgørelse om udpegning af Naviair til tårn- og indflyvningskontrol i CPH/RKE frem til Herefter fulgte en drøftelse om de forskellige elementer af afgørelsen. Peter Høgsberg udtrykte utilfredshed med afgørelsen, der har betydning for provinslufthavnene. Per Henriksen nævnte, at det er en svær diskussion, hvor der fremadrettet bør udarbejdes analyser til videre udpegning til tårn- og indflyvningskontrol i de danske lufthavne. Herefter fulgte en drøftelse om lufttrafikstyringstjenester i Europa. 9. Status på security-området Punktet udgik. Der gives en orientering på næste møde. 10. Strategi og praksis for luftfarts-security Lise Aaen Kobberholm præsenterede overvejelser til justering af security-området, der står overfor en række udfordringer. Præsentationen fra mødet er vedlagt referatet. Lise kunne fortælle, at det øgede antal af aktører, der varetager security-opgaver betyder, at TBST i dag har ansvar for at føre tilsyn med knap 1200 danske aktører. Der er forskellige muligheder for at håndtere nye forretningsmodeller på området, herunder øget brug af uafhængige, kompetente (EU)-validatorer til godkendelser. I så fald vil TBST føre tilsyn med validatorernes virke. En eventuel brug af tredjeparter betyder, at TBST s myndighedsindsats kan fokusere på kerneopgaver med regulering og tilsyn af kerneaktører. Ligeledes kan tredjeparter ligesom på safety-området - forestå dele af den uddannelsesopgave, der i dag udføres af myndigheden. Lise understregede, at TBST i første omgang ønsker at høre branchens umiddelbare respons på brug af tredjeparter, før der arbejdes videre med eventuelle løsninger. Flere medlemmer udtrykte bekymring for markedsgørelse af myndighedsindsatsen gennem brug af tredjeparter på et komplekst område, som kræver specialisering. Hertil svarede Lise, at TBST ønsker at starte i simple områder, f.eks. ved sikkerhedsansvarlige hos hhv. transportører, kendte kunder og fragtagenter før udbredelse til andre områder. Thilde Waast udtrykte mere principiel bekymring for en fragmentering af myndighedsindsatsen, når nu nye forretningsmodeller indebærer en større fragmentering af branchen. Thilde pegede på, at erfaring fra andre områder viser, at brug af tredjeparter kan være problematiske. Side 4 (6)

5 Det blev understeget af flere medlemmer, at eventuelle tiltag ikke må gå på kompromis med sikkerheden. TBST var enig i denne iagttagelse. Lars Andersen fortalte, at der venter en ressourcemæssig opgave for TBST. Andre nævnte, at der savnes en business case for brug af uafhængige tredjeparter. Disse bemærkninger blev taget til efterretning af TBST. Per Henriksen foreslog, at yderligere diskussion om emnet tages op i regi af Branchepanelet eller andre fora. Jesper Rasmussen tilføjede, at security-udfordringerne også præsenteres på sikkerhedskonferencen d. 3. november. TBST vender tilbage til branchen for nærmere dialog om mulige tiltag. 11. Projekt om vejledning i risikovurdering Punktet udgik. Der gives en præsentation på næste møde. 12. Status på forhandlinger af revision af grundforordning for EASA Per Veingberg gav en kort orientering om seneste nyt i forhandlingerne om en ny grundforordning for EASA. Per fortalte om udvalgte områder, der kan have særlig interesse for branchen. Per fortalte, at forhandlingerne om grundforordningen bevæger sig mod en øget detaljeringsgrad, som modarbejder bestræbelserne for regelforenkling. TBST fortsætter med løbende orientering til branchen om forhandlingerne om EASA-grundforordningen. 13. Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2015 TBST nåede ikke at præsentere den årlige sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart, men Jesper Rasmussen fortalte kort, at luftfarten fortsat er en meget sikker transportform. Der var ingen væsentlige indikationer på at flyvesikkerheden er forværret, og de danske sikkerhedsmål er i 2015 overholdt. Sikkerhedsrapporten præsenteres på næste møde, hvor den også vil være offentliggjort. 14. Status på Cape-Town konventionen Michael Dela gav en status på Cape Town-konventionen, der er et internationalt rettighedsregister, hvor luftfartøjer og større flykomponenter registreres. Præsentationen er vedlagt referatet. Per Henriksen fortalte, at der var tilfredshed med den danske ratificering af konventionen. Michael kunne fortælle, at databasen for registrering af et luftfartøj i det danske nationalitetsregister understøttes af et forældet IT-system. Således ville TBST gerne høre branchens holdning til om systemet benyttes og i så fald om der er behov for investering i et nyt system. Den umiddelbare fornemmelse blandt panelets medlemmer var, at der er Side 5 (6)

6 tilfredshed med Cape Town-Konventionen, hvorfor der ikke ønskes en ny IT-platform til nationalitetsregistret. Der var dog behov for konsolidering, hvorfor der blev aftalt en høringsfrist frem til og med d. 1. december. Lars Andersen nævnte, at SAS ønsker promilleafgift for registrering af luftfartøjer i rettighedsregistret bortfalder. Flere medlemmer støttede op om forslaget. TBST nævnte, at ændringer eller afskaffelse af i promilleafgift for registrering af luftfartøjer hører til Skatteministeriets område. Herefter fulgte en drøftelse af de juridiske rammer for promilleafgift for registrering af luftfartøjer 1. Afslutningsvist tilføjede Dorthe Laursen, at TBST alene opkræver promilleafgifter på vegne af SKAT. 15. Eventuelt Der var ingen bemærkninger. 16. Næste møde Det blev besluttet, at der afholdes et ekstra møde for i år i branchepanelet. Datoen er fastsat til d. 7. december. Mødekalenderen for 2017 er sat til: - Onsdag d. 8. februar, kl Onsdag d. 26. april, kl Onsdag d. 6. september, kl Onsdag d. 1. november, kl Bekendtgørelse af lov om afgift af tingslysning og registrering af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven), LBK nr. 462 af 14/05/ , stk. 7 og Side 6 (6)

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Deltagere Kristian Durhuus,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Deltagere - Susanne

Læs mere

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Deltagere Peter Høgsberg,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016 Deltagere Kristian

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december 2014 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780353 Fax 7262 6790 pali@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Deltagere Susanne Isaksen,

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar 2014 Deltagere - Henrik Carstensen

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Deltagere

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser:

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 afo@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Safety-bidrag Notat 1. Indledning Luftfartsudvalget anbefaler i sin rapport at ændre de

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006 Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer August 2006 Oversigt Baggrund Workshop og scenarier Luftfartspolitisk strategi Side 2 Mål for projektet Få sat fokus på luftfarten og skabe et grundlag

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt Notat Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed 13. december 2005 222-54 ANC, lokaltlf. 2 43 87 3. Kontor Grundnotat om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 Dato 26. november 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Bonni

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl. 13.00-15.00 Deltagere Tilstede:

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0390 Bilag 3 Offentligt Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark 22. september 2008 Supplerende grundnotat vedrørende forslag (KOM(2008) 390) fra Kommissionen

Læs mere

1 Indledning Ordliste Regelgrundlag 5. 2 Opgavens omfang Beskrivelse af opgaven 6

1 Indledning Ordliste Regelgrundlag 5. 2 Opgavens omfang Beskrivelse af opgaven 6 Opgavebeskrivelse Konsulentbistand til sanering af lovgivning på lufttrafikstyrings- og luftfartstjenesteområdet (Air Traffic Management/Air Navigation Services) Juli 2016 2 Opgavebeskrivelse Indhold

Læs mere

ADDENDUM til UDKAST TIL PROTOKOL 1 for samling i Rådet (transport) mandag den 29. marts 1999 i Bruxelles

ADDENDUM til UDKAST TIL PROTOKOL 1 for samling i Rådet (transport) mandag den 29. marts 1999 i Bruxelles RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 3. maj 1999 (24.06) (OR. f) 7070/99 LIMITE PV/CONS 15 TRANS 75 ADDENDUM til UDKAST TIL PROTOKOL 1 for 2169. samling i Rådet (transport) mandag den 29. marts

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K

REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K REFERAT MØDE I RÅDET FOR MENNESKERETTIGHEDER, 8. MAJ 2019 KL. 13:00-16:00 NORDSKOV: WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 19/00980-4 REF. LELI 1. Status på Danmarks arbejde i FN s Menneskerettighedsråd

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

26. januar 2011. Beregninger af emissioner fra transport. Notat fra møde den 11. januar 2011 i København

26. januar 2011. Beregninger af emissioner fra transport. Notat fra møde den 11. januar 2011 i København 26. januar 2011 Beregninger af emissioner fra transport Notat fra møde den 11. januar 2011 i København 1. Velkomst Niels Anders Nielsen, Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport bød velkommen til mødet.

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0207 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0207 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0207 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Grund- og nærhedsnotat

Læs mere

Den årlige sikkerhedsrapport præsenterer statistikker om luftfartssikkerheden i Europa og på verdensplan

Den årlige sikkerhedsrapport præsenterer statistikker om luftfartssikkerheden i Europa og på verdensplan ÅRLIG SIKKERHEDSRAPPORT 13 Resumé Den årlige sikkerhedsrapport præsenterer statistikker om luftfartssikkerheden i Europa og på verdensplan Dataene i denne rapport stammer fra flere forskellige kilder,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub

REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub REFERAT fra BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub Dato : Torsdag, den 26. marts 2o15, klokken 17:oo 2o:oo Sted : KDA-huset, Roskilde Fremmødt : Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Jørgen Mouritzen (MOU)

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Høringsnotat. BL om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder

Høringsnotat. BL om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Notat Høringsnotat Dato 16. november 2015 BL om forbud mod eller indskrænkning af luftfart inden for visse områder Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

Vinterdækhøringen - processen indtil nu. Dækbranchens temadag onsdag den 28. september 2011

Vinterdækhøringen - processen indtil nu. Dækbranchens temadag onsdag den 28. september 2011 Vinterdækhøringen - processen indtil nu Dækbranchens temadag onsdag den 28. september 2011 Trafikstyrelsen - Trafikstyrelsen er en styrelse under Transportministeriet med ansvar og opgaver på tværs af

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 17.15-20.00 på skolens lærerværelse. Forældredeltagere: Peter Beiter Brasholt, Louise Heilberg, Michael Andersen, Rasmus Edelberg, Anni Baun,

Læs mere

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002)

SLUTAKT. (Bruxelles, den 8. oktober 2002) SLUTAKT FOR DEN DIPLOMATISKE KONFERENCE OM PROTOKOLLEN OM DET EUROPÆISKE FÆLLESSKABS TILTRÆDELSE AF DEN INTERNATIONALE EUROCONTROL KONVENTION AF 13. DECEMBER 1960 VEDRØRENDE SAMARBEJDE OM LUFTFARTENS SIKKERHED

Læs mere

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser På et møde mellem transport-

Læs mere

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind

Referat 30. oktober. Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Referat 30. oktober 2012 Dato: 30. oktober Tid: Kl. 13 14.00 Sted: KL-huset, lokale S-08 Afbud: Niels Højberg, Per Røner, Per Flemming Laursen, Henrik Kolind Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Kredsenes fremtidige

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Udkast Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Tilstede: Frank Christensen (FC), Benny Würtz (BW), Helle Rootzén (HR), Daniel E. Hansen (DEH), Jesper Lykkegaard (JL), Morten Eskildsen (ME),

Læs mere

Såfremt certifikatet senere skulle komme til veje, vil jeg straks indsende det til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Såfremt certifikatet senere skulle komme til veje, vil jeg straks indsende det til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. ERKLÆRING Ved bortkomst/tyveri af certifikat Undertegnede erklærer hermed under strafansvar efter straffelovens 163 (optrykt neden for), at jeg har mistet mit certifikat, og at certifikatet ikke siden

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart

Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780061 Fax 7221 8888 dla@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart 1. Sammenfatning I forbindelse med den

Læs mere

Ændring af lov om luftfart - droner

Ændring af lov om luftfart - droner Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 132 Bilag 10 Offentligt Ændring af lov om luftfart - droner Jesper Rasmussen Vicedirektør Baggrund: Tværministeriel arbejdsgruppe Tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Geodatasamarbejder Den 30. oktober 2015 Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl. 12.30-14.30, Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Deltagere: Søren Reeberg Nilsen,

Læs mere

Modifikationer i forhold til den gældende lovtekst i Danmark er desuden vist i anordningsudkastet med ændringsmarkeringer.

Modifikationer i forhold til den gældende lovtekst i Danmark er desuden vist i anordningsudkastet med ændringsmarkeringer. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat om kgl. anordning for Grønland Dette notat danner baggrund for et udkast til kgl. anordning

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 41 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 41 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 41 Offentligt Europaudvalget, Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget, Miljø- og Fødevareudvalget, Transportudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0300 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0300 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0300 Bilag 1 Offentligt NOTAT Den 7. juni 2013 GRUND- og NÆRHEDSNOTAT til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Miljøudvalg Kommissionens forslag til rådsbeslutning om

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0183 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0183 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0183 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 183 final 2016/0094 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

BILAG. til forslag til. Rådets afgørelse

BILAG. til forslag til. Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.9.2016 COM(2016) 621 final ANNEX 1 BILAG til forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages i Det Fælles EU-ICAO-Udvalg om vedtagelsen af et bilag

Læs mere

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0611 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0611 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0611 Bilag 2 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 27. november 2009 Dok.id J. nr. 120-29 Internationalt Kontor Grundnotat Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Overdragelseserklæring

Overdragelseserklæring Overdragelseserklæring AUG 2010 Undertegnede erklærer herved, at jeg pr.... har overdraget mit luftfartøj OY- Type Fabrikationsnummer til (Ved flere ejere (købere) benyttes bagsiden) Luftfartøjs værdi

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Sikkerhedskonference 16. januar 2019

Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Erfaringer med sikkerhedsledelsessystem i en mindre organisation v. Christina Dideriksen, lufthavnschef, Bornholms Lufthavn Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Hvad

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Staten yder alene et tilskud til anlægget af letbanen og har ingen direkte indflydelse i denne sammenhæng.

Staten yder alene et tilskud til anlægget af letbanen og har ingen direkte indflydelse i denne sammenhæng. MINISTEREN Borgerforeningen Mols Distriktsråd for Mols og Helgenæs Att.: Jørgen Ørgård Dato J. nr. 12. marts 2018 2018-1529 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Kære Jørgen Ørgård

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 9 Mødedato: 28.09.2011 Tidspunkt: Kl. 11.00 16.00 Sted: Lokale C, 3. sal i Kunststyrelsen

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 9 Mødedato: 28.09.2011 Tidspunkt: Kl. 11.00 16.00 Sted: Lokale C, 3. sal i Kunststyrelsen 19. oktober 2011 Jour.nr.: Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 9 Mødedato: 28.09.2011 Tidspunkt: Kl. 11.00 16.00 Sted: Lokale C, 3. sal i Kunststyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

REFERAT. Deltagere: Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Region Hovedstadens Psykiatri - En del af Københavns Universitetshospital

REFERAT. Deltagere: Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen. Region Hovedstadens Psykiatri - En del af Københavns Universitetshospital Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 3864 0000 Direkte 38640078 Fax 3864 0007 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Dato: 18. november 2015

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 9.december 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Axel Grøndahl Kristiansen Dorte Merete Juel Hansen Carsten Riskjær

Læs mere

Bestyrelsesmøde d For selskaberne Furesø Forsyning A/S og Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken

Bestyrelsesmøde d For selskaberne Furesø Forsyning A/S og Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken Bestyrelsesmøde d. 16.12.2014 For selskaberne Furesø Forsyning A/S og Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Mødeleder: Referent: Susanne Mortensen (SMO) Per

Læs mere

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg

Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Referat fra møde nr. 29 i DVC's certificeringsudvalg Tid og sted: 26. februar 2008, kl. 10.00 IdealCombi A/S, Hurup Til stede: Jens Erik Gram (JE) Michael Vesterløkke (MV) Johny Jensen (JHJ) Per Møller

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0598 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0598 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0598 Bilag 3 Offentligt MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. september 2016 2016-4019 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Fællesmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget Dato: Mandag den 20. august 2018 kl. 13.00-16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer af Sundhedsudvalget: Hanne Simonsen (formand),

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling 11. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff og Keld Allan

Læs mere

UDTALELSE nr. 5/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR

UDTALELSE nr. 5/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR UDTALELSE nr. 5/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR om muligheden for at ændre forordning (EF) nr. 1702/2003, for så vidt angår gennemførselsbestemmelserne for miljøcertificering af luftfartøjer

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 20. september 2012 Referat Ligestillingsudvalget

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0820 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0820 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0820 Bilag 1 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 12. marts 2007 J. nr. 222-73 EU- og Luftfartskontoret Grundnotat om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 1. marts Sted: ÅLF s mødelokale Kl.:

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 1. marts Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: Aarhus, den 14. marts 2018 D2018-021830 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 1. marts 2018 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.45-12.00 Referent: Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: DRF Ingen KVN Jesper Skorstengaard-JWS,

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 2. september 2016 sendt udkast til

Trafik- og Byggestyrelsen har den 2. september 2016 sendt udkast til Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat BL om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland og

Læs mere

Kommunal styregruppe for DUBU

Kommunal styregruppe for DUBU REFERAT Kommunal styregruppe for DUBU Referat af 1 møde med DUBUs kommunale styregruppe, 3. februar 2015 Deltagere: Tina Wahl, Kontorchef, Social og Sundhed, KL Hanne Gøttrup, Projektleder, Social og Sundhed,

Læs mere

Ingen yderligere opfølgning, da flere punkter går igen i denne dagsorden igen.

Ingen yderligere opfølgning, da flere punkter går igen i denne dagsorden igen. Referat BE møde den 21. august 2018 kl. 18.00 Hvidkærvej, Odense Deltagere: Anders Hegnet, Peter Boye Larsen, Keld Jørgensen, John Juel, Susanne Wærling (ref) Afbud: Annette Nielsen, Henrik Jørgensen Punkt

Læs mere