SPANIEN FUERTEVENTURA December 2007.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SPANIEN FUERTEVENTURA December 2007."

Transkript

1 SPANIEN FUERTEVENTURA December Tekst:Stig Kjærgaard Rasmussen. Foto. Sanne Busk INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget af Sanne Busk og undertegnede på en ferietur i perioden til Fuerteventura. Foruden Sanne og Stig var også Sannes to børn Rikke og Mikkel med på rejsen. Rapporten er udarbejdet i december 2007 på grundlag af SKR's originalnotater på turen. Turen foregik som en charterrejse. Det benyttede rejseselskab var "Apollo Rejser", og flyselskabet var "SAS Charter". Rejsen påbegyndtes i Københavns lufthavn i Kastrup mandag d. 17. december 2007 med flyafgang kl (dansk normaltid). Ankomst til Aeropuerto de Fuerteventura kl (lokal tid). Flyveafstand ca km. Tidsforskellen mellem København og Fuerteventura var 1 time. Hjemrejsen fandt tilsvarende sted mandag d. 24. december 2007 med afgang fra Aeropuerto de Fuerteventura kl (lokal tid). Ankomst til Kastrup kl (dansk normaltid). Under vores ophold boede vi perfekt i den lille og rolige ferieby Caleta de Fuste, midt på Fuerteventuras østkyst, kun en halv snes km syd for lufthavnen. Vi havde lejet 2 to-værelses lejligheder på Barcelo Club el Castillo. Dette pæne, større lejlighedshotel med bungalower omgivet af palmer m.v. ligger ved klippekysten og nær de centrale dele af byen. Ved hotelområdets sydlige del ses resterne af et fort bygget i 1740'erne til beskyttelse mod engelske sørøvere.

2 Fæstningerne med de to tårne er nu sammenbyggede. Ved den lille havbugt ligger også en beskeden havn og en fin, bred sandstrand. Byen har gode indkøbsmuligheder, adskillige restauranter og "turistbutikker". Ikke langt fra Caleta de Fuste ligger et meget stort shoppingcenter. Om onsdagen opstod der et lille drama, da den voldsomme regn, som sjældent eller aldrig opleves lignende på Fuerteventura, skabte oversvømmelser både på hoelområdet og i byens gader, hvor kloakerne slet ikke var dimensionerede til at aflede de store vandmængder. På hotelområdet bevirkede uheldige arealhældninger og manglende afløb, at vandet trængte ind i vores og flere andre lejligheder. Vi fik dog velvilligt og hurtigt i stedet for et par andre, ikke så udsatte og lidt mere luksuriøse lejligheder. Caleta de Fuste var med sin centrale beliggenhed ideel som udgangspunkt for turene til de forskellige steder på Fuerteventura. Til transport rundt omkring på Tenerife lejede vi hos det store, internationale biludlejningsselskab HERTZ en lidt større bil (kategori C). Midt i perioden fik vi byttet bilen grundet problemer med det elektriske system (kortslutning). For 7 dages billeje betalte vi i alt 2140 DKK, dvs. incl. udvidede forsikringer og to chauffører. Vi kørte i alt 689 km og brugte hertil for 266 DKK benzin. Selve charterrejsen uden pension kostede for os alle fire i alt Dkr. (incl. mad på flyet og afbestillingsforsikringer). Vi købte selv ind til morgenmad og frokost, medens vi alle dage spiste aftensmad og en enkelt dag også frokost på restaurant. Til mad og drikke og andre fornødenheder brugte vi i alt 6050 DKK. Vejret var desværre usædvanligt regnfuldt i betragtning af, at den gennemsnitlige månedsnedbør for december er ca. 25 mm. Vi oplevede dog fem tørvejrsdage (incl. ankomst- og afrejsedagene) med en del eller meget sol samt tre dage med regn eller regnbyger, heraf en dag med silende regn det meste af tiden. Der var oftest svage eller lette vinde, men på regnvejrsdagene blæste det mere. Temperaturen var behagelig og lå fra morgen til aften i intervallet gr. C., oftest gr. C. Efterfølgende findes følgende rapportafsnit: Turoversigt (rejserute). Lokalitetsgennemgang. Turgennemgang. Artsgennemgang. Artsoversigt.

3 TUROVERSIGT (REJSERUTE) : Frederiksberg - Tårnby - Kastrup -- Aeropuerto de Fuerteventura Caleta de Fuste (Barcelo Club el Castillo) : Caleta de Fuste - Canada de la Mata - Tuineje og Catalina Garcia - Tiscamanita - Valles de Ortega - Caleta de Fuste - Las Salinas del Carmen - Barranco de la Torre - Caleta de Fuste : Caleta de Fuste - Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area - Caleta de Fuste : Caleta de Fuste - Nuevo Horizonte - Triquivijate - Antigua - Montana Bermeja area - Antigua - Triquivijate - Nuevo Horizonte - Caleta de Fuste - Las Salinas del Carmen - Barranco de la Torre - Caleta de Fuste : Caleta de Fuste - Puerto del Rosario - Costa de Tinojay - La Oliva - Lajares - El Roque - Lajares - La Oliva - Costa de Tinojay - Puerto del Rosario - Caleta de Fuste : Caleta de Fuste - Nuevo Horizonte - Triquivijate - Antigua - Colonia de Garcia Escamez og Embalse de los Molinos - Tefia - La Oliva - Tefia - Betancuria - Pájara - Tuineje - Valles de Ortega - Caleta de Fuste : Caleta de Fuste - Canada de la Mata - Tarajalejo - Matas Blancas og La Pared area - Costa Calma - Playa de Sotovento - Costa Calma - Matas Blancas - La Lajita - Canada de la Mata - Catalina Garcia - Tuineje - Pájara - Tuineje - Tiscamanita - Valles de Ortega - Caleta de Fuste : Caleta de Fuste - Aeropuerto de Fuerteventura -- Kastrup - Tårnby - Frederiksberg.

4 LOKALITETSGENNEMGANG. I den meget udbredte landskabstype med tørre og sparsomt bevoksede stensletter er fugletætheden lav, men de fleste af øens specielle arter kan træffes her: Kravetrappe, Triel, Ørkenløber, Sortbuget Sandhøne, Dværglærke, Kanarisk Piber, Brillesanger, Sydlig Stor Tornskade og Ørkendompap. I de mange bjergkløfter og helt eller delvis udtørrede flodlejer, hvor der oftest vokser større buske og anden beplantning, kan man f.eks. finde Berberhøne, Kanarisk Bynkefugl og Brillesanger. De få steder inde i landet, hvor der er vand (primært vandreservoirer), ses diverse vandfugle bl.a. Silkehejre, Rustand, Stylteløber og andre vadefugle. Overalt på øen kan man støde på Musvåge, Tårnfalk, Middelhavssølvmåge og Ravn, medens Ådselgrib mest er knyttet til bjerg- og ørkenområderne på øens vestlige del. I og omkring byerne, hvor der som regel er palmer og anden veludviklet beplantning, er Tyrkerdue og Spansk Spurv hyppige, ligesom det også er her, Hærfuglen normalt ses. Til lokalitetsbesøg anbefales: A Birdwatcher s Guide to The Canary Islands af Tony clarke & David Collins (1996). * * * Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area. Området ved og mellem de to små byer Caleta de Fuste (Castillo) og Nuevo Horizonte beliggende ved østkysten på mellemste Fuerteventura 6-7 km syd for lufthavnen. Kysten er en nøgen, forreven klippekyst med små, lavtliggende plateauer og små lommer af stenet strand. Mellem de to byer ligger en jævn, sparsomt bevokset sten- og lavaslette.

5 Langs kysten er anlagt en smal vej og en gangsti med flere bænke. Gangstien bliver flittigt brugt af turister. Man kan til fods krydse ind over sten- og lavasletten. Las Salinas del Carmen. Den lille by Las Salinas ligger 2-3 km syd for Caleta de Fuste. Ved klippekysten ligger nogle små, gamle saltbassiner og i tilknytning hertil et museum. Området kan ses fra hovedvejen, hvorfra der drejes ad den skiltede vej til Las Salinas til en P-plads. Barranco de la Torre. Lokaliteten ligger 4-5 km sydvest for Caleta de Fuste. Et oftest udtørret flodleje med til dels stejle klippesider, spredt buskbevoksning, sparsom plantevækst og nærmest kysten en del høje palmer. Man kan fra Las Salinas køre ad en lokalvej langs kysten til flodlejets udmunding i havet. Dette sted (La Torre) med lidt primitiv beboelse kan passeres, ligesom der er mulighed for i flodlejet at køre ind i landet og senere fortsætte til fods. Lokaliteten skal også kunne nås ved fra Caleta de Fuste at køre sydpå, forbi vejen til salinerne og gennem vejsvinget (til højre). Man kan herefter finde et sted og parkere ved vejen og gå ad spor over stensletten til flodlejet. Catalina Garcia. Denne anbefalelsesværdige lokalitet ligger på den sydlige del af øen nær Tuineje. Området udgøres af en bakket, tør stenslette med sparsom plantevækst. Et vandfyldt reservoir med tamarisk og buske tiltrækker mange fugle. I forlængelse af reservoiret ligger et tørt flodleje med større buske. Søen kan kun ses fra hovedvejen, når man kommer nordfra. Fra nord ca. 4 km syd for Tuinije er der et lille hvidt hus ved østsiden af vejen og et lille busstop. Her drejes til venstre umiddelbart efter huset. Sporet passerer huset tæt og deler sig. Man drejer så til højre mod søen og kører ad sporet til denne. Nordøst for reservoiret krydser flere veje og spor den tørre stenslette. På den anden side af hovedvejen findes et dyrket område Rosa de Catalina Garcia med træer og buske samt tamarisk i en vadi mod syd. La Oliva. La Oliva er den vigtigste landbrugsby på det nordlige Fuerteventura og et ret fuglerigt område. Omkring byen findes dyrkede arealer hovedsageligt mod syd og øst, hvor også flere dale leder til kysten mod øst. Sydvest og vest for byen og nærliggende Montana Oliva og videre mod nordvest bidrager udstrakte, tørre, stenede og sparsomt bevoksede sletter og bakker til landskabets storhed. Umiddelbart nord for byen hæver et stort område sig med lavamarker, hvor småbuske og den lavbevoksede lava har en ejendommelig grågrøn farve.

6 Området nordvest for byen kan med fordel besøges. Der køres fra Cotillovejen i byens udkant ad en mindre vej langs sydvestsiden af bebyggelsen og gennem et delvis dyrket område (La Rosa de los Negrines) med spredte palmer, figentræer og - Kravetrappe. Man kan fortsætte ad diverse spor ud på den hvælvede slette. Mod sydøst ligger bl.a. Fimapaire Valley. Fra La Oliva ved kirken køres ad vejen mod Casa de los Coroneles og før denne til venstre mod Caldereta. I et højresving ca. 1 km fra kirken drejes til venstre ad et fast spor. Dette følges yderligere et par km, hvorefter det deler sig ved en uofficiel bilkirkegård. Dette er et godt sted for Kanarisk Bynkefugl. Embalse de los Molinos og Montana Bermeja area. Midt på øen mod vest - sydvest for Tefia - ligger en større, dyb, langstrakt kløft med det navngivne reservoir, som aldrig tørrer ud, og som mod syd fortsætter i et hovedsageligt udtørret flodleje med stejle skråninger. Desværre er størstedelen af beplantningen i flodlejet og ved reservoiret forsvundet. Øst for kløften og reservoiret findes en tør og sparsomt bevokset stenslette, som længst borte hæver sig til en stor bakke, Montana Bermeja. Vest for kløften og reservoiret virker landskabet dystert med store, golde bakker. Adgang til reservoiret kan ske ad et spor nordfra. Der køres syd for Tefia ad vejen til Los Molinos til bebyggelsen Las Parcelas (Colonia Garcia Escamez). I et skarpt højresving ved en gedefarm 5,5 km fra Tefia-enden af vejen fører det aktuelle spor ca. 2,5 km mod syd til reservoiret, hvor man kan parkere og fortsætte til fods ad spor ud i terrænet. Man kan syd for Montana Bermeja fra vejen mod Tefia (og 2-3 km nord for Puerto del Rosario - Betancuria vejen) køre ad en mindre vej og diverse spor ind i området med en hel del beplantning. Embalse de Las Penitas. Beliggende midt på øen mod vest. Et flodleje med mange palmer, træer og buske samt et reservoir. Fra hovedvejen mellem Pájara og Betancuria køres ad en sidevej til Vega de Rio Palmas og gennem denne. Vejen ender lige oven for søen, men arealet mellem vejen og søen er privat. Det er derfor bedre at køre gennem byen, parkere ved broen over flodlejet og gå de ca. 1,5 km i flodlejet mod søen. Hvor søen begynder, kan man gå op på bakken og videre ad et spor langs nordsiden, hvorfra der er godt udsyn. Et udsigtspunkt ved hovedvejen lige oven for reservoiret er godt. Vi var uheldigvis på lokaliteten i kraftigt regnvejr og så derfor ingen fugle. La Pared area og Playa de Sotavento. Lokaliteter på den sydvestligste del af Fuerteventura (Jandia-halvøen), som er et meget yndet turistområde. Den første del af halvøen udgøres af en tør, meget sandet og svagt hvælvet slette som længere mod sydvest afløses af højere bakker og bjerge. Ude på sandsletten er opført en vindmøllepark. Ved kysten findes udover bebyggelser med mange palmer, træer og buske en bred sandstrand og en stor, lavvandet lagune.

7 Hovedlokaliteterne er ved La Pared, Costa Calma og omkring Punta de Matorral (hvor vi ikke var). Det bedste område på sandsletten er ved La Pared øst for vindmølleparken. Der køres mod La Pared og drejes til venstre ad et spor langs højdedraget, der deler halvøen. Man kan i området vælge flere forskellige kørespor. Skoven (specielt vestlige ende) ved Canada del Rio kan eventuelt besøges (småfugle). Kystlagunen ved Playa de Sotavento siges at være det bedste sted for vadere ved kysten, selv om der færdes turister alle vegne. Vi så dog ingen vadere. Fra hovedvejen køres til Hotel los Gorriones (ad skiltet sidevej 3 km sydvest for Costa Calma) og videre ad spor mod sydvest. La Lajita. En lille by ved øens sydøstkyst 3 km sydvest for Tarajalejo. Byen er kendt for sin relative frodighed i forbindelse med Oasis Park (en dyrepark og botanisk have). Pájara. En lille by midt på øen mod vest. Det er en "grøn" by med mange palmer og blomstrende træer, især i forbindelse med et anlæg langs et (tørt) flodleje og ved kirken. Der kan tidvis træffes en del småfugle. Et par fuglelokaliteter, som vi ikke besøgte: Barranco de Rio Cabras. Beliggende ca. 1 km nordvest for lufthavnen. Biotoper: En større, smal og dyb vadi, normalt helt tør. Stenede sletter og lave bakker på begge sider. Et lille, normalt tørt reservoir. El Cotillo. En fiskerby på det nordvestlige Fuerteventura. Biotoper: Mod syd en tør, stenet, kystslette med lave bakker (Kravetrappe). Mod nordøst lavamarker.

8 TURGENNEMGANG. I dette rapportafsnit benyttes officielle danske fuglenavne, medens artsrækkefølgen er som i "The British Birds": List of Birds of Western Palearctic, Mandag d. 17. december Svag sydlig vind, først letskyet senere skyfrit, god sigtbarhed, temperaturer: 20 gr. C. kl og 18 gr. C. kl Bilkørsel: 10 km. Københavns lufthavn i Kastrup, afgang kl (dansk normaltid). Aeropuerto de Fuerteventura, kl kl (lokaltid). Ophold i lufthavnsområdet med udlevering af bagage og lejebil. kanarisk piber 5, dødningehoved 1 (i lufthavnsbygningen). Aeropuerto de Fuerteventura - Caleta de Fuste. Intet at bemærke. Caleta de Fuste, fra kl Indkvartering og ophold på og ved hotellet (Barcelo Club el Castillo), nærliggende kystområde og byen. silkehejre 1, tårnfalk 1, stenvender 2, middelhavssølvmåge 5, tyrkerdue 20, spansk spurv 50, spansk pindsvin 2. Tirsdag d. 18. december Først svag senere jævn sydvestlig vind, skyet, god sigtbarhed, temperaturer: 21 gr. C. kl. 7.50, 23 gr. C. kl og 22 gr. C. kl Lyst kl og mørkt kl Bilkørsel: 115 km. Caleta de Fuste - Canada de la Mata - Tuineje. Afgang fra hotellet kl middelhavssølvmåge 3, tyrkerdue 5, sydlig stor tornskade 1, ravn 7.

9 Catalina Garcia, kl kl silkehejre 6, sølvhejre 1, fiskehejre 1, skestork 3, rustand 4, krikand 4, skeand 1 M, halsbåndstroldand 1 M, troldand 3 F, dværgørn 2 (lyse), grønbenet rørhøne 5, blishøne 40, stylteløber 12, hvidbrystet præstekrave 3, vibe 1, sortklire 3, hvidklire 2, middelhavssølvmåge 15, tamdue 40, kanarisk piber 6, brillesanger 1, ravn 2, spansk spurv 1, tornirisk 6. Tuineje - Tiscamanita - Valles de Ortega - Caleta de Fuste. tamdue 1, tyrkerdue 5, kanarisk piber 1, sydlig stor tornskade 2, ravn 7. Caleta de Fuste, kl kl Ophold på og ved hotellet. splitterne 2, tyrkerdue 10, spansk spurv 40. Caleta de Fuste - Las Salinas del Carmen - Barranco de la Torre. bemærke. Intet at Las Salinas del Carmen, kl kl Området ved salinerne. silkehejre 2, stor præstekrave 3, alm. ryle 2, rødben 1, hvidklire 3, mudderklire 1, stenvender 3, middelhavssølvmåge 3, splitterne 1, hærfugl 1, kanarisk piber 7, husrødstjert 1, ørkendompap 10. Barranco de la Torre, kl kl kløften. Fra kysten og et stykke ind i musvåge 2, klippedue 5, gråsejler 2, sangdrossel 1, brillesanger 1, spansk spurv 20. Barranco de la Torre - Caleta de Fuste. Intet at bemærke. Caleta de Fuste, fra kl Hotellet og byen. Intet at notere. Onsdag d. 19. december Frisk sydvestlig vind, overskyet, uafbrudt og meget regn til kl. 16, moderat/god sigtbarhed, temperaturer: 18 gr. C. kl og 22 gr. C. kl Bilkørsel: 7 km.

10 Caleta de Fuste, til kl Ophold på hotellet med lejlighedsskifte grundet oversvømmelser samt bytur i regnvejret. Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area, kl kl Vandring i sten-/lavaørkenen nord for Caleta de Fuste og ved kysten. silkehejre 2, stor præstekrave 4, hvidbrystet præstekrave 1, strandhjejle 2, sandløber 10, lille regnspove 3, mudderklire 3, stenvender 9, middelhavssølvmåge 15, splitterne 3, tamdue 2, tyrkerdue 45, kanarisk piber 5, sydlig stor tornskade 2, spansk spurv 15, ørkendompap 3, nordafrikansk jordegern 5. Caleta de Fuste, fra kl Hotellet og byen. Intet at notere. Torsdag d. 20. december Jævn tidvis frisk vestlig vind, først skyet senere halvskyet, regnbyger, god sigtbarhed, temperaturer: 17 gr. C. kl og 22 gr. C. kl Bilkørsel: 98 km. Caleta de Fuste, til kl Hotellet. rødhals 1, gransanger 1. Caleta de Fuste - Nuevo Horizonte - Triquivijate - Antigua. tamdue 10, kanarisk piber 1, rødhals 1 (Antigua), sydlig stor tornskade 1. Antigua - Montana Bermeja. Intet at bemærke. Montana Bermeja area, kl kl Primært sydvest for bakken. ådselgrib 1 ad., musvåge 1, tårnfalk 1, sortbuget sandhøne 2, klippedue 6, tamdue 4, hærfugl 1, dværglærke 60, kanarisk piber 6, kanarisk bynkefugl 1 F 1 M, sydlig stor tornskade 1, ravn 2. Montana Bermeja - Antigua. musvåge 2, vandre-/berberfalk 1, tyrkerdue 5, dværglærke 10, sydlig stor tornskade 1, spansk spurv 20.

11 Antigua - Triquivijate - Nuevo Horizonte - Caleta de Fuste. dværglærke 75, kanarisk piber 3, brillesanger 1. Caleta de Fuste, kl kl bemærke. Ophold på hotellet. Intet nyt at Caleta de Fuste - Las Salinas del Carmen - Barranco de la Torre. bemærke. Intet at Las Salinas del Carmen, kl kl Området ved salinerne. stor præstekrave 1, hvidbrystet præstekrave 1, hvidklire 1, mudderklire 1, middelhavssølvmåge 3, kanarisk piber 1, tidselsommerfugl 1. Barranco de la Torre, kl kl Fra kysten og nogle få hundrede m ind i kløften, hvor viderekørsel umuliggjort grundet vejskader efter regnvejret. berberhøne 8, klippedue 5, spansk spurv 20. Barranco de la Torre - Caleta de Fuste. Intet at bemærke. Caleta de Fuste, fra kl Hotellet, kysten og byen. lille regnspove 1, middelhavssølvmåge 10, tyrkerdue 2, bjergvipstjert 1, spansk spurv 10. Fredag d. 21. december Først svag senere jævn vestlig vind, først halvskyet senere næsten skyfrit, god sigtbarhed, temperaturer: 16 gr. C. kl. 7.45, 22 gr. C. kl og 20 gr. C. kl Bilkørsel: 107 km. Caleta de Fuste - Puerto del Rosario - Costa de Tinojay - La Oliva. fra hotellet kl Afgang kanarisk piber 1, sydlig stor tornskade 1, ravn 2.

12 La Oliva, kl kl Primært området ved Rosa de los Negrines. kravetrappe 3, middelhavssølvmåge 2, sortbuget sandhøne 30, tyrkerdue 3, hærfugl 3, dværglærke 10, kanarisk piber 4, brillesanger 2, sydlig stor tornskade 4, ravn 2, spansk spurv 25, ørkendompap 1, bomlærke 1, nordafrikansk jordegern 1, vildkanin 2. La Oliva - Lajares - El Roque - Lajares - La Oliva. Turen afbrudt og returnering til Caleta de Fuste grundet elektriske problemer med bilen. hærfugl 2 (Lajares), stær 12 (El Roque). La Oliva - Costa de Tinojay - Puerto del Rosario - Caleta de Fuste. bemærke. Intet at Caleta de Fuste, fra kl Hotellet, kysten og byen. Bilskifte. strandhjejle 1, sandløber 3, lille regnspove 2, mudderklire 2, stenvender 1, middelhavssølvmåge 5, splitterne 1, tyrkerdue 35, hvid vipstjert 75 (overnatning hovedgadens palmer), rødhals 1, gransanger 1, spansk spurv 20, nordafrikansk jordegern 10. Lørdag d. 22. december Jævn vestlig vind, Overskyet/næsten overskyet, regnbyger og fra kl. 15 kraftig regn, god/moderat sigtbarhed dog ringe sigt under eftermiddagsregnen, temperaturer: 18 gr. C. kl. 7.50, 22 gr. C. kl og 18 gr. C. kl Bilkørsel: 174 km. Caleta de Fuste, til kl Hotellet og nærliggende kyst. silkehejre 1, stenvender 1, splitterne 1. Caleta de Fuste - Nuevo Horizonte - Triquivijate - Antigua. tamdue 20, hærfugl 1, kanarisk piber 1, sydlig stor tornskade 1. Antigua - Colonia de Garcia Escamez. tamdue 25, hærfugl 1, brillesanger 1. Embalse de los Molinos, kl kl Nordlige ende. silkehejre 1, fiskehejre 1, rustand 19, blishøne 2, stylteløber 1, ørkenløber 3, hvidklire 4, mudderklire 5, middelhavssølvmåge 16, klippedue 4, hærfugl 1, dværglærke 1, kanarisk piber 2, hvid vipstjert 1, ravn 2, spansk spurv 8.

13 Colonia de Garcia Escamez - Tefia - La Oliva. Intet at bemærke. La Oliva, kl kl Primært området ved Rosa de los Negrines. musvåge 1, tårnfalk 1, tårnfalk sp. 2, sortbuget sandhøne 21, tamdue 50, tyrkerdue 5, hærfugl 3, dværglærke 4, kanarisk piber 3, brillesanger 1, sydlig stor tornskade 3, spansk spurv 125, tornirisk 20, vildkanin 2. La Oliva - Tefia. musvåge 1, tårnfalk 1, klippedue 25, tyrkerdue 5. Tefia - Betancuria. Intet at bemærke. Betancuria, kl kl Stop på sidevej lidt vest for byen. tårnfalk 1, middelhavssølvmåge 2, ravn 8. Betancuria - Pájara - Tuineje - Valles de Ortega - Caleta de Fuste. bemærke. Intet at Caleta de Fuste, fra kl Hotellet og byen. tyrkerdue 10, hvid vipstjert 15 (overnatning hovedgadens palmer), gransanger 1, spansk spurv 25, grønirisk 1, tornirisk 1. Søndag d. 23. december Først svag senere let nordlig vind, først letskyet senere halvskyet, god sigtbarhed, temperaturer: 15 gr. C. kl. 6.30, 21 gr. C. kl og 18 gr. C. kl Bilkørsel: 171 km. Caleta de Fuste - Canada de la Mata. Afgang fra hotellet kl rustand 5, middelhavssølvmåge 6, tamdue 10, ravn 1. Canada de la Mata - Tarajalejo. middelhavssølvmåge 3, klippedue 4, tyrkerdue 2, hærfugl 2, ravn 2. Tarajalejo - Matas Blancas. middelhavssølvmåge 2, tyrkerdue 5, rødhals 1 (La Lajita).

14 La Pared area, kl kl vindfarmen. Området mellem La Pared og tårnfalk 1, kravetrappe 2, triel 2, middelhavssølvmåge 10, sortbuget sandhøne 1 hørt, dværglærke 15, kanarisk piber 6, brillesanger 2, sydlig stor tornskade 3, ravn 7. Matas Blanca - Costa Calma - Playa de Sotovento. Intet at bemærke. Playa de Sotovento, kl kl Alt for mange badegæster. silkehejre 1, middelhavssølvmåge 15. Playa de Sotovento - Costa Calma - Matas Blancas - La Lajita. bemærke. Intet at La Lajita, kl kl Ophold uden for Oasis Park. silkehejre 3, middelhavssølvmåge 18, tyrkerdue 15, hærfugl 1, spansk spurv 100, nordafrikansk jordegern 3, vildkanin 1, afrikansk monark 1, citronsommerfugl sp. 1. La Lajita - Canada de la Mata. Intet at bemærke. Canada de la Mata. ådselgrib 2 ad., tårnfalk 2, hvid vipstjert 1, ravn 2. Canada de la Mata - Catalina Garcia. Catalina Garcia, kl kl Intet at bemærke. Stop ved søen. silkehejre 3, skestork 3, rustand 38, krikand 10, skeand 1 M, troldand 3 F, halsbåndstroldand 1 M, ådselgrib 2 ad. 1 1K, musvåge 2, tårnfalk sp. 4, grønbenet rørhøne 6, blishøne 51, stylteløber 8, sortklire 1, hvidklire 2, middelhavssølvmåge 75, kanarisk piber 1, sydlig stor tornskade 1, ravn 2, tornirisk 6. Catalina Garcia - Tuineje. Intet at bemærke. Tuineje - Pájara. tårnfalk 2, ravn 2. Pájara, kl kl Ophold med cafébesøg. tamdue 10, tyrkerdue 8, munk 1 F 1 M, ravn 2, spansk spurv 25, firben sp. 1, afrikansk monark 2.

15 Pájara - Tuineje. Intet at bemærke. Tuineje - Tiscamanita - Valles de Ortega - Caleta de Fuste. musvåge 2. Caleta de Fuste, fra kl Hotellet og byen. Bl.a.: rødhals 1, munk 2, gransanger 1, spansk pindsvin 1. Mandag d. 24. december Let vind, letskyet, god sigtbarhed, temperaturer: gr. C. Bilkørsel: 10 km. Caleta de Fuste, til kl Intet særligt at bemærke. Caleta de Fuste - Aeropuerto de Fuerteventura. Intet at bemærke. Aeropuerto de la Fuerteventura, kl kl (lokaltid). Ophold i lufthavnsområdet med bilaflevering og check-in. I øvrigt intet at bemærke. Københavns lufthavn i Kastrup, ankomst kl (dansk normaltid). Sanne, Rikke og Mikkel med Øresundstoget kl. ca Stig med metroen kl og hjemme kl

16 ARTSGENNEMGANG. I dette afsnit af rapporten benyttes officielle danske fuglenavne, medens de latinske navne og artsrækkefølgen er som i "The British Birds": List of Birds of Western Palearctic, 1997, dog med senere ændringer som det fremgår af Netfugls VP-liste. For arter kun truffet et begrænset antal steder/strækninger er alle disse nævnt. For arter med flere registreringer gives sammenfattende oplysninger om disse, og kun et begrænset antal iagttagelsessteder nævnes. For lokaliteter besøgt flere gange og for strækninger gennemkørt flere gange er skønnet et totalantal for de enkelte arter. For nogle få arter er der i rapportafsnittet medtaget kommentarer, som primært er baseret på "The Birds of the Western Palearctic" (Stanley Cramp m.fl., Volume I-IX) = BWP, "The Birds of Africa" (Leslie H. Brown, Emil K. Urban, Kenneth Newman, Volume I-VII) = BA, "Fugle i felten" (Killian Mullarney, Lars Svensson, Dan Zetterström i samarbejde med Peter J.Grant. På dansk ved Klaus Malling Olsen, 1999) = Fif. "Rovfuglene i Europa, nordafrika og Mellemøsten (Bennny Gensbøl, 1995) = RiE, "Raptors of Europe, The Middle East, and North Africa (William S. Clark, 1999) = RoE, "Raptors of the World (James Ferguson-Lees and David A. Christie, 2001) = RW, "Pigeon and Doves" (David Gibbs, Eustace Barnes and John Cox, 2001) = PaD, "Stonechats" (Ewan Urquhart, 2002), "Starling and Mynas" (Chris Feare and Adrian Craig, 1998). SILKEHEJRE (Egretta garzetta). I alt 15: Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 2, Catalina Garcia 6, Las Salinas del Carmen 2, Embalse de los Molinos 1, Playa de Sotovento 1, La Lajita 3. SØLVHEJRE (Egretta alba). Catalina Garcia 1. Arten må formodes at være en tilfældig gæst på Kanarieøerne. FISKEHEJRE (Ardea cinerea). Catalina Garcia 1, Embalse de los Molinos 1.

17 SKESTORK (Platalea leucorodia). Catalina Garcia 3. RUSTAND (Tadorna ferruginea). Catalina Garcia 38, Embalse de los Molinos 19, Caleta de Fuste - Canada de la Mata 5. KRIKAND (Anas crecca). Catalina Garcia 10. SKEAND (Anas platalea). Catalina Garcia 1 M. HALSBÅNDSTROLDAND (Aythya collaris). Catalina Garcia 1 M. Arten er udbredt i Nordamerika og træffes som en årlig gæst i Vesteuropa. 2 par sås på samme lokalitet forrige vinter. TROLDAND (Aythya fuligula). Catalina Garcia 3 F. ÅDSELGRIB (Neophron percnopterus). Montana Bermeja area 1 ad., Canada de la Mata 2 ad., Catalina Garcia 2 ad. 1 1K. RiE nævner ca. 35 par på Fuerteventura og Lanzarote i MUSVÅGE (Buteo buteo). I alt 11: Barranco de la Torre 2, Montana Bermeja area 1, Montana Bermeja - Antigua 2, La Oliva 1, La Oliva - Tefia 1, Catalina Garcia 2, Tuineje - Valles de Ortega - Caleta de Fuste 2. DVÆRGØRN (Aquila pennata). Catalina Garcia 2 (lyse). TÅRNFALK (Falco tinnunculus). I alt 10: Caleta de Fuste 1, Montana Bermeja area 1, La Oliva 1, La Oliva - Tefia 1, Betancuria 1, La Pared area 1, Canada de la Mata 2, Tuineje - Pájara 2. UBESTEMT TÅRNFALK (Falco naumanni/tinnunculus). La Oliva 2, Catalina Garcia 4. De to førstnævnte fangede tilsyneladende insekter i luften, hvilket tyder på LILLE TÅRNFALK (Falco naumanni). VANDRE-/BERBERFALK (Falco peregrinus/pelegrinoides). Montana Bermeja - Antigua 1. RiE nævner 7 ynglepar af BERBERFALK (Falco pelegrinoides) i 1990 på Kanarieøerne, tilsyneladende kun på Fuerteventura og Lanzarote. RoE angiver arten som en ualmindelig, lokal ynglefugl på bl.a. Kanarieøerne.

18 RW nævner VANDREFALK (Falco peregrinus) som tilfældig gæst på Kanarieøerne. BERBERHØNE (Alectoris barbara). Barranco de la Torre 8. GRØNBENET RØRHØNE (Gallinula chloropus). Catalina Garcia 6. BLISHØNE (Fulica atra). Catalina Garcia 51, Embalse de los Molinos 2. KRAVETRAPPE (Chlamydotis undulata). La Oliva 3, La Pared area 2. Racen fuertaventurae, som kun findes på Fuerteventura og Lanzarote med små bestande. STYLTELØBER (Himantopus himantopus). Catalina Garcia 12, Embalse de los Molinos 1. TRIEL (Burhinus oedicnemus). La Pared area 2. ØRKENLØBER (Cursorius cursor). Embalse de los Molinos 3. STOR PRÆSTEKRAVE (Charadrius hiaticula). Las Salinas del Carmen 3, Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 4. HVIDBRYSTET PRÆSTEKRAVE (Charadrius alexandrinus). Catalina Garcia 3, Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 1, Las Salinas del Carmen 1. STRANDHJEJLE (Pluvialis squatarola). Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 2, Caleta de Fuste 1. VIBE (Vanellus vanellus). Catalina Garcia 1. SANDLØBER (Calidris alba). Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 10. ALMINDELIG RYLE (Calidris alpina). Las Salinas del Carmen 2. LILLE REGNSPOVE (Numenius phaeopus). Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 3.

19 SORTKLIRE (Tringa erythropus). Catalina Garcia 3. RØDBEN (Tringa totanus). Las Salinas del Carmen 1. HVIDKLIRE (Tringa nebularia). Catalina Garcia 2, Las Salinas del Carmen 3, Embalse de los Molinos 4. MUDDERKLIRE (Actitis hypoleuca). Las Salinas del Carmen 1, Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 3, Embalse de los Molinos 5. STENVENDER (Arenaria interpres). Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 9, Las Salinas del Carmen 3. MIDDELHAVSSØLVMÅGE (Larus michahellis). Truffet mange steder, i alt 175. SPLITTERNE (Sterna sandvicensis). Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 3, Las Salinas del Carmen 1. SORTBUGET SANDHØNE (Pterocles orientalis). Montana Bermeja area 2, La Oliva 30, La Pared area 1. KLIPPEDUE (Columba livia). I alt 44: Barranco de la Torre 5, Montana Bermeja area 6, Embalse de los Molinos 4, La Oliva - Tefia 25, Canada de la Mata - Tarajalejo 4. Mere eller mindre forvildede Tamduer sås med i alt 170, især i byområder. TYRKERDUE (Streptopelia decaocto). I alt over 100 fra byerne rundt om på øen. BWP (4, 1985) angiver ikke Tyrkerdue for Kanarieøerne. I følge PaD (fra 2001) er arten fortsat under spredning mod nordvest og sydvest. Den er således nået til Marokko, hvor den nu er almindelig i de fleste byer, men den er heller ikke i denne bog angivet fra Kanarieøerne. GRÅSEJLER (Apus pallidus). Barranco de la Torre 2. HÆRFUGL (Upupa epops). I alt 13: Las Salinas del Carmen 1, Montana Bermeja area 1, La Oliva 3, Lajares 2, Caleta de Fuste - Nuevo Horizonte - Antigua 1, Antigua - Colonia de Garcia Escamez 1, Embalse de los Molinos 1, Canada de la Mata - Tarajalejo 2, La Lajita 1. DVÆRGLÆRKE (Calandrella rufescens). I alt 175: Montana Bermeja area 60, Montana Bermeja - Antigua 10, Antigua - Nuevo Horizonte - Caleta de Fuste 75, La Oliva 14, Embalse de los Molinos

20 1, La Pared area 15. KANARISK PIBER (Anthus berthelothii). Truffet overalt på øen, i alt 50. Arten er en almindelig endemisk art på Kanarieøerne og Madeira. BJERGVIPSTJERT (Motacilla cinerea). Caleta de Fuste 1. HVID VIPSTJERT (Motacilla alba). Caleta de Fuste 21/12 75 og 22/12 15, set om aftenen ved overnatningsplads i palmerne på byens hovedgade. Herudover: Embalse de los Molinos 1, Canada de la Mata 1. RØDHALS (Erithacus rubecula). Caleta de Fuste 1 (noteret næsten dagligt ved hotellet), Antigua 1, La Lajita 1. HUSRØDSTJERT (Phoenicurus ochruros). Las Salinas del Carmen 1. KANARISK BYNKEFUGL (Saxicola dacotiae). Montana Bermeja area 1 F 1 M. Arten er endemisk for Fuerteventura, hvor den yngler lokalt. I følge RC blev bestanden i 1985 skønnet til par. Foretrækker buskbevoksede bjergkløfter og (tørre) flodlejer med spredte buske, men træffes også ved reservoirer med tilgrænsende beplantning. SANGDROSSEL (Turdus philomelos). Barranco de la Torre 1. BRILLESANGER (Sylvia conspicillata). I alt 9: Catalina Garcia 1, Barranco de la Torre 1, Antigua - Nuevo Horizonte - Caleta de Fuste 1, La Oliva 3, Antigua - Colonia de Garcia Escamez 1, La Pared area 2. MUNK (Sylvia atricapilla). Caleta de Fuste 2, Pájara 1 F 1 M. GRANSANGER (Phylloscopus collybita). Caleta de Fuste 1 (noteret næsten dagligt ved hotellet). SYDLIG STOR TORNSKADE (Lanius meridionalis). Spredte iagttagelser fra hele øen, i alt 20. RAVN (Corvus corax). I alt 46 fra især bjergområderne på øens vestlige og sydlige del.

21 STÆR (Sturnus vulgaris). El Roque 12. I følge SaM er arten vintergæst på Fuerteventura. SPANSK SPURV (Passer hispaniolensis). Truffet lokalt på hele øen. I alt 400 noteret. GRØNIRISK (Carduelis chloris). Caleta de Fuste 1. TORNIRISK (Carduelis cannabina). Catalina Garcia 6, Caleta de Fuste 1, La Oliva 20. ØRKENDOMPAP (Bucanetes githagineus). Las Salinas del Carmen 10, Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 3, La Oliva 1. BOMLÆRKE (KORNVÆRLING) (Emberiza calandra). La Oliva 1. * * * SPANSK PINDSVIN (Aethechinus algirus). Caleta de Fuste 3. NORDAFRIKANSK JORDEGERN (Atlantoxerus getulus). Caleta de Fuste/Nuevo Horizonte area 15, La Oliva 1, La Lajita 3. VILDKANIN (Oryctolagus caniculus). La Oliva 2, La Lajita 1. * * * UBESTEMT FIRBEN. Pájara 1. * * * DØDNINGEHOVED (Acherontia atropos). Aeropuerto de Fuerteventura 1 (set i lufthavnsbygningen). "AFRIKANSK MONARK" (Danaus chrysippus). Bl.a.: La Lajita 1, Pájara 2. UBESTEMT CITRONSOMMERFUGL (Gonepteryx species). La Lajita 1. TIDSELSOMMERFUGL (Cynthis cardui). Las Salinas del Carmen 1. Herudover sås flere ubestemte sommerfugle især i "grønne" byområder.

22 ARTSOVERSIGT. Artsnavne som i afsnittet "Artsgennemgang". I artsoversigten angiver tallet efter hver art det samlede antal registrerede individer (gentagne registreringer af samme fugle ikke medregnet). SILKEHEJRE (Egretta garzetta). 15. SØLVHEJRE (Egretta alba). 1. FISKEHEJRE (Ardea cinerea). 2. SKESTORK (Platalea leucorodia). 3. RUSTAND (Tadorna ferruginea). 62. KRIKAND (Anas crecca). 10. SKEAND (Anas platalea). 1. HALSBÅNDSTROLDAND (Aythya collaris). 1. TROLDAND (Aythya fuligula). 3. ÅDSELGRIB (Neophron percnopterus). 6. MUSVÅGE (Buteo buteo). 11. DVÆRGØRN (Aquila pennata). 2. TÅRNFALK (Falco tinnunculus). 10. UBESTEMT TÅRNFALK (Falco naumanni/tinnunculus). 6. VANDRE-/BERBERFALK (Falco peregrinus/pelegrinoides). 1. BERBERHØNE (Alectoris barbara). 8. GRØNBENET RØRHØNE (Gallinula chloropus). 6. BLISHØNE (Fulica atra). 53. KRAVETRAPPE (Chlamydotis undulata). 5. STYLTELØBER (Himantopus himantopus). 13. TRIEL (Burhinus oedicnemus). 2. ØRKENLØBER (Cursorius cursor). 3. STOR PRÆSTEKRAVE (Charadrius hiaticula). 7. HVIDBRYSTET PRÆSTEKRAVE (Charadrius alexandrinus). 5. STRANDHJEJLE (Pluvialis squatarola). 3. VIBE (Vanellus vanellus). 1.

23 SANDLØBER (Calidris alba). 10. ALM. RYLE (Calidris alpina). 2. LILLE REGNSPOVE (Numenius phaeopus). 3. SORTKLIRE (Tringa erythropus). 3. RØDBEN (Tringa totanus). 1. HVIDKLIRE (Tringa nebularia). 9. MUDDERKLIRE (Actitis hypoleuca). 9. STENVENDER (Arenaria interpres). 12. MIDDELHAVSSØLVMÅGE (Larus michahellis) SPLITTERNE (Sterna sandvicensis). 4. SORTBUGET SANDHØNE (Pterocles orientalis). 33. KLIPPEDUE (Columba livia). 44. Tamdue (Columba livia) TYRKERDUE (Streptopelia decaocto) GRÅSEJLER (Apus pallidus). 2. HÆRFUGL (Upupa epops). 13. DVÆRGLÆRKE (Calandrella rufescens) KANARISK PIBER (Anthus berthelothii). 50. BJERGVIPSTJERT (Motacilla cinerea). 1. HVID VIPSTJERT (Motacilla alba). 77. RØDHALS (Erithacus rubecula). 3. HUSRØDSTJERT (Phoenicurus ochruros). 1. KANARISK BYNKEFUGL (Saxicola dacotiae). 2. SANGDROSSEL (Turdus philomelos). 1. BRILLESANGER (Sylvia conspicillata). 9. MUNK (Sylvia atricapilla). 4. GRANSANGER (Phylloscopus collybita). 1. SYDLIG STOR TORNSKADE (Lanius meridionalis). 20. RAVN (Corvus corax). 46. STÆR (Sturnus vulgaris). 12. SPANSK SPURV (Passer hispaniolensis) GRØNIRISK (Carduelis chloris). 1. TORNIRISK (Carduelis cannabina). 27. ØRKENDOMPAP (Bucanetes githagineus). 14. BOMLÆRKE (KORNVÆRLING) (Emberiza calandra). 1. I alt 59 arter.

24 SPANSK PINDSVIN (Aethechinus algirus). 3. NORDAFRIKANSK JORDEGERN (Atlantoxerus getulus). 9. VILDKANIN (Oryctolagus caniculus). 3. * * * UBESTEMT FIRBEN. 1. * * * DØDNINGEHOVED (Acherontia atropos). 1. "AFRIKANSK MONARK" (Danaus chrysippus). 3. UBESTEMT CITRONSOMMERFUGL (Gonepteryx species). TIDSELSOMMERFUGL (Cynthis cardui). 1.

SPANIEN TENERIFE April 2007.

SPANIEN TENERIFE April 2007. SPANIEN TENERIFE April 2007. 01.04.2007 08.04.2007. Tekst:Stig Kjærgaard Rasmussen. Foto. Sanne Busk INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget af Sanne Busk og undertegnede

Læs mere

Madeira 24. 31. august 2010

Madeira 24. 31. august 2010 Madeira 24. 31. august 2010 Erik Mølgaard DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife - Denmark Forord Fra den 24. 31. august 2010 afholdt DOF Travel sin første tur til den portugisiske ferieø Madeira.

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009

Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009 Sydlige Portugal/østlige Algarve 14. 19. juli 2009 Torben Sebro, tse.bro@hotmail.com Indledning: Turen var en familieferie med kombination af almindelige turistaktiviteter og fuglekiggeri i daglige, men

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015

Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Scanbird Extremadura 26.4-3.5 2015 Fugle-, patterdyr- og orkidéliste Foto: Stor Hornugle i Storke-koloni 30/4-15 Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og selvfølgelig ikke set af alle i gruppen.

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT YNGLEFUGLE I DE FREDEDE JORDBASSINER 2015 Den nyetablerede ø i bassin 15 marts 2015 Vordingborg kommune Afdeling for Land og Miljø Rapport for Vordingborg Kommune v/ Konsulent

Læs mere

Fuglene omkring. Danfoss Universe. Februar - september 2008. af Bjarne Nielsen

Fuglene omkring. Danfoss Universe. Februar - september 2008. af Bjarne Nielsen Fuglene omkring Danfoss Universe Februar - september 2008 af Bjarne Nielsen Langesø, 1. oktober 2008 Euring-nr. dansk navn, latinsk navn (antal observationer, antal observerede individer, formodet antal

Læs mere

SPANIEN 17/9 5/10 2013

SPANIEN 17/9 5/10 2013 SPANIEN 17/9 5/10 2013 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

SPANIEN MALLORCA Oktober 2007.

SPANIEN MALLORCA Oktober 2007. SPANIEN MALLORCA Oktober 2007. 13.10.2007 20.10.2007. Tekst: Stig Kjærgaard Rasmussen. Foto: Sanne Busk INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget af Sanne Busk og undertegnede

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Scanbird / Politiken Plus: Marokko

Scanbird / Politiken Plus: Marokko Scanbird / Politiken Plus: Marokko 11.3 18.3 2017 Audouinsmåger, sildemåger og ikke mindst eremitibisser ved Tinkertfloden 12.3. Fugleliste Alle registrerede arter er nævnt og flere af de mest bemærkelsesværdige

Læs mere

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening INTERNET UDGAVE TUNESIEN

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening INTERNET UDGAVE TUNESIEN DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening INTERNET UDGAVE TUNESIEN februar 2005 INDLEDNING Denne stortur for DOF/København 13.-20. februar 2005 var et nummer i en længere række af vellykkede ture til Tunesien.

Læs mere

IRLAND 26. august - 2. september 2012.

IRLAND 26. august - 2. september 2012. IRLAND 26. august - 2. september 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou og John Speich Forord Fra den 26/8-2/9 2012 afholdt DOF Travel sin fjerde tur til Kerry og Cork

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

FUGLE I BYEN. Guide til 25 fuglearter

FUGLE I BYEN. Guide til 25 fuglearter FUGLE I BYEN Guide til 25 fuglearter FUGLE I BYEN rummer 25 af de mest almindelige fuglearter i Botanisk Have i København. Hæftet er velegnet til bestemmelse af fuglearter i de fleste bymiljøer. Fuglene

Læs mere

LESBOS Den 11. 18. maj 2008.

LESBOS Den 11. 18. maj 2008. LESBOS Den 11. 18. maj 2008. krüpers spætmejse DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Ole Geertz-Hansen og John Speich Forord Fra den 11. 18. maj 2008 afholdt DOF Travel atter en tur

Læs mere

BULGARIEN 14. 28. september 2002

BULGARIEN 14. 28. september 2002 BULGARIEN 14. 28. september 2002 INTERNETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Københavnsafdelingen BirdLife Denmark Forord Fra den 14. 28. september 2002 afholdt Københavnsafdelingens Ekskursionsudvalg

Læs mere

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004

NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004 NATUROVERVÅGNINGSRAPPORT NYORD ENGE 2004 for Storstrøms amt, Natur- og Plankontoret. Niels Peter Andreasen r~- 1. Tilsyn og optællinger: Nyord enge er besøgt regelmæssigt fra januar til oktober med hovedvægten

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Fugleobservationer fra. Af Inger & Ivan Zink-Nielsen

Fugleobservationer fra. Af Inger & Ivan Zink-Nielsen Fugleobservationer fra 1 Malaga-Fuengirola-Mijas 2006-2011 OPDATERET VERSION Af Inger & Ivan Zink-Nielsen Rio Viejo, Desembocadura del Rio Guadalhorce Forord I efteråret 2010 aflagde vi rapport om vores

Læs mere

KANARISKE ØER FUERTEVENTURA, TENERIFE & GOMERA EN DECEMBER UGE MED FUGLE & HVALER

KANARISKE ØER FUERTEVENTURA, TENERIFE & GOMERA EN DECEMBER UGE MED FUGLE & HVALER KANARISKE ØER FUERTEVENTURA, TENERIFE & GOMERA EN DECEMBER UGE MED FUGLE & HVALER Uffe Gjøl Sørensen & Lene Smith December 2005 Indledning Denne uge til de Kanariske øer, 11-18/12 2005, blev temmelig spontant

Læs mere

IRLAND 24. 30. august 2009

IRLAND 24. 30. august 2009 IRLAND 24. 30. august 2009 Atlanterhavet i oprør. T. S. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich og Ole Geertz-Hansen Forord Fra den 24 30/8 2009 afholdt DOF-Travel sin tredie

Læs mere

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen

Rapport. Extremadura - Spanien. Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen Rapport Extremadura - Spanien Brian Wielsøe - Mogens Kristensen Palle Rasmussen - Jens Dithmarsen 26. april - 3. maj 2013 1 Fredag den 26. april 2013 Vi mødtes - Palle, Mogens og Jens - med afgang fra

Læs mere

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014

FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 FUGLE VED VÆNGE SØ 2014 Vænge Sø blev færdigretableret i løbet af 2013 og vandstanden i søen nåede det planlagte niveau omkring årsskiftet. Fuglene er blevet systematisk optalt gennem hele 2014 bortset

Læs mere

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Af Lisbeth og Jens Dithmarsen Denne lille rapport gennemgår kort de ca. 65 fuglearter, som vi observerede på en kombineret afslapnings- og fugletur til turistbyen Kemer, der

Læs mere

August 2015. Madeira, Portugal. En tur med DOFTravel. Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V

August 2015. Madeira, Portugal. En tur med DOFTravel. Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Madeira, Portugal August 2015 En tur med DOFTravel Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Vesterbrogade 138-140 1600 København V Forord DOF Travel arrangerede for anden gang tur til Madeira, denne

Læs mere

Tyrkiet. Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich

Tyrkiet. Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Tyrkiet Bosporus/Istanbul 19. - 27. september 2010 Steppevåge Foto: Arne DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord Fra søndag den 19. - mandag den 27. september 2010 afholdt

Læs mere

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008.

GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND LESBOS maj 2008. GRÆKENLAND. (LESBOS). 11.05.2008 18.05.2008. Sorthovedet gul vipstjert, West River INDLEDNING. Nærværende rapport handler om fugleregistreringer foretaget på en begivenhedsrig

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen Listen er fra samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning.

Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen Listen er fra  samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning. Alle fuglearter (173 i alt) set i Porsemosen 1966-2013. Listen er fra www.dofbasen.dk samt Høje- Taastrup og Egedal Kommuners naturovervågning. Dansk navn Latinsk navn Antal gange/antal individer Lille

Læs mere

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007

Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Østrig Ungarn 14. til 29. Maj 2007 Turen Vores tur til Østrig Ungarn i de sidste to uger af Maj måned. Var et længe næret ønske om at få et godt kendskab til den midteuropæiske natur typer, speciel at

Læs mere

SPANIEN 31/3 16/4 2014

SPANIEN 31/3 16/4 2014 SPANIEN 31/3 16/4 2014 Forord Denne fugle-ferie blev gennemført som en ekstensiv fugle-tur, dvs. vi har ikke nødvendigvis noteret hver eneste fugl fra start til slut, men i stedet nydt fuglene og efterfølgende

Læs mere

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen

Havørn 1 AD R, Brushane 2 R, Sortklire 2 R, Fjordterne 1 R, Landsvale 600 R. Erik Ehmsen 30. juni Brændegård Sø (12:40-14:00): Toppet Lappedykker 10 R, Skarv 400 R, Fiskehejre 2 R, Knopsvane 12 R, Grågås 180 R, Gravand 8 AD R, Gravand 14 PUL R, Knarand 4 R, Krikand 3 R, Gråand 30 AD R, Gråand

Læs mere

PORTUGAL. 5-13. november 2011. En rundtur med besøg i Extremadura, Spanien

PORTUGAL. 5-13. november 2011. En rundtur med besøg i Extremadura, Spanien PORTUGAL 5-13. november 2011 En rundtur med besøg i Extremadura, Spanien DOF Travel Morten Møller Hansen Deltagere 1. Peter Borg, Hørsholm 2. Kirsten Borg, Hørsholm 3. Preben Hardenberg, Rødovre 4. Helen

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

Extremadura, Spanien. 11. - 19. april 2011. DOF Travel. Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard

Extremadura, Spanien. 11. - 19. april 2011. DOF Travel. Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard Extremadura, Spanien 11. - 19. april 2011 DOF Travel Ledere: Frands Jensen og Jens Ballegaard 1 Turprogram Udrejsedag Flyvning: Kastrup og Billund Madrid over Amsterdam Kørsel Madrid Torrejón el Rubio.

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

TYRKIET 18. 26. september 2011. Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich

TYRKIET 18. 26. september 2011. Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich TYRKIET 18. 26. september 2011 Krüpers spætmejse (Eigil) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord I perioden 18. til 26. september 2011 afholdt DOF-Travel atter stortur

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Atlantico 126 2 A, Sucina 30590, Murcia

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Atlantico 126 2 A, Sucina 30590, Murcia Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Atlantico 126 2 A, Sucina 30590, Murcia Kortoversigt: Alicante lufthavn til Hacienda Riquelme (Sucina) Turen fra Alicante til Haciendaen er lidt mindre

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

Turrapport Sønderjylland August 2010

Turrapport Sønderjylland August 2010 Turrapport Sønderjylland August 2010 Rudbøl Sø (foto: Frank Desting) Vands og Vadere 6.-8. august 2010 Denne måske lettere underlige overskrift dækker over et Feltudprojekt/-træf, hvor vi satser på at

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Mallorca, Spanien Maj 2010

Mallorca, Spanien Maj 2010 Mallorca, Spanien Maj 2010 1. - 8. maj 2010 Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Fotograf: Frank Desting (FDE). Indledning Hermed følger en turrapport fra en fugleferie på Mallorca fra

Læs mere

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1.

30. juni. 28. Juni. 27. juni. Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Espe: Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 30. juni Tarup Grusgrave: Sildemåge 22 AD R. Per Rasmussen. [dofbasen.dk] Blåvinget Pragtvandnymfe 1. 28. Juni Gøg 1, Tårnfalk 2, Musvåge 1, Ravn 1. Rød glente 1 R. Erik Ehmsen. [Snatur] Øster Hæsinge:

Læs mere

Forlæng sensommeren med en vandretur på den solbeskinnede ø.

Forlæng sensommeren med en vandretur på den solbeskinnede ø. SPANIEN - GRUPPEVANDREFERIE MED DANSK VANDRELEDER EUROPA I AFRIKA PÅ SKØNNE GRAN CANARIA Forlæng sensommeren med en vandretur på den solbeskinnede ø. Gran Canaria De fleste forbinder Gran Canaria med solferie,

Læs mere

Vejen til Silent Retreat Center

Vejen til Silent Retreat Center Vejen til Silent Retreat Center Telefon: Vores fastnet nummer er 0039 96 97 604, mobilnummeret er 0039 333 47 45 521 Vi anbefaler at flyve fra København til Rom med Norwegian eller SAS (begge med afgang

Læs mere

Folketinget Finansudvalget Christiansborg, den 20. februar 2006

Folketinget Finansudvalget Christiansborg, den 20. februar 2006 Finansudvalget FIU alm. del - Bilag 85 Offentligt Folketinget Finansudvalget Christiansborg, den 20. februar 2006 Til Finansudvalgets medlemmer Program for Finansudvalgets besøg i Nicaragua 4. 12. marts

Læs mere

Keldsnor Fuglestation 2006

Keldsnor Fuglestation 2006 Ringmærkningen på Keldsnor Fuglestation 2006 Hele syv Skovsangere blev mærket i 2006, denne er fra 20. august. Foto: Erhardt Ecklon. 2006 var 13. år i træk med ringmærkning i efterårsmånederne på Sydlangeland.

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Here we come California. 22 dages rundrejse

Here we come California. 22 dages rundrejse Here we come 22 dages rundrejse 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrejse. 22 dages rundrej- Turen er en 22 dages rundrejse i det vestlige Californien. Turen har mange højdepuntker: natur,

Læs mere

Sønderjylland April 2011

Sønderjylland April 2011 Sønderjylland April 2011 LFR ved Sønderstrand, Rømø (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra mandag den 18. april til tirsdag den 19. april 2011. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Vi har i 2018 en spændende forårsnyhed på programmet til "den magiske ø" La Gomera.

Vi har i 2018 en spændende forårsnyhed på programmet til den magiske ø La Gomera. SPANIEN - GRUPPEVANDREFERIE MED DANSK VANDRELEDER LA GOMERA - DEN MAGISKE Ø PIONERTUR Vi har i 2018 en spændende forårsnyhed på programmet til "den magiske ø" La Gomera. Vores turleder, Jørgen Pedersen,

Læs mere

Extremadura, Spanien

Extremadura, Spanien Extremadura, Spanien 25. april 3. maj 2010 DOF Travel Ledere: Jørgen Ballegaard og Jens Ballegaard Foto: Per Frydenlund Nielsen Turprogram: Søndag 25. april: Flyvning København 08.35 Madrid 11.50 Kørsel

Læs mere

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005.

BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 1: Fredningskort for fredning af Råmosen, Ballerup Kommune jvf. Fredningskendelse af 21. oktober 2005. BILAG 2: Ejerforhold 4b 3d 5d 4i 8ac 1bc 5a 4ah 3b 1cx 1cu 5d 4ae 2ae 8at 3s 5i 5b 5h 1a 1h

Læs mere

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001.

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. WWW.KLIRER-HOLDET.NET TURRAPPORTER - 011 Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Netversion. Samlet rapport kan bestilles på valmose@vip.cybercity.dk for 50.00 kr Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Af

Læs mere

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag.

Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Fuglearter set i grusgravsområdet Tarup/Davinde fra 1982 til i dag. Arterne er primært set indenfor Tarup/Davinde I/S s område. Listen bliver løbende opdateret Rødstrubet Lom Sjælden trækgæst: 1 6/10-14.

Læs mere

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

RUMÆNIEN. Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009. DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark RUMÆNIEN Karpaterne (Transsilvanske Alper), Dobrogea og Donaudeltaet 29.08 08.09 2009 DOF-Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Jan Hjort Christensen Indledning Der hersker næppe tvivl om,

Læs mere

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved

Gotland. Fugle og blomster 16/6-23/6 2015. Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland Fugle og blomster 16/6-23/6 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Närsholmen med blomstrende slangehoved Gotland ligger lige midt i Østersøen, og er Sveriges største ø. Den har været svensk siden

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1.

Espe: Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse 2, Solsort 5, Gråkrage 6, Stor Flagspætte 1. 30. september Gransanger 1, Hvid Vipstjert 1, Gråkrage 15, Solsort 7, Grønirisk 5. 29. september Brobyværk (10:30): Grågås 500 SØ. Peder Blommegård 28. september Natugle 1, Husskade 1, Grønirisk 10, Sumpmejse

Læs mere

Marokko. 15. 22. februar 2007. Foto: Jan G. Thomsen / Diademrødstjert. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Marokko. 15. 22. februar 2007. Foto: Jan G. Thomsen / Diademrødstjert. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Marokko 15. 22. februar 2007 Foto: Jan G. Thomsen / Diademrødstjert DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Søren Sørensen og John Speich Forord. Fra den 15. 22. februar 2007 afholdt DOF

Læs mere

Sydfrankrig Juni 1999

Sydfrankrig Juni 1999 Sydfrankrig Juni 1999 En tur med DOF København af John Andersen og Frands Jensen (internet-version) Forord DOF s Københavnsafdeling arrangerede en tur til Sydfrankrig i perioden 6. - 15. juni 1999 med

Læs mere

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag.

Bundesrepublik Deutschlands flag. Hansestadt Hamburgs flag. Schleswig-Holsteins flag. HELSINGØR SENIOR-HØJSKOLE Sommerrejse til Hamburg og Bad Segeberg 11.-15.7. 2016. På denne rejse besøger vi Hansestaden Hamburg, hvis officielle navn er Freie und Hansestadt Hamburg. Byen er Tysklands

Læs mere

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj

Turrapport. Lesbos. Stortur i dagene 9. maj 16. maj Turrapport Lesbos Stortur i dagene 9. maj 16. maj 2010 Forsidefoto: Balkan Skakbrætsommerfugl, Melanargia larissa, af Ole Andersen Deltagere: Kære deltager på turen til Lesbos Lesbos er en græsk ø, der

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Efterårstræk på Stevns

Efterårstræk på Stevns Efterårstræk på Stevns Af Tim Andersen De fleste forbinder et efterårstræksted for landfugle med vest- og sydvendte pynter. At det ikke altid behøver at være sådan, er Stevns Klint et eksempel på. Her

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina)

Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Rejse informationer for Hacienda Riquelme (Sucina) Oversigts Kort af turen fra Alicante Lufthavnen til Los Riquelme (Sucina) Turen er 97 Km lang men det meste er på motorvej. Billedet viser lufthavnen

Læs mere

LESBOS Den 5. 12. maj 2013.

LESBOS Den 5. 12. maj 2013. LESBOS Den 5. 12. maj 2013. Blådrossel han. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Chr. Ebbe Mortensen og John Speich Forord Fra søndag den 5. søndag den 12. maj 2013 afholdt

Læs mere

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required

Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Required species Denmark Number 1, 2 and 3 are required for pictures and sounds No number means not required Species Picture Sounds Rødstrubet Lom 2 3 Sortstrubet Lom 2 3 Islom 3 Hvidnæbbet Lom 3 Lille

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle.

En tur med glade og kompetente deltagere, flot vejr, storslåede landskaber og masser af fugle. Anatolien Tyrkiet.. maj 0 Dof Travel. Turledere: Silas Olofson og Jens Ballegaard I maj 0 tog deltagere og ledere i minibusser rundt i Anatolien. Men start i Ankara og slut i Kayseri blev der på dage set

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Nordspanien. 28. maj - 5. juni 2011. (Navarra og Picos de Europa) DOF Travel. Leder: Frands E. Jensen

Nordspanien. 28. maj - 5. juni 2011. (Navarra og Picos de Europa) DOF Travel. Leder: Frands E. Jensen Nordspanien (Navarra og Picos de Europa) 28. maj - 5. juni 2011 DOF Travel Leder: Frands E. Jensen 2 Forord DOF Travel har gennem årene arrangeret utallige storture til Spanien, som er et af Europas bedste

Læs mere

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer:

Rügen. 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Fredag d. 18. oktober. Dagens observationer: Rügen 18. 22. oktober 2002 (af Martin Jessen) Orla havde i længere tid snakket om at lave en efterårstur til Rügen, for at se på Traner. Han har tidligere besøgt øen, og ville gerne vise den frem for andre.

Læs mere

Dansk ringmærkning 2014

Dansk ringmærkning 2014 Dansk ringmærkning 2014 - Statens Naturhistoriske Museums ringmærkningsaktiviteter i Danmark Af Jesper J. Madsen, Kjeld T. Pedersen, Mikkel Lausten og Kasper Thorup I 2014 blev ringmærket 121.730 vildtlevende

Læs mere

Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet

Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet 1 Fuglelivet i Forsøgscenteret/Sagnlandet Dokumentation 1997-2015 Af Bent Bardtrum Indhold Baggrund Tællingerne En fugletur igennem Sagnlandet Redekasserne Artslisterne 1997-2015 Baggrund I efteråret 1997

Læs mere

Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp

Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp Det er altid godt at blive klogere, at lære og opleve noget nyt. Det skete for mig, da jeg havde skrevet den første artikel om de gamle hulveje

Læs mere

SPANIEN. Dansk Ornitologisk Forening. Extremadura og Hoces del Duratón. 6. 14. maj 2005. Birdlife Denmark. John Speich og Frands Jensen

SPANIEN. Dansk Ornitologisk Forening. Extremadura og Hoces del Duratón. 6. 14. maj 2005. Birdlife Denmark. John Speich og Frands Jensen SPANIEN Extremadura og Hoces del Duratón 6. 14. maj 2005 John Speich og Frands Jensen Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 2 Forord Det centrale Spanien med det fuglerige Extremadura og Hoces del

Læs mere

Tur 3. Kør ud ad Gravsholtvej forbi kartoffelmelsfabrikken til Lyng drup. Drej til venstre, og kør op over motorvejsbroen til cykelstien

Tur 3. Kør ud ad Gravsholtvej forbi kartoffelmelsfabrikken til Lyng drup. Drej til venstre, og kør op over motorvejsbroen til cykelstien 800 m. drejer du til højre mod Langholt. Turen er i alt på ca. 12 km. Den kan forlænges ved at køre ad Elsamvej til Elværket. Her følger du første vej, Nefovej, til højre mod Stae. Når du kommer til Stae

Læs mere

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013

Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Artsoptegnelser fra turen til Brandenburg 25. april 28. april 2013 Torsdag den 25. april Sejltur fra Rønne til Neu Mukran kl. 8.00 11.30. Ederfugl 15 T, Sortand 9 T, Fløjlsand 1 T, Havlit 11 T + 30 R,

Læs mere

Udmøntning af fugleovervågningen i NOVANA-programmet for perioden

Udmøntning af fugleovervågningen i NOVANA-programmet for perioden Udmøntning af fugleovervågningen i NOVANA-programmet for perioden 2011-2015 Notat fra DCE Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 19. april 2013 Stefan Pihl & Bjarne Søgaard Institut for Bioscience

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN

TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN TURRAPPORT COTE DONANA SPANIEN 6-14. marts 2012 Gitte og Allan Kruse, Marta Grun og Henning Skjelborg. DOF Køge. Tekst: Henning Skjelborg. Foto: Allan Kruse Cote Donâna står højt på ønskelisten hos de

Læs mere